View Full Version : Λιγη βοηθεια για αγορα CBR 600 F4i
Καλησπερα σε ολους,
Ειμαι προχθεσινος στο φορουμ (λογω αγγελιας) αλλα ηταν απλα η αφορμη να εγγραφω και σκοπευω να κατσω! Καλως σας βρηκα λοιπον!
Θα ηθελα τη βοηθεια σας διοτι προκειται πολυ συντομα να κανω μια αγορα, αλλα δεν εχω εμπειρια απο βαθια τεχνικα θεματα απο street, ss και συναφη, ουτε ξερω ποιες συχνες ζημιες βγαζουν και θα ηθελα λιγη βοηθεια.
Σκοπευω να αγορασω ενα CBR 600 F4i του '03. Το μηχανακι εχει 17.000-18.000 χιλιομερτα ( δεν θυμαμαι ακριβως αναμεσα εκει παιζει παντως), κατι το οποιο με κανει λιγο δυσπιστο σε συναρτηση με την ηλικια του παντα. Επισης η τιμη μου φαινεται καπως χαμηλη για τοσα λιγα χιλιομετρα και ειναι κατι που με κραταει επιφυλακτικο. Παντως εχω μιλησει με τον ανθρωπο και μου εχει πει οτι δεν εχει κανενα προβλημα και οτι τα χιλιομετρα ειναι πραγματικα λογω πολυ αραιης χρησης. Το μονο που με καθυσηχαζει ειναι οτι μου ειπε οτι θα το φερει σε οποιο μαστορα θελω και να δω ο,τι θελω το μηχανακι ειναι στην πενα.
Πως σας φαινονται ρε παιδια τα παραπανω γεγονοτα;
Επισης, απο ζημιες αυτο το μηχανακι τι λεει; Γνωριζετε αν υπαρχει κατι που μπορει να μην γινει αντιληπτο στον ελεγχο και να μου βγει μετα απο λιγο;
Θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σας επι του θεματος.
Δεν εχω καμια διαθεση να την ξαναπατησω οπως με το πρωτο μου μηχανακι και να το πληρωσω αλλο τοσο φτιαχνοντας τις ζημιες! Συγγνωμη που πλακωθηκα στις ερωτησεις αλλα δεν ειναι και ο κλαδος μου τα CBR .
Ευχαριστω εκ των προτερων
devil's animal
31/08/2010, 10:26
κατ'αρχην καλως ηλθες...
για το μηχανακι που πας να παρεις δεν εχει ακουστει κατι το ανησυχητικο...
ειναι η τελευταια γενια πριν γινει "σκληροπυρηνικο"¨που σημαινει οτι θα μπορεις να κανεις και ενα ταξιδακι με το εταιρον ημισυ χωρις πολλες γκρινιες.
τωρα οσον αφορα τα χλμ που λεει οτι εχει, οντως φαινονται λιγα αλλα σκεψου οτι τα συγκεκριμενα μηχανακια δεν ειναι για all around χρηση. δεν κανουν για την πολη, δεν πανε πολυ ευκολα μαρκινο ταξιδι κλπ..κλπ...
αν ο τυπος το ειχε μονο για βραδινες εξορμησεις ή κοντινες αποστασεις και το εβγαζε μια στο τοσο μπορει και να λεει αληθεια. αν επαιρνες παπακι του 2003 με αυτα τα χλμ να ανησυχουσες.
δεν λεω φυσικα οτι δεν μπορει να εχει γυρισει το κοντερ. ΟΛΑ γινονται και μαλιστα πολυ ευκολα.
η τιμη ειναι ενα αλλο πολυ μεγαλο ζητημα διοτι η συγκεκριμενη κατηγορια χανει πολυ ευκολα την αξια των μηχανων της.
θες επειδη ειναι πολυστροφα και φτιαγμενα για κοντρες, ανοιγματα, τρελες, σουζες και λοιπα καγκουριλικια...
θες επειδη βγαινει καινουργιο μοντελο καθε 2 χρονια...
παντως σε σχεση με on-off (κατι v-strom δλδ) θα χασει σιγουρα ενα μεγαλυτερο ποσοστο.
ψαξτο στο car.gr και στην χρυση ευκαιρια που παιζει σε λεφτα το μοντελο που θελεις και δες αν το δινει χαμηλα ή οχι.
επισης ελεγξε το σε μαστορα της εμπιστοσυνης σου για να εισαι σιγουρος οτι το μηχανακι ειναι καλο.
δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο. οδηγησε το και δες αν σου ταιριαζει η θεση οδηγησης, τσεκαρε για περιεργα χρωματα στο πλαισιο, στα πλαστικα, κοιτα τον λαιμο μην ειναι ξανακολλημενος ή εχει κανα κρακ απο σουζες. ελεγξε τα ρουλεμαν του λαιμου επισης για τον ιδιο λογο.
γενικα παρατηρησε το καλα και οποια ενσταση σου πες την στο μαστορα.
καλες αγορες.
:wave2:
CBR600f 4i 2004 είχα και εγώ, το ίδιο έχει και ο γαμπρος μου (και το πουλάει αν ενδαφέρεσε) Τα χιλιόμετρα είναι λογικά προς λίγα, εγω το πούλησα πριν 6 μήνες με 34.000 πραγματικά και του γαμπρού μου είναι στα 25.000 αν θυμάμαι καλά. Προβλήματα δεν βγάζει, είναι σκυλί. Μόνο ανορθωτή μπορεί να παρουσιάσει (δεν θα φορτίζει η μπαταρία) και εντατήρα καδένα (κάνει ένα ήχο σαν πέτρες μέσα σε ντενεκεδάκι). Για πτώσεις κοίταξε τα φλάς. Σπάει το μούτρο στο σημείο που πατάνε εύκολα.
Φιλε devil's animal σ'ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες και το καλοσορισμα σου. Απ'οτι εχω δει και στο car και στη χρυση ευκαιρια πρεπει να ειναι ισως το ποιο χαμηλο σε τιμη για τη χρονολογια και τα χιλιομετρα του (που να δουλευει κομπλε και να μην ειναι για ανταλλακτικα ή με προβλημα ή τρακαρισμενο ή ή ή...). Παντως αν εχει παραπανω χιλιομετρα απο αυτα που λεει δεν μπορει να το καταλαβει ο μαστροας ή ( δεν ειμαι σιγουρος γι'αυτο καπου το ειχα ακουσει)δεν μπορουν να τσεκαριστουν μεσω εγκεφαλου;
Infidel ευχαριστω για τις πληροφοριες σου. Εγω ψαχνω κατι μεχρι 3000-3100 μαζι με ασφαλειες και λοιπα γιατι δεν εχω παραπανω, αν θελεις πες μου μια τιμη (γιατι ειναι στο ψαξιμο και ενας φιλος) αλλα εγω γενικα ψανω κατι κοντα στα 3000 παρα, ετσι ωστε να μου βγουν οπως ειπα παραπανω περιπου με τις ασφαλειες και τα συναφη. Και οποτε μπορεσεις στειλε μου π.μ η ανεβασε εδω μια τη φωτο και την τιμη να τα δειξω και στο παιδι που σου λεω μηπως και του γυαλισει :sun: ποτε δεν ξερεις
Αυτο λες?
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/865472/
Αν ναι δε μου αρεσει που εχει αλλα φαιρινγκς
Ναι αυτο ειναι:winka: Δεν με καιει και τοσο η εμφανιση αν γενικα ειναι σε καλη κατασταση, μπορει οταν μαζεψω λιγα χρηματα να κανω κατι και σ'αυτο τον τομεα, αλλα δεν πεθαινω. Το μονο που θα ηθελα να αλλαξω ειναι η σελα, να βαλω μια διπλη καπως πιο σπορ:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ilief
Ναι αυτο ειναι:winka: Δεν με καιει και τοσο η εμφανιση αν γενικα ειναι σε καλη κατασταση, μπορει οταν μαζεψω λιγα χρηματα να κανω κατι και σ'αυτο τον τομεα, αλλα δεν πεθαινω. Το μονο που θα ηθελα να αλλαξω ειναι η σελα, να βαλω μια διπλη καπως πιο σπορ:D
Δεν το λεω για το εμφανισιακο κομματι
Σκεψου εσενα πχ
Γιατι να αλλαξεις το φαιρινκ? :winka:
Αν θες σπορτ και απο αυτα εχει ο μπαχτσες
Ιδια μηχανη με πολυ μικρες διαφορες
CBR 600FS
Κανε κλικ (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?va=cbr+600+fs&co=&ag=&ca=v&cr=&bre=&ten=&rg=&tmi=&fu=&bmi=&hi=&ben=&c=17&ma=&tpo=&tre=2011&bpo=&bpr=&so=pr&tpr=&ot=sale&or=a)
Κάτι άλλο που άλλαξε από 2003 σε 2004 είναι τα flash. το 2003 έχει τα μεγάλα, από 2004 και μετά είναι μικρά σαν το rr. Τα φαιρινγ απο ότι βλέπω είναι τα μαμα, απλά τα έχει βάψει. Τώρα γιατί, μπορεί να γούσταρε μπορεί και να ήθελαν. Πάντως άσπρο τελείως δεν εύγαινε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Δεν το λεω για το εμφανισιακο κομματι
Σκεψου εσενα πχ
Γιατι να αλλαξεις το φαιρινκ? :winka:
Αν θες σπορτ και απο αυτα εχει ο μπαχτσες
Ιδια μηχανη με πολυ μικρες διαφορες
CBR 600FS
Κανε κλικ (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?va=cbr+600+fs&co=&ag=&ca=v&cr=&bre=&ten=&rg=&tmi=&fu=&bmi=&hi=&ben=&c=17&ma=&tpo=&tre=2011&bpo=&bpr=&so=pr&tpr=&ot=sale&or=a)
Φιλε Sapadak σ'ευχαριστω για το link, τα εχω κοιταξει τα μηχανακια αυτα, απλως τα εβαλα λιγο στην ακρη για οικονομικους λογους, δεν θα υπηρχε λογος να παρω αυτο το F και να το κανω fs τα ιδια λεφτα θα ηταν και θα γλυτωνα και τον κοπο αν επαιρνα εξ αρχης το fs αν ειχα τη δυνατοτητα. Αυτο που ειπα για τη σελα ηταν απλα αν θα αλλαζα κατι τι θα ηταν, οχι οτι σκοπευω να το κανω. Τωρα για το φαιρινγκ που λες, αν θυμαμαι καλα απο καποια ελαφρια πτωση πρεπει να ειναι χωρις να το δενω και κομπο μπορει να θυμαμαι και λαθος, να το αλλαξε ετσι μονο για εμφανιση; Ξερω γω...
Αρχικά δημιουργήθηκε από infidel
Κάτι άλλο που άλλαξε από 2003 σε 2004 είναι τα flash. το 2003 έχει τα μεγάλα, από 2004 και μετά είναι μικρά σαν το rr. Τα φαιρινγ απο ότι βλέπω είναι τα μαμα, απλά τα έχει βάψει. Τώρα γιατί, μπορεί να γούσταρε μπορεί και να ήθελαν. Πάντως άσπρο τελείως δεν εύγαινε.
Αν εχει φαει μικρη πτωση το μηχανακι χωρις να βλαψει κατι παραπανω απο τα πλαστικα και δεν εχει στραβωσει κατι θα εχω προβλημα; Δηλαδη πες οτι πεφτει και αλλαζει το φαιρινγκ και βαζει τα λευκα, με τους παραπανω ορους μπορει να εχει παθει κατι η μηχανη (και πολυ πιθανο κι εγω) ;
Αν έχει πέσει σε μικρή πτώση και το μόνο πρόβλημα ήταν τα πλαστικά, όχι δεν θα έχεις πρόβλημα. Ούτε σκοπό έχω να σε τρομάξω, μπορεί να βρεις ένα cbr με μαμα πλαστικά κυριλέ και να έχει φάει χειρότερη πτώση. Απλά υπάρχει πάντα ο συνειρμός ότι βαμένα πλαστικά = πτώση (μικρή ή μεγάλη). όπως πχ γιατί έβγαλε τα μπροστά flash. Αν το έκανε γιατί δεν του άρεσαν τότε θα έβαζε τίποτα aftermarket (τα γνήσια από honda είχαν 75 euro το ένα όταν είχα ρωτήσει). Ή έσπασαν και δεν αγόρασε άλλα. Τα έχει να στα δώσει;
Φιλε Infidel αυτο δεν το θυμαμαι πραγματικα, ουτε ειμαι 100% σιγουρος για την πτωση, σιγουρα θα το κοιταξω 1000 φορες στο μαστορα αυτο μην εχει στραβωσει τιποτα, αλλα οταν μιλησω ξανα με τον ανθρωπο θα τον ρωτησω για μια πρωτη ιδεα
Κάτι άλλο που είδα είναι ότι λέει διακόπτη km/h ml/h . Το δικό μου δεν είχε τέτοιο, ίσως να είχαν τα προηγούμενα.
Nikos988
31/08/2010, 13:35
Αν θες, κάνε τον κόπο και ρώτα τον αν έχει service book.
Από εκεί θα δεις αν έχει κάνει τα προβλεπόμενα σέρβις καθώς και τα χρονικά διαστήματα στα οποία έχει διανύσει τα χλμ που λέει.
Π.χ. αν έχει κάνει σέρβις στα 10.000ΚΜ τον 6ο του 2005 και μετά στα 15.000ΚΜ μετά από λίγους μήνες, τότε δύσκολα θα έχει 17-18.000ΚΜ μέχρι σήμερα!!!
Επίσης, να ρίξεις μία ματιά και στις δισκόπλακες. Αν έχουν κάνει πατούρα και μάλιστα μεγάλη, τότε έχει πολλά παραπάνω ΚΜ από αυτά που λέει!!!
Απ΄ότι είδα στην αγγελία, μιλάει και για καινούργια μπεκ!!! Αυτό δε θα το έλεγα θετικό καθώς δε βρίσκω ιδιαίτερο λόγο για να καταστραφούν τα μπεκ πλην της πολύ κακής βενζίνης και φυσικά μετά από πολλές ώρες χρήσης.
988
pilotos_xtreme
31/08/2010, 13:41
το μηχανακι φιλε μου μη το φοβασαι. ειναι σκυλι δε νιωθει ουτε απο χιλιομετρα ουτε απο τπτ.
τωρα μεταχειρησμενο περνεις. το τι εχει κανει ο αλλος δε μπορεις να το ξερεις με βεβαιοτητα.
αμα δεν εχει καμια σοβαρη ζημια, δηλαδη απο πεσιμο τπτ στραβωματα σε πλαισια υποπλαισια, το μοτερ ακουγετε σωστα και δεν εχει μεταλλικους θορυβους, δε νομιζω να εχεις να φοβηθεις τπτ.
by the way πουλαω το δικο μου αν σε ενδιαφερει, μοντελο 99
οτι κ αν αποφασισεις καλη τυχη:beer:
Τα service αν θυμάμαι καλά είναι κάθε 6.000
Nikos988
31/08/2010, 13:49
Τα service αν θυμάμαι καλά είναι κάθε 6.000
Τα ΚΜ που έγραψα ήταν τυχαία. Δεν ξέρω κάθε πότε πρέπει να αλλάζει λάδια και να κάνει σέρβις το συγκεκριμένο μοντέλο.
Αν ξέρεις, σίγουρα θα βοηθούσε τον Ilief να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση της μηχανής.
988
Ναι, γι'αυτο το έγραψα. Το πρώτο στα 1000 και μετά 6000-12000-18000 κοκ. Με μια μικρή επιφύλαξη πάντα
Κάτι άλλο που είδα είναι ότι λέει διακόπτη km/h ml/h . Το δικό μου δεν είχε τέτοιο, ίσως να είχαν τα προηγούμενα.
Ολα το μοντελα την εχουν αυτη τη δυνατοτητα ;)
Παιδια κατ αρχας σας ευχαριστω πολυ ολους σας για το ενδιαφερον που δειχνετε στον προβληματισμο μου. Νικο τα μπεκ μου ειπε αλλαχτηκαν λογω ακινησιας, δεν εχω ιδεα αν ισχυει κατι τετοιο απλως μεταφερω μερικα λογια απο την ολιγολεπτη συζητηση μας. Επισης απ'οτι καταλαβα τα λαστιχα ειναι αψεγαδιαστα σχεδον καινουρια, και οτι το κοντερ αλλαχτηκε στα 17.000 και μεχρι τωρα πρεπει να εχει καπου 19.000 αν θυμαμαι καλα, συνολικα μαζι με τα προηγουμενα. Ρε παιδια γνωριζει κανεις αν υπαρχει περιπτωση διαβαζοντας τον εγκεφαλο να φανερωθουν τα πραγματικα χιλιομετρα γιατι ειχα ακουσει κατι τετοιο :confused:
idomeneas
31/08/2010, 22:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ilief
Επισης απ'οτι καταλαβα τα λαστιχα ειναι αψεγαδιαστα σχεδον καινουρια, και οτι το κοντερ αλλαχτηκε στα 17.000 και μεχρι τωρα πρεπει να εχει καπου 19.000 αν θυμαμαι καλα, συνολικα μαζι με τα προηγουμενα.
αυτό συν τα αλαγμένα πλαστικά, και μάλιστα κινέζικο ABS
κάνουν το μηχανάκι να πουλιέτε όχι πάνω από τα 2000...
και πολλά λέω...
έχει φάει χτύπο είναι ολοφάνερο...
με 3000 ευρώ παίρνεις F4i που φυσάει...
τα χιλιόμετρα μην τα υπολογίσεις καθόλου...
τα μοτερ αυτά είναι ΑΘΡΑΥΣΤΑ....
ένα τσεκ σε ένα εξουσιοδοτιμένο χόντα και είσαι οκ...
Ναι, γι'αυτο το έγραψα. Το πρώτο στα 1000 και μετά 6000-12000-18000 κοκ. Με μια μικρή επιφύλαξη πάντα
Κάπου είχα διαβάσει ότι με συνδιασμό κουμπιών αλλάζει αλλά όσο και να είχα προσπαθήσει δεν το είχα καταφέρει. Υπέθετα ότι αναφερόταν σε άλλες χώρες. Πάντως διακόπτη δεν έχει.
Κάπου είχα διαβάσει ότι με συνδιασμό κουμπιών αλλάζει αλλά όσο και να είχα προσπαθήσει δεν το είχα καταφέρει. Υπέθετα ότι αναφερόταν σε άλλες χώρες. Πάντως διακόπτη δεν έχει.
Ναι με συνδιασμο κουμπιων αλλαζει (το ελεγα στο συνοδευτικο βιβλιαρακι το ελληνικο)
Δε το δοκιμασα ποτε, αλλα ειναι αξιοπεριεργο που το αναφερει
Αρχικά δημιουργήθηκε από idomeneas
αυτό συν τα αλαγμένα πλαστικά, και μάλιστα κινέζικο ABS
κάνουν το μηχανάκι να πουλιέτε όχι πάνω από τα 2000...
και πολλά λέω...
έχει φάει χτύπο είναι ολοφάνερο...
με 3000 ευρώ παίρνεις F4i που φυσάει...
τα χιλιόμετρα μην τα υπολογίσεις καθόλου...
τα μοτερ αυτά είναι ΑΘΡΑΥΣΤΑ....
ένα τσεκ σε ένα εξουσιοδοτιμένο χόντα και είσαι οκ...
Idomenea οταν λες κινεζικο ABS τι ακριβως εννοεις;
Επισης απο το τηλεφωνο που μιλησαμε εδειξε πολυ προθυμος για τσεκαρισμα σε οποιοδηποτε δικο μου μαστορα , λετε να ειναι τοσο σιγουρος και να εχει προβλημα το μηχανακι, ή να εχει μπαλωθει η οποιαδηποτε βλαβη τοσο καλα και μην γινει αντιληπτη απο τον μαστορα;; Σημειωση και ο μηχανικος μου εκτος των αλλων εξουσιοδοτημενος της Χοντα ειναι. Σιγουρα τα χιλιομετρα δεν ειναι το μονο κριτηριο, αλλα αν υπηρχε περιπτωση να ειναι αληθινα και το μηχανακι κομπλε θα ηταν κατι πολυ θετικο στην μεταπωληση αργοτερα. Αν ειχε φαει τρακο και ειχε πιασει και κοντερ δεν θα ειχαν σταβωσει κι αλλα πραγματα στο λαιμο; ( Λεω τωρα μια υποθεση ):confused:
φιλε καλημερα...γνωριζεις απο CBR600f4 ..??????????????
φιλε καλημερα...γνωριζεις απο CBR600f4 ..??????????????
Αν κάνεις ένα θέμα με το πρόβλημά σου αντί να "γυρίζεις" και να postάρεις όπου βρεις θέμα για CBR600F4 παίζει να βγάλουμε άκρη κι εμείς κι εσύ...
αν μου στειλεις link που δημιουργω ο θεμα ισως βγαλω ακρη και εγω με το σαιτ ....ελα κ καλαη χρονια !!!!!