PDA

View Full Version : Τι γίνεται σε τροχαίο με ποδήλατο;

Σελίδες : [1] 2

Ζεύκας
22/12/2011, 07:42
Καλημέρα.

Μιάς και που τα ποδήλατα έχουν αυξηθεί ραγδαία στην εποχή μας και μιάς που
πρόσφατα πήγα να φάω τα μούτρα μου με ένα ποδηλάτη που έκανε διήθηση
μου γεννήθηκε το συγκεκριμένο ερώτημα.

Ασφάλεια τα ποδήλατα δεν έχουν...πεζοί δεν είναι...τι γίνεται;

Η λογική λέει να καλέσεις τροχαία και ασφαλιστική.
και μετά πως κυνηγάς το δίκιο σου;

σε αποζημιώνει η ασφαλιστική σου και μετά τρέχει τον ποδηλάτη στο αστικό
ή τον τρέχεις εσύ κατευθείαν;

ο ΚΟΚ τι αναφέρει και ποιά η στάση της τροχαίας;

Giorgos19
22/12/2011, 08:39
Μπάμπη, δικηγόρος δεν είμαι αλλά έχω την εντύπωση ότι οποιοδήποτε τροχοφόρο κινείται επί δημοσίου δρόμου, είναι υποχρεωμένο να τηρεί τον ΚΟΚ. Επομένως αυτό ισχύει και για τα ποδήλατα. Τώρα, τί γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος κλπ πραγματικά δεν ξέρω. Φαντάζομαι πως αν φταίει το ποδήλατο, ακολουθείται διαδικασία σαν να ήταν ανασφάλιστο όχημα.
Πάντως εγώ στο δρόμο έχω συναντήσει και τα 2 είδη ποδηλατών. Από παιδιά που κινούνταν ολόσωστα, μέχρι έναν τυπά που μου πέρασε βράδυ, κάθετα τη Βουλιαγμένης με κόκκινο!:eek:

harris_x
22/12/2011, 08:46
έχω την εντύπωση πως αντιμετωπίζεται σαν να είναι πεζός.

Cpt. Haddock
22/12/2011, 08:49
http://www.podilates.gr/?q=node/1958

Εβδομο ποστ. :wave2:

Ζεύκας
22/12/2011, 09:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
http://www.podilates.gr/?q=node/1958

Εβδομο ποστ. :wave2:

οκ αυτό απαντά το τελευταίο μου ερώτημα το οποίο είναι το λιγότερο σημαντικό.

το ζουμί είναι: ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

McGyver
22/12/2011, 09:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Αν φταις τον ήπιες.
Αν ΔΕ φταις τον ήπιες.

sniper
22/12/2011, 09:56

Εάν δεν φταίς, τότε μπλέκεις με δικαστήρια.

Εάν φταις πάλι μπλέκεις με δικαστήρια.

Φιλικοί διακανονισμοί, δεν παίζουν.

p@nos
22/12/2011, 09:58

kanis opisten gia na bebeo8is pos pe8ane, an iparxoyn martires toys patas kai aftoys ke meta eksafanizese

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

chr1s_86
22/12/2011, 09:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver

Αν ΔΕ φταις τον ήπιες.

Πως και έτσι;

DrBig
22/12/2011, 09:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Giorgos19
... μέχρι έναν τυπά που μου πέρασε βράδυ, κάθετα τη Βουλιαγμένης με κόκκινο!:eek:

Αυτος θα ηταν κλεφτης ποδηλατων.

McGyver
22/12/2011, 10:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
Πως και έτσι;

Βλ. απάντηση sniper

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Εάν δεν φταίς, τότε μπλέκεις με δικαστήρια.

Εάν φταις πάλι μπλέκεις με δικαστήρια.

Φιλικοί διακανονισμοί, δεν παίζουν.

Ζεύκας
22/12/2011, 10:05
οι νομικοί του φόρουμ τι άποψη έχουν;

chr1s_86
22/12/2011, 10:11
Βλ. απάντηση sniper

A, νόμιζα ότι έλεγες ότι δες βρίσκεις το δίκιο σου... Μπλέξιμο δυστυχώς αλλά τουλάχιστον δικαιώνεσαι αν δεν φταις (πχ ο ποδηλάτης πέρασε πινακίδα stop)

sniper
22/12/2011, 10:20
οι νομικοί του φόρουμ τι άποψη έχουν;

Αυτοί καλά θα κάνουν να γνωρίζουν και να μην έχουν άποψη.

:smokin:

ARISPEED1
22/12/2011, 10:24
Τι εννοείς.......εκανε <διήθηση >........το ποδήλατο στο μηχανάκι ? Με παπί ησουν κ πέρασε κανάς κουρσάς με χίλια? Οι περισσότεροι απο εμας ειναι ποδηλατόβιοι κ μηχανόβιοι κ πρέπει να προσέχουμε τα μικρότερα οχήματα . Νομικά το δικαστήριο θα υποστηρίξει το ασθενέστερο κ μικρότερο οχημα . Καλές γιορτές !

Ζεύκας
22/12/2011, 10:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από ARISPEED1
Τι εννοείς.......εκανε <διήθηση >........το ποδήλατο στο μηχανάκι ? Με παπί ησουν κ πέρασε κανάς κουρσάς με χίλια? Οι περισσότεροι απο εμας ειναι ποδηλατόβιοι κ μηχανόβιοι κ πρέπει να προσέχουμε τα μικρότερα οχήματα . Νομικά το δικαστήριο θα υποστηρίξει το ασθενέστερο κ μικρότερο οχημα . Καλές γιορτές !

Ιουλιανού (κατηφορικός δρόμος) ήμουν σε ένα από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και πήγα να κάνω διήθηση.
κλασικά γυρνάω κεφάλι πίσω να τσεκάρω -δεν βλέπω κάτι- πάω να κάνω διήθηση και πριν να το καταλάβω κάνει ήδη διήθηση ένας ποδηλάτης γαμιώντας.

φρένα ο Μπαμπίνος, ψιλογλυστράει το μπροστινό αλλά τπτ το ιδιαίτερο.

Τέσπα οι μηχανόβιοι -συνήθως,όχι όλοι- προσέχουν τα ποδήλατα, οι ποδηλάτες όμως είναι στ'αρχίδια τους τελείως.

δεν πληρώνουν φόρους, τέλη, ασφάλειες, βενζίνες, το παίζουν οι καλοί οικολόγοι
και απροστάτευτα σκουργιτάκια και γενικά είναι σαν τις γυναίκες:
ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ.

έτσι όπως είναι οι ποδηλάτες σήμερα πρέπει να ήταν και οι μοτοσυκλετιστές παλιότερα...

mats8282
22/12/2011, 10:43
Αν φταις θα ζητήσει αποζημίωση από την ασφαλιστική σου και λογικά θα υπάρχει δικαστήριο,όπως στην πλειοψηφία των ατυχημάτων που υπάρχουν σωματικές βλάβες ή/και μεγάλες χρηματικές απαιτήσεις..Δεν έχεις πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση,από τη στιγμή που κυκλοφορείς νόμιμα,απλά κάνεις δήλωση στην εταιρεία σου πως φταις και τα υπόλοιπα τα κανονίζουν αυτοί..Άντε να πας και στο δικαστήριο να περιγράψεις το ατύχημα...

Αν δεν φταις μάλλον θα μπλέξεις με δικαστήρια...

chr1s_86
22/12/2011, 10:46
Νομικά το δικαστήριο θα υποστηρίξει το ασθενέστερο κ μικρότερο οχημα .

Τι θα κάνει λέει; ;

Νομικά ο ποδηλάτης πρέπει να τηρεί τον ΚΟΚ. Όταν περνάει με κόκκινο, με stop ή μπαίνει στο μονόδρομο δεν νομίζω να υπάρχει "νομική" υποστήριξη :dizzy:

sniper
22/12/2011, 10:49
Καλή η συζήτηση μεταξύ μας αλλά θα σας παρακαλέσω να μην βάζετε την λογική και το συναίσθημα όταν μιλάτε για το νόμο.

Επίσης να έχετε επιφυλλάξεις για τις γνώμες σας.

Sed lex dura lex. (Κλεμμένο από τη δικολάβο μας εδώ :bawl: :lol: )

chr1s_86
22/12/2011, 10:53

Sed lex dura lex. (Κλεμμένο από τη δικολάβο μας εδώ :bawl: :lol: )

Περιμένουμε με αγωνία την παρέμβασή της :D :smokin:

MikeG
22/12/2011, 10:55
Ερώτησης :

Είστε σίγουροι ότι η οδήγηση ποδηλάτου με βάση το ΚΟΚ δε προβλέπει την κατοχή διπλώματος ποδηλάτου?

Μήπως θυμάστε που ένας μπάτσος είχε κόψει κλήση σε κάποιον ποδηλάτη για αυτό το θέμα?

MikeG
22/12/2011, 10:58
Δείτε και αυτό :

http://asfaleiapodilatou.gr/index.html

MikeG
22/12/2011, 11:01
Και αυτό βοηθάει

http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?34996-%C1%ED-%EA%E1%ED%F9-%E6%E7%EC%E9%E1-%F3%E5-%EA%E1%F0%EF%E9%EF-%EF%F7%E7%EC%E1

sergiosm
22/12/2011, 12:08
Ρε παιδιά η απάντηση είναι απλούστατη.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του ΚΟΚ
1. Αυτοί που χρησιμοποιούν τις οδούς πρέπει να αποφεύγουν οποιαδήποτε συμπεριφορά που είναι ενδεχόμενο να εκθέσει σε κίνδυνο ή να παρεμβάλλει εμπόδια στην κυκλοφορία, να εκθέσει σε κίνδυνο πρόσωπα ή ζώα ή να προκαλέσει ζημιές σε δημόσιες ή ιδιωτικές περιουσίες.

Ως αυτοί νοούνται και οι ποδηλάτες.

Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, όποιος προκαλέσει ατύχημα και ζημιώσει κάποιον οφείλει να τον αποζημιώσει.

Επίσης σύμφωνα με τον ΚΟΚ οι ποδηλάτες έχουν μια σειρά από υποχρεώσεις (π.χ. να έχουν φρένα, να έχουν φώτα αν οδηγούν βράδυ, να κινούνται στο δεξιό μέρος του δρόμου, να μην κινούνται σε ορισμένους δρόμους κλπ)

Άρα η απάντηση είναι απλή:

Αν γίνει ατύχημα με ποδήλατο ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ποιος το προκάλεσε (και σε ποιο ποσοστό) και αυτός οφείλει να πληρώσει.

:nono:

sniper
22/12/2011, 12:17
Ωραία.

Τώρα, περιμένουμε την επιβεβαίωση των παραπάνω από το ανώτερο κλιμάκιο. :lol:

VASOS
22/12/2011, 12:26

...
Τέσπα οι μηχανόβιοι -συνήθως,όχι όλοι- προσέχουν τα ποδήλατα, οι ποδηλάτες όμως είναι στ'αρχίδια τους τελείως.

δεν πληρώνουν φόρους, τέλη, ασφάλειες, βενζίνες, το παίζουν οι καλοί οικολόγοι
και απροστάτευτα σκουργιτάκια και γενικά είναι σαν τις γυναίκες:
ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ.

έτσι όπως είναι οι ποδηλάτες σήμερα πρέπει να ήταν και οι μοτοσυκλετιστές παλιότερα...

+675

ERRIKA
22/12/2011, 12:35
Όλα τα τροχοφόρα (και οι πεζοί) υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τον Κ.Ο.Κ. Άρα οι κανόνες του Κ.Ο.Κ. εφαρμόζονται ΚΑΙ στα ποδήλατα, χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις.
Η ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ είναι στο θέμα της υποχρεωτικής ασφάλισης: Τα ποδήλατα, σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα οχήματα (δηλ. αυτοκίνητα και μοτο), ΔΕΝ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ υποχρεωτικά για την αστική ευθύνη, δηλαδή για την περίπτωση που προκύψει υποχρέωση αποζημίωσης λόγω υπαίτιας πρόκλησης βλάβης σε τρίτους (όπου υπαίτια = από δικό τους φταίξιμο, απροσεξία, αμέλεια κλπ.).
Ασφαλίζονται ΜΟΝΟ προαιρετικά (βλ. παράθεση υπό MikeG :lol: ). Στην πράξη: ΚΑΝΕΙΣ δεν ασφαλίζει το ποδήλατό του (εδώ κοντεύουν να μην ασφαλίζουν ούτε τα αυτοκίνητα, λέμε τώρα..)
Κατά συνέπεια:
1) Εάν εμείς προκαλέσουμε βλάβη σε ποδηλάτη, τον αποζημιώνει κανονικά η ασφαλιστική μας όπως οποιοδήποτε άλλο όχημα, πεζό, ή αντικείμενο.
2) Εάν προκαλέσει σε εμάς βλάβη ο ποδηλάτης:
α) Έχει κανονικά ευθύνη να μας αποζημιώσει βάσει των διατάξεων του ΚΟΚ και του Αστικού Κώδικα. Όμως:
β) ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ τα περί ανασφάλιστου οχήματος (δηλαδή Επικουρικό Κεφάλαιο κλπ κλπ.) ούτε τα περί φιλικού διακανονισμού μεταξύ ασφαλιστικών κλπ.
γ) Αναγκαστικά θα στραφούμε κατά του ίδιου του ποδηλάτη, ή των γονιών του εάν είναι πιτσιρικάς. Εάν έχει "πρόσωπο" (δηλ. περιουσία κλπ.) θα αποζημιωθούμε αλλιώς θα πάρουμε τ'@@ μας (και αυτό είναι καθαρά νομικό επιχείρημα :lol: )

@sniper: Eγγυώμαι γραπτώς ότι τα ανωτέρω αποτελούν γνώση και όχι άποψη... :rotflmao:

Ζεύκας
22/12/2011, 12:40
Άρα για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι πρέπει να ασφαλίζονται υποχρεωτικά όλα τα ποδήλατα...

sniper
22/12/2011, 12:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
... Εάν έχει "πρόσωπο" (δηλ. περιουσία κλπ.) θα αποζημιωθούμε αλλιώς θα πάρουμε τ'@@ μας (και αυτό είναι καθαρά νομικό επιχείρημα :lol: )

Πάντα έλεγα ότι τα @@ είναι κάτι επίσημο.

@sniper: Eγγυώμαι γραπτώς ότι τα ανωτέρω αποτελούν γνώση και όχι άποψη... :rotflmao:

Λαμπρά!

ERRIKA
22/12/2011, 12:48
Άρα για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι πρέπει να ασφαλίζονται υποχρεωτικά όλα τα ποδήλατα...

ΛΑΘΟΣ. Τα ποδήλατα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ασφαλιστούν (όπως τα αυτοκίνητα) γιατί δεν έχουν διακριτικά γνωρίσματα (αριθμό και άδεια κυκλοφορίας, αριθμό πλαισίου κλπ κλπ.). Μπορούν να ασφαλιστούν ΜΟΝΟ οι ποδηλάτες, σα φυσικά πρόσωπα. (Να σε δω να ασφαλίζεις ΄- μελλοντικά λέμε εεεεεεεεε - τον πιτσιρικά όταν θα σκάει μύτη στην πλατεία με το bmx και τι στο γκόσμο... :lol: )

sergiosm
22/12/2011, 12:49

υπό την προϋπόθεση ότι κινούνται σε δημόσιους δρόμους όμως ...

sniper
22/12/2011, 12:49

Όχι!!! Για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, θα πρέπει γιορτούλες του στυλ free day, free willy & peace on earth να κοπούν πριν αρχίζουν να βγάζουν τα ποδήλατα από τους ποδηλάτες χειρουργοί.

nikos_abel
22/12/2011, 12:52
Όχι!!! Για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, θα πρέπει γιορτούλες του στυλ free day, free willy & peace on earth να κοπούν πριν αρχίζουν να βγάζουν τα ποδήλατα από τους ποδηλάτες χειρουργοί.

Χειρουργοί ή χειρούργοι :confused: :confused: :confused:

makis206
22/12/2011, 12:53
ΛΑΘΟΣ. Τα ποδήλατα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ασφαλιστούν (όπως τα αυτοκίνητα) γιατί δεν έχουν διακριτικά γνωρίσματα (αριθμό και άδεια κυκλοφορίας, αριθμό πλαισίου κλπ κλπ.).

Κάπου είχα ακούσει ότι τα ποδήλατα -κανονικά- θα έπρεπε να έβγαζαν άδεια και πινακίδα κυκλοφορίας (υπάρχει νομοσχέδιο κάπου εκεί στα τάρταρα αν δεν απατώμαι-παλιότερα είχαν αν θυμάστε) ενώ αριθμό πλαισίου (σκελετού τέλος πάντων) έχουν όλα, από πάντα!:winka:

Τώρα για τα υπόλοιπα... κι εγώ ποδηλάτης είμαι και σας μισώ εσάς τους μοτοσυκλετιστάς γιατί τρέχετε σαν τους Χάρρυ Πόττερς..:evil: :lol:

sniper
22/12/2011, 12:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel

Google it ΓΤΠΜ

sniper
22/12/2011, 12:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Κάπου είχα ακούσει ότι τα ποδήλατα -κανονικά- θα έπρεπε να έβγαζαν άδεια και πινακίδα κυκλοφορίας (υπάρχει νομοσχέδιο
Νόμος - το νομοσχέδκιο είναι το κείμενο πριν ψηφιστεί

[B]κάπου εκεί στα τάρταρα αν δεν απατώμαι-παλιότερα είχαν αν θυμάστε) ενώ αριθμό πλαισίου (σκελετού τέλος πάντων) έχουν όλα, από πάντα!:winka:

Τώρα για τα υπόλοιπα... κι εγώ ποδηλάτης ΤΑ700, λογικό
είμαι και σας μισώ εσάς τους μοτοσυκλετιστάς γιατί τρέχετε σαν τους διαόλους :evil: :lol: ΤΑ700, λογικό

Ζεύκας
22/12/2011, 12:55
ΛΑΘΟΣ. Τα ποδήλατα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ασφαλιστούν (όπως τα αυτοκίνητα) γιατί δεν έχουν διακριτικά γνωρίσματα (αριθμό και άδεια κυκλοφορίας, αριθμό πλαισίου κλπ κλπ.). Μπορούν να ασφαλιστούν ΜΟΝΟ οι ποδηλάτες, σα φυσικά πρόσωπα. (Να σε δω να ασφαλίζεις ΄- μελλοντικά λέμε εεεεεεεεε - τον πιτσιρικά όταν θα σκάει μύτη στην πλατεία με το bmx και τι στο γκόσμο... :lol: )

τσέκαρε αν θες αυτό το πόστ http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?22945-!A%F3%F6%DC%EB%E5%E9%E1-%E3%E9%E1-%F0%EF%E4%E7%EB%DC%F4%E5%F2-%E5%F0%DF%F3%E7%EC%E1!

και πες μου τι γνώμη σου

makis206
22/12/2011, 12:56
θα έπρεπε να έβγαζαν

:hypnotize ή που είμαι δυσλεκτικός ή που είμαι εντελώς μαλάκας :alien:

makis206
22/12/2011, 12:57
ΤΑ700, λογικό

Παράλογε :lol:

ERRIKA
22/12/2011, 13:01
Κάπου είχα ακούσει ότι τα ποδήλατα -κανονικά- θα έπρεπε να έβγαζαν άδεια και πινακίδα κυκλοφορίας (υπάρχει νομοσχέδιο κάπου εκεί στα τάρταρα αν δεν απατώμαι-παλιότερα είχαν αν θυμάστε) ενώ αριθμό πλαισίου (σκελετού τέλος πάντων) έχουν όλα, από πάντα!:winka:

Τώρα για τα υπόλοιπα... κι εγώ ποδηλάτης είμαι και σας μισώ εσάς τους μοτοσυκλετιστάς γιατί τρέχετε σαν τους Χάρρυ Πόττερς..:evil: :lol:

1) Το δικό μου σίγουρα ΔΕΝ έχει :winka:
2) Τα τάρταρα δεν αποτελούν νομοθεσία
3) Τι να πούν και οι μοτοσυκλετιστές που ενίοτε τους προσπερνούν τα ποδήλατα;;; :lol:

ERRIKA
22/12/2011, 13:02
τσέκαρε αν θες αυτό το πόστ ...
και πες μου τι γνώμη σου
Αν θέλεις να ασφαλιστείς ως ποδηλάτης, please go ahead!!!

sniper
22/12/2011, 13:04
...
3) Τι να πούν και οι μοτοσυκλετιστές που ενίοτε τους προσπερνούν τα ποδήλατα;;; :lol:

Που σκέφτονται ν' αγοράσουν ποδήλατα μπας και.. Φευ :sad:

sniper
22/12/2011, 13:05

Μας ειδοποιεί όμως να είμαστε εκεί με τις φωτογραφικές (ή άλλου είδους συσκευές βιντεοσκόπησης) για να δούμε το πρόσωπο του Ασφαλιστή.

Ζεύκας
22/12/2011, 13:08

ρε κούκλα μου, ρε μανούλα μου.

εσύ λες ότι δεν μπορεί να ασφαλιστεί ένα ποδήλατο.
στο ποστ του λινκ λέει ότι τα ποδήλατα ασφαλίζονται με βάση τον αρ.πλαισίου τους

τι ισχύει εν τέλει;

όσο για το "σιγά μην ασφαλιστούν τα ποδήλατα" όταν θα αρχίσουν οι σοβαροί τραυματισμοί
και οι θάνατοι ποδηλατών και θα τις τσούξουν τις ασφαλιστικές να είστε σίγουροι ότι το
κράτος θα αρχίσει την επιβολή ασφάλισης.

και τελών κυκλοφορίας μη σας πω :lol:

fantacid
22/12/2011, 13:08
θα το καθαρισει καποιος να το στικαρει να υπαρχει διαθεσιμο τη δυσκολη στιγμη ή πολλα ζηταω???
:rolleyes:

Ζεύκας
22/12/2011, 13:09
Μας ειδοποιεί όμως να είμαστε εκεί με τις φωτογραφικές (ή άλλου είδους συσκευές βιντεοσκόπησης) για να δούμε το πρόσωπο του Ασφαλιστή.

νταξ αγορίνα μου θα σε ενημερώσω.

έχουμε κάποια απαίτηση; κανά σκετσάκι;

να φορέσω αυτά το κολλητά να διαφαίνονται τα καλαμπαλίκια και το πατσοκοίλι μου; :lol:

sniper
22/12/2011, 13:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
θα το καθαρισει καποιος να το στικαρει να υπαρχει διαθεσιμο τη δυσκολη στιγμη ή πολλα ζηταω???
:rolleyes:

Ενδιαφέρεσαι σαν ποδηλάτης ή μοτοσυκλετιστής;

fantacid
22/12/2011, 13:12
αν σου πω σαν ασφαλιστης !

:p

ERRIKA
22/12/2011, 13:23
ρε κούκλα μου, ρε μανούλα μου.

εσύ λες ότι δεν μπορεί να ασφαλιστεί ένα ποδήλατο.
στο ποστ του λινκ λέει ότι τα ποδήλατα ασφαλίζονται με βάση τον αρ.πλαισίου τους

τι ισχύει εν τέλει;

Ρε Μπαμπίνε μου, ρε φίλαι μου, ό,τι είπα εγώ λέει και το ποστ που αναφέρεις:

ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ !! ......Αρ.κυκλοφοριας ΔΕΝ ειναι απαραιτητος να υπαρχει ............... να εχει η ασφαλιστικη πληρη φακελο με στοιχεια του ασφαλιζομενου ποδηλατη
κλπ κλπ

Ο ποδηλάτης ασφαλίζεται ως φυσικό πρόσωπο .-

McGyver
22/12/2011, 13:25
Και αν ο ποδηλάτης εκτελεί εργασία για λογαριασμό εργοδότη με το ποδήλατό του (π.χ. διανομή) τότε τι γίνεται;

ERRIKA
22/12/2011, 13:27
Και αν ο ποδηλάτης εκτελεί εργασία για λογαριασμό εργοδότη με το ποδήλατό του (π.χ. διανομή) τότε τι γίνεται;

Ευθύνεται ΚΑΙ ο εργοδότης (προστήσας) για το πταίσμα του υπαλλήλου (προστηθέντος) με βάσει πάλι τις διατάξεις του Α.Κ. Κοινώς πλερώνει το λογαριασμό. :winka:

Ζεύκας
22/12/2011, 13:28

κάτσε ρε να βγάλουμε μια άκρη για τους commuters.

μη μας βάζεις κι άλλα :lol:

mparmpanik
22/12/2011, 13:30
ΚΙ ομως, τα ποδηλατα μπορουν να εχουν πινακιδες , αδεια κυκλοφοριας
και κατα συνεπεια να ασφαλιζονται ως οχηματα.

http://img708.imageshack.us/img708/4179/pinakida.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/708/pinakida.jpg/)

τουλαχιστον αυτο στην φωτο εχει απ ολα.

και τα εχει εκδοσει η τροχαια ιωαννινων.

και η ετησια ασφαλεια κοστιζει 20 ευρα.

sotpag
22/12/2011, 13:46
Τι εννοείς.......εκανε <διήθηση >........το ποδήλατο στο μηχανάκι ? Με παπί ησουν κ πέρασε κανάς ..... Νομικά το δικαστήριο θα υποστηρίξει το ασθενέστερο κ μικρότερο οχημα ....

δλδ αν περασεις στοπ με ενα παπι και χτυπησεις με αυτοκινητο εχεις δικιο :confused:

μην ξεχνατε πως το ποδηλατο βαση νομου (ασχετα με το αν ειναι ανενεργος) πρεπει να εχει αδεια απο την τροχαια,

MG-KTiNoS
22/12/2011, 13:50
ρε συ το πράμα είναι απλό...
Την επόμενη που θα περάσει ο βλάκας το κόκκινο ΜΗ ΦΡΕΝΑΡΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΑΜΑΞΙ και αν είσαι με μηχανή σούζα !!!!
Χάρη θα κάνεις στη γη!
Σκέψου ότι αυτός θα κάνει παιδιά, θα βγει στο εξωτερικό (και θα σε κάνει ρεζίλι) κλπ κλπ

Στο ΚΕΑΔΑ ρεεεεεεεε !

:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:

Πάντως το έχου ΧΕ...ΕΙ το θέμα ΚΑΙ μ αυτή τη μόδα, έλεος πια.
:mad:

Aggelos_SV
22/12/2011, 14:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
Στο ΚΕΑΔΑ ρεεεεεεεε !

:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:

Αρχικά στρατιωτικής μονάδας είναι αυτά????:confused:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Καιάδας ρε πστμ....:sad:

MG-KTiNoS
22/12/2011, 14:15
όχι ρε ΚΕΕΕΕΕΑΔΑΑΑ.... (έτσι ήθελα να το γράψω να είναι ασορτί με τ άλλα)

:lol:

ERRIKA
22/12/2011, 14:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
ΚΙ ομως, τα ποδηλατα μπορουν να εχουν πινακιδες , αδεια κυκλοφοριας
και κατα συνεπεια να ασφαλιζονται ως οχηματα.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!

Και για να το ξαναπούμε άλλη μία φορά ξανά ακόμη εκ νέου πάλι:

Αρθρο 88 Κ.Ο.Κ.

Αδεια κυκλοφορίας οχημάτων

1. Δεν επιτρέπεται μηχανοκίνητο όχημα, ρυμουλκούμενο, μοτοποδήλατο,
[ποδήλατο] ή
ζωήλατο όχημα να κυκλοφορεί οπουδήποτε στη χώρα, αν δεν έχει εκδοθεί γι`
αυτό άδεια κυκλοφορίας.

*** Η λέξη "ποδήλατο" διαγράφηκε από την παράγραφο 1 διαγράφηκε
με το άρθρο 80 παρ.1 Ν. 3542/2007 (ΦΕΚ Α΄ 50/2.3.2007)
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΙΣΧΥΣ ΑΠΟ 3.6.2007.

Corvo
22/12/2011, 14:40

καλα ρε κοπελια μην φωναζεις, μας πηρες τα αυτια το καταλαβαμε

αμα ειχαν ομως ???

:lol: :lol: :lol: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

McGyver
22/12/2011, 14:45

Τι γίνεται εάν ένα ποδήλατο έχει αναβάτη που είναι ζώον;
Θεωρείται ζωήλατο;

Ζεύκας
22/12/2011, 14:47
Θεωρείται ζωήλατο;

ε συγνώμη που θα το πω αλλά τώρα γίνεσαι γελοίος :lol:

Bowleno
22/12/2011, 14:50
Θεωρείται ζωήλατο;

αχαχαχααχαχαχαχαααααα :bawl: :bawl: :bawl: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ανάθεμά σε, μου έφτιαξες το απόγευμα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ERRIKA
22/12/2011, 15:07
Θεωρείται ζωήλατο;

Όχι. Θεωρείται ζωφόρος. :lol:

(Έχει και ο Παρθενώνας κάτι τέτοιες).

spiridaus
22/12/2011, 15:08
Ωραίο θέμα, μηχανόβιοι βγάζουν στους ποδηλάτες τα κόμπλεξ που τους δημιουργούν οι "κουτάκηδες".
Και μετά σείρα παίρνουν οι ποδηλάτες με τους πεζούς κοκ;

sniper
22/12/2011, 15:10
Θεωρείται ζωήλατο;

Δεν είναι ποδήλατο το τουόνο ρε..

sniper
22/12/2011, 15:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από spiridaus
Ωραίο θέμα, μηχανόβιοι βγάζουν στους ποδηλάτες τα κόμπλεξ που τους δημιουργούν οι "κουτάκηδες".

Ό,τι θες διαβαζεις ε;

SoulGR
22/12/2011, 15:13
λεγε ποιος καρφωσε..:blush: :bawl:

notakos600
22/12/2011, 15:15

Λέγεται και σύνδρομο συγκαλυμένης φασίζουσας εξουσίας, καθετί διαφορετικό από εμένα είναι κατώτερό μου και ή το εξαφανίζω ή το εξουσιάζω.

MG-KTiNoS
22/12/2011, 15:19

Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Λέγεται και σύνδρομο συγκαλυμένης φασίζουσας εξουσίας, καθετί διαφορετικό από εμένα είναι κατώτερό μου και ή το εξαφανίζω ή το εξουσιάζω.

Κάπως αλλιώς είναι τα πράγματα…

Πολλά τυπάκια έχουν βγει στο δρόμο και όποιον πάρει ο χάρος
και ξέρεις επειδή είναι και γυμνασμένα παλικάρια παίζει και τσαμπουκάς σε όλους και σε όλα.
Τρεις φορές έχω πάει να σαβουριαστώ στη Πανεπιστημίου γιατί βγαίνουν ΜΟΝΙΜΑ από την Ιπποκράτους με κόκκινο.
Παραλία δε το κουβεντιάζω. Πιάνουν δεξιά κατά ομάδες στέλνουν τα λεωφορεία στη μεσαία και ΟΛΟΙ οι άλλοι από μια αριστερά.
Σόρυ αλλά το θέμα έχει ξεφύγει και είμαι και αλλεργικός στο τσαμπουκά κυρίως όταν απευθύνεται σε γυναίκες και μεγάλους ανθρώπους.
Δε λέω ότι ΟΛΟΙ είναι έτσι μην το πάρεις στραβά.
Λέω ότι ΠΟΛΛΟΙ είναι έτσι και πρέπει να μπει ένα μέτρο.
Πχ Ιταλία για να βγεις εθνική πρέπει να έχεις όχημα με 150 κ. εκ
Εδώ είδα Αθήνα Πάτρα μια ομάδα με 20 30 ποδήλατα να σέρνεται δίπλα από φορτηγά.
Ε με το μπαρδόν δηλαδή αλλά μλκια !
;)

spiridaus
22/12/2011, 15:23
Ό,τι θες διαβαζεις ε;

Συνήθως διαβάζω ότι βλέπω(zeukas,vasos,mcgyver,mgktinos,εσύ..), είδα κάτι λάθος;
Είναι όλα ειρωνικά και τα πήρα στραβά;

sniper
22/12/2011, 15:31
Συνήθως διαβάζω ότι βλέπω(zeukas,vasos,mcgyver,mgktinos,εσύ..), είδα κάτι λάθος;
Είναι όλα ειρωνικά και τα πήρα στραβά;

Την ειρωνία δεν καταλαβα που την είδες.

Βέβαια οι παραπάνω κύριοι έχουν ποδήλατα που νομίζουν ότι είναι μηχανάκια.

notakos600
22/12/2011, 15:34

Ώπα μάγκα παρανόησες, εγώ απλά τοποθετήθηκα αναδεικνύοντας την ψυχιατρική υπόσταση του θέματος.

VASOS
22/12/2011, 15:47

λυγμ, φίλος άγγιξες χορδή λέμε :smokin:

sniper
22/12/2011, 16:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από VASOS
λυγμ, φίλος άγγιξες χορδή λέμε :smokin:

Ακτίνα να μην είναι και στα @@ μας :bawl: :lol:

VASOS
22/12/2011, 16:10
Ακτίνα να μην είναι και στα @@ μας :bawl: :lol:

Νταξ δεν έχω και ΤΑ :rotflmao:

σπαμ οφφ

gixxerpap
22/12/2011, 16:37
θα έχουν την ευκαιρία πάντως να το δούν το θέμα σοβαρά πολύ σύντομα ...
Δε νομίζω ότι αργεί η ώρα που κάποιος οδηγός αυτοκινήτου δε θα συγκρατήσει τα νεύρα του και θα πάρει παραμάζωμα καμια 100αριά απο το κίνημα της Παρασκευής ...

Έχουν βλέπεις και το αριθμητικό πλεονέκτημα (έχουν φτάσει 2-3000 ίσως και παραπάνω) και συμπεριφέρονται προκλητικά, τσαμπουκαλεύονται με το παραμικρό και γενικώς την έχουν δει κάπως ...
Μακάρι να βγώ ψεύτης, αλλά δεν αργεί η ώρα

sniper
22/12/2011, 16:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
Δε νομίζω ότι αργεί η ώρα που κάποιος οδηγός αυτοκινήτου δε θα συγκρατήσει τα νεύρα του και θα πάρει παραμάζωμα καμια 100αριά απο το κίνημα της Παρασκευής ...

Έχουν βλέπεις και το αριθμητικό πλεονέκτημα (έχουν φτάσει 2-3000 ίσως και παραπάνω) και συμπεριφέρονται προκλητικά, τσαμπουκαλεύονται με το παραμικρό και γενικώς την έχουν δει κάπως ...

Παρασκευή βράδυ.. σταματας σε φανάρι ή διασταύρωση (έχουν και μπάτσους μαζί τωρα) και περιμένεις να περάσει η ορδή του Τζέγκινς Χαν.

Είσαι ένας από τους παρακάτω:
1. Βγήκες για βόλτα - Δεν σε νοιάζει και πολύ
2. Γυρίζεις μετά απο 14 ώρες δουλειάς
3. Σ' εχει πιασει κόψιμο
4. Πας σπιτι σου φάρμακα για κάποιον δικό σου που ψήνεται απο τον πυρετό
5. κλπ

και κάθεσαι και κοιτάς να περνάει η παραπάνω ορδή και γκλιν-γκλον τα κουδουνάκια και χαζογελάκια..

Πως δεν έχει ήδη γίνει δεν ξέρω.

Cpt. Haddock
22/12/2011, 16:54
Αντε πάλι τα ίδια...

:wacko:

el_hymador
22/12/2011, 17:00
Και εγω αυτο λεω να αγιασει το τιμονι και ο καταλυτης του χριστιανου που θα πατησει τους free riders της Παρασκευης... σα δε ντρεπονται λεω εγω :yuck:

Βεβαια ο αγανακτισμενος με τους χαζοχαρουμενους αργοσχολους που ποδηλατουν, δεν εχει προβλημα το πρωϊ στον Κηφισο και σε αλλες μεγαλες αστικες οδικες αρτηριες και λεωφορους, οταν στοιβαζεται με χιλαδες αλλους εν δυναμει αγανακτισμενους στο αυτοκινητο του... :rolleyes:

MG-KTiNoS
22/12/2011, 17:00
Παρασκευή βράδυ.. σταματας σε φανάρι ή διασταύρωση (έχουν και μπάτσους μαζί τωρα) και περιμένεις να περάσει η ορδή του Τζέγκινς Χαν.

Είσαι ένας από τους παρακάτω:
1. Βγήκες για βόλτα - Δεν σε νοιάζει και πολύ
2. Γυρίζεις μετά απο 14 ώρες δουλειάς
3. Σ' εχει πιασει κόψιμο
4. Πας σπιτι σου φάρμακα για κάποιον δικό σου που ψήνεται απο τον πυρετό
5. κλπ

και κάθεσαι και κοιτάς να περνάει η παραπάνω ορδή και γκλιν-γκλον τα κουδουνάκια και χαζογελάκια..

Πως δεν έχει ήδη γίνει δεν ξέρω.

κι εγώ αυτά βλέπω....

α και κάτι άλλο ...
Εδώ κλείνουν τα νοσοκομεία και τα σχολεία κι αυτοί θέλουν, τι θέλουν λέει ?
:look:

(Ποιός κύριος ΒΑΒΙς είναι από πίσω ήθελα να ξερα)

MG-KTiNoS
22/12/2011, 17:03
.

Ζεύκας
22/12/2011, 17:18

δεν ξέρω για τους άλλους πάντως εγώ έχω μηχανάκι που το θεωρώ ποδήλατο...:a47:

gixxerpap
22/12/2011, 17:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Και εγω αυτο λεω να αγιασει το τιμονι και ο καταλυτης του χριστιανου που θα πατησει τους free riders της Παρασκευης... σα δε ντρεπονται λεω εγω :yuck:

Βεβαια ο αγανακτισμενος με τους χαζοχαρουμενους αργοσχολους που ποδηλατουν, δεν εχει προβλημα το πρωϊ στον Κηφισο και σε αλλες μεγαλες αστικες οδικες αρτηριες και λεωφορους, οταν στοιβαζεται με χιλαδες αλλους εν δυναμει αγανακτισμενους στο αυτοκινητο του... :rolleyes:

Δεν πιστεύω βέβαια, ότι κατάλαβες κάτι τέτοιο ...
Πάει αλλού η κουβέντα και είμαστε θα είμαστε τελείως εκτός θέματος

gixxerpap
22/12/2011, 17:25
δεν ξέρω για τους άλλους πάντως εγώ έχω μηχανάκι που το θεωρώ ποδήλατο...:a47:

μπάμπη μου όταν λέμε ότι τα ποδήλατα κάνουν γκλιν-γκλον, εννοούμε τα κουδουνάκια που έχουν για κόρνες, όχι το μοτέρ ...

Ζεύκας
22/12/2011, 17:29
μπάμπη μου όταν λέμε ότι τα ποδήλατα κάνουν γκλιν-γκλον, εννοούμε τα κουδουνάκια που έχουν για κόρνες, όχι το μοτέρ ...

όχι παρεξήγησις κύριε. δεν αναφέρομαι στους ήχους του factory αλλά στην ευκολία χειρισμού του.

είναι τόσο γελοίο για μένα να κάνω σούζες, έντο, οχτάρια, ελιγμούς, παντιλίκια
να ανεβοκατεβαίνω πλαγιές και να πηδάω από παγκάκι σε σκαλιά που το θεωρώ ποδήλατο.

fantacid
22/12/2011, 18:34

εχει γινει.....
υπαρχει κ σχετικο βιντεακι στο σωληνα...

κατι παροιμοιο εγινε κ στην "αποδραση απο το γεντι κουλε"

TROOPER
23/12/2011, 16:14
:look:

περιμεντε να ρθει ο αρκουδος να σας πει για χαμογελα και φρι γουιλι.

εγω οταν τα ελεγα ημουνα ο μανουριτζης της παρεας.

καλη συνεχεια :wave2:

AUFGEBRACHT
23/12/2011, 19:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Giorgos19
Μπάμπη, δικηγόρος δεν είμαι αλλά έχω την εντύπωση ότι οποιοδήποτε τροχοφόρο κινείται επί δημοσίου δρόμου, είναι υποχρεωμένο να τηρεί τον ΚΟΚ. Επομένως αυτό ισχύει και για τα ποδήλατα.

242565

Cpt. Haddock
23/12/2011, 19:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
[...]εγω οταν τα ελεγα ημουνα ο μανουριτζης της παρεας.
[...]

Ακόμα είσαι :p

TROOPER
30/12/2011, 21:39
Ακόμα είσαι :p

κομπλιμεντα...κατι θελει αυτος...:rolleyes:

McTalas
08/01/2012, 10:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
το σωστο χειρουργοί!

το αλλο τους χαλαει γιατι τους παει προς το πανούργος, χειρούργος - πανούργος...
:winka:

viper1
08/01/2012, 10:37
αποσπασματα απο κοκ

http://podilatontas.blogspot.com/2007/07/blog-post_04.html#!/2007/07/blog-post_04.html

:beer:

AUFGEBRACHT
08/01/2012, 10:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από viper1
αποσπασματα απο κοκ

http://podilatontas.blogspot.com/2007/07/blog-post_04.html#!/2007/07/blog-post_04.html

:beer:

Από τα παραπάνω εξαιρείται ο Κίμωνας Κουλούρης βεβαίως...

alres
08/01/2012, 11:20
Πάντως η ζημιά που μπορεί να κάνει ένα ποδήλατο σε ένα αυτοκίνητο ή μια μηχανή (και στον οδηγό τους), απέχει έτη φωτός από αυτή που μπορεί να πάθει ο ποδηλάτης και το όχημά του.

Ναι μεν το ποδήλατο μπορεί να στοιχίζει απο 300 ως 5000 ευρώ (και βάλε αν μιλάμε για αγωνιστικό), αλλά ο ποδηλάτης (ειδικά αν είναι και αθλητής) μπορεί να σταματήσει να ζει όπως ήξερε ως τότε ή και γενικά. Και αυτό δεν συγκρίνεται με γρατζουνιές ή καμιά μπασμένη πόρτα σε οποιοδήποτε όχημα.

Το ποδήλατο και αν φταίει μπορεί να προκαλέσει ελάχιστη ζημιά σε όχημα. Για πεζό προφανώς είναι αλλιώς τα πράγματα... Οπότε όσοι φαγώνονται για την παρανομία των ποδηλάτων ας χαλαρώσουν γιατι αυτοί θα έπρεπε να προσέχουν μην αφήσουν κανέναν ανάπηρο... Και αν το όχημα που τον χτυπήσει είναι ανασφάλιστο και φταίει, αυτός θα ζητήσει (και δικαίως) την μάνα του και τον πατέρα του (ειδικά αν μιλάμε για αθλητή επαγγελματία), το Επικουρικό θα τα σκάσει και μετά θα τα ζητήσει απ το μάγκα τα κατοστάρικα... Εκεί να δεις μαγκιές

Και προσοχή με ποδηλάτες αθλητές, γιατί όσο φλώρικα είναι τα ρούχα που φοράνε, άλλο τόσο φλώρικες δεν είναι οι κλωτσιές που ρίχνουν. Το έχω δει και μόνο αστείο δεν είναι

Cpt. Haddock
08/01/2012, 11:23
Επιτέλους συμφωνούμε σε κατι :lol:

alres
08/01/2012, 11:25
Επιτέλους συμφωνούμε σε κατι :lol:

για τις κλωτσιές λες ε;:smokin:

Cpt. Haddock
08/01/2012, 11:26
Κυριως :lol:

(αλλα τα ρουχα δεν ειναι φλωρικα :mad: )

alres
08/01/2012, 11:39
Όπως σωστά αναφέρθηκε το ποδήλατο οφείλει να ακολουθεί τον ΚΟΚ όπως κάθε όχημα, αυτά σύμφωνα με το νόμο. Γιατί αν ποδηλατείς στην Αθήνα και τηρείς τον ΚΟΚ δεν έχεις πάνω από μήνα ζωής.

Προφανώς ως όχημα που κινείται επί ενός δρόμου οφείλει να τηρεί τον ΚΟΚ, να είναι προβλέψιμο, να έχει φως πίσω το βράδυ, να μη στρίβει χωρίς προειδοποίηση, να μην βγαίνει Κηφισό, ΕΟΑΛ και τα ρέστα. Αυτό για την δική του προστασία.

Παρόλαυτά η ευλαβική τήρηση όλου του ΚΟΚ στο ποδήλατο είναι κίνδυνος θάνατος. Ειδικά να περιμένεις βράδυ μόνο σε κόκκινο φανάρι σε δρόμο ευθύ με όχι καλό φωτισμό, να αναγκάζεσαι να μπαίνεις σε δρόμους που τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες (ακόμα και αν είναι αστικοί δρόμοι), να πηγαίνεις τέρμα δεξιά 10 πόντους πριν το πεζοδρόμιο (τηρώντας μια στοιχειώδη ευγένεια για να περάσουν οι γρήγοροι)...
Το τελευταίο είναι έγκλημα και ειδικά όποιος κλείνει ποδηλάτη "επειδή μπορεί να πάει και άλλο δεξιά" αξίζει να δοκιμάσει τα σχαράκια στη μούρη του... Όποιος δεν έχεις νοιώσει πως είναι ένας άνθρωπος πάνω σε ένα αντικείμενο λίγω κιλών ή δεν καταλαβαίνει πως είναι να τον ωθείς να βγει εκτός δρόμου με κίνδυνο σοβαρού/θανάσιμου τραυματισμού (κάγκελα, κολωνάκια!!!, κολώνες δεή, πεζοδρόμιο, σχάρες υπονόμου...) , ας το ξανασκεφτεί.

Επίσης, οι μαζικές ποδηλατάδες είναι ωραίο πράγμα. Η αναμονή για διέλευση τύπων με φιμέ τζάμια και γύρω γύρω αγριεμένα παληκαράκια, αυτό είναι άσχημο θέαμα.

alres
08/01/2012, 11:42
Κυριως :lol:

(αλλα τα ρουχα δεν ειναι φλωρικα :mad: )

Εγώ το ξέρω. Παρά ταύτα, τα εξεζητημένα ποδηλατικά ρούχα (να το πω και έτσι, τα ακριβά), είναι ντιπ φλώρικα, μοντέρνα και φωνάζουν από μακριά χρήμα. Τη δουλειά σου πάντως μπορείς να την κάνεις και με πιο διακριτικά, όμορφα και σημαζεμένα.

Γιατί, όπως και να το κάνεις, όσο και να συμαθώ ή να ζηλεύω τον τύπο που κάνει προπόνηση τσαγκαροδευτέρα πρωί, αν φοράει κάτι πορτοκαλί φωσφοριζέ, κάτι λαχανί, κάτι ροζ, εντάξει μου χτυπάει στο μάτι αυτή η "απόσταση", αν με εννοείς

Cpt. Haddock
08/01/2012, 11:45
Δεκτόν αλλα το χρώμα χρειάζεται (για να σε βλέπουν στο δρομο)

:winka: