View Full Version : Πραγματικά χιλιόμετρα σε Ss
Καλησπέρα και καλως ήρθα στην παρέα σας. Έχω γραφτεί εδώ και καιρό στο forum, αλλά σας διάβαζα σιωπηρά μέχρι σήμερα. Αποφάσισα να ζητήσω τη βοήθειά σας για κάτι που με προβληματίζει. Στα σημερινά supersport (2007+) είναι εύκολο κάποιος να "γυρίσει" τα χιλιόμετρα; Αν ναι, εγώ ως πιθανός αγοραστής μπορώ να βρω τα πραγματικά μέσω κάποιας αντιπροσωπείας (έλεγχος εγκεφάλου) για παράδειγμα; Ο πωλητής δεν έχει σφραγισμένο service book μιας και τα χιλιόμετρα είναι λίγα, αλλά φαίνεται κύριος. Να βασιστώ στην καλή πίστη ή υπάρχει τρόπος να το εξακριβώσω; Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για ένα CBR600.
Ευχαριστώ πολύ :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tony_l
Καλησπέρα και καλως ήρθα στην παρέα σας. Έχω γραφτεί εδώ και καιρό στο forum, αλλά σας διάβαζα σιωπηρά μέχρι σήμερα. Αποφάσισα να ζητήσω τη βοήθειά σας για κάτι που με προβληματίζει. Στα σημερινά supersport (2007+) είναι εύκολο κάποιος να "γυρίσει" τα χιλιόμετρα; Αν ναι, εγώ ως πιθανός αγοραστής μπορώ να βρω τα πραγματικά μέσω κάποιας αντιπροσωπείας (έλεγχος εγκεφάλου) για παράδειγμα; Ο πωλητής δεν έχει σφραγισμένο service book μιας και τα χιλιόμετρα είναι λίγα, αλλά φαίνεται κύριος. Να βασιστώ στην καλή πίστη ή υπάρχει τρόπος να το εξακριβώσω; Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για ένα CBR600.
Ευχαριστώ πολύ :beer: Μια χαρα μορουν να αλλαξουν τα χιλιομετρα... Εγω προσωπικα πιο πολυ εμπιστευομαι ιδιωτες παρα εμπορους:winka:
Απο εξακριβωση...γιοκ! Πολυ δυσκολο παρα μονο αν το συνεργειο κραταει βαση δεδομενων (απ'οσο ξερω η χονδα τσου). Δες δισκοπλακες, τακακια, λαστιχα, αλυσιδα, λαδια, υγρα φρενων...αυτα θα σου δωσουν ενα στιγμα περι χιλιομετρων:winka:
Πανοπτικός
06/11/2011, 20:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από cosgili
Δες δισκοπλακες, τακακια, λαστιχα, αλυσιδα, λαδια, υγρα φρενων...αυτα θα σου δωσουν ενα στιγμα περι χιλιομετρων:winka:
αυτο, καταλαβαινεις τα παντα ετσι. Ασε το οδομετρο
Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση!
Για ιδιώτη πρόκειται, γι' αυτό ρώτησα αν είναι εύκολο να γίνει... Σκέφτομαι ότι ίσως ένας ιδιώτης δεν θέλει να μπει στον κόπο να το κάνει, αν δεν είναι τόσο απλό. Δυστυχώς από τα αναλώσιμα δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Τα λάστιχα έχουν αλλαχτεί, αλλά είναι λογικό για 4 ετών μηχανή (συν ότι τα πρώτης τοποθέτησης δεν λένε τίποτα). Δίσκοι-Τακάκια είναι σε άριστη κατάσταση, αλλά μπορεί είτε να λέει αλήθεια (λίγα χιλιόμετρα) ή να έχουν αλλαχτεί πρόσφατα. Η αλυσίδα είναι σε καλή κατάσταση και τα υγρά (λάδια, υγρά φρένων και ψύξης) έχουν αλλαχτεί πρόσφατα για προληπτικούς λόγους. Ουφ... Πώς γίναμε έτσι ρε γμτ. Βλέπεις καλοσυντηρημένο μηχανάκι με χιλιόμετρα, δεν το παίρνεις γιατί έχει χιλιόμετρα. Βλέπεις προσεγμένο μηχανάκι, με λίγα χιλιόμετρα, δεν το παίρνεις γιατί είσαι καχύποπτος...
Ξέρουμε κανένα καλό service (αντιπροσωπεία ή εξουσιοδοτημένο) στην περιοχή της Αττικής;
Πανοπτικός
06/11/2011, 20:59
Ειπες τα παντα.. Εκτος απ το ποσα χιλιομετρα.. λεει :rolleyes:
Είναι μοντέλο του '08 και έχει 5000χμ. Χρησιμοποιείται όμως για πίστα και όχι για εκδρομές/βόλτες.
Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση!
Για ιδιώτη πρόκειται, γι' αυτό ρώτησα αν είναι εύκολο να γίνει... Σκέφτομαι ότι ίσως ένας ιδιώτης δεν θέλει να μπει στον κόπο να το κάνει, αν δεν είναι τόσο απλό. Δυστυχώς από τα αναλώσιμα δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Τα λάστιχα έχουν αλλαχτεί, αλλά είναι λογικό για 4 ετών μηχανή (συν ότι τα πρώτης τοποθέτησης δεν λένε τίποτα). Δίσκοι-Τακάκια είναι σε άριστη κατάσταση, αλλά μπορεί είτε να λέει αλήθεια (λίγα χιλιόμετρα) ή να έχουν αλλαχτεί πρόσφατα. Η αλυσίδα είναι σε καλή κατάσταση και τα υγρά (λάδια, υγρά φρένων και ψύξης) έχουν αλλαχτεί πρόσφατα για προληπτικούς λόγους. Ουφ... Πώς γίναμε έτσι ρε γμτ. Βλέπεις καλοσυντηρημένο μηχανάκι με χιλιόμετρα, δεν το παίρνεις γιατί έχει χιλιόμετρα. Βλέπεις προσεγμένο μηχανάκι, με λίγα χιλιόμετρα, δεν το παίρνεις γιατί είσαι καχύποπτος...
Ξέρουμε κανένα καλό service (αντιπροσωπεία ή εξουσιοδοτημένο) στην περιοχή της Αττικής;
σε χοντα μη σε απασχολουν τα χιλιομετρα :)
συνεγειο σε πια περιοχη θες??
Δεν είναι τόσο ότι με απασχολούν τα χιλιόμετρα, όσο το αν είναι εντάξει απέναντί μου. Γιατί αν δεν είναι, τότε μπορεί να υπάρχει κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα που δεν αναφέρει..
Δεν έχω κάποια περιοχή στα "αγαπημένα". Ψάχνω ένα σωστό μαγαζί με γνώση στα CBR και όρεξη να του ρίξουν (με το αζημίωτο φυσικά) μια ενδελεχή ματιά. :)
Πανοπτικός
06/11/2011, 21:26
Είναι μοντέλο του '08 και έχει 5000χμ. Χρησιμοποιείται όμως για πίστα και όχι για εκδρομές/βόλτες.
Αν το δινει αρκετα φθηνα.. σκεψου το...
Αρκετοι δεν αγοραζουν μηχανες που εχουν μπει πιστα παντως...
(καλυτερα μηχανη με 15.000 km αλλα να μην εχει μπει πιστα.)
Πανοπτικός
06/11/2011, 21:29
Δεν είναι τόσο ότι με απασχολούν τα χιλιόμετρα, όσο το αν είναι εντάξει απέναντί μου. Γιατί αν δεν είναι, τότε μπορεί να υπάρχει κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα που δεν αναφέρει..
Δεν έχω κάποια περιοχή στα "αγαπημένα". Ψάχνω ένα σωστό μαγαζί με γνώση στα CBR και όρεξη να του ρίξουν (με το αζημίωτο φυσικά) μια ενδελεχή ματιά. :)
Αν μενεις βορεια -> εδω (http://www.atsmoto.gr/)
ποσα ζηταει??
αν θες μαστορα εξουσιοδοτημενο:
Ν. ερυραια ο πισσαρης, αξιζει η αποσταση,
Ηλιουπολη, Ο Γκινωσατης.
απο μη εξουσιοδοτημενο ρωτα τον Ακη (aka Catmaster)
καποτε ειχαμε και ενα βελτιωτη, αλλα δε τριγυριζει στα μερη μας πλεον...
McTalas έχεις pm με λεπτομέρειες. Δεν ξέρω αν γράφει/διαβάζει κάποιος γνωστός του ανθρώπου...
Πανοπτικέ θενκς για τις πληροφορίες! Θα δω ποιό συνεργείο βολεύει τον πωλητή (θα το φέρει αυτός) και θα επιλέξω από αυτά που μου είπατε. :)
Δες δισκοπλακες, τακακια, λαστιχα, αλυσιδα, λαδια, υγρα φρενων...αυτα θα σου δωσουν ενα στιγμα περι χιλιομετρων:winka:
Ειναι δυνατον απο τα λαδια να καταλαβεις τα πραγματικα χιλιομετρα ενος κινητηρα? :rolleyes:
Εκτος απο τις δισκοπλακες που αλλαζονται πιο σπανια, ολα τα υπολοιπα ειναι αναλοσιμα που αλλαζονται καθε 10 το πολυ 15 χιλιαδες χιλιομετρα.
Δηλαδη επειδη για παραδειγμα αλλαξα αλυσιδογραναζα (για τριτη φορα!) στο 60 χιλιαδων χιλιομετρων μηχανακι, εγινε ξαφνικα το κουτιου? :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
Αρκετοι δεν αγοραζουν μηχανες που εχουν μπει πιστα παντως...
Επίσης, πάνω σ' αυτό... Τα μηχανάκια αυτά, έχουν φτιαχτεί για να μπαίνουν πίστα. Μου φαίνεται πολύ "περίεργο" για έναν ιδιοκτήτη SS να μην μπαίνει πίστα και ακόμα πιο περίεργο ή ειρωνικό για έναν μελλοντικό ιδιοκτήτη SS, να ψάχνει μηχανή που δεν έχει μπει πίστα.. Είναι σαν να έχεις πάρει 30 γκόμενες και ξαφνικά να ψάχνεις παρθένα στα 25 να την παντρευτείς... If you know what I mean. :)
Αυτό που δεν θα ήθελα σίγουρα, είναι να πάρω μηχανή από κάποιον που δεν τη προσέχει και δεν τη σέβεται. (προσεκτικό ζέσταμα, σωστή συντήρη κτλ):)
Κάθε πότε αλλάζουμε χοντρικά δισκόπλακες;
Joyrider
06/11/2011, 21:50
Ίσα ίσα ;)
Πανοπτικός
06/11/2011, 22:03
Επίσης, πάνω σ' αυτό... Τα μηχανάκια αυτά, έχουν φτιαχτεί για να μπαίνουν πίστα. Μου φαίνεται πολύ "περίεργο" για έναν ιδιοκτήτη SS να μην μπαίνει πίστα και ακόμα πιο περίεργο ή ειρωνικό για έναν μελλοντικό ιδιοκτήτη SS, να ψάχνει μηχανή που δεν έχει μπει πίστα.. Είναι σαν να έχεις πάρει 30 γκόμενες και ξαφνικά να ψάχνεις παρθένα στα 25 να την παντρευτείς... If you know what I mean. :)
Αυτό που δεν θα ήθελα σίγουρα, είναι να πάρω μηχανή από κάποιον που δεν τη προσέχει και δεν τη σέβεται. (προσεκτικό ζέσταμα, σωστή συντήρη κτλ):)
Κάθε πότε αλλάζουμε χοντρικά δισκόπλακες;
Τα μηχανακια στο moto2 παντως στα 4.000 km (?) πηγαινουν στα σκουπιδια. :D
Καλυτερα βρες καποιον που αγορασε την μηχανη για ταξιδακια.. κ καταλαβε τι μλκια εκανε. (και πιστεψε με, οι περισσοτερες ss εκει εξω, ετσι ειναι. )
Δισκοπλακες οι περισσοτεροι ανθρωποι αλλαζουν μετα τις 60.000
Στην περιπτωση σου οι δισκοπλακες ειναι ενδεικτικες της χρησης. (να ειχε 50.000 να συμφωνουσα με τον face -οτι ισως αλλαχτηκαν- )
Υγ. Με τις πιθανοτητες μιλαμε, τιποτα δεν ειναι απολυτο
Οι κινητήρες των Moto2 δεν έχουν καμία σχέση με τον εργοστασιακό κινητήρα ενός CBR600, ευτυχώς ή δυστυχώς... :D
Οι δισκόπλακες είναι σαν καινούριες, οπότε είτε λέει αλήθεια ή έχει 50+. :lol:
Το συγκεκριμένο αξίζει, γι' αυτό και το σκέφτομαι. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να σας το παρουσιάσω σε λίγες μέρες. :)
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
Ειναι δυνατον απο τα λαδια να καταλαβεις τα πραγματικα χιλιομετρα ενος κινητηρα? :rolleyes:
Εκτος απο τις δισκοπλακες που αλλαζονται πιο σπανια, ολα τα υπολοιπα ειναι αναλοσιμα που αλλαζονται καθε 10 το πολυ 15 χιλιαδες χιλιομετρα.
Δηλαδη επειδη για παραδειγμα αλλαξα αλυσιδογραναζα (για τριτη φορα!) στο 60 χιλιαδων χιλιομετρων μηχανακι, εγινε ξαφνικα το κουτιου? :rolleyes: Οχι απο τα λαδια μονο ή την αλυσιδα μονο ή τα υγρα φρενων δεν βγαζεις κανενα συμπερασμα. Οταν ομως ο αλλος μιλαει για 5κ χλμ χωρις service τοτε ο συνδυασμος των πιο πανω λεει πολλα:winka:
ΥΓ. Αλλο η μαμα αλυσιδα που φοραει απο το εργοστασιο και αλλη αυτη που βαζεις εσυ ακομα και απο εξουσιοδοτημενο και μανισια:smokin:
Οταν ομως ο αλλος μιλαει για 5κ χλμ χωρις service τοτε ο συνδυασμος των πιο πανω λεει πολλα:winka:
Αν ο άλλος μιλούσε για σχεδόν 4 χρόνια με τα ίδια λάδια (χωρίς service) και τα ίδια υγρά φρένων, τότε δεν θα το συζητούσα εγώ. Στη R1 που έχω, έχουν αλλαχτεί λάδια 2 φορές και έχει 5200km. Δεν αφήνω τα λάδια μέσα πάνω από 1,5 χρόνο, όσο λίγη χρήση και να έχουν.
Όταν τα χλμ είναι τόσο λίγα είναι εύκολο να καταλάβεις αν είναι πραγματικά ή όχι. Αλλιώς μπορεί να το κάνει ένας μάστορας για σένα.
menelaos46
07/11/2011, 00:35
α μηχανακια στο moto2 παντως στα 4.000 km (?) πηγαινουν στα σκουπιδια.
Ναι αλλά εκείνοι οδηγάνε κιόλας.........χαχαχα
HANSPREE?????
H αρχικη ερωτηση ειναι πολυ ενδιαφερουσα και δεν απαντηθηκε. Ουτε τωρα θα απαντηθει, παντως γνωριζω οτι καποια ηλεκτρονικα συστηματα οπως πχ το ibeat στα ψεκαστα της husqvarna καταγραφουν ωρες λειτουργιας.
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Ναι αλλά εκείνοι οδηγάνε κιόλας.........χαχαχα
+ άπειρο...
Πανοπτικός
07/11/2011, 11:15
Οι κινητήρες των Moto2 δεν έχουν καμία σχέση με τον εργοστασιακό κινητήρα ενός CBR600, ευτυχώς ή δυστυχώς... :D
Ποσο σιγουρος εισαι ?
Ειχα διαβασει σε ενθετα οτι προσπαθησαν να "πουσαρουν" τους κινητηρες cbr 600 και εσπαγαν, με αποτελεσμα να εχουν σχεδον ιδια αποδοση με τους "πολιτικους"
Ό,τι να ΄ναι..
Τα SS που δεν μπαίνουν πίστα είναι καλύτερη αγορά από αυτά που βράζουν μέχρι το καφέ και Moto2 με ίδιους κινητήρες με παραγωγή..
:sad:
GIXXERAKIAS
07/11/2011, 11:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ό,τι να ΄ναι..
Τα SS που δεν μπαίνουν πίστα είναι καλύτερη αγορά από αυτά που βράζουν μέχρι το καφέ και Moto2 με ίδιους κινητήρες με παραγωγή..
Γ@μησε τα Νίκο.... και όχι μόνο βράζουν,ξεκινάνε και κρύα με burn outs για "μαγκιά" μπροστά στις καφετέριες....αυτό είναι πολύ πιό καλό από ένα ψαγμένο πιστάκια που περιμένει να ζεσταθεί το μοτόρι πριν το βάλει πίστα.Ελεινό πραγματικά...
Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
Γ@μησε τα Νίκο.... και όχι μόνο βράζουν,ξεκινάνε και κρύα με burn outs για "μαγκιά" μπροστά στις καφετέριες....αυτό είναι πολύ πιό καλό από ένα ψαγμένο πιστάκια που περιμένει να ζεσταθεί το μοτόρι πριν το βάλει πίστα.Ελεινό πραγματικά...
Στο μυαλό μου είσαι... Προτιμώ ο προηγούμενος να έχει την ίδια νοοτροπία με μένα και να το προσέχει (κι ας έχει κάνει χιλιόμετρα σε μια πίστα), παρά να προτιμήσω κάποιον που δεν ξέρει τι έχει στα χέρια του, οπότε δεν ξέρει να το συντηρεί και να το προσέχει. (μηχανή του καφέ)
Επίσης εκτιμώ αυτόν μου θα μου πει ότι έκανε 4-5 trackdays παρά κάποιον που θα θέλει να πουλήσει "παρθένα" και θα μου κρύψει την αλήθεια. Νομίζω περισσότερο απ' όλα σε μια τέτοια αγορά είναι η προσωπικότητα αυτού που πουλάει. Αν σε εμπνέει προχωράς, αν όχι, κοιτάς αλλού.
Ό,τι να ΄ναι..
+1000
Ό,τι να ΄ναι..
Εχει γινει απειρες φορες αυτη η συζητηση και επιλεγεις να ξαναγινει και μαλιστα μετα απο γνωμη του κατοπτικου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Εχει γινει απειρες φορες αυτη η συζητηση και επιλεγεις να ξαναγινει και μαλιστα μετα απο γνωμη του κατοπτικου.
Αν απλά του εσβηνα το ποστάκι θα ήμουν φασίστας; :bawl: :lol:
θα τεκμηριωσει κανεις την αποψη του?Ποια ειναι καλυτερη αγορα και ΓΙΑΤΙ?:beer:
devil's animal
07/11/2011, 17:50
δεν θα εισαι ποτε σιγουρος για ενα μεταχειρισμενο μοτερ αν δεν το ανοιξεις...
αρα πας στα κουτουρου...(σχεδον)
μοτερ ss που ζεσταινονται κυκλοφοροντας 90% πολη καλο ειναι να αποφευγονται. επισης αν δεν γινονται αλλαγες λαδιων καθε 3-4 χιλ χλμ το πολυ, κοψε λασπη...
υπηρχε μηχανακι που αγοραστηκε, βγηκαν τα μαμα κουστουμια την πρωτη μερα, πειραχτηκε μοτερ, μπηκαν και ζουμια και εκανε μια εβδομαδα κοντρες. ΚΟΝΤΡΕΣ ομως. χωρις στρωσιματα, χωρις αλλαγες λαδιων. τιποτα. εγραψε 1500χλμ. εβγαλε τα λεφτα που ηθελε, εκανε μαμα το μοτερ, εβγαλε νιτρο, εβαλε μαμα κουστουμια και πουληθηκε για μηχανακι κουτα 1500χλμ επειδη "δεν τον βολεψε"...:lol:
ολα ειναι σχετικα. και εχεις κατι Κ1 που ειναι "λουλουδια" γιατι οι ιδιοκτητες τους τα προσεχουν σαν τα ματια τους και μπορει αν αποφασισουν να τα πουλησουν να πιασουν οσο ενα παπακι επειδη ειναι "παλια"..:rolleyes:
βρες εναν καλο μηχανικο να το ακουσει το μηχανακι. να δει και την φθορα των περιφερειακων σαν πιο εμπειρο ματι, βγαλτο και μια εθνικη και πιες του το αιμα για καμια 50αρια χλμ με εξηγηση στον ιδιοκτητη οτι αν σπασει, δεν αναλαμβανεις τιποτα, αλλα αν αντεξει, το πηρες...και εισαι κομπλε.:D
RaGe_Raptor
07/11/2011, 18:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
+όσα θες...!!! (παρ'ολίγον συνονόματε)
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
βγαλτο και μια εθνικη και πιες του το αιμα για καμια 50αρια χλμ με εξηγηση στον ιδιοκτητη οτι αν σπασει, δεν αναλαμβανεις τιποτα, αλλα αν αντεξει, το πηρες...και εισαι κομπλε.:D
Σταύρο δε νομίζω να δίνει κανείς το μηχανάκι του σε έναν άγνωστο να το σκίσει με την υπόσχεση μόνο ότι θα το πάρει μετά.
harris_x
07/11/2011, 18:32
[...] βγαλτο και μια εθνικη και πιες του το αιμα για καμια 50αρια χλμ με εξηγηση στον ιδιοκτητη οτι αν σπασει, δεν αναλαμβανεις τιποτα, αλλα αν αντεξει, το πηρες...και εισαι κομπλε.:D
Ρε Σταύρο όλα καλά, αλλά εσύ αν πουλούσες το μηχανάκι σου, θα το έδεινες για τέτοιο "test ride" :confused:
devil's animal
07/11/2011, 18:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από ποπαϋ
Σταύρο δε νομίζω να δίνει κανείς το μηχανάκι του σε έναν άγνωστο να το σκίσει με την υπόσχεση μόνο ότι θα το πάρει μετά.
Γιαννακη αν "κοβεται" να το δωσει και διαρρηγνυει τα ιματια του οτι το μοτερ ειναι καλο, θα το δωσει και θα πει και ενα τραγουδι...:D
αλλωστε με 10-15 κοφτες που θα φαει πανω σε αλλαγες αν οντως ειναι καλο, δεν θα παθει τιποτα...:smokin:
αν ομως ειναι σκαρτο κινδυνευει η σωματικη ακεραιοτητα του δοκιμαστη. θα τον τραβας και δικαστηρια μετα αν ζησεις...:lol: :lol:
devil's animal
07/11/2011, 18:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από harris_x
Ρε Σταύρο όλα καλά, αλλά εσύ αν πουλούσες το μηχανάκι σου, θα το έδεινες για τέτοιο "test ride" :confused:
ναι,αμε. γιατι οχι? αν εισαι σιγουρος οτι το μηχανακι ειναι καλο τι εχεις να φοβηθεις? μηπως στο χαλασει?:confused:
harris_x
07/11/2011, 18:42
ναι,αμε. γιατι οχι? αν εισαι σιγουρος οτι το μηχανακι ειναι καλο τι εχεις να φοβηθεις? μηπως στο χαλασει?:confused:
Έχεις να φοβηθείς από την κλίση της τροχαίας έως την σούπα που θα σου βγάλει το μηχανάκι ολική!
devil's animal
07/11/2011, 18:56
Έχεις να φοβηθείς από την κλίση της τροχαίας έως την σούπα που θα σου βγάλει το μηχανάκι ολική!
αν την φαει στην εθνικη εκεινη την ωρα την πληρωνει γιατι ειναι στο ονομα του.
αν την φαει απο φωτογραφια και ρανταρ, δηλωνεις οτι οδηγουσε αυτος (αφου θα το εχει αγορασει το μηχανακι).
αν πεσει και ζησει σου πληρωνει το μηχανακι. αν πεσει και δεν ζησει ειναι στο χερι σου να το κυνηγησεις απο την οικογενεια του.
παντως και μεσα σε αστικο περιβαλλον μπορει να γινουν αυτα που λες. και ειναι και πιθανοτερο να γινουν εκει παρα σε μια αδεια εθνικη στον Αγ. Στεφανο π.χ.
οπως και να εχει ειναι ενα ρισκο που το παιρνουν ολοι οσοι πουλανε γιατι ειναι λογικο ο αλλος να θελει να το παρει μια βολτα να δει πως πηγαινει...:sick:
μονο τα μαγαζια που πουλανε μεταχειρισμενα δεν σε αφηνουν να τα παρεις βολτα αλλα εκει εχεις εγγυηση, επειδη ειναι καταστημα και οτι και να γινει στο πρωτο εξαμηνο (νομιζω) ο νομος σε καλυπτει.
:wave2:
harris_x
07/11/2011, 19:00
αν την φαει στην εθνικη εκεινη την ωρα την πληρωνει γιατι ειναι στο ονομα του.
αν την φαει απο φωτογραφια και ρανταρ, δηλωνεις οτι οδηγουσε αυτος (αφου θα το εχει αγορασει το μηχανακι).
αν πεσει και ζησει σου πληρωνει το μηχανακι. αν πεσει και δεν ζησει ειναι στο χερι σου να το κυνηγησεις απο την οικογενεια του.
παντως και μεσα σε αστικο περιβαλλον μπορει να γινουν αυτα που λες. και ειναι και πιθανοτερο να γινουν εκει παρα σε μια αδεια εθνικη στον Αγ. Στεφανο π.χ.
οπως και να εχει ειναι ενα ρισκο που το παιρνουν ολοι οσοι πουλανε γιατι ειναι λογικο ο αλλος να θελει να το παρει μια βολτα να δει πως πηγαινει...:sick:
μονο τα μαγαζια που πουλανε μεταχειρισμενα δεν σε αφηνουν να τα παρεις βολτα αλλα εκει εχεις εγγυηση, επειδη ειναι καταστημα και οτι και να γινει στο πρωτο εξαμηνο (νομιζω) ο νομος σε καλυπτει.
Όπως και να ‘χει εγώ για τέτοιο test ride δε το δίνω σε καμία περίπτωση
:beer: :wave2:
devil's animal
07/11/2011, 19:06
Όπως και να ‘χει εγώ για τέτοιο test ride δε το δίνω σε καμία περίπτωση
:beer: :wave2:
ειναι επειδη ειναι αγγλικο...καταλαβαινω...
:bigcry: :bigcry:
harris_x
07/11/2011, 20:29
ειναι επειδη ειναι αγγλικο...καταλαβαινω...
:bigcry: :bigcry:
τι μλκσ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Allst@rf
07/11/2011, 20:52
1ον .οι αγοραστές θέλουν να ακούν ψέματα.αποδεδειγμένο πολλάκις.
2ον βόλτα τεστ ράιντ γίνεται.από τον ιδιοκτήτη και ο υποψήφιος αγοραστής δικαβαλο...
3ον φίλε που άνοιξες το θρέντ μη σκας.αν σε ενδιαφέρει το μηχανάκι ,πήγαινε το σε ένα εξουσιοδοτημένο της χονδα να ψάξουν το ιστορικό ,να το δει και ένα έμπειρο μάτι και να είσαι και συ ήσυχος.
Πανοπτικός
07/11/2011, 21:34
Δηλαδη τι μηνυση κανεις αν πεσει κ δεν στο πληρωσει..
Φθορα ξενης περιουσιας ?
:dizzy:
menelaos46
07/11/2011, 22:32
Δηλαδη τι μηνυση κανεις αν πεσει κ δεν στο πληρωσει.. Φθορα ξενης περιουσιας ?
Μπορεί και να του κλ@σεις..... αν πέσει και δε το πληρώσει..............
Απλά είναι τα πράγματα... το μεταχειρισμένο έχει ρίσκο.
Τώρα τα 5000χλμ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ όπως και να το κάνεις.
Επίσης αν έχει 1500χλμ και ανοιγμένο μοτέρ από κόντρες επίσης ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
Όλα αυτά προυποθέτουν ένα λίγο έμπειρο μάτι.
Και επίσης κοίτα και λίγο τον ιδικτήτη.... κι αυτός θα φαίνεται.....
Γιαννακη αν "κοβεται" να το δωσει και διαρρηγνυει τα ιματια του οτι το μοτερ ειναι καλο, θα το δωσει και θα πει και ενα τραγουδι...:D
αλλωστε με 10-15 κοφτες που θα φαει πανω σε αλλαγες αν οντως ειναι καλο, δεν θα παθει τιποτα...:smokin:
αν ομως ειναι σκαρτο κινδυνευει η σωματικη ακεραιοτητα του δοκιμαστη. θα τον τραβας και δικαστηρια μετα αν ζησεις...:lol: :lol:
έγώ πάντως που θέλω να δώσω το μηχανάκι μου και " διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου ότι το μοτέρ είναι καλό" όποιος μου το ζητήσει για βόλτα θα πάρει τις αρχιδάρες μου.
το "δεκτός κάθε έλεγχος" τουλάχιστον για μένα σημαίνει λεπτομερής έλεγχος απο συνεργείο.
στο κάτω κάτω αν γουστάρει να του παίζει κόφτες ας το βάλει πάνω σε δυναμόμετρο να το μετρήσει κιόλας... :winka:
devil's animal
08/11/2011, 00:04
Δηλαδη τι μηνυση κανεις αν πεσει κ δεν στο πληρωσει..
Φθορα ξενης περιουσιας ?
:dizzy:
ποιος ειπε οτι κανεις μηνυση?
αν ειναι αντρας και εχει @@ πρεπει να στο πληρωσει.
αν δεν στο πληρωσει παει να πει οτι τα @@ τα εχει διακοσμητικα αρα δεν του χρειζονται...if you catch my drift...:winka:
devil's animal
08/11/2011, 00:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από ποπαϋ
έγώ πάντως που θέλω να δώσω το μηχανάκι μου και " διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου ότι το μοτέρ είναι καλό" όποιος μου το ζητήσει για βόλτα θα πάρει τις αρχιδάρες μου.
το "δεκτός κάθε έλεγχος" τουλάχιστον για μένα σημαίνει λεπτομερής έλεγχος απο συνεργείο.
στο κάτω κάτω αν γουστάρει να του παίζει κόφτες ας το βάλει πάνω σε δυναμόμετρο να το μετρήσει κιόλας... :winka:
οπως ειπα πριν. αυτο γινεται κατοπιν συμφωνιας μεταξυ αγοραστη και πωλητη. δεν το κανουν ολοι και ειναι απολυτως κατανοητο...
γιατι κολλατε εκει ομως?:confused:
προφορικής συμφωνίας; γιατί γραφτή συμφωνία δεν παίζει νασου κάνει κανένας αγοραστής.
ipame eksartate apo to poso timaei ta padelonia toy o allos :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Πανοπτικός
08/11/2011, 01:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
ipame eksartate apo to poso timaei ta padelonia toy o allos :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΧΑΧΑχαχαχαχαχα.
Αν πεσει κ δεν στο πληρωσει, του λες το εξης: "Αντε ρε παλιοαδερφη, που δεν κρατας τον λογο σου".
:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
σταυρο ξεκινα το χειρογλυκανο !!!
:lol: :lol: :lol:
EΠΕΙΔΗ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ
Πού πρέπει νά τά προσέχω.................
Διάβασα πολλά κουφά.
Τό πιό ώραίο...??
Νά πάρω τό ύπό πώληση μηχανάκι καί νά τό σπάσω νά δώ άν άντέχει.
Πούλησα πολλά μηχανάκια,κανένα δέν τό έδωσα στόν ύποψήφιο άγοραστή
νά τό ΣΠΑΣΕΙ...!!!
Ούτε στή σέλλα έκατσε πρίν τό άγοράσει.
Ύπάρχουν μηχανικοί,συνεργεία,δίνεις λίγα χρήματα καί τό έξετάζουν,όλοι έχουμε κάποιον..!!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ............
ΜΕΡΙΚΑ...........απλά πράμματα,έπειδή πούλησα ΠΟΛΛΑ άλλά άγόρασα μόνο ένα
μεταχειρισμένο.
ΒΙΒΛΙΟ ΣΕΡΒΙΣ.............ΕΠΙΣΗΜΟ καί όχι άπό τό μάστορα τής γειτονιάς.
Άν μετά τήν έγγύηση πηγαίνετε σέ κάποιον δικό σας μάστορα,
σφραγίδα τού συνεργείου σέ κάθε σέρβις καί νά γράφετε τίς έργασίες νά φαίνονται.
Τιμολόγια ,άποδείξεις κ.λ.π....όλα κρατημένα.
Παντού μπορεί νά γίνει λαμογιά,σέ μιά άντιπροσωπεία,θά ρισκάριζαν
ΕΛΑΧΙΣΤΑ...!!
Τό έχω δεί τό έργο ,δέ θά πώ πού,πολύ κυριλέ άντιπροσωπεία αύτοκινήτων.
Τό άμάξι μού τό πάσσαραν μέ δήθεν έλάχιστα χιλιόμετρα καί όταν ψάχνοντας
σήκωσα τή ρεζέρβα είδα νά έχει τσεκάρει ό τεχνικός τά χιλιόμετρα μέ αύτοκόλλητο
στά 65000κμ......!!!
ΦΥΣΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΡΟΜΠΕΣ,καί δέν θά πάει κανείς γνωστός,φίλος ή συγγενής έκεί.....!!!
Μέχρι καί χερούλια πόρτας μού έχουν πεί ότι άλλάζουν πού είναι κάτι πού φθείρεται
γιά νά φαίνονται καινούργια.
Έπίσης σέ πολύ κυριλέ άντιπροσωπεία μοτό, ΑΠΑΤΗ όταν πήρα τόν άριθμό κυκλοφορίας
καί βρήκα τόν προηγούμενο κάτοχο μέσω κάποιου φίλου
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ λοιπόν σέ ότι λάμπει καί δείχνει μέ έλάχιστα χιλιόμετρα.
ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ, δέν είναι πιθανότατα
ή ΣΟΥΠΕΡ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, μάλλον ψάχνουν γιά τό ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΡΟΙΔΟ......!!!!!!!
Μοτό 2-3 έτών μέ έλάχιστα χιλιόμετρα πού τίς είχε κάποιος σχεδόν πάντα στό γκαράζ
καί δέν έκαναν χιλ. είναι ένα πολύ ώραίο σενάριο.
Πιθανόν νά είναι καί μοτό test ride πού τίς όδήγησε ή μισή Έλλάδα σέ λίγους μήνες
μέσα καί έσείς μετά τίς άγοράζετε,διότι καί αύτές κάπου τίς πουλάνε....!!
Ή συναλλαγή μέ κάποιον ίδιώτη κρύβει όπωσδήποτε λιγότερους κινδύνους ώς
πρός τό τί παίρνετε άλλά έκεί μπορεί νά πέσετε σέ όποιονδήποτε άπατεώνα,τό μαγαζί
είναι μαγαζί.
Ή ίστορία μέ τό μοντέλλο κι αύτή ΠΟΛΥ ΠΟΝΕΜΕΝΗ, άκόμα καί έπίσημες
άντιπροσωπείες σέ βγάζουν τρελλό μέ τή χρονιά τού μοντέλλου.
Ένώ όταν πάς νά πουλήσεις τά ξέρουν όλα τέλεια, στή δική τους πώληση
χάνουν κανά δύο χρόνια πολλές φορές,έπειδή ή χρονιά παραγωγής έχει σχέση μέ τήν
τιμή πώλησης μιάς μοτό.
Ή έκείνο τό άλλο,μπερδεύουν τήν άδεια μέ τό μοντέλλο.
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ,
μέ τό πότε βγήκε ή άδεια καί κυκλοφόρησε...??
Δηλαδή άν ή παραγωγή ήταν τού 2008 καί ή μοτό κυκλοφόρησε τό 2011
καί γράφει ή πρώτη άδεια 2011 ή μοτό έγινε τού 2011...??
Ό άριθμός πλαισίου δείχνει τό έτος παραγωγής,ένας πιο σύντομος τρόπος...??
Τά σωληνάκια τών φρένων δείχνουν τό έτος παραγωγής συνήθως,άντε νά είναι
4-5 μήνες πρίν τό πολύ.
Πρίν φτάσετε λοιπόν νά ψάχνετε τούς άριθμούς πλαισίου μιά ματιά στά σωληνάκια
ύγρών τών φρένων,έτσι άπλά...!!
Όλα αύτά πού γράψατε περί δίσκων ,φρένων κ.λ.π....είναι πολύ σωστά,άλλά πρέπει
νά τά συνδυάσετε καί μέ τά χιλιόμετρα.
Άν δείτε π.χ. όλοκαίνουργιο δίσκο καί 25000κμ.κάτι δέν πάει καλά.
Τό πιθανότερο νά έχει γράψει 50-60 χιλι. χιλιόμετρα άνάλογα μέ τή χρήση καί νά
άλλάχτηκε ή νά έχει γίνει σούπα καί πάλι νά μπήκε καινούργιος.
Ύπάρχουν πολλά σημεία νά δεί κάποιος άν ύπάρχει πτώση.
Μαρσπιέ όδηγού, συνοδηγού άπό κάτω καί πλάγια,καθρέφτες.τιμόνι,άντίβαρα,μανέττες
άν καί αύτές συνήθως σπάνε καί άλλάζονται,φλάς,
πλαστικά μέ κακή έφαρμογή,σίδερα προστασίας ,κ.λ.π.....
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΜΜΕΝΑ.
ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΑ διότι αύτά τά ξεζουμίζουν...!!
Ένα βαμμένο μηχανάκι τίς περισσότερες φορές βάφεται μετά άπό μεγάλη πτώση.
Άν ένα κουστούμι πλαστικών άντιπροσωπείας κάνει 1000 εύρώ ύπάρχουν κάποιοι
πού βάφουν μέ τό 1/3.
Άλυσίδα ,γρανάζια,λάστιχα έλέγχονται εύκολα καί φαίνονται άν άλλάχτηκαν καί
πότε σέ συνδυασμό μέ τά χιλιόμετρα.
Άμα σάς λένε ή μοτό έχει 15-20000 κμ. καί έχω άλλάξει τά παραπάνω,
κάτι δέν πάει καί πάλι καλά.
Έπειδή έχω δεί μέ τά ματάκια μου τό τί σημαίνει καλίμπρα,ή όποία γιά μέν τά μηχανάκια
μέ σκελετό άπό σίδερο άν πούμε ότι είναι ΑΝΕΚΤΟ νά τό ξέρεις βέβαια καί νά τό
πληρώσεις άνάλογα ,γιά αύτά μέ σκελετό άλουμινίου πού είναι καί ή πλειονότητα πιά
ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, άν μάθετε πώς έρχεται στά ίσια του....!!
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ άπό τήν καταπόνηση πού έχει φάει
γιά νά έπανέλθει ,ζέσταμα κ.λ.π...
Έδώ προσοχή στό λαιμό τής μοτό καί άν δείτε βαφή ή ύποπτα σημάδια,κάντε την.
Έπίσης γιά όποιον μπορεί καί ξέρει , μέτρημα τού μετατρόχιου καί σύγκριση μέ τό μάνουαλ.
Άν δείτε άπόκλιση μεγαλύτερη άπό 4-5 χιλιοστά λόγω μετατόπισης γιά τό μάζεμα
τής άλυσίδας , ΠΡΟΣΟΧΗ....!!
Ίσως έχει φάει χοντρό στούκο....!!!
10000 ΚΜ. είναι ένα λογικό όριο γιά μιά μοτό τό χρόνο....!!!
Όπότε άν βλέπετε είδικά κανένα ταξιδιάρικο τού 2004-2005 7,8 χρόνων δηλαδή μηχανάκι
μέ τίποτε 15,25,35 χιλ. χιλιόμετρα ΚΑΤΑ ΠΑΣΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.....!!!!
Άλλά καί σείς όπως άνέφερε κάποιος ..............ΘΕΛΕΤΕ νά τό φάτε...!!!
Τό τί βλέπουν τά ματάκια μου κάθε φορά πού πουλάω καί άγοράζω ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ.
Η ΑΠΑΤΗ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ....!!
Έννοείται ότι ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ.....!!
Τό μυαλό μας όμως δέν γυρίζει γιαυτό τό βάζουμε νά δουλέψει,έκτός άν είπαμε,
σάς άρέσει νά σάς παραμυθιάζουν...!!
Έπίσης νά ξέρετε ότι κάποιοι πουλάνε άλλά κρατάνε ένα κλειδάκι καί κάποια στιγμή
άναρωτιέστε ,μά πώς τήν έκλεψαν μέρα μεσημέρι...??
ΚΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΛΟΙΠΟΝ............ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ
:wave2: :beer:
τις περισσοτερες φορες το ιδιο χρησιμο με το τσεκαρισμα της μηχανης είναι το τσεκαρισμα του ιδιοκτητη
κοβεις φατσα, οδηγικες συνηθειες, οικονομικη κατασταση και κανεις πολλες ερωτησεις για να τσεκαρεις αν θα πεσει σε αντιφασεις
επισης η γνωμη μου είναι μακρια απο μαγαζια
πουλανε οτιδηποτε συνηθως σαβουρες καλυπτουν τα ελλατωματα οι εγγυήσεις τους δεν εφαρμοζονται ποτε και φυσικα οι τιμες τους ενσωματωνουν και το νταβατζηλικι
επισης ψωνιζοντας απο μαγαζι δεν εχεις την ευκαιρια να εχεις αμεση επαφη με τον ιδιοκτητη για να τον κουβεντιασεις οπως παραπανω
ΟΝΤΩΣ.............
Είναι πολύ σημαντικό καί έννοείται ότι άπό έκεί ΞΕΚΙΝΑΣ.....!!!
Άν τόν άπορρίψεις δέν βλέπεις κάν τό μηχανάκι.
Αύτό μέ τούς ίδιώτες φυσικά..........ΑΛΛΑ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΡΕΤΟΥΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
πού ξεγελάνε τούς πάντες...!!
το ρετουσαρισμα ειναι το κυριοτερο χαρακτηριστικο του λαμογιού:lol:
ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ..............
Ή κόττα έκανε τό αύγό , ή τό αύγό τήν κόττα..??
panagath
08/11/2011, 08:01
Παιδιά ωραία τα λέτε!! Να προσθέσω και εγώ 2-3 παρατηρήσεις.
Ένα πράγμα που κοιτάζω είναι τις "σημαντικές" βίδες (σύνδεση υποπλαισίου με πλαίσιο κτλ) αν είναι πειραγμένες. Αν δεις φαγωμένη βίδα σε καίρια θέση κάτι παίζει.
Έλεγχος του DOT των ελαστικών και σύγκριση με τα χιλιόμετρα και τα χρόνια της μοτό. Όταν σου λένε καινούρια λάστιχα 6 μηνών και κοιτάς το DOT και βλέπεις 1409 , ε δεν είναι και καινούρια. Πάντα κοιτάμε την αναλογία με τα χιλιόμετρα. Αν δεις και έιναι μηχανάκι με λίγα χλμ σε σχέση με το πόσο αντέχουν τα λάστιχα και έχει αλλάξει λάστιχα (όχι λόγω παλαιότητας) σημαίνει μάλλον ότι του έχει πιει λίγο το ζουμί.
Όπως είπαν και νωρίτερα, οι δίσκοι δεν έχουν λόγο να αλλαχτούν ούτε στις 20 ούτε στις 30000χλμ κτλ. Οπότε εκεί κάτι παίζει, έιτε κατεβασμένα χλμ, είτε στούκι, είτε στράβωμα από disc lock.
Και κάτι άλλο σημαντικό είναι όταν έχεις αποφασίσει ποιο μοντέλο θες, ψάχνεις να μάθεις από κατόχους του τι προβλήματα βγάζει και που πάσχει ( Γι αυτό σας έχω πρήξει ρε παίδες στο θρεντ του fazer!!! :winka: :winka: ) και ελέγχεις λίγο πιο προσεκτικά αυτά τα σημεία.
:beer: :beer:
Red Rider
08/11/2011, 09:22
Μα είναι δυνατόν να αγοράσεις μεταχειρισμένο μηχανάκι χωρίς να το κάνεις βόλτα?
Τι άλλο θα ακούσουμε:lol:
Ποιός άνθρωπος θα καταλάβει οτι το μηχανάκι "τραβάει" λίγο χωρίς βόλτα?
'Η του ύψους ή του βάθους..
Πιστεύω οτι 100-200 μέτρα αρκούν για κάποιον έμπειρο αναβάτη να αντιληφθεί κάποια βασικά "κουσούρια",και σε κάποιον σχετικά ελεγχόμενο χώρο.
Φυσικά αφού μας έχει δώσει ταυτότητες-διπλώματα,και πάντα μαζί με ένα φιλαράκι παρέα και την μηχανή του..
Αυτονόητα πράγματα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από panagath
Παιδιά ωραία τα λέτε!! Να προσθέσω και εγώ 2-3 παρατηρήσεις.
Ένα πράγμα που κοιτάζω είναι τις "σημαντικές" βίδες (σύνδεση υποπλαισίου με πλαίσιο κτλ) αν είναι πειραγμένες. Αν δεις φαγωμένη βίδα σε καίρια θέση κάτι παίζει.
Έλεγχος του DOT των ελαστικών και σύγκριση με τα χιλιόμετρα και τα χρόνια της μοτό. Όταν σου λένε καινούρια λάστιχα 6 μηνών και κοιτάς το DOT και βλέπεις 1409 , ε δεν είναι και καινούρια. Πάντα κοιτάμε την αναλογία με τα χιλιόμετρα. Αν δεις και έιναι μηχανάκι με λίγα χλμ σε σχέση με το πόσο αντέχουν τα λάστιχα και έχει αλλάξει λάστιχα (όχι λόγω παλαιότητας) σημαίνει μάλλον ότι του έχει πιει λίγο το ζουμί.
Όπως είπαν και νωρίτερα, οι δίσκοι δεν έχουν λόγο να αλλαχτούν ούτε στις 20 ούτε στις 30000χλμ κτλ. Οπότε εκεί κάτι παίζει, έιτε κατεβασμένα χλμ, είτε στούκι, είτε στράβωμα από disc lock.
Και κάτι άλλο σημαντικό είναι όταν έχεις αποφασίσει ποιο μοντέλο θες, ψάχνεις να μάθεις από κατόχους του τι προβλήματα βγάζει και που πάσχει ( Γι αυτό σας έχω πρήξει ρε παίδες στο θρεντ του fazer!!! :winka: :winka: ) και ελέγχεις λίγο πιο προσεκτικά αυτά τα σημεία.
:beer: :beer:
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ..............
Είδικά οί βίδες,άν ζοριστούν, λαιμού,μοτέρ κ.λ.π......φαίνονται άν έχουν πειραχτεί.
Κάποιες βγάζουν καί σκουριά όταν φύγει τό χρώμα ή ή έργοστασιακή βαφή.....
η βόλτα πάντα είναι θέμα διάθεσης του πωλητή αν δε θέλει να το δώσει δεν μπορείς να τον πιέσεις και αναλόγως πράτεις
εγώ πάντως στο τελευταίο που πήρα μου το δωσε του δώσα αυτό με το οποίο είχα πάει στο ραντεβού και κάναμε μια μικρή διαδρομή παρέα
αλλά έκοψε κι ο ένας τον άλλο σαν οκ πριν οπότε έπαιξε το "τσεκάρισμα" του ιδιοκτήτη που γράφετε παραπάνω, και για την ακρίβεια εκατέρωθεν ;)
δε ξερω ρε παιδια αλλα πολυ τραγικα τα παρουσιαζετε τα πραματα....
εγω ένα μηχανακι αγορασα το 2007, βολτα δικαβαλο με πηγε (και χωρις κρανη) 10.000km ειχε για 14 μηνες,
απο τοτε του εχω πιει το αιμα και γενικα ολα τα ζουμια του, τωρα λεει 70.000km και ειναι μια χαρα...
υγ. τα μηχανακια που πανε πιστα ειναι ισως και τα πιο προσεγμενα μηχανικα, μπορει να εχουν αρπαξει καμια ψιλη απο μοτερ ομως ειναι τα πιο πολλα χαρτι.
ο λογος? οι πιο πολλοι που ασχολουντε με το αθλημα το αγαπανε και κατ επεκταση και τα μηχανακια τους..
panagath
08/11/2011, 11:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Red Rider
Πιστεύω οτι 100-200 μέτρα αρκούν για κάποιον έμπειρο αναβάτη να αντιληφθεί κάποια βασικά "κουσούρια",και σε κάποιον σχετικά ελεγχόμενο χώρο.
Φυσικά αφού μας έχει δώσει ταυτότητες-διπλώματα,και πάντα μαζί με ένα φιλαράκι παρέα και την μηχανή του..
Αυτονόητα πράγματα.
Παιδιά κακά τα ψέματα, χωρίς βόλτα μπορεί να κρύψει πολλά κουσούρια η μηχανή. Δε λεω να το πάρω εγώ να το οδηγήσω απαραίτητα, ας παμε δικάβαλο με τον ιδιοκτήτη. Αν και αν την οδηγήσεις εσύ που αγοράζεις μπορείς να δεις και το τιμόνι πιο καλά κτλ.
Για παράδειγμα είδα ένα fz6 που μου έλεγε ο τύπος ότι είναι υπεράριστο μηχανικά με όλα του τα σέρβις κτλ, (είχε 2 πεσίματα ψιλά, όχι τπτ χοντρό , τουλάχιστον έτσι έλεγε) και το πήρα να το κανω μια βόλτα πάνω κάτω το στενό που έμενε, 100μ απόσταση δλδ. Βάζω 2α και απλά πατάω γκάζι να προχωρήσω (ούτε ανοίγματα ούτε τπτ, νέος είμαι ακόμα δεν έχω συνηθίσει σε τόσα άλογα) ε και ακούς ξαφνικά γκάπα γκούπα από το σασμάν.
Του λέω τι είναι αυτό μου κάνει "Δεν το έχω ξανακούσει". Επι τόπου καβάλησα το παπάκι μου και έφυγα.
Ένας άλλος μου έλεγε στο τηλέφωνο ότι η μηχανή δεν έχει ούτε γρατζουνιά, έχει 12000χλμ και έχει και ABS (τον ρώτησα 2-3 φορές για το ABS). Πάω εκεί, λεω αν είναι καθαρή την πήρα. Για ABS ούτε λόγος, η μηχανή φαινόταν ότι είχε κάνει πολύ περισσότερα χλμ από 12000 που έλεγε αυτός, αλλά αυτά τα 2 δεν ήταν τίποτα μπροστά στη ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΚΕΛΕΤΟ εκεί που πιάνει το υποπλαίσιο. Άκουσε τα καντηλάκια του που με κουβάλησε εκεί κάτω με ψέματα και έφυγα.
Αυτονόητα πράγματα.
ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.............ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ
Είναι εύκολο νά καταλάβει άν τό μηχανάκι έχει φάει στούκο χωρίς νά πάει βόλτα...!!
Κάποτε καί όχι τώρα φυσικά πού έχει προχωρήσει πολύ τό θέμα καλίμπρα,
τό 1982 παρακαλώ ,στούκαρα ένα 750 σέ πλαγιομετωπική μέ αύτοκίνητο
Σega 750 Υamaha...!!
Μού τό έφτιαξαν καί έζησα μαζί του άλλα 2 χρόνια πηγαίνοντας άπειρες έκδρομές
μέ τή γυναίκα μου καί φορτωμένος,σκηνή ρούχα,τά πάντα.......
ΟΥΤΕ ΕΣΤΡΙΒΕ............ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ άν άφηνες τά χέρια....!!
Όταν τό έδωσα αύτός πού τό πήρε τό γνώριζε ότι ήταν τρακαρισμένο.
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ
ΑΝ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΚΑΡΙΣΜΕΝΟ,
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΑΝΑ.....:rotflmao:
Έσύ περιμένεις δηλαδή νά δίνω έγώ τό Χαγιαμπούζα μου τώρα
πού τό πουλάω, βόλτα στόν καθένα
πού παρουσιάζεται καί δηλώνει άγοραστής....???
Έχω πουλήσει πολλά μηχανάκια κούκλε.
Τό μόνο πού έκανα ήταν νά τά βάλω έμπρός ΕΓΩ καί όχι ό άγοραστής.
Κανείς δέ μού ζήτησε,ούτε βόλτα,ούτε μηχανικό.
Ή κατάσταση τών μηχανών...??
Τά έχέγγυα πού τίς συνόδευαν...??
Ή όψη τού πωλητή.....?? όπως είπε καί κάποιος φίλος....??
Μάλλον όλα μαζί.
Άν πάντως έρχόσουν καί ζήταγες βόλτα...........θά σέ έστελνα....:lol:
Άν ήθελες νά τό πάω στόν όποιονδήποτε μηχανικό...??
ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ...........έγώ θά τό πήγαινα,αύτός θά τό έβλεπε,
μέσα στό μαγαζί του καί ούτε μέτρο έξω...!!!
ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ............ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.....!!!
Red Rider
08/11/2011, 11:51
Τerens καλά τα λές,αλλά μάλλον δεν κατάλαβες την τοποθέτηση μου.
'Ολα όσα λέω φυσικά,προυποθέτουν και ένα σοβαρό αγοραστή.
Φυσικά δέν θα δώσεις το busa σε ένα πιτσιρικά,ακόμα και αν έχει έρθει με το χρήμα στο χέρι..
Η ολική όμως άρνηση βόλτας σε αγοραστή είναι λάθος κατ'εμε.
Την ευπάθεια του πλαισίου και άλλων δόμικων στοιχείων μιάς μοτοσυκλέτας τις γνωρίζεις καλα νομίζω...λοιπόν με το μάτι θα δείς μόνο ένα σοβαρό χτύπημα..
Στατικά δέν είσαι ποτε 100% σίγουρος για το τι θα αντιμετωπίσεις μόλις καβαλήσεις..
Ειναι σάν να πουλάω μια τηλεόραση και να μήν αφήνω τον αγοραστή να την ανάψει:lol:
Φιλικά:beer:
Τerens καλά τα λές,αλλά μάλλον δεν κατάλαβες την τοποθέτηση μου.
'Ολα όσα λέω φυσικά,προυποθέτουν και ένα σοβαρό αγοραστή.
Φυσικά δέν θα δώσεις το busa σε ένα πιτσιρικά,ακόμα και αν έχει έρθει με το χρήμα στο χέρι..
Η ολική όμως άρνηση βόλτας σε αγοραστή είναι λάθος κατ'εμε.
Την ευπάθεια του πλαισίου και άλλων δόμικων στοιχείων μιάς μοτοσυκλέτας τις γνωρίζεις καλα νομίζω...λοιπόν με το μάτι θα δείς μόνο ένα σοβαρό χτύπημα..
Στατικά δέν είσαι ποτε 100% σίγουρος για το τι θα αντιμετωπίσεις μόλις καβαλήσεις..
Ειναι σάν να πουλάω μια τηλεόραση και να μήν αφήνω τον αγοραστή να την ανάψει:lol:
Φιλικά:beer:
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ............ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ
Δέ βρέθηκε κάποιος νά μού πεί θέλω βόλτα...!!
Άτυχές τό παράδειγμα ,πρώτον διότι μεταχειρισμένες τηλεοράσεις δέν είδα άκόμα νά
πουλιούνται,καί δεύτερον διότι τήν τηλεόραση άν τήν άνάψεις γιά νά δείς άν παίζει,
ΔΕ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ,ούτε θά φύγει,ούτε θά στουκάρει ,ούτε θά στή σπάσει κανείς.
Στόν πιτσιρικά δέν θά τό έδινα έτσι κι άλλιώς άν δέ μού έδειχνε τί ξέρει άπό μοτό...!!
Δέν θάθελα νά πουλήσω μία μοτό καί νά γίνω ύπαίτιος έστω καί μέ αύτόν τόν τρόπο
γιά νά πάθει κάποιος κακό.
ΘΑ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝΑ ΣΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΤΟΥ....!!
Προτιμώ νά ύποστώ τίς συνέπειες τής άπώλειας μιάς πιθανής πώλησης,
παρά νά δώσω τό μηχανάκι μου στόν όποιονδήποτε ΠΙΘΑΝΟ ΚΑΓΚΟΥΡΑ,
ρισκάροντας καί γιά λογαριασμού τού ΚΑΛΟΥ άγοραστή πού κάποια στιγμή
θά έρθει...!!
Τό φαντάζεσαι νά λειτουργούσαμε όλοι όπως ένας φίλος πού είπε παραπάνω
ότι θά τό πάρω νά τό σκίσω καμμιά 50αριά χιλιόμετρα νά δώ άμα θα σπάσει....??
Προστατεύω καί σένα κατά κάποιον τρόπο πού ψάχνεις ένα καλό μηχανάκι...!!
Τώρα άν έτυχε μιά περίπτωση όπως περίεγραψε κάποιος παραπάνω,
νά δούνε ό ένας τόν άλλον ,νά έχουν δύο συμβατικά μηχανάκια καί νά τά
άνταλλάξουν πηγαίνοντας μιά κοντινή βόλτα πλάι-πλάι, καί σιγά -σιγά,
μπράβο καί στά δύο τά παιδιά,είναι ότι καλύτερο.
Άλλά ό πύραυλος πού άμα βήξεις σουζάρει , ΔΕ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ....!!!
Τό προηγούμενο Χάγια μου πού τό είχα 4,5 χρόνια ,τό έδωσα σέ κάποιον
περίπου 35-37 χρονών πού δήλωσε ότι ξέρει καλά νά όδηγεί λέγοντας ότι
πρίν είχε R1 ,άλλά μάλλον θά είχε μικρή έμπειρία.
Άποτέλεσμα...??
Στήν πρώτη του πολύ γρήγορη βόλτα..........άλλάζοντας άπό 3η σέ 4η μέ πάνω
άπό 230-240 χιλιόμετρα τή στιγμή πού άφηνε τό τιμόνι γιά νά πιάσει συμπλέκτη
ΕΦΥΓΕ άπό τή μηχανή...!!
Ήταν τυχερός καί έζησε,τό μηχανάκι πήγε πάνω άπό μισό χιλιόμετρο μόνο του καί έπεσε
χωρίς μεγάλες ζημιές....!!
Καταλαβαίνω πολύ καλά λοιπόν τόν έντιμο καί σωστό άγοραστή,προτιμώ
όμως νά πάμε στό μάστορα του νά τό δεί ή στήν άντιπροσωπεία...!!!
kat arxin(os sini8os) grafete oti nane
to an ena mixanaki ine prosegmeno 8a to krini enas ebiros mixanikos i gnostis....apo toys diskoys lastixa marspie de fenode polla pragmata
gt bori enas diskos me 5k na exi perisoteri f8ora apo enan me 40k...lastixienia marpie se mia grigori bolta bori na kopoyn i kapoio lisimo bidas de simeni zimia mi grafete oti na ne....
genika ola afta poy lete ine iperbolika genika ke den ine sobara kritiria pou 8a diksoyn tin pragmatiki katastasi tis moto....
bori ena mixanaki na ine gratzoynismeno sti mia plevra epidi epese me 5xlm ke ena allo na ine pena epidi egine tropeto ke i asfalia toy plirose oti akoybise kenoyrio ke to plesio na ine 8eostrabo
kala to na dosis to mixanaki soy gia 50xlm na toy kani mlkies o allos gia na di ama 8a spasi ine apla anekdoto....
osi 8elete na parete ena mixanaki ke 8elete na iste bebeoi gia tin katastasi toy brite ena kalo ebiro mastora na to koitaksi....na dei an ine se KALI katastasi(afto exi simasia sto metaxirismeno oxi to ti xrisi toy ekane o allos prin) kai meta to pernete....so simple
mia bolta bebea apo ton agorasti prin to pari epibalete ine e8imotipiko eksaloy....
...
+osa goustaris!!!!
kat arxin(os sini8os) grafete oti nane
to an ena mixanaki ine prosegmeno 8a to krini enas ebiros mixanikos i gnostis....apo toys diskoys lastixa marspie de fenode polla pragmata
gt bori enas diskos me 5k na exi perisoteri f8ora apo enan me 40k...lastixienia marpie se mia grigori bolta bori na kopoyn i kapoio lisimo bidas de simeni zimia mi grafete oti na ne....
genika ola afta poy lete ine iperbolika genika ke den ine sobara kritiria pou 8a diksoyn tin pragmatiki katastasi tis moto....
bori ena mixanaki na ine gratzoynismeno sti mia plevra epidi epese me 5xlm ke ena allo na ine pena epidi egine tropeto ke i asfalia toy plirose oti akoybise kenoyrio ke to plesio na ine 8eostrabo
kala to na dosis to mixanaki soy gia 50xlm na toy kani mlkies o allos gia na di ama 8a spasi ine apla anekdoto....
osi 8elete na parete ena mixanaki ke 8elete na iste bebeoi gia tin katastasi toy brite ena kalo ebiro mastora na to koitaksi....na dei an ine se KALI katastasi(afto exi simasia sto metaxirismeno oxi to ti xrisi toy ekane o allos prin) kai meta to pernete....so simple
mia bolta bebea apo ton agorasti prin to pari epibalete ine e8imotipiko eksaloy....
ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕΣ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ
Έχει άνοιχτεί τό μοτέρ,ή ένα πού δέν τό άκούμπησε κανείς...??
Άν μάλιστα ή έταιρία σού γράφει γιά παράδειγμα ότι βλέπουμε
βαλβίδες στίς 48000κμ. καί σένα στό πουλάνε ντεμέκ στίς 20000κμ.
δέ θά άναρωτηθείς γιά τίποτε άν καταλάβεις ότι οί βίδες προδίδουν
ΟΤΙ ΑΝΟΙΧΤΗΚΕ...??
ΕΥΓΕ............γράφω ότι νάναι.....!!!
Άκου καί κάτι γιά τά μαρσπιέ νά μαθαίνεις.
Ύπάρχουν καί μαρσπιέ μονοκόμματα πού πιάνουν μέ σίδερο πάνω στό ύποπλαίσιο.
Άν αύτό τό μαρσπιέ τσακίσει άπό χτύπημα λόγω πτώσης ή θέλει βάψιμο γιατί
θά σκάσει τό χρώμα ή άν τό άφήσεις............
θά βγάλει σκουριά.....!!
Είναι ένας άπλός τρόπος νά δείς άν ή μοτό έπεσε....!!!
Έπίσης έξήγησε μας μιά καί μάς είπες ότι σημασία έχει ή κατάσταση του νά είναι KALI,
όπως είπες καί όχι τί ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ......
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...........
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ.......Ο ΠΡΩΗΝ...?:rotflmao:
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΕΔΩ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ...??
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ....??
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΤΟ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΜΟΤΟ....??
Άν λοιπόν έγώ γράφω ότι νάναι...........
ΕΣΥ...........ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ...??
devil's animal
08/11/2011, 21:06
κανεις δεν εδωσε σημασια σε αυτο που εγραψα:
δεν θα εισαι ποτε σιγουρος για ενα μεταχειρισμενο μοτερ αν δεν το ανοιξεις...
συνεχιστε τα γραφικα σας και μεινετε με το φτωχο σας μυαλο να νομιζετε οτι θα καταλαβει ενας εμπειρος μηχανικος ποσα χλμ μπορει να εχει το μοτερ ή ποια χρηση ειχε απο τον προηγουμενο μονο ακουγωντας το.
τα motorkote, τα χοντρα γρασα και (παλιοτερα) το ψιλο πριονιδι εδινε και επαιρνε μεσα στα μοτερ...
επισης αν θελεις να πουλησεις και εισαι σιγουρος για το "εμπορευμα" σου δινεις δοκιμη. το ποσο μεγαλη θα ειναι και τι θα κανει ο αλλος μπορει να συμφωνηθει. μεγαλα παιδια ειμαστε...
αντε να δουμε που θα καταληξετε με το να λετε για μαρσπιεδες, μανετες, τακακια και λοιπα γραφικα...
:rotflmao: :rotflmao:
Πανοπτικός
08/11/2011, 21:19
συνεχιστε τα γραφικα σας και μεινετε με το φτωχο σας μυαλο...
Διαφωτισε μας τωρα που σε βρηκαμε ευκαιρο...
Αν το "ανοιξεις" θα ξερεις τι χρηση εκανε ο προηγουμενος ? :dizzy:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
...
den anaferomoyn se sena giati de diabazo pote ta minimata soy mias ke ise aniati periptosi :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
devil's animal
08/11/2011, 23:59
Διαφωτισε μας τωρα που σε βρηκαμε ευκαιρο...
Αν το "ανοιξεις" θα ξερεις τι χρηση εκανε ο προηγουμενος ? :dizzy:
αν ανοιχτει το μοτερ ενας εμπειρος μηχανικος θα δει ποση φθορα υπαρχει και που και θα καταλαβει τι παιζει...
μπορει ακομα ακομα να μετρησει συμφωνα με το manual, ανοχες κλπ....
αν το μηχανακι π.χ. δεν ζεσταινοταν ποτε και εφευγε με κοφτες, και εχει κανει ετσι καποιες δεκαδες χιλ χλμ, καποια φθορα σε καποια συγκεκριμενα σημεια θα την εχει.
που διαφωνεις σ'αυτο?:confused:
den anaferomoyn se sena giati de diabazo pote ta minimata soy mias ke ise aniati periptosi :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
EΓΩ ΠΑΛΙ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ..............:rotflmao: :rotflmao:
.................................................................................................... ........................................................
an ine se KALI katastasi(afto exi simasia sto metaxirismeno oxi to ti xrisi toy ekane o allos prin) kai meta to pernete....so simple
.................................................................................................... ........................................................
Άλλά τί διαβάζω..............:lol: :lol:
Όποιος τό κατάλαβε αύτό,άς μάς τό έξηγήσει.
Καβάφη διάβασα,Καρυωτάκη διάβασα, Ρίτσο διάβασα,Έλύτη διάβασα..........
ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ............
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑ....!!!
κανεις δεν εδωσε σημασια σε αυτο που εγραψα:
συνεχιστε τα γραφικα σας και μεινετε με το φτωχο σας μυαλο να νομιζετε οτι θα καταλαβει ενας εμπειρος μηχανικος ποσα χλμ μπορει να εχει το μοτερ ή ποια χρηση ειχε απο τον προηγουμενο μονο ακουγωντας το.
τα motorkote, τα χοντρα γρασα και (παλιοτερα) το ψιλο πριονιδι εδινε και επαιρνε μεσα στα μοτερ...
επισης αν θελεις να πουλησεις και εισαι σιγουρος για το "εμπορευμα" σου δινεις δοκιμη. το ποσο μεγαλη θα ειναι και τι θα κανει ο αλλος μπορει να συμφωνηθει. μεγαλα παιδια ειμαστε...
αντε να δουμε που θα καταληξετε με το να λετε για μαρσπιεδες, μανετες, τακακια και λοιπα γραφικα...
:rotflmao: :rotflmao:
ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.............
Σίγουρος δέν είσαι ούτε όταν σού φέρνει ή μαμή τό παιδί σου
άν δέν τό δείς νά μεγαλώνει καί νά σού μοιάζει...!!
Όλα αύτά πού γράψαμε καί γώ καί άλλα παιδιά,είναι γιά νά βοηθήσουν
όσο μπορούν νά βοηθήσουν ώστε νά κάνει κάποιος μιά άγορά
περιορίζοντας στό δυνατόν τίς πιθανότητες νά πάρει ένα σκάρτο μηχανάκι...!!
Δέν άπευθύνομαι μόνο σέ σένα άλλά σέ όλους όσους λένε γιά νά λένε....!!
Τό ότι ύπάρχουν χίλια τρύκ γιά νά ξεγελάσει κάποιος τόν άγοραστή
πουλώντας ένα μάπα μηχανάκι είναι γνωστό.....!!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ...........ό πωλητής.
Κάτι θά τού ξέφυγε,κάτι δέ θά κάθεται καλά άν λέει ψέμματα.
Άν τό πράμμα βρωμάει κάπου θά πιαστεί.
Άφού λοιπόν κάποιος πού άγοράζει ,δεί όλα αύτά, ΤΟΤΕ ΑΣ ΤΟ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ
καί στό μηχανικό,τότε καί μόνο τότε άν περνάει αύτά τά τέστ πού γράψαμε.
Γιά νά μή χάνετε τό χρόνο σας καί νά μήν πληρώνετε τζάμπα μηχανικό...!!!
Δέ νομίζω ότι κάποιος θά δεχτεί ούτε νά τό δώσει γιά βόλτα 50 κμ. ούτε ότι
θά κάτσει νά τό λύσει κάποιος μηχανικός.....!!!
ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ ΑΥΤΑ....??
ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ....??
Έπίσης ό μηχανικός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΑΡΙΝΑΣ....!!
Καί μπορεί νά μήν πάρει πρέφα κάποια στούκα...!!
Άν μία μοτό μεταχειρισμένη συγκεντρώνει όλα τά στοιχεία αύτά πού γράψαμε,
άπό βιβλίο σέρβις έγκυρου συνεργείου μέχρι άκόμα καί τό μαρσπιέ πού γράψαμε,
τό πάμε καί μιά βόλτα στό μηχανικό μας............
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ....!!
Μέσα στό μοτέρ κανένας δέν είναι....!!
Άγοράζοντας μηχανάκια πήρα στό χέρι ένα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ BLACKBIRD 2003 ΨΕΚΑΣΤΟ,
στά 600 μόλις κμ. άπό μπαταρία ντεμέκ,μετά άνορθωτή,πηνία καί πάει λέγοντας...!!
Ένα παπάκι δέ ΜΟDENAS πού έδωσα,γνωστό ώς άθραυστο μηχανάκι ,στά 8000κμ.
στόν έπόμενο άγοραστή έβγαλε μπιέλλα...!!
Έπίσης άγορασμένο όλοκαίνουργιο..!!
Λάδια ,ξύδια όλα τέλεια καί χρήση σούπερ νορμάλ...!!
ΑΣΤΟΧΙΑ ΥΛΙΚΟΥ...??
Αύτά τά γράφω γιά νά δείς ότι ούτε στά καινούργια είσαι σίγουρος γιά τίποτε.....
Έμείς λοιπόν κάνουμε ότι μπορούμε.........ψάχνοντας τό πρός άγοράν μηχανάκι,
τό πάμε συνεργείο ,καί μετά κάνουμε καί μιά προσευχή....!!
TO ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΣΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ
ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΕ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ....!!!
Αύτό δέν πρέπει νά τό ύπολογίσεις στήν τιμή άγοράς...??
Άν μή τί άλλο θά έχεις μιά σαφή είκόνα.
Τό πήρες π.χ. 5000 εύρώ καί θές άλλα 700-800 γιά σέρβις,λάδια ,φίλτρα,
άλυσίδα,λάστιχα κ.λ.π.....
Δέν πρέπει νά τά έχεις ψάξει γιά νά τά συνυπολογίσεις στήν τιμή άγοράς
ώστε νά τό παζαρέψεις....??
Πρέπει νά πάρεις γουρούνι στό σακκί καί μετά νά φάς τήν κρυάδα τής
δήθεν εύκαιρίας πού βρήκες...??
ΕΔΩ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.........
Ή ίδανική είναι νά έχεις πετύχει πωλητή πού τό προσέχει μέχρι τελευταία στιγμή,
διότι παράλληλα προσέχει τόν έαυτό του.
Ή δεύτερη είναι ότι έπειδή έχει στό μυαλό του τήν πώληση,νά άποφεύγει νά ρίξει
χρήμα ,σού λέει άς τά χώσει ό έπόμενος.
Ή τρίτη καί πιό ΠΟΝΗΡΗ είναι τό νά άκούτε ότι έκανα τό ένα ,έκανα τό άλλο,
όλα τά έφτιαξα καί τώρα τό δίνω.
Τά έφτιαξε γιά νά τό δώσει....??
ΕΔΩ ΠΡΟΣΟΧΗ, ίσως κάτι κρύβει τό θέμα μας.
Προσπαθεί νά συμμαζέψει τό μηχανάκι πού έχει κάποιο χοντρό πρόβλημα
δελεάζοντας τόν άγοραστή μέ κάποια λαμπερά πράμματα,γιά νά μή μπεί
στόν κόπο ό άγοραστής νά τό πολυψάξει......!!
Άμα λοιπόν άκούτε ,έκανα τό ένα ,έκανα τό άλλο καί ξαφνικά άφού τά έκανα
όλα αύτά άποφάσισα νά τό δώσω άμέσως μετά...............
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ....!!!
Μερικά παλικαρόπουλα,άς κόψουν τή μαγκιά.
Έδώ γράφουμε γιά νά βοηθήσουμε κάποιους πιό νέους καί πιό άπειρους.
Όποιος θέλει νά πουλήσει πνεύμα άς ψάξει έκεί πού τό άγοράζουν.....
Κοκορομαχίες γιά γελοίους............ύπάρχουν καί άλλού πολλές.
Δέν άφορά έσένα αύτό.
είπαμε....
πρωτα κοιταμε τον πωλητή και μετα το μηχανακι
υπαρχουν φορες που μονο το φερσιμο και οι αντιφασεις του πωλητή μπορουν να σε διωξουν χωρις να δεις καν το μηχανακι:winka:
devil's animal
09/11/2011, 09:23
στα περισσοτερα που λες συμφωνω αλλα σε αυτα τα 2 νομιζω οτι εισαι λαθος...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
Έπίσης ό μηχανικός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΑΡΙΝΑΣ....!!
Καί μπορεί νά μήν πάρει πρέφα κάποια στούκα...!!
............................................
Αύτό δέν πρέπει νά τό ύπολογίσεις στήν τιμή άγοράς...??
Άν μή τί άλλο θά έχεις μιά σαφή είκόνα.
Τό πήρες π.χ. 5000 εύρώ καί θές άλλα 700-800 γιά σέρβις,λάδια ,φίλτρα,
άλυσίδα,λάστιχα κ.λ.π.....
Δέν πρέπει νά τά έχεις ψάξει γιά νά τά συνυπολογίσεις στήν τιμή άγοράς
ώστε νά τό παζαρέψεις....??
Πρέπει νά πάρεις γουρούνι στό σακκί καί μετά νά φάς τήν κρυάδα τής
δήθεν εύκαιρίας πού βρήκες...??
ο μηχανικος ΠΡΕΠΕΙ να μπορει να διακρινει μια στουκα. και δεν εννοω στουκα που να εχει παρει το πλαισιο, αλλα και στουκα που να γδαρθηκαν τα πλαστικα και να τα εβαψε ο αλλος....
μου εχει τυχει να μου δειξει σημεια μηχανικος που φαινεται οτι τα πλαστικα ειχαν ξαναβαφτει...
επισης ανεπαισθητη διαφορα στο χρωμα καποιου καπακιου ή καποιου πλαστικου σε σχεση με τα ηδη υπαρχον επανω. δλδ συ λεει ο αλλος ειναι ατρακαριστο -αγρτζουνιστο και πας εσυ και βλεπεις το μουτρο και ειναι λιιιγο πιο μαυρο απο τα αλλα πλαστικα. ε, την εχει φαει και εχει μπει καινουργιο. αλλα αυτο το λιιιγο εσυ δεν μπορεις να το δεις. μαυρο το ενα, μαυρο και το αλλο. ο μηχανικος ομως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ.
επισης νομιζω οτι στα μεταχειρισμενα ισχυει (για τον αγοραστη) ενας αγραφος νομος οτι οταν παιρνει κατι του αλλαζει οπως και δηποτε τα αναλωσιμα υγρα του. δλδ λαδια, φιλτρο λαδιου, νερα, υγρα φρενων.
απο 'κει και περα βλεπει σε τι κατασταση ειναι τα λαστιχα, τα αλυσιδογραναζα, τα τακακια κλπ και πραττει αναλογως..
ασχετα το τι θα του εχει πει αυτος που στο πουλησε. μπορει το μηχανακι να ειναι αριστο και να ορκιζεται ο αλλος οτι αλλαξε λαδια πριν 1 βδομαδα. δεν θα ειναι ποτε σιγουρος για το αν λεει αληθεια... οποτε δινει ενα πενηνταρικο (και μπορει να λεω και πολλα) για ολα αυτα και ειναι ησυχος.
Ρε μαγκες δεν πατε να αγορασετε κανα καινουργιο μηχανακι να εχετε και το κεφαλι σας ησυχο και την εγγυηση?
Διαβαζω τοση ωρα και ακουω για ελεγχους απιστευτους που οποιος εχει πουλησει ακομα ακομα και παπακι καταλαβαινει οτι ειναι τελειως εκτος πραγματικοτητας!
Η αγορα μεταχειρισμενου εμπεριεχει κι ενα ρισκο,οποιος δεν ειναι διατεθιμενος να το αναλαβει υπαρχουν και οι αντιπροσωπιες...
Οσο για βολτες για σκισιμο η' ελεγχοι που ενας μηχανικος θελει καμια βδομαδα να τους κανει απλα δε σχολιαζω!
Δες το μηχανακι,πηγαινε το στο μηχανικο σου,βαλε αυτον να στο κανει βολτα (πολυ σημαντικο) και αναλογως πραξε
SO SIMPLE
Η αιώνια συζήτηση για την αγορά του μεταχειρισμένου....Ας πω κι εγώ την παπαριά μου για το τελευταίο μηχανάκι που πήρα το καλοκαίρι .
Ο πωλητής λίγο πριν τα 60 που το πουλά για να φύγει Αυστραλία (ναι, καλά μεγάλε...). Όταν τον συνάντησα τον συμπάθησα αμέσως και όσο μιλάγαμε στην είσοδο της πολυκατοικίας πέρναγε κόσμος και του'λεγε "έλα ρε φίλε, τα'μαθα, φεύγεις, γιατί, πως κλπ". 1-0
΄Ηθελα μηχανάκι 1ο χέρι, ναι μου λέει στο τηλέφωνο, στο σπίτι μου λέει πρώτα το'χα γράψει σ'ενα φίλο γιατί φοβόμουν την εφορία μπλα μπλα (τη συγκεκριμένη δικαιολογία όπως και "το'χε ένας θείος/κολλητός πριν από μένα" την έχω ακούσει άπειρες φορές). Με ανέβασε σπίτι του, τιμολόγιο αγοράς και βιβλίο σέρβις στο όνομά του. 2-0
Μου το δωσε με επιφύλαξη μια βολτίτσα 5 λεπτά. Ντρεπόταν να μου ζητήσει ταυτότητα, του την έδωσα μόνος μου. Το μηχανάκι μου φάνηκε ΟΚ. 3-0
Το πήγα συνεργείο, το έκαναν βόλτα, μου είπαν συν και πλην, μου πρότειναν "πάρτο". 4-0
Ήταν το καλύτερο που βρήκα, το πλήρωσα εν γνώση μου καμιά 500αριά ευρώ παραπάνω. 4-1
Αρχικά δημιουργήθηκε από teo_g7
Ρε μαγκες δεν πατε να αγορασετε κανα καινουργιο μηχανακι να εχετε και το κεφαλι σας ησυχο και την εγγυηση?
Διαβαζω τοση ωρα και ακουω για ελεγχους απιστευτους που οποιος εχει πουλησει ακομα ακομα και παπακι καταλαβαινει οτι ειναι τελειως εκτος πραγματικοτητας!
Η αγορα μεταχειρισμενου εμπεριεχει κι ενα ρισκο,οποιος δεν ειναι διατεθιμενος να το αναλαβει υπαρχουν και οι αντιπροσωπιες...
Οσο για βολτες για σκισιμο η' ελεγχοι που ενας μηχανικος θελει καμια βδομαδα να τους κανει απλα δε σχολιαζω!
Δες το μηχανακι,πηγαινε το στο μηχανικο σου,βαλε αυτον να στο κανει βολτα (πολυ σημαντικο) και αναλογως πραξε
SO SIMPLE
+1200
Τα είπες όλα και σωστά. Νισάφι πια με τους κατά φαντασίαν μηχανικάουες που έχουν άποψη για όλα.
Βλέπεις το μηχανάκι, αν σου αρέσει ζητάς ευγενικά να το πας μια βόλτα (εγώ προσωπικά μόνο παπί έχω δώσει και δεν ήμουν επάνω, σε όλα τ' άλλα μηχανάκια που πούλησα πήγα εγώ βόλτα τον αγοραστή), και μετά στο συνεργείο της εμπιστοσύνης του αγοραστή. Ο μάστορας το βάζει μπροστά, το ακούει όσο θέλει, το κοιτάει όσο θέλει και παίζει με το γκάζι. Βόλτα ειδικά ο μάστορας :nono: :nono: :nono: .
Σου αρέσει, το παίρνεις, δεν σου αρέσει τι να κάνουμε, και πάλι φίλοι.
Και μη βρεθεί κανείς κακοήθης και πει ότι πουλάω τη "Χοντρή" τόσον καιρό και ακόμα δεν την πούλησα. Η χοντρή ουσιαστικά δεν πωλείται, είναι σε αγγελία για άλλους λόγους. Άλλωστε για να γίνει αγοραπωλησία πρέπει να συμφωνούν και πωλητής και αγοραστής, οπότε εγώ που πουλάω βάζω τους δικούς μου όρους, αν σου κάνει το μηχανάκι και συμφωνείς με τους όρους μου, οκ, αλλιώς πας αλλού.
Πανοπτικός
09/11/2011, 12:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Η χοντρή ουσιαστικά δεν πωλείται, είναι σε αγγελία για άλλους λόγους.
Νομιζα κοροιδευες :bigcry: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: διπλα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=123389&perpage=15&pagenumber=3)
Νομιζα κοροιδευες :bigcry: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: διπλα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=123389&perpage=15&pagenumber=3)
Όχι ρε φίλε, ζω ένα δράμα.
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από teo_g7
SO SIMPLE
+1000
Πες τα ρε φιλε.
Και παλι με τον μηχανικο ουσιαστικα πετυχαινεις ενα τυπικο ελεγχο ,τιποτα παραπανω.Αν νομιζει καποιος οτι πετυχαινει τιποτα παραπανω ,ας βαλει τον μηχανικο να υπογραψει ενα χαρτι οτι εγγυαται αυτος για οτι παθει το μηχανακι.
Ακόμα ενα εργαλειο ειναι και η δυναμομέτρηση στα τελευταια σταδια της διαδικασίας.
Το βασικότερο που εχει να κανει ενας αγοραστής ειναι να έχει υπομονή. Και αν δεν εχει να την βρει. Η ανυπομονησια ειναι κακος συμβουλος στην "ευκαιριαρα" που ως συνηθως κρυβει τις παγιδες.
Όλα τα αλλα που αναφερετε ειναι υποκειμενικότατα. Απο την αξυριστη φατσα του πωλητη μεχρι τον "εμπιστο" μηχανικό σας.
Καλό ειναι ενα μηχανάκι να δοκιμαστεί στο τεραιν και σκοπο που φτιάχτηκε. Ειτε ειναι εντουρο, ειτε SS ειτε ον οφφ κλπ... αλλες καταπονησεις και ιδιαιτεροτητες το κάθε μηχανάκι για να υπάρχει κοινός μπουσουλας προσοχης.
Καλο ειναι να εχουμε διαβασει αρκετα για το συγκεκριμενο μοντέλο. Ιδιως σε αμερικανικα φορουμ που θα που ολη την αληθεια λογω κουλτουρας και χαζομαρας. Ξερετε ποσα μηχανακια τραβανε δεξια συνηθως απο την παραγωγή τους; Απο καινούργια λεμε...
Το βασικότερο για μενα ειναι να ξερεις τον πωλητη. Να εχεις κοινους γνωστούς. Να ξερεις πανω κατω την ιστορια της μηχανης. Και ας το πληρωσεις 2-3 κατοσταρικα παραπανω.... απο τον καθε μαγαζατορα που εγγυαται και καλα, χιλιες φορές... νομικα αν ψαχτειτε υπαρχουν δικλειδες αναστροφης πωλησης αν μπορεις να αποδειξεις υπαιτιότητα... θυμαμαι που λεγαν οι νομικοι του φορουμ σε αλλο θρεντ :lol: :lol: :lol:
2δρχ
DoctoR_k6
09/11/2011, 14:18
Η καλθτερη λυση του καινουριου την ξερουμε ολοι!!(οχι οτι εκει δεν μπορει να σου κατσει καμια κεντα και να την φας...)
Αν δεν πολυγνωριζεις πολλα πολλα πας σε ενα φιλο μηχανικο καλυτερα να το κοιταξει!
Για μενα τα αναλωσιμα δεν δειχνουν χιλιομετρα.Αν ο αλλος το εχει σε καλη κατασταση κ θελει να το κρυψει θα το κανει!
Αντε να δεις την ταπα των λαδιων περιμετρικα αν εχει φυγει χρωμα απο τον κινητηρα πο βαζουμε τα λαδια...ενδεικτικα σε πολλους που γνωριζω μετα απο 15000-20000 αρχιζει κ φευγει απο εκει.
Δες καμια φλατζα στο ψευτοκαπακο αν φαινεται "καθαρη" απο σχετικη αλλαγη.Αν ειναι βρωμικα το χασαμε κ αυτο.
Κατα τ αλλα δεν μπορεις να δεις κ πολλα αν ο αλλος εχει αλλαξει λαδια,αλυσιδογραναζα,λαστικα κλπ...
Ψαξε κ απο γνωστους που ξερουν τους ιδιοκτητες και τι εχουν κανει-οδηγηση!!
Κουραγιο...(Δυσκολο η αγορα μτχ):beer:
MOY ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΑΤΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ............
Πού είχε τήν άποψη,.................
ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ...??.......................ΚΟΨΕΙ ΚΕΦΑΛΙ......!!!
Δέ χρειάζεται καί πολύ ευφυία γιά νά καταλάβει κάποιος ότι ή καλύτερη λύση είναι τό καινούργιο
παρότι μούτυχε κι αύτό....!!
Συμφωνήσατε μέ τή έξυπνάδα πού πέταξε...??
Έδώ μιλάμε όμως γιά τόν πολύ κόσμο πού ή τσέπη του δέν άντέχει.
Έδώ μιλάμε γιά κάποιον ,καί είναι πάρα πολλοί πού θέλει νά δώσει τό παλιό του
πού δέν φεύγει πιά σέ άνταλλαγή μέ καινούργιο.
Πολλά μηχανάκια είναι πλέον σέ προσφορά καί τά μαγαζιά ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ μεταχειρισμένα
σέ άνταλλαγή μέ καινούργιο.
Έπίσης μιλάμε γιά όλους αύτούς πού θέλουν νά βολευτούν μεταξύ τους
ίδιώτης πρός ίδιώτη καί νά άποφύγουν τούς παππάδες...!!
Τό ποσοστό τών μεταχειρισμένων πού διακινούνται σέ σχέση μέ τά καινούργια
ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
Συνεπώς ύπάρχει πολύ μεγάλο ένδιαφέρον γιά τήν κουβέντα.
Μπορεί κάποιους νά τούς χαλάει γιά δικούς τους λόγους.
Άς παρακολουθήσουν χωρίς ΠΑΠΑΡΙΕΣ....!!
Όλα αύτά πού γράφτηκαν έδώ μέσα γιά τόν έλεγχο μιάς μοτό
δέν θέλουν ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ....!!!
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ....!!
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΠΑΠΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΤΟΙΑ.....!!!
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ....!!
Άρκετοί άφήσατε ύπονοούμενα ότι όλοι έμείς πού τά ψάχνουμε θέλουμε
2 βδομάδες γιά νά τά δούμε καί είναι μάταιο.....!!!
ΛΑΘΟΣ............
ΥΠΑΡΧΟΥΝ 1000 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ.....!!!
ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ.....!!!
ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΟ ΕΔΩΣΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΧΩΣΑ ΚΑΙ 2000 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ....!!!
ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ....!!!
ΕΙΧΕ ΕΠΑΝΩ 600 ΜΟΛΙΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ....!!
Καί άφού τό περάσετε άπό το δικό σας κόσκινο,όσο μπορεί καί ξέρει ό καθένας
δώστε καί 20-30 εύρώ σέ κάποιον μηχανικό πού έμπιστεύεστε,
άλλα 10 λεπτά...!!!
Δέν ύπάρχει λόγος κάθε μηχανάκι πού σάς άρέσει νά τό τρέχετε στό μηχανικό,
πάτε αύτό πού νομίζετε μέ τίς γνώσεις σας ότι είναι όκέυ...!!!
ΠΟΤΕ ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΤΟ ΣΑΣ.........
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ...!!
ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΛΟΠΗΣ....!!
Κατά τά άλλα είπαμε 100 φορές ότι τό μεταχειρισμένο έμπεριέχει καί μεγάλο ρίσκο.
Όσο λοιπόν περισσότερα πράγματα άπό αύτά πού γράψαμε έλέγξετε
καί είναι έντάξει τόσο περιορίζετε τό ρίσκο στήν άγορά.
Προσωπικά μετά άπό τόσα χρόνια,μπορώ νά διακρίνω άν κάτι βρωμάει.
Τό πώς θά άξιολογήσει ό καθένας τά δεδομένα μιάς μεταχειρισμένης μοτό
είναι θέμα πείρας.
Δέν ύπάρχει λόγος κάθε φορά πού προσπαθούμε κάποιοι παλαιότεροι
μέ τήν έμπειρία νά βοηθήσουμε,
νά μετατρέπεται ή κουβέντα σέ χώρο άντιπαράθεσης,
ή μέρος όπου πετάγονται έξυπνες άτάκες γιά νά δείξει ό καθένας
τό πνεύμα του...!!
Άς βοηθήσουμε αύτούς πού θέλουν νά κάνουν μιά άγορά καί είναι πιό άπειροι.
Άς γράφουν αύτοί πού έχουν νά γράψουν κάτι.
Κανείς δέν είναι μηχανικάουα...!!
Όλοι μαθαίνουμε.
Ή κουβέντα πρέπει νά γίνεται γιά νά μάθουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, καί όχι
γιά νά πετάμε τίς ..................
ΕΞΥΠΝΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΜΑΣ......!!!
Άν κάποιος νομίζει ότι γράφουμε βλακείες καί άποπροσανατολίζουμε άσκόπως
καί ματαίως,άς μάς θέσει τά έπιχειρήματα του καί όχι
τίς άτάκες, ΠΑΡΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ή ΘΕΣ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ γιά νά τά ψάχνεις όλα αύτά.
Δέν έχω τίποτε μέ κανέναν,
άπαντήστε έπί τής ούσίας,θάναι πολύ καλύτερο,κι άφήστε έμένα.......
στα περισσοτερα που λες συμφωνω αλλα σε αυτα τα 2 νομιζω οτι εισαι λαθος...
ο μηχανικος ΠΡΕΠΕΙ να μπορει να διακρινει μια στουκα. και δεν εννοω στουκα που να εχει παρει το πλαισιο, αλλα και στουκα που να γδαρθηκαν τα πλαστικα και να τα εβαψε ο αλλος....
μου εχει τυχει να μου δειξει σημεια μηχανικος που φαινεται οτι τα πλαστικα ειχαν ξαναβαφτει...
επισης ανεπαισθητη διαφορα στο χρωμα καποιου καπακιου ή καποιου πλαστικου σε σχεση με τα ηδη υπαρχον επανω. δλδ συ λεει ο αλλος ειναι ατρακαριστο -αγρτζουνιστο και πας εσυ και βλεπεις το μουτρο και ειναι λιιιγο πιο μαυρο απο τα αλλα πλαστικα. ε, την εχει φαει και εχει μπει καινουργιο. αλλα αυτο το λιιιγο εσυ δεν μπορεις να το δεις. μαυρο το ενα, μαυρο και το αλλο. ο μηχανικος ομως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ.
επισης νομιζω οτι στα μεταχειρισμενα ισχυει (για τον αγοραστη) ενας αγραφος νομος οτι οταν παιρνει κατι του αλλαζει οπως και δηποτε τα αναλωσιμα υγρα του. δλδ λαδια, φιλτρο λαδιου, νερα, υγρα φρενων.
απο 'κει και περα βλεπει σε τι κατασταση ειναι τα λαστιχα, τα αλυσιδογραναζα, τα τακακια κλπ και πραττει αναλογως..
ασχετα το τι θα του εχει πει αυτος που στο πουλησε. μπορει το μηχανακι να ειναι αριστο και να ορκιζεται ο αλλος οτι αλλαξε λαδια πριν 1 βδομαδα. δεν θα ειναι ποτε σιγουρος για το αν λεει αληθεια... οποτε δινει ενα πενηνταρικο (και μπορει να λεω και πολλα) για ολα αυτα και ειναι ησυχος.
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.............ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΦΩΝΙΑ
Μάλλον δέν κατάλαβες τό πνεύμα μου,τό ίδιο πράμμα λέμε.
Έλεγχος καί ύπολογισμός ένός σέρβις πού θά κάνεις σίγουρα άσχέτως
τό τί σού λέει ό πωλητής έκτός άν φαίνεται σέ βιβλίο σέρβις τής
άντιπροσωπείας,παράδειγμα πουλάω τό Χάγια μου καί φαίνονται μέ σφραγίδα
τής Σουζούκι ότι θέλει σέρβις στίς 12000κμ. καί τώρα έχει 11000,
τί θά κάνεις...??
Θά πάς στίς 11000...??
Κάντο άλλά θάναι τζάμπα χρήμα σέ λάθος χρονική στιγμή,χαλάς καί τή ρέγουλα
τών σέρβις...!!
Στό πρώτο πού διαφωνείς ....................
φυσικά καί πρέπει ένας καλός μηχανικός νά διακρίνει σημάδια πτώσης,βαψίματος κ.λ.π....
Άλλά λέω ότι δέν είναι αύτή ή κυρίως δουλειά του καί μπορεί νά τού ξεφύγει.
Μπορεί γιά παράδειγμα νά είναι ένα νέο παιδί πού έκανε όλα τά σεμινάρια
νά λύνει καί νά δένει ένα μοτέρ μέ κλειστά μάτια,άλλά νά μήν έχει έμπειρία
στά στραπάτσα.
Λέω λοιπόν ότι μπορεί νά τού διαφύγει άν δέν είναι γενικά έμπειρος
ένα χτύπημα.
Έχεις κολλητό νά δουλεύει σέ καλίμπρα...??
Είναι ή τέλεια λύση...!!
Άμα δείς τί σκουπίδια γίνονται μηχανάκια καί κυκλοφορούν ξανά στούς δρόμους
ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟ...!!
Άν έβλεπες πώς έρχονται στά ίσια τους κάποια πλαίσια άλουμινίου,
θά έλεγες ότι αύτοί πού τά διορθώνουν , ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ...!!
Γιατί άντε τό σίδερο έρχεται,τό άλουμίνιο δυστυχώς ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ,
μέ άποτέλεσμα νά χάνει πολλές άπό τίς ίδιότητες του,γίνεται έπικίνδυνο.
Είδα κάποια στιγμή ένα μηχανάκι μεγάλο μέ άρπαγμένο σκελετό σέ μαγαζί,
μιά άνεπαίσθητη λακκούβα πού πιό πολύ τήν ένοιωθες μέ τό χέρι
παρά τήν έβλεπες μέ τό μάτι,
καί όταν τόν ρώτησα τί είναι αύτό...??
άρχισε τό καλαματιανό....!!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ............ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ...!!!
Το να πάρεις ένα μηχανάκι στην σωστή τιμή και να είναι καλό είναι και αυτό ευκαιρία. Ελάχιστοι όμως το βλέπουν έτσι και "ευκαιρία" θεωρούν μόνο το 1000ευρώ κάτω στην τιμή ή 0 χλμ στο κοντέρ κτλ κτλ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
+1200
. Η χοντρή ουσιαστικά δεν πωλείται, είναι σε αγγελία για άλλους λόγους.
A Y T H μεχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις..............
(το μαλλί το έκοψες ήδη....)
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: