Σύνδεση

View Full Version : Ένα παιδί νεκρό στο δυστύχημα του ράλι

notakos600
11/04/2010, 15:07
Την τελευταία του πνοή άφησε ένα από τα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν, όταν αυτοκίνητο έφυγε από το δρόμο και έπεσε πάνω σε αυτά και τον πατέρα τους, σε πίστα ράλι στο Πολυδένδρι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στους θεατές. Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν σοβαρά τα δύο παιδιά - ηλικίας 8 και 9 ετών - και ο πατέρας τους.

Τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων και ο πατέρας τους στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Η κατάσταση του ενός τραυματισμένου παιδιού κρίνεται σοβαρή.

Ο αγώνας (2ο Auto Festival) διεξάγεται σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και κοινά αυτοκίνητα και αντίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο δεν ήταν αγωνιστικό ενώ ο οδηγός του ήταν ερασιτέχνης. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρα τις συστάσεις των διοργανωτών προς την οικογένεια να μήν στέκεται σε εκείνο το σημείο, ο πατέρας με τα δύο παιδιά έκαναν το αντίθετο.

Ωστόσο, για τις τις συνθήκες του δυστυχήματος γίνεται έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας.

Πηγή: www.newsit.gr

castoras
11/04/2010, 15:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρα τις συστάσεις των διοργανωτών προς την οικογένεια να μήν στέκεται σε εκείνο το σημείο, ο πατέρας με τα δύο παιδιά έκαναν το αντίθετο.

Ωστόσο, για τις τις συνθήκες του δυστυχήματος γίνεται έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας.

Πηγή: www.newsit.gr

Άλλος ένας ξερόλας πατέρας .Οταν το έμαθα ήμουν σίγουρος πως στεκόντουσαν σε λάθος σημείο.Κρίμα για το παιδάκι που έφυγε,ελπίζω να γίνει καλά το δεύτερο παιδί και να σκάσει την πιο δυνατή μπουνιά του στον πατέρα του.Εχω όμως απορίες για τον τρόπο που στήνουν κάγκελα για τους θεατές στο AUTO FESTIVAL,ο χώρος νομίζω πως είναι μικρός για αυτοκίνητα και θεατές

fantacid
11/04/2010, 15:17
γιατι ρε πστ μου πρεπει τη παθουμε πρωτα για να μαθουμε???

:sad: :sad: :sad: :sad:

notakos600
11/04/2010, 15:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από castoras
Άλλος ένας ξερόλας πατέρας .Οταν το έμαθα ήμουν σίγουρος πως στεκόντουσαν σε λάθος σημείο.Κρίμα για το παιδάκι που έφυγε,ελπίζω να γίνει καλά το δεύτερο παιδί και να σκάσει την πιο δυνατή μπουνιά του στον πατέρα του.Εχω όμως απορίες για τον τρόπο που στήνουν κάγκελα για τους θεατές στο AUTO FESTIVAL,ο χώρος νομίζω πως είναι μικρός για αυτοκίνητα και θεατές

Απάντησες μόνος σου στην απορία σου...

Δυστυχώς η ανευθυνότητα κυριαρχεί και από τους οργανωτές και από τον πατέρα στην προκειμένη.

apolon10
11/04/2010, 17:20
Γιατι εμειναν μονο στις συστασεις? Δεν επρεπε να τους απομακρυνουν με το ζορι? Αλλα ειπαμε πια σε αυτη τη χωρα η μ...κια περισσευει.

PQC
11/04/2010, 17:25
Ρε παιδιά συγνώμη για το άσχετο ποστ αλλά σήμερα έψηνα την έγκυο γυναίκα μου να πάμε στην πίστα να πιούμε καφεδάκι.Αφού προσπαθούν και κάνουν προσπάθεια για safe driving schools γιατί δεν το κάνουν πιο οργανομένα;

ermiss
11/04/2010, 17:35
Παίζει και βίντεο...

Η στροφή είναι ακριβώς στην είσοδο και αν ξεκινήσει ο "αγώνας", απλά κάθεσαι εκεί....

που πας ρε με 2 παιδάκια και κάθεσαι στην έξοδο της στροφής????

Πως επιτρέπουν σε κάθε κάγκουρα να μπαίνει σε να συμμετέχει σε αγώνα σε "πίστα" με θεατές και ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας???

Ο χώρος απλά ΔΕΝ κάνει για θεάματα...

camen
11/04/2010, 17:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από apolon10
Γιατι εμειναν μονο στις συστασεις? Δεν επρεπε να τους απομακρυνουν με το ζορι?

Εχεις παρακολουθησει ποτε Ραλυ Ακροπολης:confused: :rolleyes:
Αν ειχες, θα ειχες καταλαβει ποσο ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ειμαστε ολοι μας ως θεατες:yuck: :yuck: :yuck:
Κανονες ασφαλειας υπαρχουν και ΑΝ δεν υπαρχουν, εμεις οι ιδιοι πρεπει να φροντιζουμε να ειμαστε ασφαλεις...:winka: Αλλα οχι,θελουμε να το παιζουμε μαγκες και εξυπνακηδες...:yuck: :yuck: :yuck:

Καλο ταξιδι στο παιδακι:sad: :sad: :sad:

relis
11/04/2010, 18:20
Ξεκιναω απο αυτο ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΡΑΛΛΥ

Δεν μπορεις να σταματησεις 1.5 τονο επιταχυνομενο αυτοκινητο με οδηγο "αμφιβολων " ικανοτητων με μπετονια γεματα νερο (τα οποια παρεπιπτοντως δεν ηταν ΓΕΜΑΤΑ) .

Αρα λοιπον μιλαμε για τρισμεγιστη ευθυνη του διοργανωτη , και συνυπευθυνοτητα του θεατη ο οποιος βλεποντας οτι δεν προστατευεται με τιποτα πηγε και εκατσε εκει που εκατσε, νομιζοντας οτι απεναντι του εχει ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ .

Τουλαχιστον στο ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ πεταει και το ρημαδι τους και η ειδικη δεν ξεκιναει αν ολα δεν ειναι ΟΚ.

SeNNinhA
11/04/2010, 18:25
Διοργανώνεις αγώνες επίδειξης σε πλήρως ελεγχόμενο χώρο.

Είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να αφήνεις να παραβρίσκονται θεατές σε επικίνδυνα σημεία της πίστας. Ακόμη και σε περίπτωση που παρά τις υποδείξεις αυτοί επιμένουν, τότε απλά ΣΤΑΜΑΤΑΣ την επίδειξη.

Και να πως ότι δεν υπάρχει γνώση του αντικειμένου ή ότι ήταν κάτι τόσο δύσκολο να προβλεφθεί? Ακόμη και τα 10χρονα πια έχουν δει σκηνές με αυτοκίνητα να φεύγουν πάνω σε θεατές που παρακολουθούν στο εξωτερικό της στροφής.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για τον διοργανωτή

:mad: :mad: :mad: :mad:

camen
11/04/2010, 18:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από relis

Τουλαχιστον στο ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ πεταει και το ρημαδι τους και η ειδικη δεν ξεκιναει αν ολα δεν ειναι ΟΚ.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Πλακα μας κανεις τωρα?!............

Εγω δεν μπορω να ξερω ΤΙ και ΠΩΣ ειχε κανει ο διοργανωτης για την ασφαλεια...Δεν ειμαι ειδικος...
Ξερω ομως οτι εμεις οι ιδιοι ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ!!!Παντα αφηνουμε την τυχη μας στους αλλους...:yuck: Απο την στιγμη λοιπον που εμεις δεν σεβομαστε την ζωη μας,περιμενετε να την σεβαστει ο καθε τυχαιος:confused:

Ιznogood
11/04/2010, 18:52
Ως πατερας ποτε δε θα εξεθετα τα παιδια μου σε τετοιο κινδυνο, τωρα για τον διοργανωτη τι να πω... δυστυχως η ευθυνη του ειναι τεραστια. Το οτι εκανε "συστασεις" δε μου λεει τπτ.
Εκφραζω τη θλιψη μου για το παιδακι!

koulis19
11/04/2010, 18:57
http://www.youtube.com/watch?v=7rBzYT9PMrA&feature=player_embedded.Το βιντεο απο το ατυχημα.Δυστυχως για το παιδακι.:(

camen
11/04/2010, 18:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ιznogood
Ως πατερας ποτε δε θα εξεθετα τα παιδια μου σε τετοιο κινδυνο

Ας ξεκινησουμε απο αυτο και θα δειτε που ολα θα γινουν καλυτερα...:winka:
Γτ και στα στοπ αμα κοβαμε λιγακι εμεις που εχουμε προτεραιοτητα να ριξουμε μια ματια θα χαναμε 4 δευτερολεπτα απο τον χρονο μας και θα γλιτωναμε δεκαδες ζωες...Αλλα ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ,αφηνουμε την ζωη μας στο αν ο αλλος θα σταματησει ή οχι...:yuck:

Αλλα τετοιοι ειμαστε:beer: :beer: :beer:

chris_honda
11/04/2010, 19:09
Πάντως , σαν τον διάολο προχτές είχα αυτή την συζήτηση με Αλητάρχη, και μου είπε πως για να είναι όλοι καλυμένοι, στο πίσω μέρος του αποκόμματος - εισητηρίου (εάν υπήρχε στην συγκεκριμένη περίπτωση) αναγράφει πως ο θεατής φέρει πλήρη ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού του από έξοδο αγωνιζομένου.

Παιδιά όσες υποδείξεις και να γίνουν τις περισσότρες φορές φταίμε εμείς οι ίδιοι, μην περιμένουμε να μας πάρουν απ το χεράκι.., αν δεν γνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι περί μέτρων ασφαλείας , γάματα...

Ωστόσο εγώ αν ήμουν στην θέση του διοργανωτή, δεν θα συνέχιζα αν δεν απομακρυνόταν ο κόσμος.

Εχετλαίος
11/04/2010, 20:15
Διοργανωτές...
Ερασιτέχνες! Δολοφόνοι! :mad:

2stroker
11/04/2010, 20:41
καταρχην το συγκεκριμενο μερος δεν ειναι καν πιστα αλλα μια τεραστια αλανα με ασφαλτο οπου παλια ηταν μαντρα αυτοκινητων.αν βαζωντας γυρω γυρω λαστιχα και πλαστικα διαχωριστικα νερου αυτο το πραγμα λεγετε πιστα ε τοτε τι να πω.και λεει οτι ο συγκεκριμενος αγωνας ειχε και αδεια απο την Ελπα.λαμογια διοργανωτες αυτους πρεπει να πανε μεσα!!!
κριμα το παιδακι ρε π@@@@ μου:( :( :(

jimmis5
11/04/2010, 20:52
Καταρχην Συλληπητηρια για το παιδακι που δεν εφταιγε τιποτα.
Οδηγικα και τα 3 αυτοκινητα ηταν λαθος σε γραμμες οποτε η εξοδος ηταν αναμενομενη Διοργανωτικα οοοολος ο κοσμος καθοταν πανω στην στροφη ολοι λαθος ισως ακομα και ο κριτης ..αν υπηρχε το εχω δει και αυτο.
Μιας και σημερα ημουν κριτης σε εναν τετοιο αγωνα και ειχαμε μια θεαματικη εξοδο που αυτοκινητο πηδηξε 5 σειρες λαστιχα σε υψος και διεσχισε την πιστα και καρφωθηκε πανω στην μαντρα μπορω να πω οτι μπορουν να συμβουν ολα...Οφειλουν οι κριτες να ενημερωνουν και να απομακρυνουν γιατι δυστυχως μετα το ατυχημα ολοι θα τρεχουν και δεν θα φτανουν.Πλην του οδηγου που ακομα και καγκουρας και κουλος κτλ να ειναι πληρωνει για να μπει σε εναν ελεχνομενο χωρο να κανει το χομπυ του ειναι ο μονος που δεν ευθυνεται καθολου.Σε ενα τετοιο σπορ και τουμπες και εξοδοι και τετ α κε και ολα υπαρχουν.Ετσι πρεπει πρωτα η οργανωση να εχει ολα τα μετρα ασφαλειας σωστα και ελενχομενα,οι κριτες ενημερωμενοι ,Οι θεατες να υπακοουν με ευλαβια οσα τους λενε και οχι οπως γινεται εδω που γραφουμε στα @μας οσους θελουν να μας προφυλαξουν.Γιατι στο κατω κατω αν δεν προφυλασης εσυ ο ιδιος τα παιδια και τον εαυτο σου και τα εκθετης σε κινδυνο που σου ειναι γνωστος αν εχεις στοιχειωδη νοημοσυνη δεν μπορει να το κανει αλλος.

Κριμα και παλι κριμα και θελουμε να εχουμε και μεγαλους αγωνες ...Απο οτι ξερω εκει ηταν και μεγαλα κεφαλια της Ελπα...Θελουμε Ακροπολις Θελουμε GP εμεις και αγωνα με χορτοκοπτικα να κανουμε ειμαστε επικυνδινοι.:sad: :evil:

Pardalotzatziki
11/04/2010, 21:10
Αν καθισουμε και σκεφτουμε τα ατυχηματα που γινονται γυρω μας, συνηθως βρισκουμε φταιξιμο και των δυο πλευρων.
Οποτε ας μην αφοριζουμε τη μια πλευρα.
Εφταιξε και ο διοργανωτης και ο θεατης.
Τα δικαστηρια θα βρουν την ακρη...

Εκτος δικαστηριων.....Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΦΤΑΙΕΙ.

Ολα τα αλλα εινα ιστοριες.

Πηγα ακροπολης και σκεφτομουνα να καθομαι στην ακρη, σκεφτομουνα να κατσω μακρια μηπως μου ερθει καμια πετρα (ηρθανε καμποσες). Αν εχεις παιδια μαζι σου δεν ισχυειτο ιδιο???

Πηγαμε παρεα 15 ατομα με 4 αυτοκ/τα. Ενας απο την παρεα, που τυχαιως ειχε και τα δυο παιδια μαζι του, αποφασισε να βγαλει φωτογραφια σε μια στροφη. Το αποτελεσμα ηταν να προκαλεσει ενα τε-τα-κε (ετσι το λενε?) και το αυτοκ. περασε μισο μετρο απο την πλατη του.

Φυσικα γελουσαμε ολοι νευρικα αλλα αν τον χτυπουσε θα μας κοβοταν...

Ελεος...γονεις ειναι αυτοι?

Κριμα το παιδακι....:sad:

Pardalotzatziki
11/04/2010, 21:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
εμεις και αγωνα με χορτοκοπτικα να κανουμε ειμαστε επικυνδινοι.:sad: :evil:

Πλακα πλακα....:yuck:

STOYBI
11/04/2010, 21:16
Οσο συνεχιζουμε να βαφτιζουμε ΑΛΑΝΕΣ...... Πιστες.......

Οσο συνεχιζουμε να υπαρχουν διοργανωτες και αλυταρχες Α.Ε. της μπαζας και της αρπαχτης...

Τοτε... Τι να λεμε...????

Καποιοι "γνωστες " :a31: που δεν προστατεψαν τα ατυχα παιδια απο την ασχετοσυνη του πατερα σχετικα με το μερος που στεκοταν θεατης.....

Πρεπει να δωσουν λογο.....

Ο θεος ας αναπαυσει την ψυχουλα του παιδιου.... :(

granazi
11/04/2010, 22:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Οσο συνεχιζουμε να βαφτιζουμε ΑΛΑΝΕΣ...... Πιστες.......

Οσο συνεχιζουμε να υπαρχουν διοργανωτες και αλυταρχες Α.Ε. της μπαζας και της αρπαχτης...

Τοτε... Τι να λεμε...????

Καποιοι "γνωστες " :a31: που δεν προστατεψαν τα ατυχα παιδια απο την ασχετοσυνη του πατερα σχετικα με το μερος που στεκοταν θεατης.....

Πρεπει να δωσουν λογο.....

Ο θεος ας αναπαυσει την ψυχουλα του παιδιου.... :(

+1000

menelaos46
11/04/2010, 22:56
Στην εξοδο των στροφων δεν καθονται θεατες. και- δεν εχει σημασια αν ειναι επαγγελματιας οδηγος η ερασιτεχνης, ολοι μπορει να φυγουν στην εξοδο.
Ποιου ευθυνη ειναι δε ξερω αλλα σιγουρα η μαλακια ειναι του πατερα. Μαλλον το καταλαβε αργα ομως.
Οσο για τους διοργανωτες τι να πω λιγο πολυ ολοι στο ιδιο επιπεδο ειναι... αλλα και πιο πολυ να προσπαθουσαν ειμαι σιγουρος οτι θα τους λεγαν και μαλακες...

JZER40
11/04/2010, 23:13
Εντάξει ρε παιδιά...

Αν κάποιος πονάει περισσότερο αυτήν την στιγμή είναι ο πατέρας του παιδιού....
Αυτός θα έχει εφιάλτες και τύψεις όλη την ζωή του....

Είναι απάνθρωπο να τον βρίζουμε τέτοια ώρα...

Αλλωστε δεν είναι υποχρεωμένος κάθε ένας να ξέρει που πρέπει και πού δεν πρέπει να κάθεται...
Υποχρεωμένοι είναι οι διοργανωτές να φροντίζουν την ασφαλή παραμονή των θεατών στόν χώρο....

Κάποιος που ξέρει και έχει μυαλό και αντίληψη θα διαλέξει ασφαλή σημεία....κάποιος άλλος όχι...

Εγώ θάθελα να ξέρω ο εισαγγελέας αυτό το αναγραμμένο στο εισητήριο ότι οι διοργανωτές δεν ευθύνονται σε περίπτωση ατυχήματος πως το αντιλαμβάνεται???

Γιατί αν ήμουν διργανωτής με αυτήν την αναγραφή καλύπτωμαι να εξοικονομισω χρήματα που ειδάλλως θα΄ήμουν υποχρεωμένος να ξοδέψω για την ασφάλεια των θεατών....

Τα πλαστικά ήταν άδεια από νερό και λάστιχα υπήρχαν λίγα...
Αυτά θα τα δεί κανείς>???

castoras
11/04/2010, 23:24
Λοιπόν είδα το βίντεο στις ειδήσεις.Τo AUTO FESTIVAL ήταν χώρος πώλησης αυτοκινήτων και σε καμία περίπτωση δεν έχει προδιαγραφές για πίστα.Εκεί έκαναν προπόνηση οδηγοί drift μόνοι τους,χωρίς θεατές.Δεν ξέρω ποιος ανεγκέφαλος έδωσε άδεια να γίνουν εκεί αγώνες σε απόσταση αναπνοής με το κοινό.Επίσης φάουλ του ΣΚΑΙ που ανακοινώνει ότι το δυστύχημα έγινε στην πίστα των Αφιδνών.Η πίστα των Αφιδνών είναι το Καρτόδρομο και στα ατυχήματα που έχουν γίνει εκεί μέσα έχει σπάσει καμιά ζάντα,κανένας προφυλακτήρας ,άντε και κανένα τσαλακωμένο φτερό.Ελπίζω αυτή τη φορά να λειτουργήσει κάποιος νόμος και να καταδικαστούν διοργανωτές και πατέρας

el patron
11/04/2010, 23:41
ο πατερας ακουσα ειναι οδηγος αγωνων ,αρα εφταιγε που εκατσε εκει ,το θεμα ειναι η ψυχουλα που εφυγε ρε πουστη μου, γιατι να γινονται τετοια πραγματα, γιατι τετοια προχειροτητα,γιατι να χαθει μια ζωη απο ενα αγγελουδι?
Αυτοι που διοργανωσαν αυτη την μαλακια , τι ειναι ? ασχετοι? φονιαδες?μαλακες? δεν ξερω ,εχω εξοργιστει
με τον χαμο του κοριτσιου τοσο πολυ γαμω την πουτανα μου γαμω
:sad:

el patron
11/04/2010, 23:43
.Ελπίζω αυτή τη φορά να λειτουργήσει κάποιος νόμος και να καταδικαστούν διοργανωτές και πατέρας [/B][/QUOTE]

η καταδικη του πατερα θα ειναι αιωνια και μαρτυρικη, δεν χρειαζεται να τον καταδικαση κανενα δικαστηριο..

SeNNinhA
12/04/2010, 06:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda
Πάντως , σαν τον διάολο προχτές είχα αυτή την συζήτηση με Αλητάρχη, και μου είπε πως για να είναι όλοι καλυμένοι, στο πίσω μέρος του αποκόμματος - εισητηρίου (εάν υπήρχε στην συγκεκριμένη περίπτωση) αναγράφει πως ο θεατής φέρει πλήρη ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού του από έξοδο αγωνιζομένου.

Αυτό αναγράφεται διότι ατυχήματα ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ συμβαίνουν ακόμη κι αν όλοι βρίσκονται στις προβλεπόμενες ασφαλείς θέσεις. Δεν γράφεται για να καλύψει όλες τις μαλακίες του διοργανωτή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται σαν διοργανωτής να αφήνεις τον κόσμο (ή το event να συνεχίζεται εαν ο κόσμος δεν υπακούει) να παραμένει σε θέσεις μη ασφαλείς είτε είναι εκεί με δική του ευθύνη είτε όχι.

Έχεις ευθύνη σαν διοργανωτής όχι μόνο να μην επιτρέπεις το να μένουν θεατές σε επικίνδυνο χώρο αλλά και να έχεις αποκλείσει την πρόσβαση στους επικίνδυνους χώρους επαρκώς και να τους επισημαίνεις ρητά με ταμπέλες ως επικίνδυνους.

Στο video (http://anatolikiattikinews.blogspot.com/2010/04/blog-post_2337.html) φαίνεται ότι ο χώρος ήταν άμεσα προσβάσιμος από όλους και δεν βλέπω καμία προσπάθεια αποκλεισμού τους. Μάλιστα εκεί βρίσκεται η εισοδος και τα κιόσκια όπως βλέπεται και ΟΛΑ τα άτομα (πάνω από 50) που βρίσκονταν εκεί κινδύνευαν. Άρα δεν ήταν ενας μεμονωμένος κακός πατέρας που δεν υπάκουσε αλλα ΚΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Δεν ξέρω πως θα το εκμεταλλευτούν αυτό στο δικαστήριο αλλά ΜΑΛΑΚΙΑ του διοργανωτή 200% και του πατέρα 70%.

JZER40
12/04/2010, 06:39
η καταδικη του πατερα θα ειναι αιωνια και μαρτυρικη, δεν χρειαζεται να τον καταδικαση κανενα δικαστηριο..

+1050

ktmakis
12/04/2010, 07:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από JZER40
+1050

Σωστότατο. Κατ'εμε ο διοργανωτής εχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, και δεν νομίζω να έχει υπόσταση τουλάχιστον δικαστικά η παρατήρηση στο εισητήριο. Εξαρτάται και από το τι είδους άδεια για εκτέλεση αυτοσχέδιων αγώνων κατείχε.

t1mos
12/04/2010, 07:13
Τοσα αλογα να ψαχνουν να βρουν προσφυση και ενα φλατ πραγμα....που λεγετε πιστα,
με μια ΕΛΠΑ που δεν εχω καταλαβει τον λογο υπαρξης της και κατι διψασμενους θεατες μπας
και νιοσουν λιγο συγγινηση.

Χωρις πιστες και λιγα εχουμε παθει...

blackbusa
12/04/2010, 08:02
αποκλειστικα ευθυνη τις διοργανωσης...απο την στιγμη που γινετε σε ελεγχομενο χωρο (και φανταζομαι και με καποιο αντιτιμο εισοδου) ειναι υποχρεωμενοι να τηρησουν κανονες ασφαλειας...και ενα απο αυτους ειναι τα σημεια που θα κατσουν οι θεατες...

THEOD
12/04/2010, 08:30
Κατ’ αρχάς ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Δεν ήταν "ραλι". Ούτε καν αγώνας εδώ που τα λέμε…Ένα πρόχειρα στημένο πανηγυράκι σε μια αλάνα ήταν, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, χωρίς προσωπικό-κριτές, όπου ο κάθε φιλόδοξος χεράς μπορούσε να πάρει μέρος με το καθημερινό του αυτοκίνητο για να ξεκαβλώσει και να πουλήσει μούρη. Μια μετεξέλιξη αυτών των γύρων του θανάτου που βλέπαμε πιτσιρικάδες στα λούνα-πάρκ

Και όλα αυτά προφανώς είχαν για κίνητρο μια καλή αρπαχτή από τους διοργανωτές...

Και δεν είμαι ντε και καλά εναντίον τέτοιων happening – χρειάζονται και αυτά, αλλά με την προυπόθεση ότι παίρνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και η οργάνωσή τους ακολουθεί κάποιους κανόνες. Μερικές κορίνες σηματοδότησης της διαδρομής και τα γελοία κάγκελα πίσω από τα οποία κάθεται κόσμος σε απόσταση αναπνοής από την "πίστα" δεν αρκούν όπως φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο…

Κρίμα για το παιδάκι. Δυστυχώς στην Ελλάδα πρέπει πρώτα να γίνει το κακό για να παρθούν μέτρα μετά…
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο…

DimChios
12/04/2010, 08:56
δεν λεω τιποτα!

ενα μονο, κριμα για το παιδι!

:mad: :mad: :mad: :mad:

KaTaNaS
12/04/2010, 09:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από relis

sto συγκεκριμενο φταιει καθαρα ο διοργανωτης ... που τους εχεις και καθονται ολοι οι ασχετοι ρε ανιδεε;

Τα συλληπητηρια μου στη μανα! :sad: :sad: :sad:

οσο για το ακροπολις, ειμαστε σκατολαος, τελος... ειδικα η επαρχια μας (που πρωτοστατει στις ειδικες ακροπολις) μαγκια κλανια!

δεν πηγα ποτε να παρακολουθησω ακροπολις (δε ημουν ποτε εραστης των αυτοκινητων ούτε μυηθηκα απο κανεναν γονιό 'η θείο)

πέρσι με κάλεσε ο Μάνος (χωματινος :( ) να συμμετασχω με την enduro μου στην διοργανωση σαν safety!

σαν ασφάλεια δηλαδη με μοτοσυκλέτα μεσα σε ειδικες.Η αρμοδιοτητα μου ξεκινουσε αν σταματουσε το στιγμα (sto gps) του αυτοκινητου που αγωνιζόταν στην ειδικη και δεν υπηρχε σταθερος παρατηρητης κριτης κοντα, οποτε και θα επρεπε να κλεισει η ειδικη να μπως μεσα να φθασω στοσημειο που εφυγε τοαυτοκινητο και απλα να μεταδωσω προφορικα εικονα μεσω κινητου.

ευτυχως δεν χρειαστηκε κατι τετοιο τις 2 ημερες του αγωνα, αλλά χρειάστηκε κατι αλλο (και για αυτο γραφω εδω)

πριν μπει το πρωτο αυτοκινητο μπαινουν 2 ή 3 αυτοκινητα ασφαλειας. το τελευταιο μπαινει ενα τεταρτο πριν τον πρωτο αγωνιζομενο.

τελος περναει το ελικοπτερο με τον αλυταρχη που μιλαει στο cb με τον υπευθυνο ειδικης και δινει το οκ ή ακυρωνει την ειδικη αν την θεωρησει επικινδυνη... οπως και εγινε το απογευμα στην ειδικη οπου βρισκομουν και ο αλυταρχης ηταν ετοιμος να ακυρωσει την ειδικη

ειχε μπει ολος ο κοσμος μεσα στην ειδικη σε μια στροφη η οποια ειχε πρόσβαση ο κσομος απο μονοπατι που ηξεραν οι ντοπιοι και δεν γνωριζε ο υπευθυνος ειδικης οποτε και ελειπε σταθερος κριτης για να επιβαλει την ταξη.

ειχαν αφησει 5-6 μετρα νομιζωντας πως ο καθε οδηγος μπορει να περασει αναμεσα με 160 χλμ !

αμεσα κινηθηκε ο υπευθυνος και με εστειλε στην στροφη με την μοτο.

μεχρι να περασει το πρωτο αυτοκινητο και να φανε μερικες κοτρωνες στο κεφαλι για να βαλουν μυαλο μου βγηκε η πιστη να τρεχω πανω κατω και να φωναζω οσο πιο ευγενικα μπορω να απομακρυνθουν απο την ακρη του δρομου!

τι να λεμε... δεν εχουμε παιδεια, τελος. και οσο μας συμμορφωνει λιγο η Αθηνα και τα μεγαλα αστικα κεντρα και το νετ και η παγκοσμιοποιηση , η επαρχια ειναι κολλημενη στην μαγκια κλανια.

μπορει τα παραπανω να φανουν ασχετα , σε μενα φαινονται σχετικοτατα με το μοιραιο χθεσινο γεγονος

DimChios
12/04/2010, 09:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
sto συγκεκριμενο φταιει καθαρα ο διοργανωτης ... που τους εχεις και καθονται ολοι οι ασχετοι ρε ανιδεε;

Τα συλληπητηρια μου στη μανα! :sad: :sad: :sad:

οσο για το ακροπολις, ειμαστε σκατολαος, τελος... ειδικα η επαρχια μας (που πρωτοστατει στις ειδικες ακροπολις) μαγκια κλανια!

δεν πηγα ποτε να παρακολουθησω ακροπολις (δε ημουν ποτε εραστης των αυτοκινητων ούτε μυηθηκα απο κανεναν γονιό 'η θείο)

πέρσι με κάλεσε ο Μάνος (χωματινος :( ) να συμμετασχω με την enduro μου στην διοργανωση σαν safety!

σαν ασφάλεια δηλαδη με μοτοσυκλέτα μεσα σε ειδικες.Η αρμοδιοτητα μου ξεκινουσε αν σταματουσε το στιγμα (sto gps) του αυτοκινητου που αγωνιζόταν στην ειδικη και δεν υπηρχε σταθερος παρατηρητης κριτης κοντα, οποτε και θα επρεπε να κλεισει η ειδικη να μπως μεσα να φθασω στοσημειο που εφυγε τοαυτοκινητο και απλα να μεταδωσω προφορικα εικονα μεσω κινητου.

ευτυχως δεν χρειαστηκε κατι τετοιο τις 2 ημερες του αγωνα, αλλά χρειάστηκε κατι αλλο (και για αυτο γραφω εδω)

πριν μπει το πρωτο αυτοκινητο μπαινουν 2 ή 3 αυτοκινητα ασφαλειας. το τελευταιο μπαινει ενα τεταρτο πριν τον πρωτο αγωνιζομενο.

τελος περναει το ελικοπτερο με τον αλυταρχη που μιλαει στο cb με τον υπευθυνο ειδικης και δινει το οκ ή ακυρωνει την ειδικη αν την θεωρησει επικινδυνη... οπως και εγινε το απογευμα στην ειδικη οπου βρισκομουν και ο αλυταρχης ηταν ετοιμος να ακυρωσει την ειδικη

ειχε μπει ολος ο κοσμος μεσα στην ειδικη σε μια στροφη η οποια ειχε πρόσβαση ο κσομος απο μονοπατι που ηξεραν οι ντοπιοι και δεν γνωριζε ο υπευθυνος ειδικης οποτε και ελειπε σταθερος κριτης για να επιβαλει την ταξη.

ειχαν αφησει 5-6 μετρα νομιζωντας πως ο καθε οδηγος μπορει να περασει αναμεσα με 160 χλμ !

αμεσα κινηθηκε ο υπευθυνος και με εστειλε στην στροφη με την μοτο.

μεχρι να περασει το πρωτο αυτοκινητο και να φανε μερικες κοτρωνες στο κεφαλι για να βαλουν μυαλο μου βγηκε η πιστη να τρεχω πανω κατω και να φωναζω οσο πιο ευγενικα μπορω να απομακρυνθουν απο την ακρη του δρομου!

τι να λεμε... δεν εχουμε παιδεια, τελος. και οσο μας συμμορφωνει λιγο η Αθηνα και τα μεγαλα αστικα κεντρα και το νετ και η παγκοσμιοποιηση , η επαρχια ειναι κολλημενη στην μαγκια κλανια.

μπορει τα παραπανω να φανουν ασχετα , σε μενα φαινονται σχετικοτατα με το μοιραιο χθεσινο γεγονος

ετσι και χειροτερα Σταρο!

Cpt. Haddock
12/04/2010, 09:42
Ο διοργανωτής ξέρουμε ποιος ήταν; Καποιος γνωστός νομίζω... :sick:

Εχετλαίος
12/04/2010, 09:42
...

Ποιός θα βρεθεί να διαφωνήσει μαζί σου...
Έρμη μάνα ίντα θα τραβάει εδά...:sad:

sergiosm
12/04/2010, 10:09

και επειδή ο κάθε "μάγκας" διογρανωτής γράφει μια ΜΑΚΑΚΙΑ στο πίσω μέρος του εισιτηρίου νομίζει ότι καθάρισε;;

Η ευθύνη είναι ΚΑΘΑΡΑ του ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ. Όφειλε να μην τους αφήσει να κάτσουν σε αυτό το σημείο και να έχει προσωπικό για να επιβάλλει το που θα κάθονται οι θεατές. Εν ανάγκη να τους πετάξει έξω, αν δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του.

Αλλά βέβαια, σε αυτή την χώρα, 1ον ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και 2ον κανείς δεν θέλει να παίξει τον ρόλο του "κακού".

Κρίμα για το παιδί ...

TROOPER
12/04/2010, 10:36
μαλακιες γονεων...:sad:

zezes
12/04/2010, 10:47
η καταδικη του πατερα θα ειναι αιωνια και μαρτυρικη, δεν χρειαζεται να τον καταδικαση κανενα δικαστηριο.. [/B][/QUOTE]

+750

Αυτός ο πατέρας πως θα ζήσει;; Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του με τίποτα..

SnakeMJK
12/04/2010, 10:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ο διοργανωτής ξέρουμε ποιος ήταν; Καποιος γνωστός νομίζω... :sick:

Oργανωτής: Α.Λ.Ε.Μ.

1.2 OPΓANΩTIKH EΠITPOΠH

Πρόεδρος ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ Α.
Mέλη ΔΡΑΚΟΥ Δ.
ΜΟΥΖΑΚΗΣ Ν.
ΜΟΣΧΟΥΤΗΣ.Π
ΝΑΣΟΥΛΑΣ.Δ.

1.3 ΣTEΛEXH TOY AΓΩNA

Aγωνοδίκης ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ.
Aλυτάρχης ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ Α.
Γραμματέας του αγώνα ΦΡΟΥΔΑΡΑΚΗ Μ.
Tεχνικός Έφορος ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ Α.
Επικεφαλής ιατρός ΠΑΠΠΑΣ Ν.
Έφορος Αποτελεσμάτων INFOMEGA - ΛΑΟΠΟΔΗΣ Γ

chris_honda
12/04/2010, 13:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
και επειδή ο κάθε "μάγκας" διογρανωτής γράφει μια ΜΑΚΑΚΙΑ στο πίσω μέρος του εισιτηρίου νομίζει ότι καθάρισε;;

Η ευθύνη είναι ΚΑΘΑΡΑ του ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ. Όφειλε να μην τους αφήσει να κάτσουν σε αυτό το σημείο και να έχει προσωπικό για να επιβάλλει το που θα κάθονται οι θεατές. Εν ανάγκη να τους πετάξει έξω, αν δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του.

Αλλά βέβαια, σε αυτή την χώρα, 1ον ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και 2ον κανείς δεν θέλει να παίξει τον ρόλο του "κακού".

Κρίμα για το παιδί ...

Έτσι ακριβώς ... Σου λέει κανουμε κρά για να τους μαζέψουμε και θα τους την πούμε και απο πάνω ...

chris_honda
12/04/2010, 23:18
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=123454&cid=4

Ορίστε και η βρωμιά τους...σενάριο για το κουκούλωμα έχει ήδη πέσει στο τραπέζι...

Ασε να μην ευχηθώ...αμαρτήσω...Μόνο :a14: :a14:

Pardalotzatziki
12/04/2010, 23:45

Ορίστε και η βρωμιά τους...σενάριο για το κουκούλωμα έχει ήδη πέσει στο τραπέζι...

Ασε να μην ευχηθώ...αμαρτήσω...Μόνο :a14: :a14:

Tο video ειναι σοκαριστικο....ανθρωποι που δεν ξερουν τι να κανουν...περιφερονται ασκοπα...

:sad: :sad:

megalexandros
12/04/2010, 23:52
O oδηγος αθωος στο αυτοφωρο.Το δικαστιριο διεταξε να κινηθει διαδικασια κατα των διοργανοτων και του υπευθυνου της πιστας για ελλειπη μετρα ασφαλειας.Οι υπευθυνοι, φυσικα εξαφανιστικαν αμεσως μετα το ατυχημα.Ο ΚαΤαΝας στο post του αναφερει τα πραγματα οπως εχουν: ο διοργανωτης ειναι απολυτα υπευθυνος

DimChios
13/04/2010, 07:50

ΣΦΙΧΤΗΚΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΑΜΩ ΤΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ!!!

tzarot
13/04/2010, 10:53
Τα χάλια μας και πάλι σε πλήρη και δημόσια έκθεση. Άρε σε αυτή τη χώρα θα δώ κάποτε να τιμωρείται σοβαρά κανένας? Αίσχος και Ντροπή...

STOYBI
13/04/2010, 11:02
Χαρακτηριστικά, σημειώνεται ότι το πυροσβεστικό όχημα αποχώρησε για 30-45 λεπτά περίπου, επειδή έπρεπε να σπεύσει σε φωτιά στο Καπανδρίτι, ενώ την ίδια ώρα ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Επίσης, το ασθενοφόρο, που δεν υπήρχε στο χώρο, έκανε 45 περίπου λεπτά να φτάσει στην πίστα. Τέλος, ο γιατρός του αγώνα που εμφανίζεται στα χαρτιά (Νίκος Παππάς) δεν ήταν παρών, αλλά είχε εφημερία στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, ενώ αυτός που ήταν παρών στο περιστατικό (Σπύρος Ηλιόπουλος) δεν είχε ειδοποιηθεί από άνθρωπο της διοργάνωσης, αλλά από φίλο του, οδηγό αγώνων, χωρίς το όνομά του να εμφανίζεται πουθενά.

Πήραν εντολή να τα μπαλώσουν;

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα κατήγγειλε στη zougla.gr στέλεχος της ΕΛΠΑ, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του, στο θέμα εμπλέκεται ακόμα και ο πρόεδρός της, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει εντολή να «μπαλώσουν» το θέμα: «Έχει συμφωνηθεί και έχει δοθεί εντολή από τον Δεσποτόπουλο και τον Χαλιβελάκη να ρίξουμε την ευθύνη στον οδηγό στο 100% και να πούμε ταυτόχρονα ότι εκεί πέρα δεν υπήρχαν θεατές και ότι εκείνη την ώρα μπορεί να πέρναγε με τα παιδιά του».

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ................!!!!!!!!!!!!!!!

sergiosm
13/04/2010, 11:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από megalexandros
O oδηγος αθωος στο αυτοφωρο.

Αυτό ήταν απλά το αυτονόητο.

Η ευθύνη ανήκει στους διοργανωτές

makis206
13/04/2010, 12:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Η ευθύνη ανήκει στους διοργανωτές

Κι αυτό αυτονόητο, το άλλο αυτονόητο να δούμε αν θα γίνει πράξη που αφορά την τιμωρία για το έγκλημα που διέπραξαν..:mad:

Συμφωνώ κι εγώ για το μερίδιο ευθύνης που φέρει ο πατέρας, λυπάμαι που το λέω κι ο Θεός ξέρει τι μαρτύριο περνάει τώρα ο άνθρωπος αλλά.. έφυγε ένα αγγελούδι κι αυτό δεν συγχωρείται.:(

sergiosm
13/04/2010, 12:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Κι αυτό αυτονόητο, το άλλο αυτονόητο να δούμε αν θα γίνει πράξη που αφορά την τιμωρία για το έγκλημα που διέπραξαν..:mad:

Θα φάνε μερικά χρόνια φυλακή με αναστολή για ανθωποκτονία από αμέλεια και
θα πληρώσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ψυχική οδύνη.

Αυτά βέβαια μετά από μερικά χρόνια

zephyr1
13/04/2010, 17:48
Να εισαι ιδιοκτητης ενος χωρου που προωθει την ασφαλη οδηγηση με σεμιναρια ,φυλλαδια κτλ. και να φευγει ενας ανθρωπος λογω μη ασφαλειας στο χωρο σου. :sick:

Οσο δεν υπαρχει πιστα στην Ελλαδα, τα φαινομενα αυτα θα επαναλαμβανονται αμεσως μολις ξεχνιουντε.

Ασυληπτο το πακετο του πατερα.:(

HolyDiver
14/04/2010, 10:44

Α ρε πολιτισμένη αθήνα, η επαρχία φταίει για όλα:rotflmao: :rotflmao: :