Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 20

Θέμα: E.c.e 22.05

E.c.e 22.05

Οπως ειχα αναφερθει σε ενα παλιοοτερο ποστ μου πριν κανα μηνα και ετυχε να μου κλεψουν το καλο μου κρανος nolan και το μπουφαν που ειχα της dainese.Λογω του οτι δεν ειχα χρηματα να αγορασω αμεσα παλι καλο κρανος αστο τωρα το μπουφαν πηγα και αγορασα ενα κρανος nova 60 ευρω.Ξερω μαλακια μου αλλα δεν μπορουσα να κανω αλλιως παιδες.Ενα κρανος γνωριζω οτι πρεπει να πληρει τις προδιαγραφες E.C.E 22.05.Σημερα παρατηρησα οτι πανω στο κρανος στην πισω μερια ελεγε E.C.E.R 22.05.Ειναι κατι διαφορετικο απο αυτο που πρεπει να ειναι?

Υ.Γ(Ξαναεπαναλαμβανω γνωριζω οτι το κρανος δεν ειναι αυτο που πρεπει να ειναι.Σε κανα μηνα παω για καινουργιες αγορες μετα απο κοπο να μαζεψω ξανα τα απαιτουμενα χρηματα για κρανος και μπουφαν.)

Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο και το ενδιαφερον σας.
    Ειμαι μονο ενας,ομως ειμαι ενας.Δεν μπορω να κανω τα παντα,ομως μπορω να κανω κατι.Και επειδη δεν μπορω να κανω τα παντα δεν θα αρνηθω να κανω το κατι που μπορω

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Κούλη παιδί μου...

το R σημαίνει Regulation

και αν δε κάνω λάθος τη προδιαγραφή(με το R εννοώ) αυτή θα τη βρεις σε κράνη που είναι για τη Μεγάλη Βρετανία.
    Οπότε μάλλον το ίδιο πράγμα είναι...

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
    Κούλη παιδί μου...

το R σημαίνει Regulation

και αν δε κάνω λάθος τη προδιαγραφή(με το R εννοώ) αυτή θα τη βρεις σε κράνη που είναι για τη Μεγάλη Βρετανία.

νωρίς νωρίς η απάντηση..

ορίστε ρε κούλη κι έλεγες οτι δεν απαντάει κανείς
    "I feel like dining with hitchock every time that we fuck"

Αρχικά δημιουργήθηκε από lettas
    νωρίς νωρίς η απάντηση..

ορίστε ρε κούλη κι έλεγες οτι δεν απαντάει κανείς
    Τώρα άρχισα να ξανασχολούμαι με τον εξοπλισμό, τα είχα παρατήσει..

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Τώρα άρχισα να ξανασχολούμαι με τον εξοπλισμό, τα είχα παρατήσει..
    ε, πάσο τότες.. :o
    "I feel like dining with hitchock every time that we fuck"

Κούλη παιδί μου...

το R σημαίνει Regulation

Οπότε μάλλον το ίδιο πράγμα είναι...

Ειμαι μονο ενας,ομως ειμαι ενας.Δεν μπορω να κανω τα παντα,ομως μπορω να κανω κατι.Και επειδη δεν μπορω να κανω τα παντα δεν θα αρνηθω να κανω το κατι που μπορω

Παλαιό μέλος
    πάιδες δεν θελω να σας απογοητευσω(ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ) αλλα επειδη και σε κατι κρανη που ειχε προσφορα το Lidle απο πισω εγραφε e.c.e 22.05 και ηταν πιστεψτε με πολυ χειροτερα απο τα nova(ειχαν ενα δολοφονικο σκληρο εξογκομα στον αυχενα) μην πιστευετε αυτα που βλεπετε. αυτες τις πιστοποιησεις οι συγκεκριμενες εταιριες πρπει να τις κολλανε με σελοτειπ ας πουμε . καπως ετσι για τα ματια του κοσμου.

ΑΝ ΕΠΡΠΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΑΝΩ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΤΩΝ lIDDLE ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΡΑΝΑΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ AGV.

Kαι ο φιλος δεν πρπει να νιωθει ασχημα που ζτυπησε το nova. Με την πρωτη ευκαιρια απλα να το αντικαταστησει για να ειναι σωστος με τον εαυτο του.

κ εγω αλλωστε .......για να σας τα λεω αυτα..........στα χερια μου το ειχα το κρανακι των Liddle για καποιο λογο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από cachilleas

το γραφεις liddle για να μην θεωρηθει διαφημιση; :rotflmao:

Παλαιό μέλος
    αχαχχαχαχαχχα:a5:

Εδώ μάλλον θα βρείτε τις εταιρείς που έχουν πιστοποίηση ece 22.05.

Τρελοκοτσιδού..!!!!

να ρωτησω κατι οσα εχουν κανονικη πιστοποιηση E.C.E.R 22.05 προστατευουν το ιδιο σε μια πτωση? ρωταω γιατι ειχα παει σε μαγαζι και ειχε scorpion και shoei και τον ρωταω αν θα προστατευτω το ιδιο και μου λεει οτι το shoei στο θεμα ασφαλεια ειναι πολυ καλυτερο (δεν μιλαω για προστασια απο τον αερα,θορυβο, εμφανιση κ.α.) και ακριβοτερο βεβαια 200 ευρω

Αρχικά δημιουργήθηκε από thanasiss
    να ρωτησω κατι οσα εχουν κανονικη πιστοποιηση E.C.E.R 22.05 προστατευουν το ιδιο σε μια πτωση? ρωταω γιατι ειχα παει σε μαγαζι και ειχε scorpion και shoei και τον ρωταω αν θα προστατευτω το ιδιο και μου λεει οτι το shoei στο θεμα ασφαλεια ειναι πολυ καλυτερο (δεν μιλαω για προστασια απο τον αερα,θορυβο, εμφανιση κ.α.) και ακριβοτερο βεβαια 200 ευρω
    ένας κανονισμός/οδηγία καθορίζει κάποια μίνιμουμ στάνταρς ... απο εκεί και πέρα ο κάθε κατασκευαστής αναλόγως τεχνογνωσίας/δυνατοτήτων/κόστους κλπ κλπ μπορεί να κάνει ένα κράνος καλύτερο απο αυτό που προσδιορίζει η οδηγία ... αυτό όμως δεν μπορείς να το ξέρεις, δεν μπορεί να αποδειχθεί παρά μόνο εμπειρικά (μακριά απο μας ...)

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    ένας κανονισμός/οδηγία καθορίζει κάποια μίνιμουμ στάνταρς ... απο εκεί και πέρα ο κάθε κατασκευαστής αναλόγως τεχνογνωσίας/δυνατοτήτων/κόστους κλπ κλπ μπορεί να κάνει ένα κράνος καλύτερο απο αυτό που προσδιορίζει η οδηγία ... αυτό όμως δεν μπορείς να το ξέρεις, δεν μπορεί να αποδειχθεί παρά μόνο εμπειρικά (μακριά απο μας ...)
    Γιάννη υποθετικά μιλώντας, η κάθε κατασκευαστική εταιρεία λογικά δε θα αναφέρει τα παραπάνω "εξτρα",εννοώντας αν έχει και κάτι παραπάνω από αυτό που καθορίζει η ευρωπαϊκή ένωση;

Έχω την εντύπωση ότι το γράφουν..

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Ένα κράνος που έχει περάσει προδιαγραφές ασφάλειας προστατεύει ικανοποιητικά το κεφάλι σου. Ένα κράνος που έχει περάσει πιο αυστηρες προδιαγραφές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ καλύτερο! Απλά σε κάποιες περιπτώσεις θα σε προστατέψει καλύτερα και σε κάποιες άλλες χειρότερα!

Υλικό για διάβασμα: http://www.motorcyclistonline.com/ge...iew/index.html

Γιάννη υποθετικά μιλώντας, η κάθε κατασκευαστική εταιρεία λογικά δε θα αναφέρει τα παραπάνω "εξτρα",εννοώντας αν έχει και κάτι παραπάνω από αυτό που καθορίζει η ευρωπαϊκή ένωση;

Έχω την εντύπωση ότι το γράφουν..
    μπορεί ναι μπορεί και όχι ... αν εκτός απο ΕΕ2205 καλύπτει και άλλη προδιαγραφή, τότε ναι, το γράφουν. Αν όμως έχουν φτιάξει ένα κράνος που απλά είναι καλύτερο σε επιμέρους σημεία χωρίς όμως αυτό να υπερκαλύπτει άλλα αυστηρότερα στάνταρς, δεν νομίζω να το γράφουν...

@ Guido_Brasletti : σωστό, απλά το άρθρο είναι παλιό και δεν λαμβάνει υπόψην του τη νέα προδιαγραφή snell (2010) η οποία έχει εναρμονισθεί με την ΕΕ2205 (βλ. εδώ http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=79043)

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ 22-05-08
    από hercul στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 22/05/2008, 15:42
  2. καλημέρες 22/05/07...
    από melenia στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 22/05/2007, 17:03
  3. Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 24/05/2005, 19:10