Σύνδεση

View Full Version : Best MotorBike Boots for 2012?

pavlaras1
20/10/2011, 01:26
Ποια ειναι η καλυτερη μποτα μηχανης σε θεματα ασφαλειας ανεξαρτητων χρηματων και κατηγοριας?
Εχω σπασμενα και τα δυο ποδια απο μποτακια τις DAINESE.
Τα οποια απο προστασια παιρνουν με αριστα το 20 απλα 0 με τονο.
Εχω σπασει εσω - εξω σφυρο και κνημη.
Ποιος ξερει εαν υπαρχει μποτα που προστατευει σιγουρα και οχι θεωρητικα των εσω - εξω σφυρο και την κνημη?
Εαν θελετε βαλτε φωτογραφιες και συνδεσμους για πιο ευκολη συγκριση.

Ζεύκας
20/10/2011, 02:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από pavlaras1
Ποια ειναι η καλυτερη μποτα μηχανης σε θεματα ασφαλειας ανεξαρτητων χρηματων και κατηγοριας?
Εχω σπασμενα και τα δυο ποδια απο μποτακια τις DAINESE.
Τα οποια απο προστασια παιρνουν με αριστα το 20 απλα 0 με τονο.
Εχω σπασει εσω - εξω σφυρο και κνημη.
Πιος ξερει εαν υπαρχει μποτα που προστατευει σιγουρα και οχι θεωρητικα των εσω - εξω σφυρο και την κνημη?
Εαν θελετε βαλτε φωτογραφιες και συνδεσμους για πιο ευκολη συγκριση.

ρε μαν εδώ οι οδηγοί στα moto gp φορούν ότι πιο κορυφαίο υπάρχει σε μπότα και πάλι σπάνε τα ποδάρια τους...

τέσπα προτίμησε racing μπότες.
εγώ συστήνω ανεπιφύλαχτα τις sidi. με έχουν σώσει

Lioulios
20/10/2011, 02:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
ρε μαν εδώ οι οδηγοί στα moto gp φορούν ότι πιο κορυφαίο υπάρχει σε μπότα και πάλι σπάνε τα ποδάρια τους...

εγώ συστήνω ανεπιφύλαχτα τις sidi. με έχουν σώσει +675

LogOutGoRide
20/10/2011, 08:34

εγώ συστήνω ανεπιφύλαχτα τις sidi. με έχουν σώσει

Μερικοί από αυτούς φορούσαν-φοράνε τις μπότες της παραπάνω φίρμας που μου μειάζουν σαν ημιμποτάκια. Μετά απο ένα ζευγάρι xpod που ξεκόλλησαν οι σόλες μετά απο λίγο, sidi και για μένα και μακάρι ναι μην χρειαστούν ποτέ.

Joyrider
20/10/2011, 09:35
Ρε συ άντε και την βρήκες αυτή τη μπότα. Θα την φοράς κάθε μέρα? Για καφέ, δουλειά κτλ?

Στις συνθήκες δηλαδή που είναι πιο πιθανό να πάθεις αυτό που ήδη έπαθες?

Εσύ ψάχνεις κάτι που να μπορεί να δεχτεί πλευρικά μεγάλες δυνάμεις και να στηρίξει πολλά κιλά, αν έχω καταλάβει. Δεν ξέρω κατά πόσο σχεδιάζονται με αυτή την λογική οι μοτοσυκλετιστικές μπότες όμως.

Αυτή την φοράνε στο motogp πάντως. Δες τις γέφυρες που έχει από τη μέση της καμάρας του ποδιού μέχρι τον αστράγαλο και από τον αστράγαλο μέχρι την γάμπα.

http://www.youtube.com/watch?v=MrxVSVI-I9A

238092

McTalas
20/10/2011, 11:48
sidi vortice !!

για καθε μερα ολη μέρα.

εγω εχω κατι Astars smx-plus για καθε μέρα, ολη μερα, παντου και παντα.!
ειναι θεμα συνηθειας...
παπουτσια, μποτες τουριστικες, μποτακια, σκατακια, ειναι μονο για μικρο πτωσεις, μονο οι racing μποτες κανουν πολυ καλη δουλεια, αλλα δεν ειναι και πολυ εκολο να τις φορες ολη μερα, ασε και το κοστος...

επίσεις μπορεις και να μην καβαλας καθολου, που νομιζω πως ειναι και το πιο safe...

pavlaras1
20/10/2011, 19:08
Θα την φοράω κάθε μέρα για καφέ, δουλειά κτλ.

Σε ολες τις συνθήκες.

Πραγματι καλα καταλαβες, ψάχνω κάτι που να μπορεί να δεχτεί πλευρικά μεγάλες δυνάμεις και να στηρίξει πολλά κιλά.

Εαν υπαρχουν αλλες μποτες που μπορουν να προσφερουν τετοιου ειδους ασφαλεια με ενδιαφερει.

To μοντελο αυτο που δειχνει στην φωτογραφια ειναι το Vortice τις Sidi?

Υπαρχει καποια ιστοσελιδα που να εχει ολες τις μποτες απο τα MOTOGP του 2012?

Ωστε να μπορεσει να γινει πιο αντικειμενικη συγκριση με τα υπολοιπα μοντελα.

Υπαρχει περιπτωση οι μποτες Off Road ή Super Motard να ειναι πιο ασφαλες απο τις MOTOGP?

Joyrider
20/10/2011, 19:23
Θα την φοράω κάθε μέρα για καφέ, δουλειά κτλ.

Σε ολες τις συνθήκες.

Πραγματι καλα καταλαβες, ψάχνω κάτι που να μπορεί να δεχτεί πλευρικά μεγάλες δυνάμεις και να στηρίξει πολλά κιλά.

Εαν υπαρχουν αλλες μποτες που μπορουν να προσφερουν τετοιου ειδους ασφαλεια με ενδιαφερει.

To μοντελο αυτο που δειχνει στην φωτογραφια ειναι το Vortice τις Sidi?

Υπαρχει καποια ιστοσελιδα που να εχει ολες τις μποτες απο τα MOTOGP του 2012?

Ωστε να μπορεσει να γινει πιο αντικειμενικη συγκριση με τα υπολοιπα μοντελα.

Υπαρχει περιπτωση οι μποτες Off Road ή Super Motard να ειναι πιο ασφαλες απο τις MOTOGP?
Στην φωτό πιο πάνω είναι η sidi vorice (Colin Edwards) που φοριέται στο motogp.

Ο rossi με dainese αυτήν:
http://www.youtube.com/watch?v=sJSDkmqyG9M

Ο stoner με alpinestars αυτήν:
http://www.youtube.com/watch?v=qBAhyLhsjh0

Το ότι τις φοράνε στο motogp όμως δεν πιστεύω ότι είναι αντικειμενικό κριτήριο για αυτό που ψάχνεις.

pavlaras1
20/10/2011, 20:15
Οκ.
Τι θα επρεπε να κοιταξω?
Οι γεφυρες στις μποτες ειναι το ενα κριτηριο απο οτι βλεπω.
Οσο πιο ενισχυμενες τοσο πιο καλες.
Ποιες αλλες μποτες εχουν τοση η περισσοτερη ενισχυση στην γεφυρα απο τις Sidi Vortice?

Joyrider
20/10/2011, 20:38
Οκ.
Τι θα επρεπε να κοιταξω?
Οι γεφυρες στις μποτες ειναι το ενα κριτηριο απο οτι βλεπω.
Οσο πιο ενισχυμενες τοσο πιο καλες.
Ποιες αλλες μποτες εχουν τοση η περισσοτερη ενισχυση στην γεφυρα απο τις Sidi Vortice?
Σίγουρα το λαμβάνεις υπόψιν ότι είναι οι τοπ σειρές των εταιριών, αλλά μην επαναπαυθείς ότι θα σε σώσουν από οτιδήποτε.

Απλά προτείνω να το ψάξεις παραπάνω σε αυτό ακριβώς που θέλεις.. Εσύ μπορεί να θες πχ κάτι που αν σε κοπανήσω με σφυρί ή αν αρχίσω και χοροπηδάω πάνω στον αστράγαλό σου να μην υποχωρεί, ενώ οι τοπ αγωνιστικές μπότες να είναι σχεδιασμένες για να μην γυρίζει το πόδι σε πτώση, για να έχουν την καλύτερη δυνατή στήριξη, να επιβραδύνουν το σύρσιμο, να μην βγάζουν σπίθες, καλό αερισμό και δεν ξέρω γω τι άλλο.

Αν πχ οι μπότες εντούρο προβλέπουν προστασία από χτυπήματα με πέτρες, ξύλα και μεγάλες πιέσεις εξωτερικά ίσως εξυπηρετούν περισσότερο τον σκοπό σου.

Καλύτερα να σου πουν κάποιοι που έχουν δοκιμάσει και έχουν γνώσεις επί του θέματος.
Οι γέφυρες πάντως και μενα θα με κέρδιζαν αν προσφέρουν και προστασία από κρούση και όχι μόνο στήριξη.

andgeo
20/10/2011, 21:00
Οκ.
Τι θα επρεπε να κοιταξω?

Χέσε τις γέφυρες , το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις είναι να μην είσαι σαν καρνάβαλος στη δουλειά και τον καφέ , αν πιστεύεις ότι θα είσαι οκ με αγωνιστικές μπότες εκεί πάσσο !!!! :bawl:

devil's animal
20/10/2011, 21:23
γαματες οι sidi. εγω εχω το προηγουμενο μοντελο απο τις vortice που ακουει στο ονομο vertigo corsa.
απλα κορυφαια μποτα.
νομιζω ομως οτι οι εντουραδικες ειναι πολυ πιο ενισχυμενες και φαινονται και πιο "μασιφ"...
:beer:

238125

pavlaras1
21/10/2011, 00:03
Οκ απο την MOTOGP κατηγορια ειδα οτι η καλυτερη επιλογη και με διαφορα ειναι η SIDI VORTICE.

Εαν κοιταξουμε σε ENDURO κατηγορια τοτε εκει ποια ειναι η αντιστοιχη μποτα που ειναι κορυφη στην ασφαλεια?

Επισης ξερει κανεις τι διαφορες εχει η SIDI VORTICE απο την επετιακη εκδοση περα απο την εξωτερικη εμφανιση?
Εαν εχει διαφορα στην ποιοτητα υλικων και εαν εχει μεγαλυτερη ασφαλεια.

238147

McTalas
21/10/2011, 09:06
Οκ απο την MOTOGP κατηγορια ειδα οτι η καλυτερη επιλογη και με διαφορα ειναι η SIDI VORTICE.

Εαν κοιταξουμε σε ENDURO κατηγορια τοτε εκει ποια ειναι η αντιστοιχη μποτα που ειναι κορυφη στην ασφαλεια?

Επισης ξερει κανεις τι διαφορες εχει η SIDI VORTICE απο την επετιακη εκδοση περα απο την εξωτερικη εμφανιση?
Εαν εχει διαφορα στην ποιοτητα υλικων και εαν εχει μεγαλυτερη ασφαλεια.

Pavlara προς τι ολος αυτος ο πανικος?? με το συμαθειο κιολας...!

η καθε μποτα ειναι για συγκεκριμενη χρηση, γιαυτο αλλες λεγονται τουρινγκ, αλλες ρεισινγκ, αλλες εντουρο.

δεν μπορεις να πας στη δουλεια σου, ουτε για ψωνια με την συζηγο φορώντας εντουρο, αντε με ρεισινγκ να το δεχτω (επειδή το κανω και εγω), και δεν ειναι μονο η ανεση, αλλα καταστρεφεις και την μποτα και δεν εχουν και λιγα,( 350 h vortice & 500 η εντουρο)

δεν ειναι η μποτα που θα σε σωσει στην τελικη, γιατι πες οτι φορας την πιο χαι-τεκ μποτα και σε πτωση αυτη κανει μοχλο και σου σπαει κνημη- περονη.

παρε μια καλη μποτα, γνωμη μου προτιμησε ρεισινγκ, και εχε το νου σου. Με ΤΙΠΟΤΑ δεν ειμαστε προστατευμενη εκει εξω. Εαν δεν μπορεις να το δεχτεις αυτο μην ξανακαβαλησεις.

andgeo
21/10/2011, 09:10
Είναι πάλι ο Gaultier στη μόδα ; :uplate: :D

Cpt. Haddock
21/10/2011, 09:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
γαματες οι sidi. εγω εχω το προηγουμενο μοντελο απο τις vortice που ακουει στο ονομο vertigo corsa.
απλα κορυφαια μποτα.
νομιζω ομως οτι οι εντουραδικες ειναι πολυ πιο ενισχυμενες και φαινονται και πιο "μασιφ"...
:beer:

Απλά, καθημερινα υποδήματα :lol:

Παυλάρα, φοβάμαι οτι τα ατυχήματα σου σε οδηγούν σε καταστάσεις πανικου (δικαιολογημένο εν μερει αλλα δεν ειναι πανακεια οι μποτες)

Συμφορουμίτης εδώ πριν λιγους μηνες με σπασμενο ποδι, φόραγε μπότα. Το ίδιο κι ο Ροσι όταν επαθε το καταγμα.

sniper
21/10/2011, 10:03
Πάρε μια καλή μπότα τουρισμού για μέσα στην πόλη και για καμιά βόλτα..

Οι "racing" μπότες που έβαλαν οι παγκόσμιοι παραπάνω δεν είναι για πάρα πολλά.. Εκτός αν δεν περτατάς καθόλου.

Ζεύκας
21/10/2011, 14:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Οι "racing" μπότες που έβαλαν οι παγκόσμιοι παραπάνω δεν είναι για πάρα πολλά.. Εκτός αν δεν περτατάς καθόλου.

τον κακό σου τον καιρό. μια χαρά είναι

sniper
21/10/2011, 14:19
τον κακό σου τον καιρό. μια χαρά είναι

Μιλάμε για φυσιολογικούς ανθρώπους, όχι Ορκ.

Ζεύκας
21/10/2011, 14:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Μιλάμε για φυσιολογικούς ανθρώπους, όχι Ορκ.

οκ πάσο.

tomy
21/10/2011, 15:30
Pavlara έχω κάνει χειρουργείο πριν 2 χρόνια για κάταγμα στον αστραγαλο (έσω σφυρος και κυρίως σώμα αστραγαλου) σε ατύχημα άσχετο με τροχαίο, όσο ήμουν στο ΚΑΤ είδα τρεις περιπτώσεις που ότι μποτα και να φοραγαν δεν θα το έσωσαν το πόδι (άλλωστε στις δυο είχε διαλυθεί το μηριαιο οστό).
Για την μηχανη έχω τις supertech R της alpinestar και όπως λέει και ο sniper οτιδήποτε πέρα απο την χρήση σε πίστα ή βόλτα με την μηχανη είναι απαγορευτικό!! Σκέφτομαι κάποια στιγμη να πάρω μποτες για χρήση εντός πόλης αλλα πιο πολυ για να ικανοποίησω την ψευδαίσθηση της ασφαλείας...
Επειδή κ εγω εκανα 6 μήνες να περπατήσω κανονικά και συχνά έρχονται οι εικόνες αυτές στο μυαλο, όπως προειπαν, μην σε καθοδηγεί ο φόβος και ο πανικός συνέχισε να απολαμβάνεις αυτο που γουσταρεις και μην το αναλυεις, μερικά πράγματα καλώς η κακώς είναι αναπόφευκτα..

chr1s_86
21/10/2011, 15:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από tomy
πιο πολυ για να ικανοποίησω την ψευδαίσθηση της ασφαλείας...

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αλλά όσο να'ναι άλλο αποτέλεσμα έχει η τριβή με την άσφαλτο του γυμνού από τα αθλητικά παπούτσια έξω σφυρού και άλλο η τριβή αυτού:

238176

crfouras
21/10/2011, 16:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
Pavlara προς τι ολος αυτος ο πανικος?? με το συμαθειο κιολας...!

η καθε μποτα ειναι για συγκεκριμενη χρηση, γιαυτο αλλες λεγονται τουρινγκ, αλλες ρεισινγκ, αλλες εντουρο.

δεν μπορεις να πας στη δουλεια σου, ουτε για ψωνια με την συζηγο φορώντας εντουρο, αντε με ρεισινγκ να το δεχτω (επειδή το κανω και εγω), και δεν ειναι μονο η ανεση, αλλα καταστρεφεις και την μποτα και δεν εχουν και λιγα,( 350 h vortice & 500 η εντουρο)

δεν ειναι η μποτα που θα σε σωσει στην τελικη, γιατι πες οτι φορας την πιο χαι-τεκ μποτα και σε πτωση αυτη κανει μοχλο και σου σπαει κνημη- περονη.

παρε μια καλη μποτα, γνωμη μου προτιμησε ρεισινγκ, και εχε το νου σου. Με ΤΙΠΟΤΑ δεν ειμαστε προστατευμενη εκει εξω. Εαν δεν μπορεις να το δεχτεις αυτο μην ξανακαβαλησεις.

+950:wave2: :wave2:

dmf
21/10/2011, 17:30
Εγω θα σου προτεινα sidi ST (http://www.youtube.com/watch?v=ONlMCAK-5rQ) . Είναι ένα κλικ κάτω από τις vortice σε ασφαλεια, αλλα ειναι πολλα κλικ πιο πανω σε ανεση. Δηλ δεν θα βλασφημας απο μεσα σου αν τις φοράς κάθε μέρα..

238179

pavlaras1
21/10/2011, 20:01
Στην κατασταση που ειμαι 1000 φορες ασφαλεια παρα ανεση και ας ειμαι και σαν τον RoboCop.

Σιγουρα το ενα ζευγαρι που θα παρω θα ειναι το Sidi Vortice.

Επισης ενα δευτερο ζευγαρι σκεφτομαι να ειναι κατηγοριας Enduro - ΜΧ

Οποιος ξερει και μπορει να βοηθησει σε αυτες τις κατηγοριες ποια ειναι η πιο ασφαλη θα με βοηθησει πολυ.

MikeG
21/10/2011, 20:07

Επισης ενα δευτερο ζευγαρι σκεφτομαι να ειναι κατηγοριας Enduro - ΜΧ

Οποιος ξερει και μπορει να βοηθησει σε αυτες τις κατηγοριες ποια ειναι η πιο ασφαλη θα με βοηθησει πολυ.

Τι μηχανή οδηγάς και θες να φορέσεις μπότα enduro - MX? Γιατί αν δεν είναι enduro ή on-off (σχετικό αυτό) το μηχανάκι απλά θα σκοτωθείς το πιθανότερο

tomy
21/10/2011, 21:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αλλά όσο να'ναι άλλο αποτέλεσμα έχει η τριβή με την άσφαλτο του γυμνού από τα αθλητικά παπούτσια έξω σφυρού και άλλο η τριβή αυτού:

Ανεφερομουν στην πρόληψη απο κατάγματα, για εκδορες και το απλό δερμάτινο μποτακι που φοραω κάνει την δουλεια..

pavlaras1
22/10/2011, 04:28
Το μποτακι που φορουσα την δευτερη φορα που επαθα ατυχημα και εσπασε το ποδι σε 3 σημεια ηταν το Dainese Quito.
Μπορει να ειναι ανετο αλλα απο ασφαλεια αστα να πανε.
Το προηγουμενο μποτακι που ειχα πριν δυο χρονια ηταν ενα αντιστοιχο το οποιο εχει καταργηθει και δεν το βρισκω πουθενα φωτογραφια για να σας το δειξω.

238200

Cpt. Haddock
22/10/2011, 07:31
Παυλαρα, σκοπεύεις να φοράς εντουρομπότες με το fazer? :confused:

McTalas
22/10/2011, 13:03
Το μποτακι που φορουσα την δευτερη φορα που επαθα ατυχημα και εσπασε το ποδι σε 3 σημεια ηταν το Dainese Quito.
Μπορει να ειναι ανετο αλλα απο ασφαλεια αστα να πανε.
Το προηγουμενο μποτακι που ειχα πριν δυο χρονια ηταν ενα αντιστοιχο το οποιο εχει καταργηθει και δεν το βρισκω πουθενα φωτογραφια για να σας το δειξω.

ε πεστο ρε παιδι μου,

ακου παυλαρα, παρε μια μποτουλα, τις sidi st που λεει και ο dmf, γαμανε απλα, η και μια απλη τουρινγκ μποτα να σαν αυτη που λεει ο chr1s_86 και θα εισαι μια χαρα!!

καμια σχεση με τη μαλακια που φοραγες...

και κατι που σου λεμε ολοι αλλα δε το καταλαβαινεις,
σε καλουπι μεσα να το βαλεις το ποδι σου με περλομπετο, 3αλφα, και ριτινη (να μη κανει ραγισματα) βαλτε και σιδερα ατλας-σταλ ΔΕΝ εισαι προστατευμενος 100% ειναι το ρισκο που περνουμε ολοι οσοι καβαλαμε.!

ασε που με σουπερ μποτα σαν του ρομποκοπ η ανεση και αισθηση προπαντως, πάει περίπατο και αυτο μπορει να δημιουργίσει και κανα ατύχημα.

και ασε τη μποτα, πες πως βρηκα με την μποτα που δε θα παθεις τιποτα ποτε, τα γονατα? θα βαλεις επιγονατίδες, οκ σωστο, λεκανη?? εκει τι θα βαλεις?
Καταγμα λεκανης ειναι 6 μηνες χαλαρα και με ex-fix.

επανερχομαι μετα την φλυαρια μου (ως ανεργος εχω απλετο χρονο τωρα)
και σου ξανα λεω πως 100% ασφαλης δεν θα είσαι, πρεπει πρωτα να εξασκησεις το μυαλο σου ώστε να προλαμβανεις και μετα να αποφευγεις τα δισαρεστα και μετα να φορας εναν σωστο εξοπλισμό.
και κατι τελευταίο, η ολη ανυσηχια σου ειναι φυσιολογική αλλα μην περναμε σε υπερβολες που στην ουσια δεν εξασφαλόζουν και τίποτα...

pavlaras1
22/10/2011, 14:29
Καθε μερα φοραω παντελονια με εσωτερικες επιγονατιδες.
Επισης ολα τα παντελονια που αγοραζω εχουν ειδικη προστασια για λεκανη.
BMW City 2 Denim Blue Pants

238218

spyro
22/10/2011, 16:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
ε πεστο ρε παιδι μου,

ακου παυλαρα, παρε μια μποτουλα, τις sidi st που λεει και ο dmf, γαμανε απλα, η και μια απλη τουρινγκ μποτα να σαν αυτη που λεει ο chr1s_86 και θα εισαι μια χαρα!!

καμια σχεση με τη μαλακια που φοραγες...

και κατι που σου λεμε ολοι αλλα δε το καταλαβαινεις,
σε καλουπι μεσα να το βαλεις το ποδι σου με περλομπετο, 3αλφα, και ριτινη (να μη κανει ραγισματα) βαλτε και σιδερα ατλας-σταλ ΔΕΝ εισαι προστατευμενος 100% ειναι το ρισκο που περνουμε ολοι οσοι καβαλαμε.!

......

+1

ξεκώλα με τη σκέψη της άκαμπτης μπότας.

Ατσάλινες να βάλεις το ρίσκο παραμένει. Μπορεί όχι και για τα 3 σημεία που έκατσε σε εσένα αλλά να βρεί κόντρα χαμηλά για παράδειγμα, να δημιουργήσει μοχλό και σου σπάσει το μηρό.

graphic λίγο το ξέρω σορυ. έχει συμβεί :wave2:

McTalas
22/10/2011, 21:05
Καθε μερα φοραω παντελονια με εσωτερικες επιγονατιδες.
Επισης ολα τα παντελονια που αγοραζω εχουν ειδικη προστασια για λεκανη.
BMW City 2 Denim Blue Pants

αμα πεσεις καμια προστασια δεν σε σωνει στην λεκανη.
τελος παντων νομιζω πως το εξαντλησαμε το θεμα, εαν θες καλη μποτα παρε sidi εντουρο - ρεισινγκ απλα γαμανε! :winka: