Σύνδεση

View Full Version : το χρονικο ενος εγκεφαλικου

Σελίδες : 1 [2] 3

nikos_abel
20/07/2011, 18:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig

Και να σημειωσω το ακολουθο. Η πραγματικοτητα ειναι φτιαγμενη απο λεξεις.

Ναι, να τι είχα ξεχάσει!!!

Αυτή τη στιγμή καθόμαστε και με "λέξεις" προσπαθούμε μέσα από ένα φόρουμ για μηχανάκια να αναλύσουμε τα κατάβαθα του "είναι" για την "ύπαρξη" in general.

Ήδη, σε πόσα ατοπήματα έχουμε πέσει προσπαθώντας να συνθέσουμε και να εκφράσουμε τη σκέψη μας, σε περιορισμένο χρόνο και χώρο (ναι, ναι, χωροχρόνο) και πόσες συνειδητές "αλήθειες" έχουν πάρει το δρόμο τους για το oblivion, γιατί περιοριζόμαστε σε παραδείγματα τα οποία έχουν για βάση τους, τι άλλο, μια κοινή για όλους μας "πραγματικότητα".

Το "βίωμα" είναι νομίζω η μοναδική λέξη κλειδί στη κουβέντα.

Η μεταφορά του είναι δύσκολο κεφάλαιο.

Α! Και τα πολλά εισαγωγικά είναι ένας τρόπος για να αποδοθούν οι πιο "ψαγμένες" έννοιες στις λέξεις που περικλείουν.

DrBig
20/07/2011, 18:18
Η απαντηση στο ερωτημα που συζητατε, εχει να κανει με την υλη.
Ερωτηση, τι ειναι η υλη?
Η απαντηση σε αυτην την ερωτηση, ειναι και η απαντηση σε αυτο που ψαχνετε.

nikos_abel
20/07/2011, 18:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
Καλά ντάξει. Δείξε μου το δρόμο και θα ακολουθήσω αν πιάσει. :wave2:

Σόρρυ δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος :lol: Έχουν μπει προ πολλού.

Αμ δε. Εμείς τους βάζουμε, "ορίζουμε" ως αξιώματα για να έχουμε κοινό σημείο αναφοράς.

nikos_abel
20/07/2011, 18:20
Η απαντηση στο ερωτημα που συζητατε, εχει να κανει με την υλη.
Ερωτηση, τι ειναι η υλη?
Η απαντηση σε αυτην την ερωτηση, ειναι και η απαντηση σε αυτο που ψαχνετε.

42, μας ζάλισες με τις ερωτήσεις σου πια :rotflmao:

DrBig
20/07/2011, 18:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Ναι, να τι είχα ξεχάσει!!!

Αυτή τη στιγμή καθόμαστε και με "λέξεις" προσπαθούμε μέσα από ένα φόρουμ για μηχανάκια να αναλύσουμε τα κατάβαθα του "είναι" για την "ύπαρξη" in general.

Ήδη, σε πόσα ατοπήματα έχουμε πέσει προσπαθώντας να συνθέσουμε και να εκφράσουμε τη σκέψη μας, σε περιορισμένο χρόνο και χώρο (ναι, ναι, χωροχρόνο) και πόσες συνειδητές "αλήθειες" έχουν πάρει το δρόμο τους για το oblivion, γιατί περιοριζόμαστε σε παραδείγματα τα οποία έχουν για βάση τους, τι άλλο, μια κοινή για όλους μας "πραγματικότητα".

Το "βίωμα" είναι νομίζω η μοναδική λέξη κλειδί στη κουβέντα.

Η μεταφορά του είναι δύσκολο κεφάλαιο.

Α! Και τα πολλά εισαγωγικά είναι ένας τρόπος για να αποδοθούν οι πιο "ψαγμένες" έννοιες στις λέξεις που πειρκλείουν.

;)

Joyrider
20/07/2011, 18:32
Αμ δε. Εμείς τους βάζουμε, "ορίζουμε" ως αξιώματα για να έχουμε κοινό σημείο αναφοράς.

Για δώσε και ένα παράδειγμα του τι θα κάναμε αν δεν είχαμε ορίσει κανόνες.

Θα μπορούσα να κάνω μπανιστήρι από το διάστημα με τα ματάκια μου? Τι με εμποδίζει τώρα?

kostas777
20/07/2011, 18:34
Καλά ντάξει. Δείξε μου το δρόμο και θα ακολουθήσω αν πιάσει. :wave2:

όσοι φαντασιώνονται να περνάνε μέσα από τοίχους κλπ, έχουν σκεφτεί ότι θα μπορούσαν κατά λάθος να μπουν μέσα σε έναν λέβητα; ότι δεν θα μπορούσαν να φάνε καθώς η ύλη θα τους διαπερνούσε και θα έπεφτε στο έδαφος; ότι εφόσον και άλλοι θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο, δεν θα υπήρχε δυνατότητα να απομονωθούν σε ένα δωμάτιο; ότι θα μπορούσαν να βάλουν το χέρι μέσα τους και ενδεχομένως να πιάσουν τα εσωτερικά τους όργανα; και να τα βγάλουν; ότι δεν θα είχαν νόημα καρέκλες, τραπέζια, σπίτια και ο,τιδήποτε στερεό; ότι θα έπρεπε να ξεχάσουν το κολύμπι στη θάλασσα, ότι, ότι... δηλαδή φαντάζονται ένα σύμπαν στο οποίο υπάρχουν μόνο εκείνοι και ..μερικοί τοίχοι για να περάσουν από μέσα τους. ως τι ακριβώς; με όλο τους το σώμα; μαζί με τα ρούχα ή χωρίς; τα ρούχα θα τα φορούσαν; αν ναι, τότε πως θα στέκονταν πάνω τους; θα περνούσαν κι αυτά μέσα από τον τοίχο; θα πατούσαν και σταθερά στο έδαφος; υπάρχει περίπτωση να μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο ..περπατώντας;

λέγοντας αυτά, ένας δρόμος υπάρχει να σου δείξω: ο δρόμος για το τρελάδικο :lol:

el_hymador
20/07/2011, 18:34
Εκατομμυρια ανθρωπων πολιτισμων της ιστοριας (μαζι και ο δικος μας) αλλα και του παροντος διαφωνουν. Επετρεψε στον εαυτο σου την ελευθερια να ξερουν κατι που εσενα σου ξεφυγε.

Έγραψα ο καθείς όπως του αρέσει και όπως βολεύεται. Αυτό αποτελεί δική μου άποψη και εκφράζει αποκλειστικά εμένα, δεν είπα απαγορεύτε τις ψυχοτρόπες ουσίες (ίσα - ίσα που έιμαι αντίθετος με αυτό). Σαφώς και σε όλους σχεδόν τους πολιτισμούς απαντάται η χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, αυό δεν σημαίνει όμως ότι ήταν όλοι κόκκαλο όλη ημέρα. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα ατόμων που προήγαγαν τον εαυτό τους σε ένα ανώτερο επίπεδο χωρίς την χρήση ουσιών και οι σκέψεις - ιδέες αυτών των ατόμων είναι που μας έφτασαν εδώ που είμαστε... όχι το παραλλήρημα των Σαμάνων.

Κοιτα να δεις...εμενα μου αφησε διαχρονικα δωρα και μου φαινεται και απολυτα ασφαλες. Φιλος γιατρος ξεπερασε χρονια καταθλιψη με χρηση lsd, για το οποιο υπαρχουν και μελετες για την αντιμετωπιση της καταθλιψης.

Αυτή είναι η άποψη σου και είναι σεβαστή. Ο κίνδυνος όμως της λανθασμένης χρήσης ελοχεύει σε κάθε βήμα, όταν μπεις σε αυτό το κόσμο. Από datura, τριπάκια, ακόμη και χασίς, έχουν γίνει εγκέφαλοι μερέντα, ενώ αντιπαρέρχομαι το παράδειγμα σου, με περίπτωση όπου εμφανίστηκαν σοβαρές ψυχικές διαταραχές μετά από ελάχιστη και "λελογισμένη" χρήση LSD.

Μηπως δεν βασιζεσαι αποκλειστικα στις δυναμεις σου? Οι μελισσες για παραδειγμα σε βοηθουνε λιγο απ'οσο ξερω. Αν μαλιστα ο,τι εκανες το εκανες για να δραπετευσεις απο την πραγματικοτητα, δεν απορω που σου εκατσε οπως σου εκατσε. Ειπαμε, υπαρχει ο σωστος και ο λαθος τροπος για το καθε τι. Απο μηχανη, φαι, φιλοσοφια, σεξ και οτι αλλο περιγραφεται απο μια λεξη.

Με τις μέλισσες έχουμε μια ισότιμη σχέση, τις βοηθάω και με βοηθούν. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, είναι ότι μαθαίνω από αυτές. Ένα τόσο δα έντομο με απίστευτη κοινωνική δομή και γλώσσα επικοινωνίας, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό!

Η μοναξια εχει τρελλανει κοσμο.

Τώρα αμα σου πω όχι, θα μπλέξουμε πάλι στο ποιός είναι απόλυτος και ποιός όχι. Αυτή είναι η άποψη σου, καλά κάνεις και την έχεις. Ωστόσο ακόμη και αν πιείς ποτάμια DTM, πάλι μόνος σου θα είσαι στο "ταξίδι", η όποια παρέα σου καλό είναι να βρίσκεται δίπλα, νηφάλια και να σε προσέχει... πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν την πάτε μαζί τη βόλτα, μόνος σου είσαι. Άλλωστε η μόνη περίπτωση που ξέρω να υλοποιείται η φράση "θέλω να εξερευνήσω ενδελεχώς τα μέσα μου", ζητώντας βοήθεια από άλλο πρόσωπο, διατυπώνεται σε γραφείο όπου είσαι ξαπλωμένος, χρεώνεσαι με πολλά € την ώρα και μιλάς πολύ για τη παιδική σου ηλικία... :lol:

Αντε παλι ρε χυμαδορ....αν το βλεπεις σαν ινσταντ χαι χανεις ολο το εργο.

Ίνσταντ είναι και για να ξαναπάς θέλεις επανάληψη. Προτιμώ να είμαι συνεχώς στο 10% με τη πάρτη μου και μόνο παρά στο 100%, πρόσκαιρα και με boostάρισμα. Μεγάλη υπόθεση αυτό το 10%...ακόμη το δουλεύω. :D

Αλλη η θεα απο το ελικοπτερο, αλλη απο τσου φους. Δεν υπαρχει πιο πληρης εμπειρια και λιγοτερο πληρης. Το θεμα ειναι το τι καταλαβαινεις και νοιωθεις απο την καθε μια.

Σωστό, αλλά αυτό αφορά στην εμπειρία αυτή καθε αυτή. Για να φτάσεις εκεί χρειάζεται να κάνεις διαδρομή. Εν ολίγοις, εσύ πας ταξίδια με τη μοτοσικλέτα μόνο για να φτάσεις στον προορισμό;

Των οποιων κινδυνων και συνεπειων εισαι ο κομμιστης. Ρε συ, καταλαβε οτι ετσι το ειδες εσυ και αυτο δεν σημαινει οτι εχεις το μονο δικιο! Αυτα τα πραγματα για αλλους ειναι για αλλους δεν ειναι. Οπως και το να πας σε ενα μοναστηρι στο Θιβετ και να κανεις διαλογισμο 8 ωρες την ημερα. Για μενα δεν ειναι. Για αλλον ειναι.
Για σενα προφανως και το μανιταρι δεν ειναι. Το πιασαμε το υπονοουμενο. Αλλα αυτο δεν λεει απολυτως τιποτε για τα φυτα και τις διαδραστικες δυνατοτητες τους με αλλους ανθρωπους απο σενα.

Δεν έπαθα κάτι πάντως. Απλά αντικειμενικά μιλώντας, είναι επικίνδυνο. Πολύ! Μια χαρά τα λες, αυτά δεν είναι για όλους. Ποιός όμως θα ορίσει για ποιόν κάνει και για ποιόν όχι; Το θέμα μας δεν είναι καλό trip ή κακό trip, αλλά στο τι μπορεί να κλικάρει στον μυαλό του κάθε ανθρώπου. Μιλάμε για διαταραχή των χημικών του ισορροπιών... σε εσένα μπορέι να μην κάνει τίποτα, σε άλλους μπορεί. Οπότε είναι λίγο παρακινδυνευμένο να το παίρνουμε έτσι χαλαρά.... υπάρχει πολύς ενθουσιώδης κόσμος έκει έξω ξέρεις.

Οι 8 ώρες διαλογισμός στο Θιβέτ δεν σου κάνουν κακό πάντως, άντε να δείχνεις γελοίος με ξυρισμένο κεφάλι και τη προτοκαλί χλαμίδα...:lol:

kostas777
20/07/2011, 18:41
Ερωτηση, τι ειναι η υλη?

«πηγμένο» φώς.

επόμενη ερώτηση: τι είναι φως :rotflmao:

Joyrider
20/07/2011, 18:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
όσοι φαντασιώνονται να περνάνε μέσα από τοίχους κλπ, έχουν σκεφτεί ότι θα μπορούσαν κατά λάθος να μπουν μέσα σε έναν λέβητα; ότι δεν θα μπορούσαν να φάνε καθώς η ύλη θα τους διαπερνούσε και θα έπεφτε στο έδαφος; ότι εφόσον και άλλοι θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο, δεν θα υπήρχε δυνατότητα να απομονωθούν σε ένα δωμάτιο; ότι θα μπορούσαν να βάλουν το χέρι μέσα τους και ενδεχομένως να πιάσουν τα εσωτερικά τους όργανα; και να τα βγάλουν; ότι δεν θα είχαν νόημα καρέκλες, τραπέζια, σπίτια και ο,τιδήποτε στερεό; ότι θα έπρεπε να ξεχάσουν το κολύμπι στη θάλασσα, ότι, ότι... δηλαδή φαντάζονται ένα σύμπαν στο οποίο υπάρχουν μόνο εκείνοι και ..μερικοί τοίχοι για να περάσουν από μέσα τους. ως τι ακριβώς; με όλο τους το σώμα; μαζί με τα ρούχα ή χωρίς; τα ρούχα θα τα φορούσαν; αν ναι, τότε πως θα στέκονταν πάνω τους; θα περνούσαν κι αυτά μέσα από τον τοίχο; θα πατούσαν και σταθερά στο έδαφος; υπάρχει περίπτωση να μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο ..περπατώντας;

λέγοντας αυτά, ένας δρόμος υπάρχει να σου δείξω: ο δρόμος για το τρελάδικο :lol:

Εγώ αυτό που βλέπω είναι να περιγράφεις μια άλλη πραγμτικότητα που ισχύουν τελείως διαφορετικά πράγματα (κανόνες ντε). Όπως λες αν μπορούσαμε να διαπεράσουμε την ύλη τότε θα ήταν όλα ένας αχταρμάς το ένα μέσα στο άλλο. Ένα κάτι άλλο από αυτό που είναι τώρα.

kostas777
20/07/2011, 18:50
Εγώ αυτό που βλέπω είναι να περιγράφεις μια άλλη πραγμτικότητα που ισχύουν τελείως διαφορετικά πράγματα (κανόνες ντε). Όπως λες αν μπορούσαμε να διαπεράσουμε την ύλη τότε θα ήταν όλα ένας αχταρμάς το ένα μέσα στο άλλο. Ένα κάτι άλλο από αυτό που είναι τώρα.

αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση αν θα μπορούσες να διαπεράσεις «τον τοίχο» αν το ήθελες: ο αχταρμάς.

με άλλα λόγια, ναι, αν είσαι αυτό που λέμε πνεύμα ή ελεύθερη συνείδηση χωρίς υλική υπόσταση.

δηλαδή ένα τίποτα.

αν είσαι ένα τίποτα, τότε είσαι ένα παν.

υπάρχει το τίποτα ή μήπως δεν υπάρχει; αν υπάρχει, τότε πόσα από αυτά μπορούν να υπάρχουν; τι βρίσκεται πέρα από αυτό; ποιά η σχέση του «κάτι» με το «τίποτα»;

αν υποθέσουμε ότι θες να μπεις κάπου «μέσα», τότε αναγκαία συνθήκη είναι να είσαι «έξω». αν δεν υπάρχει «μέσα» και συνεπώς δεν υπάρχει «έξω», τότε πως θα μπορέσεις να μπεις κάπου; θα μπεις σε αυτό το κάπου, ή θα βρεθείς εκεί αμέσως;

είναι σαν να με ρωτάς π.χ... «πως θα πάω από το σημείο Α στο σημείο Β όταν τα σημεία Α και Β δεν υφίστανται;»

DrBig
20/07/2011, 18:50
«πηγμένο» φώς.

Οχι δεν εχω αυτην την επομενη ερωτηση, αλλα απο την απαντηση σου, με την οποια συμφωνω μερικως, λειπει ο πηκτικος παραγοντας. Τι ειναι αυτο που κανει λοιπον το φως να πηξει? Η κβαντικη (για τους επιστημονες μεταξυ μας) εχει κατι πολυ ενδιαφερον να πει επ'αυτου.

Η διαφωνια μου εγκειται στο οτι η υλη χωρις την κινηση που την δημιουργει ειναι κατι δεδομενο και αναμφισβητητο. 'Παντα ρει' ειπε ο σαμανος στο παραληρημα του....

Αντικατεστησε τωρα την λεξη 'υλη' με την λεξη 'υλοποιειν' που ειναι και πολυ πιο κοντα στην πολυποθητη 'πραγματικοτητα'.

kostas777
20/07/2011, 19:00
Οχι δεν εχω αυτην την επομενη ερωτηση, αλλα απο την απαντηση σου, με την οποια συμφωνω μερικως, λειπει ο πηκτικος παραγοντας. Τι ειναι αυτο που κανει λοιπον το φως να πηξει? Η κβαντικη (για τους επιστημονες μεταξυ μας) εχει κατι πολυ ενδιαφερον να πει επ'αυτου.

η δύναμη της θέλησης.

Η διαφωνια μου εγκειται στο οτι η υλη χωρις την κινηση που την δημιουργει ειναι κατι δεδομενο και αναμφισβητητο. 'Παντα ρει' ειπε ο σαμανος στο παραληρημα του....

«ύλη» λέμε συμβατικά ό,τιδήποτε μπορούμε να δούμε και να ανιχνεύσουμε. πράγμα που δεν σημαίνει ότι το μόνο που υπάρχει είναι αυτή. π.χ. βλέπε αντι-ύλη. είναι αποδεδειγμένο ότι υπάρχει, αλλά που είναι; αν η αντι-ύλη είναι «άλλη μισή» ύλη, τότε το σύμπαν που βλέπουμε είναι τουλάχιστον(!) διπλάσιο σε όλα του.

Joyrider
20/07/2011, 19:03
αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση αν θα μπορούσες να διαπεράσεις «τον τοίχο» αν το ήθελες: ο αχταρμάς.

με άλλα λόγια, ναι, αν είσαι αυτό που λέμε πνεύμα ή ελεύθερη συνείδηση χωρίς υλική υπόσταση.

δηλαδή ένα τίποτα.

αν είσαι ένα τίποτα, τότε είσαι ένα παν.

υπάρχει το τίποτα ή μήπως δεν υπάρχει; αν υπάρχει, τότε πόσα από αυτά μπορούν να υπάρχουν; τι βρίσκεται πέρα από αυτό; ποιά η σχέση του «κάτι» με το «τίποτα»;

αν υποθέσουμε ότι θες να μπεις κάπου «μέσα», τότε αναγκαία συνθήκη είναι να είσαι «έξω». αν δεν υπάρχει «μέσα» και συνεπώς δεν υπάρχει «έξω», τότε πως θα μπορέσεις να μπεις κάπου; θα μπεις σε αυτό το κάπου, ή θα βρεθείς εκεί αμέσως;

είναι σαν να με ρωτάς π.χ... «πως θα πάω από το σημείο Α στο σημείο Β όταν τα σημεία Α και Β δεν υφίστανται;»

Μαλακία τότε. Αν είναι να περιμένω να γίνω ένα τίποτα για να περνάω από τοίχους τότε τζάμπα πάει:lol:
Εγώ θέλω τώρα που είμαι ένα κάτι. Δεν γίνεται να το κανονίσουμε κάπως? Αφού δεν υπάρχουν κανόνες και όλα μπορούν να συμβούν εχώ θέλω να περνάω τοίχους χωρίς να γίνει όλο το σύμπαν αχταρμάς. Δεν γίνεται επιλεκτική αχταρμοποίηση?

Μήπως το ότι όλα ισχύουν για όλους ΕΙΝΑΙ ένας κανόνας? :eek:

Όπως καταλαβαίνεις είμαι πολύ απλός άνθρωπος. Θέλω μόνο να βλέπω, να ακούω, να γεύομαι, να μυρίζω και να πιάνω. Δεν θέλω φαντασμαγορικά πράγματα, ούτε άλλες διαστάσεις, ούτε 8η αίσθηση ούτε να είμαι το παν και το όλον... Άντε να περνάω κανένα τοίχο όταν βιάζομαι.:lol:

kostas777
20/07/2011, 19:10
[B]Μαλακία τότε. Αν είναι να περιμένω να γίνω ένα τίποτα για να περνάω από τοίχους τότε τζάμπα πάει:lol:

ε ναι :rotflmao: , οπότε μην περιμένεις λέω εγώ και άνοιξε την πόρτα :rotflmao:

Εγώ θέλω τώρα που είμαι ένα κάτι. Δεν γίνεται να το κανονίσουμε κάπως? Αφού δεν υπάρχουν κανόνες και όλα μπορούν να συμβούν εχώ θέλω να περνάω τοίχους χωρίς να γίνει όλο το σύμπαν αχταρμάς. Δεν γίνεται επιλεκτική αχταρμοποίηση?

Μήπως το ότι όλα ισχύουν για όλους ΕΙΝΑΙ ένας κανόνας? :eek:

ε ναι φυσικά.. ένας έκανε τη μαλακία και τον έκαναν θεό :lol:

Άντε να περνάω κανένα τοίχο όταν βιάζομαι.:lol:

όχι όμως τον δικό μου τοίχο! θα φτιάξω σπίτι με υλικά anti-joyrider για να μην τα διαπερνάς. και μετά θα ψάχνεσαι για το πως θα τους διαπεράσεις και αυτούς τους αντι-τοίχους μου :lol:

DrBig
20/07/2011, 19:15
η δύναμη της θέλησης.

«ύλη» λέμε συμβατικά ό,τιδήποτε μπορούμε να δούμε και να ανιχνεύσουμε. πράγμα που δεν σημαίνει ότι το μόνο που υπάρχει είναι αυτή. π.χ. βλέπε αντι-ύλη. είναι αποδεδειγμένο ότι υπάρχει, αλλά που είναι; αν η αντι-ύλη είναι «άλλη μισή» ύλη, τότε το σύμπαν που βλέπουμε είναι τουλάχιστον(!) διπλάσιο σε όλα του.

Με αλλα λογια, η συνειδηση υλοποιει.

Νομιζω δεν επιασες αυτο που ειπα για την υλη, μαλλον γιατι δεν ημουνα σαφης.
'Υλη' δεν ειναι εξυπνη λεξη (ουτε ορθη) διοτι μας προδιαθετει οτι ειναι κατι που υπαρχει απο μονο του, χωρις την παρουσια συνειδησης. Που ουτε και αυτη ειναι καλη λεξη, προτιμω την 'συνειδητοποιειν'.

Με αλλα λογια καταληξαμε, οτι 'το συνειδητοποιειν, υλοποιει'. Οριστε κυριοι το τριτο χερι σας, αν θελετε να το αποκτησετε, η και να περασετε μεσα απο τοιχους. Αν σε καποιον εχει συμβει ποτε, εκει μεταξυ υπνου και ξυπνιου να βγει απο το σωμα του και να περασει μεσα απο κανα τοιχο, θα ειναι σιγουρος οτι δεν ειναι δα και τοσο αδυνατο. Αρκει να μη κουβαλας μαζι σου την παγιωμενη αντιληψη σου για την υλη και ολα γινονται. εκει ειναι το κουμπι.

Αλλα θελει αρχιδια και ελευθερια να το κανεις εν πληρη συνειδηση :D

ΥΓ Την αντι-υλη την βλεπουμε υποτιθεται, μαλλον αναφερεσαι στην 'σκοτεινη υλη'

Joyrider
20/07/2011, 19:17
όχι όμως τον δικό μου τοίχο! θα φτιάξω σπίτι με υλικά anti-joyrider για να μην τα διαπερνάς. και μετά θα ψάχνεσαι για το πως θα τους διαπεράσεις και αυτούς τους αντι-τοίχους μου :lol:

Αμ δε. Εγώ θα είμαι ο τοίχος.:winka:

DrBig
20/07/2011, 19:19
Αμ δε. Εγώ θα είμαι ο τοίχος.:winka:

τοιχο τοιχο μη σε πετυχω :smokin:

Joyrider
20/07/2011, 19:30
Λοιπόν στην θεωρία όλα καλά...:lol:

Όταν περάσει κάποιος από τοίχο σε αυτό το λέβελ ας στείλει ένα πμ plz και κάντε το και sticky.

Μέχρι τότε πάω να πάθω κανένα εγκεφαλικό μπας και συνέλθω από το θρεντ.:bigcry:

ΥΓ: Α! Όχι. Μια τελευταία ερώτηξη.

Γιατί όλα αυτά τα θαυμαστά φαινόμενα συμβαίνουν στους ανθρώπους όταν το μυαλό υπέρ ή υπό λειτουργεί? Όταν χτυπάνε, κοιμούνται, παίρνουν ουσίες κτλ κτλ. Τυχαίο?

Αν δεν είναι τυχαίο και όντως αυτή η άλλη πραγματικότητα ξεκλειδώνει μόνο αν το μυαλό λειτουργήσει διαφορετικά απότι τώρα, γιατί λειτουργεί έτσι τώρα?

DrBig
20/07/2011, 19:33

Όταν περάσει κάποιος από τοίχο σε αυτό το λέβελ ας στείλει ένα πμ plz και κάντε το και sticky.

Γιατί όλα αυτά τα θαυμαστά φαινόμενα συμβαίνουν στους ανθρώπους όταν το μυαλό υπέρ ή υπό λειτουργεί? Όταν χτυπάνε, κοιμούνται, παίρνουν ουσίες κτλ κτλ. Τυχαίο?

Αν δεν είναι τυχαίο και όντως αυτή η άλλη πραγματικότητα ξεκλειδώνει μόνο αν το μυαλό λειτουργήσει διαφορετικά απότι τώρα, γιατί λειτουργεί έτσι τώρα?

Πολυ απλο ρε Joyrider, γιατι η πραγματικοτητα μας ειναι φτιαγμενη απο λεξεις, και σε αυτο το επιπεδο που αναφερεσαι οτι βρισκομαστε, το μυαλο μας δουλευει με λεξεις που δεν μας βοηθανε, παρα για μαμ κακα νανι και καμια βολτα με το μοτοσακο. Το τι δουλευει ετσι τωρα, εχει να κανει με την πορεια που πηρε ο πολιτισμος μας αρκετες εκατονταδες χρονια πριν. Μας ενδιαφερει η τεχνολογια βλεπεις, και η κατακερματιστικη αποψη για το κοσμο. Νο προμπλεμο, η καθε σταση εχει και τους περιορισμους της.

Για το αλλο που ειπες, συμβαινει σε πολυ κοσμο, μην νομιζεις, μεταξυ αυτων και σε εμενα, ενιοτε, πλην ομως σπανιοτε. Εκει οφειλεται και απο εκει ξεκινησε και το ενδιαφερον μου για τα πραγματα που συζηταμε.

kostas777
20/07/2011, 19:40
Με αλλα λογια καταληξαμε, οτι 'το συνειδητοποιειν, υλοποιει'. Οριστε κυριοι το τριτο χερι σας, αν θελετε να το αποκτησετε, η και να περασετε μεσα απο τοιχους. Αν σε καποιον εχει συμβει ποτε, εκει μεταξυ υπνου και ξυπνιου να βγει απο το σωμα του και να περασει μεσα απο κανα τοιχο, θα ειναι σιγουρος οτι δεν ειναι δα και τοσο αδυνατο. Αρκει να μη κουβαλας μαζι σου την παγιωμενη αντιληψη σου για την υλη και ολα γινονται. εκει ειναι το κουμπι.

άλλοι το έχουν κάνει με τη λεγόμενη «αστρική προβολή». αλλά εδώ άλλο εννοούσαμε νομίζω, τη δυνατότητα να διαπερνάει κάποιος την «ύλη» χρησιμοποιώντας «ύλη», δηλαδή το σώμα του. το οποίο και αυτό είναι προϊόν συνειδητοποίησης. σαν να λέμε ότι θέλω να πέρασω αυτό το ποτήρι φραπέ μέσα από την ξύλινη επιφάνεια του γραφείου μου και να βρεθεί από την άλλη μεριά. για να γίνει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε το ποτήρι με τον φραπέ να μην είναι ποτήρι με φραπέ και αυτό το ξύλο να μην είναι ξύλο. δηλαδή ήδη με την εξ'ορισμού παραδοχή του ότι «αυτό είναι ποτήρι, αυτό είναι υγρό (φραπές) και αυτό είναι ξύλο», έχουμε ακυρώσει την ιδιότητα αυτή. αλλιώς θα φτιάχναμε το γραφείο από ελαστικό υλικό το οποίο θα είχε τη δυνατότητα να αφήνει σώματα να το διαπερνούν. αλλά τότε δεν θα ήταν γραφείο, γιατί το γραφείο το φτιάξαμε με σκοπό να ακουμπάμε πάνω του πράγματα όπως ποτήρια με φραπέ. κατά τον ίδιο τρόπο φτιάξαμε τοίχους από τούβλα, αλλιώς θα τα φτιάχναμε από άχυρα και θα μπορούσε ο καθένας να τους διαπεράσει. οπότε όπως βλέπετε, ναι, μπορείτε να περάσετε μέσα από τοίχους με το σώμα σας, αρκεί αυτοί να είναι φτιαγμένοι από άχυρα ή φυλλωσιές ή από νερό τρεχούμενο.

και η ύλη είναι μια ψευδαίσθηση όπως αναρίθμητες άλλες, π.χ. η γέννηση, ο θάνατος, το φως, το σκότος. οπότε δεν μπορούμε να ζούμε με όλες αυτές τις ψευδαισθήσεις στο κομμάτι πραγματικότητας που μας αναλογεί και κάνοντας χρήση αυτών να τις υπερβούμε. πραγματικά, για να μπορείς να περάσεις με το σώμα σου μέσα από έναν (τσιμεντένιο) τοίχο, προϋπόθεση είναι να μην υπάρχει ο τοίχος, όσο παράλογο κι αν ακούγεται.

ναι, στην ας πούμε «σκοτεινή ύλη», που σκοτεινή φυσικά δεν είναι. γιατί δεν υπάρχει αυτό που λέμε «σκοτάδι».

αλλά μπορώ να παραγγείλω μισό κιλό αντιύλη για μια δουλίτσα που τη θέλω;

DrBig
20/07/2011, 19:48
άλλοι το έχουν κάνει με τη λεγόμενη «αστρική προβολή». αλλά εδώ άλλο εννοούσαμε νομίζω, τη δυνατότητα να διαπερνάει κάποιος την «ύλη» χρησιμοποιώντας «ύλη», δηλαδή το σώμα του.

Η 'υλη' Κωστα εκφραζει μια αντιληψη. Δεν ειναι δυνατον με αυτην την αντιληψη για την υλη να γινει αυτο που λες, απλα γιατι αυτο ακριβως εκφραζει. Οτι δηλαδη δεν γινεται να περασεις με υλη μεσα απο υλη.
Η υλη ειναι αποτελεσμα, οχι αιτιο. Δες την υλη ως το αποτελεσμα των πεποιθησεων σου. Αν αλλαξουν οι πεποιθησεις αυτες (σε πολυ low level, πραγμα εξαιρετικα δυσκολο) τοτε βλεπεις οτι υπαρχει μονο ενεργεια, δεν υπαρχουν τοιχοι.
Αλλα τοτε και εσυ εισαι μονο ενεργεια και οχι σωμα. Αν περιμενεις να υπαρχουν μαρτυρες στο 'επιτευγμα', μαλλον δεν προκειται γιατι θα εχουν διαφορετικες πεποιθησεις και θα υπαρχουν σε ενα αλλο 'κοσμο'.

el_hymador
20/07/2011, 19:55

Δεν εχω περασει απο τοιχο, αλλα μια φορα στη ζωη μου εχω βιωσει ενα πολυ κουλο πραμα. Σημειωση οτι τοτε δεν επινα, δεν καπνιζα και δεν ...απο τα αλλα. Ουτε περναγα καμια περιεργη φαση, τιποτα απολυτως. Εκει αναμεσα στα ορια του ξυπνιου και του υπνου λοιπον, μουδιασα ολοκληρος, και αισθανθηκα σαν μια δυναμη να με τραβαει απο τη κοιλια προς τα πανω. Ενιωσα οτι αρχισα να αιωρουμαι πανω απο το κρεβατι και ηταν γαματη αισθηση, απιστευτη. Ετσι οπως ημουν μετεωρος, γυρισα το κεφαλι μου αριστερα και ειδα οτι το δωματιο ειχε γεμισει με κατι σαν φλογες, εκκενωσεις ηλεκτρικου ρευματος, δεν ξερω πως να το περιγραψω γιονταν ο χαμος ο ιδιος, απιστευτα χρωματα, στροβιλισμοι, εκρηξεις, σπιθες, μιλαμε για το τελειο χασιμο. Και οσο πηγαινε τοσο πιο αναλαφρος αλλα και μουδιασμενος αισθανομουν συναμμα, η αισθηση μοναδικη. Σε καποια φαση εμφανιζεται μια φιγουρα, με μανδυα και κουκουλα, δεν φαινοταν το προσωπο, απλα καταλαβαινα οτι με κοιταζε. Συνηθως σε αυτο το σημειο ειναι που τα κανεις πανω σου και ξυπνας καθιδρος, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν φοβηθηκα καθολου παρ ολο το σκιαχτικο του πραγματος, ηταν απιστευτη η εμπιστοσυνη, η ηρεμια και η σιγουρια που ενοιωθα, εξαιρετικα οικεια η αισθηση. Μιλαμε να σε πλυμμηριζει αυτο το συναισθημα απο το τελευταιο κυτταρο στο ποδι σου μεχρι το τελευταιο κυτταρο στο κεφαλι σου. Δεν θυαμαμαι ποση ωρα ημουν σε αυτη τη κατασταση, το σιγουρο ειναι οτι δεν ηταν ονειρο, ηταν κατι αλλο. Μεχρι που ξαφνικα ενοιωσα ολο το βαρος μου να επανερχεται με μιας, χαθηκαν ολα και ορκιζομαι οτι ενοιωσα να πεφτω απο υψος μισου μετρου περιπου πανω στο κρεβατι. Το μετα ηταν να κοιταω δεν ξερω και εγω ποση ωρα το ταβανι χωρις να πολυκαταλαβαινω τι ειχε παιχτει, σαν ναρκωμενος ημουνα. Ενοιωθα επίσης παρα πολυ βαρυς, δεν μπορουσα να κουνηθω απο το βαρος, νομιζα οτι ζυγιζω τονους. Ολα ομως ειχαν μια αλλοκοτα αληθινη αισθηση, δεν ηταν ονειρο, στα ονειρα πεταγεσαι και την ξαναπεφτεις, αυτο ηταν αλλου ειδους εμπειρια κατα την οποια ειχα πληρη συνειδηση.

Τεσπα μπορει να μου εκανε καμμια περιεργη πλακα το μυαλο, το θεμα ηταν οτι δεν εχω ξαναβιωσει κατι τετοιο. Μετα διαβασα και για αστρικες προβολες και εξωσωματικες εμπειριες, αλλα εγω δεν με ειδα να κοιμαμαι, ουτε πηγα καμμια μεγαλη βολτα.

Μπορειτε να με δουλεψετε οσο θελετε. Αλλα ειλικρινα ηταν οτι πιο απιστευτο εχω ζησει!

kostas777
20/07/2011, 19:57
Η 'υλη' Κωστα εκφραζει μια αντιληψη. Δεν ειναι δυνατον με αυτην την αντιληψη για την υλη να γινει αυτο που λες, απλα γιατι αυτο ακριβως εκφραζει. Οτι δηλαδη δεν γινεται να περασεις με υλη μεσα απο υλη.
Η υλη ειναι αποτελεσμα, οχι αιτιο. Δες την υλη ως το αποτελεσμα των πεποιθησεων σου. Αν αλλαξουν οι πεποιθησεις αυτες (σε πολυ low level, πραγμα εξαιρετικα δυσκολο) τοτε βλεπεις οτι υπαρχει μονο ενεργεια, δεν υπαρχουν τοιχοι.

δηλαδή είναι αντ'ύλη'ψη ;)

αυτό λέω κι εγώ, εσύ το είπες κάπως διαφορετικά.

το θέμα είναι ότι αν αλλάξουν αυτές οι πεποιθήσεις έστω και στο ελάχιστο, είσαι ένα βήμα πριν το ..τρελάδικο. γιατί έρχεσαι αυτομάτως αντιμέτωπος με απεριόριστες αντιφάσεις σαν αυτές που περιέγραψα πριν.

εγώ λέω π.χ. ότι ούτε ενέργεια υπάρχει και ότι αυτό που αληθινά υπάρχει είναι το τίποτα και όλα τα άλλα είναι «αναγκαία πλάνη». αλλά αντε βγες από αυτή.. θα πρέπει να αποκυρήξεις το σώμα σου, ίσως να μπεις σε διαλογισμό και να μείνεις εκεί. αλλά γιατί; εδώ ήρθαμε για να τη ζήσουμε τη ρημάδα μέχρι όσο μας πάει.

Joyrider
20/07/2011, 19:58
το μυαλο μας δουλευει με λεξεις που δεν μας βοηθανε,

Τώρα θα ρωτούσα και τι είναι αυτό που λέμε μυαλό μια που το προσπερνάμε σαν δεδομένο. Όταν λες "εγώ σκεύτομαι".Είναι σαν να λέει το μυαλό ότι σκεύτεται για τον εαυτό του? Ή υπάρχει και κάτι άλλο εκτός από ένα όργανο και την χημεία του? Βασικά δεν χρειάζεται να απαντήσεις γιατί έχουμε ήδη επεκταθεί πολύ απλά αναρωτιέμαι.

Καλή συνέχεια :beer:

DrBig
20/07/2011, 20:05
δηλαδή είναι αντ'ύλη'ψη ;)

αυτό λέω κι εγώ, εσύ το είπες κάπως διαφορετικά.

το θέμα είναι ότι αν αλλάξουν αυτές οι πεποιθήσεις έστω και στο ελάχιστο, είσαι ένα βήμα πριν το ..τρελάδικο. γιατί έρχεσαι αυτομάτως αντιμέτωπος με απεριόριστες αντιφάσεις σαν αυτές που περιέγραψα πριν.

εγώ λέω π.χ. ότι ούτε ενέργεια υπάρχει και ότι αυτό που αληθινά υπάρχει είναι το τίποτα και όλα τα άλλα είναι «αναγκαία πλάνη». αλλά αντε βγες από αυτή.. θα πρέπει να αποκυρήξεις το σώμα σου, ίσως να μπεις σε διαλογισμό και να μείνεις εκεί. αλλά γιατί; εδώ ήρθαμε για να τη ζήσουμε τη ρημάδα μέχρι όσο μας πάει.

Ειλικρινα, δεν βλεπω καμια αντιφαση! Ειδικα κατι που να μπορει να με κανει να παω σε κανα τρελλαδικο. Και δεν χρειαζεται να αποκυρηξεις τιποτε. Δεν ειναι τυχαιο που εχουμε 'υλη'. Τζερτζελες ειναι το μοτο του συμπαντος. Η ενεργεια απο μονη της η και το τιποτα, δεν κανουν τζερτζελε χωρις υλοποιηση. Το επιπεδο του χωροχρονου που βιωνουμε ειναι η οθονη του 'συμπαντικου υπολογιστη' και τιποτε αλλο. The window of appearances. Εκει που ο τζερτζελες γινεται αντιληπτος.

DrBig
20/07/2011, 20:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Δεν εχω περασει απο τοιχο, αλλα μια φορα στη ζωη μου εχω βιωσει ενα πολυ κουλο πραμα. Σημειωση οτι τοτε δεν επινα, δεν καπνιζα και δεν ...απο τα αλλα. Ουτε περναγα καμια περιεργη φαση, τιποτα απολυτως. Εκει αναμεσα στα ορια του ξυπνιου και του υπνου λοιπον, μουδιασα ολοκληρος, και αισθανθηκα σαν μια δυναμη να με τραβαει απο τη κοιλια προς τα πανω. Ενιωσα οτι αρχισα να αιωρουμαι πανω απο το κρεβατι και ηταν γαματη αισθηση, απιστευτη. Ετσι οπως ημουν μετεωρος, γυρισα το κεφαλι μου αριστερα και ειδα οτι το δωματιο ειχε γεμισει με κατι σαν φλογες, εκκενωσεις ηλεκτρικου ρευματος, δεν ξερω πως να το περιγραψω γιονταν ο χαμος ο ιδιος, απιστευτα χρωματα, στροβιλισμοι, εκρηξεις, σπιθες, μιλαμε για το τελειο χασιμο. Και οσο πηγαινε τοσο πιο αναλαφρος αλλα και μουδιασμενος αισθανομουν συναμμα, η αισθηση μοναδικη. Σε καποια φαση εμφανιζεται μια φιγουρα, με μανδυα και κουκουλα, δεν φαινοταν το προσωπο, απλα καταλαβαινα οτι με κοιταζε. Συνηθως σε αυτο το σημειο ειναι που τα κανεις πανω σου και ξυπνας καθιδρος, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν φοβηθηκα καθολου παρ ολο το σκιαχτικο του πραγματος, ηταν απιστευτη η εμπιστοσυνη, η ηρεμια και η σιγουρια που ενοιωθα, εξαιρετικα οικεια η αισθηση. Μιλαμε να σε πλυμμηριζει αυτο το συναισθημα απο το τελευταιο κυτταρο στο ποδι σου μεχρι το τελευταιο κυτταρο στο κεφαλι σου. Δεν θυαμαμαι ποση ωρα ημουν σε αυτη τη κατασταση, το σιγουρο ειναι οτι δεν ηταν ονειρο, ηταν κατι αλλο. Μεχρι που ξαφνικα ενοιωσα ολο το βαρος μου να επανερχεται με μιας, χαθηκαν ολα και ορκιζομαι οτι ενοιωσα να πεφτω απο υψος μισου μετρου περιπου πανω στο κρεβατι. Το μετα ηταν να κοιταω δεν ξερω και εγω ποση ωρα το ταβανι χωρις να πολυκαταλαβαινω τι ειχε παιχτει, σαν ναρκωμενος ημουνα. Ενοιωθα επίσης παρα πολυ βαρυς, δεν μπορουσα να κουνηθω απο το βαρος, νομιζα οτι ζυγιζω τονους. Ολα ομως ειχαν μια αλλοκοτα αληθινη αισθηση, δεν ηταν ονειρο, στα ονειρα πεταγεσαι και την ξαναπεφτεις, αυτο ηταν αλλου ειδους εμπειρια κατα την οποια ειχα πληρη συνειδηση.

Τεσπα μπορει να μου εκανε καμμια περιεργη πλακα το μυαλο, το θεμα ηταν οτι δεν εχω ξαναβιωσει κατι τετοιο. Μετα διαβασα και για αστρικες προβολες και εξωσωματικες εμπειριες, αλλα εγω δεν με ειδα να κοιμαμαι, ουτε πηγα καμμια μεγαλη βολτα.

Μπορειτε να με δουλεψετε οσο θελετε. Αλλα ειλικρινα ηταν οτι πιο απιστευτο εχω ζησει!

:)

nikos_abel
20/07/2011, 20:33
Για δώσε και ένα παράδειγμα του τι θα κάναμε αν δεν είχαμε ορίσει κανόνες.

Θα μπορούσα να κάνω μπανιστήρι από το διάστημα με τα ματάκια μου? Τι με εμποδίζει τώρα?

Μόνο ο εαυτός σου.

nikos_abel
20/07/2011, 20:34

Έλα, ξεκόλλα από το τοίχο, ανέπτυξέ το, έχεις να πεις πιο πολλά από αυτό.

nikos_abel
20/07/2011, 20:37
«πηγμένο» φώς.

Α γειά σου, τώρα μάλιστα (αν και δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, θα σε παραπέμψω σε άλλο θρεντ επ΄αυτού :rotflmao: )

nikos_abel
20/07/2011, 20:40
Με αλλα λογια, η συνειδηση υλοποιει.

Νομιζω δεν επιασες αυτο που ειπα για την υλη, μαλλον γιατι δεν ημουνα σαφης.
'Υλη' δεν ειναι εξυπνη λεξη (ουτε ορθη) διοτι μας προδιαθετει οτι ειναι κατι που υπαρχει απο μονο του, χωρις την παρουσια συνειδησης. Που ουτε και αυτη ειναι καλη λεξη, προτιμω την 'συνειδητοποιειν'.

Αλλα θελει αρχιδια και ελευθερια να το κανεις εν πληρη συνειδηση :D

Γμσ τα, ανοίχτηκες γρήγορα πάλι κξαι θα χάσεις το νέο κοινό.
Με ρέγουλα....

DrBig
20/07/2011, 20:41
El Hymador το μαιλ σου ειναι τιγκα!

DrBig
20/07/2011, 20:46
Γμσ τα, ανοίχτηκες γρήγορα πάλι κξαι θα χάσεις το νέο κοινό.
Με ρέγουλα....

:look:

el_hymador
20/07/2011, 20:50
El Hymador το μαιλ σου ειναι τιγκα!

νταξ, το αδειασα...:wave2:

nikos_abel
20/07/2011, 21:26
:look:

Προσέξτε όλοι λοιπόν, πως χωρίς ούτε μία λέξη, με ένα σκέτο σκίτσο συναισθημάτων,πως ο Μεγάλος μου είπε :

"Ποιο κοινό ρε Νικόλα, εδώ είμαι σε μια παρέα στην αγορά (forum) και κουβεντιάζουμε, που και που το φιλισοφούμε και λιγουλάκι."

Ένα νεύμα, μια κίνηση, μπορεί να είναι καταλυτική για την εξέλιξη μιας ζωής.

Ο καθένας μπορεί να έχει τη προσωπική του αποκάλυψη στη πιο άσχετη στιγμή, από τη πιο άσχετη φαινομενικά αιτία.
Και η ζωή είναι διάσπαρτη από δαύτες.

Και τέλος, το μότο που υιοθέτησα το τελευταίο καιρό...

"ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ"

Joyrider
20/07/2011, 21:34
Ένα νεύμα, μια κίνηση, μπορεί να είναι καταλυτική για την εξέλιξη μιας ζωής.

Εγώ τελικά ξεκίνησα με το avatar.:look:

makis206
20/07/2011, 22:02
Δεν εχω περασει απο τοιχο, αλλα μια φορα στη ζωη μου εχω βιωσει ενα πολυ κουλο πραμα. Σημειωση οτι τοτε δεν επινα, δεν καπνιζα και δεν ...απο τα αλλα.
.............

Κωστή εμένα με ξέρεις, δεν αντέχω, γίνεται να μη σε ρωτήσω λοιπόν μπας τη ρούφαγε ο γείτονας κι έπαιρνες τις αναθυμιάσεις;:D

el_hymador
20/07/2011, 22:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Κωστή εμένα με ξέρεις, δεν αντέχω, γίνεται να μη σε ρωτήσω λοιπόν μπας τη ρούφαγε ο γείτονας κι έπαιρνες τις αναθυμιάσεις;:D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :bawl:

Βασικά γελάω επειδή μου ήρθε η εικόνα του γείτονα που είχα την εποχή εκείνη... τον φαντάστηκα σε ψυχεδελικό ταξίδι...:lol: :lol: :bigcry:

kostas777
20/07/2011, 22:26
Ειλικρινα, δεν βλεπω καμια αντιφαση! Ειδικα κατι που να μπορει να με κανει να παω σε κανα τρελλαδικο. Και δεν χρειαζεται να αποκυρηξεις τιποτε. Δεν ειναι τυχαιο που εχουμε 'υλη'. Τζερτζελες ειναι το μοτο του συμπαντος. Η ενεργεια απο μονη της η και το τιποτα, δεν κανουν τζερτζελε χωρις υλοποιηση. Το επιπεδο του χωροχρονου που βιωνουμε ειναι η οθονη του 'συμπαντικου υπολογιστη' και τιποτε αλλο. The window of appearances. Εκει που ο τζερτζελες γινεται αντιληπτος.

δηλαδή νομίζεις ότι αν πιστέψεις ότι θα αιωρηθείς κατταρίπτοντας κάθε φυσικό νόμο και κάθε αντ-ύληψη, δεν αντιφάσκεις με κατι άλλο που πιστεύεις; μπορεί να τη γλυτώσεις να μη σε κλείσουν σε τρελάδικο αν πιστέψεις πως είσαι θεός, μπορεί να πιστέψεις ότι είσαι θεός χωρίς ταυτόχρονα να πιστεύεις ότι είσαι τρελός, αλλά αν μου πεις ότι κατάφερες να περάσεις μέσα από τοίχο, θα αναρωτηθώ τι ήπιες και θα θέλω κι εγώ απ'αυτό.

δεν είπα ότι χρειάζεται να αποκυρήξεις κάτι, όπως ακριβώς δεν χρειάζεται να διαπερνάς τον τοίχο. η μια η άλλη είναι. αν νομίζεις ότι πρέπει να διαπερνάς τον τοίχο, τότε κάτι θα πρέπει να αφήσεις πίσω. τη λογική ίσως. έχουν ανοίξει κεφάλια..

kostas777
20/07/2011, 22:27
Έλα, ξεκόλλα από το τοίχο, ανέπτυξέ το, έχεις να πεις πιο πολλά από αυτό.

έγραψα κι άλλα παρακάτω!

kostas777
20/07/2011, 22:28
Α γειά σου, τώρα μάλιστα (αν και δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, θα σε παραπέμψω σε άλλο θρεντ επ΄αυτού :rotflmao: )

στο άλλο θρεντ αναφέρονται τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως είναι;

DrBig
20/07/2011, 22:53
1)δηλαδή νομίζεις ότι αν πιστέψεις ότι θα αιωρηθείς κατταρίπτοντας κάθε φυσικό νόμο και κάθε αντ-ύληψη, δεν αντιφάσκεις με κατι άλλο που πιστεύεις; μπορεί να τη γλυτώσεις να μη σε κλείσουν σε τρελάδικο αν πιστέψεις πως είσαι θεός, μπορεί να πιστέψεις ότι είσαι θεός χωρίς ταυτόχρονα να πιστεύεις ότι είσαι τρελός, αλλά αν μου πεις ότι κατάφερες να περάσεις μέσα από τοίχο, θα αναρρωτηθώ τι ήπιες και θα θέλω κι εγώ απ'αυτό.

2)δεν είπα ότι χρειάζεται να αποκυρήξεις κάτι, όπως ακριβώς δεν χρειάζεται να διαπερνάς τον τοίχο. η μια η άλλη είναι. αν νομίζεις ότι πρέπει να διαπερνάς τον τοίχο, τότε κάτι θα πρέπει να αφήσεις πίσω. τη λογική ίσως. έχουν ανοίξει κεφάλια..

1) Προφανως αν πιστευω οτι μπορω να αιωρουμαι αψηφοντας την βαρυτητα, τοτε θα εχω παψει να πιστευω οτι η βαρυτητα ειναι ακατανικητη, οποτε που ειναι η αντιφαση? Κατι αναλογο πιστεψαν και οι αδερφοι Wright.
Θεος ειναι αυτος που ειναι διατεθειμενος να κατσει στην καρεκλα. Ολοι Θεοι ειμαστε διαφορετικης κλιμακας και πεδιου δρασης. Υπαρχουν πολλες καρεκλες τριγυρω, αλλα οσο ανεβαινεις προς τα πανω, τοσο λιγοστευουν και το σκαρφαλωμα δυσκολευει.

2)Λογικες υπαρχουν πολλες. Η δικια σου ποια ειναι? Αυτη που επιβεβαιωνεται απο την παρατηρηση? Αν ναι, ποια ειναι τα μεσα παρατηρησης σου, ποιο το ευρος δρασης τους και ποσο ευαισθητα ειναι?

εντιτ
μαλλον πιο σωστο ειναι, οτι η λογικη μπορει να ειναι μια, αλλα τα αξιωματα πανω στα οποια βασιζει ο καθενας την δικη του ειναι διαφορετικα. Πολλα τα μοιραζομαστε οι περισσοτεροι, αλλα οχι. Τα αξιωματα στα οποια βασιζεται η λογικη μας ειναι ολα τα λεφτα, και επιδεχονται απειρης αναθεωρησης.

Εχετλαίος
20/07/2011, 23:30
μαλλον πιο σωστο ειναι, οτι η λογικη μπορει να ειναι μια

ίσως...
:wave2:

Δεν ξέρω...
Όσο μεγαλώνω τόσο το moto πίσω από τη σκέψη του Ηράκλειτου του "Σκοτεινού" με εκφράζει και περισσότερο...

DrBig
20/07/2011, 23:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
ίσως...

Δεν ξέρω...
Όσο μεγαλώνω τόσο το moto πίσω από τη σκέψη του Ηράκλειτου του "Σκοτεινού" με εκφράζει και περισσότερο...

που λεει?

DrBig
20/07/2011, 23:47

Το fountain το ειδες?

Joyrider
20/07/2011, 23:50
Το fountain το ειδες?

Όχι ακόμα. Το έιχα κατεβάσει μαζί με το the man from earth που νομίζω τα είχες αναφέρει και κάπου αλλού αλλά δεν αξιώθηκα να τα δω.

edit: avatar δεν εννοούσα την ταινία παρεμπιπτόντως

DrBig
20/07/2011, 23:57
Όχι ακόμα. Το έιχα κατεβάσει μαζί με το the man from earth που νομίζω τα είχες αναφέρει και κάπου αλλού αλλά δεν αξιώθηκα να τα δω.

edit: avatar δεν εννοούσα την ταινία παρεμπιπτόντως

Το μαν φρομ ερθ αλλος το ειχε προτεινει. Με το αβαταρ τι εννουσες? Στη κουβεντα ταιριαζει και το waking life του linklater...

Joyrider
21/07/2011, 00:03
Το μαν φρομ ερθ αλλος το ειχε προτεινει. Με το αβαταρ τι εννουσες? Στη κουβεντα ταιριαζει και το waking life του linklater...

Την εικονίτσα στο φόρουμ. Είναι ο Krang από τα χελωνονιτζάκια. Που ερχόμενος από την διάσταση Χ στην γη, έχασε το σώμα του και έμεινε μόνο ο εγκέφαλός του.

Την σημείωσα την ταινία.

DrBig
21/07/2011, 00:15
Την εικονίτσα στο φόρουμ. Είναι ο Krang από τα χελωνονιτζάκια. Που ερχόμενος από την διάσταση Χ στην γη, έχασε το σώμα του και έμεινε μόνο ο εγκέφαλός του.

Την σημείωσα την ταινία.

:beer: :wave2:

kostas777
21/07/2011, 00:34
1) Προφανως αν πιστευω οτι μπορω να αιωρουμαι αψηφοντας την βαρυτητα, τοτε θα εχω παψει να πιστευω οτι η βαρυτητα ειναι ακατανικητη, οποτε που ειναι η αντιφαση? Κατι αναλογο πιστεψαν και οι αδερφοι Wright.

κατ'αρχήν κανείς δεν ξέρει τι εστί βαρύτητα, πόσο μάλλον να πιστέψει ότι μπορεί να τη νικήσει. πως μπορείς να υπερβείς κάτι που είναι αδύνατον να κατανοήσεις;

η αντίφαση είναι η εξής: αιώρηση - βαρύτητα.

τίποτα δεν αιωρείται έτσι απλώς κατά τη βούλησή του.

οι αδερφοί wright δεν πίστεψαν ότι θα νικούσαν τη βαρύτητα, ούτε έκαναν κάτι τέτοιο. άλλο το πέταγμα, άλλο η αιώρηση. το πέταγμα το κάνουν τα πουλιά και τα έντομα χωρίς να νικούν τη βαρύτητα ή πιστεύοντας ότι κάνουν κάτι τέτοιο. ούτε ανεβαίνοντας σε ένα αερόστατο νικάς τη βαρύτητα ή κάτι τέτοιο. τη βαρύτητα τη νιώθεις μια χαρά όπως πάντα στο πάτωμά του.

Θεος ειναι αυτος που ειναι διατεθειμενος να κατσει στην καρεκλα. Ολοι Θεοι ειμαστε διαφορετικης κλιμακας και πεδιου δρασης. Υπαρχουν πολλες καρεκλες τριγυρω, αλλα οσο ανεβαινεις προς τα πανω, τοσο λιγοστευουν και το σκαρφαλωμα δυσκολευει.

δεν είμαστε θεοί, είμαστε ανθυποθεοί. και θεοί δεκανείς είναι τα ..ζώα. θεός λογικά δεν μπορεί να υπάρχει. για να το πω πιο απλά, αν θεός το «είναι», δεν μπορεί να υπάρχει μέσα σε αυτό. μπορεί μόνο να «είναι» δηλαδή να άρχει. από κει και πέρα, αν θέλουμε να βρίσκουμε θεότητες γύρω μας, υπάρχουν άπειρες, αλλά δεν είναι παρά στρεβλές πεποιθήσεις.

2)Λογικες υπαρχουν πολλες. Η δικια σου ποια ειναι? Αυτη που επιβεβαιωνεται απο την παρατηρηση? Αν ναι, ποια ειναι τα μεσα παρατηρησης σου, ποιο το ευρος δρασης τους και ποσο ευαισθητα ειναι?

εντιτ
μαλλον πιο σωστο ειναι, οτι η λογικη μπορει να ειναι μια, αλλα τα αξιωματα πανω στα οποια βασιζει ο καθενας την δικη του ειναι διαφορετικα. Πολλα τα μοιραζομαστε οι περισσοτεροι, αλλα οχι. Τα αξιωματα στα οποια βασιζεται η λογικη μας ειναι ολα τα λεφτα, και επιδεχονται απειρης αναθεωρησης.

δεν διαθέτω δική μου λογική, ούτε διεκδικώ μερίδιο σε αυτή. η λογική είναι ο λόγος που μπορούμε να εκφέρουμε. ο λόγος έχει λέξεις και οι λέξεις έννοιες, σκέψεις. ο Λόγος από τον οποίον προκύπτουν υπάρχει ατόφιος στη φύση μέσα στα πάντα και έξω από αυτά. στη χλωρίδα, στην πανίδα και στην παραπανίδα, που είμαστε εμείς.

αν λ.χ. η λογική σου σου λέει ότι με προσπάθεια σωματική ή νοητική μπορεί κάποτε να καταφέρεις να περάσεις όλο το χέρι σου μέσα από έναν συμπαγή τοίχο, θα έρθει κάποια στιγμή πιθανόν που θα ανακαλύψεις ότι η λογική σου είναι λάθος. ακόμη κι αν πιστέψεις ότι δεν υπάρχει ο τοίχος ή εσύ και ότι όλα είναι ένα μάτσο από σωματίδια, ενεργειακές χορδές, πορδές, ορδές από αυτές, πράγμα μη παράλογο, άρα λογικό, ο Λόγος λέει ότι υπάρχει Λόγος για να είναι έτσι όπως είναι ή όπως φαίνεται να είναι. και μάλιστα καλός λόγος.

ίσως σε κάποιους άλλους πλανήτες του σύμπαντος, που δεν βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με τον δικό μας, που δεν έχουν ένα τεράστιο σώμα δορυφόρο να τους γυροφέρνει, που δεν έχουν ένα καυτό αστέρι σε κοντινή απόσταση που θερμαίνει τα πάντα γύρω του, ίσως τα πάντα να είναι πιο ρευστά. ίσως η ζωή που υπάρχει εκεί να είναι αόρατη και μη ανιχνεύσιμη από εμάς, από το στενό παράθυρο που μας παρέχεται. εμείς μπορούμε να μιλάμε μόνο με σημείο αφετηρίας τον πλανήτη μας και να βλέπουμε τα πάντα αναφορικά μόνο με αυτόν, ο οποίος -μας φαίνεται πως- είναι ο μοναδικός που φέρει ζωή με τις -κατά εμάς- μοναδικές του συνθήκες την παρούσα στιγμή για την εμφάνιση ζωής.

η λογική μου λέει ότι τώρα είναι νύχτα και ότι αμα βγω έξω θα έχει σκοτάδι και ότι θα πρέπει να ανάψω το φως. ο Λόγος λέει ότι δεν υπάρχει μέρα και νύχτα στο σύμπαν, αυτές οι έννοιες δεν λειτουργούν. μέρα και νύχτα προκύπτουν από ένα απλό φυσικό φαινόμενο, τη σκιά.

aris_n
21/07/2011, 00:58
[B]κατ'αρχήν κανείς δεν ξέρει τι εστί βαρύτητα, πόσο μάλλον να πιστέψει ότι μπορεί να τη νικήσει. πως μπορείς να υπερβείς κάτι που είναι αδύνατον να κατανοήσεις;

Θα τρίζουν τα κοκαλάκια του θείου Νεύτωνα τώρα...:lol: :lol: :lol:

nikos_abel
21/07/2011, 07:57
στο άλλο θρεντ αναφέρονται τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως είναι;

Άμα βρεις ένα τόπικ οπουδήποτε που να λέει πως ακριβώς είναι, να μας το πεις και μας!!!!!

Ξεκίνα από εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=105294&perpage=15&pagenumber=1)

και εδώ Νο 2 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=110780).

Τέλος μελέτη σε αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=65698) και θα εξεταστείς.

Έχει κι άλλα αλλά βαριέμαι να τα ψάχνω.

Θα μου κόψει η χωροχρονική μπεσαμέλ (ή αλλιώς πρέπει να εργαστώ)

nikos_abel
21/07/2011, 08:04

Εγώ λέω να βάλω αυτό

231895

nikos_abel
21/07/2011, 08:10

Δατ γουωζ μι.

Walking Life χμ... μου έχει ξεφύγει????

nikos_abel
21/07/2011, 08:16
κατ'αρχήν κανείς δεν ξέρει τι εστί βαρύτητα...

κλπ. κλπ. κλπ.

....από ένα απλό φυσικό φαινόμενο, τη σκιά.

Γεροντοσύντροφε, είσαι σε καλό δρόμο. Διαφέρει η προσέγγιση, αλλά ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;

Πάντως ο τοίχος, τοίχος έτσι;

231896

nikos_abel
21/07/2011, 08:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από aris_n

Μπα. Κάθε ανακάλυψη και εξέλιξη θα ήταν (ή είναι; ) χαρά για αυτόν.

Εξάλλου, του είχε σπάσει τα νεύρα κι αυτουνού το τι σκ@τ@ είναι η βαρύτητα.

Μόνο κανόνες έφτιαξε.

Joyrider
21/07/2011, 09:48
Πάντως ο τοίχος, τοίχος έτσι;

Μην κουνηθείς, έρχομαι :smokin:

231902

Εχετλαίος
21/07/2011, 10:18
που λεει?

To πάνω είναι ίδιο με το κάτω, το κρύο είναι ίδο με το ζεστό και τα λοιπά...
Δεν είναι διαφορετικά, τα ίδια είναι.
Το πάνω ΕΙΝΑΙ το κάτω...

:winka:

noble
21/07/2011, 11:07
Μπα. Κάθε ανακάλυψη και εξέλιξη θα ήταν (ή είναι; ) χαρά για αυτόν.

Εξάλλου, του είχε σπάσει τα νεύρα κι αυτουνού το τι σκ@τ@ είναι η βαρύτητα.

Μόνο κανόνες έφτιαξε.

Τι να μας πει κι ο Νεύτωνας :lol:

nikos_abel
21/07/2011, 11:18
To πάνω είναι ίδιο με το κάτω, το κρύο είναι ίδο με το ζεστό και τα λοιπά...
Δεν είναι διαφορετικά, τα ίδια είναι.
Το πάνω ΕΙΝΑΙ το κάτω...

:winka:

Σα να λέμε δηλαδής...

Και τέλος, το μότο που υιοθέτησα το τελευταίο καιρό...

"ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ"

sniper
21/07/2011, 11:19
Δεν το γλυτώνω το εγκεφαλικό διαβάζοντας αυτό το θρεντ..

@Dr Big : Επίτηδες το έκανες μ' αυτή τη ζέστη ε; :smokin:

nikos_abel
21/07/2011, 11:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

Στο δεξί ή στο αριστερό ημισφαίριο;:wave2:

ERRIKA
21/07/2011, 11:35
Μην κουνηθείς, έρχομαι :smokin:

:bigcry: :lol: :lol: :lol: :bawl:

makis206
21/07/2011, 11:41
Στο δεξί ή στο αριστερό ημισφαίριο;:wave2:

Ποιο είπαμε ότι είναι ο δέκτης;:lol:

nikos_abel
21/07/2011, 11:45
Ποιο είπαμε ότι είναι ο δέκτης;:lol:

231905

makis206
21/07/2011, 11:57

Αυτό είναι πομπός κύριε, εδώ είναι ο δέκτης..:lol:

231907

nikos_abel
21/07/2011, 12:04
Αυτό είναι πομπός κύριε, εδώ είναι ο δέκτης..:lol:

(τόπιασες έτσι; )

:a10:

makis206
21/07/2011, 12:06
(τόπιασες έτσι; )
:a10:

Είμαι εγώ ένα μαϊμούνι.. απ'τα λίγα. :lol: :beer:

DrBig
21/07/2011, 12:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

Πετυχες κι εσυ πολιτισμενο θρεντ και αισθανθηκες καπως...:smokin:

sniper
21/07/2011, 12:42
Πετυχες κι εσυ πολιτισμενο θρεντ και αισθανθηκες καπως...:smokin:

Ναι, βλέποντας το άσκοπο και βλακώδες σπαμ..

DrBig
21/07/2011, 13:20
κατ'αρχήν κανείς δεν ξέρει τι εστί βαρύτητα, πόσο μάλλον να πιστέψει ότι μπορεί να τη νικήσει. πως μπορείς να υπερβείς κάτι που είναι αδύνατον να κατανοήσεις;

η αντίφαση είναι η εξής: αιώρηση - βαρύτητα.

τίποτα δεν αιωρείται έτσι απλώς κατά τη βούλησή του.

οι αδερφοί wright δεν πίστεψαν ότι θα νικούσαν τη βαρύτητα, ούτε έκαναν κάτι τέτοιο. άλλο το πέταγμα, άλλο η αιώρηση. το πέταγμα το κάνουν τα πουλιά και τα έντομα χωρίς να νικούν τη βαρύτητα ή πιστεύοντας ότι κάνουν κάτι τέτοιο. ούτε ανεβαίνοντας σε ένα αερόστατο νικάς τη βαρύτητα ή κάτι τέτοιο. τη βαρύτητα τη νιώθεις μια χαρά όπως πάντα στο πάτωμά του.

Η βαρυτητα ειναι αυτο που ελκει την υλη με την υλη. Δηλαδη την συμπηκνωμενη απο την συνειδηση ενεργεια με την συμπυκνωμενη απο την συνειδηση ενεργεια. Ολα αυτα μεχρι στιγμης ειναι επιστημη.

Οπως φαινεται μεχρι τωρα, μιας και δεν εχει παρατηρηθει κατι αντιθετο, αυτο ειναι το αποτελεσμα καποιου νομου που δεν γνωριζουμε. Οποτε αν καποια στιγμη φτιαξουμε κατι που να αιωρειται, τοτε η δεν θα αποτελειται απο υλη, η θα εχουμε βρει καποιο μηχανισμο που να αποτελει ασπιδα βαρυτητας. Παρεπιπτοντως, το τελευταιο μαλλον υφισταται. Υπεραγωγιμοι μεταλικοι δισκοι που περιστρεφονται με μεγαλη γωνιακη ταχυτητα φαινεται να ειναι βαρυτικες ασπιδες. Υπαρχουν και σχετικες δημοσιευσεις. Κι αυτα επιστημη ειναι.

Η κβαντικη εισηγαγε στην επιστημονικη θεωρηση μια εννοια που ολοι χρησιμοποιουμε, αλλα ελαχιστοι καταλαβαινουμε. Την συνειδηση. Εχει δε απολυτη αδυναμια στο να την μαθηματικοποιησει, ωστε να την βαλει στις εξισωσεις.

Υπαρχουν δυο βασικες θεωρησεις. Αυτη κατα την οποια η συνειδηση ειναι μηχανικο αποτελεσμα της υλης (η μηχανιστικη θεωρηση) και αυτη κατα την οποια η υλη ειναι αποτελεσμα της συνειδησης.

Αν ισχυει το πρωτο, δε θα αιωρηθουμε ποτε, αν δεν βρουμε ασπιδα βαρυτητας, αφου η ουσια της υπαρξης μας ειναι η υλη.

Αν ισχυει το δευτερο, τοτε αρκει να συνειδητοποιησουμε τι ειναι συνειδηση, ωστε να μπορεσουμ να κανουμε βολτες οπου γουσταρουμε. Αλλα σε αυτην την περιπτωση, αυτο δεν θα γινεται φορωντας το σαρκινο σωβρακακι μας.

Η πλακα ειναι οτι το κβαντικο φαινομενο της υλης, δειχνει προς την δευτερη θεωρηση, μιας και η συνειδηση του παρατηρητη αλληλεπιδρα με την 'ενεργεια' (εν προκειμενω κυματοσυναρτηση) και το αποτελεσμα αυτης της αλληλεπιδρασης ειναι το συμπυκνωμα της τελευταιας.

Οι ανατολικοι σαμανοι (βλεπε βουδιστες και ζεν), οι δυτικοι σαμανοι της βορειας και νοτιας αμερικης, οι down-under σαμανοι της πολυνησιας και αυστραλιας και γενικως οι απανταχου σαμανοι, πιστευουν οτι η συνειδηση ειναι μια, το Συμπαν, το οποιο βλεπουν σα 'μητρα' που διαρκως γεννα. Η Γεννηση αυτη, η αλλιως τζερτζελες, πηγαζει απο το οτι η συνειδηση αν δεν κοιτουσε τον εαυτο της, δεν θα ηταν συνειδηση. Ο υλικος για αυτους χωροχρονος, ειναι η παιδικη χαρα, το τσιρκο οπου συμβαινει το manifestation του τζερτζελε. Ο Alan Watts, ελεγε οτι 'like an apple tree apples, the earth peoples and the universe stars' (τα apples, peoples, stars ειναι ρηματα). Η ζωη με αλλα λογια δεν ειναι αποτελεσμα τυχαιας συνευρεσης υλης, αλλα η βασικη ουσια του Συμπαντος, σε διασταση αλλη απο αυτη του εκ-φαινομενου (υλικος χωροχρονος).

Η μηχανιστικη θεωρηση απο την αλλη πλευρα, εχει παραγει τεχνολογια και τα εργαλεια της αναλυσης, σε βαρος της ανατολικης Ολιστικης θεωρησης, η οποια ομως τα στερειται.
Σε αντιδιαστολη με το αρχικο βιντεο του TED, οι δυο θεωρησεις αντιστοιχουν απολυτα στον τροπο που λειτουργει το δεξι και το αριστερο ημισφαιριο του μυαλου.

Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμυδια ρε συντροφοι? :D

Εχετλαίος
21/07/2011, 13:29

Ένας βουδιστής μοναχός θα απαντούσε "Δεν ξέρω..."

DrBig
21/07/2011, 13:32
Ένας βουδιστής μοναχός θα απαντούσε "Δεν ξέρω..."

Εμενα με ενδιαφερει ο sniper τι θα ελεγε :p

Ο βουδιστης παντως νομιζω θα ελεγε, "Το 'νιαου' το καταλαβαινω, τα υπολοιπα ειναι που με μπερδευουν"

εντιτ, μαλλον θα ελεγε, 'η γατα'

Joyrider
21/07/2011, 13:33
Εμενα με ενδιαφερει ο sniper τι θα ελεγε :p

@@

Εχετλαίος
21/07/2011, 14:15
Ο βουδιστης παντως νομιζω θα ελεγε, "Το 'νιαου' το καταλαβαινω, τα υπολοιπα ειναι που με μπερδευουν"

εντιτ, μαλλον θα ελεγε, 'η γατα'

Είχαμε σμίξει κάποτε με ένα βουδιστή σε μια παρέα και συζήτηση στη συζήτηση το πήγαμε στα βαθιά.
Κάποια στιγμή τον ρωτάω "σε ποιόν μιλάς; " "Δεν ξέρω, μου απαντάει"
λέω θα σε σιάξω εγώ!
"Και ποιός μου μιλάει εμένα;" τον ξαναρωτάω
"Κανένας", απάντησε...
Ε, τον κέρασα τση μπύρες και χωρίσαμε εκείνο το βράδυ...

kostas777
21/07/2011, 15:23

από την καθαριότητα ε;

kostas777
21/07/2011, 15:33
Άμα βρεις ένα τόπικ οπουδήποτε που να λέει πως ακριβώς είναι, να μας το πεις και μας!!!!!

εγώ δεν ξέρω.. συ είπας!

Ξεκίνα από εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=105294&perpage=15&pagenumber=1)

και εδώ Νο 2 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=110780).

Τέλος μελέτη σε αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=65698) και θα εξεταστείς.

Έχει κι άλλα αλλά βαριέμαι να τα ψάχνω.

Θα μου κόψει η χωροχρονική μπεσαμέλ (ή αλλιώς πρέπει να εργαστώ)
:wave2: [/B]

αμάν... αυτά πρέπει να τα αφήσω για αργότερα. έχω κάνει δεκάδες φορές τις ίδιες ή παρόμοιες συζητήσεις, είναι πολύ χρονοβόρες.

kostas777
21/07/2011, 16:53
Η βαρυτητα ειναι αυτο που ελκει την υλη με την υλη. Δηλαδη την συμπηκνωμενη απο την συνειδηση ενεργεια με την συμπυκνωμενη απο την συνειδηση ενεργεια. Ολα αυτα μεχρι στιγμης ειναι επιστημη.

«η βαρύτητα είναι αυτό που έλκει...»

μου θυμίζει μια φορά που ρώτησα έναν και καλά βουδιστή (όχι μοναχό) «τι είναι χρόνος».

μου απάντησε «χρόνος είναι κάτι που περνάει»

έουλα δεν το πιστεύω! κύττα να δεις, τόσοι επιστήμονες βρίσκονται στο σκοτάδι, κάποιος να τους ενημερώσει;

Οπως φαινεται μεχρι τωρα, μιας και δεν εχει παρατηρηθει κατι αντιθετο, αυτο ειναι το αποτελεσμα καποιου νομου που δεν γνωριζουμε. Οποτε αν καποια στιγμη φτιαξουμε κατι που να αιωρειται, τοτε η δεν θα αποτελειται απο υλη, η θα εχουμε βρει καποιο μηχανισμο που να αποτελει ασπιδα βαρυτητας. Παρεπιπτοντως, το τελευταιο μαλλον υφισταται. Υπεραγωγιμοι μεταλικοι δισκοι που περιστρεφονται με μεγαλη γωνιακη ταχυτητα φαινεται να ειναι βαρυτικες ασπιδες. Υπαρχουν και σχετικες δημοσιευσεις. Κι αυτα επιστημη ειναι.

δεν εννοώ την κατασκευή μηχανισμών ή μηχανών.. κι εγώ ο ίδιος μπορώ να «νικήσω» τη βαρύτητα πληρώνοντας κάτι εκατομμύρια και πηγαίνοντας στο διάστημα που απλώς δεν έχει βαρύτητα. δεν λέω να φτιάξουμε συσκευές αντιβαρύτητας και να ανέβουμε επάνω, λέω ότι τίποτα δεν αιωρείται αυτοβούλως, δηλαδή ένα ανθρώπινο ή μη, έμβιο ον, να το σκεφτεί και να το κάνει. χωρίς να φορέσει τον μανδύα αντιβαρύτητας ή το jet pack.

Η κβαντικη εισηγαγε στην επιστημονικη θεωρηση μια εννοια που ολοι χρησιμοποιουμε, αλλα ελαχιστοι καταλαβαινουμε. Την συνειδηση. Εχει δε απολυτη αδυναμια στο να την μαθηματικοποιησει, ωστε να την βαλει στις εξισωσεις.
[...]
Αν ισχυει το δευτερο, τοτε αρκει να συνειδητοποιησουμε τι ειναι συνειδηση, ωστε να μπορεσουμ να κανουμε βολτες οπου γουσταρουμε. Αλλα σε αυτην την περιπτωση, αυτο δεν θα γινεται φορωντας το σαρκινο σωβρακακι μας.

κι άλλη αντίφαση: να συνειδητοποιήσουμε τη συνείδηση!

ωραία λέμε ότι η συνείδηση παράγει ύλη και συνεπώς βαρύτητα και τις άλλες (πολύ πιο δυνατές) δυνάμεις κλπ. αλλά δεν ξέρουμε τα βασικά, π.χ. τι είναι συνείδηση, τι είναι ύλη, τι είναι βαρύτητα.

όλες αυτές οι έννοιες είναι περιγραφικές, όχι ουσιαστικές. ναι όλα τριγύρω μας είναι ύλη, έτσι φαίνεται. όμως το ίδιο είναι και αυτά τριγύρω μας που δεν βλέπουμε. κι αυτά ύλη είναι. ουσιαστικά δεν υπάρχει τίποτε άυλο, ούτε καν η σκέψη. κι όμως εμείς οι ανθρώποι σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν τα υλικά και τα άυλα, εξ'ου και η έννοια της ύλης. στην ουσία ύλη δεν υπάρχει και δεν υπάρχει επειδή τα πάντα είναι «ύλη». την ύλη που δεν βλέπουμε στο «ορατό» μας σύμπαν, την αποκαλούμε «σκοτεινή» και υποτίθεται ότι είναι πολλαπλάσια της ..«φωτεινής» και αποτελεί το υπόβαθρο αυτής.
στην ουσία δεν υπάρχει μέσα και έξω, πάνω και κάτω, φως και σκοτάδι - ΟΛΑ είναι το ίδιο. αλλά δεν φαίνονται όλα το ίδιο (για κάποιον (καλόν) λόγο όπως είπα και πριν)

δηλαδή αν «τα πάντα ρει», τότε (συνεπάγεται πως) «τα πάντα ύλη» και «τα πάντα υλοποιείν» όπως λες κι εσύ.

για παράδειγμα.. λέμε για το φως. το έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι μας ότι το φως είναι αόρατο; ότι δεν μπορούμε να το δούμε με το μάτι μας;

Η πλακα ειναι οτι το κβαντικο φαινομενο της υλης, δειχνει προς την δευτερη θεωρηση, μιας και η συνειδηση του παρατηρητη αλληλεπιδρα με την 'ενεργεια' (εν προκειμενω κυματοσυναρτηση) και το αποτελεσμα αυτης της αλληλεπιδρασης ειναι το συμπυκνωμα της τελευταιας.

έτσι δείχνει! το θέμα είναι πως; και γιατί; πως γίνεται η ύλη να αλλάζει μορφή, συμπεριφορά και ιδιότητες αν αλλάξεις τον τρόπο παρατήρησής της;

το κβαντικό φαινόμενο, δεν είναι απλώς ένα φαινόμενο, είναι κάτι που δεν το χωράει ο νους. είναι ο καμβάς της πραγματικότητας που η δομή της μας διαφέυγει πλήρως. δηλαδή πως να φανταστούμε 2 σωματίδια στις 2 άκρες του σύμπαντος, που λογικά τα χωρίζουν δισεκατομμύρια έτη φωτός και άπειρα σωματίδια ύλης στο ενδιάμεσο και όμως αυτά τα δύο να βρίσκονται σε πλήρη αρμονία και επικοινωνία μεταξύ τους;

γιαυτό έλεγα πριν, ότι η μόνη περίπτωση να δεις και ίσως να τα καταλάβεις αυτά, είναι να βρεθείς εκτός σώματος, να γίνεις πρακτικά το τίποτα και ουσιαστικά το παν.

Οι ανατολικοι σαμανοι (βλεπε βουδιστες και ζεν), οι δυτικοι σαμανοι της βορειας και νοτιας αμερικης, οι down-under σαμανοι της πολυνησιας και αυστραλιας και γενικως οι απανταχου σαμανοι, πιστευουν οτι η συνειδηση ειναι μια, το Συμπαν, το οποιο βλεπουν σα 'μητρα' που διαρκως γεννα. Η Γεννηση αυτη, η αλλιως τζερτζελες, πηγαζει απο το οτι η συνειδηση αν δεν κοιτουσε τον εαυτο της, δεν θα ηταν συνειδηση. Ο υλικος για αυτους χωροχρονος, ειναι η παιδικη χαρα, το τσιρκο οπου συμβαινει το manifestation του τζερτζελε. Ο Alan Watts, ελεγε οτι 'like an apple tree apples, the earth peoples and the universe stars' (τα apples, peoples, stars ειναι ρηματα). Η ζωη με αλλα λογια δεν ειναι αποτελεσμα τυχαιας συνευρεσης υλης, αλλα η βασικη ουσια του Συμπαντος, σε διασταση αλλη απο αυτη του εκ-φαινομενου (υλικος χωροχρονος).

τα έχω διαβάσει αυτά. τα ίδια περίπου λέει ο γνωστικισμός, η θεοσοφία και διάφορα φιλοσοφικά ρεύματα, όπως ο ταοϊσμός. υπάρχουν επίσης και οι χριστιανικές παραλλαγές σε αυτά, τις οποίες φυσικά ο ορθόδοξη εκκλησία δεν δέχεται, τα αρνείται κατηγορηματικά και τα θεωρεί αιρέσεις.

ωστόσο, όσο και να ασχοληθείς, διαβάσεις, διαλογιστείς, πιείς αγιαχουάσκες, σάλβια, lsd, dmt και τα ρέστα, όσο είσαι ζωντανός, οι ρίζες σου θα είναι πάντα στον πλανήτη σου γιατί είσαι παιδί του. όπως λέει και ο Watts, γεννιόμαστε στη γη όπως γεννιούνται τα μήλα στις μηλιές.

όμως αυτά μπερδεύουν περισσότερο παρά δίνουν απαντήσεις. δημιουργούν περισσότερες ερωτήσεις. δηλαδή τι καλά όταν η γη ήταν επίπεδη, ο (θεός) ήλιος ανεβοκατέβαινε μόνος του κινούμενος με δοξασίες, όλα ήταν φτιαγμένα από νερό και πηλό.. τα πάντα ήταν συνθέσεις από πολύ μικρά κομματάκια. υπήρχαν όλες οι απαντήσεις: τα πάντα τα έφτιαξε ο θεός. ή ο θεός ήλιος ή ο θεός που έφτιαξε τον ήλιο κλπ.

παρένθεση: πριν λίγα χρόνια είχα πει στον πατέρα μου πάνω σε μια κουβέντα περί θρησκείας: «το ξέρεις ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια «ήλιοι» στο σύμπαν, αστέρια εκατοντάδες ή εκατομμύρια φορές μεγαλύτερα και φωτεινότερα;»
μου απάντησε.. «όχι, μόνο ο ήλιος μας υπάρχει, που τον έφτιαξε ο θεός!»

άρα φαντάσου πόσο μικροί και περιορισμένοι είμαστε και πόσο οι γνώσεις μας είναι απειροελάχιστες και μηδαμινές.

σκεφτόμαστε ότι μπορούμε με τη συνείδηση να αλλάξουμε τα δεδομένα, την πραγματικότητα (έστω την πλαστή, την φαινομενική), χωρίς κατ'αρχήν να ξέρουμε τι είναι συνείδηση και συνεπώς πως να τη χειριστούμε.

στο (ίσως κοντινό μας) μέλλον, ίσως να μπορούμε να τηλεμεταφερόμαστε από το ένα σημείο του πλανήτη στο άλλο, όπως στο σταρ τρεκ. ή ακόμη και εκτός πλανήτη (φανταστείτε τη σελήνη γεμάτη φυλακές, να «καθαρίσει ο τόπος»!) όμως αυτό θα το πετύχουμε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, τους νόμους και τους τρόπους που αυτή η συγκεκριμένη υλική πραγματικότητα και αυτή η συγκεκριμένη συνείδηση μας παρέχει.

Η μηχανιστικη θεωρηση απο την αλλη πλευρα, εχει παραγει τεχνολογια και τα εργαλεια της αναλυσης, σε βαρος της ανατολικης Ολιστικης θεωρησης, η οποια ομως τα στερειται.
Σε αντιδιαστολη με το αρχικο βιντεο του TED, οι δυο θεωρησεις αντιστοιχουν απολυτα στον τροπο που λειτουργει το δεξι και το αριστερο ημισφαιριο του μυαλου.

ναι, αλλά είναι και αναπόφευκτο αυτό. αλλιώς θα είχαμε μόνο τη θεωρία ή μόνο την πράξη. στην ουσία ο,τιδήποτε έχουμε φτιάξει σε υλισμικό (hardware) δεν είναι παρά υλοποιημένο λογισμικό (software), από τις πλακέτες του Η/Υ, μέχρι την εξάτμιση της μηχανής σου. δεν υπάρχει υλοποίηση δίχως λογισμό, υπολογισμό, σχεδιασμό. από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι την πραγματοποίησή της. ο στόχος της επιστήμης είναι να συγκλίνει τα πάντα σε μια ολική θεωρία και όχι να έχει πολλές, οι οποίες ναι μεν περιγράφονται και αποδεικνύονται μαθηματικώς, είναι δε πολλές φορές αντιφατικές μεταξύ τους.

όχι εγώ! (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) :)

nikos_abel
21/07/2011, 17:01
Βλέπεις άμα αφήσεις το γ@μοτοίχο στην ησυχία του τι ωραία που συνεννοούμαστε;

Joyrider
21/07/2011, 17:08
όμως αυτό θα το πετύχουμε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, τους νόμους και τους τρόπους που αυτή η συγκεκριμένη υλική πραγματικότητα και αυτή η συγκεκριμένη συνείδηση μας παρέχει.

Στα λόγια μου έρχεσαι. :)

kostas777
21/07/2011, 17:10
Βλέπεις άμα αφήσεις το γ@μοτοίχο στην ησυχία του τι ωραία που συνεννοούμαστε;

:a018:

kostas777
21/07/2011, 17:11

μα στο είπα και πριν ότι λέμε σχεδόν τα ίδια! κούβεντα να γίνεται :)

edit: α ναι, βασικά σε άλλον το είπα! LOL

αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς σε ποιά λόγια σου έρχομαι...

nikos_abel
21/07/2011, 17:21
:a018:

Αυτή τη στιχομυθία που με έκανε μόλις είδα το ποστ σου να πεθάνω στα γέλια, προσπάθησε να τη μεταφέρεις σε έναν τρίτο και να χαμογελάσει έστω.

The word is not enough....

nikos_abel
21/07/2011, 17:26

Σε αγαπάω, σε εκτιμάω, σε σέβομαι, αλλά δε ξεκολλάς με τίποτα.

Θα σε παραπέμψω σε μια ταινιούλα (κρατάει 1μιση ωρίτσα) και αν θες διαβάζεις και το βιβλίο.

Μετά από αυτό, ξεσκόνισε λίγο κβαντομηχανική και μόλις - με ανοιχτό μυαλό - συνειδητοποιήσεις τι παίχτηκε τα ξαναλέμε.

What the bleep do we know (http://www.youtube.com/watch?v=Q_kUpR9C5KU)

Joyrider
21/07/2011, 17:34
Σε αγαπάω, σε εκτιμάω, σε σέβομαι, αλλά δε ξεκολλάς με τίποτα.

Θα σε παραπέμψω σε μια ταινιούλα (κρατάει 1μιση ωρίτσα) και αν θες διαβάζεις και το βιβλίο.

Μετά από αυτό, ξεσκόνισε λίγο κβαντομηχανική και μόλις - με ανοιχτό μυαλό - συνειδητοποιήσεις τι παίχτηκε τα ξαναλέμε.

What the bleep do we know (http://www.youtube.com/watch?v=Q_kUpR9C5KU)

Την ταινιούλα θα την δω κάποια στιγμή. Να κάτσω να διαβάσω τώρα κβαντομηχανική από την στιγμή που δεν έχω καθόλου βάσεις, δώρον άδωρον.

Απλώς είδα μια σκέψη ίδια με την δική μου, συμφώνησα και την επιβεβαίωσε και ο συμφορουμίτης. Και απότι είδα και πιο πριν συμφώνησες και συ με αυτόν αλλά όχι με μένα.

Συνεχίστε εσείς, εγώ χαζεύω. :lol:

DrBig
21/07/2011, 17:54

το κβαντικό φαινόμενο, δεν είναι απλώς ένα φαινόμενο, είναι κάτι που δεν το χωράει ο νους. είναι ο καμβάς της πραγματικότητας που η δομή της μας διαφέυγει πλήρως. δηλαδή πως να φανταστούμε 2 σωματίδια στις 2 άκρες του σύμπαντος, που λογικά τα χωρίζουν δισεκατομμύρια έτη φωτός και άπειρα σωματίδια ύλης στο ενδιάμεσο και όμως αυτά τα δύο να βρίσκονται σε πλήρη αρμονία και επικοινωνία μεταξύ τους;

Δεν νομιζω να διαφωνω καπου σε αυτα που λες. Παντως σχετικα με το παραπανω αποσπασμα, μια πολυ ενδιαφερουσα εξηγηση εχει δωσει ο Bohm (με τα μαθηματικα της και τα ουλα της), δες τα λινκς απο το σωληνα που εβαλα σε προηγουμενη σελιδα...

kostas777
21/07/2011, 18:07
Δεν νομιζω να διαφωνω καπου σε αυτα που λες. Παντως σχετικα με το παραπανω αποσπασμα, μια πολυ ενδιαφερουσα εξηγηση εχει δωσει ο Bohm (με τα μαθηματικα της και τα ουλα της), δες τα λινκς απο το σωληνα που εβαλα σε προηγουμενη σελιδα...

τα έχω δει ήδη παλιότερα.. αλλά δεν με χαλάει καθόλου να τα ξαναδώ!

(όπως και τα what the bleep 1 & 2, the secret, κλπ κλπ.. πάντως όλα "with a grain of salt" που λένε)

DrBig
21/07/2011, 18:11
Την ταινιούλα θα την δω κάποια στιγμή. Να κάτσω να διαβάσω τώρα κβαντομηχανική από την στιγμή που δεν έχω καθόλου βάσεις, δώρον άδωρον.

Απλώς είδα μια σκέψη ίδια με την δική μου, συμφώνησα και την επιβεβαίωσε και ο συμφορουμίτης. Και απότι είδα και πιο πριν συμφώνησες και συ με αυτόν αλλά όχι με μένα.

Συνεχίστε εσείς, εγώ χαζεύω. :lol:

Δεν υπαρχει λογος να διαβασεις κβαντομηχανικη. Αν μια θεωρια για το συμπαν θελει μαθηματικα για να την καταλαβεις, τοτε δεν ειναι θεωρια για το συμπαν αλλα μεσο εγκεφαλικης εξπερματωσης.
Εφαγα (νταξ το διασκεδασα) 25 χρονια απο την ζωη μου διαβαζοντας για να καταλαβω πως η επιστημη οπως καταντησε ειναι φτωχος συγγενης. Δεν την απορριπτω φυσικα, αλλα την βρισκω πολυ περιορισμενη και κινουμενη με ρυθμους χελωνας.

Προτεινω εκτος απο το ντοκυμαντερ του Αβελιανου (που ομως ειναι 2.5 ωρες αν θυμαμαι καλα) να διαβασεις πρωτα το 'Ταο και Φυσικη' (The Tao of Physics) του Φριτζοφ Καπρα.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Tao_of_Physics

Υπαρχει ολακερο εδω
http://dgswilson.com/pdf/taophysics.pdf

απο γουικι
The following excerpt from The Tao of Physics summarizes Capra's motivation for writing this book.
Physicists do not need mysticism, and mystics do not need physics, but humanity needs both. – (epilogue)
According to the preface of the first edition, reprinted in subsequent editions, Capra struggled to reconcile theoretical physics and Eastern mysticism and was at first "helped on my way by 'power plants'" or psychedelics, with the first experience "so overwhelming that I burst into tears, at the same time, not unlike Castaneda, pouring out my impressions to a piece of paper." (p.12, 4th ed.)
Capra later discussed his ideas with Werner Heisenberg in 1972, as he mentioned in the following interview excerpt:
I had several discussions with Heisenberg. I lived in England then [circa 1972], and I visited him several times in Munich and showed him the whole manuscript chapter by chapter. He was very interested and very open, and he told me something that I think is not known publicly because he never published it. He said that he was well aware of these parallels. While he was working on quantum theory he went to India to lecture and was a guest of Tagore. He talked a lot with Tagore about Indian philosophy. Heisenberg told me that these talks had helped him a lot with his work in physics, because they showed him that all these new ideas in quantum physics were in fact not all that crazy. He realized there was, in fact, a whole culture that subscribed to very similar ideas. Heisenberg said that this was a great help for him. Niels Bohr had a similar experience when he went to China. – Fritjof Capra, interviewed by Renee Weber in the book The Holographic Paradigm (page 217–218)
As a result of those influences, Bohr adopted the yin yang symbol as part of his family coat of arms when he was knighted in 1947.
The Tao of Physics was followed by other books of the same genre like The Hidden Connection, The Turning Point and The Web of Life in which Capra extended the argument of how Eastern mysticism and scientific findings of today relate, and how Eastern mysticism might also have answers to some of the biggest scientific challenges of today.

DrBig
21/07/2011, 18:18
Ο Alan Watts ελεγε πως "το μονο που χρειαζεται να καταλαβετε για να κατανοησετε το συμπαν ειναι το yin και το yang".

Joyrider
21/07/2011, 18:33
Δεν υπαρχει λογος να διαβασεις κβαντομηχανικη. Αν μια θεωρια για το συμπαν θελει μαθηματικα για να την καταλαβεις, τοτε δεν ειναι θεωρια για το συμπαν αλλα μεσο εγκεφαλικης εξπερματωσης.
Εφαγα (νταξ το διασκεδασα) 25 χρονια απο την ζωη μου διαβαζοντας για να καταλαβω πως η επιστημη οπως καταντησε ειναι φτωχος συγγενης. Δεν την απορριπτω φυσικα, αλλα την βρισκω πολυ περιορισμενη και κινουμενη με ρυθμους χελωνας.

Προτεινω εκτος απο το ντοκυμαντερ του Αβελιανου (που ομως ειναι 2.5 ωρες αν θυμαμαι καλα) να διαβασεις πρωτα το 'Ταο και Φυσικη' (The Tao of Physics) του Φριτζοφ Καπρα.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Tao_of_Physics

Υπαρχει ολακερο εδω
http://dgswilson.com/pdf/taophysics.pdf

Μήπως έχεις κανένα διδακτορικό στην φιλοσοφία εκτός από φυσικός?

Το αποθήκευσα το pdf.

Θέλω να προσπαθήσω να εκφράσω μια απορία και ελπίζω να γίνει κατανοητή.

Αυτό που ονομάζετε συνειδητότητα από τι εξαρτάται? Είπες πριν για την θεωρία ότι η συνειδητότητα προκύπτει από την ύλη. Δηλαδή την δημιούργησε αυτή η τυχαία συναρμολόγηση του εγκεφάλου που έγινε από την φύση με όλη την χημεία που λαμβάνει χώρα εκεί μέσα. Αν πάψει να υφίσταται ο εγκέφαλος όπως τον ξέρουμε, όταν πεθάνουμε δηλαδή, (ότι και αν είναι αυτό) και γίνουμε πάλι άνθρακας, οξυγόνο, υδρογόνο,άζωτο σίδηρος κτλ κτλ τότε χάνεται η συνειδητότητα?

Θα συνεχίσει να υπάρχει ως κάτι άλλο στα επιμέρους κομμάτια?

Αν όχι, τότε τι άλλο υπάρχει, αν υπάρχει? "Ψυχή" που λέμε?

aris_n
21/07/2011, 19:37
Dr Μήπως είσαι φάν του συναδέλφου;
http://www.youtube.com/watch?v=0MNvms-r73U
:lol: :lol: :lol:

DrBig
21/07/2011, 20:36
Μήπως έχεις κανένα διδακτορικό στην φιλοσοφία εκτός από φυσικός?

Το αποθήκευσα το pdf.

Αυτό που ονομάζετε συνειδητότητα από τι εξαρτάται? Είπες πριν για την θεωρία ότι η συνειδητότητα προκύπτει από την ύλη. Δηλαδή την δημιούργησε αυτή η τυχαία συναρμολόγηση του εγκεφάλου που έγινε από την φύση με όλη την χημεία που λαμβάνει χώρα εκεί μέσα. Αν πάψει να υφίσταται ο εγκέφαλος όπως τον ξέρουμε, όταν πεθάνουμε δηλαδή, (ότι και αν είναι αυτό) και γίνουμε πάλι άνθρακας, οξυγόνο, υδρογόνο,άζωτο σίδηρος κτλ κτλ τότε χάνεται η συνειδητότητα?

Θα συνεχίσει να υπάρχει ως κάτι άλλο στα επιμέρους κομμάτια?

Αν όχι, τότε τι άλλο υπάρχει, αν υπάρχει? "Ψυχή" που λέμε?

Δεν εχω διδακτορικο στη φιλοσοφια και ζητημα να εχω διαβασει 3 βιβλια φιλοσοφιας στη ζωη μου κα αυτα αποσπασματικα. Ειμαι της αποψης οτι αφ'ενος η πολυ εκθεση σε αποψεις αλλων βλαπτει και αφ'ετερου οτι η κατανοηση και η εμπνευση ειναι 100% συναισθηματικη διαδικασια. Το εγκεφαλικο κομματι απλα βαζει τα πραγματα σε σειρα. Το μυαλο νομιζω ανοιγει απο την καρδια.

Σε αυτο που ρωτησες θα σου πω την αποψη μου οσο πιο απλα μπορω και καταλαβαινω. Κατ'αρχην αλλο η συνειδητοτητα και αλλο η συνειδηση. Αναφερεσαι νομιζω στην συνειδηση.

Θεωρω οτι υλη και συνειδηση ειναι οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος. Ενα και το αυτο. Yin-Yang.
Η ουσια του γιν-γιανγκ ειναι οτι, κατι υπαρχει μονο σε ενα πλαισιο που προσφερει το συμπληρωματικο του. Οπως οι μολυβιες του ζωγραφου πανω σε ενα καμβα. Αν δεν υπαρχει το αδειο πλαισιο, δεν υπαρχει ο πινακας. Αν ο καμβας εχει το ιδιο χρωμα με το μολυβι, παλι δεν υπαρχει ο πινακας. Αν δεν υπαρχει ενα κενο μορφης, τοτε δεν μπορει να υπαρχει το αγαλμα που ειναι μορφη. Αυτο που ειναι το αγαλμα τωρα δεν ειναι το σχημα του μαρμαρου, αλλα ο λεπτος υμενας που διαχωριζει την πετρα απο το κενο. Αυτο ακριβως το αϋλο και απαχο οριο ειναι η τεχνη του γλυπτη. Αυτο ακριβως ειναι και το παιχνιδισμα μεταξυ των δυο συμπληρωματικων μορφων που ονομαζεται γιν-γιανγκ.

Η ανθρωπινη συνειδηση ειναι λιγο καταχραστικη εννοια, γιατι υπαρχει σε δυο επιπεδα. Το συνειδητο και το ασυνειδητο. Το συνειδητο ειναι αυτο που καλουμε εαυτο με ολα τα παραφερναλια του. Το ασυνειδητο δεν το ξερουμε αλλα το νοιωθουμε σαν ενα 'πνευμα' ενα φυσημα, μια αναπνοη, ζωη, ψυχη, η οπως αλλιως το νοιωθουμε. Το 'λαθος' κατα καποιο τροπο που κανουμε εμεις οι δυτικοι ειναι οτι εχουμε συνδεσει την υπαρξη μας αποκλειστικα με το πρωτο κομματι, αυτο που εχουμε κατασκευασει απο την γεννηση μας μεσω διαδρασης με το περιβαλλον και το οποιο εινα καθαρα αναλυτικο. Αριστερο ημισφαιριο αν θες και αν ισχυει. Αυτο ειναι που γεννιεται και πεθαινει. Η αισθηση της ατομικοτητας. Το αλλο κομματι ομως νομιζω οτι ειναι το συμπαν ολακερο.

Την ζωη και το θανατο στο Συμπαν τα βλεπω σαν νερο σε μια κλειστη χυτρα με φωτια απο κατω. Εκει που το νερο εχει γινει ατμος, κατι συμβαινει, μια τοπικη συμπυκνωση, καποια μορια ατμου υγροποιουνται και μια σταγονα πεφτει. Η σταγονα που πεφτει ειναι ενας 'οργανισμος'. Οταν φτασει κατω θα ξαναζεσταθει απο την φωτια, θα πεθανει ως σταγονα, αλλα τα μορια του ατμου θα ανακατευθουνε με τα υπολοιπα, θα ξανανεβουν πανω και θα γινουν αλλες σταγονες και παλι απο την αρχη.

Μεταξυ υλης και συνειδησης παιζεται ενα πολυ γαματο παιχνιδι. Η συνειδηση 'θελει' να γινει υλη και η υλη, συνειδηση. Η πορεια απο την υλη στην συνειδηση ειναι αυτο που η φυσικη ονομαζει αρχη αυξησης της εντροπιας. Η αντιστροφη πορεια ειναι η ζωη.

Εδω χαιρετω το θρεντ διοτι παω διακοπες πουρνο πουρνο!
we say them later :beer:

DrBig
21/07/2011, 20:40
Dr Μήπως είσαι φάν του συναδέλφου;
http://www.youtube.com/watch?v=0MNvms-r73U
:lol: :lol: :lol:

Που με καταλαβες κερατουκλη! :wave2:

nikos_abel
21/07/2011, 20:53

Για αυτό το λόγο να διαβάσεις ποπ σάιενς βιβλία και να πάρεις μυρωδιά. Αργότερα θα κοιτάξω και γω να σου προτείνω κάποια.
Για τις γνώσεις που απαιτούνται έχουν δουλέψει άλλοι, πολύ πιο έξυπνοι άνθρωποι.
Πίστεψέ με θα εκπλαγείς από το πόσο "τρελά" και "ακανόνιστα" είναι τα πράγματα γιατί δεν είναι λίγοι οι τύποι σαν κι αυτόν...

Δεν εχω διδακτορικο στη φιλοσοφια ....

.... πορεια απο την υλη στην συνειδηση ειναι αυτο που η φυσικη ονομαζει αρχη αυξησης της εντροπιας. Η αντιστροφη πορεια ειναι η ζωη.

Και τα πράγματα είναι και περισσότερο ακόμη πιο περίεργα.

Αυτό που ονομάζετε συνειδητότητα ...

...Αν όχι, τότε τι άλλο υπάρχει, αν υπάρχει? "Ψυχή" που λέμε?

Θα έλεγα να κάνεις μια βόλτα να τα πούμε εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=113842&highlight=%F5%F0%DC%F1%F7%E5%E9+%EC%E5%F4%DC+%E8%DC%ED%E1%F4%EF)

Joyrider
21/07/2011, 20:53
Δεν εχω διδακτορικο στη φιλοσοφια.

Αυτο ειναι που γεννιεται και πεθαινει. Η αισθηση της ατομικοτητας. Το αλλο κομματι ομως νομιζω οτι ειναι το συμπαν ολακερο.

Την ζωη και το θανατο στο Συμπαν τα βλεπω σαν νερο σε μια κλειστη χυτρα με φωτια απο κατω. Εκει που το νερο εχει γινει ατμος, κατι συμβαινει, μια τοπικη συμπυκνωση, καποια μορια ατμου υγροποιουνται και μια σταγονα πεφτει. Η σταγονα που πεφτει ειναι ενας 'οργανισμος'. Οταν φτασει κατω θα ξαναζεσταθει απο την φωτια, θα πεθανει ως σταγονα, αλλα τα μορια του ατμου θα ανακατευθουνε με τα υπολοιπα, θα ξανανεβουν πανω και θα γινουν αλλες σταγονες και παλι απο την αρχη.

Μεταξυ υλης και συνειδησης παιζεται ενα πολυ γαματο παιχνιδι. Η συνειδηση 'θελει' να γινει υλη και η υλη, συνειδηση. Η πορεια απο την υλη στην συνειδηση ειναι αυτο που η φυσικη ονομαζει αρχη αυξησης της εντροπιας. Η αντιστροφη πορεια ειναι η ζωη.

we say them later :beer:
Βρήκα ένα pdf κάπου για αεροδυναμική ελικοπτέρων και κάτι έλεγε για Doctor of Philosophy αλλά λάθος κατάλαβα τελικά.

Να δεχθώ ότι αφού είμαι μέρος του συνόλου όχι μόνο ως συμμετοχή αλλά και ως ύλη δεν πρόκειται να χαθώ αλλά θα αλλάξω μορφή πάντα μέσα σε αυτό.

Θα έχω όμως την συνείδηση που έχω τώρα? Θα το ξέρω με λίγα λόγια εκείνη την στιγμή που θα είμαι χίλια δυο κομματάκια? ή απλά το ξέρω από τώρα οπότε και είμαι ήσυχος? :lol:

Καλά μπάνια :wave2: :beer:

nikos_abel
21/07/2011, 21:09
Το καλύτερο που είδα πάντως είναι (κι όποιος θέλει το κουβεντιάζουμε) από TED είναι

Resonance (http://www.ted.com/talks/lang/eng/bobby_mcferrin_hacks_your_brain_with_music.html)

nikos_abel
21/07/2011, 21:11
quote:

we say them later

Καλές διακοπές

(πας για ρακές με το Στέλιο ε; Φτου, ζηλεύω)

(Εμότικον με ρακές ακόμη να φτιαχτεί)

:beer: :beer: :beer:

el_hymador
21/07/2011, 21:32
Το καλύτερο που είδα πάντως είναι (κι όποιος θέλει το κουβεντιάζουμε) από TED είναι

Resonance (http://www.ted.com/talks/lang/eng/bobby_mcferrin_hacks_your_brain_with_music.html)

Οι πεντατονικες ειναι μεγαλο μυστηριο, παρ΄ολο που τα μουσικα συστηματα σε παγκοσμιο επιπεδο δεν ταυτιζονται μεταξυ τους, εχουν ενα κοινο σημειο, τις πεντατονικες κλιμακες. Απο Κινα, Ινδια, Ευρωπη (Ηπειρος σε εμας) μεχρι Αμερικη, οι πεντατονικες υπαρχουν σε ολες αυτες τις μουσικες.

Αλλωστε, το μουσικο μηνυμα επικοινωνιας στις Στενες Επαφες Τριτου Τυπου ειναι σε πεντατονικη κλιμακα:

http://www.youtube.com/watch?v=tUcOaGawIW0

Υπαρχει μαλιστα και ενα trivia σχετικα με αυτο, οτι ο συνθετης John Williams συνεθεσε χιλιαδες διαδοχες νοτων στη χρωματικη κλιμακα (δηλαδη ολες τις νοτες που υπαρχουν σε ενα πιανο) και τελικα κατεληξε στο οτι το υποθετικο μηνυμα επικοινωνιας με ενα εξωγηϊνο πολιτισμο, δεν θα μπορουσε να ειναι γραμμενο σε κατι αλλο, εκτος τις πεντατονικης κλιμακας.

Με λιγα λογια η μουσικη ειναι μια και μπλα - μπλα - μπλα, αλλα αυτο που ειναι μουσικα πιο ευληπτο παγκοσμιως, ειναι οι πεντατονικες. Ειναι η esperado της μουσικης και το κουλο ειναι οτι δημιουργηθηκε χιλιαδες χρονια πριν σε πολιτισμους που δεν υπηρχε περιπτωση να επικοινωνησουν μεταξυ τους.

nikos_abel
21/07/2011, 21:40
Οι πεντατονικες ειναι μεγαλο μυστηριο...

... που δεν υπηρχε περιπτωση να επικοινωνησουν μεταξυ τους.

Ρε τι έχω πάθει, αμέσως να τα πείτε όλα....

σιγά σιγά να μπουν στο νόημα και αυτοί που δεν τα έχουν συνδιάσει....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Τα λέμε αύριο

Εχετλαίος
21/07/2011, 21:53
Ρε τι έχω πάθει, αμέσως να τα πείτε όλα....

σιγά σιγά να μπουν στο νόημα και αυτοί που δεν τα έχουν συνδιάσει....

Nαι ρε,
από την άλλη αυτοί που τα έχουν
συνΔΥάσει
κάμανε τα άχυρα κομμάτια!
:evil:

:lol: