View Full Version : σερβις-επισκευαι-βελτιωσεις ο βρασιδας...
reinmeister
25/10/2010, 13:50
οπως καποιοι απο σας ξερετε,συχνα-πυκνα,πιανω μηχανακια και λεω οτι τα βελτιωνω...:a9:
στο εγγυς (ισως και πολυ εγγυς) μελλον ,λεω να το κανω κυριο επαγγελμα,με το σκεπτικο οτι οταν η καβλα γινεται δουλεια ,συνηθως πετυχαινεις...το μονο σιγουρο ειναι οτι αισθανεσαι πολυ καλα,πραγμα το οποιο ειναι και το βασικοτερο για μενα...
το θεμα που προκυπτει στο δια ταυτα ειναι το εξης...
μονο βελτιωσεις,η και σερβις? εξυπακουεται οτι αυτα που βελτιωνω ,θα τα αναλαμβανω πληρως στην συνεχεια,οποτε μιλαμε καθαρα για τον κοσμο που δεν ενδιαφερεται για βελτιωση,αλλα μονο για συντηρηση...
το κακο ειναι οτι την συντηρηση την βαριεμαι περισσοτερο και απο παντρεμενο την γυναικα του...αλλα αυτο ειναι κατι που ξεπερνιεται,οταν μιλαμε για λεφτα...
το δευτερο κακο ειναι οτι με την ψυχοπαθεια που με δερνει,ειμαι αντιπαραγωγικος...
τι εννοω...ειμαι τοσο ψειρας που ,οσο γρηγορα και να δουλεψω,θελω στην καλυτερη τον τριπλασιο χρονο,απο εναν αλλο μηχανικο για να κανω την ιδια δουλεια...
ενα παραδειγμα εδω για να καταλαβετε τι λεω...
ας πουμε οτι ερχεται ενα τετρακυλινδρο για βαλβιδες...ο κατασκευαστης λεει διακενα εισαγωγης απο 0.10 εως 0.20...οπερ μεθερμηνευομενον,εαν βρεις δυο διπλανες βαλβιδες με αυτη την διαφορα δεν υπαρχει κανενα προβλημα...
εγω θα τις κανω ολες το ιδιο,ακομη κι αν χρειαστει να τριβω καπελοτα ,σαν τον μαλακα,για δυο ωρες...η διαφορα ειναι ουσιαστικη απο πλευρας αποδοσης-καλης λειτουργιας, για μενα...
επισης,δεν υπαρχει περιπτωση να φυγει μηχανακι απο τα χερια μου,αν πρωτα δεν τσεκαρω ολα τα δομικα στοιχεια του...
ο προβληματισμος-βολιδοσκοπηση ειναι ουσιαστικα ο εξης...
θα δεχοσαστε εσεις , ως πελατες, να μεινετε χωρις μηχανακι τον τριπλασιο χρονο ετσι ωστε να εχετε την τελεια ρυθμιση?
η το θεωρειτε λεπτομερεια που δεν αξιζει τον κοπο αυτης της αναμονης?
road spirit
25/10/2010, 13:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
... ο προβληματισμος-βολιδοσκοπηση ειναι ουσιαστικα ο εξης...
θα δεχοσαστε εσεις , ως πελατες, να μεινετε χωρις μηχανακι τον τριπλασιο χρονο ετσι ωστε να εχετε την τελεια ρυθμιση?
η το θεωρειτε λεπτομερεια που δεν αξιζει τον κοπο αυτης της αναμονης? προσωπικά μιλώντας, επειδή έχω 2ο μηχανάκι να κινούμαι όσο το ένα θα είναι μέσα για σερβις, ΝΑΙ θα δεχόμουν και θα το ζητούσα κιόλας
τώρα άμα δεν είχα άλλο μέσο μεταφοράς, δεν ξέρω ...
Εχετλαίος
25/10/2010, 13:56
Τι ανταγωνισμό έχεις σε κάθε περίπτωση σε ακτίνα 2-3 χλμ;
Gandalf dr685sm
25/10/2010, 13:56
Προσωπικά ναι... αν είχα εξασφάλιση οτι η δουλειά θα ήταν σωστή , ο χρόνος αναμονής δεν θα με ένοιαζε καθόλου. Το ζητούμενο απο όλους άλλωστε είναι να γίνει σωστή δουλειά πάνω στην μηχανή που είναι η ζωή μας κάθε μέρα. Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι προσωπικά.
Για αυτό ακόμα και τελευταία μετά το ατύχημα με την αλυσίδα μου, η μηχανή θα μπορούσε να είναι έτοιμη σε 2-3 μέρες αλλά την άφησα μια εβδομάδα μόνο και μόνο για να έρθουν τα σωστά ανταλλακτικά αλλά για να γίνουν και απαραίτητες ρυθμίσεις στο σύνολο της (μηχανικά).
Γνώμη μου.
Cpt. Haddock
25/10/2010, 13:57
[...]στο εγγυς (ισως και πολυ εγγυς) μελλον ,λεω να το κανω κυριο επαγγελμα,με το σκεπτικο οτι οταν η καβλα γινεται δουλεια ,συνηθως πετυχαινεις...[...]
Δεν ισχύει παντα και το γιατι το λες μονος σου παρακατω
[...]το δευτερο κακο ειναι οτι με την ψυχοπαθεια που με δερνει,ειμαι αντιπαραγωγικος...
τι εννοω...ειμαι τοσο ψειρας που ,οσο γρηγορα και να δουλεψω,θελω στην καλυτερη τον τριπλασιο χρονο,απο εναν αλλο μηχανικο για να κανω την ιδια δουλεια...[...]
Θα την πατήσεις έτσι θα εχεις τεραστιο backlog...
Αλλο το μεράκι, αλλο η δουλεια :wave2:
Εμένα βέβαια δε με νοιαζει γιατι τα μηχανακια μου ειναι τέλεια και δε χριεάζονται τιποτα :smokin: :lol:
Nikos988
25/10/2010, 13:57
Το πρόβλημα που θα έχεις είναι ο χρόνος ο δικός σου!
Και εξηγούμαι!!!
Συνήθως, μία βελτίωση απαιτεί περισσότερο χρόνο από ένα απλό σέρβις. Όταν λοιπόν, θα έχεις 2-3 μηχανάκια για βελτίωση, σίγουρα δε θα έχεις χρόνο για να αναλάβεις και άλλα για σέρβις! Εκτός και αν ο άλλος το έχει προγραμματίσει 1 μήνα πριν!!!
Σκέψου, ότι θα έχεις μηχανές για βελτίωση και μηχανές για σέρβις που είναι ήδη πελάτες σου λόγω βελτίωσης.
Και το κακό με τις βελτιώσεις, είναι ότι όλοι τις βιάζονται λόγω καύλας!!!
Άρα...σε βλέπω με βοηθό και βλέποντας και κάνοντας για τα σέρβις:beer:
988
Cpt. Haddock
25/10/2010, 13:58
και πουσαι....
Αποδειξεις να κοβεις :evil: :lol:
imitrelos
25/10/2010, 13:59
Εγώ επειδή είσαι κιμπάρης θα το δεχόμουν :D
και αφου το λές σκευτικές αυτο που σου έλεγα με κινητήρα απο RD350 :) και δέν υπάρχουν και χρονικοι περιορισμοι :D
road spirit
25/10/2010, 14:02
πάντως Αντώνη είναι και θέμα εσόδων-εξόδων ... άμα είναι να δουλεύεις ένα μηχανάκι για σέρβις ανα 3 μέρες πως θα είναι τα οικονομικά? ... για κάνε ένα break-even και δες ...
PortisHead
25/10/2010, 14:02
Δεν μπορεις να κανεις το χομπυ επαγγελμα με την ιδια νοοτροπια.
:(
soter3gm
25/10/2010, 14:04
Αντώνη για έναν που η μοτοσυκλέτα είναι Και μέσο μεταφοράς, είναι πολύ δύσκολο να την αποχωριστεί για δυο η τρεις μέρες.
Εμένα (φαντάζομαι και άλλους) δεν με πειράζει γιατί έχω το tender μέσα στη πόλη έτσι και 5 μέρες να είναι μέσα "χέστηκα"
το θέμα είναι πως ανεβαίνει το λειτουργικό κόστος όταν κρατάς σε ένα μαγαζί 5 μοτοσυκλέτες λυμένες για μια βδομάδα. και εάν θέλει περισσότερο "σκάψιμο" από τη φλάντζα καύσης τότε είναι που θα μπαίνεις μέσα για τα καλά.
Για σκέψου αυτά και έχω κι'άλλες ιδέες
εγω θα σου κλεινω ραντεβου 2 βδομαδες πριν...
200 χλμ θα κανω....θελω να την παιρνω αυθημερον :blush:
την μηχανη λεμε :bigcry: :lol:
Αν διανοηθείς να δουλέψεις έτσι, θα μπείς μέσα με τα τσαρούχια φρομ δε ντέυ ουάν... ;)
PortisHead
25/10/2010, 14:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Αν διανοηθείς να δουλέψεις έτσι, θα μπείς μέσα με τα τσαρούχια φρομ δε ντέυ ουάν... ;)
Εκτος κιαν....ειναι η 2η δουλεια σου....επιλεγεις πελατες...κιασχολεισαι με αποκλειστικα project.
road spirit
25/10/2010, 14:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Αν διανοηθείς να δουλέψεις έτσι, θα μπείς μέσα με τα τσαρούχια φρομ δε ντέυ ουάν... ;) εκτός και αν πεί εξ αρχής ότι "μάγκα για το σέρβις θέλω 3 ανθρωποημέρες, και χρεώνω πχ 100 την ανθρωποημέρα, αμα σου άρεσει ..."
και έτσι θα μείνει στις βελτιώσεις :smokin:
notakos600
25/10/2010, 14:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Εκτος κιαν....ειναι η 2η δουλεια σου....επιλεγεις πελατες...κιασχολεισαι με αποκλειστικα project.
Ακριβώς αυτό θα σου πρότεινα κι εγώ.
Antoine, με τον τρόπο που δουλεύεις έχεις πολύ συγκεκριμένο target group το οποίο (α) είναι σχετικά μικρό στην Ελλάδα και (β) τουλάχιστον τους μισούς δε θα ήθελες να τους έχεις πελάτες γιατί θα σου σπάσουν τ' αρχίδια...
.....
Αν το μηχανάκι μας το εχουμε σαν κύριο μέσο μετακίνησης, είναι αντιληπτό ότι η απάντηση είναι αρνητική....
Εσύ θα αντέξεις την πίεση του "θέλω να βλέπω τι κάνεις"; :lol: :lol: :lol:
manhunter
25/10/2010, 14:31
Ακόμα δεν πήραμε τα λεφτά, σκεφτόμαστε και επενδύσεις πουλάκι μου???
Απο κοντά θα σου πώ, έχω και γαμώ τις ιδέες
Θα το κάνεις τελείως αμερικανιά, αλλά θα γαμεί....
Και κάτι τελευταίο. Εσυ λες κανονικά, να κάνεις έναρξη σε εφορίες κλπ?
Εγώ σκέφτομαι κάτι σαν undercover junkyard, και με περιορισμένο πελατολόγιο.
Να πουλάς κιόλας μακρύτερα ψαλίδια,μονόμπρατσα και ζάντες και hayabusa.
Γαμώ την πελατεία θα έχεις...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Σοβαρή απάντηση : Oχι μην το κάνεις όπως σκέφτονται όλοι, σαν κοινό ''συνεργείο'')
PortisHead
25/10/2010, 14:34
Εναλλακτικα , στεισε εταιρεια τυπου "Pimp my bike"
και κανε συνεργασια με MTV - Greece , ε ?
:lol:
notakos600
25/10/2010, 14:36
Κάντο στη ζούλα, λογιστής είσαι, τα ξέρεις τα κολπέ'ι'ρα.
Άλλωστε πόσους ρουφιάνους να έχει η γειτονιά σου;
Βρασίδα (είχα την λάθος εντύπωση ότι σ' έλεγαν Αντώνη), το σχήμα είναι οξύμωρο. Δαπανάς πολλές εργατοώρες για κάθε μηχανάκι (πολλαπλάσιες από τα μαστόρια της αγοράς) οπότε αναλογικά πρέπει να χρεώνεις και αρκετά περισσότερα. Οπότε η ερώτηση είναι : είστε διατεθειμένοι να πληρώνετε το διπλάσιο και βάλε από τα συνεργεία της αγοράς για τυπικό σέρβις???
Γνώμη μου μόνο βελτιώσεις (έτσι θ' αποφύγεις και τον πιτσιρικά που τα ξέρει όλα και καλύτερα από σένα και τη θείτσα που έχει ένα τάρταλο και πάει λαϊκή.
Μόνο βελτιώσεις λοιπόν που απευθύνεσαι σε άτομα που ξέρουν τι περιμένουν κι επιλεκτικά σέρβις σε κάποιους που θέλουν και το εκατοστό του χιλιοστού στη ρύθμιση βαλβίδων.
κι επειδή το σενάριο το έχω ξαναδεί, συμφωνία εκ των προτέρων με τον πελάτη για το που θα κυμανθεί το κόστος εργασίας, μη βρεθεί προ εκπλήξεως και χεστείτε καθότι ξέρω ότι είσαι και λίγο ευέξαπτος.
:wave2: :wave2:
δεν ξερω εαν σε συμφερει ή εαν ειναι βιώσιμο .
Εγω παντως θελω ο μαστορας μου να ειναι τυπικος και σωστος και ας κανει και 10 μερες. για μενα το θεμα ειναι η ποιοτητα στην δουλεια πραγμα σπανιο στον χωρο (εκτος κανα δυο εξαιρεσεων ευτυχως.)
Αγαπητέ,
Μια και δεν σε ξέρω προσωπικά,
και έχω βαρεθεί τα συνεργεία που προσπαθούν να τελειώσουν όπως όπως τη δική σου μηχανή, για να πιάσουν την επόμενη,
και η δουλειά δεν γίνεται σωστά
ΝΑΙ
θα δεχόμουν να σου αφήσω και για μια εβδομάδα τη μηχανή μου
ξέροντας ότι θα γίνει σωστή δουλειά και το κόστος θα είναι σχεδόν το ίδιο
Μόνο που
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
έχω yamaha - πειράζει ;
Ξεκίνα το
(Από τα τυπικά, άδειες κλπ είσαι εντάξει ; αν όχι --> pm)
GIXXERAKIAS
25/10/2010, 14:45
Αντωνη μπορεις να κανεις και το αλλο που καποιος ειχε ποσταρει εδω μεσα που γινεται στας εξωτερικας.Να ανοιξεις συνεργειο self service για τους ηδη γνωστες αλλα που δεν μπορουν να εχουν τον δικο τους χωρο και ταυτοχρονα να βοηθας στα δυσκολα καποιους.
Ειναι πολυ καλη σαν σκεψη αλλα δεν ξερω στην πραξη πως θα μπορεσει να γινει λογω του οτι θα χρειασθει να εχεις αρκετα εργαλεια εις τριπλουν η και τετραπλουν αναλογα το ποσο πελατεια θα εχεις.Χωρις τα αναβατορια που θα ειναι αναλογα με το ποσα σετ εργαλειων θα εχεις.Θα πρεπει δηαλδη να σκασεις πολυ χρημα για την υλοποιηση του μαγαζιου και απο εκει και περα μετα αναλογα την πελατεια θα ερθει και η αποσβεση-εσοδα.:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
...και χεστείτε καθότι ξέρω ότι είσαι και λίγο ευέξαπτος...
Φαντάσου να έχει ο πελάτης διαφορετική άποψη και να γυρίσει και να πει στον Αντώνη "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο"...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
οταν το χομπυ γινεται επαγγελμα δεν πετυχαινει παντα.ο λογος ειναι οτι αν δεν μπορεις να ρεγουλαρεις τον ογκο της δουλειας τοτε γινεσαι γραμμη οπαραγωγης και αυτο ειναι εις βαρος της ποιοτητας.εγω ας πουμε παιζω με τα μηχανακια και για να ολοκληρωσω μια ανακατασκευη χρειαζομαι απο 1,5 εως 3 μηνες.γι αυτο τα μηχανακια που αναλαμβανω ειναι συνηθως φιλων η γνωστων.και σε αυτους ομως εχει γινει η σχετικη εξηγηση.οταν περασεις το ερασιτεχνικο κατωφλι αρχιζουν αλλα αγχη που αποβαινουν κατα της ποιοτητας δουλειας.φανταζεσαι τον sv9cvk να τον πιεζει πελατης να παραδωσει το cb με αυτα που του εχει βγαλει?καταστροφη...
για μενα συνεχησε οτι κανεις,να αμοιβεσαι για τον κοπο σου σε λογικα επιπεδα(δεν εχεις εφοριες κτλ),μην μπλεξεις με εναρξεις και το κρατος συνεταιρο:wave2:
Bλέπεις Αντωνάκη τι έχεις να τραβήξεις...
Από το ανόητο χιούμορ τους μέχρι να δεις Τρανσάλπ για σερβις.....
Κατάντια....
Φευ !!!
:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
...μέχρι να δεις Τρανσάλπ για σερβις...
Εγώ μια φορά μαζεύω σιγά σιγά ό,τι μου έχει πει και θα του το πάω για τουμπάνιασμα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Εγώ μια φορά μαζεύω σιγά σιγά ό,τι μου έχει πει και θα του το πάω για τουμπάνιασμα...
Αν του το πας δεν θα σου μείνει άντερο πάντως.....
Cpt. Haddock
25/10/2010, 14:55
Αν του το πας δεν θα σου μείνει άντερο πάντως.....
ουτε μηχανακι :p
Κατ εμε ξεκινας τη σκεψη σου απο λαθος βαση.
ΟΚ σ αρεσει αυτο που κανεις και το κανεις καλα ( κατα δηλωση :lol: ) .
Ομως μια μπιζνα ειναι μια μπιζνα και πρεπει να εχει ενα επιχ. μοντελο. Αν αποφασισεις να κανεις επαγγελμα το χομπι σου και να το εξασκεις οπως το εξασκουσες οταν το ειχες σα χομπι, θα το φχαριστιεσαι σιγουρα αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι θα βγαζεις χρηματα.
Εξ οσων εχω καταλαβει το θεμα με τα νουμερα 'το'χεις' οποτε σου ειναι ευκολο ενα στοιχειωδες μπιζνες-πλαν.
Νομιζω οτι οταν βαλεις κατω τα νουμερα θα σου λυθει γρηγορα η απορια.
ΥΓ. Μπαι δε γουει, τρεις μερες για σερβις ( χωρις μηχανη αντικαστασης) ειναι πολλες....
Καλη επιτυχια:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
ουτε μηχανακι :p
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ!
το καλο συνεργειο με καλα εσοδα κανει μονο σερβις. ;)
ξαδερφος μου με συνεργειο αυτοκινητων ομως.
ερχεται πελατης για σερβις.
απαντηση: ελα σε κανα τριωρο να το παρεις το αμαξι.
ολιγον πιο φτηνα βεβαια αφου κανει μονο ενα τριωρο.
το αποτελεσμα δεν καθετε ποτε στην καρεκλα;) ακομα και μαυτην την κριση.
αυτη ειναι μια πικρη αληθεια.
κι επισης τωρα κανεις χομπυ. μην προχωρας παραπερα.
αν και δεν σε ξερω ευχομαι να κανεις αυτο που σαρεσει και μονον!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από virus72
κι επισης τωρα κανεις χομπυ. μην προχωρας παραπερα.
αν και δεν σε ξερω ευχομαι να κανεις αυτο που σαρεσει και μονον!!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Aντουάν, βάλε με από τώρα waiting list παρακαλώ...
Θα σου πω την γνωμη μου οταν γυρισω απο την σχολη μιας και τωρα το πετυχα το θεματακι...:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Aντουάν, βάλε με από τώρα waiting list παρακαλώ...
να σε βάλει καλύτερα waitress;
ενοειτε πως εφοσων εχω δευτερο μηχανακι θα το αφηνα και μια βδομαδα για να γινει η δουλεια σωστα και ολη γιατι αν εχω δει σημεια και τερατα...οποτε ναι..και αν σ αρεσει και ειναι αυτο που γουσταρεις με ενα καλο πλανο το χεις..αντε και αμα ξεκινησεις κανουμε και test-service..:rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από o teos
ενοειτε πως εφοσων εχω δευτερο μηχανακι θα το αφηνα και μια βδομαδα για να γινει η δουλεια σωστα και ολη γιατι αν εχω δει σημεια και τερατα...οποτε ναι..και αν σ αρεσει και ειναι αυτο που γουσταρεις με ενα καλο πλανο το χεις..αντε και αμα ξεκινησεις κανουμε και test-service..:rotflmao: :rotflmao:
Αν στο σερβις της μισής μέρας πληρώνετε κανα 250ρι (λέμε ένα ποσο - αν εχεις ΚΤΜ ή Καβασάκι προσθέστε κανα 300ρι ακομα :lol: ) στο σερβις της μια βδομάδας πόσο λετε να πληρώσετε;
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Προσωπικα δεν θα μου αρεσε,αν ειχα το superntuper μηχανακι 1000αρι σκαφτηρι (δεν το εχω:( ),
και ερχομουν στο συνεργειο σου για βελτιωση σοβαρη και να εβλεπα διπλα απο το τριμπουρδελο μου το choppy του παππου που εχει ερ8ει για λαδια.
Δεν λεω να μη κανεις σερβις του στυλ ρυθμιση βαλβιβων,συμπιεσεις και αλλα τετοια,αλλα να αποφυγεις τα μικροφτιαξιματα στυλ ,λαδια,ξυδια,αλλαγη γραναζια-αλυσιδα κτλ.
Απο κει και περα εξαρταται σε τι "μοτιβο" θες να κρατησεις το μαγαζι...
Εγω θα δεχομουνα ο μαστορας να κανει λιγο παραπανω χρονο,αν ηξερα οτι το αποτελεσμα θα ειναι καλο,αλλα οπως ειπανε πολλοι απο πανω,δεν συμφερει εσενα με την καμια!
Εννοειται οτι 8α κανεις τζερτζελιες για τους συμφορουμιτες σου ε???????
:smokin: :smokin:
Οτι και αν κανεις καλη αρχη!!:beer: :beer:
nikos_abel
25/10/2010, 16:10
Πάντως άμα μου καπνίζεις πάνω από το μηχανάκι μου δεν έρχομαι!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Θα ελεγα να παραμεινεις λογιστης εκτος και εαν σου περισσευουν χρηματα.....υπαρχουν αρκετοι καλοι μηχανικοι που δεν ζουν ευκολα σημερα....
reinmeister
25/10/2010, 16:42
λοιπον...αφηνουμε στην ακρη,για την ωρα, το θεμα βελτιωσης,μια και εκει τα πραγματα ειναι πολυ συγκεκριμενα και μενουμε καθαρα στο θεμα συνεργειο,για να χουμε ενα δεδομενο να μιλησουμε...
τα οικονομικο-νομικης φυσεως,επισης τα αφηνουμε στην ακρη,μια και λογω επαγγελματος ξερω ακριβως τι παιζει...
μενουμε λοιπον καθαρα στο θεμα τυπου-τροπου παροχης υπηρεσιων...και με ,επισης δεδομενο,εναν συγκεκριμενο ογκο παγιωμενης απασχολησης...
το θεμα αναμονης το αντιλαμβανομαι φυσικα και εξυπακουεται οτι λιγοι θα δεχθουν για ενα πληρες σερβις να μεινει μεσα τρεις μερες το μηχανακι τους...
και φυσικα δεν ειχα κατι τετοιο στον νου μου...τα παντα θα γινονται μεσω ραντεβου,οποτε η σωστη ερωτηση ειναι το κατα ποσο θα κανατε υπομονη,δυο εβδομαδες για παραδειγμα ,μεχρι το προκαθορισμενο ραντεβου...
υπαρχει και το option quick service, δηλαδη λαδοξυδα φιλτρα-αλυσιδες κλπ..., αλλα εκει δημιουργειται το εξης προβλημα...κανεις δεν παει σε εναν γι αυτα και σε αλλον για κανονικο σερβις...
εφ οσον σε εμπιστευεται δεν θα θελησει να βαλει αλλος χερι στο μηχανακι του κι "εσυ" δεν θα μπορεις να του πεις οχι μια και δεν μιλαμε για μια σχεση λιανικης πωλησης του μπες βγες,αλλα εντονα διαπροσωπικη στο πλειστον των περιπτωσεων...
οποτε το συγκεκριμενο option ψιλοαναιρειται...
στανταρ θα υπαρξει δουλος-οι ,για εξωτερικες,οπως αγορες ανταλλακτικων και τα πολυ βασικα,οπως καφε-τσιγαρο-εργαλεια-σφαλιαρες...
βασικα, προσπαθω να σκεφτω τροπους βιωσιμοτητας ενος μικρου συνεργειου,με πολυ υψηλα στανταρντς ποιοτητας,μια και αυτο ειναι το μονο που δεν ειναι υπο συζητησιν...
γι αυτο και θελω την αποψη των εν δυναμει πελατων σε μια τετοια κινηση...
αν κατι τετοιο δεν ειναι εφικτο,με τα παραπανω δεδομενα,τοτε μενουμε καθαρα στο θεμα βελτιωσης...
αλλα οπως ειπα και στο αρχικο ποστ,οτι βελτιωνεται ,θα αναλαμβανεται εξ ολοκληρου απο κει και μετα,οποτε ως εκ των πραγματων,με την παροδο του χρονου,το θεμα συνεργειο,δεν νομιζω οτι θα μπορει να αποφευχθει...
εξ ων και η ολη συζητηση...
mikros boudas
25/10/2010, 16:46
to my knowledge,η πλειονοτητα βελτιωτικων συνεργειων στην Αγγλια κανει ΚΑΙ σερβις,ειδικα στις μηχανες που εχει βελτιωσει.
επισης ενας "μηχανικος" βελτιωτης,που αποδεδειγμενα φτιαχνει καλα οχηματα,ειναι καλος και σε απλη συντηρηση καθως ξερει αρκετα παραπανω σε σχεση με ανταλλακτικα και εξαρτηματα.
οσα εχω διαβασει εδω μεσα απο εσενα σε σχεση με μοτοσυκλετες,ειναι 1 και 1 οποτε το πιο πιθανο ειναι να παει καλα το βημα σου,εγω θα το παιρνα το ρισκο αν ηξερα τοσα σχετικα με μηχανολογια.αν εχεις και καλες τιμες,δωστου.υπαρχει ομως καιτο flipside να βαρεθεις,γιατι με αλλη ορεξη φτιαχνεις το δικο σου,ενος φιλου και 2-3 γνωστων και απο αλλη θεση και ορεξη το κανεις επαγγελμα:beer: :beer:
εγω θα στο πω αλλιως...ειναι ενας τυπας εδω που μενω που χει κανει το υπογειο του συνεργειο μαυρα ολα βεβαια αλλα δουλευει το πρωι κανονικα σε αλλη δουλεια και εχει στο ποδι του ενα πιτσιρικα και το απογευμα ασχολειται εκεινος μεχρι το βραδακι...εε εκεινος εχει χεστει στο ταλαρο ρε φιλε με τον καιρο ε γιατι οχι και συ??????
λες να μου κανεις τα κοκοψοψαρα στο rr εσυ?:rotflmao: :rotflmao:
αποτι βλεπω προσπαθεις να παρεις καποιες γνωμες η τελωσπαντων καποιο δειγμα της αγορας ας πουμε. και το φορουμ δεν ειναι και το καλυτερο δειγμα. επειδη εδω ειναι πιο συνειδητοποιημενοι οι μοτοσυκλετιστες αλλα πολυ μικρο δειγμα και δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα.
μια ιδεα που μου αρεσε πολυ ηταν καπιου συνφορουμιτη εδω που ειπε να εχεις δυο τρεις ραμπες με τα απαραιτητα εργαλεια κι εσυ απλα να επιβλεπεις. καθαρα εμπορικη κινηση μεν αλλα καλη για τα δεδομενα της ελλαδας. λεμε τωρα
NIKOSCBR600F4
25/10/2010, 17:13
στο μαστορα που φτιαχνω το δικο μου ενα τετρακυλινδρο που παει για γενικο σερβισ θα μεινει μεσα για τρεισ το λιγοτερο μερεσ.κανενασ πελατησ δεν εχει προβλημα με αυτο εφοσων ξερουνε οτι ο τυποσ ει ναι ψυριλλοσ κ οτι λεει το κανει κ οχι απλα την ξεσκονηζει κ λεει στον πελατη οτι εγειναν τα παντα οπωσ παρα πολυ κανουν.μην το σκεφτεσαι καθολου εφοσων εχεισ κ συ στο μυαλο σου να στυσεισ ενα σωστο μαγαζι κ οχι ενα κοφτηριο.:beer:
blackbusa
25/10/2010, 18:17
οπως φανταζομαι θα ειπαν και οι απο πανω ειναι συνδιασμος δουλειας με τιμη...ο χρονος δεν ειναι και τοσο τρελλο προβλημα μιας και για ενα καλο σερβις 2-3 μερες τις τρως ανετα...αν καταφερεις να κανεις την δουλεια που θελεις με τιμες κοντινες σε αλλα συνεργεια...αν ομως η παραπανω εργασια/τελειομανια σου ανεβασει τις τιμες χλομω σε βρισκω...
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από virus72
μια ιδεα που μου αρεσε πολυ ηταν καπιου συνφορουμιτη εδω που ειπε να εχεις δυο τρεις ραμπες με τα απαραιτητα εργαλεια κι εσυ απλα να επιβλεπεις. καθαρα εμπορικη κινηση μεν αλλα καλη για τα δεδομενα της ελλαδας. λεμε τωρα
Σαν ιδεα ειναι καλη αλλα μιας και ειναι ,οπως λεει ¨ψειρας" και τα "παιρνει και ευκολα" με αυτα που θα βλεπει μερικους να κανουν θα καταληξει να παιρνει υπογλωσια :rotflmao:
Το ιδιο ισχυει με τους βοηθους του φυσικα!!!! (εχω θεμα και εγω με αυτους) :mad:
Αντωνη Αν ασχοληθεις με το σερβις (που καποια στιγμη θα γινει) τοτε θελωντας και μη θα τελειωνεις "με συνοπτικες διαδικασιες "καποια μηχανη ,οταν εχεις καμια δεκαρια να βγουνε ,
Δεν σημαινει αυτο βεβαια οτι θα γινει εις βαρος της ποιοτητας της δουλειας οσο εχεις εσυ τον ελεγχο.....
Προβλημα θα παρουσιαστει οταν βαλεις καποιον υπαλληλο (που δεν συμμεριζεται την τελειομανια σου ) να το κανει ...το εχω δει το εργο πολλες φορες και εχω διωξει κοσμο (και εχω ξυλωσει ολοκληρη εγκατασταση )και φταιει αυτο !!!!
(ναι μεν αλλο το αντικειμενο αλλα δεν εχει διαφορα....)
Καλη επιτυχια σε οτι και να αποφασισεις :beer: :beer:
Βρασιδας ε????:eyepop: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sv9cvk
Προβλημα θα παρουσιαστει οταν βαλεις καποιον υπαλληλο (που δεν συμμεριζεται την τελειομανια σου ) να το κανει ...το εχω δει το εργο πολλες φορες και εχω διωξει κοσμο (και εχω ξυλωσει ολοκληρη εγκατασταση )και φταιει αυτο !!!!
+750
πονεμενες ιστοριες :bigcry: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:
Το θεμα των τιμων το αναφερουν μερικοι. Ομως ειναι λογικο να ειναι πιο ακριβος, αφου θα προκειται για ειδικων "κατευθυνσεων και "εξειδικευσεων" συνεργειο που δεν θα εχει σχεση με τα συνεργεια της γειτονιας, και αλλωστε απευθυνεται και σε αλλο κοινο και οχι στο μεσο μοτοσυκλετιστη που εχει ενα ονοφ πχ για να κανει τη δουλεια του. Οι μερακλιδικες δουλειες παντα πληρωνονται...Το κοινο αυτα στο αποιο θα απευθυνεται θα μπορει να πληρωσει και το κοστος...
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimdoc
Το θεμα των τιμων το αναφερουν μερικοι. Ομως ειναι λογικο να ειναι πιο ακριβος, αφου θα προκειται για ειδικων "κατευθυνσεων και "εξειδικευσεων" συνεργειο που δεν θα εχει σχεση με τα συνεργεια της γειτονιας, και αλλωστε απευθυνεται και σε αλλο κοινο και οχι στο μεσο μοτοσυκλετιστη που εχει ενα ονοφ πχ για να κανει τη δουλεια του. Οι μερακλιδικες δουλειες παντα πληρωνονται...Το κοινο αυτα στο αποιο θα απευθυνεται θα μπορει να πληρωσει και το κοστος...
Oι οποίοι είναι τόσοι πολλοί που δικαιολογούν την επιχειρηματική κίνηση; (ερωτώ, δεν είμαι αρνητικός )
giannis113
25/10/2010, 18:58
rein οτι και να κανεις με το καλο! ενας μαστορας ακομα (καλος) στο χωρο. :beer:
Oι οποίοι είναι τόσοι πολλοί που δικαιολογούν την επιχειρηματική κίνηση; (ερωτώ, δεν είμαι αρνητικός )
Πλεον στην Ελλαδα και ειδικα στην Αθηνα, ναι. Υπαρχει πολυς κοσμος που εχει μηχαναρες και εχει διαθεση για καλη βελτιωση και μπορει να τις πληρωσει. Δες μονο ποσα καλοφτιαγμενα μηχανακια βλεπεις πλεον στα τρακντευ.
Προσωπικα εχω πετυχει μηχανες που δεν πιστευα οτι υπηρχαν στην Ελλαδα, με αφτερ μαρκετ πραματα πολυ ψαγμενα και φυσικα πολλων χιλιαδων ευρω...
BLACKGAS
25/10/2010, 19:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimdoc
Πλεον στην Ελλαδα και ειδικα στην Αθηνα, ναι. Υπαρχει πολυς κοσμος που εχει μηχαναρες και εχει διαθεση για καλη βελτιωση και μπορει να τις πληρωσει. Δες μονο ποσα καλοφτιαγμενα μηχανακια βλεπεις πλεον στα τρακντευ.
Προσωπικα εχω πετυχει μηχανες που δεν πιστευα οτι υπηρχαν στην Ελλαδα, με αφτερ μαρκετ πραματα πολυ ψαγμενα και φυσικα πολλων χιλιαδων ευρω...
Μάλλον θα διαφωνήσω. Τα πράγματα νομίζω ότι βαίνουν επιδεινούμενα και δεν φαίνεται φως για 2-3 χρόνια ακόμα και βλέπουμε. Να ξεκινήσεις τώρα μαγαζί με βελτιώσεις? Δύσκολο άνοιγμα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
Μάλλον θα διαφωνήσω. Τα πράγματα νομίζω ότι βαίνουν επιδεινούμενα και δεν φαίνεται φως για 2-3 χρόνια ακόμα και βλέπουμε. Να ξεκινήσεις τώρα μαγαζί με βελτιώσεις? Δύσκολο άνοιγμα.
+1
πιστευω οτι για να παρης την σωστη αποφαση θα πρεπει να πας να δουλεψεις σε ενα αλλο συνεργειο σαν υπαλληλος
για ενα αρκετα καλο χρονικο διαστημα 2 μηνες πχ ετσι θα παρης μια καλη γευση της καταστασης
Shaolin Monk
25/10/2010, 20:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
Υπαρχει και η αλλη πλευρα... Σε χαλεπους καιρους κοιτας να βελτιωσεις αυτο που εχεις και να το συντηρεις σωστα, γιατι καινουριο δεν "παιζει"...
Αρχικά δημιουργήθηκε από lef50
πιστευω οτι για να παρης την σωστη αποφαση θα πρεπει να πας να δουλεψεις σε ενα αλλο συνεργειο σαν υπαλληλος
για ενα αρκετα καλο χρονικο διαστημα 2 μηνες πχ ετσι θα παρης μια καλη γευση της καταστασης
Τώρα σκέψου να πάει ο rein μαστορόπουλο σε συνεργείο, να πει του μάστορα "έτσι όπως κάνεις τις βαλβίδες βγαίνουν εκτός, το μάνιουαλ λέει άλλα, το λάδι στο συγκεκριμένο μηχανάκι το αλλάζουμε με κινητήρα ζεστό και όχι παγωμένο " και λοιπά ευτράπελα. Θα ήθελα να είμαι από μιά μεριά να βλέπω και ν' ακούω τα καντήλια που θα πέφτουν βροχή.
χα χα χα χα χα
δεν παρουσιάζει λέμε το από πάνω σενάριο. Θα μαζευτούνε τα κανάλια λέμε, 1η μούρη ο rein στα πρωινάδικα " υπάλληλος ξυλοφορτώνει μάστορα γιατί ( ο μάστορας) δεν ήξερε που πάνε τα 4.
:rotflmao: :rotflmao:
Shaolin Monk
25/10/2010, 20:31
Τώρα σκέψου να πάει ο rein μαστορόπουλο σε συνεργείο, να πει του μάστορα "έτσι όπως κάνεις τις βαλβίδες βγαίνουν εκτός, το μάνιουαλ λέει άλλα, το λάδι στο συγκεκριμένο μηχανάκι το αλλάζουμε με κινητήρα ζεστό και όχι παγωμένο " και λοιπά ευτράπελα. Θα ήθελα να είμαι από μιά μεριά να βλέπω και ν' ακούω τα καντήλια που θα πέφτουν βροχή.
χα χα χα χα χα
δεν παρουσιάζει λέμε το από πάνω σενάριο. Θα μαζευτούνε τα κανάλια λέμε, 1η μούρη ο rein στα πρωινάδικα " υπάλληλος ξυλοφορτώνει μάστορα γιατί ( ο μάστορας) δεν ήξερε που πάνε τα 4.
"... και μαστορα, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν βαζουμε Μοτουλ-τηγανολαδα...." :lol:
δες το και απο την αναποδη οπως δεν υπαρχουνε σωστοι μαστοροι δεν υπαρχουνε και σωστοι πελατες σου λεει ο πελατης
θελω αυτο αστο αυτο τι θα κανεις? και τρεχουν τα γραμματια του εξοπλισμου το νοικι το τεβε η εφορια κτλ
εγώ θα δεχόμουν. Το χω κάνει ήδη με το innova μου στον Άκη.
πέρα απο αυτό όμως, πιστεύω ότι ο Vaska το θεσε σωστότερα: "είστε διατεθειμένοι να πληρώνετε το διπλάσιο και βάλε από τα συνεργεία της αγοράς για τυπικό σέρβις???"
με το ΚΤΜ δεν έχω εμπειρία για να συγκρίνω αλλά απο παλιότερους Γιαπωνέζους αλλά και απο τον Τίγρη που είχα αυτό που παρατήρησα ήταν οτι καλά μαστόρια στην αγορά που δε θέλουν απαραίτητα να σε φάνε υπάρχουν. Άμα το ψάξεις θα τους βρείς.
Αυτό που δύσκολα βρίσκεις είναι έναν μάστορα που:
1. θα βρει χρόνο να κοιτάξει το μηχανάκι σου πέρα απο αυτο για το οποίο το έβαλες μέσα?
2. θα βρεί την όρεξη να ασχοληθεί λίγο περισσότερο?
3. θα ασχοληθεί με την κατάσταση των περιφερειακών πέρα απο το μοτέρ?
4. θα σου πει απο πριν πόσο χρόνο χρειάζεται για να γίνει το καθε τι που πρέπει να γίνει?
5. θα το κάνει μια ΣΟΒΑΡΗ βόλτα?
Προσωπικά έγω ότι παράπονα είχα απο τους μαστόρους μου δεν ήταν στο μοτέρ, ούτε στα καπελώτα, ούτε στις βαλβίδες. Έτσι και αλλιώς η ίδια η εταιρία συνήθως έδινε αρκετή βάση στο μοτέρ αλλά πολυ λιγότερη στα περιφερειακά για να κρατήσει το κόστος χαμηλά. Τα περιφερειακά όμως πολλές φορές δεν σε προειδοποιούσαν και αντοχές τους ήταν πολυ μικρότερες απο αυτές των βαλβίδων.
εγώ πάντως πιστεύω οτι το συγκεκριμένο κομμάτι στη αγορά έχει πολύ ψωμί. Για παράδειγμα υπάρχουν λαστιχάδες που παίρνουν μεροκάματο (μικρό αλλά ικανοποιητικό) που λόγω της φύσης του αντικειμένου που πουλάνε και δεδομένου οτι έχουν λιγότερη δουλειά απο τους συνεγρειατζίδες μπαίνουν σε συζητήσεις και ρυθμίσεις σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς και περιφερειακών. Δεν θα πρεπε. Ο συνεργειατζής σου θα πρεπε να το κάνει αυτό. Αλλά αφου δεν παίζει το service των 180-250 ευρώ στη μέση δεν ασχολούνται καν.
τέσπα πολλά είπα
κρίμα που πλέον έχω ΚΤΜ :D γιατί εγώ θα στο 'φερνα
el patron
25/10/2010, 21:30
Να ξερεις αυτος που κανει καλα την δουλεια του σε ολους τους τομεις παει μπροστα (βεβαια οχι παντα αλλα το αφηνουμε στην ακρη)
Το θεμα ειναι η διαχειρηση πως θα σου βγει, οι καλοι μαστορες σπανιζουν ,πες οτι ανοιξες και πανε καλα τα πραγματα και ερχετε κοσμος ,εκει αρχιζουν τα προβληματα , Πιεση για χρονους παραδοσης , ασχετοι ιδιοκτητες που δεν ξερουν τι θελουν ,Αυτα σιγα σιγα διογκωνοντε και σε απολοτριωνουν σαν ατομο ,αναγκαζεσαι να εχεις βοηθο να σου ξεπεταει δουλεια μικρης κλιμακας για αρχη,η προσοχη σου και το χαμουρεμα στην μηχανη μειωνετε,αρχιζης και μπαινεις στο λουκι του ξεπεταγματος ,και τελος Αρχιζεις να κανεις καποιες υποχωρησεις σε καποια θεματα προσοχης.
Προς θεου δεν λεω οτι θα γινει ετσι αλλα ετσι συμβαινει παντα ,αν οχι τις περισσοτερες φορες,εσυ εισαι διατεθειμενος να εχεις δουλεια και να περνας αυτην την πιεση και αγχος ;σκεψου το καλα .
Αν θες την γνωμη μου προχωρα γιατι πιστευω πως αξιζεις (αν δεν ειχες και αυτο το κολλημα με τα ευρωπαικα )
:lol:
mikros boudas
25/10/2010, 21:33
παντως το "συμβουλος βελτιωσης" μου ακουγεται πολυ πολυ καλυτερο:beer:
Το έχω πρόχειρο γιατί το κάναμε την Παρασκευή στο Μεταπτυχιακό
Στο μέλλον πάμε σε υπηρεσίες και αγαθά πολύ ακριβα και πολύ φτηνά
Στο Lidl και τα ντελικατέσεν
Στα κινέζικα και τα Ρόλεξ
Η μεσαία κατηγορία θα εκλείψει
Αποφάσισε τι θες να είσαι :wave2:
:beer: :beer:
reinmeister
25/10/2010, 22:18
ευχαριστω πολυ για τις αποψεις και τις ευχες...αυτο που ηθελα να δω το ειδα...:D
:beer: :beer: :beer:
αυτο που ενδιαφερει εμενα ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι η βελτιωση...γι αυτο αλλωστε εδω και 15 χρονια ασχολουμαι αυστηρα και μονο με αυτο...ξεκινησε ως χομπυ,αλλα εξελιχθηκε "αναγκαστικα" σε δευτερο επαγγελμα λογω ζητησης...
βεβαια σε ενα πολυ χαλαρο πλαισιο και χωρις σταθερη επαναληπτικοτητα,μια κι ετσι επελεγα,εως τωρα, να το κανω...
πλεον εχει φτασει η ωρα να γινει κατι ουσιαστικο με ολο αυτο,μια και ανεκαθεν,ολα "εδειχναν" επιτακτικα προς αυτη την κατευθυνση...
καλως η κακως δεν γινεται να εξακολουθω να τα αγνοω...ξερω οτι πολλοι απο σας καταλαβαινετε ακριβως τι εννοω...
κατα καιρους,μου εχουν γινει προτασεις απο επωνυμα συνεργεια να ασχοληθω με το κομματι της βελτιωσης με τις συνθηκες και τα δεδομενα που ηθελα εγω...το μονο κακο ηταν οτι,ευλογα, κανεις δεν ηθελε να φαινομαι σε αυτη την διαδικασια...
δυστυχως ομως διακατεχομαι απο συνδρομο θεου η αγγλιστι "mess with the best die like the rest",οποτε ,αναγκαστικα θα πρεπει να το κανω μονος μου,μια και ως αγορακι,γουσταρω τρελλα να απολαμβανω τα ευσημα της δουλειας μου...
οποτε θα γινει,οτι γινοταν μεχρι τωρα,απλως σε πιο ουσιαστικο επιπεδο...
...pimp my ride δηλαδη οπως πολυ ευστοχα αναφερθηκε ηδη...προσωπικα μηχανακια με την "βουλα" του εκαστοτε ιδιοκτητη...
ο καθενας δηλαδη θα εχει εναν προσωπικο μηχανικο που θα κανει την καβλα του πραγματικοτητα,σε οποιοδηποτε κομματι κανει κεφι να βελτιωσει-μετατρεψει,ειτε αυτο λεγεται αποδοση,ειτε κρατημα,ειτε φρενα,ειτε εμφανιση,ειτε ολα τα παραπανω πακετο...
ειτε προκειται για πολιτικη χρηση,ειτε για αγωνιστικη...
ο ιδιοκτητης,απλως θα λεει τι εχει στο μυαλο του,κι εγω θα το κανω πραξη με τις καλυτερες επιλογες με βαση την οικονομικη του δυνατοτητα...
θα παιξει? η μεχρι τωρα πορεια μου εχει δειξει πως ναι...
ειδωμεν λοιπον...:D
Αντωνη,καθησα και διαβασα ολες τις γνωμες των παιδιων. Προσωπικα δεν σε ξερω αλλα διαβαζοντας σε εχω καταλαβει οτι πραγματι εισαι πολυ ψειρας και χαιρομαι για αυτο:winka:
Επισης ,ΠΑΝΤΑ οτι σε εχω ρωτησει μου εχεις απαντησει οσο πιο αναλυτικα μπορουσες και παντα βοθησες πολυ...:winka:
ΟΜΩΣ,νομιζω οτι κανοντας το χομπι σου επαγγελμα θα χαθει η μαγεια αυτου που κανεις και το χαιρεσαι :sick: Θα μπεις σε ενα περιεργο τρυπακι ,με τον καιρο,με πολλα διλληματα που θα εχουν να κανουν με την ποιοτητα εργασιας/χρεωσεις/πελατια και πολλα αλλα.... Κ πολυ φοβαμαι οτι ή θα μπεις μεσα στην τελικη ή θα κανεις θυσιες σε καποιον τομεα που θα ειναι εις βαρος σου...
ΓΝΩΜΗ μου ειναι να συνεχισεις να το κανεις ως χομπυ ,ισως λιγο πιο οργανωμενα απο οτι τωρα.Καλα δεν ξερω και τι οργανωση εχεις τωρα αλλα λεμε...:smokin: Ετσι και θα συνεχισεις να κανεις αυτο που πραγματικα αγαπας και "εκλεκτους" πελατες θα εχεις και τα λεφτακια σου θα περνεις...:winka: :winka: :winka:
Εν ολιγοις ,θελω να πω οτι καλυτερα μετρημενα και καλα(συγκεκριμενα μηχανακια απο συγκεκριμενα ατομα) παρα περισσοτερα και κακα(το μηχανακι του καθενα και να σου την λενε και στο τελος )...
Αυτα απο εμενα και ευχομαι τα καλυτερα σε οτι και αν αποφασισεις:beer: :beer: :beer:
Κ που 'σε ,ποτε να φερω το ducati να το ζωντανεψουμε λιγο ρε?:p :p
devil's animal
25/10/2010, 22:31
................
ρε δεν αφηνεις τους προβληματισμους και τις αναζητησεις, να πιασεις το μοτερ...:rolleyes:
α,και ξεχνα το μαγαζι με φορολογιες κλπ...
δεν θα πληρωνω εγω τα διπλα απο οποιονδηποτε αλλο μαστορα (επειδη εσυ θελεις να αποκαλεισαι "Θεος επι γης") + το ΦΠΑ....:mad:
Έγραψα πιο πάνω τις απόψεις μου. Διάβασα και όλες τις άλλες. Με κάποιους συμφωνούμε με κάποιους όχι.
Το λοιπόν θα μακρηγορήσω και θα προσπαθήσω να το απλώσω λίγο, γιατί η ερώτηση αυτή για μένα πέραν του όποιου χαβαλέ είναι πολλή σοβαρή και χρήζει απάντησης μεγαλύτερης του ναι ή του όχι.
Βρασίδα, απ' όσον ξέρω έχεις κάποια επαγγελματική αποκατάσταση και μάλιστα είναι προίκα. Σοβαρότατο ξεκίνημα για κάποιον (κάποιοι άλλοι ξεκινούν από το μηδέν). Μάλιστα η δικιά σου δουλειά δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κεφάλαιο (επίσης σημαντικό κομμάτι), μπορείς να ξεκινήσεις με δύο στυλό μπικ από το περίπτερο κι ένα πακέτο Α4. Πουλάς υπηρεσία και χρεώνεις εργατοώρα σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς. Από την ενασχόλησή σου αυτή κερδίζεις τα προς το ζην και κάτι παραπάνω για να μπορείς να κάνεις τις κ@βλες σου με τα μηχανάκια.
Όμως δεν την γουστάρεις και πολύ θα ήθελες να μπλέξεις (κι έμπλεξες) με την μουτζούρα. Διάβασες πολύ και κατανόησες δύσκολες έννοιες κι έπιασες να τις κάνεις πράξη.
Σου πέτυχε, αμοίφθηκες, το γουστάρεις. Συνταγή που συνήθως πετυχαίνει. Το έκανες από χόμπυ, τώρα κοιτάς να το κάνεις επάγγελμα.
Εδώ να πω ότι διαφωνώ με τον φίλο που λέει ότι τα φόρουμ δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Αντιθέτως μάλιστα είναι πολύ μεγάλο δείγμα και άκρως αντιπροσωπευτικό (άλλωστε είναι και το target group που στοχεύεις - ο άρρωστος με το μηχανάκι του).
Η καινούρια σου επαγγελματική ενασχόληση έχει πολλές διαφορές με την παλιά. Σε πρώτη φάση χρειάζεσαι εξοπλισμό που όσον και να έχεις σίγουρα θα πρέπει να συμπληρώσεις και τα ποσά κτήσης δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Επίσης λόγω της αρρώστια σου με το τέλειο (θα είναι και η διαφορά σου από τους άλλους) να ξέρεις ότι θα στερήσεις από τον εαυτόν σου τον ελεύθερο χρόνο. Δεν θα υπάρχει πιά παρά μόνο λιγοστός και αυτόν θα πρέπει να τον μοιράσεις για να μην έχεις γκρίνιες (ομοιοπαθής).
Από την άλλη καταλαβαίνω απόλυτα πόσο βαρετό είναι να κάνεις επαγγελματικά κάτι το οποίο σε αφήνει αδιάφορο και σε κουράζει ψυχολογικά.
Με μια πρόχειρη έρευνα που έκανες εδώ μέσα συμπεραίνω ότι πολλοί είναι αυτοί που θα πληρώσουν το κάτι παραπάνω για να πάνε στον μαιτρ της μηχανοκίνησης αλλά και οι απαιτήσεις θα είναι πολλαπλάσιες.
Εδώ θα παραθέσω μια κουβέντα ενός φίλου επιτυχημένου επαγγελματία με αρκετές ώρες προσωπικής του δουλειάς στην επιχείρησή του: Όταν δουλεύεις μόνος σου όσο καλός και να είσαι, όσο πολύ και να δουλέψεις, θα παίρνεις πάντα ένα μεροκάματο. Μπορεί να είναι καλό μεροκάματα αλλά θα είναι πάντα "ένα μεροκάματο". Για να κάνεις λεφτά πρέπει οι άλλοι να δουλεύουν για σένα (έτσι χάνεις αυτό που θα σε κάνει διαφορετικό στην αγορά) κι έτσι θα μπορείς να μαζεύεις μερίδια από πολλά μεροκάματα.
Το λοιπόν κατά τη γνώμη μου με την νέα σου ενασχόληση πλούσιος δεν θα γίνεις και θα είσαι χαμένος από άποψη προσωπικού ελεύθερου χρόνου. Άν πχ ξεκινήσεις μία βελτίωση και δεν σου πάει για τους χ λόγους καλά θα καταστρέψεις το πρόγραμμά σου για να κάνεις τελικά ο μηχανάκι να δουλέψει όπως εσύ θέλεις αλλά θα χάσεις τη βόλτα με φίλους ή το ποτάκι σου, γιατί πήγες πίσω σε χρόνο και γίνεται της πουτάνας στο μαγαζί από μηχανάκια που πρέπει να παραδοθούν.
Ετοιμάσου επίσης να γίνεις και αποθήκη γιατί κάποιος ήθελε να φτιάξει το μηχανάκι του και τώρα μετάνιωσε, αλλά δεν έχει να σε πληρώσει για ότι έχεις κάνει, οπότε στο αφήνει για 6-7 μήνες μέχρι να βρει χρήματα ή μέχρι να του πεις έλα πάρε το μπουρδέλο σου και δεν θέλω μία.
Όσο για την οικονομική κρίση και μαλακίες, θεωρώ ότι αν μπορέσεις τώρα μεσούσης της εισαγόμενης κρίσης να ανοιχτείς, πιθανότατα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αργότερα όταν ομαλοποιηθούν τα πράγματα.
Συμπέρασμα.
Κάνε αυτό που κάνεις για να βιοπορίσεις και κράτα ως χόμπυ επ' αμοιβής τις βελτιωτικές και όποιες άλλες ανησυχίες έχεις.
Υ.Γ.
Σκέψου ότι για να έχεις επαγγελματική εξέλιξη σε καινούρια αγορά θα πρέπει να είσαι αρκετά επικοινωνιακός και όχι να μπινελικώνεις τον πελάτη ακόμα κι αν σου λέει μπουρδολογίες.
Για την οικονομική και όχι μόνο ανάλυση που έκανα για σένα, θέλω δωρεάν service στα μηχανάκια μου εφ' όρου ζωής.
hidefnick
25/10/2010, 22:48
Εχεις δει πολλά συνεργεία που δεν εχουν απ' έξω παρατειμένα μηχανάκια? Εχεις δει πολλά συνεργεία που ΟΛΟΙ οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι? Εχεις δει πολλά συνεργεία με παραπάνω από έναν καλούς μηχανικούς? (με πολλούς μηχανικούς έχεις δει πολλά όμως)
Αντε και το κανεις μόνο "βελτίωσεις" το μαγαζί. Θα πάει ο ελληνάρας μετά αυτό που έφτιαξες στον μητσάρα, και ο μητσάρας θα του βάλει χέρι.... Και αντε μετά να εξηγήσεις στον ελληνάρα ποιός και γιατί φταίει....
Το σέρβις στα SS δεν έχει ψωμί, αν το κάνεις σωστά. Πολύ ξεβίδωμα.... Το σέρβις στα μονοκύλινδρα, απο την άλλη, πληρώνει.
Τέλος, και επειδή απο όσο έχω δει, ασχολείσαι μόνο με σχετικά καινούργια μηχανάκια, έχεις υπ' όψη σου τι παίζει με ανταλακτικά για παλιότερα. Ου μπλέξεις.... (και δεν μιλάω για στρόφαλο που ψάχνει ο oldman)
Αποψή μου: Πουλάς αυτό που κανεις καλά, και αγαπάς, και τίποτα άλλο. Ενα χειρουργείο για μόντες, και πληρώνεσαι ανάλογα. Πελατεία δημιουργείς με τη δουλειά σου, και επειδή είναι πολύ συγκεκριμένο το κοινό που μπορει να πληρώσει αυτά που του προσφέρεις, και πολύ λίγος ο ανταγωνισμός, θα σου έρθουν.
Και συνήθως αυτή η πελάτεία δεν θέλει και πολλά λόγια. Ξέρει τι θέλει και ΠΟΣΟ κοστίζει. Και έρχετε απλά να το "πάρει" απο κάποιον που το κάνει καλά.
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
Ξέρει τι θέλει και ΠΟΣΟ κοστίζει. Και έρχετε απλά να το "πάρει" απο κάποιον που το κάνει καλά.
Σαν να πηγαινεις στις πουτανες δλδ ε?:rolleyes: :smokin: :lol:
blackbusa
26/10/2010, 00:11
κατα καιρους,μου εχουν γινει προτασεις απο επωνυμα συνεργεια να ασχοληθω με το κομματι της βελτιωσης με τις συνθηκες και τα δεδομενα που ηθελα εγω...το μονο κακο ηταν οτι,ευλογα, κανεις δεν ηθελε να φαινομαι σε αυτη την διαδικασια...
και το σκεφτεσε αν οντως ειναι υπο τις δικες σου συνθηκες???ειναι η καλυτερη αρχη....βλεπεις καταρχην πως παει το πραγμα....οχι μονο με τις βελτιωσεις αλλα και σαν κατασταση συνεργειου μιας και θα εισαι στα κολπα...και να ξερεις σιγουρα μπορει να νομιζεις οτι θα λενε οτι ο ''ταδε'' κανει και γαμω τις βελτιωσεις...αλλα να εισαι σιγουρος οτι θα ακουστει οτι ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ που κανει τις βελτιωσεις στον ''ταδε'' ειναι ο rein...και οταν θα δεις πως παει το πραγμα και εισαι ετοιμος και απο πελατεια κανεις την κινηση σου αν σε συμφερει...
Hornet_08
26/10/2010, 00:41
επισης,δεν υπαρχει περιπτωση να φυγει μηχανακι απο τα χερια μου,αν πρωτα δεν τσεκαρω ολα τα δομικα στοιχεια του...
Αυτα θα τα ξεπερασεις οταν ασχοληθεις επαγγελματικα ρεινκλαιν, πιστεψε με...
reinmeister
26/10/2010, 00:51
δεν κανω quotes διοτι θα μας παρει καμια βδομαδα να βρουμε ακρη...
βασικα ,σε καμια περιπτωση δεν ξεκιναω απο το μηδεν...σαφεστατα και υπαρχει "πελατολογιο",αλλιως δεν θα το σκεφτομουν καν ως κινηση...το κανω επαγγελματικα χρονια,απλως οχι συχνα...
επισης,δεν χρειαζομαι "σπρωξιμο" απο κανενα συνεργειο,μια και στην αγορα,εστω και με μεγαλα διαλειμματα,ειμαι πολλα χρονια...
μονο τον τελευταιο χρονο,οι δουλειες που εχω "διωξει" βγαζουν ενα αξιοπρεπεστατο ετησιο εισοδημα...φυσικα αυτο δεν εγγυαται σιγουρο μελλον,αλλα ειναι τουλαχιστον ενας μπουσουλας...
αλλωστε δεν παιρνω και κανα φοβερο ρισκο επι της ουσιας,μια και ξεκρεμαστος, ως προς τα προς το ευ ζειν,σε λογικα πλαισια παντα,δεν μενω...
αυτο που εχω κερδισει ολα αυτα τα χρονια,ειναι το να κανω αυτο που θελω,οπως εγω θελω...
οπως και το να επιλεγω αυτους με τους οποιους θα κανω δουλεια...
υπαρχει αλληλοσεβασμος, στον βαθμο που εγω σεβομαι την περιουσια και την δαπανη του αλλου και αντιστοιχα αυτος σεβεται τις γνωσεις και τις παραξενιες μου...
να εμπιστευτω υπαλληλο δεν παιζει ουτε καν ως σκεψη...οποτε,ως εκ των πραγματων,δεν παω για ποσοτητα,αλλα ποιοτητα...
επισης ,απ την στιγμη που μιλαμε για πελατες με αντιληψη,δεν τιθεται θεμα μεταξυ ευρωπης-ιαπωνιας,μια και ο καθενας, συνειδητοποιημενος,απο μας,ξερει πολυ καλα τι καβαλαει...
τον ασχετο δεν τον θελω...και δεν με θελει και αυτος...
εχω πιασει,απο ktm 520-530- 620 μεχρι bmw r25-26-50-51 και οτι τζαπαν μπορειτε να φανταστειτε...σε καθε περιπτωση ομως υπηρχε αλληλοσυνεννοηση...
anyway...θα δειξει η πορεια...
@devilio το δικο σου θα ειναι το πρωτο που θα πιασω(ξανα) οπως ξερεις...το μονο κακο ειναι οτι @@ διαφημιση θα μου γινει με τα 60 ψωρομουλαρα που παμε να βγαλουμε απο την παπια...:a22:
Δλδ τελικα αποφασισες να ανοιξεις δικο σου μαγαζι βελτιωσεων ,να το πω απλα?! Η τελος παντων οδευεις προς τα εκει?...
GiannisBlessed
26/10/2010, 02:42
εμενα μου αρεσε η ιδεα του σελφ σερβισ.
πχ να ημουν σε ενα χωρο με εργαλεια και ενα μυαλο απο πανω με γνωσεις να μου πει οχι πως θα κανω σερβισ αλλα βελτιωση.
οτι και να ναι προχωρα καλη ιδεα ειναι.(θα μπορουσες να το ενσωματωσεις και αυτο παντως)
και αν ποτε αποφασισω να παω μηχανακι μου σε μηχανικο θα το φερω σε σενα...(να σιαξουν και τα μειγματα στο bros):beer:
Cpt. Haddock
26/10/2010, 05:37
Ρεεεεε
Αποδειξεις θα κοβεις; :smokin:
έρε λύσσα ο από πάνω με τις αποδείξεις ........
είπαμε ρε φίλε δεν θέλει λογιστή, έχει...
Cpt. Haddock
26/10/2010, 06:52
έρε λύσσα ο από πάνω με τις αποδείξεις ........
είπαμε ρε φίλε δεν θέλει λογιστή, έχει...
Φιλε, μαυρα εγω δε δινω :smokin:
Το ξεκαθάρισε νομίζω, δεν αναλαμβάνει τριμπούρδελα. Βρες άλλο μάστορα φιλαράκι.
:nono: :nono:
Shaolin Monk
26/10/2010, 06:57
Πφφφφ, χαλασαν πια και οι Ελληνες... :mad:
:lol: :lol: :lol:
Cpt. Haddock
26/10/2010, 08:28
Το ξεκαθάρισε νομίζω, δεν αναλαμβάνει τριμπούρδελα. Βρες άλλο μάστορα φιλαράκι.
:nono: :nono:
Δεν αναλαμβάνει γιατι δε ντολμα να 'μολογησει οτι δε χρειάζονται τιποτα :smokin:
Αλλα μιαπουταναφεραμε....
Ρε συ Βρασιδα...
Μπας κι αναλαμβάνεις
BMW F800GS να δει ασπρη μερα κι ο MikeG :rotflmao: :bawl: :rotflmao:
REINN(Βρασιδα),
fz1 θα αναλαμβανεις?να ξερουμε ναουμ........
υγ:καλη αρχη ευχομαι
:beer: :wave2:
metaltheo
26/10/2010, 09:36
Εγω παντως θα το δεχομουνα απο τη στιγμη που θα ξερω οτι θα γινει καλη δουλεια.
Δεν εχω δει τα αλλα ποστ αλλα σκεψου οτι ο μηχανικος μου ειναι 110 χιλιομετρα μακρια αλλα εκει παω για το οτιδηποτε, εκει που θελω να καταληξω ειναι πως η εμπιστοσυνη ειναι αυτη που μετραει περισσοτερο. Αντε με το καλο:beer:
αντωνακη εγω λεω να φας καμια πριτζολα γιατι μου φαινεται η διετα εχει πειραξει ΚΝΣ.
:a22:
devil's animal
26/10/2010, 09:46
@devilio το δικο σου θα ειναι το πρωτο που θα πιασω(ξανα) οπως ξερεις...το μονο κακο ειναι οτι @@ διαφημιση θα μου γινει με τα 60 ψωρομουλαρα που παμε να βγαλουμε απο την παπια...:a22:
μην μου κολας ετσι. γιατι θα επισπευσω το θεμα με το ΖΧ10 το καινουργιο και τοτε θα πηγαινουμε για περισσοτερα απο το δικο σου καραβι και θα το πιασεις και θα πεις και ενα τραγουδι...
:evil: :evil: :evil:
:lol: :lol:
με το καλο ρε Αντωνακη να γινουν ολα.
εγω θα ευχηθω να εισαι καλα και να κανεις αυτο που γουσταρεις συντομα...
:beer: :beer: :beer: :beer:
οσα ξερει λενε ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος.
μετρα τα κουκια σου, και αν ειναι κατι που θα σε κανει να πεφτεις το βραδυ για υπνο "γεματος"
κανε το.
το σημαντικο πιστευω ειναι να δεις τι παγια εξοδα ανοιγεις, τι κεφαλαια αρχικα, και την αποσβεση τους.
ειναι απλο. αν ξεκινας την μερα σου και λες πρεπει να μαζεψω τοσα για την επιταγη η το νοικι η οτι κερατο ειναι αυτο, μοιραια θα χασεις το δρομο σου.
αν πιστευεις οτι μπορεις να ζεις χωρις να χαλασεις το στομαχι σου και να κανεις και αυτο που αγαπας
κανε το χτες :beer:
reinmeister
26/10/2010, 10:47
αυτα ειναι...triumph,kawasaki,yamaha,ktm...
τι ψυχη θα παραδωσω θα θελα να ξερα...:lol:
αποδειξη θα ειναι η ποιοτητα της δουλειας μου καπιτεν...:a22: (ψηνεσαι για 135 ροδα αξιοπιστα)?:D
θενκς ξανα, για τις ευχες...τωρα ποσο θα το κρατησω ανοιχτο αν πιανω και ευρωπαϊκα,δεν εχω ιδεα...:lol:
αποδειξη θα ειναι η ποιοτητα της δουλειας μου καπιτεν...:a22: (ψηνεσαι για 135 ροδα αξιοπιστα)?:D
θενκς ξανα, για τις ευχες...τωρα ποσο θα το κρατησω ανοιχτο αν πιανω και ευρωπαϊκα,δεν εχω ιδεα...:lol:
Honda όχι;;;
:sad:
Δεν αφήνεις τους ντενεκέδες να σου φέρω το 954 γιατί βλέπω τον Ιδομενέα να με φτάνει σε λίγο....
Δεν αφήνεις τους ντενεκέδες να σου φέρω το 954 γιατί βλέπω τον Ιδομενέα να με φτάνει σε λίγο....
Γιατί θα βελτιώνει και χέρια ο Αντώνης :eyepop: ;;;
Γιατί θα βελτιώνει και χέρια ο Αντώνης :eyepop: ;;;
θαύματα δεν γίνονται..... Αν μπορούσε θα είχες ακόμα το ST
θαύματα δεν γίνονται..... Αν μπορούσε θα είχες ακόμα το ST
Κρίμα γιατί θα του ζητούσα τιμή πακέτο για μηχανή κι εμένα...
Κρίμα γιατί θα του ζητούσα τιμή πακέτο για μηχανή κι εμένα...
Spammer!
για μένα δεν τίθεται θέμα καν αν πρέπει η δε πρέπει γιατί αφού έχεις το μικρόβιο μέσα σου αν δε το δοκιμάσεις θα σε βασανίζει πάντα.
Να σου πω και εγώ τη γνώμη μου…:D
Πολύ δύσκολα σε τεχνικό τομέα, το χόμπι να γίνει επάγγελμα.
Το έχω σκεφτεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν έχω πάρει την απόφαση ακόμα, λόγω "ζυγίσματος" υπέρ-κατά.:sick:
Στα υπέρ, το σημαντικότερο είναι η ολοκλήρωση που νιώθεις, κάνοντας αυτό που αγαπάς.:)
Στα κατά, δύο τα σημαντικότερα: α) κόστος (λόγω του ότι πρέπει να υπολογίσεις όλα τα έξοδα που έχεις και όχι μόνο εργατοώρες και υλικά-ανταλλακτικά) και β) το σπάσιμο των νεύρων σου, από το κοντό και το μακρύ του καθένα από εμάς-πελάτη, λόγω χρόνου-απαιτήσεων-μη γνώσεων του αντικειμένου (-έλα μωρέ, δυο λεπτά δουλειά είναι- και συ χρειάζεσαι 8 ώρες για να κάνεις αυτό που σου περιγράφει), κλπ.
Βέβαια δεν το αποκλείω, κάποια στιγμή να κάνω το βήμα, ίσως και σύντομα, αλλά με πολλές προϋποθέσεις-όρια, σε μένα και στους πελάτες και σε όποιον αρέσω…:smilea:
Αν πράξεις με τον ίδιο τρόπο, ίσως να κοιμάσαι "γεμάτος" και ήσυχα τα βράδια.:winka:
:beer:
Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ...............
Είναι 2 έννοιες πού δέν συναντώνται ποτέ...........
Πράμμα παραδεκτό άπό τούς καλύτερους βελτιωτές τής γής...!!
Μέ έγκαταστάσεις τεράστιες,μηχανήματα μυρρίων,καί μηχανικούς
μέ πτυχία Πολυτεχνείων πού έτοιμάζουν αύτοκίνητα καί μηχανές
παγκόσμιων άγώνων.
Όταν γιά παράδειγμα βγαίνει ή BRABUS κορυφαίος βελτιωτής
άπό τό 1977 καί φτιάχνοντας ένα Μερσεντές πού άν κάποιος το
άγόρασε 50 χιλιάρικα θέλει άλλα τόσα γιά βελτίωση καί δηλώνει
ότι ή βελτίωση καλύπτεται μόνο άπό 1 χρόνο έγγύηση
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ....??
Ούτε ξέρω ποιός είσαι,ούτε τί δουλειά κάνεις.........
Οί λέξεις όμως ΒΕΛΤΙΩΣΗ καί ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ είναι δύο έκ διαμέτρου
άντίθετες έννοιες.
Νομίζω πώς αύτοί πού παράγουν τά μηχανάκια μας 50-60 χρόνια τώρα
οί Ίάπωνες καί δέν ξέρω πόσα οί Ευρωπαίοι ξέρουν πολύ καλά
τά όρια ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ .
Δέ θέλουν νά ρισκάρουν ούτε 0,5% σέ βάρος τής άξιοπιστίας...!!!
Αύτό είναι άποτέλεσμα χρόνων δουλειάς όλόκληρων όμάδων
μηχανικών....!!!
Πώς νά πάει ένας ΞΕΝΟΣ.........νά βάλει χέρι στό δημιούργημα τους...??
Έδώ είδαμε τί έπαθε όλόκληρη BMW ,100 έτών έταιρεία μέ τά
καλύτερα Πολυτεχνεία τής Εύρώπης Βερολίνου, Άαχεν...!!!
Πήγαν γιά μαλλί ,νά βρούνε άλογα στό χιλιάρι ,καί βγήκαν κουρεμένοι...!!!
Γιά νά τολμήσει κάποιος νά βάλει χέρι,είδικά σέ μηχανάκι όπου
οί ίσορροπίες είναι πολύ πιό λεπτές θά πρέπει.........
ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ...........ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
νά έχει τρομερή έμπειρία καί φυσικά νά έχει πάει σέ όλα
τά σεμινάρια καί τίς ένημερώσεις τής κάθε έταιρίας....!!!
Καί φυσικά νά είδικευτεί σέ μία έταιρεία καί όχι όλα τά σφάζω,όλα τά ξέρω.
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.
Άλλο χομπίστας,έρασιτέχνης, καί άλλο διαχειρίζομαι περιουσίες καί ζωές...!!
Φαντάσου νά κολλήσει ένα μοτέρ μέ καμμιά διακοσάρα σέ άνοικτή στροφή..!!!
Μπορεί νά είσαι πολύ καλύτερος άπό πολλούς έπαγγελματίες.
Δέν σέ ξέρω ,δέ σέ κρίνω.........ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΟΥ
ΣΤΟ ΘΕΜΑ................ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.
Έχω μηχανάκια άπό τό 70φεύγα.
Καί στόν μόνο πού θά έμπιστευόμουνα νά μού βελτιώσει τό μηχανάκι μου
HAYABUSA θά ήταν ή Σουζούκι Ίαπωνίας πού τό κατασκεύασε
άν καί όταν άνοιγε έναν βελτιωτικό οίκο ποτέ στήν Έλλάδα
μέ Ίάπωνες τεχνικούς .
Καί αύτό πιστεύω πώς θά τό έκαναν ΑΝ ένοιωθαν ότι πέφτει τό προιόν τους
καί ΑΝ δέ τούς συνέφερε νά βγάλουν κάποιο νέο.
Μέχρι τώρα δέν τό έκαναν ποτέ γιατί ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ...!!
Όλοι οί βελτιωτικοί οίκοι άνά τόν κόσμο είναι δεμένοι μέ τίς
μητρικές έταιρείες,άσε πού σήμερα ποιά ή κάθε έταιρεία πάει νά βγάλει τόν
δικό της βελτιωτικό οίκο κουβαλώντας τήν τεχνογνωσία άπό
τή μαμά έταιρεία,
Μερσεντές ,Όπελ ,VW κ.λ.π....
Τό νά δηλώνεις λοιπόν βελτιωτής καί μάλιστα τών πάντων...........
είναι γιά μένα προσωπικά λίαν έπιεικώς, μιά πολύ δυσκοίλια ύπόθεση.
Καλή έπιτυχία στίς δραστηριότητες σου.........
Τα τσουβαλιαζεις ολα μαζι...αν εβαζαν οι κατασκευαστες τα καλυτερα υλικα μεσα στα μοτερ πιθανως το κοστος θα ανεβαινε τοσο που δε θα μπορουσαμε να τα αγορασουμε...
Μια βελτιωση πρωτου σταδιου φιλτρο, προγραμμα, εξατμιση, δεν επηρεαζει πουθενα την αξιοπιστια ενος μοτερ. Τετοια μηχανακια κυκλοφορουν χιλιαδες και δεν εχουν κανενα απολυτως θεμα, ως αποτελεσμα της βελτιωσης...
Ενα απλο ζυγισμα του κινητηρα (στροφαλος-μπιελες-πιστονια) βελτιωνει την αξιοπιστια αν μεινεις μεχρι εκει και δινει και μερικα αλογακια. Παραδειγματα τετοιων βελτιωσεων που αφηνουν την αξιοπιστια ενος μοτερ σε εργοστασιακα ή και καλυτερα επιπεδα υπαρχουν πολλα...
Τωρα για τα τουρμπισματα και τα νιτραρισματα ειναι δυσκολο να παραμεινει το μοτερ στον ιδιο βαθμο αξιοπιστιας, αλλα οχι αδυνατο, και παλι αυτες οι βελτιωσεις ειναι πολυ εξειδικευμενες και για εξειδικευμενες χρησεις, πχ ντραγκστερ κλπ.
Μετα υπαρχουν πολλοι βελτιωτικοι οικοι που βγαζουν εξαρτηματα πολυ καλυτερα απο αποψη κατασκευης και αντοχης απο τα εργοστασιακα. Βλεπε μπιελες τιτανιου με πολλαπλασια αντοχη και λιγοτερο βαρος απο τις εργοστασιακες, καδενες εκκεντροφορων ενισχυμενες επισης καλυτερες απο τις εργοστασιακες, σφυρηλατα πιστονια, βαλβιδες απο ειδικα κραματα που ειναι ολα ανωτερα απο τα εργοστασιακα που βαζει η σουζουκι πχ σε χιλιαδες μοτερ στη γραμμη παραγωγης.
Βελτιωση και αξιοπιστια μπορουν να πανε μαζι. Δεν πανε παντα αλλα γινεται...
Μετα για να ειναι καποιος καλος μαστορας δεν ειναι απαραιτητο να εχει πτυχιο μηχανολογου...ο Burgess πχ δεν εχει κανενα πτυχιο μηχανολογιας ή παρεμφερες...
Γιοσιμουρας ο ιδρυτης παλι, οντως ηταν μηχανολογος...
Η φιλοσοφια ολων των μοτερ japan 4 in line ειναι παρομοια...δεν βλεπω λογο καποιος να μη μπορει να φτιαξει ενα μοτερ Zx10 εκτος απο ενα GSXRKχ, αν κανει και το σχετικο "ψαξιμο"...Τα ντουκατια βεβαια και γενικως τα δικυλινδρα ειναι μια κατηγορια απο μονα τους, εκει οντως παμε σε αλλη φιλοσοφια μοτερ και εξειδικευμενες γνωσεις πανω στο θεμα.
Τελος καλος μαστορας βελτιωσεων τη σημερον ημερα πρεπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να εχει γνωσεις ηλεκτρονικων...ολα απο κει γινονται πλεον για να δουλεψουν ολα τα κομματια μαζι...γνωσεις μηχανολογιας μονο δεν φτανουν...