PDA

View Full Version : Μαζί τα φάγαμε?

idomeneas
14/10/2010, 13:52
Σήμερα το πρωί μόλις τελείωσα από την δουλειά,
πήγα για καφεδάκι με ένα φίλο έτσι να τα πούμε που είχαμε καιρό...
και τι νέα του λεω?
να η γυναίκα μου πήγε να πάρει το ταμείο ανεργίας,
και αντί για χρήματα, τους έβαλαν να υπογράψουν ένα χαρτί...
Όταν θα μας τα στείλουν μπορεί να τα πάρετε της είπαν...

Αρχίσανε τα όργανα λέω...
930 ευρώ είναι οι κρατήσεις μου κάθε μήνα, τόσα μου μασουλάνε...
σε λίγο καιρό θα παίρνουν περισσότερα και από εμένα...
Επειδή εργάζομαι στον τουρισμό αναγκαστικά δουλεύω έξι μήνες,
και άλλους έξι κάθομαι...
Βλέπεις η Ισπανοί που μπήκαν στο παιχνίδι 20 χρόνια μετά από εμάς,
έχουν 11 μήνες τουρισμό το χρόνο, εμείς ένα εξάμηνο και πολύ είναι,
αυτα για τις δυνατές μονάδες, οι μικροί δουλεύουν το πολύ ένα τρίμηνο....
Σε λιγότερο από μια εβδομάδα θα πάω να γραφτώ στον ΟΑΕΔ,
για να μπω ταμείο να πάρω ουσιαστικά τα μισά από αυτά που έχω προκαταβάλει (450 ευρώ το μήνα)...
Όπως φαίνετε θα πάρω τα αρχίδια μου...
Αυτά είναι τα χάλια μας....
Αλλά σωστά τα είπε ο χοίρος, μαζί τα φάγαμε...
Εσείς πλερώστε το λογαριασμό τώρα...
Εντελώς τυχαία στο μαιλ μου σήμερα το πρωί μου 'χαν στείλει
αυτό --> http://www.market-talk.net/index.php/id/9518
Μια ερώτηξης έχω να κάνω...
Αφού βρε καραγκιόζηδες δεν είστε ικανοί ούτε δυο δεμάτια άχυρα να χωρίσετε,
τι θέτε επιτέλους και δεν πάτε στα τσακίδια να ξεβρωμίσουμε?
Είμαι εκνευρισμένος, όχι με αυτούς, αυτοί εκτελούν εντολές και μάλιστα πολύ καλά μέχρι τώρα...
Εκνευρισμένος είμαι με όλους εσάς, που πάτε και τους ψηφάτε,
που φιλάτε κατουρημένες ποδιές, και αναρωτιέμε... γιατί...

devil's animal
14/10/2010, 15:25
για να παρουν τις κρατησεις σου...ανα μηνα....

TheFace
14/10/2010, 19:03
γαμησετα!:(

the who
14/10/2010, 19:13
Μπαινω στο ταμειο ανεργιας με απολυση.Μετα απο 10 μερες το κοβω γιατι εκανα συμβαση στην ερτ.Τελειωνει η συμβαση(δελτιο παροχης υπηρεσιων με ΙΚΑ) και ξαναπαω στο ταμειο.Απαντηση:
- Τι λετε κυριε,εσεις εισαστε ελευθερος επαγγελματιας.Δεν δικαιουστε ταμειο ουτε το επιδομα των παιδιων που κι αυτο δεν το εδινε η ερτ.

καλα χριστουγεννα

blackrose
14/10/2010, 19:14
Την ώρα που ο ΟΑΕΔ βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να μην είναι σε θέση να καταβάλλει επιδόματα ανεργίας τους τελευταίους μήνες του 2010 και αναζητεί εναγωνίως 500 εκατ. ευρώ, πόροι ύψους 660 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα για την απασχόληση «λιμνάζουν» εξαιτίας της γραφειοκρατίας. Όπως αποκαλύπτει Το Βήμα, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού έχει εγκρίνει από τον Ιούνιο 11 προγράμματα, αλλά κινδυνεύουν να ακυρωθούν επειδή δεν έχουν υπογραφεί οι αποφάσεις από τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο ΟΑΕΔ μετά βίας διασφαλίζει τις παροχές του Οκτωβρίου, ενώ το ΙΚΑ, που οφείλει σημαντικά ποσά από εισφορές προς τον Οργανισμό, βρίσκεται επίσης σε οικονομικό αδιέξοδο.

Η αναστολή πληρωμής των επιδομάτων ανεργίας αποτελεί εφιαλτικό για την κυβέρνηση σενάριο, με σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις, σε μια χρονική περίοδο που αναμένεται περαιτέρω έξαρση των απολύσεων.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, 660 εκατ. ευρώ από κοινοτικά προγράμματα και «λιμνάζοντα αποθεματικά» του υπουργείου Ανάπτυξης παραμένουν στα αζήτητα, ενώ ο ΟΑΕΔ έχει επανειλημμένως υποβάλει προγράμματα και προτάσεις «για την αξιοποίησή τους στην αντιμετώπιση της ανεργίας την κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα».

Συγκεκριμένα, 11 εγκεκριμένα προγράμματα από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ, που αφορούν 108.000 θέσεις εργασίας, καθυστερούν επί τέσσερις μήνες επειδή δεν έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις.

«Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να αυτοακυρωθούν», όπως σημειώνει σε έγγραφό του προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδη ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ.Κικίλιας.

Ταυτοχρόνως, στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται η ύπαρξη 220 εκατ. ευρώ από πόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης που «λιμνάζουν» στο ειδικό «αποθεματικό απροβλέπτων» του υπουργείου Ανάπτυξης επί σειρά ετών, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην παρούσα οικονομική κρίση.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ εξηγεί στον νέο υπουργό Ανάπτυξης ότι «επί μήνες έχει υποβληθεί πρόταση για τη διάθεση των πόρων αυτών προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις για την τόνωση της απασχόλησης, αλλά οι προτάσεις προσκρούουν στη διαρκή και ακατανόητη άρνηση των υπηρεσιών σας».

Για το ζήτημα που έχει προκύψει, το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Στρατούλης δήλωσε: «Η κυβέρνηση όταν πρόκειται να εξασφαλίσει ταχύτατες και απρόσκοπτες διαδικασίες επενδύσεων fast track στα κερδοσκοπικά κεφάλαια καταργεί όλες τις συνταγματικές και νομικές εγγυήσεις για το περιβάλλον και την εργασία, ενώ όταν πρόκειται να στηρίξει με προγράμματα τους ανέργους οι υπουργοί της ξεχνούν να βάλουν την υπογραφή τους για την εκταμίευση διαθέσιμων γι’'αυτό το σκοπό πόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να ξεμπλοκάρει άμεσα τις όποιες αποφάσεις απαιτούνται για την προώθηση προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας και στήριξης των ανέργων».

Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231062214

SpineshankD
14/10/2010, 19:23
αυτο που βλεπεις φιλε idomenea ειναι η καταστροφη της μεσαιας ταξης... τωρα γιατι γινεται αυτο στο μυαλο μου υπαρχουν 2 σεναρια...1ο το κανουν απο παντελη ελλειψη οργανωσης και ολοκληρωτικη εγκεφαλικη μαλακια η 2ο το κανουν να μας γονατισουν κι'αλλο,κι'αλλο οσο μπορουν χαμηλοτερα ωστε να μην εχουμε απαιτησεις απο την δουλεια που θα βρουμε(λεμε τωρα),να τα πουλησουν ΟΛΑ σε τιμη ευκαιριας(οπως εχουν αρχισει ηδη) και να μας κανουνε ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ χωρις δικαιωματα και με το σκεπτικο"αν δεν ουσταρεις υπαρχουν αλλοι 1.000.000 που θα το κανουν" τωρα που το ξανασκεφτομαι,ειναι και τα 2 σεναρια μαζι...

και για να σου απαντησω το πιο απλο ερωτημα,θυμησου πριν λιγα καλοκαιρια που καηκε ολη η Ελλαδα και ανθρωποι που τους καηκανε τα σπιτια,ολακερα χωρια,τα ιδια ψηφισανε τον χοντρο μετα απο 1 μηνα χωρις να τρεχει τιποτα...μαλλον το εριξαν και οι ιδιοι στον στρατηγο ανεμο:rolleyes:
οποτε βγαλε ακρη για τι επιπεδο λαου μιλαμε...

κατσε να δεις τι θα γινει στις δημοτικες τωρα...ελπιζω να διαψευστω γιατι η καραμπινα θελει γερο σερβις...:evil:

the who
14/10/2010, 19:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από SpineshankD
αυτο που βλεπεις φιλε idomenea ειναι η καταστροφη της μεσαιας ταξης... τωρα γιατι γινεται αυτο στο μυαλο μου υπαρχουν 2 σεναρια...1ο το κανουν απο παντελη ελλειψη οργανωσης και ολοκληρωτικη εγκεφαλικη μαλακια η 2ο το κανουν να μας γονατισουν κι'αλλο,κι'αλλο οσο μπορουν χαμηλοτερα ωστε να μην εχουμε απαιτησεις απο την δουλεια που θα βρουμε(λεμε τωρα),να τα πουλησουν ΟΛΑ σε τιμη ευκαιριας(οπως εχουν αρχισει ηδη) και να μας κανουνε ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ χωρις δικαιωματα και με το σκεπτικο"αν δεν ουσταρεις υπαρχουν αλλοι 1.000.000 που θα το κανουν" τωρα που το ξανασκεφτομαι,ειναι και τα 2 σεναρια μαζι...

και για να σου απαντησω το πιο απλο ερωτημα,θυμησου πριν λιγα καλοκαιρια που καηκε ολη η Ελλαδα και ανθρωποι που τους καηκανε τα σπιτια,ολακερα χωρια,τα ιδια ψηφισανε τον χοντρο μετα απο 1 μηνα χωρις να τρεχει τιποτα...μαλλον το εριξαν και οι ιδιοι στον στρατηγο ανεμο:rolleyes:

κατσε να δεις τι θα γινει στις δημοτικες τωρα...ελπιζω να διαψευστω γιατι η καραμπινα θελει γερο σερβις...:evil:

Το πρωτο σεναριο ειναι απολυτα εναρμονισμενο με το δευτερο.Να χαρω τους μαλακες που θα πανε να ψηφισουν στις δημοτικες.

blackbusa
14/10/2010, 19:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από idomeneas

Επειδή εργάζομαι στον τουρισμό αναγκαστικά δουλεύω έξι μήνες,
και άλλους έξι κάθομαι...
Βλέπεις η Ισπανοί που μπήκαν στο παιχνίδι 20 χρόνια μετά από εμάς,
έχουν 11 μήνες τουρισμό το χρόνο, εμείς ένα εξάμηνο και πολύ είναι,
αυτα για τις δυνατές μονάδες, οι μικροί δουλεύουν το πολύ ένα τρίμηνο....

Σορρυ για το σπαμ...και χωρις να ειμαι στον χωρο...νομιζω οτι οι Ισπανοι δουλευουν 11 μηνες γιατι δεν πανε να βγαλουνε σε 3 μηνες ολο τον χρονο...λεμε για τελειως διαφορετικες τιμες...

idomeneas
14/10/2010, 20:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από SpineshankD

έχουνε υποθηκεύσει την χώρα μέχρι το 2060 απλά δεν έχει βγει στη φόρα ακόμα...
Ουσιαστικά για τα επόμενα 50 χρόνια θα κάνουμε ότι λένε οι "Μεγάλες Δυνάμεις"... κάτι μου θυμήζει αυτό...:rolleyes:

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
Σορρυ για το σπαμ...και χωρις να ειμαι στον χωρο...νομιζω οτι οι Ισπανοι δουλευουν 11 μηνες γιατι δεν πανε να βγαλουνε σε 3 μηνες ολο τον χρονο...λεμε για τελειως διαφορετικες τιμες...

Οι Ισπανοί είναι πολύ ποιο ακριβοί, το έχω ψάξει αρκετά...
απλά είναι ψυχροί επαγγελματίες και παίζουν το παιχνίδι πολύ σωστά...
Στην Ισπανία για να σου δώσω να καταλάβεις δεν παίζει να συννενοηθείς στα αγγλικά παντού όπως εδώ...
ξέρεις Ισπανικά, κέρδισες, αν όχι τον ήπιες...
Ακούγετε μαλακία αλλά από την μεριά του μάρκετινγκ είναι πολύ σωστό...

BLACKGAS
14/10/2010, 21:00
Στην Ισπανία για να σου δώσω να καταλάβεις δεν παίζει να συννενοηθείς στα αγγλικά παντού όπως εδώ... ξέρεις Ισπανικά, κέρδισες, αν όχι τον ήπιες...
Ακούγετε μαλακία αλλά από την μεριά του μάρκετινγκ είναι πολύ σωστό... [/B]

Αυτό το τελευταίο "από την μεριά του μάρκετινγκ είναι πολύ σωστό" μπορείς να το κάνεις λίγο πιο λιανά? Κάπου το έχασα το νόημα!:wave2:

mikros boudas
14/10/2010, 21:04
έχουνε υποθηκεύσει την χώρα μέχρι το 2060 απλά δεν έχει βγει στη φόρα ακόμα...
Ουσιαστικά για τα επόμενα 50 χρόνια θα κάνουμε ότι λένε οι "Μεγάλες Δυνάμεις"... κάτι μου θυμήζει αυτό...:rolleyes:

Στην Ισπανία για να σου δώσω να καταλάβεις δεν παίζει να συννενοηθείς στα αγγλικά παντού όπως εδώ...
ξέρεις Ισπανικά, κέρδισες, αν όχι τον ήπιες...
Ακούγετε μαλακία αλλά από την μεριά του μάρκετινγκ είναι πολύ σωστό... δεν ειναι καθολου ετσι.και αγγλικα ξερουν και μιλανε και απο τιμες ειναι μια χαρα.και μιλαω και για τουριστικα(ibiza) Και για λιγοτερο,Μαδριτη(για τουριστα πολυ κοντα στην Αθηνα απο τιμες),Βαλενθια.Βαρκελωνη δε πηγα προσωπικα αλλα πηγαν 5 φιλοι μου τελη Αυγουστου και μου ειπαν τα ιδια.κι εδω ΔΕΝ συνεννοησαι στα αγγλικα παντου,πολυ μετρια γνωση γλωσσας για τουριστικα.μονο την δουλεια σου να κανεις.απο την μερια του μαρκετινγκ(σοβαρη επιστημη αλλα τελοσπαντων),μονο εσυ λες πως ειναι σωστο

Akatanomastos
14/10/2010, 21:39
εγω ακουσα εναν διαλογο σημερα στο λεωφορειο μεταξυ

ενα τουρκαλά και κατι βαλκανιους

που λεγανε ποσο καλητερα ειναι στην τουρκια που περνας σε ξενοδοχειο 5 αστερων πολυ περισσοτερες μερες
απο τι σε ξενοδοχεια της κακιας ωρας στην ελλαδα για λιγοτερες μερες
και εχεις και τα ιδια νερα

ριχτε τις τιμες αλλιως θα παρετε πολλα @@

που ηδη εχετε αρχισει να παιρνετε

και οχι μονο απο τους ξενους αλλα και απο τους ελληνες πλεον

gsman
14/10/2010, 21:41
Είμαι εκνευρισμένος, όχι με αυτούς, αυτοί εκτελούν εντολές και μάλιστα πολύ καλά μέχρι τώρα...
Εκνευρισμένος είμαι με όλους εσάς, που πάτε και τους ψηφάτε,
που φιλάτε κατουρημένες ποδιές, και αναρωτιέμε... γιατί...

Φιλε να ξερεις σε καταλαβαινω--αυτο είναι το σύστημα στο οποίο ζουμε--είμαστε όλοι μικρα μικρα γραναζακια.
Θελει πολυ προσπάθεια να βγει, ο καθένας ξεχωριστα, από το κέφυλος της προσωπικής του ασφάλειας και ματαιοδοξίας. Είναι δύσκολο...
Ο τροπος που μεγαλώνεις και μπολιάζεσαι, αυτος, καθοριζει και την πορεία σου... Μαθαμε σε ενα σάπιο συστημα, ψηφιστρονια του κερατα, ο καθένας για την παρτη του.
Μαθαμε σε μια χωρα που καλλιεργει οπαδηληκι... είμαστε λοιπον οπαδοι σε κομματα, ομαδες, στον κάθε κερατα...
Και οι ανθρωποι κρινονται στα δυσκολα και οχι στα ευκολα. Και η ωρα της ψηφου είναι δυσκολη ωρα--είναι εκει που πρεπει να τα φέρεις ολα αυτα τουμπα, είναι εκει που κατι ξέρεις, κατι εχεις υποψιαστει και ακουσει, κατι σου βρωμαει...όμως το χερι δεν παει αλλού... παλι τα ιδια...??

Αλλα να σου πω κιόλας, μηπως τελικα συμβαινει τπτ αλλο που δεν μπορουμε να αντιληφθουμε και παμε (όσοι ακομα παμε) όλοι σαν τα ζωα και ψηφίζουμε..????

idomeneas
14/10/2010, 22:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
Αυτό το τελευταίο "από την μεριά του μάρκετινγκ είναι πολύ σωστό" μπορείς να το κάνεις λίγο πιο λιανά? Κάπου το έχασα το νόημα!:wave2:

Φιλαράκι για να στο αναλύσω πλήρως πρέπει να ξέρεις μάρκετινγκ και πέντε πράγματα για τον τουρισμό...
Με απλά λόγια, φαντάσου τον εαυτό σου σαν τουρίστα...
πηγαίνεις σε μια χώρα ακριβώς ίδια με την Ελλάδα,
μιλάς ελληνικά, τρως ελληνικά, και μαλακίζεσε ελληνικά...
πηγαίνεις όμως σε μια άλλη χώρα, τρως τα δικά τους φαγητά,
μιλάς την γλώσσα τους, ζεις τα εθιμά τους...
Πουγουστάρεις πιο καλά? Τι θα έχεις να πεις μόλις γυρίσεις...
Αναμνήσεις κλπ...
Αυτά χοντρά χοντρά γτ σηκώνει πολύ ανάλυση...

idomeneas
14/10/2010, 22:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
δεν ειναι καθολου ετσι.και αγγλικα ξερουν και μιλανε και απο τιμες ειναι μια χαρα.και μιλαω και για τουριστικα(ibiza) Και για λιγοτερο,Μαδριτη(για τουριστα πολυ κοντα στην Αθηνα απο τιμες),Βαλενθια.Βαρκελωνη δε πηγα προσωπικα αλλα πηγαν 5 φιλοι μου τελη Αυγουστου και μου ειπαν τα ιδια.κι εδω ΔΕΝ συνεννοησαι στα αγγλικα παντου,πολυ μετρια γνωση γλωσσας για τουριστικα.μονο την δουλεια σου να κανεις.απο την μερια του μαρκετινγκ(σοβαρη επιστημη αλλα τελοσπαντων),μονο εσυ λες πως ειναι σωστο

μην κάνετε το λάθος να συγκρίνετε της διακοπές ενός Έλληνα στην Ελλάδα με τις διακοπές ενός τουρίστα... απλώς καμία σχέση...
Επίσης στην Ισπανία για να πιεις ένα ποτό σε ένα μπαρ θέλεις τουλάχιστον 5-7 ευρώ...
Μάλια-Χερσόνησσο στην Κρήτη με 7 ευρώ πίνεις τρία...

idomeneas
14/10/2010, 22:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από gsman

Φιλε να ξερεις σε καταλαβαινω--αυτο είναι το σύστημα στο οποίο ζουμε--είμαστε όλοι μικρα μικρα γραναζακια.
Θελει πολυ προσπάθεια να βγει, ο καθένας ξεχωριστα, από το κέφυλος της προσωπικής του ασφάλειας και ματαιοδοξίας. Είναι δύσκολο...

δεν είναι δύσκολο φιλαράκι, εκεί είναι το ζήτημα...
μας έχουνε κάνει να πιστεύουμε πως είναι δύσκολο...
:beer:

LARISEOS
14/10/2010, 22:32
μην κάνετε το λάθος να συγκρίνετε της διακοπές ενός Έλληνα στην Ελλάδα με τις διακοπές ενός τουρίστα... απλώς καμία σχέση...
Επίσης στην Ισπανία για να πιεις ένα ποτό σε ένα μπαρ θέλεις τουλάχιστον 5-7 ευρώ...

τωρα εσυ μιλας σοβαρΑ???

που δούλεψες?? και τι αγγλικα καταλαβαίνεται??? το οτι οι ξένοι λενε οτι δεν θα ξανα πατήσουν το καταλάβατε ποτέ?? ( εγω παντως τωσα χρονια σουηδια δεν μπορεις να φανταστεις τι εχω ακουσει κ πωσο ντρεπομουνα που γυρνουσανε οι σοθηδοι κ μου λεγανε ......τα χειροτερα που τους εστειλα στην ελλαδα!)

το οτι τωσα χρονια πολλοί πήρατε επιδοτήσεις για να διμιουργησεται τουρισμο και τα σκατωσανε τι ειναι??? ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΗΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΙΤΑ?

φταίνε ολοι εκτος απο μας!!!!

blackbusa
15/10/2010, 02:06

το εχεις ψαξει???δηλαδη εγω που εχω παει τι πρεπει να πω???σαν τιμες μπορει να ειναι σχετικα κοντα αλλα οι παροχες που εχεις ειναι καμμια σχεση...και στα πιο βασικα αγαθα βεβαια ειναι πολυ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ...δηλαδη φαι,καφε,ποτο...

με 7 ευρω 3 ποτα ε????ζεις ομως να πιεις και το τριτο η το κρατας καβα για να βαλεις και στο μηχανακι???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

και βεβαια το πιο ακριβο με τους ψυχρους επαγγελματιες δεν κολλαει με την καμμια...ο τουριστας θελει οσο πιο φτηνα με καλες παροχες και φιλικη περιποιηση...κατι που δυστηχως στην Ελλαδα εχει χαθει...

δεν εβαλα και την Τουρκια μεσα επιτηδες...γιατι απο γνωστους που εχουν παει....μπορει να ειναι πολυ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πιο φτηνα και να ειναι πολυ φιλικος ο κοσμος....αλλα κατι το μουσουλμανικο...κατι η νοοτροπια...κατι η βρωμα...ειναι κατι που χανει πολυ...και φαντασου εχουν πολυ περισσοτερο κοσμο απο Ελλαδα...και εκει να δεις αν μιλανε Αγγλικα...

φιλικα παντα...

Shaolin Monk
15/10/2010, 02:36
Η εξυπηρετηση μπορει να ειναι χλια, οι τιμες ακριβες, ολα ελεεινα και τρισαθλια... Αλλα η πραγματικοτητα μπορει και να ειναι πολυ πιο πεζη...

Ενας Γερμανος, Γαλλος, Βελγος κτλ, εχει ενα τετραημερο μπροστα του, παιρνει το μοτοσακο (αμαξι, πατινι, τρενο) και τη γκομενα και "τσουπ", πεταγεται μια Εσπανια για πλακα. Εαν αποφασισει να το κανει για Ελλαδα, θα γραψει ταξιδιωτικο στο advrider μεχρι να φτασει. Τετοιοι τουριστες ειναι παρα πολλοι μεσα στην Ευρ. Ενωση, περισσοτεροι απο οτι θελουμε να πιστευουμε.

Εκτος των αλλων, χωρες οπως το Μαροκο,Τυνησια, Τουρκια, Αιγυπτο ειναι πια βαρια οπλα στο τουρισμο με εντονη αναπτυξη στις υποδομες. Και αυτες οι χωρες δεν εχουν, το καταδικαστικο μερικες φορες, ενιαίο νομισμα για τις ανταγωνιστικες τιμες.

blackbusa
15/10/2010, 02:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Η εξυπηρετηση μπορει να ειναι χλια, οι τιμες ακριβες, ολα ελεεινα και τρισαθλια... Αλλα η πραγματικοτητα μπορει και να ειναι πολυ πιο πεζη...

και πριν 15-20 χρονια τι γινοτανε???ασε που αν δεις ποσα τουριστικα γραφεια με πτησεις charter για ελληνικα νησια υπαρχουν θα παθεις κοκομπλοκο...α ναι...και το 60-70% του τουρισμου της Ελλαδας ηταν και παραμενει απο ελληνες...απλα προτιμανε να πανε Mallorca η Ibiza με λιγοτερα λεφτα....

:wave2:

idomeneas
15/10/2010, 03:24
είναι ολοφάνερο ότι ορισμένοι είστε εντελώς άσχετοι...
μην το πάρετε προσωπικά, αλλά σας το είπα εξαρχής,
αυτό που βλέπετε σαν ΕΛΛΗΝΕΣ τουρίστες δεν έχει καμία σχέση
με τους υπόλοιπους ευρωπαίους που επισκέπτονται την χώρα...
να κάτσω να σας εξηγήσω και να χαλώ την ζαχαρένια μου μέσα στο μοτο δεν παίζει, και δεν θα βγάλουμε και άκρη... οπότε το προσπερνώ...
Πάμε τώρα στους Σουηδούς και γενικά εκεί τριγύρω χώρες...
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το κομάτι της αγοράς η Ελλάδα το έχει χάσει προ πολλού, και δεν πρόκειτε να ξαναγυρίσει πίσω...
Πιστά πελατάκια κατά τις δεκαετίες 80-90 γνώρισαν τα διαμάντα του ελληνικού τουρισμού, τα οποία δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση παπανδρέου τότε, (μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δώσετε)
έφαγαν δυνατές τάπες και δαγκωνιές και ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν...
Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση έχει αλλάξει κατά πολύ προς το καλύτερο, αλλά για την συγκεκριμένη αγορά είναι πλέον αργά...
Όσοι έρχονται είναι απλά από συνήθεια και κατά τύχη...

@Lariseos

Έχω κάνει από βοηθός βοηθού μέχρι διευθυντής, σε μπαρ, club, και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα,
κυρίως σε νησιά και ένα μεγάλο μέρος στην Κρήτη...
Εδώ κάτω που είμαι τώρα, χωρίς δύο γλώσσες όχι μόνο δεν σε προσλαμβάνουν, αλλά ούτε καλημέρα δεν σου λένε...
Κάτι ξερονήσια που ο βαρκάρης έχει δυο δωμάτια,
εκεί 'ναι παίζει αυτό που λες...

και προς γνώσην και συμόρφωση...
στην ελλάδα ο ιδιωτικός τομέας στον τουρισμό
είναι αρκετά ανεπτυγμένος και έχει κάνει άλματα
τα τελευταία 15 χρόνια, αυτό που κρατάει τον χώρο πίσω
είναι η κρατική μηχανή, και η ελεϊνή γραφειοκρατεία...
Τα λαμόγια στον χώρο πολλά, μα πάρα πολλά και αυτοί είναι
που χαλάνε και την εικόνα που έχουμε προς τα έξω...
βλέπεις στην Ελλάδα ο κάθε τσόγλανος που ξέρει έναν άλλο τσόγλανο (πολιτικό)
έχει ασυλία στον ΕΟΤ και την τουριστική αστυνομία...
οπότε εγώ όσο καλός και να είμαι, όταν ο πελάτης μου
κάνει μια περασά από έναν μη επαγγελματία η ρετσινιά μένει...

mikros boudas
15/10/2010, 08:06
Μάλια-Χερσόνησσο στην Κρήτη με 7 ευρώ πίνεις τρία... δεν κανω αυτο το λαθος.Μιλαω για διακοπες τουριστα στην Ελλαδα και για διακοπες τουριστα στην Ισπανια(απο αλλη χωρα να πανε και οι δυο με πακετο).
Στην Μαδριτη οι τιμες ειναι οπως στην Αθηνα η εστω πολυ κοντα.
Στα τουριστικα ειναι οσο ειναι και στα ελληνικα τουριστικα(μαλια που λες κι εσυ).
στην αθηνα ποτο θες τουλαχιστον 6 ευρω.οπως και στα περισσοτερα ελληνικα νησια.
προσπαθεις να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα. οι σκανδιναβοι κραζουν,οι αγγλοι χαιρονται μονο και μονο επειδη κανουν ο,τι γουσταρουν και τρωνε γυρο,ολα τα αλλα τα κραζουν.τα κινεζια ειναι μεχρι να σοβαρευοτουν και να πατανε και καμια φωνη,μετα τα χασατε κι αυτα.
Και τελος,γιατι να ειναι διαφορετικες οι διακοπες ενος ελληνα και ενος τουριστα?

Boxer
15/10/2010, 09:05

ασχετο...

το master σου στο μκτ μηπως το εχεις κανει στο Aston ?

zephyr1
15/10/2010, 10:23
http://greekvoices.blogspot.com/2010/10/800000euro.html

mikros boudas
15/10/2010, 10:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
http://greekvoices.blogspot.com/2010/10/800000euro.html ρε αυτος δε τα φαγε ακομα,στην τραπεζα τα εχει:lol: :lol:

yannis24
15/10/2010, 10:34

:eyepop: :eyepop:

καλα αυτο δεν παιζει με τιποτα.....
(σου μιλαω σαν ατομο αρραβωνιασμενο με Ισπανιδα απο την Βαλενθια για 6 χρονια, με πολυ τουρισμο στην Ισπανια,....Βαλνεθια, βαρκελωνη, Ιμπιζα κτλ !!)

Στην Ισπανια για να πιεις μια μπυρα στην Βαρκελωνη μπουκαλι θελεις περιπου €4.....
απο εκει και περα ολοι πινουν βαρελισσια με €2.5.......που .....στην Βαρκελωνη.....οχι στα Μαλια......(στα Μαλια μπορει να ειναι φθηνα, αλλα οπως και να το κανεις, συγκρινε τα με την Ιμπιζα και οχι με την Βαρκελωνη και την Μαδριτη)......

για ποτο η τιμη τους ειναι στα €5 & €6 .....μιλαμε παντα σε μπαρακια, και οχι σε club που οι τιμες τους ειναι αναλογες με τις δικες μας ( €10+ για το ποτο.....).....αλλα ακομα και στα club οι μπυρες ειναι στα €5 το μπουκαλι !!

mikros boudas
15/10/2010, 10:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
:eyepop: :eyepop:

καλα αυτο δεν παιζει με τιποτα.....
(σου μιλαω σαν ατομο αρραβωνιασμενο με Ισπανιδα απο την Βαλενθια για 6 χρονια, με πολυ τουρισμο στην Ισπανια,....Βαλνεθια, βαρκελωνη, Ιμπιζα κτλ !!)

Στην Ισπανια για να πιεις μια μπυρα στην Βαρκελωνη μπουκαλι θελεις περιπου €4.....
απο εκει και περα ολοι πινουν βαρελισσια με €2.5.......που .....στην Βαρκελωνη.....οχι στα Μαλια......(στα Μαλια μπορει να ειναι φθηνα, αλλα οπως και να το κανεις, συγκρινε τα με την Ιμπιζα και οχι με την Βαρκελωνη και την Μαδριτη)......

για ποτο η τιμη τους ειναι στα €5 & €6 .....μιλαμε παντα σε μπαρακια, και οχι σε club που οι τιμες τους ειναι αναλογες με τις δικες μας ( €10+ για το ποτο.....).....αλλα ακομα και στα club οι μπυρες ειναι στα €5 το μπουκαλι !! πες τα κι εσυ γιατι εμεις ειμαι ασχετοι εντελως:beer: :beer:

yannis24
15/10/2010, 10:43
και κατι αλλο....

οταν εψαχνα να παω γαμηλιο ταξιδι σκεφτομασταν διαφορα μερη ....ακουστε :

1)1 Εβδομαδα αεροπορικως στην Σαντορινη σε ξενοδοχειο γαματο ( γαμηλιο ταξιδι ειπαμε ε?), με μονο πρωινο......€1100 το ατομο !!
2)1 Εβδομαδα αεροπορικως στην Mallorca σε 5αστερο ξενοδοχειο με φουλ φαγητο (πρωινο + αλλο ενα γευμα ).........€900το ατομο !!

3)1 Εβδομαδα αεροπορικως στο Lancarotte (Καναρια νησια) σε 5αστερο ξενοδοχειο με φουλ φαγητο (πρωινο + αλλο ενα γευμα ).........€950 το ατομο !!

τελικα .....καταληξαμε 1.5 εβδομαδα στις Μαλβιδες, σε 5στερο ξενοδοχειο, που μας καναν τεμεναδες ολη την ημερα οι υπαλληλοι τους ξενοδοχειου, που περασαμε τελεια, με .........€1100....το ατομο !!

τι λεμε τωρα?
οσα λεφτα θελαμε για την Σαντορινη, που θα βγαιναμε στα γνωστα club και μπαρακια και θα μας πιανανε τον κολο........ασε .....μακρυα και αγαπημενοι.......

ΥΓ....περυσι φυγαμε Παρασκευη απογευμα με 2 διανυκτερευσεις στα Τρικαλα Κορινθιας .....φαγητο, ποτο, διαμονη, βενζινες διοδια, προφυλακτικα.......κοστος εκδρομης €500....
μετα απο ενα μηνα καναμε ενα ΣΚ μια εκδρομη στην Βαρκελωνη, αεροπορικως, με ξενοδοχειο και τα λοιπα εξοδα ιδια πανω-κατω, .....κοστος εκδρομης.....€650...

δηλαδη για ενα προορισμο στα 122 κμ απο την Αθηνα, και για εναν αλλο προορισμο στα 5000κμ απο την Αθηνα......η διαφορα ειναι €150.......

ρε ουστ........

Daemon
15/10/2010, 10:47
Μηπως για να φτασουνε να γκρινιαξουνε για της τιμες ποτων κτλ κτλ θα πρεπει να τους αφησουμε και να κατεβουνε απ'τα πλοια, να ανεβουν/κατεβουν απ'τα αεροπλανα να τους αφησουμε να δουν τα αξιοθεατα που ηρθανε να δουνε (γιατι πιστευω αυτος που ταξιδεψε 5000χλμ και ξοδεψε τα κερατα του για να ερθει στην Ελλαδα σιγουρα δεν το εκανε για τα ποτα.. (βεβαια δεν εχω ασχοληθει ποτε με το μαρκετινγκ και το τουρισμο οποτε μπορει να ειμαι λαθος)

yannis24
15/10/2010, 10:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
Μηπως για να φτασουνε να γκρινιαξουνε για της τιμες ποτων κτλ κτλ θα πρεπει να τους αφησουμε και να κατεβουνε απ'τα πλοια, να ανεβουν/κατεβουν απ'τα αεροπλανα να τους αφησουμε να δουν τα αξιοθεατα που ηρθανε να δουνε (γιατι πιστευω αυτος που ταξιδεψε 5000χλμ και ξοδεψε τα κερατα του για να ερθει στην Ελλαδα σιγουρα δεν το εκανε για τα ποτα.. (βεβαια δεν εχω ασχοληθει ποτε με το μαρκετινγκ και το τουρισμο οποτε μπορει να ειμαι λαθος)

σωστος......
αλλα για να τους αφησουμε να τα κανουνε ολα αυτα....δεν θα πρεπει καθε λιγο και λιγακι να κανουνε απεργειες οι Ελεγκτες εναεριας κυκλοφιοριας, οι υπαλληλοι του αεροδρομιιου, ο Προαστιακος, το Μετρο, οι λιμενεργατες,, οι συμβασιουχοι της Ακροπολης, του υπουργειου πολιτισμους, οι μεταφορεις και οι φορτηγατζηδες, οι ναυτικοι, ...δυσκολο.......

zephyr1
15/10/2010, 11:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
σωστος......
αλλα για να τους αφησουμε να τα κανουνε ολα αυτα....δεν θα πρεπει καθε λιγο και λιγακι να κανουνε απεργειες οι Ελεγκτες εναεριας κυκλοφιοριας, οι υπαλληλοι του αεροδρομιιου, ο Προαστιακος, το Μετρο, οι λιμενεργατες,, οι συμβασιουχοι της Ακροπολης, του υπουργειου πολιτισμους, οι μεταφορεις και οι φορτηγατζηδες, οι ναυτικοι, ...δυσκολο.......

Γιατι?
Μια χαρα τον εχουν πετυχει το σκοπο τους.
Και δεν ειναι τι κανουν οι αλλοι, παρε παραδειγμα απο 3-4 θεματα σημαντικα εδω μεσα στο φορουμ,μια συμφωνη γνωμη δεν υπαρχει,ο καθενας εχει μια προτωποριακη ιδεα ωστε να μην ειμαστε ενωμενοι για να αντιδρασουμε σε τιποτα.

Βλεπεις την καραμελα τους οχι μονο την φαγαμε αλλα διαφημιζουμε και ποσο σουπερ ειναι.:yuck:

LARISEOS
15/10/2010, 11:25
μπορει να το κακο σχολιάσετε, να κανετε οτι θέλετε αλλα η αλήθεια ειναι πικρή!

Οταν βγαινει ο πάγκαλος και λεει ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ! Λεει απλα την αλήθεια....και μπραβο του που τόλμησε να μηλισει σαν ανθρωπος κ οχι σαν πολιτικός για να μην εκτεθεί!

αυτο δεν θέλουμε??? ε? τι γκρινιάζετε ολη την ωρα???

γκρινιάζουν τα νησάκια μας? οι επαγγελματίες ??οι υπάλληλοι?? πιοι ρε ? να πανε να πνηγουν ολοι ,,,,που εκμεταλλεύτηκαν τον ελληνικο τουρισμό μαζι με της κυβερνήσεις κ κλαίγονται!!!!

οταν το 2002-2004 (δεν θυμαμαι ακριβώς) κατι ήμουνα στην σκιαθο με ενα charter απο σουηδια.....πηγα στης κουκουναριές....και ερχετε ενας αγγλος και μου λεει 8 ευρο για την ξαπλωστρα.......φυσικα εγινε της πουτανας....!

παω επανω στο μπαρακι και πιανω το αφεντικό κ του λεω δεν ντρεπεσε ρε 8 ευρο η ξαπλώστρα ....και μου λεει οτι δεν ευθύνεται αυτος για της ξαπλώστρες αλλα η κοινότητα!

και του λεω ,,,καλα και εσυ που εχεις το μαγαζάκι σου εδω τι κανεις?
δεν παραπονεθηκες? δεν πρεπει να κανεις κατι???

μου λεει τι να κανω?.....δεν ειναι δικο μου ασ κανουν οτι θελουν!

....... ε τοτε του λεω σε κανα 2-3 χρονακια που θα βλεπεις τους τουρίστες με τα κιάλια να μην παραπονιέσαι!

τωρα αυτο το ατομο θα παραπονιέται οπως κανεις κ εσυ!!!

τουλαχιστον θα δεχτο τα παράπονα σου, αλλα θα δεχτείς κ εσυ το ¨μαζι τα φαγαμε¨!

blackbusa
15/10/2010, 12:19
είναι ολοφάνερο ότι ορισμένοι είστε εντελώς άσχετοι...
μην το πάρετε προσωπικά, αλλά σας το είπα εξαρχής,

το θεμα το ξεκινησα εγω....και ειπα απομονος μου οτι δεν ειμαι του χωρου και ουτε οτι κατεχω τα προβληματα του κλαδου...αλλα η απλη μου λογικη βλεπει το εξωτετρικο πιο φτηνο...

idomeneas
15/10/2010, 17:04
παλικάρια εγώ προσωπικά δεν έχω τπτ με κανέναν σας οπότε μην μου επιτίθεστε...
Επειδή δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα λίγα λογάκια για να πάρετε μία ιδέα...
Φίλος μου νοικιάζει παραλία με ένα ριμαδομπαράκι από τον δήμο,
και επειδή είχε και το μπαράκι (μια ψευτοκατασκευή εντελώς) το πλήρωσε χρυσάφι...
Έρχετε το λιμενικό ένα μήνα μετά και του βάζει πρόστιμο για το μπαρ,
ενώ δεν ήταν δικό του 25000 ευρώ, και 250 ευρώ για κάθε μέρα που το έχει ανοιχτό...
Η κατάσταση είναι εντελώς γιούχου...
Άλλο φιλαράκι ενοικιάζει μαγαζί στον παραλιακό, και ανοίγει πιτσαρία...
Στο οίκημα υπάρχει άδεια για σουβλατζίδικο, άρα υποτίθετε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για κατάστημα εστίασης...
Καταθέτει σαν μαλάκας όλη την χαρτούρα που του ζητησαν για άδεια λειτουργίας και ανοίγει (όταν καταθέσεις είσαι νομικά καλυμένος)
Ρίχνει φράγκα στην επιχείρηση και το μαγαζί επειδή είναι πολύ σωστός επαγγελματίας πάει μπάλα...
Βλέπουν τα κοράκια το λιλι να ρέει και του κόβουν την άδεια...
Αναγκαστηκε λοιπόν να κλείσει, μια υγιής επιχείρηση που απασχολούσε πέντε άτομα...
Εκτός αυτού, αυτός χρεωκόπησε, μεροκαματιάρης ήτανε και τον φάγανε τα χρέη...
Περνάω την επόμενη χρονιά και το βλέπω πιτσαρία, ρωτάω ποιος το έχει και είναι ένας κολητός του δημάρχου...
Η πίτσα άθλια και φυσικά καμία σχέση η δουλειά με πριν...
Άλλος φίλος με πιτσαρία στο Ηράκλειο μέσα στην πόλη, επειδή δεν είχε πεζοδρόμιο και φαινόταν άσχημα, πιάνει και το φτιάχνει με δικά του έξοδα εντός του οικοπέδου της επιχείρησης...
Αφού είναι δική του ιδιοκτησία λοιπόν βάζει και δυο τραπεζάκια και ένα ψηγείο...
Σκάει ο δήμος και του την ρίχνει στα αυτιά...
Τι την άδεια τους έδειξε, ότι και να έκανε, στα παπάρια τους...
Του λένε πλήρωσε και μετά κάνε δικαστήριο να δικαιωθείς... τρελοκομείο εντελώς...
Επειδή ειμαι από μικρός κοντά στο χώρο, έχω πολλές ιστορίες να σας πω...
Άκρη με αυτό το κολοκράτος δεν βγάζεις...
Εγώ είμαι σχετικά βολεμένος, και λόγω σπουδών, εμπειρίας και γνωριμιών βρίσκω δουλειά εύκολα...
Σας πληροφορώ ότι είμαι έτοιμος να τα παρατήσω όλα και να την κάνω για έξω...

blackbusa
15/10/2010, 17:31
παλικάρια εγώ προσωπικά δεν έχω τπτ με κανέναν σας οπότε μην μου επιτίθεστε...

τα δικα μου δεν ειναι επιθεση...ειναι διαπιστωση με το τι πιστευω οτι γινετε...εσυ μπορει να εισαι ο καλυτερος επαγγελματιας...αλλα δυστηχως δεν ειναι ολοι (οι περισσοτεροι)ετσι...
και βεβαια τα παραδειγματα που δινεις στο τελευταιο ποστ δεν εχει καμμια σχεση (κατα την γνωμη μου) με το ποσο επαγγελματιας ειναι καποιος απεναντι σε αυτον που του δινει δουλεια/λεφτα...τον τουριστα δηλαδη...

απο την αλλη για να βγαινει ενα λαμογιο δημαρχος δεν γινετε απο μονο του...

φιλικα (και σοβαρα) παντα...

:beer: :beer: :beer: :beer:

καμμια κοντρα θα δουμε ηηηηηηηηη???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mikros boudas
15/10/2010, 18:09
δεν απαντησες ομως σε τιποτα απο αυτα που ειπωθηκαν πριν,σχετικα με ισπανους και γιατι πρεπει οι ελληνες να πληρωνουν πιο ακριβα τις διακοπες στην ελλαδα απ'οτι οι ξενοι

idomeneas
15/10/2010, 18:53
@mikros boudas

Οι έλληνες πληρώνουν πολύ ποιο ακριβά γτ δεν ψάχνονται γενικώς...
πες το ντροπή, πες το βαρεμάρα, η αλήθεια είναι ότι σαν λαός δεν την
ψάχνουμε την δουλειά, και αυτό είναι σε όλη μας την ιστορία όχι μόνο τώρα...
Είναι βέβαια και η απλή αναλογική...
ο Εγγλέζος πράκτορας θα έρθει στον ξενοδόχο και θα του πει,
τι τιμή δίνεις για να είσαι γεμάτος όλη τη σεζόν, (οι Ευρωπαίοι πάνε διακοπές όλο τον χρόνο)
αναγκαστικά λοιπόν οι τιμές θα πέσουν...
Ο Έλληνας πράκτορας ποτέ δεν λέει κάτι τέτοιο,
σου λέει απλά δώσε μου τιμές, γτ ξέρει ότι δεν μπορεί να σου στείλει κόσμο Απρίλη, Μάη και Ιούνιο... παρά μόνο 15 Ιουλίου με 15-20 Αυγούστου... το ίδιο και οι Ιταλοί, και για αυτό και αυτοί παίρνουν υψηλές τιμές...
Όποιος πάντως θέλει να πάει φτηνά διακοπές μπορεί να κλείσει από πράκτορα του εξωτερικού...
ένας αρκετά καλός είναι αυτός --> http://www.lowcostholidays.com/ (τον δούλεψα πέρυσι και είναι πολύ σοβαρός επαγγελματίας προς το παρόν)
και για τσεκάρισμα των διαμερισμάτων και των ξενοδοχείων τι ρόλο τραβάνε μπορεί οποιοσδήποτε να δει εδώ --> http://www.tripadvisor.com/

@blackbusa

τα παραδείγματα που δίνω είναι για να καταλάβετε ότι όποιος είναι σοβαρός επαγγελματίας βρίσκει πολύ μεγάλες δυσκολίες για να δουλέψει σωστά...
Οπότε ή γίνετε λαμόγιο (κακώς κατ' εμέ) ή τα παρατάει και την κάνει για αλλού...
όσοι μένουν και παλεύουν με τον σταυρό στο χέρι (και είναι πολύ αυτοί) χωρίς κολητιλίκια και λαδώματα να προσφέρουν υπηρεσίες ποιότητας πίστεψε με είναι ήρωες...
Όσον αφορά την κόντρα, προς το παρόν δεν μπορώ λόγω πένθους...

blackbusa
15/10/2010, 19:05

Όσον αφορά την κόντρα, προς το παρόν δεν μπορώ λόγω πένθους...

για πλακα το εγραψα...αλλα...

:( :( :(

takis-kk
22/10/2010, 12:51
«Να μου κοπούν τα χέρια αν ξανανοίξω εγώ επιχείρηση στην Ελλάδα»... μου έλεγε χθες κάποιος. Ο άνθρωπος άνοιξε μια ΕΠΕ το 2000, την έκλεισε το 2003 γιατί δεν πήγε καλά. Πριν την κλείσει φρόντισε να εξοφλήσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ προς το δημόσιο και τους ιδιώτες...

Μετά από 8 χρόνια λαμβάνει επιστολή από το ΙΚΑ για να εμφανιστεί για έλεγχο. «Μου ζητάνε να προσκομίσω έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχω καταβάλει τις εισφορές του 2000»... (Τα έγγραφα είναι στη διάθεση οποιασδήποτε δημόσιας αρχής...) Τα ίδια συμβαίνουν και στον ΟΑΕΕ και χειρότερα είναι τα πράγματα στις εφορίες, όπου γραφειοκράτες και διεφθαρμένοι αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε επιχείρηση σαν όχληση και υποψήφιο θύμα...

Ο ιστός του δημοσίου που έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις, αλλά και τους ιδιώτες ασφαλισμένους και φορολογούμενους, θα πρέπει να διαλυθεί και να επανασυσταθεί εκ του μηδενός με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

«Για να ανοίξω μια επιχείρηση στις ΗΠΑ ή την Κύπρο μπορώ να το κάνω μέσω ίντερνετ σε δεκαπέντε λεπτά. Το ίδιο και για να την κλείσω... Στην Ελλάδα οκτώ χρόνια μετά την επίσημη διάλυση της εταιρείας μου στέλνουν ειδοποιητήρια για ελέγχους»...

Φαστ Κραχ...

Πέρυσι μιλούσαν για επανακρατικοποίηση του ΟΤΕ και του ΟΛΠ. Η πραγματικότητα τούς ξύπνησε με άγριο τρόπο από το λήθαργο.

Ένα χρόνο μετά, και αφού έχουν προηγηθεί χρεοκοπίες και μνημόνια, μιλάνε για κρατικό τραπεζικό πυλώνα με 2,5 τράπεζες.

Μιλάνε για διακρατικές συμφωνίες που θα εξασφαλίσουν μεγάλες επενδύσεις από το Κατάρ, τη Λιβύη του Καντάφι και άλλες προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις τις παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας...

Η ιστορία του Αστακού είναι ενδεικτική της κατάληξης που μπορεί να έχει αυτή η φιλοσοφία τριτοκοσμικού σοσιαλιστικού υπερρεαλισμού... Από fast track σε fast crash όπως έλεγε χθες ο τίτλος της Καθημερινής...

Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με μια φτωχή επανέκδοση ενός τριτοκοσμικού κρατικού καπιταλισμού σε συνθήκες χρεοκοπίας. Λέω τριτοκοσμικού και όχι νοτιοευρωπαϊκού, γιατί η διαφθορά και η αναποτελεσματικότητα του κρατικού τομέα δεν το επιτρέπει...

Θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον ύφαλο της χρεοκοπίας;

Η Κούβα απολύει 500.000 κρατικούς υπαλλήλους, η Βρετανία μειώνει τις θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα κατά περισσότερο από 490.000 προκειμένου, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, να μειώσει το έλλειμμα από 11% του ΑΕΠ σε 2% μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Εμείς φιλοδοξούμε να αποφύγουμε τη χρεοκοπία ανακυκλώνοντας υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους από τη μια υπηρεσία στην άλλη, επιχειρώντας να τους κόψουμε διάφορα επιδόματα όπως αυτό για ζέσταμα της μηχανής ή το άλλο για πλύσιμο των χεριών...

Οι μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό είναι καλές για να γεμίζουν πρωτοσέλιδα. Αν δεν υπάρξει θετικό περιβάλλον για νέες επενδύσεις γενικότερα, ούτε μεγάλες επενδύσεις θα προκύψουν, αλλά και όσες έχουν απομείνει θα συνεχίσουν να φυλλοροούν...

Η κυβέρνηση δείχνει σύγχυση και αναποτελεσματικότητα (με επιεικείς χαρακτηρισμούς). Η αξιωματική αντιπολίτευση ρητορεύει σαν να μην πρόκειται για το ίδιο κόμμα που "δραπέτευσε" πέρυσι από την κυβέρνηση, έχοντας φέρει τη χώρα σε χρεοκοπία. Η μικρή αντιπολίτευση μοιάζει παντελώς ανεύθυνη και αφερέγγυα. Στην ουσία πρόκειται για μηχανισμούς στελεχών που βιοπορίζονται από την πολιτική καταγγέλλοντας τα πάντα για χάρη συσπείρωσης του εκλογικού ποιμνίου.

Η μόνη εγγύηση ότι θα λειτουργεί η κρατική μηχανή το επόμενο εξάμηνο είναι τα 110 δισ. του μνημονίου.

Πηγή:www.capital.gr

madox
22/10/2010, 13:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
μπορει να το κακο σχολιάσετε, να κανετε οτι θέλετε αλλα η αλήθεια ειναι πικρή!

Οταν βγαινει ο πάγκαλος και λεει ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ! Λεει απλα την αλήθεια....και μπραβο του που τόλμησε να μηλισει σαν ανθρωπος κ οχι σαν πολιτικός για να μην εκτεθεί!

!

Τα ουσιαστικα ανθρωπος και πολιτικος δεν μπαινουν στην ιδια προταση με το παγκαλος.Τωρα αν εσυ ολα αυτα τα χρονια που τα ετρωγες μαζι του εχεις καμμια πενηνταρια ακινητα και εισοδημα 1μυριο το χρονο,δικαιολογημενα αυτομαστιγωνεσαι.

irinia
23/10/2010, 07:24
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ..........

Αύτοί τρώγαν τίς μπριζόλες καί πετούσαν τά κόκκαλα καί τίς φλούδες
άπό τίς πατάτες όπως κάποτε στά φέουδα πού τά πέταγαν άπό
τά τείχη....!!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.
Καί ό λαός ΒΛΑΚΑΣ καί ΡΑΓΙΑΣ όπως πάντα,καλείται τώρα νά πάει
στίς κάλπεις καί νά ψηφίσει γιά μιά άκόμα φορά αύτόν........
πού τόν ΠΗΔΗΞΕ,
αύτόν πού τόν παραμύθιασε καί τού άρπαξε τά 50 τά 100 τά 200....!!!
Αύτόν τόν ξεδιάντροπο πού δέ δοκίμασε ποτέ στή ζωή του νά ζήσει
μέ 50 μέ 30 εύρώ τή μέρα.
ΕΙΣΑΙ ΞΕΥΤΙΛΑΣ ΕΛΛΗΝΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩ...!!
60 ΧΡΟΝΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ....!!!
Όλη ή Εύρώπη φλέγεται ,συγκλονίζεται καί ή Έλλάδα τών συνδικαλιστοπατέρων
κοιμάται τόν ύπνο τού δικαίου.
Βουβαμάρα,σιωπή καί όλοι έτοιμάζονται νά πάνε στίς κάλπεις νά
ψηφίσουν γιά μία άκόμα φορά τήν.............ΚΙΚΗ ή τήν ΚΟΚΟ....!!!
Αύτό σέ ταίζουν ραγιά.........ΦΑΤΟ...!!!
Τό μοναδικό όπλο σου πετάς μόνος σου.
Τί άλλο νά σού κάνουν...??
Σέ μιά νύχτα σού πήραν αύτά πού έκανες 100 χρόνια νά κατακτήσεις....
Πάνε καί ξαναπές τους ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΑ ΜΕ ΠΗΔΑΤΕ.......ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....!!
Όχι όπως νομίζεις βλάκα Έλληνα γιά νά σώσουν τήν πατρίδα σου,
άλλά γιατί κατάλαβαν ότι ό κύκλος δέ βγάζει στό ίδιο σημείο.
Γιατί στέλνοντας όλη τήν παραγωγή στίς τριτοκοσμικές χώρες χάριν τής
άπληστίας γιά τό κέρδος όπου τό μηνιάτικο είναι ένα πιάτο ρύζι έφτασαν
στό άδιέξοδο.............
Νά μή μπορούν νά πουλήσουν αύτά πού παράγουν, στήν Εύρώπη τών
300ων μυρρίων έπειδή ξευτέλισαν τό μέσο είσόδημα τού Εύρωπαίου πολίτη
δημιουργώντας τεράστια άνεργία.
Τί περιμένετε βρέ γκόλντεν μπόυς...??
Νά πάτε τό μέσο είσόδημα τού Εύρωπαίου ,όπως καί τού Άσιάτη...??
Γιά νά έλέγχετε έκτός άπό τό σώμα μας καί τήν ψυχή μας...??
ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ.........ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΓΕΜΑΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ τότε μόνο
σκέφτεσαι...??
Καί είναι πολύ κακό πράμμα νά σκέφτεσαι...!!!!
ΑΝΤΕ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ..........ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΤΡΩΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ
ΟΡΜΑΤΕ Η 7η ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΡΧΕΤΑΙ.
ΑΝΤΕ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ.........πού σάς πέταξαν,καί κατά
πώς είπε καί κάποιο λαμόγιο μή βγαίνετε έκδρομές αύτά τά 2 Σαββατοκύριακα
κρατήστε τά λεφτά σας ,διότι άν ψηφίζετε μακρυά άπό τόν τόπο κατοικίας
σας θά τά χρειαστείτε.........ΚΟΡΟΙΔΑ...!!!

Όσο γιά τόν τουρισμό.....
Ό ποιοτικός τουρισμός είναι παντού ό ίδιος,ή τουριστική βιομηχανία όμως
τής Ίσπανίας άκόμα καί τής Τουρκίας τελευταία μέ τίς ξενοδοχειακές μονάδες
τών 10000 κλινών ,ναί είναι πολύ πιό οργανωμένη άπό τό Έλληνικό άλλαλούμ.
Καί πολύ πιό συμφέρουσα οίκονομικά μέ μιά μέση ποιότητα,
χωρίς όμως φαντασία.........
Είναι οί διακοπές τής μελαγχολίας,είδικές γιά Άμερικανούς καί Γερμανούς
τής τρίτης ήλικίας έτοιμους νά άφήσουν αύτόν τόν μάταιο κόσμο...!!
Άσε τά μπουλούκια τών νεαρών στύλ Μάλλια ,Κέρκυρας κ.λ.π....
Διακοπές γιά νά λές ότι πήγες ναί συμφέρει έξω άλλά διακοπές γιά νά κάνεις
διακοπές είναι παντού τά ίδια.
Κάποτε ύπήρχε μάρκο καί δολλάριο.....τώρα εύρώ.
Τώρα άν ό καφές στή Βαρκελώνη είναι 2,5 άντί γιά 4 σιγά τ'αύγά....!!
Καί στό Σαίν Τροπέζ κάνει 30...!!!