View Full Version : Travel Around the World - How you imagine it (Συζήτηση γενική)
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
τι μάιστα? δεν πιστεύω να πτοήθηκες? μελέτη λέμε, έχει και αυτό το στάδιο του ταξιδιού την ομορφιά του
Η ομορφιά του ταξιδιού ξεκινάει από τους χάρτες και το σχεδιασμό,
τι καλύτερο από βράδια με φίλους γύρο από χάρτες και μπύρες :D :beer: :beer: :beer:
MG-KTiNoS
20/12/2011, 15:42
Έκανα πολλά ταξίδια ως τώρα και δεν σταμάτησα ακόμα.
Έτσι όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα γενικά (και η δική μου ειδικά) ένα τόσο μεγάλο ταξίδι αποτελεί όνειρο που όλο και απομακρύνεται.
Από την άλλη δεν παύω να το σκαλίζω στο μυαλό μου εδώ και χρόνια.
Διαδρομές, έχω άπειρες και έτοιμες στο μυαλό μου.
Ψαγμένες μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας.
Χρόνος και Χρήμα μόνο λείπουν.
Από τη στιγμή που θα βρεθούν μπορώ να φύγω στο επόμενο 2ωρο για …παντού.
Αν υποθέσουμε ότι το ταξίδι αυτή τη στιγμή που ονειρεύομαι είναι Μπουχάρα Σαμαρκάνδη, πάνω κάτω όλα τα μηχανάκια κάνουν, πλην σούπερ σπορτ.
Καλλίτερα όμως ένα ον οφ όποιο να ναι.
Αξιόπιστο όμως ε?
:rolleyes:
road spirit
20/12/2011, 16:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από antsoar
τι καλύτερο από βράδια με φίλους γύρο από χάρτες και μπύρες :D :beer: :beer: :beer: και υπολογίζεις χλμ και υπολογίζεις όλα τα απαραίτητα και μετά φτάνεις στο παράγοντα χρήμα και ... τότε το ρίχνεις στις μπύρες πάλι ... :rotflmao:
Να πτοήθηκα; Τι λες τώρα;
Ίσα ίσα, οι όποιες δυσκολίες σε/με κάνουν να θέλεις σαν
τρελός να πετύχεις το στόχο σου/μου!
Για το οικονομικό της όλης υπόθεσης έχω βαθιά μεσάνυχτα...
Φίλε "MG-KTiNoS" για πε, για πε καμιά λεπτομέρεια.
Η οικονομική κατάσταση μας αφορά φυσικά όλους μας, αλλά
δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ρουφιάνα η τύχη καμιά φορά...
Ποτέ μην λες ποτέ και που ξέρεις, ίσως βρεθεί και κανένας "παλαβός"
να σπρώξει την ιδέα μας!!!!!!
Τρέλα θέλει και διάθεση!!!
Νομίζω πως όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ μέσα
έχουμε σε μεγάλο βαθμό και τα δύο αυτά στοιχεία!!!
Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να πάρουμε τη ριμάδα την απόφαση....
Εγώ την πήρα!!!
Υ.Γ. Εάν δεν το γνωρίζεις, στο λέω για να μην έχουμε μετά παρεξηγήσεις!
Όλα μου τα ταξίδια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα κάνω με το βεσπάκι
που έχω και στην υπογραφή μου. Από αξιοπιστία άστο...απλά δεν υπάρχει.
Έχεις αρχίσει να με βάζεις σε σκέψεις να πουλήσω τον δεινόσαυρο να πάρω βέσπα και τα ρέστα στραγάλια για το δρόμο
:D :D
Αν πουλήσεις τον δεινόσαυρο για να πάρεις βεσπα, δεν θα σου μείνουν λεφτά για στραγάλια, αλλά θα δώσεις λίγα στραγάλια για να την αγοράσεις και θα σου μείνουν τα λεφτά!!!
Σκέψου το...
Allst@rf
20/12/2011, 19:08
αχ ωραία πράγματα ρε παιδιά προγραμματίζετε...
Αυτό το ταξίδι που πραγματικά θα μου έμενε για μια ζωή θα ήταν να περάσω από όλους τους αρχαίους πολιτισμούς και τα γνωστα τους μνημεία...
Ξεκινώντας από την αίγυπτο και καταλήγοντας στην ιταλία...
Γυρω-γύρω όμως αν μπορούσα...:lol:
MG-KTiNoS
20/12/2011, 19:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από s_gogos
Για το οικονομικό της όλης υπόθεσης έχω βαθιά μεσάνυχτα...
Φίλε "MG-KTiNoS" για πε, για πε καμιά λεπτομέρεια.
Η οικονομική κατάσταση μας αφορά φυσικά όλους μας, αλλά
δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ρουφιάνα η τύχη καμιά φορά...
Υ.Γ. Εάν δεν το γνωρίζεις, στο λέω για να μην έχουμε μετά παρεξηγήσεις!
Όλα μου τα ταξίδια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα κάνω με το βεσπάκι
που έχω και στην υπογραφή μου. Από αξιοπιστία άστο...απλά δεν υπάρχει.
Κατ αρχήν να πούμε ότι ένας από τους μεγαλύτερους μοτο-ταξιδευτές του κόσμου -και σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα συγγραφικά ταλέντα- είχε βέσπα.
(Tζιορτζιο Μπετινέλι)
Οπότε καλό είναι μερικά πράγματα ν αρχίσουμε να τα βλέπουμε κάαααπως πιο απλά.
Για τα άλλα που ρωτάς είχα προγραμματίσει ένα τέτοιο ταξίδι αλλά δεν μου έκατσε ποτέ.
Τη μια δεν είχα μέρες, την άλλη ο πατέρας μου δεν ήταν καλά και τη τελευταία με πρόλαβε η κρίση.
Όταν όμως φτάσεις ΤΟΣΟ κοντα σε κάτι τέτοιο...
Πως να στο πω…
Τέσπα
1 μήνας
6000 ε
Και μια εγγυητική επιστολή
Υγ
Τα λεφτά τα έβαλα κάπως παραπάνω για την περίπτωση στραβής.
Υπολόγισε 3000 σίγουρα για 1 άτομο
242367
16/12/10 αρχισε 20/12/11 έχουμε
ενα θεμα που ειχε τεθεί, ηταν η δουλειά.
Εαν οταν γύρναγες θα είχες δουλειά.
Ολοι μας (εκτός και την εκανε κανένας και δεν μας το ειπε):smilea: δεν θα το αποφασίζαμε ακόμα και εαν είχαμε το σχετικό πακέτο, με εμπόδιο αυτον τον φόβο.
Τωρα η αναδουλειά και η ανεργία ειναι κανόνας, αλλα χωρις να εχουμε κανει το ταξιδι:(
βρε μήπως οσοι δεν έχετε παιδιά σκυλιά, να παρετε το δίτροχό σας και να αρχίσετε αυτο το ταξιδι ???
Που ξέρετε, ίσως οταν γυρίσετε να εχουν καλυτερέψει τα πράγματα.:cool:
φανταζωμαι οτι ετσι και το σκεφτώ δυνατά :smokin: θα λιποθυμήσει η γυναίκα μου απο τον φόβο της.
.
.
.
.
.
.
και μετα απο 3-4 χρόνια θα μου λέει να επιστρέψουμε με αεροπλάνο απο την Ανταρκτική, γιατι βαρέθηκε τα γλιστρήματα με την μηχανή:lol: :lol:
Δεν ξερω κατα πόσο είναι εφικτό, αλλα ενας τρόπος να εχεις φραγκα για την βενζίνα σου, είναι να πιάνεις δουλειά για λίγο καιρό σε οποιο μέρος είσαι και μολις μαζέψεις τα λίτρα σου μέχρι τον επόμενο "σταθμό" να φεύγεις.
Να περνάς απο επαρχιακά μέρη που υπάρχουν εποχιακές δουλειές, πχ να αρμέγεις λαγούς ή να κουρεύεις χελώνες :wacko: να κάθεσαι και να τσιμπας το μεροκάματο, μαζί με το φαγητό που θα σου βάζουν. Γενικά να κάνεις δουλειές του ποδαριού για την βενζίνα σου και το φαΐ σου. Το πακέτο που θα εχεις μαζέψει απο πρίν, να το εχεις για καμιά αβαρία.
Αυτα ή με έναν πολλλυ κολλητό ή στην καλύτερη μόνος
Ετσι κανεις τον γυρο του κοσμου 2-3 φορες και ξεχνας απο που εφυγες:smokin:
Allst@rf
20/12/2011, 20:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Δεν ξερω κατα πόσο είναι εφικτό, αλλα ενας τρόπος να εχεις φραγκα για την βενζίνα σου, είναι να πιάνεις δουλειά για λίγο καιρό σε οποιο μέρος είσαι και μολις μαζέψεις τα λίτρα σου μέχρι τον επόμενο "σταθμό" να φεύγεις.
Να περνάς απο επαρχιακά μέρη που υπάρχουν εποχιακές δουλειές, πχ να αρμέγεις λαγούς ή να κουρεύεις χελώνες :wacko: να κάθεσαι και να τσιμπας το μεροκάματο, μαζί με το φαγητό που θα σου βάζουν. Γενικά να κάνεις δουλειές του ποδαριού για την βενζίνα σου και το φαΐ σου. Το πακέτο που θα εχεις μαζέψει απο πρίν, να το εχεις για καμιά αβαρία.
Αυτα ή με έναν πολλλυ κολλητό ή στην καλύτερη μόνος
Ετσι κανεις τον γυρο του κοσμου 2-3 φορες και ξεχνας απο που εφυγες:smokin:
ωραία ιδέα...
Αν τυχόν και σε βγάλει ο δρόμος στο Αφγανιστάν τι δουλειά κάνουμε;
ελπίζω όχι ναρκαλιευτης...:lol: :sick:
Αυτα ειναι ονειρα χρονων αλλα αποφαση στιγμη ,ζυγιζεις τι κερδιζεις και τι χανεις και αν νικησει το παθος και το ονειρο φευγεις αλλιως μενεις συνεχιζοντας να ονειρευσε.
Παντως υπαρχει ελπιδα πριν μερες διαβαζα αυτο ,δεν ξερεις ποτε τι θα σε πιεσεις να παρεις την αποφαση..
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=739872
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
ωραία ιδέα...
Αν τυχόν και σε βγάλει ο δρόμος στο Αφγανιστάν τι δουλειά κάνουμε;
ελπίζω όχι ναρκαλιευτης...:lol: :sick:
τυφεκιοφόρος? :rolleyes: :lol:
Allst@rf
20/12/2011, 20:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
τυφεκιοφόρος? :rolleyes: :lol:
ούτε καν...ευκαιριακός!
:bawl:
road spirit
20/12/2011, 21:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
....
1 μήνας
6000 ε
Και μια εγγυητική επιστολή
Υγ
Τα λεφτά τα έβαλα κάπως παραπάνω για την περίπτωση στραβής.
Υπολόγισε 3000 σίγουρα για 1 άτομο κάτσε λίγο ρε μαν, 6000 για τι πράγμα? για RTW μιλάμε
:confused:
τημπουτάναμουπρέπεινακόψωκαμιάβόλταπλέονδεντηνπαλε ύωούτεταξιδιωτικάναδιαβάζω...:(
MG-KTiNoS
20/12/2011, 22:56
κάτσε λίγο ρε μαν, 6000 για τι πράγμα? για RTW μιλάμε
:confused:
Όχι για Μπουχάρα Σαμαρκάνδη του είπα που με ρώτησε.
ΑΥτό είναι το μακρύτερο που μπόρεσα να ονειρευτώ κάποια στιγμή.
Ο γύρος του κόσμου για μένα δεν παίζει πια.
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
Αυτα ειναι ονειρα χρονων αλλα αποφαση στιγμη ,ζυγιζεις τι κερδιζεις και τι χανεις και αν νικησει το παθος και το ονειρο φευγεις αλλιως μενεις συνεχιζοντας να ονειρευσε.
Παντως υπαρχει ελπιδα πριν μερες διαβαζα αυτο ,δεν ξερεις ποτε τι θα σε πιεσεις να παρεις την αποφαση..
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=739872
Ακριβώς!
Είναι όμως ανάγκη να φτάσεις σε τέτοιο σημείο για να πάρεις την απόφαση;
Έχω διαβάσει και πιο τραγικές ιστορίες...
MG-KTiNoS έτσι όπως τα λες είναι τα πράγματα!
Πολύυυυ απλά!!!
Το 3000λιαρο και το 6000λιαρο που λες είναι ανα άτομο ανα μήνα;
Αν ναι, μήπως τα παραλές;
MG-KTiNoS
20/12/2011, 22:59
Όχι πάνω κάτω είναι 100 ε την ημέρα (για ένα άτομο) αλλά φροντίζεις να έχεις κάποια λεφτά στην κάρτα για την κακιά την ώρα.
(τσεκαρισμένα πράματα)
Όχι πάνω κάτω είναι 100 ε την ημέρα (για ένα άτομο) αλλά φροντίζεις να έχεις κάποια λεφτά στην κάρτα για την κακιά την ώρα.
(τσεκαρισμένα πράματα)
ρε Νικο εμενα γιατι μου φαινονται υπερβολικα πολλα 100 € την μερα?
τι δεν σκεφτομαι?
εκτος απο: φαγητο, διαμονη και βενζινη τι αλλα εξοδα υπαρχουν?
Είναι πάρα πολλά τα 100 γιουρια...
Ο μέσος όρος από όσα ταξιδιωτικά έχω διαβάσει, η από άτομα που συνάντησα που έκαναν ένα τέτοιο ταξίδι, είναι 1000 με 1300 το μηνά...
Σε τέτοια ταξίδια, κοιμάσαι στην σκηνή σου και πολύ συχνά είσαι φιλοξενούμενους... Φέτος ταξίδεψα 35 μέρες και τις 12 από αυτές βρέθηκα φιλοξενούμενος, μετά γεύματος :D
Ο Βροχιδης μπορεί να είχε χαμηλό κόστος διαβίωσης επειδή ήταν επιλογή του, αλλά στο Ιράν/ Πακιστάν(κτλπ) , ήταν μόνιμα φιλοξενούμενος και με γεύμα... Άσε την βενζίνη...
αλλά φροντίζεις να έχεις κάποια λεφτά στην κάρτα για την κακιά την ώρα.
(τσεκαρισμένα πράματα)
Σωστότατος, μόνο που δεν ξέρεις πότε, πόσα θα σου χρειαστούν την κάκια στιγμή.... Πιστεύω ότι για τέτοια μεγάλα ταξίδια πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα πόσο των 5.000 ευρώ(και αυτό σχετικό είναι)... Πιθανός επαναπατρισμός μηχανής με δικά σου έξοδα, λαδώματα, δικαστήρια, ξενοδοχεία που θα είσαι καθηλωμένος, πιθανή ιατρική περίθαλψη, αεροπορικά..
Όλα τα παραπάνω τα γράφω για ένα και μόνο λόγο.... ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, για όλες τις χώρες που διασχίζουμε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gallos
.... ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, για όλες τις χώρες που διασχίζουμε...
Με αυτό με βοηθάς λίγο, δλδ σε ποιές χώρες είναι απαραίτητη, και τι σου εξασφαλίζει?
Για αρχή το σημαντικότερο, ιατρική περίθαλψη και όλα τα έξοδα σου σε περίπτωση ατυχήματος.. Ξενοδοχεία, σίτιση, έξοδα τοπικής μετακίνησης, κάποιες φορές καλύπτουν τμήμα αεροπορικών εισιτηρίων... Από τι στιγμή που πατάνε οι ρόδες σου μια ξένη χώρα, αυτή πρέπει να είναι στην λίστα της ταξιδιωτικής σου ασφάλειας.. Η εμπειρία λέει ότι, στην ανάγκη όλες αυτές οι χώρες που γουστάρουμε εμείς να ρολαρουμε, σε γδύνουν... Στα μάτια τους, είσαι ένα Δυτικός με λεφτά που έχει ανάγκη και επειδή όντως είσαι σε ανάγκη τα σκας αλόγιστα... Άλλο οι πολίτες, άλλο οι υπηρεσίες, που είναι διεφθαρμένες. Μην τα μπερδεύεται...
MG-KTiNoS
21/12/2011, 09:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gallos
Είναι πάρα πολλά τα 100 γιουρια...
Ο μέσος όρος από όσα ταξιδιωτικά έχω διαβάσει, η από άτομα που συνάντησα που έκαναν ένα τέτοιο ταξίδι, είναι 1000 με 1300 το μηνά...
Εγώ δεν τα διάβασα...
:lol:
Υπολόγισε ότι πρέπει να πας κι όλας εκεί.
Με το γιο μου το καλοκαίρι 2 άτομα 6 μέρες Οδησσό 1200 όλα, αλλά XL... (Χοτέλι ρεστοράντε κλπ)
:rotflmao:
Μιλάμε για ΟΛΑ όμως έτσι?
Από την ώρα που έβαλα το κλειδί μέχρι την ημέρα που έφτασα σπίτι
Φυσικά μπορεί να κοπεί αλλά εγώ είμαι γέρος πια και θέλω κρεβάτι και ζεστό νερό...
1.Αναλώσιμα(λάστιχα κτλ)
2.Χαρτούρα(ασφάλειες, διόδια κτλ)
3.Βλάβες
4.Σουβενίρ & δώρα
+
+
+
4.Σουβενίρ & δώρα
+
+
+
αμα πας για RTW και περνεις σουβενιρ δωρα απο καθε χωρα πας για χρεοκοπια :lol:
υ.γ. σου πιπιλιζει το μυαλο ομως ε???
Αρχικά δημιουργήθηκε από Corvo
υ.γ. σου πιπιλιζει το μυαλο ομως ε???
Όχι κι έτσι, απλά που και που σκέφτομαι και το φαΐ, το σεξ, ότι πρέπει να κοιμηθώ κτλ...
Ουδέν σχόλιο ρε παιδιά;;;
Τα χιλιόμετρα μου φαίνονται πολύ λίγα!!!
Και αν υπολογίσεις και οτι η βενζίνη εκεί κοστίζει 0,65€/λίτρο, μιλάμε για τσάμπα πράμα!!!
:smokin:
σωστο πρεπει να ειναι, αντε +- 1000 χλμ :lol:
road spirit
19/01/2012, 08:28
Ουδέν σχόλιο ρε παιδιά;;;
Τα χιλιόμετρα μου φαίνονται πολύ λίγα!!!
Και αν υπολογίσεις και οτι η βενζίνη εκεί κοστίζει 0,65€/λίτρο, μιλάμε για τσάμπα πράμα!!!
:smokin:
τόσο είναι πάνω κάτω ...
νόμιζα ότι απορούσες για το χρόνο που δίνει :lol:
Δηλαδή με 20 μέρες άδεια πετάγεσαι μια Ιαπωνία ρε παιδί μου.
chr1s_86
19/01/2012, 21:24
νόμιζα ότι απορούσες για το χρόνο που δίνει :lol: