View Full Version : κεντρο Αθηνα...
στο Σκαι αυτη τη στιγμη (εκπομπη ΦΑΚΕΛΟΙ) παιζει μια εκπομπη που μιλανε κάτοικοι του κεντρου της Αθηνας για τις συνθηκες ζωης εκει. Ληστειες , φοβος , τρομος , σκουπιδια , βρωμια , ναρκωτικα.
Δειχνει εικονες που ξερω / εχω δει αλλα παντα σαν επισκεπτης. Σημερα που ακουσα κατοικους να μιλανε πραγματικα δεν ξερω πως μπορουν πλεων να ζουν εκει. Και γιατι θα πρεπει να αφησουν τις κατοικιες τους και να πανε αλλου ? στο τελος το κεντρος της Αθηνας που καποτε ηταν ενα στολιδι θα καταντησει ενας τενεκες σκουπιδια που δεν εχει καθαριστει ποτε του.
Δεν θελω να μιλησω ρατσιστικα για αλλοδαπους η ελληνες η ναρκομανείς ο καθενας απο αυτους δημιουργει προβλημα/τα αλλα ολα (αν υπηρχε σωστο συστημα απο το κρατος) θα μπορουσαν αν μη τι αλλο να περιοριστουν.
Η βρωμια ειναι θεμα συνείδησης των ανθρωπων και φυσικα παλι κρατικης μεριμνας .
Εγω που μενω στη διπλανη πολη που εχει και αυτη τα προβληματα της (τα ιδια) αλλα σε αλλο μεγεθος αρχιζω και αναρωτιεμε αν πρεπει να μεριμνησουμε απο τωρα ωστε να μην φτασουμε να γινουμε σαν το κεντρο!!!!!!αλλα πως? σκευτομε οτι οι πολιτικοι καθε χρωματους φεραν σε σημειο χρεωκοπίας τον δημο μας , αποδυναμωσαν το εμπορικο κεντρο , διωξαν της ναυτιλιακες και απλα τρωνε μιζες!!!!!ακομα.
Και παρολα αυτα και ενω η Αθηνα εχει περισσοτερα ''φραγκα'' απο εμας ειναι σε χειροτερη κατασταση! τελικα παιζουν ρολο και οι κατοικοι? παιζει ρολο οτι οι αθηναιοι φυγαν απο το κεντρο και το παρεδωσαν αμαχητί σε οποια εγκληματικη κοινωνικη ομαδα????ειναι που πχ στον Πειραια δεν υπαρχει ενα μερος συγκεκριμενα που να εχουμε παρατησει τα σπιτια μας και για αυτο δεν φαινετε να εχει το ιδιο προβλημα????πως λυνετε ολο αυτο το χαος ωστε ελληνες και αλλοδαποι να βρισκοντε σε μια πολη που αν μη τι αλλο να μην φοβουντε να περπατησουν ?
Πρεπει να εχω την οικονομικη ανεση να αγορασω ενα σπιτι η να νοικιασω στα προαστια ? και αν δεν εχω? δεν εχω το δικαιωμα να ζω με ασφαλεια?
αμα πας στα κεντρα ευρωπαικων χωρων μονο καταλαβαινεις την καταντια της αθηνας...που ενταξει...μιλαμε για ''χωματα'' με ιστορια 2500 χρονων...και θα επρεπε να ηταν πιο περιποιημενη και καθαρη σαν κεντρο και απο χειρουργειο...
αλλα ενταξει...τετοιοι ειμαστε, τετοια μας αξιζουν...ετσι κι αλλιως ''ολοι μας'' πεταμε τα σκουπιδια κατω...τις γοπες...κλπ κλπ κλπ
manos*gsxr
02/11/2010, 00:26
To ειδα...εσεις εκει πανω το βλεπετε και καθε μερα...Αλλα δυστυχως θα συνεχισετε να το βλεπετε γιατι καποιοι αλλοι κανουν πως δε το βλεπουν....Ωραιες γειτονιες να μεγαλωνουν παιδια παντως...:sad:
BELZEBOYLIS
02/11/2010, 00:38
Δες τι δημάρχους βγάζουν τα τελευταία πολλά χρόνια και τι ετοιμάζονται να ξαναβγάλουν !! Αλλά ξέχασα ,εδώ στην Ελλάδα αδυνατούμε να συνδέσουμε την ψήφο μας , με την πόλη μας ή την χώρα μας ! Θεωρούμε ότι όλοι είναι ίδιοι και δεν αλλάζει τίποτα ! Οπότε εθιμοτυπικά ,στην καλύτερη περίπτωση ή με μια πελατειακή αντίληψη στην χειρότερη ,ανακυκλώνουμε τους ίδιους και τους ίδιους ! :wave2:
Πριν απο 5 χρόνια εκανα την κινηση και έφυγα απο τον Πειραιά.
Κυκλοφορόυσα συνέχεια στην Αθήνα, τότε.
Βλέποντας την εκπομπη χτες μου γεννηθηκέ το εξης ερώτημα:
ή επειδη λειπω τα εχω ξεχάσει αυτά ή η κατάσταση εχει ξεφύγει τελείως??? :(
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
αμα πας στα κεντρα ευρωπαικων χωρων μονο καταλαβαινεις την καταντια της αθηνας...που ενταξει...μιλαμε για ''χωματα'' με ιστορια 2500 χρονων...και θα επρεπε να ηταν πιο περιποιημενη και καθαρη σαν κεντρο και απο χειρουργειο...
αλλα ενταξει...τετοιοι ειμαστε, τετοια μας αξιζουν...ετσι κι αλλιως ''ολοι μας'' πεταμε τα σκουπιδια κατω...τις γοπες...κλπ κλπ κλπ
Οι περισσότερες ευρωπαικές πρωτεύουσες κάπως έτσι είναι. Ενα κομμάτι του "κεντρου" τους το έχουν παραδόσει....:wave2:
Cpt. Haddock
02/11/2010, 08:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
Οι περισσότερες ευρωπαικές πρωτεύουσες κάπως έτσι είναι. Ενα κομμάτι του "κεντρου" τους το έχουν παραδόσει....:wave2:
Για πες ενα παράδειγμα... :look:
Εχετλαίος
02/11/2010, 08:14
Κοπέλια, αν έβγαινε ένας δήμαρχος του τύπου Τζιουλιάνι στην Αθήνα οι μέρες του θα ήταν μετρημένες (οι πολιτικές τουλάχιστον).
Όμως, πλέον, έναν τέτοιο δήμαρχο πιστεύω ότι έχει ανάγκη η Αθήνα, και η κάθε μικρή Αθήνα στη χώρα...
Δεν πάει άλλο, δεν γίνεται αλλιώς.
Ίσως πάλι, απλά είμαστε απλά laggers, βιώνουμε καταστάσεις αμερικάνικου τύπου προ τριακονταετίας...
Gandalf dr685sm
02/11/2010, 08:51
Εγώ θα αναφέρω μόνο οτι στο γνωστό forum για τους αστυνομικούς έχουμε πλέον 2-3 μηνύματα καθημερινά σχετικά με το πρόβλημα εγκληματικότητας για περιοχές όπως πλ.Βάθης, Αγ.Παντελεήμονα, Κυψέλη, κτλ...
Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί πλέον απο τοπικές δυνάμεις. Θέλει πολιτική βούληση που θα θυμίζει ΔΥΣΤΥΧΩΣ άλλες εποχές που δεν θέλω καν να τις σκέφτομαι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Για πες ενα παράδειγμα... :look:
Kings Cross και περιξ στο Λονδίνο ένα που έχω δει με τα μάτια μου...:winka:
Cpt. Haddock
02/11/2010, 09:28
Kings Cross και περιξ στο Λονδίνο ένα που έχω δει με τα μάτια μου...:winka:
Μισο γιατι τα μπερδεύουμε, το King's Cross δεν ειναι κεντρο.
Αυτο που συμβαινει στο κέντρο της Αθηνας (το ιστορικο) δε συμβαινει σε καμια κεντρο-δυτικοευρωπαϊκη πρωτεύουσα και έχω παει σε πολλες.
Αλλο το να έχει μεταναστες, που όλες έχουν, στα μαγαζια κλπ και άλλο να ζουν ανθρωποι σε άθλιες συνθηκες γκετοποίησης, όπως συμβαινει στην Αθηνα.
super_toto
02/11/2010, 09:41
Αυτο που συμβαινει στο κέντρο της Αθηνας (το ιστορικο) δε συμβαινει σε καμια κεντρο-δυτικοευρωπαϊκη πρωτεύουσα και έχω παει σε πολλες.
Αυτό που συμβαίνει σε όλοκληρη την Αθήνα δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο.
ενταξη! συμφωνω αυτο λεω και εγω! αλλα για να μην γινετε αυτο θα πρεπει να λειτουργουν οι νομοι
Αν λειτουργουν οι νομοι θα πρεπει να τους φορτώνουν και να τους απελαυνουν καθε μερα ανα εκατονταδες (τους παρανομους) αλλα και για να μην ειναι παρανομοι πρεπει να εχουν πολλα λεφτα και πολυ χρονο....
Αν το κανουν αυτο θα γινουν φασαριες
Αν γινουν φασαριες θα μιλαμε για ρατσισμο και φασισμο
:uplate: :sick: τελικα ΛΥΣΗ υπαρχει?
ΑΝ οι κατοικοι ΔΕΝ ειχαν φυγει απο το κεντρο θα γινοταν αυτο?αν ολες αυτες οι οικογενειες δεν ειχαν παει στα προαστεια θα γινοταν γκετο η αθηνα?ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ αυτο το γεγονος?
Μάλιστα, σε λίγο θα συγκρίνουμε και το κέντρο της Αθήνας με τις φαβέλες της Βραζιλίας.
Ο ένας από την άκρη της Αττικής,ο άλλος από Παγκράτι,ο παράλλος από Πειραιά, Κρήτη κτλ...
Υπάρχει κανένας από δω που μένει Βικτώρια,Κουμουνδούρου,πλ.Βάθης κτλ?
έτσι να μας πει για την καθημερινότητα του...
οι υπόλοποι ας μην πετούν παπαριές παρακαλω :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
Μάλιστα, σε λίγο θα συγκρίνουμε και το κέντρο της Αθήνας με τις φαβέλες της Βραζιλίας.
Ο ένας από την άκρη της Αττικής,ο άλλος από Παγκράτι,ο παράλλος από Πειραιά, Κρήτη κτλ...
Υπάρχει κανένας από δω που μένει Βικτώρια,Κουμουνδούρου,πλ.Βάθης κτλ?
αυτοι μιλησαν χτες στην εκπομπη!!!!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
αυτοι μιλησαν χτες στην εκπομπη!!!!!!!
κούκλα μου εγώ δν έχω τηλεόραση, δν ξέρω τι παίχτηκε.
Αυτά που διαβάζω εδώ μέσα σχολιάζω.
τέσπα,θα προσπαθήσω να τη δω από το ίντερνετ
Μισο γιατι τα μπερδεύουμε, το King's Cross δεν ειναι κεντρο.
Αλλο το να έχει μεταναστες, που όλες έχουν, στα μαγαζια κλπ και άλλο να ζουν ανθρωποι σε άθλιες συνθηκες γκετοποίησης, όπως συμβαινει στην Αθηνα.
Εγώ πάλι θυμάμαι περιοχές που 'ηταν ας πούμε μόνο Μπαγκλαντες/Πακιστάν/ κλπ,κλπ.
Καθαρά γκετοποιημενη περιοχη. Δεν έμενε Άγγλος εκεί.
Τώρα αν ζούσανε σε τέτοιες άθλιες συνθήκες δεν ξέρω να πω την αλήθεια....:wave2:
Εχετλαίος
02/11/2010, 09:59
Kάτω Πατήσια σου κάνει;
Αν ναι να πω και εγώ τις εδικές μου ιστορίες...
(οι οποίες τελειώνουν με την φυγή από εκεί...)
Cpt. Haddock
02/11/2010, 10:02
[...]ο άλλος από Παγκράτι[...]
Μπαμπη, Πλ. Αμερικης μεγάλωσα και εχω ακομα σπιτι εκει και πηγαινω που και που. Ξερω τι συμβαινει ακριβως.
Εγώ πάλι θυμάμαι περιοχές που 'ηταν ας πούμε μόνο Μπαγκλαντες/Πακιστάν/ κλπ,κλπ.
Καθαρά γκετοποιημενη περιοχη. Δεν έμενε Άγγλος εκεί.
Τώρα αν ζούσανε σε τέτοιες άθλιες συνθήκες δεν ξέρω να πω την αλήθεια....:wave2:
Ηταν στο Κεντρο του Λονδινου; Το τουριστικο κεντρο, εκει που μενουν/κυκλοφορουν οι τουριστες; :winka:
Ηταν στο Κεντρο του Λονδινου; Το τουριστικο κεντρο, εκει που μενουν/κυκλοφορουν οι τουριστες; :winka:
Προσπαθώ να θυμηθώ ρε γμτ πως την λέγανε ήταν μια περιοχή περιξ του Σοχο που ήταν έτσι, αλλα πάνε πολλά χρόνια...
Δεν γνωρίζω όμως αν ήταν τόσο χάλια τα πράγματα όσο τώρα στην Αθήνα.
Πάντως για την ιστορία φίλε μου, θυμάμαι πόσο εντύπωση μου είχαν κάνει οι άστεγοι με το σκύλο παρέα, που την πέφτανε για ύπνο στις εισόδους των μαγαζιών στην Oxford Str. το βράδυ..:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Kάτω Πατήσια σου κάνει;
Αν ναι να πω και εγώ τις εδικές μου ιστορίες...
(οι οποίες τελειώνουν με την φυγή από εκεί...)
Μπαμπη, Πλ. Αμερικης μεγάλωσα και εχω ακομα σπιτι εκει και πηγαινω που και που. Ξερω τι συμβαινει ακριβως.
ωραία τώρα μιλάμε.
θέλω να διαβάσω ιστορίες για το προ-2004 κέντρο της Αθήνας :wave2:
Το κεντρο της Αθηνας και η σημερινή εικόνα του προκειται για τρανό παράδειγμα πολιτικών εγκαταλέιψεων και αποφάσεων τυπου "χωματερής" οπως και στρουθοκαμηλισμού.... δεν ειναι θεμα ουτε παιδείας, ουτε νοοτροπίας.... ειναι καθαρά το αποτέλεσμα των πολιτικών και οικονομικών συνθηκών που πολλοι αγνοουμε, παραβλέπουμε, αδιαφορούμε.... και μαλλον ψηφίζουμε.
Αν δεν αντιμετωπιστούν τα εξης με στρατηγικό επανασχεδιασμό :
1. Μεταναστευτικό και η αφομοίωση των στην ελληνική κοινωνία
2. Αποκέντρωση (υπηρεσιών, νοσοκομειων, υπουργειων κλπ)
3. Κυκλοφοριακό (πεζοδρομησεις, παρκα, κλπ)
μην περιμενετε ποιότητα ζωης σε αυτην την πόλη.... παρα μονο επιφανειακα μπαλώματα οπως το πατσουλί στην γερικη σαρκα
και φυσικα δεν ειναι τωρινο φαινόμενο ας μην ξεχνάμε τα δευτερα και τριτα υπογεια, μπορει παλια να μεναν επαρχιώτες και τωρα πακιστανοι (ποια η πραγατική διαφορά;)... και ουτε αφορά μονο την Αθηνα... τα τζανκια οταν κυκλοφορουσαν στον Πειραια... στην Αθηνα καναν σουλάτσα γεροντοκορες.... ειναι αποτελέσματα δεκαετιών που απλα επιδεινώθηκαν με την παρέλευση χιλιάδων μεταναστων στην αναζητηση καλύτερης τυχης...
Εχετλαίος
02/11/2010, 10:17
θέλω να διαβάσω ιστορίες για το προ-2004 κέντρο της Αθήνας
1993-5 έμενα Ζήνωνος.
Πολλά μπορώ να γράψω αλλά άστο...
Πάντως το βράδυ (θες από αφέλεια, θες από υπέρμετρο ενθουσιαμό και υπερεκτίμηση ικανοτήτων) κυκλοφορούσα σαν να μην έτρεχε τίποτε σε όλο το κέντρο.
Τώρα δε θα το έκανα με τίποτε.
Πριν από 4-5 χρόνια ίσχυε ακριβώς το ίδιο, όπως και σε άλλες περιοχές τις Αττικής και ήταν γνωστό σε όλες τις αρμόδιες και μη αρχές. Τι άλλαξε εδώ και 2 χρόνια και έχει γίνει ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και είναι συνέχεια στην επικαιρότητα και γράφουν όλοι συντονισμένα τις ίδιες ακριβώς απόψεις και έχουν όλοι την ίδια περίπου "ΛΥΣΗ" κατά νου;
Τι είναι αυτό που ενορχηστρώνει τόσες "διαφορετικές" απόψεις και τις συντονίζει χρονικά ώστε να ακούγονται ταυτόχρονα;
εδιτ: Υπάρχει "χώρος" στις σύγχρονες κοινωνίες ώστε τόσο μαζικά κοινωνικά φαινόμενα να ανάγονται στη σφαίρα του τυχαίου και του αυθορμήτου; Είναι δυνατό να "επιτρέπεται" μια τέτοια κατάσταση ή μήπως είναι κεντρικά σχεδιασμένη αλλά δεν φαίνεται σαν τέτοια;
ο πολεοδομικος σχεδιασμος σε συνδιασμο με το γεγονος οτι δεν διαλεγει ο αναξιοπαθων την περιοχη στην οποια θα ζησει αλλα η περιοχη τον διαλεγει ειναι η απαντηση στην ερωτηση.κοινως βομβα σε ολη την αθηνα και χτισιμο απο την αρχη.
τωρα στο θεμα μεταναστες,λαθρομεταναστες κλπ εχουμε ξαναπει.κανεις επισημα δεν προσπαθησε να ενσωματωσει αυτους τους ανθρωπους στον γενικοτερο κοινωνικο ιστο.δεν μεριμνησε κανεις να τους διδαξει γλωσσα,ηθη,εθιμα,τροπους συμπεριφορας.βεβαια εδω υπαρχει θεμα παιδειας.οταν τα δικα μας παιδια δεν καλιεργουντε αλλα απλα μαθαινουν οτι 1+1=2 (δλδ απλα εκπαιδευοντε) ε πως να δωσει σε ανθρωπους πονεμενους, που εχουνε πολυ πιο σημαντικα προβληματα απο το να καλιεργηθουν, παιδεια???
τελος μιλαμε για μια κοινωνια τοσο συντηρητικη (ελληνικη) και ταυτοχρονα με τοσες ιδιαιτεροτητες που ολα οσα λογικα εξεθεσα παραπανω μπορει με ενα επιχειρημα που σε αφηνει αφωνο (π.χ.ναι ρε φιλε αλλα δεν ειμαστε το ιδιο με αυτους τους πιθηκους!!οταν εμεις ειχαμε πολιτισμο αυτοι κρεμονταν απο τα δεντρα) να καταστρεψει τα παντα.
η ευκολη λυση ειναι τα ταγματα ασφαλειας που καπηλευοντε την κατασταση.
η δυσκολη ειναι να φτιαξουμε την κοινωνια μας.
διαλεχτε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
Τι είναι αυτό που ενορχηστρώνει τόσες "διαφορετικές" απόψεις και τις συντονίζει χρονικά ώστε να ακούγονται ταυτόχρονα;
ψηφοθηρια φυσικα....
και μακριά απο μας ;)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
ψηφοθηρια φυσικα....
και μακριά απο μας ;)
Λάθος απάντηση. Και γω αυτό πίστευα κάποτε.
Πάμε πάλι
:wave2:
Τι θα μου πεις ? Για real estate εκστρατειες;
Αυτο ειναι λογικο θα σου θυμισω......
Εχετλαίος
02/11/2010, 10:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
Κανεις επισημα δεν προσπαθησε να ενσωματωσει αυτους τους ανθρωπους στον γενικοτερο κοινωνικο ιστο.δεν μεριμνησε κανεις να τους διδαξει γλωσσα,ηθη,εθιμα,τροπους συμπεριφορας.
Υπάρχουν κάποιοι που, σε πείσμα όλων, προσπαθούν
http://ethelodiki.blogspot.com/2008/05/blog-post_5469.html
http://www.elme-chanion.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=860&Itemid=172
αλλά θυμάσαι τι κάνανε σε μια δασκάλα πέρσυ...
Εγώ νομίζω ότι είναι και στην κουλτούρα τους σε έναν μικρό βαθμό. Δεν αφήνουν να παρεισθρυσουν νέες ιδέες στην κουλτούρα τους και στη Θρησκεία τους. Εγώ αυτο που δε καταλαβαίνω είναι γιατί έχουμε μόνο άντρες. Δεν έχουν έρθει οικογένειες με σκόπο να μείνουν στη ελλάδα, είναι απλά ένας σταθμός και οι ιδιοι δε έχουν διάθεσει να αφομειωθούν. Αν δείτε αλλές πολυπολιτισμίκες πόλεις θα δείτε οικογένειες και όχι μονο άντρες
Εχετλαίος
02/11/2010, 10:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Emden
Δεν έχουν έρθει οικογένειες με σκόπο να μείνουν στη ελλάδα, είναι απλά ένας σταθμός
Αν το δεχτούμε αυτό (και γιατί να μην το δεχτούμε; ) γιατί δεν ανοίγουμε τα σύνορα να πάνε οι άνθρωποι όπου τελικά θέλουνε; Ή μήπως εκεί, στο Βορά και στη Δύση, δεν τους θέλουνε οπότε καλά είναι να παραμένουν εδώ στη χαβούζα;
:confused:
Πολλοι κανουμε λαθος σε αυτο το σημειο.... ο καθε πολιτισμός δεν εχει τίποτε "κακο".... το διαφορετικό δεν ειναι κακό, αυτο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει ειναι πως η ανομία μας σαν χώρα και η προχειρότητα της ειναι αυτή που διαμορφώνουν συμπεριφορές και καταστάσεις....
Προκειται περι ανεργων, οικ. και πολ. προσφυγων, αντρων κυρίως που μεσα απο αντιξοότητες κατεληξαν σε ενα ευρωπαικο καδο απορριμάτων διχως προοπτική και σχεδιασμο.. τι περιμενετε να κανουν παρα να γκετοποιηθουν;
Κάτι γκετος βεβαια τυπου Μανωλάδας δεν μας πολυ πειράζουν... εκει εξυπηρετουν/σαν οι φαβελες... οταν μας ειναι πλεον άχρηστοι αρχιζουν οι ντουντουκες στα σκαλια του αη παντελεημονα :mad:
http://www.elme-chanion.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=860&Itemid=172
η λεξη κλειδι ειναι το ''επισημα'' που εγραψα.
ξερω και ποιοι προσπαθουνε,και τη δασκαλα θυμαμαι και τις βομβες στο κεντρο μεταναστων θυμαμαι...
Εχετλαίος
02/11/2010, 10:43
η λεξη κλειδι ειναι το ''επισημα'' που εγραψα..
Μα φυσικά.
Και κανονικά, αν είχαν μείνει στον κόσμο υγιεί ανακλαστικά, αυτό έπρεπε να αγανακτεί τους πάντες. Πως όλοι οι επίσημοι κάνουν τα πάντα ώστε να μη γίνεται τίποτε!
Gandalf dr685sm
02/11/2010, 10:46
θα πάω λίγο με τον Trooper επί τούτου (απαπαπαπαπα.. πάλι συμφωνούμε; :p )
Οι όσοι παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα για να βρούν κάτι καλύτερο στην ζωή τους, δεν είναι σεσημασμένοι εγκληματίες , ούτε κτήνη/βάρβαροι. Σίγουρα έχουν διαφορετική κουλτούρα σε πολλά πράγματα, αλλά το οτι πολύ μεγάλη μερίδα αυτών στρέφονται στο έγκλημα, έχουν ώς αιτία τα παρακάτω για μένα..
1- Αδιαφορία απο το κράτος , τόσο στην ομογενοποίηση των όσων μπορεί να αφομειώσει η Ελληνική κοινωνία όσο και στο θέμα απέλαση/αποκλεισμός εισόδου πρόσθετων εισερχομένων.
2- Η Ελλάδα όντως έχει συντηρητική κοινωνία. Είναι λοιπόν πολιτισμικό σοκ, να προσπαθήσει με την μία να αφομειώσει ορδές μεταναστών με αυξητικό ρυθμό εισόδου στην χώρα. Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια απο την είσοδο των Αλβανών στην χώρα , αλλά ακόμα και τώρα , δεν έχουν προσαρμοστεί όλοι. Παρόλα αυτά, σε μεγάλη μερίδα πληθυσμού πλέον δεν κάνει εντύπωση η παρουσία τους ακόμα και σε χώρους εργασίας ώς συνάδερφοι. Ή τουλάχιστον έχω αυτή την εντύπωση.
3- Όταν πεινάει κάποιος , είναι ξένο σώμα και γενικά βλέπει και μια χαλαρότητα στην τήρηση νόμων και ποινών , είναι λογικό οτι θα εκτραχυνθεί και θα στραφεί στο έγκλημα... ξένος ή Έλληνας. Η διαφορά με τον ξένο είναι οτι δεν έχει και κάποιο συναισθηματικό/ηθικό φραγμό με την χώρα και τους κατοίκους της και είναι λογικό οτι θα δράσει και πιο βίαια.
Τα παραπάνω δεν είναι δικά μου. Τα άκουσα σε μια παρουσίαση εγκληματολογίας/κοινωνιολογίας σε μια σχετική ημερίδα.
Τώρα αν το κέντρο ήταν έτσι και παλιά.... ναι ήταν έτσι... αλλά οχι στον βαθμό που είναι σήμερα. Θυμάμαι εύκολα περίοδο 1990-2002 που άνετα κυκλοφορούσες στο κέντρο ακόμα και ξημερώματα με λίγο προσοχή. Σήμερα , ειδικά στο τρίγωνο της παλιάς δημαρχίας δεν το σκέφτεσαι καν...
Αξιοπερίεργο είναι πάντως αν πάτε να βγείτε στου Ψυρρή... Απο τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ και μετά , βλέπεις μια κοσμική Αθήνα με κόσμο, φωνές, φώτα, παρουσία αστυνομίας έντονη. Πριν απο τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ βλέπεις μια πόλη που όντως θυμίζει φαβέλες , οχι όσον αφορά τα κτίρια αλλά περισσότερο στο grouping ανθρώπων ανά φατριές και τις πιθανότητες να πέσεις θύμα εγκληματικής ενέργειας.
Το ίδιο με το παραπάνω και στην περιοχή Γκάζι , όπου εκεί που είναι τα μαγαζιά είναι διαφορετική πόλη.
Με μαρτυρίες πάντως αστυνομικών απλά σας αναφέρω οτι υπάρχει μια χαλαρότητα απο τους πιο πάνω σχετικά με το θέμα και τις περιοχές που αναφέρονται απο εδώ. Ειδικότερα αν δεν έχει και κάποιο κέντρο εμπορίου ή διασκέδασης.
Αν υπάρχει σχέδιο υποβάθμισης και μεταπώλησης δεν μπορώ να το πω. Δεν γνωρίζω, δεν έχω στοιχεία για αυτό. Πάντως δεν θα το απέκλεια σαν θεωρία και εντελώς.
Μα φυσικά.
Και κανονικά, αν είχαν μείνει στον κόσμο υγιεί ανακλαστικά, αυτό έπρεπε να αγανακτεί τους πάντες. Πως όλοι οι επίσημοι κάνουν τα πάντα ώστε να μη γίνεται τίποτε!
αντιθετα στελιο!!!
οι επισημοι κανουν τα παντα ωστε να δημιουργηθουν αντιληψεις εθνικιστικες.βολευει :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
θα πάω λίγο με τον Trooper επί τούτου (απαπαπαπαπα.. πάλι συμφωνούμε; :p )
ποιος πρεπει να ανυσηχει γι αυτο μαγε?εγω η εσυ? :lol: :lol: :lol: :lol:
Αν υπάρχει σχέδιο υποβάθμισης και μεταπώλησης δεν μπορώ να το πω. Δεν γνωρίζω, δεν έχω στοιχεία για αυτό. Πάντως δεν θα το απέκλεια σαν θεωρία και εντελώς. εχεις ενδειξεις ομως.ψυρη και γκαζι ειναι πολυ σωστα παραδειγματα και τα ανεφερες και τα 2
αντιθετα στελιο!!!
οι επισημοι κανουν τα παντα ωστε να δημιουργηθουν αντιληψεις εθνικιστικες.βολευει :winka:
Άρχοντα, το να θες να περπατάς όποια ώρα θες όπου θες, δεν σε κάνει εθνικιστή (άσε που ο όρος είναι αδόκιμος και παρεξηγημένος - άλλη κουβέντα αυτό) αλλά σε κάνει κάτοικο μιας πόλης.
Το να θες να μην κινδυνεύεις σε κάνει πολίτη της πόλης.
Το να ψηφίζεις όλους αυτούς που δεν σε εξυπηρετούν για τα ανωτέρω, σε κάνει μαλάκα και γκρινιάρη.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Άρχοντα, το να θες να περπατάς όποια ώρα θες όπου θες, δεν σε κάνει εθνικιστή (άσε που ο όρος είναι αδόκιμος και παρεξηγημένος - άλλη κουβέντα αυτό) αλλά σε κάνει κάτοικο μιας πόλης.
Το να θες να μην κινδυνεύεις σε κάνει πολίτη της πόλης.
Το να ψηφίζεις όλους αυτούς που δεν σε εξυπηρετούν για τα ανωτέρω, σε κάνει μαλάκα και γκρινιάρη.
μην παιζεις νικο.ξερουμε και οι δυο οτι οταν θελει μια ολοκληρη περιοχη να ξεκινησει πογκρομ απο τη χρυση αυγη εναντιων οποιουδηποτε αλλης εθνικοτητας (σουηδοι,γερμανοι,αγγλοι και γενικα λευκοι αποκλειονται) δεν γινεται επειδη απλα θελουνε να περπατησουνε ανετα στο δρομο,αλλα γιατι το αυγο του φιδιου εχει επωασει!
σε κανεναν δεν αρεσει να κινδυνευει!!!πως θα το πετυχεις ειναι το θεμα.αυτο λεμε.
μην παιζεις νικο.ξερουμε και οι δυο οτι οταν θελει μια ολοκληρη περιοχη να ξεκινησει πογκρομ απο τη χρυση αυγη εναντιων οποιουδηποτε αλλης εθνικοτητας (σουηδοι,γερμανοι,αγγλοι και γενικα λευκοι αποκλειονται) δεν γινεται επειδη απλα θελουνε να περπατησουνε ανετα στο δρομο,αλλα γιατι το αυγο του φιδιου εχει επωασει!
σε κανεναν δεν αρεσει να κινδυνευει!!!πως θα το πετυχεις ειναι το θεμα.αυτο λεμε.
Πως θα το πετύχεις......
Μιλάμε θεωρητικά ή μιλάμε πρακτικά;
Ο ρυθμός αύξησης είναι παρα πόλύ μεγάλος. Το θέμα είναι τι κάνουμε
1. Με αυτούς που θέλουν να μπουν τα επόμενα χρόνια
2. Με τους ηδη υπάρχοντες που '' δεν τους χρειάζεται στο σύστημα'' ( σαν εργατικά χέρια)
3. Με αυτούς που έχουν κάπως απορροφηθεί αλλά με συνθήκες μη ανθρώπινες. Πωσ μπορούμε να τους μορφώσουμε και να τους εισάγουμε στη κοινωνία αφού κανένας ακόμα και απο αυτούς που έχουν δουλεία δε προτείθετε να πάει σχολείο.
Akatanomastos
02/11/2010, 11:01
τελικα τι φταιει περισσοτερο ρε γμτ?
τα λαμογια πολιτικοι που καταστρεφουν τις πολεις
ή οι ιδιοι οι κατοικοι που δεν ενδιαφεροντε για την ιδια τους την ζωη?
δεν μπορω να δεχτω οτι δεν ενδιαφεροντε οι ανρθωποι για τις ζωες τους
και μαλλον καταληγω στο οτι πιαστηκαν στον υπνο απο τις εξελιξεις
και οντας απροστατευτοι βρεθηκαν προ τετελεσμενων γεγονοτων..
κριμα..
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
και μαλλον καταληγω στο οτι πιαστηκαν στον υπνο απο τις εξελιξεις
και οντας απροστατευτοι βρεθηκαν προ τετελεσμενων γεγονοτων..
Ακριβως αυτο αλλα να προσθέσεις και το οτι οσο βολευόμασταν παραβλέπαμε και επαναπαυομασταν....
Πως θα το πετύχεις......
Μιλάμε θεωρητικά ή μιλάμε πρακτικά;
ποσο πρακτικο ειναι το πληκτρολογιο σου?
spiridaus
02/11/2010, 11:13
Υπάρχει και αυτό που τρέχει πολλά χρόνια τώρα:
http://www.keda.uoa.gr/objectives.html
Η αυξημένη παρουσία αλλοδαπών σε ορισμένες περιοχές θέτει τα σχολεία μπροστά σε καινούρια δυσεπίλυτα προβλήματα και οδηγεί σε αρνητικές αντιδράσεις όπως -το σύνηθες πλέον φαινόμενο- γηγενείς γονείς να αποφεύγουν να εγγράφουν τα παιδιά τους σε σχολεία με παλιννοστούντες και αλλοδαπούς μαθητές, επειδή τα θεωρούν υποβαθμισμένα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σχολεία με αμιγή σχεδόν αλλόφωνο μαθητικό πληθυσμό.
BELZEBOYLIS
02/11/2010, 11:26
Ψάξτε να δείτε ποιοι αγοράζουν κτίρια στο (τώρα υποβαθμισμένο) ιστορικό κέντρο και θα καταλάβετε οι το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό....:wave2:
Costas KLE
02/11/2010, 11:32
Η υποβάθμιση μιας περιοχής για να αγοραστεί, «από τους δικούς τους» έναντι πινακίου φακής έχει γίνει και στου Ψυρρή και στο Γκάζι, γιατί όχι και στην πλατεία Αττικής, στον Άγιο Παντελεήμονα, την Βικτόρια και στο καινούριο, κατεδαφισμένο για να γίνει πλατεία, φρούτο κάτω από την Ομόνοια.
Το θέμα μου με τους ξένους από την άλλη και δεν μιλάω γι’ αυτούς που πήραν την οικογένεια τους και ήρθαν ή την έκαναν εδώ και τώρα τα παιδιά τους δεν φεύγουν είναι κατά πόσο θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρο τους και να αφομοιωθούν, τόσα χρόνια που δουλεύω ταξί έχω ‘δει ελάχιστες προσπάθειες από μέρους τους να συνεννοηθούν, είναι καχύποπτοι, προσβάλουν με το παραμικρό και αυτό το πράγμα δεν έχει αλλάξει με τα χρόνια.
Εχετλαίος
02/11/2010, 11:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό
Και οι πολιτικοί εκλέγονται απ το λαό, σωστά; Άρα ο λαός γουστάρει την κατάσταση;
Αρχικά δημιουργήθηκε από Costas KLE
ελάχιστες προσπάθειες από μέρους τους να συνεννοηθούν, είναι καχύποπτοι, προσβάλουν με το παραμικρό και αυτό το πράγμα δεν έχει αλλάξει με τα χρόνια.
Τους μαθαμε ετσι Κωστα.... δεν ειναι απο μονοι τους... οταν καποιος αφηνει τα παντα πισω του και πάει σε μια ξένη χώρα, αν μη τι αλλο ειναι καχυποπτος και διστακτος, ειναι η αναγκη της επιβιωσης τετοια.... απο κει και πέρα αν βρει και προσφορο έδαφος για παρανομία και ατιμωρησία... μαζι με την πεινα και την αρνηση ενσωματωσης τοτε ο παραβατισμος ειναι μονοδρομος..
Costas KLE
02/11/2010, 11:37
Και οι πολιτικοί εκλέγονται απ το λαό, σωστά; Άρα ο λαός γουστάρει την κατάσταση;
Προφανώς :rolleyes:
Αλλιώς θα είχε αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις (αν και κάποιοι έχουν αρχίσει να οριμάζουν)
Φυσικα και γουσταρει-γουσταρε οσο βολευόταν.... τωρα πια που ειναι ανεξέλεγκτα και μη συμφέρουσες οι καταστάσεις, ε τωρα υπαρχει γκρίνια...
Akatanomastos
02/11/2010, 11:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Costas KLE
Η υποβάθμιση μιας περιοχής για να αγοραστεί, «από τους δικούς τους» έναντι πινακίου φακής έχει γίνει και στου Ψυρρή και στο Γκάζι, γιατί όχι και στην πλατεία Αττικής, στον Άγιο Παντελεήμονα, την Βικτόρια και στο καινούριο, κατεδαφισμένο για να γίνει πλατεία, φρούτο κάτω από την Ομόνοια.
Το θέμα μου με τους ξένους από την άλλη και δεν μιλάω γι’ αυτούς που πήραν την οικογένεια τους και ήρθαν ή την έκαναν εδώ και τώρα τα παιδιά τους δεν φεύγουν είναι κατά πόσο θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρο τους και να αφομοιωθούν, τόσα χρόνια που δουλεύω ταξί έχω ‘δει ελάχιστες προσπάθειες από μέρους τους να συνεννοηθούν, είναι καχύποπτοι, προσβάλουν με το παραμικρό και αυτό το πράγμα δεν έχει αλλάξει με τα χρόνια.
φιλε ειναι μεταναστες
που ουτε διακοπες εχουν παει στην ελλαδα,
ουτε για σπουδες,
ουτε τιποτα
εχουν παει ελλαδα για να κανουν οποιαδηποτε κωλοδουλεια υπαρχει διαθεσιμη..
σε αυτην την κατασταση, πιστεψε με
ουτε και συ θα χες ορεξη μαθεις καμμια ελληνικη λεξη, ουτε να αφομοιωθεις με τους ελληνες ουτε τιποτα..
επειδη καποιος σιγουρα θα ρωτησει/πει:
αν δεν τους αρεσει και δεν αφομοιωντε να φυγουν..
θα τον προλαβω λεγοντας
δεν ηρθαν ουτε για να αφομοιωθουν, ουτε επειδη τους αρεσει
ηρθαν γιατι δεν ειχαν αλλη επιλογη..
για ολα αυτα τα παραπανω λοιπον,
το 100% της ευθηνης πεφτει στην οργανωση του κρατους, να δει τι θα κανει με αυτους τους ανθρωπους,
πως θα τους ενταξει στην ελληνικη κοινωνια, κλπ κλπ..
Aggelos_SV
02/11/2010, 11:45
Τα μυαλά υπάρχουν,λύσεις δοκιμασμένες παντού στον κόσμο υπάρχουν,λεφτά υπάρχουν (:rotflmao: :rotflmao: )
Τί δεν υπάρχει?Πολιτική βούληση :rolleyes:
Και όταν λέω πολιτική δεν εννοώ την βούληση των πολιτικών μόνο αλλά και των πολιτών ,αυτοί εξάλλου δεν δίνουν νόημα στην ανούσια υπόσταση των υπαρχόντων (άχρηστων ή ανόητων???) πολιτικών ...
Υ.Γ. 1 : Η γκετοποίηση λόγω των μεταναστών δεν είναι το ουσιαστικό πρόβλημα,είναι απλά το αποτέλεσμα εκφυλισμού του αστικού περιβάλλοντος
Υ.Γ. 2 : Για τη μετανάστευση,και πάλι υπάρχουν λύσεις που εφαρμόζονται σε όλον τον κόσμο,αλλά δεν υπάρχει η όρεξη
Υ.Γ. 3 : Όσο συνεχίζουμε να οδέυουμε προς χρεωκοπία μην περιμένετε να αλλάξει τίποτα στο κέντρο της Αθήνας (και στην τελική σε καμία πόλη)
Καληνύχτα μας
217446
BELZEBOYLIS
02/11/2010, 11:46
Μεγάλη συζήτηση ανοίγεις ! Αλλά περίπου ναι , ο κόσμος γουστάρει...
Ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος στηρίζει το πελατειακό σύστημα γιατί το βολεύει , τον βόλεψε ή ελπίζει να τον βολέψει !
(όχι απαραίτητα με διορισμούς ,αλλά με διάφορες χάρες -διευκολύνσεις ....)
Ένα μέρος δεν συμμετέχει και δεν ενδιαφέρετε για τα κοινά !
Και ενα μέρος δεν συμμετέχει γιατί έχει πικραθεί -καεί από την παράταξη που στέγαζε τις απόψεις του !
Συμπέρασμα : μπορεί ο κόσμος να μην γουστάρει να βλέπει τις πλατείες του σε τέτοιο χάλι ,αλλά το θεωρεί παρενέργεια που ανέχεται για να διατηρήσει το πελατειακό σύστημα που τον βολεύει... :wave2:
Costas KLE
02/11/2010, 11:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
Τους μαθαμε ετσι Κωστα.... δεν ειναι απο μονοι τους... οταν καποιος αφηνει τα παντα πισω του και πάει σε μια ξένη χώρα, αν μη τι αλλο ειναι καχυποπτος και διστακτος, ειναι η αναγκη της επιβιωσης τετοια.... απο κει και πέρα αν βρει και προσφορο έδαφος για παρανομία και ατιμωρησία... μαζι με την πεινα και την αρνηση ενσωματωσης τοτε ο παραβατισμος ειναι μονοδρομος..
Πιστεύω πως όλη η πολιτική σε αυτό το θέμα είχε στόχο να υποβαθμίσει την δική μας ζωή και την εξίσωση της με την δική τους, εμείς έτσι κι αλλιώς πίσω από μια σημαία θα ήμασταν και αυτοί που θα αντιδρούσαν θα τους αποκαλούσαν εθνικιστές - ρατσιστές
Aggelos_SV
02/11/2010, 11:50
φιλε ειναι μεταναστες
που ουτε διακοπες εχουν παει στην ελλαδα,
ουτε για σπουδες,
ουτε τιποτα
εχουν παει ελλαδα για να κανουν οποιαδηποτε κωλοδουλεια υπαρχει διαθεσιμη..
σε αυτην την κατασταση, πιστεψε με
ουτε και συ θα χες ορεξη μαθεις καμμια ελληνικη λεξη, ουτε να αφομοιωθεις με τους ελληνες ουτε τιποτα..
επειδη καποιος σιγουρα θα ρωτησει/πει:
αν δεν τους αρεσει και δεν αφομοιωντε να φυγουν..
θα τον προλαβω λεγοντας
δεν ηρθαν ουτε για να αφομοιωθουν, ουτε επειδη τους αρεσει
για ολα αυτα τα παραπανω λοιπον,
το 100% της ευθηνης πεφτει στην οργανωση του κρατους, να δει τι θα κανει με αυτους τους ανθρωπους,
πως θα τους ενταξει στην ελληνικη κοινωνια, κλπ κλπ..
Εγώ αν σηκωθώ να πάω έτσι στο φλου στις ΗΠΑ,Καναδά,Αυστραλία ή οποιαδήπτε άλλη χώρα εκτός ΕΕ (δεν μιλάμε για αφρικανικές και χώρες της κεντρικής Ασίας) ,παράνομα....τι πούτσα θα φάω ?:rolleyes:
Akatanomastos
02/11/2010, 11:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Εγώ αν σηκωθώ να πάω έτσι στο φλου στις ΗΠΑ,Καναδά,Αυστραλία ή οποιαδήπτε άλλη χώρα εκτός ΕΕ (δεν μιλάμε για αφρικανικές και χώρες της κεντρικής Ασίας) ,παράνομα....τι πούτσα θα φάω ?:rolleyes:
μεγαλη
αλλα οχι επειδη δεν θελεις να μαθεις την γλωσσα τους
ή τα ηθη και εθιμα τους
αυτο ειναι ασχετο
στην ελλαδα το επιπεδο, και ο φοβος των ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ελληνων ειναι να μην γινει ΤΖΑΜΙ
μαλλον γιατι ετσι θα μπει ο διαβολος στα σπιτια μας
ή κατι τετοιο:bigcry: :bawl: :bigcry:
Ψάξτε να δείτε ποιοι αγοράζουν κτίρια στο (τώρα υποβαθμισμένο) ιστορικό κέντρο και θα καταλάβετε οι το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό....:wave2:
Διαφωνώ!!αυτοι που είχαν λεφτά... πάντα εκμεταλευόντουσαν αντίστοιχες καταστάσεις.. μην αρχίσουμε πάλι τις συνομωσιολογιες...
Costas KLE
02/11/2010, 11:57
φιλε ειναι μεταναστες
μένω σε αυτά τα δύο
http://www.omegatechnology.gr/hercules/content.asp?id=183
Aggelos_SV
02/11/2010, 11:59
μεγαλη
αλλα οχι επειδη δεν θελεις να μαθεις την γλωσσα τους
ή τα ηθη και εθιμα τους
αυτο ειναι ασχετο
στην ελλαδα το επιπεδο, και ο φοβος των ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ελληνων ειναι να μην γινει ΤΖΑΜΙ
μαλλον γιατι ετσι θα μπει ο διαβολος στα σπιτια μας
ή κατι τετοιο:bigcry: :bawl: :bigcry:
Τη γλώσσα θα την μάθω θέλω δε θέλω για να μπορώ να εργάζομαι και γενικώς να αλληλεπιδρώ με την εκεί κοινωνία.
Τα ήθη και τα έθιμα θα τα ενστερνιστώ μόνο όταν και αν αρχίσω να ΣΕΒΟΜΑΙ και να ΕΚΤΙΜΩ την χώρα που με δέχτηκε να εργαστώ και να ζήσω νόμιμα και μέσω διαδικασιών ως πολίτης της.:)
Akatanomastos
02/11/2010, 12:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Τη γλώσσα θα την μάθω θέλω δε θέλω για να μπορώ να εργάζομαι και γενικώς να αλληλεπιδρώ με την εκεί κοινωνία.
Τα ήθη και τα έθιμα θα τα ενστερνιστώ μόνο όταν και αν αρχίσω να ΣΕΒΟΜΑΙ και να ΕΚΤΙΜΩ την χώρα που με δέχτηκε να εργαστώ και να ζήσω νόμιμα και μέσω διαδικασιών ως πολίτης της.:)
αλλα λέει η θειά μου
αλλα ακουν τα αυτιά μου..
τεσπα συμφωνω με αυτο το ποστ σου, αλλα αλλο ηταν το θεμα..
Aggelos_SV
02/11/2010, 12:09
αλλα λέει η θειά μου
αλλα ακουν τα αυτιά μου..
τεσπα συμφωνω με αυτο το ποστ σου, αλλα αλλο ηταν το θεμα..
Μλκ...αυτό για τζαμί τώρα εμφανίστηκε :eyepop: :blush:
Προσωπικά χέστηκα αν θα γίνει τζαμί,βουδιστικός ναός,ξωκλήσι,βωμός σατανιστών κλπ
Ας βρούνε πρώτα χώρο και πόρους να το κατασκευάσουν και βλέπουμε.
Δε θα είναι δα και το πρώτο αρχιτεκτονικό εξάμβλωμα στην Αθήνα
Υ.Γ. Το επίπεδο των Ελλήνων (προοδευτικών,συντηρητικών,whatever) το βλέπουμε καθημερινά και κυρίως κάθε επόμενη μέρα των εκλογών
super_toto
02/11/2010, 12:22
Πολύ ωραία όσα λέτε για ενσωμάτωση. Πάντα σε θεωρητικό επίπεδο βέβαια. Ωραία είναι να μιλάμε θεωρητικά.
Πρακτικά μπορεί κάποιος να μου πει πως θα ενσωματωθούν 1 εκ άνθρωποι (κανείς δεν ξερει βασικά πόσοι είναι) που ήδη υπάρχουν στην χώρα,
χωρίς να έχουν δουλειά?
Όποιος μου λύσει την απορία κερδίζει κέρασμα στα Τουρκοβούνια.
Mην συνεχίζεται...
Ήρθε η τελική λύση (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1890977) :rolleyes:
Akatanomastos
02/11/2010, 12:25
Mην συνεχίζεται...
Ήρθε η τελική λύση (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1890977) :rolleyes:
Οι «λαγοί», όπως αποκαλούνται λόγω της κωδικής ονομασίας τους (RABIT= Rapid Border Intervention Team), θα περιπολούν στην παρέβρια περιοχή μαζί με τις ελληνικές δυνάμεις
βαζελια ειναι?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
υ.γ.βεβαια rabit ειναι το κουνελι :bigcry:
Aggelos_SV
02/11/2010, 12:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Πολύ ωραία όσα λέτε για ενσωμάτωση. Πάντα σε θεωρητικό επίπεδο βέβαια. Ωραία είναι να μιλάμε θεωρητικά.
Πρακτικά μπορεί κάποιος να μου πει πως θα ενσωματωθούν 1 εκ άνθρωποι (κανείς δεν ξερει βασικά πόσοι είναι) που ήδη υπάρχουν στην χώρα,
χωρίς να έχουν δουλειά?
Όποιος μου λύσει την απορία κερδίζει κέρασμα στα Τουρκοβούνια.
Όταν πλησιάζεις σε κλειστή στροφή με 200+ ,την ταχύτητά σου την ρυθμίζεις πριν τη στροφή και όχι στο apex.
Το κέρασμά σου δεν μπορεί να το κερδίσει κανείς
Η Αθήνα έχει γίνει ένα απέραντο βρώμικο πορνείο :sad:
20 χρόνια τα γραφεία της εταιρία που δούλευω ήταν στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Το τι γίνετε εκεί δεν το φαντάζεστε. Μέχρι και παιδική πορνεία :mad:
Κάθε μέρα κάτω από τα γραφεία χωρίς υπερβολή μαζεύoνταν περί τα 100 πρεζάκια
μαζί με πρεζέμπορες αράπηδες και γινόταν ο χαμός του χαμού. Πέρναμε την αστυνομία τηλέφωνο
και δεν ερχόταν κανείς. Όταν αποφάσιζαν να έρθουν μαζεύανε μερικούς χρήστες και από πάνω
εμείς βλέπαμε τους γαμώπουστες τους εμπόρους να φεύγουν πίσω από τις πλάτες των αστυνομικών.
Μετά από μία ώρα ξανά τα ίδια. Λίγο πιο πάνω από εκεί είναι η Δραματική σχολή και από πίσω είναι η παλιά
αγορά. Εκεί μέχρι και οι μπάτσοι δεν περνάνε. Βρώμα και μυρωδιά κατρουλήλας. Πήγα να φύγω μία μέρα και
στην πόρτα είχε ξαπλώσει ένας χρήστης. Τον κούνησα λίγο και είδα ότι τον είχαν μαχαιρώσει.
Ποιός θα μείνει ρε παιδιά σε μία πόλη που συμβαίνουν αυτά; Εδώ λέτε ότι εμείς φταίμε στην ουσία που δεν
ενδιαφερόμαστε για την πόλη που ζούμε. Ότι καλά να πάθουμε που τους ψηφίζουμε. Τι μπορώ εγώ να κάνω μόνος μου;
Να του απελλάσω; Να τους βρω σπίτι; Να τους απαγορέψω να έρθουν στη χώρα μου; Τόσα χρόνια αυτό που μπόρεσα να κάνω ήταν παράπονα στο Δήμο και στην Αστυνομία. Βοήθεια ζητούσα να προσέχουν την περιοχή. Με έγραψαν
στα @@ τους.
Τους έχω σιχαθεί όλους. Αυτό που έγινε με Ψυρρή και Γκάζι είναι έγκλημα δεν είναι; Να γαμάς μία περιοχή και μετά να πλουτίζουν τα παράσιτα οι πολιτικοί :mad: Όχι δεν τους θέλω. Όμως εκλογές θα έρθουν. Τι θα ψηφίσω; Έχει νόημα άραγε; Γιατί τώρα κάνω κάτι για την κατάσταση που έχουμε; Κάθομαι και τα δέχομαι όλα στον κώλο μου φαίνεται.
Αν το δεχτούμε αυτό (και γιατί να μην το δεχτούμε; ) γιατί δεν ανοίγουμε τα σύνορα να πάνε οι άνθρωποι όπου τελικά θέλουνε; Ή μήπως εκεί, στο Βορά και στη Δύση, δεν τους θέλουνε οπότε καλά είναι να παραμένουν εδώ στη χαβούζα;
Υποσημείωση εξήγησης: το έμπα/σύλληψη/έβγα/έμπα/κρατητήριο/αίτηση ασύλου/μαύρη εργασία/σύλληψη/έβγα ξέρεις πόσα άμεσα και έμμεσα φράγκα έχει;
Λιανά: φράγκα για τη διαδικασία εισόδου (που ξεχρεώνονται με τη μορφή δανείου στη μαφία), μεροκάματατο πείνας (αφού είσαι μαύρος) φράγκα σε δικηγόρους και μαφία για προστασία (άσχετο αν αυτή εξασφαλίζεται).
Όταν αυτό αφορά χιλιάδες εργαζόμενους μιας περιοχής/χώρας μιλάμε για πολλά μηδενικά κάθε μήνα και βεβαίως για βίαιη υποτίμηση της εργασίας. Ουσιαστικά μιλάμε για δουλεία (ανεξαρτήτως εργασίας) και για κάτι εντελώς καινούριο στο πως εργάζονται οι άνθρωποι εντός των δυτικών κοινωνιών που σύντομα (ή μάλλον ήδη) αφορά και ντόπιους. Και όπως έχω ξαναπεί οι δυνατότητες αντίδράσης απ τη μεριά τους είναι στη σφαίρα της φαντασίας.
Επί του οικιστικού:
είναι real estate (υψηλού επιπέδου, αποτελεσμαστικότητας και διασυνδέσεων) ,
είναι αναμόρφωση περιοχών με βίαιη εκδίωξη των σημερινών κατοίκων (ό, τι και αν είναι αυτοί),
είναι νέος επίσης τρόπος επιβολής οικονομικών και άλλων κριτηρίων στην εγκατάσταση πληθυσμών σε ένα μέρος με την απροκάλυπτη συνδρομή κρατικών, επενδυτικών και "υπόγειων" παραγόντων, που είχαμε καιρό να δούμε μαζί να σχεδιάζουν από κοινού τόσο μεγαλεπήβολα σχέδια.
Για την πρέζα κλπ ισχύει το παλιό ρητό που ουδέποτε αμφισβητήθηκε:
"Δεν πάει η πρέζα στο πρεζάκι, αλλά το πρεζάκι στην πρέζα".
Κατ αναλογία ισχύει και για άλλα "προβλήματα".
Εχετλαίος
02/11/2010, 12:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Πρακτικά μπορεί κάποιος να μου πει πως θα ενσωματωθούν 1 εκ άνθρωποι (κανείς δεν ξερει βασικά πόσοι είναι) που ήδη υπάρχουν στην χώρα, χωρίς να έχουν δουλειά?
Δεν μπορεί να γίνει, όχι πια.
Αλλά και τι εναλλακτικές έχουμε;
Διότι μονάχα το φασισμό βλέπω να "προβάλλεται" τελευταία...
Gandalf dr685sm
02/11/2010, 12:48
ο χαμός απο εκρήξεις και ληστείες στην Αθήνα σήμερα.
Βόμβες στην Βουλή (ελεγχόμενη έκρηξη), πρεσβεία Ελβετίας (την πέταξαν σε ακάλυπτο και έσκασε), Βουλγαρίας(ελεγχόμενη έκρηξη) και τραυματισμοί στο Φάληρο απο ληστεία. Είπαμε... η παγκοσμιοποίηση είναι και εδώ... και στον τρόπο των εγκλημάτων.
Εχετλαίος
02/11/2010, 12:49
...
Εφικτή πρόταση; Πραγματικά εφικτή;
Έχεις εντοπίσει το πρόβλημα;
Γιατί εμένα το πρόβλημά μου είναι όλοι αυτοί που έχουν κάτσει στο σβέρκο όλων αυτών των ανθρώπων, χωρίς την θέλησή τους. Και ξέρω τι λέω: χωρίς τη θέλησή τους.
Επειδή πολύ σύντομά μπορεί να βρεθώ στη θέση τους, εντός ή εκτός Ελλάδας το πρόβλημά μου είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ορίζεις εσύ. Είμαι εν δυνάμει σαν και αυτούς.
Να κάτσουν όπου θέλουν, να κάνουν ότι δουλειά θέλουν όπως και εμείς, να έχουν τα παιδιά τους φίλους τη ζωή τους. Αυτά.
[οι ειδήσεις για βόμβες κλπ και μαζί στο ντορβά και μια παγκοσμιοποίηση είναι προβοκατόρικες. άλλως προκαλούν σύγχυση. Εδώ μιλάμε για κάτι άλλο. Και μυρίζει από χιλιόμετρα ότι τα μπαμ μπουμ είναι έργο των επωφελούμενων απ αυτές]
Gandalf dr685sm
02/11/2010, 12:56
οι ειδήσεις για βόμβες κλπ και μαζί στο ντορβά και μια παγκοσμιοποίηση είναι προβοκατόρικες
δεν συμφωνώ, αλλά είναι όντως άλλο θέμα και για αυτό δεν το συνεχίζω..
Εχετλαίος
02/11/2010, 12:58
Να κάτσουν όπου θέλουν, να κάνουν ότι δουλειά θέλουν όπως και εμείς, να έχουν τα παιδιά τους φίλους τη ζωή τους. Αυτά
Eφικτή, ερώτησα.
Αυτά που γράφεις (θωρητικά όλοι θα συμφωνούσαμε με αυτά) προυποθέτουν την εξάλειψη της βρώμας από πάνω, νομίζω. ΑΥΤΟ πως αναμένεις να γίνει;
Eφικτή, ερώτησα.
Αυτά που γράφεις (θωρητικά όλοι θα συμφωνούσαμε με αυτά) προυποθέτουν την εξάλειψη της βρώμας από πάνω, νομίζω. ΑΥΤΟ πως αναμένεις να γίνει;
Δεν θέλω κανέναν από πάνω να επιβάλλει καμιά είδους λύση, ακόμα και προσωρινά ανεκτή.
Το ζήτημα είναι πως οι ντόπιοι εργαζόμενοι θα συνενοούνταν μεταξύ τους και με τους μετανάστες απέναντι σε αυτό που τους έρχεται κατακέφαλα, από ένα πιάτο φαί, μέχρι μια κουβέντα συμπαράστασης, από αυτά τα καθημερινά. Για να μπορέσουν απλά να επιβιώσουν και αυτό θα γίνει πολύ δύσκολο.
Αυτό που λες ως λύση (απ την πλευρά του κράτους) θα δεις σύντομα ότι θα έχει μόνο αίμα, ασχέτως με τις ελπίδες ή τις ανθρώπινες σκέψεις που μπορεί να κάνεις εσύ και άλλοι.
super_toto
02/11/2010, 13:04
Δεν μπορεί να γίνει, όχι πια.
Αλλά και τι εναλλακτικές έχουμε;
Διότι μονάχα το φασισμό βλέπω να "προβάλλεται" τελευταία...
Εναλλακτικές υπάρχουν φίλε, όχι όμως για ένα λαό που το επίπεδό του βρήσκεται υπό του μηδενός.
Όχι όταν οι μόνες απόψεις που ακούγονται, προέρχονται από τα άκρα και είναι και οι δύο το ίδιο ηλίθιες. Οι μεν λένε όλοι έξω, οι δε όλοι μέσα. Μαλακίες στο τετράγωνο δηλαδή. Και όλοι οι υπόλοιποι είτε ταυτίζονται με τις παπάρες αυτές είτε πάνε για φρεπέ και μπουζούκι γιατί εδώ είναι Ελλάδα.
Εχετλαίος
02/11/2010, 13:07
Το ζήτημα είναι πως οι ντόπιοι εργαζόμενοι θα συνενοούνταν μεταξύ τους και με τους μετανάστες απέναντι σε αυτό που τους έρχεται κατακέφαλα,
Εξ ορισμού ανέφικτο. Ποτέ δεν έγινε στην ανθρώπινη ιστορία.
Εξ ορισμού ανέφικτο. Ποτέ δεν έγινε στην ανθρώπινη ιστορία.
Δεν ξέρω τί έχει γίνει και τι όχι. Αυτό που έρχεται πάντως θα δεις ότι είναι εφιάλτης από τον οποίο δεν θα ξυπνάμε με τίποτα.
Οκ αυτό που λέω εγώ θέλει χρόνο, υπομονή, λογική και κουράγια. Εσύ περιμένεις λύση εδώ και τώρα (δεν έχω καταλάβει για ποιο πράγμα ακριβώς). Δεν υπάρχει φίλε μου.
Η μόνη λύση που θα έρθει από την πλευρά των αρχόντων θα είναι όλεθρος και δεν ξέρω αν θα είναι σε μια στιγμή ή θα κρατήσει χρόνια.
[μέχρι τις εκλογές να δεις θα παίξει μίνι 11η/9ου αλα ελληνικά, το φοβάμαι πολύ]
Μεγάλη συζήτηση ανοίγεις ! Αλλά περίπου ναι , ο κόσμος γουστάρει...
Ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος στηρίζει το πελατειακό σύστημα γιατί το βολεύει , τον βόλεψε ή ελπίζει να τον βολέψει !
(όχι απαραίτητα με διορισμούς ,αλλά με διάφορες χάρες -διευκολύνσεις ....)
Ένα μέρος δεν συμμετέχει και δεν ενδιαφέρετε για τα κοινά !
Και ενα μέρος δεν συμμετέχει γιατί έχει πικραθεί -καεί από την παράταξη που στέγαζε τις απόψεις του !
Συμπέρασμα : μπορεί ο κόσμος να μην γουστάρει να βλέπει τις πλατείες του σε τέτοιο χάλι ,αλλά το θεωρεί παρενέργεια που ανέχεται για να διατηρήσει το πελατειακό σύστημα που τον βολεύει... :wave2:
απο τα πιο βλακωδη συμπερασματα!!!
κωστα βλακας δεν εισαι.ειναι προφανες οτι το κανεις για να με προκαλεσεις.αλλα δε θα σου κανω τη χαρη να μπω στο παιχνιδι ''ψηφισε-δε ψηφιζω'' :winka: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Volo
...
για να επανελθουμε στο θεμα γιατι παει για αλλο ενα θρεντακι που θα ασχολειται με το μεταναστευτικο,αν οι αστοι αθηναιοι δε τη βλεπανε ξαφνικα πουλ μουρ και κρατουσανε το αρχοντιλικι τους,δεν θα φευγανε ποτε απο το ιστορικο κεντρο και τον αγ.παντελεημονα.φυγανε για εκαλη,κηφισια,ψυχικο,φιλοθεη κλπ.εμεινε αδειος χωρος στο κεντρο.οι πολιτικοι τα γραψανε ολα στα @@ τους ολων των παραταξεων και οι λιγοι αθηναιοι που ξεμειναν πισω τρβανε το κουπι και καλουν τα ταγματα ασφαλειας να αναλαβουν δραση.αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
στα εξαρχεια βεβαια (μια περιοχη με κατοικους πολυ πιο ενεργους) τα πραγματα ειναι εντυπωσιακα διαφορετικα!!!
εν αντιθεση οι πειραιωτες ειμαστε σε καλυτερη μοιρα (αν και λιμανι) γιατι ειμαστε πιο τοπικιστες.δεν εγκαταλειψαμε τη πολη μας με αποτελεσμα οσοι μεταναστες ηρθαν εδω (σαφως λιγοτεροι σε σχεση με την αθηνα) η αφομοιωθηκαν η την εκαναν γι αλλου γιατι το κλιμα δεν σηκωνε εδω εξ αρχης και χωρις να γινει καποια κινηση.το ιδιο συνεβη και με τα γραφεια της χρυσης αυγης.εκδιωχθηκαν απο τους ιδιους τους πειραιωτες.αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι πειραιωτες δεν γουσταρανε φασαριες απο κανεναν και δεν ειχανε αναγκη και κανεναν.περιφρουρησανε την περιοχη τους απλα πηγαινοντας για καφε στο πασσαλιμανι,κανοντας βολτα στη πειραικη,κρατωντας την αρχοντια της καστελλας, τη μαγκια του χατζηκυριακιου,βλεποντας μπαλα στο φαληρο
επανερχομαι λοιπον στο προηγουμενο ποστακι μου στη 2η σελιδα.
το ιδιο συνεβη και με τα γραφεια της χρυσης αυγης.εκδιωχθηκαν απο τους ιδιους τους πειραιωτες.
Γιατί νόμιζα οτι έχουνε γραφεία στη Γούναρη;;
Πήρανε πόδι πρόσφατα;;:confused:
blackbusa
02/11/2010, 15:36
η ιστορια ως γνωστον επαναλαμβανετε...συνηθως ανα 10ετια...stage1 Ψυρρη...stage2 Kεραμικος/Γκαζι...stage3 Βοτανικος (στα σκαρια ειναι)...stage4 που???
υ.γ. κατοικος Θησειου απο το 94....και γυρνοβολαγα στην Αθηνα πριν το 90
Γιατί νόμιζα οτι έχουνε γραφεία στη Γούναρη;;
Πήρανε πόδι πρόσφατα;;:confused:
εγω μιλαω για τα γραφεια τους στην ηρωων πολυτεχνιου απεναντι απο την ασφαλεια.
υ.γ.καταρα και αυτη!!!να εισαι χρυσαυγιτης και τα γραφεια σου να ειναι πανω απο τον δρομο που καθε κυριακη γινεται παζαρι απο μεταναστες,τσιγγανους κλπ :lol: :lol: :lol: :lol: ε απο κει δεν τους διωχνεις.τους αφηνεις και γελας :lol: :lol: :lol: :lol:
πριν απο λιγο ημουν πασαλιμανι για καφε....ειδα εναν τυπο να τρεχει .... πολυ! μου εκανε εντυπωση γιατι ετρεχε ΤΟΣΟ πολυ
λεω δε μπορει και ξαφνικα βλεπω οτι τυλιγει σε ενα μπουφαν μια τσαντα που μου φανηκε γυναικεια...λειτουργει το μυαλο μου και φωναζω ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ οταν ακουσα 1 δεφτερολεπτο αργοτερα μια λαχανιασμενη γυναικα να φωναζει μου πηραν την τσαντα πισω μου...
δε περασαν ουτε λιγα δεφτερα οταν φυγαν 4 παιδια (2καβαλα) με 2 μηχανακια απο την πλατεια και πηγαν ξωπισω του....τον πιασαν του πηραν την τσαντα .... και αυτος εκλαιγε να τον αφησουν...τον αφησαν!εδωσαν την τσαντα πισω στη γυναικα... τους ρωτησα αν εφυγε και μου ειπαν ναι , τι να τον κανουμε? εκλαιγε ... κατεβασαμε ολοι τα κεφαλια κατω και αναρωτιομουν γιατι εγινε αυτη η συνχρωνισμενη κινηση απο ολους μας τι σκατα σκεφτομασταν?τες πα.
Cpt. Haddock
02/11/2010, 16:04
[...][οι ειδήσεις για βόμβες κλπ και μαζί στο ντορβά και μια παγκοσμιοποίηση είναι προβοκατόρικες. άλλως προκαλούν σύγχυση. Εδώ μιλάμε για κάτι άλλο. Και μυρίζει από χιλιόμετρα ότι τα μπαμ μπουμ είναι έργο των επωφελούμενων απ αυτές]
χμμμμ....
[...]Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι "το σκηνικό τρομοκρατίας που στήνεται τις τελευταίες μέρες λίγο πριν από τις εκλογές και λίγες μέρες μετά την ύποπτη επανεμφάνιση του Μπιν Λάντεν δημιουργεί πολλά ερωτηματικά". Καλεί, δε, το λαό "να είναι επιφυλακτικός και δύσπιστος σε όσα μεταδίδονται από τα ΜΜΕ, να επαγρυπνεί και να κρίνει τις εξελίξεις με βάση το ποιος επωφελείται, ποιον εξυπηρετούν οι προβοκατόρικες ενέργειες και το κλίμα τρομοφοβίας που κάποιοι δημιουργούν".[...]
http://www.nooz.gr/greece/ipopto-dema-stin-presveia-tis-voulgarias
Χρηστο, τον βρηκαμε τον Μαΐλλη ρε :lol:
Metzgermeister
02/11/2010, 16:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
πριν απο λιγο ημουν πασαλιμανι για καφε....ειδα εναν τυπο να τρεχει .... πολυ! μου εκανε εντυπωση γιατι ετρεχε ΤΟΣΟ πολυ
λεω δε μπορει και ξαφνικα βλεπω οτι τυλιγει σε ενα μπουφαν μια τσαντα που μου φανηκε γυναικεια...λειτουργει το μυαλο μου και φωναζω ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ οταν ακουσα 1 δεφτερολεπτο αργοτερα μια λαχανιασμενη γυναικα να φωναζει μου πηραν την τσαντα πισω μου...
δε περασαν ουτε λιγα δεφτερα οταν φυγαν 4 παιδια (2καβαλα) με 2 μηχανακια απο την πλατεια και πηγαν ξωπισω του....τον πιασαν του πηραν την τσαντα .... και αυτος εκλαιγε να τον αφησουν...τον αφησαν!εδωσαν την τσαντα πισω στη γυναικα... τους ρωτησα αν εφυγε και μου ειπαν ναι , τι να τον κανουμε? εκλαιγε ... κατεβασαμε ολοι τα κεφαλια κατω και αναρωτιομουν γιατι εγινε αυτη η συνχρωνισμενη κινηση απο ολους μας τι σκατα σκεφτομασταν?τες πα.
εχει και την θαλασσα διπλα...κακως...
kouremenos
02/11/2010, 16:40
να πω και εγω την π@π@ρια μου....
φαντάζομαι ολοι μας καταλαβαίνουμε οτι ειναι τρομερά δύσκολο και ακριβό να γκρεμίσεις μια μεμονωμένη πολυκατοικία σε ενα οικοδομικό τετράγωνο χτισμένο απο το 1965 και δωθε ...
Αρα ειναι ευκολότερο να μπουρλοτιαζόταν ολο το τετράγωνο , φαντάζομαι ...
Οπότε μέχρι να φτάσει η κατρακύλα των περιοχών σε τέτοια επίπεδα ώστε να συμφέρει τον οποιοδήποτε να έρθει σαν Μεσσίας να τα απαλλοτριώσει ολα τσάμπα , και το καλύτερο........................... να του λέμε και ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!
υ.γ
μυρίζομαι Ελληνική πτώχευση , υποτίμηση νομίσματος ....και μετά όλα θα γίνουν ενα εργοτάξιο (απλα σε ξενα χερια,και οχι σε αυτους που ανηκουν τωρα ) . αλίμονο σε αυτους που μενουν σε περιοχες μη κατάλληλες για εμπορικη,τουριστικη εκμεταλλεύσιμη τελος παντων χρηση... :beer:
217490
και κατι ακομα...
απαξιωσαμε τις πλατιες μας.αν παρεις ενα κουτακι μπυρα απο το περιπτερο και αραξεις στο παγκακι με τον κολητο σου δεν εισαι ιν.το να παρεις την κοπελα σου και ενα φραπεδακι κανοντας βολτα εξω δεν ειναι ιν.το να βγει να παιξει ο πιτσιρικας μπαλα ειναι τρε μπαναλ ασε που μπορει να σκισει τα γονατακια του και τι θα κανουμε.
αντιθετα ειναι ιν να πας στο φρατζελικο με κλεισμενο τραπεζι,να πληρωσεις με τη κοπελια σου 8 ευρω καφε και ο πιτσιρικας θα απασχοληθει με το ιντερνετ η το age of empires στο σπιτι.ετσι οι πλατειες μας και τα πεζοδρομια μας ερημωσαν απο εμας τους ιδιους.αντιθετα οι καθε λογης κατατρεγμενοι δεν εχουνε 200 ευρω για μια εξοδο ουτε 8 ευρω για καφε,ουτε ρευμα για πλει στεισιον.οποτε τι θα κανουνε?θα πανε αυτοι στην ερημη πλατεια.την συνεχεια την ξερετε.
H πειρατια σκοτωνει τη μουσικη!
χμμμμ....
http://www.nooz.gr/greece/ipopto-dema-stin-presveia-tis-voulgarias
Χρηστο, τον βρηκαμε τον Μαΐλλη ρε :lol:
[Υπάρχουν και πιο σκληρές γραμμές απ του Μαϊλη :smokin:
Αλλά δεν λέω περισσότερα
Το ΚΚΕ έχει σταθερή γραμμή επί του θέματος, αλλά για κάποιο λόγο είναι πάντα μισή, δεν τα λέει όλα...]
Αγοράζω οικόπεδα πίσω από το Εθνικό Θέατρο. Πληροφορίες εντός του Δήμου Αθηναίων.
Κάτι θα ξέρει
(αστείο αστείο...μην κάνετε μήνυση, είναι αστείο, το ξαναλέω ΑΣΤΕΙΟ ΑΣΤΕΙΟ ΑΣΤΕΙΟ
δεν θα μπορούσε ποτέ να ισχύει κάτι τέτοιο σε δημοκρατικές κοινωνίες.. :alien: )
οσο γουσταρουν τα προβατα οταν τα παει ο τσοπάνης για αρμεγμα.
Απλα "θελουν" οτι τους μαθαίνουν να θελουν τα ΜΜΕ
Οταν υποβαθμίζεται μια περιοχή και πέφτουν εξευτελιστικά οι τιμες σε 10 χρονια γίνεται απλησίαστη.
μεγάλωσα αναμεσα απο Π.Αρεως-σύνταγμα- ομονια- Στ.Λαρίσης
δουλεψα στην Αθηνας και σοφοκλέους σε super market (ναι ειχε εκει supermarket)
δουλεψα στο Γκαζι οταν ειχε συνεργεία.
Απο Κολοκοτρώνη Ερμού μητροπόλεως ο κόσμος εκανε τα ψώνια του πριν η Ερμού γίνει απλησίαστη
Ψωνιζα κουμπιά και δερματα στα στενα του Ψειρή.
κυκλοφόραγα βραδι στην Βικτορια-Πλ.Αμερικης-Αχαρνων με γυναίκα
δεν ειχα προβλημα τοτε
απο το '70 μεχρι σήμερα δεν εχω σταματήσει να περπατάω την Αθήνα
τι ειδα??
τι καταλαβα?
ΟΤΙ
Η Αθήνα δεν χαλασε με τους μεταναστες!!!
Της γειτονιές στην Αθήνα της χαλαγανε απο παλιά για να αγοράσουν φτηνα.
Απλα τωρα εχουν καλύτερες δικαιολογίες:winka:
ΦΑΓΩΘΉΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ:sick:
notakos600
02/11/2010, 19:10
trooper & tai
Μεγάλες αλήθειες παιδιά. :beer: :beer:
stavrogin
02/11/2010, 19:32
και κατι ακομα...
απαξιωσαμε τις πλατιες μας.αν παρεις ενα κουτακι μπυρα απο το περιπτερο και αραξεις στο παγκακι με τον κολητο σου δεν εισαι ιν.το να παρεις την κοπελα σου και ενα φραπεδακι κανοντας βολτα εξω δεν ειναι ιν.το να βγει να παιξει ο πιτσιρικας μπαλα ειναι τρε μπαναλ ασε που μπορει να σκισει τα γονατακια του και τι θα κανουμε.
αντιθετα ειναι ιν να πας στο φρατζελικο με κλεισμενο τραπεζι,να πληρωσεις με τη κοπελια σου 8 ευρω καφε και ο πιτσιρικας θα απασχοληθει με το ιντερνετ η το age of empires στο σπιτι.ετσι οι πλατειες μας και τα πεζοδρομια μας ερημωσαν απο εμας τους ιδιους.αντιθετα οι καθε λογης κατατρεγμενοι δεν εχουνε 200 ευρω για μια εξοδο ουτε 8 ευρω για καφε,ουτε ρευμα για πλει στεισιον.οποτε τι θα κανουνε?θα πανε αυτοι στην ερημη πλατεια.την συνεχεια την ξερετε.
+polla
η χρηση κοινοχρηστων ειναι και αιτία και λύση των προβλημάτων, τουλαχιστο για την περιοχή μεταξι Ψυρρη ,ομονοια , εως μεταξουργιο.
Η χρηση κατοικιας ειναι ελαχιστη εως ανυπαρκτη.
Διωξανε βιοτεχνες και κατοικους πεζοδρομωντας για να παρουν lofts και μπαρ ορισμενοι .Φτιαξανε αυτη τη πλατεια βαρβακειου απεναντι απο την αγορα με υπογειο παρκινγκ ,που βγηκε 3 μετρα πανω απο το δρομο και αποκοψε και γκετοποιησε αυτοματα πλατεια θεατρου, Μενανδρου και καθέτους, για να οφεληθουν οι εργολαβοι και η Μπακογιαννη. Μη λεμε ονοματα.
Φτιαξαν την πλατεια ομονοιας αποκομμενη απο πεζους αναμεσα σε δυο πολυσυχναστους δρομους και την παρεδωσαν στα πρεζακια. Με τετοια ηλιθιοτητα που δερνει τους ηθινοντες πως ειναι δυνατο να μη παμε κατα διαολου.
σε καμια περιπτωση δεν ειμαι υπερ της σκουπας που ριχνει τις σκονες πιο περα να μη φαινονται. Αλλα σε ενα ζωντανο αστικο περιβαλλον εχει κι ο μεταναστης την ελπιδα του. Στην απαξια ,οχι.
stavrogin
02/11/2010, 19:45
Εφικτο είναι
πληροφορηση, συνειδητοποιηση βασει την προσωπικη ηθικη και μέτρο του καθε ενος ,
Να μη εντινουμε εμεις ως προσωπα τα προβληματα.
Να συμετασχουμε σε συλλογικες προσπαθειες γειτονιων ή πχ μηχανοβιων ,μακρια απο κρατη και υπηρεσιες.
Δε με ενδιαφερει να λυσω το προβλημα. Θελω ο τροπος ζωης μου να απαγορευει, αποκλεισμους ανθρωπων, απαξιες τοπων, πολιτισμων, θρησκειων.
Επιτηδες δε χρησιμοποιω τις βρωμισμένες κατ έμε λεξεις "άτομο", "πολίτης" αντι των ορθών "πρόσωπο", "ανθρωπος".
Για την αναλυση της υποβαθμισης του κεντρου της Αθηνας και τη γκετοποιηση ορισμενων περιοχων του δεν μπορει να απαλειφθει ενας τοσο σημαντικος παραγοντας οπως ειναι οι λαθρομεταναστες. Συμφωνοι παιξαν και αλλα ρολο, οπως περιγραφηκε, αλλα δεν ειναι δυνατο να πετιεται απ' εξω το θεμα της συσσωρευσης λαθρομεταναστων σε μια τοσο περιορισμενη περιοχη. Ποιον τροπο τοσο αποτελεσματικο θα εβρισκαν οι επιτηδειοι ντοπιοι να υποβαθμισουν μια περιοχη γιοα να πεσουν οι τιμες αν δεν υπηρχε αυτη η συνεχης συσσωρευση ανθρωπων? Και μετα επεσαν οι τιμες και αγορασαν φτηνα, τωρα? Τωρα που εστω αγορασαν απο 5 πολυκατοικιες ο καθενας φτηνα τι θα τις κανουν σε μια περιοχη που δεν εχει ζητηση? Θα τις νοικιασουν σε λαθρομεταναστες παλι, ανατροφοδοτωντας το προβλημα.
Η ανυπαρξια σοβαρης μεταναστευτικης πολιτικης εχει παιξει και αυτη το ρολο της.
Απο τον Εβρο οπου συλλαμβανονται στελνονται στην Αθηνα με λεωφορειο και ενα χαρτι που τους λεει οτι πρεπει να εγκαταλειψουν τη χωρα σε ενα μηνα. Για γελια και για κλαματα δηλαδη.
Η Τουρκια συστηματικα και αποδεδειγμενα προωθει τη μεταβαση λαθρομεταναστων στην Ελλαδα και δεν τηρει τις συμφωνιες επανεισδοχης που εχει υπογραψει. Οι περισσοτεροι δεν θελουν να μεινουν στην Ελλαδα, στοχος τους ειναι αλλα κρατη μελη της ΕΕ δυτικοτερα. Εκει ομως δεν τους δεχονται (ελαχιστους μονο που εχουν οικογενεις και συγγενεις εκει) με αποτελεσμα να παραμενουν εδω περιμενοντας να βρουν τροπο να φυγουν, αφου να απορροφηθουν εδω ιδιαιτερα τωρα με τετοια ανεργια ειναι απιθανο.
stavrogin
03/11/2010, 08:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimdoc
Για την αναλυση της υποβαθμισης του κεντρου της Αθηνας και τη γκετοποιηση ορισμενων περιοχων του δεν μπορει να απαλειφθει ενας τοσο σημαντικος παραγοντας οπως ειναι οι λαθρομεταναστες...
Ουτε όμως και να δαιμονοποιηθούν αυτοι. Αμα κατεβεις μια βόλτα στη μενανδρου ωρες μαγαζιων θα δεις ένα σωρο μαγαζια, απο κουρεια μεχρι δισκαδικα .Μια μικρη κοινωνία αλλωδαπων ζωντανότατη και παραγωγικότατη. Οι μισοι ήταν λαθρομετανάστες, οι άλλοι μισοί είναι ακόμα.
περι πολιτικης έχεις βεβαια δίκιο.
BELZEBOYLIS
03/11/2010, 09:10
απο τα πιο βλακωδη συμπερασματα!!!
κωστα βλακας δεν εισαι.ειναι προφανες οτι το κανεις για να με προκαλεσεις.αλλα δε θα σου κανω τη χαρη να μπω στο παιχνιδι ''ψηφισε-δε ψηφιζω'' :winka: :wave2:
μην μπεις σε τέτοια διαδικασία ,αλλά που διαφωνείς ακριβώς ??
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
οσο γουστάρουν τα προβατα οταν τα παει ο τσοπάνης για αρμεγμα.
:
τα προβατάκια ''ανέχονται'' το άρμεγμα , γιατί γουστάρουν την ασφάλεια που τους προσφέρει ο τσοπάνος ....
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimdoc
Για την αναλυση της υποβαθμισης του κεντρου της Αθηνας και τη γκετοποιηση ορισμενων περιοχων του δεν μπορει να απαλειφθει ενας τοσο σημαντικος παραγοντας οπως ειναι οι λαθρομεταναστες. Συμφωνοι παιξαν και αλλα ρολο, οπως περιγραφηκε, αλλα δεν ειναι δυνατο να πετιεται απ' εξω το θεμα της συσσωρευσης λαθρομεταναστων σε μια τοσο περιορισμενη περιοχη. Ποιον τροπο τοσο αποτελεσματικο θα εβρισκαν οι επιτηδειοι ντοπιοι να υποβαθμισουν μια περιοχη γιοα να πεσουν οι τιμες αν δεν υπηρχε αυτη η συνεχης συσσωρευση ανθρωπων? Και μετα επεσαν οι τιμες και αγορασαν φτηνα, τωρα? Τωρα που εστω αγορασαν απο 5 πολυκατοικιες ο καθενας φτηνα τι θα τις κανουν σε μια περιοχη που δεν εχει ζητηση? Θα τις νοικιασουν σε λαθρομεταναστες παλι, ανατροφοδοτωντας το προβλημα.
Η ανυπαρξια σοβαρης μεταναστευτικης πολιτικης εχει παιξει και αυτη το ρολο της.
Απο τον Εβρο οπου συλλαμβανονται στελνονται στην Αθηνα με λεωφορειο και ενα χαρτι που τους λεει οτι πρεπει να εγκαταλειψουν τη χωρα σε ενα μηνα. Για γελια και για κλαματα δηλαδη.
Η Τουρκια συστηματικα και αποδεδειγμενα προωθει τη μεταβαση λαθρομεταναστων στην Ελλαδα και δεν τηρει τις συμφωνιες επανεισδοχης που εχει υπογραψει. Οι περισσοτεροι δεν θελουν να μεινουν στην Ελλαδα, στοχος τους ειναι αλλα κρατη μελη της ΕΕ δυτικοτερα. Εκει ομως δεν τους δεχονται (ελαχιστους μονο που εχουν οικογενεις και συγγενεις εκει) με αποτελεσμα να παραμενουν εδω περιμενοντας να βρουν τροπο να φυγουν, αφου να απορροφηθουν εδω ιδιαιτερα τωρα με τετοια ανεργια ειναι απιθανο.
Δεν ήταν απλά επιτήδειοι ντόπιοι. Ήταν και είναι σύμπλεγμα συμφερόντων ("νόμιμων" και "παράνομων") το οποίο με τις πολυποίκιλες διασυνδέσεις του σε κάθε είδους φορέα οποιασδήποτε εξουσίας, επέφερε πτώση τιμών προκειμένου να αγοράσει φτηνά και μαζικά. Στο κόλπο αυτό χρησιμοποίησε πρέζα, λαθρεμπόριο και εν γένει μαφία, μήντια, πολλά μήντια, επιτροπές κατοίκων και επαφές στο Δήμο Αθηναίων. Πόσο εγκληματικό σου φαίνεται αυτο; Εμένα μου φαίνεται ολοκληρωτισμός.
Επίσης οι μετανάστες δεν καθορίζουν ποτέ που θα τους πάνε και θα τους αφήσουν. Τον λόγο έχει ο μεσάζοντας. Μπορείς λοιπόν να εξηγήσεις τώρα γιατί είναι συγκεντρωμένοι στην Ομόνοια και όπου αλλού, γιατί κάνουν αυτές τις δουλειές και που θα πάνε όταν αγοραστούν αυτές οι περιοχές ή μπουν οι νέοι ιδιοκτήτες...
stavrogin καλά τα λες. Θέλει συμπλήρωμα αλλά κάπως έτσι είναι.
[εντιτ: άλλη μια άσχετη απάντησε σε ένα άσχετο θέμα ενός άσχετου φόρουμ που συμμετέχουν άσχετοι γενικώς μιας άσχετης χώρας μιας άσχετης ηπείρου ενός άσχετου πλανήτη]
ο άσχετος των ασχέτων που γνωρίζει την ασχετοσύνη του
άσχετοι :look:
:alien:
μην μπεις σε τέτοια διαδικασία ,αλλά που διαφωνείς ακριβώς ??
στη συλογιστικη σου και στο συμπερασμα σου.δλδ σε ολο σου το ποστ ρε χαμενε!!!
:lol:
υπαρχουν και αλλοι λογοι που αποφασιζει καποιος να απεχει απο τη διαδικασια η να την ακυρωνει.
τα υπολοιπα απο κοντα αν θες.βαριεμαι να γραφω σε ατομα που μπορουμε να πιουμε τσιπουρα και μετα να το γυρισουμε στο τζακ ολο το βραδυ,κουβεντιαζοντας.