PDA

View Full Version : Για ριξτε καμια ιδεα.

Σελίδες : [1] 2

t10vr
20/05/2010, 10:26
Καλησπερα σε ολους.Οπως το εχουμε νιωσει στο πετσι μας οι περισσοτεροι ελληνες η οικονομικη κριση μας εχει :a021: αναποδα.Δεν ειναι καιρος για επιχειριματικα "ανοιγματα" και ρισκα.Ευτυχως (για εμενα :D ) μου ηρθαν καποια χρηματα ουρανοκατευατα και σκεφτομουν να τα επενδυσω καπου, ωστε να μου αποφερουν καποια κερδη.Δεν ζηταω πολλλα αλλα να ειναι ασφαλη,δλδ χωρις πολλα ρισκα.Σκεφτηκα να τα κλεισω σε λογαριασμο αλλα τα επιτοκια ειναι τετοια που πρεπει να βαζεις τα γελια.Ριξτε καμια ιδεα μπας και βγαλουμε τπτ γιατι δεν μας βλεπω καλα :rolleyes:

Cpt. Haddock
20/05/2010, 10:31
Φωτοβολταϊκα...

Εαν εχεις και κανα κτηματάκι έτοιμο ακομα καλλιτερα :wave2:

OldMan
20/05/2010, 10:36
:rolleyes:
Εσύ δεν είχες προτείνει στον Βελζεβούλη την Ανακύκλιση ..??? :smokin:

Nostra
20/05/2010, 10:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

και μηχανοβόλτες χωρίς αδιάβροχα έχει προτείνει αλλά τί φταίει ο Ηλίας?

αυτοί που τον ακούν φταίνε :D

DimChios
20/05/2010, 10:54

καλο το τσιπουρακι στις 5 το απογευμα?

:wacko:

Akatanomastos
20/05/2010, 10:57
η καλητερη επενδυση για αρχη

ειναι η καταθεση σε τραπεζα του εξωτερικου..

τουλαχιστον να τα εξασφαλισεις..:D

και μετα βλεπεις..

t10vr
20/05/2010, 11:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
η καλητερη επενδυση για αρχη

ειναι η καταθεση σε τραπεζα του εξωτερικου..

τουλαχιστον να τα εξασφαλισεις..:D

και μετα βλεπεις..

Τοσο χαλια ειναι η κατασταση πιστευεις? :confused:

konsttanttinos
20/05/2010, 17:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από t10vr
Καλησπερα σε ολους.Οπως το εχουμε νιωσει στο πετσι μας οι περισσοτεροι ελληνες η οικονομικη κριση μας εχει :a021: αναποδα.Δεν ειναι καιρος για επιχειριματικα "ανοιγματα" και ρισκα.Ευτυχως (για εμενα :D ) μου ηρθαν καποια χρηματα ουρανοκατευατα και σκεφτομουν να τα επενδυσω καπου, ωστε να μου αποφερουν καποια κερδη.Δεν ζηταω πολλλα αλλα να ειναι ασφαλη,δλδ χωρις πολλα ρισκα.Σκεφτηκα να τα κλεισω σε λογαριασμο αλλα τα επιτοκια ειναι τετοια που πρεπει να βαζεις τα γελια.Ριξτε καμια ιδεα μπας και βγαλουμε τπτ γιατι δεν μας βλεπω καλα :rolleyes:

Ευτυχως (για εσενα :D ) υπαρχουν οι συμβουλοι επενδυσεων σε τραπεζες, ασφαλιστικα γραφεια, επιλεγμενες λαικες και περιπτερα.
Ωπου θελεις πηγαινεις.:smokin:

thanasiss
20/05/2010, 17:26
φωτοβολταικα και νοικιασμα του ρευματος στην δεη

DimChios
21/05/2010, 02:48
Ρε παιδια, σορυ κιολας που αναγκαστηκα ρωτω...αλλα...

τα φωτοβολατικα δεν θελουν κατι εκατονταδες χιλιαδες ευρω?

Δε μας εχει πει ο φιλος για τι ποσο μιλαμε! Μην ειναι 20-30-40 χιλιαρικα και του λετε για τετοια φαση εννοω...

ggs
21/05/2010, 02:51
ΦΡΟΜ ΜΠΙΓΚ ΜΠΑΝΤ ΜΠΑΝΚ

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό προϊόν, το Οικολογικό Δάνειο – Φωτοβολταϊκά. Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, κάθε πολίτης εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά συστήματα στη στέγη ή την ταράτσα του σπιτιού του, παράγει ενέργεια την οποία μεταπωλεί στη ΔΕΗ σε μια ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή, γεγονός που μπορεί να του αποφέρει αξιόλογο ετήσιο αφορολόγητο εισόδημα (ενδεικτικά μέχρι και ?7.500 το χρόνο για 25 χρόνια για συνολική επένδυση ύψους περίπου ?40.000 σε ταράτσα 150m2 ή σε στέγη 80m2).

:wave2:

DUKASII
21/05/2010, 02:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Φωτοβολταϊκα...

Εαν εχεις και κανα κτηματάκι έτοιμο ακομα καλλιτερα :wave2: ρε συ δικε μου..
εγω που το ψαξα λιγο αυτο..γιατι μου πανε..οτι αν δεν εχω καλο "δοντι" δε παιζει να παρω την αδεια κτλ?

thanasiss
21/05/2010, 03:19
επειδη ειναι φιλος σε τετοια εταιρια με φωτοβολταικα νομιμα και ολα κανονικα στοιχιζει αναλογα με το ποσα <<τζαμια>> θα βαλεις ερχεται το συνεργειο στα βαζει και υπογραφει αυτος για το εργο (μηχανικος) και μετα κανεις και εσυ τα χαρτια σου και ερχονται να το εγκρινουν και να το συνδεσουν.
Το καλο με αυτο το συστημα ειναι οτι ναι μεν δινεις καποια λεφτα στην αρχη αλλα οχι υπερβολικα αλλα περιπου στον δευτερο χρονο εχεις κανει αποσβεση και αρχιζεις να εισπραττεις. Μιας και απαγορευεται να εκμεταλλευτεις εσυ αυτο το ρευμα το δινεις στην ΔΕΗ και το διαχειριζεται αυτη.Ειδικα αν εχεις κανενα μεγαλο χωρο και μπουνε πολλα <τζαμια>> εκει να δεις ΛΕΦΤΑ.Παντως ψαξτο φιλε ....

Cpt. Haddock
21/05/2010, 03:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
ρε συ δικε μου..
εγω που το ψαξα λιγο αυτο..γιατι μου πανε..οτι αν δεν εχω καλο "δοντι" δε παιζει να παρω την αδεια κτλ?

Το έχω ακούσει κι εγω αυτο με τις άδειες, οτι πήγαν τυποι και τις κατοχύρωσαν, και τις μεταπωλούν/επινοικιάζουν στα ύψη...

Δε γνωρίζω εαν ισχύει

Cpt. Haddock
21/05/2010, 03:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
ΦΡΟΜ ΜΠΙΓΚ ΜΠΑΝΤ ΜΠΑΝΚ

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό προϊόν, το Οικολογικό Δάνειο – Φωτοβολταϊκά. Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, κάθε πολίτης εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά συστήματα στη στέγη ή την ταράτσα του σπιτιού του, παράγει ενέργεια την οποία μεταπωλεί στη ΔΕΗ σε μια ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή, γεγονός που μπορεί να του αποφέρει αξιόλογο ετήσιο αφορολόγητο εισόδημα (ενδεικτικά μέχρι και ?7.500 το χρόνο για 25 χρόνια για συνολική επένδυση ύψους περίπου ?40.000 σε ταράτσα 150m2 ή σε στέγη 80m2).

φιλαράκι, απαγορεύονται οι διαφημίσεις στο φόρουμ :smokin: :D :smokin:

Εχετλαίος
21/05/2010, 03:20

Aγόρασε ράβδους χρυσού και χώστους κάπου στον κήπο στο χωριό σου. (δεν αστειεύομαι)

DUKASII
21/05/2010, 03:21
Το έχω ακούσει κι εγω αυτο με τις άδειες, οτι πήγαν τυποι και τις κατοχύρωσαν, και τις μεταπωλούν/επινοικιάζουν στα ύψη...

Δε γνωρίζω εαν ισχύει οκ ισχυει. ελλαδαρα

DimChios
21/05/2010, 03:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios

Δε μας εχει πει ο φιλος για τι ποσο μιλαμε! Μην ειναι 20-30-40 χιλιαρικα και του λετε για τετοια φαση εννοω...

:hypnotize :eyepop: :bigcry: :blush:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Εμενα δεν ξερει να μου απαντησει κανεις? :look: Cpt?

super_toto
21/05/2010, 03:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Aγόρασε ράβδους χρυσού και χώστους κάπου στον κήπο στο χωριό σου. (δεν αστειεύομαι)

Και πες μας που μένεις :p

ggs
21/05/2010, 03:26
φιλαράκι, απαγορεύονται οι διαφημίσεις στο φόρουμ :smokin: :D :smokin:

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΙΟΝ, ΛΕΜΕΕΕΕ….:lol: :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao:

Cpt. Haddock
21/05/2010, 03:29
Εμενα δεν ξερει να μου απαντησει κανεις? :look: Cpt?

Για μεγάλη εγκατάσταση, δλδ παραγωγή ρεύματος, ναι ειναι μεγάλο το ποσόν αλλα αφ' ενός επιδοτείται, αφ' ετέρου παίρνεις και δάνειο. Φυσικά όσο πιο πολύ ρευστό εχεις, τόσο καλύτερα.

Εγω απλα το ανέφερα σαν αλλη μορφή επένδυσης απο το "αφηνω τα λεφτα σε προθεσμιακό και παίρνω τον τόκο σαν εισοδηματίας"

:wave2: :beer: :winka:

Εχετλαίος
21/05/2010, 03:31
Xioς, Κρήτη και λοιπά νησιά μακρία από την ηπειρ. Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα "πουλάω στη ΔΕΗ"
Εχθές επήγα και ρώτησα...
:mad:

Shaolin Monk
21/05/2010, 03:40
Xioς, Κρήτη και λοιπά νησιά μακρία από την ηπειρ. Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα "πουλάω στη ΔΕΗ"

Ενω εχουν μεγαλυτερη αναγκη...:mad:

DimChios
21/05/2010, 03:54

καλα, οχι οτι ενδιαφερομουν για Χιο αλλα τι μλκια ειναι παλι αυτη????

:mad: :a31:

TOLISTOLAROS
21/05/2010, 04:14

Με κανά 30άρι καλά είσαι..Το χειρότερο όμως είναι αυτό

Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
αν δεν εχω καλο "δοντι" δε παιζει να παρω την αδεια
Ο νόμος είναι αρκετά ασαφής σε ποιές εκτάσεις επιτρέπεται και ο καθένας στην πολεοδομία τον ερμηνεύει όπως να'ναι(καταλαβαίνεις τί παίζει παρακάτω...).Αρκει να σου πώ ότι ενδέχεται να ζητήσεις άδεια ΚΑΙ απ'το λιμεναρχείο...

faraway
21/05/2010, 04:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Αρκει να σου πώ ότι ενδέχεται να ζητήσεις άδεια ΚΑΙ απ'το λιμεναρχείο...

πολύ λογικό μου ακούγεται για τη Κολομβία των Βαλκανίων ....:lol: :lol: :lol:

Panopticon7
21/05/2010, 04:53
Σωστο το ερωτημα.

Οταν μιλαμε για ενα ποσον της ταξεως των 10-20-30κ... ποια ειναι η διαδικασια για να τα αποταμιευσεις σε ξενη τραπεζα ? παιζει ρολο το ποσον ?

Νομιζω στην ζουγκλα.γρ ειχα διαβασει οτι αξιζει αυτον τον καιρο να τα κανεις μετατροπη σε δολαρια.

kiloMeater
21/05/2010, 05:40
ETF -> crude oil

(googlαρε το)

Nik0s
21/05/2010, 05:57
Οι άδειες που έχουν βγει από την ΡΑΕ για φωτοβολταικά είναι συγκεκριμένες και δεν βγαίνουν καινούργιες για την ώρα.

Πωλούνται γύρω στα 50 - 70 χιλιάρικα, συνήθως από κατασκευαστικές - τεχνικές εταιρίες που τις έχουν, και πέρνουν πακέτο την κατασκευή η οποία πάει 300.000 για 4 στρέμματα.

Άρα θέλει επένδυση γύρω στα 400.000 τα οποία καλύπτονται από δάνειο μέχρι ένα ποσοστό. Υπολογίζεις ίδια συμμετοχή 100.000 περίπου, απόδοση 10 % το χρόνο για 20 χρόνια που είναι η σύμβαση με τη ΔΕΗ, σε σταθερή τιμή.

Γενικά είναι μια επένδυση με μικρό ρίσκο (δεν θα κλείσει η ΔΕΗ), αλλά δε σε κάνει και πλούσιο.

yannis24
21/05/2010, 07:08

οταν εννοεις κερδη, ποση αποδοση θες να εχουν τα χρηματα σου ?
και σε ποσο χρονο ? ( το βασικοτερο αυτο !! )
αμεσα ?
σε 1 χρονο ?
σε 5 χρονια ?
σε 10 χρονια ?

το ποσο ειναι πανω απο €100.000 ή κατω?

ρωταω γιατι αν μιλαμε για ενα ποσο της ταξης των €2000 ευρω αλλη προταση θα σου κανουμε και αλλη προταση αμα μιλας για ενα ποσο της ταξης των €100.000 ή ακομα και του €1.000.000.....

αμα δεν θες να δημοσιοποιησεις εδω τα νουμερα πμ me !!!

DrBig
21/05/2010, 07:14
Για φωτοβολταικα στην ταρατσα δεν χρειαζεται δοντι, μονο ταρατσα. Μπορεις να κανεις εγκατασταση 5KW μονοφασικη, η 10 τριφασικη (αν εχεις) αλλιως ειναι ιστορια να κανεις την μετατροπη. Καπου αναφερθηκε αποσβεση κεφαλαιου σε 1 χρονο. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Μιλαμε γα 5-10 χρονια με τις υπαρχουσες τμες συλλεκτων (αναλογως την ηλιοφανεια).

Πολυ χοντρικα, μιια εγκατασταση 5KW στοιχιζει περιπου 20,000 ευρω, καλυπτει περιπου 70 τετραγωνικα μετρα και αποφερει αφορολογητο κερδος καπου 3,000 με 4,000 ευρω το χρονο. Η δεη αγοραζει την ενεργεια προς 0.55 ευρω την κιλοβατωρα.

Χρειαζεσαι προφανως ελευθερο νοτιο προσανατολισμο.

p@nos
21/05/2010, 07:17
re paidia gia ependysh Μιλαει ο ανθρωπος:lol:

οικοπεδα φιλε...αν μιλαμε για πανω απο 50κ βεβαια...η γη δε χανει ποτε την αξια της...και με την τρεχουσα κατασταση και οπως ειναι χρεωμενος πολυς κοσμος, μπορεις να βρεις οικοπεδα κοψοχρονιας που τα δινουν οσο οσο για να ξεχρεωσουν(και να τα πουλησεις σε υπερδιπλασιες τιμες σε λιγα χρονια)

DrBig
21/05/2010, 07:19
Εγω σαν επενδυση παντως, θα αγοραζα σπιτι στην αγγλια αν εφταναν τα γιουρος...

Cpt. Haddock
21/05/2010, 07:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
re paidia gia ependysh Μιλαει ο ανθρωπος:lol:

Ναι.

Υπάρχουν πολλών ειδών επενδύσεις :winka: :wave2:

p@nos
21/05/2010, 07:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Εγω σαν επενδυση παντως, θα αγοραζα σπιτι στην αγγλια αν εφταναν τα γιουρος...

μη το ψαχνεις...τα σπιτια και αν χανουν αξια...τα οικοπεδα απο την αλλη ανεβαινουν μονο...και ειδικα αν ειανι σε αναπτυσομενες περιοχες(φυσικα μιλαμε εκτος αθηνας)...αστο καλυτερα...μεσα σε 10 χρονια η τιμη ενος τετοιου οικοπεδου θα εχει παει στο θεο...

menelaos46
21/05/2010, 07:23
Αυο που θα κανεις μου ελεγε ενας φιλος δε πρεπει να το κανουν πολλοι αλλα και να το κανεις καλα.

DrBig
21/05/2010, 07:24
μη το ψαχνεις...τα σπιτια και αν χανουν αξια...τα οικοπεδα απο την αλλη ανεβαινουν μονο...και ειδικα αν ειανι σε αναπτυσομενες περιοχες(φυσικα μιλαμε εκτος αθηνας)...αστο καλυτερα...μεσα σε 10 χρονια η τιμη ενος τετοιου οικοπεδου θα εχει παει στο θεο...

Λονγκ τερμ, ναι. Οι Westminster κατι ξερουν.
Αλλα το οικοπεδο δεν σου αποφερει κερδος οταν καθεται, απο το σπιτι ομως παιρνεις νοικι. Τα σπιτια στην αγγλια (και παντα σε σχεση με λιρα-ευρω) ειναι στην μιση σχεδον τιμη απ'οτι ηταν πριν 2 χρονια. Και σε 5 χρονια απο τωρα η τιμη τους θα εχει διπλασιαστει.

Cpt. Haddock
21/05/2010, 07:24

Δεν ειναι τοσο μονοδιαστατα τα πράγματα :wave2:

p@nos
21/05/2010, 07:27
Λονγκ τερμ, ναι. Οι Westminster κατι ξερουν.
Αλλα το οικοπεδο δεν σου αποφερει κερδος οταν καθεται, απο το σπιτι ομως παιρνεις νοικι. Τα σπιτια στην αγγλια (και παντα σε σχεση με λιρα-ευρω) ειναι στην μιση σχεδον τιμη απ'οτι ηταν πριν 2 χρονια. Και σε 5 χρονια απο τωρα η τιμη τους θα εχει διπλασιαστει.

το προβλημα ομως ειναι οτι, για αγγλια πρεπει να εχεις και κονε για να το κανεις αυτο...

και μαλιστα, σε ποσο καιρο θα εχεις κανει αποσβεση στο αρχικο κεφαλαιο που διεθεσες?σε 10 χρονια?σε 15?

στα οικοπεδα που λεω εγω(προφανως παμε παντα για ευκαιριες), μπορεις να τα πουλησεις την αλλη μερα με ενα 20% επανω, μονο και μονο επειδη το πηρες σκοτωμενο...και φυσικα σε μερικα χρονια(αν οπως ειπαμε μιλαμε για αναπτυσομενη περιοχη), το ποσοστο περναει κατα πολυ το 100% της αξιας αγορας...

veletzas
21/05/2010, 07:29
παιζει κ το μουντιαλ περιμενε κανα 2 βδομαδο...
:lol:
περα απο τη πλακα για τι ποσο μιλαμε?

p@nos
21/05/2010, 07:30
Δεν ειναι τοσο μονοδιαστατα τα πράγματα :wave2:

φυσικα και δεν ειναι τοσο μονοδιαστατα τα πραγματα...αλλα φυσικα ειναι πολυ καλυτερη επενδυση απο φωτοβολταικα(για τα οποια θα μπορουσα να σου πω παρα πολλα πραγματα, η να σε παραπεμψω σε αντιστοιχη βιβλιογραφια)

η αγορα ενος οικοπεδου θελει πολυ προσοχη, γιατι ειναι πολλοι παραγοντες οι οποιοι μπορουν να το υποβαθμισουν, αλλα οπως ειπα υπαρχουν και ευκαιριες, που με ψαξιμο, πας με μετρητα στο χερι και το παιρνεις...χτες...

Εχετλαίος
21/05/2010, 07:33
το προβλημα ομως ειναι οτι, για αγγλια πρεπει να εχεις και κονε για να το κανεις αυτο...

και μαλιστα, σε ποσο καιρο θα εχεις κανει αποσβεση στο αρχικο κεφαλαιο που διεθεσες?σε 10 χρονια?σε 15?

στα οικοπεδα που λεω εγω(προφανως παμε παντα για ευκαιριες), μπορεις να τα πουλησεις την αλλη μερα με ενα 20% επανω, μονο και μονο επειδη το πηρες σκοτωμενο...και φυσικα σε μερικα χρονια(αν οπως ειπαμε μιλαμε για αναπτυσομενη περιοχη), το ποσοστο περναει κατα πολυ το 100% της αξιας αγορας...

Ή κάνεις αυτό που πράττει εργδότης φίλου μου: έχει γνωστούς σε 3-4 τράπεζες, μαθαίνει ποια μεγάλα εντός οικισμών ακίνητα είναι προσημειωμένα και ποιοι χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλλά τους, τα (εξ)αγοράζει και αναπαύει από το χρεός τον κάθε κακαμοίρη, κατόπιν κάνει κατάταμιση και από μια ιδιοκτησία φτιάζει 3-4 και βγάζει τα σκώθια του σε χρόνο 0.
Αλλά θέλει να έχεις και το, πως να το πούμε, επιχειρηματικό μυαλό!
:yuck:

p@nos
21/05/2010, 07:38
Ή κάνεις αυτό που πράττει εργδότης φίλου μου: έχει γνωστούς σε 3-4 τράπεζες, μαθαίνει ποια μεγάλα εντός οικισμών ακίνητα είναι προσημειωμένα και ποιοι χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλλά τους, τα (εξ)αγοράζει και αναπαύει από το χρεός τον κάθε κακαμοίρη, κατόπιν κάνει κατάταμιση και από μια ιδιοκτησία φτιάζει 3-4 και βγάζει τα σκώθια του σε χρόνο 0.

αμα μπορεσεις να εχεις και καμια τετοια περιπτωση που να σου λενε τι και πως...τοτε τα πραγματα αλλαζουν παρα πολυ...οκ ιιιιισως λιγο ανηθικο, αλλα ο καθενας στη θεση του το ιδιο θα εκανε:D

ΥΓ:τα εντος σχεδιου, και τα εντος οικισμου οπως νομιζουν πολλοι, δεν εχουν καμια σχεση...ειναι εντελως διαφορετικα πραγματα...δηλαδη απο ενα εντος οικισμου, μπορει πολυ ευκολα να καταληξει εκτος σχεδιου, να γινει ανακληση της αδειας στα μπετα, να περασει κανας δρομος απο μεσα και να σου κοψει το οικοπεδο κλπ...γενικα λεπτομεριες που αμα δε τις ξερεις, μπορει καποια στιγμη στο μελλον να βρεθεις προ μεγαλων εκπληξεων...

Cpt. Haddock
21/05/2010, 07:38
φυσικα και δεν ειναι τοσο μονοδιαστατα τα πραγματα...αλλα φυσικα ειναι πολυ καλυτερη επενδυση απο φωτοβολταικα(για τα οποια θα μπορουσα να σου πω παρα πολλα πραγματα, η να σε παραπεμψω σε αντιστοιχη βιβλιογραφια)
η αγορα ενος οικοπεδου θελει πολυ προσοχη, γιατι ειναι πολλοι παραγοντες οι οποιοι μπορουν να το υποβαθμισουν, αλλα οπως ειπα υπαρχουν και ευκαιριες, που με ψαξιμο, πας με μετρητα στο χερι και το παιρνεις...χτες...

Το καλύτερη ειναι σχετικό.

Στη μια περιπτωση (οικοπεδα) εχουμε κατι στατικο, μια ανακυκλωση ρευστου με καποιο premium να σου μένει στο χέρι, στην άλλη εχουμε μια επένδυση διαρκείας με περισσοτερα οφέλη overall, όχι αμεσα για την τσέπη σου (δλδ δεν ειναι της αρπαχτης όπως εχουμε μαθει στην Ελλαδα), αλλα long term που λένε και στα Φλάμπουρα Πρεβέζης....

Αλλο οι τράμπες γης, άλλο το επιχειρείν. Φυσικά, αναλόγως του υψους του διαθέσιμου χρήματος, δεν επενδύεις σε ενα μονο προϊόν ή σε ενα τρόπο, αλλα "σπας" τα λεφτα σε επενδύσεις που το ρισκο τους κυμαίνεται απο ψηλό (αλλα με ψηλές αποδόσεις) σε χαμηλό (αλλα με αντίστοιχα χαμηλές αποδόσεις).

:beer:

Akatanomastos
21/05/2010, 07:39

αυτες ειναι μπιζνες
(και σε καιρο ειρηνης ε..)

και μετα ο μισθωτος τον 800 ευρω

προσπαθει να βρει την εκανε λαθος

και γιατι πιαστηκε μαλακας

που πηγαινε με το σταυρο στο χερι:wave2:

DrBig
21/05/2010, 07:42

δηλαδη τι κονε πρεπει να εχεις?
Βγαζεις ενα εισητηριακι με επιστροφη (αν θες) ψωνιζεις το σπιτακι σου, το αναλαμβανει ενα γραφειο estate agency να στο νοικιαζει, κραταει 10% απο το ενοικιο και σου βαζει τα λεφτα στε ενα τραπεζικο λογαριασμο. Τα κερδη σου υποκεινται σε εφορια του ενωμενου βασιλειου και ολα ωραια και καλα. Απο τα τελη του 80 μεχρι σημερα, η αξια του μεσου ακινητου στην αγγλια αυξανοταν 10% το χρονο.
Ενδεικτικα, στο manchester οπως μιλαμε, με 100,000 ευρω αγοραζεις σχεδον καινουργιο one bedroom flat ενοικιαστικης αξιας περιπου 500-600 λιρων το μηνα.

faraway
21/05/2010, 07:42
πάρε τενεκέδες με λάδι .

σε κανά εξάμηνο θα πουλάς μία κουταλιά λάδι 100 ? ....:lol: :lol:

υγ . και αυτό που σου προτείνω είναι δοκιμασμένο , επιτυχημένο ,και χωρίς ρίσκο :lol: :lol:

kalesin
21/05/2010, 07:47
αυτες ειναι μπιζνες
(και σε καιρο ειρηνης ε..)

και μετα ο μισθωτος τον 800 ευρω

προσπαθει να βρει την εκανε λαθος

και γιατι πιαστηκε μαλακας

που πηγαινε με το σταυρο στο χερι:wave2:

δε βλεπω καμια διαφορα με το να κυνηγας να αγορασεις σε τιμη σκοτωμα ενα μηχανακι που ο ιδιοκτητης του το δινει οσο οσο για διαφορους λογους.

Απλα αλλαζουν τα μεγεθη.

Κ επειδη την αντιστοιχη δουλεια την εκανα κ εγω μεχρι προσφατα [και συνεχιζω να την κανω part time].. δε φανταζεσαι καν τον καταλογο με τα προς δημευση καθε τραπεζας..
αλλα δεν τον φανταζεσαι

Akatanomastos
21/05/2010, 07:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
δε βλεπω καμια διαφορα με το να κυνηγας να αγορασεις σε τιμη σκοτωμα ενα μηχανακι που ο ιδιοκτητης του το δινει οσο οσο για διαφορους λογους.

Απλα αλλαζουν τα μεγεθη.

Κ επειδη την αντιστοιχη δουλεια την εκανα κ εγω μεχρι προσφατα [και συνεχιζω να την κανω part time].. δε φανταζεσαι καν τον καταλογο με τα προς δημευση καθε τραπεζας..
αλλα δεν τον φανταζεσαι

και γω το ιδιο θα κανα αν βρισκομουνα στο χωρο, και ητανε η δουλεια μου.

απλα ειναι "ανηθικο" κατα καποιο τροπο ολο αυτο το συστημα του κερδους..

kalesin
21/05/2010, 07:52
και γω το ιδιο θα κανα αν βρισκομουνα στο χωρο, και ητανε η δουλεια μου.

οπως ακριβως το εβαλες... ''ανηθικο''.... με πολλα εισαγωγικα

αλλα ειναι μεγαλη κ αλλη κουβεντα.

p@nos
21/05/2010, 07:53

ρε ακατανομαστε...ολα τα ωραια πραγματα στη ζωη...η παρανομα ειναι, η ανηθικα, η παχαινουν

:lol: :lol: :lol:

Gallos
21/05/2010, 07:57
0.55 ευρω την κιλοβατωρα.

Εδώ είναι και το πρόβλημα, πόσο καιρό και χρόνια θα παραμείνει σε αυτήν την τιμή.Έχει και διάφορα έξοδα λειτουργίας και μιλάμε για 15χρονια μέσο όρο απόσβεση με κάποια κέρδη. Και μην τρελαθώ τώρα με 20χιλιαρικα να βγάζεις 3 4 το χρόνο.Δεν είναι έτσι ακριβώς. Ένα πρότζεκτ με φωτοβολταϊκά για να το πεις επένδυση, πρέπει να διαθέσεις 150χιλιαρικα για τον εξοπλισμό και κάποιο οικόπεδο 2 3 στρέμματα περίπου και κάτι ψηλά. Για να πάρεις άδεια δε είναι άλλο θέμα.Άλλο βάζω φωτοβολταϊκά στην ταράτσα και άλλο κάνω επένδυση. Άλλα τα κάτοπτρα του σπιτιού(ποιο οικονομικά με μικρότερη απόδοση)και άλλα για την επένδυση που θες μάξιμουμ απόδοση. Έχω βγάλει άδειες για ''πράσινα'' σπίτια και έχουμε κάνει μελέτες φωτοβολταϊκών.Ναι αξίζουν σαν επένδυση, αλλά σε μεγάλη κλίμακα,όχι για 70 τετραγωνικά. Άμα είχα φράγκα σήμερα θα αγόραζα χρυσό :D και ένα 990 να το χαρίσω στον φίλο μου τον DimChios(με όλες τις Τρίτες πληρωμένες).:smokin:

Akatanomastos
21/05/2010, 07:58
οπως ακριβως το εβαλες... ''ανηθικο''.... με πολλα εισαγωγικα

αλλα ειναι μεγαλη κ αλλη κουβεντα.

ναι μεγαλη κουβεντα..

γιαυτο αλλωστε ανεφερα και το "σε καιρο ειρηνης"..

αν το σκεφτεις δεν διαφερει ιδιαιτερα απο το να εισαι σε πολεμο, να πειναει ο αλλος και να σου πουλαει σπιτια και οικοπεδα για τενεκεδες λαδι, οπως βγαλανε λεφτα πολλοι στην κατοχή

απλα τωρα ολα γινοντε με την ευχη των νομων..

το συστημα ειναι απατεωνες με μανδυα τους νομους..

αυτη η ιστορια με την αργεντινη πως χρεωκοπησε,
σε ενα βιντεακι λεει μια γυναικα, πως οι ξενες τραπεζες φυγαν απο την αργεντινη με τα λεφτα του κοσμου
και ο κοσμακης εχασε τις καταθεσεις χρονων,
μιλαμε για τραπεζες "νομιμες" που πιθανον και μεις να συναλλαγομαστε μαζι τους, και στην πραγματικοτητα ειναι κλεφτες λαμογια και απατεωνες
και κανεις δεν ειπε τιποτα..

ειμαστε απροστατευτοι απο ολο αυτο το συστημα
κανεις δεν μπορει να κανει τιποτα εναντια τους

μονο προσευχες..

τελικα πρεπει να ταν ποιο εξυπνοι οι παλιοι που το ριχνανε ολη μερα στις προσευχες, στην πιστη στους θεους, και τα παρακαλια..
δεν υπαρχει αλλη λυση..:wave2:

Nik0s
21/05/2010, 07:58
Δε νομίζω οτι υπάρχει κάτι ανήθικο όσον αφορά το εμπόριο...

Ο έμπορος αγοράζει φτηνά και πουλάει ακριβά._ Από τις πιο τίμιες δουλειές, σε σχέση με παροχή υπηρεσιών και άλλα αεριτζίδικα :winka:

Εχετλαίος
21/05/2010, 08:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s

Εξαρτάται τι εμπορεύεσαι

Nik0s
21/05/2010, 08:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gallos
Εδώ είναι και το πρόβλημα, πόσο καιρό και χρόνια θα παραμείνει σε αυτήν την τιμή.Έχει και διάφορα έξοδα λειτουργίας και μιλάμε για 15χρονια μέσο όρο απόσβεση με κάποια κέρδη....

Η σύμβαση που κάνεις με τη ΔΕΗ είναι για 20 χρόνια και η τιμή δεν μπορεί να αλλάξει.

Έξοδα λειτουργίας μόνο ασφάλιση και έναν επιστάτη να πηγαίνει στο οικόπεδο 1 φορά το μήνα.

Με επένδυση γύρω στα 400 Κ, βγάζεις κέρδη περίπου 40-50Κ το χρόνο.

Στα υπόλοιπα μαζί σου

Akatanomastos
21/05/2010, 08:04

Ο έμπορος αγοράζει φτηνά και πουλάει ακριβά._ Από τις πιο τίμιες δουλειές, σε σχέση με παροχή υπηρεσιών και άλλα αεριτζίδικα :winka:

δεν ειναι ετσι τα πραγματα αδερφε...

αν εσυ αγοραζεις φτηνα παπουτσια που τα φτιαχνουν 5χρονα στην κινα

αλλα επειδη εισαι εμπορας δεν σε νοιαζει απο που ερχοντε, αν τα παιδακια βασανιζοντε κλπ κλπ
και κοιμασαι ησυχος τα βραδυα

υπαρχει προβλημα..

και προφανως αυτο ειναι το προβλημα του σημερινου κοσμου..

δεν κοιταμε ποτε πισω, μονο μπροστα για το κερδος..

Nik0s
21/05/2010, 08:05
Εξαρτάται τι εμπορεύεσαι

Οτιδήποτε νόμιμο.

Nik0s
21/05/2010, 08:07
δεν ειναι ετσι τα πραγματα αδερφε...

Εντάξει βρε παιδιά, αν το πάμε έτσι δεν θα βγάλουμε άκρη :lol:

Προφανώς και δε μιλάω για αισχροκέρδεια σε βάρος ανθρώπων ή δικαιωμάτων κτλ.

Akatanomastos
21/05/2010, 08:08
Οτιδήποτε νόμιμο.

νταξυ

μπορει να ναι η δουλεια σου εσενα

και ειναι λογικο να χεις αυτην την νοοτροπια
γιατι απο αυτο ζεις

αλλα καταλαβαινεις φανταζομαι το οτι ειναι νομιμο
απεχει τρομακτικα απο το τι ειναι ηθικο, σωστο, καταλληλο κλπ κλπ

υ.γ. να απαντησω και στο τελευταιο ποστ σου,
αυτο ειναι το προβλημα νικο

οτι στο εμποριο δεν μπορεις να ξερεις τι γινετε
τι προιον εχεις,
απο που ερχετε
αν ειναι καταλληλο για τον κοσμο
κλπ κλπ
δεν υπαρχει λυση το ξερω, απλα παπαριζουμε τωρα:wave2:

Gallos
21/05/2010, 08:09
Η σύμβαση που κάνεις με τη ΔΕΗ είναι για 20 χρόνια και η τιμή δεν μπορεί να αλλάξει.

Έξοδα λειτουργίας μόνο ασφάλιση και έναν επιστάτη να πηγαίνει στο οικόπεδο 1 φορά το μήνα.

Με επένδυση γύρω στα 400 Κ, βγάζεις κέρδη περίπου 40-50Κ το χρόνο.

Στα υπόλοιπα μαζί σου

Είσαι σωστός για τα 20 χρόνια. Είναι μεγάλο το θέμα εδώ(για τα 20) και σηκώνει πολύ κουβέντα. Αυτά τα 20 είναι και καλό και κακό. Όπως και να έχει δεν εφαρμόζονται οι ευρωπαϊκές οδηγίες σε αυτό το τομέα(πράσινη ανάπτυξη) και το πράγμα είναι απλά Μπουρδέλο και καθόλου ξεκάθαρο και όταν κάτι δεν είναι ξεκάθαρο δεν είναι και ιδανικό για επένδυση.

Εχετλαίος
21/05/2010, 08:09
Προφανώς και δε μιλάω για αισχροκέρδεια σε βάρος ανθρώπων ή δικαιωμάτων κτλ.

Ε, δε μένουν και πολλά απ' έξω...

DrBig
21/05/2010, 08:11
Εδώ είναι και το πρόβλημα, πόσο καιρό και χρόνια θα παραμείνει σε αυτήν την τιμή.Έχει και διάφορα έξοδα λειτουργίας και μιλάμε για 15χρονια μέσο όρο απόσβεση με κάποια κέρδη. Και μην τρελαθώ τώρα με 20χιλιαρικα να βγάζεις 3 4 το χρόνο.Δεν είναι έτσι ακριβώς. Ένα πρότζεκτ με φωτοβολταϊκά για να το πεις επένδυση, πρέπει να διαθέσεις 150χιλιαρικα για τον εξοπλισμό και κάποιο οικόπεδο 2 3 στρέμματα περίπου και κάτι ψηλά. Για να πάρεις άδεια δε είναι άλλο θέμα.Άλλο βάζω φωτοβολταϊκά στην ταράτσα και άλλο κάνω επένδυση. Άλλα τα κάτοπτρα του σπιτιού(ποιο οικονομικά με μικρότερη απόδοση)και άλλα για την επένδυση που θες μάξιμουμ απόδοση. Έχω βγάλει άδειες για ''πράσινα'' σπίτια και έχουμε κάνει μελέτες φωτοβολταϊκών.Ναι αξίζουν σαν επένδυση, αλλά σε μεγάλη κλίμακα,όχι για 70 τετραγωνικά. Άμα είχα φράγκα σήμερα θα αγόραζα χρυσό :D και ένα 990 να το χαρίσω στον φίλο μου τον DimChios(με όλες τις Τρίτες πληρωμένες).:smokin:

1) Η τιμη δεν ξερω πως ακριβως αναπροσαρμοζεται και προφανως αυτο ειναι κατι που ο καθε ενδιαφερομενος πρεπει να το ψαξει.

2) Ο καθε 'επενδυτης' επενδυει αναλογα με την τσεπη του. Για σενα μπορει να μην ειναι επενδυση κατι τετοιο, αλλα για καποιον αλλο που δεν εχει 150,000 ειναι.

3) Λειτουργικα εξοδα μηδαμινα. Ο πατερας μου εστησε ενα τελειως αυτονομο εξοχικο πριν απο 20 χρονια με ανεμογεννητρια και ηλιακα και παει ακομα σφαιρα.

4) Για οικιακη παραγωγη παιρνεις αδεια πολυ γρηγορα.

Nik0s
21/05/2010, 08:11
Ε, δε μένουν και πολλά απ' έξω...

Θα διαφωνήσω :)

Εχετλαίος
21/05/2010, 08:12
Θα διαφωνήσω :)

Ομοίως :)

Nik0s
21/05/2010, 08:13
Ομοίως :)

Χάρηκα για την παραγωγική διαφωνία μας :lol:

kalesin
21/05/2010, 08:14
ναι μεγαλη κουβεντα..

γιαυτο αλλωστε ανεφερα και το "σε καιρο ειρηνης"..

αν το σκεφτεις δεν διαφερει ιδιαιτερα απο το να εισαι σε πολεμο, να πειναει ο αλλος και να σου πουλαει σπιτια και οικοπεδα για τενεκεδες λαδι, οπως βγαλανε λεφτα πολλοι στην κατοχή

απλα τωρα ολα γινοντε με την ευχη των νομων..

το συστημα ειναι απατεωνες με μανδυα τους νομους..

αυτη η ιστορια με την αργεντινη πως χρεωκοπησε,
σε ενα βιντεακι λεει μια γυναικα, πως οι ξενες τραπεζες φυγαν απο την αργεντινη με τα λεφτα του κοσμου
και ο κοσμακης εχασε τις καταθεσεις χρονων,
μιλαμε για τραπεζες "νομιμες" που πιθανον και μεις να συναλλαγομαστε μαζι τους, και στην πραγματικοτητα ειναι κλεφτες λαμογια και απατεωνες
και κανεις δεν ειπε τιποτα..

ειμαστε απροστατευτοι απο ολο αυτο το συστημα
κανεις δεν μπορει να κανει τιποτα εναντια τους

μονο προσευχες..

τελικα πρεπει να ταν ποιο εξυπνοι οι παλιοι που το ριχνανε ολη μερα στις προσευχες, στην πιστη στους θεους, και τα παρακαλια..
δεν υπαρχει αλλη λυση..:wave2:

μ αρεσει που ειναι μεγαλη κουβεντα που δε θα την πιαναμε σε αυτο το θρεντακι.
Μη συγχεεις την αργεντινη, τις κακες τραπεζες, τον καιρο πολεμου με αυτο.
Κανενας νομος δεν ειναι απατεωνας. Οι ανθρωποι που τον ερμηνευουν τον κανουν ετσι

Επισης, για να μεινω σε αυτο που ξεκινησαμε να συζηταμε, μη μπερδευεις τα δακρυβρεχτα ρεπορταζ των καναλιων κ τις μεμονωμενες προσωπικες ιστοριες με την γενικοτερη εικονα.
Πολλοι ανθρωποι ανοιχτηκαμε πιο πολυ απο οσο επετρεπαν τα οικονομικα μας. Αλλοι απο βλακεια, αλλοι επειδη πιστεψαμε καποιους αλλους [παλι βλακεια], αλλοι γιατι πηραμε ενα ρισκο που δε μας βγηκε.
Μεσα στους καταλογους που βλεπω υπαρχουν αγροτες που χανουν τα χωραφια τους γιατι τους τα παιρνει η τραπεζα, βλεπω οικογενειες που χανουν τα σπιτια τους επειδη εμειναν ανεργοι κ δεν εχουν να πληρωσουν, αλλα βλεπω κ παρα παρα πολλους εργολαβους που πηραν αδειες για να χτισουν κ δε μπορουν να αποπερατωσουν το εργο.Βλεπω κοσμο που ειπε να κανει μια επενδυση αλλα εκανε λαθος υπολογισμους.

Δεν ειναι ολα ασπρο η μαυρο.

Οσο για το λαμογια κλεφτες τραπεζες.. Μαγαζια ειναι. Το κερδος τους κοιτανε οπως το κοιταω εγω για το δικο μου μαγαζι, οπως κ εσυ

κ για να μεινω λιγο on topic.. Υβριδικα να παιξεις αν πας σε εκμεταλευση ανανεωσιμων πηγων.
Αν θες να παιξεις μεσω τραπεζων, ριξε μια ματια στη saxobank. Ειναι μια ''σχετικα καλη περιοδος'' να παιξεις με forex. Κλειδωσε αποδοσεις, μη γινεσαι αχορταγος κ φαταουλας

Εχετλαίος
21/05/2010, 08:15
Χάρηκα για την παραγωγική διαφωνία μας :lol:

:a10:

Akatanomastos
21/05/2010, 08:21
μ αρεσει που ειναι μεγαλη κουβεντα που δε θα την πιαναμε σε αυτο το θρεντακι.

οκ

ας τ αφησουμε εδω. μην ξεφυγουμε πολυ..

συμφωνω μαζι σου γενικα, και σε αυτο

Οι ανθρωποι που τον ερμηνευουν τον κανουν ετσι

και επισης το προβλημα ειναι
οτι οι τραπεζες ειναι μαγαζια,
ακριβως οπως το πες

Gallos
21/05/2010, 08:23
1) Η τιμη δεν ξερω πως ακριβως αναπροσαρμοζεται και προφανως αυτο ειναι κατι που ο καθε ενδιαφερομενος πρεπει να το ψαξει.

2) Ο καθε 'επενδυτης' επενδυει αναλογα με την τσεπη του. Για σενα μπορει να μην ειναι επενδυση κατι τετοιο, αλλα για καποιον αλλο που δεν εχει 150,000 ειναι.

3) Λειτουργικα εξοδα μηδαμινα. Ο πατερας μου εστησε ενα τελειως αυτονομο εξοχικο πριν απο 20 χρονια με ανεμογεννητρια και ηλιακα και παει ακομα σφαιρα.

4) Για οικιακη παραγωγη παιρνεις αδεια πολυ γρηγορα.

1)Ουτε και θα βρει ακρη αμα ψαξει.

2)Δεν απαξιω τα λεφτα καποιου,εννοω οτι ειναι ειδος επενδυσης που ευνοει τα μεγαλα ποσα.Οχι οτι δεν μπορεις αν θες.

3)Ειλικρινα δεν εχω ξανακουσει για περιπτωση 20ετιας με μηδαμινα εξοδα.(Μπραβο στον Πατερα σου για την αποφαση)

4)Οικιακη χρηση ειναι ακριβως ετσι ο ορισμος, γιατι ειναι για Οικιακη χρηση. Εννοω οτι η ΔΕΗ αμα εσυ βαλεις πανελα και εχεις Χ αναγκες το μηνα, θα σου αφαιρεσει οσα χρεωσε το ρολοι σου και θα σου εξαγορασει το πλεονασμα σου. Το πλεονασμα ομως εχει οριο.Δεν μπορω εγω με ενα σπιτι 150τ.μ με αναγκες σε Χ ρευμα να κανω εγκατασταση αντε γεια και να παιρνω Χ χιλιαρικα το χρονο.Υπαρχουν πινακες με αναλογιες. Δλδ συμφερει την τσεπουλα σου ως προν την ΔΕΗ. Δεν ειναι επενδυση με την ευρυτερη εννοια της λεξης.

Την αγορα χρυσου τελικα δεν την εγκρινεται?Αν και νομιζω Ελλαδα δεν μπορεις να παρεις.

DrBig
21/05/2010, 08:35
1)Ουτε και θα βρει ακρη αμα ψαξει.

2)Δεν απαξιω τα λεφτα καποιου,εννοω οτι ειναι ειδος επενδυσης που ευνοει τα μεγαλα ποσα.Οχι οτι δεν μπορεις αν θες.

3)Ειλικρινα δεν εχω ξανακουσει για περιπτωση 20ετιας με μηδαμινα εξοδα.(Μπραβο στον Πατερα σου για την αποφαση)

4)Οικιακη χρηση ειναι ακριβως ετσι ο ορισμος, γιατι ειναι για Οικιακη χρηση. Εννοω οτι η ΔΕΗ αμα εσυ βαλεις πανελα και εχεις Χ αναγκες το μηνα, θα σου αφαιρεσει οσα χρεωσε το ρολοι σου και θα σου εξαγορασει το πλεονασμα σου. Το πλεονασμα ομως εχει οριο.Δεν μπορω εγω με ενα σπιτι 150τ.μ με αναγκες σε Χ ρευμα να κανω εγκατασταση αντε γεια και να παιρνω Χ χιλιαρικα το χρονο.Υπαρχουν πινακες με αναλογιες. Δλδ συμφερει την τσεπουλα σου ως προν την ΔΕΗ. Δεν ειναι επενδυση με την ευρυτερη εννοια της λεξης.

3) δεν ειχε αλλη επιλογη, διοτι το σπιτι ηταν στη μεση του πουθενα, αλλα εκανε τα παντα μονος του ως κυρος γραναζης.

4) Αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον. Οπως καταλαβα, λες οτι αυτο που πουλας στη δεη ειναι το πλεονασμα της δικης σου παραγωγης μειον τη χρηση σου. Αν δηλαδη καταναλωνεις οσο παραγεις δεν παιρνεις μια. Εισαι σιγουρος για αυτο? Αν ειναι ετσι (η καπως ετσι) τα πραγματα προκειται περι μεγα κλεψιας!

Εχετλαίος
21/05/2010, 08:35
Την αγορα χρυσου τελικα δεν την εγκρινεται?Αν και νομιζω Ελλαδα δεν μπορεις να παρεις.

Μπορείς, απ' την Ελλάδος

DrBig
21/05/2010, 08:37
ξεχαστε το χρυσο, ξερω κατι αλχημιστες που βρισκονται πολυ κοντα στη φιλοσοφικη λιθο.

road spirit
21/05/2010, 08:40
4) Αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον. Οπως καταλαβα, λες οτι αυτο που πουλας στη δεη ειναι το πλεονασμα της δικης σου παραγωγης μειον τη χρηση σου. Αν δηλαδη καταναλωνεις οσο παραγεις δεν παιρνεις μια. Εισαι σιγουρος για αυτο? Αν ειναι ετσι (η καπως ετσι) τα πραγματα προκειται περι μεγα κλεψιας! έτσι είναι Doc ...

για τα φωτοβολταϊκά σαν φάση μπίζνας, όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν (άδειες τέλος, μόνο στο παζάρι πλέον απο ήδη κατόχους-εταιρίες) και έχει δίκιο ο Gallos περί κλίμακας επένδυσης

άνευ άδειας μπορεί ο καθένας να βάλει στο σπίτι του, αλλά δεν βγάζεις κανένα σοβαρό κέρδος... Θα το κάνεις για την οικολογική σου συνείδηση και μόνο...

nightstalker
21/05/2010, 08:51

4) Αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον. Οπως καταλαβα, λες οτι αυτο που πουλας στη δεη ειναι το πλεονασμα της δικης σου παραγωγης μειον τη χρηση σου. Αν δηλαδη καταναλωνεις οσο παραγεις δεν παιρνεις μια. Εισαι σιγουρος για αυτο? Αν ειναι ετσι (η καπως ετσι) τα πραγματα προκειται περι μεγα κλεψιας!

Δεν ισχύει αυτό. Το ρευμα που παραγεις το πουλάς ΟΛΟ στη ΔΕΗ και αυτο που χρησιμοποιείς το αγοραζεις κανονικα όπως πριν. Ο λογαριασμός στο τέλος δηλώνει διαφορά ευρώ και ΟΧΙ kWh.
Μπαινει ειδικος μετρητης στο σπιτι που βλέπει τι δινεις στο δικτυο και τι παίρνεις απο αυτό. Εννοείται οτι δεν σε συμφέρει να χρησιμοποιείς μέρος αυτού που παραγεις από την στιγμή που το πουλάς στη ΔΕΗ στην πενταπλάσια τιμή από αυτή που το αγοράζεις από αυτή.

Μιλάω πάντα για τα οικιακά , για τα πάρκα αναμένεται από ότι ξέρω νέο νομοσχέδιο που μάλλον θα κόβει την επιδότηση αλλά θα αυξάνει την τιμή της Kwh. Στα οικιακά στην ουσία θα ισχύει από 1/7 με προυποθέσεις να έχεις σύνδεση με ΔΕΗ (δηλ όχι αυθαίρετο) και να έχεις έναν τουλάχιστον ηλιακό για ζεστό νερό χρήσης. Δεν ισχύει βέβαια για μη διασυνδεδεμένα νησιά αλλά γενικά οι διαδικασίες είναι πολύ πιο απλές από αυτές για τα πάρκα και η απόσβεση γινεται στα 5-7 χρόνια με το συμβόλαιο πώλησης στη ΔΕΗ να είναι 25 ετών.

Cpt. Haddock
21/05/2010, 10:01

Δεν ειναι απαραίτητο να αγοράσεις κατ' ευθείαν χρυσο... :winka:

t10vr
21/05/2010, 10:22
Ανοξα σημερα ξανα τον υπολογιστη και επαθα πλακα..Ευχαριστω για τις απαντησεις ολων.
Να διευκρινησω ορισμενα πραγματα
Μιλαμε για ποσο των 30-40 000 ευρω (ειπαμε ειμαι τυχερος οχι κ@λοφαρδος :D )
Βρισκομαι Κρητη οποτε απο οτι διαβασα σε ποστ δεν συμπεριλαμβανεται απο την ΔΕΗ για φωτοβολταικα
Υπολογιζω περιπου 1-2 χρονια ως επενδυση.
Ειπαμε, χωρις μεγαλα κερδη αλλα και χωρις μεγαλο ρισκο :winka:
Ελπιζω να εγινα λιγο πιο συγκεκριμενος
Καποιος φιλος ανεφερε αμοιβαια κεφαλαια.Οποιος μπορει να διευκρινησει γιατι ειμαι τελειως :look: σε τετοια θεματα :wave2:

DrBig
21/05/2010, 10:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από nightstalker
Δεν ισχύει αυτό. Το ρευμα που παραγεις το πουλάς ΟΛΟ στη ΔΕΗ και αυτο που χρησιμοποιείς το αγοραζεις κανονικα όπως πριν. Ο λογαριασμός στο τέλος δηλώνει διαφορά ευρώ και ΟΧΙ kWh.
Μπαινει ειδικος μετρητης στο σπιτι που βλέπει τι δινεις στο δικτυο και τι παίρνεις απο αυτό. Εννοείται οτι δεν σε συμφέρει να χρησιμοποιείς μέρος αυτού που παραγεις από την στιγμή που το πουλάς στη ΔΕΗ στην πενταπλάσια τιμή από αυτή που το αγοράζεις από αυτή.

Μιλάω πάντα για τα οικιακά , για τα πάρκα αναμένεται από ότι ξέρω νέο νομοσχέδιο που μάλλον θα κόβει την επιδότηση αλλά θα αυξάνει την τιμή της Kwh. Στα οικιακά στην ουσία θα ισχύει από 1/7 με προυποθέσεις να έχεις σύνδεση με ΔΕΗ (δηλ όχι αυθαίρετο) και να έχεις έναν τουλάχιστον ηλιακό για ζεστό νερό χρήσης. Δεν ισχύει βέβαια για μη διασυνδεδεμένα νησιά αλλά γενικά οι διαδικασίες είναι πολύ πιο απλές από αυτές για τα πάρκα και η απόσβεση γινεται στα 5-7 χρόνια με το συμβόλαιο πώλησης στη ΔΕΗ να είναι 25 ετών.

Αυτο ακριβως νομιζω και εγω!

DimChios
21/05/2010, 10:53
...και ένα 990 να το χαρίσω στον φίλο μου τον DimChios(με όλες τις Τρίτες πληρωμένες).:smokin:

Μονο, ΜΟΝΟ επειδη το σκεφτηκες θα σου κανω το χατηρι να μην ξαναπω τπτ για το ΔΙΚΟ σου και ΜΟΝΟ ΚΤΜ!

Αν ξεχαστω, θυμησε το μου ε!

:lol: :lol: :lol:

DimChios
21/05/2010, 11:03
Ανοξα σημερα ξανα τον υπολογιστη και επαθα πλακα..Ευχαριστω για τις απαντησεις ολων.
Να διευκρινησω ορισμενα πραγματα
Μιλαμε για ποσο των 30-40 000 ευρω (ειπαμε ειμαι τυχερος οχι κ@λοφαρδος :D )
Βρισκομαι Κρητη οποτε απο οτι διαβασα σε ποστ δεν συμπεριλαμβανεται απο την ΔΕΗ για φωτοβολταικα
Υπολογιζω περιπου 1-2 χρονια ως επενδυση.
Ειπαμε, χωρις μεγαλα κερδη αλλα και χωρις μεγαλο ρισκο :winka:
Ελπιζω να εγινα λιγο πιο συγκεκριμενος
Καποιος φιλος ανεφερε αμοιβαια κεφαλαια.Οποιος μπορει να διευκρινησει γιατι ειμαι τελειως :look: σε τετοια θεματα :wave2:

αμα τα κλεισεις να παιρνεις κανα - εναμισυ χιλιαρικο το μηνα?

Καπ10 παιζει αυτο?

Cpt. Haddock
21/05/2010, 11:08

Καπ10 παιζει αυτο?

Εμένα ρωτας; :p

Κανε τις πράξεις: Τοκος = Κεφάλαιο * επιτόκιο * χρονος / 36000

(δε βγαινει τετοιο ποσο με το κεφάλαιο του παιδιου...)

Panopticon7
21/05/2010, 11:30

Καπ10 παιζει αυτο?

Αυτον τον καιρο αν δεν κανω λαθος, για τετοιο ποσον παιρνει (το πολυ) 2-4% του ποσου, τον χρονο.

Υπολογισε και βρες στο περιπου αλλα δεν αξιζει.
Λογω του πρακτικου πληθωρισμου που οπως ξερετε ανεβαινει περιπου τουλαχιστον 10% τον χρονο

Παλαιοτερα εγω χρησιμοποιουσα την Πειραιως με 5,5% τον χρονο. για τριμηνο ομως.
Τωρα τα επιτοκια εχουν πεσει εντελως.

t10vr
21/05/2010, 11:38

Καπ10 παιζει αυτο?

Επειδη ρωτησα σε τραπεζα και συγκεκριμενα στο ταμιευτηριο τα επιτοκια για 30 000 και πανω ειναι 2% το χρονο.....
Υπολογισα περιπου το εξαμηνο και βγαινει 300 ευρω ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ επαναλαμβανω, και απο αυτα σου κραταει φορο το κρατος τα 40...Συνολο 260 ευρω....................................:a018:

DimChios
21/05/2010, 11:51
Επειδη ρωτησα σε τραπεζα και συγκεκριμενα στο ταμιευτηριο τα επιτοκια για 30 000 και πανω ειναι 2% το χρονο.....
Υπολογισα περιπου το εξαμηνο και βγαινει 300 ευρω ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ επαναλαμβανω, και απο αυτα σου κραταει φορο το κρατος τα 40...Συνολο 260 ευρω....................................:a018:

@@dia!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

noe13
21/05/2010, 12:00
Στησου εξω απο το καζινο και δινε δανεια....:smokin:

t10vr
21/05/2010, 12:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από noe13
Στησου εξω απο το καζινο και δινε δανεια....:smokin:

Και μετα ποιος θα τους κυνηγαει να τα παρει πισω.....
Θα χρειαστουν δραστικα μετρα :a016: :a016:

orizontas
22/05/2010, 18:44

αγαπητε μ φιλε μια ειναι η συμβουλη μου

παρε το καταληλο μοτοσακο .....και μοτοσυκλετα

παρε καβατζα και το χρημα

και κανε το ταξιδι της ζωης σου ...

γιατι ως γνωστο οσα και να εχεις δεν σου φτανουν

αλλα η ευκαιρια αυτη ισος ειναι μοναδικη .....

για να κανεις ενα ονειρο πραγματικοτητα

το ταξιδι των ονειρων σου ......

για να εχεις κατι να θημασαι και να καμαρωνεις .....

φιλικα παντα .....:beer: :beer: :beer:

veletzas
22/05/2010, 19:11
τοτε ρωτα κ αλλου γιατι για αυτα τα χρηματα βρισκεις κ 4,5% ισως κ 5%...

αν κ θα συμφωνουσα με τον οριζοντα...αφου σου ηρθαν ακοπα, κανε κατι που δεν μπορουσες να κανεις αλλα παντα ηθελες.

alexxxcbr
23/05/2010, 04:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από orizontas
αγαπητε μ φιλε μια ειναι η συμβουλη μου

παρε το καταληλο μοτοσακο .....και μοτοσυκλετα

παρε καβατζα και το χρημα

και κανε το ταξιδι της ζωης σου ...

γιατι ως γνωστο οσα και να εχεις δεν σου φτανουν

αλλα η ευκαιρια αυτη ισος ειναι μοναδικη .....

για να κανεις ενα ονειρο πραγματικοτητα

το ταξιδι των ονειρων σου ......

για να εχεις κατι να θημασαι και να καμαρωνεις .....

φιλικα παντα .....:beer: :beer: :beer:

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

zolotas
25/05/2010, 12:06
ωραια ,κανει το ταξιδι ......και μετα???

zolotas
25/05/2010, 12:07
φιλε τι δουλεια κανεις ??

Panopticon7
25/05/2010, 12:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas
ωραια ,κανει το ταξιδι ......και μετα???

Μετα θα βρει εναν ωραιο γκρεμο να κανει το τελευταιο του σαλτο απο ψηλα...
:rotflmao:

t10vr
25/05/2010, 12:39
φιλε τι δουλεια κανεις ??

Ελευθερος επαγγελματιας.

menelaos46
25/05/2010, 12:40
Παντως μια πολυ κακη επενδυση θα ηταν να τα φας στους αγωνες...

:bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:

t10vr
25/05/2010, 12:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Παντως μια πολυ κακη επενδυση θα ηταν να τα φας στους αγωνες...

:bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:

Οι αγωνες δεν ειναι επενδυση :smokin:

t10vr
25/05/2010, 12:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Μετα θα βρει εναν ωραιο γκρεμο να κανει το τελευταιο του σαλτο απο ψηλα...
:rotflmao:

Εσυ εισαι για να εμψυχωνεις το κοσμο.... :lol: :lol:

zolotas
25/05/2010, 13:10
οικοπεδο με 20 Κ .....τα υπολοιπα τσεπη για απροοπτα ....κανα καρκινο,χειρουργεια κτλ.
και ο χρυσος που διαβασα δεν ειναι ασχημη ιδεα

Panopticon7
25/05/2010, 13:15
οικοπεδο με 20.000 ? Που υπαρχει

DimChios
25/05/2010, 13:20
οικοπεδο με 20 Κ .....τα υπολοιπα τσεπη για απροοπτα ....κανα καρκινο,χειρουργεια κτλ.
και ο χρυσος που διαβασα δεν ειναι ασχημη ιδεα

:eyepop: :eyepop: :eyepop:

BELZEBOYLIS
25/05/2010, 13:32

:lol: και επειδή δεν βάζω μυαλό , θα συμφωνήσω ξανά με τον καπετάνιο ! Τα φωτοβολταϊκά είναι μια καλή επένδυση ,αλλά δεν μπορεί να γίνει τίποτα ακόμα ! Περιμένουμε τον αναπτυξιακό νόμο !!!!:wave2: