PDA

View Full Version : O Κωστής...

Εχετλαίος
22/07/2010, 17:18
Ο Κωστής (ας τον πούμε έτσι) είναι φίλος μου και είναι από τους καλύτερους ανθρώπους. Σιδεράς, τίμιος, 50άρης πιά αλλά πάντα ένα αγαθό και ήρεμο μικιό κοπέλι. Όσα χρόνια τονέ ξέρω ποτέ δεν το είδα να θυμώνει, οι βαθιές ρυτίδες στα μάτια σημάδι ότι γελάει πολύ, πάρα πολύ.
Οικογένεια δεν έκαμε ο Κωστής, δεν έκατσε ποτέ. Οικογένειά του η γριά μάνα του που τον προσμένει κάθε βράδυ και τα περιστέρια του με τα οποία κοιμάται μαζί.
Μια αγνή και καθαρή ψυχή ο Κωστής, παρόλι την φτώχεια και την κακομοιριά του. Αγνή και καθαρή όπως ενός μικρού παιδιού.
Προ 2 εβδομάδων γυρίζει βράδυ σπίτι του. Είναι καλός οδηγός ο Κωστής, τσεκάρει και 10 και 15 φορές πριν περάσει ένα δρόμο. Είναι ο τύπος που αγριεύει τον επόμενο οδηγό γιατί κόβει πολύ σε όλες τις διασταυρώσεις, Προσέχει πολύ, εξάλου στη δουλειά του και αν έχει δει ατυχήματα! Οπότε προσέχει παντού...
Εκείνο το βράδυ όμως, περνώντας σιγά-σιγά εκείνο το STOP δεν είδε...
Δεν είδε μέσα στα σκοτάδια το τάρταλο παπί που πήγαινε με όσα χωρίς φώτα, με τον μεθυσμένο ακράνωτο οδηγό χωρίς δίπλωμα.
Δεν τον είδε, και ο οδηγός του παπιού μάλλον δεν πρόλαβε τίποτε...έσκασε πάνω στην κλούβα με όσα πήγαινε. Και έμεινε στον τόπο...
Ο Κωστής ειδοποίησε και ΕΚΑΒ και 100 και όποιον μπορούσε...μα δεν γινόταν τίποτε πια.
Έχουν περάσει 2 εβδομάδες και ο Κωστής δεν έχει ακόμα πάει σπίτι του. Είναι μεταξύ αστυνομίας, δικηγόρων και τύψεων...
Τον είδε φίλος με γένια μακριά και ρακένδυτο να τριγυρνάει χαμένος στην πόλη, άλλος τον πέτυχε να βαδίζει στην εθνική, άλλος τον πέτυχε να ανηφορίζει προς Ομαλό με τα πόδια και τον παρακαλούσε να τηλεφωνήσει τση γριάς μάνας του.
Λυπάμαι αφάνταστα για τον οδηγό του μηχανακιού, άλλη μια ψυχή έφυγε άδικα.
Λυπάμαι όμως και τον φίλο μου, και ας μην μπορώ να κατανοήσω τι κόλαση θα περνάει και αυτός.
Φοβάμαι μην και κάνει καμιά τρέλλα, έχει τέτοια ψυχή που σίγουρα του είναι αδύνατον να συγχωρέσει στον εαυτό του κάτι τέτοιο...
Μέχρι εχτές το κινητό του χτυπούσε, σήμερα ήταν κλειστό...
Αλίμονο πια...αλίμονο σε τούτονά τον τόπο...
:sad:

WebD
22/07/2010, 17:30
Είναι απίστευτο το τι ανθρώπους έχεις γύρω σου.... είναι απίστευτο το τι ανθρώπους έχουμε γύρω μας αλλά τους προσπερνάμε καθημερινά... εσύ όμως όχι!! είσαι εκεί δίπλα τους, τους μιλάς και ζεις μαζί τους

Να 'σαι καλά!!

Κι ο Κωστής ελπίζω να συνέλθει από το σοκ...

Lioulios
22/07/2010, 17:33
.

jimmis5
22/07/2010, 18:08
Τωρα τι να πεις πιος το θυμα και πιος ο θυτης:sad:

Pardalotzatziki
22/07/2010, 19:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
Τωρα τι να πεις πιος το θυμα και πιος ο θυτης:sad:

+1

Ο φιλος σου θελει παρεα τωρα....πολυ παρεα....
Μην τον αφησεις ουτε λεπτο...

daz
22/07/2010, 19:19
Γαμώτο!!! :(

Tpap
22/07/2010, 19:28
Α, ρε Στέλιο...θα μπορούσες να μοιράζεις ανθρωπιά για πάντα και να σου μείνει κι άλλη τόση.

Εύχομαι να ξαναβρεί τον εαυτό του ο φίλος, πρίν κάνει καμιά τρέλα.

Κρίμα που έφυγε έτσι ο πιτσιρικάς... :(

stavrogin
22/07/2010, 19:34
Αν ειναι να παθει ο Κωστης απ'την καλοσυνη της ψυχης του ας ' το παθει. Δεν ειναι τσαμπα η καλοσυνη. Παει να βρει την ειρηνη του ο ανθρωπος ή την καταδικη του .Τι μπορουμε εμεις να ξερουμε για την καρδια του? Μα μηπως και αυτο τον δρομο που πηρε δεν τον προετοιμαζε απο καιρο? .Οικογενεια δεν εφτιαξε. Οτι ειχε δεν ηταν αρκετο για να τον κρατησει εκει.

Θυματα και θυτες ? Δε πολυπιστευω σ'αυτα.

Ο μπορχες λεει: "Αυτος που πεθανε ηταν αυτος που πηγε να συναντησει το θανατο του"
καπου ισχυει κι αυτο. (με σεβασμο...)

takis-kk
23/07/2010, 01:30
Κάθε άνθρωπος και μια ξεχωριστή,μοναδική ιστορία.
Ολα είναι σχετικά και αλλάζουν όψη ανάλογα με την οπτική γωνία που τα βλέπεις.
Ο ποιητής, ο ευαίσθητος (άρα καλλιεργημένος) άνθρωπος βλέπει πτυχές που οι πολλοί δεν βλέπουν.
Βλέπει επίσης και τις ψυχές των ανθρώπων.
Νάσαι καλά ρε Στέλιο, να δω πότε θα καταφέρω να πιούμε εκείνη τη ρακή παρέα.

makis206
23/07/2010, 03:38
Θεωρώ μεγάλο άδικο όταν η μοίρα χτυπάει αγνούς ανθρώπους, είναι τραγικό.. μεγάλο κρίμα και για τους δυο..:(

sergiosm
23/07/2010, 05:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Δεν είδε μέσα στα σκοτάδια το τάρταλο παπί που πήγαινε με όσα χωρίς φώτα, με τον μεθυσμένο ακράνωτο οδηγό χωρίς δίπλωμα.

όταν κάποιος δεν φαίνεται δεν μπορείς και να τον δεις

μακάρι να ξεπεράσει το σοκ ο φίλος σου και να μην κάνει καμιά τρέλα ...

lspiros
23/07/2010, 05:35
δυστηχως για τον ανθρωπο που εφυγε δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα.για τον κωστη ομως που εμεινε πισω,εσεις οι φιλοι του στηριχτε τον τωρα που σας εχει περισσοτερο αναγκη απο ποτε...

Λεωνίδας
23/07/2010, 05:38
:( :(

nassosxlvbros
23/07/2010, 06:02
Ακόμα μια δοκιμασία...κουράγιο...

z.k.a.p.
23/07/2010, 07:21
ΕΛΠΙΖΩ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΕΙΣΗ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΠΟΙΗΤΡΙΑ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΟΝΑΧΟΙ.........................................................ΚΑΙ ΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

7gibernau
23/07/2010, 08:18
αυτο που πρεπει να κανουν οι φιλοι του ειναι να τον κανουν να καταλαβει οτι αυτο που εγινε(καλος η κακος)εγινε και δε μπορει να αλλαξει τιποτα με αυτη τη συμπεριφορα του......

LsKostas
23/07/2010, 08:46
Φιλε extailee να τον βοηθησεις , να του μιλησεις ...Θελει παρεα και τιποτα αλλο!!!

Ειναι καλο παλικαρι αν κρινω απ την περιγραφη εστω και μεσα απο forum...

και οι ξεκρανωτοι που γυρνουν (σαν να μην πω τι) , ξεκρανωτοι ας αναλογιστουν οτι δεν θα παρουν μονο τον εαυτο τους στο λαιμο τους...

DimChios
23/07/2010, 09:20
το στομαχι μου κόμπος έγινε...

:sick:

the who
23/07/2010, 11:40
:sad: :sad: :sad:

tai
23/07/2010, 11:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
το στομαχι μου κόμπος έγινε...

:sick:
και βαρύς μάλιστα:(
τι να του πεις αυτού του ανθρώπου, και κυρίως, πως να τον κάνεις να σε ακούσει?:(

the who
23/07/2010, 12:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
και βαρύς μάλιστα:(
τι να του πεις αυτού του ανθρώπου, και κυρίως, πως να τον κάνεις να σε ακούσει?:(

Δεν ακουει πια ρε Χρηστο.Εχει παει σε δικο του κοσμο δυστυχως.

antsoar
23/07/2010, 13:22
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από να νιόθεις την ψυχή σου ελαφριά:(

alexxxcbr
23/07/2010, 13:28
:sad: :sad:

devil's animal
23/07/2010, 16:55
ειναι λυπηρο πραγματικα η καλοσυνη και η ευαισθησια της ψυχης να καταληγουν μπουμερανγκ.
:sad: :sad:

granazi
23/07/2010, 17:03
.....εδω ειναι που δεν ξερεις τι να γραψεις.......:sad:

lspiros
23/07/2010, 17:27
μαζεψε ολα αυτα τα post και οταν θα ειναι σε θεση να σε ακουσει διαβασε του τα.ετσι θα καταλαβει οτι ο περιγυρος ξερει οτι δεν φταιει.τοτε και με τη βοηθεια του χρονου θα μπορεσει να συγχωρησει τον εαυτο του και να προχωρησει τη ζωη του...

Εχετλαίος
23/07/2010, 18:05
Bρεθήκαμε σήμερα το απόγευμα και μιλήσαμε 5 ώρες περίπου.
Τι να πω...ο άνθρωπος περνάει κόλαση. Και μόνο η όψη του προκαλεί τον πόνο.
Και οι περισσότεροι "φίλοι" του του έκλεισαν και το τηλέφωνο και την πόρτα. Και βγήκαν και λογής-λογής καθίκια που τον φθονούν επειδή δεν είναι σαν όλους τους άλλους και διαδίδουν ότι (επειδή έχει μακριά μαλλιά και παλιά ρούχα) είναι χασικλής και ρεμάλι.
Ποιός; Ο άνθρωπος που δεν έχει βάλει ούτε τσιγάρο στο στόμα του.
Τουλάχιστον πείστηκε και γύρισε σήμερα στο σπίτι του, κάτι είναι και αυτό.
Όπως μου τα περιέγραψε, το κοπέλι που σκοτώθηκε (θα παντρευόταν σε κάνα μήνα ρε γμτ) πρέπει να πήγαινε με πολλά...Κράνος φόραγε τελικά αλλά όχι κανονικά, το είχε απλά τοποθετήσει σαν περικεφαλαία (μόδα εδώ τριγύρω τελευταία) γιατί έφυγε μακριά κατά την πρόσκρουση...
Η οικογένεια του άτυχου νέου δεν θα κινηθεί δικαστικά αναγνωρίζοντας (πάνω στον πόνο τους οι άνθρωποι) το φταίξιμο του σκοτωμένου. Και φαίνεται να κατανοούν και το τι περνάει ο δικός μου...
Τι δύσκολες καταστάσεις, τι πόνος...
Και μονάχα τον εαυτό του κατηγορεί, μονάχα τον εαυτό του...

Δε θα γράψω κάτι άλλο, σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράστασή σας.
Καλά να είστε και υγεία να έχετε...

project.breeze
25/07/2010, 05:02
Πάντα οι καλοί φεύγουν νέοι και πάντα οι καλοί δοκιμάζονται,ελπίζω ο φίλος σου να το ξεπεράσει μιας και απ'ότι κατάλαβα είναι ψυχή μάλαμα,παλλικάρι και τα παλλικάρια τα χρειαζόμαστε.Κρίμα για τον λεβέντη που σκοτώθηκε,ο θάνατος όσο συχνά και να συμβαίνει τελευταία,πάντα σοκάρει κ ας μην ξέρεις τον νεκρό...

TROOPER
25/07/2010, 10:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Αν ειναι να παθει ο Κωστης απ'την καλοσυνη της ψυχης του ας ' το παθει. Δεν ειναι τσαμπα η καλοσυνη. Παει να βρει την ειρηνη του ο ανθρωπος ή την καταδικη του .Τι μπορουμε εμεις να ξερουμε για την καρδια του? Μα μηπως και αυτο τον δρομο που πηρε δεν τον προετοιμαζε απο καιρο? .Οικογενεια δεν εφτιαξε. Οτι ειχε δεν ηταν αρκετο για να τον κρατησει εκει.

Θυματα και θυτες ? Δε πολυπιστευω σ'αυτα.

Ο μπορχες λεει: "Αυτος που πεθανε ηταν αυτος που πηγε να συναντησει το θανατο του"
καπου ισχυει κι αυτο. (με σεβασμο...)

:rolleyes: ποσο μου χει λειψει αυτο το παιδι απο δω μεσα...!

foler
25/07/2010, 13:06
Σημερα εμαθα απο τους γονεις μου οτι το παιδι που σκοτωθηκε το ηξερα φατσικα.Ηταν 28 χρονων και τα τελευταια 14 χρονια βοηθουσε στην λειτουργια της εκκλησιας (Παπαδοπαιδι?-συγνωμη για την εκφραση) της περιοχης των γονιων μου (Αγ. Γεωργιος Χρυσοπηγης).Να πω οτι δεν ηταν κανενας πιτσιρικας με τρελα για τα μηχανακια που εκανε καγκουριες κτλ, αντιθετα ηταν ενα παρα πολυ σοβαρο παιδι.Ενα μεγαλο μπραβο στους γονεις του που απ΄οτι μου ειπαν οι δικοι μου δωρισανε τα οργανα του γιου τους και βοηθησανε παρα πολλους ανθρωπους.