Το παπί(σας παρακαλώ διαβάστε και τα παρακάτω μην ασχολείστε μόνο με τις μηχανές
) δεύτερη παρένθεση κιόλας - δεν ξεκινάω καλά (Kawasaki ZX-130), παρουσιάζει ένα "προβληματάκι" όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι χαμηλές, ανοίγοντας το γκάζι ακόμα κι όταν το μοτέρ έχει ζεσταθεί έχει την τάση να μπουκώνει, να κατεβάζει τις στροφές και να φτάνει σε σημείο να σβήνει όσο το ανοίγω για να ξεκινήσω, μόνο όταν το τραβήξω απότομα και δίνοντάς του μεγάλη διαδρομή απ'την αρχή φιλοτιμείται να ξεκινήσει αλλά με κάνει να μοιάζω στο φανάρι με πιτσιρικά που φωνάζει "όλους θα σας φάω ρε με το καμπιέ" !
Φαντάζομαι ότι οφείλεται στο TPS (που ανάθεμάτο την ώρα που το βάζανε) throttle position sensor δηλαδή, πράγμα που αναρρωτιέμαι αν επιρρεάζεται απ'τις χαμηλές θερμοκρασίες μιας και πρόκειται για ηλεκτρονικό μαραφέτι.. τι λέτε κι εσείς ; Υπάρχει τέτοια περίπτωση ; Στη ζέστη δουλεύει ρολόι, στο κρύο μου αλλάζει τον αδόξαστο τις τελευταίες μέρες. Δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει κι αυτή η μαλακία - οι πολυτέλειες μας λείπανε. (μου χαρίσανε κι ένα C50 στογγυλοφάναρο, 6βολτο 25ετίας, τ'ακούς να κελαιδάει και μου ανάβουν τα λαμπάκια όταν βλέπω από δίπλα την καινούργια την "κυρίλα" να γ@μιέται κάθε που ξημερώνει και βραδιάζει)
Ρώτησα ένα παλικάρι -φίλο- που δουλεύει στο συνεργείο της Kawasaki και μου είπε ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στα TPS των ΖΧ-130, δεν του το έχω πάει να το δει μέχρι στιγμής για να είμαι ακριβοδίκαιος πάντως, μέχρι να βρω την ευκαιρία θα ήθελα ν'ακούσω τη γνώμη σας όμως (τη σοβαρή ε!)
Στο νετ βρήκα μια φωτογραφία, όχι πως χρειάζεται δηλαδή αλλά για να το παίξω αλάνι(μάλλον πως δεν είναι το ίδιο TPS με του Kawasaki όμως)
Σκύψτε με ευλάβεια πάνω στο πρόβλημά μου περικαλώ !![]()
![]()