View Full Version : Διακοπές στη Δυτική Πελοπόνησσο. Ιδέες;
Καλησπέρα σας
Αρχές Ιουλίου σκέφτομαι να εξορμήσω προς δυτκή Πελοπόνησσο για καμιά βδομάδα. Αρχικά σκεφτόμουν ως ορμητήριο (και ησυχαστήριο ταυτόχρονα) τη Ζαχάρω που έχω ακούσει καλά λόγια για την παραλία της και από 'κει να εκδράμω και προς Ολυμπία, καταράκτες Νέδα, Κυπαρισσία και όπου αλλού κάτσει. Όμως από ένα ψάξιμο στο ίντερνετ δε βρήκα στη γύρω περιοχή ενοικιαζόμενα δωμάτια σε ήσυχες τοποθεσίες ΔΙΠΛΑ στη θάλασσα, κάπου μάλιστα διάβασα ότι στην περιοχή απαγορεύονται τα καταλύματα δίπλα στη θάλασσα βάσει κάποιου νόμου... Έτσι κοίταξα νοτιότερα (προς Κυπαρισσία και Μαραθόκαμπο) που είδα από μια σύντομη αναζήτηση περισσότερα παραθαλάσσια καταλύματα καθώς και όμορφες παραλίες (Βοϊδοκοιλιά) και υδροβιότοπους (Γιάλοβα). Δεν ξέρω όμως κατά πόσον περιοχές όπως η αρχαία Ολυμπία, Ζαχάρω, Καϊάφας, καταράκτες Νέδα είναι εύκολα προσβάσιμες από εκεί (πας σε ένα απόγευμα;) και πόσες ώρες οδήγηση χρειάζεσαι.
Αν έχετε εμπειρία από τη συγκεκριμένη περιοχή παρακαλώ πείτε μου καμιά ιδέα σχετικά με το πού να κοιτάξω για δωμάτιο. Προϋπόθεση η ησυχία, δίπλα στη θάλασσα και να είναι σε σχετικά μικρή ακτίνα από τα μέρη που σκέφτομαι να επισκεφθώ. Αν έχετε να προτείνετε και διαδρομές, καλοδεχούμενες κι αυτές.:) Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Λιγο πριν την ζαχαρω οπως ερχεσαι απο τα βορεια ειναι η παραλια του Κατω Σαμικου.Μην την χασεις.
Για Καμπινγκ εχει ενα πολυ ομορφο και ησυχο διπλα στην θαλασσα στο Θολο.6 χιλιομετρα νοτια της ζαχαρως.Εχει επισης ενα πολυ ομορφο μπαρακι στην παραλια του.Εχει και 2 ταβερνακια το χωριο.
Απο το Θολο εισαι διπλα σε ολα αυτα που θες να πας.
δεν πρέπει να χάσεις:
Καιάφα, Σκαφιδιά (αίθριον), Παλούκι, Κουρούτα, Μαραθιά, Αρκούδι.
--στην Μαραθιά έχει μιά καντίνα-ψαροταβέρνα από καλάμια πάνω στην αμμουδιά σχεδόν. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ..!
--στην Κουρούτα έχει αρκετά καταλήματα αλλά και το Δημοτικό Camping το οποίο είναι τεράστιο.
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :sun:
LOUKILOUK
11/06/2010, 11:37
Από Ζαχάρω είχα κινηθεί προς...
- Νέδα από το πρωί (περίπου 3 ώρες πηγαινε έλα αν θυμάμε καλά)... μιλάμε για παιδική χαρά ενηλίκων... υπάρχει και ένα ωραίο χωριό από πάνω... Πλατάνος ή κάπως έτσι λεγεται νομίζω... σωστός ελληνικός.. :winka:
- Ολυμπία πάλι από το πρωί... πολύ πράμα να δεις και να διαβάσεις... διάβασε και πριν πάς...(καμια ωρίτσα παν έλα)
- Βοιδοκοιλιά- Γιάλοβα σούπερ για μπάνιο...
- Αγια Θεοδώρα (με τα πλατάνια πάνω στη σκεπή της μικρής εκκλησίας) πολύ καλό επίσης...εκεί δίπλα έχει και ταβέρνα ("ο νερόμυλος" νομίζω...), μην το χάσεις...
-Σπήλαιο Δειρού... είχα πάει λίγο μακριά αλλά φανταστικά... ωραίο στροφιλίκι...:winka: :evil:
-Καιφα και λουτρά δεν ενθουσιάστικα αλλά δίπλα σου θα είναι...
Το κακό (για σένα) είναι ότι εγώ είχα πάει πριν τις φωτιές και τώρα δεν ξέρω τι παίζει...
το φαράγκι της Αρήνης ας πούμε δεν νομίζω να αξίζει πλέον τον κόπο...ρώτα όμως...
Αυτιά από μένα...
υ.γ. Τιπ...τσέκαρε για κανα πανηγύρι (αν και είναι νωρίς) με ζωντανή ορχήστρα και στροβιλιζόμενες γουρουνοπούλες...:winka: :beer:
Φοινικουντα.
Εχει και camping λιγα μετρα απο την παραλια.
:wave2:
edit : τωρα το διαβασα καλα τι θελεις. Πεφτει λιγο μακρια η Φοινικουντα.
Για ελεύθερο κάμπινγκ ωραίο μέρος είναι και η παραλία της Ελαίας :beer:
koulis19
11/06/2010, 22:14
Κατεβα Ζαχαρω και θα ανταμειφθεις ασχετα που εχει καει πολυ μεγαλο ποσοστο των δασων εκει.Απλα υπεροχα.Κατεβα και στην παραλια parathina los.Εκει ειναι που δεν θα το ξεχασεις με τιποτα.Απ'οτι ξερω εχει και ελευθευρο καμπινγκ η Ζαχαρω.Αφου θα κατεβεις πελλοπονησο περνα και απο Καλαματα.Εχει υπεροχα μερη
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΥΧΕΡΕ
:beer: :beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
δεν πρέπει να χάσεις:
Καιάφα, Σκαφιδιά (αίθριον), Παλούκι, Κουρούτα, Μαραθιά, Αρκούδι.
--στην Μαραθιά έχει μιά καντίνα-ψαροταβέρνα από καλάμια πάνω στην αμμουδιά σχεδόν. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ..!
--στην Κουρούτα έχει αρκετά καταλήματα αλλά και το Δημοτικό Camping το οποίο είναι τεράστιο.
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :sun:
στο δημοτικο camping της κουρουτας ειχε χρονια κ δωρεαν παραστασεις καραγκιοζη καθε τεταρτη κ κυριακη με μεγαλη επιτυχια. ειναι οντως camping στολιδι για την περιοχη γενικοτερα. :beer:
koulis19
11/06/2010, 22:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από granazi
στο δημοτικο camping της κουρουτας ειχε χρονια κ δωρεαν παραστασεις καραγκιοζη καθε τεταρτη κ κυριακη με μεγαλη επιτυχια. ειναι οντως camping στολιδι για την περιοχη γενικοτερα. :beer: Πηγαινε κοιμησου,δινεις και συμβουλεςςςςςςςςςςςςςςς:lol: :lol: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από koulis19
Πηγαινε κοιμησου,δινεις και συμβουλεςςςςςςςςςςςςςςς:lol: :lol: :lol: :lol:
εγω σε λιγο παω για δουλεια....... εσυ νεαρε τι βοσκεις τετοια ωρα? :D :smokin: :lol:
koulis19
11/06/2010, 22:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από granazi
εγω σε λιγο παω για δουλεια....... εσυ νεαρε τι βοσκεις τετοια ωρα? :D :smokin: :lol: Ελα μου ντε ξερω και εγω μωρε.Διαβαζω............................................................................. .................................................................................ΤΗΝ ΖΩΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από koulis19
Ελα μου ντε ξερω και εγω μωρε.Διαβαζω............................................................................. .................................................................................ΤΗΝ ΖΩΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
θα σου λεγα καμια κουβεντα για την π........... την ζωη αλλα το εχουμε ξεφτυλισει το θρεντ του ανθρωπου :blush:
Για να επαναφέρω την τάξη.. Από τα μέρη αυτά μπορείς να κάνεις μονοήμερες εκδρομές και σε γραφικά χωριουδάκια της ορεινής Αρκαδίας (http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/places/menalo.htm) σε δρόμους με αρκετά καλή άσφαλτο και πολύ στροφιλίκι. Μη χάσεις το δρυόδασος της Φολόης αφού είναι μια ανάσα από Αρχαία Ολυμπία.
Δυστυχώς εγώ θα είμαι Πελ/σο λίγο νωρίτερα από σένα κατεβαίνω στις 23/6 για καμιά εβδομάδα.
το δημοτικο καμπινγκ δε δουλευει φετο μαγκες
μη χασεις βολτα στο δασος του πανοπουλου... εχει ονομα αλλα δεν το θυμαμαι
Serafino
12/06/2010, 10:47
ΚΡΕΣΤΕΝΑ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ......
:beer:
ARISPEED1
12/06/2010, 12:14
Oλη η περιοχή που αναφέρεις προσφέρεται για ήσυχες ,ήρεμες διακοπές ! Τιμές λογικότατες .........
Μην ξεχάσεις τις πηγές της Νέδας ,Ανω Πόλη Κυπαρισσία ,Καρτελάς Κυπαρισσίας ,Στόμιο παραλία ,Λαγκούβαρδο !
ανωνυμος
12/06/2010, 12:19
φιλε μου για αυτα που θες ειναι ιδανικο το καμπινγκ της κουρουτας μιας και ολες οι περιοχες που αναφερεις ειναι πανευκολα επισκεψιμες απο εκει και η παραλια διπλα ειναι πολυ καλη.τωρα για γιαλοβα που λες ειναι πολυ κατω και θες σιγουρα πανω απο μιαμιση ωρα για να επισκεφτεις τα μερη που θες.Αν και εδω που τα λεμε ο νομος μεσσηνιας ειναι πολυ πιο ομορφος...:beer:
αν καταληξεις στην Κουρουτα καλυτερα να πας διπλα στο Παλουκι, εχει 2 καμπινγκ και ειναι πολυ πιο ησυχα
στην κουρουτα σκαει ολη η Αμαλιαδα χωρις να ειναι κακο, απλα εχει πολυ κοσμο μεσα στο καμπινγκ
Αρχικά δημιουργήθηκε από ανωνυμος
Αν και εδω που τα λεμε ο νομος μεσσηνιας ειναι πολυ πιο ομορφος...:beer:
το καλυτερο ποιος το εχει:smokin: :smokin:
glargkatzis
14/06/2010, 02:34
μην ξεχάσεις να επισκεφτείς την Πύλο και τα δύο κάστρα της, καθώς και μια βόλτα με βαρκούλα στον κόλπο και κατάληξη στην βοιδοκοιλιά είναι απαραίτητα.:wave2: :wave2: :wave2:
Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας!!!:beer:
Αν και στη φάση που είμαι δεν ψάχνω για κάμπινγκ αλλά για δωμάτια, κρατάω τις ιδέες σας!
Να είστε όλοι καλά και καλές διακοπές σε όλους! (κι αν έχετε υπόψη σας τίποτα παραθαλάσσια ενοικιαζόμενα δωμάτια εκεί γύρω μπορείτε να μου πείτε!)
+1 για Νέδα. Έχει ένα χωματόδρομο σχετικά βατό και κατεβαίνεις μέχρι το ποτάμι, μετά κανά 20λεπτό περπάτημα και βρίσκεσαι στον καταράκτη και στην λιμνούλα που σχηματίζει, τρελό τοπίο, μην το χάσεις.
Ναός επίκουρου Απόλλωνα, επίσης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το χάσεις με τίποτα περίπου 1 ώρα απο ζαχάρω... Είναι τρελό ψάρωμα και σε πολύ καλή κατάσταση. google it (αν και οι εικόνες δεν λένε μια μπροστά στο θέαμα)
Ναός επίκουρου Απόλλωνα.
Ήταν σκεπασμένος και γίνονταν εργασίες αναστήλωσης όταν πήγα και δεν μπορούσα να πάρω μια φωτό της προκοπής. Αλλά τότε ήταν χειμώνας, τώρα δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι.
Τους καταράκτες δεν κατάφερα να τους βρω. Κατέβηκα τον χωματόδρομο μέχρι κάτω. Πέρασα και το ποτάμι απ' το γεφυράκι με την μηχανή και συνέχισα στην αρχή δεξιά παράλληλα με το ποτάμι μετά προς τα επάνω. Τίποτα. Μου είπαν πως υπάρχουν 2 καταράκτες. 1 μικρός και 1 μεγάλος. Φωτογραφίες δεν ξέρω γιατί δεν έχω από εκεί.
Ξέχασα να την επισυνάψω μάλλον.
201498
Άντε και κάτι εντυπωσιακό το οποίο πολλοί είναι αυτοί που δεν το ξέρουν.
201499
Αλλά μέσα.... τίποτα!!!
201501
Κολοκοτρωνέικα λημέρια
201503
Και το σπίτι του Θόδωρου.
Η θέα από εκεί πάνω ήταν φοβερή. Όπως και η διαδρομή, μέσα από δάση με έλατα. (Και είχα πάει και χειμώνα. Μπρρρρ...)
201504
Μη φοβηθείς να πάρεις τα βουνά. Η τρέλα δεν πάει εκεί πάνω και οι δρόμοι είναι εντάξει.
Σταματάω γιατί δεν θα τελειώσω ποτέ με το Μαίναλο. Καταβλακιώτες ετοιμαστείτε σε καμιά εβδομάδα θα κατηφορίσω.
201505
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Καταβλακιώτες ετοιμαστείτε σε καμιά εβδομάδα θα κατηφορίσω.
Αν περάσεις από Πύργο ρίξε κανά π.μ. :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
Αν περάσεις από Πύργο ρίξε κανά π.μ. :beer:
Οκ.
Θα πας στην παραλια του Αγ. Ανδρεα (κοινως, στο Καστρο), για μπανακι σε κρυσταλινα νερα κ μετα για καφεδακι επανω στην καφετερια κ θα χαζεψεις με την θεα ...
ειναι κοντα στο κατακολο.
πηγαινε κ θα με θυμηθεις
:beer:
Ποτε θα πας? Ρε γμτ, ψηθηκα κ εγω τωρα ... εχω συγγενεις εκει κ ταχω γυρησει τα μερη ...
και Κουρουτα που ειπαν τα παιδια πριν, εαν θες βαβουρα κ κοσμο, beachbar φαση ...
Θα πάω γύρω στις 10 Ιουλίου για 5-6 μέρες. Ψάχνω κάτι ήσυχο, κοντά σε ωραίες παραλίες και όμορφες κοντινές διαδρομές στη φύση. Κριτήριό μου (ακριβώς επειδή είναι η ησυχία) είναι να βρω δωμάτιο δίπλα στη θάλασσα (να ακούς το κύμα να σκάει if possible). Όχι κάμπινγκ... Και αν τυχαίνει να έχει και καμιά ταβερνούλα/καφετέρεια εκεί γύρω δε με χαλάει! Το δίλημμά μου πλέον είναι σε ποιο "ύψος" να κοιτάξω. Προς Κατάκολο, Ζαχάρω, Κυπαρισσία, πιο κάτω; Απ' ότι κατάλαβα έχει ωραία μέρη παντού, αλλά το ένα από το άλλο μέρος απέχουν αρκετά χιλιόμετρα μεταξύ τους!