Σχεδιαζω μια καλοκαιρινη εξορμηση.
Κατι σαν στοιχημα.
Δικια μου καθαρα, χωρις αντιγραφες απο "αλλους".
Μια εξορμηση "Αθηνα-Πρεσπες", ΟΛΗ χωματινη.
Ο στοχος δεν ειναι το enduro αυτο καθ' εαυτο, αλλα η γνωριμια με ομορφα μερη.
Ειπα να μοιραστω την σκεψη μου μαζι σας, μηπως και υπαρχει κι αλλος που "ονειρευεται" (ξυπνιος, οπως κι εγω) αναλογα.
Εννοειται οτι πριν ξεκινησω θα φορεσω τακουνια και θα ειμαι εφοδιασμενος και προετοιμασμενος για 10ημερη και πανω "κακουχια".
Ακολουθει ενα δειγμα της διαδρομης που φτιαχνω ...
Φευγουμε προς Παρνηθα.
Μετα απο το φυλακιο στο Μετόχι (μετα το τελεφερικ), αριστερα προς το σπηλαιο του Πανός.
Αριστερα (δεν ανεβαινουμε στα δεξια), κι αμεσως Δεξια παραλληλα με το ρεμα Καμπέρα.
Περναμε κατω απο την Αγ.Παρασκευη, πανω απο το σπηλαιο του Πανός και διπλα απο την σπηλια του Μπάτακα.
Στην διασταυρωση που αριστερα παει για Φυλή κανουμε δεξια για "Κλιμέντι", Αγ.Παρασκευη (αλλη), Αγ.Δημητρη, "Γκοριτσά", "Βούτημα".
Αριστερα για Σκούρτα, Πύλη.
Στην Πυλη αριστερα και σε καμμια 200μ δεξια χωμα φευγει για το ορος Πάστρα.
Στην επομενη δεξια με κατευθυνση Ερυθρές.
Μπαινουμε στην ασφαλτο για κανα εναμιση χιλιομετρο μεχρι τις Ερυθρές.
Μετα την διασταυρωση για Πλαταιές αριστερα στον πρωτο χωματινο απο τους δυο.
Στην πρωτη διασταυρωση ευθεια (οχι αριστερα για Πλαταιές).
Στην επομενη επισης ευθεια (ουτε αριστερα, ουτε δεξια).
Διασταυρωση με ασφαλτο (αριστερα Καπαρέλι, δεξια Μελισσοχώρι) οπου περναμε απεναντι.
Ξανα διασταυρωση με ασφαλτο (δεξια Μελισσοχώρι, αριστερα Λεύκτα) που επισης περναμε απεναντι.
Στην επομενη "διχαλα" παμε δεξια και στην ασφαλτο που συνανταμε αριστερα κι αμεσως (καμμια 150αρια μετρα) δεξια στο χωμα.
Στην επομενη δεξια κι ειμαστε στο Νεοχώρι οπου υπαρχει και βενζινα.
Πιανουμε για 1-2 χλμ την ασφαλτο μεχρι την Άσκρη οπου στην εισοδο του χωριου φευγουμε αριστερα στο χωμα.
.................
Δεν περιμενω οτι θα μπει κανενας σε τετοια ταλαιπωρια, μιας και μιλαμε για σκηνη, μπανιο σε ποταμι και τετοια ...![]()
Αλλα επειδη ξερω οτι υπαρχουν κι αλλοι τρελλοι στον κοσμο, ειπα να μοιραστω την σκεψη μου ...![]()