Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 33

Θέμα: Διάσχιση Αλγερίας?

Διάσχιση Αλγερίας?

Σκέφτομαι το καλοκαίρι να πάω Μαρόκο οδικώς και θα μου άρεσε να μην επιστρεψω απο την ίδια διαδρομη, αλλα να συνεχίσω Αλγερία Τυνησία και απο εκεί καράβι για Ιταλία.

Εχετε καμιά ιδέα για το πόσο αυτό το σχέδιο είναι εφικτό ?

αν δεν κάνω λάθος τα σύνορα Μαρόκο - Αλγερία είναι κλειστά καθώς υπάρχει ένταση μεταξύ των 2 χωρών

Μμμμ μάλλον έχεις δίκιο κάτι τέτοιο διάβασα και στο horizons unlimited

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Από διάφορα που έχω διαβάσει σε Horizons Unlimited & Adventure Rider, νομίζω ότι από κάποια σημεία μπορείς να μπεις, όμως με καθαρά δική σου ευθύνη & γενικότερα δεν σου εξασφαλίζουν τίποτα (ότι δε θα στη πέσουν και δε θα βρει παπάς να θάψει).

Hasta la Victoria Siempre Το avatar του/της blueangel
    Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    αν δεν κάνω λάθος τα σύνορα Μαρόκο - Αλγερία είναι κλειστά καθώς υπάρχει ένταση μεταξύ των 2 χωρών
    Ακριβώς έτσι είναι!!!Συνήθως σε ευρωπαικά διαβατήρια από κάποια σημεία φυλασσόμενα κάνουν τα στραβά μάτια αλλά το θέμα είναι ότι στο αλγερινό έδαφος δεν σου παρέχεται ΚΑΜΙΑ ασφάλεια με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην προσωπική σου ακεραιότητα και στη μηχανή σου...
    Hay personas que nos hablan y ni las escuchamos...., Hay personas que nos hieren y no dejan ni cicatrizes...., Pero hay personas que simplemente aparecen en nuestra vida y nos marcan para siempre....., No hagas nada por obligacion ni por compromiso .....,Si no por amor !!!
    Cuando una puerta se cierra,otra se abre...
    NO CUENTES LOS ANOS, CUENTA LOS RECUERDOS!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    Ο πάντα έγκυρος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet γράφει για την Αλγερία:

The border with Morocco has been closed for some time due to ongoing political disputes.

Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ:

http://www.lonelyplanet.com/algeria/...ing-there-away

Re: Διάσχιση Αλγερίας?

Αρχικά δημιουργήθηκε από φατα μουτρα
    Σκέφτομαι το καλοκαίρι να πάω Μαρόκο οδικώς ...

Εχετε καμιά ιδέα για το πόσο αυτό το σχέδιο είναι εφικτό ?

Πρώτα παίρνουμε τηλέφωνο την πρεσβεία της Αλγερίας 210-7564191 και ρωτάμε πως βγαίνει η βίζα και μετά το ρίχνουμε στο ...ράδιο αρβύλα!

Την στιγμή που σου λέει ο υπάλληλος να προσκομίσεις και τις φωτοτυπίες των αεροπορικών εισιτηρίων σου, του λές ότι θα πας με μηχανή...
    .
    .
    ...και τότε σου λέει ότι ΔΕΝ σου δίνει βίζα για να πας με μηχανή! Απλά πράγματα!

Απο κεί και πέρα οι πιθανότητες είναι ελάχιστες για μεμονομένους να πάρουν βίζα (ταξιδεύοντας με μηχανή), όπως και στη Λιβύη (απόλυτα ασφαλής χώρα, γιατί συνοδεύεσαι man to man από ταξιδιωτικό(?) πράκτορα).

Μπορείς να προσπαθήσεις για τη βίζα και με άλλους δύσκολους τρόπους, αφού προηγουμένως έχεις κατανοήσει ότι αυτή η απαγόρευση είναι για το καλό σου. Η Αλγερία εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος προορισμός, λόγω τρομοκρατικών ενεργειών, απαγωγών ξένων τουριστών κλπ κλπ.

Άσε που τα σύνορα με το Μαρόκο είναι κλειστά.

Ελπίζω μέχρι την άνοιξη, να καταφέρω να πάω -για τσάι στο Αλγέρι- με τη μηχανή και να σ΄ενημερώσω ...
    .
    .
    ...από πρώτο χέρι!

Πως? Δεν θέλω να γράφω ιστορίες γι΄αγρίους. Τα πράγματα "παίζουν" και την στιγμή που δεν είναι τίποτα σαφές, ο καθένας παίρνει τις ευθύνες του.

Παλαιό μέλος
    Ειχα ακουσει απο καποιον οτι στην Αλγερια μπορει να σε απαγαγουν και να σε σκοτωσουν σχεδον αμεσως!!!
    Δεν τους ενδιαφερει να παρουν λυτρα. Θελουν απλα να πληξουν τον τουρισμο.

Σας ευχαριστώ πού για τις απαντήσεις παιδιά...
    Απ οτι φαίνεται θα γυρίσω πάλι απο ευρώπη αφήνοντας την αλλη μισή μεσόγειο για του χρόνου

Αλγερία δεν περνάς με τ ι π ο τα πάρε τηλεφ την πρεσβεία τους,

3φορές έχω σταματήσει αυτό το ταξίδι πριν καν ξεκινήσω λόγο τις

Αλγερίας

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑΣ. Βασ.Κωνσταντίνου 14 11635 ΑΘΗΝΑ / Τηλ. 210-7564191/192 ...

Φίλε φατα μουτρα, σκοπεύω και εγώ να πάω Μαρόκο φέτος.Συγκεκριμένα, θέλω να είμαι εκεί στις 15 17 Ιουλίου.Έχω πολλούς φίλους εκεί όπως και στο Αλγέρι αλλά και στην Τυνησία.Εγώ θα πάω από την πάνω μεριά.Το Αλγέρι είναι ένα θέμα με την βίζα ποιο πολύ.Εντός των ήμερων θα ρωτήσω τους φίλους μου που είναι από εκεί όπως και την Πρεσβεία.Αν σε ενδιαφέρουν οι ημερομηνίες πες μου.Θέλω και εγώ να μου βγει σαν ένα μίνι γύρο μεσογείου, αλλά αν δεν γίνετε δεν νομίζω ότι πρέπει απαραίτητα να μην πας.Αποτελεί πρόκληση και εμπειρία από μόνο του.Όπως και έναν λόγο για να ξαναπάς ίσως μέσο από το Αλγέρι.Ένα θέμα που με απασχολεί, είναι η ζέστη σε αυτά τα μέρη.
    Me gusta la moto, me gustas tu....

Γειά σου Gallos μάλλον οι ημερομηνίες μας συμπίπτουν.. δεν είμαι βέβαια σίγουρος γιατι είναι πολύ νωρίς αλλα δεν θα με χάλαγε να είχα παρέα στο ταξίδι. Θα είμαι δικάβαλος με την κοπελιά μου με ένα gs 1150 ταχύτητες ταξιδίου 120/130 στάσεις σχετικά συχνες . Μην το δένεις κόμπο αλλα το σκέφτομαι

Και εγώ δικαβαλος θα είμαι με την κοπελιά(990 adventure). Ταχύτητες επίσης στα 120/130 με συχνές στάσεις.Έχεις σκεφτεί καθόλου την διαδρομή?Διανυκτερεύσεις κτλπ?
    Me gusta la moto, me gustas tu....

όχι παλιός... Το avatar του/της PanVas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από blueangel
    Ακριβώς έτσι είναι!!!Συνήθως σε ευρωπαικά διαβατήρια από κάποια σημεία φυλασσόμενα κάνουν τα στραβά μάτια αλλά το θέμα είναι ότι στο αλγερινό έδαφος δεν σου παρέχεται ΚΑΜΙΑ ασφάλεια με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην προσωπική σου ακεραιότητα και στη μηχανή σου...
    Σε παρακαλώ γίνε πιο συγκεκριμένος. Μιλάμε μόνο για είσοδο στην Αλγερία από Μαρόκο, ή γενικά; Τι εννοείς κάνουν τα στραβά μάτια...;
    Τα παραπάνω που λες από που τα ξέρεις; Υπάρχει κάποιο λινκ; Θα βοηθούσε πολυ σε μελλοντικούς σχεδιασμούς.

Αρχικά δημιουργήθηκε από traveler1
    Αλγερία δεν περνάς με τ ι π ο τα πάρε τηλεφ την πρεσβεία τους,

3φορές έχω σταματήσει αυτό το ταξίδι πριν καν ξεκινήσω λόγο τις

Αλγερίας
    Αναφέρεσαι για διάσχιση των συνόρων του Μαρόκο με στόχο τον γύρω της Μεσογείου, έτσι;

Αρχικά δημιουργήθηκε από emix24
    Ειχα ακουσει απο καποιον οτι στην Αλγερια μπορει να σε απαγαγουν και να σε σκοτωσουν σχεδον αμεσως!!!
    Δεν τους ενδιαφερει να παρουν λυτρα. Θελουν απλα να πληξουν τον τουρισμο.
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Εντάξει. Όλη η ατάκα άκουσα από κάποιον κτλ είναι αστεία, αλλά το "να σε σκοτώσουν σχεδόν αμέσως" από τα καλύτερα που έχω ακούσει...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
    Πρώτα παίρνουμε τηλέφωνο την πρεσβεία της Αλγερίας 210-7564191 και ρωτάμε πως βγαίνει η βίζα και μετά το ρίχνουμε στο ...ράδιο αρβύλα!
    ......
    Ελπίζω μέχρι την άνοιξη, να καταφέρω να πάω -για τσάι στο Αλγέρι- με τη μηχανή και να σ΄ενημερώσω ...
    .
    .
    ...από πρώτο χέρι!
    Πως? Δεν θέλω να γράφω ιστορίες γι΄αγρίους. Τα πράγματα "παίζουν" και την στιγμή που δεν είναι τίποτα σαφές, ο καθένας παίρνει τις ευθύνες του.
    Φίλε Uriah θες να μας πεις περισσότερα για τα πλάνα σου και τις ταξιδιωτικές σου ανησυχίες;

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πληροφορίες για Διάσχιση Αλβανίας
    από pepes1gr στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 17/02/2013, 08:08
  2. Απαντήσεις: 127
    Τελευταίο μήνυμα: 26/08/2012, 22:42
  3. Χωμάτινη διάσχιση Βούλα-Σούνιο 30/1
    από kordix στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 31/01/2011, 19:59
  4. Καρπενήσι - Καστοριά (Διάσχιση Πίνδου)
    από Nature στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 27/08/2009, 13:33
  5. Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2006, 22:22

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ