Σύνδεση

View Full Version : Πορεία 15/12/10 ξύλο στον Χατζηδάκη !!!!!!!!!!!!!!!!!

Σελίδες : 1 2 3 [4]

takis-kk
20/12/2010, 09:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
με την νοοτροπια του "μεταπολιτευτικου Ελληνα" δεν προκειται ποτε να γινουν σωστα τα παραπανω.

παντα καποιος θα βρεθει που θα κλεψει (κρατος και συμπολιτες).
παντα καποιος θα βρεθει που δεν θα δουλεψει και θα κανονισει να αμοιβεται.
παντα καποιος θα κοιταξει να υποβιβασει τον εργαζομενο του για να τσεπωσει αυτος περισσοτερα.

αρκει μια απλη ματια γυρω σου για να διαπιστωσεις τι σκατοφαρα ειμαστε...
:sad:

Σκατοφάρα λοιπόν?
Ο πατέρας σου? Η μάνα σου? Ο αδελφός σου? Εσύ? Εγώ?

Σκατοφάρα!

AUFGEBRACHT
20/12/2010, 09:57
Σκατοφάρα ο περιούσιος λαός, ο εκ του Άλφα του Σείριου προερχόμενος;;;; Οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και κοινωνοί του πολιτισμού τους;;;; Αχ ρε παιδιά τί πάτε να βρείτε τώρα...

devil's animal
20/12/2010, 10:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
Σκατοφάρα λοιπόν?

Σκατοφάρα!

αν σκεφτεις λιγακι θα συμφωνησεις μαζι μου...
:rolleyes:

alex14
20/12/2010, 10:07
Σκατοφάρα λοιπόν?

Σκατοφάρα!

Γιατι σου φαινεται παραξενο φιλε μου ?
Τι νομιζεις οτι ειμαστε ? :sad:

kalogeros
20/12/2010, 10:12
Ανάπτυξη, Δουλειά, Παραγωγή

Χαίρω πολύ. Αυτό είναι δηλαδή αυτό που έχεις να προτείνεις; Λίγο πολύ όλοι αυτό προτείνουμε. Για πες μας όμως τα έξης:

1) Πως θα έχεις ανάπτυξη με 23% ΦΠΑ και 20% φορολογία στις επιχειρήσεις; Να σου θυμίσω ότι τα ALDI ήδη την κοπάνησαν από την χώρα και σειρά έχουν Saturn-Media Markt (ανήκουν στον ίδιο όμιλο) και 3E.

2) Δουλειά.... Χμμμμμμμμμ........ Η επίσημη ανεργία έχει ξεπεράσει το 12% και ανμένεται και άλλη αύξηση. Έχω πτυχίο, μεταπτυχιακό, 2 ξένες γλώσσες, προϋπηρεσία 4-5 χρόνια πάνω στον κλάδο μου και δεν μπορώ να βρω δουειά από τον Αύγουστο. Όσο και να θέλω να δουλέψω, δεν μπορώ να βρω δουλειά, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

3) Παραγωγή είχαμε μπόλικη μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 80, αλλά την κάνανε σιγά σιγά όλες οι επιχειρήσεις προς Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Τουρκία κλπ. Πως θα τις φέρεις πίσω αυτές τις εταιρίες και πως θα πείσεις και άλλες να έρθουν; Μα φυσικά με ανάπτυξη. Βλέπε #1.

Φίλε μου, σε καμία περίπτωση δεν σου κάνω επίθεση. Άλλωστε, όπως καταλαβαίνεις, πάνω κάτω συμφωνούμε. Το ότι η χώρα έχει ανάγκη από ανάπτυξη το ξέρουν μέχρι και οι Καρυάτιδες στην Ακρόπολη. Αυτό που δεν έχουμε ακούσει ακόμα από κανέναν, είναι πώς διάολο θα έρθει αυτή η ανάπτυξη. Γιατί από τον ουρανό δεν πρόκειται να έρθει, όυτε θα ξυπνήσουν μια μέρα οι έχοντες και θα πούνε "Πάμε να επενδύσουμε τα λεφτουδάκια μας στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά εχθές πέθανε ο εισαγόμενος από την Ιταλία (δεν μας έκαναν οι δικοί μας) σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Τομάσο Πάντοα Σκιόπα, ο οποίος είναι αυτός που συμβούλεψε τον Μινέικο για να φέρει το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Δεν ξέρω ρε γαμώτο, αλλά ίσως είναι η πρώτη φορά που χάρηκα με θάνατο ανθρώπου. Ελπίζω εκεί που πήγε να παιρνάει χειρότερα από εμάς εδώ και ελπίζω επιτέλους να κατάλαβε πόσο μάταια ήταν όλα.

Και για να τελειώνω με το σεντόνι μου, διαβάστε εδώ (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=56634&catid=9) και πείτε μου: το θέλουν ή δεν το θέλουν ένα χέρι ξύλο πού και πού;

blackbusa
20/12/2010, 10:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalogeros

Και για να τελειώνω με το σεντόνι μου, διαβάστε
εδώ (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=56634&catid=9)

κούρεμα ο πρωθυπουργός :eyepop: :uplate: :hypnotize :sick:

ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

:( :( :(

kalogeros
20/12/2010, 10:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa

Φαντάσου πόσα θα μας χρέωνε αν είχε και μαλλιά.

takis-kk
20/12/2010, 10:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Γιατι σου φαινεται παραξενο φιλε μου ?
Τι νομιζεις οτι ειμαστε ? :sad:

Σας έχουν πείσει λοιπόν....
Αρα δεν υπάρχει ελπίδα.

Τουλάχιστον όσοι έχουν μάνα νέα κι ομορφη ή αδελφή(ές) .... Δεν θα πεινάσουν !

blackbusa
20/12/2010, 10:20
ή αδελφή .... Δεν θα πεινάσουν !

κουφαλα animal...δεν θα πεινασεις ποτε....

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

AUFGEBRACHT
20/12/2010, 10:23

Ρε σεις μπορεί να το έκανε γιατί του λείπανε 700 ευρώ για να καλύψει τις αποδείξεις για την εφορία...

devil's animal
20/12/2010, 10:30
κουφαλα animal...δεν θα πεινασεις ποτε....

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

αν εγω δεν θα πεινασω ποτε...εσυ εχεις φτιαξει μεχρι και τα δισεγγονα σου μωρη κραγμενη...
:lol: :lol: :lol:

blackbusa
20/12/2010, 10:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
αν εγω δεν θα πεινασω ποτε...εσυ εχεις φτιαξει μεχρι και τα δισεγγονα σου μωρη κραγμενη...
:lol: :lol: :lol:

καλα ρε δεν ντρεπεσε να λες δημοσια οτι ειμαι ο νταβατζης σου????

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

LsKostas
20/12/2010, 10:44
ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ : Ή ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ....

καποιοι γουσταρουν να βουλιαξουν απ οτι βλεπω :ZZZ:

devil's animal
20/12/2010, 10:57
καλα ρε δεν ντρεπεσε να λες δημοσια οτι ειμαι ο νταβατζης σου????

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

βασικα τσατσα εισαι (γιατι εισαι και μιας ηλικιας) και εγω ο επιβητορας σου...αλλα μην το κανουμε και θεμα...:smokin:

Boxer
20/12/2010, 11:25

Καλα του τα ειπε του γιωργακη , αλλα "Εγώ είμαι επιχειρηματίας και σύζυγος επιχειρηματία και δεν έχω σχέση με το Δημόσιο. Μπορώ να ξοδεύω όσα επιθυμώ, κύριε πρωθυπουργέ..."

α μαμησου που δεν εχεις σχεση με το δημοσιο παπαρω.... :mad:

οι πιθανοτητες να μην εχεις οντως σχεση με το δημοσιο ειναι συντριπτικα κατα σου....

takis-kk
20/12/2010, 11:42

Εγώ πάντως με 700 Ευρώ κάνω πλήρες σερβις σε μια-μια τρίχα χωριστά.:rotflmao:

mats8282
20/12/2010, 13:18
Αυτό που δεν έχουμε ακούσει ακόμα από κανέναν, είναι πώς διάολο θα έρθει αυτή η ανάπτυξη.

Εγώ έχω ακούσει πρόταση από τον καθηγητή κ.Βαρουφάκη την οποία συνυπογράφουν πολλοί οικονομολόγοι παγκοσμίως...Φυσικά με καλύπτει πλήρως,πανευρωπαϊκο το πρόβλημα,πανευρωπαϊκή και η λύση.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=4083

Με το δημόσιο να στραγγίζει τα εισοδήματα,περικοπές/φόροι/κλπ και κατ'επέκταση την αγορά,με 150% χρέος επί του ΑΕΠ και τόκο 5.5% στα χρήματα του ΔΝΤ δεν υπάρχει περίπτωση ανάπτυξης.Πραγματικής τουλάχιστον η οποία να φαίνεται και στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και των Ευρωπαίων.Εκτός αν ανάπτυξη βαφτίσουμε το τι γίνεται στην ΔΝΤ-Γουατεμάλα..

<<ΤΟ Δ.Ν.Τ. βρίσκεται στη Γουατεμάλα από το 1984. Τα τελευταία εφτά χρόνια η χώρα εμφανίζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη που θα ζήλευαν πολλά ανεπτυγμένα κράτη. Ο μέσος όρος αγγίζει το 4%! Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το 1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν από την πείνα και τον υποσιτισμό. Ένα ντοκιμαντέρ συγκλονιστικών αντιφάσεων, όπου τα υπέροχα οικονομικά στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ζωή.>>

http://www.exandasdocumentaries.com/gr/documentaries/chronologically/2010-2011/158-macroeconomics

sakis1098
20/12/2010, 14:01
ΔΝΤ έχει και η Τουρκία από το '90 και είναι και στους G20

(20 πιό ανεπτυγμένα κράτη στον κόσμο)

δεν βλέπω να τους χάλασε και πολύ :)

Ζεύκας
20/12/2010, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakis1098

και η Κίνα εκεί είναι so what?

θες να πας να ζήσεις στην Κίνα? ;)

sakis1098
20/12/2010, 14:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
και η Κίνα εκεί είναι so what?

θες να πας να ζήσεις στην Κίνα? ;)

στο Hong Kong εύκολα :)

mats8282
20/12/2010, 14:53

Πολύ απλά τα βλέπεις τα πράγματα...

Ζεύκας
20/12/2010, 15:06
στο Hong Kong εύκολα :)

οοοοχι παιχταρα μου περίμενε...οπουδήποτε στη Κίνα.... :lol:

kalogeros
20/12/2010, 15:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Εγώ έχω ακούσει πρόταση από τον καθηγητή κ.Βαρουφάκη την οποία συνυπογράφουν πολλοί οικονομολόγοι παγκοσμίως...Φυσικά με καλύπτει πλήρως,πανευρωπαϊκο το πρόβλημα,πανευρωπαϊκή και η λύση.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=4083

Φίλε μου, ωραίο κείμενο. Όταν διαβάζω τέτοια κείμενα από καθηγητές πανεπιστημίων, αναρρωτιέμαι πως είναι δυνατόν οι εκάστοτε άρχοντες να έχουν για συμβούλους ανθρώπους όπως ο Τομάσο Σκιόπα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κερδοσκόπων και μόνον, αντί να έχουν για συμβούλους τους αυτούς τους ανθρώπους. Όταν, όμως, έλεγα ότι δεν έχουμε ακούσει κάποια πρόταση για ανάπτυξη, δεν εννοούσα αυτό ακριβώς. Εννοούσα επίσημη πρόταση και πλάνο από την κυβέρνηση, το οποίο θα λέει τους τρόπους και το χρονικό περιθώριο ανάπτυξης. Τέτοια κείμενα υπάρχουν πολλά, αλλά είναι γραμμένα από ανθρώπους, τους οποίου οι υπουργοί και οι βΟλευτές τους γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.

Στο δια ταύτα. Όπως κατάλαβες και εσύ διαβάζοντάς το, ο συγκεκριμένος επικεντρώνεται κυρίως στο τι θα μπορούσε να έχει γίνει και όχι στο τι μπορεί να γίνει τώρα. Όμορφα και ωραία αυτά που γράφει, αλλά θέλω να σε ρωτήσω το εξής. Υπάρχει περίπτωση να αφήσει η USA να συμβεί τίποτα από όλα αυτά; Προτού με πείτε γραφικό, καθίστε και σκεφτειτε πώς φτάσαμε εδώ τόσο σαν χώρα όσο και σαν ΕΕ, καθώς επίσης και ποιος βγαίνει κερδισμένος από το χάλι μας.

junkier6
20/12/2010, 15:31
Εγώ πάντως με 700 Ευρώ κάνω πλήρες σερβις σε μια-μια τρίχα χωριστά.:rotflmao:

εγω παντως δε βλεπω λογο να γελαω...
υπαρχει κοσμος που επιβιωνει με 500 ευρω εισοδημα και απ την αλλη βλεπεις τον πρωθυπουργο της χωρας σου να δινει το καλο παραδειγμα...
ναι ρε φιλε προκαλουνε και προκαλουνε ασχημα...
και το χειροτερο ειναι οτι πλεον δεν προσπαθουνε καν να το κρυψουν...
το κανουν τελειως απροκαλυπτα...
λεφτα που εχουν δουλευτει κ βγει με μοχθο κατατρωγονται απ τους κακομοιρηδες για να βγει η χωρα απ το βουρκο κ απ την αλλη χαριζονται, παραγραφονται, διαγραφονται χρεη εκατομμυριων σε κοσμο που δεν ξερει τι εχει...
δεν ξερω αν η βια ειναι λυση αλλα με τετοιες συμπεριφορες απ τους εκλεγμενους του λαου οι ιδιοι ειναι που την προκαλουνε...
και ναι, εγω ευκολα θα τους κοπαναγα και θα τους ξεμπροστιαζα...
τα αλλα τα politically correct πλεον δεν περνανε...
και ακομα και αν ηταν στοχευμενη ενεργεια, στημενο κλπ λιγη σημασια εχει γιατι η πλειοψηφια του κοσμου πλεον λεει καλα να παθουν...
οταν λεω πλειοψηφια εννοω κοσμο οπως τους γονεις μου, τους θειους μου κλπ που καποτε ασχολιοντουσαν αλλα πλεον και αυτοι εχουν απηυδησει...
οσοι γουσταρετε καθηστε, υπομεινετε...και χαρειτε τη λεγομενη δημοκρατια...

:wave2: :wave2:

hidefnick
20/12/2010, 15:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Καλα του τα ειπε του γιωργακη , αλλα "Εγώ είμαι επιχειρηματίας και σύζυγος επιχειρηματία και δεν έχω σχέση με το Δημόσιο. Μπορώ να ξοδεύω όσα επιθυμώ, κύριε πρωθυπουργέ..."
α μαμησου που δεν εχεις σχεση με το δημοσιο παπαρω.... :mad:
οι πιθανοτητες να μην εχεις οντως σχεση με το δημοσιο ειναι συντριπτικα κατα σου....

Ισως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα λογικής του γιατί δεν πάμε μπροστά σαν χώρα....

Και να ρωτήσω: το site που έχεις στο προφίλ σου είναι δικό σου? και αν ναι, σαν επιχειρηματίας, έχεις πολύ νταραβέρι με το δημόσιο?

(χωρίς καμία προσωπική αντιπαράθεση και respect για το site και το μαγαζί. Το εννοώ. Πραγματικά το εννοώ)

Boxer
20/12/2010, 17:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
Ισως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα λογικής του γιατί δεν πάμε μπροστά σαν χώρα....

Και να ρωτήσω: το site που έχεις στο προφίλ σου είναι δικό σου? και αν ναι, σαν επιχειρηματίας, έχεις πολύ νταραβέρι με το δημόσιο?

(χωρίς καμία προσωπική αντιπαράθεση και respect για το site και το μαγαζί. Το εννοώ. Πραγματικά το εννοώ)

Ολοι εχουμε σχεση με το δημοσιο....η γυναικα του Μπομπολα δεν εχει σχεση με το δημοσιο ;
οκ αυτη εχει...

ναι αλλα ο Λεντζος που πουλαει τα αρμανι στην κηφισια , επιχειρηματιας ειναι θα πεις....και ποιος ειναι ο πελατης του ; μα ο μπομπολας φυσικα....

μα και εγω πληροφορικαριος ειμαι , ελευθερος επαγγελματιας , δεν εχω σχεση με το δημοσιο...μαλιστα λεω εγω , και ποιανου το συστημα εστησες ; μα του Λεντζου...... κ.ο.κ.

Και ο δικος μου ο πελατης το "δημοσιο" ειναι.... ξερεις τι φουτσα εχουμε φαει τελευταια με τις μειωσεις ; :lol:

Σε μια οικονομια οπου η αναπτυξη τοσα χρονια ερχονταν μεσω της καταναλωσης , ολοι τα ιδια λεφτα ανακυκλωνουμε...τα δανεικα του κρατους....αφου το σχεδον μοναδικο φρεσκο χρημα που μπαινει στην ελληνικη αγορα ειναι των δημοσιων εργων , των επιδοτησεων και οι μισθοι των ΔΥ , και σχεδον ολα τα αγαθα τα εισαγουμε .....(και δεν φταιμε απολυτα εμεις οι ελληνες γι αυτο...αλλη ιστορια ομως).

Να δεχθω οτι ημουν λιγο σκληρος με την κυρια , αλλα να μην νομιζει ο ιδιωτικος τομεας οτι αυτος ειναι και ολοι οι αλλοι πρεπει να ειναι φτωχομπινεδες , γιατι δεν ειναι τοσο ιδιωτικος οσο νομιζει....:nono:

:beer:

ΥΓ Fuck also George of course για να μην ξεχνιομαστε κιολας....

mats8282
20/12/2010, 18:14
Όπως κατάλαβες και εσύ διαβάζοντάς το, ο συγκεκριμένος επικεντρώνεται κυρίως στο τι θα μπορούσε να έχει γίνει και όχι στο τι μπορεί να γίνει τώρα. Όμορφα και ωραία αυτά που γράφει, αλλά θέλω να σε ρωτήσω το εξής. Υπάρχει περίπτωση να αφήσει η USA να συμβεί τίποτα από όλα αυτά; Προτού με πείτε γραφικό, καθίστε και σκεφτειτε πώς φτάσαμε εδώ τόσο σαν χώρα όσο και σαν ΕΕ, καθώς επίσης και ποιος βγαίνει κερδισμένος από το χάλι μας.

3 λόγοι που δεν κάνουν τα σχετικά απλά πράγματα που προτείνει για να γλυτώσουμε όλοι οι Ευρωπαίοι,το θέμα δεν είναι ελληνικό και δεν έχει λύση στην Ελλάδα εκτός και αν σηκώσουμε μπαϊράκι και όποιον πάρει ο χάρος..

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=4378

Αν διαβάσεις και τα άλλα άρθα του θα έχεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος καθώς το επεκτείνει,το εξηγεί,λέει τι έπρεπε να γίνει πέρσι τέτοια εποχή,τώρα κλπ...Τι να σου πω εγώ,καλύτερα να διαβάσεις αυτόν,εγώ πάντως τον διαβάζω φανατικά τους λίγους μήνες που τον ανακάλυψα :)

takis-kk
21/12/2010, 00:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από junkier6
εγω παντως δε βλεπω λογο να γελαω...

:wave2: :wave2:

ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ! :wave2:

takis-kk
21/12/2010, 01:18
Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας , επειδή τα πως τα γιατί και τα διότι, δεν πρόκειται να τελειώσουν.
Και αφού όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να εκδηλωθεί η απαξία μας στους πολιτικούς που όντως είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της κατάστασης είτε επειδή ανέχθηκαν είτε επειδή προκάλεσαν είτε επειδή ήταν ανεπαρκείς .
Και αφου μήτε εγώ είμαι εντελώς κατα της βίας (νεύρα έχω όχι μακαρόνια), προτείνω απλά ... Γιαουρτάκι... Σε επιλεγμένους στόχους.
Τα αίματα ίσως κάνουν κάποιον, που δεν το αξίζει, ακόμα και ήρωα.
Μια γιαουρτωμένη φάτσα όμως που κυκλοφορεί σε εφημερίδες και διαδύκτιο είναι , πιστέψτε με,
το πλέον αποτελεσματικό τσαλάκωμα...
Σκοπός είναι να αναγκαστούν σε αυτοκάθαρση και τιμωρία των ενόχων , ώστε να ικανοποιηθεί η περι δικαίου αίσθηση του κόσμου και επισης να αναγκαστούν να συνεργαστούν , κάτι σαν κυβέρνηση Εθνικής ενότητας δηλ.
Επίσης θα μπορούσαν να συμετάσχουν προσωπικότητες αναγνωρισμένου κύρους και αξίας (ναι υπάρχουν).
Σ`αυτό το σημείο που βρισκόμαστε δεν βλεπω άλλη λύση.
Οι ακραίες λύσεις που κάποιοι πιο πάνω προτείνουν αν και αντιλαμβάνομαι την οργή που τις προκαλεί δεν είναι λύσεις προς το καλύτερο αλλα προς το χειρότερο.

Αυτά πιστεύω και συμπαθάτε με αν σας ζάλισα τον έρωτα πρωί-πρωί.
Καλημέρα σας κύριοι * συμφορουμίτες.

* και κυρίες.

jimmis5
21/12/2010, 02:16
Για να δουμε ολοι την διαδρομη προς την επιλογη τις κατακεφαλιας..
http://www.youtube.com/watch?v=WfC00-VXyTM&feature=player_embedded

ERRIKA
21/12/2010, 03:17
Και αφου μήτε εγώ είμαι εντελώς κατα της βίας (νεύρα έχω όχι μακαρόνια), προτείνω απλά ... Γιαουρτάκι... Σε επιλεγμένους στόχους.

(Δεν ακούγεται κι άσχημα.... :blush: )

sakis1098
21/12/2010, 03:48
Δηλαδή συγνώμη αλλά την προοπτική να ψηφίσουμε κάποιον που νομίζουμε ότι μπορεί να μας κάνει την ζωή καλύτερη δεν παίζει?
Και μην μου πείτε ότι δεν υπάρχει κανείς ,γιατί κι αυτό αν το δεχτώ μπορώ να προτείνω να βάλεις «εσύ» μια και θεωρείς ότι είσαι καλύτερος από αυτούς τους 300.
Η δημοκρατία για να λειτουργήσει σωστά προυποθέτει να υπάρχει μεταξύ των πολιτών αξιοκρατία πράγμα που στην Ελλάδα και στους Έλληνες είναι άγνωστη λέξη.
Αξιοκρατία παντού λοιπόν,ας γίνουμε εμείς καλύτεροι άνθρωποι για των εαυτό μας την οικογενειά μας και τους φίλους μας και τα πράγματα σίγουρα θα γίνουν καλύτερα.
Μην ξεχνάμε όλοι ότι οι πολιτικοί δεν είναι από άλλον πλανήτη ούτε καν από άλλη χώρα είναι κάποιοι από εμάς που ΕΜΕΙΣ τους εκλέξαμε σε αυτή την θέση κι εμείς μπορούμε μέσα από δημοκρατικές και μόνο διαδικασίες να τους παύσουμε.
Όλα τα άλλα πέρα του ότι είναι τουλάχιστων αστεία δεν είναι και καθόλου δημοκρατικά ,εκτός εάν αυτό βολεύει κάποιους που νοσταλγούν απαρχαιωμένα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
:beer: :beer: :beer:

zephyr1
21/12/2010, 05:22
Δηλαδή συγνώμη αλλά την προοπτική να ψηφίσουμε κάποιον που νομίζουμε ότι μπορεί να μας κάνει την ζωή καλύτερη δεν παίζει?
Και μην μου πείτε ότι δεν υπάρχει κανείς ,γιατί κι αυτό αν το δεχτώ μπορώ να προτείνω να βάλεις «εσύ» μια και θεωρείς ότι είσαι καλύτερος από αυτούς τους 300.

Καλα ειλικρινα πιστευεις οτι καποιος εντιμος,τιμιος,καλος ανθρωπος μπορει να βρεθει εκει μεσα?:eyepop:

Αν ξερεις καποιον, (γιατι η δοξα και εξουσια της πολιτικης δεν περιλαμβανει τον παραπανω τυπου ανθρωπου),προτεινε τον να τον ψοφησουμε. :rotflmao:

Παντως γενικως τα πραγματα ειναι ''θαυμασια''.:lol:

http://www.youtube.com/watch?v=xb1K7RNpSSQ&feature=player_embedded

takis-kk
21/12/2010, 06:08
Η δημοκρατία για να λειτουργήσει σωστά προυποθέτει να υπάρχει μεταξύ των πολιτών αξιοκρατία πράγμα που στην Ελλάδα και στους Έλληνες είναι άγνωστη λέξη.
Αξιοκρατία παντού λοιπόν,ας γίνουμε εμείς καλύτεροι άνθρωποι για των εαυτό μας την οικογενειά μας και τους φίλους μας και τα πράγματα σίγουρα θα γίνουν καλύτερα.
Μην ξεχνάμε όλοι ότι οι πολιτικοί δεν είναι από άλλον πλανήτη ούτε καν από άλλη χώρα είναι κάποιοι από εμάς που ΕΜΕΙΣ τους εκλέξαμε σε αυτή την θέση κι εμείς μπορούμε μέσα από δημοκρατικές και μόνο διαδικασίες να τους παύσουμε.
Όλα τα άλλα πέρα του ότι είναι τουλάχιστων αστεία δεν είναι και καθόλου δημοκρατικά ,εκτός εάν αυτό βολεύει κάποιους που νοσταλγούν απαρχαιωμένα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
:beer: :beer: :beer:

Σάκη αγόρι μου....
Συμφωνώ και προσαυξάνω σ`ότι γράφεις, σωστά και λογικά.
Μόνο που...
Επρεπε να συμβούν 15,10,άντε 5 χρόνια πριν!
Τώρα το πουλάκι έχει πετάξει.
Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ποια είναι η κατάσταση σήμερα.
Μεταφέρω κάτι που άκουσα στο ραδιόφωνο σε ποδοσφαιρική εκπομπή του Γιώργου Γεωργίου, ξέρετε του γνωστού αθλητικογράφου.
Είπε λοιπον το εξής αμίμητο, προφανώς σχολιάζοντας κάτι ποδοσφαιρικό αλλά ταιριάζει γάντι στη σημερινή μας κατάσταση.

"Γύρω γύρω θάλασσα και στη μέση ένα νησάκι, που είναι το πουλί μου! Που θα κάτσεις???"

Φοβάμαι πως δεν έχουμε άλλη επιλογή απο το "νησάκι" ΔΝΤ & ΣΙΑ.. εν προκειμένω.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να φροντίσουμε το πως θα πονέσει λιγότερο

:(

super_toto
21/12/2010, 06:18
Σάκη αγόρι μου....
Συμφωνώ και προσαυξάνω σ`ότι γράφεις, σωστά και λογικά.
Μόνο που...
Επρεπε να συμβούν 15,10,άντε 5 χρόνια πριν!
Τώρα το πουλάκι έχει πετάξει.
Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ποια είναι η κατάσταση σήμερα.
Μεταφέρω κάτι που άκουσα στο ραδιόφωνο σε ποδοσφαιρική εκπομπή του Γιώργου Γεωργίου, ξέρετε του γνωστού αθλητικογράφου.
Είπε λοιπον το εξής αμίμητο, προφανώς σχολιάζοντας κάτι ποδοσφαιρικό αλλά ταιριάζει γάντι στη σημερινή μας κατάσταση.

"Γύρω γύρω θάλασσα και στη μέση ένα νησάκι, που είναι το πουλί μου! Που θα κάτσεις???"

Το μόνο που μένει τώρα είναι να φροντίσουμε το πως θα πονέσει λιγότερο

:(

Δηλαδή το ΔΝΤ είναι ότι καλύτερο μπορούμε να έχουμε?

Εχετλαίος
21/12/2010, 06:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Δηλαδή το ΔΝΤ είναι ότι καλύτερο μπορούμε να έχουμε?

Δε μπορείς να πεις! Και γαααααααααααααααααμώ τα (ψευδό)διλλήματα!
:mad:

super_toto
21/12/2010, 06:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος

Είδες, όλα έχουν την εξήγησή τους.

georgio
21/12/2010, 06:31
[...]
[...]

Το οποίο ΔΝΤ ήρθε να για μας βάλει σε μια τάξη, και να μας δώσει καινούργιο δάνειο για να πληρώσουμε τα προηγούμενα δάνεια που χρωστάμε ε;

Λογικό ακούγεται, χρωστάμε στους ανθρώπους τα λεφτά τους και πρέπει να τους τα δώσουμε ε;

Τα οποία δάνεια γιατί τα είχαμε πάρει εξαρχής όμως; Για να αγοράσουμε αμυντικούς εξοπλισμούς. Και κοίτα να δεις που αυτός που μας πουλάει τους αμυντικούς εξοπλισμούς είναι ο ίδιος που μας έχει δώσει το δάνειο. Και γιατί έχουνε φροντίσει τόσα χρόνια να βρισκόμαστε σε έναν ψυχρό πόλεμο με την Τουρκία ώστε να αγοράζουμε συνεχώς εξοπλισμούς.

Άρα είμαι εγώ που σε αναγκάζω να αγοράσεις το προϊόν που παράγω, το οποίο υπό άλλες συνθήκες δεν θα το χρειαζόσουν, άρα βγάζω λεφτά από εκεί, συν τα λεφτά που βγάζω από τους τόκους του δανείου που σου έδωσα για να αγοράσεις τους εξοπλισμούς. Καλό ε;

Και έρχομαι τώρα και σου λέω ότι, μου χρωστάς λεφτά, πρέπει να κάνω κουμάντο εγώ ώστε να φροντίσω ότι θα τα πάρω πίσω.
Και γι' αυτό πάρε και ένα καινούργιο δάνειο για να μπορέσεις να κινηθείς τώρα, αλλά για να μην ξεχνιόμαστε, για να πάρεις αυτό το δάνειο, πρέπει να αγοράσεις κάποιους ακόμα εξοπλισμούς από εμένα...

Ρε λες να μην είναι θάλασσα γύρω μας αλλά στεριά που την έχουν βάψει μπλε; :confused:

takis-kk
21/12/2010, 06:31

Στέλιο μακάρι να ήταν ψευδοδίλημμα ή κακό όνειρο, όμως στο τέλος του μήνα ο συνταξιούχος πατέρας σου πρέπει να πάρει τη συνταξή του, σε ευρώ.**

** Σχετικά με έξοδο απο το ευρώ τι να γράψω? Μακριά , τουλάχιστον τώρα ...

georgio
21/12/2010, 06:38
Στέλιο μακάρι να ήταν ψευδοδίλημμα ή κακό όνειρο, όμως στο τέλος του μήνα ο συνταξιούχος πατέρας σου πρέπει να πάρει τη συνταξή του, σε ευρώ.**

** Σχετικά με έξοδο απο το ευρώ τι να γράψω? Μακριά , τουλάχιστον τώρα ...

Τη σύνταξη του την έχει πληρώσει από τις κρατήσεις που του γίνονταν όσα χρόνια δούλευε. Τα έχει δώσει αυτά τα λεφτά, δεν του κάνει χάρη κανένας. Το θέμα είναι που πήγαν τα λεφτά που έδωσε για τη σύνταξη του.

takis-kk
21/12/2010, 06:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Τη σύνταξη του την έχει πληρώσει από τις κρατήσεις που του γίνονταν όσα χρόνια δούλευε. Τα έχει δώσει αυτά τα λεφτά, δεν του κάνει χάρη κανένας. Το θέμα είναι που πήγαν τα λεφτά που έδωσε για τη σύνταξη του.

giorgio..
Αυτά τα σωστά που γράφεις αφορούν στο παρελθόν, τα ίδια θα έγραφα κι εγω πριν 3 , 4 χρόνια.
Ομως όποιος βλέπει πίσω δεν βλέπει μπροστά!

Ξύπνα! αυτά μας τα φάγανε! Πάνε πέταξαν ή αν θές πιαστήκαμε στον ύπνο .

Το ΔΝΤ το καλέσαμε δεν ήρθε μόνο του! Βέβαια έστησε τις παγίδες του κι εμεις πέσαμε σ`όλες.

Λέτε να γουστάρω αυτά που γράφω? Αυτό βλέπω αυτό περιγράφω και πρωτος θα χαιρόμουν κάποιος να μου δείξει πως γράφω μαλακίες.

georgio
21/12/2010, 07:12
giorgio..
Αυτά τα σωστά που γράφεις αφορούν στο παρελθόν, τα ίδια θα έγραφα κι εγω πριν 3 , 4 χρόνια.

Το ΔΝΤ το καλέσαμε δεν ήρθε μόνο του! Βέβαια έστησε τις παγίδες του κι εμεις πέσαμε σ`όλες.

Λέτε να γουστάρω αυτά που γράφω? Αυτό βλέπω αυτό περιγράφω και πρωτος θα χαιρόμουν κάποιος να μου δείξει πως γράφω μαλακίες.

Δηλαδή άμα σου κλέψω το μηχανάκι, και ξέρεις ότι κατά πάσα πιθανότητα το έχω κάνει εγώ, αλλά δεν έχεις στοιχεία, δεν θα ψάξεις να τα βρεις; Δεν θα πεις αυτός μου έκλεψε το μηχανάκι πιάστε τον;

Τι θα κάνεις; Θα πεις πάει τώρα έφυγε το μηχανάκι ας κάτσω να δουλεύω και να στερηθώ πράγματα δεύτερη φορά για να πάρω άλλο;

super_toto
21/12/2010, 07:13
giorgio..

Πως θα σου φαίνονταν να προχωρούσαμε σε στάση πληρωμών και να εκτελούσαμε ως ενόχους για εθνική προδοσία καμιά 200 άτομα?

sniper
21/12/2010, 07:15
Πως θα σου φαίνονταν να προχωρούσαμε σε στάση πληρωμών και να εκτελούσαμε ως ενόχους για εθνική προδοσία καμιά 200 άτομα?

Ποιοι θα τα έκαναν αυτά; :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :lol:

super_toto
21/12/2010, 07:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ποιοι θα τα έκαναν αυτά; :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :lol:

Μια ιδέα είπα.

Εχετλαίος
21/12/2010, 07:19
Ποιοι θα τα έκαναν αυτά;

:smokin:

zephyr1
21/12/2010, 07:35

takis-kk
21/12/2010, 07:52

Μπαίνω κι εγώ στον ίδιο πειρασμό.

Αλλά..

Για τον Georgio.
Θα το ψάξω φιλε το μηχανάκι...
Θα κινήσω Γη και Ουρανό...

Και την επόμενη φορά θα προσέχω περισσότερο.:wave2:

kalogeros
21/12/2010, 08:19
giorgio..

Αφού θα χαιρόσουν να βρεθεί κάποιος να σου πει ότι λες μαλακίες, ήρθε η ώρα να χαρείς. Λες μαλακίες. Τι πάει να πει "αυτά μας τα φάγανε! Πάνε πέταξαν";;;;;;;;; Δηλαδή επειδή μας τα έφαγαν πρέπει εμείς τώρα να το ξεχάσουμε και να κοιτάμε μπροστά. Και επανέρχομαι στο παράδειγμα με την μηχανή που ανέφερε κάποιος άλλος. Δηλαδή, εάν εσύ αύριο το πρωί ξυπνήσεις και δεις ότι η μηχανή σου λείπει, θα πείς "Όχι ρε γαμώτο μου την φάγανε. Πάει πέταξε. Με έπιασαν στον ύπνο. Κοιτάω μπροστά και πάω για άλλα.".

Φίλε, για να δεις μπροστά πρέπει πρώτα να κοιτάξεις πίσω, ώστε να αποφύγεις λάθη που έκανες στο παρελθόν. Αν δεν κοιτάς πίσω, αργά ή γρήγορα θα ξαναέρθεις στην ίδια κατάσταση.

Το ΔΝΤ ΔΕΝ το καλέσαμε. Μας το φέρανε χωρίς καν να μας ρωτήσουν. Και τις παγίδες του που λες τις έστησε μαζί με τους κυβερνώντες. Χωρίς τη συνένεση αυτών, το ΔΝΤ θα ήταν ένα τίποτα.

Cpt. Haddock
21/12/2010, 08:21
Μια ιδέα είπα.

Απο ιδέες, αλλο τιποτα, ειδικα επειδη το να τις λες, δεν κοστίζει...

sniper
21/12/2010, 08:24
Μια ιδέα είπα.

Εδώ δεν το έκανε η επάρατος... θα το κάνει ποιος; :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :lol:

super_toto
21/12/2010, 08:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Απο ιδέες, αλλο τιποτα, ειδικα επειδη το να τις λες, δεν κοστίζει...

Το βλέπω, αν κόστιζε, με τα ποστ που έχεις δεν θα σου είχε μείνει φράγκο.

ενιγουέι, εσένα πως σου φαίνεται η ιδέα μου:D

Hornet_08
21/12/2010, 08:26
Το βλέπω, αν κόστιζε, με τα ποστ που έχεις δεν θα σου είχε μείνει φράγκο.

ΑΧΧΑΑΧΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑ ρε παραπληγα τι σου λενε

sniper
21/12/2010, 08:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Hornet_08
ΑΧΧΑΑΧΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑ ρε παραπληγα τι σου λενε

Την επομενη φορά τρως μπανακι...

Κι επειδή δεν δουλευει το sendmail του forum, δεν ξαναγράφεις ποτέ

Hornet_08
21/12/2010, 08:29
Την επομενη φορά τρως μπανακι...

Κι επειδή δεν δουλευει το sendmail του forum, δεν ξαναγράφεις ποτέ

Cpt. Haddock
21/12/2010, 08:29

Υποθέτω οτι έχεις αναλυσει στο σύνολό του τί σημαίνει στάση πληρωμών :winka:

super_toto
21/12/2010, 08:44

Υποθέτω πως ναι.

Και αφού το ανέλυσα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι προτιμώ να φάω τώρα την πούτσα, που ούτως ή άλλως θα φάω σε μερικά χρόνια. Μπας και δεν τη φάνε τα παιδιά μου.

mats8282
21/12/2010, 09:15

Στάση πληρωμών από κράτος των 12,τότε,της ΕΕ τι θα σήμαινε για το ευρώ και τους υπόλοιπους;;Θα μας άφηναν να πάμε σε στάση/πτώχευση;

Μήπως θα ήταν η αρχή της λύσης,για όλες τις χώρες της ΕΕ,αντί για την αρχή του <<Μόνιμου Ταμείου Στήριξης>> ή πως το έχουν βαφτίσει και που θα είναι ένα ευρωπαϊκό <<ΔΝΤ>>;

ΥΓ

Στην τελική

Και αφού το ανέλυσα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι προτιμώ να φάω τώρα την πούτσα, που ούτως ή άλλως θα φάω σε μερικά χρόνια. Μπας και δεν τη φάνε τα παιδιά μου.

+Όσα αν και δεν θα φτάναμε εκεί...Εκτός αν αποφασίσουν να διαλύσουν την ΕΕ και να αφεθεί ο καθένας στην τύχη του...Η οποία διάλυση θα είναι κακή ακόμα και για την Γερμανία.

takis-kk
21/12/2010, 09:19
Όταν όλα αποτύχουν... διαβάστε τις οδηγίες χρήσεως!

Καλόγερε σου συνιστώ να διαβάζεις την υπογραφή σου κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο και το πρωί που ξυπνάς.

Εχουμε σύνταγμα και νόμους , επίσης ανήκουμε σε μια παγκόσμια κοινότητα κρατών με νόμους και.. οδηγίες χρήσεως.

Για την Κούβα κλπ γράψαμε προηγουμένως...

sniper
21/12/2010, 09:20
.......Εκτός αν αποφασίσουν να διαλύσουν την ΕΕ και να αφεθεί ο καθένας στην τύχη του........

Να τυλίγεις πούρα στα μπουτάκια σου ξέρεις;

Γεωργία δεν έχουμε
Βιομηχανία δεν έχουμε

Γενικά παραγωγή δεν έχουμε...

Πως λες να ζήσουμε;

Cpt. Haddock
21/12/2010, 09:22
Πως λες να ζήσουμε;

:D

220025

sniper
21/12/2010, 09:23
:D

Βλέπε παραπάν πούρα στα μπουτάκια... κι άσε τους συνειρμούς να σε συνεπάρουν....

georgio
21/12/2010, 09:25

Γεωργία δεν έχουμε
Βιομηχανία δεν έχουμε

Γενικά παραγωγή δεν έχουμε...

Πως λες να ζήσουμε;

Εσύ προτείνεις να συνεχίσουμε με δανεικά ε; Δε βγαίνει η δουλειά να παίρνεις δάνειο για να εξοφλήσεις το προηγούμενο.

Ας αρχίσουμε να φτιάχνουμε και τίποτα.

mats8282
21/12/2010, 09:27

Όχι αλλά ξέρω πιό προχωρημένα κόλπα :blush:

Εκτός αυτού δεν θυμάμαι ποτέ να πρότεινα σαν λύση τον Υπαρκτό....

Ή τον ανύπαρκτο...

sniper
21/12/2010, 09:27
Εσύ προτείνεις να συνεχίσουμε με δανεικά ε; Δε βγαίνει η δουλειά να παίρνεις δάνειο για να εξοφλήσεις το προηγούμενο.

Ασε τι προτίνω εγω....

Αν πω τι προτίνω βλέπω να με κυνηγάνε σε όλες τις ηπείρους :lol:

Εχετλαίος
21/12/2010, 09:28
Πως λες να ζήσουμε;

Επιστροφή στο χωριό.
Γιατί όχι;
Πλούσιος δε θα γενεί κανείς αλλά μπάρεμου δε θα πεθάνει τση πείνας.
(θα έγραφα τουρισμός αλλά δεν ξέρουμε τι είναι το τουριστικό προιόν οπότε και δεν μπορείς να αξιοποιήσεις κάτι που δεν ξέρεις με τι ομοιάζει...)

Cpt. Haddock
21/12/2010, 09:28

Ααααα, εσυ λες να αρχισουμε σαν ΙΔΙΩΤΕΣ να δουλεύουμε;

Αφου στην Ελλαδα η επιχειρηματικότητα εχει δαιμονοποιηθει απο συγκεκριμένη πολιτικη μερίδα και ό,τι καμώνεται απο ιδιωτη, κακώς καμωνεται

Δες το θρεντ με τα σκουπιδια πχ...

Αρα; Αδιεξοδον :D

sniper
21/12/2010, 09:30
Όχι αλλά ξέρω πιό προχωρημένα κόλπα :blush:

Εκτός αυτού δεν θυμάμαι ποτέ να πρότεινα σαν λύση τον Υπαρκτό....

Ή τον ανύπαρκτο...

Αν δεν εχουμε την στήριξη του Ευρώ και της ΕΕ, έτσι όπως έχουμε καταντήσει, ούτε να φάμε δεν θα έχουμε....

Κια μπορεί κάποιος πιο πάνω να λεει ότι το αποδέχεται για να ζήσουν καλυτερα τα παιδιά του αλλά δεν εχει σκεφτεί πιθανά άλλα σενάρια που μπορεί να γίνουν πραγματικότητα....

Αν ζώντας με δανεικά που δεν μπορείς να αποπληρώσεις, κινδυνεύει η εθνική σου κυριαρχία, σκέψου να μην έχεις ουτε τα δανεικά...

Μιλάμε σε πραγματικές βάσεις τωρα ή είναι θεωρητική η κουβέντα; Για να ξέρω πως θα συνεχίσω σε πιθανή μελλοντική μου απάντηση

sniper
21/12/2010, 09:32
Επιστροφή στο χωριό.
Γιατί όχι;
Πλούσιος δε θα γενεί κανείς αλλά μπάρεμου δε θα πεθάνει τση πείνας.
(θα έγραφα τουρισμός αλλά δεν ξέρουμε τι είναι το τουριστικό προιόν οπότε και δεν μπορείς να αξιοποιήσεις κάτι που δεν ξέρεις με τι ομοιάζει...)

Εγώ δεν έχω χωριό.... τι θα κάνω; θα παω στην παραλία να την δω ψαράς ή δάσκαλος Windsurf;
και καλά ψαράς.... αντε και πιάνεις καμια γόπα... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

super_toto
21/12/2010, 09:34

Αν ζώντας με δανεικά που δεν μπορείς να αποπληρώσεις, κινδυνεύει η εθνική σου κυριαρχία, σκέψου να μην έχεις ουτε τα δανεικά...

Για πες...

notakos600
21/12/2010, 09:35
Για πες...

Θες κι άλλο; Βρίσκω μια βάση στα γραφόμενά του.

sniper
21/12/2010, 09:36
Για πες...

Τι θες να σου πω;

Χωρις λεφτα, δεν εχει καυσιμα, χωρις καυσιμα δεν εχεις στρατό.

Χωρις στρατό μπουκάρει όποιος θέλει και δεν του λένε και τίποτα κανενας γιατί χρωστάμε και στον Ευρωπαιο μανάβη....

super_toto
21/12/2010, 09:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Θες κι άλλο; Βρίσκω μια βάση στα γραφόμενά του.

Ναι θα ήθελα να μάθω τι θα συμβεί ...

Εχετλαίος
21/12/2010, 09:37
Εγώ δεν έχω χωριό....

Ούτε εγώ.
Αλλά αν δεις αγγελίες, στα περισσότερα χωριά κάνουν ΚΡΑ να βρουν κάποιον να του δώσουν σπίτι και να περιποιείται την περιουσία (και συμμισιακά).
Το χωριό είναι, για εμένα, η μοναδική λύση πρακτικά εφαρμόσιμη άμεσα...
Το έχω ψάξει, και εδώ και Πελοπόννησο
(και βασικά λίγα με κρατάνε μην την κάνω)
:wave2:

sniper
21/12/2010, 09:38
Ναι θα ήθελα να μάθω τι θα συμβεί ...

Ότι θα συμβεί σε κάποιον που δεν πληρώνει το στεγαστικό του.

sniper
21/12/2010, 09:39
Ούτε εγώ.
Αλλά αν δεις αγγελίες, στα περισσότερα χωριά κάνουν ΚΡΑ να βρουν κάποιον να του δώσουν σπίτι και να περιποιείται την περιουσία (και συμμισιακά).

Ναι... σε χωριό έχεις ζήσει; όχι κανα τσίπουρο στην πλατεία περαστικός....

Να πεις "από δω και πέρα εγώ θα κάνω αυτή τη ζωή - και τα παιδιά μου"

notakos600
21/12/2010, 09:43
Ούτε εγώ.

Σύντεκνε συμφωνώ με όσα γράφεις 1000%.
Αλλά, πάντα υπάρχει ένα αλλά, όταν έχεις παιδιά πως την παλεύεις σε θέματα όπως σχολείο, φροντιστήριο, σινεμά, κλπ.
Εντάξει να συμβιβαστώ με την κοντινότερη πόλη, αλλά κάθε πότε θα γίνεται αυτό;
Κατά τα άλλα αν ήμουν μόνος μου με τη γυναίκα μου ούτε να το συζητάς, το πατρικό της στην Αρχαία Ολυμπία αραχνιάζει...

super_toto
21/12/2010, 09:47
Τι θες να σου πω;

Χωρις λεφτα, δεν εχει καυσιμα, χωρις καυσιμα δεν εχεις στρατό.

Χωρις στρατό μπουκάρει όποιος θέλει και δεν του λένε και τίποτα κανενας γιατί χρωστάμε και στον Ευρωπαιο μανάβη....

Ενώ τώρα, δεν μπουκάρει όποιος θέλει ότι ώρα θέλει? Πλάκα μου κάνεις ρε σναϊπερ?

Τα κράτη δεν είναι ούτε εταιρίες ούτε άτομα, και συνεπώς δεν χρεοκοπούν με τον ίδιο τρόπο. Αν το κράτος χρειάζεται 10 και έχει 5, θα χρεοκοπήσει και θα πορευθεί με τα 5. Δεν θα σταματήσει να υπάρχει, όπως μια εταιρία πχ.

Και καλό είναι να το πάρουμε απόφαση. Αυτό που θα συμβεί σε μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών θα συμβεί σιγά σιγά έτσι κι αλλιώς αν συνεχίσουμε να δανειζόμαστε και να ρίχνουμε τη χώρα σε ύφεση.

mats8282
21/12/2010, 09:54
Αν δεν εχουμε την στήριξη του Ευρώ και της ΕΕ, έτσι όπως έχουμε καταντήσει, ούτε να φάμε δεν θα έχουμε....

Δεν είναι θέμα στήριξης,είναι θέμα επιλογής μεταξυ ΕΕ και διάλυσης...Αν πτωχεύαμε το πιό πιθανό ήταν να συμπαρασύρουμε και το ευρώ...Πράγμα όντως μη επιθυμητό,την παρούσα φάση τουλάχιστον,για κανέναν...

Αυτό θα ήταν το πιο δυνατό χαρτί μας για να <<επιβάλλουμε>> μια λύση που θα μπορούσε να αποδειχτεί σωτήρια σύμφωνα με κάποιους,βλ την λύση του Βαρουφάκη,που εγώ συμφωνώ 100%,όπως έγραψα και μερικές σελίδες πριν...Δεν είναι ανατρεπτική,είναι λύση για έξοδο από την κρίση όλης της ΕΕ.Και των τραπεζών...

Το μετά είναι άλλη συζήτηση...

sniper
21/12/2010, 09:56
Ενώ τώρα, δεν μπουκάρει όποιος θέλει ότι ώρα θέλει? Πλάκα μου κάνεις ρε σναϊπερ?

Τα κράτη δεν είναι ούτε εταιρίες ούτε άτομα, και συνεπώς δεν χρεοκοπούν με τον ίδιο τρόπο. Αν το κράτος χρειάζεται 10 και έχει 5, θα χρεοκοπήσει και θα πορευθεί με τα 5. Δεν θα σταματήσει να υπάρχει, όπως μια εταιρία πχ.

Και καλό είναι να το πάρουμε απόφαση. Αυτό που θα συμβεί σε μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών θα συμβεί σιγά σιγά έτσι κι αλλιώς αν συνεχίσουμε να δανειζόμαστε και να ρίχνουμε τη χώρα σε ύφεση.

Ξεχνάς ότι στην διεθνή διπλωματία πάντα χρειάζεται και δικαιολόγηση ή στήριξη από κάποιους για να υπάρχεις ή να κάνεις κάτι. Μόλις δεν τα έχεις τελείωσες.... Παραδείγματα έχουμε και μάλιστα πολύ κοντά μας, χρονολογικά και γεωγραφικά...

Πάντα δανιζόμασταν κι ΟΛΕΣ οι χώρες δανείζονται... μονο η Κινα ίσως να μην δανειζεται... δεν το ξέρω...

ERRIKA
21/12/2010, 10:01
... μονο η Κινα ίσως να μην δανειζεται... δεν το ξέρω...

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια... :o

sniper
21/12/2010, 10:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια... :o

Αλλά δηλώνω αμαθής... :a38:

gcrook
21/12/2010, 11:32
δανιζόμασταν

Και ουδεποτε Ουγγαριζαμε.:smokin: :cool:

sniper
21/12/2010, 11:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Και ενιοτε Ουγγαριζαμε.:smokin: :cool:

Spell checker upgraded?

Jolly good, carry on!

p.s. I am sure that Iron George will appreciate a jam session... get your shit together

gcrook
21/12/2010, 11:39
Spell checker upgraded?

Jolly good, carry on!

p.s. I am sure that Iron George will appreciate a jam session... get your shit together

Blind Mississipi Cripple T-bone gcrook never uses cheap tricks.
Spelling comes from da soul and connects through the fingertips yo. :smokin:

Whom now?
That 15% titanium jive ass turkey?
Looks like a funk jam session is coming that cat's way....:smokin: :smokin:

THEOD
21/12/2010, 13:36
Αυτό που θα συμβεί σε μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών θα συμβεί σιγά σιγά έτσι κι αλλιώς ...

Αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτήν την περίοδο....
Υπήρχαν 2 επιλογές στις αρχές του 2010
Η εδώ και τώρα χρεοκοπία και στάση πληρωμών προς τα έξω που σήμαινε αυτόματη έξοδο από το ευρώ, εκτύπωση πληθωριστικού νομίσματος για εξυπηρέτηση των εσωτερικών συναλλαγών, και φυσικά την εν μια νυκτί επιστροφή του βιοτικού επιπέδου στα αμέσως μεταπολεμικά χρόνια...Η απαλλαγή όμως από τον βραχνά των εξωτερικών πληρωμών θα πρόσφερε προοπτικές ταχύτερης και μεγαλύτερης ανάπτυξης μετά το πρώτο σοκ και άρα προοπτικές διαπραγμάτευσης και επανασύνδεσης με το διεθνές νομισματοπιστωτικό σύστημα πιθανόν και σε λιγότερο από μια 10ετία…

Ο άλλος δρόμος ήταν η "ελεγχόμενη και κατά βήματα" χρεοκοπία...
Που συνίσταται πρώτα στην βελτίωση των δημοσιονομικών δεικτών μέσω αυστηρής περιοριστικής πολιτικής, "εσωτερική υποτίμηση" εντός της ευρωζώνης, εξάντληση της βοήθειας σε πολιτικό και οικονομικό-δανειακό επίπεδο από την Ευρωζώνη, και διαπραγμάτευση για μερικό "hair cut” του χρέους εντός του ευρώ όταν πια η οικονομία και κυρίως το δημοσιονομικό έλλειμμα και η ανταγωνιστικότητα δείξουν σημάδια αισθητής και μόνιμης βελτίωσης... Σε αυτήν την περίπτωση η ανάπτυξη θα είναι πιο αργή και μικρότερου ύψους λόγω της μακροχρόνιας περιοριστικής πολιτικής που συνεπάγεται μακροχρόνια ύφεση, της συνέχισης του απαιτούμενου δανεισμού, και της μη ανταγωνιστικότητας του νομίσματος. Θα χρειαστούν 20+ χρόνια για να προσεγγίσουμε πάλι τον τρόπο ζωής που ξέραμε (αν γίνει ποτέ γιατί εδώ που τα λέμε παραμύθι ήταν...).

Προφανώς η κυβέρνηση εκτίμησε ότι το σοκ της στάσης πληρωμών και της απότομης επιστροφής σε κατοχικές συνθήκες ζωής για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού θα ήταν μη αποδεκτό από την κοινωνία (με εξαιρετικά απρόβλεπτες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα...) και προτίμησε τον 2ο δρόμο ελπίζοντας ότι η σταδιακή και κατά κύματα πτώση του βιοτικού επιπέδου θα είναι πολιτικά πιο διαχειρίσιμη και θα δώσει τον χρόνο που χρειάζεται ώστε να αφομοιωθούν από την κοινωνία τόσο η αναγκαία πτώση του βιοτικού επιπέδου όσο και οι διαθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν ενάντια σε νοοτροπίες 30ετίας ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί πλέον μέσα στο ευρώ...

Η ιστορία θα δείξει την επιτυχία ή όχι της επιλογής...Αν και εδώ που τα λέμε όταν ανοίγεις την μία πόρτα ποτέ δεν ξέρεις τι θα είχε γίνει αν είχες επιλέξει την άλλη...

takis-kk
21/12/2010, 14:29
Τρίτη 21/12/2010 06:52
Γράφει ο Κώστας Στούπας.

Θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε;...

Σε αυτή τη στήλη λέμε συχνά πως οι ειδήσεις που έχουν αξία δεν βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα αλλά στα μονόστηλα. Αυτό συμβαίνει και στις καλές εποχές με τις ειδήσεις που δίνουν κέρδη στο χρηματιστήριο, αλλά και γενικότερα...

Τις τελευταίες εβδομάδες π.χ. έχουμε στραμμένο το βλέμμα σε σχέση με τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την έκδοση ευρωομολόγου, γεγονός που αποκλείστηκε προς το παρόν, αρκετές μέρες πριν τη σύνοδο κορυφής την εβδομάδα που πέρασε...

Συγκεκριμένα το ευρωομόλογο αποκλείστηκε από τη συνάντηση Σαρκοζί και Μέρκελ στο Φράιμπουργκ. Αυτό που λίγοι πρόσεξαν στην ειδησεογραφία αυτής τη συνάντησης ήταν αυτά που οι περισσότεροι θεώρησαν αδιάφορα...

Η είδηση...

Οι υπόλοιπες ειδήσεις της συνάντησης πέρασαν στα μονόστηλα. Η ουσία της συνάντησης αυτής κατά την εκτίμηση της στήλης δεν βρισκόταν στην απόρριψη, προς το παρόν, της έκδοσης ευρωομολόγου αλλά σ’ αυτό που κρύβουν οι παρακάτω γραμμές:

«Λίγες ώρες νωρίτερα Άγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί ζήτησαν για την ενίσχυση της συνοχής της ευρωζώνης, την εναρμόνιση των επιμέρους οικονομικών πολιτικών σε τομείς όπως η εργασία κι η φορολογία.

Οι δύο ηγέτες πρόβαλαν κατά τη συνάντησή τους στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας ενιαίο μέτωπο δίνοντας έτσι το παράδειγμα για μεγαλύτερη σύγκλιση στην Ευρωζώνη.

"Πρέπει να δίνουμε ολοένα μεγαλύτερη προσοχή απ΄ τα φορολογικά συστήματα μέχρι το θέμα του πως θα προχωρήσουμε με τα χρέη και με το θέμα του εργατικού δικαίου, ώστε να μην μπορεί ο ένας να ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση απ΄ τον άλλο, χρειαζόμαστε συνοχή" υποστήριξε η Καγκελάριος της Γερμανίας...».

Με λίγα λόγια οι άξονες της ευρωζώνης αποφάσισαν να ξεκινήσει μια διαδικασία προς μια κοινή οικονομική και φορολογική πολιτική μεταξύ των δυο χωρών κατ΄ αρχάς... Μια πρόβα τζενεράλε να υποθέσουμε;

Αυτό που συνάγεται από τις εξελίξεις του τελευταίου χρόνου είναι πως ο γαλλογερμανικός άξονας έχει δρομολογήσει σχέδιο πολιτικής ενοποίησης της ευρωζώνης.

Είναι αλήθεια πως η Ευρώπη μέχρι τώρα δείχνει να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις που δρομολογούν οι αγορές, αλλά σταδιακά οι κινήσεις της φαίνεται να γίνονται βάση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου.

Τα χάσματα που διακρίνονται οφείλονται στο γεγονός πως προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις βραχυπρόθεσμες αλλά κλιμακούμενες εξάρσεις με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, οριστικής λύσης.

Η εικόνα καθαρίζει...

Οι αγορές εντόπισαν τους αδύναμους κρίκους με πρώτο και καλύτερο την Ελλάδα, και βυσσοδομούν μέχρι, είτε να ξηλώσουν την Ευρωζώνη, είτε να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος που συνιστούν οι αδύναμοι κρίκοι...

Αρκετοί ειδικοί και μη, ιδίως οι μέντορες της αγγλοσαξονικής σχολής, των κερδοσκοπικών funds όπως και οι μέντορες της φιλοσοφίας που πρεσβεύουν η κυρία Αλέκα και ο κυρ-Αλέκος, προεξοφλούν το τέλος του Ευρώ της ευρωζώνης και μάλλον προσδοκούν οφέλη από αυτό...

Πέρυσι το Χειμώνα και την Άνοιξη όταν εμφανίστηκε το ελληνικό πρόβλημα, τα στοιχεία και οι ενδείξεις για τις προθέσεις σε ό,τι αφορά το μέλλον του ευρώ ήταν ελάχιστα.

Κανείς δεν ήταν σε θέση να προβλέψει π.χ. πως θα αντιδράσει η γερμανική ηγεσία δεδομένης της εχθρικής αντιμετώπισης από τη γερμανική κοινή γνώμη.

Σήμερα τα πράγματα είναι πιο καθαρά σε ό,τι αφορά τις προθέσεις. Σ’ αυτό βοηθάει το γεγονός πως σήμερα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα του μεγέθους του προβλήματος.

Πέρυσι δεν ήταν δεδομένος ένας μηχανισμός στήριξης εκ μέρους των εταίρων στην ευρωζώνη. Σήμερα ο μηχανισμός είναι δεδομένος έστω και αν χρειάστηκε οι ευρωπαίοι να παραβούν τις συνθήκες που υπήρχαν μέχρι τότε...

Οι μέχρι τώρα εξελίξεις δείχνουν ότι η ζώνη του ευρώ επιλέγει κεντρομόλες κατευθύνσεις και όχι φυγόκεντρες.

Την Άνοιξη δεν υπήρχαν άλλα σενάρια αποφυγής της ελληνικής χρεοκοπίας εκτός του ΔΝΤ που προσφέρθηκε ευθύς εξ αρχής. Στη γερμανική κοινωνική γνώμη κυριαρχούσαν τα «πολεμικά» και ρατσιστικά θούρια της Bild.

Σιγά – σιγά προέκυψε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός αλληλεγγύης, οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ και τώρα συζητάμε για ευρωομόλογα.

Τώρα φαίνεται θέμα χρόνου η διευθέτηση της ελληνικής χρεοκοπίας με τον α ή το β τρόπο. Αυτό είναι το εύκολο μέρος της υπόθεσης. Το δύσκολο μέρος είναι πως δεν θα ξαναχρεοκοπήσουμε, δηλ. η καταπολέμηση της διαφθοράς της φοροδιαφυγής και η σμίκρυνση του ελληνικού δημοσίου με όσο το δυνατόν λιγότερες κοινωνικές συνέπειες.

Το μνημόνιο δεν είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σαν σχέδιο, αλλά βλέποντας την αντίδραση του πολιτικό-πελατειακού συμπλέγματος σε οποιαδήποτε αλλαγή, δεν φαντάζομαι ότι θα μπορούσε αλλιώς η ελληνική πολιτεία να μεταρρυθμίσει το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει.

Επί της ουσίας, είναι σαν να ζητάμε από κάποιους παγιωμένους πελατειακούς μηχανισμούς να αυτοκαταργηθούν.

Η πλειοψηφία αυτής της χώρας που δεν διαθέτει αργομισθίες και υπερωρίες στο δημόσιο, δεν μετέχει στο φαγοπότι της διαφθοράς, δεν μετέχει στο πελατειακό δίκτυο, τα συνδικάτα της συναλλαγής και δεν θα ήθελε να φοροδιαφεύγει πέφτοντας θύμα εκβιασμών, βλέπει στο μνημόνιο μια ευκαιρία συμμαζέματος του ελληνικού χάους. Δεν ακούγεται, γιατί δεν διαθέτει την οργάνωση και τα μέσα του αντιμνημονιακού μπλοκ...

Είναι παρούσα όμως...

Φυσικά όλοι θέλουμε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της χρεοκοπίας και αυτό θα γίνει καθώς σε τέτοιες τραγωδίες δεν επέρχεται κάθαρση χωρίς θυσία. Τιμωρία θα υπάρξει, δικαιοσύνη δεν γνωρίζω...

Πηγή:www.capital.gr

Εχετλαίος
21/12/2010, 15:32
Ναι... σε χωριό έχεις ζήσει;

Φυσικά. Μέσα στις ελιές και στις πορτακαλιές και τα έχνη εμεγάλωσα.
Και ποσώς με ενδιαφέρει ο "πολιτισμός" πλεόν, ΝΑ ΜΟΥ για πολιτισμός!
Τα νοσοκομεία και τα σχολειά για τα κοπέλια (που είναι καμιά ώρα μακριά) μονάχα σκέφτομαι, πράμα άλλο. Αλλιώς δε θα ήμουνε έπαέ να γράφω τροζάδες για το αυτονόητο.

mats8282
22/12/2010, 04:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτήν την περίοδο....
Υπήρχαν 2 επιλογές στις αρχές του 2010
Η εδώ και τώρα χρεοκοπία και στάση πληρωμών προς τα έξω που σήμαινε αυτόματη έξοδο από το ευρώ, εκτύπωση πληθωριστικού νομίσματος για εξυπηρέτηση των εσωτερικών συναλλαγών

Δεν υπήρχε,ούτε υπάρχει,μηχανισμός αποπομπής από την ΕΕ κράτους μέλους.Όποτε το παραπάνω δεν ισχύει,εκτός και αν σμπαράλιαζαν την ΕΕ για χάρη μας...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&lid=2121

Όπότε οι επιλογές είναι αυτό που περνάμε και περιγράφεις και η δεύτερη

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&lid=4597

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=4129

THEOD
22/12/2010, 04:08
Δεν υπήρχε,ούτε υπάρχει,μηχανισμός αποπομπής από την ΕΕ κράτους μέλους.

Δεν υπάρχει ΤΩΡΑ...Να είσαι σίγουρος ότι αν θελήσουν θα τον δημιουργήσουν μέχρι να πεις Fazer...

Και εδώ που τα λέμε, στο ενδεχόμενο που γράφω, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ θα ζητήσουμε να βγούμε από το ευρώ μιας και η εκτύπωση δικού μας νομίσματος θα είναι ο μόνος τρόπος να συνεχίσει να λειτουργεί υποφερτά η χώρα....

super_toto
22/12/2010, 04:09
Δεν υπήρχε,ούτε υπάρχει,μηχανισμός αποπομπής από την ΕΕ κράτους μέλους.Όποτε το παραπάνω δεν ισχύει,εκτός και αν σμπαράλιαζαν την ΕΕ για χάρη μας...

Αν χρειαστεί θα υπάρξει, λες να κρατήσουν τους τύπους?

mats8282
22/12/2010, 04:25
Δεν διαφωνώ

Αλλά δεν συμφέρει κανέναν και σημαίνει διάλυση της ΕΕ.Πρέπει να υπάρχει και ομοφωνία...Γιατί ουσιαστικά αυτό σημαίνει ένας μηχανισμός αποπομπής,ΕΕ χωρίς Ελλάδα,Ιρλανδία,Ισπανία,Πορτογαλία και λογικά θα ακολουθήσουν και άλλοι,η λιτότητα που εφαρμόζεται εκεί οδηγεί...

Κάντε ένα κόπο να διαβάσετε τα άρθρα του Βαρουφάκη που παρέθεσα,εξηγεί και γιατί συμφέρει την Γερμανία και τις τράπεζες η λύση που προτείνει :wave2:

ΥΓ http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=4197

<<Ο Ludwig Wittgenstein είχε πει κάποτε πως όποιος βρίσκεται σε δωμάτιο με ξεκλείδωτη πόρτα που ανοίγει όμως προς τα μέσα, όσο δεν του περνάει από το νου να την τραβήξει (αντί να την σπρώχνει) θα μείνει εκεί φυλακισμένος για πάντα. Ακούγοντας τους ηγέτες μας να αναμασάνε τις 'λύσεις' που σκέφτονται για την Κρίση της ευρωζώνης, μου έρχονται κατά νου τα λόγια του μεγάλου Αυστριακού φιλόσοφου και με κυριεύει ο τρόμος για την τύχη της Ευρώπης.

Ποιές 'λύσεις' συζητούν; Τις ακούτε συνέχεια στα κανάλια: (Α) Την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων από την τρόικα (για χώρες όπως η δική μας και η Ιρλανδία), και (Β) την δημιουργία ενός μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης που θα έχει την δομή του υπάρχοντος μηχανισμού με την διαφορά ότι θα προβλέπει συμμετοχή των ιδιωτών σε μελλοντικές περιπτώσεις χρεοκοπίας κρατών-μελών. Επιτρέψτε μου να σας πω γιατί τα (Α) και (Β) είναι αντίστοιχα του να σπρώχνεις μανιωδώς μια πόρτα που ανοίγει προς τα μέσα............>>