View Full Version : Travel Around the World - How you imagine it (Συζήτηση γενική)
Με το θρέντ που δημιουργήθηκε για το ποιο μηχανάκι θα χρησιμοποιούσε ο καθένας, αναρωτήθηκα πως το βλέπει ο καθένας το συγκεκριμένο ταξίδι? Αν και η γη μας είναι στρογγυλή, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να κάνεις αυτό το ταξίδι. Ο χρόνος επίσης είναι ένα σοβαρό κομματι, όπως και το κόστος... Να μην τα πολυλογώ αν καποιος το έκανε, πως το φαντάζεται το όλο πράγμα?
Εγώ πχ θα το έκανα με R100 και θα ξεκινούσα προς Μογγολία θα ανηφόριζα Ρωσία(πως τα λέω) θα περνούσα προς Αλάσκα θα κατηφόριζα Παράλληλα με τον Ειρηνικό Μέχρι και την Χιλή και από Αργεντινή θα περνούσα Αφρική για να ανέβω από την ανατολική της ακτογραμμή, και να το πάρω αριστερά(χαχαχα) μέχρι και το Μαρόκο( από τα παράλια της Μεσογείου) και από εκεί Ισπανία και τα πίσω Ελλάδα... Εύκολο ε?
Σύνολο δυο μηχανάκια και δυο άτομα... Χρόνος ταξιδιού, μετά από ταξίδια άλλων, πιστεύω ότι 450 μέρες είναι οκ... Λεφτά είσαι στα 20 με 25χιλιαρικα πάντα με γνώμονα ότι έχω διαβάσει. Από τα χιλιάδες θέματα που έχει ένα τέτοιο ταξίδι, ένα που με προβληματίζει αρκετά, είναι το όλο θέμα με τις βίζες... Αυτά, μπορειτε τώρα να κράξετε ελευθέρα....
Ναι! Μ'αρέσει η συζήτηση αυτή & σιγά σιγά κάνουμε μια προσπάθεια να ξαναγυρίσουμε πίσω στις Μοτοσυκλετιστικές συζητήσεις.
Εύγε!
Θα απαντήσω συντόμως :D
:beer: :beer:
LOUKILOUK
16/12/2010, 17:29
Δώσε και σώσε ρε Γάλλε και οι υπόλοιποι...:beer:
Επί της ουσίας θα σκεφτώ λίγο μιας και έχω τρελά σενάρια στο μυαλό μου...:winka: :evil:
Τουλάχιστον να έχουμε κάτι να ονειρευόμαστε μες στο καταχείμωνο και την καταχνιά...όχι μόνο του καιρού... :(
:wave2:
Cpt. Haddock
16/12/2010, 17:45
Αφου κανουμε υποθετικές κουβέντες, ας βάλω κατω το ακραίο σεναριο.
Υποθετω οτι έχω αφθονο χρονο (2 χρονια) και ειμαι ανετος οικονομικα.
Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Βαλκανια-Κεντρική Ευρώπη-Αγγλια-Σκωτια-Φερόες-Ισλανδία.
Ισλανδία-Γκαντερ (Καναδας).
Κατέβασμα της αμερικάνικης Ηπείρου απο ανατολικη ακτη: Λαμπραντορ - Νεα Σκωτία- Ν.Υορκη- Βαλτιμορη - Ντελαγουερ-Καρολίνες-Μιαμι-Λουιζιανα-Τεξας-Μεξικο- - Κανκουν - Ονδουρα-Παναμας-Βενεζουελα - Βραζιλια - Αργεντινη - Γη του Πυρος -
Ανεβασμα απο δυτικη ακτη: Χιλη - Περου - Βολιβια - Παναμας κλπ - Καλιφόρνια - Μεσοδυτικες πολιτειες (για να μπουμε και λιγο route 66) - Σικαγο - Βανκουβερ - Αλασκα.
Ε, μετα ο δρομος ειναι ανοιχτος :rotflmao:
Κάτσε να πάρω ένα τηλεφωνάκι τον Ewan και θα καταθέσω την πρότασή μου
LOUKILOUK
16/12/2010, 18:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Αφου κανουμε υποθετικές κουβέντες, ας βάλω κατω το ακραίο σεναριο.
Υποθετω οτι έχω αφθονο χρονο (2 χρονια) και ειμαι ανετος οικονομικα.
Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Βαλκανια-Κεντρική Ευρώπη-Αγγλια-Σκωτια-Φερόες-Ισλανδία.
Ισλανδία-Γκαντερ (Καναδας).
Κατέβασμα της αμερικάνικης Ηπείρου απο ανατολικη ακτη: Λαμπραντορ - Νεα Σκωτία- Ν.Υορκη- Βαλτιμορη - Ντελαγουερ-Καρολίνες-Μιαμι-Λουιζιανα-Τεξας-Μεξικο- - Κανκουν - Ονδουρα-Παναμας-Βενεζουελα - Βραζιλια - Αργεντινη - Γη του Πυρος -
Ανεβασμα απο δυτικη ακτη: Χιλη - Περου - Βολιβια - Παναμας κλπ - Καλιφόρνια - Μεσοδυτικες πολιτειες (για να μπουμε και λιγο route 66) - Σικαγο - Βανκουβερ - Αλασκα.
Ε, μετα ο δρομος ειναι ανοιχτος :rotflmao:
Είσαι σε καλό δρόμο... συνέχισε όπως το πάς κάπταιν... :beer: :wave2:
Πάνω-κάτω αυτό.
+1 για το θρεντ.
219714
Η διαδρομή του QSpec είναι ωραία αλλά εγώ θα ξεκίναγα από Λιβύη->Αλγερία->Μαυριτανία κτλ.
και θα άφηνα την Ευρώπη για τα γεράματα
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
Η διαδρομή του QSpec είναι ωραία αλλά εγώ θα ξεκίναγα από Λιβύη->Αλγερία->Μαυριτανία κτλ.
και θα άφηνα την Ευρώπη για τα γεράματα
Ασε που θα σε κοστισει οσο απο αλασκα-γη του πυρος.
Οπως λεει και ο καλλιτεχνης,δεν εκανα ταξιδια μακρινα στο μυαλο μου παντα εχω 2 διαφορετικα ταξιδια.
Δεν μου λεει κατι να γυρισω απλα ολοι την γη με μοτοσυκλετα ή οποιοδηποτε αλλο μεσο,θα ηθελα απλα να να μεινω για ενα μεγαλο διαστημα στην Κουβα ταξιδευοντας σε ολη την χωρα και μαθαινοντας την κουλτουρα και την ζωη τον ανθρωπων οχι απλα ως τουριστας που απλα τραβα φωτογραφιες αλλα κατι παραπανω.
Θα το εκανα με οποιοδηποτε ρημαδι κλασσικο τετραχρονο που θα με ενοιαζε απλα να πηγαινε τουλαχιστον 60κμ τελικη.
Το δευτερο που θα ηθελα να κανω ειναι να ζησω για λιγο καιρο στην πιο high tech χωρα του κοσμου..ποια αλλη την Ιαπωνια να οδηγησω ντριφταροντας ενα AE86 ανεβοκατεβαινοντας καποιες απο τις απιστευτες ορεινες της διαδρομες και να βολταρω σε ολη την χωρα με ενα VFR400..απλα πραγματα δηλαδη...ποτε δεν ειχα μεγαλεπιβολα σχεδια:D
Πολύ μου αρέσουν αυτά τα thread-άκια...
Εεεε ταξιδιάρηδες κρίνετε (ακα μιλήστε :lol: )...
Γουστάρω διαδρομή Πακετάνιου κι αφού ο δρόμος μετά είναι ανοιχτός πάς Αφρική (αλα Qspec) και μετά πιάνεις και λίγο Ασία (αλα Furious)...:look: :wacko: :D :beer:
κίνα - highlands :smokin:
και διαμονή και στα δύο για αρκετό καιρό
χωρίς πολλές πολλές στάσεις :lol:
δεν καίγομαι να δω τίποτα άλλο :look:
α, και με κάτι σε adventure :D
road spirit
16/12/2010, 19:14
ωραίος Gallo, ωραίο θέμα
ανάποδα θα το πήγαινα...
Αφρική (απο ανατολικά) μέχρι νότο. Εκεί γενική ανασυγκρότηση, πλήρες σέρβις στο μοτόρι (τα πάντα όλα) και
πέρασμα Αργεντινή, κάτω μέχρι γη του πυρός και βουρ απο δυτική ακτή για τέρμα πάνω. Στις ΗΠΑ κάπου θα γίνει ξανά ανασυγκρότηση και πληρες σέρβις, πιάνεις καναδά και Αλάσκα
και πέρασμα Ρωσσία ... και απο κεί ρότα δυτικά μέσω μογγολίας, 'στανς και σπίτι ...
δεν έχω κανένα βίτσιο να ταλαιπωριέμαι με χώρες που το διπλωματικό-πολιτικό τους στάτους ορίζει ότι για να πάρεις βίζα πρέπει να στήσεις κώλο.... οπότε Κίνα το πούλο, άμα δε θέλουν μια, δε θέλω δέκα, δε θα περιμένω μήνες να βγει η βίζα... για τον ίδιο λόγο δε με νοιάζει πέρασμα αλγερία-μαρόκο, και ανατολικά της ινδίας προς ταϊλάνδη (μια χώρα έκλεισε τα σύνορα, δε θυμάμαι ποια..)
ΥΓ: καλό το sci-fi, αλλά πότε φεύγουμε? :lol:
Λοιπόν...
Αρχικά να πω, ότι νομίζω πρέπει να είναι 2 άτομα (2 μοτοσυκλέτες) & είναι δυνατόν ίδιες για θέματα ανταλλακτικών & γνώσεων. Ετοιμασίες, ένα καλό σεμιναριάκι πάνω στο μηχανάκι σου και ξεκινάς.
Τουρκία - Συρία - Ιορδανία - Αίγυπτο και πάμε κάτω την Αφρική - Φτάνουμε Ακρωτήρι Καλής Ελπίδας, τσουπ απέναντι στην Ushuaia, Tierra del Fuego και ανεβαίνουμε πάνω προς Κεντρική Αμερική. Από εκεί πιο πάνω μέχρι Καναδά. Πέρασμα απέναντι Road of Bones, Βαλτική, Δανία, Γερμανία, Γαλλία Ισπανία, Πορτογαλία, Μαρόκο, καράβι για Ιταλία και σπίτι.
& μια σημείωση. Τα χρήματα που χρειάζονται για κάτι τέτοιο δεν είναι αστρονομικό ποσό. Υπάρχουν περιπτώσεις που με 15 και 20 χιλιάδες euros έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο και σε διάρκεια περίπου 1 έτος.
:wave2:
Σημείωση: Στον χάρτη δεν έχω βάλει επιστροφή, κάποιο μέρος θα μου έχει αρέσει αρκετά για να μείνω εκεί. :)
:a014: :a014: :a014: :a014:
sapila racing
17/12/2010, 10:19
Ωραία τα λέτε και μακάρι κάποιος απο εδω μέσα να το κάνει πραγματικότητα. :sun:
Εγω είχα ένα σχέδιο απο το 1980τόσο να κανω μ ενα φίλο τον γυρο της Μεσογείου. 2 ατομα 2 μοτοσυκλέτες.
Δεν εχει γίνει ακόμα, αλλά δεν το ξεχνάμε. Απλά περιμένουμε να μεγαλωσουν τα παιδιά και να εχουμε χρόνο, χρήμα, μοτοσυκλέτες και οι δύο.
Ασε που δεν παει γυρω γυρω τωρα η Μεσόγειος... δεν το βαζουμε κάτω όμως.
Απο τα μηχανάκια που εχω το R75 ειναι το καλύτερο γι αυτό το ταξίδι. :beer:
road spirit
20/12/2010, 05:38
πάντως, μιας και κάνουμε φιλοσοφική κουβέντα :p , υπάρχουν θεματάκια με ένα ταξίδι RTW.
Απο τη μία είναι το κόστος... απο την άλλη είναι ο χρόνος που θα λείψεις ...
έξοδα 20-25 χιλιάρικα για 1 με 1,5 χρόνο χωρίς εισόδημα ... είναι σημαντικό. Δεν ξέρω πως το παίρνεις απόφαση να παρατήσεις το "μικρόκοσμο" σου και να κάνεις κάτι τέτοιο, ιδίως όταν ζείς σε περιβάλλον με απίστευτη αβεβαιότητα όσον αφορά τη δυνατότητα εξασφάλισης των αναγκών σου...
έχω διαβάσει στο horizons unlimited σχετικά θέματα του στυλ "Πείτε μας πως το κάνατε, πως το πήρατε απόφαση" κλπ ...
και μπαίνουν κάτι τύποι και λένε: "α, εύκολο... πούλησα το σπίτι μου και έφυγα... ορίστε πως εξασφάλισα τα χρήματα για το ταξίδι!" :sick:
αυτή τη συγκεκριμένη απάντηση, ότι πούλησαν το σπιτι τους, την έχω διαβάσει πολλές φορές...
τόσο εύκολο τους είναι ?
σκέφτομαι ότι οι περισσότεροι απο αυτούς, αν όχι όλοι, ζούνε σε τοπικές κοινωνίες όπου η απασχόληση είναι υψηλή και αμείβεται καλά... δεν λέω ότι είναι λεφτάδες, αλλά δεν έχουν το άγχος της ανεργίας... βγάζουν κατά μέσο όρο πολύ περισσότερα απο εμάς εδώ στο ελλαδιστάν, και ξέρουν ότι επιστρέφοντας μετά απο 1,5-2 χρόνια θα βρούν δουλειά σχετικά εύκολα (σχετικά λέμε ...)
εδώ?
άντε και πας ...
άντε και γυρνάς ... πως θα προσαρμοστείς στη πραγματικότητα? Γύρισα μετά απο 25 μέρες ταξίδι στο νόρντκαπ και για 2 μήνες "ήμουν" αλλού νοερά και ψυχολογικά ... τι πολιτισμικό σοκ θα πάθω επιστρέφοντας μετά απο ένα RTW ??
θα βρεις δουλειά? θα πάς σε ένα ταξίδι που θα σε αφαιμάξει οικονομικά και επιπλέον δε θα ξέρεις τι θα σου γίνεται στο χώρο εργασίας και κατα πάσα πιθανότητα θα σου πάρει πολύ για να ξαναπιάσεις δουλειά ... πως θα τη παλέψεις?
μπορεί και όλα τα παραπάνω να είναι παπαριές και απλά σκέψεις του κώλου για να δικαιλογήσει κανείς την ατολμία του να ξεκινήσει
... για πείτε :a014:
sapila racing
20/12/2010, 05:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
:ninja:
Tι πετάχτηκες εσυ?
Είσαι μέσα για το γυρο της Μεσογείου οταν μεγαλώσουν τα παιδιά? :lol:
road spirit νομίζω πως οι προβληματισμοί σου έχουν μια πολύ στέρεη βάση...
+600...:sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
πάντως, μιας και κάνουμε φιλοσοφική κουβέντα :p , υπάρχουν θεματάκια με ένα ταξίδι RTW.
... για πείτε :a014:
Ρε Γιαννακη, ασε μας να ονειρευόμαστε....
Μην μας προσγειώνεις ετσι :sick:
Σωστά όσα λες Road και πάνω κάτω, τα ίδια μας προβληματίζουν όλους.. Αλλά ότι δώσεις, παίρνεις.
Είναι το ρίσκο της επένδυσης. Πιστεύω, ότι η αρχή είναι το χρηματικό πόσο να είναι διαθέσιμο και χωρίς να πουλήσεις το σπίτι σου... Αφού έχεις την παρέα, το μηχανάκι, την όρεξη και το χρήμα να να περιμένει, αρχίζουν οι σοβαρές σκέψεις.. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην έχεις παιδιά κτλπ, σε μικρή ηλικία... Καλό θα είναι να έχεις υπολογίσει, ένα μικρο ποσό για τον γυρισμό σου, όσο θα ψάχνεις για δουλειά... Πάμε στο ζουμί τώρα...
Αν πας, αφήνοντας την δουλειά σου, γυρίσεις και κάνεις 2 χρονιά να βρεις δουλειά, (έστω ότι είναι ζόρικα αυτά τα 2 χρονιά),μετά από 20 χρόνια, άμα σε ρωτούσαν θα έκανες το ίδιο...
Αν έχεις όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις και δεν πας, θα αναρωτιέσαι για πάντα πως θα ήταν να πας...
Το θέμα βεβαία, δεν είναι να κάνεις τον γύρο του κόσμου, αλλά άμα θέλεις να ταξιδέψεις για ένα χρόνο.. Εκεί είναι η διαφορά...
ΥΓ: Αρη, με μια παιδική κατασκήνωση 3 μηνών(καλοκαιρινή) παίρνεις την γυναίκα σου και φεύγεις. Θα σαπίσεις βέβαια καλοκαιριάτικο, αλλά τι στο διάολο, δεν σε λένε τυχαία Σαπίλα:lol: :lol: :lol:
sapila racing
20/12/2010, 06:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gallos
ΥΓ: Αρη, με μια παιδική κατασκήνωση 3 μηνών(καλοκαιρινή) παίρνεις την γυναίκα σου και φεύγεις. Θα σαπίσεις βέβαια καλοκαιριάτικο, αλλά τι στο διάολο, δεν σε λένε τυχαία Σαπίλα:lol: :lol: :lol:
Βρ εγω να σαπίσω, η γυναίκα μου όμως εχει άλλα στανταρ! :lol:
Road αν βάλεις στην παραπάνω θεώρηση και το θέμα 'παιδιά', απλά κάνεις οτι κάνεις πριν αποκτήσεις παιδιά, η περιμένεις να μεγαλώσουν η δεν κανεις καθόλου παιδιά.
el_hymador
20/12/2010, 06:17
Θα εκλανα Ευρωπη, Ωκεανια και θα εκανα οσες περισσοτερες γυρες μπορουσα στην Αμερικη, Βορεια και Νοτια. Η Αφρικη επισης δεν με δελαζει και πολυ οποτε μετα απο το τελος της διαδρομης στη Βραζιλια, ισως να μην πηγαινα πρασινο ακρωτηρι, αλλα Πορτογαλια και να γυρναγα κοστα-κοστα Ελλαδα...
219928
el_hymador
20/12/2010, 06:22
ξεχασα: Πολυ ωραιο thread! :beer: :beer: :beer:
...μηχανακι που θα επελεγα μαλλον κανενα XT600 καταλληλα τροποποιημενο...
η σε περιπτωση σοβαρης παρακρουσης "σας γραφω ολους στα @@δια μου" κατι τετοιο:
219930
Vstrommer71
20/12/2010, 06:27
Mαζεψτε 30 χιλιαρικακια και υπαρχουν και αλλοι λεβεντες (http://www.londontomagadan.com/) που οργανωνουν κατι τετοια.
3μισυ μηνες μακρια απο το Ελλαδισταν:smokin:
Cpt. Haddock
Για το θεμα του χρόνου / δουλειάς, υπάρχει λυση. Παίρνετε ενα Sabbatical (ετήσια/διετής άδεια ανευ αποδοχών).
Βασική προϋποθεση ειναι να μην έχεις πολλά μηνιαια τρέχοντα εξοδα (στεγαστικο δανειο πχ - εδώ πάει "πουλαω το σπιτι") και να εχεις/μαζεψεις το αναγκαίο ρευστό.
Γυρνώντας εχεις τη δουλειά σου. Βέβαια, έχοντας λειψει για 1-2 χρονια κανεις δε σου εγγυάται οτι θα ξαναπαρεις την παλια θεση, εαν σε εχουν αντικαταστήσει με καποιον που τα πηγε καλα, δυσκολα τον αλλαζουν.
Τελος παντων το ρεζουμε ειναι οτι το θεμα δουλεια/χρονος λυνεται.
:beer:
(παιδια δεν έχουμε ετσι κι αλλιως :lol: )
road spirit
Σωστά όσα λες Road και πάνω κάτω, τα ίδια μας προβληματίζουν όλους.. Αλλά ότι δώσεις, παίρνεις.
Είναι το ρίσκο της επένδυσης. Πιστεύω, ότι η αρχή είναι το χρηματικό πόσο να είναι διαθέσιμο και χωρίς να πουλήσεις το σπίτι σου... Αφού έχεις την παρέα, το μηχανάκι, την όρεξη και το χρήμα να να περιμένει, αρχίζουν οι σοβαρές σκέψεις.. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην έχεις παιδιά κτλπ, σε μικρή ηλικία... Καλό θα είναι να έχεις υπολογίσει, ένα μικρο ποσό για τον γυρισμό σου, όσο θα ψάχνεις για δουλειά... Πάμε στο ζουμί τώρα...
Αν πας, αφήνοντας την δουλειά σου, γυρίσεις και κάνεις 2 χρονιά να βρεις δουλειά, (έστω ότι είναι ζόρικα αυτά τα 2 χρονιά),μετά από 20 χρόνια, άμα σε ρωτούσαν θα έκανες το ίδιο...
Αν έχεις όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις και δεν πας, θα αναρωτιέσαι για πάντα πως θα ήταν να πας...
Το θέμα βεβαία, δεν είναι να κάνεις τον γύρο του κόσμου, αλλά άμα θέλεις να ταξιδέψεις για ένα χρόνο.. Εκεί είναι η διαφορά...
Gallos αν είχα τα χρήματα αυτά, έξοδα ταξιδιού + ένα μικρό απόθεμα για μετά, θα είχα φύγει, δεν θα ήμουν εδώ τώρα να γράφω
road spirit
20/12/2010, 06:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonik
Ρε Γιαννακη, ασε μας να ονειρευόμαστε....
Μην μας προσγειώνεις ετσι :sick: σόρρυ ρε Νικόλα ...
αλλά προσγειώθηκες μόνος σου όταν πήρες τρανσΛΑΠ :a22: :a22:
el_hymador
20/12/2010, 06:39
Προσωπικη αποψη...
Για να κανεις ενα τετοιο ταξιδι ή θα πρεπει να εισαι πολυ κολοπετσωμενος και να μπαινουν καθε μηνα τα ενοικια, εισοδηματα σε τραπεζικο λογαριασμο ή να εισαι αποφασισμενος οτι θα γυρισεις και θα εισαι παλι απο το 0 η απο το -10 εστω...
Αμα ειναι να ξεκινησεις και να εχεις εννοιες στο κεφαλι σου "τι θα γινει αμα γυρισω;" - " θα βρω δουλεια μετα;" - "τον εκλεισα αραγε τον θερμοσιφωνα;" κ.ο.κ. καλυτερα μη πας. Ειναι βεβαια σχεδον σιγουρο οτι μετα απο τετοια εμπειρια, ακομη και αν εχεις εξασφαλισει μια μονιμοτητα στην εργασια σου, θα γυρισεις πισω και θα δηλωσεις παραιτηση...
Θα εχεις κατασκηνωσει στα υψιπεδα της Μογγολιας, θα εχεις πιει τσαϊ με τους νομαδες στην ερημο, θα εχεις βιωσει και θα εχεις γλυτωσει απο τα χιλια οσα και μετα θα σου ερθει ο προϊσταμενος να σου πει καμια μαλακια...ε, εγω θα του ελεγα "σαλτα και γ@μησου ρε γκιοζο..." ή μαλλον επειδη θα ημουν σε νιρβανα θα εφευγα γελωντας....
το θεμα ειναι εχω/εχουμε τα @@δια να το κανουμε;
road spirit
20/12/2010, 06:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
το θεμα ειναι εχω/εχουμε τα @@δια να το κανουμε; τα @@ σε ποια διάσταση?
για το τι θα αντιμετωπίσω στο δρόμο, τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες κλπ, ναι τα έχω ... ασυζητητί φεύγω εδώ και τώρα αν ... αν ...
αν είχα τα @@ να αντιμετωπίσω το μετά!! αυτό είναι το θέμα ... με 0 ευρώ στη τσέπη και χωρίς δουλειά :wave2:
el_hymador
20/12/2010, 06:55
τα @@ σε ποια διάσταση?
για το τι θα αντιμετωπίσω στο δρόμο, τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες κλπ, ναι τα έχω ... ασυζητητί φεύγω εδώ και τώρα αν ... αν ...
αν είχα τα @@ να αντιμετωπίσω το μετά!! αυτό είναι το θέμα ... με 0 ευρώ στη τσέπη και χωρίς δουλειά :wave2:
Αυτο εννοω Γιαννη, το μετα...και το ποσο ευκολο θα ειναι να προσαρμοστεις στην καθημερινοτητα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Tι πετάχτηκες εσυ?
Είσαι μέσα για το γυρο της Μεσογείου οταν μεγαλώσουν τα παιδιά? :lol:
Βασικα ολα γινονται πριν παιδια-οικογενεια ,μετα αυτο που χω κατα νου ειναι ενα αυτοκινουμενο ,ολη την οικογενεια(οποιο παιδι θελει) μεσα και μετα απο χρονια σκληρης δουλεια ,θα χω πακετο για να γυριζω τον πλανητη και απλα να τελειωσω την ζωη μου ετσι.;)
Το μηχανατσι ειναι για αλλες τρελλες,πολλα χλμ. αλλα παντα μονος.
Το βραδυ θα σται κατω?:cool:
κι όμως και πάλι τα εξωτερικάς είναι πολυ πιο supportive στο όλο θέμα. Παίρνεις Sabbatical
http://en.wikipedia.org/wiki/Sabbatical
"In recent times, "sabbatical" has come to mean any extended absence in the career of an individual in order to achieve something. In the modern sense, one takes sabbatical typically to fulfill some goal, e.g., writing a book or traveling extensively for research. Some universities and other institutional employers of scientists, physicians, and/or academics offer the opportunity to qualify for paid sabbatical as an employee benefit, called sabbatical leave. Some companies offer unpaid sabbatical for people wanting to take career breaks; this is a growing trend in the United Kingdom, with 20% of companies having a career break policy, and a further 10% considering introducing one."
΄
το συζητάς με την εταιρία σου και αν δεχθούν τους λόγους σου δίνουν άδεια για ένα χρόνο ανευ αποδοχών
το κερατό μου μέσα. ένα τέτοιο θα θελα πρωτου ξεκινήσουν τα βάσανα με κανα κουτσούβελο
:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
κι όμως και πάλι τα εξωτερικάς είναι πολυ πιο supportive στο όλο θέμα. Παίρνεις Sabbatical
http://en.wikipedia.org/wiki/Sabbatical
"In recent times, "sabbatical" has come to mean any extended absence in the career of an individual in order to achieve something. In the modern sense, one takes sabbatical typically to fulfill some goal, e.g., writing a book or traveling extensively for research. Some universities and other institutional employers of scientists, physicians, and/or academics offer the opportunity to qualify for paid sabbatical as an employee benefit, called sabbatical leave. Some companies offer unpaid sabbatical for people wanting to take career breaks; this is a growing trend in the United Kingdom, with 20% of companies having a career break policy, and a further 10% considering introducing one."
΄
το συζητάς με την εταιρία σου και αν δεχθούν τους λόγους σου δίνουν άδεια για ένα χρόνο ανευ αποδοχών
το κερατό μου μέσα. ένα τέτοιο θα θελα πρωτου ξεκινήσουν τα βάσανα με κανα κουτσούβελο
Δεν είναι τυχαίο που η εξήγηση του όρου δε είναι στα Ελληνικά.... δλδ.... δεν παίζει στην Ελλάδα.
Cpt. Haddock
20/12/2010, 07:30
[...] :D
Γραψε κατι καινουριο ρε φιλαράκι, για σαββατικαλ γράψαμε κι εμεις :smokin:
Η αλήθεια ειναι οτι το σαμπατικαλ δε δινεται αφειδώς και ειναι ακομα πιο δυσκολο εαν δουλεύεις σε μικρές επιχειρήσεις των 10-15 ατόμων.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Δεν είναι τυχαίο που η εξήγηση του όρου δε είναι στα Ελληνικά.... δλδ.... δεν παίζει στην Ελλάδα.
Παίζει και παραπαίζει, έχουν παρει συνάδελφοι μου εδω και πρόσφατα ανακοινωσε η Πειραιώς αντιστοιχο πρόγραμμα και μαλιστα χρηματοδοτούμενο.
.....
Παίζει και παραπαίζει, έχουν παρει συνάδελφοι μου εδω και πρόσφατα ανακοινωσε η Πειραιώς αντιστοιχο πρόγραμμα και μαλιστα χρηματοδοτούμενο.
Γκουχμρεμαλακαδενδουλευουμεόλοισετραπεζαγκουχμ
Cpt. Haddock
20/12/2010, 07:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Γκουχμρεμαλακαδενδουλευουμεόλοισετραπεζαγκουχμ
Γκουχμαςπροσεχατεγκουχμ :lol:
Gallos αν είχα τα χρήματα αυτά, έξοδα ταξιδιού + ένα μικρό απόθεμα για μετά, θα είχα φύγει, δεν θα ήμουν εδώ τώρα να γράφω
Οπότε εσύ είσαι σε καλό δρόμο...Εννοώ μπορεί να μην έχεις το χρήμα, άλλα αν το είχες δεν θα είχες ενδιασμους. Πράγμα που δεν ισχύει για όλους...
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Θα εκλανα Ευρωπη, Ωκεανια και θα εκανα οσες περισσοτερες γυρες μπορουσα στην Αμερικη, Βορεια και Νοτια. Η Αφρικη επισης δεν με δελαζει και πολυ οποτε μετα απο το τελος της διαδρομης στη Βραζιλια, ισως να μην πηγαινα πρασινο ακρωτηρι, αλλα Πορτογαλια και να γυρναγα κοστα-κοστα Ελλαδα...
Ενδιαφέρουσα η διαδρομη σου, είναι δεδομένο ότι η Αμερικη έχει να δεις πάρα πολλά και η Βόρεια καθώς και η Νότια..
blackbusa
20/12/2010, 08:25
μέσα. ένα τέτοιο θα θελα πρωτου ξεκινήσουν τα βάσανα με κανα κουτσούβελο
δηλαδη θες να μας πεις οτι πηδας κιολλας???
:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
ωραιο θρεντ...κατι σαν το τζοκερ....:lol: :lol: :lol:
tifoso4ever
20/12/2010, 08:46
Μαλιστα...Νομιζω οτι ειναι απο τις καλυτερες συζητησεις που εχουν ξεκινησει μεσα εδω!:beer:
Λοιπον...Δεδομενου οτι ολοι εχουμε ονειρευτει καποια στιγμη μακρινα ταξιδια με μοτοσυκλετα, αν οχι το γυρο του κοσμου, με παρεα ή οχι, ας αφησουμε τα δυσκολα, τυπου "οικονομικης αδυναμιας υποστηριξης τετοιου εγχειρηματος", ελλειψη χρονου, οικογενειακη κατασταση, συγγενικο περιβαλλον, κλπ κλπ κλπ, Ο,ΤΙ κωλυει και προβληματιζει τον καθενα μας, και ας ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ οτι τα παντα ειναι ροδινα, ευοιωνα, και αγγελικα πλασμενα, και ας αφησουμε την φαντασια μας ελευθερη να εικονοποιησουμε τα ονειρα μας για ενα τετοιο once in a lifetime εγχειρημα / ταξιδι με μοτοσυκλετα...
Προσωπικα, ΔΕΝ ηθελα ποτε να γυρισω ολο τον κοσμο με μηχανη, απλα να επισκευθω καποιες χωρες και να μεινω για λιγο - αρκετο - καιρο, και να γνωρισω πολυ καλα τον τοπο και τους ανθρωπους εκει...
Οι χωρες αυτες, αλλαζουν στη λιστα μου κατα καιρους, οποτε θα σας πω τις ΣΙΓΟΥΡΕΣ...
Αμερικη...ΗΠΑ...Απ'ακρη σ'ακρη, απο δυτικα στα ανατολικα και απο βορρα ως νοτο...Οταν καταφερω να ειμαι σε θεση να το πραγματοποιησω, θα καταστρωσω και το σχεδιο και τα δρομολογια, τα οποια θα ειναι υπερ-ελαστικα και θα αλλαζουν κατα βουληση.
Σ.Σ.
1) Επειδη σε ενα τετοιο ταξιδι, επιβαλλεται να περασεις ΤΕΛΕΙΑ, αυστηρα προγραμματα και συγκεκριμενες αυστηρες ωρες αναχωρησης, αφιξης, διαμονης κλπ, ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ...Ειπαμε, χρονο και χρημα (ΘΑ) εχουμε αφθονο... Αυτο, ισχυει ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ!!!
2) ΦΡΙΚΑΡΩ με το χιονι, το απεραντο λευκο, τις χιονοθυελες και γενικα τον βαρυ χειμωνα, σιχαινομαι οχι να μετακινηθω, αλλα να κανω ο,τιδηποτε...Οποτε θα επιλεξω πολυ προσεκτικα ημερομηνιες, ΠΟΥ και ΠΟΤΕ, γιατι μια τεραστια χωρα σαν τις ΗΠΑ, δεν εχει παντου καλοκαιρι την ιδια εποχη...
Νοτια Αμερικη...Βενεζουελα, Βραζιλια, Αργεντινη, σιγουρα...
Αλλα και οι αλλες, διπλα ειναι, οποτε θα δουμε ποιες και γιατι θα μπουν στη λιστα...Κουβα? μαλλον , ναι...Νησια Καραϊβικης? Ισως...
Ωκεανια...Αυστραλια, Νεα Ζηλανδια...(ΟΧΙ οταν ειναι χειμωνας εκει , το ειπαμε ε?) Επειδη ειναι δυσκολη η προσβαση απο θαλασσα, και η μεταφορα μοτο και εξοπλισμου απο αερος , παραλογα ακριβη, υπαρχει και η λυση του αγοραζω ΕΚΕΙ μοτο και εξοπλισμο, ή νοικιαζω, γιατι οχι? Θα νοικιασουμε ουτως ή αλλως καποιον οδηγο, γιατι οταν λεμε να γυρισουμε τη χωρα, δεν εννοουμε να επισκεφθουμε τις πολεις, να βγαλουμε φωτο και να πουμε "πηγαμε και στην Αυστραλια". Αυτα ειναι για τους φλωρους ΔΗΘΕΝ ταξιδιαρηδες...Εκει ενα desrt racer μονοκυλινδρο θα δωσει ρεστα στις ερημους της ενδοχωρας...Το απολυτο οδοιπορικο εντουρο...Τι να κλασσει το παρισι - ντακκαρ, υπαρχουν σημεια που ουτε οι ντοπιοι δεν πανε...
Απο κει πεταγομαστε μεχρι Ταϋλανδη, γυρναμε ΟΛΗ τη χωρα, ρεπαρουμε, επισκεπτομαστε και κανα ερημονησι του ινδικου ωκεανου, και μετα βλεπουμε...
Ιαπωνια...Ναι φυσικα...
ΚΑΙ μετα Ευρωπη, για αργοτερα, κι οπως πολυ ευστοχα ανεφερε καποιος, "για τα γεραματα μου"...
ΠΑΝΤΑ απο επιλεγμενες χωματινες διαδρομες, ακομα κι οταν υπαρχει προσβαση απο ασφαλτο, ειναι αλλο πραγμα να πεις "πηγα εκει ΜΟΝΟ απο χωμα"!!! ή εχουμε χωματινα γονιδια ή οχι...
Αυτα σκεφτομαι προς το παρον...:wave2:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
:a22:
αυτό δεν είναι sabbatical ρε ............ αυτο είναι αναγκαστική άδεια λόγου οικονομικής κρίσης. Το sabbatical έχει την έννοια του μ’ αφήνεις να λείψω για ένα χρόνο να πετύχω κάτι σημαντικό και ουσιώδες.
Δε παίζει να πάρεις sabbatical γιατί κουράστηκες το τελευταίο 3ημενο με τη πολύ δουλεία που έκανες και είπες να τη κάνεις να πάς να ξεκουραστείς. Ούτε γιατι η Πειραιώς δε πάει καλά το τελευταίο καιρό και ψάχνει να βρει τρόπους να μειώσει το overhead.
Παίρνεις sabbatical γιατί θες να πάς να μείνεις στο Θιβέτ με τους μοναχούς για κανα εξάμηνο, να γυρίσεις τον κόσμο, να γράψεις ένα βιβλίο κτλ κτλ.
Διαβάζοντας ιστορίες ανθρώπων που το έχουν κάνει, ανακαλύπτεις ότι πολλές φορές ήταν ένα
τραγικό γεγονός που τους έκανε να πάρουν την απόφαση.
Κάποιες φορές, μετά απο ένα δυνατό σοκ, αλλάζουν οι προτεραιότητες και διαπιστώνεις ότι τα
σημαντικά πράγματα στη ζωή είναι άλλα απο αυτά που νόμιζες πριν.
Η ζωή είναι μικρή για να κολάμε σε μια ανούσια καθημερινότητα απλά συνήθως χρειάζεται
κατι για να πάρεις μπροστά
Πως το είπαμε αυτό το ...σαμπάτικαλ;Αύριο που έχω ρεπό λέω να περάσω καμία βόλτα απ την Πειραιώς!
Φίλτατε βεσπομανή για να πάρεις σαμπάτικαλ από την Πειραιώς πρέπει να είσαι εργαζόμενός της...:D :wave2:
Επειδή η Αφρική δεν με καίει τόσο όσο η Ασία, πάρτε κι ένα άλλο που είχα φτιάξει. Έχει 3-4 αρκετά μεγάλα προβλήματα (Αφγανιστάν/Πακιστάν, Μιανμάρ, Κίνα και το αγαπημένο μου πρόβλημα, Βόρεια Κορέα). :D
Οι επιστροφές δεν με απασχολούν και τόσο, άμα φτάσω θα δω πως θα γυρίσω. :) Στο συγκεκριμένο μάλλον από πάνω.
ΥΓ: Πήρα ημερομηνία για το δικαστήριο του ατυχήματος τον Μάιο. :evil: :winka:
219948
Η φαντασία τέλειωσε παίδες...? :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Η φαντασία τέλειωσε παίδες...? :winka:
Τα έχω κάνει όλα τα δρομολόγια που ποστάρατε τουλάχιστον δύο φορές το καθένα. :smokin:
Αλλά δεν έχω αρκετή φαντασία για να ξεπεράσω τους προβληματισμούς του Γιάννη. :sad:
mikros boudas
28/01/2011, 17:25
σιγουρα θα εκανα πανω κατω αριστερα δεξια ολη την αμερικανικη ηπειρο...οπως ειπωθηκε πολυ σωστα,την ευρωπη στα γεραματα...:beer: :beer:
νοτιοανατολικη ασια και ωκεανια επονται...
Πάντως αν χρειάζεσαι υποθετικά 1 χρόνο για να κάνεις κάτι τέτοιο, αναρωτιέμαι πόσο καιρό θέλεις για να οργανωθείς. Εδώ ταξιδάκια 20-25 ημερών, σχεδιάζονται επί 3-4 μήνες. Δεν μπορείς να πεις, καβαλάω την μοτοσυκλέτα και φεύγω..Τι λέτε?
Πάντως αν χρειάζεσαι υποθετικά 1 χρόνο για να κάνεις κάτι τέτοιο, αναρωτιέμαι πόσο καιρό θέλεις για να οργανωθείς. Εδώ ταξιδάκια 20-25 ημερών, σχεδιάζονται επί 3-4 μήνες. Δεν μπορείς να πεις, καβαλάω την μοτοσυκλέτα και φεύγω..Τι λέτε?
1 χρόνο εντατική προπόνηση έκανε ο Ηλίας (furious στο moto.gr) για να προετοιμαστεί κατάλληλα
http://madnomad.heliohost.org/
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=38448
Κάπου εκεί θέλει, ένα χρόνο και.... Άσε την χαρτουρα με τις βίζες, αυτό θα είναι ένα θέμα...
Πιστεύω ότι θέλεις κάνα 3 μηνο για το πως θα οργανώσεις το χρόνο που άφορα την οργάνωση του ταξιδιού:lol: :lol: :lol:
Δεν μπορείς να πεις, καβαλάω την μοτοσυκλέτα και φεύγω..Τι λέτε?
Λέω οτι μπορείς. :wacko:
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Αλλά δεν έχω αρκετή φαντασία για να ξεπεράσω τους προβληματισμούς του Γιάννη. :sad:
Δες το απλά.. Νομίζω ότι γίνεται. Σε περιμένω στη πίτα, μαζί με όλους τους Ταξιδιώτες να τα πούμε από κοντά.
Θα φτιάξουμε δική μας γωνία :smokin:
Δες το απλά.. Νομίζω ότι γίνεται. Σε περιμένω στη πίτα, μαζί με όλους τους Ταξιδιώτες να τα πούμε από κοντά.
Το παλεύω. Αν δεν καθυστερήσω το μεσημέρι στη δουλειά, πιστεύω πως θα τα πούμε από κοντά. :winka:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1969334#post1969334
Αυτό που φοβόμουν θα γίνει, θα φύγουμε κ..... από την πίτα.... Δεν είστε καλή επιρροή εσείς...:lol:
Επίσης QSpec, σαφώς και μπορείς, αλλά... Δεν λέει να φας καμιά ήττα(βίζα) σε κάνα κράτος μυστήριο... Μια μικρή ερευνά χρειάζεται, να ξέρεις τι σε περιμένει.
Εξάλλου όσο και να το οργανώνεις, καποιος εκεί πάνω, πάντα θα γελάει...
road spirit
28/01/2011, 22:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Τα έχω κάνει όλα τα δρομολόγια που ποστάρατε τουλάχιστον δύο φορές το καθένα. :smokin:
το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι ...
παραθέτω απόσπασμα απο ένα ποστ ενός τύπου σε ένα ταξιδιωτικό στο advrider για προβληματισμό, ο οποίος (προβληματισμός) δεν δένει μόνο στο θέμα "φεύγω για ταξίδι" αλλά έχει γενικότερη εφαρμογή νομίζω ...
Work, what a waste of energy. I know we all have to work to pay our bills and be able to afford the riding lifestyle we have chosen. But, in my life I have let my job get in the way of living one too many times. I'm now 40 years old and have pursued my "career" ad naseum.
Now I have reached my goal for today and feel like I have missed out as a result. Isn't that funny! A ride like this puts all that career crap into perspective. All I really wan't to do is become a better rider and ploy that trade around the country and the world. I suppose we all feel that way. We desperatly want to live life without all the distractions but they tend to get in the way.
ρε παιδια επειδη εγω δεν παιζει να κανω ποτε τετοιο ταξιδι, ας βαλει καποιος στο χαρτη του και την Tannu tuva :(
το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι ...
παραθέτω απόσπασμα απο ένα ποστ ενός τύπου σε ένα ταξιδιωτικό στο advrider για προβληματισμό, ο οποίος (προβληματισμός) δεν δένει μόνο στο θέμα "φεύγω για ταξίδι" αλλά έχει γενικότερη εφαρμογή νομίζω ...
Απ' την παράθεση που έκανες βρήκα το ταξιδιωτικό. Διαβάζοντάς το, νομίζω πως ο προβληματισμός του τύπου αποκτά άλλη διάσταση.
devil's animal
29/01/2011, 01:20
50 χιλιαδες ευρω...
τουλαχιστον 2 χρονια προετοιμασιας...
3 χρονια ταξιδι...
το μηχανακι μου...ΚΤΜ 990 Adv με ολα τα παρελκομενα...
την συντροφο της ζωης μου...
και το πλανο μου στο περιπου...:D
222533
mikros boudas
29/01/2011, 10:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
50 χιλιαδες ευρω...
τουλαχιστον 2 χρονια προετοιμασιας...
3 χρονια ταξιδι...
το μηχανακι μου...ΚΤΜ 990 Adv με ολα τα παρελκομενα...
την συντροφο της ζωης μου...
και το πλανο μου στο περιπου...:D καλημερα,
νομιζω πως πρεπει να πατησεις και yukon:)
Αυτό που φοβόμουν θα γίνει, θα φύγουμε κ..... από την πίτα.... Δεν είστε καλή επιρροή εσείς...:lol:
+1
Μόνο εσείς μου λύπατε τώρα... :p
Και πάω και Θεσ/νικη την άλλη βδομάδα όπου θέλω να δω και μερικούς από εκεί.
Επίσης QSpec, σαφώς και μπορείς, αλλά... Δεν λέει να φας καμιά ήττα(βίζα) σε κάνα κράτος μυστήριο... Μια μικρή ερευνά χρειάζεται, να ξέρεις τι σε περιμένει.
Εξάλλου όσο και να το οργανώνεις, καποιος εκεί πάνω, πάντα θα γελάει...
Άλλο μια μικρή έρευνα κι άλλο για παράδειγμα 1-2 χρόνια προετοιμασίας όπως αναφέρθηκε. Σίγουρα θα ψαχνόμουν για visas πριν φύγω αντί να ελπίζω οτι θα τους γοητεύσω στα σύνορα και θα περάσω και σίγουρα θα είχα τηλέφωνα από όλες τις πρεσβίες αλλά δεν ξέρω τι παραπάνω θα μπορούσα να κάνω.
Και να φας ήττα σε κάποιο μυστήριο κράτος, εφόσον θεωρούμε οτι δεν έχουμε πρόβλημα χρόνου, δεν έγινε και τίποτα. Θα κάνεις τον κύκλο, ή θα δοκιμάσεις από αλλού ή κάτι θα βρεις να κάνεις. Διάβαζα για έναν Αμερικάνο που ήταν Ασία και είχε προσπαθήσει να μπει Vietnam από 4 διαφορετικά σημεία. Δεν πρέπει να τα κατάφερε τελικά.
Για μένα πάντως τα προβλήματα και οι προκλήσεις είναι μέρος της όλης εμπειρίας και τα θεωρώ καλοδεχούμενα.
Ανακοίνωσης (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1969625#post1969625)
Για ευρώ δεν ξέρω...για προετοιμασία δεν αγχώνομαι...
Σίγουρα 2 με 3 χρόνια (τουλάχιστον)...το ταξίδι...
Σίγουρα με τη Vespa μου!!!
Αν μέχρι τότε έχω βρει και τη σύντροφο της ζωής μου...ας πάρει μια Vespa κι αυτή και αν γουστάρει ας ακολουθήσει...
Αν δεν την έχω βρει...no problem...τόσα μέρη και πολιτισμούς θα γνωρίσω...δεν γίνεται κάπου θα βρω το άλλο μου μισό!
Το πλάνο μου...
Παίρνω την περιφερειακή για Cape Town
Από εκεί σαπάν για Μόσχα απ'την άλλη μεριά
Ζικ ζακ μέχρι Μαγκαντάν αν το λέω σωστά
Πίσω Ελλάδα (μπλέ γραμμή)
Φόρτωμα Vespaς σε καράβι για νότια Αμερική
και από κεί τεεεεεεερμα παν!!!
Αυτά τα ολίγα...ότι άλλο μου'ρθει προστίθεται στο λογαριασμό...
ΑΑΑΑΑΑ...και αυτό:
The Vespa continues to travel: in 1992 Giorgio Bettinelli, writer and journalist, left Rome on a Vespa and reached Saigon in March 1993. In 1994-95 he rode a Vespa 36,000 km from Alaska to Tierra del Fuego. In 1995-96 he travelled from Melbourne to Cape Town - over 52,000 km in 12 months. In 1997 he started out from Chile, reaching Tasmania after three years and 150,000 km on his Vespa across the Americas, Siberia, Europe, Africa, Asia and Oceania. All in all, Bettinelli has travelled 254,000 km on a Vespa.
Όσο ζώ ελπίζω...!!!
:beer: :hypnotize :rotflmao: :lol: :sun: :a30: :a08: :a33:
222563
Είχα κάνει ένα πλάνο πριν από λίγα χρόνια, έτσι για να το βλέπω και να χαίρομαι.
Του είχα δώσει και όνομα μάλιστα "Ride and Fly", θα συνδύαζα λέει τις δυο μου αγάπες,
τις Μηχανές και τα Ανεμόπτερα.
Θα έκανα ένα μεγάλο ταξίδι όπου μεταξύ άλλων θα περνούσε και από γνωστά ανεμοπορικά
κέντρα. Με στάσεις φυσικά σε Ανατολική Ευρώπη (έχουν μεγάλη παράδοση), Γερμανία, Ισπανία
(με πτήση πάνω από τα Πυρηναία).
Και μετά τα πιο δύσκολα, Αφρική, στο Cape Town ηπάρχει ένα από τα καλύτερα Ανεμοπορικά
Κλαμπ στο κόσμο.
Χιλή Άνδεις, εκεί όπου ο Steve Fossett έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ φτάνοντας τα
50, 699 πόδια ύψους :eyepop: :eyepop:
Και για να γίνει ακόμα πιο δύσκολο και απίθανο αυτό το ταξίδι, η Μέκκα της Ανεμοπορίας
το μέρος που κάθε Ανεμοπόρος ελπίζει και ονειρευεται να πετάξει κάποτε
είναι στην Νέα Ζηλανδία :a23: :a23:
Το γεγονός ότι σε όλα σχεδον τα Ανεμοπορικά Κλάμπ μπορείς να στήσεις το σχοινάκι σου
δωρεάν, είναι ένα μικρό μικρό λιθαράκι για να γίνει πιο εφικτό :bawl: :bigcry:
(αυτό με βάζει στο κλαμπ των ταξιδιωτών?)
Αρχικά δημιουργήθηκε από antsoar
αυτό με βάζει στο κλαμπ των ταξιδιωτών?
Ασυζητητί - Σίγουρα - Οπωσδήποτε ! ! !
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Ωραία τα λέτε και μακάρι κάποιος απο εδω μέσα να το κάνει πραγματικότητα. :sun:
Εγω είχα ένα σχέδιο απο το 1980τόσο να κανω μ ενα φίλο τον γυρο της Μεσογείου. 2 ατομα 2 μοτοσυκλέτες.
Δεν εχει γίνει ακόμα, αλλά δεν το ξεχνάμε. Απλά περιμένουμε να μεγαλωσουν τα παιδιά και να εχουμε χρόνο, χρήμα, μοτοσυκλέτες και οι δύο.
Ασε που δεν παει γυρω γυρω τωρα η Μεσόγειος... δεν το βαζουμε κάτω όμως.
Απο τα μηχανάκια που εχω το R75 ειναι το καλύτερο γι αυτό το ταξίδι. :beer:
Αρη δεν εισαι ο μονος που δεν εκανε αυτο το ταξιδι.Ο γυρος της Μεσογειου :sun: .Ηλιος και θαλασσα.Ποιος ξερει? :beer: :beer: :beer:
Αυτός ο γύρος της μεσογείου, έχει στοιχειώσει πολλά αγόρια..
Τώρα να κάνω και εγώ μια ερώτηξη, δεν κολλάει πάρα πολύ εδώ, αλλά σπαμ να γίνετε.
Έχω παρατήρηση, ότι είμαστε πολλά αγοράκια(κοριτσάκια?)που τους αρέσουν οι βόλτες.... Επίσης, παρατηρώ ότι σε κάθε συνάντηση, μπορούμε να μιλάμε για ώρες σε ότι άφορα τα ταξίδια...
Δλδ έχουμε δυο πράγματα κοινά, μηχανές και πάθος για ταξίδια...
Στο ζουμί λοιπόν, σκεφτόμουν να οργανώσουμε ένα ταξίδι, ίσως από αυτά τα ''καλά'', που βλέπουμε και μας τρέχουν τα σάλια... Ξέρω ότι ο καθένας βιώνει το ταξίδι διαφορετικά, άλλος γουστάρει μόνος και άλλος να κάνει 1500κμ την μέρα... Αλλά πιστεύω ότι ίσως μια τέτοια κίνηση, βοηθήσει... Δλδ ίσως μερικοί ψάχνουμε το έναυσμα... Μπορεί καποιος να ψήνεται, άλλα να κολλάει στην λεπτομέρεια. Κάποιος από εμάς όμως, μπορεί να είναι κάλος σε αυτή τη λεπτομέρεια.. Είπα τις πρωινές μου @@... Αυτά...
Cpt. Haddock
02/05/2011, 09:59
Γαλλε, υπάρχει ενας αγραφος κανόνας.
Οσο πιο πολλα τα χιλιόμετρα (και οι μερες), τοσο πιο λιγα τα άτομα.
Για μένα, ταξιδι διάρκειας πανω απο 10 μερες και σε συνθηκες "περίεργες", πας μονο με καποιους που γνωρίζεις πολύ καλα.
Τωρα για τέτοιου μεγεθους ταξιδια, εκει μιλάμε για ΤΟΝ φίλο/φιλη τα χούγια και τις παραξενιές του οποιου ξέρεις καλα (και αυτος τα δικα σου)
:beer: :beer: :beer:
Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Ο κάνονας λέει... Άμα θες να ξέρεις τον φίλο σου, πήγαινε ταξίδι μαζί του... Όπως και να το κάνεις, εδώ μέσα είμαστε μια παρέα... Άμα βάλεις τα κοινά πράγματα και το κοινό στόχο, μαζί με λίγο προγραμματισμό για να τηρούνται δυο τρία πραγματάκια, γίνετε... Τώρα αν το βράδυ πας να κοιμηθείς στο σκηνακι σου και σκεφτείς: εντάξει κάλο παιδί αυτός ο γαλλος αλλά μας ζάλισε τα @@ απόψε με τα παραμυθία του.... Δεν έγινε και τπτ... Βέβαια δεν μιλάω για το γύρο του κόσμου, άπλα για κάνα ταξίδι 30 η 40 ημερών.... Άσε που πόσοι νομίζεις θα μαζευόμασταν? Πιστεύω ότι μιλάμε για 6 7 μηχανές... Όχι ότι είναι λίγες, αλλά δεν είναι και καμιά παρέλαση...
Αυτός ο γύρος της μεσογείου, έχει στοιχειώσει πολλά αγόρια..
Τώρα να κάνω και εγώ μια ερώτηξη, δεν κολλάει πάρα πολύ εδώ, αλλά σπαμ να γίνετε.
Έχω παρατήρηση, ότι είμαστε πολλά αγοράκια(κοριτσάκια?)που τους αρέσουν οι βόλτες.... Επίσης, παρατηρώ ότι σε κάθε συνάντηση, μπορούμε να μιλάμε για ώρες σε ότι άφορα τα ταξίδια...
Δλδ έχουμε δυο πράγματα κοινά, μηχανές και πάθος για ταξίδια...
Στο ζουμί λοιπόν, σκεφτόμουν να οργανώσουμε ένα ταξίδι, ίσως από αυτά τα ''καλά'', που βλέπουμε και μας τρέχουν τα σάλια... Ξέρω ότι ο καθένας βιώνει το ταξίδι διαφορετικά, άλλος γουστάρει μόνος και άλλος να κάνει 1500κμ την μέρα... Αλλά πιστεύω ότι ίσως μια τέτοια κίνηση, βοηθήσει... Δλδ ίσως μερικοί ψάχνουμε το έναυσμα... Μπορεί καποιος να ψήνεται, άλλα να κολλάει στην λεπτομέρεια. Κάποιος από εμάς όμως, μπορεί να είναι κάλος σε αυτή τη λεπτομέρεια.. Είπα τις πρωινές μου @@... Αυτά...
Εμ αν δεν κολλαει εδω ρε Γαλλε'μ που κολλαει?
Ego mesa :D
Ας ανακοινώσω λοιπόν εδώ πως κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούνιο θα πάω να βγάλω κυκλικά όλη την Τουρκία με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή που κάποτε λεγόταν Κουρδιστάν. Λιμνη Van και όρος Ararat θα είναι τα main goals όπου θέλω να περάσω λίγες μέρες.
Όπως το έχω σκεφτεί, θα κάνω όσο το δυνατόν περισσότερο επαρχιακό/χώμα, θα μένω σε σκηνή και θα μαγειρεύω. Το σχέδιο είναι να περάσω από την Χίο και να πάω παράλληλα με τα σύνορα. Επιστροφή από Έβρο. Εγώ θα είμαι με Ευρωπαϊκό μονοκύλινδρο και ταχύτητα ταξιδιού όχι πάνω από 100, αν ενδιαφέρει κανέναν σας μιλάμε για περισσότερες λεπτομέριες.
Edit: Το όλο πράγμα το υπολογίζω γύρω στον μήνα, Ιούλιο θέλω να είμαι πίσω. Έχει συναυλίες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Ας ανακοινώσω λοιπόν εδώ πως κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούνιο θα πάω να βγάλω κυκλικά όλη την Τουρκία με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή που κάποτε λεγόταν Κουρδιστάν. Λιμνη Van και όρος Ararat θα είναι τα main goals όπου θέλω να περάσω λίγες μέρες.
Όπως το έχω σκεφτεί, θα κάνω όσο το δυνατόν περισσότερο επαρχιακό/χώμα, θα μένω σε σκηνή και θα μαγειρεύω. Το σχέδιο είναι να περάσω από την Χίο και να πάω παράλληλα με τα σύνορα. Επιστροφή από Έβρο. Εγώ θα είμαι με Ευρωπαϊκό μονοκύλινδρο και ταχύτητα ταξιδιού όχι πάνω από 100, αν ενδιαφέρει κανέναν σας μιλάμε για περισσότερες λεπτομέριες.
Edit: Το όλο πράγμα το υπολογίζω γύρω στον μήνα, Ιούλιο θέλω να είμαι πίσω. Έχει συναυλίες.
Πολύ όμορφο. εκτός από χρόνο, θέλεις πολύ φράγκο για βενζίνα...
Ρίξε μία γρήγορη μιας και μπορείς να πάρεις λίγο υλικό και από εδώ.
http://motoadventures.wordpress.com/2011/05/01/turkey2010/ Ανέβηκε εχτές και το είχα φρέσκο...
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Πολύ όμορφο. εκτός από χρόνο, θέλεις πολύ φράγκο για βενζίνα...
Ναι, το γνωρίζω... :(
Θενκς για το λινκ, θα το διαβάσω άμεσα.
Το ξέρω...θα μου πείτε δύσκολοι καιροί για τέτοια όνειρα, αλλά τι να κάνουμε;
Τσάμπα είναι οπότε ονειρευόμαστε και που ξέρεις;
Ίσως με λίγη τύχη γίνουν πραγματικότητα!!!
Θέληση και όρεξη για χιλιόμετρα υπάρχουν και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα!!!
Ένα τέτοιο ταξίδι δεν το φαντάζομαι κάπως συγκεκριμένα.
Τουλάχιστον όχι ακόμα.
Το μόνο που ξέρω είναι πως εδώ και καιρό το μυαλό μου δουλεύει ασταμάτητα γύρω απ'αυτό!!!
Θα ήθελα πάντως να ξέρω εάν υπάρχει κανείς εκεί έξω που το έχει έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού του...
road spirit
05/08/2011, 14:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από s_gogos
Θα ήθελα πάντως να ξέρω εάν υπάρχει κανείς εκεί έξω που το έχει έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού του... σίγουρα θα υπάρχουν ...
Υπάρχει πάντως και μια άλλη προοπτική. Δεν είναι RTW με την απόλυτη έννοια, αλλά ανοίγει ορίζοντες.
Βρίσκεις μια δουλειά που σου επιτρέπει να δουλεύεις πχ 9 μήνες και 3 να είσαι οφφ (ή 8-4 ή ...). Στα κενά κάνεις ταξίδια 3μήνα-4μηνα επιλέγοντας τμήματα ενός RTW ...
με αυτό το πλάνο, και δεν πατώνεις οικονομικά και είναι πολύ πιο εφικτή η 3μηνη-4μηνη απουσία απο την 2ετή λόγου χάρη ...
Βρίσκεις μια δουλειά που σου επιτρέπει να δουλεύεις πχ 9 μήνες και 3 να είσαι οφφ (ή 8-4 ή ...). Στα κενά κάνεις ταξίδια 3μήνα-4μηνα επιλέγοντας τμήματα ενός RTW ...
Αυτη η δουλεια οντως υπαρχει, και λεγεται ταμειο ανεργιας. :lol: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Αυτη η δουλεια οντως υπαρχει, και λεγεται ταμειο ανεργιας. :lol: :wave2:
Μπανάλ και δεν σε φτάνουν ούτε μέχρι την Πάτρα να πας..
Υπάρχει όμως και λέγεται Palaiokostas way of living... Μία-δύο μέρες το χρονο δουλεύεις κι αν δεν σε πιάσουν ταξιδεύεις τον υπόλοιπο. :lol: :wave2:
PS There is always a chance of being raped in prison... But this is another trip... And a possibility of making a movie.
road spirit
05/08/2011, 14:24
σπαμερς :alien:
μηχανικός ελευθ. επαγγελμ.με συμβάσεις μελετητικών έργων ... για παράδειγμα ...
Άκυρο το παράδειγμα.. Άλλο;
John Steed
06/08/2011, 09:53
Πως δεν το είχα σκεφτεί... :a018: :a018: :a018:
tsompanis
06/08/2011, 14:09
Θα ήθελα πάντως να ξέρω εάν υπάρχει κανείς εκεί έξω που το έχει έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού του...
εδώ είσαι και το έχω κατακούτελα και όχι στο πίσω μέρος.
είχα ξεκινήσει μερικά την εποχή 94-00 ,μετά παντρεύτηκα και μετά ως γνωστόν δεν είχα χρόνο....
επειδή και για μένα είναι το όνειρο που πρέπει να πραγματοποιηθεί, είδα ότι με παίρνει μόνο αν το σπάω.
καταρχήν έχει βρεθεί πλέον ο χρόνος (απο ιούλιο μέχρι οκτώβριο),έχω αποταμιεύσει κάποια χρήματα για αυτό τον σκοπό και ήμουν έτοιμος για την αγορά μιας άφρικα ή βαριά r80 gs-paris-dakar.
κατα δεύτερον έχω σκοπό να πηγαίνω μακριά και όταν μου τελειώνει ο χρόνος,να την αφήνω εκεί που έχω φτάσει και να φεύγω με αεροπλάνο και να επιστρέφω για την επόμενη χρονιά,μαζί με τα απαραίτητα μπικικίνια
είχα σκοπό να το ξεκινήσω φέτος αλλά η έλευση του υιού μου πάει τα σχέδια ένα χρόνο μετά
αν τώρα δεν έχω όρεξη του χρόνου και γουστάρω μπέμπη,άλλη ιστορία!
σε καλό μου βγήκε όμως!
καλά ταξίδια ρε!:beer:
Γιατί τέτοια thread δε πρέπει να μένουν στην αφάνια...:winka:
Σε πρόσφατη βόλτα μου(http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=120479),
στις Πρεσπες συνάντησα αυτό το ζευγάρι άγγλων που ταξιδεύει πάνω από ένα χρόνο πάνω σε ένα Tenere …around the world…
ΗΠΑ, Αυστραλία, Ταϊλάνδη, Λάος, Καμπότζη, Ινδία, Τουρκία….κ.α.
Στο blog που έχουν φτιάξει , έχουν πολλές πληροφορίες για το ταξίδι τους , τις χώρες που πέρασαν, προβλήματα , διαδικασίες κ.λ.π.
http://testrunjmacandjane.blogspot.com/
Γενικά , χωρίς να έχουν καμία μεγάλη εμπειρία από τόσο μεγάλα ταξίδια με μηχανή , χωρίς ο οδηγός να είναι και ο ποιο έμπειρος στην οδήγηση και με Low budget προϋπολογισμό , τα έχουν καταφέρει μια χαρά…
τελικα , ούτε «σουπερ μηχανή» θέλεις , ούτε τις ικανότητες του ροσσι , ούτε καμία κληρονομία….
Μόνο την απόφαση….
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
τελικα , ούτε «σουπερ μηχανή» θέλεις , ούτε τις ικανότητες του ροσσι , ούτε καμία κληρονομία….
Μόνο την απόφαση….
Τελικά και σούπερ μηχανή έχω, καλά για ικανότητες οδήγησης δεν το συζητώ (τον Ρόσι τον έκανα μαθήματα στις Σέρρες με τη Vespa)!!!
Η απόφαση έχει παρθεί προ πολλού και το μόνο που μας μένει είναι η κληρονομιά!
Από βδομάδα αρχίζω το ξεπούλημα!
Καλά δεν θέλω να φτάσω και σ'αυτό το σημείο(!) αλλά αν χρειαστεί δεν θα κ@λώσω!!!
Ένα τέτοιο ταξίδι νομίζω πως μπορεί να συγκριθεί μόνο με ελάχιστα πράγματα!
Με λίγη υπομονή και επιμονή όμως θα γίνει!
Υ.Γ. Ζητείται συνταξιδιώτης, κατά προτίμηση με Vespa.
Δηλαδή άμα το κάνεις, τότε τι θα νοιώσεις? Ναι ξέρω, για να απαντήσει κάποιος, πρέπει να το έχει κάνει. Μετά δηλαδή τι? Δεν έχει άλλο? Ολοκλήρωση? Περιμένεις να χαρακτεί δρόμος στον Άρη, το Πλούτωνα, το Ποσειδώνα?
Οκ, είναι αργά, φιλοσοφικά ερωτήματα, του κ@λου & της Murphys. & τότε γιατί κάθεσαι ακόμα εκεί & το διαβάζεις? Είσαι χέστης, κότα, πέρδικα, φλώρος?
Πως να νιώθεις άραγε μετά;
Γεμάτος;
Κενός;
Χαζός;
Ολοκληρωμένος;
Εξαντλημένος;
Ποιος ξέρει...
Για μένα πάντως ένα τέτοιο ταξίδι αποτελεί όνειρο ζωής.
Το μετά σίγουρα δεν το ονειρεύομαι άδειο, χωρίς ταξίδια. Το ταξίδι είτε το'χεις μέσα σου είτε όχι!
Πάντα θα θέλω να σβουρίζω κι ας έχω γυρίσει τον κόσμο όλο!
Και κάτι εκτός πλανήτη Γη δεν θα με χαλούσε :rotflmao:
Παιδιά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα...
Προσπαθώ να υπολογίσω τα χιλιόμετρα ενός τέτοιου
ταξιδιού και δεν μπορώ!
Το google maps βγάζει σφάλμα και το viamichelin
δεν έχει καν επιλογή για χώρες εκτός Ε.Ε.!!!
Τι κάνουμε ΟΕΟ;
dukeandthecity
19/12/2011, 15:22
το google maps βγαζει για "πολιτισμένες" διαδρομές π.χ. Θεσσαλονικη - novosibrsk. Αν μπείς Μογγολία - κινα βγαζει error.
Και νομιζω οτι για το κοστος υπαρχει ο κανονας των 100 δολαρίων/ημέρα.
Δεν έχω ασχοληθεί με κόστος κτλ...
Το μόνο που θέλω πρώτα απ'όλα είναι να βρω έναν τρόπο
εύκολο και γρήγορο για να υπολογίσω τα χιλιόμετρα!
Κανείς;
:confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
το google maps βγαζει για "πολιτισμένες" διαδρομές π.χ. Θεσσαλονικη - novosibrsk. Αν μπείς Μογγολία - κινα βγαζει error.
Και νομιζω οτι για το κοστος υπαρχει ο κανονας των 100 δολαρίων/ημέρα.
Για τετοιες χωρες δεν πιστευω σε καμια περιπτωση οτι θες 100 δολαρια την μερα
Αν δεις ο Ηλιας Βροχιδης λεει κατι για 3 την μερα αλλα εμενε σε σκηνη επινε νερο βρυσης και ετρωγε εκει που τρωνε οι ντοπιοι, κατι οχι πανευκολο σε ολους μας
Τωρα αν θελεις λουσα και 5αστερα λογικο να ανεβει το κοστος.
@gogos καπου ειχα κρατημενο ενα αρθρο για travel planner σε Ασια, Αφρικη κ.λ.π.
αν δεν βρεις ακρη ενα p.m. στον furious ή στον sid1967 θα σου λυσει πιστευω την απορια στα σιγουρα :beer:
αν βρω το αρθρο θα το ποσταρω
road spirit
19/12/2011, 21:54
Στέργιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να υπολογίσεις χλμ και να βγάλεις ακριβείς διαδρομές (routes) για τέτοιο ταξίδι δεν υπάρχει. Με online εργαλεία τύπου google maps, bing maps κλπ δε θα βγάλεις χλμ αποστάσεις στα περισσότερα μέρη της κεντρικής Ασίας, Ν.Α. Ασίας, Ν. Αμερικής, Αφρικής διότι δεν έχουν καταγράψει οδικά γεωγραφικά δεδομένα. Για κάποια μέρη δεν υπάρχουν καν χάρτες για gps με επαρκείς πληροφορίες για οδικό δίκτυο, κατεβάζεις ένα χάρτη "στο περίπου" και τον χρησιμοποιείς υποστηρικτικά.
Εξάλλου, νομίζω ότι σε τέτοια ταξίδια δεν μπορείς να βασίζεται σε ακριβή υπολογισμό χλμ, αλλά μόνο να κάνεις εκτίμηση. Είναι τόσο μεγάλο το ταξίδι και τόσα πολλά αυτά που μπορεί να σου συμβούν που οποιοσδήποτε σχεδιασμός σε αυστηρό πλαίσιο (όσον αφορά χλμ και διάρκεια) θα πέσει έξω 99%.
Για να καταλήξεις σε μια καλή εκτίμηση ο καλύτερος τρόπος κατα τη γνώμη μου είναι να συνδυάσεις χάραξη διαδρομών στο google με μελέτη άλλων παρόμοιων ταξιδιωτικών σε advrider και horizonsunlimited (αλλά και σε blogs ταξιδιωτών). Δεν είναι εύκολο, θέλει δουλειά. Σε περιοχές που το google δεν κάνει routing θα χρησιμοποιήσεις ευθείες γραμμές και για αυτά τα κομμάτια θα αυξήσεις αυθαίρετα τα χλμ. Εναλλακτικά θα κατεβάσεις χάρτες gps στον υπολογιστή σου και θα κάνεις έτσι τους υπολογισμούς σου (και πάλι στο περίπου, γιατί δεν θα βρίσκεις routable χάρτες για τριτοκοσμικά ή και αναπτυσσόμενα μέρη).
να επανελθω στο θεμα του θρεντ,
προσωπικα δεν εχω ιδιαιτερο καημο να γυρισω ολο τον κοσμο μονομιας, προτιμο μικρα ταξιδακια χωρις αγχος με ανεση χρονου και χορις συγκεκριμενο προγραμμα
οποτε:
φανταζομαι ενα ταξιδι, το πρωτο δλδ, στα βαλκανια.
Με ενα μοτορι τυπου F800gs μονοκαβαλος, τιγκα βαλιτσες σκηνες διαφορα αξεσουαρ, με παρεα ή χωρις και να αρχισω απο βαλκανια, ισως και λιγο παραπανω, αλλα και με βαλκανια ειμαι κομπλε. θα το προτιμουσα ανοιξη ή φθινοπορο.
Μετα θα εκανα ενα δευτερο ανατολικα, Τουρκια, λιβανο, ιορδανια μεχρι ιραν.
παλι με το ιδιο μηχανακι, με παρεα η χωρις δεν εχω θεμα...
Στο τριτο θα επιανα Β. Αφρικη οσο μπορουσα
σιγουρα θα ηθελα να παω και Ουγγαρια που εχω και κατι αναμνησεις.
μακαρι να ειχαμε εναν χορηγο απο πισω και να γυρναμε ολο τον κοσμο...
dukeandthecity
20/12/2011, 08:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Corvo
Για τετοιες χωρες δεν πιστευω σε καμια περιπτωση οτι θες 100 δολαρια την μερα
Αν δεις ο Ηλιας Βροχιδης λεει κατι για 3 την μερα αλλα εμενε σε σκηνη επινε νερο βρυσης και ετρωγε εκει που τρωνε οι ντοπιοι, κατι οχι πανευκολο σε ολους μας
Τωρα αν θελεις λουσα και 5αστερα λογικο να ανεβει το κοστος.
ο κανόνας για τα 100$ / ημέρα δεν έχει να κάνει μόνο με τις βενζίνες και την διαμονή. Σε ένα ταξίδι RTW θα κοιμηθείς και σε δωμάτιο με 3$ αλλα ίσως χρειαστεί και 5.000$ να στείλεις την μηχανή σου απο το βλαδιβοστόκ στην αλάσκα. Ή φαντάσου να πρέπει να σου στείλουν ανταλλακτικό στην ουλαν μπαταρ καπως γρήγορα :lol: :lol: :lol:
road spirit
20/12/2011, 08:41
Μάιστα! τι μάιστα? δεν πιστεύω να πτοήθηκες? μελέτη λέμε, έχει και αυτό το στάδιο του ταξιδιού την ομορφιά του