PDA

View Full Version : Αγορά από ιδιώτη με παρακράτηση - έκπληξη (!)

Σελίδες : 1 2 [3] 4

Cpt. Haddock
13/01/2011, 09:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
[...]"Ο ανωτερω πωλητης δηλωνω οτι
α] εχω στην πληρη κυριοτητα νομη κατοχη και χρηση μου, ελευθερη απο καθε βαρος η χρεος και ανευ φορολογικων, νομικων η αλλων παντος τυπου εκρεμμοτητων[...]"

Ακριβώς έτσι :lol:

sniper
13/01/2011, 09:39
σ'ευχαριστώ !

Μεταξύ άλλων αναφέρει το ιδιωτικό συμφωνητικό:

"Ο ανωτερω πωλητης δηλωνω οτι
α] εχω στην πληρη κυριοτητα νομη κατοχη και χρηση μου, ελευθερη απο καθε βαρος η χρεος και ανευ φορολογικων, νομικων η αλλων παντος τυπου εκρεμμοτητων, την χωρίς αριθμο κυκλοφοριας μοτοσυκλετα μαρκας ................ τυπου ............με αριθμο πλαισιου .............................και αριθμο κινητηρα ______________________ την οποια πουλω στον ανωτερω ΑΓΟΡΑΣΤΗ εναντι του συνολικου ποσου των ........ευρω [................], από τα οποία έχω ήδη παρλάβει προκαταβολή 200? [διακόσια ευρώ] (με υπέυθυνη δήλωση μεταξύ πωλητή/αγοραστή της 20/12/2010).
"

Αρα 200Ε του έδωσες.

ERRIKA
13/01/2011, 09:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αρα 200Ε του έδωσες.

..... για αρχή. Ε?

sniper
13/01/2011, 09:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
..... για αρχή. Ε?

Για να μας βγάλει την πίστη 2 μέρες τώρα.

the_passenger
13/01/2011, 09:50
Αρα 200Ε του έδωσες.

πρίν από αυτό που κοκκίνησες τι γράφει;

(απλά στα νούμερα και ονόματα κλπ έχω βάλει .............., το ίδιο και στο ποσό. Την προκ/βολή την άφησα, δε σοκάρει )

fotis3
13/01/2011, 09:51
δεν παιζει να υπαρχουν τετοια ατομα:alien:

the_passenger
13/01/2011, 09:52
Για να μας βγάλει την πίστη 2 μέρες τώρα.

Δεν είναι υποχρεωτικό να μου απαντάει κάποιος, ειδικά αν δεν έχει διαβάσει τί γράφω καλύτερα να μήν απαντάει .....

the_passenger
13/01/2011, 09:54
Ρε παιδιά όποιος δε γουστάρει ας μή γράφει στο θρέντ, απλό;

sniper
13/01/2011, 09:55
πρίν από αυτό που κοκκίνησες τι γράφει;

(απλά στα νούμερα και ονόματα κλπ έχω βάλει .............., το ίδιο και στο ποσό. Την προκ/βολή την άφησα, δε σοκάρει )

ή δεν ξέρεις Ελληνικά ή μας περνάς για χαζούς ή είσαι εσύ.

Αυτό που εβαλες εδώ λέει ότι το ποσο είναι 2.000 κι αυτός παρέλαβε (δλδ εσύ πλήρωσες) μονο προκαταβολή 200.....

the_passenger
13/01/2011, 09:57
ή δεν ξέρεις Ελληνικά ή μας περνάς για χαζούς ή είσαι εσύ.

Αυτό που εβαλες εδώ λέει ότι το ποσο είναι 2.000 κι αυτός παρέλαβε (δλδ εσύ πλήρωσες) μονο προκαταβολή 200.....

ναι, και εξηγώ, εκτός του ποσού της προκαταβολής, στα άλλα στοιχεία και νούμερα και λοιπά έχω βάλει τελίτσες (...................) , δεν το εξηγώ σωστά;

sniper
13/01/2011, 09:59
ναι, και εξηγώ, εκτός του ποσού της προκαταβολής, στα άλλα στοιχεία και νούμερα και λοιπά έχω βάλει τελίτσες (...................) , δεν το εξηγώ σωστά;

Αυτό που δεν γράφει είναι ότι αυτός πήρε τα 2 χιλιάρικα.... τι διάολο ρε γμτ.... δεν μιλάω Ελληνικά;

the_passenger
13/01/2011, 10:09
Αυτό που δεν γράφει είναι ότι αυτός πήρε τα 2 χιλιάρικα.... τι διάολο ρε γμτ.... δεν μιλάω Ελληνικά;

" την οποια πουλω στον ανωτερω ΑΓΟΡΑΣΤΗ εναντι του συνολικου ποσου των ........ευρω "

όπου οι τελίτσες τα 2.000.

επιπλέον, αναφέρεται στο συμφωνητικό και :

"απο το συνολικο τιμημα των .........ευρω [....................... ευρω] καταβληθηκε απο τον αγοραστη στον πωλητη το ποσο των ....... ευρω [............] στις 20/12/2010 ως προκαταβολη και το υπολοιπο ................ ευρω (..................) καταβλήθηκε σήμερα τοις μετρητοίς από τον Αγοραστή στον Πωλητή. "

byron
13/01/2011, 10:10

Μήπως το ποσό είναι λίγοοοοο μεγαλύτερο από 2.000 ? Αλλιώς οι τελίτσες τι νόημα έχουν?

Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω όπως και πολλοί άλλοι.... Τόσο τρομερή ευκαιρία ήταν που πήγες και έσκασες λεφτά χωρίς να δεις χαρτιά, άδεια, τίποτα ??

Τεσπα, καλά ξεμπερδέματα. :wave2:

the_passenger
13/01/2011, 10:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Μήπως το ποσό είναι λίγοοοοο μεγαλύτερο από 2.000 ? Αλλιώς οι τελίτσες τι νόημα έχουν?

Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω όπως και πολλοί άλλοι.... Τόσο τρομερή ευκαιρία ήταν που πήγες και έσκασες λεφτά χωρίς να δεις χαρτιά, άδεια, τίποτα ??

Έτσι για τους τύπους έχω βάλει τις .................... στα ποσά για να μην τα δημοσιοποιώ, πού σας μπέρδεψα?

τεσπά τα έχουμε πεί στα άλλα μηνύματα περι των ποσών, οπότε αυτούσιο είναι :

"
...
3. Αμφοτερα τα συμβαλλομμενα μερη συμφωνουμε :
α] απο το συνολικο τιμημα των 2200 ευρω [δυο χιλλιαδες διακόσια ευρω] καταβληθηκε απο τον αγοραστη στον πωλητη το ποσο των 200 ευρω [διακοσίων ευρω] στις 20/12/2010 ως προκαταβολη και το υπολοιπο 2000 ευρω (δυο χιλιάδες ευρώ) καταβλήθηκε σήμερα τοις μετρητοίς από τον Αγοραστή στον Πωλητή.
...
"

sniper
13/01/2011, 10:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
....

+954 over&out.

byron
13/01/2011, 10:18
και το υπολοιπο 2000 ευρω (δυο χιλιάδες ευρώ) καταβλήθηκε σήμερα τοις μετρητοίς από τον Αγοραστή στον Πωλητή.
...
"

Συνήθως ο κόσμος κάνει χέρι με χέρι την μεταβίβαση με τα χρήματα. Και δικαίως απ΄ότι φαίνεται.

the_passenger
Θένξ παίδες

chr1s_86
....εχω στην πληρη κυριοτητα νομη κατοχη και χρηση μου, ελευθερη απο καθε βαρος η χρεος και ανευ φορολογικων, νομικων η αλλων παντος τυπου εκρεμμοτητων, την χωρίς αριθμο κυκλοφοριας μοτοσυκλετα ...

Το κόκκινο αναιρεί το μαύρο ή είναι ιδέα μου;;;

the_passenger
13/01/2011, 10:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
Το κόκκινο αναιρεί το μαύρο ή είναι ιδέα μου;;;

ας μη φτάσω να χρειαστεί να φανεί ..

bros400pgm
13/01/2011, 10:42
Το μηχανακι συνοδευεται απο αποδειξη πωλησης και χαρτι εκτελωνισμου με το ιδιο ονομα/επωνυμια μαγαζιου.

Αυτο που θελει να κανει το μαγαζι, ειναι να "κραταει" τον φιλο του απο τα π@π@ρι@ σε περιπτωση που δεν πληρωθει και αυτο γινεται μονο με την παρακρατηση.

Απο την στιγμη που δεν υπαρχει αδεια, δεν υφισταται και παρακρατηση, αρα ο φιλος του μαγαζιου, επαιξε πουστια στο μαγαζι (εφοσον δεχομαστε την καλη εκδοχη οτι δεν πανε να εξαπατησον τον passenger)..............

Εφοσον ο φιλος του μαγαζιου εχει την αποδειξη και τον εκτελωνισμο, τοτε μπορει να βγαλει μονος του αδεια (απλα εχει τρεξιμο στα αναλογα μαγαζακια του δημοσιου).
Εαν δεν την εχει/δεν εχει εκδοθει, τοτε το μηχανακι ανηκει ακομα στο μαγαζι....................
Εαν εχει εκδοθει και την εχει το μαγαζι, δεν ξερω εαν μπορει να την παρει (λογικα ναι, ας προσεχε το μαγαζι να του εβγαζε αδεια ΑΜΕΣΩΣ μαζι με την παρακρατηση)

Συγκεντωσου λοιπον φιλε, μιλα με το μαγαζι, και ηρεμα μετα σκεψου το και εαν βλεπεις οτι η λυση που σου λεει δεν σε συμφερει δυστυχως πας σε δικηγορα με εξωδικα κλπ κλπ

Καλη τυχη

ps.Εχεις γραψει πουθενα το ονομα του μαγαζιου? αν οχι στειλε μου Pm

the_passenger
13/01/2011, 10:59
Σ'ευχαριστώ φίλε, είσαι πολύ σωστός,

δυστυχώς δεν έχω την απόδειξη παρά μόνο τον εκτελωνισμό (για να προχωρούσα σε έκδοση αδειας εγώ..)

έχεις πμ

DrEvil
13/01/2011, 11:27
Σε αγορά με γραμμάτια, γίνεται και παρακράτηση κυριότητας?

Αν ναι, με ποιό σκεπτικό;

Δεν είσαι "δεμένος" ούτως ή άλλως με τα γραμμάτια;

Η θα διαμαρτυρηθούν τα γραμμάτια (οπότε πάει δικαστικά) ΚΑΙ θα του πάρει το μηχανάκι πίσω;

the_passenger
13/01/2011, 11:29
ωραίο avatar ! :eyepop:

λοιπόν ναί, απ όσο ξέρω κατά κανόνα παρακρατείται η κυριότητα ώστε εαν τα γραμμάτια σταματήσουν να πληρώνονται, ο λόγος είναι να μην είναι δυνατόν να φεσωθεί το μαγαζί, ώστε να μπορεί να κατάσχει το όχημα..

the_passenger
13/01/2011, 11:32
ωραίο avatar ! :eyepop:

λοιπόν ναί, απ όσο ξέρω κατά κανόνα παρακρατείται η κυριότητα ώστε εαν τα γραμμάτια σταματήσουν να πληρώνονται, ο λόγος είναι να μην είναι δυνατόν να φεσωθεί το μαγαζί, ώστε να μπορεί να κατάσχει το όχημα..

σήμερα γράφω εδώ και δουλεύω όσο γίνεται όλη μέρα παράλληλα..
αποτέλεσμα: σας έχω σπάσει τα νεύρα με τα μαργαριτάρια μου :uplate: , και ο Θεός ξέρει τί φάουλ έχω κάνει στο γραφείο :hypnotize

dimzan
13/01/2011, 11:47
ΥΓ τωρα διαβασα τα υπολοιπα ποστς για το εγγραφο που υπογραψατε.

Ρωτα ενα δηκιγορο καλυτερα.. Εχεις μπλεξει..

John Steed
13/01/2011, 11:51
Γραμμάτια ΔΕΝ σημαίνει και παρακράτηση....

Ειδικά σε αυτή την περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια.

Απλά πάνω στα γραμμάτια θα αναγράφεται το όνομα του αγοραστή και ο αριθμός πλαισίου της μηχανής.

Δηλαδή "ο τάδε χρωστάει στο δείνα για αυτό"

Τα γραμμάτια αφορούν αποκλειστικά τον αγοραστή και τον μαγαζάτορα, στην παρούσα φάση, δεν δεσμεύουν το φίλο μας ούτε τη μηχανή, απλά ο μαγαζάτορας κρατάει τα απαραίτητα χαρτιά για την έκδοση της άδειας μέχρι ο πρώτος αγοραστής εξοφλήσει τη μηχανή.

Αυτό όμως δεν στέκει, επειδή υποτίθεται πως έκαναν μια αγοραπωλησία με συγκεκριμένες διαδικασίες, τις οποίες όμως, ο μαγαζάτορας αποφάσισε να παρακάμψει και να αφήσει ανολοκλήρωτες.

Θα έπρεπε ο μαγαζάτορας να ολοκλήρωνε τη διαδικασία (έκδοση άδειας με τα απαραίτητα έγγραφα και με παρακράτηση), και μετά πάμε στο επόμενο βήμα που εμπλέκει το φίλο μας και τον αγοραστή:

Ο αγοραστής αποφασίζει να το πουλήσει, άρα παίρνει τα χρήματα από το φίλο μας και κάνουν μεταβίβαση με ταυτόχρονη άρση της παρακράτησης, εφόσων ο αρχικός αγοραστής εξοφλήσει το ποσό (με τα χρήματα του φίλου μας) στον μαγαζάτορα.

Αλλά τώρα, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, μαλλιά κουβάρια.....:hypnotize

Και έγραψα όλο αυτό απλά για να σας δώσω να καταλάβετε, πως και ο μαγαζάτορας δεν παίζει σωστά και σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες μιας σωστής αγοραπωλησίας αλλά προσπαθεί εκβιάζοντας ουσιαστικά το φίλο μας, να την βγάλει καθαρή και να πάρει τα λεφτά του από τον πρώτο αγοραστή.

Όταν έχεις νέα ενημέρωσέ μας, αλλά προς θεού, μην τσιγκουνεύεσαι τον δικηγόρο, γιατί θα χάσεις πολλά περισσότερα αν γίνει η στραβή!

Εϊπαμε, να είσαι πονηρεμένος, κάθετος και ψύχραιμος.

:wave2: :wave2:

έντιτ: :a014:

the_passenger
13/01/2011, 11:53
THANKS και πάλι :beer:

edit: "Θα έπρεπε ο μαγαζάτορας να ολοκλήρωνε τη διαδικασία (έκδοση άδειας με τα απαραίτητα έγγραφα και με παρακράτηση), και μετά πάμε στο επόμενο βήμα που εμπλέκει το φίλο μας και τον αγοραστή"

πολύ σωστός, εδώ έχει φάουλ και το μαγαζί

bros400pgm
13/01/2011, 12:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed

Και έγραψα όλο αυτό απλά για να σας δώσω να καταλάβετε, πως και ο μαγαζάτορας δεν παίζει σωστά και σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες μιας σωστής αγοραπωλησίας αλλά προσπαθεί εκβιάζοντας ουσιαστικά το φίλο μας, να την βγάλει καθαρή και να πάρει τα λεφτά του από τον πρώτο αγοραστή.

Εφοσον δεν προκειται για απατεωνες, το μαγαζι δεν φταιει που θελει να ειναι εξασφαλισμενο. Του την φορεσε κανονικα ο αγοραστης του........... Καλη του πιστη εδωσε το μηχανακι (και δεν ξερουμε πως τον επεισε ο αγοραστης-φιλος του) και δεν εβγαλε την αδεια................. Τωρα πως θα καταφερει το μαγαζι να μην φεσωθει? Θα κανει τα αδυνατα δυνατα, θα πιεσει τον passenger, θα κανει οτι νομιζει προκειμενουν να μην χασει ουτε ευρω................
Το μονο που ειναι αναγκασμενο ΣΙΓΟΥΡΑ το μαγαζι, ειναι να εκδοσει αδεια στον πρωτο αγοραστη. Προφανως με παρακρατηση ομως...................

Παντως δεν ξερω εαν ευσταθει να απαιτησεις (και να παρεις ΑΜΕΣΑ) την αποδειξη απο το μαγαζι, ωστε με το χαρτι εκτελωνισμου να κινηθεις για εκδοση αδειας.

the_passenger
13/01/2011, 12:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από bros400pgm
...

Θα κανει τα αδυνατα δυνατα, θα πιεσει τον passenger, θα κανει οτι νομιζει προκειμενουν να μην χασει ουτε ευρω................
Το μονο που ειναι αναγκασμενο ΣΙΓΟΥΡΑ το μαγαζι, ειναι να εκδοσει αδεια στον πρωτο αγοραστη. Προφανως με παρακρατηση ομως...................

Αυτό είναι και που αρχικά θέλει να κάνει το μαγαζί, άδεια στο όνομα του τύπου και παρακράτηση ωσότου εξοφλήσει ο τύπος τα γραμμάτια

Αρχικά δημιουργήθηκε από bros400pgm
Παντως δεν ξερω εαν ευσταθει να απαιτησεις (και να παρεις ΑΜΕΣΑ) την αποδειξη απο το μαγαζι, ωστε με το χαρτι εκτελωνισμου να κινηθεις για εκδοση αδειας. [/B]

Πιστεύω ότι ακριβώς για τον προηγούμενο λόγο θα το αρνηθούν ....

John Steed
13/01/2011, 12:15
Ο μαγαζάτορας για να είναι καλυμένος υπέγραψε γραμμάτια με τον αγοραστή!

Την άδεια "υποχρεούται" να την εκδώσει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία!

Αφού έχει τα γραμμάτια να τον καλύπτουν, γιατί παρακωλύει την υπόθεση?

Επειδή έμαθε πως ο αρχικός αγοραστής την πούλησε και πλέον φοβάται μην φάει βρόντο/τάπα/τζατζίκι/πίτα αλάδωτη ή όπως αλλοιώς θέλετε.....

the_passenger
13/01/2011, 13:28
ΠΗΓΑ από το μαγαζί μόλις, για συζήτηση, να μάθω τί περιθώρια υπάρχουν.

Στην ουσία:

- Γραμμάτια υπάρχουν, 205ε/μήνα * 12

- Περιμένουν ότι θα βγεί η άδεια στο όνομα του τύπου, η παρακράτηση σε αυτούς. Θα σου κάνει μου λένε και μια υπεύθυνη δήλωση ότι ο τύπος μόλις το εξοφλήσει θα γίνει αυτομάτως η τελική μεταβίβαση.

- ΔΕΝ δέχεται να βγάλει την άδεια στο όνομά μου με γραμμάτια σε μένα, κι εγώ στον τύπο παράλληλα, διότι "δεν με εμπιστεύεται" - Γενικά δε δίνει γραμμάτια, του τα έδωσε καθότι γείτονας κλπ κλπ

Κοινώς το μαγαζί κοιτάζει 100% τον κ@λο του... και καλά κάνει θα μου πείτε...

the_passenger
13/01/2011, 13:30
...

Αφού έχει τα γραμμάτια να τον καλύπτουν, γιατί παρακωλύει την υπόθεση?

...

Μα τα γραμμάτια δεν τον καλύπτουν απόλυτα, θέλει όπως και μου έδωσε να καταλάβω να έχει τη δυνατότητα να κάνει κατάσχεση στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν πάρει τα χρήματά του ...

Sapadak
13/01/2011, 13:35
- Περιμένουν ότι θα βγεί η άδεια στο όνομα του τύπου, η παρακράτηση σε αυτούς. Θα σου κάνει μου λένε και μια υπεύθυνη δήλωση ότι ο τύπος μόλις το εξοφλήσει θα γίνει αυτομάτως η τελική μεταβίβαση.

Δηλαδης στο ονομα σου θα "γυρισει" σε ενα χρονο? :confused:

Και ποιοι περιμενουν?Δεν ξερουν?

Μη χανεις χρονο
Βαλε δικηγορο να "μιλησει" με τον τυπο που το αγορασες, ετσι ωστε ή να το εξοφλησει αμεσα ή να σου δωσει τα λεφτα σου πισω

John Steed
13/01/2011, 13:37
Όλα όσα σου είπε τα περιμέναμε....

Άρα ο μαγαζάτορας θέλει να ολοκληρώσει την αρχική αγοραπωλησία.

Άρα εσύ τώρα θα πρέπει να πιέσεις τον αγοραστή για άμεση εξώφληση, μιας και τα χρήματα του τα έδωσες (άσχετο τι τα έκανε), για να περάσει το μηχανάκι κατευθείαν στο όνομά σου....

Αν αρνηθεί, απείλησέ τον, μιας κι έχει υπογράψει αυτή τη παπαρδέλα (ιδιωτικό συμφωνητικό), στην οποία αναφέρει πως "....εχω στην πληρη κυριοτητα νομη κατοχη και χρηση μου, ελευθερη απο καθε βαρος η χρεος και ανευ φορολογικων, νομικων η αλλων παντος τυπου εκρεμμοτητων,"

Καλό κουράγιο....

blackbusa
13/01/2011, 13:40
ΠΗΓΑ από το μαγαζί μόλις, για συζήτηση, να μάθω τί περιθώρια υπάρχουν.

Στην ουσία:

- Γραμμάτια υπάρχουν, 205ε/μήνα * 12

- ΔΕΝ δέχεται να βγάλει την άδεια στο όνομά μου με γραμμάτια σε μένα, κι εγώ στον τύπο παράλληλα, διότι "δεν με εμπιστεύεται" - Γενικά δε δίνει γραμμάτια, του τα έδωσε καθότι γείτονας κλπ κλπ

Κοινώς το μαγαζί κοιτάζει 100% τον κ@λο του... και καλά κάνει θα μου πείτε...

αλλα εγραφα αλλα εξηγουσα αλλα θα πω....το μαγαζι ξερει οτι εδωσες στον αλλον 2200???ο αλλος σου ειπε οτι δεν εχει τα λεφτα γιατι τα εκανε τι???

Cpt. Haddock
13/01/2011, 13:42
ΠΗΓΑ από το μαγαζί μόλις[...]

Kαλοριζικο και καλες βολτες :lol:

byron
13/01/2011, 13:49
205*12=2460. Τόσα χρωστάς στο μηχανάκι που "πήρες".
Αν δεις εσύ τα 2200 που σε πιστόλιασε ο τύπος κανε φανουρόπιτα.

the_passenger
13/01/2011, 14:05
Όλα όσα σου είπε τα περιμέναμε....

Άρα ο μαγαζάτορας θέλει να ολοκληρώσει την αρχική αγοραπωλησία.

Άρα εσύ τώρα θα πρέπει να πιέσεις τον αγοραστή για άμεση εξώφληση, μιας και τα χρήματα του τα έδωσες (άσχετο τι τα έκανε), για να περάσει το μηχανάκι κατευθείαν στο όνομά σου....

Αν αρνηθεί, απείλησέ τον, μιας κι έχει υπογράψει αυτή τη παπαρδέλα (ιδιωτικό συμφωνητικό), στην οποία αναφέρει πως "....εχω στην πληρη κυριοτητα νομη κατοχη και χρηση μου, ελευθερη απο καθε βαρος η χρεος και ανευ φορολογικων, νομικων η αλλων παντος τυπου εκρεμμοτητων,"

Καλό κουράγιο....

Μόλις έκανα και το βήμα να ΜΙΛΗΣΩ στον τύπο.

Τον ρώτησα ευγενικά εαν θα υπήρχε περίπτωση με κάποιο δικό του τρόπο να εξοφλήσει άμεσα το μαγαζί ώστε να βγάλω στο όνομά μου την άδεια, ευγενικά μου είπε πως δεν έχει τη δυνατότα για άμεσα ......

Μου επανέλαβε ότι μπορώ να κάνω με δικηγόρο κλπ οτιδήποτε επιπλέον έγγραφο που να με κατοχυρώνει και να το υπογράψει πολύ ευχαρίστως κλπ κλπ για να μή νιώθω την οποιαδήποτε ανασφάλεια κλπ κλπ ....

Οπότε, όπως και περίμενα, δε βγαίνει κάτι έτσι, μένει να βρεθώ αύριο με δικηγόρο πλέον..

the_passenger
13/01/2011, 14:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
αλλα εγραφα αλλα εξηγουσα αλλα θα πω....το μαγαζι ξερει οτι εδωσες στον αλλον 2200???

ο αλλος σου ειπε οτι δεν εχει τα λεφτα γιατι τα εκανε τι???

Σήμερα ναι, με ρώτησε σε κάποια στιγμή ένας από τους παρόντες ( κ από περιέργεια αν θες ) σε τί τιμή έγινε η ανταλλαγή..

Ο τύπος μου είπε ότι έκανε κάποια ανοίγματα και κάποιες αγορές ενόψει εορτών κλπ ....

John Steed
13/01/2011, 14:13
Ναι, ναι.....

Στην υγειά του Μ@Λ@Κ@ λοιπόν.....

Μου τη δίνουν κάτι τέτοιοι τύποι.....:a26: :a26: :a29: :a018: :a015: :a023:

Δεν ήταν δικά του στην ουσία τα χρήματα, αλλά έκανε κάποιες αγορές, ανοίχτηκε κλπ....

Δημόσιος υπάλληλος είναι, ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ, ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ Κ@ΛΟ, ΝΑ ΓΛΥΨΕΙ ΦΙΛΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΣΥ ΘΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ

:evil:

blackbusa
13/01/2011, 14:15

Ο τύπος μου είπε ότι έκανε κάποια ανοίγματα και κάποιες αγορές ενόψει εορτών κλπ ....

ετσι απλα και δεν τον αρχισες στις μαπες???μαλλον τα θελει και εσενα ο κωλος σου...

καλα ξεμπερδεματα...αν και αρχιζω να συμφωνω με Βυρωνα και Sniper (κατι για βιζιτες)...

:wave2:

ermiss
13/01/2011, 14:16
Ρε φίλε, πες μας και τι μηχανή είναι, έχω απορία για την τόσο μεγάλη ευκαιρία που βρήκες και μπλέχτηκες τόσο για να μην την χάσεις...

geohud
13/01/2011, 14:48
σε ρωταγα απο χθες ποσο εχει το μηχανακι....

σημερα μας ειπες οτι το μηχνακι εχει 205*12=2460

και εσυ του εχεις δωσει 2200 πριν λιγες μερες

δλδ δεν το πηρες καινουριο για να γλυτωσεις 260? και αφου εσυ τα ειχες στο χερι ισως να ηταν και λιγοτερα

δλδ του αγοραστη του λειπουν ακομη 2460-2200=260? για να το ξεχρεωσει στον εμπορο και και να στο μεταβιβασει

δηλαδη αντι να παει να ξεπληρωσει το μηχνακι με τα 2200 που του εδωσες και ειχε στα χερια του πριν λιγες μερες τα χαλασε καπου αλλου

καλα δεν υπαρχει περιπτωση θα του το ειχα φερει κολαρο το μηχνακι (ετσι κι αλλιως δικο μου δεν θα ηταν)

the_passenger
13/01/2011, 14:55
Ναι, ναι.....

Στην υγειά του Μ@Λ@Κ@ λοιπόν.....

Μου τη δίνουν κάτι τέτοιοι τύποι.....:a26: :a26: :a29: :a018: :a015: :a023:

Δεν ήταν δικά του στην ουσία τα χρήματα, αλλά έκανε κάποιες αγορές, ανοίχτηκε κλπ....

Δημόσιος υπάλληλος είναι, ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ, ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ Κ@ΛΟ, ΝΑ ΓΛΥΨΕΙ ΦΙΛΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΣΥ ΘΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ

:evil:

"Στην υγειά του Μ@Λ@Κ@ λοιπόν....."

διστυχώς αυτό βλέπω ...+1000

φυσικά δεν έχω πεί την τελευταία λέξη.....

the_passenger
13/01/2011, 14:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
ετσι απλα και δεν τον αρχισες στις μαπες???μαλλον τα θελει και εσενα ο κωλος σου...

καλα ξεμπερδεματα...αν και αρχιζω να συμφωνω με Βυρωνα και Sniper (κατι για βιζιτες)...

:wave2:

τηλεφωνικά μιλάγαμε..

ήταν η ευγενική παράκληση από μέρους μου να λήξει το θέμα φιλικά. (δε θα μπορεί να μου πεί μετά ότι απλώς δεν το ζήτησα...)

Το επόμενο βήμα θα είναι να μιλήσει δικηγόρος απ'ευθείας, απαιτητικά όμως πλέον ..

the_passenger
13/01/2011, 15:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από geohud
σε ρωταγα απο χθες ποσο εχει το μηχανακι....

σημερα μας ειπες οτι το μηχνακι εχει 205*12=2460

και εσυ του εχεις δωσει 2200 πριν λιγες μερες

δλδ δεν το πηρες καινουριο για να γλυτωσεις 260? και αφου εσυ τα ειχες στο χερι ισως να ηταν και λιγοτερα

δλδ του αγοραστη του λειπουν ακομη 2460-2200=260? για να το ξεχρεωσει στον εμπορο και και να στο μεταβιβασει

δηλαδη αντι να παει να ξεπληρωσει το μηχνακι με τα 2200 που του εδωσες και ειχε στα χερια του πριν λιγες μερες τα χαλασε καπου αλλου

καλα δεν υπαρχει περιπτωση θα του το ειχα φερει κολαρο το μηχνακι (ετσι κι αλλιως δικο μου δεν θα ηταν)

το είχε πάρει 2740 περίπου μαζί με το συναγερμό, η διαφορά με τα 2460 είναι η προκ/λή του κάπου 300?.

Εγώ το πήρα 2.200

geohud
13/01/2011, 15:04
τοτε οκ μια χαρα ειναι η τιμη

the_passenger
13/01/2011, 15:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Ρε φίλε, πες μας και τι μηχανή είναι, έχω απορία για την τόσο μεγάλη ευκαιρία που βρήκες και μπλέχτηκες τόσο για να μην την χάσεις...

"Μπλέχτηκα" διότι είχα την ευκαιρία να πάρω μετρητοίς κάτι που κοιτούσα για καινούριο, αλλά καινούριο δε μπορούσα, ενώ με αυτή την συγκοιρία (ανάθεμα την ώρα) μπόρεσα να το χτυπήσω ντούκου.. και να έχω κέρδος 400-500? σε κάτι ουσιαστικά καινούριο.. ΑΛΛΑ.. ;)

byron
13/01/2011, 16:00
"Μπλέχτηκα" διότι είχα την ευκαιρία να πάρω μετρητοίς κάτι που κοιτούσα για καινούριο, αλλά καινούριο δε μπορούσα, ενώ με αυτή την συγκοιρία (ανάθεμα την ώρα) μπόρεσα να το χτυπήσω ντούκου.. και να έχω κέρδος 400-500? σε κάτι ουσιαστικά καινούριο.. ΑΛΛΑ.. ;)

The assumption is the mother of all fuck ups...

Καλά να΄σαι και θα πάρεις άλλο (γιατί το υπάρχον δεν το βλέπω). :wave2:

geohud
13/01/2011, 16:07
εχω την λυση στο προβλημα σου!!!

αφου το μηχανακι το εχεις πληρωσει αλλα δεν ειναι δικο σου γιατι επεσες σε λαμογια αλλα ουτε το εχεις κλεμενο

ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ για να παρεις οσα μπορεις πισω και αστους να τρεχουν!!!

the_passenger
13/01/2011, 18:55
Θα μιλήσω με δικηγόρο αύριο (σήμερα) Παρασκευή, να δούμε τί μπορεί να γίνει

Amplified
14/01/2011, 03:27
Πω πω δεν μπορώ να το πιστέψω ότι υπάρχουν τόσοι αγαθοί άνθρωποι εκεί έξω, εν έτη 2011 και με τους μισούς έλληνες στον Τειρεσία.
Η πλάκα είναι ότι όλοι φαίνεται να είναι μαζεμένοι στην Αθήνα. Ελάτε κατά πάνω ρε χαϊβάνια να βγάλουμε και μεις κάνα φράγκο ! Άι σιχτίρ !

John Steed
14/01/2011, 03:39
..αργά το απόγευμα, μην τρώτε από τώρα τα ποπ κορν :look: ...........

Καλά....

220881

Sapadak
14/01/2011, 03:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Amplified
Πω πω δεν μπορώ να το πιστέψω ότι υπάρχουν τόσοι αγαθοί άνθρωποι εκεί έξω, εν έτη 2011 και με τους μισούς έλληνες στον Τειρεσία.
Η πλάκα είναι ότι όλοι φαίνεται να είναι μαζεμένοι στην Αθήνα. Ελάτε κατά πάνω ρε χαϊβάνια να βγάλουμε και μεις κάνα φράγκο ! Άι σιχτίρ !

:a31:

the_passenger
14/01/2011, 04:07
πέρα απ'το χαβαλέ, αν κάποιος νιώθει οτι πραγματικά διασκεδάζει με αυτό το θρέντ...... να το ψάξει.... υποψιάζομαι ότι θα τρώει πολύ παντόφλα

John Steed
14/01/2011, 04:09
Μη χαλιέσαι, όλοι θέλουμε τη θετική κατάληξη...

Ο χαβαλές είναι μέσα στο πρόγραμμα, σε πολλά θέματα αυτού του φόρουμ :wave2:

sniper
14/01/2011, 04:09

Άμα έρθουμε εμείς επάνω εσείς μετά τι θα κάνετε όμως; :bawl:

sniper
14/01/2011, 04:10
....

Εγώ το πήρα 2.200

Μια μικρή διόρθωση. Ξέρω ότι θα σε πικράνω αλλά μέχρι στιγμής το μόνο που έχεις πάρει είναι 2.200? αγωνία.

kokos08
14/01/2011, 04:19
Ο τυπος στο μαγαζι με τον συνεργατη του πηραν τα λεφτα να καλυψουν τις τρυπες τους,εσυ προσωρινα εισαι καλυμμενος,και αν πανε καλα οι δουλειες και κανει κυκλο το χρημα θα καλυφθεις εντελως,αν δεν πανε ομως... Με λιγα λογια σαν να τους εδωσες ενα δανειακι...

the_passenger
14/01/2011, 04:34
Μη χαλιέσαι, όλοι θέλουμε τη θετική κατάληξη...

Ο χαβαλές είναι μέσα στο πρόγραμμα, σε πολλά θέματα αυτού του φόρουμ :wave2:

;) :beer:

Φυσικά νό πρόμπλεμ με το χαβαλέ, ίσα ίσα κι εγώ με κράζω..... αναφέρθηκα στο αν κάποιος (ανεξαρτήτως χαβαλέ ή όχι) πραγματικά διασκεδάζει με το θρέντ! (αυτό το ξέρει ο καθένας για τον εαυτό του και μόνο..)

:)

the_passenger
14/01/2011, 04:38
Μια μικρή διόρθωση. Ξέρω ότι θα σε πικράνω αλλά μέχρι στιγμής το μόνο που έχεις πάρει είναι 2.200? αγωνία.

Διστυχώς έτσι είναι. +δικηγορικά έξοδα, ξεκινάμε ...

Amplified
14/01/2011, 04:44
Νομίζω ότι έχεις πάρει όλες τις συμβουλές που μπορούσες να πάρεις από το φόρουμ. Σηκώνει και λίγο χαβαλέ πλέον :D

the_passenger
14/01/2011, 04:48
Νομίζω ότι έχεις πάρει όλες τις συμβουλές που μπορούσες να πάρεις από το φόρουμ. Σηκώνει και λίγο χαβαλέ πλέον :D

:beer:

gs 500 f
14/01/2011, 06:24
σ'ευχαριστώ !

Μεταξύ άλλων αναφέρει το ιδιωτικό συμφωνητικό:

"Ο ανωτερω πωλητης δηλωνω οτι
α] εχω στην πληρη κυριοτητα νομη κατοχη και χρηση μου, ελευθερη απο καθε βαρος η χρεος και ανευ φορολογικων, νομικων η αλλων παντος τυπου εκρεμμοτητων, την χωρίς αριθμο κυκλοφοριας μοτοσυκλετα μαρκας ................ τυπου ............με αριθμο πλαισιου .............................και αριθμο κινητηρα ______________________ την οποια πουλω στον ανωτερω ΑΓΟΡΑΣΤΗ εναντι του συνολικου ποσου των ........ευρω [................], από τα οποία έχω ήδη παρλάβει προκαταβολή 200? [διακόσια ευρώ] (με υπέυθυνη δήλωση μεταξύ πωλητή/αγοραστή της 20/12/2010).
"

και λοιπον?εγω σου κανω μια δηλωση οτι δεν χρωσταω πουθενα και χρωσταω παντου και μου το εχουν κανει υποθηκη 5 φορες!τι θα μου κανεις μηνυση για ψευδη δηλωση?και λοιπον?η θα μου κανεις μηνυση για απατη?σε 3 χρονια το λιγοτερο που θα παει δικαστηριο εγω δεν θα πληρωσω τον μαγαζατορα θα σου παρει το μηχανακι και εσυ δεν θα προχωρησεις την μηνυση γιατι ο δικηγορος θα θελει προκαταβολη 1200 ευρω να τον παει κατηγορουμενο με αποτελεσμα αγνωστο...οποτε ουτε και μηνυση θα κανεις!
οπως τα βλεπω εγω τα πραγματα, να ευχεσε να πληρωνει τα γραμματια του μπας και σε κανα χρονο γινει δικο σου το μηχανακι!
η αλλη λυση ειναι διαφορετικη πρεπει να το εχεις ,να το λεει η περδικουλα σου και να ξερεις πως θα το χειρειστης ωστε να μην βρεθεις εσυ κατηγορουμενος ....ο νοων νοειτω!!!

liakaros
14/01/2011, 10:49
Ξερω εγω ποια ειναι η λυση...
Και γω παρομοια κατασταση περασα πριν καιρο αλλα ενταξει...εβγαλα ακρη

schumifer
14/01/2011, 10:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από liakaros
Ξερω εγω ποια ειναι η λυση...
Και γω παρομοια κατασταση περασα πριν καιρο αλλα ενταξει...εβγαλα ακρη

Να υποθέσω ότι δε σου πέρασε από το νου να την αναφέρεις , ε?

liakaros
14/01/2011, 11:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumifer
Να υποθέσω ότι δε σου πέρασε από το νου να την αναφέρεις , ε?

Κατι ειχα αναφερει σε παλιοτερο θρεντ...

John Steed
14/01/2011, 11:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από liakaros
Κατι ειχα αναφερει σε παλιοτερο θρεντ...

Όπου δεν πίπτει λόγος.....:rolleyes:

the_passenger
14/01/2011, 13:38
Μίλησα με δικηγόρο.

Το θέμα θα πάρει τη νομική οδό: Αρχικά μες την εβδομάδα θα ζητηθεί υπογραφούν κάποια επιπλέον χαρτιά από τον τύπο, και να πληρώσει το συντομότερο.

Αν δε συνεργαστεί, πάμε απ'ευθείας σε μήνυση.

Γενικά η αντιμετώπιση θα είναι απαιτητική και επιθετική στο εξής.

Θα σας κρατήσω ενήμερους.. ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ !!! :) :wave2:

John Steed
14/01/2011, 13:44
Μακάρι να πιάσει η απειλή και μόνο...

Καλά ξεμπερδέματα! :wave2: :wave2:

the_passenger
14/01/2011, 13:49
Μακάρι να πιάσει η απειλή και μόνο...

Καλά ξεμπερδέματα! :wave2: :wave2:

Μακάρι....!

αλλά και για αυτόν μακάρι, εξάλλου, η μήνυση δε θα "ζητάει" 2.200 .................. ;)

άντε να δούμε!

ERRIKA
14/01/2011, 16:43
Θα σας κρατήσω ενήμερους.

Εννοείται.... :wacko:

vaska
19/01/2011, 01:39
Τι έγινε??? Έχουμε κανένα νεότερο από το μέτωπο???

the_passenger
20/01/2011, 18:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Τι έγινε??? Έχουμε κανένα νεότερο από το μέτωπο???

Δευτέρα-Τρίτη θα μαζευτούμε μαζί και με τη δικηγόρο και θα υπογράψει ( πιστεύω! ) το χαρτί που υποσχέθηκε και που ετοιμάζει η δικηγόρος.. και θα τον πιέσουμε για την εξόφληση.. θα δείξει, θα ενημερώσω με τα νεότερα σύντομα :wave2:

nassosxlvbros
21/01/2011, 02:34
Πω ρε αδερφέ,διάβασα το θέμα και έμεινα...και οκ εσύ με τη "καλή πίστη" να το πω ευγενικά,αλλά ο μαγαζάτορας τόσο θράσος;
Μη το καθυστερείς καθόλου!φάτους ζωντανούς!

Athos
21/01/2011, 03:14
φίλε μου καλή τύχη στην περιπέτεια σου, να σου δώσω κι εγώ μιά συμβουλή: ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ !!! ξέχνα δικηγόρους τρεχάματα και αγωνίες, ξέχνα και το μηχανάκι, κλείδωσε το σε καμμιά αποθήκη και περίμενε κανα χρόνο, άσε το μαγαζί να διεκδικήσει τα λεφτά του και η υπόθεση θα λυθεί από μόνη της, λίγη υπομονή χρειάζεται..

John Steed
21/01/2011, 04:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Athos
φίλε μου καλή τύχη στην περιπέτεια σου, να σου δώσω κι εγώ μιά συμβουλή: ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ !!! ξέχνα δικηγόρους τρεχάματα και αγωνίες, ξέχνα και το μηχανάκι, κλείδωσε το σε καμμιά αποθήκη και περίμενε κανα χρόνο, άσε το μαγαζί να διεκδικήσει τα λεφτά του και η υπόθεση θα λυθεί από μόνη της, λίγη υπομονή χρειάζεται..

Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε?:confused:

sniper
21/01/2011, 04:34

Ναι, θα του πηγαίνεις εσύ τσιγάρα στην ψειρού ε;

ERRIKA
21/01/2011, 06:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
φάτους ζωντανούς!

Μπα, καλύτερα medium raw ή και well done...

:rolleyes:

Athos
21/01/2011, 07:16
Παιδιά βλέπω παραξενευτήκατε, το πιθανότερο να παραξενευτεί και ο παθών, εξάλλου λίγο αργά τα γράφω αφού όπως είπε έχει ήδη πάρει την νομική οδό.
Λοιπόν να τα εξηγήσω.
Για τον ΠΩΛΗΤΗ υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Είτε είναι απατεώνας (το πιθανότερο), είτε είναι ένα βαρεμένο κουκουρίκου άτομο δηλαδή όπως και νάχει εντελώς αναξιόπιστο, τσέπωσε 2200-300=1900 αέρα πατέρα και είναι ωραίος και τραλαλά.
Ο ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ δεν παίζει νάναι απατεώνας γιατί δεν κέρδισε τίποτα, αντίθετα, αυτός είναι που τραβάει το μεγαλύτερο ζόρι. Έχασε το μηχανάκι, εισέπραξε 300, και του μείναν στα χέρια τα κωλογραμμάτια 12x205=2460
Ο ΠΑΘΩΝ έχασε 2200 έχει όμως το μηχανάκι (χωρίς άδεια) που πες γι ανταλλακτικά αξίζει 700, δηλαδή ζημιά 2200-700=1500, άσε που μπορεί μελλοντικά να αγοράσει κανένα όμοιο σαράβαλο ή χτυπημένο και να το κάνει σκάντζα.
Σε κάθε περίπτωση το ποσό είναι πολύ μικρό για να κινήσει αγωγή. Η αγωγή θα του κοστίσει τουλάχιστον 700-800, θα εκδικαστεί σε δυό χρόνια με άπειρα τρεχάματα, και πες ότι την κερδίζει έναντι του πωλητή (έναντι του μαγαζάτορα δεν έχει καμμία τύχη) και πάλι αν δεν υπάρχει κάτι για κατάσχεση δεν μπορεί με κανένα μηχανισμό να τον αναγκάσει να πληρώσει (το ότι ο πωλητής είναι δημόσιος υπάλληλος το θεωρώ παπατζηλίκι).
Άρα τι απομένει ? ΦΙΛΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ (πάρτο για ατύχημα), ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, και ΑΣΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ. Κλείδωσε το μηχανάκι σε καμμιά αποθήκη, ΜΗΝ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ, και περίμενε.
Περίπτωση να σου κάνει ο μαγαζάτορας αγωγή δεν υπάρχει, μη φοβάσαι, αλλά κι αν σου κάνει άστον αυτόν να τρέχει, εσύ είσαι καθαρός, θα παρουσιαστείς και χωρίς δικηγόρο να πεις ότι είσαι θύμα απάτης, τα χαρτιά σου και οι μάρτυρες που θα βάλεις το αποδεικνύουν.
Οπότε λοιπόν σε κανά χρόνο, παίζει με τον μαγαζάτορα να έχουν γίνει τα εξής:
Είτε θα έχει πληρωθεί τα γραμμάτια οπότε θα σου βγάλει και την άδεια και όλα οκ (αυτό το κόβω για πολύ χλωμό).
Είτε θα έχει εισπράξει το πολύ κάποια ψωροκατοστάρικα και θα είναι στην τσίτα.
Τότε εσύ παρουσιάζεσαι στο μαγαζάτορα, του λες αν θέλει με κανά 500άρι να μοιραστείτε τη ζημιά (να δείς ότι τότε θάναι συνεργάσιμος), αλλιώς ή το πουλάς γι ανταλλακτικά ή το σκαντζάρεις με άλλο όπως είπαμε, ε και για την όποια ζημιά καλή καρδιά και πάμε γι άλλα !!
Καλή τύχη ότι κι αν κάνεις..

zefos1100xx
21/01/2011, 07:38
α) παρτου ενα γραμματιο με ληξη μια μερα μετα την υποτιθεμενη εξοφληση αυτου στον εμπορο....

.....δεν ειμαι σιγουρος , αλλα το γραμματιο οσο παλιομοδιτικο και αν ειναι , δεσμευει ακινητη περιουσια....(αν εχει).

Να παρεις λεφτα πισω δεν παιζει , καλη τυχη με τον δικηγορο αλλα δεν σε βλεπω....

β) κανεναν φιλο μπραβο εχεις?....πολυ πιο αποτελεσματικος απο τον δικηγορο...(φροντισε να ειναι φιλος αλλιως απο τα δυο χιλιαρικα θα σου παρει το ενα...)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Αντε και μια τρίτη: Εμεις γιατι να παμε μαζί σου να ριξουμε ξυλο; Τι θα κερδίσουμε; :smokin:

........δοξα....

the_passenger
21/01/2011, 09:08
Παιδιά σας ευχαριστώ, πλέον κατευθύνει δικηγόρος μου την υπόθεση, πιστεύω να πάμε καλά!

Παιδιά βλέπω παραξενευτήκατε, το πιθανότερο να παραξενευτεί και ο παθών, εξάλλου λίγο αργά τα γράφω αφού όπως είπε έχει ήδη πάρει την νομική οδό.
Λοιπόν να τα εξηγήσω.
Για τον ΠΩΛΗΤΗ υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Είτε είναι απατεώνας (το πιθανότερο), είτε είναι ένα βαρεμένο κουκουρίκου άτομο δηλαδή όπως και νάχει εντελώς αναξιόπιστο, τσέπωσε 2200-300=1900 αέρα πατέρα και είναι ωραίος και τραλαλά.
Ο ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ δεν παίζει νάναι απατεώνας γιατί δεν κέρδισε τίποτα, αντίθετα, αυτός είναι που τραβάει το μεγαλύτερο ζόρι. Έχασε το μηχανάκι, εισέπραξε 300, και του μείναν στα χέρια τα κωλογραμμάτια 12x205=2460
Ο ΠΑΘΩΝ έχασε 2200 έχει όμως το μηχανάκι (χωρίς άδεια) που πες γι ανταλλακτικά αξίζει 700, δηλαδή ζημιά 2200-700=1500, άσε που μπορεί μελλοντικά να αγοράσει κανένα όμοιο σαράβαλο ή χτυπημένο και να το κάνει σκάντζα.
Σε κάθε περίπτωση το ποσό είναι πολύ μικρό για να κινήσει αγωγή. Η αγωγή θα του κοστίσει τουλάχιστον 700-800, θα εκδικαστεί σε δυό χρόνια με άπειρα τρεχάματα, και πες ότι την κερδίζει έναντι του πωλητή (έναντι του μαγαζάτορα δεν έχει καμμία τύχη) και πάλι αν δεν υπάρχει κάτι για κατάσχεση δεν μπορεί με κανένα μηχανισμό να τον αναγκάσει να πληρώσει (το ότι ο πωλητής είναι δημόσιος υπάλληλος το θεωρώ παπατζηλίκι).
Άρα τι απομένει ? ΦΙΛΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ (πάρτο για ατύχημα), ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, και ΑΣΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ. Κλείδωσε το μηχανάκι σε καμμιά αποθήκη, ΜΗΝ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ, και περίμενε.
Περίπτωση να σου κάνει ο μαγαζάτορας αγωγή δεν υπάρχει, μη φοβάσαι, αλλά κι αν σου κάνει άστον αυτόν να τρέχει, εσύ είσαι καθαρός, θα παρουσιαστείς και χωρίς δικηγόρο να πεις ότι είσαι θύμα απάτης, τα χαρτιά σου και οι μάρτυρες που θα βάλεις το αποδεικνύουν.
Οπότε λοιπόν σε κανά χρόνο, παίζει με τον μαγαζάτορα να έχουν γίνει τα εξής:
Είτε θα έχει πληρωθεί τα γραμμάτια οπότε θα σου βγάλει και την άδεια και όλα οκ (αυτό το κόβω για πολύ χλωμό).
Είτε θα έχει εισπράξει το πολύ κάποια ψωροκατοστάρικα και θα είναι στην τσίτα.
Τότε εσύ παρουσιάζεσαι στο μαγαζάτορα, του λες αν θέλει με κανά 500άρι να μοιραστείτε τη ζημιά (να δείς ότι τότε θάναι συνεργάσιμος), αλλιώς ή το πουλάς γι ανταλλακτικά ή το σκαντζάρεις με άλλο όπως είπαμε, ε και για την όποια ζημιά καλή καρδιά και πάμε γι άλλα !!
Καλή τύχη ότι κι αν κάνεις..

Σίγουρα θα κινηθώ με υπομονή και ψυχραιμία. Από την άλλη δεν είμαι διατεθειμένος να χαρίσω ούτε ευρώ στον εξυπνάκια, κι ας μου κοστίσει σε χρόνο και σε χρήμα και όσο τραβήξει, πραγματικά πιστεύω ότι ή θα πάνε όλα καλά ή στο τέλος μόνο αυτός θα βγεί χαμένος :)

sergiosm
21/01/2011, 11:03
Άρα τι απομένει ?

Μια μήνυση για υπεξαίρεση ίσως ;;;

blackbusa
21/01/2011, 12:03

Λοιπόν να τα εξηγήσω.
Γ

οτι ναναι....το μονο που θα πω ειναι οτι μπορει ανετα να βρεθει μπλεγμενος για λαθρεμποριο ο φιλος μας...η οπως ειπε και ο Σεργιος για υπεξερεση...

the_passenger
21/01/2011, 12:34
Γι'αυτό και το προχωράει δικηγόρος..

Μέχρι εδώ ήμουν ο "καλόπιστος αγοραστής" και καθ'όλα εντάξει με τις ενέργειές μου.

Τώρα που τα πράγματα αποδεικνύονται διαφορετικά σε σχέση με ότι συμφωνήθηκε, χρειάζομαι νομική κάλυψη για να μην είναι δυνατόν να την πατήσω με κανένα τρόπο ..

ERRIKA
21/01/2011, 13:03
Γι'αυτό και το προχωράει δικηγόρος..

... χρειάζομαι νομική κάλυψη για να μην είναι δυνατόν να την πατήσω με κανένα τρόπο ..

Το θέμα είναι ότι την έχεις ΗΔΗ πατήσει.... :sick:

the_passenger
21/01/2011, 14:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Το θέμα είναι ότι την έχεις ΗΔΗ πατήσει.... :sick:

ναι, δεν το διατύπωσα σωστά..

Ας το πώ διαφορετικά, άπαξ και την πάτησα ήδη σε πρώτη φάση, πλέον χρειάζονται οι καλύτερες δυνατές ενέργειες και νομικά ορθές, ώστε να καλυφθώ όσο γίνεται από τη μία, και να μήν μπλέξω χειρότερα από την άλλη..

imitrelos
21/01/2011, 15:59
Φίλε μου διάβασα τήν ιστορία σου ότι τήν έχεις πατήσει είναι σίγουρο

δές τι θα κάνεις απο εδω και πέρα πρώτα άσε τίς ευγένειες.....έλεοσ πιά απέτήσε άντε το πολύ σε 2 δώσεις να ξεπληρώση τόν μαγαζάτορα , το μηχανάκι κρύφτο τι βλακίες σου λέει έχει δουλειά και κλέγεται εγώ εδώ που είμαι άνεργος άν γινόταν κάτι τέτοιο θα ψαχνώμουν μονο και μόνο απο ντροπή να βρώ τα χρήματα .......

και ο μαγαζάτορας υπάρχει πιθανότητα να τήν πάτησε ( όση και να είναι στο κόλπο ) , δέν είναι μεγάλο το ποσό ακόμα και απο τράπεζα μπορεί να τα πάρει (με εγγύηση τόν μισθό του) , άμα έχει άλλο μηχανάκι κάνε του ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ σε αυτο άμα γίνεται ....φίλε μου σε όλους μπορει να συμβεί να τόν φάνε αλλά μήν τούς δίνεις το δικαίωμα να νομίζουν ότι τουλάχιστον δέν θα ιδρώσουν για τα λεφτά που θα βγάλουν

:beer: :beer: :beer: :beer:

Athos
21/01/2011, 16:14
Παιδιά σας ευχαριστώ, πλέον κατευθύνει δικηγόρος μου την υπόθεση, πιστεύω να πάμε καλά!
Σίγουρα θα κινηθώ με υπομονή και ψυχραιμία. Από την άλλη δεν είμαι διατεθειμένος να χαρίσω ούτε ευρώ στον εξυπνάκια, κι ας μου κοστίσει σε χρόνο και σε χρήμα και όσο τραβήξει, πραγματικά πιστεύω ότι ή θα πάνε όλα καλά ή στο τέλος μόνο αυτός θα βγεί χαμένος :)

Οκ, όπως βλέπεις υπάρχουν πολλές απόψεις, κάποιοι εδώ πιστεύουν ότι κινδυνεύεις να κατηγορηθείς μέχρι υπεξαίρεση ή λαθρεμπόριο, εγώ δεν το πιστεύω, αλλά όλες οι γνώμες σεβαστές.
Λες ότι δεν είσαι διατεθειμένος να χαρίσεις ούτε ένα ευρώ, δίκηο έχεις γιατί όπως είναι φυσικό είσαι τώρα πολύ φορτισμένος, (ευρώ θα χαρίσεις σ αυτή την υπόθεση γιατί τα λάθη κοστίζουν) ωστόσο για μένα το θέμα είναι πώς να πληρώσεις τα λιγότερα δυνατά στη συνέχεια.
Καλή τύχη και πάλι

the_passenger
17/04/2011, 23:03
Λοιπόν παιδιά όσο καιρό ήταν κλειστό το φόρουμ, το θέμα έκλεισε αισίως!!! :sun:

Πολύ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ (αν και παιχτήκαν διάφορα επεισόδια), αυτό που χρειάστηκε τελικά και έδωσε τη λύση ήταν ένα εξώδικο!

Το εξώδικο περιέγραφε την κατάσταση και καλούσε τον έξυπνο πωλητή να εξοφλήσει εντός 10 ημερών την υποχρέωσή του και να εκδοθεί η άδεια χωρίς παρακράτηση, διαφορετικά επιφυλασσόταν για κάθε νόμιμη ενέργεια.. :smokin:

Για την ιστορία, αν και "παίχτηκε" τρελό θέατρο και κλάψα για δήθεν δανεικά κλπ, απ'ότι κατάλαβα ο τύπος κάπως τα βρήκε με το μαγαζί, αφού το δεύτερο δεν επιβεβαίωσε την πληρωμή των οφειλών αποκαλώντας το θέμα "εσωτερικό", αλλά η άδεια εκδόθηκε πλέον χωρίς παρακράτηση οπότε όλα ΟΚ! Ο καθένας θέλει τον τρόπο του του ταιριάζει τελικά.......... :smokin:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για το θέμα και βοήθησαν με τις συμβουλές τους!!! :beer:

Τέλος, για ορισμένους που μου είπαν να θεωρήσω ότι έχασα τα χρήματά μου κλπ εξυπνάδες, αυτοί ας πούμε απλά ότι αστόχησαν... :wave2:

cosgili
17/04/2011, 23:34

Πολύ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ (αν και παιχτήκαν διάφορα επεισόδια), αυτό που χρειάστηκε τελικά και έδωσε τη λύση ήταν ένα εξώδικο!

Το εξώδικο περιέγραφε την κατάσταση και καλούσε τον έξυπνο πωλητή να εξοφλήσει εντός 10 ημερών την υποχρέωσή του και να εκδοθεί η άδεια χωρίς παρακράτηση, διαφορετικά επιφυλασσόταν για κάθε νόμιμη ενέργεια.. :smokin:

Για την ιστορία, αν και "παίχτηκε" τρελό θέατρο και κλάψα για δήθεν δανεικά κλπ, απ'ότι κατάλαβα ο τύπος κάπως τα βρήκε με το μαγαζί, αφού το δεύτερο δεν επιβεβαίωσε την πληρωμή των οφειλών αποκαλώντας το θέμα "εσωτερικό", αλλά η άδεια εκδόθηκε πλέον χωρίς παρακράτηση οπότε όλα ΟΚ! Ο καθένας θέλει τον τρόπο του του ταιριάζει τελικά.......... :smokin:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για το θέμα και βοήθησαν με τις συμβουλές τους!!! :beer:

Τέλος, για ορισμένους που μου είπαν να θεωρήσω ότι έχασα τα χρήματά μου κλπ εξυπνάδες, αυτοί ας πούμε απλά ότι αστόχησαν... :wave2: Τελος καλο και ολα καλα. Να θεωρεις τον εαυτο σου τυχερο και να προσεχεις απο εδω και περα:beer: :beer:

blackbusa
18/04/2011, 00:13

:sun: :sun: :sun:

η αδεια φανταζομαι βγηκε στο ονομα σου ε???να μην εχουμε second round...:lol: :lol: :lol:

ποσα εχασες τελικα???τα εξοδα του δικηγορου εννοω...

μακαρι να εμαθες...;)

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

gs 500 f
18/04/2011, 02:42
αφου στο τελος ολα οκ ,μια χαρα!ελπιζω μονο να μην σου ηρθε το μοτοσακο πιο ακριβα αποτι αρχικα υπολογιζες αλλα και αν εγεινε ετσι .προς γνωσιν και συμορφωση!!!

John Steed
18/04/2011, 07:48
Για εμένα, ήσουν τυχερός!

Αίσιο τέλος, that's the way I like it! :beer: :beer: :beer:

the_passenger
18/04/2011, 09:57
Ευχαριστώ παίδες!!! :beer: :beer:

Τα δικηγορικά μου κόστισαν 250€, τελικά οριακά δε μου βγήκε ακριβότερο (σε χρήμα, γιατί σε μανούρα σίγουρα!!!! )

Η άδεια βγήκε (χωρίς παρακράτηση) αναγκαστικά πρώτα στο όνομά του για λογιστικούς λόγους του μαγαζιού, και αμέσως έγινε η μεταβίβαση σε μένα.

Γειράσκω αεί διδασκόμενος, σίγουρα έμαθα για τα καλά!!! :sun: :beer:

0ldb0y
19/04/2011, 00:33
Τέλος καλό όλα καλά! :sun: :sun: :sun:

Όλοι μας την έχουμε "πατήσει" κατά καιρούς λόγω άγνοιας ή καλής θέλησης.

Το καλό με το φόρουμ είναι ότι γράφοντας τέτοιες δυσάρεστες εμπειρίες εφιστούμε την προσοχή και στους υπόλοιπους!

Καλές βόλτες από εδώ και πέρα!!!:beer: :beer: :beer:

TROOPER
19/04/2011, 09:02
20 σελιδες για να λυθει το προβλημα με ενα εξωδικο...:bigcry: :bigcry: :bigcry:

ERRIKA
19/04/2011, 17:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER

Kάτσε ρε φίλε, και πώς θα αναδειχθεί η αναγκαιότης πρόσληψης των υπηρεσιών ενός δικηγόρου διά την άμεσον αντιμετώπισιν σημαντικών τε και ασημάντων προβλημάτων;;;;;

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

sergiosm
19/04/2011, 20:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER

είδες τί κόπο έχει ένα εξώδικο;;;;;;;;;;;;;

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

the_passenger
21/04/2011, 22:37
Δε μου το φτιάχνατε εσείς απ'την πρώτη σελίδα το εξώδικο να γλύτωνα χρόνο και χρήμα / και το θέμα από τις υπόλοιπες 19 σελίδες; :bigcry: :bigcry: :bigcry: