Σύνδεση

View Full Version : E.c.e 22.05

koulis19
23/05/2010, 09:47
Οπως ειχα αναφερθει σε ενα παλιοοτερο ποστ μου πριν κανα μηνα και ετυχε να μου κλεψουν το καλο μου κρανος nolan και το μπουφαν που ειχα της dainese.Λογω του οτι δεν ειχα χρηματα να αγορασω αμεσα παλι καλο κρανος αστο τωρα το μπουφαν πηγα και αγορασα ενα κρανος nova 60 ευρω.Ξερω μαλακια μου αλλα δεν μπορουσα να κανω αλλιως παιδες.Ενα κρανος γνωριζω οτι πρεπει να πληρει τις προδιαγραφες E.C.E 22.05.Σημερα παρατηρησα οτι πανω στο κρανος στην πισω μερια ελεγε E.C.E.R 22.05.Ειναι κατι διαφορετικο απο αυτο που πρεπει να ειναι?

Υ.Γ(Ξαναεπαναλαμβανω γνωριζω οτι το κρανος δεν ειναι αυτο που πρεπει να ειναι.Σε κανα μηνα παω για καινουργιες αγορες μετα απο κοπο να μαζεψω ξανα τα απαιτουμενα χρηματα για κρανος και μπουφαν.)

Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο και το ενδιαφερον σας.:beer:

latris mixanis
02/06/2010, 10:56
Κούλη παιδί μου...

το R σημαίνει Regulation

και αν δε κάνω λάθος τη προδιαγραφή(με το R εννοώ) αυτή θα τη βρεις σε κράνη που είναι για τη Μεγάλη Βρετανία.
Οπότε μάλλον το ίδιο πράγμα είναι...

:wave2:

ziggΥ
02/06/2010, 11:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Κούλη παιδί μου...

το R σημαίνει Regulation

και αν δε κάνω λάθος τη προδιαγραφή(με το R εννοώ) αυτή θα τη βρεις σε κράνη που είναι για τη Μεγάλη Βρετανία.

νωρίς νωρίς η απάντηση.. :smokin:

ορίστε ρε κούλη κι έλεγες οτι δεν απαντάει κανείς :p

latris mixanis
02/06/2010, 11:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από lettas
νωρίς νωρίς η απάντηση.. :smokin:

ορίστε ρε κούλη κι έλεγες οτι δεν απαντάει κανείς :p

Τώρα άρχισα να ξανασχολούμαι με τον εξοπλισμό, τα είχα παρατήσει.. :winka:

ziggΥ
02/06/2010, 11:03
Τώρα άρχισα να ξανασχολούμαι με τον εξοπλισμό, τα είχα παρατήσει.. :winka:

ε, πάσο τότες.. :o

koulis19
02/06/2010, 11:19
Κούλη παιδί μου...

το R σημαίνει Regulation

Οπότε μάλλον το ίδιο πράγμα είναι...

:wave2: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

cachilleas
19/06/2010, 21:31
πάιδες δεν θελω να σας απογοητευσω(ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ) αλλα επειδη και σε κατι κρανη που ειχε προσφορα το Lidle απο πισω εγραφε e.c.e 22.05 και ηταν πιστεψτε με πολυ χειροτερα απο τα nova(ειχαν ενα δολοφονικο σκληρο εξογκομα στον αυχενα) μην πιστευετε αυτα που βλεπετε. αυτες τις πιστοποιησεις οι συγκεκριμενες εταιριες πρπει να τις κολλανε με σελοτειπ ας πουμε . καπως ετσι για τα ματια του κοσμου.

ΑΝ ΕΠΡΠΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΑΝΩ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΤΩΝ lIDDLE ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΡΑΝΑΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ AGV.

Kαι ο φιλος δεν πρπει να νιωθει ασχημα που ζτυπησε το nova. Με την πρωτη ευκαιρια απλα να το αντικαταστησει για να ειναι σωστος με τον εαυτο του.

κ εγω αλλωστε .......για να σας τα λεω αυτα..........στα χερια μου το ειχα το κρανακι των Liddle για καποιο λογο:lol: :lol: :lol:

dmf
03/07/2010, 07:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από cachilleas

το γραφεις liddle για να μην θεωρηθει διαφημιση; :rotflmao:

cachilleas
04/07/2010, 05:44
αχαχχαχαχαχχα:a5:

latris mixanis
06/07/2010, 04:34
Εδώ (http://www.webbikeworld.com/motorcycle-helmets/ece-22-05.htm#reviews) μάλλον θα βρείτε τις εταιρείς που έχουν πιστοποίηση ece 22.05.

thanasiss
06/07/2010, 06:26
να ρωτησω κατι οσα εχουν κανονικη πιστοποιηση E.C.E.R 22.05 προστατευουν το ιδιο σε μια πτωση? ρωταω γιατι ειχα παει σε μαγαζι και ειχε scorpion και shoei και τον ρωταω αν θα προστατευτω το ιδιο και μου λεει οτι το shoei στο θεμα ασφαλεια ειναι πολυ καλυτερο (δεν μιλαω για προστασια απο τον αερα,θορυβο, εμφανιση κ.α.) και ακριβοτερο βεβαια 200 ευρω

road spirit
06/07/2010, 06:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από thanasiss
να ρωτησω κατι οσα εχουν κανονικη πιστοποιηση E.C.E.R 22.05 προστατευουν το ιδιο σε μια πτωση? ρωταω γιατι ειχα παει σε μαγαζι και ειχε scorpion και shoei και τον ρωταω αν θα προστατευτω το ιδιο και μου λεει οτι το shoei στο θεμα ασφαλεια ειναι πολυ καλυτερο (δεν μιλαω για προστασια απο τον αερα,θορυβο, εμφανιση κ.α.) και ακριβοτερο βεβαια 200 ευρω

ένας κανονισμός/οδηγία καθορίζει κάποια μίνιμουμ στάνταρς ... απο εκεί και πέρα ο κάθε κατασκευαστής αναλόγως τεχνογνωσίας/δυνατοτήτων/κόστους κλπ κλπ μπορεί να κάνει ένα κράνος καλύτερο απο αυτό που προσδιορίζει η οδηγία ... αυτό όμως δεν μπορείς να το ξέρεις, δεν μπορεί να αποδειχθεί παρά μόνο εμπειρικά (μακριά απο μας ...)

latris mixanis
07/07/2010, 05:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
ένας κανονισμός/οδηγία καθορίζει κάποια μίνιμουμ στάνταρς ... απο εκεί και πέρα ο κάθε κατασκευαστής αναλόγως τεχνογνωσίας/δυνατοτήτων/κόστους κλπ κλπ μπορεί να κάνει ένα κράνος καλύτερο απο αυτό που προσδιορίζει η οδηγία ... αυτό όμως δεν μπορείς να το ξέρεις, δεν μπορεί να αποδειχθεί παρά μόνο εμπειρικά (μακριά απο μας ...)

Γιάννη υποθετικά μιλώντας, η κάθε κατασκευαστική εταιρεία λογικά δε θα αναφέρει τα παραπάνω "εξτρα",εννοώντας αν έχει και κάτι παραπάνω από αυτό που καθορίζει η ευρωπαϊκή ένωση;

Έχω την εντύπωση ότι το γράφουν..:rolleyes:

Guido_Brasletti
07/07/2010, 06:00
Ένα κράνος που έχει περάσει προδιαγραφές ασφάλειας προστατεύει ικανοποιητικά το κεφάλι σου. Ένα κράνος που έχει περάσει πιο αυστηρες προδιαγραφές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ καλύτερο! Απλά σε κάποιες περιπτώσεις θα σε προστατέψει καλύτερα και σε κάποιες άλλες χειρότερα!

Υλικό για διάβασμα: http://www.motorcyclistonline.com/gearbox/motorcycle_helmet_review/index.html

road spirit
07/07/2010, 06:08
Γιάννη υποθετικά μιλώντας, η κάθε κατασκευαστική εταιρεία λογικά δε θα αναφέρει τα παραπάνω "εξτρα",εννοώντας αν έχει και κάτι παραπάνω από αυτό που καθορίζει η ευρωπαϊκή ένωση;

Έχω την εντύπωση ότι το γράφουν..:rolleyes: μπορεί ναι μπορεί και όχι ... αν εκτός απο ΕΕ2205 καλύπτει και άλλη προδιαγραφή, τότε ναι, το γράφουν. Αν όμως έχουν φτιάξει ένα κράνος που απλά είναι καλύτερο σε επιμέρους σημεία χωρίς όμως αυτό να υπερκαλύπτει άλλα αυστηρότερα στάνταρς, δεν νομίζω να το γράφουν...

@ Guido_Brasletti : σωστό, απλά το άρθρο είναι παλιό και δεν λαμβάνει υπόψην του τη νέα προδιαγραφή snell (2010) η οποία έχει εναρμονισθεί με την ΕΕ2205 (βλ. εδώ http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=79043)

Guido_Brasletti
07/07/2010, 06:10
Ναι, αλλά το νόημα παραμένει το ίδιο, ένα πιο "σκληρό" κράνος δεν είναι απαραίτητα καλύτερο

latris mixanis
07/07/2010, 07:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Guido_Brasletti
Ναι, αλλά το νόημα παραμένει το ίδιο, ένα πιο "σκληρό" κράνος δεν είναι απαραίτητα καλύτερο
Ένα κράνος με καλύτερα υλικά και έχοντας περισσότερες προδιαγραφές δεν είναι καλύτερο από κάποιο άλλο που πληρεί μια μόνο προδιαγραφή?

latris mixanis
07/07/2010, 07:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
μπορεί ναι μπορεί και όχι ... αν εκτός απο ΕΕ2205 καλύπτει και άλλη προδιαγραφή, τότε ναι, το γράφουν. Αν όμως έχουν φτιάξει ένα κράνος που απλά είναι καλύτερο σε επιμέρους σημεία χωρίς όμως αυτό να υπερκαλύπτει άλλα αυστηρότερα στάνταρς, δεν νομίζω να το γράφουν...

Δε μιλάω για επιμέρους σημεία αλλά για επιπλέον προδιαγραφές.

Εκτός δλδ από ΕΕ2205 να έχει πχ και τη BSI...κοκ

Guido_Brasletti
07/07/2010, 07:42
Σύμφωνα με τις δοκιμές στο άρθρο που έβαλα, όχι. Αν το διαβάσεις θα δείς ότι τα φτηνότερα κράνη με την προδιαγραφή DOT είχαν τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα σε μια συνηθισμένη πρόσκρουση. Τα κράνη με τις αυστηρότερες προδιαγραφές προστατεύουν καλύτερα σε μια πολύ σφοδρή πρόσκρουση (από την οποία κατα πάσα πιθανότητα δεν θα επιβίωνες λόγω των τραυμάτων στο υπόλοιπο σώμα σου).

Μήτσος
11/02/2013, 04:45
Παιδια γεια σας να ρωτησω κι εγω κατι.. θελω να αγορασω κρανος. τα σημερινα κρανη εχουν ημερομηνια ληξης; γιατι παλια θυμαμαι πως ειχαν. συγκεκριμενα το scorpion exo 400; εχει προδιαγραφες ΕCΕ 22.05. επισης τι γνωμη εχετε, ειναι καλο; ευχαριστω