Σύνδεση

View Full Version : παρέδωσα κι εγω τις πινακιδες σε ΜΟΤΟ & ΚΟΥΤΙ

Σελίδες : 1 [2] 3 4

Ζεύκας
23/12/2011, 14:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από lc8ergr1
δυστυχως για ολους μας η "ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ" και η ΑΜΙΛΙΚΤΗ ΑΓΟΡΑ που θα ερθει θα ειναι πιο σκληρη απο την οποια ΝΟΜΟURA

τα τελη κυκλοφοριας για οποιους τελικα τα πληρώσουν ,,,,, δυστυχως δεν μενουν στον ελληνικο γκισε- αυτοματα μεταφερονται καπου περα απο τον ωκεανο μας....σε χρονο ντε τε

οβερ.....

κάτσε συγνώμη γιατί σε έχασα.

1.πως είσαι τόσο σίγουρος ότι θα χρεωκοπήσουμε θα θα θα θα;
έχεις κάποια στοιχεία;

2.για ποιούς λόγους οι μαυραγορίτες και η αμείλικτη αγορά θα είναι πιο σκληροί από τον εκάστοτε οίκο αξιολόγησης;

3. μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι εννοείς περί τελών κυκλοφορίας και ωκεανού; ε στοιχεία πάντα

stefanos
23/12/2011, 14:32
Το μόνο πράγμα που μου αρέσει στην κρίση είναι το γεγονός ότι η ζωή ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ:p

lc8ergr1
23/12/2011, 14:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
κάτσε συγνώμη γιατί σε έχασα.

1.πως είσαι τόσο σίγουρος ότι θα χρεωκοπήσουμε θα θα θα θα;
έχεις κάποια στοιχεία;

2.για ποιούς λόγους οι μαυραγορίτες και η αμείλικτη αγορά θα είναι πιο σκληροί από τον εκάστοτε οίκο αξιολόγησης;

3. μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι εννοείς περί τελών κυκλοφορίας και ωκεανού; ε στοιχεία πάντα

σεμιναρια οικονομιας μετα τις 30 ιανουαριου φιλε ζευκα..ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΔΕΙΑ εορτων σήμερα και ελπιζω να μεινω στην γερμανια ( οπου και παω )λιγο περισσοτερο

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΖΕΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΥΧΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2012 σε ΟΛΟΥΣ

alexxxcbr
23/12/2011, 14:41
προσεχε τι ευχεσαι και τι επεθυμεις και κρατα το κασερι σου....

Εχω μηχανακια φιλε μου αλλα μην μας δουλευεις...Ακους 3000...

:winka:

stefanos
23/12/2011, 14:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από alexxxcbr
Εχω μηχανακια φιλε μου αλλα μην μας δουλευεις...Ακους 3000...

Και εγώ πολλά τα βρίσκω για ΚΤΜ.:smokin:

Εχετλαίος
23/12/2011, 14:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Το μόνο πράγμα που μου αρέσει στην κρίση είναι το γεγονός ότι η ζωή ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ:p

sotos 8
23/12/2011, 15:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrakos35
ξέχασες το Ε9 (ισχύει τουλάχιστον για τα αυτοκίνητα)

Εγω το μονο που χρειαστηκα ηταν το ΑΦΜ συμπληρωσα και δυο αντιγραφα δηλωσης ακινησιας που τα ειχαν ετοιμα ,τα πηγα στο πρωτοκολο μετα στην υπαληλο (φοβερα ματια ) οπου κρατησε το ενα αντιγραφο την πινακιδα και την αδεια και το αλλο αντιγραφο μου το εδωσε , με αυτο μπορω να παρω πισω την πινακιδα και την αδεια .

242538

Gi_4ce
23/12/2011, 16:51

:beer: :rotflmao:

TROOPER
23/12/2011, 16:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από VASOS
τάδε έφη Ζαρατούστρα εεε OldMan ήθελα να πώ: "μάγκες όμορφα, η περιπέτεια πέθανε".

δεν λεει αυτο, και δεν το ειπε και ο ολντμαν πρωτος.:wave2:

virus
23/12/2011, 18:29

περισι ενα οροφορδιαμερισμα 3αρι πενταετιας στην Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ 110Μ2 πουλιόταν 300.000

βρες μου εναν με 150.000 σήμερα που θα βρεθει να το παρει....

ουτε 100.000 φιλος...... και αυτη ειναι η πικρη αληθεια ΠΙΚΡΗ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΗ

παρομοιο παραδειγμα με αλλο ακινητο. πριν 4 χρονια στα 180 χιλαρικα. τωρα δοκιμαστικη αγγελια στα 60 χιλιαρικα και ουτε το τηλ χτυπαει.

και ναι θα φυγουμε απο το ευρω, και μακαρι να φυγουμε απο το ευρω.

και τωρα πια θα εξορθολογιστουμε επιτελους οπως ειπε καποιος εδω μεσα.

:beer: :beer: :beer:

TheFace
23/12/2011, 18:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
& αν τρακάρεις με κάποιον, τι θα κάνεις?

Στη Κρήτη ζω.

Ανοιγεις πορτ-μπαγκαζ, βγαζεις το ΑΚ47 (το κοντοκαννο) και εξασφαλιζεις οτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση αντιδικειας... νομιζω σε καλυψα!

:rotflmao:

Πανοπτικός
23/12/2011, 18:43
Ευγε... Και εγω παρεδωσα το κουτι στον πατερα (ωστε να βγαλει απο την κυκλοφορια το δικο του), απο δω και περα μηχανη χειμωνα - καλοκαιρι.
:beer:

zolotas
23/12/2011, 18:43
Η μειωμένη όμως κυκλοφορία οχημάτων έχει επίσης επηρεάσει αρνητικά και τα συνεργεία αυτοκινήτων και ειδικά των αντιπροσωπιών (υποθέτω ότι τα γειτονικά συνεργεία ίσως να έχουν αυξημένη δουλειά).

μπα ...μη το λες ........μονο αν χαλασει φιλαρακι ........το τυπικο σερβις που γινοταν αποτελει παρελθον

Πανοπτικός
23/12/2011, 18:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas
μπα ...μη το λες ........μονο αν χαλασει φιλαρακι ........το τυπικο σερβις που γινοταν αποτελει παρελθον \

Αυτο ακριβως, με το "κουτι" οι στις τελευταιες 100.000 ειχα αλλαξει λαδια, μπουζι, και προσφατα ιμαντα χρονισμου.

Αυστηρα τα απαραιτητα πλεον

devil's animal
23/12/2011, 18:58
θα φαει η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι....:rolleyes:

Πανοπτικός
23/12/2011, 19:17
Θεμα με τα οχηματα παντα ειχαμε, μια 5μελης οικογενεια ειχε στην κατοχη της 3 αυτοκινητα τουλαχιστον, καιρος να αλλαξει αυτο...

Επειδη αυτοι οι κεραταδες νομιζουν οτι αν βαλουν μεγαλυτερα τελη, θα βγαλουν κ περισσοτερα λεφτα για την κριση τους... Αμ δε...

(θα παιχτει το ιδιο εργο.. οπως με την βενζινη, προσθεσαν φορο για να βγαλουν φραγκα κ μειωθηκε η ζητηση, με αποτελεσμα να ερθουν στα ιδια)

DrBig
23/12/2011, 19:26

:D

DrBig
23/12/2011, 19:27

το παιρνω πισω! :mad:

:rotflmao:

toyar
23/12/2011, 19:52
εχει σκεφτει κανεις ποσο βελτιωθηκε η οικονομια της χωρας μας τα τελευταια 30 χρονια (μια γενια) ετσι ωστε ο πατερας μου να με μεγαλωσει με mazda 1500 του 1970 και εγω τα παιδια μου το 2000+ να τα βαζω μονο σε 2,5λιτρο τζιπ τουλαχιστον (για λογους ασφαλειας βεβαιως-βεβαιως) :rolleyes:

DrBig
23/12/2011, 20:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
εχει σκεφτει κανεις ποσο βελτιωθηκε η οικονομια της χωρας μας τα τελευταια 30 χρονια (μια γενια) ετσι ωστε ο πατερας μου να με μεγαλωσει με mazda 1500 του 1970 και εγω τα παιδια μου το 2000+ να τα βαζω μονο σε 2,5λιτρο τζιπ τουλαχιστον (για λογους ασφαλειας βεβαιως-βεβαιως) :rolleyes:

Ε?????

Την εποχη που μιλας, ενας καθημερινος ανθρωπος με ενα καλουτσικο μισθο αγοραζε σπιτι χωρις δανειο απο οικονομιες μερικων ετων.

spyrakos35
23/12/2011, 21:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Ε?????

Την εποχη που μιλας, ενας καθημερινος ανθρωπος με ενα καλουτσικο μισθο αγοραζε σπιτι χωρις δανειο απο οικονομιες μερικων ετων.

ναι αλλά δεν υπήρχε και ο υπερκαταναλωτισμός που υπάρχει σήμερα....

devil's animal
23/12/2011, 21:15
Ε?????

ναι στον πλανητη Fantasy354 που ειναι μερικες εκατονταδες εκατομμυρια ετη φωτος μακρυα απο την Γη...
:wave2:

επισης δεν βελτιωθηκε η οικονομια μας τοσο πολυ οπως ειπε ο toyar απλα, μαθαμε να αγοραζουμε με δανεικα και η αναπτυξη της τεχνολογιας καταφερε να μειωσει το κοστος των αυτοκινητων και των μηχανων και να τα κανει πιο προσιτα στην μεσαια και χαμηλη ταξη.
τα σπιτια και τα οικοπεδα ανεκαθεν ειχαν υψηλες τιμες. εκτος αν μιλαμε για ζωνες εκτος σχεδιου που αν προεβλεπες την αναπτυξη που θα ειχαν σε 30 χρονια αγοραζες ενα οικοπεδο και το παιδι σου μετα απο 40 χρονια ειχε εναν μικρο θησαυρο αν αποφασιζε να πουλησει. παραδειγματα: Πεντελη, Ροδοπολη, Ανοιξη, Αγ.Στεφανος, κλπ...

Operater
23/12/2011, 21:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
ναι στον πλανητη Fantasy354 που ειναι μερικες εκατονταδες εκατομμυρια ετη φωτος μακρυα απο την Γη...

...
ισχύει αυτό που ειπε ο Big. με λογικές στερήσεις κάποιων χρόνων έπαιρνες ενα σπιτάκι και το εφτιαχνες σιγα-σιγα. Εχω πολλά παραδείγματα. Και όσο ήταν υψηλές οι τιμές την περίοδο 2001-2006 δεν ηταν ποτέ.

georgio
23/12/2011, 21:39
Είναι οξύμωρο πάντως που δεν πληρώνεις για να έχεις κάτι αλλά επειδή το έχεις.

Είναι επίσης οξύμωρο που αντί το κράτος να θέλει να παίρνει λεφτά και οι πολίτες του να είναι ευχαριστημένοι (πχ μικρότερη φορολογία στην βενζίνη, εγώ θα κάψω περισσότερη κάνοντας τη βόλτα μου, θα είμαι ευχαριστημένος και το κράτος θα πάρει τα ίδια λεφτά) προτιμάει να παίρνει τα ίδια λεφτά -αν όχι λιγότερα- και οι πολίτες του να είναι δυσαρεστημένοι.

Έχω αρχίσει να πιστεύω μήπως το κάνουν επίτηδες, τους πιέζουν οι πιστωτές δεν μπορούν να τους ρίξουν άκυρο, σου λέει γ@μ@ τους μ@λ@κες εδώ δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν και θα ξεσηκωθούν και θα πάρουν τα @@ μου όσοι τους χρωστάμε, έγινε επανάσταση από το λαό, τι να κάνουμε;

DrBig
23/12/2011, 21:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio

Έχω αρχίσει να πιστεύω μήπως το κάνουν επίτηδες, τους πιέζουν οι πιστωτές δεν μπορούν να τους ρίξουν άκυρο, σου λέει γ@μ@ τους μ@λ@κες εδώ δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν και θα ξεσηκωθούν και θα πάρουν τα @@ μου όσοι τους χρωστάμε, έγινε επανάσταση από το λαό, τι να κάνουμε;

Το μονο που πιστευω πως θελουνε ειναι να παμε εκτος ευρω (για τους δικους μας λεω) ωστε να αλλωνιζουν στο μαγαζακι. Στην αντιθετη βλεπεις εχει να πεφτει κωλονοσκοπηση εξωθεν που οσο να ναι θα περιορισει λιγο την ασυδοσια.

THEOD
23/12/2011, 21:56

Ούτε ακριβώς έτσι είναι αυτό, και παραβλέπεις ότι για να το πετύχει κάποιος έπρεπε να κάνει επί μια 10ετία όχι απλώς "οικονομίες" αλλά το σκατό του παξιμάδι... Και δεν υπήρχαν "καλούτσικοι" μισθοί με τα σημερινά κριτήρια. Ήταν καλούτσικοι με τα ΤΟΤΕ κριτήρια...
Και τα τότε κριτήρια ήταν "δημόσιος υπάλληλος = τρείς & εξήντα - όχι καρεκλοκένταυρος σε ΔΕΚΟ με εκατοντάδες πέτσινες υπερωρίες, μηδεν έργο, εξασφαλισμένη σύνταξη στα 55 με τεράστιο εφ' άπαξ και 50 χιλιάρικα παντελονάτα ετησίως...

Γενικά πάντα το "κεραμίδι" και η ρόδα ήταν από τα δύσκολα σημεία που πονούσαν τον Έλληνα και διακαής πόθος του. Γιαυτό και μόλις βρήκαμε φθηνά δανεικά μ'έσα σε μια 10ετία πήξαμε στις σπιταρώνες, εξοχικά, και Καγιέν...

:rolleyes:

toyar
23/12/2011, 21:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

επισης δεν βελτιωθηκε η οικονομια μας τοσο πολυ οπως ειπε ο toyar απλα, μαθαμε να αγοραζουμε με δανεικα και η αναπτυξη της τεχνολογιας καταφερε να μειωσει το κοστος των αυτοκινητων και των μηχανων και να τα κανει πιο προσιτα στην μεσαια και χαμηλη ταξη.
τα σπιτια και τα οικοπεδα ανεκαθεν ειχαν υψηλες τιμες. εκτος αν μιλαμε για ζωνες εκτος σχεδιου που αν προεβλεπες την αναπτυξη που θα ειχαν σε 30 χρονια αγοραζες ενα οικοπεδο και το παιδι σου μετα απο 40 χρονια ειχε εναν μικρο θησαυρο αν αποφασιζε να πουλησει. παραδειγματα: Πεντελη, Ροδοπολη, Ανοιξη, Αγ.Στεφανος, κλπ...

μα εγω δεν ειπα οτι βελτιωθηκε:winka: :wave2:
και δεν αναφερομαι τοσο στο κοστος αποκτησης που ειναι μια φορα αλλα στο κοστος χρησης που ειναι συνεχες και απροβλεπτο
λιγο πριν την κριση ψαχνοντας ο αδελφος μου για αυτοκινητο βρεθηκαμε σε κορεατικη αντιπροσωπεια αυτοκινητων χαμηλου κοστους. Εκει ο υπαλληλος-πωλητης συζητωντας μας ειπε οτι πουλαγε το δικο του megane coupe γιατι ειχε παραγγειλει απο γερμανια μια bmw 3αρα cabrio διλιτρη
φυσικα το παληκαρι δεν ηταν σε θεση να αντιληφθει οτι το επαγγελμα του δεν του εδινε τη δυνατοτητα να συντηρησει ενα τετοιο αυτοκινητο ακομα κι αν ο μαντρας του το χαριζε ενω σημερα ο ανθρωπος αυτος ειναι πιθανοτατα ανεργος
εκεινη την εποχη εγω με το yaris φαινομουν γυφτος τωρα ομως μπορω και κυκλοφορω ακομα και δεν χρειαζεται να καταθεσω πινακιδες

p@nos
23/12/2011, 22:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrakos35
ναι αλλά δεν υπήρχε και ο υπερκαταναλωτισμός που υπάρχει σήμερα....

poios iperkatanalotismos re file eleos me afti tin karamela....

spyrakos35
23/12/2011, 22:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos

ότι πεις

:beer:

taisteal
23/12/2011, 23:23

:eyepop: :eyepop: :confused:

δεν το λες σοβαρα τωρα αυτο ε???

stefanos
23/12/2011, 23:24
Το μονο που πιστευω πως θελουνε ειναι να παμε εκτος ευρω (για τους δικους μας λεω) ωστε να αλλωνιζουν στο μαγαζακι. Στην αντιθετη βλεπεις εχει να πεφτει κωλονοσκοπηση εξωθεν που οσο να ναι θα περιορισει λιγο την ασυδοσια.

+2250 (και πολλά σου είναι):p

DrBig
24/12/2011, 08:18
+2250 (και πολλά σου είναι):p

βολευομαι και με 950 (πινακιδατα) :smokin:

Gandalf dr685sm
24/12/2011, 08:29
να πω την προσωπική μου ιστορία με οχήματα...

Πέρισυ λοιπόν... I.X. 1400 και μια μοτό 660cc ==>Τέλη κυκλοφορίας 320 ευρώ περίπου.
Ασφάλειες ===> κάπου 700 τον χρόνο.

Φέτος..μετά απο επιλογή λόγω μικρής.... η μηχανή έφυγε μαζί με το Ι.Χ για να αγοραστεί ενα καινούριο λίγο μεγαλύτερου κυβισμού.

Ι.Χ. 1600cc ---> Τέλη 265
Ασφάλεια (με κλοπή) ---> 680 τον χρόνο.

Το κέρδος φυσικά είναι μεγαλύτερο απο την συντήρηση ενός αντί για δύο, όπως και για τις βενζίνες.

Οι εποχές που είχαμε δύο οχήματα έχουν περάσει.. ειδικά σκεπτόμενος πως απο 1-1-2012 θα έχουμε και ενα 10-15% μείωση ΟΛΟΙ μας στον μισθό απο παρακρατήσεις.

Δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να προσαρμοστούμε πλέον στις συνθήκες και στην πραγματική μας οικονομική δύναμη (οχι κάρτες και δάνεια). Θα υπάρχουν και υποχωρήσεις σε θέλω και γούστα .. θα υπάρχουν και συμβιβασμοί ... Όσον αφορά το τι κοστίζουν τα αγαθά , μην ξεχνάμε πως όλα ειναι ΥΠΕΡ-τιμολογημένα στην Ελλάδα.. ειδικά στις κατοικίες μιας και το θίγετε..

Africaptan
24/12/2011, 09:46
Κι εγω ξερω οτι δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις οι ιδιες.
Εχω φιλο ο οποιος εχει 5 παιδια και αναγκαστικα πηρε 7θεσιο αυτοκινητο, το οποιο επισης αναγκαστικα, ειναι 2λιτρο.
Επειδη το πηρε μεταχειρισμενο (η κατι τετοιο) δεν μπορουσε να το βγαλει πολυτεκνικο.
Δυσκολα αυτοκινητο για μεταπωληση, το πηρε φτηνα κι ετσι δεν εδωσε ιδιατερη σημασια, διοτι πριν 5-6 χρονια που το πηρε, τα τελη δεν ειχαν φτασει σ αυτα τα νουμερα.
Αυτος ο ανθρωπος που δεν εχει στον ηλιο μοιρα, πρεπει να πληρωνει οτι πληρωνει ο καθε νεο (η μη) ελληνας που γουσταρει να χει μια 2λιτρη πισωκουνα η 4Χ4 να βγαζει τα κεφια του στα στροφιλικια η στα βουνα;

Κι αλλη περιπτωση.
Σπιτι 4 ετων 170 τετραγωνικων με υπογεια, και οροφο, νομιμοτατο, με αδειες κτλ, σε γωνιακο οικοπεδο 700 τετραγωνικων οπου η εφορια το κοστολογει 1.000.000e, πωληθηκε μετα απο πολυ ψαξιμο, χρονο και κοπο, 220.000e.

Corki
24/12/2011, 10:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Africaptan

Εχω φιλο ο οποιος εχει 5 παιδια

Αυτος ο ανθρωπος που δεν εχει στον ηλιο μοιρα

Sorry ρε africaptan αλλα τι τα εκανε τα 5 παιδια? Για να πεινανε παρεα? Χωρις παρεξηγηση !!!

Και για τον υπερκαταναλωτισμο που ειπε καποιος απλα αναφερω οτι φιλη της μανας μου εδωσε 4000 ευρω για μια ΤΣΑΝΤΑ. Οσα εδωσα εγω για το μηχανακι που τα μαζευα χρονια αυτη τα εδωσε για 1 μετρο υφασμα ραμμενο ρε πουστη μου τον Δεκεμβρη του 11 με οτι γινεται γυρω της.

Africaptan
24/12/2011, 10:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Corki
Sorry ρε africaptan αλλα τι τα εκανε τα 5 παιδια? Για να πεινανε παρεα? Χωρις παρεξηγηση !!!

Οχι φιλε μου, εχεις δικιο.
Κι εγω μαζι σου και του το εχω πει κι εγω. Ομως βαλε στο νου σου οτι πανε χρονια απο τοτε, σε μια παλαιινη, χωριατικη νοοτροπια και υπο αλλες συνθηκες διαβιωσης, οπου οι ανθρωποι ζουνε μ αυτα που εχουν, δεν μπορουν να υπολογισουν το μελλον, και πρατουν βαση της δεδομενης στιγμης.
Τοτε που τα καναν, ζουσαν απ τον κηπο τους, η βενζινη ηταν φτηνη, τα τελη φτηνα και δεν υπηρχε ανεργια (οικοδομος ο φιλος)...
Τωρα ομως, δεν την παλευει με αυτα που τον ανγκαζουν να κανει για να ζησει...

John Steed
24/12/2011, 12:42
Πραγματικά και χωρίς κανένα ίχνος αντιπαράθεσης, το καλύτερο θα ήταν η κουβέντα να έληγε στην πρώτη σελίδα...

Ά! και κάτι ακόμη, κάτι πάτησα στο δρόμο όπως ερχόμουν, νομίζω πως ήταν το πνεύμα των Χριστουγέννων....

Ή μήπως ήταν καμία γάτα.....? :confused:

p@nos
24/12/2011, 12:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από tommy dakar
:eyepop: :eyepop: :confused:

δεν το λες σοβαρα τωρα αυτο ε???

ennoeite oti to leo sobara....ke trote oloi sas tin idia karamela

prepi na katalabete ti diafora toy iperkatanalotismoy....kai tis EKSELIKSIS TIS TEXNOLOGIAS!!!!!

to oti exis kinito kamera laptop simera eno o papoys soy den ine den ine apo iperkatanalotismo....ine apo to epipedo tis simerinis texnologias ppoy soy epitrepi na ta agorazis poli ftina.....

ine i idia loyna poy peftete me ta boyzoykia....i8ela na ksera akoma kai stis kales epoxes.....poso kosmo kserate na pigeni sta boyzoykia sinexia.....gt ego prosopika elaxistoys....alla sas lene oti oloi pane boyzoykia ara lefta iparxoyn....

ne oloi pane boyzoykia....se mia poli 4 ekatomirion gemizoyn 20 magazia.....oloi pane ne :rolleyes:

les ke iste pedakia rpm 8elete epeksigisi se ola

maniatiakos
24/12/2011, 13:17
to oti exis kinito kamera laptop simera eno o papoys soy den ine den ine apo iperkatanalotismo....ine apo to epipedo tis simerinis texnologias ppoy soy epitrepi na ta agorazis poli ftina.....

+916

ne i idia loyna poy peftete me ta boyzoykia....i8ela na ksera akoma kai stis kales epoxes.....poso kosmo kserate na pigeni sta boyzoykia sinexia.....gt ego prosopika elaxistoys....alla sas lene oti oloi pane boyzoykia ara lefta iparxoyn....

Ναι,θυμάμαι και γω την τρελή πολυτέλεια....160/4=40 ευρω έκαστος,τραπέζι 4η,5η σειρά ή εξώστη να βλέπεις με το κυάλι και για λουλούδια ούτε λόγος...

Αν είναι να μιλήσουμε για μπουζούκια και 'ζημιές' μόνο το 70-90 γίνονταν.

Υπήρχε όμως και υπερκαταναλωτισμός,μην τα ισωπεδώνουμε όλα...το κάθε γκομενάκι από τα σεπόλια ή τον κολωνό,όταν ήμουν φοιτητής,ήθελε να μοιάσει με την 'ντίβα' συνομήλικη της από τη φιλοθέη και δώστου οι επώνυμες τσάντες και οι γόβες από τον Καλογήρου με 24 δόσεις...μην κοιτάτε που πολλοί από μας που οδηγούμε μηχανή το μόνο larg-ιλίκι που κάναμε ήταν να πάρουμε ένα καλό κράνος και μπουφάν για να μην γυρνάμε με το nova,το fly και τ'αρβυλάκια...

TheFace
24/12/2011, 13:52

prepi na katalabete ti diafora toy iperkatanalotismoy....kai tis EKSELIKSIS TIS TEXNOLOGIAS!!!!!

Ναι, το οτι ομως εχουμε οχι ενα αλλα δυο και πολλες φορες τρια κινητα, ειναι κι αυτο εξελιξη της τεχνολογιας?
Επισης θελουμε να εχουμε το τελευταιο i-phone χωρις καλα-καλα να εχουμε εξαντλησει της δυνατοτητες του παλιου!

Μηπως ειναι εξελιξη της τεχνολογιας το γεγονος οτι ενα μεσο μικρο-αστικο σπιτι εχει τηλεοραση και στο μπανιο?

Να μιλησουμε για τους τονους ρουχων και παπουτσιων που σαπιζουν στις ντουλαπες... εξελιξη της τεχνολογιας και αυτο??? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Κι επειδη αναφερθηκες και σε παππουδες, να σου πω λοιπον οτι ο παππους αλλαζε 2 αυτοκινητα σε ΟΛΗ του τη ζωη... σημερα ξερω αρκετους που αλλαξαν 2 αυτοκινητα σε λιγοτερο απο 5 χρονια!!! Και μη μου πεις οτι το να αλλαξουν τα φωτιστικα και τα αυτοκολλητα (facelift το λενε οι μορφωμενοι :rolleyes: ) σε ενα αυτοκινητο ειναι εξελιξη της τεχνολογιας!

Και σε τελικη αναλυση ποιος εισαι εσυ ρε μικροαστε νεοελληνα υπαληλισκο που μου ακολουθεις και την... πως την ειπαμε... εξελιξη της τεχνολογιας με δανεικα και καρτες??? :mad:

p@nos
24/12/2011, 14:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
Ναι, το οτι ομως εχουμε οχι ενα αλλα δυο και πολλες φορες τρια κινητα, ειναι κι αυτο εξελιξη της τεχνολογιας?
Επισης θελουμε να εχουμε το τελευταιο i-phone χωρις καλα-καλα να εχουμε εξαντλησει της δυνατοτητες του παλιου!

Μηπως ειναι εξελιξη της τεχνολογιας το γεγονος οτι ενα μεσο μικρο-αστικο σπιτι εχει τηλεοραση και στο μπανιο?

Να μιλησουμε για τους τονους ρουχων και παπουτσιων που σαπιζουν στις ντουλαπες... εξελιξη της τεχνολογιας και αυτο??? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Κι επειδη αναφερθηκες και σε παππουδες, να σου πω λοιπον οτι ο παππους αλλαζε 2 αυτοκινητα σε ΟΛΗ του τη ζωη... σημερα ξερω αρκετους που αλλαξαν 2 αυτοκινητα σε λιγοτερο απο 5 χρονια!!! Και μη μου πεις οτι το να αλλαξουν τα φωτιστικα και τα αυτοκολλητα (facelift το λενε οι μορφωμενοι :rolleyes: ) σε ενα αυτοκινητο ειναι εξελιξη της τεχνολογιας!

Και σε τελικη αναλυση ποιος εισαι εσυ ρε μικροαστε νεοελληνα υπαληλισκο που μου ακολουθεις και την... πως την ειπαμε... εξελιξη της τεχνολογιας με δανεικα και καρτες??? :mad:

lipon ta kinita pleon de ksero an to kseris allla ta xarizoyn kiriolektika....ka8e xrono soy dinoyn 2-3 siskeves tsaba....aftos poy 8a paei na pari iphone xoris epidotisi xoris tpt etsi ine malakas ke den ine i mesi periptosi aftoy poy exi 3 siskeves....esi pigene pes toys oti den ine sosto na moy to xarisete den exo ftasi akoma sta oria toy to palio moy

mia kopela apo tin korea an 8imame adalase tin par8enia tis me ipad afto de leei kati blamenoi iparxoyn padoy....

tora gia toys tonoys royxon iparxoyn magazia poy gia diaforoys logoys dinoyn royxa se poli xamiles times sprinter zara gloy merika xaraktiristika opote ise ke edo akiros

lipon pame tora ston papoy soy....to 60-70 poy o papoys soy itan sta doyzenia toy 8elo na mas pis se ti adistixoyse ena aftokinito os pros ton mis8o toy......

kai pame parapera tora i texnologia ine kati poy exoyme tin eftixia na bionoyme xari sto nionio mas....poy mas epetrepse na ti damasoyme....ke ine gia na ti xairode oloi

episis epidi tin exete di xipides mixanobioi edo mesa de katalabeno giati kapoios 50 xronwn px en eti 2011 o opoios paragi simadiko ergo sti doylia toy na min exi ti dinatotita na exi ena aftokinito 2000-3000 kivikon....prosexte de leo lamborghini ferrari....enoo ena kalo oreo aftokinito....giati????GIATI ETSI....

ena pragma sosto graftike edo mesa.....to pe o bigoylas pio prin,....

kai ine afto poy dixni tin eksa8liosi kai tin ekmetalefsi tis sixronis ergasias....o papoys soy opos les me ti doylia toy ke mono xoris kanena danio....boroyse na agorasi spiti....kai oxi ena alla perisotera....

simera afto ine adintato....dld na kataferis na paris ena spiti xoris na bis sto daniako mixanismo....kai na xreo8is en oligis.....

ke epidi sas exoyn pisi gia ti mizeria poy zoyme tora oti ftete esis....ke oti to aksizete kiolas....8a sas afisoyme edo sti mizeria sas na klete ti mira sas.....kai na to paizete dianooymenoi oti adilambaneste oti ''ftaite''....kai 8a pame kapoy pio politismena opoy 8a amibomaste oti aksizoyme....

stefanos
24/12/2011, 14:22

ine i idia loyna poy peftete me ta boyzoykia....i8ela na ksera akoma kai stis kales epoxes.....poso kosmo kserate na pigeni sta boyzoykia sinexia.....gt ego prosopika elaxistoys....alla sas lene oti oloi pane boyzoykia ara lefta iparxoyn....

ne oloi pane boyzoykia....se mia poli 4 ekatomirion gemizoyn 20 magazia.....oloi pane ne :rolleyes:

les ke iste pedakia rpm 8elete epeksigisi se ola

Κάτι μπερδεύεις.
Το laptop το iphone η 40αρα και τα όσα αγοράζουμε, κοστίζουν όσο ένας βασικός μισθός (δεν σχολιάζω την μηδενική αναγκαιότητά τους).
Εάν δεν είχες πίστωση από τράπεζα το βλέπω δύσκολο να μπορούσες να τα αγοράσεις.
Παλιά πλήρωνες κασέρι το οτιδήποτε, και αυτό απαιτούσε αυτοσυγκράτηση και προγραμματισμό και στερήσεις (εξαιρετικές αρετές).
Βάλε με το μυαλό σου για να αγοράσεις σπίτι τι χαρακτήρα έπρεπε να είχες.
Και υπερκαταναλωτικοί είμαστε και δεν έχουμε αντίληψη των πραγματικών αναγκών μας.

Corki
24/12/2011, 14:28

Παλιά πλήρωνες κασέρι το οτιδήποτε

Και τωρα το πλερωνεις αν θελεις απλα πρεπει να το επιλεξεις πρωτα. Εκει ειναι η μαγκια!!!

p@nos
24/12/2011, 14:40
Κάτι μπερδεύεις.
Το laptop το iphone η 40αρα και τα όσα αγοράζουμε, κοστίζουν όσο ένας βασικός μισθός (δεν σχολιάζω την μηδενική αναγκαιότητά τους).
Εάν δεν είχες πίστωση από τράπεζα το βλέπω δύσκολο να μπορούσες να τα αγοράσεις.
Παλιά πλήρωνες κασέρι το οτιδήποτε, και αυτό απαιτούσε αυτοσυγκράτηση και προγραμματισμό και στερήσεις (εξαιρετικές αρετές).
Βάλε με το μυαλό σου για να αγοράσεις σπίτι τι χαρακτήρα έπρεπε να είχες.
Και υπερκαταναλωτικοί είμαστε και δεν έχουμε αντίληψη των πραγματικών αναγκών μας.

laptop pleon ksekinane apo 200e i 40ara oyte aparaititi ine oyte tin exoyn oloi(episis ksekinane apo 200-300e)

opote se afta ta lefta boriis na tin agorasis kaseri aneta.....

kai mias kai 8etis to 8ema spiti 8elo na moy peis ''palia'' poso pigene ena oikopedo kai poso tora......

georgio
24/12/2011, 14:41
Φταίει το ποντίκι που τσίμπησε και πήγε να φάει το τυρί από τη φάκα, αλλά -κατά τη γνώμη μου- φταίει μακράν περισσότερο αυτός που έστησε τη φάκα...

devil's animal
24/12/2011, 15:23

:a013:

p@nos
24/12/2011, 15:47
orea paidia oi pragmatikes mas anages ine mia spilia gia na mi brexomaste aeras oksigono ke mia xoyfta fai gia na mi pe8anoyme apo asfiksia....

a kai nero apo kamia goyrna.....

kai sex 4-5 fores gia tin ekseliksi toy idoys piso sta boyna lipon.......

maniatiakos
24/12/2011, 15:56
σεξ χωρίς να εκσπερματώνουμε για ναέχουμε δύναμη ν'οργώνουμε με το άροτρο:D
το τρακτερ είναι πολυτέλεια:rotflmao: :rotflmao:

p@nos
24/12/2011, 16:00
aaa ksexasa poyliste ta mixanakia sas oloi tora 600+ kibika moto ine axrista parte kana 125 max na anebeni anifores dikabala....

eksoplismo poyliste ton gt enoeite pos ama pesis 8a xtipisis mono ama to leei i moira soy.....kala se periptosi arostias ennoeite mono prosefxi gt bori na ine dokimasia apo to 8eo ta farmaka ine toy diaboloy :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

tai
24/12/2011, 16:13
orea paidia oi pragmatikes mas anages ine mia spilia gia na mi brexomaste aeras oksigono ke mia xoyfta fai gia na mi pe8anoyme apo asfiksia....
a kai nero apo kamia goyrna.....
kai sex 4-5 fores gia tin ekseliksi toy idoys piso sta boyna lipon.......

η σπηλια απο τα 180 τμ μεζονετα για ενα ζευγαρι του μεροκάματου απέχουν

το νερο απο την γουρνα απο το "απαραίτητο" perrie και αυτα απέχουν

αλλο ειναι το τι χρειάζομαι και μπορώ να το πάρω και αλλο ειναι να χρεώνομαι για να παρω το άχρηστο που ζηλεύω στον αλλον

Χρεωνόμασταν ελπίζοντας στην ευτυχία που ειχαν τα πρόσωπα που κατανάλωναν το Χ προϊόν.
Ακόμα και εαν ολα τα οικονομικά διορθωθούν, θα παραμείνουμε δυστυχείς οσο περιμένουμε απο τα προϊόντα να καλύψουν τα ψυχικά κενά μας .
Καταντισαμε σκυφτοί γιατι δεν εχουμε μεσα μας τπτ να μας κρατήσει το κεφαλι ψηλα.
Ολη μας η μαγκιά ηταν στο πορτοφόλι.
μολις αδειασε (η ακομα και με τον φοβο) ξεφουσκώσαμε.

p@nos
24/12/2011, 16:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai

8elo na moy peis posa zevgaria me merokamato kseris poy menoyn se mezoneta 180tm...

kai ama moy peis oti kseris polla 8elo na peis kai posa kseris poy menoyn se 2aria-3aria....

pada ipirxan bolemenoi neoploytoi poy poylagan magia....kai itan i ekseresi oxi o kanonas...kai afta ta atoma iparxoyn akoma...ama pate as poyme sta boyzoykia akoma iparxoyn atoma poy petane loyloydia me to kilo....de kani ton kanona i ekseresi....

kai i magia de ksesoyskose mazi me to portofoli....ksefoyskose molis piran kai tin aksioprepia mas sa lao....

toyar
24/12/2011, 16:50
λοιπον θα σου πω εγω:
οταν εψαχνα για διαμερισμα (οχι μεζονετα, οχι μονοκατοικια, μεταχειρισμενο) ειδα περιπου 100 σπιτια και ακουσα πολλες ιστοριες

ενα διαμερισμα στα βριλησσια το πουλαγε ενα αξιοπρεπες ανδρογυνο στην ηλικια των γονιων μου με σκοπο να δωσουν τα χρηματα στον γιο τους για να αγορασει αλλο τσονταροντας δανειο
να σημειωσω οτι το συγκεκριμενο ηταν επαρκεστατο για οικογενεια 115τμ σε ωραιο σημειο και καλη κατασταση
συζητωντας με τους ανθρωπους μπηκε μεσα ο υιος -στην ηλικια μου- ο οποιος μολις ειχε γυρισει απο το τενις
παρατηρησα αμεσως ενα περιεργο υφακι αλλα κουφαθηκα οταν του ειπαν οι γονεις του <<ο κυριος ενδιαφερεται για το σπιτι>> τους απαντησε αγενεστατα <<καλα-καλα καντε οτι θελετε>> υπονοωντας οτι εμενα φωναξτε με οταν πεσει το χρημα
τον ρωτησα λοιπον τι σπιτια ειχε βρει μια και ψαχναμε και οι δυο και μου ειπε για μια μεζονετα στην πεντελη 30+ ετων σε εξωφρενικη τιμη
οταν παρατηρησα οτι τα λεφτα που του ζητουσαν ηταν υπερβολικα για τοσο παλιο σπιτι μου απαντησε ναι αλλα το σπιτι εχει πισινα (κοινοχρηστη) και θα ειναι μουρατο οταν καλει τους φιλους του

700_Thespieis
24/12/2011, 17:18
Είμαι στην Ολλανδία, οπως μερικοι απο σας ξερετε, και αυτα περι υπερκαταναλωσης κτλ που δαιμονιοποιειτε, τα ιδια κανουν και εδω.

Νομιζω οτι συμφωνω λοιπον σε πολλα με τον Πάνο. Και ναι ξερω, αλλη οικονομια της Ολλανδιας αλλη της Ελλαδας. Μαζι σας. Αλλα μην τρελαθουμε, τοση διαφορα δε γινεται να υφισταται.

Με θλιψη μου βλεπω οτι εχετε πολλοι απο σας πιστεψει οτι κυριως εμεις φταιμε. Δυστυχως σας εχουν δημιουργησει την εντυπωση οτι ημασταν Ουγκαντα. Μια ματια σε αριθμους(ποσο αλλοιωμενοι να ναι πια) ακομα και στο ιντερνετ, μπορει να σας αλλαξει γνωμη.

Δεν ανεχομαι λοιπον να μου λενε οτι ο πολυτεκνος εκανε λαθος που εκανε τοσα παιδια και επρεπε να μυρισει τα νυχια του και να σταματησει, γιατι φαινοταν καθαρα οτι παμε στο διαολο. Στο διαολο δυστυχως παμε γιατι εχουμε τετοιες αντιληψεις και γιατι δεν εχουμε τα @@ να αλλαξουμε την κατασταση.

Χρονια πολλα:wave2:

webassasin
24/12/2011, 17:27
Για τελη και πινακιδες λεγαμε,στην ουγκαντα καταληξαμε.
Υπερκαταναλωτισμος υπαρχει,οτι και να λετε.
Μας δωσαν το << προνομιο >> να ψωνισουμε με δοσεις
( και αργοτερα ατοκες, εκει ηταν το πανηγυρι ) και αρχισαμε να παιρνουμε οτι μαλακια βλεπαμε.
Και ολα ξεκινησαν απο κατι διακοποδανεια.
Στο θεμα μας, εαν παραδωσω πινακιδα για φετος και την παρω οριακα στο τελος του χρονο,δεν τιθεται θεμα καταστροφης της και πληρωμης επειτα 30 ευρω?

stefanos
24/12/2011, 18:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από webassasin
Στο θεμα μας, εαν παραδωσω πινακιδα για φετος και την παρω οριακα στο τελος του χρονο,δεν τιθεται θεμα καταστροφης της και πληρωμης επειτα 30 ευρω?

Για ένα χρόνο δεν τίθεται θέμα και ίσως και παραπάνω εάν δεν βγάλουν διαγωνισμό για ανακύκλωση.

tai
24/12/2011, 18:22

το θεμα που θίγω είναι ο δανεισμός για την φιγούρα και οχι για την ανάγκη ή τον εκσυχρονισμό
γιαυτό όταν έδιναν "τσάμπα" λεφτά, τσουπ πετιόταν απο μέσα μας ο αρχοντοχωριάτης.:wave2:

στο θεμα μας.

καλο ειναι να γινει η διευκρίνιση οτι δεν είναι μόνιμη η κατάθεση αλλα για συγκεκριμένο χρόνο, μην σας στείλουν στα διαλυτήρια.

Πολυμήχανος
24/12/2011, 18:28
Επειδή σας βλέπω που λέτε διάφορα, και την πληροφορία που πρέπει, δεν την λέτε, πάμε:

Οι καταστροφές πινακίδων γίνονται όταν το υπουργείο ζητήσει από τις ΔΟΥ να του στείλουν ότι μέταλο έχουν, ή όταν κάποια ΔΟΥ έχει κάνει αίτηση προς το υπουργείο να γίνει καταστροφή πινακίδων διότι έχει γεμίσει η αποθήκη της και δεν χωράει άλλες.

Στην ουσία το πόσο καιρό είναι σε ακινησία μια μοτό, και το αν θα καταστραφεί ή όχι η πινακίδα, είναι ΑΣΧΕΤΑ πράγματα μεταξύ τους. Μπορεί να έχεις κάνει ακινησία ένα μήνα και να τύχει να έρθει εντολή καταστροφής πινακίδων, μπορεί να είναι και 3 χρόνια μέσα και να μην έχει τύχει να καταστραφεί.

ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, τότε όταν κάνετε ΑΡΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ, δλδ παίρνετε άδεια, μαζί η ΔΟΥ σας δίνει μια ΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι η πινακίδα του οχήματος καταστράφηκε έτσι κι έτσι. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ και την υπάρχουσα άδεια, εσείς αργότερα πάτε στο ΚΕΠ και σας βγάζει ΔΩΡΕΑΝ καινούρια άδεια-πινακίδα.

Αν το ΚΕΠ σας ζητάει 30 ευρώ, είναι γιατί βαριέται ο υπάλληλος ή δεν του έχει ξανατύχει και δεν ξέρει, και δεν κάνει την διαδικασία του ''καταστράφηκε από το κράτος'' αλλά την διαδικασία ''γενικά χάθηκε και βγάζουμε καινούρια'' που για την δεύτερη όντως πληρώνεις.

Στην άρση ακινησίας πληρώνουμε το τέλος του έτους που κάνουμε την άρση.

Ο μύθος ''σε ένα χρόνο πρέπει να αποφασίσεις τι θα το κάνεις'' υπάρχει επειδή υποτίθεται η ακινησία είναι για ένα χρόνο. Στην πράξη οι ΔΟΥ, δεν έχουν ΟΥΤΕ την μηχανοργάνωση, ΟΥΤΕ το προσωπικο να ειδοποιούν τον κόσμο ότι λήγει ο χρόνος του, κι έτσι τελικά κανείς δεν ασχολείται, ΟΣΟ και κάτσει σε ακινησία το όχημα, δεν χάνεται ποτέ η άδεια, ούτε αυτόματα περνάει σε διαγραφή άδειας, μην σας φοβίζουνε οι παραπληροφορήσεις (δεν είναι καν η ίδια υπηρεσία οι οριστικές διαγραφές)

ΟΛΑ τα παραπάνω τα έχω κάνει Ο ΙΔΙΟΣ, για οχημά μου. Μπήκε σε ακινησία, έμεινε για 3 χρονια, στα 3 χρόνια καταστράφηκε η πινακίδα του, μετά το έκανα άρση ακινησίας, και με την βεβαίωση της ΔΟΥ κορωπίου, στο ΚΕΠ Μαρκοπούλου εκδόθηκε νέα άδεια και πινακίδα ΔΩΡΕΑΝ.

Ότι άλλες ερωτήσεις απορίες, εδώμαστε.

Corki
24/12/2011, 18:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από 700_Thespieis

Δεν ανεχομαι λοιπον να μου λενε οτι ο πολυτεκνος εκανε λαθος που εκανε τοσα παιδια και επρεπε να μυρισει τα νυχια του και να σταματησει, γιατι φαινοταν καθαρα οτι παμε στο διαολο. Στο διαολο δυστυχως παμε γιατι εχουμε τετοιες αντιληψεις και γιατι δεν εχουμε τα @@ να αλλαξουμε την κατασταση.

Το να κανεις παιδια και (πολλα - λιγα δεν εχει σημασια) δεν ειναι λαθος. Αλλα ειναι λαθος και μαλιστα ΤΕΡΑΣΤΙΟ να μην μπορεις να τα μεγαλωσεις. Για οποιο λογο! Σε οποια χωρα. Δεν ερχεσαι ουρανοκατεβατος .Ξερεις που ζεις και πως -ποτε -αν και σε ποσο χρονικο διαστημα αλλαζουν τα πραγματα. Δεν ειναι θεμα @@ ,αν θα αλλαξουν τα πραγματα. Μια χαρα τα εχουμε τα @@ .

Και οντως , οσων αφορα το θεμα, (το οποιο και γαμισαμε) ειναι και αυτο Τεραστιο λαθος να παραδιδεις πινακιδες και να λες θα το κυκλοφορω κανονικα. Κουτοπονηρια-αλητεια. Ψιλικατζιδικο φαση.

Gandalf dr685sm
24/12/2011, 19:08
Μην ξεχνάμε οτι με την καταστροφή πινακίδων και ορισμό νέων με άλλο αριθμό σημαίνει και αλλαγή άδειας κυκλοφορίας που θα σας οδηγήσει στην παράδοση του ωραίου πράσινου δελτίου (ειδικά αν προλάβατε τα καινούρια) και στην παραλαβή νέας , τυπωμένης ακόμα και σήμερα σε Α4....:alien:

p@nos
24/12/2011, 20:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από 700_Thespieis
Είμαι στην Ολλανδία, οπως μερικοι απο σας ξερετε, και αυτα περι υπερκαταναλωσης κτλ που δαιμονιοποιειτε, τα ιδια κανουν και εδω.

Νομιζω οτι συμφωνω λοιπον σε πολλα με τον Πάνο. Και ναι ξερω, αλλη οικονομια της Ολλανδιας αλλη της Ελλαδας. Μαζι σας. Αλλα μην τρελαθουμε, τοση διαφορα δε γινεται να υφισταται.

Με θλιψη μου βλεπω οτι εχετε πολλοι απο σας πιστεψει οτι κυριως εμεις φταιμε. Δυστυχως σας εχουν δημιουργησει την εντυπωση οτι ημασταν Ουγκαντα. Μια ματια σε αριθμους(ποσο αλλοιωμενοι να ναι πια) ακομα και στο ιντερνετ, μπορει να σας αλλαξει γνωμη.

krata mas 8esi erxomaste :beer:

THEOD
25/12/2011, 09:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πολυμήχανος
Επειδή σας βλέπω που λέτε διάφορα, και την πληροφορία που πρέπει, δεν την λέτε, πάμε:
...........

ΣΩΣΤΟΣ... :a18:

taisteal
25/12/2011, 13:42
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos

:a26:

Greg61
25/12/2011, 15:30

το νερο απο την γουρνα απο το "απαραίτητο" perrie και αυτα απέχουν

αλλο ειναι το τι χρειάζομαι και μπορώ να το πάρω και αλλο ειναι να χρεώνομαι για να παρω το άχρηστο που ζηλεύω στον αλλον

Χρεωνόμασταν ελπίζοντας στην ευτυχία που ειχαν τα πρόσωπα που κατανάλωναν το Χ προϊόν.
Ακόμα και εαν ολα τα οικονομικά διορθωθούν, θα παραμείνουμε δυστυχείς οσο περιμένουμε απο τα προϊόντα να καλύψουν τα ψυχικά κενά μας .
Καταντισαμε σκυφτοί γιατι δεν εχουμε μεσα μας τπτ να μας κρατήσει το κεφαλι ψηλα.

+1047/6

Χρόνια Πολλά, Καλά και Όρθια.
Σε όλους.

Jo.Da.
25/12/2011, 15:36

:a01:

''Στον κόσμο τον σημερινό...'' (http://www.youtube.com/watch?v=tzW4Ye_kTN0)

:smokin:

tai
25/12/2011, 16:55

Ωραίος!
ευχαριστώ για την πληροφόρηση :beer: :beer: :beer:

SoulGR
26/12/2011, 03:53
πανο συμφωνω σε ολα:beer:

δεν μπορω να καταλαβω τι μαλακία ειναι αυτη με τα κυβικα....θες να φορολογησεις κυριε...δες το κοστος αποκτησης γιατι ενα αμαξι 2λιτρο που κανει 15κ να πληρωνει περισσοτερα απο ενα 1000ρι μηχανακι που κανει 15κ παλι,εφοσον υπαρχει ειδικο τελος στην τιμη της βενζινης?

irinia
26/12/2011, 08:30

Οι καταστροφές πινακίδων γίνονται όταν το υπουργείο ζητήσει από τις ΔΟΥ να του στείλουν ότι μέταλο έχουν, ή όταν κάποια ΔΟΥ έχει κάνει αίτηση προς το υπουργείο να γίνει καταστροφή πινακίδων διότι έχει γεμίσει η αποθήκη της και δεν χωράει άλλες.

Στην ουσία το πόσο καιρό είναι σε ακινησία μια μοτό, και το αν θα καταστραφεί ή όχι η πινακίδα, είναι ΑΣΧΕΤΑ πράγματα μεταξύ τους. Μπορεί να έχεις κάνει ακινησία ένα μήνα και να τύχει να έρθει εντολή καταστροφής πινακίδων, μπορεί να είναι και 3 χρόνια μέσα και να μην έχει τύχει να καταστραφεί.

ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, τότε όταν κάνετε ΑΡΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ, δλδ παίρνετε άδεια, μαζί η ΔΟΥ σας δίνει μια ΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι η πινακίδα του οχήματος καταστράφηκε έτσι κι έτσι. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ και την υπάρχουσα άδεια, εσείς αργότερα πάτε στο ΚΕΠ και σας βγάζει ΔΩΡΕΑΝ καινούρια άδεια-πινακίδα.

Αν το ΚΕΠ σας ζητάει 30 ευρώ, είναι γιατί βαριέται ο υπάλληλος ή δεν του έχει ξανατύχει και δεν ξέρει, και δεν κάνει την διαδικασία του ''καταστράφηκε από το κράτος'' αλλά την διαδικασία ''γενικά χάθηκε και βγάζουμε καινούρια'' που για την δεύτερη όντως πληρώνεις.

Στην άρση ακινησίας πληρώνουμε το τέλος του έτους που κάνουμε την άρση.

Ο μύθος ''σε ένα χρόνο πρέπει να αποφασίσεις τι θα το κάνεις'' υπάρχει επειδή υποτίθεται η ακινησία είναι για ένα χρόνο. Στην πράξη οι ΔΟΥ, δεν έχουν ΟΥΤΕ την μηχανοργάνωση, ΟΥΤΕ το προσωπικο να ειδοποιούν τον κόσμο ότι λήγει ο χρόνος του, κι έτσι τελικά κανείς δεν ασχολείται, ΟΣΟ και κάτσει σε ακινησία το όχημα, δεν χάνεται ποτέ η άδεια, ούτε αυτόματα περνάει σε διαγραφή άδειας, μην σας φοβίζουνε οι παραπληροφορήσεις (δεν είναι καν η ίδια υπηρεσία οι οριστικές διαγραφές)

ΟΛΑ τα παραπάνω τα έχω κάνει Ο ΙΔΙΟΣ, για οχημά μου. Μπήκε σε ακινησία, έμεινε για 3 χρονια, στα 3 χρόνια καταστράφηκε η πινακίδα του, μετά το έκανα άρση ακινησίας, και με την βεβαίωση της ΔΟΥ κορωπίου, στο ΚΕΠ Μαρκοπούλου εκδόθηκε νέα άδεια και πινακίδα ΔΩΡΕΑΝ.

Ότι άλλες ερωτήσεις απορίες, εδώμαστε.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ..............

Γιά νά μπαίνουν τά πράμματα στή θέση τους.
Έπειδή ή ήμιμάθεια,όδηγεί στήν παραπληροφόρηση
καί κατ'έπέκτασιν στήν ταλαιπωρία καί σέ περιττά έξοδα....

ΜΠΡΑΒΟ............ΦΙΛΕ ΜΟΥ

Όταν μιλάμε, νάμαστε σίγουροι καί όχι νά λέμε γιά νά έχουμε άποψη.

Καί μιά καί μιλάμε γιά πινακίδες,............70 ευρώ μού ζήτησαν
κάποιοι ,γιά νά μού βγάλουν πινακίδα γιά παπάκι....!! ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ.
Άπό όπου μπορούν τά παίρνουν....
31 ευρώ είναι τό κόστος τής έκδοσης πινακίδας παπιού.
Όσοι λοιπόν έχετε χρόνο,μή τούς χαρίζετε ένα μεροκάμματο...!!!

T.R.E
26/12/2011, 10:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Ας πρόσεχαν όλοι αυτοί που θέλαν τα 2λιτρα τζιπια μέσα στην Αθήνα και στις πόλεις γενικά & όλα γενικά πάνω από 1800. Έπρεπε χρόνια τώρα να ήταν καρατεκμήριο & να είχαν πολύ υψηλά τέλη αυτά. Μέχρι τα 1800 να είναι normal και μετά να έπαιζε τρελή διαφορά προς τα πάνω.
Αλλά πάλι οι μ@λ@κες οι Έλληνες πιάστηκαν κορόιδο από τους Γερμανούς. Αγοράζανε με 10000 τα τσερόκια και όλες τις μ@λ@κιες, δεν είχαν που να τα παρκάρουν, δημιουργούν απίστευτο μποτιλιάρισμα, ρύπους και τόσα άλλα.

Ας τα β@λουν τώρα όλοι ξέρετε που... :winka: ή ας πληρώσουν τα κέρατα τους σε τέλη. Γουστααααρωωωωω

Γιατί ρε παιδιά τεκμήριο τα δίλιτρα; Υπάρχουν τόσα ωραία αυτοκινητάκια σ'αυτά τα κυβικά και δυστυχώς δεν βγαίνουν τα ίδια σε λιγότερα κυβικά...

Τι κόμπλεξ είναι αυτό με τα κυβικά; :confused: Ενα Focus ST πχ 2004-2005 δίλιτρο έχει πλέον 7.000 €,γιατί να έχει σήμα+ χαράτσι 1000; Το ίδιο μέ ένα δίλιτρο τζιπ των 40.000-50.000 €;

Ποτέ δεν το κατάλαβα... :yuck:

thePrince
26/12/2011, 13:32
Ακόμα μία συζήτηση εκτός θέματος, όπως συνηθίζεται στο moto.gr — αυτό γουστάρουμε άλλωστε, έτσι δεν είναι! Εγώ θα προσπαθήσω κατ' εξαίρεση να μείνω στο θέμα: όποιος δεν έχει χρήματα να πληρώσει τις βλακείες που σκέφτονται οι ανεγκέφαλοι που νομοθετούν σε αυτή τη χώρα, δυστυχώς δεν μπορούν παρά να καταθέσουν τις πινακίδες ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες, παρκάροντας φυσικά τα οχήματα σε ιδιόκτητο πάρκινγκ. Αν κάποιος συνεχίζει να κυκλοφορεί χωρίς άδεια και χωρίς ασφάλεια βασιζόμενος στην ανυπαρξία της -υπό διάλυση- κρατικής μηχανής, πολύ απλά με φτύνει στη μούρη. Έτσι κι εγώ, για να τιμήσω τον πνεύμα των Χριστουγέννων (μιας και αναφέρθηκε), από του χρόνου πια θα αρχίσω να καταγγέλω στην αστυνομία οποιοδήποτε όχημα δω παρκαρισμένο στο δρόμο χωρίς αριθμό, γιατί αυτό είναι το μόνο που μπορώ να κάνω. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!

p@nos
26/12/2011, 14:04
kai etsi mias ke 8igete to 8ema ton kibikon

esto oti 8elo na paro ena palio metaxiro fortigaki gia na pigeno me to sm/ss pista i na pigeno na kano to enduro moy ke na exo mazi ke ta mixanakia ton filwn moy....

tora otan milame gia fortigaki imaste diesel 2.5 to ligotero ali8ia 8a plirono 1000e teli to xrono....odos ine poli eksipno....

kai epeidi oloi edo mesa de katalabenete kapoia pragmata ta teli KIKLOFORIAS ine TELI ta opoia plironis gia ti f8ora poy prokalis ta opoia TELI pane gia ti sidirisi toy dromoy....kai gia oses f8ores prokali ena oxima poy kiklofori.....den ine foroeispraktiko meso ta teli....

kanonika 8a eprepe edo kai xronia na arniomastan tin pliromi telwn afoy de pigenoyn ekei poy prepi....alla esis poy 8elete na psofisi i katsika toy gitona xereste poy o diplanos 8a poylisi to dilitro poy esis de boresate na apoktisete....merikoi distixos mexri ekei blepete.......

THEOD
26/12/2011, 14:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από SoulGR
δεν μπορω να καταλαβω τι μαλακία ειναι αυτη με τα κυβικα....θες να φορολογησεις κυριε...δες το κοστος αποκτησης γιατι ενα αμαξι 2λιτρο που κανει 15κ να πληρωνει περισσοτερα απο ενα 1000ρι μηχανακι που κανει 15κ παλι,εφοσον υπαρχει ειδικο τελος στην τιμη της βενζινης?

Τέτοιες μαλακίες να γράφετε, να τις διαβάσει στο τυχαίο κανένας χαρτογιακάς του Οικονομικών, και αύριο να ξυπνήσουμε με κανέναν 5πλασιασμό στα τέλη κυκλοφορίας των δικύκλων... :rolleyes:

AUFGEBRACHT
26/12/2011, 18:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από thePrince
Ακόμα μία συζήτηση εκτός θέματος, όπως συνηθίζεται στο moto.gr — αυτό γουστάρουμε άλλωστε, έτσι δεν είναι! Εγώ θα προσπαθήσω κατ' εξαίρεση να μείνω στο θέμα: όποιος δεν έχει χρήματα να πληρώσει τις βλακείες που σκέφτονται οι ανεγκέφαλοι που νομοθετούν σε αυτή τη χώρα, δυστυχώς δεν μπορούν παρά να καταθέσουν τις πινακίδες ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες, παρκάροντας φυσικά τα οχήματα σε ιδιόκτητο πάρκινγκ. Αν κάποιος συνεχίζει να κυκλοφορεί χωρίς άδεια και χωρίς ασφάλεια βασιζόμενος στην ανυπαρξία της -υπό διάλυση- κρατικής μηχανής, πολύ απλά με φτύνει στη μούρη. Έτσι κι εγώ, για να τιμήσω τον πνεύμα των Χριστουγέννων (μιας και αναφέρθηκε), από του χρόνου πια θα αρχίσω να καταγγέλω στην αστυνομία οποιοδήποτε όχημα δω παρκαρισμένο στο δρόμο χωρίς αριθμό, γιατί αυτό είναι το μόνο που μπορώ να κάνω. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!

H καλύτερη τοποθέτηση μέχρι ώρας :beer:

atom_smasher
26/12/2011, 20:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
H καλύτερη τοποθέτηση μέχρι ώρας :beer:

Lioulios
26/12/2011, 20:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
H καλύτερη τοποθέτηση μέχρι ώρας :beer: To παρακολουθώ μέχρι τώρα , χωρίς να επεμβαίνω ,αλλά δεν μπορώ να μην συνφωνήσω ...

Υγ .Ο μαλάκας της παρέας που τα πλήρωσε όλα

spyrakos35
26/12/2011, 20:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από lioulios

δεν ξέρω αν σε κάνει να νοιωθεις καλύτερα αλλά δεν είσαι μόνος....

Πανοπτικός
26/12/2011, 21:42

Εξηγησε μας τι εννοεις "ολα".

("ολα" τα οχηματα ή "ολα" τα χαράτσια του ενος οχηματος) :beer:

Lioulios
26/12/2011, 21:57
Εσυ αν ποτε κατεβεις Κρητη και εισαι με το πραπρα σου ελα να σου εξηγησω πολλα.

Πανοπτικός
26/12/2011, 22:15
Εσυ αν ποτε κατεβεις Κρητη και εισαι με το πραπρα σου ελα να σου εξηγησω πολλα.

Δεν απαντας ομως στην ερωτηση :wave2:

virus
26/12/2011, 23:10
κι ομως ειδα αρκετους στην πληρωμη κεφαλικου φορου με εισοδηματα κατω των 15.000 ευρω και ειχαν οχηματα 1800 - 2500 κυβικα. ηθελα ναξερα για ποιον λογο κανουμε φορολογικη δηλωση:confused: :confused:

SoulGR
27/12/2011, 20:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Τέτοιες μαλακίες να γράφετε, να τις διαβάσει στο τυχαίο κανένας χαρτογιακάς του Οικονομικών, και αύριο να ξυπνήσουμε με κανέναν 5πλασιασμό στα τέλη κυκλοφορίας των δικύκλων... :rolleyes:

για σενα ειναι μλκια,για μενα ομως ειναι το καλυτερο φορολογικο συστημα....να μην υπαρχουν τελη με την σημερινη μορφη,αλλα να μπει στην τιμη της βενζινης και οτι κυκλοφορει-με η χωρις πινακιδες,αν και δεν θα υπαρχουν χωρις πινακιδες-να πληρωνει!
τωρα για το αν τα 2 λιτρα ειναι πολυτελη,να κρινετε με βαση την τιμη αγορας-συντηρησης και οχι με βαση τον κυβισμο:wave2:

Lioulios
27/12/2011, 21:06
Για την Πολωνία που γνωρίζω , τα τέλη ειναι μέσα στην τιμή της βενζύνης και έτσι πληρώνεις όσο κυκλοφορείς ...

Αν το κάναμε όμως εδώ ...Πόσο θα έφτανε η ζίνα το λίτρο ;

* Πανοπτικέ όταν λέω τα πλήρωσα όλα , ενοώ ΟΛΑ .
3 σήματα , 3 ασφάλειες και το χαρατσι .

Κάποια από αυτά όταν τα πλήρωνα γούσταρα κιόλας πχ τα τέλη για το 675 και το 150άρι .
...Τα υπόλοιπα ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί .

Πανοπτικός
27/12/2011, 21:53

* Πανοπτικέ όταν λέω τα πλήρωσα όλα , ενοώ ΟΛΑ .
3 σήματα , 3 ασφάλειες και το χαρατσι .

Σε καταλαβαινω, αλλα εκει παει ο "υπερκαταναλωτισμος".

Και εγω στην κατοχη μου 3 οχηματα ειχα, φετος ειπα τελος, διαλεξα ενα.

Θα μου αρεσε τα τελη να ειναι στην τιμη της βενζινης, γιατι εγω πχ που κανω 30.000 km τον χρονο να πληρωνω τα ιδια (για τους δρομους υποτιθεται) με καποιον που κανει 1.000 km

Θα μου αρεσε για μια οικογενεια το πρωτο οχημα μεχρι 20.000 ευρω να ειναι free & απο εκει κ περα "κοπανημα στα αυτια".

Θα μου αρεσε να φορολογουνται οι ρυποι αφου λεγονται "πρασινα" τελη κλπ
(αν και δεν καταλαβα ποτε γιατι τα λενε πρασινα τελη, δηλαδη με τα χρηματα αυτα προωθουν την οικολογια ?, εχει το περιβαλον καποιο... "κερδος" ?)

alex k8
27/12/2011, 23:15
σας παρακαλω μην γραφετε τη λεξη υπερκαταναλωτισμος γιατι δεν υπαρχει!!

δουλευω απο το πρωι μεχρι το βραδυ 6 μερες την εβδομαδα και γουσταρω να εχω 3 διλιτρα και 3 1000αρια
και ας εχω τρυπιες καλτσες και ενα σωβρακο,αυτο γουσταρω σε αυτο τα σκαω,πληρωνω τις υποχρεωσεις μου κ δεν χρωσταω σε κανεναν,που βλεπεις εσυ υπερκαταναλωτισμο?
δυστυχως ειμαστε προβατα που μας κατευθηνουν τα πουλημενα γαμοκαναλα της τηλεορασης και δεν μπορουμε να σκεφτουμε!

p@nos
27/12/2011, 23:34
soulgr afto poy les ine ENTELOS AKIRO...periorismos petixenete me ena mono tropo forologias...eite me teli ite me foro sta kafsima ite me foro stin apoktisi....edo iparxoyn ola mazi...ennoeite mazi me meioseis mis8on kai dwrwn
kai idi to kostos twn kafsimwn ine apotreptikos paragodas gia na pari kapoios megalo oxima....pera apo ta teli :rolleyes:

kai parte endiktikes times benzinis stin evropi

etsi gia na kseroyme ti orea mas doylevoyn sto bananistan....

sigrisi odikoy diktioy bebea de kanoyme oyte gia astio....

exoyme tin ais8isi pos ekso exoyn fadastikoys dromoys....i ali8ia ine pos ekso exoyn kanonikoys dromoys....apla emeis edo exoyme karodromoys alla to xoyme sini8isi....

242756

Lioulios
28/12/2011, 01:22
Eγώ πάντως την πληρώνω 1.80 καιρό τώρα ,αλλά δε λέω..Έχω άλλα καλά σε σχέση με κάποιον Αθηναίο .

Υπερκαταναλωτισμός δεν είναι να έχω μια μηχανή ,ένα σκούτερ και ένα αμάξι.

Το θέμα μας είναι οτι έχει αναγκαστεί πολύς κόσμος να πηγαίνει και να καταθέτει τις πιναίδες του ,όχι γιατί δεν έχει να πληρώσει...Είχε ,αλλά τώρα αν τα δώσει δεν θα έχει να φαει ( Λυπηρό !) .
Αυτοί που πάνε και παίρνουν δωρεάν Φαγητό πριν λίγο καιρό ήταν σαν και εμένα .Τρομακτικό(για μένα ).
Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση και σε συνδιασμό με το ότι εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι εντάξει (νέος που μόλις ξεκίνησα την δικη μου οικογενεια )και με ότι αυτό συνεπάγεται σε μειώσεις διάφορων διασκεδάσεων ,ταξιδιών κτλ , μου φαίνεται κάπως να βγαίνει ο φίλος που τόσο τον λυπήθυκα τότε που του κάηαν τα μηχανάκια και να λέει αυτά που λέει .
Ίσως τα διατύπωσε λάθος στην αρχή και μετά το ψιλομάζεψε ,αλλά όλοι αυτοί που αναφέρει ο Prince είναι για πολλά χαστούκια.

.

Πανοπτικός
28/12/2011, 01:55
Αγαπητε, δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου, αλλα μια μηχανη, ενα σκουτερ & ενα αμαξι εχουν τελη-ασφαλειες πανω απο χιλιαρικο ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ (!!!).

Για τους περισσοτερους εδω μεσα, 1 χιλιαρικο σαν μηνιατικο ειναι ονειρο θερινης νυκτος.

Εαν εσυ το βλεπεις σαν ειδος πρωτης αναγκης, δεν με πειραζει να πληρωσεις. Κ δεν εισαι μαλακας, πληρωνεις γιατι εχεις. Καποιος αλλος θα κανει τουμπεκι κ θα κυκλοφορει με ΜΜΜ, θα ζησει.

SoulGR
28/12/2011, 03:23
soulgr afto poy les ine ENTELOS AKIRO...periorismos petixenete .
opa opa...ti ennoeis otan les periorismos??

egw eipa apla pws 8ewrw ena swsto sistima...
gia explain :D

nikos_abel
28/12/2011, 07:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Πραγματικά και χωρίς κανένα ίχνος αντιπαράθεσης, το καλύτερο θα ήταν η κουβέντα να έληγε στην πρώτη σελίδα...

Ά! και κάτι ακόμη, κάτι πάτησα στο δρόμο όπως ερχόμουν, νομίζω πως ήταν το πνεύμα των Χριστουγέννων....

Ή μήπως ήταν καμία γάτα.....? :confused:

Ωχ! Μάλλον για αυτό δεν βρήκα ποτέ εκείνο το σκύλο.....:bigcry: :bigcry: :bigcry:

Εχετλαίος
28/12/2011, 07:46
+4 πινακίδες από το ευρύτερο οικογ. περιβάλλον (3 ΙΧ, 1 μοτο) στο σωρό της εφορίας.

nikos_abel
28/12/2011, 07:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
+4 πινακίδες από το ευρύτερο οικογ. περιβάλλον (3 ΙΧ, 1 μοτο) στο σωρό της εφορίας.

Να δεις που με το υβριδικό κάνω απόσβεση...

Πότε θα μας θυμηθούνε και μας....

Καλημέρες εργαζόμενοι:wave2:

KaTaNaS
28/12/2011, 08:58
Κάποιος γνωστός γνωστού επι σειρά ετών κολλάει το 4litro jeep του το σήμα του παπιού του.

Γνωρίζει κανείς αν του ζητηθούν ποτέ τα χρήματα τελών των παλαιότερων ετών ; Σε περιπτωση πώλησης ή σε καποια άλλη διαδικασία;

Αυτο που γνωριζω ειναι πως αν αποσυρεις το αυτοκινητο και βγαλεις χαρτί αποσυρσης προκειμενου να το χρησιμοποιήσεις για αγορα νέου με δωρεαν τελη ταξινόμησης σου ζητλανε βεβαιαωση της ΔΟΥ πως εχεις πληρωσει ολα τα σηματα τελων των προηγουμενων ετων που το αυτοκινητο φορουσε τις πινακιδες του.

spyrakos35
28/12/2011, 09:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
Κάποιος γνωστός γνωστού επι σειρά ετών κολλάει το 4litro jeep του το σήμα του παπιού του.

Γνωρίζει κανείς αν του ζητηθούν ποτέ τα χρήματα τελών των παλαιότερων ετών ; Σε περιπτωση πώλησης ή σε καποια άλλη διαδικασία;

στην πρώτη του συναλλαγή με την εφορία σχετικής με το αυτοκίνητο, θα τον σκίσουν..... απλά....

:eyepop:

vaska
28/12/2011, 09:26

Αυτο που γνωριζω ειναι πως αν αποσυρεις το αυτοκινητο και βγαλεις χαρτί αποσυρσης προκειμενου να το χρησιμοποιήσεις για αγορα νέου με δωρεαν τελη ταξινόμησης σου ζητλανε βεβαιαωση της ΔΟΥ πως εχεις πληρωσει ολα τα σηματα τελων των προηγουμενων ετων που το αυτοκινητο φορουσε τις πινακιδες του.

Για κάθε χρονιά που δεν πλήρωσε τα τέλη διπλασιάστηκαν μαζί με το πρόστιμο. Και ναι να είναι βέβαιος ότι αργά η γρήγορα θα τον θυμηθούν.

Το κόλπο αυτό με το σηματάκι πιάνει μόνο σε έλεγχο τροχαίας.

KaTaNaS
28/12/2011, 10:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Για κάθε χρονιά που δεν πλήρωσε τα τέλη διπλασιάστηκαν μαζί με το πρόστιμο. Και ναι να είναι βέβαιος ότι αργά η γρήγορα θα τον θυμηθούν.

Το κόλπο αυτό με το σηματάκι πιάνει μόνο σε έλεγχο τροχαίας.

ayto to αργα ή γρήγορα δεν ειναι λίγο υποκειμενικό;

Εάν αποδείξει πως το όχημα ήταν ακίνητο ;

chr1s_86
28/12/2011, 10:24

Πλάκα κάνεις τώρα έτσι;

Αν ήταν ακίνητο θα έπρεπε να είχε καταθέσει πινακίδες... :wacko:

spyrakos35
28/12/2011, 10:32

έχεις δίκιο....

στην εφορία θα ακούσουν το δίκαιο αίτημά του και θα του δώσουν και επιστροφή....
ο χρυσός κανόνας είναι "ΟΥ μπλέξεις με την εφορία" (και έχεις κάνει παπαριά εννοείται.... τώρα θα μου πεις και να μην έχεις κάνει πάλι θα πληρώσεις αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)....

να συμπληρώσω οτι και σε έλεγχο τροχαίας, δύναται να ζητηθεί το απόκομα της ειδοποίησης οπου αναγράφεται ο αριθμός του σήματος που έχει χορηγηθεί για το συγκεκριμένο όχημα.... και αν δεν..... τα ματάκια όξω πάλι.... :eyepop:

DrEvil
28/12/2011, 10:35

Εξαρταται απο την ΔΟΥ που ανηκει. Η εξαρτηση αφορα μονο τον χρονο που θα τους παρει, για να τον εντοπισουν.
Περσι πηγα να κανω τον πονηρο, αφηνοντας απληρωτα τα τελη κυκλοφοριας για το παπι και μετα απο 3 μηνες μου ηρθε ειδοποιηση να περασω απο την ΔΟΥ να τους εξηγησω γιατι δεν πληρωθηκαν.
Μετα απο 5 λεπτα συζητησης με τον υπαλληλο και το εφορο, βεβαιωθηκε η οφειλη μου + το προστιμο. Τσακ μπαμ, καθαρα πραγματα!:sick:
Εχω δε την αισθηση οτι μετα απο ενα χρονο, προσαυξανονται κιολας με την νομιμη(!) επιβαρυνση ανα μηνα.

Εντιτ: Επισης σε καθε μεταβολη (μεταβιβαση, αποσυρση η ακινησια) ελεγχουν για το εαν εχουν πληρωθει τα τελη ολων των προηγουμενων ετων.

Red Rider
28/12/2011, 11:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrEvil
Εντιτ: Επισης σε καθε μεταβολη (μεταβιβαση, αποσυρση η ακινησια) ελεγχουν για το εαν εχουν πληρωθει τα τελη ολων των προηγουμενων ετων.

Αυτό που λές ισχύει?
Εγώ παρέδωσα πινακίδες μοτό,με απλήρωτα τέλη αρκετών ετών χωρίς κανένα πρόβλημα.
Λές να με ψάχνουν?:look:

Lioulios
28/12/2011, 11:23
Mέχρι 10/01/2012 Παράταση για τα τέλη .(ακούγεται)

...Συνεχίζεται η κατάθεση πινακίδων

Gandalf dr685sm
28/12/2011, 11:32
Εγώ παρέδωσα πινακίδες μοτό,με απλήρωτα τέλη αρκετών ετών χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θα σου έρθει μαζεμένο μόλις σε εντοπίσουν , συν τις προσαυξήσεις οι οποίες μετράνε εις βάρος σου κάθε μέρα που περνάει. Στην θέση σου , αν μπορούσα πάντα θα πήγαινα να κάνω διακανονισμό γιατί αν μου ερχόταν μετά απο 1 χρόνο ακόμα ας πούμε θα ήταν επιτόκιο προστίμου Χ12 μήνες ακόμα.

Για να την γλυτώσεις....χαχαχαχαχαχα... έτσι όπως κυνηγάνε με το ντουφέκι τα διαφυγόντα, ούτε ακόμα και αν πεθάνεις.. θα τα πάρουν απο τους απογόνους σου.