Πλερώνω στο ταμείο του σούπερμάρκετ και φορτώνα τα ψώνια στο αμάξι. Μπαίνω μέσα, πάω να φύγω από το χώρο στάθμευσης και διαπιστώνω ότι ένα παλαιό πορτοκαλί VW Polo με πινακίδες ΡΕΒ ΧΧΧΧ έχει παρκάρει κάθετα στην έξοδο εμποδίζοντας τον οποιοδήποτε να βγει ή να μπει. Ο οδηγός όμως κάθεται στο τιμόνι.
Παίζω μια τα φώτα, καμία αντίδραση.
Παίζω μια την κόρνα, γύρίζει με κοιτάει και μου προτείνει με χειρονομία να πάω να γ.
Κατεβαίνω και πλησιάζω το τζάμι του, του χτυπάω απαλά (τόκ-τόκ). Γυρίζει με κοιτάζει.
Του λέω "Φίλε μου, μήπως θα μπορούσες να κάνεις λίγο μπροστά ή πίσω να φύγω;"
Μου ξαναπροτείνει να πάω να γ.
Στέκομαι και δεν πιστεύω αυτό που συμβαίνει.
Ξάφνου ανοίγει την πόρτα και αρχίζει να κινείται προς τα εμένα λέγοντας ότι λέξη σχηματίζεται και δεν σχηματίζεται από γαμ. και μουν.
Και κρατά και ένα μπουλονόκλειδο (Γ) στο χέρι!
Από την κίνηση του σώματος αμέσως διαπιστώνω ότι είναι σίγουρα πιωμένος, υπάρχει αταξία στην κίνηση ποδιών και χεριών. Αλλά δε μου μυρίζει και αλκοόλ...
Με φτάνει στο μέτρο κάνω βήμα δεξί πίσω. Ξαναφτάνει στο μέτρο, αριστερό βήμα πίσω.
Σηκώνει το χέρι που κρατά το βαρύ κλειδί και στο μυαλό μου έρχονται όλα που έχω μάθει στις πολεμικές τέχνες χρόνια τώρα. Πατάω σταθερά κάτω και ετοιμάζομαι να αμυνθώ.
Εκείνη τη στιγμή (για το καλό όλων μας) ακούγεται μια γυναίκα να φωνάζει "Μανώλη! Μανώλη!"
Σταματάει και γυρνάει προς το μέρος της. Είναι μια παχουλή γυναίκα που κρατάει ψώνια, νομίζω κιόλας ότι την συνάντησα μέσα στο σούπερμάρκετ!
"Μανώλη τι συμβαίνει;"
"Mε κυνηγά ο γ.ασφαλίτης εδώ επειδή είμαι μαστουρωμένος..."
Το επεισόδιο λήγει. Ο Μανώλης επιστρέφει στη θέση του οδηγού και βάζει μπρος!
Τρέχω στο τζάμι της και ουρλιάζω πως τον αφήνει να οδηγάει μαστουρωμένος! Θα σκοτώσει και θα σκοτωθείτε!
Δε με κοιτάει, και το πορτοκαλί Polo βάζει μπρος, παραβιάζει το κόκκινο στα φανάρια του Καλυκά και κατευθύνεται προς κέντρο Χανίων πηγαίνοντας ζικ-ζακ στο δρόμο.
Τηλεφωνώ αμέσως στην τροχαία και μου λένε ότι άμεσα στέλνουν περιπολικό.
Όντως στείλαν περιπολικό, το είδα 2 λεπτά αργότερα αλλά μάλλον ο Μανώλης την έκανε σε κάνα στενό...Βέβαια και την περιγραφή του οχήματος έχουν και την πινακίδα.
Δεν ξέρω τι απέγινε.
Και δεν ξέρω πόσοι κινδύνεψαν να σκοτωθούν από το Μανώλη που οδηγούσε την Παρασκευή το απόγευμα μαστουρωμένος στη λεωφόρο Σούδας...