View Full Version : ΠΣΚ στον Γράμμο
Την Παρασκευή 24/9 την έκανα για Νεστόριο. Λοιπόν στον χώρο που γίνεται το ρίβερ πάρτυ έστησα τη σκηνή μου και συναντήθηκα με φίλους από όλη την Ελλάδα, αφού είχαμε κανονήσει εκεί συγκέντρωση.
Το θέμα είναι ότι όλοι οι φίλοι ήρθαν με street mηχανάκια οπότε την Παρασκευή ανέβηκα από Αθήνα μόνος από εναλλακτική χωμάτινη διαδρομή όπως και το Σάββατο την εκδρομή στα βουνά την έκανα δυστυχώς μόνος.
212176
Εφυγα από Αθήνα στις 6 το πρωί γιατί είχα μπόλικα χιλιόμετρα μπροστά μου και για λόγους οικονομίας στη βενζίνη πήγαινα στην εθνική το πολύ 130 βαριά 140.
Τα χιλιόμετρα μέχρι την Λαμία είναι βαρετά αλλά έφυγαν εύκολα με σκέψεις για την υπόλοιπη εκδρομή. Μετά τον Δομοκό ξεκίνησε η βροχούλα και πρώτη στάση για να βάλω κάτω αδιάβροχο και πάνω την επένδυση για την ψιλοακούσαμεν από το κρύο...
Τσούκου τσούκου :D έφτασα Καρδίτσα - Τρίκαλα και νάσου τα βράχια στην Καλαμπάκα. Από κει και πάνω και μέχρι τα Γρεβενά η διαδρομή είναι υπέροχη. Εγω όμως ήθελα να αποφύγω το κέντρο των Γρεβενών οπότε το έκοψα χωμάτινα από το χωριό Μελίσσι προς το χωριό Αιμιλιανό με σκοπό να φτάσω χωμάτινα προς Μαυραναίους αλλά τζίφος...
Προχώρησα αρκετά στο χώμα αλλά δεν είχα καλό αναλυτικό χάρτι μαζί μου (εχει εξαντληθεί) οπότε άρχισα να ψιλοαγχώνομαι αφού ήμουν μόνος και τα βουνά εκεί είναι ιδανικά για χασιμο. Μετά από καμμιά ώρα και αφού δεν έβγαλα άκρη και σκεφτομενος τα χιλιόμετρα που είχα να κάνω στην συνέχεια γύρισα πίσω και πήρα κατεύθυνση προς Γρεβενά σπασμένος που δεν βρήκα ακρη αλλά τουλάχιστον ήξερα που βρισκόμουν...
Στη διαδρομή βρήκα και ένα ερηπωμένο χωριό, χαρά του φωτογράφου
212183
Από τα Γρεβενά αποφάσισα να πάρω τον δρόμο προς Σαμαρίνα και από κει χωμάτινα μέσω Ζούζουλης να κατέβω προς Επταχώρι.
Η διαδρομή από τα Γρεβενά προς Σαμαρίνα είναι κατά τη γνώμη μου από τις καλύτερες στην Ελλάδα.
212184
Γρεβενά προς Σαμαρίνα.
Ο καιρός είχε αρχίσει να κλείνει αλλά ευτυχώς μου έκανε τη χάρη να φτάσω στεγνός στον προορισμό μου αλλά ελαφρώς παγωμένος. Αυτά την Παρασκευή γιατί το Σάββατο πνιγήκαμεν...
212185
Γρεβενά προς Σαμαρίνα.
212186
Στο βάθος η Σαμαρίνα.
212187
Μετά ξαναμπήκα στα φοβερά και τρομερά χώματα με προορισμό την Ζούζουλη.
212188
Χωμάτινα προς Ζούζουλη.
212189
Και μετά από κάμποσα χωμάτινα χιλιόμετρα και μια επίθεση από καλοαναθρεμένο τσοπανόσκυλο (εκεί κατάλαβα ότι και το άφρικα μπορεί να πάει γρήγορα στο χώμα :D ) έπεσα στην Ζούζουλη όπου έκανα αριστερά προς την διασταύρωση που πάει προς Γράμμο.
212190
Στην παραπάνω διαδρομή υπάρχει το τοξοτό γεφύρι του Κουσιουμπλή
212191
Στους πρόποδες του εντυπωσιακού βουνού, Βόϊου.
212192
και ξαφνικά να σου η πολυπόθυτη διασταύρωση...
Μέχρι το πευκόφυτο έχει χώμα αλλά για λίγο ακόμα. Από του χρόνου θα έχει άσφαλτο μέχρι το χωριό Πεύκος κοντά στο Νεστόριο αφού στο βουνό κυριολεκτικά γινόταν χαμός από μηχανήματα.
Για τους κατόχους street υπάρχει η φοβερή ασφάλτινη διαδρομή προς το Νεστόριο.
Εγώ είχα σχεδιάσει να ανέβω χωμάτινα οπότε βουρ για Χρυσή.
212194
Η θέα στα βουνά από το χωριό Χρυσή.
212195
Μετά το Πευκόφυτο ξενέρωσα γιατί οι υπέροχοι δασικοί που θυμόμουν είχαν γίνει κάπως έτσι...
Είχε περάσει η ώρα, με είχε κόψει και πείνα, και αποφάσισα να πάω προς Νεστόριο να στήσω τη σκηνή, και να αφήσω τον Γράμμο για το Σάββατο.
212198
Ο δρόμος (άσφαλτος) από τον Πεύκο προς το Νεστόριο.
212200
Το βράδυ κλασσικά ανάψαμε φωτιά, μετά συνοδείας ωραιότατου τσίπουρου αλλά και ρακής. Ομορφες στιγμές.
Μέχρι τις 4 το πρωί όλα ήταν οκ μετά όμως άρχισε να βρέχει, να βρέχει πολύ, να βρέχει συνέχεια και να μη σταματά, βροχή να δει το μάτι σου... οπότε άρχισε άτακτη υποχώρηση στις σκηνές, για οχυρωματικά και αντιπλυμμηρικά έργα, Αθήνα ανοχύρωτη πόλη και έτσι... :D
Αφού οργανωθήκαμε για να μη γίνουν μούσκεμα τα πράγματά μας την πέσαμε για :ZZZ: υπό τον ήχο της βροχής. Ευτυχώς στήσαμε μακριά από το ποτάμι.
212203
Το πρωί του Σαββάτου έβρεχε και μάλιστα πολύ. Αλλά όταν έχεις κάνει 500+km για να δεις κάποια χωμάτινα κομμάτια θα κάτσεις στα αυγά σου;
Φυσικά και όχι, οπότε κατά τις 11 και αφού ο καιρός δεν άνοιγε με τιποτα, έβαλα τα αδιαβροχα και βουρ προς το βροχερό Νεστόριο για Βενζίνη και μετά κατεύθυνση προς το χωριό Γράμμο (Γραμβούσα).
Το χωριό Νεστόριο (Ανω).
212206
Αφού ενημέρωσα μερικούς φίλους για την διαδρομή που θα κάνω μη τυχόν συμβεί κάτι ξεκίνησα για το χωριό Γράμμος από το χωριό Πεύκος.
Από τη πολύ βροχή το χώμα είχε λασπώσει για τα καλά, και γω στο άφρικα έχω τα σαχάρα που δεν είναι κατάλληλα για τέτοιο τερέν. Οπότε οι ρυθμοί μου ήταν χαλαροί εως πολύ χαλαροί και ευτυχώς στον πρώτο χωματόδρομο πέτυχα ένα ιχ που κατέβαινε από τον Γράμμο και μου είπε ο πολύ φιλικός οδηγός του, ότι ψηλά ο καιρός ήταν απλά βροχερός χωρίς κεραυνούς και αέρα.
212208
Τελικά ο δρόμος μέχρι το χωριό ήταν βατός και μόνο μερικά σημεία ήθελαν προσοχή.
Η διαδρομή ήταν απίστευτα όμορφη ειδικά με την βροχή. Το μόνο άσχημο ότι λόγω καιρού δεν μπόρεσα να βγάλω παραπάνω φωτογραφίες.
212209
Στη διαδρομή υπάρχει αυτό το μικρό εκκλησάκι.
212213
Επιγραφή από τάγμα του εθνικού στρατού πάνω στο εκκλησακι της προηγούμενης φωτό.
1 - 10 - 1948 / άσχημα χρόνια.
212214
Το άγαλμα του Πέτρου Κοκκαλη (πατέρα του Σωκράτη Κόκκαλη), γιατρού που βοήθησε πολύ κόσμο στον εμφύλιο πόλεμο.
212215
Το ιστορικό χωριό Γράμμος.
Στάση για καφεδακι και κουβεντούλα με τους λιγοστους ντόπιους.
212217
Μετά το χωριό του Γράμμου και αφού ο καιρός έκλεινε κι άλλο αποφάσισα να πάω να δω την αλπική λιμνη Αρένων.
212218
προς λίμνη Αρένων - Ερείπια Μυροβλήτη.
212219
Κάπου εκεί ο δρόμος άρχισε να γίνεται πολύ δύσκολος και γλυστερός. Εκανα μια απόσταση 11 χιλιομέτρων σε μία ώρα+ αφού την πιο πολύ ώρα έκανα πατινάζ.
Τελικά αποφάσισα να μην ρισκάρω να πάω προς την λίμνη αφού ο καιρός είχε χαλάσει περισσότερο και ήμουν μόνος στο καταλασπωμένο βουνό.
Είχα αρχίσει να ψιλοκουράζομαι κι όλας και δυστυχώς δεν την είδα την λίμνη. Δεν πειράζει όμως να μαστε καλά, του χρόνου θα ξανανέβω και μακάρι να έχω παρέα.
212220
Ο δρόμος προς Αετομιλίτσα.
Ειχε μια μαυρίλα άλλο πράμα.
212221
miscelano
30/09/2010, 22:42
μπραβο ρε παιχτη!!!πολυ ωραιο εκδρομικο...:beer: :beer: :beer: :beer:
christostr
30/09/2010, 22:45
:beer: :beer: :beer:
Την Κυριακή δεν είχα τον χρόνο για εξεζητημένη επιστροφή οπότε Εγνατία, Γρεβενά, Καλαμπάκα, Τρίκαλα, Δομοκός , Λαμία και τσουπ στην Αθήνα από Εθνική...
και εις άλλα με υγεία.
212223
taxydromos
30/09/2010, 23:07
Kωστα σε κυνηγαει ο εντουραδικος ουρανος!:smokin:
..πολυ κουραγιο ειχες που ανεβηκες εκει πανω με τετοιο καιρο:cool:
παντως πρεπει να ηταν φανταστκη εμπειρια!!:beer: :beer:
:a19: :a19: :a19: :a19:
Ωραιος ρε φιλε!!!!! Παντα τετοια ευχομαι!!!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
LARISEOS
01/10/2010, 08:17
ωραιος ο kostas!
George20vt
01/10/2010, 08:46
Από τα πολύ όμορφα κομμάτια του τόπου μας...!
Ωραία βόλτα, νά'σαι καλά :beer:
μπράβο ρε φίλε , ζήτω τα μοναχικά ταξίδια .... έχουν και αυτά τη χάρη τους (όχι ότι δεν θέλουμε παρέα).
μας ταξίδεψες !!!
ααα ρε αφρικάνα αθάνατη !!!:smilea:
Cpt. Haddock
01/10/2010, 09:45
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Operater
01/10/2010, 09:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από man iii
...
ααα ρε αφρικάνα αθάνατη !!!:smilea:
καλά.. κόψε κάτι...
Γειά σου ρε Κωστή με τις ωραίες βόλτες σου!!! :beer: :beer: :beer:
Cpt. Haddock
01/10/2010, 09:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
καλά.. κόψε κάτι...
:rotflmao:
XJR_Billy
01/10/2010, 09:48
Πάντα τέτοια φιλαράκι!!
Τι ομορφιές, τι μέρη, τι δρόμοι να οδηγείς...
Δεν έχω πάει ποτέ μου προς εκεί, μακάρι να αξιωθώ κάποια στιγμή να πάω...:(
Να'σαι καλά φίλε!!:beer: :beer:
καλά.. κόψε κάτι...
.... για πες ...
XJR_Billy
01/10/2010, 09:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από man iii
.... για πες ...
Σεμνάαααα....:D
Κρίμα να ξεφτιλίσουμε το πανέμορφο ταξιδιωτικό του φίλου...:)
Operater
01/10/2010, 09:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
+1 :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
με καλή διάθεση πάντα :)
... απορία απλά :rolleyes:
Pardalotzatziki
01/10/2010, 10:18
Αντε και με παρεα στο επομενο...
:wave2:
Ρε... :D Καμμια "ελαφρια" βολτα θα κανονισουμε φετος...??? :rolleyes:
Πραγματικά πολύ όμορφη διαδρομή. Πάντα τέτοια και καλύτερα. :beer: :beer:
alximistis
01/10/2010, 11:56
μπράβο σου φίλε :) ένα υπέροχο εκδρομικό πάντα τέτοια :)
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Ρε... :D Καμμια "ελαφρια" βολτα θα κανονισουμε φετος...??? :rolleyes:
ωχ...8α ακολουθησει ο κλασικος διαλογος...
-εεε...να σου πω κατι???
-τι???
-να μωρεεεε...
-τιιιι??????
-να παρω το 640 ??? να μωρε...8α παω με τα παιδιααααα...
-κι εγω γιατι να μην ερ8ω????
- ειναι δυσκολα για σενα ακομα ...και 8α κουραστεις... και 8α ειμαστε μονο αντρες...και ειπες 8α εβγαινες με την κολητη σου...κι εγω μεχρι τοτε 8α εχω γυρισει...
-$#$$%%%% κι εγω ποτε 8α αρχισω να ερχομαι????
-ειναι βαρυ για σενα βρε κουτο...8α κουραστεις και δε 8α εφχαριστη8εις τιποτα...
-%$^^&&**... να το προσεχεις!!!!
-μα παιδι μου...το μηχανακι σου ειναι πιο πολυ για χωμα παρα για δρομο...τι ανησυχεις????
-^%^%^$$$## κι εγω δηλ. ποτε θα μαθω?????
-8α σου μα8ω εγω βρε....
-$$%%%$##@@@ μα αν δεν κανω χλμ πώς 8α μαθω????????????
-8α σε παω εγω αλλη φορα να κανεις προπονηση...χιχιχιχιιι!!!!!ευχαριστωωω!!! γειαααααααααααααα!!!!!
-εε...χμμ...καλα να περασ....
-βρουμ!!!....βροοοοοοοοοοοοοοοοουυυυμμ!!!!!!!!!!!!!!!
:rolleyes:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από taxydromos
Kωστα σε κυνηγαει ο εντουραδικος ουρανος!:smokin:
..πολυ κουραγιο ειχες που ανεβηκες εκει πανω με τετοιο καιρο:cool:
παντως πρεπει να ηταν φανταστκη εμπειρια!!:beer: :beer:
Σωτήρη ήταν φοβερή εμπειρία. Να κανονίσουμε την Ανοιξη να ανέβουμε Βάλια Κάλντα και να συνεχίσουμε προς Γράμμο, Βίτσι κτλ
καλά.. κόψε κάτι...
Γειά σου ρε Κωστή με τις ωραίες βόλτες σου!!! :beer: :beer: :beer:
:lol: :lol: :lol: :lol: όταν το έχρισαν "αθάνατο" ξέχασαν να βάλουν πάνω στο μηχανάκι την τρόμπα και τον ανορθωτή
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Πραγματικά πολύ όμορφη διαδρομή. Πάντα τέτοια και καλύτερα. :beer: :beer:
Ευχαριστώ να σαι καλά :beer:
Παιδιά κάποια στιγμή θα ξανανέβω πάνω γιατί δεν πρόλαβα να δω όλα όσα ήθελα. Θα ήταν ωραίο να κανονίσουμε μια εκδρομούλα προς τα κει.
Μια απόφαση είναι, λίγο τρέλα θέλει και λεφτά για την βενζίνη. Φαγητό και τα λοιπά τα κανονίζουμε να βγουν οικονομικά.
Εύχομαι σε όλους καλά χιλιόμετρα.
kokkiklhs
01/10/2010, 13:41
Kώστα είσαι μουρλός, αλλά έχεις ωραία μούρλα!!! :p
Μπράβο, τέλεια βόλτα, να είσαι καλά να ξαναπάς!
Ξέχασα να πω ότι σε ζηλεύω, δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω τέτοιες εξορμήσεις, εδώ από το νησί...
:beer:
όταν το έχρισαν "αθάνατο" ξέχασαν να βάλουν πάνω στο μηχανάκι την τρόμπα και τον ανορθωτή [/B]
πες το ρε παιδάκι μου και βλέπω τους άλλους να γελάνε και κοκκίνισα !!! :evil: :D
εντάξει τη τρόμπα τη γεφυρώνεις και είσαι οκ, τον ανορθωτή....... των παίρνεις στη μασχάλη
:rotflmao:
Ωραίος ρε Κωστή
:beer: :beer: :wave2: :beer: :beer:
Stergios69
01/10/2010, 20:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostasYZ
Ο δρόμος προς Αετομιλίτσα.
Ειχε μια μαυρίλα άλλο πράμα.
Τι μου θύμησες τώρα...
Πολύ ωραία βόλτα και η μικρή κακοκαιρία την έκαν αρκετά ιδιαίτερη... :D :wave2:
stavrouliasp
01/10/2010, 21:11
Πολύ πολύ όμορφα...:beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrouliasp
Πολύ πολύ όμορφα...:beer: :beer: :beer:
Παρακολουθώ τις εκδρομές που κάνετε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά μέχρι στιγμής δεν μπόρεσα να ακολουθήσω για διάφορους λόγους. Ελπίζω κάποια στιγμή να τα πούμε από κοντά στο βουνό.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
Τι μου θύμησες τώρα...
Πολύ ωραία βόλτα και η μικρή κακοκαιρία την έκαν αρκετά ιδιαίτερη... :D :wave2:
Αυτά που κάνατε κάποτε διάβασα κάμποσες φορές για να βρω πληροφορίες.
Νομίζω ότι είναι καιρός να γίνει ένα νέο χωμάτινο πολυήμερο, προς το τέλος της άνοιξης - αρχές καλοκαιριού.
Αρχικά δημιουργήθηκε από matmat
Ωραίος ρε Κωστή
:beer: :beer: :wave2: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
ωχ...8α ακολουθησει ο κλασικος διαλογος...
-εεε...να σου πω κατι???
-τι???
-να μωρεεεε...
-τιιιι??????
-να παρω το 640 ??? να μωρε...8α παω με τα παιδιααααα...
-κι εγω γιατι να μην ερ8ω????
- ειναι δυσκολα για σενα ακομα ...και 8α κουραστεις... και 8α ειμαστε μονο αντρες...και ειπες 8α εβγαινες με την κολητη σου...κι εγω μεχρι τοτε 8α εχω γυρισει...
-$#$$%%%% κι εγω ποτε 8α αρχισω να ερχομαι????
-ειναι βαρυ για σενα βρε κουτο...8α κουραστεις και δε 8α εφχαριστη8εις τιποτα...
-%$^^&&**... να το προσεχεις!!!!
-μα παιδι μου...το μηχανακι σου ειναι πιο πολυ για χωμα παρα για δρομο...τι ανησυχεις????
-^%^%^$$$## κι εγω δηλ. ποτε θα μαθω?????
-8α σου μα8ω εγω βρε....
-$$%%%$##@@@ μα αν δεν κανω χλμ πώς 8α μαθω????????????
-8α σε παω εγω αλλη φορα να κανεις προπονηση...χιχιχιχιιι!!!!!ευχαριστωωω!!! γειαααααααααααααα!!!!!
-εε...χμμ...καλα να περασ....
-βρουμ!!!....βροοοοοοοοοοοοοοοοουυυυμμ!!!!!!!!!!!!!!!
:rolleyes:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wave2:
Αλήθεια, εσύ εδώ και δύο χρόνια μαθαίνεις, θα βγεις χώμα και θα μας τσαγιάζεις όλους
:rotflmao: :rotflmao:
Μπράβο Κώστα, αλλά να ξέρεις ότι η αφρικάνα σου χωρίς το τενερε μου, δείχνει πολύ στενοχωρημένη.
:beer: :beer:
212333
Λευκάδιος
02/10/2010, 04:26
παντα τετοια Κωστή να'σαι καλα να μας φτιαχνεις την διαθεση :beer: :beer:
intruder
02/10/2010, 11:08
ωραιος κ ....μαχιμος:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: