Καλησπέρα σας
Αρχές Ιουλίου σκέφτομαι να εξορμήσω προς δυτκή Πελοπόνησσο για καμιά βδομάδα. Αρχικά σκεφτόμουν ως ορμητήριο (και ησυχαστήριο ταυτόχρονα) τη Ζαχάρω που έχω ακούσει καλά λόγια για την παραλία της και από 'κει να εκδράμω και προς Ολυμπία, καταράκτες Νέδα, Κυπαρισσία και όπου αλλού κάτσει. Όμως από ένα ψάξιμο στο ίντερνετ δε βρήκα στη γύρω περιοχή ενοικιαζόμενα δωμάτια σε ήσυχες τοποθεσίες ΔΙΠΛΑ στη θάλασσα, κάπου μάλιστα διάβασα ότι στην περιοχή απαγορεύονται τα καταλύματα δίπλα στη θάλασσα βάσει κάποιου νόμου... Έτσι κοίταξα νοτιότερα (προς Κυπαρισσία και Μαραθόκαμπο) που είδα από μια σύντομη αναζήτηση περισσότερα παραθαλάσσια καταλύματα καθώς και όμορφες παραλίες (Βοϊδοκοιλιά) και υδροβιότοπους (Γιάλοβα). Δεν ξέρω όμως κατά πόσον περιοχές όπως η αρχαία Ολυμπία, Ζαχάρω, Καϊάφας, καταράκτες Νέδα είναι εύκολα προσβάσιμες από εκεί (πας σε ένα απόγευμακαι πόσες ώρες οδήγηση χρειάζεσαι.
Αν έχετε εμπειρία από τη συγκεκριμένη περιοχή παρακαλώ πείτε μου καμιά ιδέα σχετικά με το πού να κοιτάξω για δωμάτιο. Προϋπόθεση η ησυχία, δίπλα στη θάλασσα και να είναι σε σχετικά μικρή ακτίνα από τα μέρη που σκέφτομαι να επισκεφθώ. Αν έχετε να προτείνετε και διαδρομές, καλοδεχούμενες κι αυτές.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.