View Full Version : Ισοθερμικα moto-στρατου!
mangalord
08/10/2010, 17:38
Ελπίζω να εχω Postarei στη σωστή ενότητα! Μιας και σε 3 εβδομαδες παρουσιαζομαι σκεφτόμουνα να συνδυάσω την αγορά των απαραίτητων ισοθερμικών για το στρατό με την αγορα ισοθερμικών που θα φοράω και στη μηχανή. Έχει κανει κάποιος κατι παρόμοιο για να μου πει εντυπωσεις και να μου προτείνει κατι?
blueangel
08/10/2010, 17:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από mangalord
να συνδυάσω την αγορά των απαραίτητων ισοθερμικών για το στρατό με την αγορα ισοθερμικών που θα φοράω και στη μηχανή.
Στο Ρέκυαβικ παρουσιάζεσαι:confused: :confused: :confused:
mangalord
08/10/2010, 17:48
χαχα! Ε οχι.. απλα ενταξει αν πιασουν τα κρυα και με στειλουν και κανα Εβρο δε νομιζω να βολευτω απλα με την σκελεα! Ασε που θα πρεπει να χω να αλαζω κιολας
χαχα! Ε οχι.. απλα ενταξει αν πιασουν τα κρυα και με στειλουν και κανα Εβρο δε νομιζω να βολευτω απλα με την σκελεα! Ασε που θα πρεπει να χω να αλαζω κιολας
...μη αγχώνεσαι ...όσο κρύο και να κάνει μόλις θα φοράς το jacket τέλος όλα !!!!
και με πολλές τσέπες για τσιγάρα , σάντουιτς , κινητό , κρουασάν , mp3 , τσόντες ...κτλ
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από teneres
...μη αγχώνεσαι ...όσο κρύο και να κάνει μόλις θα φοράς το jacket τέλος όλα !!!!
και με πολλές τσέπες για τσιγάρα , σάντουιτς , κινητό , κρουασάν , mp3 , τσόντες ...κτλ
προφανώς ή δεν υπηρετήσατε στην βόρεια Ελλάδα χειμώνα....
Γιατί στα -10 και -15του Έβρου/Ροδόπης/Πινδου/Βόρρα κλπ δεν την βγάζεις μόνο με το τζακετάκι.....
mangalord
08/10/2010, 18:00
Ναι αλλα ειναι και τα ποδια! Εχω ακουσει απο αρκετα ατομα παντως οτι συνδυασανε την αγορα και αν και κατοχος μηχανης ειμαι και κρυουλιαρης!
λοιπον Ακου... αν θα ψαξεις για ισοθερμικα... ψαξε ποιοτητα(υλικο) Merino...
Το θεμα στον στρατο ειναι οτι τα ισοθερμικα θελουν φροντιδα....δεν πλενονται οπως οι παραλλαγες
Κι αφου πρεπει να τα φορας κατασαρκα για να λειτουργησουν σωστα... θα θελουν συχνο καθαρισμα...
Επισης...αν εισαι σκοπια σε κανα φυλακιο...το μεγαλο προβλημα θα ειναι τα ποδια(αρβυλες) και η ακινησια.... Τα ισοθερμικα ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ την θερμοκρασια ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ....
Υ.Γ. δεν ειναι αναγκη να ψωνισεις απο μοτο-μαγαζο...Ορειβατικα & κυνηγετικα εχει παντου
andreas k1200s
08/10/2010, 18:01
Κρυωνουν τα παληκαρια του moto gr ????????
:nono: :nono: :nono: :nono: :nono:
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
λοιπον Ακου... αν θα ψαξεις για ισοθερμικα... ψαξε ποιοτητα(υλικο) Merino...
Το θεμα στον στρατο ειναι οτι τα ισοθερμικα θελουν φροντιδα....δεν πλενονται οπως οι παραλλαγες
Κι αφου πρεπει να τα φορας κατασαρκα για να λειτουργησουν σωστα... θα θελουν συχνο καθαρισμα...
Επισης...αν εισαι σκοπια σε κανα φυλακιο...το μεγαλο προβλημα θα ειναι τα ποδια(αρβυλες) και η ακινησια.... Τα ισοθερμικα ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ την θερμοκρασια ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ....
Υ.Γ. δεν ειναι αναγκη να ψωνισεις απο μοτο-μαγαζο...Ορειβατικα & κυνηγετικα εχει παντου
μια που το πιασαμε....
Ισοθερμικά δεν χρειάζεσαι γιατί ειδικά χειμώνα @@ μπουγαδα θα κάνεις....
Φοράς πολλά και λεπτά (βαμβακερά) ρουχα
Η σκελέα (την δίνουν ακομα; :lol: ) μια χαρά δουλεια κάνει
Τις αρβύλες δεν τις δένεις σφιχτά... χαλαρα γιατί κρυο+σκοπιά = πρησμένα πόδια... Περπατάς και τα χτυπάς στο έδαφος να κυκλοφορεί το αίμα...
καλός πολίτης
mangalord
08/10/2010, 18:13
Πωπω ακριβα τα merino!! Aπ οτι ειδα ειναι ρατσα προβατου. Σε οτι αφορα το θεμα καθαριοτητας σκεφτηκα οτι ενταξει στην αρχη ειναι 15-20 μερες η εκπαιδευση οποτε ενταξει αν εχω 3 και αλλαζω θα μαι οκ. Μετα οταν με στειλουν καπου θα τα πλενω καπου εκτος στρατοπεδου. Και προσωπικα αν και παιδι του Moto.gr κρυώνω και θέλω να αποφυγω κρυολογηματα του στρατου τα οποια περνανε μονο οταν τελειωσει η θητεια!!! Για τα ποδια θα παρω απλα ενισχυμενες μαλλινες χοντρεσ καλτσες. Ευχαριστω για τις συμβουλες σας παιδια!
imitrelos
08/10/2010, 18:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από andreas k1200s
Κρυωνουν τα παληκαρια του moto gr ????????
:nono: :nono: :nono: :nono: :nono:
Επαε στήν κρήτη όι.............:bigcry:
Το μπουφαν του στρατου μαζι με το γιλεκο και τήν επένδυση του στρατου κάνουν δουλεια........ α να θυμάσαι Διπλες κάλτσες
*μα που έχω τήν φώτο απο τήν σκοπιά με το laptop στο moto.gr
μοτοπεριοδικο και τσιγαρακι ?????:D
από τη μέση και πάνω δεν θα έχεις πρόβλημα , με το jacket και βαμβακερά φανελάκια και μπλουζάκια ...άνετα !!!!
από τη μέση και κάτω πάρε κάτι ,
αν θες όταν θα γυρνάς από τη σκοπιά να βλέπεις το πουλί σου !!:lol:
soter3gm
08/10/2010, 18:36
Αγοράζεις και χοντρά κολάν λίγκρα (όχι λούγκρα) όπου ζεσταίνουν πολύ αλλά ιδρώνεις και πολύ και τα πετάς και εύκολα.
Όπως αυτά που σκίζεις ;)
http://www.youtube.com/watch?v=0lUjhEHlh7s
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Εχετλαίος
08/10/2010, 19:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από soter3gm
Αγοράζεις και χοντρά κολάν λίγκρα (όχι λούγκρα) όπου ζεσταίνουν πολύ αλλά ιδρώνεις και πολύ και τα πετάς και εύκολα.
Μλκ έχω πέσει κάτω απ τα γέλια! Τα ίδια σε μαύρο με χονδρή λαστέξ φόδρα φόραγα εγώ στους ορεινούς αγώνες στο στράτευμα.
Καλά να σαι, μου σιαξες το βράδυ
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Aggelos_SV
08/10/2010, 19:29
Ότι πάρεις για τα πόδια φρόντισε να έχει ενισχυμένες θερμικά περιοχές στα γόνατα γιατί στα κρύα και με την ορθοστασία ξυλιάζουν και δεν τα νιώθεις από ένα σημείο και μετά.
Πάρε γάντια,μπαλακλάβες και πολλές κάλτσες για να τις φοράς διπλές στα γερά κρύα,αν και πάλι θα κρυώνεις.
Εχετλαίος
08/10/2010, 19:52
Στα πολλά κρύα και αν υπάρχει φωτιά επισκέψιμη, βγάζεις κάλτσες, ξεπλένεις με νερό τις βρωμοποδαρίλες και καπάκι ψιλοαντικρυστά στη φωτιά. Απίστευτη εμπειρία και καλό αντίδοτο α)στο κρύο και β)στη μυκητίαση.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Στα πολλά κρύα και αν υπάρχει φωτιά επισκέψιμη, βγάζεις κάλτσες, ξεπλένεις με νερό τις βρωμοποδαρίλες και καπάκι ψιλοαντικρυστά στη φωτιά. Απίστευτη εμπειρία και καλό αντίδοτο α)στο κρύο και β)στη μυκητίαση.
:rolleyes:
πωπω... οσοι το καναμε ειπαμε δε θα το ξανασυζητουσαμε ρε... :yuck:
Εχετλαίος
08/10/2010, 19:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
:rolleyes:
πωπω... οσοι το καναμε ειπαμε δε θα το ξανασυζητουσαμε ρε... :yuck:
Εκείνη η φωτιά στο δασάκι στα βουνά της Χίου είχε σώσει πολλά πόδια που είχαν γίνει πράσινα απ τη χλωρίδα 6 μέρες μέσα στην ίδια κάλτσα...
Ιστορίες για αγρίους...
:sick:
Γάντια παραλλαγής από νεοπρέν. Βρίσκεις άνετα στα κυνηγετικά είδη. Έως 20 ευρώ. Εναλλακτικά fleece Pentagon. έως 7 ευρώ.
foul face για το βράδυ σε καμιά σκοπιά. Προτίμησε φλισάκι και όχι μάλλινο. 5 ευρώ
Το καλύτερο όμως είναι φουλάρι Pentagon μακρύ που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν σκούφο και σαν foul face και σαν κασκόλ.
Αρβύλες pentagon ίδιες ακριβώς με αυτές που θα σου δώσουν, μόνο στην εμφάνιση. Έως 50 ευρώ. Μπορεί να χρειαστείς να βάλεις και έχτρα πάτο, διάλεξε έναν καλό, bates κατά προτίμηση (όχι τον ρυθμιζόμενο είναι πολύ ακριβός), για μόνωση απ' το κρύο και άνεση στην ορθοστασία. έως 17 ευρώ. Μοναστηράκι στην Αθήνα και Βαρδάρη στην Θεσσαλονίκη βρίσκεις σίγουρα.
Αρβύλες Magnum, Bates, Matterhorn κτλ μπορεί να μη σε αφήσουν να τις φορέσεις και είναι και ακριβές.
Κάλτσα όχι διπλή. Όσο χοντρή θέλεις, πάντα μάλλινη ποτέ βαμβακερή και όχι διπλή. Αυτές που θα σου δώσουν είναι πολύ καλές. Πάρε άλλα 2 ζευγάρια τις πιο χοντρές μάλλινες που θα βρεις σε κάποια έξοδο από στρατιωτικό πρατήριο. Για τους υποχόνδριους υπάρχουν και καλτσούλες gortex. και κανά δύο ζευγάρια λεπτές για το καλοκαίρι (αλλά μάλλινες) και είσαι κομπλέ.
Ισοθερμικά δεν σου χρειάζονται. Η σκελέα μια χαρά θα κάνει τη δουλειά της και η επένδυση που θα σου δώσουν για το σώμα είναι πολύ καλή, fleece. Με το μάλλινο κολόβιο, χιτώνιο, τζάκετ είσαι κομπλέ πάνω κάτω. Αν θέλεις οπωσδήποτε check
here (http://www.pentagon-armyline.gr/gr/products.asp?cid=41&cat_id=8#) .
Εναλλακτικά στείλε την αδελφή σου στα marks n' Spencer να σου πάρει.
Αν χρειαστεί να περπατήσεις κτλ σε πολύ κρύο η λύση για να μην παγώσεις μετά είναι..
Ισοθερμικό, φανελάκι πάνω απ' το ισοθερμικό, (πάνω είπα απ' το ισοθερμικό όχι από κάτω) fleece, χιτώνιο και τζάκετ κλειστό μόνο απ' τα κουπμιά για να παίρνει αέρα. (Το super θα ήταν τζακετ gortex αλλά έχει 180.
Κατά τη γνώμη μου, δε χρειάζεται να πάρεις τίποτε. Θα δεις στην πορεία τι σου χρειάζεται και το παίρνεις από στρατιωτικό πρατήριο σε μία έξοδο. Αν πας σε νησί όλα αυτά είναι άχρηστα, μόνο κανένα wind stoper θα σου χρειαστεί και τίποτε άλλο. (Άντε και οι αρβύλες αν δεν έκανες καθόλου enduro ως τώρα)
Α ναι. Και υπομονή. :lol:
Και εδώ θα είμαστε να πούμε και καλός πολίτης. Για την ώρα όμως...
Καλή θητεία νιάτο. :wave2:
Και κανένας καλός πάτος για την αρβύλα είναι καλή φάση. Είχα κάτι με μια επίστρωση αλουμινόχαρτου απο κάτω που ήταν μπόμπα. Δεν τους ξαναβρήκα γαμωτο..
Καλή θητεία φίλε:beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
Και κανένας καλός πάτος για την αρβύλα είναι καλή φάση. Είχα κάτι με μια επίστρωση αλουμινόχαρτου απο κάτω που ήταν μπόμπα. Δεν τους ξαναβρήκα γαμωτο..
Καλή θητεία φίλε:beer: :wave2:
Υπάρχουν πάτοι που την πρώτη φορά που τους πατάς βγάζουν θερμότητα. Πανάκριβοι και δεν αντέχουν πολύ.
Υπάρχουν μονωτικοί σαν αυτούς που είχες για να μην περνάει το κρύο απ' τον λαστιχένιο πάτο της ελληνικής αρβύλας.
Υπάρχουν πάτοι σιλικόνης.
Υπάρχουν ρυθμιζόμενοι. Για πορεία, ορθοστασία κτλ κτλ.
Το θέμα είναι πως όλα αυτά είναι λίγο ακριβά γαμώτο.
mangalord
08/10/2010, 22:49
πωπω πολλα πραγματα βλεπω! ευχαριστω για το χρονο σας! Σε οτι αφορα τους πατους εχω φτιαξει ειδικους πατους σε πελματογραφο. Λετε να βάλω 2? Εναν για μονωση και αυτον απο πανω?
panoulis2222
08/10/2010, 23:06
λοιπον φιλε ξεχνα τις αρβυλες γιατι θα φας καψωνι πριν ακομα περασεις την πυλη εκτος κ αν μετα τους 9 μηνες που υπηρετουν πλεον εχεις σκοπο να τις φορας και στον περιπατο στην πεντελη:rotflmao: :rotflmao:
ασε που βλεπω να μην τις βγαζεις ουτε στον υπνο σου να μην στις κλεψουν.
καλτσες γαντια σκουφο κ κασκολ ολα χοντρα!! καλους πατους να παρεις γιατι πονανε λιγο οι ατιμες.
κ απαραιτητως μηχανη ξυρισματος εκτος κ αν εισουν σαν εμενα που ξυριζομουν ανα 3ημερο.
αυτα κ καλη θητεια!:beer: :beer: :beer:
mikros boudas
08/10/2010, 23:49
ισοθερμικο απο mark's and spencer για τα ποδια εχω και κανει πολυ καλη δουλεια:beer:
επισης,εχω εδω και 7 χρονια μποτακι boreal αδιαβροχο.εχω εντυπωσιαστει απο την ανθεκτικοτητα,την μονωση και την αδιαβροχοποιηση του.νομιζω πως βγαζει κατι σε αρβυλο
Δεν μπορεί να φοράει μη προβλεπόμενο άρβυλο. Αυτό που του είπα εγώ είναι ελληνικού τύπου. Ίδιο ακριβώς με αυτά που θα του χορηγηθούν. Καψόνι δεν θα φάει από κανέναν και για κανέναν λόγο. Οι πάτοι που έχεις είναι μια χαρά. Κατά τη γνώμη μου μην πάρεις τίποτα πριν δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι. Ότι και να χρειαστείς θα το βρεις ακόμα και στο κψμ της μονάδας σου ή του κέντρου που θα παρουσιαστείς και μάλιστα φθηνότερο απ' ότι θα το βρεις έξω.
panoulis2222
09/10/2010, 13:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Κατά τη γνώμη μου μην πάρεις τίποτα πριν δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι. Ότι και να χρειαστείς θα το βρεις ακόμα και στο κψμ της μονάδας σου ή του κέντρου που θα παρουσιαστείς και μάλιστα φθηνότερο απ' ότι θα το βρεις έξω.
+ k απο εμενα!!:beer:
lleonidas
17/02/2013, 22:11
Ξεθάβω το θέμα για να ρωτήσω κάτι...Ψάχνω μπότες για να φοράω στη μηχανή τώρα το χειμώνα.Μια φίλη μου έβαλε την ιδέα λέγοντάς μου ότι ο αδερφός της(αστυνομικός στη ΔΙ.ΑΣ.) φοράει τις Bates (http://armypolicestore.gr/%CE%91%CE%A1%CE%92%CE%A5%CE%9B%CE%91/2268-%CE%91%CE%A1%CE%92%CE%A5%CE%9B%CE%91-%CE%92%CE%91%CE%A4%CE%95S.html) .Θα με καλύψουν αυτά τα άρβυλα ως προς την πρακτικότητα και την αδιαβροχοποίηση;Αξίζουν τα 150+ ευρώ για τα μοντέλα με gore-tex;
Ξεθάβω το θέμα για να ρωτήσω κάτι...Ψάχνω μπότες για να φοράω στη μηχανή τώρα το χειμώνα.Μια φίλη μου έβαλε την ιδέα λέγοντάς μου ότι ο αδερφός της(αστυνομικός στη ΔΙ.ΑΣ.) φοράει τις Bates (http://armypolicestore.gr/%CE%91%CE%A1%CE%92%CE%A5%CE%9B%CE%91/2268-%CE%91%CE%A1%CE%92%CE%A5%CE%9B%CE%91-%CE%92%CE%91%CE%A4%CE%95S.html) .Θα με καλύψουν αυτά τα άρβυλα ως προς την πρακτικότητα και την αδιαβροχοποίηση;Αξίζουν τα 150+ ευρώ για τα μοντέλα με gore-tex;
Μιλαμε για θητεια ή για μοτοσυκλετιστικη χρηση?
lleonidas
17/02/2013, 22:17
Για το δεύτερο.Είμαι σε φάση έρευνας αγοράς υποδημάτων και σκέφτομαι και αυτή τη λύση αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα με καλύψει...
Lioulios
17/02/2013, 22:21
Αμα δεν είσαι σε κάποιο σώμα ή σεκιουριτας ή κυνηγος-ορειβάτης και της θες μόνο για μηχανή ...Πάρε μηχανής. Θα έχεις και προστασίες στον αστράγαλο κτλ κτλ
Λήπει ο Εχετλαίος ... :(
akis_trevor
17/02/2013, 22:22
με αυτα τα λεφτα νομιζω παιρνεις αξιοπρεπεστατες μοτο-μποτες!!
lleonidas
17/02/2013, 22:26
Όχι δεν είμαι ένστολος.Απλά όσες μπότες μηχανής έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα δεν μπορώ να πω ότι με έχουν ικανοποιήσει ενώ αυτές ξέρω ότι είναι αδιάβροχες(gore tex),ελαφριές και παράλληλα ''στιβαρές''γύρω από το πόδι.Οι προστασίες φυσικά είναι ένα θέμα αλλά βλέπω και κάποια πολυφορεμένα μποτάκια μηχανής που τυχαίνει να μου αρέσουν όπως αυτά (http://www.helmetcity.co.uk/products/TCX-X%252dStreet-Waterproof-Boots-Black.html) που δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο σε αυτόν τον τομέα...δεν ξέρω..
Allst@rf
18/02/2013, 00:07
Υπάρχουν και μπότες μότο αδιαβροχες, gore -tex.
SHOOTER045
18/02/2013, 00:46
ισοθερμικες καλτσες απαραιτητα μαζι με καλτσακια neopren(γιατι αν κρυωνουν τα ποδια κρυωνεις ολοκληρος)τα φοραω καθημερινα πολλους χειμωνες τωρα,και για πολλες ωρες οδηγηση καθε μερα και κανουν δουλεια
SHOOTER045
18/02/2013, 00:54
Σαν παλιος φανταρος εχω να σου προτεινω τις materhorn οτι καλυτερο για κρυο,υγρασια,χιονια κλπ,εσωτερικη επενδυση thinsulate απο 200 gr εως 600gr!!! το μονο μειονεκτημα ειναι βαρια αρβυλα.τωρα αν επιτρεπονται ειναι αλλο θεμα,ειπαμε αν δεν σε αφηνουν να φορας κατι εμποριου,καλτσα ισοθερμικη με καλτσακια νεοπρεν,και εγω ενστολος ειμαι και αρκετα χρονια πανω σε μοτο,βλεπω πολλους που φορανε αρβυλα,αλλα τα αρβυλα ενω ειναι ποιο καλα στο περπατημα η σε ενδεχομενο τρεξιμο,δεν εχουν την προστασια που παρεχει μια μποτα μοτο.εκαστος στο ειδος του η αλλιως αντε τρεξε με τις γοβες στα οργωμενα....
Εγω στο στρατο στα χιονια εβαζα την καλτσα και μια σακουλα απεξω την εδενα και μετα το αρβυλο και εκανε σοβαρη δουλεια!!:beer:
Υ.γ.Αμαν τωρα το ειδα θα εχει απολυθει λογικα ο φανταρος..:bawl:
SHOOTER045
18/02/2013, 00:58
Όχι δεν είμαι ένστολος.Απλά όσες μπότες μηχανής έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα δεν μπορώ να πω ότι με έχουν ικανοποιήσει ενώ αυτές ξέρω ότι είναι αδιάβροχες(gore tex),ελαφριές και παράλληλα ''στιβαρές''γύρω από το πόδι.Οι προστασίες φυσικά είναι ένα θέμα αλλά βλέπω και κάποια πολυφορεμένα μποτάκια μηχανής που τυχαίνει να μου αρέσουν όπως αυτά (http://www.helmetcity.co.uk/products/TCX-X%252dStreet-Waterproof-Boots-Black.html) που δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο σε αυτόν τον τομέα...δεν ξέρω..
αυτην την μαρκα μποτες δινει τελευταια το υπουργειο και ενω γραφουν waterproof,τελικα μονο water ειναι :yuck:ας καλα οι σακουλες s/m και οι ιχ μποτες...:ninja:
SHOOTER045
18/02/2013, 01:00
Εγω στο στρατο στα χιονια εβαζα την καλτσα και μια σακουλα απεξω την εδενα και μετα το αρβυλο και εκανε σοβαρη δουλεια!!:beer:
Υ.γ.Αμαν τωρα το ειδα θα εχει απολυθει λογικα ο φανταρος..:bawl:
στην χειμερινη εκεινα τα χρονια,μια σειρα μου εβαλε σακουλα απο μεσα!!!γιατι τα greek army-all whether-αρβυλα εμπαζαν,και κοντεψε να χασει τα δαχτυλα του απο γαγγραινα...
..........
Λήπει ο Εχετλαίος ... :(
:(:(
MG-KTiNoS
18/02/2013, 07:38
μια που το πιασαμε....
Ισοθερμικά δεν χρειάζεσαι γιατί ειδικά χειμώνα @@ μπουγαδα θα κάνεις....
Φοράς πολλά και λεπτά (βαμβακερά) ρουχα
Η σκελέα (την δίνουν ακομα; :lol: ) μια χαρά δουλεια κάνει
Τις αρβύλες δεν τις δένεις σφιχτά... χαλαρα γιατί κρυο+σκοπιά = πρησμένα πόδια... Περπατάς και τα χτυπάς στο έδαφος να κυκλοφορεί το αίμα...
καλός πολίτης
υπάρχουν και πάτοι για το κρύο...
(και η σκελέα μιοα χαρά κάνει για μηχανάκι:lol:)
;)
Νομίζω οτι υπάρχει σημαντική διαφορά σε εξοπλισμό μηχανής και ορειβατικό. Στο περπάτημα χρειάζεται ευκινησία και απαγωγή του ιδρώτα, ενώ στη μηχανή δεν πειράζει να είναι πιό δυσκίνητος ο αναβάτης, αλλά χρειάζεται πιό μεγάλη προστασία από τον αέρα το νερό και τα πεσίματα.
Για το ισοθερμικό πρέπει να φοριέται κατάσαρκα. Τα βαμβακερά κρατούν υγρασία και δεν ενδείκνυνται για πολύωρη επαφή με το σώμα. Το μερινός είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για ισοθρεμικό. Φυσικό προιόν θεωρείται καλά ανεκτό. Δεν το έχω δοκιμάσει.
Οι διπλές κάλτσες θα πρέπει να μη σφίγγουν τα πόδια, ή το πρώτο ζευγάρι. Η λειτουργία την μόνωσης απαιτεί τον εγκλωβισμό αέρα μέσα στην κάλτσα. Άν αυτή είναι σφιχτή, δεν μπορεί να μονώσει.
Αυτά περί τεχνολογίας μόνωσης.
Lioulios
24/02/2013, 22:00
Τιπ .
Τα χεις καλά με το μάγειρα , ο οποίος σου δίνει καμπόση διάφανη μεμβράνη από αυτές που τυλίγουν τα τρόφιμα ...Τυλίγεσαι και βάζεις τα ρούχα από πάνω . Αυτό για σκοπιά σε χαμηλές θερμοκρασίες και γερμανικά νούμερα ...Που σπάνε κόκκαλα .
devil's animal
24/02/2013, 22:18
Τιπ .
Τα χεις καλά με το μάγειρα , ο οποίος σου δίνει καμπόση διάφανη μεμβράνη από αυτές που τυλίγουν τα τρόφιμα ...Τυλίγεσαι και βάζεις τα ρούχα από πάνω . Αυτό για σκοπιά σε χαμηλές θερμοκρασίες και γερμανικά νούμερα ...Που σπάνε κόκκαλα .
:eyepop::eyepop::eyepop:
283108
υπάρχουν κάποιοι απλοί κανόνες για το κρύο, ειτε καβάλα στην μηχανή, ειτε σκοπιά, είτε περπατώντας
1ον δεν πρέπει να ιδρώνεις αρα μακριά απο το μη αναπνευσιμο ναύλον.
2ον εαν ιδρώνεις θα πρέπει να μην έρχεται σε επαφή ο ιδρώτας με το δέρμα( να μην μουλιάζεις) και γι αυτό μακριά απο το υδρόφιλο βαμβάκι
3ον τίποτα να μην σε στενεύει γιαυτό μακριά απο τον στενό και "διπλό" ρουχισμό τύπου 3 ζευγάρια κάλτσες (εκτός εαν εχεις 2 νούμερα μεγαλύτερο παπούτσι για το κρύο)
4ον ο αέρας είναι το καλύτερο μονωτικό άρα το καλύτερο ντύσιμο είναι του"κρεμμυδιού", με στόχο την άνεση των κινήσεων
5ον το πόδι παγώνει απο τον πάτο του παπουτσιού. Ποτέ σόλα στο κρυο αλλά πάντα μονωτικό πάτο. 100% καλύτερο από 2πλες κάλτσες
6ον οτι και να φοράμε, απλά επιβραδύνουμε τον χρόνο που θα κρυώσουμε. Κάποτε θα κρυώσουμε. Όποτε οσο "κλείνετε" την ζεστή μέσα και εμποδίστε την επαφή με το εξωτερικό κρύο τοσο αυξανετε τον χρονο "ζεστασιας"
και
6ον η νέα τεχνολογία είναι αποτελεσματικότερη απο τα παλιά "κόλπα"
:a024:
υπάρχουν κάποιοι απλοί κανόνες για το κρύο, ειτε καβάλα στην μηχανή, ειτε σκοπιά, είτε περπατώντας
1ον δεν πρέπει να ιδρώνεις αρα μακριά απο το μη αναπνευσιμο ναύλον.
2ον εαν ιδρώνεις θα πρέπει να μην έρχεται σε επαφή ο ιδρώτας με το δέρμα( να μην μουλιάζεις) και γι αυτό μακριά απο το υδρόφιλο βαμβάκι
3ον τίποτα να μην σε στενεύει γιαυτό μακριά απο τον στενό και "διπλό" ρουχισμό τύπου 3 ζευγάρια κάλτσες (εκτός εαν εχεις 2 νούμερα μεγαλύτερο παπούτσι για το κρύο)
4ον ο αέρας είναι το καλύτερο μονωτικό άρα το καλύτερο ντύσιμο είναι του"κρεμμυδιού", με στόχο την άνεση των κινήσεων
5ον το πόδι παγώνει απο τον πάτο του παπουτσιού. Ποτέ σόλα στο κρυο αλλά πάντα μονωτικό πάτο. 100% καλύτερο από 2πλες κάλτσες
6ον οτι και να φοράμε, απλά επιβραδύνουμε τον χρόνο που θα κρυώσουμε. Κάποτε θα κρυώσουμε. Όποτε οσο "κλείνετε" την ζεστή μέσα και εμποδίστε την επαφή με το εξωτερικό κρύο τοσο αυξανετε τον χρονο "ζεστασιας"
και
6ον η νέα τεχνολογία είναι αποτελεσματικότερη απο τα παλιά "κόλπα"
:a024:
Εύγε.