Σύνδεση

View Full Version : GR2CZ - Father's report

Σελίδες : 1 [2]

liberec
20/05/2011, 01:00
Μετά κατεβαίνουμε στο Liberec. Η πόλη της εφηβείας μου. Περνάμε μερικά must σημεία, πάντα πάω. Και ο Νίκος την ξέρει σχετικά καλά την πόλη. Έχει πάει πάρα πολλές φορές στην Τσεχία, από μικρός μέχρι και μεγάλος, φυσικά μιλάει τσέχικα ως δεύτερη μητρική. Προς τιμήν της σημερινής συζύγου, που ουδεμία σχέση με την Τσεχία έχει πρέπει να πω, ότι έμαθε και αυτή αρκετά καλά τσέχικα, απλά έτσι, να μπορεί να είναι ανεξάρτητη όταν πάμε. Βολτάροντας στην πόλη αγοράζω υγρό για φακούς. Good for eyes.

226746

liberec
20/05/2011, 01:04
Μετά την επιστροφή στο χωριό πάμε στο νεκροταφείο. Εγώ με τον αδελφό μου και οι δύο γιοι μας. Τέσσερεις άνδρες σιγοκλαίνε. Περίεργο? Για κάποιους ναι. Για εμάς όχι.
Η μάνα μου κάνει λογαριασμό και μου παραδίδει τα προς την μεταφορά. Αφήνω στην άκρη μερικά χρήματα, λέω στον αδελφό μου να πάρει τα Infinity, είναι αξιόπιστο μοτομποτάκι, δοκιμασμένο. Τα παλιά του ξεκόλλησαν και μπάζουν νερά.
Έχουμε τούρτα βέβαια, το 50 το γυρίσαμε να δείχνει 20.
Μαζεύουμε όλα, μέσα στις βαλίτσες. Αύριο είναι πολύ μεγάλη ημέρα, θέλουμε να ξεκινήσουμε ιδιαίτερα νωρίς. Πρέπει να είναι όλα έτοιμα από τώρα. Αφήνουμε μόνο τα ρούχα που θα φορέσουμε αύριο, όλα αλλιώς έτοιμα. Στο σπίτι κυκλοφορούμε με δανεικά ρούχα από τον αδελφό μου, τα υπόλοιπα στις τριπλέτες. Μετά καθόμαστε. Και άλλη όμορφη βραδιά, αλλά όχι μέχρι πολύ αργά, το ξυπνητήρι το ρυθμίζουμε για 04.00

226747

liberec
20/05/2011, 01:08
ΗΜΕΡΑ ΟΚΔΩΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Έγερση στις τέσσερις είναι άγρια, αλλά έχει καλό σκοπό. Έχουμε κατά νου να τραβήξουμε από την βόρια Τσεχία προς Ιταλία για πλοίο, αλλά περνώντας από το αυστριακό GrossGlockner. Το τι και πως θα το δούμε στον δρόμο, κάποια στιγμή η ημέρα θα τελειώσει και θα δούμε που θα βρεθούμε βραδιάτικα. Κάπου θα κοιμηθούμε και την επόμενη ημέρα πάμε στην Αγκώνα για πλοίο.

226749

liberec
20/05/2011, 01:09
Πίνουμε ένα κατάμαυρο καφέ, ντυνόμαστε πρακτικώς σε όλα τα διαθέσιμα στρώματα, ακόμα και το goretex το εσωτερικό το βάλαμε. Η αρχή θα είναι αυτοκινητόδρομος και έχουμε μίαν πικράν πείραν από το ουγγρικό κάμπο..... Πριν τις τεσσεράμισι είμαστε στο δρόμο. Δεν αντέχω αποχαιρετισμούς, δεν του καταφέρνω, με κατασπαράζουν. Η μάνα μου το ξέρει, παρόλα αυτά πάντα κλαίει, σαν εσκεμμένα. Εγώ αντίθετα ποτέ. Ποτέ εκείνη την στιγμή. Αργότερα όμως, πίσω από την γωνία, μετά την στροφή. Δεν είναι και δα εύκολο να έχεις ένα παιδί στην άλλη άκρη της Ευρώπης. Ούτε και για μένα είναι πάντα εύκολο να τους έχω όλους τόσο μακριά. Κουμπωνόμαστε, κλείνουμε τις ζελατίνες σφιχτά και ξεκινάμε μία μεγάλη ημέρα. Περνάμε νεκρό χωριό και παραλυμένο Liberec και μέχρι την Πράγα έχουμε μόνο 100 χλμ εθνικής. Περνάμε σαν σίφουνες την Πράγα, χάρη στο GPS, γιατί στην είσοδο είχε κάτι έργα και εκτροπή δρόμου με λιγοστή σήμανση και λόγω ώρας δεν ήταν δυνατό ούτε να ρωτήσουμε αλλά ούτε και να ακολουθήσουμε κάποιον. Πριν φτάσουμε στην πόλη της μπίρας, δηλαδή στο Pilsen, ξημερώνει. Ο δρόμος ανεβοκατεβαίνει και αλλάζουμε παραστάσεις. Κάτω ομίχλη, στην ανηφόρα ήλιος. Σαν στην τραμπάλα. Η Τσεχία ξυπνάει, ημέρα προμηνύεται χαρούμενη. Δεν αργούμε και είμαστε στα σύνορα τις Τσεχίας, στην τελευταία πόλη Rozvadov.

226750

liberec
20/05/2011, 01:12
Σταματάμε στο τελευταίο μεγάλο σταθμό, βενζινάδικο, McDonalds κτλ. Απόσταση δεν μας ενδιαφέρει, ήταν δύο ντεπόζιτα 1100 ή επτά τσιγάρα, αν προτιμάτε. Σε κάθε περίπτωση, ώρα οκτώ να μπαίνουμε στην Γερμανία είναι καλός οιωνός. Και περάσαμε πια το πιο κρύο κομμάτι.... λογικά... Κρατάμε ταχύτητα 130-140 σταθερά λόγω έλλειψης έκτης στο 1100 και λόγω του ότι σε πιο υψηλές του Νίκου του "πέταγε" η πέμπτη. Το είπαμε στον μηχανικό και διέγνωσε σασμάν. Άμεσα? Όχι, σιγά σιγά όμως να βρείτε ένα καλό μεταχειρισμένο. [αργότερα βρίσκω στο eBay πράγματι ένα των 60.000χλμ με 200 Ευρώ και όλα ΟΚ, ο μηχανικός είχε δίκιο, από τότε ποτέ πρόβλημα]. Εκείνη την ώρα, λίγο πριν το ταξίδι δεν γινόταν να φτιάχνουμε τίποτε. Να πάτε σταθερά και θα αντέξει, παρότρυνε ο μηχανικός και είχε δίκιο. Έτσι δεν πιέζαμε για παραπάνω, παρά ελάχιστες φορές για ανάγκη προσπέλασης. Είναι ένας μέσος δρόμος τα 130-140, γιατί με 110 θα κοιμόμουν όρθιος.

226752

liberec
20/05/2011, 01:16
Regensburg με τα τούνελ περνάμε γρήγορα, όμως και παρακάμπτουμε το Μόναχο, δίπλα από την Allienz Arena κατά τις δέκα η ώρα. Πάμε προς Salzburg. Πάντα μου άρεσε ο δρόμος Lofer - Zell Am See. Σε πάει πρώτα από δάση με στροφιλίκι και μετά από καλό μεγάλο επαρχιακό δρόμο στην κοιλάδα, κατά μήκος ενός ποταμού. Οι στροφές ανοικτές, άνετα πας με 110 και προλαβαίνεις να απολαμβάνεις και την φύση και την οδήγηση. Πάντα με εντυπωσιάζει, πώς είναι στις Άλπεις η πεδιάδα ίσια σαν από αλφάδι και μετά ξαφνικά αρχίζει πάλι το βουνό. Πολύ απότομη αλλαγή. Αυτό θαυμάζω και σήμερα. Η μοναδική εξήγηση για μένα είναι καθίζηση, αλλιώς δεν εξηγείται. Κάποτε ήταν απότομες χαράδρες, απότομες μέχρι κάτω, απλά συμπληρώθηκαν με καθίζηση, είτε κάτω από το νερό είτε πάνω, δεν έχει σημασία. Τεσπα, είναι ωραία να οδηγείς εκεί. Περνάμε το Zell Am See και σταματάμε εκεί για τσιγάρο. Εξηγώ στον Νίκο ό,τι ξέρω για αυτό το ιδιαίτερο καλοκαιρινό-χειμερινό θέρετρο και πάμε ακόμα στο κοντινό Kaprun, να του δείξω πώς είναι χειμερινό κέντρο για σκι το καλοκαίρι και που έμεινα ένα εξάμηνο πριν για σκι. Μπαίνουμε στον ΓρόσΓκλοκνερ ΨηλοΑλπικόΔρομο, εννοώ το GrossGlockner HochAlpenStrasse. Νίκος ενθουσιάζεται με όλο το κόνσεπτ, τα χαιρετίσματα των μοτοσικλετιστών όλων των ειδών μηχανών και όλων των εθνών, show, happening, σημαίες. Καθόμαστε λίγο κάτω και τσιμπάμε κάτι σνίτζελ που μας έδωσε μαμά με το ζόρι. Εδώ ταιριάζουν, σνίτσελ με Αυστρία πάει. Ποτέ δεν θέλω να τα κουβαλάω, πάντα με καταφέρνει με το ζόρι, πάντα τελικά θα χρειαστούν. Ενισχυμένοι κατά σνίτσελ ξεκινάμε για επάνω. Κάτω είναι αέρας και σχετική ψύχρα, όταν κοιτάς ψηλά, εκεί έχει κατά καιρούς μαύρα σύννεφα και πολύ αέρα. Ρωτάμε ένα Άγγλο, που μόλις κατέβηκε από την άλλη μεριά, πώς είναι επάνω, φυσάει μήπως κάπου επικίνδυνα? Σηκώνει όμως αντίχειρα και ξεκινάμε. Αυτή την εποχή δεν έχει την κίνηση του καλοκαιριού, με ορδές αναβατών όλων των λογιών. Τώρα έρχονται οι πιστοί, οι ορθόδοξοι λάτρεις μηχανών. Και ενώ ξαπλώνουν λιγότερο, είναι ταχύτεροι και ταπεινότεροι.

226753

liberec
20/05/2011, 01:19
Ανεβαίνουμε σβέλτα, το διασκεδάζουμε. Ο Νίκος μου φτάνει άνετα, ακόμα όταν πιέζομαι. Κερδίζω μόνο στην έξοδο, αλλά πιθανόν να στύβω το γκάζι εκεί λίγο παραπάνω από αυτόν ή με βοηθάει η κλιμάκωση στο εξάρι κιβώτιο. Ότι κέρδισα μέσα σε εικοσαετία εγώ με κόπο και κίνδυνο, αυτός το κατέχει μέσα σε λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα? Είναι δυνατόν? Το θεωρώ αδικία! Από την άλλη, με ικανοποιεί, με κάνει περήφανο. Όπως λέω, το απολαμβάνουμε πάντως. Η ήρεμη δύναμη του μποξέρ είναι εδώ. Χωρίς πολλά πολλά, χωρίς φανφάρες και επιγραφές, απλά GS! Η ροπή είναι φανταστική και πάντα παρούσα, όταν η ανηφόρα είναι απότομη και έχεις φορτωμένο τριβάλιτσο γουρούνι.

226754

liberec
20/05/2011, 01:21
Κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις στα κλασικά σημεία για φωτογραφίες. Στην κάθοδο στην νότια πλευρά σταματάμε στο Reinthal στο ίδιο μαγαζί για καφέ, όπως πριν τριετία, όταν ήμασταν εδώ με την Ελπίδα και νέα τότε μπέμπα. Περιμέναμε τότε λίγο να ηρεμήσει η δυνατή βροχή. Φέτος είμαστε πιο τυχεροί, όλο το περάσαμε χωρίς αδιάβροχα.

226755

liberec
20/05/2011, 01:24
...

226756

liberec
20/05/2011, 01:25
.,__

226757

liberec
20/05/2011, 01:28
Είμαστε στο Lienz, είναι περίπου τέσσερεις, πέντε η ώρα και πάλι κλείνουμε δωδεκάωρο στην σέλα. Είμαστε όμως ευτυχισμένοι, που μας βγήκαν ευνοϊκά τα πράγματα. Έχουμε όρεξη για επόμενες προκλήσεις! Για αυτό ορίζουμε ως επόμενο στόχο το ιταλικό Udine. Και αυτό διότι για να πας, πρέπει να περάσεις άλλο ένα πάσο, το οποίο είναι λιγότερο γνωστό αλλά πολύ πιο δύσκολο τεχνικά, με μικρούς στενούς δρόμους και απότομες φουρκέτες. Λέγεται PloeckenPass, είναι ο Β110 δρόμος, που ενώνει το αυστριακό Mauthen και το ιταλικό Tolmezzo. Είχαμε μία μαύρη βουλίτσα στην ψυχή, ένα χρέος, το πάσο στην Ρουμανία, το Bihor.Καιρός λοιπόν να πάρουμε το αίμα μας πίσω. Το θυμάστε ακόμα? Είναι πολύ πίσω πια, πολύ παλιά. Καμιά εβδομάδα θα είναι! Το πάσο μας πήρε παραπάνω χρόνο από το προηγούμενο, το Tolmezzo το πλησιάζουμε με σχεδόν σούρουπο. Λίγο πριν το Udine αρχίζει autostrada, στην πόλη ούτε μπήκαμε. Το πιο αισιόδοξο σενάριο το κάναμε πραγματικότητα. Όταν έκανα σχέδια, δεν ήξερα καθόλου, μήπως είναι παράτολμο. Μέσα σε μία μέρα να βάλεις πολλά χιλιόμετρα και να ενσωματώσεις και δύσκολα πάσα? Και όμως, με νωρίς το ξύπνημα και καλό κέφι και ρυθμό κόβεις να χιλιόμετρα γρήγορα. Και ο μικρός προσθέτει και άλλες προπονητικές μονάδες, και άλλα χιλιόμετρα πείρας.

226758

liberec
20/05/2011, 01:32
Σταματάμε κάπου εκεί μετά το Udine σε autogril για βενζίνη αλλά και το καλό το εσπρέσο. Αισθανόμαστε δυνατοί. Ο Νίκος με μεγάλη περηφάνια ανακοινώνει, ότι μόλις καταρρίψαμε χιλιάρα.
Του απαντώ με ψυχρολουσία, ότι το οδόμετρό του κλέβει, όπως κάθε οδόμετρο και ότι με βάση το GPS κάναμε "μόλις" 980χλμ.

"Αυτό έλεγα να σου προτείνω μπαμπά, να πάμε μέχρι την Βενετία, εγώ αισθάνομαι σούπερ, εσύ πως είσαι, τι λές?"

Η πρώτη χιλιάρα είναι για κάθε μηχανόβιο ένα φράγμα, του αλλάζει διάσταση. Πριν το ταξίδι μία 200άρα, μία Λαμία την είχε για σεβαστή εκδρομή. Τώρα, από τον άθλο του Βουκουρεστίου μιλάμε με 500 επάνω, 750 προς τα αριστερά, 900 ίσια, 650 σε ανηφόρα και παρόμοια, σαν να είναι ένα τίποτε. Μιλάμε με άλλο νόημα πια για μεγάλη μέρα.

"Welcome to Iron Butts, my boy!"

226759

liberec
20/05/2011, 01:34
Εγώ συμφωνώ με κάθε βρώμικη μοτοπρόταση, άρα αποφασίστηκε. Αλλά απορώ, από ποιόν τα πήρε το παιδί? Μάλλον από την γιαγιά του..

226760

liberec
20/05/2011, 01:36
Στο δρόμο για Βενετία υπάρχουν εναλλαγές μεταξύ του βρέχει - ψιχαλίζει. Στην αρχή περνάμε μερικές βροχές στο έτσι, αργότερα αναγκαζόμαστε να φορέσουμε τα αδιάβροχα. Στις εννέα είμαστε στο Mestre, για να βρούμε κάποιο ξενοδοχειάκι και να πάμε για καλό βραδινό μέσα στην Βενετία, όπως άρμοζε να γιορτάσουμε την πρώτη χιλιάρα. Αλλά όλα τα ξενοδοχεία ή γεμάτα ή πανάκριβα. Όταν τα δοκιμάσαμε όλα [χαρά του GPS και ΡΟΙ] και το μοναδικό ήταν με 140 Ευρώ, αρνηθήκαμε. Τα χίλια εκατό χιλιόμετρα τα είχαμε ήδη. Αλλά όχι και βραδιάτικα να μας πιάνουν κότσους [τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία δεν ήταν για τέτοιες τιμές, απλά ήθελαν φανερά να εκμεταλλευτούν την βροχή και την πιθανή μας ανάγκη. Αποφασίζουμε καλύτερα να πάμε παρακάτω για Αγκώνα και κάπου κα΄τι θα βρεθεί. Τότε ακριβώς θυμάμαι, ότι έχει και μερικά campanile και στην Ιταλία. Είναι η αγαπημένη μου σειρά, με κύριο δίκτυο στην Γαλλία. Φτηνό, στην έξοδο ή είσοδο της πόλης, καθαρό, δικό του ασφαλές πάρκιν και ότι πρέπει για έναν ταξιδιώτη. Θυμάμαι, ότι μία φορά χάζευα σπίτι χάρτες και κοιτούσα, που αλλού έχει. Στην Ιταλία ελάχιστα, κυρίως στα σύνορα με την Γαλλία, δηλαδή περιοχή Genova, San Remo, εκεί. Αλλά ένα δεν πρέπει να έχουν νομίζω και κάπου εδώ? Το ψάχνω στο GPS και είχα δίκιο. Στην Padova, έχει ένα. Το βάζω στο θαυματουργό μηχάνημα και ορίστε μας: 24,2 χλμ., δηλαδή ούτε ένα αποτσίγαρο δρόμος. Το λέω στον μικρό και φυσικά συμφωνεί. Με τον μεγάλο δρόμο που ενώνει τις δύο πόλεις ήμασταν σε δέκα λεπτά μπροστά στο ξενοδοχείο.

226761

liberec
20/05/2011, 01:39
Παρκάρουμε μπροστά στην ρεσεψιόν και κλείνω δίκλινο. Αφήνω το διαβατήριο και ρωτάω για το πιο καλό μαγαζί ιταλικό εγώ γύρω. Μου κάνει ένα σχεδιάγραμμα. Τα φοβάμαι αυτά, έχω τις εμπειρίες από την Ρουμανία. Μου γράφει όμως και διεύθυνση ακριβώς. Η ώρα πάει δέκα, άρα φεύγουμε για φαγητό όπως είμαστε, δεν θέλουμε να ρισκάρουμε να κλείσει η κουζίνα ή άλλη φυσική καταστροφή. Με τα αδιάβροχα επάνω μας, εξάλλου ακόμα βρέχει πολύ, με τις φορτωμένες μας μηχανές. Η πιτσαρία είναι στα τρία χιλιόμετρα, στην διπλανή περιοχή. Παρά την βόρια Ιταλία έχει γεμάτο στις δέκα το βράδυ, κάτι που λέει, ότι η δεσποινίς δεν έλεγε ψέματα. Έχουν πολύ καλή σκούρα μπίρα με μαγιά και με αυτό ξεκινάμε. Παραγγέλνουμε και συνοψίζουμε την ημέρα. Ενδιάμεσα κάποιος από δίπλα μας ρωτάει από είμαστε, που πάμε. Του εξηγούμε. Μάλλον δεν το κατάλαβε ή φοβήθηκε να καταλάβει. Από βόρεια Τσεχία, λέμε. Ναι σήμερα. Ναι σήμερα από το πρωί! Και αν του λέγαμε και για τα πάσα, κινδυνεύαμε να πας πετάξει τα σπαγγέτι στο κεφάλι μας. Το φαγητό ήταν απλά εξαίσιο. Ευχαριστηθήκαμε πολύ. Ήπιαμε από δύο μπίρες. Αλλά ποιος τώρα οδηγεί πίσω, ποιος ανεβάζει τσάντες, ποιος κάνει ντους? Τελικά τα διεκπεραιώσαμε πιο εύκολα από το αναμενόμενο.
Στα κρεβάτια πέσαμε νεκροί.
Ημ χιλιάρα λες? Και με στροφιλίκια?
Καλό

226762

liberec
20/05/2011, 01:40
.,.

226763

liberec
20/05/2011, 01:40
.,.,

226764

liberec
20/05/2011, 01:43
ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΤΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ

Από το πρωί ψιχαλίζει, τον καφέ τον πίνουμε έξω, μαζί με τις μηχανές, για να καπνίζουμε. Ξεκινάμε αναγκαστικά με αδιάβροχα.

Το μόνο που μπορώ να αναφέρω για το δρόμο Padova - Ancona είναι:
"στην διάρκεια της υπηρεσίας μου δεν συνέβη κάτι το περίεργο"

εκτός από το θαυμάσιο εσπρέσο, που είναι ο καταπληκτικότερος καφές στα ταξίδια, μάλλον κυρίως, διότι απλά είναι στα ταξίδια

Βγάζουμε αδιάβροχα και συνεχίζουμε το staccato: autostrada - autogril
Στο πλοίο, που είναι αρκετά άδειο δεν επενδύουμε σε καμπίνα. Τα χρήματα είναι στις βαλίτσες, βαθιά στην κοιλιά του πλοίου, εμείς αράζουμε στην άδεια καφετέρια, στο ακριανό τραπεζάκι, που έχει και ρεύμα. Ανοίγουμε τους υπνόσακους, λίγο το iPhone, λίγο το λάπτοπ και πολύ ύπνο. Πέρασε γρήγορα και εύκολα.

226765

liberec
20/05/2011, 01:45
...

226768

liberec
20/05/2011, 01:47
Padova - Ancona

226769

liberec
20/05/2011, 01:50
ΗΜΕΡΑ ΔΕΚΑΤΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ

Από μέσα από το πλοίο με αδιάβροχα, τόσο έβρεχε καρέκλες στην Πάτρα, πρώτη φορά το βλέπω.
Μέχρι την Κόρινθο όμως τα βγάζουμε και πίνουμε ένα φρέντο στα Μακ. Περνάμε υποχρεωτικά από σπίτι του Νίκου, γιατί τα πράγματά μας είναι ανακατεμένα, κάτι δικό του σε μένα και τούμπαλιν. Μας χαιρετά η μαμά του Νίκου εγκάρδια. Τελικά ανεβαίνουμε επάνω στο σπίτι, για να πιούμε και ένα γαλλικό μαζί της. Όπως έχουμε τις ίδιες στολές, κοιτάει μία σε μένα, μία στον Νίκο και φανερά τον καμαρώνει, τι αντράκλας πια έγινε. Του πάει η στολή της μηχανής. Τις θύμισα μερικά τοπία, που τα περάσαμε κάποτε μαζί και τα είδαμε και τώρα με τον Νίκο. Αποχαιρετιζόμαστε ζεστά, αυτό ικανοποιεί και τον Νίκο, το βλέπω.
Για το δρομολόγιο μέχρι την Σαρωνίδα μπορώ να δηλώσω:
"στην διάρκεια της υπηρεσίας μου δεν συνέβη κάτι το περίεργο"

Στο σπίτι γίνεται μικρή επανάσταση, τα κορίτσια μου φαίνονται να μεγάλωσαν πάρα πολύ στο δεκαήμερο που έλειπα. Η Μαργαρίτα κατεβάζει το βλέμμα συνοφρυωμένη, για να δηλώσει ότι θύμωσε για την απουσία μου, Η Αφροδίτη είναι ΟΚ, δεν με μαλώνει. Η Ελπίδα? Θέλω να ελπίζω, ότι της έλειπα, αλλά όχι τόσο πολύ να μην με αφήσει για άλλη περιπέτεια.

226770

liberec
20/05/2011, 01:53
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ποτέ δεν φανταζόμουν, ότι μπορεί να βγει το ταξίδι τόσο δυνατό. Σε μερικές λίγες ημέρες αλλάξαμε εντελώς το mode σε ταξιδευτή. Ο Νίκος το έζησε πρώτη φορά, εγώ ξανά. Νόμιζα, ότι θα κάνω κυρίως εκπαιδευτική οδήγηση, αλλά τελικά δεν με περιόριζε, το απόλαυσα και ο ίδιος. Κάναμε 5.400 χιλιόμετρα και μερικά κράτη.

226771

liberec
20/05/2011, 01:55
Η χρηματαποστολή έφτασε αισίως στην Ελλάδα, η άλλη αποστολή, του πατέρα και εκπαιδευτή επίσης. Ο μικρός βελτιώθηκε αισθητά όχι μόνο τεχνικά αλλά από πλευράς αντίληψης και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είχε στην αρχή στην Βουλγαρία και την κακιά στιγμή του, αλλά πέρασε. Και ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει σιδερένιο!

226772

liberec
20/05/2011, 01:56
Ελπίζω να βοήθησα στην ανατροφή και εκπαίδευση ενός γρήγορου αλλά κυρίως ασφαλούς και συνειδητοποιημένου αναβάτη. Δεν θα είναι ποτέ Rossi, αλλά ταξιδευτής περιπέτειας μάλλον ναι. Ότι μπορεί να υπάρχει τόσο μεγάλη μεταμόρφωση μόλις σε έξι χιλιάδες χιλιόμετρα, δεν θα πίστευα πριν.

226773

liberec
20/05/2011, 01:58
Υ.Γ. Συμβουλή για πατεράδες: όποιος είστε περίπου στην φάση μου [ηλικία, γιός], μην διστάσετε και κάντε κάποιο ταξίδι μαζί, συμφέρει, θα πάρετε τόσα πράγματα πίσω, που ούτε ελπίζατε καν....

Κώστας

226774

Manalishi
20/05/2011, 03:29
Εξοχο!!!!!

Μπράβο και στους δυο σας!!!

George20vt
20/05/2011, 08:03
Ένα "διαφορετικό" ταξιδιωτικό, με τη συναισθηματική φόρτιση παρούσα και απολύτως δικαιολογημένα.

Δε σου κρύβω πως όταν στην αρχή ακόμη διάβασα αυτό...

Αρχικά δημιουργήθηκε από liberec
Όταν πήρα αυτό το τσαντάκι, που είναι και σχετικά μεγάλο, ευρύχωρο, ησύχασα. Τώρα τα βάζω όλα μέσα και δεν είναι σκόρπια. Ο αφηρημένος εγκέφαλός μου δεν είναι ικανός να τακτοποιήσει πέντε διαφορετικές τσέπες με οκτώ σημαντικά αντικείμενα. Ένα μεγάλο στην μέση το καταφέρνει εύκολα και με ασφάλεια. ....... Όλα μέσα στο τσαντάκι λοιπόν. Ο Νίκος δυστυχώς κληρονόμησε και αυτό το κουσούρι μου, για αυτό είναι και δώρο ιδιαίτερα χρήσιμο, θα τα έχει όλα υπό έλεγχο.

...χαμογέλασα σκεφτόμενος και το δικό μου κουσούρι. Που να φανταστώ ότι για το ίδιο κουσούρι θα είχατε περιπέτεια παρόμοια με τη δική μου (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1844838#post1844838) , έστω και σε λίγο πιο light εκδοχή :D

Ευτυχώς η εξέλιξη ήταν θετική και μπορέσατε να ευχαριστηθείτε όλο το υπόλοιπο!
Εύχομαι και σε επόμενο :wave2:

ggs
20/05/2011, 09:10
...Το μόνο που σκεφτόμουνα όταν το διάβαζα ήταν να είμαστε καλά εγώ και ο γιος μου και σε 15 χρόνια να κάνουμε κάτι αντίστοιχο… (τώρα είναι 7…)

Να είστε πάντα καλά μπαμπάς και γιος ..
:beer: :beer: :beer:

makis206
20/05/2011, 09:19
..νά'σαστε πάντα γεροί και να γεμίζετε με τέτοια!

intruder
20/05/2011, 10:52
καταφερα μετα απο 2 καφεδες κ ενα 2ωρο να το διαβασω μονοκοπανια:sun:
κ ηχρηματαποστολει κ η εκπαιδευση αισιο τελος!το top πατερας κ γιος μαζι σε ενα τοσο ωραιο ταξιδη με απο ολα μεσα,κ αυτο το no good for eyεs τι να πω....:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
τελικα πολυ good for eyes κ οχι μονο το ταξιδιωτικο σου:beer: :beer: :beer: :beer:

@ngelos
20/05/2011, 11:09
Na'ste panta geroi kai na ton xairesai ton gio sou...Elpizw na se akolouthei olo k perissotero se tetoia taksidia!Oloi tha thelame na eixame mia toso dunati sxesi me ton patera mas kai eidika an dn ton vlepeis k suxna,opos stin diki sas periptwsi!

:beer:

PS:Me sugxwreis gia ta greeklish alla dn uparxei kanenas upologistis me ellinika edw trigurw.

jpag
20/05/2011, 12:21
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Timberg
20/05/2011, 13:59
Υ.Γ. Συμβουλή για πατεράδες: όποιος είστε περίπου στην φάση μου [ηλικία, γιός], μην διστάσετε και κάντε κάποιο ταξίδι μαζί, συμφέρει, θα πάρετε τόσα πράγματα πίσω, που ούτε ελπίζατε καν....
Κώστας

+ 10000000000000000000000

Νο1 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=43792&highlight=Timberg)

Νο2 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=63878&highlight=Timberg)

ΝΑ ΕΙΣΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ

:a19: :a19:

Μaggellanos
20/05/2011, 14:26
Αψογοι...

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

liberec
20/05/2011, 15:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Timberg
+ 10000000000000000000000

Νο1 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=43792&highlight=Timberg)

Νο2 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=63878&highlight=Timberg)

ΝΑ ΕΙΣΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ

:a19: :a19:

είσαι άψογος ... και προηγείσαι βέβαια, και τα δύο SUPER

inpas
20/05/2011, 15:40
:beer: :beer: :beer: στην καλύτερη παρέα!

Άντε και στα δικά μας!!!

John Steed
20/05/2011, 17:10
Πολύ όμορφο ταξιδιωτικό, κυρίως από πλευρά συναισθηματικής φόρτισης....

Το να μοιράζεσαι τέτοιες εμπειρίες με το γιο σου, είναι ανεκτίμητο, τόσο για εσένα, όσο και γι' αυτόν.

Μου άρεσε η περιγραφή σου και ειδικά στα κομμάτια που ανέλυες την οδήγηση του γιου σου και σε συνάρτηση με εσένα.

Αν και είμαι πιο κοντά στα 30 παρά στα 20, δεν σου κρύβω πως μου ξύπνησες κοιμώμενους πόθους και ανεκπλήρωτα όνειρα....

....Τα οποία με κυνηγούσαν όλο το βράδυ και δεν με άφησαν να κοιμηθώ.... :sad:

Ένα μεγάλο μπράβο και στους δύο σας κι ελπίζω να σας δοθεί η ευκαιρία να το επαναλάβετε! :beer: :beer:

Υγ: Θέλουμε και τη Son's VerZion τώρα! :smokin:

alexxxcbr
20/05/2011, 18:06
Mπραβο για το ωραιο ταξιδι σας

blueangel
20/05/2011, 19:08
Εξαιρετικό ταξιδιωτικό κείμενο φίλε μου:a18: Αφήγηση ζωντανή γλαφυρή γεμάτη εικόνες που σε κάνουν να ταξιδεύεις!!!Από τις σπάνιες εμπειρίες να το κάνεις με τον γιό σου (και για κείνον βέβαια) αυτό το ταξίδι...
Τέτοια ταξίδια ζωής αποτυπώνονται ανεξίτηλα μέσα σου και σου δείχνουν το δρόμο για τα επόμενα...
Σου εύχομαι πάντα τέτοια να το επαναλάβετε -μακάρι την επόμενη χωρίς απρόοπτα- σε άλλα μέρη και να το μοιραστείτε μαζί μας:beer: :beer: :beer: :beer: :wave2:

noble
21/05/2011, 09:07
Τέλειοι κι οι δυο!:beer: :beer:

Θαύμαζω πάντα τους γονείς,που ακόμα κι αν φοβούνται οι ίδιοι,ωθούν το παιδί τους να τολμήσει.
Κι είναι πάντα κάπου εκεί,το δίχτυ ασφαλείας...

Πολλά μπράβο για το ταξίδι σας!

υ.γ. Son's version τώρα :D

:wave2:

danaos75
21/05/2011, 09:24
Σας διαβασα χθες στην δουλεια μου, μου πήρε 2,5 ώρες, κλεμμενου χρόνου,
αξιζε καθε λεπτο

Zack
21/05/2011, 10:26
Πάντα τέτοια όμορφα.

McTalas
21/05/2011, 13:08
Δεν εχω λογια!!! :a18: :a19:
αντε να δουμε και το son's report!!!

Timberg
21/05/2011, 14:23
είσαι άψογος ... και προηγείσαι βέβαια, και τα δύο SUPER

Έτυχε και μπόρεσα να το κάνω λίγο νωρίτερα απο σενα (εσείς 2 μοτό εμείς μία).

Αυτές τις μέρες που είσαστε μαζί στην πολύ όμορφη μοτοβόλτας σας
ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ σου θα θυμάτε κάθε λεπτό κάθε κουβέντα σας και κάθε στιγμή σας
για πολλά χρόνια και θα δεις πόσα πράματα θα αναθεωρήση ο μικρός μετά από αυτή
την συνευρεσή σας.

Υ.Γ. όλα τα παραπάνω δεν έχουν καθόλου δόση υπερβολής

Uriah Heep
24/05/2011, 21:32
Μόλις μΕ ειδοποίησαν από το ...κοντρόλ ότι ο Doc γράφει ταξιδιωτικό.

... και ήθελα τα χρήματα αυτά να τα μεταφέρω στην Ελλάδα.
Με νόμιμο τρόπο.

Αντί να "βγάζω λεφτά έξω", όπως έκανε μισή Ελλάδα, εγώ τα ήθελα μέσα.

Προς στιγμήν υπέθεσα ότι θα τα έβαζες και στον ...κουμπαρά του Πετσάλνικου!

Πολύ καλό ταξιδιωτικό, πρωτότυπο concept και με προσωπική σφραγίδα.

Εύχομαι να το κάνω μελλοντικά με τον γιό μου,
.
.
...να την κοπανάω μαζί του για ταξίδια, χωρίς διαπραγματεύσεις με τη σύζυγο και να μη μου καίγεται λυχνία!

Καλούς δρόμους και πολλών ούλτρα ταξιδιωτικές συγκινήσεις!

PanVas
25/05/2011, 09:41
Δεν μας είπες όμως, γιατί δεν έβγαζες τους φακούς επαφής τα βράδια..?

Cpt. Haddock
25/05/2011, 13:11
Αψογος γιατρέ

John Steed
25/05/2011, 13:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Δεν μας είπες όμως, γιατί δεν έβγαζες τους φακούς επαφής τα βράδια..?

:rotflmao: :rotflmao:

liberec
25/05/2011, 15:22

Μπορεί να μην έχω καθόλου υγρό για τους φακούς, που άφησα στην Σόφια στον Παναγιώτη , αλλά ποιος νοιάζεται. Τρίτη νύχτα με τους φακούς? Not good for eyes! Αυτήν την φορά όμως περνάω στην αντεπίθεση εγώ! Θα τους βγάλω, θα τους πετάξω και αύριο θα βάλω νέους από τους εφεδρικούς, που έχω μαζί! good for eyes? Yeah!

ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΕΝΑ ΥΓΡΟ [ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΞΕΘΥΜΑΣΜΕΝΟ] ΚΑΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΟΣ ΦΑΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΘΑΔΙΑΖΕΙΣ

liberec
25/05/2011, 15:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep

Εύχομαι να το κάνω μελλοντικά με τον γιό μου,
.
.
...να την κοπανάω μαζί του για ταξίδια, χωρίς διαπραγματεύσεις με τη σύζυγο και να μη μου καίγεται λυχνία!

Καλούς δρόμους και πολλών ούλτρα ταξιδιωτικές συγκινήσεις!

Είναι Βασίλη μία ξεχωριστή εμπειρία να πας με τον γιο σου [πολύ μεγαλύτερο πράγμα από το να πας μαζί για σκι για μία εβδομάδα], όταν θα το κάνεις - εκτός εάν θα σου κάψει η σύζυγος μέχρι τότε την λυχνία - θα δεις .....

vagelis78
25/05/2011, 15:57
Μπραβο και στους δυο σας.:a18: :a18: :a18: :a18: :a18:

FZMAN
25/05/2011, 16:50
Μπράβο Κώστα θεωρώ ότι ήταν μια φανταστική εμπειρία για εσένα αλλά ιδιαίτερα για τον γιό σου. :beer:

devil's animal
25/05/2011, 19:17
πολυ μεγαλη μαγκια να μπορεις να γαλουχεις τον γιο σου με αυτον τον τροπο...
μου αρεσε απο την αρχη (αγορα μηχανης) μεχρι το αισιο τελος και ολα αυτα τα ομορφα συναισθηματα που γεμισες μολις "εκλπηρωσες την αποστολη σου"...

ευχομαι και σε αλλα ταξιδια, εκδρομες και περιπετειες να εισαι ετσι αισιοδοξος και γλαφυρος στις περιγραφες!!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

George_M.
25/05/2011, 19:54
ενας σκοπος,
μια ιδεα,
μερικες χιλιαδες χιλιομετρα,
δυο γεννιες ταξιδευτων
κ πολλα τσιγαρα...

σιγουρα εχετε να καπνισετε πολλα περισσοτερα ακομα διοτι το ταξιδι αυτο θα το κουβεντιαζετε για παντα καπνιζοντας κ αναπολωντας καθε του χιλιομετρο.

ευγε κ στους δυο σας

liberec
25/05/2011, 21:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από manianisg

κ πολλα τσιγαρα...

σιγουρα εχετε να καπνισετε πολλα περισσοτερα ακομα διοτι το ταξιδι αυτο θα το κουβεντιαζετε για παντα καπνιζοντας κ αναπολωντας καθε του χιλιομετρο.

ευχαριστώ για τις ευχές σου φίλε, αλλά δυστυχώς όχι, δεν θα καπνίζουμε πια .....

αναγκαστικά... (http://www.bmwbikers.org/forum/showthread.php?t=14762)

τα παραπάνω link συστήνω ανεπιφύλακτα ή και ΠΑΡΑΛΑΛΩ να το διαβάσετε.......

J.T.R
26/05/2011, 06:30
Καλημερα:)

Ωραιο το ταξιδιωτικο, ακομη καλυτερη η σχεση πατερα και γιου:)

Ο δικος μου ειναι 13 χρονων και προς το παρον αρκουμαστε σε μικρες βολτες:)

Περαστικα σου ευχομαι με ολη μου την καρδια. Ποτέ πια τσιγαρο.

George_M.
26/05/2011, 06:38
ευχαριστώ για τις ευχές σου φίλε, αλλά δυστυχώς όχι, δεν θα καπνίζουμε πια .....

τα παραπάνω link συστήνω ανεπιφύλακτα ή και ΠΑΡΑΛΑΛΩ να το διαβάσετε.......

Καταρχην θα ευχηθω περαστικα κ αγυριστα.
υστερα, με η' χωρις τσιγαρα ο πλουτος απο τα ταξιδια παραμενει ο ιδιος οποτε δεν υπαρχει λογος στεναχωριας.

τελςο θα ευχηθω με το καλο στα επομενα ''ακαπνα'' χιλιομετρα...:beer:

danaos75
26/05/2011, 07:49
Και είπα να το πω μαζί με τα καλα οταν διαβασα το ταξιδιωτικο οτι
"πολλα τσιγάρα συμφορουμιτη και ο γιος σου είναι μικρός ακόμη",
το διαβασα το link μπραβο και σε σένα και στην γυναίκα σου και ελπίζω και
στον γιο σου που το κοψατε καλή ανάρωση
:beer: :beer:

vassilis79
26/05/2011, 17:57
Περαστικα φιλε μου και παντα ορθιος .

Απο τα καλυτερα ταξιδιωτικα που εχω διαβασει .

Αντε και στα επομενα με το γιο σου .

:beer: :beer: :beer: :beer:

John Steed
26/05/2011, 20:57
αλλά δυστυχώς όχι, δεν θα καπνίζουμε πια .....

Γιατρέ... Περαστικά από καρδιάς...

Πολύ σημαντικό αυτό το καμπανάκι που χτύπησε, γιατί σε απέτρεψε από τα χειρότερα!

Πάντα υγιής και ταξιδευτής :wave2:

PanVas
28/05/2011, 08:13
Χαρά μου που σας γνώρισα και τους δύο!
Με κανά μήνα συνεχόμενης και αδιάκοπης μπυροποσίας, ίσως να φτάναμε στο σημείο να μην βρίσκαμε τι άλλο να συζητήσουμε...

Γιατρέ μου (μακρυά από εμάς), αυτό δεν ήταν ταξιδιωτικό...
Αυτό ήταν κατάθεση ψυχής...

Μακράν ότι καλύτερο έχεις γράψει μέχρι στιγμής. Αν και σαν προορισμός δεν συγκρίνεται με άλλα και άλλα που έχεις κάνει, αυτό ήταν πολύ σπέσιαλ...
Πραγματικά συναισθήματα χωρίς πολλές σάλτσες για να μας πείσεις πόσο τέλεια περάσατε ή πόσο καταπληκτικά είναι τα μέρη που διασχίσατε....

Σχολείο για τον πατέρα, σίγουρα και όπως το περιμέναμε για τον γιο, αλλά και για όλους εμάς.
Σχολείο όχι μόνο ταξιδιωτικού μοτοσυκλετισμού, αλλά σχολείο ζωής...
Ευχαριστούμε που τα μοιράστηκες μαζί μας όλα αυτά!

Περιμένουμε και το σονς ρεπόρτο...

π.ς. Τσιγαράκι να κεράσω..;:bigcry: :rotflmao:

QSpec
28/05/2011, 19:14
Ευχαριστώ για το ταξιδιωτικό.

Τα οπίσθια του Νίκου αξίζουν έπαινο! Εσύ είσαι συνηθησμένος.

Εύχομαι να έχετε πολλά και όμορφα χιλιόμετρα μαζί αλλά και χωριστά.

Καλούς δρόμους.

BMW-adventure
29/05/2011, 10:34
πολυ ωραιο ταξιδιωτικο με τελεια σχεση πατερα-γιου... καλη συνεχεια στα ταξιδια κ περαστικα..ΜΑΚΡΙΑ απο το τσιγαρο!!!!

Gallos
31/05/2011, 12:01
Όμορφα πράγματα.... Εύγε....

υγ: Κυκλοφορω το τελευταίο δίμηνο Σαρωνίδα, λόγο δουλειάς, αλλά δεν έχει πάρει πουθενά το μάτι μου το εργαλείο σου... Βέβαια ξέρω το λόγο, απλά λέω...

liberec
31/05/2011, 17:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gallos
Όμορφα πράγματα.... Εύγε....

υγ: Κυκλοφορω το τελευταίο δίμηνο Σαρωνίδα, λόγο δουλειάς, αλλά δεν έχει πάρει πουθενά το μάτι μου το εργαλείο σου... Βέβαια ξέρω το λόγο, απλά λέω...

κάθε μέρα διαδρομή Σαρωνίδα-Αθήνα από παραλιακή ή
συχνά παρκαρισμένη στο τένις Σαρωνίδας

[btw για πιο λόγο λες εσύ, τι εννοείς..?]

dim_rac
09/06/2011, 04:18
:a18: Πολύ ωραίο..!!!Μπραβο και στους 2!!Να ειστε καλα να γραψετε μαζι πολλα χιλιομετρα ακομα!!

Αν επιτρεπεται ποσο καιρο καπνιζες?

liberec
09/06/2011, 18:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από dim_rac

Αν επιτρεπεται ποσο καιρο καπνιζες?

από τα 15 μέχρι τώρα, τα τελευταία χρόνια 2-3 πακέτα/ημέρα :bigcry:

dimzab
10/06/2011, 00:55
:a18: :a19:

liberec
12/07/2011, 04:11
το κάπνισμα κομμένο πια δύο μήνες

εν όψη του επόμενου ταξιδιού έβαλα και την γυναίκα μου να το κόψει, [μην μας καθυστερούν κιόλας!!]
τέλος καλοκαιριού και μετά την επιστροφή θα σας πω τα συμπράσματα

BTW αναμένατε στο ακουστικό, γιατί μάλλον θα σας [όλους] έχω μία ανοιχτή πρόσκληση
[και εκεί ίσως να προλάβεις να καπνίσεις καν]
stay tuned
επίσημη ανακοίνωση σε περίπου δύο εβδομάδες

liberec
12/07/2011, 04:11
το κάπνισμα κομμένο πια δύο μήνες

εν όψη του επόμενου ταξιδιού έβαλα και την γυναίκα μου να το κόψει, [μην μας καθυστερούν κιόλας!!]
τέλος καλοκαιριού και μετά την επιστροφή θα σας πω τα συμπράσματα

BTW αναμένατε στο ακουστικό, γιατί μάλλον θα σας [όλους] έχω μία ανοιχτή πρόσκληση
[και εκεί ίσως να μην προλάβεις να καπνίσεις καν]
stay tuned
επίσημη ανακοίνωση σε περίπου δύο εβδομάδες

dimitris777
12/07/2011, 08:44
Λιγοι θα εκαναν τετοια υπερβαση ..να παρουν το γιο τους τετοια Μηχανη...μπραβο σας ρε φιλε...αυτο ειναι ενα ταξιδι ζωης, ισως αργοτερα κανετε κι αλλα πολλα που το ευχομαι ολοψυχα αλλα σα το πρωτο δε θα ειναι κανενα!! :beer: RESPECT! κοινως...σου βγαζω το καπελο!

KernelPanic
12/07/2011, 11:25
Φίλε να σου ευχηθώ απο καρδιάς περαστικα και να συνεχίζετε να γραφετε πολλα χλμ εσυ και ο γιος σου.

Μακάρι να καταφέρω και γω κάτι αντιστοιχο με τον δικό μου πιτσιρικα...

liberec
14/07/2011, 18:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από KernelPanic
Φίλε να σου ευχηθώ απο καρδιάς περαστικα και να συνεχίζετε να γραφετε πολλα χλμ εσυ και ο γιος σου.

Μακάρι να καταφέρω και γω κάτι αντιστοιχο με τον δικό μου πιτσιρικα...

σε ευχαριστώ θερμά

liberec
11/09/2011, 21:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitris777
Λιγοι θα εκαναν τετοια υπερβαση ..να παρουν το γιο τους τετοια Μηχανη...μπραβο σας ρε φιλε...αυτο ειναι ενα ταξιδι ζωης, ισως αργοτερα κανετε κι αλλα πολλα που το ευχομαι ολοψυχα αλλα σα το πρωτο δε θα ειναι κανενα!! :beer: RESPECT! κοινως...σου βγαζω το καπελο!

ένας χρόνος πέρασε, ΔΕΝ βρεθήκαμε πουθενά για μεγαλύτερο ταξιδάκι. Κάτι ήταν προγραμματισμένο για άνοιξη, αλλά μικρός είχε μαθήματα

τελικά, ακριβώς στις ίδιες ημερομηνίες, περί του τέλους Σεπτέμβρη θα ξανά βρεθούμε στις σέλες μαζί με την ευκαιρία του 1. 24 ώρου Αντοχής BMWbikers που τυγχάνει να είμαι από τους διοργανωτές

καλώ λοιπόν όλους τους πατεράδες και γιους/κόρες να έλθετε

1. 24ωρο Αντοχής BMWBikers (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=120320)

Υ.Γ. παρακαλώ αφήστε τα διαβατήρια σπίτι και τα τσαντάκια μέσης ... σφιχτά δεμένα εδώ είναι [δυστυχώς] Ελλάδα και όχι Ρουμανία

liberec
28/09/2011, 05:44
...

236786

liberec
05/10/2011, 13:51
Μένει σε ένα κλασικό διαμέρισμα, κλασική εργατική πολυκατοικία, όπως συνηθίζεται να λέμε στην Ελλάδα και νομίζουμε, ότι χαρακτηρίζει πάντα μόνο το ανατολικό μπλοκ. Λάθος. Τα ίδια θα βρείτε σε όλη την Τουρκία, στα προάστια της Ρώμης, στην Γερμανία, παντού. Ένα τέτοιο διαμέρισμα πούλησα και στην Τσεχία. Τα περισσότερα τέτοια κτίσματα στην Βουλγαρία είναι σε κακό χάλι, του Παναγιώτη είναι σε πολύ καλή κατάσταση, σχεδόν καινούργιο. Έχει γκαράζ κάτω, παρκάρουμε σαν κύριοι, βγάζουμε τις εσωτερικές τσάντες και βούρ επάνω. Ντους και φύγαμε για έξω. Μία μικρή ξενάγηση που μας έκανε ο Παναγιώτης με το αμάξι και μετά σε μία καλή μπιραρία. Το βουλγάρικο φαγητό πάντα μου άρεσε και έχω και συναισθηματικό δέσιμο με την Βουλγαρία από μικρός, όπως εξήγησα [σχεδόν κάθε καλοκαίρι] για αυτό άρεσαν τα φαγητά διπλάσια και τα τιμήσαμε δέοντος. Ο Παναγιώτης είναι δεινός ταξιδιώτης όχι μόνο επί χάρτου ή επί της συγγραφής αλλά και στην κουβέντα, μιλούσαμε πολύ ώρα για διάφορα ταξίδια, περάσαμε ιδιαίτερα φιλική βραδιά. Μας βοήθησε και η μπιραρία με το τρόπο πως γεμίζεις το ποτήρι σου. Μέχρι τότε δεν συνάντησα μπιραρία, που κάθε τραπέζι έχει δικιά του παροχή, δικό του draft με μετρητή επάνω. Όπως στο βενζινάδικο. Συμπληρώνεις μόνος σου, όπως λέμε "πυρ κατά βούληση". Εμάς δεν μας πείραζε καθόλου, μαύρη μπίρα όπως και η άλλη με μαγιά ήταν εξαιρετικές. Η βραδιά μεγάλη, πίναμε με μυαλό, αφού αύριο ξεκινάμε νωρίς. Περίπου δύο ντεπόζιτα, δεν θυμάμαι...

αξέχαστη βραδιά Πάνο........
να είσαι καλά εκεί που θα είσαι....

DimChios
05/10/2011, 15:53
:lol: :lol: :lol:

...sorry που γελάω αλλά αφου διάβασα το ταξιδιωτικό με μιας, ξαναχαζευω τις φωτο του "μικρου"!

Ρε συ Κωστα, τι καμαρι ρε ο "κερατας"! :D

(κι εσυ μεσα σου ομως, σαν "γυφτικο σκεπαρνι" καμαρωνεις, ξερω!)

Να ειστε καλα αλλα πολλα τσιγαρα ρε φιλε. :alien:
Εσυ το εκοψες... ψησε και το Νικο, μπορει να τα καταφερει τωρα που ειναι ακομα πιτσιρικας!

Τεσπα...

Να ειστε καλα να κανετε πολλα τετοια αν και κατι μου λεει πως θα σε αφησει πισω ο Νικ τωρα που πηρε το κολαϊ! :lol:

μια μικρη χαρη αν σου ειναι ευκολο! Κανε κατι να βαζεις περισσοτερες παραγραφους! Εχω 24αρα οθονη και χανω την επομενη γραμμη καθε φορα που φτανω στο τελος... :bawl:

liberec
05/10/2011, 16:53
νά'σαι καλά Δημήτρη, καιρό έχω να σε δω, που είσαι παιδί μου, τι κάνεις?

DimChios
05/10/2011, 18:25
νά'σαι καλά Δημήτρη, καιρό έχω να σε δω, που είσαι παιδί μου, τι κάνεις?

εχεις π.μ να μη σπαμαρουμε εδω

:beer: :beer: :beer: :beer: :wave2: