PDA

View Full Version : ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Down Under

Σελίδες : [1] 2 3 4

csofos
23/05/2011, 11:23
Ώρα Μελβούρνης 18:30
Κάθομαι μπροστά από την οθόνη του pc και χαζεύω στο internet. Κάτι για να περάσει η ώρα. Λίγο στο ψάξιμο για καμια πιο σταθερή δουλειά, λίγο για να δούμε πως πάνε εδώ οι τιμές με τις moto και τα αυτοκίνητα.

Και εκεί που κάθομαι και χαζεύω, για άλλη μια φορα μέσα στις τόσες, μου έρχεται στο νου η Ελλάδα. Οι γονείς, ο αδερφός, οι φίλοι, ο φράπες, το γυμναστήριο, το καλοκαίρι, οι μοτοσικλέτες. Όλα μου έλειψαν! Το περίμενα βεβαια ότι θα γίνει. Αργά η γρήγορα. Αλλα όσο και να το ξέρεις ότι θα σου λείψουν κάποια πράγματα και καταστάσεις, ποτε δεν είσαι αρκετά προετοιμασμένος. Όχι τόσο, ώστε να μην συγκινηθείς! Θυμήθηκα το αντίο με τους φίλους. Θυμήθηκα το αντίο με την οικογένεια. Θυμήθηκα το Jack που έφυγε. Και αναρωτήθηκα "ποτε στο διάολο πέρασε τόσο γρήγορα ο καιρός?" Και τώρα είμαι εδώ. Μελβούρνη. Δεν είναι εύκολο τελικά να είσαι μακριά. Καμια φορα αισθάνομαι ότι Έδωσα τρομερή στεναχώρια στους δικούς μου. Και ότι έχουν ένα μεγάλο βάρος στην καρδια τους εξαιτίας μου. Μιλάμε κάθε βδομάδα στο τηλέφωνο και τους ακούω καλά. Αλλα ξέρω ότι μπορούν να κρύψουν εξίσου καλά τη στεναχώρια τους. "Σταματα να σκέφτεσαι έτσι. Ηλίθιε! Σκέψου θετικά."

Συνέρχομαι λίγο. Είμαι σε μια χωρα που μπορεί να μου δώσει σχεδόν τα πάντα. Είναι αρχή ακόμα. Θα τη βρω την άκρη. Και αυτό πρέπει να κάνω. Να συνεχίσω να ψάχνω την άκρη. Να μη σταματήσω μέχρι να πετύχω αυτά που θέλω. Να τελειώσω πρώτα με τη σχολη και μετά οι πιθανότητες για μεγαλύτερο εισόδημα είναι πιο πολλές. Το personal training εδώ είναι σχεδόν μόδα. Μετά, ένα άλλο σπίτι. Να έχει γκαράζ, να μπορώ να βάλω καμια moto για ανακατασκευή. Πούλημα και μετά άλλη. Ο Dom μου είπε ότι το καλύτερο θα είναι να δημιουργώ cafe-racers. Πουλάνε πολύ αυτές. Δε χρειάζεται βιασύνες, μονος μου θα είμαι. Extra λεφτά να βγαίνουν! Και ποτε δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις σε όλη αυτή την πορεία. Πελάτες από το personal training η από τις πωλήσεις moto! Και μετά... ένα παιδί γαμώτο! Ένα πιτσιρίκι επιτέλους! Ένα μωρό να ολοκληρώσει τη ζωή μας. Κλείνω τα 40. Βαρέθηκα πια! Άσε που θα είναι η τέλεια χαρά για τους δικούς μου πίσω στην πατρίδα! Αλλα 20 χρονια ζωής θα πάρουν. Και μην ξεχνάς ότι έχεις κοντά σου έναν άνθρωπο που σε στηρίζει 100%. Είσαι τυχερός και στεναχωριέσαι. Παπάρα, ε παπάρα!

Κάπου σε μια σελίδα, το μάτι πιάνει ένα μικροσκοπικό χάρτη της Ελλάδας. Το μυαλό γυρνάει πάλι εκεί. Αναμνήσεις έρχονται πάλι. Θυμάμαι τι είπα στη μητέρα μου όταν την αγκάλιασα για να τη χαιρετήσω: "συγγνώμη για όλα τα λάθη που έκανα. Στο υπόσχομαι ότι θα τα διορθώσω όλα". Και εκεί επάνω, αυτή η υπόσχεση που έδωσα με ξύπνησε. Σα να μου έριξε κάποιος σφαλιάρα στο πρόσωπο. "Και πως θα τα διορθώσεις βρε βλάκα αν σε παίρνει από κάτω? Έτσι διορθώνονται? Με το να στεναχωριέσαι?" Από την άλλη πλευρά, πάω να απολογηθώ στον εαυτό μου: "όχι βεβαια. Αλλα... κάποιες φορες φοβάμαι. Για την υγεία τους. Ανησυχώ μην πάθουν τίποτα." Και συνειδητοποιώ ότι αυτό είναι που με καίει. Αυτό με νοιάζει όλους αυτούς τους μήνες. Για μένα ξέρω ότι είμαι καλά. Για αυτούς όμως δεν το ξέρω. Αυτό είναι λοιπόν που καίει όλους τους ξενιτεμένους. Το τι γίνονται οι δικοί τους. Τώρα ξέρω, καταλαβαίνω. Νόμιζα πως ήξερα, αλλα τελικά αν δεν το ζήσεις.....

Καθαρίζω το μυαλό λίγο. "Σκέψου θετικά, θεωρώντας ότι είναι καλά και προχωρα. Κοίτα να κανεις τη ζωή σου καλύτερη εδώ και έτσι να τους κανεις και αυτούς χαρούμενους. Αν είσαι εσύ εντάξει και το ξέρουν, τότε όλα θα είναι τέλεια. Η απόσταση θα είναι απλώς ένα τηλεφώνημα. Τίποτα άλλο."

Να με συγχωρείτε που μοιράστηκα μια στενάχωρη προσωπική στιγμή. Άνθρωπος είμαι και καμια φορα δεν αντέχω. Σας ευχαριστώ που αφιερώσατε λίγο από το χρόνο σας να διαβάσετε τις στενάχωρες αυτές σκέψεις μου. Να είστε όλοι καλά.

Ώρα Μελβούρνης 19:23. Η ζωή κυλά ομαλά........ :)

ktmakis
23/05/2011, 11:33
Μια ζυγαριά είναι φίλε. Παίρνεις και δίνεις.
Και να μην ξεχνάς (θα το καταλάβεις όταν γίνεις με το καλό γονιός) οτι οι γονείς σου θέλουν να είσαι καλά χαρούμενος και ευτυχισμένος. Ολα τα άλλα είναι μικρά.

Αν με τη γυναίκα σου είστε καλά μεταξύ σας προχωρήστε και κάντε το παιδί. Μην περιμένεις να βγάζεις περισσότερα λεφτά. Ολα θα γίνουν.

Καλή δύναμη

@ngelos
23/05/2011, 11:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από csofos
Η ζωή κυλά ομαλά........ :)

:wave2:

Δυστυχώς όταν είσαι Ελλάδα νομίζεις ότι είναι εύκολο να ζήσεις μακρυά της...Δεν είναι,όμως,έτσι...Είναι μόνο δυο μήνες τώρα που είμαι εξωτερικό κ αν και προσωρινό που και που ταξιδεύει και μένα το μυαλό μου εκεί που βρίσκεται τώρα το δικό σου.Σκέφτομαι πως θα ήταν να ζεις μακρυά από αυτά που αγαπάς.Έλα που,όμως,δεν τα προγραμματίζεις αυτά...Και υπάρχουν και πράγματα που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορείς να τα κάνεις,κυρίως για επαγγελματικά μιλάω.Όσο και αν ανησυχείς για αυτούς που άφησες πίσω,πρέπει να μη σταματάς ποτέ να προσπαθείς για να έχει νόημα το ότι αποφάσισες να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο μακρυά από την πατρίδα σου.
Γι'αυτό λοιπόν συνέχισε και μη κοιτάς πίσω και όσο εσύ προοδεύεις και είσαι ευτυχισμένος...τόσο ευτυχισμένους θα κάνεις και τους δικούς σου!

:beer:

ΥΓ: Όλα καλά θα πάνε,αλλά για καλό και κακό κάν'τους και κανά εγγονάκι...:rotflmao:

DimChios
23/05/2011, 12:34
Χριστοδουλε, οταν στο παρελθον πολλες φορες μου δωθηκε η ευκαιρια, η αφορμη και στρωμενες δουλειες-σπιτια, να την κανω για Αμερικη, ηταν ο ενας απο τους δυο λογους μου αυτος που περιγραφεις και γι αυτο δεν εφυγα!

Ηξερα οτι μπορει να κανω μαλακια, ήξερα οτι μπορει να το μετανοιωσω, ηξερα και οτι μπορει να μετανοιωνα αν πηγαινα γιατι με ξερω καλα.
Αν επαιρνα την αποφαση ομως θα εβαζα το κεφαλι κατω να παλεψω για το στοχο μου. Αυτο που κανω κι εδω βεβαια.
Εδω ομως υπαρχει η διαφορα της μαλακιας που εκει δεν υπαρχει!

Κοιτα μπροστα και τα εχουμε πει, δεν εχεις αναγκη εσυ! Μια στιγμη "ξεσπασματος" ηταν, δε χαθηκε και ο κοσμος και στην τελικη δεν θα ησουν αυτος που εισαι αν δεν ειχες και αυτες σου τις στιγμες!

Ολα καλα ρε, ολα καλα!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

LsKostas
23/05/2011, 16:34
Χριστοδουλε εισαι παλικαρι και οι δικοι σου , πιστεψε με το ξερουν οτι εισαι καλα και τους το μεταδιδεις. :wave2:

Αυτο μετραει περισσοτερο απ ολα , πιστεψε με :beer: :beer: :beer:

Operater
23/05/2011, 17:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από ktmakis
Μια ζυγαριά είναι φίλε. Παίρνεις και δίνεις.
Και να μην ξεχνάς (θα το καταλάβεις όταν γίνεις με το καλό γονιός) οτι οι γονείς σου θέλουν να είσαι καλά χαρούμενος και ευτυχισμένος. Ολα τα άλλα είναι μικρά.

Αν με τη γυναίκα σου είστε καλά μεταξύ σας προχωρήστε και κάντε το παιδί. Μην περιμένεις να βγάζεις περισσότερα λεφτά. Ολα θα γίνουν.

Καλή δύναμη

+πολλά

takis-kk
23/05/2011, 18:59
Φίλε Χριστόδουλε , δεν σου έχω ξαναγράψει, παρακολουθώ όμως τη διαδρομή σου απ όταν έφτασες Αυστραλία καθώς και τις πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που στέλνεις.
Σαν μεγαλύτερός σου (γράφεις ότι είσαι 40) και προσπαθώντας να «μπω στα παπούτσια σου» , θα ήθελα, επειδή αισθάνομαι φίλος σου, να σου γράψω την γνώμη μου χωρίς απαραίτητα να είναι και σωστή.
Διαβάζοντας τον από καρδιάς προβληματισμό σου , που, (τιμή μας), μοιράστηκες με όλους εμάς , πιστεύω ότι τη στιγμή που έγραφες βρισκόσουν σε μια κατάσταση συναισθηματικής φόρτισης.
Αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει ιδιαίτερα σε ευαίσθητα (άρα έξυπνα) άτομα και ειδικά σε αποφασιστικά σημεία καμπής της ζωής τους.
Πήρες μια μεγάλη απόφαση και την πραγματοποίησες , με προϋπόθεση λοιπόν την αγάπη και αλληλοκατανόηση της συντρόφου σου δεν κοιτάς πίσω αλλά δημιουργείς τη Δική σου οικογένεια με καλύτερες προοπτικές απ ότι στην πατρίδα μας (ειδικά τώρα).
Οι γονείς , αδέλφια , φίλοι , θα σου λείπουν αλλά μη ξεχνάς πως οι αποστάσεις πλέον έχουν μηδενιστεί και μόλις τακτοποιηθείς άνετα θα μπορείς μια δυο φορές το χρόνο να τους επισκέπτεσαι , (εδώ 10 χιλιόμετρα απέχουν οι δικοί μου γονείς και έχω 20 μέρες να τους δω).
Υποχρέωση έχεις και προς τον εαυτό σου αλλά και τη σύντροφό σου (που μη ξεχνάς κι αυτή πήρε ένα ρίσκο).
Δραστηριοποιήσου λοιπόν όσο καλύτερα μπορείς και είμαι σίγουρος πως όπως όλοι οι έλληνες που βρίσκονται σε περιβάλλον εύνομο και τακτικό θα μεγαλουργήσεις.
Με όλη μου τη συμπάθεια.

@ngelos
23/05/2011, 19:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
Οι γονείς , αδέλφια , φίλοι , θα σου λείπουν αλλά μη ξεχνάς πως οι αποστάσεις πλέον έχουν μηδενιστεί και μόλις τακτοποιηθείς άνετα θα μπορείς μια δυο φορές το χρόνο να τους επισκέπτεσαι , (εδώ 10 χιλιόμετρα απέχουν οι δικοί μου γονείς και έχω 20 μέρες να τους δω).
Υποχρέωση έχεις και προς τον εαυτό σου αλλά και τη σύντροφό σου (που μη ξεχνάς κι αυτή πήρε ένα ρίσκο).
Δραστηριοποιήσου λοιπόν όσο καλύτερα μπορείς και είμαι σίγουρος πως όπως όλοι οι έλληνες που βρίσκονται σε περιβάλλον εύνομο και τακτικό θα μεγαλουργήσεις.
Με όλη μου τη συμπάθεια.

+όσα θές

csofos
24/05/2011, 00:20
ktmakis
Όταν γίνω γονιός θα αλλάξουν πολλά. Έχεις δίκιο, να είσαι καλά :wave2:

mead5000
Δεν πρόκειται φυσικά να τα παρατήσω. Αλλα καμια φορα με πιάνει η λησμονιά. Την παλεύω όμως. Και παρόλο που είμαι έτσι, ξέρω ότι θα τα καταφέρω. :beer:

Dim Chios
Μπορεί όμως και τα πράγματα να εξελισσόταν άσχημα αν πήγαινες εκεί. Ποτε δεν ξέρεις γαμώτο (αν και λίγο δύσκολο)! Αυτό είναι το καλο σε αυτή τη χωρα εδώ: χαζομάρες, λαμόγια, μέσον, άνιση αντιμετώπιση δεν υπάρχουν (αν και τελευταία κάτι άκουγα στην tv και δε μου άρεσε). Να είσαι καλά Μήτσο :beer:

Ls Kostas
Σε πιστεύω :wave2:

takis kk
Με τιμά το γεγονός ότι (όπως και τα υπόλοιπα παιδιά εδώ) με αισθάνεστε σα φίλο. Όσο για τη γνώμη σου, από τη στιγμή που είναι καλοπροαίρετη, μη στεναχωριέσαι. Το λιγότερο, είναι δεκτη. Στην προκειμενη περίπτωση τη βρίσκω πολύ σωστή και σε ευχαριστώ πολύ :wave2:

makis206
24/05/2011, 07:58
Το χιούμορ κάνει καλό γι'αυτό και μόνο..

...να ρε Χριστόδουλε γιατί πρέπει να πετάς από χαρά που βρίσκεσαι εκεί. ΝΑ!!:lol:

Όλα καλά θα πάνε.:beer:

227156

airamhag
24/05/2011, 12:17
:beer: :beer: :beer:

ολα καλα θα πανε..!
Ολοι μας,ανεξαρτητα αν ειμαστε εδω ή αν εχουμε φυγει, εχουμε το "σημειο αναφορας" μας.
ενα μερος,μια περιοδος , ενα ονειρο, λιγες στιγμες ,κατι που μεσα απο την αναποληση,μας κανει πιο δυνατους,μας ωθει για νεους στοχους και ετσι παμε μπροστα !

σαφως ειναι πρωτογνωρα συναισθηματα αυτα για σενα,αφου ειναι ο "πρωτος" καιρος ακομα..
ομως σκεψου οτι αυτες οι μνημες ειναι που θα σε κανουν πιο δυνατο,πιο σοφο,πιο ευτυχισμενο.

Με συγκινησε πολυ αυτο που ειπες στην μητερα σου..ασχετα αν εφυγες ,αυτος που εισαι ειναι η καλυτερη "αποπληρωμη",δικαιωση για τους γονεις..
:beer: :beer:

the who
24/05/2011, 12:54
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από csofos

Θυμάμαι τι είπα στη μητέρα μου όταν την αγκάλιασα για να τη χαιρετήσω: "συγγνώμη για όλα τα λάθη που έκανα. Στο υπόσχομαι ότι θα τα διορθώσω όλα".

Ειναι μεγαλη μαγκια να αναγνωριζεις τα λαθη σου,να ζητας συγγνωμη και να προσπαθεις να τα διορθωσεις.Στο λεω εγω που απο λαθη αλλο τιποτα στη ζωη μου.

Καλη δυναμη Χριστοδουλε,καλη δυναμη σε ολους μας.

trelf
24/05/2011, 14:31
Ώρα Μελβούρνης 18:30
Κάθομαι μπροστά από την οθόνη του pc και χαζεύω στο internet. Κάτι για να περάσει η ώρα. Λίγο στο ψάξιμο για καμια πιο σταθερή δουλειά, λίγο για να δούμε πως πάνε εδώ οι τιμές με τις moto και τα αυτοκίνητα.

Και εκεί που κάθομαι και χαζεύω, για άλλη μια φορα μέσα στις τόσες, μου έρχεται στο νου η Ελλάδα. Οι γονείς, ο αδερφός, οι φίλοι, ο φράπες, το γυμναστήριο, το καλοκαίρι, οι μοτοσικλέτες. Όλα μου έλειψαν! Το περίμενα βεβαια ότι θα γίνει. Αργά η γρήγορα. Αλλα όσο και να το ξέρεις ότι θα σου λείψουν κάποια πράγματα και καταστάσεις, ποτε δεν είσαι αρκετά προετοιμασμένος. Όχι τόσο, ώστε να μην συγκινηθείς! Θυμήθηκα το αντίο με τους φίλους. Θυμήθηκα το αντίο με την οικογένεια. Θυμήθηκα το Jack που έφυγε. Και αναρωτήθηκα "ποτε στο διάολο πέρασε τόσο γρήγορα ο καιρός?" Και τώρα είμαι εδώ. Μελβούρνη. Δεν είναι εύκολο τελικά να είσαι μακριά. Καμια φορα αισθάνομαι ότι Έδωσα τρομερή στεναχώρια στους δικούς μου. Και ότι έχουν ένα μεγάλο βάρος στην καρδια τους εξαιτίας μου. Μιλάμε κάθε βδομάδα στο τηλέφωνο και τους ακούω καλά. Αλλα ξέρω ότι μπορούν να κρύψουν εξίσου καλά τη στεναχώρια τους. "Σταματα να σκέφτεσαι έτσι. Ηλίθιε! Σκέψου θετικά."

Συνέρχομαι λίγο. Είμαι σε μια χωρα που μπορεί να μου δώσει σχεδόν τα πάντα. Είναι αρχή ακόμα. Θα τη βρω την άκρη. Και αυτό πρέπει να κάνω. Να συνεχίσω να ψάχνω την άκρη. Να μη σταματήσω μέχρι να πετύχω αυτά που θέλω. Να τελειώσω πρώτα με τη σχολη και μετά οι πιθανότητες για μεγαλύτερο εισόδημα είναι πιο πολλές. Το personal training εδώ είναι σχεδόν μόδα. Μετά, ένα άλλο σπίτι. Να έχει γκαράζ, να μπορώ να βάλω καμια moto για ανακατασκευή. Πούλημα και μετά άλλη. Ο Dom μου είπε ότι το καλύτερο θα είναι να δημιουργώ cafe-racers. Πουλάνε πολύ αυτές. Δε χρειάζεται βιασύνες, μονος μου θα είμαι. Extra λεφτά να βγαίνουν! Και ποτε δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις σε όλη αυτή την πορεία. Πελάτες από το personal training η από τις πωλήσεις moto! Και μετά... ένα παιδί γαμώτο! Ένα πιτσιρίκι επιτέλους! Ένα μωρό να ολοκληρώσει τη ζωή μας. Κλείνω τα 40. Βαρέθηκα πια! Άσε που θα είναι η τέλεια χαρά για τους δικούς μου πίσω στην πατρίδα! Αλλα 20 χρονια ζωής θα πάρουν. Και μην ξεχνάς ότι έχεις κοντά σου έναν άνθρωπο που σε στηρίζει 100%. Είσαι τυχερός και στεναχωριέσαι. Παπάρα, ε παπάρα!

Κάπου σε μια σελίδα, το μάτι πιάνει ένα μικροσκοπικό χάρτη της Ελλάδας. Το μυαλό γυρνάει πάλι εκεί. Αναμνήσεις έρχονται πάλι. Θυμάμαι τι είπα στη μητέρα μου όταν την αγκάλιασα για να τη χαιρετήσω: "συγγνώμη για όλα τα λάθη που έκανα. Στο υπόσχομαι ότι θα τα διορθώσω όλα". Και εκεί επάνω, αυτή η υπόσχεση που έδωσα με ξύπνησε. Σα να μου έριξε κάποιος σφαλιάρα στο πρόσωπο. "Και πως θα τα διορθώσεις βρε βλάκα αν σε παίρνει από κάτω? Έτσι διορθώνονται? Με το να στεναχωριέσαι?" Από την άλλη πλευρά, πάω να απολογηθώ στον εαυτό μου: "όχι βεβαια. Αλλα... κάποιες φορες φοβάμαι. Για την υγεία τους. Ανησυχώ μην πάθουν τίποτα." Και συνειδητοποιώ ότι αυτό είναι που με καίει. Αυτό με νοιάζει όλους αυτούς τους μήνες. Για μένα ξέρω ότι είμαι καλά. Για αυτούς όμως δεν το ξέρω. Αυτό είναι λοιπόν που καίει όλους τους ξενιτεμένους. Το τι γίνονται οι δικοί τους. Τώρα ξέρω, καταλαβαίνω. Νόμιζα πως ήξερα, αλλα τελικά αν δεν το ζήσεις.....

Καθαρίζω το μυαλό λίγο. "Σκέψου θετικά, θεωρώντας ότι είναι καλά και προχωρα. Κοίτα να κανεις τη ζωή σου καλύτερη εδώ και έτσι να τους κανεις και αυτούς χαρούμενους. Αν είσαι εσύ εντάξει και το ξέρουν, τότε όλα θα είναι τέλεια. Η απόσταση θα είναι απλώς ένα τηλεφώνημα. Τίποτα άλλο."

Να με συγχωρείτε που μοιράστηκα μια στενάχωρη προσωπική στιγμή. Άνθρωπος είμαι και καμια φορα δεν αντέχω. Σας ευχαριστώ που αφιερώσατε λίγο από το χρόνο σας να διαβάσετε τις στενάχωρες αυτές σκέψεις μου. Να είστε όλοι καλά.

Ώρα Μελβούρνης 19:23. Η ζωή κυλά ομαλά........ :)

φιλε χριστοδουλε....

τωρα που εισαι εκει....μην ξεχνας τους λογους που σε εκαναν να φυγεις!
ελπιζω να υπαρχει χωρος εξω και για εμας τους υπολοιπους γιατι πιστεψε με αραιωνουμε με πολυ γρηγορους ρυθμους....

να εισαι καλα και θετικες σκεψεις!!!

:wave2:

csofos
25/05/2011, 00:30
the who
Μια από τα ίδια φιλε. Όλα θα αλλάξουν όμως. Να είσαι καλά!

airmhag
Να είσαι καλά Μαρία. Έτσι φαίνεται ότι είναι

trelf
Υπάρχει χώρος. Από ότι έμαθα πριν μόλις λίγες μέρες, το Ελληνικό κέντρο ορθοδοξίας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της Victoria, για να χτιστεί εκ νέου! Επίσης ανάφεραν ότι άνοιξαν θέσεις εργασίας για να έρθουν Έλληνες. Το "κακό" είναι ότι ζητάνε να έχεις πτυχίο (για την οποια δουλειά) και μάλλον ζητάνε να είσαι ειδικευμένος σε δουλειές που απαιτούν γνώσεις πανεπιστημιου. Δεν είμαι σίγουρος, έτσι υποθέτω. Θα προσπαθήσω να μάθω όμως

csofos
25/05/2011, 00:57
Επειδή το προηγούμενο post είχε μεγάλο φόρτο φωτογραφιών, το moto.gr αναγκάστηκε να το κλειδώσει. Τα παιδιά με συμβούλεψαν να ανοίξω αυτό το post, ώστε να μη φορτώνουμε την πλατφόρμα πολύ. Θα βαζω λοιπον λίγες φωτό για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Όλα αυτά, μέχρι να αλλαχτεί η πλατφόρμα του moto.gr

Αυτός ο τύπος, μόλις παρκάρεις το αμάξι σου σε χώρο ελεγχομενης (αλλα χωρίς παρκόμετρο) στάθμευσης, έρχεται και μαρκάρει το λάστιχο του αυτοκινητου σου και καταγραφει την ώρα που το πάρκαρες και τις πινακίδες. Αν δεν το πάρεις στον προβλεπόμενο χρόνο... τρώς κλήση. Ο ετησιος τζίρος ΜΟΝΟ από τα παράνομα παρκαρίσματα στη Μελβούρνη, είναι $4.000.000

227245

Road67
25/05/2011, 01:33
Μόλις διάβασα αυτά που έγραψες φίλε. Δεν είμαι σίγουρος τι θα σου έλεγα αν ήσουν εδώ και μου τα έλεγες face to face. Αλλά από μια απόσταση και τον απαραίτητο χρόνο που δίνει η γραφή, να σκεφτώ και ύστερα να γράψω, απ' τη μια αισθάνομαι άσκημα για 'σενα γιατί σε καταλαβαίνω εν μέρει. Εσύ έφυγες μακριά παίρνοντας μαζί τις αναμνήσεις τις καλές μα και τα λάθη σου. Εγώ είμαι εδώ που ήμουν και πριν αλλά κάποιοι που σήμαιναν πολλά για 'μενα δεν είναι πια. Και ξέρεις όταν κάτι είναι μη αναστρέψιμο όσο και να στενοχωριόμαστε δεν μπορεί ν' αλλάξει κάτι.
Ίσως μπορούμε κι οι δυο να κάνουμε κάτι για ν' απαλύνουμε αυτά που νιώθουμε γι' αυτά που δεν αναστρέφονται, ή για όσα αναστρέφονται να ευχόμαστε για χρόνο στη ζωή μας και να φροντίζουμε να τον κάνουμε ποιοτικό. Τι θα πει ποιοτικός χρόνος για 'σενα το ξέρεις μόνο εσύ, όπως κι εγώ ξέρω για τον εαυτό μου. Αλλά στην ουσία, εσύ, εγώ, όλοι εδώ μέσα κι όλοι οι άλλοι εκεί έξω βράζουμε σε μια μεγάλη χύτρα, με μπόλικες αγωνίες, απογοήτευση, λάθος επιλογές, προσεγγίσεις που δε στεριώνουν, προβλέψεις που ποτέ δεν επαληθεύονται. Και πρέπει να ζούμε με αυτά. Κάθε βράδυ να λέμε ''σε μια καλύτερη μέρα'' πριν κοιμηθούμε.
Δεν ξέρω γιατί έφυγες. Μπορώ όμως να φανταστώ πολλούς λόγους. Η αλήθεια όμως ξέρεις ποιά είναι; Πολύ φοβάμαι πως ακόμη κι εκείνοι που σφυρίζουν αδιάφορα σύντομα θ' ακολουθήσουν το παράδειγμα σου. Θα λησμονούμε όλοι την Ελλαδίτσα και θα μας πληγώνει όλους η Ελλαδάρα όπως και κάποιο ποιητή αν δεν κάνω λάθος και θα μας λείπει ένας τόπος έρημος γιατί όλοι θα έχουμε φύγει. Κι όσοι δε φύγουμε πρέπει να δώσουμε μάχες. Μάχες απέναντι στην απληστία, την αχαριστία, τη λήθη που πότισε μερικούς και ξέχασαν την τουρκοκρατία και την κατοχή και πάνε να μας επιβάλλουν νέες χούντες με τα μνημόνια, τις τρόικες και τις περεστρόικες.
Εσένα σου λείπει αυτό που δε βλέπεις. Εμένα μου λείπει αυτό που έβλεπα και που πλέον ζω στα συντρίμμια του γιατί κάπου κάπως κάποτε δεν είχα, δεν είχες, δεν είχαμε τη δύναμη, ή την απαιτούμενη έγνοια για να πολεμήσουμε γι' αυτό.
Για τώρα είσαι καλά εκεί. Πολύ φοβάμαι για πολύ καιρό ακόμα. Εμείς εδώ ζούμε κάθε μέρα και δυσκολότερα. Και είναι κρίμα γιατί τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο.
Έχεις όμως μια ευκαιρία να κάνεις πολλά για τον εαυτό σου και το δικαίωμα να ελπίζεις στηριζόμενος σε κάποιες βάσεις που πολύ φοβάμαι πως εδώ δεν έχουμε. Κι όταν θα έρθει και το παιδάκι πιστεύω πως πολλά κενά θα συμπληρωθούν. Όχι για την υστεροφημία σου, αλλά για την αγάπη μέσα σου που ψάχνει μια διέξοδο. Κι αν κάποιοι λένε σε τι κόσμο να φέρεις ένα παιδί, να τους λες σε ένα κόσμο για τον οποίο θα παλέψω για χάρη του όπως κάποιοι κάπου κάποτε το έκαναν για 'μενα.
Να είσαι καλά και να θυμάσαι, μη στενοχωριέσαι για όσα μπορούν να αναστραφούν γιατί αν θες να κάνεις τη διαφορά, θα την κάνεις, αρκεί να το πιστεύεις και να το νιώθεις πραγματικά, χωρίς ο χρόνος να έχει καμιά σημασία.

csofos
25/05/2011, 02:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Εσύ έφυγες μακριά παίρνοντας μαζί τις αναμνήσεις τις καλές μα και τα λάθη σου. Εγώ είμαι εδώ που ήμουν και πριν αλλά κάποιοι που σήμαιναν πολλά για 'μενα δεν είναι πια. Και ξέρεις όταν κάτι είναι μη αναστρέψιμο όσο και να στενοχωριόμαστε δεν μπορεί ν' αλλάξει κάτι.
Κάθε βράδυ να λέμε ''σε μια καλύτερη μέρα'' πριν κοιμηθούμε.

Εσένα σου λείπει αυτό που δε βλέπεις. Εμένα μου λείπει αυτό που έβλεπα και που πλέον ζω στα συντρίμμια του

Κι αν κάποιοι λένε σε τι κόσμο να φέρεις ένα παιδί, να τους λες σε ένα κόσμο για τον οποίο θα παλέψω για χάρη του όπως κάποιοι κάπου κάποτε το έκαναν για 'μενα.

Να είσαι καλά και να θυμάσαι, μη στενοχωριέσαι για όσα μπορούν να αναστραφούν γιατί αν θες να κάνεις τη διαφορά, θα την κάνεις, αρκεί να το πιστεύεις και να το νιώθεις πραγματικά, χωρίς ο χρόνος να έχει καμιά σημασία.
Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα. Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου. Εύχομαι καλή δύναμη σε σένα αλλα και σε όλους. Του χρόνου που θα έρθω Ελλάδα, θα προσπαθήσω να κανονίσω να βρεθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε και να τα πούμε από κοντά.

@ngelos
25/05/2011, 10:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67 Να είσαι καλά και να θυμάσαι, μη στενοχωριέσαι για όσα μπορούν να αναστραφούν γιατί αν θες να κάνεις τη διαφορά, θα την κάνεις, αρκεί να το πιστεύεις και να το νιώθεις πραγματικά, χωρίς ο χρόνος να έχει καμιά σημασία.
:bigcry: :bigcry: A re fousti Ari...Me sugkinises...:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

..................................................:sun:

Road67
25/05/2011, 12:44
Του χρόνου που θα έρθω Ελλάδα, θα προσπαθήσω να κανονίσω να βρεθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε και να τα πούμε από κοντά.

κρατάω αυτό... σε καλύτερες ημέρες ηλιόλουστες από κάθε άποψη φραπές σε κάποια παραλία ή καμιά άντεκς αν την ξαναφέρουν Ελλάδα :beer: :beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από mead5600
:bigcry: :bigcry: A re fousti Ari...Me sugkinises...:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

ε όχι και φούστης :smokin:

:D :D

csofos
26/05/2011, 08:57
Στην Αυστραλία, όταν ένα κτίριο, όπως αυτό της εικόνας, χαρακτηριστεί εθνική κληρονομιά, κανεις και τίποτα δεν επιτρέπεται να το γκρεμίσει. Έτσι, εδώ, όλα τα κτίρια τριγύρω του γκρεμίστηκαν για να χτιστεί ένας ουρανοξύστης, ενώ το μικρό αυτό κτίριο θα παραμείνει όπως ήταν! :eek:

227285

csofos
26/05/2011, 14:39
Χτες πήγα λοιπόν στο φίλο Γιώργο που δουλεύει στο Ελληνικό προξενείο για να ρωτήσω κάποια πράγματα για μένα. Ανάμεσα σε αυτά λοιπόν, τον ρώτησα για το αν αληθεύει το γεγονός ότι η Αυστραλία άνοιξε την πόρτα για δουλειές σε Έλληνες υπηκοους από την Ελλάδα. Μου είπε λοιπόν, ότι είναι αλήθεια. Τα πράγματα έχουν ως εξής: "όσοι είναι κάτω των 35 με πτυχίο πανεπιστημιακών γνώσεων, μπορούν να βγάλουν visa εργασίας για να δουλέψουν πάνω στο αντικείμενο τους ο καθένας. Όσοι είναι άνω των 35-40 ετών, μπορούν να βγάλουν visa παραμονής και εργασίας μέσω του συστήματος sponsoring. Κάποιος εργοδότης δηλαδή από την Αυστραλία (συνήθως κάποια εταιρεία) σου δίνει δουλειά, sponsorarotnas σε με αυτό τον τρόπο και σου δίνεται έτσι η visa από την Αυστραλιανή κυβέρνηση." Πληροφορίες στην πρεσβεία (όχι στο προξενείο), αλλα και σε ατζέντηδες που υπάρχουν στην Αθηνα και στη Θεσσαλονίκη για αυτό το σκοπό.

csofos
27/05/2011, 11:24
Χτες πήγα να βοηθήσω τον κουμπάρο μου να παραδώσει κάτι πλακάκια στο Phillip Island. Όχι στην πιστα, αλλα στην πόλη. Σταματήσαμε για να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες από τη γέφυρα που ενώνει το νησί με την υπόλοιπη χωρα. Παλιόκαιρος όμως :(

227368

Sapadak
27/05/2011, 11:52
Χτες πήγα λοιπόν στο φίλο Γιώργο που δουλεύει στο Ελληνικό προξενείο για να ρωτήσω κάποια πράγματα για μένα. Ανάμεσα σε αυτά λοιπόν, τον ρώτησα για το αν αληθεύει το γεγονός ότι η Αυστραλία άνοιξε την πόρτα για δουλειές σε Έλληνες υπηκοους από την Ελλάδα. Μου είπε λοιπόν, ότι είναι αλήθεια. Τα πράγματα έχουν ως εξής: "όσοι είναι κάτω των 35 με πτυχίο πανεπιστημιακών γνώσεων, μπορούν να βγάλουν visa εργασίας για να δουλέψουν πάνω στο αντικείμενο τους ο καθένας. Όσοι είναι άνω των 35-40 ετών, μπορούν να βγάλουν visa παραμονής και εργασίας μέσω του συστήματος sponsoring. Κριός εργοδότης δηλαδή από την Αυστραλία (συνήθως κάποια εταιρεία) σου δίνει δουλειά, sponsorarotnas σε με αυτό τον τρόπο και σου δίνεται έτσι η visa από την Αυστραλιανή κυβέρνηση." Πληροφορίες στην πρεσβεία (όχι στο προξενείο), αλλα και σε ατζέντηδες που υπάρχουν στην Αθηνα και στη Θεσσαλονίκη για αυτό το σκοπό.

Τετοια λεγε και δε βλεπω να μενεις πολυ καιρο μονάχος

G/S
27/05/2011, 12:56
Κράτα γερά Χριστόδουλε ,εδω στην πατρίδα σου,για διάφορους λόγους εκανες reset στην ζωή σου και restart στην μακρυνή Αυστραλία.Φυσικό είναι το μυαλό κάποιες στιγμές να σε τριγυρίζει στην πατρίδα και στα αγαπημένα σου άτομα.Διώξε οσο μπορείς τις αρνητικές σκέψεις σφίξε γερά το χέρι της γυναίκα σου (γιατί μόνο αυτό το χέρι εχεις να πιαστείς για το υπόλοιπο της ζωής )σήκωσε το κεφάλι ψηλά και προχώρα ΕΜΠΡΟΣ,ευχαριστούμε που μοιράζεσαι κάποιες στιγμές μαζί μας,να ξέρεις οτι εδω πίσω εχεις μερικά φιλαράκια και ας μην το εχεις γνωρίσει μέχρι τώρα.:beer: :beer: :beer:

csofos
29/05/2011, 01:01
Ζωντανό άγαλμα! Ο κύριος Gargoyle!

227533

csofos
30/05/2011, 06:20
Κοιτάω στο περιοδικό Motorcycle Trader, ένα άρθρο με τίτλο "Weapons of mass production". Αναφέρει τιμές από αρκετές supersport μοτοσικλέτες. Ποίες ήταν οι τιμές τότε και ποίες είναι σήμερα. Το όλο άρθρο είναι σύμβουλος αγοράς για να μη σε κάψουν. Παρακάτω αναφέρω τιμές (πάντα σε δολάριο Αυστραλίας AUD)

BMW S1000RR 2010
Τότε 24000$
Σήμερα 21000$

DUCATI 749 2003
Τότε 19995$
Σήμερα 11000-13000$

HONDA CBR600RR 2003
Τότε 15190$
Σήμερα 8000$

KAWASAKI ZX-9R 2000-2004
Τότε 16290$ (2000)
Σήμερα 6000-8000$

HONDA CBR1000RR 2004
Τότε 18790$
Σήμερα 9000-10500$

SUZUKI GSX-R750 2004
Τότε 16990$
Σήμερα 9000$

YAMAHA YZF-R6 2008
Τότε 15499$
Σήμερα 11000$

KAWASAKI ZX-10R 2006
Τότε 18990$
Σήμερα 11000$

SUZUKI GSX-R600 2008
Τότε 18490$
Σήμερα 13500$

TRIUMPH DAYTONA 955 2005
Τότε 16990$
Σήμερα 11000$

APRILIA RS250 1998-2006
Τότε 12750$ (1998)
Σήμερα 4500$-9000$

DUCATI 916 1994
Τότε 24995$
Σήμερα 14000$

HONDA RC30 1988-1989
Τότε 14500$ ('88), 18500$ ('89)
Σήμερα 30000-40000$

HONDA CBR900RR FIREBLADE 1992
Τότε 12669$
Σήμερα 5000$

HONDA VTR1000SP-1 (RC51)
Τότε 19995$
Σήμερα 10000$

AGUSTA MV F4S 750
Τότε 29900$
Σήμερα 14000#

SUZUKI GSX-R750 1985
Τότε 5699$
Σήμερα 8000$

SUZUKI RG500 1985-86
Τότε 5799$
Σήμερα 15000$

YAMAHA RZ500 1984-86
Τότε 5199$
Σήμερα 12000$

YAMAHA YZF-R1 1998
Τότε 16990$
Σήμερα 6500$

DUCATI 750SS 1974
Τότε 2695$
Σήμερα 100000$ :eyepop:

HONDA CB1100R 1980
Τότε 5799$
Σήμερα 15000$

KAWASAKI H2 1972
Τότε 1200$
Σήμερα 12000-25000$

AGUSTA MV 750S 1972
Τότε 3889$
Σήμερα 100000$ :eyepop:

NORTON PRODUCTION RACER 1970
Τότε 2500$
Σήμερα 25000$

Ok... μόλις τακτοποιηθώ, αρχίζω εισαγωγές μεταχειρισμένων μοτοσικλετών από Ελλάδα :beer:

csofos
30/05/2011, 09:12
Η τελευταία Παρασκευή του Μαΐου, είναι Παρασκευή χωρίς θανατηφόρα τροχαία. Για αυτό το λόγο, είχαν ετοιμάσει στην πλατεία Flinders ένα ιδιαίτερο τρόπο για να την ανακοινώσουν. Η πινακίδα αριστερά της φωτογραφίας γραφει:

"Αυτά τα 1500 ζευγάρια παπουτσιών, αναπαριστούν το μέσο ορο των ατόμων που σκοτώνονται στους Αυστραλιανούς δρόμους κάθε χρόνο. Δεσμευτείτε τώρα και βοηθήστε μας να κάνουμε μια ιδιαίτερη Παρασκευή χωρίς θανατηφόρα τροχαία. Μηδέν θάνατοι στους δρόμους μας για τουλάχιστον μια ημερα."

227616

Aggelos_SV
30/05/2011, 09:39
" Πληροφορίες στην πρεσβεία (όχι στο προξενείο), αλλα και σε ατζέντηδες που υπάρχουν στην Αθηνα και στη Θεσσαλονίκη για αυτό το σκοπό.

Η πρεσβεία στην Αθήνα δεν παρέχει πληροφορίες σχετικές με έκδοση visa αλλά σε παραπέμπει είτε στις πρεσβείες της Αυστραλίας στο Λονδίνο και στο Μόναχο (ή Βερολίνο...?δε θυμάμαι γμτ..) είτε στο site του Departement of immigration and citizenship όπου υπάρχει ένα βουνό πληροφοριών.

Όλα αυτά ισχύουν εκτός και αν άλλαξε κάτι από τον Μάρτη.

csofos
30/05/2011, 10:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Η πρεσβεία στην Αθήνα δεν παρέχει πληροφορίες σχετικές με έκδοση visa αλλά σε παραπέμπει είτε στις πρεσβείες της Αυστραλίας στο Λονδίνο και στο Μόναχο (ή Βερολίνο...?δε θυμάμαι γμτ..) είτε στο site του Departement of immigration and citizenship όπου υπάρχει ένα βουνό πληροφοριών.

Όλα αυτά ισχύουν εκτός και αν άλλαξε κάτι από τον Μάρτη.
Τι μου θύμισες τώρα!!!! Ότι μου είπανε και μένα όταν πήρα τηλέφωνο εκεί. Εν τω μεταξύ, για να κανεις τα χαρτιά σου για visa, θα τα στειλεις στο Βερολίνο, στη Γερμανία. Εδώ και 2 χρονια (αν θυμάμαι καλά) είναι υπεύθυνη αυτή για τις vises Ελλάδας, Αλβανίας και Βοσνίας. Και μένα στο site με έστειλαν να ψάχνω. Και είχα χαθεί μέσα σε όλο αυτό το βουνό πληροφοριών. Εσύ πας για working visa. Για πιάσε και αυτό το site
http://www.nationalvisas.com.au/
Και κανε κλικ στο "Australian work visas". Είναι το site από το οποιο είχα βγάλει την πρώτη μου ταξιδιωτική visa. Έχει απλές διαδικασίες και γλυτώνεις πολύ πονοκέφαλο. Προσπάθησε, δε χάνεις τίποτα

Aggelos_SV
30/05/2011, 11:10
Έχεις p.m. :winka:

csofos
31/05/2011, 06:30
Αυτό είναι το κέντρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας στη Μελβούρνη. Σε λίγο καιρό κατεδαφίζεται και χτίζεται καινούριο στη θέση του. Στις Ειδήσεις που άκουγα, λέγανε ότι είναι το πρώτο μέρος που κάποιος Έλληνας πάει όταν έρχεται στην Αυστραλία για κάθε είδους βοήθεια. Για αυτό το λόγο λοιπόν, πάρτε τηλεφωνα και e-mail.
Τηλέφωνο +61 3 9662 2722
Fax +61 3 9663 3130
e-mail info@greekcommunity.com.au :wave2:

227681

takis-kk
31/05/2011, 19:20
Χριστόδουλε.
Τελικά το moto.gr έγινε ο ομφάλιος λώρος που σε συνδέει με την πατρίδα.
Για όλους εμάς είναι πολύ καλό.
Για σένα ?

Θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά φοβάμαι μην παρεξηγηθώ.
Και σίγουρα θα ακούσω κάμποσα...

Με όλη μου την αγάπη .
Γράφω απο καρδιάς :wave2:

csofos
01/06/2011, 01:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
Χριστόδουλε.
Τελικά το moto.gr έγινε ο ομφάλιος λώρος που σε συνδέει με την πατρίδα.
Για όλους εμάς είναι πολύ καλό.
Για σένα ?

Θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά φοβάμαι μην παρεξηγηθώ.
Και σίγουρα θα ακούσω κάμποσα...

Με όλη μου την αγάπη .
Γράφω απο καρδιάς :wave2:
Ναι πράγματι, αυτό είναι αλήθεια. Φυσικά και είναι καλο. Έχω μια επαφή με τον τόπο που πέρασα όλη μου τη ζωή. Μαθαίνω περίπου τι γίνεται (άσχετα αν τα νέα είναι ολοένα και πιο δυσάρεστα) και συζητάω με ανθρώπους που έχουν την ίδια με μένα νοοτροπία. Εντάξει, δεν είναι όλα ρόδινα, αλλα όπως γνωρίζεις η Αγγλική νοοτροπία διαφέρει κατά πολύ. Όσο νά 'ναι, είναι δύσκολο να προσαρμοστώ πλήρως σε αυτήν. Δεν μπορώ να εκφραστώ 100% όπως αισθάνομαι. Όχι πάντα. Έτσι, το moto.gr είναι μια "επιστροφή στις ρίζες".

Μπορείς να γράψεις οποτε θες τις σκέψεις σου. Από εμενα δεν πρόκειται να παρεξηγηθείς. Όπως είχα πει και πριν, όταν αυτό που γραφει κάποιος είναι καλοπροαίρετο, είναι και καλοδεχούμενο. Και δε νομίζω ότι, εφόσον είναι έτσι από πλευράς σου, κάποιος θα πρέπει να σε παρεξηγήσει.
Να έχετε όλοι σας μια καλή μέρα παίδες. :wave2:

csofos
01/06/2011, 04:04
Και η φωτογραφία της ημέρας, για να μην ξεχνιόμαστε. Το parking του εμπορικού κέντρου του Chadstone.

227758

georgio
01/06/2011, 15:16
Κοιτούσα τις τιμές που έχεις βάλει παραπάνω για τα μεταχειρισμένα...

Πώς είναι εδώ στην Ελλάδα; Καμία σχέση!

Οι τιμές που έχουν παλιά supersport είναι εξωφρενικές για τα εδώ δεδομένα. CBR600RR του '03 8.000! Εδώ τα κάνουμε ανταλλαγή με σκουτεράκι και τη διαφορά από μέρους αυτουνού που παίρνει το σκούτερ...

Μάλλον εμείς εδώ το έχουμε δει λάθος γιατί έχουμε πήξει στα καινούργια μηχανάκια, μιας και είμαστε και χεράδες και άμα το μηχανάκι δεν είναι μπιστόλι δε γίνεται... το όποιο 1000 του '08... παλιατζούρα...

Συν ότι κάτω παίρνεις και σωστό μηχανάκι μιας και εδώ στο παραπάνω CBR ο προηγούμενος άλλαζε λάδια κάθε όποτε θυμόταν και βαλβίδες δε ρύθμισε γιατί του είπε ο μηχανικός ότι δεν ακούγονταν και άρα δεν χρειάζεται! Χώρια του ότι στη διαδρομή έχουμε χάσει book service, owners manual, toolkit, μαμά εξάτμιση, φλασάκια, ζελατίνα και λοιπά κοκοκόψαρα...

Επίσης με χαροποιεί που κάτω κρατάνε τιμές ως συλλεκτικά διάφορα παλιά. Εδώ εύκολα υπάρχει κανένα 750 imola σε καμιά αυλή παρατημένο κάτω από κανά γιασεμί και περιμένει είτε να το βρει κάποιος και να το αναστήσει, είτε να το βγάλει η θεία έξω στο δρόμο και να το πάρει ο παλιατζής να πάει για λιώσιμο... :sad:

Καλά να περνάς κάτω φίλε! :beer:

csofos
02/06/2011, 11:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Εδώ εύκολα υπάρχει κανένα 750 imola σε καμιά αυλή παρατημένο κάτω από κανά γιασεμί και περιμένει είτε να το βρει κάποιος και να το αναστήσει, είτε να το βγάλει η θεία έξω στο δρόμο και να το πάρει ο παλιατζής να πάει για λιώσιμο... :sad:

Καλά να περνάς κάτω φίλε! :beer:
:eek: :eek: Κρατα το εκεί που είναι μόλις δεις κανένα. Μου φαίνεται ότι με τα πρώτα λεφτά θα στο παραγγείλω. Δε γ@μιέται το αμάξι. Αυτό το αγοράζω αργότερα!!!!

Να είσαι καλά και εσύ φιλε μου:beer:

csofos
02/06/2011, 11:54
Μια φωτογραφία της πόλης την ώρα που πέφτει ο ήλιος. Είναι με την απλή φωτογραφική μηχανή. (Είχε τελειώσει η μπαταρία της μεγάλης, με την οποια είχα τραβήξει πριν, πολλές φωτογραφίες από τους βοτανικούς κήπους της πόλης). Θα ποστάρω αύριο :wave2:

227830

csofos
03/06/2011, 11:32
Αυτή είναι μία από τις πολλές φωτογραφίες από τους βοτανικούς κήπους. Δε θα βάλω άλλες γιατί θα φορτωθεί πολύ η πλατφόρμα. :wave2:

227909

csofos
05/06/2011, 00:12
Ο κύριος άγαλμα. Ο άτιμος παριστάνει ότι είναι στο τραίνο. Μάλιστα το cd player μπροστά του, παίζει τον ήχο του τραίνου που κινείται

228060

csofos
06/06/2011, 00:16
Εκεί που οδηγούσα μια μέρα κάπου έξω από την πόλη, παρατήρησα αυτές τις πινακίδες κυκλοφορίας!!! Αμέσως άρπαξα την φωτογραφική μηχανή και τράβηξα κακήν-κακώς αυτή τη φωτό. Ο τύπος είναι Έλληνας και το καταλαβαίνεις αμέσως!!!! Είναι AFASIA :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

228142

csofos
09/06/2011, 12:08
Πριν ακόμα έρθουν τα γενέθλια μου (30 του επομενου μηνα) η γυναικα πήγε και μου αγόρασε για δώρο, ένα νέο φακό για τη φωτογραφική μηχανή!!! Ένα από τα μικρά μου πειράματα σήμερα!

228714

DimChios
09/06/2011, 12:17
Πριν ακόμα έρθουν τα γενέθλια μου (30 του επομενου μηνα) η γυναικα πήγε και μου αγόρασε για δώρο, ένα νέο φακό για τη φωτογραφική μηχανή!!! Ένα από τα μικρά μου πειράματα σήμερα!

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ..........

............απολαυσουμε κι εμεις τα αποτελεσματα του!

:D :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

csofos
13/06/2011, 12:28
Αυτός είναι ο ρόλος της Sylvias ως make up artist της πολιτείας της Victoria για την εταιρία YSL. Να διδάσκει μαθήματα make up. Δείτε το video που ακολουθεί.

http://www.youtube.com/watch?v=jGf63Rycnks

Το video φυσικά είναι για γυναίκες. Οι άντρες..... δείτε κάνα άλλο video στο youtube :wave2: :beer: :D

csofos
13/06/2011, 12:59
Και μια αστεία...

228941

DimChios
14/06/2011, 08:43
Αυτός είναι ο ρόλος της Sylvias ως make up artist της πολιτείας της Victoria για την εταιρία YSL. Να διδάσκει μαθήματα make up. Δείτε το video που ακολουθεί.

Το video φυσικά είναι για γυναίκες. Οι άντρες..... δείτε κάνα άλλο video στο youtube :wave2: :beer: :D

csofos
14/06/2011, 12:08
Ελπίζω να το είδε η Χαρά το video και όχι εσύ. Δεν πιστεύω να ενδιαφέρεσαι να μάθεις να μακιγιάρεσαι? :lol: :lol: :lol: :rotflmao:

csofos
14/06/2011, 12:12
Αυτή είναι η βιβλιοθήκη της Μελβούρνης. Εκατοντάδες νέοι και μη, κάθε μέρα έρχονται εδώ για να διαβάσουν, να ψάξουν η ακόμα και να δανειστούν βιβλία. Προσφέρει (δωρεάν φυσικά) WiFi και έχει μια τεραστια γκάμα βιβλίων να διαβάσεις.

229000

DimChios
14/06/2011, 12:39
Ελπίζω να το είδε η Χαρά το video και όχι εσύ. Δεν πιστεύω να ενδιαφέρεσαι να μάθεις να μακιγιάρεσαι? :lol: :lol: :lol: :rotflmao:

OI ΜΠΥΡΕΣ ΡΕ ΕΓΚΑΘΕΤΕ ΤΥΠΕ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ!!! :mad:

εγω το ειδα για να το προωθήσω στον devil's animal που ασχολειται με κατι τετοια φανατικα! :smokin:

:lol: :lol: :lol: :lol:

csofos
15/06/2011, 03:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
OI ΜΠΥΡΕΣ ΡΕ ΕΓΚΑΘΕΤΕ ΤΥΠΕ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ!!! :mad:

εγω το ειδα για να το προωθήσω στον devil's animal που ασχολειται με κατι τετοια φανατικα! :smokin:

A ρε τρελέ!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

csofos
17/06/2011, 09:56
Πήγα σε αυτό το μικρό Ελληνικό καφέ. Δεν ξέρω αν το έχει ακόμη Έλληνας, αλλα ντράπηκα. Πολύ βρωμιά στα τραπέζια. Άσε που ο τζαμπατζής έκανε σκαμπό από τενεκέδες ελιάς. Δήθεν για πρωτοτυπία. Τα άσχημα της Αυστραλίας. Σε λίγο καιρό θα δείξω και αλλα. Μη λέμε μονο τα καλά...

229172

csofos
19/06/2011, 01:11
Αυτό είναι το θαλασσιο tram. Δε διαφέρει σε κάτι από τα ποταμόπλοια του ποταμού Yarra. Απλά αυτό το έχουν στη θάλασσα και είναι διακοσμημένο μέσα και έξω ως tram.

229349

devil's animal
19/06/2011, 09:24

ναι μωρη και τα ψηλοτακουνα για φιλο σου τα ηθελες...και τα μαλλια τα αφηνες μακρυα για να δειχνεις αγριος...:smokin:

:lol: :lol: :lol:

DimChios
20/06/2011, 08:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
ναι μωρη και τα ψηλοτακουνα για φιλο σου τα ηθελες...και τα μαλλια τα αφηνες μακρυα για να δειχνεις αγριος...:smokin:

:bawl: :bawl: :bawl:

Ktm.Prestige
20/06/2011, 10:24

Το λεγόμενο "σοβάντισμα".

Πολλά μπράβο στην γυναίκα σου για την διεθνή καρίερα!

csofos
23/06/2011, 12:23
Αυτή την πινακίδα την ανακάλυψα μόλις κάνα μηνα πριν. Είναι στο πίσω μέρος του σπιτιού που μένω. Σε ένα στενό δρόμο. Μετά, έμαθα ότι η περιοχή που μένω (Prahran) ήταν η μεγαλύτερη σε πληθυσμό Ελλήνων πριν χρονια. Για αυτό και η πινακίδα με τα Ελληνικά.

229867

csofos
26/06/2011, 02:56
Χτες στην Swanston st. Παρόλο που έχουμε χειμώνα, πολλές φορες κάνει απίστευτα καλο καιρό. Έτσι, πολλοί συνάδελφοι, βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν τη γύρα τους

229989

csofos
01/07/2011, 10:11
Στο King's domain. Ένα τεράστιο πάρκο στο κέντρο της πόλης, που μπορεί να σου πάρει και μια ολόκληρη μέρα αν θες να το γυρίσεις καλά. Η φωτογραφία θα μίλαγε περισσότερο αν ήταν καλοκαίρι. Αλλα και πάλι...

230545

csofos
03/07/2011, 00:09
Αυτήν εδώ την κατασκευή την είχαν 1 μηνα τώρα στην Federation square, στο κέντρο της πόλης. Πάλι καλά που βρήκα την ευκαιρία πριν δυο βραδια να πάω να τραβήξω μερικές φωτογραφίες, γιατί σήμερα την ξηλώνουν. Δεν ξέρω τι συμβολίζει και ποιος ο σκοπός της, αλλα δείχνει όμορφα το βραδυ!!!

230594

sfigas
03/07/2011, 21:29
:beer: :beer: :beer: :beer:

csofos
05/07/2011, 08:13
Εκθεσιακό κέντρο Μελβούρνης. Είχε έκθεση αυτοκινητου. Φωτογραφίες από την έκθεση εδώ:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=119377

230691

csofos
17/07/2011, 03:26
Και μερικές νυχτερινές.

231631

csofos
17/07/2011, 03:28
Δεν μπορούσα να αντισταθώ

231632

csofos
21/07/2011, 03:16
Να και κάτι της προκοπης για τις moto! Το parking σε κάποια σημεία,είναι δωρεάν!! Για τα αυτοκίνητα δεν είναι ποτε δωρεάν. Βεβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αν παρκάρεις τη μοτοσικλέτα σου στο πεζοδρόμιο, κατά τέτοιο τρόπο που να μην κόβει την κυκλοφορία των πεζών (όχι κάθετα σε αυτό δηλαδή) τότε δεν είσαι παράνομος. Μπορείς να το κανεις και κανείς δε σου λέει τίποτα. Δεδομένου λοιπόν, το ότι για να βρείς parking (ειδικά στο κέντρο της πόλης) δε θα είναι ποτε δωρεάν και πολλές φορες αδύνατο, η μοτοσικλέτα είναι ένα τέλειο μεταφορικό μέσο.

231894

csofos
23/07/2011, 13:04
Albert park

232069

csofos
31/07/2011, 11:38
Αν και χειμώνας, μας κάνει ασυνήθιστα καλές μέρες!!! Τι να πω; Όπως και νά 'χει, εγώ το βρίσκω ως μια καλή ευκαιρία για να τραβήξω καμιά φωτογραφία!

232748

sotos 8
31/07/2011, 15:19
Χριστοδουλε επειδη μαλον δεν το εχεις δει γαι κοιτα εδω:http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=120220

csofos
03/08/2011, 09:51
Πράσινο μεταφορικό μέσο. Πιο πράσινο δε γίνεται :lol:

233018

csofos
05/08/2011, 11:29
Πέτρινος καναπές!!! Έξω από το καφέ του φίλου Mickael

233234

csofos
05/08/2011, 11:31
Οδός Brunswick.

233235

csofos
09/08/2011, 11:39
Τώρα ποσο γνήσιο είναι το σουβλάκι...! Ειδικά αν είναι από αρνί... :yuck: :yuck: :yuck:

233533

csofos
02/09/2011, 11:53
Ο Έλληνας φίλος Σπύρος έχει αυτό το όχημα. Πολύ δημοφιλή τα παλιά αυτοκίνητα εδώ!!!

234997

nikos_abel
02/09/2011, 11:56
Τώρα ποσο γνήσιο είναι το σουβλάκι...! Ειδικά αν είναι από αρνί... :yuck: :yuck: :yuck:

[Σπαμ μόουντ ον]

Το παραδοσιακό σουβλάκι, έχω ακούσει ότι είναι με αρνί.

Αν δεν έχω παραπληροφορηθεί κάργα, το χοιρινό επιβλήθηκε επί χούντας γιατί η γεύση του δεν
μπορεί να μπερδευτεί με π.χ. της γάτας!!!!

[Σπαμ μόουντ οφφ]

csofos
02/09/2011, 11:59
Και αυτό είναι το όχημα του Lars από το Darwin. Το κατέβασε στη Μελβούρνη για ένα διαγωνισμό burn out (τον οποιο κέρδισε) και μόλις χτες ήρθε να το πάρει (οδικώς φυσικά) πίσω στο Darwin. Ξεκινάει σήμερα λέει και θα είναι εκεί, αργά το βραδυ της Κυριακής. Κάτι λιγότερο από 4000 χιλιόμετρα. Είναι τρελοί οι Αυστραλοί.

234998

csofos
02/09/2011, 12:03
Το αυτοκίνητο μιας φιλης. Είπαμε: πολύ δημοφιλή...

234999

csofos
02/09/2011, 12:06
Ιδού και η απόδειξη ότι τα νέα μοντέλα δεν είναι και τόσο δημοφιλή :rotflmao:

235000

csofos
10/09/2011, 09:45
Iliovasilema!!!!!!

235571

csofos
10/09/2011, 09:51
Ziteitai synodigos :lol:

235572

csofos
15/09/2011, 07:51
Koumparas gia filodoksous!!!!!

235805

Red Rider
15/09/2011, 09:06
Παρακολουθω το θεμα καποιο καιρο..

Εχω δουλεια στρωμενη,και τα λεφτα σχετικα καλα.. αλλα καθε μερα που ξυπναω δεν ξερω τι θα γινει μεχρι να βραδυασει..
Πιστευω πως ο καθε -μεσος- Ελληνας ξυπναει και κοιμαται με αυτο το συναισθημα..

Η ζωη ειναι ωραια φιλε Χριστοδουλε,αρκει να την *ζεις*.. οπου και να'σαι.
Οπου γης και πατρις:wave2:

csofos
15/09/2011, 09:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Red Rider
Παρακολουθω το θεμα καποιο καιρο..

Εχω δουλεια στρωμενη,και τα λεφτα σχετικα καλα.. αλλα καθε μερα που ξυπναω δεν ξερω τι θα γινει μεχρι να βραδυασει..
Πιστευω πως ο καθε -μεσος- Ελληνας ξυπναει και κοιμαται με αυτο το συναισθημα..

Η ζωη ειναι ωραια φιλε Χριστοδουλε,αρκει να την *ζεις*.. οπου και να'σαι.
Οπου γης και πατρις:wave2:
Δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτά που λες! Λίγο πολύ όλοι αυτό σκέφτονται (αν πάρω παράδειγμα από εμενα όσο ήμουν εκεί). Και φυσικά μονο αν "ζεις" τη ζωή σου, τότε μπορείς να πεις "όπου γης πατρίς".
Στην αρχή είναι τα ζόρικα. Αύριο κλείνω ένα χρόνο εδώ. Όλοι μου είχαν πει ότι ο πρώτος χρόνος είναι ο δύσκολος. Και είχαν δίκιο. Για να πω όμως την αλήθεια, πολύ θα ήθελα να είχαν έρθει έτσι τα πράγματα ώστε να μη χρειαζόταν να φύγω. Να είσαι και εσύ καλά φιλε μου!

DimChios
15/09/2011, 09:52
...εγω πάλι έλαβα ένα μύνημα στο κινητο στις 5 τα χαραματα... όχι οτι μπόρεσα μεσ τον ύπνο μου να απαντησω βεβαια... αλλα πολυ γουσταρα!!!

Γεια σου Χριστοδουλε!

csofos
15/09/2011, 10:43
...εγω πάλι έλαβα ένα μύνημα στο κινητο στις 5 τα χαραματα... όχι οτι μπόρεσα μεσ τον ύπνο μου να απαντησω βεβαια... αλλα πολυ γουσταρα!!!

Γεια σου Χριστοδουλε!

06:34 το πρωί ήταν για σένα ρε. Υπερβολικέ!!! Να κοιτάς καλύτερα την ώρα το πρωί!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

DimChios
15/09/2011, 11:03
06:34 το πρωί ήταν για σένα ρε. Υπερβολικέ!!! Να κοιτάς καλύτερα την ώρα το πρωί!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

05:33:34 ήταν λέμε!!!

Βασικά, να ανησυχω? Αντι τετοια ωρα να εισαι με τη γυναικα...στελνεις μυνηματα....

:rolleyes: :blush:

csofos
15/09/2011, 11:54
05:33:34 ήταν λέμε!!!

Βασικά, να ανησυχω? Αντι τετοια ωρα να εισαι με τη γυναικα...στελνεις μυνηματα....

:rolleyes: :blush:

Αφού στο έστειλα 13:34 ρε. Έχουμε 7 ώρες διαφορα. Άρα σε εσένα ήταν 06:34 το πρωί. Και νομιζόμενος ότι θα έχεις ξυπνήσει ορεξάτος για δουλειά βρε χαμένε, στο έστειλα! Και όπως κατάλαβες... δεν πρέπει να ανησυχείς. Εκείνη την ώρα (13:34) η γυναικα ήταν στη δουλειά και εγώ είχα πάει συνεργείο να αλλάξω λάστιχα :lol:

DimChios
15/09/2011, 12:37
Αφού στο έστειλα 13:34 ρε. Έχουμε 7 ώρες διαφορα. Άρα σε εσένα ήταν 06:34 το πρωί. Και νομιζόμενος ότι θα έχεις ξυπνήσει ορεξάτος για δουλειά βρε χαμένε, στο έστειλα! Και όπως κατάλαβες... δεν πρέπει να ανησυχείς. Εκείνη την ώρα (13:34) η γυναικα ήταν στη δουλειά και εγώ είχα πάει συνεργείο να αλλάξω λάστιχα :lol:

θα παθε jetlag η ώρα μεχρι να μου φτασει εδω μαλλον! :lol: :lol: :lol:

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

Βαλε καμμια φωτο!

csofos
15/09/2011, 12:50
θα παθε jetlag η ώρα μεχρι να μου φτασει εδω μαλλον! :lol: :lol: :lol:

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

Βαλε καμμια φωτο!

Ευχαριστώ πολύ Μήτσο. Σε λίγες μέρες φωτογραφίες που θα το συμμαζέψω λίγο. Όχι ότι τώρα είναι χαλια δηλαδή!

DimChios
15/09/2011, 12:51
Ευχαριστώ πολύ Μήτσο. Σε λίγες μέρες φωτογραφίες που θα το συμμαζέψω λίγο. Όχι ότι τώρα είναι χαλια δηλαδή!

ωραια, θα εχεις και χρονο να βρεις γυναικες να ποζαρουν διπλα και μεσα του ε!

(φτανει το σπαμ)

:blush:

csofos
16/09/2011, 09:54
Μόλις πριν λίγα λεπτά, τράβηξα μια πρόχειρη φωτογραφία. Η ιδέα σου Μήτσο δεν είναι κακή! Έχω κάτι φίλες που ψοφάνε για κάτι τέτοια!

Αυτό είναι λοιπόν το πρώτο μας όχημα εδώ στην από κάτω γη. Honda Civic του '92.

Έχω ακριβώς ένα χρόνο που είμαι εδώ. Σαν σήμερα ήταν που πάτησα το πόδι μου. Ποτε πέρασε ένας χρόνος!!!!!!!!!?????????????????

235871

Ktm.Prestige
16/09/2011, 11:00
Με γειά λοιπόν το όχημα ρε Χριστόδουλε και καλά και χαρούμενα χλμ!
Ενα χρόνο τώρα μας ταξίδεψες με τις φωτογραφίες σου , τα καλά και τα κακά.

Εύχομαι τα χρόνια που έρχονται να είναι ακόμα καλύτερα!!

Πάντα καλά!

Sapadak
16/09/2011, 11:03
καλοριζικο

με το καλο και με μια μηχανουλα οταν μπορεσεις

csofos
17/09/2011, 14:25
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Όλα σιγά σιγά θα τα κάνουμε. Να είστε όλοι καλά! :beer:

csofos
17/09/2011, 14:26
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Όλα σιγά σιγά θα τα κάνουμε. Να είστε όλοι καλά! :beer:

konsttanttinos
17/09/2011, 14:53
Σ'εναν χρονο πηρες ενα μεταφορικο μεσο, ο δευτερος σιγουρα θα σε βρει με μηχανη...ευχομαι τον τριτο να αποκτησεις ο,τι επιθυμεις περισσοτερο.
Να'σαι παντα καλα και να μας ταξιδευεις μεσα απο τις υπεροχες φωτογραφιες σου!

daculas
17/09/2011, 16:02
Καμια δουλεια έχει για μας εκεί down under?

csofos
18/09/2011, 13:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από daculas
Καμια δουλεια έχει για μας εκεί down under?
Υπάρχουν ένα σωρό. Το θέμα είναι να έχεις visa εργασίας. Αλλιώς.....:(

csofos
18/09/2011, 13:43
Τα κορίτσια!!! :beer:

236080

csofos
24/09/2011, 23:30
Σε ένα από τα καφέ Max Brenner. Φτιάχνουν τη δικη τους σοκολάτα και μάλιστα μέσα στο χώρο για τους πελάτες. Κλειστά φυσικά όλα, με ένα γυάλινο καπάκι για να μπορείς να δεις πως φτιάχνεται η σοκολάτα τους!

csofos
24/09/2011, 23:35
Η Ελληνική αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Melissa.

236480

csofos
07/10/2011, 10:55
Σε ένα από τα καφέ Max Brenner. Φτιάχνουν τη δικη τους σοκολάτα και μάλιστα μέσα στο χώρο για τους πελάτες. Κλειστά φυσικά όλα, με ένα γυάλινο καπάκι για να μπορείς να δεις πως φτιάχνεται η σοκολάτα τους!

237369

csofos
07/10/2011, 10:59
Άλλο ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα στην παραλια. Άρχισε να καλοκαιριάζει εδώ κάτω!

237370