View Full Version : Αγορά από ιδιώτη με παρακράτηση - έκπληξη (!)
Buenaventura
12/01/2011, 12:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Εντάξει, μαλακίες όλοι έχομε κάνει αλλά ρε πστ μου πέσατε όλοι πάνω του να τον φάτε. Ελάτε λίγο στη θέση του, σχεδόν καινούριο μηχανάκι, σε καλύτερη τιμή, πιστευτό σενάριο μη έκδοσης πινακίδας μέσα στο 2010 όσο να είναι, κομματάκι δελεαστικό είναι.
Το θέμα είναι πως το σώζει και όχι να γελάμε εις βάρος του, απ' ότι λέει το νομικό τμήμα δεν είναι κατοχυρωμένος από πουθενά, δώστε του όσοι ξέρετε μιαν εναλλακτική αν υπάρχει κάτι τέτοιο για να λήξη όπως ξεκίνησε δλδ να κρατήσει το μηχανάκι και να πάρει άδεια στ' όνομά του. Αν δεν .... πείτε του τι πρέπει να κάνει.
:wave2: :wave2:
+1:a18:
the_passenger
12/01/2011, 12:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Να κανω μια ερωτηση; Η παρακρατηση ειναι απο το μαγαζι και στην ουσια με μορφη γραμματιων προς ενα τριτο. Αν το μαγαζι του βγαλει μια καθαρη αδεια χωρις παρακρατηση αλλα τα γραμματια στεκουν προς τον πρωτο αγοραστη γιατι θα πρεπει να υπαρχει προβλημα; Γιατι νομιζω οτι τα γραμματια προσφερουν μια ευελιξια σε αυτο το θεμα σε αντιθεση με τις τραπεζες που δεν θα ειχε καμια ελπιδα. Κανω λαθος; :confused:
Μακάρι.. απ ότι είπε προς το παρόν το μαγαζί, για λογιστικούς λόγους, προς το παρόν μπορεί η άδεια να βγεί μόνο στο όνομά του μέχρι να εξοφλήσει τα γραμμάτια.. θα ρωτήσω για πιθανή ευελιξία αλλά χλωμό με κόβω..
the_passenger
12/01/2011, 12:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Buenaventura
the_passenger,το οτι εχεις κανει χοντρη σε πολλα επιπεδα νομιζω το εχεις καταλαβει...
Απο'κει και περα κατι αλλο θελω να ρωτησω εγω.
Ποια ηταν η αρχικη αξια του scooter?
Εσυ ειπες εδωσες λιγο πανω απο 2κ για ενα μηχανακι με 150χλμ.Ποσο εκανε καινουργιο με 0 χλμ.?
Αν η διαφορα ειναι μικρη,τοτε οκ,αν ειναι μεγαλη δλδ εσυ εδωσες 2κ για κατι που καινουργιο κανει π.χ 3 και πανω,τοτε η δουλεια βρομαει ακομα περισσοτερο...
(εγω βεβαια ειμαι απαισιοδοξος,οποτε ευχομαστε ολα να ειναι μια παρεξηγηση...(ναι καλα :wacko: ))
:wave2: :wave2: :wave2:
2640 + 100 συναγερμός καινούριο
2200 σύνολο το πήρα εγώ
Nikos988
12/01/2011, 12:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
Τοτε πως μου έδειξε ασφαλιστήριο ? ήταν μούφα;
Σου έδειξε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή απλά το προσωρινό σήμα????
Αν σου έδειξε το συμβόλαιο...τότε τι να πω??? Είμαι λάθος!!!
Αν όμως σου έδειξε το σήμα, τότε ρώτα κάποιον δικό σου ασφαλιστή και θα δεις ότι μάλλον έχω δίκιο!!!
988
Να κανω μια ερωτηση; Η παρακρατηση ειναι απο το μαγαζι και στην ουσια με μορφη γραμματιων προς ενα τριτο. Αν το μαγαζι του βγαλει μια καθαρη αδεια χωρις παρακρατηση αλλα τα γραμματια στεκουν προς τον πρωτο αγοραστη γιατι θα πρεπει να υπαρχει προβλημα; Γιατι νομιζω οτι τα γραμματια προσφερουν μια ευελιξια σε αυτο το θεμα σε αντιθεση με τις τραπεζες που δεν θα ειχε καμια ελπιδα. Κανω λαθος; :confused:
Γιατι αν δε πληρωσει ο αλλος το γραματιο, τι θα κανει το μαγαζι?
Θα παρει τη μηχανη που ειναι σε αλλουνου ονομα?
Οταν το εξοφλησει ο αλλος το μεταβιβαζει
the_passenger
12/01/2011, 12:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikos988
Σου έδειξε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή απλά το προσωρινό σήμα????
Αν σου έδειξε το συμβόλαιο...τότε τι να πω??? Είμαι λάθος!!!
Αν όμως σου έδειξε το σήμα, τότε ρώτα κάποιον δικό σου ασφαλιστή και θα δεις ότι μάλλον έχω δίκιο!!!
988
Ήταν ένα χαρτί ασφάλισης για 1 μήνα περίπου απ'ότι θυμάμαι.... ασφαλιστήριο πρέπει να ήταν αλλά δεν έδωσα προσοχή σε αυτό επειδή η ασφάλιση αφορούσε αυτόν και όχι το όχημα...
blackbusa
12/01/2011, 12:58
το μαγαζι σου κανει παρακρατηση για εναν λογο...να μην πουλησεις το μηχανακι πριν το πληρωσεις ολο....τα γραμματια εχουν καποια "αξια" (λεμε τωρα....κολοχαρτα ειναι ) αλλα δεν σου εξασφαλιζετε οτι θα πληρωθεις...εστω και καθυστερημενα....οταν ηταν οι τραπεζες στο κολπο (σαν δανειο βεβαιως βεβαιως) στους πωλητες στα παπαρια τους η παρακρατηση γιατι το ποσο το επερναν αμεσα....για να μην πουμε για τις τραπεζες που σε ειχαν δεμενο χειροποδαρα απο οποιοδηποτε περιουσιακο σου στοιχειο...
αρα στην προκειμενη περιπτωση...ενα λαμογιο το εχουμε σιγουρο...εγω θα ελεγα και 2....
:wave2:
the_passenger
12/01/2011, 13:00
Θένξ...
τί τα κάνουμε τώρα (τα λαμόγια..) ??? .... θα πιέσω και βλέπουμε...
1) Ο τυπος παρηγγειλε ενα μηχανακι τον δεκεμβρη,
2) Δεν εβγαλε αδεια τον δεκεμβρη γιατι θα επρεπε να πληρωσει και τα τελη του 2010 και επειδη το 2010 τελειεωνε ειπε να περιμενει να βγαλει 1η αδεια το 2011
3) Επειδη ηταν φιλος με τον μαγαζατορα του το εδωσε ετσι χωρις αδεια (παρανομα) να το κανει καμια βολτα και σε λιγες μερες που θα αλλαζε ο χρονος θα εβγαζε και την αδεια θα γλυτωνε και τα τελη του 2010.
4) Αλλα ο τυπος πηρε βολτα το μηχανακι και πιθανον δεν του αρεσε, ειδε οτι τελικα δεν εβγαινε οικονομικα η τον εκραξε η γυναικα του, δεν ξερω κι εγω τι. και ηθελε να το επιστρεψει
5) Ελα ομως που τωρα πλεον το μηχανακι ειναι μεταχειρισμενο και δεν επιστρεφεται (εστω και 50λμ να εχει κανει ειναι μεταχειρισμενο)
και καπου εκει εμφανιστηκες εσυ που του εδωσες τα 2000? ζεστα και μενει ενα υπολοιπο που οταν πληρωθει και αυτο υπαρχει μια περιπτωση να γινει δικο σου το μηχανακι.
Εγω αυτα καταλαβαινω με το φτωχο μου το μυαλο
αληθεια ποσο εχει το συγκεκριμενο μηχανακι καινουριο?
sergiosm
12/01/2011, 13:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από geohud
1) Ο τυπος παρηγγειλε ενα μηχανακι τον δεκεμβρη,
2) Δεν εβγαλε αδεια τον δεκεμβρη γιατι θα επρεπε να πληρωσει και τα τελη του 2010 και επειδη το 2010 τελειεωνε ειπε να περιμενει να βγαλει 1η αδεια το 2011
3) Επειδη ηταν φιλος με τον μαγαζατορα του το εδωσε ετσι χωρις αδεια (παρανομα) να το κανει καμια βολτα και σε λιγες μερες που θα αλλαζε ο χρονος θα εβγαζε και την αδεια θα γλυτωνε και τα τελη του 2010.
4) Αλλα ο τυπος πηρε βολτα το μηχανακι και πιθανον δεν του αρεσε, ειδε οτι τελικα δεν εβγαινε οικονομικα η τον εκραξε η γυναικα του, δεν ξερω κι εγω τι. και ηθελε να το επιστρεψει
5) Ελα ομως που τωρα πλεον το μηχανακι ειναι μεταχειρισμενο και δεν επιστρεφεται (εστω και 50λμ να εχει κανει ειναι μεταχειρισμενο)
και καπου εκει εμφανιστηκες εσυ που του εδωσες τα 2000? ζεστα και μενει ενα υπολοιπο που οταν πληρωθει και αυτο υπαρχει μια περιπτωση να γινει δικο σου το μηχανακι.
Εγω αυτα καταλαβαινω με το φτωχο μου το μυαλο
αληθεια ποσο εχει το συγκεκριμενο μηχανακι καινουριο?
Μακάρι να είναι έτσι και ο τύπος να μην είναι απατεώνας.
Το ερώτημα όμως είναι το εξής:
Γιατί δεν του είπε ότι υπήρχε παρακράτηση κυριότητας;;;;
the_passenger
12/01/2011, 13:12
Το σενάριο είναι έτσι ακριβώς, +10000, καλώς εχόντων....
Βέβαια αυτό το απέκρυψε (παρακράτηση)..... μόλις βρώ λίγο χρόνο θα γράψω και λεπτομέρειες για το προφίλ του τύπου, πιστεύω οτι δεν είναι απατεώνας (αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα) ...
Nikos988
12/01/2011, 13:12
Ήταν ένα χαρτί ασφάλισης για 1 μήνα περίπου απ'ότι θυμάμαι.... ασφαλιστήριο πρέπει να ήταν αλλά δεν έδωσα προσοχή σε αυτό επειδή η ασφάλιση αφορούσε αυτόν και όχι το όχημα...
Έρχεσαι στα λόγια μου!!! Αυτό είναι το προσωρινό σήμα το οποίο έχει ισχύ ένα μήνα, μέσα στον οποίο σου έρχεται το οριστικό συμβόλαιο!!!
Το προσωρινό σήμα το βγάζει ο ασφαλιστής ενώ το συμβόλαιο η ασφάλεια!!!
Και δεν βγάζει συμβόλαιο αν δεν πάρει την άδεια!!!
988
the_passenger
12/01/2011, 13:15
σύν ότι πήρε δώρο 370? αντί για 1500? (υπάλληλος δήμου) .... ζορίστικε και το παράτησε ....
Με το μαγαζί είναι πελάτης 10 χρόνια, έχει πάρει και δώσει πολλά μηχανάκια κλπ.. θελω να πιστεύω ότι έχω ελπίδες.. Το καλό σενάριο ταιριάζει απόλυτα, διστυχώς και το κακό βέβαια..
sergiosm
12/01/2011, 13:15
Το σενάριο είναι έτσι ακριβώς, +10000, καλώς εχόντων....
Βέβαια αυτό το απέκρυψε (παρακράτηση)..... μόλις βρώ λίγο χρόνο θα γράψω και λεπτομέρειες για το προφίλ του τύπου, πιστεύω οτι δεν είναι απατεώνας (αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα) ...
Ωραία, πες του λοιπόν ότι ο δικηγόρος σου, σου είπε να του κάνεις μήνυση για απάτη αν δεν σου δώσει τα λεφτά να δεις πως θα αντιδράσει.
Αν δεν στα δώσει κάντου την.
Στην τελική αν τελικά τα βρήκε το μόνο εύκολο είναι να τον αθωώσεις.
the_passenger
12/01/2011, 13:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikos988
Έρχεσαι στα λόγια μου!!! Αυτό είναι το προσωρινό σήμα το οποίο έχει ισχύ ένα μήνα, μέσα στον οποίο σου έρχεται το οριστικό συμβόλαιο!!!
Το προσωρινό σήμα το βγάζει ο ασφαλιστής ενώ το συμβόλαιο η ασφάλεια!!!
Και δεν βγάζει συμβόλαιο αν δεν πάρει την άδεια!!!
988
τότε αυτό πρέπει να ήταν , +1
the_passenger
12/01/2011, 13:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Ωραία, πες του λοιπόν ότι ο δικηγόρος σου, σου είπε να του κάνεις μήνυση για απάτη αν δεν σου δώσει τα λεφτά να δεις πως θα αντιδράσει.
Αν δεν στα δώσει κάντου την.
Στην τελική αν τελικά τα βρήκε το μόνο εύκολο είναι να τον αθωώσεις.
με κάτι τέτοιο λέω να τον πιέσω αρχικα΄ και βλέπουμε...
the_passenger
12/01/2011, 13:19
Φυσικά μου ζήτησε, έπειτα, 100000 συγγνώμη, οτι υπογράφει οτιδήποτε θέλω κλπ κλπ .... το καλό σενάριο ταιριάζει με όλα.. θέλουμε να πιστεύουμε..
δωσε λιγο χρονο να βρει και τα υπολοιπα να ξεχρεωσει το μηχανακι και να γινει δικο σου.
τα ?2000+κατι τα δικα σου πιθανον τα εδωσε στον εμπορο μαζι με καποια προκαταβολη που θα ειχε δωσει πιο πριν,
καινουριο ποσο εχει?
για να δουμε ποσα μενουν για να το ξεχρεωσει
Να σου προτείνω μια λύση λίγο μπακαλέξ? Παίζει και να μπλέξεις βέβαια αλλά ίσως διασφαλίσει την κατάσταση. Αλλά σίγουρα πρέπει να εμπλέξεις και δικηγόρο για να σε συμβουλεύσει αν σε καλύπτει αυτό και να γλιτώσεις τις μηνύσεις (σαν μέσο πίεσης όμως θα τους απειλήσεις σίγουρα με τον δικηγόρο)
Το μαγαζί έχει γραμμάτια απο τον τύπο αξίας όσο το μηχανάκι, εσένα ο τύπος σου χρωστάει 2.000
1ον. Ζητάς να τα δεις για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι μούφα επιχείρημα.
2ον. Το μαγαζί εκδίδει νέα γραμμάτια προς εσένα,τα υπογράφεις και σου βγάζει την άδεια στο όνομα σου.
3ον. Εσύ εκδίδεις γραμμάτια προς τον τύπο ίδια αξίας
4ον. Σκίζετε τα αρχικά Μαγαζί-->τυπά
Έτσι εσύ οφείλεις στο μαγαζί την αξία της μηχανής, ο τύπος οφείλει προς εσένα ίδιο ποσό. Παίρνεις εσύ τις δόσεις-γραμμάτια απο τον τύπο και ξεχρεώνεις το μαγαζί με κάθε δόση.
Βέβαια το πιο πιθανό είναι να το πληρώσεις διπλά, αλλά τουλάχιστον θα το έχεις στο όνομα και αν είσαι τυχερός θα προλάβεις να το πουλήσεις σε άλλο θύμα πριν γίνει η μεταβίβαση(ξέρεις, ζήτα το για βόλτα για καμιά εβδομάδα :rotflmao: )
Αν και γενικά σε τέτοια θέματα τείνω να είμαι καλοπροαίρετος, κάτι με πειράζει: Ο τύπος έχει αγοράσει και έχει πουλήσει μοτοσυκλέτες στο παρελθόν, οπότε πώς είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ότι μέχρι να ξεπληρώσει το μηχανάκι η κυριότητα παρακρατείται; Ή ξέχασε ότι το χρωστάει μέσα σε ένα μήνα; Εκτός αυτού το ότι τα δύο χιλιάρικα εξαφανίστηκαν μου φαίνεται ύποπτο.
Δική μου άποψη είναι να προσεγγίσεις το θέμα ευγενικά αλλά να φροντίσεις την εξασφάλισή σου χωρίς τον παραμικρό οίκτο. Στη χειρότερη πες στον πωλητή να πάρει καταναλωτικό ή να χρεώσει την πιστωτική του και να το ξεπληρώσει αμέσως. Δυο χιλιάρικα πρέπει να παλεύονται.
Με τα λεφτά που γλύτωσες πάρε καλύτερα ένα δικηγόρο.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Αντε και μια τρίτη: Εμεις γιατι να παμε μαζί σου να ριξουμε ξυλο; Τι θα κερδίσουμε; :smokin:
Γιατί είσαι "άνθρωπος ρε" ... !!! :cry: Όλο και κάτι κέρδιζαν όσοι έκαναν αντίστοιχς δουλειές "νονών" .
giwrgosktm300
12/01/2011, 15:55
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Acacius
[B]Αν και γενικά σε τέτοια θέματα τείνω να είμαι καλοπροαίρετος, κάτι με πειράζει: Ο τύπος έχει αγοράσει και έχει πουλήσει μοτοσυκλέτες στο παρελθόν, οπότε πώς είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ότι μέχρι να ξεπληρώσει το μηχανάκι η κυριότητα παρακρατείται; Ή ξέχασε ότι το χρωστάει μέσα σε ένα μήνα; Εκτός αυτού το ότι τα δύο χιλιάρικα εξαφανίστηκαν μου φαίνεται ύποπτο.
ακριβως τις ιδιες αποριες εχω κι εγω+ οτι αφου ο μαγαζατορας τον ξερει κι εχει συνεργαστει τοσες φορες γιατι του εκανε παρακρατηση;.Ειχε τυχει και στην κοπελα μου παντως οταν πηρε μια μηχανη ο μαγαζατορας της ειπε οτι δε θα κανει παρακρατηση κ τελικα ειχε κανει και το ειδαμε οταν ηρθε η ςρα να την πουλησει.Ελπιζω να βγαλεις ακρη παντως.Και εμπιστοσυνη ουτε στον κωλο μας γενικα
9 σελίδες δεν άντεξα να τις διαβάσω...
αλλά ρε φίλε....
ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΣΕΚΑΡΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ????
edit: άκυρο :D
Cpt. Haddock
13/01/2011, 00:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
[...]edit: άκυρο :D
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
webassasin
13/01/2011, 01:36
Η λυση..
220744
the_passenger
13/01/2011, 03:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Να σου προτείνω μια λύση λίγο μπακαλέξ? Παίζει και να μπλέξεις βέβαια αλλά ίσως διασφαλίσει την κατάσταση. Αλλά σίγουρα πρέπει να εμπλέξεις και δικηγόρο για να σε συμβουλεύσει αν σε καλύπτει αυτό και να γλιτώσεις τις μηνύσεις (σαν μέσο πίεσης όμως θα τους απειλήσεις σίγουρα με τον δικηγόρο)
Το μαγαζί έχει γραμμάτια απο τον τύπο αξίας όσο το μηχανάκι, εσένα ο τύπος σου χρωστάει 2.000
1ον. Ζητάς να τα δεις για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι μούφα επιχείρημα.
2ον. Το μαγαζί εκδίδει νέα γραμμάτια προς εσένα,τα υπογράφεις και σου βγάζει την άδεια στο όνομα σου.
3ον. Εσύ εκδίδεις γραμμάτια προς τον τύπο ίδια αξίας
4ον. Σκίζετε τα αρχικά Μαγαζί-->τυπά
Έτσι εσύ οφείλεις στο μαγαζί την αξία της μηχανής, ο τύπος οφείλει προς εσένα ίδιο ποσό. Παίρνεις εσύ τις δόσεις-γραμμάτια απο τον τύπο και ξεχρεώνεις το μαγαζί με κάθε δόση.
Βέβαια το πιο πιθανό είναι να το πληρώσεις διπλά, αλλά τουλάχιστον θα το έχεις στο όνομα και αν είσαι τυχερός θα προλάβεις να το πουλήσεις σε άλλο θύμα πριν γίνει η μεταβίβαση(ξέρεις, ζήτα το για βόλτα για καμιά εβδομάδα :rotflmao: )
Πολύ καλή ιδεά φίλε, αυτό ήταν και η πρώτη σκέψη της δικηγόρου μου μόλις της είπα τηλεφωνικά μέσα σε 2 λεπτά το θέμα (δε μπορεί να με αναλάβει για άσχετους λόγους), με συναλλαγματικές που θα υπογράψει ο τύπος προς εμένα. Ετσι η άδεια θα είναι στο όνομά μου, η παρακράτηση βέβαια στο μαγαζί, εγώ θα πληρωνω νέα γραμμάτια προς το μαγαζί και παράλληλα ο τύπος σε μένα.
Το μόνο που με προβληματίζει σε αυτή τη λύση είναι οτι δεν έχω τίποτα ως εγγύηση να κρατάω τον τύπο.. ( παρά μόνο τη απειλή της καταφυγής δικαστικά αν δε με πληρώνει?.. )
Cpt. Haddock
13/01/2011, 03:33
Πολύ καλή ιδεά φίλε,[...]
Βασικά ειναι μια απιστευτη συναλλαγη αέρα (kitting) όπου ο ενας θα κυνηγάει τον αλλον....
Αμφιβολης νομιμότητας το όλο σκηνικό, μονο με ιδιωτικά συμφωνητικά και αιθέρια εγγυηση
(έχει απολυθεί κοσμος σε τραπεζες που βοηθούσε τετοιες καταστάσεις)
John Steed
13/01/2011, 03:39
Εμένα γιατί μου φαίνεται πως έτσι θα μπλέξεις περισσότερο αντί να ξεμπλέξεις?
Τα γραμμάτια τα έχεις δεί? Γράφουν τον αριθμό πλαισίου?
Πως στο καλό ισχύει η παρακράτηση χωρίς να γράφεται στην άδεια, εφόσων αυτή δεν υπάρχει?
the_passenger
13/01/2011, 03:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Εμένα γιατί μου φαίνεται πως έτσι θα μπλέξεις περισσότερο αντί να ξεμπλέξεις?
Τα γραμμάτια τα έχεις δεί? Γράφουν τον αριθμό πλαισίου?
Πως στο καλό ισχύει η παρακράτηση χωρίς να γράφεται στην άδεια, εφόσων αυτή δεν υπάρχει?
Θα πάω να τα δώ σήμερα ιδίοις όμμασι, και θα δω πως ταυτοποιείται το μηχανάκι από αυτά (λογικά θα έχουν τον αριθμό πλαισίου)
the_passenger
13/01/2011, 03:54
Βασικά ειναι μια απιστευτη συναλλαγη αέρα (kitting) όπου ο ενας θα κυνηγάει τον αλλον....
Αμφιβολης νομιμότητας το όλο σκηνικό, μονο με ιδιωτικά συμφωνητικά και αιθέρια εγγυηση
(έχει απολυθεί κοσμος σε τραπεζες που βοηθούσε τετοιες καταστάσεις)
Έχω σκεφτεί και το άλλο, να ζητήσω από τον τύπο να "μεταφέρει" την παρακράτηση σε δικό του μηχανάκι. Πολύ χλωμό να δεχτει - άν γίνεται κι όλας (αλλά και να γίνεται θα πει ότι δε γίνεται για να μήν το κάνει..)
Cpt. Haddock
13/01/2011, 03:56
Έχω σκεφτεί και το άλλο, να ζητήσω από τον τύπο να "μεταφέρει" την παρακράτηση σε δικό του μηχανάκι. [...]
:cry:
Έχω σκεφτεί και το άλλο....
Μην σκέφτεσαι κάτι άλλο από αυτό που είπαμε για την νομική και νόμιμη οδό....
the_passenger
13/01/2011, 03:59
:cry:
όχι έτσι απλά, με το ρόπαλο που είναι από πάνω :alien:
Cpt. Haddock
13/01/2011, 04:01
όχι έτσι απλά, με το ρόπαλο που είναι από πάνω :alien:
Ναι, ναι. Και μετα να σου τραβηξουν καμια μηνυση για προκληση σωματικώνΕ βλαβώνΕ και να πληρώνεις κι άλλα....
the_passenger
13/01/2011, 04:08
Ναι, ναι. Και μετα να σου τραβηξουν καμια μηνυση για προκληση σωματικώνΕ βλαβώνΕ και να πληρώνεις κι άλλα....
όχι προς θεού, υπερβάλλω, λεκτική πίεση εννοώ (η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει .. που λέει) ;)
John Steed
13/01/2011, 04:15
Εγώ θα σου πρότεινα η επόμενη επίσκεψή σου να είναι μαζί με δικηγόρο και οι δυό τους στο μαγαζί.....
Εσύ ΔΕΝ θα μιλάς, μόνο αν σε ρωτήσει ο δικηγόρος σου....
Μην λυπηθείς τα χρήματα για δικηγόρο αυτή τη στιγμή, γιατί κινδυνεύεις να τα χάσεις όλα....
...Και μετά.... Στην υγειά του κορόιδου....:sad:
και εγώ αυτό δεν κατάλαβα, πως γίνεται παρακράτηση χωρίς την άδεια? μόνο με τον αριθμό πλαισίου? Δύσκολο το κόβω....
the_passenger
13/01/2011, 04:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
και εγώ αυτό δεν κατάλαβα, πως γίνεται παρακράτηση χωρίς την άδεια? μόνο με τον αριθμό πλαισίου? Δύσκολο το κόβω....
Μακάρι να μην ισχύει παρακράτηση λόγω αυτού.. αλλά κι έτσι να είναι.. πώς βγάζω άδεια κυκλοφορίας στο όνομά μου;
Cpt. Haddock
13/01/2011, 04:59
Μακάρι να μην ισχύει παρακράτηση λόγω αυτού.. αλλά κι έτσι να είναι.. πώς βγάζω άδεια κυκλοφορίας στο όνομά μου;
Ρε φιλε, πραγματικα....
Ξεκινησες το όλο θεμα με την παρακρατηση και ΔΕΝ ξέρεις εαν υφίσταται παρακράτηση ή όχι;
Στην τελική, πήγαινε ρωτα σε καποιον πιο αρμόδιο, πχ ενα διεκπεραιωτη, στο υπουργείο, στο ΚΕΠ.
Ψαξε σε κανενα γκουγκλ.
Πρώτη φορά αγοράζεις καποιο όχημα;
the_passenger
13/01/2011, 05:03
Ρε φιλε, πραγματικα....
Ξεκινησες το όλο θεμα με την παρακρατηση και ΔΕΝ ξέρεις εαν υφίσταται παρακράτηση ή όχι;
Στην τελική, πήγαινε ρωτα σε καποιον πιο αρμόδιο, πχ ενα διεκπαιρεωτη, στο υπουργείο, στο ΚΕΠ.
Ψαξε σε κανενα γκουγκλ.
Πρώτη φορά αγοράζεις καποιο όχημα;
Γνωρίζω ότι ισχύει παρακράτηση φυσικά. Αυτό που εννοώ είναι μην τυχών και ειναι "αβάσιμη" ας πούμε λόγω του ότι δεν υπάρχει άδεια.
Δόξα το θεό έχω κάνει και συναλλαγη 150πλάσιας αξίας (ακινήτου) και όλα καλά (φυσικά εκεί φυλάγεσαι και 150 φορές περισσότερο... )
the_passenger
13/01/2011, 05:03
edit:
( Μακάρι να μην ισχύει παρακράτηση λόγω αυτού .. )
Cpt. Haddock
13/01/2011, 05:05
Γνωρίζω ότι ισχύει παρακράτηση φυσικά. Αυτό που εννοώ είναι μην τυχών και ειναι "αβάσιμη" ας πούμε λόγω του ότι δεν υπάρχει άδεια.
Και πως ακριβως περιμένεις να το μάθεις; :confused:
Απο καποιο ποστ εδω μεσα; :confused:
Απο πού γνωρίζεις οτι έχει παρακράτηση το μηχανακι;
John Steed
13/01/2011, 05:05
http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=297&id=&tid=297
Έκδοση άδειας κυκλοφορίας νέου επιβατηγού αυτοκινήτου ή επιβατικής μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης:
Αρμόδια Υπηρεσία
Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου.
Προϋποθέσεις
Απαιτούμενα δικαιολογητικά
● Πιστοποιητικά ταξινόμησης τελωνείων /κατασκευαστή OΔΔY (όπου βεβαιώνεται από την εφορία η καταβολή οικονομικών επιβαρύνσεων).
● Εφόσον πρόκειται για καινούργιο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα απαιτείται να έχει εκδοθεί δελτίο έγκρισης τύπου από τη Διεύθυνση Τεχνολογίας Οχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, να υποβληθεί δε το πιστοποιητικό συμμόρφωσης που συνοδεύει το όχημα.
● Παραστατικό καταβολής ισχύοντος τέλους μεταβίβασης αυτοκινήτου και τέλους αδείας οχήματος από τράπεζα συμβεβλημένη με την αρμόδια Ν.Α. εφόσον δεν υπόκειται σε Φ.Π.Α. (Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί γνωστοποιείται στον ενδιαφερόμενο από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών)
Και θα χρειαστείς και αυτό:
http://www.yme.gr/odigospoliti/download/2.1adia%20kikloforias%20IX.pdf
Με κάποια επιφύλαξη μπορεί να γίνει παρακράτηση ΧΩΡΙΣ άδεια κυκλοφορίας και μόνο με τον αριθμό πλαισίου. Η παρακράτηση γίνεται έτσι κι αλλιώς απ΄το Υπουργείο και εφόσον ο πωλητής δεν είναι υποχρεωμένος να πουλήσει το όχημα με άδεια κυκλοφορίας (σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα νομίζω) μπορεί να το κάνει. Θα το τσεκαρω αργότερα.
Για τις άδειες κυκλοφορίας και που αναφέρεται η παρακράτηση, στις νεες άδειες το γράφει (συνήθως) στο πίσω μέρος που έχει τις παρατηρήσεις. Επειδή όμως μπορεί και να μην αναφέρεται εκεί, το βλέπουμε στην πρώτη σελίδα της άδειας κάτω κάτω στο πεδίο C4. Αν υπάρχουν δύο παυλίτσες (ΙΙ) έχει γίνει παρακράτηση.
the_passenger
13/01/2011, 05:12
Και πως ακριβως περιμένεις να το μάθεις; :confused:
Απο καποιο ποστ εδω μεσα; :confused:
Απλά ο φίλος πρίν μου έβαλε την ιδέα μην τυχών και είναι "αβάσιμη" η παρακράτηση λόγω του ότι δεν έχει εκδοθεί άδεια, είναι μια ιδεα, μπορεί και να μην ισχύει. Θα ρωτήσω και δικηγόρο επ'αυτού μήπως και ισχύει κάτι.
Τα πόστ μου δίνουν ιδέες και τρόπους αντιμετώπισης και τα θεωρώ πολύτιμα (καλά κάποια πόστς με κράζουν κι όλας αλλά δεν πειράζει, κι εγώ με κράζω.. εξ'άλλου κι αυτοί που με κράζουν δεν είναι "ελεύθεροι" λαθών.... )
.
Σίγουρα η πιό απλή απάντηση είναι πας σε δικηγρόρο, βέβαια ο δικηγόρος, μεροκάματα θέλει.. ;)
Cpt. Haddock
13/01/2011, 05:13
[...]Σίγουρα η πιό απλή απάντηση είναι πας σε δικηγρόρο, βέβαια ο δικηγόρος, μεροκάματα θέλει.. ;)
Αν προσεξες, εγω δεν ειπα για δικηγόρο. Επισης το γκουγκλ ειναι τζαμπα :winka:
Παρε τηλέφωνο ενα γραφειο διεκπεραίωσης ή και μια σχολή οδηγών. Αυτο θα κανει και ο δικηγόρος άλλωστε (απλα θα σε χρεώσει)
the_passenger
13/01/2011, 05:14
Μου το είπε και ο ιδιώτης και από το μαγαζί, θα δω σήμερα και τα γραμμάτια από κοντά
Cpt. Haddock
13/01/2011, 05:23
Μου το είπε και ο ιδιώτης
α!
και από το μαγαζί
οκ :lol:
θα δω σήμερα και τα γραμμάτια από κοντά
Η ύπαρξη γραμματίων και η παρακράτηση δεν συμβαδίζουν απαραίτητα. Το τάιγκερ το πληρωσα σε 5 δόσεις, αλλα η άδεια ήταν εξ' αρχης καθαρή, χωρις παρακράτηση
the_passenger
13/01/2011, 05:30
...
Η ύπαρξη γραμματίων και η παρακράτηση δεν συμβαδίζουν απαραίτητα. Το τάιγκερ το πληρωσα σε 5 δόσεις, αλλα η άδεια ήταν εξ' αρχης καθαρή, χωρις παρακράτηση
Μακάρι να είναι απλά συννενοημένοι και να μην υπάρχει παρακράτηση! Θα το ζητήσω να το δώ σήμερα γραπτά μαζί με τα γραμμάτια. Θα ήταν θείο δώρο ........
Εν τω μεταξύ έχεις κι ένα point παραπάνω, γιατί ο τύπος μετά τα όλα σκηνικά, κάπως επέμεινε να βγεί η άδεια στο όνομά του αρχικά, οτι είναι η μόνη λύση τώρα λογιστικά, (λόγω της παρακράτησης - μου το είπε βεβαια και το μαγαζί προφορικά οτι υπάρχει παρακράτηση) και τώρα μου βάζεις ψύλλους στ'αυτιά..
(υγ: έχει χαθεί η μπάλα σε σχέση με όλα τα προφανή της συναλλαγής που περιγράφω, και του τί ακριβώς ισχύει μπορεί να έχει παιχτεί από πίσω... :sick: )
John Steed
13/01/2011, 05:30
Αυτή τη στιγμή που δεν υπάρχει άδεια, στα γραμμάτια επάνω (λογικά) θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός πλαισίου.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως στην εκδοθείσα άδεια, αναγκαστικά θα μπει παρακράτηση...
Η μόνη παρακράτηση που μπορώ να σκεφτώ είναι ο μαγαζάτορας να μην σου δίνει τα χαρτιά εκτελωνισμού που είναι απαραίτητα για να εκδοθεί η άδεια.
Με κάποια επιφύλαξη βέβαια, όλα αυτά....
the_passenger
13/01/2011, 05:32
Αυτή τη στιγμή που δεν υπάρχει άδεια, στα γραμμάτια επάνω (λογικά) θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός πλαισίου.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως στην εκδοθείσα άδεια, αναγκαστικά θα μπει παρακράτηση...
Η μόνη παρακράτηση που μπορώ να σκεφτώ είναι ο μαγαζάτορας να μην σου δίνει τα χαρτιά εκτελωνισμού που είναι απαραίτητα για να εκδοθεί η άδεια.
Με κάποια επιφύλαξη βέβαια, όλα αυτά....
Μακάρι να είναι αρκετό το χαρτί εκτελωνισμού που έχω.. σημειώνω ότι είναι φωτοαντίγραφο, με σφραγίδα όμώς και υπογραφή του μαγαζιού
Cpt. Haddock
13/01/2011, 05:33
Μακάρι [...]
2 μέρες τωρα, αυτό γραφεις...
Σα να μην είχες πληρώσει εσυ τα λεφτα :sick:
+990
Αν δεν υπάρχει παρακράτηση μέσω του υπουργείου, το όχημα είναι καθαρό και μπορεί να μεταβιβαστεί.
Λοιπόν, απ΄ότι έμαθα ΔΕΝ μπορεί να έχει γίνει παρακράτηση χωρίς άδεια κυκλοφορίας εκτός και αν το όχημα δεν βγάζει πινακίδες (μηχανήματα εντός χώρου εργοστασίου, αγωνιστικά κλπ).
Επομένως μλκς σου λένε. Προφανώς ο έμπορος έχει τα χαρτιά της μοτό, έχει τα γραμμάτια του τύπου και δεν θα στα δώσει αν δεν εξοφληθεί, ή δεν πληρώσει ο άλλος τα γραμμάτια.
Το πρόβλημα είναι ότι έχεις δώσει λεφτά σε κάποιον που φαίνεται πουθενά. Δηλαδή το μηχανάκι δεν έχει περάσει ποτέ κάτω απ΄την κατοχή του (με ή χωρίς παρακράτηση).
Μακάρι να είναι αρκετό το χαρτί εκτελωνισμού που έχω.. σημειώνω ότι είναι φωτοαντίγραφο, με σφραγίδα όμώς και υπογραφή του μαγαζιού
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ε άμα είναι έτσ' εντάξ'
John Steed
13/01/2011, 05:37
Πάρε κατευθείαν τηλέφωνο στο υπουργείο μεταφορών ή σε κάποιο μηχανολογικό και ρώτα αν με αυτό το χαρτί μπορείς να βγάλεια άδεια
PortisHead
13/01/2011, 05:38
Το τάιγκερ το πληρωσα σε 5 δόσεις
Να και καποιος που δεν τον εχει αγγιξει η κριση.
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
Πάρε κατευθείαν τηλέφωνο στο υπουργείο μεταφορών ή σε κάποιο μηχανολογικό και ρώτα αν με αυτό το χαρτί μπορείς να βγάλεια άδεια
με ένα φωτοαντίγραφο με σφραγίδα απο κατάστημα; Εσύ τι λες;
John Steed
13/01/2011, 05:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Εμμμ.....:look:
Καλά ντε, μη βαράς.....:blush:
the_passenger
13/01/2011, 05:58
2 μέρες τωρα, αυτό γραφεις...
Σα να μην είχες πληρώσει εσυ τα λεφτα :sick:
Δε νομίζω οτι είναι περίεργο που γράφω ότι μακάρι να μην ισχύει νομικά παρακράτηση.
Δεν θα σχολιάσω το δεύτερο
Δε νομίζω οτι είναι περίεργο που γράφω ότι μακάρι να μην ισχύει νομικά παρακράτηση.
Δεν θα σχολιάσω το δεύτερο
Επειδή χαθήκαμε στα μάλλον και στα ίσως....
Τι ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις;
the_passenger
13/01/2011, 06:03
προφανώς δύσκολο ...
the_passenger
13/01/2011, 06:11
Επειδή χαθήκαμε στα μάλλον και στα ίσως....
Τι ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις;
Αρχικά θα ελέγξω σήμερα από κοντά τα γραμμάτια και την παρακράτηση. Αν η φάβα αυτή έχει λάκκο και και δικαιούμαι την άδεια στο όνομά μου καλώς.
Αν όχι, επειτα θα πιέσω με την απειλή εξωδίκου κλπ
Αν δε βγεί τίποτα από αυτά, το βλέπω για δικηγόρο και εξώδικο ...
Θα σας ενημερώσω μετά τον έλεγχό μου σήμερα, ώστε να απαλειφθούμε μερικά από τα μάλλον και τα ίσως γιατί βλέπω ότι τα σενάρια είναι πολλά κι έχω αρχίσει να ζαλίζω το φόρουμ! :dizzy:
Αρχικά θα ελέγξω σήμερα από κοντά τα γραμμάτια και την παρακράτηση. Αν η φάβα αυτή έχει λάκκο και και δικαιούμαι την άδεια στο όνομά μου καλώς.
Πως θα γίνει ο έλεγχος δλδ; δεν σε καταλαβαίνω.... Η παρακράτηση θα γίνει έτσι κι αλλιως απο το κατάστημα. Η άδεια ειναι το ζητούμενο σε ποιου τ' ονομα θα βγει και δεν το βλέπω να βγαίνει στο δικό σου.
Αν όχι, επειτα θα πιέσω με την απειλή εξωδίκου κλπ
Θα απειλήσεις το κατάστημα; Συγκεντρώσου.
Αν δε βγεί τίποτα από αυτά, το βλέπω για δικηγόρο και εξώδικο ...
Πάρε ένα τηλεφωνάκι τον πωλητή και πες του το απο τώρα. Ότι του δίνεις Χ μέρες να σου επιστρέψει τα χρήματα αλλιώς πάς για μήνυση.
Θα σας ενημερώσω μετά τον έλεγχό μου σήμερα, ώστε να απαλειφθούμε μερικά από τα μάλλον και τα ίσως γιατί βλέπω ότι τα σενάρια είναι πολλά κι έχω αρχίσει να ζαλίζω το φόρουμ! :dizzy:
Για να δούμε....
the_passenger
13/01/2011, 06:49
Πως θα γίνει ο έλεγχος δλδ; δεν σε καταλαβαίνω.... Η παρακράτηση θα γίνει έτσι κι αλλιως απο το κατάστημα. Η άδεια ειναι το ζητούμενο σε ποιου τ' ονομα θα βγει και δεν το βλέπω να βγαίνει στο δικό σου.
Θα απειλήσεις το κατάστημα; Συγκεντρώσου.
Πάρε ένα τηλεφωνάκι τον πωλητή και πες του το απο τώρα. Ότι του δίνεις Χ μέρες να σου επιστρέψει τα χρήματα αλλιώς πάς για μήνυση.
Για να δούμε....
- Θα δώ τα γραμμάτια, και θα ζητήσω να δω που φαίνεται ότι υπάρχει παρακράτηση.
- Δεν το διευκρίνισα, εννοώ θα απειλήσω με εξώδικο τον ιδιώτη. Δε θεωρώ και καθόλου παράλογο όμως, αναλόγως και του τί θα βρεθεί στα χαρτιά-γραμμάτια και λοιπά, το εξώδικο να αφορά ιδιώτη+κατάστημα, αν φανεί οτι την έχουν "στημένη", κι ας τα βρούν αφού είναι και φίλοι μετα μεταξύ τους. Τώρα για το συγκεντρώσου που μου λές ουδεν σχόλιον
- Θα δώ τα γραμμάτια, και θα ζητήσω να δω που φαίνεται ότι υπάρχει παρακράτηση.
...
H παρακράτηση αναγράφεται και σφραγίζεται με στρογγυλή στην άδεια κυκλοφορείας από το γραφείο του Υπουργείου Μεταφορών (ή όπως ονομαζεται τώρα) που εκδίδει την άδεια, από τότε που βγήκαν οι λάσπες.
John Steed
13/01/2011, 06:56
, από τότε που βγήκαν οι λάσπες.
έντιτ: Σε ποιά μέρα της δημιουργίας ήταν αυτό και δεν θυμάμαι...?
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
the_passenger
13/01/2011, 06:57
H παρακράτηση αναγράφεται και σφραγίζεται με στρογγυλή στην άδεια κυκλοφορείας από το γραφείο του Υπουργείου Μεταφορών (ή όπως ονομαζεται τώρα) που εκδίδει την άδεια, από τότε που βγήκαν οι λάσπες.
Η οποία συγκεκριμένη άδεια δεν έχει εκδοθεί ακόμα από τότε.. γι'αυτό λέω, θα τους ρωτήσω από πού φαίνεται
από τότε που βγήκαν οι λάσπες.
Μήπως από τότε που ο Βασιλικός Κήπος ήταν μόνο μία γλάστρα???
:bigcry:
Η οποία συγκεκριμένη άδεια δεν έχει εκδοθεί ακόμα από τότε.. γι'αυτό λέω, θα τους ρωτήσω από πού φαίνεται
Εφόσον δεν εχει εκδοθεί η άδεια, από πουθενά δεν φαίνεται!!!!
Να κάνω εγώ (η αφελής) μία εντελώς χαζή ερώτηση????
Πινακίδα ΔΕΝ είχε το (μεταχειρισμένο) μηχανάκι?.........
Cpt. Haddock
13/01/2011, 07:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Κοπελιά, να κατσεις να κατεβάσεις τα πρωτα επεισόδια. Δε θα στα διηγηθουμε εμεις :p
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Πινακίδα = άδεια κυκλοφορείας που δεν εχει εκδοθεί ακόμα....
Δεν το περίμενα αυτό.... .:sad:
the_passenger
13/01/2011, 07:13
Εφόσον δεν εχει εκδοθεί η άδεια, από πουθενά δεν φαίνεται!!!!
Τότε τί μου λένε ότι υπάρχει; Άρα εννούν οτι σκοπεύουν να την κάνουν με την έκδοση της άδειας.
Αφήστε να μου πει ο άνθρωπΑς.....
(γεροντοκόρες ρπμ..)
Πε ρε άνθρωπΑ σε μένα τη χαζή...
Edit: ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ??????
the_passenger
13/01/2011, 07:16
Ήταν πάνω στο επειχήρημα να πάει για άδεια του 2011 αντί για του 2010, στις 22/12/2010
Διστυχώς ενας ακόμα λόγος που βιάστηκα πολύ από την πλευρά μου, με το σκούτερ στο στρώσιμο με 150χλμ, ήταν να μην προλάβει να το "στρώσει" ο πωλητής.... ;)
John Steed
13/01/2011, 07:18
Τότε τί μου λένε ότι υπάρχει; Άρα εννούν οτι σκοπεύουν να την κάνουν με την έκδοση της άδειας.
Αυτό νόμιζα ότι το είχες ήδη καταλάβει....
the_passenger
13/01/2011, 07:21
Αυτό νόμιζα ότι το είχες ήδη καταλάβει....
Δεν τό'χω με τη γραφειοκρατία.. μα αν το είχα, δε θα υπήρχε και αυτό το θρέντ..
Cpt. Haddock
13/01/2011, 07:24
Δεν τό'χω με τη γραφειοκρατία.. μα αν το είχα, δε θα υπήρχε και αυτό το θρέντ..
Δεν έχει να κανει με γραφειοκρατία το θρεντ...
the_passenger
13/01/2011, 07:30
Δεν έχει να κανει με γραφειοκρατία το θρεντ...
εκτός της μ@λ@κίας που έκανα, με τί παθαίνεις αν δεν τηρήσεις τη γραφειοκρατία να το πούμε;
την μοτο την εχεις εσυ στα χερια σου η καποιος αλλος?
Αρχικά δημιουργήθηκε από fotis3
Κοίτα να δεις που θα ήταν καλυτερο να μην την έχει.... μην πάει και μέσα για κλοπή...
Αρχικά δημιουργήθηκε από fotis3
Την πούλησε ήδη λέμε
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:lol: :lol: :lol: (αν και ποναει το θεμα)
Δεν μπορει να μπει παρακράτηση αν δεν έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας. Τέλος.
the_passenger
13/01/2011, 08:38
Κοίτα να δεις που θα ήταν καλυτερο να μην την έχει.... μην πάει και μέσα για κλοπή...
Φυσικά και την έχω στην κατοχή μου, από τη στιγμή που υπογράψαμε το συμφωνητικό και πλήρωσα.
Έχω μάλιστα κάνει και τα χιλιόμετράκια μου, έχω βάλει και extras κλπ.. η άδεια μόνο λείπει .......
Cpt. Haddock
13/01/2011, 08:38
[...]η άδεια μόνο λείπει .......
Λεπτομέρειες :wacko:
Φυσικά και την έχω στην κατοχή μου, από τη στιγμή που υπογράψαμε το συμφωνητικό και πλήρωσα.
Έχω μάλιστα κάνει και τα χιλιόμετράκια μου, έχω βάλει και extras κλπ.. η άδεια μόνο λείπει .......
Κάνε τον νταή τώρα να σου στείλει κανα μπάτσο να τσεκάρει το πλαίσιο..... η μαλακια είναι που δεν έχει όρια ή η βλακεία;
Του κάνεις και χιλιομετράκια ανασφάλιστο;
the_passenger
13/01/2011, 08:47
Κάνε τον νταή τώρα να σου στείλει κανα μπάτσο να τσεκάρει το πλαίσιο.....
Έχω πάει πρώτος στο μπάτσο και μου είπε ότι το θέμα δεν είναι ποινικό αλλά αστικό, θα πρέπει να δώ δικηγόρο
η μαλακια είναι που δεν έχει όρια ή η βλακεία;
[/B]
Διάλεξε και πάρε
Του κάνεις και χιλιομετράκια ανασφάλιστο; [/B]
Ναι, έχω πάει 4-5 φορές μέχρι τη θεσσαλονίκη και πίσω, αυτό εννωώ χιλιομετράκια ....
Έχω πάει πρώτος στο μπάτσο και μου είπε ότι το θέμα δεν είναι ποινικό αλλά αστικό, θα πρέπει να δώ δικηγόρο
Kοίτα να δεις.... έχεις στα χερια σου ένα μηχανάκι χωρίς χαρτιά... μια μαλακία φωτοτυπία που δεν λέει το όνομά σου πουθενά επάνω κι ένα συμφωνητικό του κ@λου.
Μόλις βγει η άδεια στο όνομα του τυπά που του χάρισες 2.000, μπορεί κάλλιστα να πάει στην αστυνομία και να πει οτι το έκλεψες. Το συμφωνητικό, δεν λεει κάτι αφου μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν του έδωσες ποτέ τα λεφτά. Έχεις κάποια απόδειξη που να στέκει;
Διάλεξε και πάρε
Μου είναι αδιάφορο.
Ναι, έχω πάει 4-5 φορές μέχρι τη θεσσαλονίκη και πίσω, αυτό εννωώ χιλιομετράκια ....
Γαμώ είσαι....
the_passenger
13/01/2011, 09:10
Kοίτα να δεις.... έχεις στα χερια σου ένα μηχανάκι χωρίς χαρτιά... μια μαλακία φωτοτυπία που δεν λέει το όνομά σου πουθενά επάνω κι ένα συμφωνητικό του κ@λου.
Μόλις βγει η άδεια στο όνομα του τυπά που του χάρισες 2.000, μπορεί κάλλιστα να πάει στην αστυνομία και να πει οτι το έκλεψες. Το συμφωνητικό, δεν λεει κάτι αφου μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν του έδωσες ποτέ τα λεφτά. Έχεις κάποια απόδειξη που να στέκει;
Επι της ουσίας ναι, δεν έχω χαρτιά, το συμφωνητικό δεν είναι και του κ@λου αλλά ελπίζω να μη χρειαστει να το χρισιμοποιήσω και να αποδειχτείς σωστός .....
Φυσικά και θα προσπαθήσω να ΜΗΝ βγεί η άδεια στο όνομά του. Και ο ίδιος μου είπε μαζί με 1000 συγγνώμη ότι θα πρέπει προσωρινά να βγεί στο όνομά του και παράλληλα "πάμε όπου θέλεις, στην αστυνομία, σε δικηγόρο κλπ κλπ να υπογράψω ότιδήποτε θέλεις για να είσαι εξασφαλισμένος"
Δεν θεωρώ ότι εχω πέσει σε κλέφτη(ες), ο χρόνος θα δείξει
Επι της ουσίας ναι, δεν έχω χαρτιά, το συμφωνητικό δεν είναι και του κ@λου αλλά ελπίζω να μη χρειαστει να το χρισιμοποιήσω και να αποδειχτείς σωστός .....
Φυσικά και θα προσπαθήσω να ΜΗΝ βγεί η άδεια στο όνομά του. Και ο ίδιος μου είπε μαζί με 1000 συγγνώμη ότι θα πρέπει προσωρινά να βγεί στο όνομά του και παράλληλα "πάμε όπου θέλεις, στην αστυνομία, σε δικηγόρο κλπ κλπ να υπογράψω ότιδήποτε θέλεις για να είσαι εξασφαλισμένος"
Φίλε μου.... εγώ σταματάω να ασχολούμαι.... θα βγάλει προσωρινά την άδεια στ' όνομά του....
Σε πιάσανε μαλάκα και σε δουλεύουνε νύχτα μέρα.....
Λυπάμαι πολύ αλλά έχεις μπλέξει άσχημα.
Τέλος
the_passenger
13/01/2011, 09:16
Φίλε μου.... εγώ σταματάω να ασχολούμαι.... θα βγάλει προσωρινά την άδεια στ' όνομά του....
Σε πιάσανε μαλάκα και σε δουλεύουνε νύχτα μέρα.....
Λυπάμαι πολύ αλλά έχεις μπλέξει άσχημα.
Τέλος
Σ'ευχαριστώ που ασχολήθηκες.
Για την ιστορία, θα σε ενημερώσω εν καιρώ, καλά να είμαστε, αν έχεις δίκιο ή άδικο
Πλάκα κάνεις έτσι; Έλα παραδέξου το...μην μας "τυραννάς" άλλο....
Έχεις δώσει τα 2Κ στο χέρι και σου λέει οτι η άδεια θα βγεί και στο όνομα του και μετά θα πάει να σου υπογράψει τί χαρτί; Οτι η άδεια που γράφει το όνομα του θα έπρεπε να γράφει το δικό σου;
Σε πάω!!! (Χριστόδουλος ΘΣΧΤ [Θεοςχωρέστον])
:beer:
sapila racing
13/01/2011, 09:20
Σου είπε ο τύπος οτι μπορείς να κυκλοφορείς με το χαρτί του τελωνείου κι εσυ το πήρες σκοινί κορδόνι και κυκλοφορείς χωρίς πινακίδα, χωρίς άδεια και χωρίς ασφάλεια.
Αμα σε σταματήσουν σε μπλόκο κανονικά πρεπει να στο παρουν το μηχανάκι και ίσως και να είναι καλύτερα για όλους. :rolleyes:
blackbusa
13/01/2011, 09:22
Σ'ευχαριστώ που ασχολήθηκες.
Για την ιστορία, θα σε ενημερώσω εν καιρώ, καλά να είμαστε, αν έχεις δίκιο ή άδικο
τα ειπαμε και με πμ...παρε τα λεφτα σου οσο πιο γρηγορα μπορεις....ο χρονος που χανεις δεν ειναι υπερ σου...οπως βεβαια στο οτι βαζεις στο μηχανακι πραγματα χωρις να ειναι δικο σου...και βεβαια μπορεις να το κυκλοφορεις χωρις κανενα στοιχειο...αλλα αν στην πεσουνε την εκατσες....και ασχημα μαλιστα...απο το να το παιξει κινεζος ο εμπορος μεχρι το να χττυπησεις και να πληρωνεις καποιον μεχρι τα τρισεγγονα του...
εντιτ...το πιο απλο αποτελεσμα απο τα πεσιματα που σου ειπα νειναι αυτο που ειπε ο Σαπιλας....
gs 500 f
13/01/2011, 09:26
πηγενε στο τμημα σου να κτυπησουν πλαισιο κλπ στο κομπιουτερ να δεις σε ποιο ονομα το βγαζει....
τελικα εχεις εξουσιοδοτηση που λεει οτι ο κατωθι ιδιοκτητης δικυκλου πουλω το ταδε μοτο στον ενανατι του ποσου ταδε και τον εξουσιοδοτω οπως αντι εμου μεταβιβασει την αδεια στο ονομα του ?
επρεπε να σου πει απο την αρχη οτι υπαρχει παρακρατηση κυριοτητας το πουλαω 2000 ευρω ,δεινω τα 100 που χρωσταω στο μαγαζι να φυγει η παρακρατηση και να το κανεις στο ονομα του!
τωρα εσυ γιατι να εχεις το αγχος αν πληρωσε τις δοσεις του?αν δεν τις πληρωσει του περνουν το μηχανακι,σου περνουν το μηχανακι.
η ασφαλεια βγαινει με την αδεια κυκλοφοριας και ειναι στο ονομα του ιδικτητη του οχηματος.
ασφαλεια εχεις στο μηχανακι?σε ενα ατυχημα εμπλεκετε και ο ιδιοκτητης του οχηματος...αν στο κτυπησουν το μηχανακι την αποημιωσει και την διαδικασι πρεπει να την κανει ο ιδιοκτητης και αποζημιωνετε ο ιδιος....
πολλα προβληματα αδερφε! εσυ εδωσες τα λεφτακια σου και αν ερθω εγω να σου αγορασω το μηχανακι εσυ δεν μπορεις να το πουλησεις!γιατι?
οπως τα εχεις κανει πηγαινετον λαου λαου μπας και ξεμπλεξεις γιατι αν τον τσαντησεις μπορει και να μινεις και χωρις μηχανακι!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Αμα σε σταματήσουν σε μπλόκο κανονικά πρεπει να στο παρουν το μηχανάκι και ίσως και να είναι καλύτερα για όλους. :rolleyes:
Θα σε πάνε και αυτόφωρο, επιπλεόν...
Αρχικά δημιουργήθηκε από bulmont
Mην εισαι και τοσο σιγουρος οτι υπαρχουν ολα αυτα (παρακρατησεις γραμμάτια κλπ) και προσεχε μην τυχόν και καποιος κλαίει γι' αυτο το μηχανακι :a26: :a26: :a26: To είχα δει το έργο απο την σελιδα 4 του αστυνομικού αυτου μυθιστορήματος.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
the_passenger
13/01/2011, 09:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
...
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε, να'σαι καλά :)
the_passenger
13/01/2011, 09:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από gs 500 f
πηγενε στο τμημα σου να κτυπησουν πλαισιο κλπ στο κομπιουτερ να δεις σε ποιο ονομα το βγαζει....
τελικα εχεις εξουσιοδοτηση που λεει οτι ο κατωθι ιδιοκτητης δικυκλου πουλω το ταδε μοτο στον ενανατι του ποσου ταδε και τον εξουσιοδοτω οπως αντι εμου μεταβιβασει την αδεια στο ονομα του ?
επρεπε να σου πει απο την αρχη οτι υπαρχει παρακρατηση κυριοτητας το πουλαω 2000 ευρω ,δεινω τα 100 που χρωσταω στο μαγαζι να φυγει η παρακρατηση και να το κανεις στο ονομα του!
τωρα εσυ γιατι να εχεις το αγχος αν πληρωσε τις δοσεις του?αν δεν τις πληρωσει του περνουν το μηχανακι,σου περνουν το μηχανακι.
η ασφαλεια βγαινει με την αδεια κυκλοφοριας και ειναι στο ονομα του ιδικτητη του οχηματος.
ασφαλεια εχεις στο μηχανακι?σε ενα ατυχημα εμπλεκετε και ο ιδιοκτητης του οχηματος...αν στο κτυπησουν το μηχανακι την αποημιωσει και την διαδικασι πρεπει να την κανει ο ιδιοκτητης και αποζημιωνετε ο ιδιος....
πολλα προβληματα αδερφε! εσυ εδωσες τα λεφτακια σου και αν ερθω εγω να σου αγορασω το μηχανακι εσυ δεν μπορεις να το πουλησεις!γιατι?
οπως τα εχεις κανει πηγαινετον λαου λαου μπας και ξεμπλεξεις γιατι αν τον τσαντησεις μπορει και να μινεις και χωρις μηχανακι!!!!
σ'ευχαριστώ !
Μεταξύ άλλων αναφέρει το ιδιωτικό συμφωνητικό:
"Ο ανωτερω πωλητης δηλωνω οτι
α] εχω στην πληρη κυριοτητα νομη κατοχη και χρηση μου, ελευθερη απο καθε βαρος η χρεος και ανευ φορολογικων, νομικων η αλλων παντος τυπου εκρεμμοτητων, την χωρίς αριθμο κυκλοφοριας μοτοσυκλετα μαρκας ................ τυπου ............με αριθμο πλαισιου .............................και αριθμο κινητηρα ______________________ την οποια πουλω στον ανωτερω ΑΓΟΡΑΣΤΗ εναντι του συνολικου ποσου των ........ευρω [................], από τα οποία έχω ήδη παρλάβει προκαταβολή 200? [διακόσια ευρώ] (με υπέυθυνη δήλωση μεταξύ πωλητή/αγοραστή της 20/12/2010).
"