PDA

View Full Version : ποτε Ξανα Shell

Σελίδες : [1] 2 3

R1100S
07/07/2010, 06:56
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ SHELL

H νέα τακτική της Shell δεν είναι όταν πας να βάλεις βενζίνη να μην ρωτάνε τι θα βάλεις ή να σου βάζει επίτηδες V power αντί για απλή.
Είναι άλλη αφού σταματήσεις και κατεβείς σου λένε ότι δυστυχώς έχει τελειώσει η απλή και έχει μονό V power .
Μιας και η διαφορά είναι κοντά στα 10 λεπτά.
Το συμβάν έγινε όχι μια αλλά πέντε φορές στο ίδιο πρατήριο .
Την πρώτη φορά τους πίστεψα
Την δεύτερη σκέφτηκα …μπορεί.
Την τρίτη λέω δεν υπάρχει περίπτωστη.
Την τέταρτη τους είπα καλά ρε παιδιά τι γίνετε ποτέ δεν έχει απλή αμόλυβδη.
Και την πέμπτη φορά έγινε γλέντι στο κατάστημα.
Άρχισα να φωνάζω και να λέω πως αυτή είναι η πέμπτη φορά που μου λέτε αυτό το παραμύθι.
Θα μου βάλεις απλή αμόλυβδη αλλιώς θα φωνάξω την αστυνομία και θα σας κάνω μήνυση.
Αρχίζει να τα μασάει ο υπάλληλος και να μου λέει ότι δήθεν έχουν μοναχά 400 λίτρα και δεν την βάζει σε αυτοκίνητα γιατί έχει σκουπίδια.
Αν δεν μου βάλεις θα βάλω μονός μου και θα πάρω τηλέφωνο την αστυνομία .
Μου λέει μισό λεπτό και πάει να φωνάξει τον υπεύθυνο.
Αρχίζει πάλι το ίδιο παραμύθι και με αυτόν και με τα πολλά κατάφερα να βάλω 50 ευρώ βενζίνη υπό την ευθηνή μου….
Πάω μέσα στο ταμείο να πληρώσω για να πάρω απόδειξη και έρχεται ένα κύριος που
Μόλις είχε βάλει βενζίνη να πληρώσει.
Απλή αμόλυβδη βάλατε ρωτάν και μου απαντάει ναι.
Ξέρεται πόση ώρα τσακώθηκα εγώ για να μου βάλουν απλή γιατί μου λέγανε ότι δήθεν έχει τελειώσει και μετά ότι δήθεν έχει σκουπίδια….

Τέλος θα κάνω καταγγελία για το πρατήριο αυτό της SHELL στην είσοδο Χαλάστρας από την Έ.Ο. Θεσσαλονίκης με την επωνυμία ΜΥΡΤΕΑ Α.Ε. σε όλους τους αρμοδίους φορείς όλα τα Φορουμ και όλα τα Blog.

Και ποτέ ξανά SHELL .
Ακόμα και αν έχει χαμηλότερη τιμή λεφτά σε κλεφτές δεν δίνω.

SVX
07/07/2010, 07:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από R1100S

H Shell και η BP δεν υφιστανται... εχουν αγοραστει απο ελληνικο ομιλο...(Περσι η εφετο) :wave2:

μαλλον το καινουριο "αφεντικο" ειναι πιο ΖΟΡΙΚΟΣ ή απλα ΓυφτοΤραμπάκουλας....

McTalas
07/07/2010, 07:13
ναι αλλα μπορεις να τον αφησεις να σου βαλει την "τουμπανο" V-power και πολυ απλα να μην τον πληρωσειε ή να τον πληρωσεις σαν να σου εβαζε απλη.:winka:

transalpblack
07/07/2010, 07:21
Εμένα βασικά δεν μου έχει τύχει αυτό που λες αλλά συνέχεια μου κάνουν κάτι άλλο που μου τη σπάει περισσότερο.
Ο υπάλληλος μου ζητάει να κατέβω από την μηχανή για να μου το φουλάρει.
Άν το Transalp είναι σε όρθια θέση πέρνει 3-4 λίτρα ακόμη.
Την τελευταία φορά που πήγα, έμεινε με την κάνουλα στο χέρι ο τύπος γιατί όταν μου είπε να κατέβω του είπα άστο φίλε, λίγο πιο κάτω έχει άλλο βενζινάδικο κι έφυγα.
Το βενζινάδικο είναι στην Αγία Σοφία στον Πειραιά. Παλαμηδίου και Ασκληπιού, απέναντι από το παλιό Ι.Κ.Α.

jpag
07/07/2010, 07:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από transalpblack
Εμένα βασικά δεν μου έχει τύχει αυτό που λες αλλά συνέχεια μου κάνουν κάτι άλλο που μου τη σπάει περισσότερο.
Ο υπάλληλος μου ζητάει να κατέβω από την μηχανή για να μου το φουλάρει.
Άν το Transalp είναι σε όρθια θέση πέρνει 3-4 λίτρα ακόμη.
Την τελευταία φορά που πήγα, έμεινε με την κάνουλα στο χέρι ο τύπος γιατί όταν μου είπε να κατέβω του είπα άστο φίλε, λίγο πιο κάτω έχει άλλο βενζινάδικο κι έφυγα.
Το βενζινάδικο είναι στην Αγία Σοφία στον Πειραιά. Παλαμηδίου και Ασκληπιού, απέναντι από το παλιό Ι.Κ.Α.

ειναι οδηγια που εχει παει απο τη μαμα εταιρεια εδω και κανα χρονο (shell)

harris_x
07/07/2010, 07:28
Έχει κι άλλα ωραία η Shell...
Πάω να βάλω βενζίνη:

Υπάλληλος: Παρακαλώ κατεβείτε από την μοτοσικλέτα για λόγους ασφαλείας
Εγώ: ok (κατεβαίνω)

Μου βάζει βενζίνη, πληρώνω και τον ρωτάω για την απόδειξη. Μου λέει πως πρέπει να πάω μέσα να την παραλάβω από το κατάστημα.
Πάω μέσα, ζητώ την απόδειξη και τι μου λέει η τύπισσα;

Υπάλληλος: Ξέρετε απαγορεύεται να εισέρχεστε στο κατάστημα με το κράνος.
Εγώ: :a023: Ας δίνατε τις αποδείξεις έξω, όπως κάνουν τα περισσότερα πρατήρια

Έλεος ρε πστμ, δε φτάνει που πληρώνεις 1,5?/lt, σου βγάζουν και την ψυχή!

Περιττό να πω ότι εκεί δεν ξαναπάτησα.
Πάω σε άλλο πρατήριο που κόβει απόδειξη κατ’ ευθείαν και δε χρειάζεται να βγάλω το κράνος.

McTalas
07/07/2010, 07:31
το γελειο ειναι πως οταν πηγαινα στην σελ, ο ιδιος υπαλληλος, μια μου ελεγε κατεβα 3 δεν μου ελεγε...
καλα του λεω πας καλα? τι αλλαξε απο εχθες που δεν μου ειπες να κατεβω ή που μου ειπες να κατεβω... ακρη δεν εβγαλα... αλλαξα βενζιναδικο και ησυχασα...

harris_x
07/07/2010, 07:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από harris_x
... ρωτάω για την απόδειξη. Μου λέει πως πρέπει να πάω μέσα να την παραλάβω από το κατάστημα.

... Ξέρετε απαγορεύεται να εισέρχεστε στο κατάστημα με το κράνος.

Ξέρει κανείς κατά πόσο τα παραπάνω είναι τυπικά με βάση τη νομοθεσία;

jpag
07/07/2010, 07:37

υπαληλοι ειναι οι περισσοτεροι
ξερεις τι ανεργεια υπαρχει και τι μαλακιες τους βαζουν να κανουν?

:mad:

φιλικα ε? :wave2:

road spirit
07/07/2010, 07:40
Ξέρει κανείς κατά πόσο τα παραπάνω είναι τυπικά με βάση τη νομοθεσία; δε νομίζω ρε συ Χάρη να υπάρχει νομοθεσία για αυτό :lol:

το 1ο είναι καθαρά βαρεμάρα του υπαλλήλου ή "κανονισμός" της εταιρείας ή απόφαση του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη πρατηρίου... μαλακία, δε λέω...

το 2ο δεν το βρίσκω κακό, ελάτε στη θέση τους... φοβούνται για την ασφάλεια τους, ληστείες κλπ κλπ...

fz6man
07/07/2010, 07:41
παιδια μια απο τα ιδια και κομοτηνη μιλησα με ενα παιδι φιλο που δουλευε εκει και μου ειπε οτι εχουν ποσοστα αν κανουν καταναλωση απο την v εγω παντως βαζω παντα απλη μαλιστα λεω οτι ποιο ΦΘηνο υπαρχει μου λεει μπαρμπουτσαλα αλλα μην ΜΑΣΑΤΕ :D

harris_x
07/07/2010, 07:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
δε νομίζω ρε συ Χάρη να υπάρχει νομοθεσία για αυτό :lol:

το 1ο είναι καθαρά βαρεμάρα του υπαλλήλου ή "κανονισμός" της εταιρείας ή απόφαση του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη πρατηρίου... μαλακία, δε λέω...

το 2ο δεν το βρίσκω κακό, ελάτε στη θέση τους... φοβούνται για την ασφάλεια τους, ληστείες κλπ κλπ...
τοτε, να πάει μέσα ο υπάλληλος να μου τη φέρει :mad:

:a37:

McTalas
07/07/2010, 07:44
για την αποδειξη δεν νομιζω αλλα μπορει να σου πει, ρε φιλε μεσα ειναι το ταμειο πηγαινε (οταν εκοβα τιμολογιο τον καιρο που δεν ειχαν ακομα μπει οι αποδειξεις, πιγαινα μεσα αναγκαστηκα) οποτε δεν βλεπω το λογο που να μην ειναι νομημο? Θα μου πεις δεν ειναι πρακτηκο και φιλικο προς τον πελατη, αλλα δεν μου φαινεται παραλογο.
Τωρα για το κρανος, αν επικαλεστουν τον νομο που ισχυει για τραπεζες κτλ μπορει να εχει καποια νομικη υποσταση,

jpag
07/07/2010, 07:44
οπως κανουν στη εκο
ασε που οι περισοτερες εχουν τ.μηχανη διπλα στις αντλιες και δεν την ζητας καν
στην δινουν απο μονοι τους

road spirit
07/07/2010, 07:45

:a37: εννοείται, το απαιτείς !

για το αρχικό θέμα πάντως, παίδες: καταγγελία σε ΙΝ.ΚΑ και σε Γεν. Γραμματεία Καταναλωτή (www.efpolis.gr, τηλ 1520). Μη τους τη χαρίζουμε, γιατί έτσι δε θα αλλάξει ποτέ τίποτα...

Cpt. Haddock
07/07/2010, 08:02

:a37:

Χαρη στο εξωτερικο ΚΑΙ κατεβαίνεις ΚΑΙ βάζεις μονος σου ΚΑΙ πας μεσα και πληρώνεις...

Μη γκρινιάζετε για να γκρινιαζετε, μπορεί να σας τη σπάει το "κατεβείτε", αλλα εαν γινει μια λαθος κινηση και σας λουσουν τ' @@ με 98 οκτάνια θα βάλετε τα κλάματα.

:winka: :wave2:

Akatanomastos
07/07/2010, 08:07
ο ελληνας δεν ειναι μ@λ@κ@ς

να του λες κατεβα απο τη μηχανη και να κατεβαινει

ουτε να περπαταει 5 μετρα

fz6man
07/07/2010, 08:16
παιδια εγω ετσι κιαλιος παω μεσα να μου χτθπισουνε την καρτα οπωτε.. αλλα μαλλων θελουν ενα ινκα γιατι μας τα χουνε ζαλισει με την v power

soter3gm
07/07/2010, 08:41
Στη shell που βρίσκετε στον Ασπρόπυργο, πάνω στην Εθνική, μου ζήτησε ο υπάλληλος να κατέβω από τη μηχανή και να βγάλω το κράνος μου, εγώ ως "αλαζών" Beemer που είμαι όχι μόνο δεν κατέβηκα αλλά τον ρώτησα επίτηδες αν γνωρίζει πόσο πρέπει να δουλεύει για να πάρει το RT που καβαλάω.
Όχι ότι είμαι ψώνιο αλλά για να του τη σπάσω για τον τρόπο που μου μίλησε, μου απάντησε πως είναι ταχτική της εταιρίας και βέβαια εγώ του είπα να πάει να γ@μηθεί αυτός και η εταιρία του μαζί με κάνα κοπρόσκυλο να δει τη γλύκα .....και πήγα στο διπλανό για να με βλέπει .

Αι σιχτίρ μαλακισμένα που θέλετε να μας τα πάρετε όπως γουστάρετε εσείς, :a52:
Όχι ρε Μαλάκα!!! τα λεφτά μας σας δίνουμε, και θα σας τα δίνουμε όπως θέλουμε εμείς. :a52:
Ειδάλλως ελευθερώστε την αγορά , ΚΑΘΙΚΙΑ ,να βάζουμε στο φτηνό super market (βλέπε Τρίκαλα) και με την άνεσή μας :a57:

dukeandthecity
07/07/2010, 08:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από soter3gm
όχι μόνο δεν κατέβηκα αλλά τον ρώτησα επίτηδες αν γνωρίζει πόσο πρέπει να δουλεύει για να πάρει το RT που καβαλάω.

:eyepop: :eyepop: υπνος βαθυς

vagtav
07/07/2010, 08:49
και όχι μόνον....

Cpt. Haddock
07/07/2010, 08:51
Στη shell που βρίσκετε στον Ασπρόπυργο, πάνω στην Εθνική, μου ζήτησε ο υπάλληλος να κατέβω από τη μηχανή και να βγάλω το κράνος μου, εγώ ως "αλαζών" Beemer που είμαι όχι μόνο δεν κατέβηκα αλλά τον ρώτησα επίτηδες αν γνωρίζει πόσο πρέπει να δουλεύει για να πάρει το RT που καβαλάω.

:eyepop: :eyepop: :eyepop:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ !!! :mad:

vagtav
07/07/2010, 09:04
Τώρα που τους αγόρασε η οικογένεια, όλα θα στρώσουν. :smokin: :smokin:

makis206
07/07/2010, 09:05
εγώ ως "αλαζών" Beemer που είμαι όχι μόνο δεν κατέβηκα αλλά τον ρώτησα επίτηδες αν γνωρίζει πόσο πρέπει να δουλεύει για να πάρει το RT που καβαλάω.
Ά μπα; Η οδική της Μπεμβέ δεν περιλαμβάνει δωρεάν ανεφοδιασμό καθ'οδόν για τα υπερωκεάνια;:evil: :lol: :rotflmao:

makis206
07/07/2010, 09:15
Για να είμαι ειλικρινής πάντως ούτε εγώ κατέβηκα την περασμένη βδομάδα που πέρασα από Shell κι αυτό γιατί ήμουν και ολίγον προκατειλημμένος, κατ'αρχήν εδώ στα Χανιά μόνο σε ένα πρατήριο της Shell απ'όσα έχω περάσει μου ζητάνε να κατέβω και σ'αυτό όχι πάντα, ανάλογα πως τη γυρίζει στον υπάλληλο που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή σε βάρδια υποθέτω.

Έκανα την απόπειρα να μπω πιστεύοντας ότι αυτή τη φορά δεν θα μου ζητηθεί επειδή ήμουν φορτωμένος με τριβάλιτσα και έταιρο ήμισυ, αρκετή ταλαιπωρία δηλαδή, μόλις μου ζητήθηκε λοιπόν, "σόρρυ φίλε αλλά θα πάω στο παρακάτω"..

Και πήγα.:lol:

OldMan
07/07/2010, 09:19
Υπάλληλος: Ξέρετε απαγορεύεται να εισέρχεστε στο κατάστημα με το κράνος
Πέστου: "Φιλαράκι, όπου και αν "εισέρχομαι" εγώ, παίρνω πάντα τις ¨προφυλάξεις" μου ...." :winka:

Ζεύκας
07/07/2010, 09:21
Όχι ότι είμαι ψώνιο αλλά για να του τη σπάσω για τον τρόπο που μου μίλησε, μου απάντησε πως είναι ταχτική της εταιρίας και βέβαια εγώ του είπα να πάει να γ@μηθεί αυτός και η εταιρία του μαζί με κάνα κοπρόσκυλο να δει τη γλύκα .....και πήγα στο διπλανό για να με βλέπει .

Όχι ρε Μαλάκα!!! τα λεφτά μας σας δίνουμε, και θα σας τα δίνουμε όπως θέλουμε εμείς. :a52:
Ειδάλλως ελευθερώστε την αγορά , ΚΑΘΙΚΙΑ ,να βάζουμε στο φτηνό super market (βλέπε Τρίκαλα) και με την άνεσή μας :a57:

κρίμα...λυπάμαι που ένας άνθρωπος που πλησιάζει ηλικιακά τον πατέρα μου να έχει τέτοια συμπεριφορά :(

dukeandthecity
07/07/2010, 09:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
επειδή ήμουν φορτωμένος με τριβάλιτσα και έταιρο ήμισυ, αρκετή ταλαιπωρία δηλαδή,

save as...

ετσι κυριε μακη μας, αρκετη ταλαιπωρια "το εταιρο ημιση" κυριε μακη μας? :D :D

makis206
07/07/2010, 09:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
save as...
ετσι κυριε μακη μας, αρκετη ταλαιπωρια "το εταιρο ημιση" κυριε μακη μας? :D :D

Και upload στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως άμα θες, για τη δική της ταλαιπωρία στο ανεβοκατέβα μιλούσα κύριος!:evil: :a43:

:a05:

Sephiroth5
07/07/2010, 09:41
Επειδή είχα πάει να ρωτήσω για δουλειά σε ενα Shell μου είπε οτι αν αρχησω (την δουλειά) θα πρέπει να τους κατεβάζω απο τις μηχανές κ μου έδειξε 2-3 ατυχήματα (βίντεο) που ειχαν πιασει φωτια οχήματα κ τρεχαν να ξεφύγουν οι ιδιοκτήτες.
Δεν το βρίσκω τόσο κακό.
Δεν κάθισα (γιατι πλήρωναν λίγα) αλλα συνήθως σε Shell πάω.Ειναι σπαστικο που σου λενε να κατέβεις αλλα παω γιατι 1 μερα την βδομαδα εχει την v-power οσο την κανονικη κ ετσι την προτιμώ.
Οι υπάλληλοι παντως δεν φταίνε, ότι τους εχουν πει κάνουν.

xtapodias
07/07/2010, 09:44
1. Για την έκδοση απόδειξης :

Όλες οι παπάτζες που λένε είναι για να γλυτώσουν την έκδση της απόδειξης. Όσο περισσότερο μας πρίζουν τόσο ποιο πιθανό είναι να φύγουμε χωρις να εκδόσουν απόδειξη. Υπαίτιος για την μη έκδοση απόδειξης είναι ο πρατηριούχος. Τι παει να πει τράβα μεσα να στην κόψει η ταμείας;;;; Εγώ την άλλη φορά θα κάνω ένα πείραμα που είμαι σίγουρος ότι θα πιάσει. Δεν θα πάω μέσα να την πάρω, αλλα θα βγάλω το κινητό να πάρω το ΣΔΟΕ. Ξέρεις για πότε θα μου ΄ρθει η απόδειξη μόνη της;;;;

2. Για το κατέβασμα από τη μηχανή :

Εγώ κατεβαίνω πάντα γιατι έχει τύχει να με λουσουν με αμόλυβδη. Σήμερα το πρωί στη Γαλατσίου. Βαραντέρο με τύπο που δεν ήθελε να κατέβει αλλα ήθελε να του βάλουν βενζίνη οπωσδήποτε. Αφου στόλισε τον φουκαρα που τον εξυπηρετούσε του είπε το γνωστό πως αν κατέβει δεν θα φουλάρει καλά η μηχανή. Ο υπάλληλος τον διαβεβαίωσε ότι θα το κανονίσει. Εκεί άρχισε το γέλιο. Ο υπάλληλος με το ένα χέρι τραβάει από το τιμόνι τη μηχανή για να τη φέρει σε όρθια θέση και με το άλλο κρατούσε την αντλία. Δεν υπολόγισε όμως την ελαφριά κλίση και σε κλάσματα του δευτερολέπτου πάρτο κάτω το βαραντέρο. Έγινε χαμός, βενζίνες χυμένες, ο ιδιοκτήτης έξαλος. Το καλύτερο είναι στο σταντ και όσο πάρει για να είσαι οκ.

road spirit
07/07/2010, 09:51
είναι απίστευτο ότι κάνουμε θέμα το αν θα κατέβουμε απο τη σέλα ή όχι για βάλουμε βενζίνη ...

ακόμα και εκεί, βαριόμαστε ... και μάλλον όσοι βαριέστε, δεν έχετε λουστεί με βενζίνη στα αχαμνά σας ...

τέσπα, τι λέμε τώρα, η κουβέντα είναι αστεία τουλάχιστον .... :alien:

harris_x
07/07/2010, 09:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Χαρη στο εξωτερικο ΚΑΙ κατεβαίνεις ΚΑΙ βάζεις μονος σου ΚΑΙ πας μεσα και πληρώνεις...

Μη γκρινιάζετε για να γκρινιαζετε, μπορεί να σας τη σπάει το "κατεβείτε", αλλα εαν γινει μια λαθος κινηση και σας λουσουν τ' @@ με 98 οκτάνια θα βάλετε τα κλάματα.

Ηλία, το έγραψα και παραπάνω, δεν είχα πρόβλημα να κατέβω από τη μηχανή, το πρόβλημά μου ήταν πως μου έκαναν και παρατήρηση όταν, χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα, πήγα να πάρω την απόδειξη από το εσωτερικό του καταστήματος.

Ούτε βαρέθηκα να περπατήσω 5 μέτρα, ούτε να κατέβω.

Απλά, όταν μπορείς να κάνεις την ίδια ακριβώς δουλεία απολαμβάνοντας καλύτερη εξυπηρέτηση, κάπως σου φαίνεται η όλη ιστορία και αλλάζεις πρατήριο!

:wave2:

harris_x
07/07/2010, 09:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Πέστου: "Φιλαράκι, όπου και αν "εισέρχομαι" εγώ, παίρνω πάντα τις ¨προφυλάξεις" μου ...." :winka:
:lol: :lol: :lol:

Cpt. Haddock
07/07/2010, 10:03
Ηλία, το έγραψα και παραπάνω, δεν είχα πρόβλημα να κατέβω από τη μηχανή, το πρόβλημά μου ήταν πως μου έκαναν και παρατήρηση όταν χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα πήγα να πάρω την απόδειξη από το εσωτερικό του καταστήματος.

Απλά, όταν μπορείς να κάνεις την ίδια ακριβώς δουλεία απολαμβάνοντας καλύτερη εξυπηρέτηση, κάπως σου φαίνεται η όλη ιστορία και αλλάζεις πρατήριο!

Εαν είχες εσυ πρατήριο που τα κλεβουν καθε μέρα, να δω εαν θα άφηνες να μπει ο άλλος με κρανος.

Να βλέπετε λιγο τα πράγματα απ' όλες τις πλευρές...

harris_x
07/07/2010, 10:06
Εαν είχες εσυ πρατήριο που τα κλεβουν καθε μέρα, να δω εαν θα άφηνες να μπει ο άλλος με κρανος.

Να βλέπετε λιγο τα πράγματα απ' όλες τις πλευρές...
Θα ανάγκαζα τον/τούς υπάλληλο/ους να παραδίδει/ουν τις αποδείξεις στους πελάτες όπως κάνουν και σε άλλα πρατήρια έως ότου καταφέρω να βγάλω την ταμειακή έξω :winka:

Cpt. Haddock
07/07/2010, 10:10
Θα ανάγκαζα τον/τούς υπάλληλο/ους να παραδίδει/ουν τις αποδείξεις στους πελάτες όπως κάνουν και σε άλλα πρατήρια έως ότου καταφέρω να βγάλω την ταμειακή έξω :winka:

:rolleyes:

Δε συνεννοούμαστε.

Που 'σται, να το ζητήσετε και στα πρατήρια του εξωτερικου αυτό να σας φέρνει ο υπάλληλος την αποδειξη, να κανει και μια τουμπα ερχομενος.

Μα το Δία, τι να πω. Οι υπάλληλοι των πρατηρίων ειναι φουκαράδες, κακοπληρωμένοι, μετανάστες πολλές φορές, δουλεύουν ότι ώρες να 'ναι, πρωί/βραδυ/ηλιο/βροχη/κρυο/ζεστη, επιπλέον όλη μερα αναπνέουν τον ΚΑΡΚΙΝΟ και εσείς θετε να πηγαινοέρχονται να σας φερουν και την αποδειξη για να μην κανετε 10 μετρα και σας πέσει ο κωλος...

Λιγη ανθρωπιά ρε πουστη μου, λιγη....

harris_x
07/07/2010, 10:14

Δε συνεννοούμαστε.

Που 'σται, να το ζητήσετε και στα πρατήρια του εξωτερικου αυτό να σας φέρνει ο υπάλληλος την αποδειξη, να κανει και μια τουμπα ερχομενος.

Μα το Δία, τι να πω. Οι υπάλληλοι των πρατηρίων ειναι φουκαράδες, κακοπληρωμένοι, μετανάστες πολλές φορές, δουλεύουν ότι ώρες να 'ναι, πρωί/βραδυ/ηλιο/βροχη/κρυο/ζεστη, επιπλέον όλη μερα αναπνέουν τον ΚΑΡΚΙΝΟ και εσείς θετε να πηγαινοέρχονται να σας φερουν και την αποδειξη για να μην κανετε 10 μετρα και σας πέσει ο κωλος...

Ηλία, το έγραψα και παραπάνω, δεν είχα πρόβλημα να κατέβω από τη μηχανή, το πρόβλημά μου ήταν πως μου έκαναν και παρατήρηση όταν, χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα, πήγα να πάρω την απόδειξη από το εσωτερικό του καταστήματος.

:winka:

203177

Akatanomastos
07/07/2010, 10:15

δεν ειναι θεμα ανθρωπιας

ειναι θεμα νοοτροπιας

μας πειραζει που δεν μας φερνει ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ την αποδειξη στο χερι,
αλλα γλυφουμε τον κωλο του ΕΛΛΗΝΑ αφεντικου/πολιτικου/διασημου/σταρ

Red Rider
07/07/2010, 10:25
Kαι εγω πηγα με το παπι να βαλω βενζινη και ο υπαλληλος μου ζητησε να κατεβω..

Τσαντιστικα και του ειπα "ξερεις ποσο πρεπει να δουλεψεις για να το αποκτησεις?"

Και ετσι για σπασιμο πηγα στον διπλανο,για να με βλεπουν... κατεβηκα απο το παπι,σηκωσα τη σελα και φουλαρισα "100αρα"...

:lol: :lol: :rolleyes:

harris_x
07/07/2010, 10:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Red Rider
Kαι εγω πηγα με το παπι να βαλω βενζινη και ο υπαλληλος μου ζητησε να κατεβω..

Τσαντιστικα και του ειπα "ξερεις ποσο πρεπει να δουλεψεις για να το αποκτησεις?"

Και ετσι για σπασιμο πηγα στον διπλανο,για να με βλεπουν... κατεβηκα απο το παπι,σηκωσα τη σελα και φουλαρισα "100αρα"...

:lol: :lol: :rolleyes:
:bigcry: :lol: :lol: :lol: :bigcry: :lol:

κάτι ξέχασες...... "και ανάγκασα τον πακιστανό που δούλευε εκεί να μου φέρει την απόδειξη, να μου τη βάλει στην τσέπη και να με ευχαριστεί που προτίμησα το βενζινάδικο που εργάζεται μέχρι να φύγω!"

:bigcry: :bigcry: :bigcry:

xtapodias
07/07/2010, 10:39

Δε συνεννοούμαστε.

Ηλία καμία σχέση,

ούτε θέμα ανθρωπιάς είναι ούτε νοοτροπίας ούτε κατι άλλο.

Αυτό τους έχει πει ο ιδιοκτήτης να κάνουν, αυτό κάνουν.
Το αν είναι ανεκπαίδευτοι, χωρίς τρόπους, αρνούνται να φέρουν αποδείξεις κλπ, είναι όλα ευθύνη αυτού που τρέχει την επιχείρηση.
Κανείς δεν τα έχει με τον υπάλληλο οποιασδήποτε εθνικότητας.

Εμένα την άλλη φορά που ζήτησα να μου βάλουν στο φειζερ απλή βενζίνη, ο Έλληνας υπάλληλος ήθελε να μου βάλει β-παουερ.
Όταν αρνηθηκα με ειρωνευόταν στο στυλ "οκ φίλε βάλε ότι θες αλλα το μηχανάκι θέλει κατοστάρα, άμα δεν ξέρεις τι να βάλει στο εργαλείο σου εγώ τι να σου πω;;".
Αυτά του λένε να πει αυτά λέει, έγω έπρεπε να πλακωθώ ή να βρώ τον ιδιοκτήτη να τον "μαλώσει"?

Μερικά πράγματα είναι απλά και δεν χωράνε τίποτα.
Θέλω κατοστάρα; μου βάζεις κατοστάρα
Θέλω απλή; βάζεις απλή
Εισαι υποχρεωμένος να κόβεις απόδειξη; την κόβεις και τη δίνεις

Δεν είδα κανέναν όταν έφυγα χωρις απόδειξη να με κυνηγάει να μου τη δώσει ή να μου την πει γιατι δεν πήγα μέσα να την πάρω.

soter3gm
07/07/2010, 11:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
κρίμα...λυπάμαι που ένας άνθρωπος που πλησιάζει ηλικιακά τον πατέρα μου να έχει τέτοια συμπεριφορά :(

Για μένα "μιλάς" η για τον Βενζινά ?

Αν μιλάς για μένα, δεν κατάλαβες, αν μου το έλεγε με τρόπο σωστό δεν θα είχα πρόβλημα αλλά με τον τρόπο που μου το είπε αντέδρασα έτσι και έτσι θα αντιδρούσες και εσύ (φαντάζομαι)
Όσο για το "αλαζών" beemer για αυτό έβαλα τα "***" για να καυτηριάσω αυτούς που είναι Αλαζόνες γκέκε ?

LogOutGoRide
07/07/2010, 11:57

Και πρέπει να ξέρεις και την γλώσσα της χώρας στην οποία βρίσκεσαι.
Αυτό είναι σωστό και έτσι κάνουν και οι σωστοί Ευρωπαίοι.

Απο όλα τα καλά που έχουν βρήκες το καλύτερο για να αντιγράψουμε.

Y.Γ. Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει senza piombo ή κατι τέτοιο τέλος πάντων φταις φυσικά εσύ και ο υπάλληλος (φτωχός μεροκαματιάρης Ιταλός ) έχει δικαίωμα να μιλάει με υψηλό τόνο στην σκατογλώσσα του ,χωρίς να σε βοηθήσει, όπως και οι υπόλοιποι πολιτισμένοι βόρειο-Ιταλοί
Έχει χάρη που χρειαζόμουν το κράνος μου

Υ.Γ. 2 .Αν τον δω να στηρίζεται με την μάνικα στο ρεζερβουάρ ,την ώρα που βάζει βανζίνη,, έχω δικαίωμα να τον σκίσω;

CIRUS
07/07/2010, 12:22

μάλιστα, μπράβο σου είσαι πολύ μάγκας που την είπες έτσι στον υπαλληλάκο που τόλμησε να σου ζητήσει αυτό που τον αναγκάζουνε να πει για να μην χάσει την δουλειά του. Του έδειξες εσύ. Τι να πω λυπάμαι όταν διαβάζω τέτοια πράγματα από ενήλικες ανθρώπους. Συνέχισε έτσι, αν όλοι συμπεριφερόντουσταν όπως εσύ, ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος σίγουρα.:sun:

Αν μιλάς για μένα, δεν κατάλαβες, αν μου το έλεγε με τρόπο σωστό δεν θα είχα πρόβλημα αλλά με τον τρόπο που μου το είπε αντέδρασα έτσι και έτσι θα αντιδρούσες και εσύ (φαντάζομαι)
Όσο για το "αλαζών" beemer για αυτό έβαλα τα "***" για να καυτηριάσω αυτούς που είναι Αλαζόνες γκέκε ?

ας του έκανες μαθήματα πιο είναι ο σωστός τρόπος να μιλάει όταν απευθύνεται στην αφεντιά σου, και ότι στο τέλος πρέπει και να σκύψει και χαμηλά το κεφάλι δείχνοντας σεβασμό

και βέβαια κάθε Ανθρωπος που σέβεται τον εαυτό του θα έκανε το ίδιο το συζητάς,

να τους καυτηριάσεις βέβαια τους αλήτες τους αλαζώνες καθότι εσύ είσαι τελείως διαφορετικός από αυτούς.

granazi
07/07/2010, 12:26
αυτο που μου εκανε εμενα εντυπωση ειναι το ποσο large ειμαστε.
πηγα να παρω μονος την αποδειξη που βγαινει αυτοματα λιγα μετρα πιο περα απο την αντλια.
η δικη μου ηταν 20 ευρω και βλεπω εκει ενα βουναλακι χαρτια.
-ρε φιλε λεω να παρω και καμια ακομα?
-παρτες ολες λεει τις αφηνουν και φευγουν.
αποτελεσμα: 2 των 20
4 των 40
2 των 50
6 των 30
3 των 60
2 των 70
1 των 100
11 απο 3 ως 5 περιπου
θα τις μοιρασω σε φιλους. αλλα αν τελικα μπαινουν στη δηλωση του χρονου, ποτε θα μαθουμε επιτελους σαν λαος?

CIRUS
07/07/2010, 13:06
1. Για την έκδοση απόδειξης :

Δεν είναι τίποτα να πας να την πάρεις από το ταμείο, παρόλα αυτά αν βαριόμαστε αλλάζουμε βενζινάδικο, υπάρχουν πια πολλά που η ταμειακή είναι δίπλα στην αντλία και σιγά σιγά θα μπει σε όλα. Το να βγάλουμε το κράνος μέσα στο κιόσκι που έχει την ταμειακή και τα χρήματα του πρατηρίου και κάθε εμπορικού μαγαζιού είναι απόλυτα φυσιολογικό. Εσείς αν είχατε μαγαζί και ξέροντας πόσες ληστείες γίνονται γύρω σας θα δεχόσασταν να μπαίνουν άγνωστοι σε σας μέσα στο μαγαζί σας με κράνος? Αν πάλι και αυτό μας πειράζει διαλέγουμε βενζινάδικο που να έχει ταμειακή δίπλα στην αντλία.

2. Για το κατέβασμα από τη μηχανή :

εφόσον είναι κανονισμός ασφαλείας και σου το επισημαίνει ο υπάλληλος ο οποίος αναγκαστικά στο λέει γιατί του το ζητάνε τα αφεντικά του και δεν το έβγαλε από το μυαλό του, κατεβαίνεις κάτω την βάζεις στο σταντ και βάζεις βενζίνη ή εναλλακτικά πας σε άλλο βενζινάδικο που δεν έχει αντίστοιχο κανονισμό ασφαλείας. Δεν χρειάζεται ούτε να εκνευριστείς ούτε να τα βάλεις με τον κακομοίρη τον υπάλληλο που ακολουθεί εντολές, απλά τους δείχνεις ότι δεν συμφωνείς πηγαίνοντας στο επόμενο βενζινάδικο που δεν σου επιβάλουν κάτι τέτοιο.

δύσκολο, δεν νομίζω:sun:

Υ.Γ. Δεν έχω βενζινάδικο

daddy78
07/07/2010, 13:13

Πραγματικά ελπίζω τα παραπάνω να τα γράφεις για πλάκα αγαπητε. Η νοοτροπία που βγαίνει απο το μύνημά σου, με αυτο τον απέραντο εγωισμό, δεν είναι μόνο απαράδεκτη, αλλα και επικίνδυνη. Ποσο καλύτεροι και ασφαλέστεροι θα ήταν οι δρόμοι (και οι ζωές μας) αν υπήρχε μεγαλύτερος σεβασμός ...

TROOPER
07/07/2010, 13:28
οτι να ναι!

fz6man
07/07/2010, 17:45
ακομα μαζευετε αποδιξεις ρε παιδια ελεος :rolleyes: σαν κατι παππουδες κανετε που απο το πρωι μεχρι το βραδυ μαζευουν αποδιξεις για να δικαιολογισουν την συνταξη των 500 ευρω βασικα παιζει να ειναι το hobbie τους :D

Ζεύκας
07/07/2010, 18:01
Αν μιλάς για μένα, δεν κατάλαβες, αν μου το έλεγε με τρόπο σωστό δεν θα είχα πρόβλημα αλλά με τον τρόπο που μου το είπε αντέδρασα έτσι

για βοήθα με να καταλάβω.

με τι ύφος σου είπε να κατεβείς από τη μηχανή και να βγάλεις το κράνος?

granazi
07/07/2010, 18:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από fz6man
ακομα μαζευετε αποδιξεις ρε παιδια ελεος :rolleyes: σαν κατι παππουδες κανετε που απο το πρωι μεχρι το βραδυ μαζευουν αποδιξεις για να δικαιολογισουν την συνταξη των 500 ευρω βασικα παιζει να ειναι το hobbie τους :D

1 να θυμηθω να πω στο λογιστη μου οτι ειναι τσοπανης λες ε?
2 ΝΑΙ εδω μεσα εχει και παππουδες :wave2:

fotisdragon
07/07/2010, 19:03

Ειλικρινά, προσπαθώ με τη φαντασία μου να σκεφτώ το πιο μαλακισμένο/αυταρχικό ύφος, αλλά δε μου παίζει με τίποτα το σενάριο με παιδί σε βενζινάδικο.... Όπως και να του το είπε, δε παίζει η απάντηση που έδωσε...
Όσο για ηλικίες σε σχέση με νοοτροπίες, μη τη ψάχνετε. Δεν είναι θέμα ηλικίας...
(46χρονος Καθηγητής Γυμναστικής στα επεισόδια τότε της Marfin μου έλεγε "Που είναι ο στρατός?" και "Χούντα που μας χρειάζεται"...)

Υ.Γ Χωρίς πλάκα τώρα, όσοι έχουν BMW (είτε αμάξι είτε μηχανή), νομίζουν οτι αγοράζουν και άλλα πράγματα μαζί με το όχημα ή εγώ είμαι περίεργος;;

granazi
07/07/2010, 19:10
Υ.Γ Χωρίς πλάκα τώρα, όσοι έχουν BMW (είτε αμάξι είτε μηχανή), νομίζουν οτι αγοράζουν και άλλα πράγματα μαζί με το όχημα ή εγώ είμαι περίεργος;; [/B][/QUOTE]

Οχι ολοι, μην το γενικευουμε. σιγουρα αρκετοι αλλα οχι ολοι :wave2:
εχω φιλους με BMW η και με χαρλευ ακομα που δεν εχουν κανενα υφακι.

fotisdragon
07/07/2010, 19:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από granazi
Οχι ολοι, μην το γενικευουμε. σιγουρα αρκετοι αλλα οχι ολοι :wave2:
εχω φιλους με BMW η και με χαρλευ ακομα που δεν εχουν κανενα υφακι. [/B]

Ναι, προσπαθώ να αποφεύγω τις γενικεύσεις όποτε μπορώ, και φυσικά δεν εννούσα όλοι, απλά επειδή σαν διανομέας γυρνάω αρκετά και βλέπω πολλά, έχω λόγο που το λέω. Τεσπά.

Όσο για τη Σιελ ( που έλεγε και ο τετραπέρατος Κλυν), εγώ πάντα απο εκεί βάζω. Αν και πάντα θα αναρωτιέμαι τι θα είπε απο μέσα της η όμορφη κοπέλα όταν έβαλα βενζίνη για να πάω Σέρρες και μετά απο δυο στροφές τράκαρα, γενικά δεν έχω παράπονο.
Γελάω και σπάω πλάκα φυσικά με το βλαμμένο πιτσιρικά που θέλει να μου βάλει Β-παουερ στο Κρύπτον, όπως γελούσα και με το υφάκι και την απογοήτευση των κοριτσιών που μου βάζανε αμόλυβδη (και όχι τη 100ρα) στο RR, όταν το'χα.
'Ολοι σε ένα δρόμο είμαστε, όλα εδώ πληρώνονται.... Δε θα πάθετε τίποτα αν κατεβαίνετε απο τη μηχανή, ίσα ίσα ξεπιάνεται και ο κώλος σας...
Χαμογελάτε....
:smilea:

Ζεύκας
07/07/2010, 19:46
.

ilias integra R
07/07/2010, 19:47
Τελικα μερικοι με τις απαντησεις που δινουμε φαινεται ποσο ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ειμαστε......ειτε για να πουλησουμε μαγκια.......(δεν κατεβαινω απο την μηχανη ΜΟΥ)....ειτε για να δειξουμε ποσο μεγαλη την εχουμε......(κοιτα τι μηχανη εχω εγω που δεν μπορεις να παρεις εσυ).......

λοιπον για συμαζευτειτε μερικοι γιατι λογω αυτης της νοοτροπιας φτασαμε εδω που φτασαμε.....δεν μπορειτε να ριξετε λιγο τον εγωϊσμο σας και να κατεβειτε απο την σελα....για το καλο σας το λενε αλλα εσεις εκει......τετοια ζντουβ που εισαστε οταν αρπαξετε φωτια καλα να παθετε.............αμαν πια........

Εγω παντως μια φορα εχει τυχει να μην εχει απλη και να βαλω v power.....δεν εδωσα σημασια.....

soter3gm
08/07/2010, 02:05

Με άσχημο τρόπο "ΚΑΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΒΕΝΖΙΝΑ"
Για αυτό και του απάντησα έτσι

Αρχικά δημιουργήθηκε από daddy78
Πραγματικά ελπίζω τα παραπάνω να τα γράφεις για πλάκα αγαπητε. Η νοοτροπία που βγαίνει απο το μύνημά σου, με αυτο τον απέραντο εγωισμό, δεν είναι μόνο απαράδεκτη, αλλα και επικίνδυνη. Ποσο καλύτεροι και ασφαλέστεροι θα ήταν οι δρόμοι (και οι ζωές μας) αν υπήρχε μεγαλύτερος σεβασμός ...

Φίλε μου δεν έχω αυτή τη νοοτροπία που περιγράφεις η από πάνω απάντηση και η άλλη πιο πίσω νομίζω σε έχουν καλύψει αλλά και δόξα το Θεό 30 χρόνια στους δρόμους με τα μισά επαγγελματικά έμαθα να σέβομαι περισσότερο τον δρόμο και ότι είναι απάνω του !!!!

mixalhsCr
08/07/2010, 05:07
Να ειναι καλα η ΕΚΟ και τα αδεσμευτα.

fz6man
08/07/2010, 10:08
1 να θυμηθω να πω στο λογιστη μου οτι ειναι τσοπανης λες ε? εχουμε και εμεις λογιστες αλλα το να μαζευεις 5000 αποδιξεις για εισοδημα 500 ευρω δεν ειναι λογικο . ασε που στο τελος θα πανε αδιαβαστες στα σκουπιδια . :D

BLACKGAS
08/07/2010, 17:04
Ευτυχως που μετά από 4 σελίδες δεν έχουμε ξεφύγει από το αρχικό θέμα! Ακριβώς το πάμε το μοτόρι, σούζα!!!
Τεσπα το επιχείρημα με το "δεν έχουμε απλή, βάλε v'', εγώ το έχω ακούσει αρκετές φορές στο ίδιο πρατήριο- βγαίνοντας Εγνατία πάνω από γέφυρα Σταυρούπολης δεξιά. Μια φορά μου έβαλαν στο ΙΧ χωρίς να με ρωτήσουν και φυσικά παραλίγο να μην το πάρω και χαμπάρι, όπως πιστεύω και 6-7 που περίμεναν στην ουρά πίσω μου. Όταν τους ζήτησα το λόγο και μου είπαν οτι τελείωσε η απλή, φυσικά ενημέρωσα τους άλλους. Την κάνανε τσίου και η φάτσα του βενζινά με αοπζημίωσε για τα παραπάνω φράγκα. ΠΡΟΣΟΧΗ
:wave2: :wave2: :wave2:

SVX
08/07/2010, 17:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
Ευτυχως που μετά από 4 σελίδες δεν έχουμε ξεφύγει από το αρχικό θέμα!

θα μας πειτε τωρα ΠΟΙΟΣ "διαρρεει" θρεντακια στο pRoktiko ?? :look:

BLACKGAS
08/07/2010, 17:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
θα μας πειτε τωρα ΠΟΙΟΣ "διαρρεει" θρεντακια στο pRoktiko ?? :look:

Για βόηθα ρε φίλε να καταλάβω?:confused: :confused: :confused:

SVX
08/07/2010, 17:15
Για βόηθα ρε φίλε να καταλάβω?:confused: :confused: :confused:

Λεω...Πριν ξεφυγουμε απο το θεμα... ειδα Copy-Paste το θρεντ με τον ιδιο τιτλο στο Troktiko

ασχετη η παραθεση ....

ή μηπως το αναποδο :confused: http://troktiko.blogspot.com/2010/07/shell.html

BLACKGAS
08/07/2010, 17:22
Λεω...Πριν ξεφυγουμε απο το θεμα... ειδα Copy-Paste το θρεντ με τον ιδιο τιτλο στο Troktiko

ασχετη η παραθεση ....

ή μηπως το αναποδο :confused: http://troktiko.blogspot.com/2010/07/shell.html

Χμμ πρώτα βγήκε στο troktiko και μετά εδώ, σύμφωνα με τις ώρες. Πάντως ΟΚ αφού ήθελε ο R1100S να το κοπιάρει δεν τρέχει τίποτα.:wave2:

Panopticon7
08/07/2010, 17:34
Πριν κοιταξω τις απαντησεις που ειχες να σου γραψω τι εγινε με εμενα στο ιδιο πρατηριο (νομιζω) εχθες.

Ειπα στην κοπελα να μου βαλει 10 ευρωπουλα -γιατι ηταν υπερβολικα ακριβα- μολις τα εβαλε την ρωτησα για αποδειξη... και μου εκανε με ενα ηλιθιο υφακι... Μεσαααα μεσαααα.

Ε τα 600 km που προηγηθηκαν ηταν καθοριστικα για την συνεχεια...

Της ζητησα ευγενικα να μου την φερει... μου ειπε "οχι φυσικα, μεσα θα πατε"

Βαζω μπρος... την ξαναρωταω "εισαι σιγουρη ? θα φυγω...!"

Και στο τελος την εκανα.

Τα αλλα πρατηρια που εχουν ταμειακη μηχανη εξω μαλακες ειναι ?

Ichigo
08/07/2010, 18:47
Χμμ πρώτα βγήκε στο troktiko και μετά εδώ, σύμφωνα με τις ώρες. Πάντως ΟΚ αφού ήθελε ο R1100S να το κοπιάρει δεν τρέχει τίποτα.:wave2:

Εδώ και πολύ καιρό η ώρα στο φΛορουμ πάει λάθος. Επίσης το threadακι ανοιχτηκε στο μοτο στις 7/7 αλλά στο τρωκτικό 8/7. :wave2:

@SVX ο οποιοσδήποτε άσχετος θα μπορούσε να το κανει copy&paste ρε συ:winka:

BLiTzER
08/07/2010, 18:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ingenius
@SVX ο οποιοσδήποτε άσχετος θα μπορούσε να το κανει copy&paste ρε συ:winka:

Ναι, αλλά τώρα ξέρουμε ότι ο SVX διαβάζει troktiko.

SVX
08/07/2010, 18:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Ναι, αλλά τώρα ξέρουμε ότι ο SVX διαβάζει troktiko.

:sick: οσοι Δεν διαβαζετε ομως , ΔΕΝ ξερετε Τ Ι (http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html) χανετε!!!! :dizzy:

McTalas
08/07/2010, 20:00
:sick: οσοι Δεν διαβαζετε ομως , ΔΕΝ ξερετε Τ Ι (http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html) χανετε!!!! :dizzy:
ρε φιλαρακ' πας καλα????
τι 'ν τουτα απ' διαβαζ'ς ???

sv1000s
24/02/2016, 23:48
ξεθαβω...
σε shell εταιρικο (επαχια) τι δευτερα.παω με το αμαξι να βαλω ενα 20 ευρω.
του λεω 20 ευρω βαλε.και ο υπαλληλος μου βαζει 20 ευρω v power ετσι γιατι ειναι κουβαρντας.
δεν το περνω χαμπαρη περνω αποδειξει μου περναει και τι καρτα και φευγω!
κατι δεν μου αρεσε για δευτερη φορα(αν και εχω βαλει πολλες φορες εκει) στο ιδιο βενζιναδικο κοιταω την αποδειξει
βλεπω v power εκανα αναφορα στην εταιρια αν και απ οτι εψαξα ειναι γραμμη τις εταιριας να στρωχνουν πιο ακριβες βενζινες!

για να δουμε τι θα μου πουν ετσι απο περιεργια!

Ζεύκας
25/02/2016, 00:27
γενικά προσπαθούν να πάσάρουν την υψηλών οκτανίων. κανονικα έπρεπε να σε ρωτήσουν

Panos76
25/02/2016, 09:52
Πάντα έχω τα μάτια μου 14 και με το που βγαίνω από το αμάξι τους λέω Χ ποσό - απλή αμόλυβδη, δυνατά και καθαρά! :lol:

Παλαιότερα τους εξηγούσα ότι σε ατμοσφαιρικό 1200άρι 20ετίας δεν έχει νόημα η 100άρα αλλά μετά βαρέθηκα τις ψιλοαντιπαραθέσεις.

stam2
25/02/2016, 09:58
ξεθαβω...
σε shell εταιρικο (επαχια) τι δευτερα.παω με το αμαξι να βαλω ενα 20 ευρω.
του λεω 20 ευρω βαλε.και ο υπαλληλος μου βαζει 20 ευρω v power ετσι γιατι ειναι κουβαρντας.
δεν το περνω χαμπαρη περνω αποδειξει μου περναει και τι καρτα και φευγω!
κατι δεν μου αρεσε για δευτερη φορα(αν και εχω βαλει πολλες φορες εκει) στο ιδιο βενζιναδικο κοιταω την αποδειξει
βλεπω v power εκανα αναφορα στην εταιρια αν και απ οτι εψαξα ειναι γραμμη τις εταιριας να στρωχνουν πιο ακριβες βενζινες!

για να δουμε τι θα μου πουν ετσι απο περιεργια!

τουλάχιστον δεν σου είπε ψέμματα στα μούτρα, απλά έβαλε αυτό που ήθελε.
Εμένα στη σελλ στη συγγρού μου λέει να σου βαλω βεπαουα έχει ίδια τιμή με την απλή.
Ίδια λέω? ε αντε βάλε.
Πάω να πληρώσω, βλέπω την απόδειξη με διαφορά τιμής.
Ε μου λέει είναι κάτι λεπτά η διαφορά. (30λεπτα στο σύνολο για την ακρίβεια).
Του λέω μου είπες ψέματα και με κορόιδεψες.
Μου λέει δευτερη φορά, σιγά τη διαφορά.. αν είναι τόσο μεγάλη να στα δώσω από την τσέπη μου!
να μου τα δώσεις του είπα.
Τα πήρα και δεν ξαναπάτησα.

Είπε κι άλλα όμορφα αλλά δεν με ενδιαφέρει, εφαγε Χ και άντε γεια. Υπάρχουν κι άλλα πρατήρια εκεί έξω...

Panos76
25/02/2016, 10:10
Στα 15 lt πχ, τα 4,5€ δεν είναι μεγάλη διαφορά; :confused:

lykourgi
25/02/2016, 10:13
Την ημέρα της σχετικής προσφοράς (μία φορά την εβδομάδα, συνήθως Τρίτη) η διαφορά είναι στο ένα λεπτό ανά λίτρο (0,01€/lt).

stam2
25/02/2016, 10:45
Την ημέρα της σχετικής προσφοράς (μία φορά την εβδομάδα, συνήθως Τρίτη) η διαφορά είναι στο ένα λεπτό ανά λίτρο (0,01€/lt).

Σωστά.
Απλά να αναφέρουμε ότι προϊόν διυλιστηρίων με 97 οκτάνια ΔΕΝ υπάρχει. Όλες οι διαφημιζόμενες από την εταιρία διαφορές, οφείλονται στα πρόσθετα που βάζει στην 95άρα. Και φυσικά για το αν έχουν προστεθεί όλα τα πρόσθετα ή έγινε κάποια "οικονομία" είναι υπεύθυνη η ίδια η εταιρία και κανείς άλλος. Οπότε μιλάμε για ενα προϊόν για το οποίο μόνο η εταιρία είναι υπεύθυνη και το οποίο δεν ελέγχεαι από το κράτος.... Η ίδια εταιρία που προσπαθεί να το προωθήσει όπως όπως, ακόμα και μειώνοντας τη διαφορά της τιμής μία φορά τη βδομάδα στο 1 λεπτό...

Ας με διορθώσει κάποιος αν λέω κάτι λάθος...

amyroukai
25/02/2016, 11:58
Δεν τα λες λάθος έτσι είναι, η τιμή είναι "πρακτικά" ίδια τις Τρίτες.

Αν στο έκανε μιά τυχαία μέρα και σε φέσωνε με παραπάνω χρήματα είναι ατιμία καθαρή. Στο τοπικό πάντως, πάντα ρωτάνε και η διαφορά απλής/Vp είναι η μικρότερη που έχω παρατηρήσει (8 σεντ αν θυμάμαι σωστά) οπότε βάζω συχνά την Vp ακόμα και άλλες μέρες. Τώρα θα μου πεις δουλεύει καλύτερα όντως η Vp και βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα στο λίτρο όπως λένε? Δεν ξέρω γιατί αυτό προϋποθέτει δοκιμές σε απολύτως όμοιες συνθήκες με το ίδιο μηχανάκι πράγμα το οποίο δεν υπάρχει στη φύση. Μπορεί και να είναι απλή παγίδα του μάρκετινγκ όπως λέει ο φίλος μας ο Τέρενς.

Πάντως τα πρατήρια "Μυρτέα" είναι εταιρικά και αν έχει γίνει πατάτα όποιου είδους εκεί είναι θεωρητικά πιο εύκολο να περάσει παράπονο παρά σε πρατήριο ιδιώτη.

alex14
25/02/2016, 12:11
Τώρα θα μου πεις δουλεύει καλύτερα όντως η Vp και βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα στο λίτρο όπως λένε? Δεν ξέρω γιατί αυτό προϋποθέτει δοκιμές σε απολύτως όμοιες συνθήκες με το ίδιο μηχανάκι πράγμα το οποίο δεν υπάρχει στη φύση. Μπορεί και να είναι απλή παγίδα του μάρκετινγκ όπως λέει ο φίλος μας ο Τέρενς.

Απο μετρησεις που εκανα προσφατα μιας και κανω ακριβως την ιδια διαδρομη (82 χιλιομετρα) καθε μερα δεν παρατηρησα να βγαζει παραπανω χιλιομετρα η VPower. Εκανε ομως δουλεια στα carbs τα οποια εκαναν κατι μπερδεματακια στο ρελαντι. Με ενα ντεποζιτο Vpower επανηλθε παλι στην ομαλη λειτουργια. Γενικα βαζω βενζινη απο φθηνα επωνυμα πρατηρια αλλα στο εξης θα βαζω και VPower μια στο τοσο.

basilis_k6
25/02/2016, 12:48
υπάρχει κάπου ενα αρχαιο αρθρο απο ερευνα πανω στην "απατη" της vpower. δεν προσφέρει κατι παραπανω απο την απλη βενζινη σε κανενα τομεα.

gior-gos
25/02/2016, 12:59
Μου χει βγαλει παραπανω χλμ με bp κατοσταρα. Οχι πολλα παραπανω αλλά παραπανω.

Sapadak
25/02/2016, 13:07
Σωστά.
Απλά να αναφέρουμε ότι προϊόν διυλιστηρίων με 97 οκτάνια ΔΕΝ υπάρχει.

Ποιος αναφέρει οτι ειναι 97 οκτάνια το καύσιμο του???
Αποτι ξέρω 95αρες της βαφτίζουν

edit

97αρα τη βαφτίζει, και πιθανότατα να την κάνει εισαγωγή απο έξω (Ολλανδία) όπως παλαιότερα έκανε τη racing

zopas
25/02/2016, 13:07
Παραμενει παρασαγγας η καλυτερη βενζινη,τοσα χρονια την εμπιστεομσι και το μοτορι πεταει..και οι υπαλληλοι παντα με ρωτανε για τις προσφορες..shell και μονο shell..προσωπικα βαζω την 97αρα..

stam2
25/02/2016, 13:29
Ποιος αναφέρει οτι ειναι 97 οκτάνια το καύσιμο του???
Αποτι ξέρω 95αρες της βαφτίζουν

edit

97αρα τη βαφτίζει, και πιθανότατα να την κάνει εισαγωγή απο έξω (Ολλανδία) όπως παλαιότερα έκανε τη racing

Δεν το γράφω τυχαία. 97άρα σαν προϊον ΔΕΝ υπάρχει.
Για τον μύθο με το βαπόρι, θα ήθελα πολύ να ακούσω το όνομα του καραβιού που τη φέρνει....

Επίσης το κόστος για να στείλεις καράβι καύσιμο δεν σας υποψιάζει καθόλου για το πόσο θα ανέβαζε την τιμή της....? Συν το ότι τα οκτάνια φθίνουν όσο περνουν οι μέρες...

Τέλος, για το θέμα καλού καυσίμου, περαν του να είναι ανόθευτο το καύσιμο, και να έχει τα οκτάνια που λέει ότι έχει, μετράει και η ποιότητα των δεξαμενών του πρατηρίου, πόσο καθαρές είναι, αν έχουν ιζήματα και ακαθαρσίες, ή αν έχει διαρροή και περνούν τα όμβρια ύδατα μέσα στη δεξαμενη. Οπότε δεν είναι μόνο θέμα αν βάζεις στη Σελλ και στη μπιπι αλλά και το σε τι κατάσταση είναι το πρατήριο πόσο συχνά καθαρίζει δεξαμενές κλπ, κάτι που φυσικά δεν είσαι σε θέμα να γνωρίζεις, παρα μόνο εμπειρικά βλέποντας την ποιότητα του καυσίμου στην καθημερινή σου μετακίνηση.

Panos76
25/02/2016, 13:40
Στο site της Σελ γράφει
Η νέα σύνθεση της Shell V-Power με περισσότερα οκτάνια (minimum 97 Ron) σχεδιάστηκε για να προσφέρει ακόμα καλύτερη απόδοση και διάρκεια στην προστασία του κινητήρα. Τα επιπλέον οκτάνια που εμπλουτίζονται με την τεχνολογία ειδικών προσθέτων Shell V-Power βοηθούν κλπ

Προσωπικά ήξερα ότι η v power είναι 95άρα εμπλουτισμένη με χημικά.

Επίσης ήξερα ότι η παρατεταμένη χρήση της racing στεγνώνει το μοτερ (βαλβίδες, κλπ)

και φυσικά παίζουν ρόλο όλα τα παραπάνω που περιγράφει ο Σταμάτης.

Μακάρι να γνωρίζαμε που είναι η αλήθεια και που το ψέμα ως καταναλωτές.

stam2
25/02/2016, 14:28
Στο site της Σελ γράφει ....

Προσωπικά ήξερα ότι η v power είναι 95άρα εμπλουτισμένη με χημικά.

σωστός!

sv1000s
25/02/2016, 14:36
ετσι ακριβος ειναι οπως τα λεει ο πανος απο πανω!
97αρα ειναι μια 95αρα με ενα επλουτισμο σε καθε στο διαμερισμα του βυτιου μεσα στο διυληστιριο μετα τι φορτωση του καυσιμου.
περνει τα χαρτια ο βυτιας περνει και το μπουκαλακι που ειναι ενα λιτρο ανεβαινει πανω το ριχνει μεσα στο διαμερισμα που πρεπει και ετοιμη η 97αρα σφαγιζει και φευγει για το πρατιριο.
η 100αρα ερχεται απ εξω.
τα βυτια τις σελλ ειναι ολα τις εταιριας και κανει ελενχους στο δρομο η ιδια η εταιρια στα βυτια τις!γι αυτο και αν παρατιρισετε οι οδηγοι στα βυτια φορανε και
ζωνη ασφαλειας!αν τον σταματισουν στο δρομο και δεν εχει κανει οτι λεει η εταιρια παει σπιτι του.

μπορω να πω κι αλλα πολλα αλλα δεν υπαρχη λογος.
εμενα δεν με ρωτησε κανενας για να μου βαλει 97αρα σε 1,3 αμαξι!

ενα ωραιο τρικ ειναι η 97αρα της σελ ειναι για να αρπαζει ενα 10λεπτο στο λιτρο τπτ παραπανω!

PortisHead
25/02/2016, 14:38
Μην πετατε τα λεφτα σας σε βενζίνες υψηλων "υποτιθεμενων" οκτανιων
αν η συμπιεση του κινητηρα σας ειναι χαμηλη.
Δεν εχει κανένα νόημα.

Νομιζω το οριο για να αξιζει να βαζεις κανεις 100ρες κ.λ.π.
ειναι απο 12:1 ή 13:1 και πανω αν δεν κανω λάθος.

Panos76
25/02/2016, 14:42
Μην πετατε τα λεφτα σας σε βενζίνες υψηλων "υποτιθεμενων" οκτανιων
αν η συμπιεση του κινητηρα σας ειναι χαμηλη.
Δεν εχει κανένα νόημα.

Νομιζω το οριο για να αξιζει να βαζεις κανεις 100ρες κ.λ.π.
ειναι απο 12:1 ή 13:1 και πανω αν δεν κανω λάθος.

Σωστό, έτσι τουλ. έχω διαβάσει στην πλειονότητα των απόψεων από ανθρώπους του χώρου, έτσι έλεγε κ ο μηχανικός μου όταν είχα τουρμπιστό αμάξι.

Sapadak
25/02/2016, 14:49
Για τον μύθο με το βαπόρι, θα ήθελα πολύ να ακούσω το όνομα του καραβιού που τη φέρνει....

Θέλεις τον αριθμό νηολόγησης ή το όνομα σου κάνει? :lol:

Σκόπελος της Shell που έφερνε τη Racing, και τη 100αρα της BP την έφεραν τα Alios Apollo και Alios Athina

Sapadak
25/02/2016, 14:51
περνει τα χαρτια ο βυτιας περνει και το μπουκαλακι που ειναι ενα λιτρο ανεβαινει πανω το ριχνει μεσα στο διαμερισμα που πρεπει και ετοιμη η 97αρα σφαγιζει και φευγει για το πρατιριο.

Πάνε πολλά χρόνια που οι βυτιάδες σκαρφαλώνουν πάνω στα βυτία.
Δοσομετρικά πέφτει και το πρόσθετο/προσθετα κατα τη διάρκεια της φόρτωσης ;)

stam2
25/02/2016, 14:59
αυτά αν δεν κάνω λαθος ίσχυαν πριν μία δεκαετία...
κουβαλάνε ακόμα...?

sv1000s
25/02/2016, 15:01
Πάνε πολλά χρόνια που οι βυτιάδες σκαρφαλώνουν πάνω στα βυτία.
Δοσομετρικά πέφτει και το πρόσθετο/προσθετα κατα τη διάρκεια της φόρτωσης ;)

για πες μας

AUFGEBRACHT
25/02/2016, 18:10
Ποτέ δεν έβαζα Shell, αγγλοολλανδοί γαρ...

tzimidis
25/02/2016, 18:17
Ποτέ δεν έβαζα Shell, αγγλοολλανδοί γαρ...

νομίζω εδώ και μια πενταετία η shell έχει πάρει πούλο και παρέδωσε τις εν ελλάδι δραστηριότητες στην μοτορ οϊλ.

Sapadak
25/02/2016, 18:29
αυτά αν δεν κάνω λαθος ίσχυαν πριν μία δεκαετία...
κουβαλάνε ακόμα...?

Ναι ναι ακόμα.
Το σκόπελος παίζει να το έκοψε η shell γιατι δεν ήταν διπλότοιχο, αλλά τα alιοs είναι καινούρια (10-12 ετώ)

για πες μας

Τι να πω?

Ειδικά BP/SHELL μόνο bottom loading και τα καπάκια των διαμερίσματων του βυτιου ειναι σφραγισμένα απο πάνω.
Για τα πρόσθετα, όσα έχουν, παίζουν με δοσομετρικά συστήματα κατα τη διάρκεια της φόρτωσης.

Βέβαια εχω πετύχει σε περιπτωσεις, πχ βλάβη δοσομετρικών αντλιών, να παίρνει ο οδηγός το πρόσθετο σε μπουκάλι και να το ρίχνει κατα τη διάρκεια της εκφόρτωσης.

νομίζω εδώ και μια πενταετία η shell έχει πάρει πούλο και παρέδωσε τις εν ελλάδι δραστηριότητες στην μοτορ οϊλ.

Απο το 2009-2010 και οι 2 εταιρίες έχουν πουληθεί σε μοτοροϊλ και ελπε αντίστοιχα.
Τα σήματα αν θυμάμαι καλά θα τα κρατούσαν μια 7ετία

Το καλοκαίρι του 2009, πραγματοποιήθηκε συμφωνία για την εξαγορά των εμπορικών δραστηριοτήτων της ΒΡ στην Ελλάδα από τα Ελληνικά Πετρέλαια. Η συμφωνία αφορούσε το σύνολο του δικτύου των πρατηρίων καυσίμων, τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις ανά την Ελλάδα, καθώς και τον τομέα εμπορικών και βιομηχανικών πελατών. Η συμφωνία δεν αφορούσε τα καύσιμα αεροπορίας, τα λιπαντικά και τον τομέα ηλιακής ενέργειας που παρέμειναν κάτω από την εποπτεία της ΒΡ. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, η BP Hellas μετονομάζεται σε Hellenic Fuels, διατηρώντας την αποκλειστική χρήση των σημάτων ΒΡ για καύσιμα εδάφους.

Τον Ιούνιο 2010 ολοκληρώθηκε η συμφωνία εξαγοράς των δραστηριοτήτων Shell στην Ελλάδα από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ A.E.
Η συμφωνία αφορά τις δραστηριότητες της Shell στον τομέα των πρατηρίων, των εμπορικών και βιομηχανικών καυσίμων, της ασφάλτου, τις δραστηριότητες εφοδιασμού και διανομής, το υγραέριο, τα χημικά και τις εγκαταστάσεις παραγωγής λιπαντικών στην Ελλάδα.
Το δίκτυο των περίπου 700 πρατηρίων Shell, μεταβιβάστηκε και αυτό στη Motor Oil και θα εξακολουθήσει να διατηρεί το εμπορικό σήμα και να διαθέτει τα προϊόντα της Shell, σύμφωνα με τη Σύμβαση Άδειας Χρήσης Σημάτων που υπεγράφη μεταξύ της Shell και της Motor Oil.
Με τη συμφωνία αυτή, η επωνυμία της εταιρείας “Shell Hellas Α.Ε.” τροποποιείται σε “Coral Α.Ε.”.

AUFGEBRACHT
25/02/2016, 18:38

Όντως ισχύει αυτό αλλά και πάλι δεν γουστάρω να βάζω Shell. Εδώ και 10 χρόνια βενζίνη-πετρέλαιο ΕΚΟ...

tzimidis
25/02/2016, 18:42
Όντως ισχύει αυτό αλλά και πάλι δεν γουστάρω να βάζω Shell. Εδώ και 10 χρόνια βενζίνη-πετρέλαιο ΕΚΟ...

shell, ξε-shell , εγώ 2 κανόνες τηρώ ευλαβικά πάντα κοντά 20 χρόνια τώρα, και δεν έχω βγει χαμένος (ακόμα) :
1) Μακριά από A.Π.
2) Ακόμα πιο μακριά από Aegean.

Κι εγώ τα τελευταία 3 χρόνια έχω βρει μία ΕΚΟ αρχές Λ.Αθηνών και είμαι υπερ-κομπλέ.

Power Wings
25/02/2016, 20:05

Ο φίλος έχει απόλυτο δίκιο. Λόγω δουλειάς (η εταιρία που εργάζομαι τοποθετεί συστήματα Ε/Ε) έχω κάνει αρκετές κουβέντες με διαφόρους, δεν υπάρχει Shell και BP. Απλώς έχουν κρατήσει τα σύμβολα. Η μεν πρώτη ονομάζεται Coral με θυγατρικές τις Μυρτέα και Ερμής και η δε δεύτερη ανήκει στην ΕΚΟ με θυγατρική την Καλυψώ. Επίσης όλες οι 100άρες πλέον παράγονται από τα Ελληνικά Καύσιμα (δυιλιστήρια) και για την Coral και για την ΕΚΟ. Από τότε που έφυγε η ίδια η Shell από Ελλάδα δεν γίνεται καμία 100 VP Racing εισαγωγή. Όλες οι εταιρίες αγοράζουν από Ελλνικά Καύσιμα κι έπειτα η καθεμιά βάζει τα δίκα της πρόσθετα στις εγκαταστάσεις που διατηρεί.

Δοκιμάστε και την 95άρα της ΕΚΟ σε πρατήριο Καλυψώ. Κάποιο λένε ότι είναι πιο δυνατή από την 97 V Power με τα πρόσθετα ήδη μέσα, για αυτό και γενικά η τιμή της είναι ένα κλίκ πιο ακριβή από την αντίστοιχη 95άρα της Shell.

WiSe
25/02/2016, 20:08
Η 100αρα ειναι 95αρα με βελτιωτικα. Over and out. και δεν ερχεται απεξω. αυτα ειναι μπαρουφες.

Σωστος ο απο πανω... ειναι μοτοροιλ

H EKO δεν εχει σχεση με την SHELL

2 διυλιστήρια εχει η Ελλαδα των ΕΛΠΕ και της MOTOROIL, οποτε εχουμε και λεμε:

BP+EKO=ΕΛΠΕ

SHELL+AVIN=MOTOROIL