PDA

View Full Version : ποτε Ξανα Shell

Σελίδες : 1 [2] 3

nikos_XT600
25/02/2016, 20:20
Μετα την 7ετια θελω να δω αν ολα τα "shell" της Ελλάδας αλλαξουν τις ταμπελες.

leo1964
25/02/2016, 23:04
Στα 15 lt πχ, τα 4,5€ δεν είναι μεγάλη διαφορά; :confused:

Γράφει 30 λεπτά στο σύνολο όχι ανά λίτρο...κάτι δεν κατάλαβα σωστά;;

pipe_smoker
26/02/2016, 00:40
Πραγματικά τσάμπα το παιδεύουμε.

Αυτός που για το χ,ψ λόγο έχει αποφασίσει και συνηθίσει να βάζει 100άρα θα συνεχίσει να το κάνει, και το ίδιο κι αυτός με την απλή.

Ιστορίες, επιχειρήματα κλπ υπάρχουν κι από τις 2 πλευρές.

Δε μπα να μου λέει εμένα ολος ο ντουνιάς οτι η 100άρα είναι απάτη...
Άμα εγώ είχα ένα χρέπι μηχανάκι, το πήγα στο μάστορα, το έφτιαξε και μου πρότεινε να βάζω 100άρα, κι από τότε το κάνω και δεν έχει παρουσιάσει ούτε μισό πρόβλημα.

Όσο να'ναι σε έχει επηρεάσει.
Κι ακόμα κι αν δεν έχει παίξει κανένα ρόλο η βενζίνη, αν μππορεις να τη σηκώνεις οικονομικά, συνεχίζεις να τη βάζεις.

Αντίστοιχα, αν είμαι πεπεισμένος ότι όλες το ίδιο είναι, βάζω απλή και μου έρχεται και πιο φθηνά.

Ούτε στην πρώτη περίπτωση, ούτε στη δεύτερη θα αλλάξω.

Cpt_Slow
26/02/2016, 07:37
Ο φίλος έχει απόλυτο δίκιο. Λόγω δουλειάς (η εταιρία που εργάζομαι τοποθετεί συστήματα Ε/Ε) έχω κάνει αρκετές κουβέντες με διαφόρους, δεν υπάρχει Shell και BP. Απλώς έχουν κρατήσει τα σύμβολα. Η μεν πρώτη ονομάζεται Coral με θυγατρικές τις Μυρτέα και Ερμής και η δε δεύτερη ανήκει στην ΕΚΟ με θυγατρική την Καλυψώ. Επίσης όλες οι 100άρες πλέον παράγονται από τα Ελληνικά Καύσιμα (δυιλιστήρια) και για την Coral και για την ΕΚΟ. Από τότε που έφυγε η ίδια η Shell από Ελλάδα δεν γίνεται καμία 100 VP Racing εισαγωγή. Όλες οι εταιρίες αγοράζουν από Ελλνικά Καύσιμα κι έπειτα η καθεμιά βάζει τα δίκα της πρόσθετα στις εγκαταστάσεις που διατηρεί.

Δοκιμάστε και την 95άρα της ΕΚΟ σε πρατήριο Καλυψώ. Κάποιο λένε ότι είναι πιο δυνατή από την 97 V Power με τα πρόσθετα ήδη μέσα, για αυτό και γενικά η τιμή της είναι ένα κλίκ πιο ακριβή από την αντίστοιχη 95άρα της Shell.

καλα τα λεει ο συναδελφος

DAYMAN
26/02/2016, 07:57
Ο φίλος έχει απόλυτο δίκιο. Λόγω δουλειάς (η εταιρία που εργάζομαι τοποθετεί συστήματα Ε/Ε) έχω κάνει αρκετές κουβέντες με διαφόρους, δεν υπάρχει Shell και BP. Απλώς έχουν κρατήσει τα σύμβολα. Η μεν πρώτη ονομάζεται Coral με θυγατρικές τις Μυρτέα και Ερμής και η δε δεύτερη ανήκει στην ΕΚΟ με θυγατρική την Καλυψώ. Επίσης όλες οι 100άρες πλέον παράγονται από τα Ελληνικά Καύσιμα (δυιλιστήρια) και για την Coral και για την ΕΚΟ. Από τότε που έφυγε η ίδια η Shell από Ελλάδα δεν γίνεται καμία 100 VP Racing εισαγωγή. Όλες οι εταιρίες αγοράζουν από Ελλνικά Καύσιμα κι έπειτα η καθεμιά βάζει τα δίκα της πρόσθετα στις εγκαταστάσεις που διατηρεί.

Δοκιμάστε και την 95άρα της ΕΚΟ σε πρατήριο Καλυψώ. Κάποιο λένε ότι είναι πιο δυνατή από την 97 V Power με τα πρόσθετα ήδη μέσα, για αυτό και γενικά η τιμή της είναι ένα κλίκ πιο ακριβή από την αντίστοιχη 95άρα της Shell.

οταν λες 95αρα της ΕΚΟ απο πρατηριο Καλυψω εννοεις απο πρατηριο BP σωστα;

stam2
26/02/2016, 07:59
Από τότε που έφυγε η ίδια η Shell από Ελλάδα δεν γίνεται καμία 100 VP Racing εισαγωγή. Όλες οι εταιρίες αγοράζουν από Ελλνικά Καύσιμα κι έπειτα η καθεμιά βάζει τα δίκα της πρόσθετα στις εγκαταστάσεις που διατηρεί.

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό γνωρίζω...
οπότε τι φορτώνει και πηγαινοφέρνει το σκόπελος και τα Alios δεν γνωρίζω, εδώ και μια πεναετία περίπου που έγινε η μεταβίβαση των δικτύων σε ελληνικά χέρια.

Για τα σήματα νομίζω ότι του χρονου λήγει η προθεσμία χρήσης τους. Θα υποχρεωθούν να τα αλλάξουν διότι δεν θα ήθελαν να μπλέξουν σε δικαστικές περιπέτειες με τους κολοσσους...

Τέλος για την ποιότητα, το είπα και θα το ξαναπω, και ας με επιβεβαιώσουν όσοι ασχολούνται με τον χώρο όπως κι εγώ, ότι δεν μετράει τόσο το από ποιά εταιρία ή Α.Π. αγοράζει κανείς όσο το να είναι "σωστός" ο πρατηριούχος να μην κάνει χημείες, και να έχει καθαρές και σωστές δεξαμενές. Και αυτό είναι κάτι που το βρίσκει κανείς με πειραματισμό, δυστυχώς...

WiSe
26/02/2016, 08:15
ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό γνωρίζω...
οπότε τι φορτώνει και πηγαινοφέρνει το σκόπελος και τα Alios δεν γνωρίζω, εδώ και μια πεναετία περίπου που έγινε η μεταβίβαση των δικτύων σε ελληνικά χέρια.

και να έχει καθαρές και σωστές δεξαμενές. Και αυτό είναι κάτι που το βρίσκει κανείς με πειραματισμό, δυστυχώς...

Για το πρωτο μπορω να ρωτησω και να μαθω αλλα φανταζομαι οτι φορτωνουν και εξαγουν....ή "εξαγουν".... τεσπα μεγαλη ιστορια...

Για το δευτερο απο οτι εχω συζητησει και με υπευθηνο τροφοδοσιας της AVIN που εχω πελατη, δεν υπαρχει πρατηριο που να κανει συντηρηση στις δεξαμενες ουτε που να εχουν τις απαραιτητες προδιαγραφες για τα κατακαθια της βενζινης.... και αν υπαρχουν ειναι 1/300... Αν πετυχεις καινουργιο βενζιναδικο ή ανακαινισμενο εκει εχει γινει καθαρισμος και μαλιστα το παινευονται κιολας φαντασου, εκει αν γεμισεις 100αρα ή 95αρα θα δεις διαφορα πραγματικη.

bros 650
26/02/2016, 08:56
Εγω στο αμαξι εχω δει διαφορα στην επιταχυνση οταν βαζω κατοσταρα το αμαξι επιταχυνει πιο γρηγορα σε σχεση με την απλη

Cpt_Slow
26/02/2016, 08:56
Επειδη κ εγω λογω δουλειας τα βλεπω, 5/100 δεξαμενες ειναι καθαρες πραγματικα.

Καθαρισμος δεξαμενης γινεται οποτε το θελει ο εκαστοτε πρατηριουχος η οταν γινεται αλλαγη καυσιμου (αν και πολλοι δεν το κανουν απλα ριχνουν το ενα πανω στο αλλο),διαδικασια που απαιτει η εκαστοτε δεξαμενη να μην δουλευει για 2-3 μερες οποτε δεν το κανει κανεις.
Μετα υπαρχουν ειδικες επιστρωσεις που μπορεις να βαλεις οπως απο σμαλτο και δεν επικαθεται τιποτα. Το εχω δει σε 2 πρατηρια απο τα 100αδες που εχω επισκευτει.

Επισης στα πρατηρια που εχουν κινηση ειναι πιο δυσκολο να σας βαλουν καυσιμο με κατακαθια καθως αν αδειαζει-γεμιζει καθε μερα η δεξαμενη δεν προλαβαινει να μαζευτει.

Με μεγαλη διαφορα το χειροτερο ειναι το diesel το απλο ειδικα σε δεξαμενες με μικρη κινηση λιτρων. Με αυτα που εχω δει οποιος δεν βαζει diesel premium απλα εγκληματει στον κινητηρα του.

Τελος με τα συστηματα Ε/Ε ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο να κλεψουν. Εχω εγκαταστησει πολλα και πραγματικα ειδα την δυσφορια πρατηριουχων οταν καταλαβαν οτι οι παλιες εποχες τελειωσαν.

WiSe
26/02/2016, 09:15
Επειδη κ εγω λογω δουλειας τα βλεπω, 5/100 δεξαμενες ειναι καθαρες πραγματικα.

Καθαρισμος δεξαμενης γινεται οποτε το θελει ο εκαστοτε πρατηριουχος η οταν γινεται αλλαγη καυσιμου (αν και πολλοι δεν το κανουν απλα ριχνουν το ενα πανω στο αλλο),διαδικασια που απαιτει η εκαστοτε δεξαμενη να μην δουλευει για 2-3 μερες οποτε δεν το κανει κανεις.
Μετα υπαρχουν ειδικες επιστρωσεις που μπορεις να βαλεις οπως απο σμαλτο και δεν επικαθεται τιποτα. Το εχω δει σε 2 πρατηρια απο τα 100αδες που εχω επισκευτει.

Επισης στα πρατηρια που εχουν κινηση ειναι πιο δυσκολο να σας βαλουν καυσιμο με κατακαθια καθως αν αδειαζει-γεμιζει καθε μερα η δεξαμενη δεν προλαβαινει να μαζευτει.

Με μεγαλη διαφορα το χειροτερο ειναι το diesel το απλο ειδικα σε δεξαμενες με μικρη κινηση λιτρων. Με αυτα που εχω δει οποιος δεν βαζει diesel premium απλα εγκληματει στον κινητηρα του.

Τελος με τα συστηματα Ε/Ε ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο να κλεψουν. Εχω εγκαταστησει πολλα και πραγματικα ειδα την δυσφορια πρατηριουχων οταν καταλαβαν οτι οι παλιες εποχες τελειωσαν.

Ξερεις ποσο ευκολο ειναι να φτιαξουν ενα απλο συστημα ωστε να μην τραβαει τα κατακαθια η αντλια? ακομα και ενα παιδακι του δημοτικου θα μπορουσε να το σκεφτει... αλλα ειναι τοσο μικρο το ποσοστο κερδους που εχουν τα πρατηρια που πραγματικα μονο απο το πλυντηριο που εχουν (καποια) κονομανε.... και ειναι εκνευριστικο αυτο το πραγμα σε αυτη τη χωρα....... να θες να δουλεψεις σωστα και να μην μπορεις....

Cpt_Slow
26/02/2016, 09:25
Ο νομος οριζει 5% της χωριτικότητας της δεξαμενής ως μη αντλησιμη ποσότητα. Για τα πρατήρια που είναι σε πόλη που συνήθως έχουν δεξαμενές στα 10.000λιτρα αρκεί για να σε προστατέψει από αυτό που λες. Το θεμα είναι οτι αυτό δεν εφαρμόζεται πάντα.

Το κέρδος των πρατηρίων διαμορφώνεται ανάλογα με το πρατήριο. Γι'αυτό υπάρχουν πρατηριούχοι που πάνε καλά τα μαγαζιά τους και άλλοι που φυτοζωούν. Το πλύντήριο σιγουρα είναι ένα μαύρο κατα κανόνα εσοδο που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Sapadak
26/02/2016, 09:34
Επίσης ο νόμος ορίζει και ένα +/- 2 ή 5%ο απόκλιση στην αντλία

Μαντέψτε που είναι ρυθμισμένα :lol:

dimmie_72
26/02/2016, 09:44

τίποτε δεν μπορείς να δεις αν δεν μπεις μέσα στη δεξαμενή. η ιλύς που κάθεται στον πάτο πως αποτρέπεται από το σμάλτο;

Cpt_Slow
26/02/2016, 09:53
Επίσης ο νόμος ορίζει και ένα +/- 2 ή 5%ο απόκλιση στην αντλία

Μαντέψτε που είναι ρυθμισμένα :lol:

+/- 1,5% ειναι και πιστεψε με ειναι πολλοι οι παραγοντες που δεν μπορεις να ρυθμισεις παντα με ποιο μεγαλο τη θερμοκρασια, οποτε καλα κανουν και το δινουν.
Το ποσοστο αναφέρεται στο ισοζυγιο.

Η επιστρωση που ανεφερα γινεται ωστε να μην "κολλαει" στα τοιχωματα με αποτελεσμα καθε καυσιμο που μπαινει να "βρωμιζει". Σου εξασφαλιζει οτι οτι μπει θα βγει.

Sapadak
26/02/2016, 09:56
+/- 1,5% ειναι και πιστεψε με ειναι πολλοι οι παραγοντες που δεν μπορεις να ρυθμισεις παντα με ποιο μεγαλο τη θερμοκρασια, οποτε καλα κανουν και το δινουν.
Το ποσοστο αναφέρεται στο ισοζυγιο.

Ναι λάθος μου τοις εκατό ειναι στα πρατήρια, τοις χιλιοις ειναι στις τερματικές εγκαταστάσεις.

Βρε το ξέρω οτι είναι δύσκολο :lol:, αλλά δε νομίζω να προσπαθούν να το φέρουν στο μηδεν :lol:

dimmie_72
26/02/2016, 10:03
Η επιστρωση που ανεφερα γινεται ωστε να μην "κολλαει" στα τοιχωματα με αποτελεσμα καθε καυσιμο που μπαινει να "βρωμιζει". Σου εξασφαλιζει οτι οτι μπει θα βγει.

ok στα τοιχώματα δεν κολλάει και όλες οι προσμίξεις συσσωρεύονται στον πυθμένα. με κάθε πλήρωση της δεξαμενής όλο το ίζημα αναδεύεται και μολύνει το νέο καύσιμο και φτου ξανά μανά απ την αρχή.

το προβλεπόμενο όριο για καθαρισμό είναι τα 4 χρόνια. η μόνη εταιρεία που μίσθωνε εργολάβο και τον έστελνε υποχρεωτικά στους πρατηριούχους της ήταν η TEXACO. τώρα, εναπόκειται απλώς στον επαγγελματία και είναι λίγοι οι καλοί.

Cpt_Slow
26/02/2016, 10:09
ok στα τοιχώματα δεν κολλάει και όλες οι προσμίξεις συσσωρεύονται στον πυθμένα. με κάθε πλήρωση της δεξαμενής όλο το ίζημα αναδεύεται και μολύνει το νέο καύσιμο και φτου ξανά μανά απ την αρχή.

το προβλεπόμενο όριο για καθαρισμό είναι τα 4 χρόνια. η μόνη εταιρεία που μίσθωνε εργολάβο και τον έστελνε υποχρεωτικά στους πρατηριούχους της ήταν η TEXACO. τώρα, εναπόκειται απλώς στον επαγγελματία και είναι λίγοι οι καλοί.

σωστα το λες..
απλα επειδη πλεον η αμολυβδη δεν εχει καταλοιπα αν φροντισεις τη δεξαμενη σου και την χρησιμοποιεις μονο για αμολυβδη δεν θα αντιμετωπισεις προβλημα.

Το θέμα είναι οτι σε εναν κλαδο που η λαμογια ηταν κανονας εχει μπει καποια ταξη αλλα και παλι μπορει να την πατησεις..

stam2
26/02/2016, 10:59
παιδιά, είπαμε βρείτε ένα πρατήριο στο οποίο διαπιστώνετε με τον καιρό ότι τα φίλτρα σας παραμένουν καθαρά, και μείνετε εκεί. Όλα τα υπόλοιπα, οκτάνια, λαμογιές στις αντλίες κλπ, είναι δευτερεύουσας σημασίας. Είναι μεγάλη η αλυσίδα της διακίνησης του καυσίμου και δεν είναι εύκολο να "εντοπίσεις" το πρόβλημα.

Ακούγεται κουφό αλλά έχουν φύγει βυτία από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων με αρκετά κυβικά θαλασσινού νερού μεσα. Ξεφόρτωσαν στο βενζινάδικο και μετά ψάχνανε τι φταίει...

Πόσος κόσμος γνωρίζει ότι στα διυλιστήρια οι σωλήνες μεταφοράς για να καθαρίσουν μετά από συντηρήσεις, ή μετά από αλλαγή προϊόντος, ξεπλένονται με θαλασσινό νερό...??

Ξαναλέω, το σημαντικότερο είναι να βρείτε κάποιον πρατηριούχο, ανεξάρτητα από το σήμα του ή αν είναι Α.Π. που στο βάθος χρόνου να έχει αποδειχθεί καλός, καθαρός και αξιόπιστος.
Επίσης να εύχεστε να σας "κλέψει" στην αντλία το 1,5% παρά να ασχολείται με χημεία....

HelenKoR
26/02/2016, 11:18
Πόσος κόσμος γνωρίζει ότι στα διυλιστήρια οι σωλήνες μεταφοράς για να καθαρίσουν μετά από συντηρήσεις, ή μετά από αλλαγή προϊόντος, ξεπλένονται με θαλασσινό νερό...??

Αυτό είναι πληροφορία που γνωρίζεις εκ των έσω (δηλαδή εξακριβωμένο) ή ...;

alex14
26/02/2016, 11:25

Το ιδιο γινεται και στα πλοια. Θαλασσινο νερο, γλυκο νερο και air blow.

HelenKoR
26/02/2016, 11:28
Το ιδιο γινεται και στα πλοια. Θαλασσινο νερο, γλυκο νερο και air blow.

Πολλά γίνονται στα πλοία (και δη στα αμπάρια :tooth: )

alex14
26/02/2016, 11:34
Πολλά γίνονται στα πλοία (και δη στα αμπάρια :tooth: )

:lol:

stam2
26/02/2016, 11:45

δεν είναι τόσο κρυφό και απόρρητο....

HelenKoR
26/02/2016, 11:47
δεν είναι τόσο κρυφό και απόρρητο....

Δηλαδή η διαδικασία στα διυλιστήρια είναι απλά θαλασσινό νερό;

stam2
26/02/2016, 11:50
δεν ξέρω ακριβώς τη διαδικασία, αν σε ενδιαφέρει πολύ να μάθεις θα πρέπει να βρεις καποιον που εργάζεται εκεί.
Εγώ σου λέω το αποτέλεσμα της διαδικασίας ποιό είναι, και είναι διαπιστωμένο.

zopas
26/02/2016, 12:10
Χρονια τωρα βαζω σε διαφορετικα πρατηρια shell βενζινη και ποτε δεν διαπιστωσα καποια αρρυθμια στον κινητηρα ισα ισα νιωθω παντα την ιδια ποιοτητα στην κινηση μου..αν ισχυουν αυτα που λετε πως γινεται αυτο;

dimmie_72
26/02/2016, 12:15
To θαλασσινό νερό χρησιμοποιείται για την προώθηση από το πλοίο μέσω του υποβρύχιου αγωγού στις εγκαταστάσεις ξηράς. Στη συνέχεια στη λεγόμενη δεξαμενή καθιζήσεως γίνεται ο διαχωρισμός μετά την ηρεμία και το καύσιμο η το αργό προωθείται στη δεξαμενή εναποθήκευσης η για διύλιση αντίστοιχα.

WiSe
26/02/2016, 13:03
Ορισμενοι υποθαλασσιοι αγωγοι τραβανε θαλασσα. Οχι ομως οι επιγειοι... αυτο λεγεται εκτοπισμα αγωγου (displacement) αυτο υπολογιζεται ποσο θα παει... αλλα διαχωριζεται αυτο με τα ειδικα βαρη. Αυτος ειναι ενας τροπος, υπαρχουν και αλλοι τροποι... μπορει να πρεσαρουν γλυκο νερο, μπαλες (γουρουνακια), αδρανη αερια κλπ... το αδρανες αεριο ειναι αντιεκρικτικο και πιο ασφαλες και το καλυτερο απο ολα. Για να γινει αυτο πρεπει να εχει μοναδα αδρανους αεριου.

Αν φοβαται κανεις οτι αναμιγνύεται ειτε η θαλασσα ειτε το γλυκο νερο κλπ να ξερει οτι αυτο ΑΠΟΚΛΙΕΤΑΙ!

dimmie_72 τα ανωτερω ειναι λογια "παλιας" καραβανας των ΕΛΠΕ που φυσικα τον ξερεις αν σου πω επιθετο επειδη ειναι πολυ μικρος ο κοσμος :P

DAYMAN
26/02/2016, 13:49
ταξιδευα με καραβια ναυλωμενα απο την Shell η ιδιοκτητα της για 4 χρονια σαν ασφαλεια του πλοιου.Αυτο που μου εχει μεινει παντως ειναι οι ελεγχοι και ποσο αυστηροι ηταν απο πλευρας εταιρειας αλλα και του γραμματικου στην διαρκεια του ταξιδιου,τα καθημερινα και πολλαπλα τηλ και mail με μετρησεις και γενικα την τηρηση κανονισμων ποιοτητας.Στο καυσιμο ειδικα jet-A1 ειχαν μεγαλο ζορι.Inner gas χρησιμοποιουσαν στα αμπαρια μολις βαραγαν τα security alarm αλλα για αλλο λογο εκει.Με ΒΡ και exxon mobil τα πραγματα ηταν εντελως διαφορετικα,σε σημειο ενταξει δεν τρεχει τιποτα.

HelenKoR
26/02/2016, 14:02
ταξιδευα με καραβια ναυλωμενα απο την Shell η ιδιοκτητα της για 4 χρονια σαν ασφαλεια του πλοιου.Αυτο που μου εχει μεινει παντως ειναι οι ελεγχοι και ποσο αυστηροι ηταν απο πλευρας εταιρειας αλλα και του γραμματικου στην διαρκεια του ταξιδιου,τα καθημερινα και πολλαπλα τηλ και mail με μετρησεις και γενικα την τηρηση κανονισμων ποιοτητας.Στο καυσιμο ειδικα jet-A1 ειχαν μεγαλο ζορι.Inner gas χρησιμοποιουσαν στα αμπαρια μολις βαραγαν τα security alarm αλλα για αλλο λογο εκει.Με ΒΡ και exxon mobil τα πραγματα ηταν εντελως διαφορετικα,σε σημειο ενταξει δεν τρεχει τιποτα.

Πότε; Ποιες χρονιές;

DAYMAN
26/02/2016, 14:03
Πότε; Ποιες χρονιές;

2011-2015

WiSe
26/02/2016, 14:04

Συμπαθα με αλλα με ΒΡ δεν υπαρχει αυτο που λες και ειναι μαρτυρια ανθρωπου που δουλευε στην μοτοροιλ, τουτεστην ανταγωνιστης..... ο "ελεγκτης" των ελπε ηταν σκληροπυρηνικος και στον ελεγχο και στις συμφωνιες!

DAYMAN
26/02/2016, 14:08
Συμπαθα με αλλα με ΒΡ δεν υπαρχει αυτο που λες και ειναι μαρτυρια ανθρωπου που δουλευε στην μοτοροιλ, τουτεστην ανταγωνιστης..... ο "ελεγκτης" των ελπε ηταν σκληροπυρηνικος και στον ελεγχο και στις συμφωνιες!

σου λεω τι γινοταν στο πλοιο,ειτε φορτώναμε απο Λαγος ειτε απο Φουτζειρα ειτε απο Ινδια.

dimmie_72
26/02/2016, 14:11
Ορισμενοι υποθαλασσιοι αγωγοι τραβανε θαλασσα.

οι υποθαλάσσιοι αγωγοί είναι γεμάτοι θάλασσα. το άκρο τους είναι ανοιχτό και συνδεδεμένο με ναυδέτη (σημαδούρα) όπου κοτσάρει το πλοίο και κάνει εκφόρτωση.

Panos76
26/02/2016, 14:15
Τελικά βάζουμε θαλασσινό νερό στα αμάξια/μηχανάκια μας ή όχι; :D

Pan (dvs)
26/02/2016, 14:16
Πολλα απο τα προβληματα μας εχουνε να κανουνε και με τα πρατηρια η τη διακινηση.Δεν ξερω αν αυτο εχει υπωθει και παραπανω.

Οι εταιρειες,αλλες λιγο αλλες πολυ,κανουνε αρκετους ελεγχους σε ολα τα σταδια.Απο εκει και περα το βυτιο μπορει να μην ειναι στεγανο,μπορει να εχει σκουργιες και αλλα πολλα.Ο βενζινας για λογους βαρεμαρας η κοστους δεν αλλαζει τα φιλτρα στις αντλιες,η δεν συντηρει τις δεξαμενες του με αποτελεσμα ολη η λασπη,η σκουρια,τα νερα να πανε στο τεποζιτο μας.

Πολλες φορες ενα καραβι ξεκιναει για να ξεφορτωσει στην Α εταιρεια και στο δρομο για πολλους και διαφορους λογους,νομιμους,το φορτιο αλλαζει παραληπτη.Οποτε δεν εχει παντα σημασια ποιος κανει τον ελεγχο στο καραβι.

Επισης αυτη τη στιγμη τα βυτια της BP και τις ΕΚΟ κανουνε κοινη διακινηση.Αρα δεν μπορουμε να πουμε οτι η μια ειναι καλη και η αλλη εχει μαπα καυσιμο.Ουσιαστικα ειναι το ιδιο.

dimmie_72
26/02/2016, 14:23
Τελικά βάζουμε θαλασσινό νερό στα αμάξια/μηχανάκια μας ή όχι; :D

το καύσιμο έχει την ιδιότητα με το φαινόμενο της "αναπνοής" να δημιουργεί νερό και από μόνο του. αν δεν γίνεται συχνά αποστράγγιση στις δεξαμενές, θάχει νερό.

Sapadak
26/02/2016, 15:50
δεν ξέρω ακριβώς τη διαδικασία, αν σε ενδιαφέρει πολύ να μάθεις θα πρέπει να βρεις καποιον που εργάζεται εκεί.
Εγώ σου λέω το αποτέλεσμα της διαδικασίας ποιό είναι, και είναι διαπιστωμένο.

Δεν είναι έτσι απλό και ισοπεδωτικό.

Παλαιότερα ο διαχωρισμός των καυσιμων γινόταν με νερό, στο ενδιάμεσο.
Πλέον γίνεται με 'γουρουνάκι' (:lol:)

Φυσικά και παίρνεις θαλασσινό νερό μέσα στις δεξαμενές, και φυσικά κάνεις εξυδατώσεις, για το προφανές. Πρέπει να ξέρεις τι παραλαμβάνεις απο το εκάστοτε δ/ξ

Το τι γίνετε στα πρατήρια καυσίμων ειναι άλλου παπά ευαγγέλιο

Nostradamus
26/02/2016, 16:23
[QUOTE=stam2;2713807Ακούγεται κουφό αλλά έχουν φύγει βυτία από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων με αρκετά κυβικά θαλασσινού νερού μεσα. Ξεφόρτωσαν στο βενζινάδικο και μετά ψάχνανε τι φταίει...

[/QUOTE]

what ??

Βασικα δεν εχω πολλα χρονια αλλα δουλευω σε εταιρια που κανει αναβαθμισεις σε τετοια "μαγαζακια.." ανα τον κοσμο.. Δεν παιζει αυτο που λες...

stam2
26/02/2016, 17:41
κοιτάξτε, δεν είναι ψέμματα αυτά που γράφω, και όσοι με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν ότι ζυγίζω τα λόγια μου πριν γράψω, ή πω κάτι.
Οι υπόλοιποι απλά θα πρέπει να αρκεστούν στην καλή πίστη.

Πέρυσι τέτοιο καιρό γύρισε πίσω βυτίο εταιρίας για επαναδιύληση διότι είχε μία σημαντική ποσότητα νερό μέσα στο φορτίο του.
Δεν σκοπεύω να γίνω πιο αναλυτικός ούτε να θίξω κάποια εταιρία διυλιστήριο, διότι αφορά τον χώρο εργασίας μου και συνάμα πρόκειται για ανοικτό και δημόσιο χώρο εδώ που γράφουμε.
Γενικότερα, είναι εκτός θέματος αυτό που συζητάμε και το συζητάμε επειδή το ανέφερα. Και δεν το ανέφερα για να το αναλύσουμε αλλά για να τονίσω ότι είναι πολλά τα σημεία στα οποία μπορεί να "χαλάσει" το τελικό προϊόν που αγοράζει ο καταναλωτής. Ούτως ή άλλως στη μπανανία ζουμε και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Βρείτε ένα καλό πρατήριο, ότι σήμα κι αν έχει, και απλά κάντε καλή παρατήρηση της λειτουργίας της μοτοσυκλέτας σας.

duke200
27/02/2016, 10:16
Εμένα βασικά δεν μου έχει τύχει αυτό που λες αλλά συνέχεια μου κάνουν κάτι άλλο που μου τη σπάει περισσότερο.
Ο υπάλληλος μου ζητάει να κατέβω από την μηχανή για να μου το φουλάρει.
Άν το Transalp είναι σε όρθια θέση πέρνει 3-4 λίτρα ακόμη.
Την τελευταία φορά που πήγα, έμεινε με την κάνουλα στο χέρι ο τύπος γιατί όταν μου είπε να κατέβω του είπα άστο φίλε, λίγο πιο κάτω έχει άλλο βενζινάδικο κι έφυγα.
Το βενζινάδικο είναι στην Αγία Σοφία στον Πειραιά. Παλαμηδίου και Ασκληπιού, απέναντι από το παλιό Ι.Κ.Α.

κατεβα κατω και κρατα τη ορθια μέχρι να γεμισει. Προσοχή με το παραγέμισμα γιατι αν τρέξει βενζίνη απ' έξω μπορει και να γινει έκρηξη.

WiSe
27/02/2016, 10:51
οι υποθαλάσσιοι αγωγοί είναι γεμάτοι θάλασσα. το άκρο τους είναι ανοιχτό και συνδεδεμένο με ναυδέτη (σημαδούρα) όπου κοτσάρει το πλοίο και κάνει εκφόρτωση.

Οχι ολοι ορισμενοι! και δε λεμε κατι διαφορετικο ;)

Αναγαγετε το θεμα σε τετοια επιπεδα που μονο υψηλοβαθμα στελεχη που εχουν περασει ολα τα σταδια και ειναι παλιες καραβανες των ΕΛΠΕ και της ΜΟΤΟΡΟΙΛ μπορουν να απαντησουν σε αυτα που λετε με τεκμηριωμενες αποψεις.

Εχετε πιασει ολη τη διαδηκασια απο το καραβι στο δυιλιστηριο μεχρι και την ταπα της βενζινης σας και περιμενετε να βγαλετε συμπερασματα....

Αφηστε τη κουβεντα αυτη καλυτερα γιατι παραπληροφουμε οσους διαβαζουν και βγαζουν λαθος συμπερασματα....

McGyver
27/02/2016, 16:26
You have been warned.

andreas2390
29/04/2018, 11:21
Ποτέ ξανά βενζίνη Shell
Σήμερα 29/4 και ώρα 10:58 έβαλα 33 λίτρα στο HONDA CIVIC TYPE R ΙΧ αυτοκίνητό μου,
ΔΥΣΤΗΧΩΣ το αυτοκίνητο παρουσίασε ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ πτώση της ιπποδύναμης. Υποπτεύομαι σοβαρά την ποιότητα του καυσίμου.
Ένα χρόνο πρίν μετά από γενική επισκευή στον κινητήρα του CRYPTON X 135 είχα το ίδιο σενάριο συν πυράκια. Το παπί έστρωσε άμεσα όταν έβαλα άλλο καύσιμο.
Φίλοι ΠΡΟΣΟΧΗ δεν έιναι οι μόνες ιστορίες σχετικές με την SHELL που έχω ακούσει.
Δεν μπορώ να κατηγορήσω την εταιρεία, όμως συμβαίνει να έχω εργαστεί στον χώρο του αυτοκινήτου ως μηχανολόγος μηχανικός και πλέον σε προσωπικό επίπεδο δεν θα ξαναβάλω ποτέ SHELL.

daz
29/04/2018, 11:28
Φίλοι ΠΡΟΣΟΧΗ δεν έιναι οι μόνες ιστορίες σχετικές με την SHELL που έχω ακούσει.

Φίλε ΠΡΟΣΟΧΗ, εγώ έχω ακούσει και έχω βιώσει τέτοιες ιστορίες με όλες τις μάρκες.

Grafton 505
29/04/2018, 20:05
Ποτέ ξανά βενζίνη Shell
Σήμερα 29/4 και ώρα 10:58 έβαλα 33 λίτρα στο HONDA CIVIC TYPE R ΙΧ αυτοκίνητό μου,
ΔΥΣΤΗΧΩΣ το αυτοκίνητο παρουσίασε ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ πτώση της ιπποδύναμης. Υποπτεύομαι σοβαρά την ποιότητα του καυσίμου.
Ένα χρόνο πρίν μετά από γενική επισκευή στον κινητήρα του CRYPTON X 135 είχα το ίδιο σενάριο συν πυράκια. Το παπί έστρωσε άμεσα όταν έβαλα άλλο καύσιμο.
Δεν μπορώ να κατηγορήσω την εταιρεία, όμως συμβαίνει να έχω εργαστεί στον χώρο του αυτοκινήτου ως μηχανολόγος μηχανικός και πλέον σε προσωπικό επίπεδο δεν θα ξαναβάλω ποτέ SHELL.

Για το βενζινάδικο - βενζινά πηδάς στην φωτιά ; Κόβεις το χέρι σου ; Ορκίζεσαι σε ιερά και όσια, υπαρκτά και ανύπαρκτα ;

kons
29/04/2018, 20:42
Οι γνώσεις που έχω για αυτό το θέμα είναι πολύ λίγες. Όμως από την πληροφόρηση παλιού φίλου βενζινά, ο οποίος τώρα έχει κλείσει, θα πω τα εξής.
Υπάρχουν πρατήρια της εταιρίας SHELL - Coral (με υπάλληλους) και πρατήρια ιδιωτών. Ο κάθε ένας ιδιώτης μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικά βυτία, ιδιωτικά ή της εταιρίας ανάλογα τι κέρδη θέλει να βγάλει και αυτό εξαρτάται από "διάφορους" παράγοντες. Προσωπικά βάζω SHELL της Coral χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος εδώ και πολλά χρόνια.

lleonidas
29/04/2018, 20:52
Το ίδιο και εγώ...εδώ και χρόνια επιλέγω συγκεκριμένα εταιρικά πρατήρια ΜΥΡΤΕΑ ή Ερμής στην Αττική για να βάζω βενζίνη στη μηχανή και πετρέλαιο στο αυτοκίνητο...έχω βρει και ένα στo δρόμο για το χωριό στο οποίο σταματάω για να γεμίσω όταν κατεβαίνω και ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα.Είναι ξεκάθαρα θέμα πρατηριούχου και όχι θέμα φίρμας.

TsoliasGR
29/04/2018, 23:19
Νομίζω ο Λεωνίδας το κάλυψε.

DrIoannis
30/04/2018, 06:44
Μετα την 7ετια θελω να δω αν ολα τα "shell" της Ελλάδας αλλαξουν τις ταμπελες.

H 7ετία έχει παρέλθει (2010) αλλά ακόμη δεν...

SONone
30/04/2018, 17:46
ειναι καθαρά θέμα βενζίνα - πρατηριούχου και παλαιότητας των δεξαμενών.

Andreasnemea
09/07/2018, 19:33
Επειδη εργαζομουν σε πρατηρια shell εχω να σας πω τα παρακατω..
Η shell εχει μια πολιτικη οπως ολες οι εταιριες αυτη της shell ειναι μεγαλα κερδοι με μικρους τζιρους αυτο γινετε βαζοντας πωλητες-υπαλληλους να το κανουν τιμια η οχι και τοσο τιμια αλλα ατυπα..
Ο πελατης που βαζει απλη βενζινα στην shell ειναι ο κακος πελατης καθημερινα οι πωλητες εχουν πιεση να πουλησουν βενζινα 97-100 με οσο λιγοτερο πωληση σε 95..
διωτη αν δεν γινει αυτο ο διαχειριστης του πρατηριου χανει το πρατηριο και περνα σε αλλα χερια και καλα ποιο ικανου να καταφερει να πιασει τους στοχους που εχει το δυκτιο της εταιριας..
το οποιο παιζει στα 70% 97-100 και 30 % απλη βενζινα..
Ο ενας πιεζει τον αλλο και τελικος αποδεκτης ειναι ο καταναλωτης..
Οταν γινει ξανα αυτο η αποδειξη σου εχει ενα τηλ για παραπονα και με αυτη μπορεις να κανει ενα βοις ετσι λεγεται αν θες και εκει γινετε ο κακος χαμος μπαινει στην μεση ο επιθεωρητης της εταιριας και λυνετε αμεσως το θεμα σου οποιο να ειναι αμεσα;)
Την επομενη φορα που θα γινει αυτο ζητα το ονομα του επιθεωρητη του πρατηριου και το τηλ του απλα και αστους..
Η απειλησε τους οτι θα στειλεις ticket

AUFGEBRACHT
09/07/2018, 19:42
Επειδη εργαζομουν σε πρατηρια shell εχω να σας πω τα παρακατω..
Η shell εχει μια πολιτικη οπως ολες οι εταιριες αυτη της shell ειναι μεγαλα κερδοι με μικρους τζιρους αυτο γινετε βαζοντας πωλητες-υπαλληλους να το κανουν τιμια η οχι και τοσο τιμια αλλα ατυπα..
Ο πελατης που βαζει απλη βενζινα στην shell ειναι ο κακος πελατης καθημερινα οι πωλητες εχουν πιεση να πουλησουν βενζινα 97-100 με οσο λιγοτερο πωληση σε 95..
διωτη αν δεν γινει αυτο ο διαχειριστης του πρατηριου χανει το πρατηριο και περνα σε αλλα χερια και καλα ποιο ικανου να καταφερει να πιασει τους στοχους που εχει το δυκτιο της εταιριας..
το οποιο παιζει στα 70% 97-100 και 30 % απλη βενζινα..
Ο ενας πιεζει τον αλλο και τελικος αποδεκτης ειναι ο καταναλωτης..
Οταν γινει ξανα αυτο η αποδειξη σου εχει ενα τηλ για παραπονα και με αυτη μπορεις να κανει ενα βοις ετσι λεγεται αν θες και εκει γινετε ο κακος χαμος μπαινει στην μεση ο επιθεωρητης της εταιριας και λυνετε αμεσως το θεμα σου οποιο να ειναι αμεσα;)
Την επομενη φορα που θα γινει αυτο ζητα το ονομα του επιθεωρητη του πρατηριου και το τηλ του απλα και αστους..

Μιλάς για εταιρικό πρατήριο Coral ή για οποιοδήποτε πρατήριο με εμπορικό σήμα Shell?

Υ.Γ. Νεμέα μένεις;

Andreasnemea
09/07/2018, 19:44
Μιλάς για εταιρικό πρατήριο Coral ή για οποιοδήποτε πρατήριο με εμπορικό σήμα Shell?

Υ.Γ. Νεμέα μένεις;

Μιλαω για εταιρικό πρατήριο Coral shell μυρτεα η ερμης νεμεα μενω.

Panos76
10/07/2018, 08:12
Προσωπικά την ίδια αφόρητη πίεση δέχομαι είτε σε εταιρικό είτε σε ιδιωτικό.

Παλιά άνοιγα και κουβέντα, τώρα πια απαντώ μονολεκτικά 2-3 φορές μέχρι να το εμπεδώσουν (πως δεν θέλω 100άρα).

buckley
10/07/2018, 08:26

Παλιά άνοιγα και κουβέντα, τώρα πια απαντώ μονολεκτικά 2-3 φορές μέχρι να το εμπεδώσουν (πως δεν θέλω 100άρα).

Όπως στους Πακιστανούς στα φανάρια.Προσωπικά πάντως το προτιμώ και βάζω πια μόνο εκεί από τη στιγμή που παραλίγο να μου καταστρέψουν το αμάξι από την νοθεία τα καριόλια που έβαζα πριν στην Αθήνα...Revoil ή EKO οι ένοχοι.

Panos76
10/07/2018, 08:35
Προσωπικά πάντως το προτιμώ και βάζω πια μόνο εκεί από τη στιγμή που παραλίγο να μου καταστρέψουν το αμάξι από την νοθεία τα καριόλια που έβαζα πριν στην Αθήνα...Revoil ή EKO οι ένοχοι.

Αθηνών και πέρα στα διυλιστήρια, έχω να βάλω πάνω από 15 χρόνια, ο ορισμός της νοθείας.

Σελ βάζω και εγώ, αλλά όχι στη γειτονιά σου που την έχει στο 1.6φεύγα, αλλά στην Κλεισθένους με 1.55 :D (και τσεκαρισμένο χρόνια).

Andreasnemea
10/07/2018, 13:18

Το 2-3ης φορες που απαντας χρειαζεται γιατι τοσες περιπου ειναι οι φορες που θα επιμενει ο πωλητης.. ετσι ειναι η διαδικασια μεχρι να φθασεις στα ορια τον πελατη και η να δυσανασχετηση η να πει αντε βαλε για να μην τον ζαλιζεις το οποιο θα γινει τις ποιο πολλες φορες..γενικα αυτο που κερδιζεις με την 97 η την 100 ειναι μονο ποιο πολυ δυναμη..ουτε χιλιομετρα βγαζεις παραπανω ουτε τπτ ισα ισα στα ποιο πολλα αυτοκινητα αναβει και το (τσεκ) λαμπακι για καυσαερια γιατι δεν διαβαζει σωστα ο κινητηρας-αισθητηρας λαμδα τα καυσαερια στα γερμανικη το κανει επι το πλειστον οπελ bmw κλτ καταρχην τα ποιο πολλα οχηματα το γραφει πισω η ταπα οτι περνουν βενζινα εως 95 οκτανια πχ απο 91-95 η απο 95-97 οταν περνει 100 τις ποιο πολλες φορες γραφει μονο το 100 στις μοτο δυστηχως η ταπα βενζινας δεν λεει κατι..
Διαβαστε λοιπον τι λενε οι ταπες σας πρωτα απο ολα πισω και αν περνει το οχημα σας τετοια βενζινα!

Andreasnemea
10/07/2018, 13:33
Αθηνών και πέρα στα διυλιστήρια, έχω να βάλω πάνω από 15 χρόνια, ο ορισμός της νοθείας.

Σελ βάζω και εγώ, αλλά όχι στη γειτονιά σου που την έχει στο 1.6φεύγα, αλλά στην Κλεισθένους με 1.55 :D (και τσεκαρισμένο χρόνια).
Οσον αφορα τα shell η 100 εχει ιδια τιμη παντου οπου και να πας σε εταιρικο πρατηριο και καθε πσκ εχει προσφορα 5 λεπτα κατω απο οτι τις καθημερινες πολλοι ομως μπερδευοντε και νομιζουν οτι ειναι στην ιδια τιμη οπως γινετε καθε τριτη με την 97 που παει στην τιμη της απλης για διαφημιστικους λογους και οχι γιατι δεν τους φευγει και αλλες βλακειες που λενε μερικοι στα shell ενα καυσιμο που μενει και δεν φευγει ειναι η 95 απλη βενζινα οχι οι αλλες..αν και αναλογικα ειναι 1 προς 3 για ολες δηλ 30-35% καταναλωση για ολες και αυτος ειναι ο στοχος που θελει και η εταιρια

typhoon
10/07/2018, 13:38
Άιντε πάλι... Τα οκτάνια είναι δείκτης αντικροτικοτητας απλά. Κοινώς αντέχει περισσότερο το καύσιμο προτού αυταναφλεγει(πυρακια)
Κατοσταρα καίνε όλα τα οχήματα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Διαφορά στην απόδοση ΚΑΜΊΑ. εντελώς placebo ότι κ καλά έβαλα καλή βενζίνη κ το μπουρδέλο μου πάει καλύτερα.

ΕΞΑΊΡΕΣΗ! Τα τουρμπο μοτορια κ οι πολύ πουσαρισμενοι ατμοσφαιρικοί. Αυτοί έχουν την δυνατότητα ΥΠΌ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ (θερμοκρασία περιβάλλοντος, υψόμετρο κ.α.) κ εφόσον το επιτρέπει ο ψεκασμός τους (πχ παλαιότερα τα Subaru μπορούσαν να δώσουν καμία 20αρια άλογα παραπάνω μόνο από καλή βενζίνη!) να βγάλουν παραπάνω ιπποδύναμη. Τα σούπερ σπορ χιλιάρικα με ηλεκτρικό γκάζι ευνοούνται επίσης πολύ από το καλής ποιότητας καύσιμο.

Τώρα αν βάλω 100αρα σε τρανσαλπ μάλλον τσάμπα τα λεφτά

BLiTzER
10/07/2018, 13:40
Και 95άρα να βάλεις, πάλι τζάμπα πάνε.

kons
10/07/2018, 13:45
Και 95άρα να βάλεις, πάλι τζάμπα πάνε.

Σαν να έχεις δίκιο. Το δικό μου λέει από 87 και αυτό για να μην βγει εκτός κανονισμών ρύπων Euro4.

Andreasnemea
10/07/2018, 13:45
Άιντε πάλι... Τα οκτάνια είναι δείκτης αντικροτικοτητας απλά. Κοινώς αντέχει περισσότερο το καύσιμο προτού αυταναφλεγει(πυρακια)
Κατοσταρα καίνε όλα τα οχήματα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Διαφορά στην απόδοση ΚΑΜΊΑ. εντελώς placebo ότι κ καλά έβαλα καλή βενζίνη κ το μπουρδέλο μου πάει καλύτερα.

ΕΞΑΊΡΕΣΗ! Τα τουρμπο μοτορια κ οι πολύ πουσαρισμενοι ατμοσφαιρικοί. Αυτοί έχουν την δυνατότητα ΥΠΌ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ (θερμοκρασία περιβάλλοντος, υψόμετρο κ.α.) κ εφόσον το επιτρέπει ο ψεκασμός τους (πχ παλαιότερα τα Subaru μπορούσαν να δώσουν καμία 20αρια άλογα παραπάνω μόνο από καλή βενζίνη!) να βγάλουν παραπάνω ιπποδύναμη. Τα σούπερ σπορ χιλιάρικα με ηλεκτρικό γκάζι ευνοούνται επίσης πολύ από το καλής ποιότητας καύσιμο.

Τώρα αν βάλω 100αρα σε τρανσαλπ μάλλον τσάμπα τα λεφτά

Οκ τοτε οι κατασκευαστες που λενε απο 91-95 οκτανια στην ταπα βενζινας η στο οπελ εμενα που μου αναβει το λαμπακι των καυσαεριων με 100 σταρα και σε διαφορους πελατες που ειχαν το ιδιο θεμα με το δικο μου ειμαστε ολοι ακυροι..
Ακομα και σε τρανσαλπ να βαλεις 100 αρα θα δεις στην δυναμη διαφορα αυτο στο λεω σιγουρα γιατι ειχα τρανσαλπ και το εβλεπα χιλιομετρα παραπανω δεν εβγαζα δυναμη ειχα ομως και ποιο καλο δουλεμα στο ρελαντι που το τρανσαλπ ξερεις πως παιζει το ρελαντι

airmav
10/07/2018, 13:57
επιστροφη απο ταξιδι shell καπου επαρχια
υπαλληλος καλημερα
εγω καλημερα γεμισε το μου (μηχανη) με 95 αρα
υπαλληλος να βαλω την ν δεν εχει μεγαλη διαφορα
εγω τι σου ειπα
υπαλληλος την 95
εγω γιατι το συζηταμε ακομα?

προφανως εφτυσε κ στον καφε που ηπια παρακατω

Andreasnemea
10/07/2018, 14:06
επιστροφη απο ταξιδι shell καπου επαρχια
υπαλληλος καλημερα
εγω καλημερα γεμισε το μου (μηχανη) με 95 αρα
υπαλληλος να βαλω την ν δεν εχει μεγαλη διαφορα
εγω τι σου ειπα
υπαλληλος την 95
εγω γιατι το συζηταμε ακομα?

προφανως εφτυσε κ στον καφε που ηπια παρακατω
Αν του πεις γεμιστο και φυγεις θα σου βαλει 97 η 100 απο μονος του..
το γελιο ηταν με μερικους υπαλληλους που το εκαναν και μετα ο πελατης του ελεγε γιατι μου εβαλες αυτη σου ειπα εγω να βαλεις αυτη η μου ειπες εσυ κατι κτλ και ζητουσαν την διαφορα σε χρηματα πισω τους τα εδιναν οι υπαλληλοι αναγκασμενοι μην γινει θεμα στην εταιρια απλα να ζητατε παντα την αποδειξη παιδια..
Α και το τελιωσε η 95 αρα δεν παιζει αφου η εταιρια εχει τον ελενχο στις δεξαμενες και ειναι ολες παντα γεματες

buckley
10/07/2018, 14:43
Το 2-3ης φορες που απαντας χρειαζεται γιατι τοσες περιπου ειναι οι φορες που θα επιμενει ο πωλητης.. ετσι ειναι η διαδικασια μεχρι να φθασεις στα ορια τον πελατη και η να δυσανασχετηση η να πει αντε βαλε για να μην τον ζαλιζεις το οποιο θα γινει τις ποιο πολλες φορες..γενικα αυτο που κερδιζεις με την 97 η την 100 ειναι μονο ποιο πολυ δυναμη..ουτε χιλιομετρα βγαζεις παραπανω ουτε τπτ ισα ισα στα ποιο πολλα αυτοκινητα αναβει και το (τσεκ) λαμπακι για καυσαερια γιατι δεν διαβαζει σωστα ο κινητηρας-αισθητηρας λαμδα τα καυσαερια στα γερμανικη το κανει επι το πλειστον οπελ bmw κλτ καταρχην τα ποιο πολλα οχηματα το γραφει πισω η ταπα οτι περνουν βενζινα εως 95 οκτανια πχ απο 91-95 η απο 95-97 οταν περνει 100 τις ποιο πολλες φορες γραφει μονο το 100 στις μοτο δυστηχως η ταπα βενζινας δεν λεει κατι..
Διαβαστε λοιπον τι λενε οι ταπες σας πρωτα απο ολα πισω και αν περνει το οχημα σας τετοια βενζινα!

Ρε πατριώτη πλάκα μας κάνεις ,δηλαδή πιστεύεις όλοι κυκλοφοράμε μηχανάκια 10ετίας ?

BLiTzER
10/07/2018, 14:48
Ρε πατριώτη πλάκα μας κάνεις ,δηλαδή πιστεύεις όλοι κυκλοφοράμε μηχανάκια 10ετίας ?

Έλα ντε. Στη 10ετία έχουν φύγει ήδη για απόσυρση.

bulmont
10/07/2018, 15:25
[/COLOR]

:a9::a9::a9::a9:

Nostradamus
10/07/2018, 16:23
Αυτα τα ταγαρια, οι βελανιδοτραφεις λαοι του εξωτερικου που δεν εχουν 95, 97 & 100 αλλα ουτε και σπεσιαλ ντιζελ, πρεπει να ειναι για τα θηρια, και τα οχηματα τους να μην πηγαινουν μια...

GogosLux
10/07/2018, 17:15
Αυτα τα ταγαρια, οι βελανιδοτραφεις λαοι του εξωτερικου που δεν εχουν 95, 97 & 100 αλλα ουτε και σπεσιαλ ντιζελ, πρεπει να ειναι για τα θηρια, και τα οχηματα τους να μην πηγαινουν μια...

Τουλάχιστον στην Ευρώπη (Γαλλια, βελγιο, γερμανια, ολλανδια, λουξ, που εχω βαλει) υπάρχει 95 & 98 σε βενζίνη και απλο και special diesel (Gazole αλλα γαλλικα).

Για το diesel που εχω καποια εμπειρία, 120χιλ χιλιομετρα σε 26 μηνες, το απλο εχει διαφορά απο το special σε αποδοση χιλιομέτρων - περιπου στο 6-8% αλλα δεν παίνω και όρκο μιας και μετα τα 100χιλ χιλιομετρα φαίνεται να εχει αυξηθεί η κατανάλωση.

Η εννοια 100αρα ειναι ελληνική μαρκετινίστικη πατέντα :D

Τωρα βεβαια εσυ ίσως ξερεις κατι που δεν ξερω :wave2:

Andreasnemea
10/07/2018, 18:03
Τουλάχιστον στην Ευρώπη (Γαλλια, βελγιο, γερμανια, ολλανδια, λουξ, που εχω βαλει) υπάρχει 95 & 98 σε βενζίνη και απλο και special diesel (Gazole αλλα γαλλικα).

Για το diesel που εχω καποια εμπειρία, 120χιλ χιλιομετρα σε 26 μηνες, το απλο εχει διαφορά απο το special σε αποδοση χιλιομέτρων - περιπου στο 6-8% αλλα δεν παίνω και όρκο μιας και μετα τα 100χιλ χιλιομετρα φαίνεται να εχει αυξηθεί η κατανάλωση.

Να σε ρωτησω κατι αφου μιλας απλα για πατεντα ελληνικη καταρχην θα μπορουσε οποιος ναναι να κανει μια καταγγελια και να λυθει το θεμα..περα απο αυτο μερικα αυτοκινητα που περνουν μονο 100 + οκτανια τι ακριβως θα ηταν το καυσιμο που θα εβαζαν στα πρατηρια και θα σου πω ενα απο αυτα που εχω δει με τα ματια μου το nissan skyline GT-R περνει καυσιμο 100+ μονο αυτος ο ανθρωπος τι πρεπει να κανει να το πεταξει στην ευρωπη η να ριχνει διαρκως ενησχητικα οκτανιων?

GogosLux
10/07/2018, 18:21
Να σε ρωτησω κατι αφου μιλας απλα για πατεντα ελληνικη καταρχην θα μπορουσε οποιος ναναι να κανει μια καταγγελια και να λυθει το θεμα..περα απο αυτο μερικα αυτοκινητα που περνουν μονο 100 + οκτανια τι ακριβως θα ηταν το καυσιμο που θα εβαζαν στα πρατηρια και θα σου πω ενα απο αυτα που εχω δει με τα ματια μου το nissan skyline GT-R περνει καυσιμο 100+ μονο αυτος ο ανθρωπος τι πρεπει να κανει να το πεταξει στην ευρωπη η να ριχνει διαρκως ενησχητικα οκτανιων?

Η λέξη "πατέντα" ίσως, λέω ίσως, να ειναι άστοχη και για μενα σημαίνει 2 πράγματα (οπως την εννοούσα τουλάχιστον):

1) ειναι 98 αλλα την λεμε 100αρα για λόγους marketing (βεβαια VPower Racing την λενε στην ουσία και το ίδιο την λένε και στο εξωτερικό)
ή
2)για την Ελλάδα της βαζουν ειδικά πρόσθετα και την κανουν 100 οκτανίων
αν θυμαμαι καλα παλια καποιος του χώρου μου ελεγε οτι το της BP οσο και της Shell ιδια ειναι η 98/100 οκτανίων και την φερνουν κατευθείαν απο το εξωτερικό και μαλιστα λόγο χαμηλης κίνησης και το οτι μενει καιρό σε δεξαμενές της βαζουν πρόσθετα για να της συντηρούν τα οκτανια) - ορκο δεν παίρνω :lol:

ΑΛΛΑ εχε υπόψη σου οτι η SHELL με πρατήριο SHELL στο εξωτερικό ΔΕΝ δηλώνει κανένα καύσιμο στα 100 αλλα η VPower ειναι 98 οκτανίων

Τωρα για τα αυτοκίνητα των 100+ οκτανίων που λες, άλλοι βαζουν και αιθανόλη με βενζίνη κλπ κλπ αλλα δεν ειμαι ειδικός επι του θέματος.

Επίσης αναφορικά με τις καταγγελίες ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ

mia_zoi_kawa
10/07/2018, 18:26
Διαβάζω πολλά ενδιαφέροντα εδώ μέσα αλλά ας πω και εγώ τι πιστεύω.
Την διαφορά στην ποιότητα βενζίνης την καταλαβαίνω μόνο σε μηχανάκια με αδύνατους κινητήρες. Σε innova που έγραψα 50κ χιλιόμετρα πάντα καταλάβαινα διαφορά με την v power ....όπως και πάντα καταλάβαινα αν το λάστιχο είχε 5 psi λιγοτερα!

virus
10/07/2018, 18:50
σε shell μονο αμα δεν εχω αλλη επιλογη, λογω ρεζερβας η λογω αλτσχαιμερ που δεν θυμηθηκα να βαλω εγκαιρως βενζινη.

διασκεδαζω με το πεισμα τους να μου βαλουν 100σταρα διοτι οι απαντησεις μου ειναι μονολεκτικες. ξεστομιζω μονο την λεξη "Απλη".

διαλογος:

Εγω. Απλη
Πρατηριο. εχουμε στην ιδια τιμη 100αρα
Ε. Απλη
Π. εχουν ιδια τιμη σε συμφερει
Ε. Απλη
Π. μα γιατι αφου σας συμφερει (πιανει την μανικα της 100αρας)
Ε. Απλη
Π. εδω ολοι βαζουν 100αρα κι εσεις θα βαλετε μονο απλη; (εχει πιασει την μανικα και προχωραει προς το αμαξι/μοτο μου)
Ε. Απλη
Π. εχει πιο πολυ δυναμη και θα δειτε μεγαλη διαφορα στα χιλιομετρα ( πλησιαζει το ρεζερβουαρ)
Ε. Απλη ( το ιδιο χαμογελαστος κι ανετος κανω ενα τακ και του κλεινω την ταπα)
Π. μπλα μπλα (με την μανικα ακομα)
Ε. Απλη

ειναι πραγματικα διασκεδαστικο οσο κρατας μια σταση χαλαρη και δειχνεις οτι υπαρχει πιθανοτητα να σε πεισει ο πρατηριουχος, βεβαια εχω το χερι μου κοντα στην ταπα να του κοψω την φορα. οταν κοντοστεκεται τοτε ανοιγω την ταπα και λεω παλι "Απλη".

μετα απο πολλη ωρα κι αφου καταλαβει το δουλεμα βαζει την Απλη. στην πληρωμη του λεω απορω με την υπομονη σου και φευγω γελωντας.

Andreasnemea
10/07/2018, 19:08
Διαβάζω πολλά ενδιαφέροντα εδώ μέσα αλλά ας πω και εγώ τι πιστεύω.
Την διαφορά στην ποιότητα βενζίνης την καταλαβαίνω μόνο σε μηχανάκια με αδύνατους κινητήρες. Σε innova που έγραψα 50κ χιλιόμετρα πάντα καταλάβαινα διαφορά με την v power ....όπως και πάντα καταλάβαινα αν το λάστιχο είχε 5 psi λιγοτερα!

Την διαφορα την βλεπεις σε μηχανακια με αδυνατους κινητηρες σιγουρα γιατι στους δυνατους φενετε μονο ψηλα..
Χαμηλα θελεις χρονομετρα για να το δεις..
Ειναι γεγονος οτι οσο ποιο αδυναμο και μικρο το οχημα τοσο ποιο πολυ αισθανεσε την διαφορα στην δυναμη και μονο..
Πραγμα που ακυρωνη το οτι πρεπει να ειναι 1000 αλογα για να κανει δουλεια η βενζινα το οχημα κτλ κτλ
Τωρα τι ζημια κανει και αν κανει ειναι αλλο θεμα..
Virus εισαι απο αυτους που το διασκεδαζουν και καλα κανεις γιατι αλλοι...

zopas
10/07/2018, 19:11
Μονο shell 10 χρονια τωρα βαζω στις μηχανες, αμαξι, σουπερ ευχαριστημένος..και φυσικα παντα ψαχνω το πρατηριο της, μακραν η πιο ποιοτικη βενζινη που εχω βαλει, η αποδοση και η συμπεριφορά της μηχανης μου είναι η πιο δυνατη αποδειξη..και τις εχω βαλει ολες τις μαρκες..

Andreasnemea
10/07/2018, 19:16
Μονο shell 10 χρονια τωρα βαζω στις μηχανες, αμαξι, σουπερ ευχαριστημένος..και φυσικα παντα ψαχνω το πρατηριο της, μακραν η πιο ποιοτικη βενζινη που εχω βαλει, η αποδοση και η συμπεριφορά της μηχανης μου είναι η πιο δυνατη αποδειξη..και τις εχω βαλει ολες τις μαρκες..
Shell avin cyclon ειναι το ιδιο καυσιμο motor oil coral
Το αισθημα οτι η shell εχει πολυ καλο καυσιμο εχει προκυψει απο την πολιτικη που ακολουθει στις πωλησεις η shell..γιατι να ξερετε και οποιος θελει ας πειραματιστει σε αυτο οσες φορες και να πας θα προσπαθησουν να σε κοροιδεψουν αν μπορουν και εισαι λιγο αφελης..
αν πεις γεμισε το η βαλε 20 ευρω η πας τουαλετα τις ποιο πολλες φορες θα σε κοροιδεψουν βαζοντας στο οχημα σου 97αρα εσυ θα εχεις την αισθηση οτι εβαλες οντως ποιο καλη βενζινα σε χαμηλη τιμη αλλα ουσιαστικα εχεις πληρωση αυτο που αισθανεσε χωρις να το ξερεις πραγματικα..
Οταν μετα πας ξανα και βαλεις αλλου 95 αρα θα πεις shell ρε πολυ καλο καυσιμο κοιτα εβαλα εκο και δεν παει το αυτοκινητο στον δρομο..
Αυτο που σου λεω ειναι μια αιτια για το αισθημα του καλητερου καυσιμου στην shell..
Αλλη μια ειναι οτι θα σε πιεσουν οντως και θα βαλεις 97 η 100 οκτανιων βενζινα οποτε ξανα θα πεις πολυ καλη βενζινα η shell και παει λεγοντας αυτα απο το 2008 και μετα ομως που εγινε coral γιατι ποιο πριν ηταν εισαγωγης και καλυτερο το καυσιμο 100 οκτανιων..

PortisHead
11/07/2018, 14:29
Ποτε Shell...γιατι σε αναγκαζουν να κατεβεις απο την μηχανη....επειδη καποιος αμερικανος καηκε και τους μηνυσε.
:D :D :D
Μονο αμα μεινω στο δρομο....και το 1ο βενζιναδικο που θα βρω ειναι...Shell.
Αν στα 500 μετρα πιο κατω υπάρχει αλλο....θα σπρώξω λίγο ακόμα :D

Nostradamus
11/07/2018, 14:50

Τι να σου πω ρε κουμπαρε.. Εβαλα εχθες στο ιδιο ΤΟΤΑΛ που βαζω εδω και δυο χρονια (Αμβερσα) και δεν εχει δυο ειδη πετρελαιο.. εχει 95 & 98 βενζινα και ενα ντιζελ. Θα δω ετσι απο περιεργεια αν εχουν στα ESSO της εξονμομπιλ. Τα ιδια και στην Ιταλια. Μια βενζινη και ενα πετρελαιο θυμαμαι. Γερμανια και Γαλλια πραγματικα δεν θυμαμαι αν εχουν δευτερο ντιζελ. Παντως σιγουρα δνε εχουν 100αρα αμολυβδη πουθενα.. Οσο για την πληθωρα σπορ πανακριβων αυτοκινητων που φουλαρουν καυσιμο, δεν χρειαζεται να μπουμε σε λεπτομερειες απο αποψη επιδοσεων/ κινητηρων κτλ κτλ.

τα 100 η 100+ και "τωρα νεο σουπερ ντιζελ" και οτι αλλο κυκλοφορει σε εμας κατω με φαρδιες πλατιες διαφημισεις οτι θα σου κανει τον κινητηρα τουμπανο, ενω θα βαλει λουκετο στα βενζιναδικα λογω οικονομιας στην καταναλωση ειναι περιεργο πως δεν τα εχουν ανακαλυψει αυτοι οι ξενοι...

GogosLux
11/07/2018, 16:32
Τι να σου πω ρε κουμπαρε.. Εβαλα εχθες στο ιδιο ΤΟΤΑΛ που βαζω εδω και δυο χρονια (Αμβερσα) και δεν εχει δυο ειδη πετρελαιο.. εχει 95 & 98 βενζινα και ενα ντιζελ. Θα δω ετσι απο περιεργεια αν εχουν στα ESSO της εξονμομπιλ. Τα ιδια και στην Ιταλια. Μια βενζινη και ενα πετρελαιο θυμαμαι. Γερμανια και Γαλλια πραγματικα δεν θυμαμαι αν εχουν δευτερο ντιζελ. Παντως σιγουρα δνε εχουν 100αρα αμολυβδη πουθενα.. Οσο για την πληθωρα σπορ πανακριβων αυτοκινητων που φουλαρουν καυσιμο, δεν χρειαζεται να μπουμε σε λεπτομερειες απο αποψη επιδοσεων/ κινητηρων κτλ κτλ.

τα 100 η 100+ και "τωρα νεο σουπερ ντιζελ" και οτι αλλο κυκλοφορει σε εμας κατω με φαρδιες πλατιες διαφημισεις οτι θα σου κανει τον κινητηρα τουμπανο, ενω θα βαλει λουκετο στα βενζιναδικα λογω οικονομιας στην καταναλωση ειναι περιεργο πως δεν τα εχουν ανακαλυψει αυτοι οι ξενοι...

Φίλε ακου που σου λέω, ειμαι ειδικός, ζω στο "βενζινάδικο" της κεντρικής Ευρώπης :lol::lol::lol::lol::lol:

Ψαξε ενα βιδεο στο youtube για το Luxembourg και θα καταλάβεις τι εννοώ :winka: (απο την δουλειά ειναι κομένο το youtube και δεν μπορώ να το βαλω).

Εδω υπάρχει super diesel και στην Total, Aral (BP), Shell, και αλλες μαρκες που δεν συγκρατώ.
Επίσης σε βενζίνη 95 και 98 RON, στο mini βαζω 98 μιας και στα αμεσου ψεκασμού (αν το θυμαμαι καλα ετσι λεγεται) κανει διαφορά.

Οσο για τα ακριβά αυτοκίνητα πίστεψε με ειναι μια καθημερινότητα εδω :p
Οι γείτονες εχουν ferrari, lambo, bendley και κατι porche και AMG ειναι για τα καθημερινά :cry:(ενας εχει 2 ferrari, 1 lambo, 1 bendley, 1 Range rover sport στο μπροστινό γυαλινο γκαράζ και φημες λένε ότι εχει και αλλα στο πίσω γκαράζ :cry:)

By the way, ειμαστε κοντά οπότε να τα πουμε καμια βόλτα/εκδρομή :winka:

Nostradamus
11/07/2018, 16:50
Φίλε ακου που σου λέω, ειμαι ειδικός, ζω στο "βενζινάδικο" της κεντρικής Ευρώπης :lol::lol::lol::lol::lol:

Ψαξε ενα βιδεο στο youtube για το Luxembourg και θα καταλάβεις τι εννοώ :winka: (απο την δουλειά ειναι κομένο το youtube και δεν μπορώ να το βαλω).

Εδω υπάρχει super diesel και στην Total, Aral (BP), Shell, και αλλες μαρκες που δεν συγκρατώ.
Επίσης σε βενζίνη 95 και 98 RON, στο mini βαζω 98 μιας και στα αμεσου ψεκασμού (αν το θυμαμαι καλα ετσι λεγεται) κανει διαφορά.

Οσο για τα ακριβά αυτοκίνητα πίστεψε με ειναι μια καθημερινότητα εδω :p
Οι γείτονες εχουν ferrari, lambo, bendley και κατι porche και AMG ειναι για τα καθημερινά :cry:(ενας εχει 2 ferrari, 1 lambo, 1 bendley, 1 Range rover sport στο μπροστινό γυαλινο γκαράζ και φημες λένε ότι εχει και αλλα στο πίσω γκαράζ :cry:)

By the way, ειμαστε κοντά οπότε να τα πουμε καμια βόλτα/εκδρομή :winka:

Το ιδιο λεμε.. :lol:

Απο την στιγμη που εδω φουλαρουν 98αρα σε βρωμοκουτα οπως αυτα του γειτονα σου και αυτα τσουλανε αξιοπρεπως και με τετοιο καυσιμο μαλλον κατι σημαινει..

Η μολις βρηκαμε κενο στην αγορα και να συνεργαστουμε να φερουμε 100+ οκτανιων να χεστουμε στο ταληρο ... εχεις κανενα διπυθμενο να παρει αναποδα το ποταμι??? :bawl::bawl:

GogosLux
11/07/2018, 16:54
Η μολις βρηκαμε κενο στην αγορα και να συνεργαστουμε να φερουμε 100+ οκτανιων να χεστουμε στο ταληρο ... εχεις κανενα διπυθμενο να παρει αναποδα το ποταμι??? :bawl::bawl:

Καλό :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Βεβαια τι ξερουν αυτοι εδω, το κ@λοφτιαγμένο ibiza θελει 100αρα για να αποδώσει η κόκκινη μπογιά :D :lol::lol::lol::lol:

savvas
29/08/2019, 19:11
και λεει η Shell:
Η νέα Shell V-Power περιέχει:
Αυξημένο αριθμό οκτανίων
Μοναδικά καθαριστικά πρόσθετα
Ειδικά μόρια που μειώνουν τις τριβές, Η τεχνολογία DYNAFLEX συμβάλλει στη μείωση των τριβών του κινητήρα...

και λεω εγω:
αν ριχνουν μια (1) σταγονα λαδακι 2t ανα Ltr εχουν πετυχει ολα σχεδον τα παραπανω....

thanosgp
29/08/2019, 22:38
και λεει η Shell:
Η νέα Shell V-Power περιέχει:
Αυξημένο αριθμό οκτανίων
Μοναδικά καθαριστικά πρόσθετα
Ειδικά μόρια που μειώνουν τις τριβές, Η τεχνολογία DYNAFLEX συμβάλλει στη μείωση των τριβών του κινητήρα...

και λεω εγω:
αν ριχνουν μια (1) σταγονα λαδακι 2t ανα Ltr εχουν πετυχει ολα σχεδον τα παραπανω....

:bawl:

Coyote.V
29/08/2019, 22:48
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ SHELL

H νέα τακτική της Shell δεν είναι όταν πας να βάλεις βενζίνη να μην ρωτάνε τι θα βάλεις ή να σου βάζει επίτηδες V power αντί για απλή.
Είναι άλλη αφού σταματήσεις και κατεβείς σου λένε ότι δυστυχώς έχει τελειώσει η απλή και έχει μονό V power .
Μιας και η διαφορά είναι κοντά στα 10 λεπτά.
Το συμβάν έγινε όχι μια αλλά πέντε φορές στο ίδιο πρατήριο .
Την πρώτη φορά τους πίστεψα
Την δεύτερη σκέφτηκα …μπορεί.
Την τρίτη λέω δεν υπάρχει περίπτωστη.
Την τέταρτη τους είπα καλά ρε παιδιά τι γίνετε ποτέ δεν έχει απλή αμόλυβδη.
Και την πέμπτη φορά έγινε γλέντι στο κατάστημα.
Άρχισα να φωνάζω και να λέω πως αυτή είναι η πέμπτη φορά που μου λέτε αυτό το παραμύθι.
Θα μου βάλεις απλή αμόλυβδη αλλιώς θα φωνάξω την αστυνομία και θα σας κάνω μήνυση.
Αρχίζει να τα μασάει ο υπάλληλος και να μου λέει ότι δήθεν έχουν μοναχά 400 λίτρα και δεν την βάζει σε αυτοκίνητα γιατί έχει σκουπίδια.
Αν δεν μου βάλεις θα βάλω μονός μου και θα πάρω τηλέφωνο την αστυνομία .
Μου λέει μισό λεπτό και πάει να φωνάξει τον υπεύθυνο.
Αρχίζει πάλι το ίδιο παραμύθι και με αυτόν και με τα πολλά κατάφερα να βάλω 50 ευρώ βενζίνη υπό την ευθηνή μου….
Πάω μέσα στο ταμείο να πληρώσω για να πάρω απόδειξη και έρχεται ένα κύριος που
Μόλις είχε βάλει βενζίνη να πληρώσει.
Απλή αμόλυβδη βάλατε ρωτάν και μου απαντάει ναι.
Ξέρεται πόση ώρα τσακώθηκα εγώ για να μου βάλουν απλή γιατί μου λέγανε ότι δήθεν έχει τελειώσει και μετά ότι δήθεν έχει σκουπίδια….

Τέλος θα κάνω καταγγελία για το πρατήριο αυτό της SHELL στην είσοδο Χαλάστρας από την Έ.Ο. Θεσσαλονίκης με την επωνυμία ΜΥΡΤΕΑ Α.Ε. σε όλους τους αρμοδίους φορείς όλα τα Φορουμ και όλα τα Blog.

Και ποτέ ξανά SHELL .
Ακόμα και αν έχει χαμηλότερη τιμή λεφτά σε κλεφτές δεν δίνω.

Πάνε αυτές οι εποχές, προχθές μου έλεγαν ότι έχουν προσφορά την 100αρα στην ίδια τιμή με την απλή... και του λέω, βάλε την απλή δεν καίει 100άρα το μπρίκι μου.

Προσπαθούν να την ξεφορτωθούν, δεν πρέπει να βάζει κανείς...

GRR
11/12/2019, 12:45
Η 98αρα της Shell άραγε με τα πρόσθετα που περιέχει καθαρίζει επαρκώς τον κινητήρα?Αν για παράδειγμα υπάρχει ένα πολύ μικρό κατάλοιπο άνθρακα στις βαλβίδες η κάπου αλλού στον κινητήρα, μ ένα μόνο γέμισμα θα εξαφανιστεί αυτό το κατάλοιπο?Η ίδια η εταιρία λέει ότι για να διατηρείται πάντα ο κινητήρας καθαρός από κατάλοιπα θα πρέπει να βάζεις συνέχομενα την βενζίνη με τα καθαριστικά πρόσθετα.

doctor_john
11/12/2019, 14:06
Μην ακούτε τέτοια ρε παιδια. Όποιος θέλει να καθαρίσει το θάλαμο καύσης προσθέτει ελάχιστο υδρογόνο
στο φιλτροκούτι για μισή ώρα λειτουργίας και τελειώνει εκεί το θέμα.

Χρειάζεται να έχεις υπόψιν πως ζεσταίνεται ο κινητήρας, μη τυχόν και χρειαστεί βοήθεια αλλά αυτή την εποχή δε νομίζω.

Ουτε περίεργες ασφάλειες, ανεπίστρεπτα και στεγανώσεις. Ένα σωληνάκι ΧΥΜΑ να παρέχει λίγα μιλιμπαρ υδρογόνου στο φιλτροκούτι.

Αν βάλεις παραπάνω δεν κάνει τίποτα διαφορετικό, δεν εκρήγνεται, δεν απειλεί τίποτα στο μοτέρ ή την εξάτμιση.
Το μόνο που θα καταλάβει κάποιος είναι πως θα υσηχάσει λίγο η λειτουργία του κινητήρα και θα ανέβουν οι στροφές
οπότε αν ενοχλεί χαμηλώστε το ρελαντί για το μισάωρο καθαρισμού.

andreaspetr
12/12/2019, 00:38
και που βρισκεις υδρογονο??
μην γινουμε και challenger...

Bowleno
12/12/2019, 08:43
Η 98αρα της Shell άραγε με τα πρόσθετα που περιέχει καθαρίζει επαρκώς τον κινητήρα?Αν για παράδειγμα υπάρχει ένα πολύ μικρό κατάλοιπο άνθρακα στις βαλβίδες η κάπου αλλού στον κινητήρα, μ ένα μόνο γέμισμα θα εξαφανιστεί αυτό το κατάλοιπο?Η ίδια η εταιρία λέει ότι για να διατηρείται πάντα ο κινητήρας καθαρός από κατάλοιπα θα πρέπει να βάζεις συνέχομενα την βενζίνη με τα καθαριστικά πρόσθετα.

Μόνο ένα πράγμα καθαρίζει επαρκώς: άνοιγμα κεφαλής, καθάρισμα, τρίψιμο βαλβίδων... Όλα τα άλλα είναι μπούρδες.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις έπειτα, είναι να βάζεις καλή βενζίνη από γνωστό πρατήριο για να διατηρηθεί όσο δυνατόν περισσότερο καθαρή η κεφαλή.

bros400pgm
12/12/2019, 08:46
Το υδρογόνο τι δουλειά κάνει δηλαδή;

doctor_john
12/12/2019, 09:26
Παράγει μεγαλύτερη θερμοκρασία καύσης από το οξυγόνο.
Αν δεν κάνω λάθος γιατί οι πληροφορίες μου είναι από θεωρία συγκόλλησης, κοντά στους 1300C το οξυγόνο,
πάνω από 6000C το υδρογόνο.

Υδρογόνο βρίσκεις σε πράσινη φιάλη σαν του map gas κανα 45ε και χρειάζεσαι καλά χειριστήρια
για να δίνεις μιλιμπάρ σε σωληνάκι και να είσαι ασφαλής.

Φτιάχνεις και μόνος πολύ εύκολα, χωρίς ρίσκο γιατί τα πάντα είναι σε 1 ατμόσφαιρα.
Με ενα δοχείο γυάλινο όπως του μελιού, το πιθανότερο είναι να παράγεις λίγο περισσότερο
απο ότι εκμεταλεύεσαι.

Αν δεν έχεις εμπόδια στην εξάτμιση θα δείς καρβουνόσκονη το πρώτο τέταρτο.

Νομίζω κάποιοι το παρέχουν σαν υπηρεσία σε αυτοκίνητα,

Cpt. Haddock
12/12/2019, 09:39
Λίγο προσοχή με το υδρογόνο πάντως παίδες. Μιλάμε για το πιο εύφλεκτο αέριο που υπάρχει :D

andreastwin
12/12/2019, 09:44
οτι καλητερο για καθαρισμα, στην αμερικη το εχουν και σαν καυσιμο, 0 καταλυπα. θελει οπωσδηποτε βαλβιδα ανεπιστροφη.

GRR
12/12/2019, 13:54
Η 100αρα βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα αυτονομία απο την 95αρα? Εγώ πάντως στο innova μου που είχα δοκιμάσει 100αρα shell & BP, μου έβγαλε λιγότερα χιλιόμετρα αυτονομία.Έχω ακούσει ότι στις 100αρες πέφτει πολύ νοθεία, τώρα είτε την νοθέυουνε με 95αρα, είτε με αλκοόλες (αιθανόλη-μεθανόλη).Πάντως, για να βγάλει λιγότερα χιλιόμερα αυτονομία λογικά την έχουν νοθέυσει με αλκοόλη

nikkio
12/12/2019, 14:55
τελειως απαραδεκτο αυτο ....μαλλον ειναι και παρανομο να σου δινει οτι θελει αυτος...

andreastwin
12/12/2019, 15:06
τελειως απαραδεκτο αυτο ....μαλλον ειναι και παρανομο να σου δινει οτι θελει αυτος...

αν γραψεις και σε τι αναφερεσαι για να καταλαβουμε και εμεις καλα θα ηταν.:a014:

Acacius
12/12/2019, 16:54
Παράγει μεγαλύτερη θερμοκρασία καύσης από το οξυγόνο.
Αν δεν κάνω λάθος γιατί οι πληροφορίες μου είναι από θεωρία συγκόλλησης, κοντά στους 1300C το οξυγόνο,
πάνω από 6000C το υδρογόνο.

Δεν είμαι χημικός αλλά με όση σχολική χημεία θυμάμαι, μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά. Το οξυγόνο είναι (συνήθως) το μέσο οξείδωσης στις καύσεις, οπότε όταν αναφέρεσαι σε καύση υδρογόνου, ουσιαστικά εννοείς υδρογόνο και οξυγόνο - με προϊόν το νερό. Οι 1300C που παραθέτεις για το οξυγόνο δεν λένε κάτι αν δεν αναφέρεται και τι άλλο συμμετέχει στην καύση (το καύσιμο δηλαδή).

Αν αναφέρεσαι στην θερμοκρασία αυτανάφλεξης, αυτή όντως στο υδρογόνο είναι υψηλότερη σε σχέση με τη βενζίνη, αλλά δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει αυτό σε κινητήρα με μπουζί.

Edit γιατί πόσταρα κατά λάθος: Επίσης, έχει πάρει κάπου το αυτί μου ότι η ύπαρξη πληθώρας υδρογόνου δεν είναι ό,τι καλύτερο αν μιλάμε για σιδερένιο κύλινδρο, διότι... εμ, κάποια μαγικά γίνονται* και ο σίδηρος γίνεται πιο εύθρυπτος.

*δεν ξέρω τι αντίδραση κάνει ο σίδηρος με το υδρογόνο :p

doctor_john
12/12/2019, 18:14
Δεν έχω αντιμετοπίσει πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια που το χρησιμοποιώ για καθάρισμα σε διάφορα μοτέρ βενζίνης.
Το εχω δει και σαν καύσιμο σε μεγάλα αυτοκίνητα με αρκετή διαφορά στην κατανάλλωση.

Απο την στιγμή που προσφέρεται σαν υπηρεσία καθαρισμού και έχω δει πως καθαρίζει, ότι και να πούμε θα μας εκθέσει :D
Eίναι πολύ απλό σαν εφαρμογή για καθάρισμα. Σε πληθώρα δεν βρίσκεται ποτέ, είναι πολύ λίγο αυτό που
χρειάζεσαι.
Ακόμα και σαν καύσιμο αν έχεις χώρο και πολλά κυβικά είναι απλό. Δεν σου γράφω παραδείγματα για να μην πλατιάζω.

Κάποια στιγμή θα ανεβάσει γνωστός όλη την κατασκευή και ένα ταξίδι στο youtube με φορτηγό.
Είναι αυτός που μας το πρότεινε πριν χρόνια και είναι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση σε κινητήρα diesel.

GRR
09/01/2020, 07:39
Η Shell στην Ελλάδα έχει Έλληνες ιδιοκτήτες?

Acacius
09/01/2020, 08:59
Η Shell στην Ελλάδα έχει Έλληνες ιδιοκτήτες?

Απ' όσο γνωρίζω ναι, εξαγοράστηκε από τη Motor Oil. Και η εγχώρια BP νομίζω ανήκει πλέον στα ΕΛΠΕ.