View Full Version : παρέδωσα κι εγω τις πινακιδες σε ΜΟΤΟ & ΚΟΥΤΙ
Gandalf dr685sm
28/12/2011, 11:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Για κάθε χρονιά που δεν πλήρωσε τα τέλη διπλασιάστηκαν μαζί με το πρόστιμο. Και ναι να είναι βέβαιος ότι αργά η γρήγορα θα τον θυμηθούν.
Το κόλπο αυτό με το σηματάκι πιάνει μόνο σε έλεγχο τροχαίας.
:nono: :nono: :nono: :nono: :nono:
Η τροχαία δεν ελέγχει το σήμα... ελέγχει την απόδειξη του σήματος που οφείλουμε να έχουμε μαζί για να διασταυρώσουν τα στοιχεία της με αυτά του οχήματος. Αν σε πιάσουν χωρίς τέλη... πάνε οι πινακίδες και πέφτει και χοντρή καμπάνα.
Για μηχανές που εχουν κλαπεί παλιότερα (πριν χρόνια δλδ) και δεν έχουμε κάνει δήλωση σε εφορία/υπυργείο συγκοινωνιών (ή όπως λέγεται τώρα), ξέρει κανένας τι παίζει;
και να έχεις κάνει δήλωση στα παπάρια τους οι μαλάκες.
εμένα μου κλέψαν αυτοκίνητο το 2004 και ακόμα μου έρχεται το ειδοποιητήριο για τα τέλη.
τι δηλώσεις, τι αντίγραφα απο τροχαία τους πήγα τίποτα. τα μοσχάρια κοιμούνται όρθια.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Για μηχανές που εχουν κλαπεί παλιότερα (πριν χρόνια δλδ) και δεν έχουμε κάνει δήλωση σε εφορία/υπυργείο συγκοινωνιών (ή όπως λέγεται τώρα), ξέρει κανένας τι παίζει;
Αν έχεις δηλώσει την κλοπή σε Α.Τ. (ουσιαστικά έχεις κάνει μήνυση κατ αγνώστων ) θα έπρεπε να είχες επισυνάψει το αντίγραφο στην φορολογική δήλωση της χρονιάς που έγινε η κλοπή . (αυτό σίγουρα γι αυτοκίνητο το όποιο και δηλώνεται στην φορολ. δήλωση)
θεωρώ ότι αν έχεις το χαρτί από το Α.Τ. δεν θα έχεις πρόβλημα.
(κι εμενα μου ερχονται ακομη τελη για κλεμενο ΙΧ):lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Η τροχαία δεν ελέγχει το σήμα... ελέγχει την απόδειξη του σήματος που οφείλουμε να έχουμε μαζί για να διασταυρώσουν τα στοιχεία της με αυτά του οχήματος. Αν σε πιάσουν χωρίς τέλη... πάνε οι πινακίδες και πέφτει και χοντρή καμπάνα.
Μάγε η τροχαία όσες φορές με σταμάτησε κοίταξε αν το είχα κολλημένο και τπτ περισσότερο. Τώρα αν ήταν από παπί ή από άλλο όχημα δεν τους ενδιέφερε. Και για την απόδειξη πληρωμής δεν έχω διαβάσει ή ακούσει κάτι που να λέει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να την έχουμε σε ενδεχόμενο έλεγχο.
Παίρνεις λοιπόν τα στοιχεία του ακριβού οχήματος και τα κολλάς στο σήμα του οικονομικού και είσαι εντάξει στους τυπικούς ελέγχους της τροχαίας. Τον ΜΠΟΥΤΣΟ θα τον αρπάξεις στην εφορία.
spyrakos35
28/12/2011, 12:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από ποπαϋ
.... τα μοσχάρια κοιμούνται όρθια.
και εσένα τι σου φταίνε τα κακόμοιρα τα μοσχαράκια και τα συγκρίνεις με τους εφοριακούς???
@vaska
τον ΜΠούτσο θα τον αρπάξεις και από τους ΜΠάτσους.... είναι ποιος θα προλάβει...
γιατί ναι, υποχρεούσαι να έχεις και το αποδεικτικό....
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrakos35
και εσένα τι σου φταίνε τα κακόμοιρα τα μοσχαράκια και τα συγκρίνεις με τους εφοριακούς???
@vaska
τον ΜΠούτσο θα τον αρπάξεις και από τους ΜΠάτσους.... είναι ποιος θα προλάβει...
γιατί ναι, υποχρεούσαι να έχεις και το αποδεικτικό....
Αν έχεις την καλοσύνη μου λες που το διάβασες, όχι τπτ άλλο για ο ΜΠΟΥΤΣΟΣ δεν μου αρέσει, άσε που είμαι και σε κρίσιμη ηλικία και αν τελικά διαπιστώσω ότι μου αρέσει μπορεί να βάλω και τα κλάματα.
makis206
28/12/2011, 12:13
Αν έχεις την καλοσύνη μου λες που το διάβασες, όχι τπτ άλλο για ο ΜΠΟΥΤΣΟΣ δεν μου αρέσει, άσε που είμαι και σε κρίσιμη ηλικία και αν τελικά διαπιστώσω ότι μου αρέσει μπορεί να βάλω και τα κλάματα.
Τώρα πραγματικά μπερδεύουμε τις ΜΠούτσες με τις Βούρτσες.. το μπιλέτο της εφορίας όσο και να το δοκιμάσει κάποιος ποτέ δεν πρόκειται να του αρέσει. Στο πρώτο επιφυλάσσομαι...:lol:
Red Rider
28/12/2011, 12:46
Θα σου έρθει μαζεμένο μόλις σε εντοπίσουν , συν τις προσαυξήσεις οι οποίες μετράνε εις βάρος σου κάθε μέρα που περνάει. Στην θέση σου , αν μπορούσα πάντα θα πήγαινα να κάνω διακανονισμό γιατί αν μου ερχόταν μετά απο 1 χρόνο ακόμα ας πούμε θα ήταν επιτόκιο προστίμου Χ12 μήνες ακόμα.
Για να την γλυτώσεις....χαχαχαχαχαχα... έτσι όπως κυνηγάνε με το ντουφέκι τα διαφυγόντα, ούτε ακόμα και αν πεθάνεις.. θα τα πάρουν απο τους απογόνους σου.
Λές?
Που πρέπει να απευθυνθω?
Πάντως εγώ πήγα στο υπουργείο,παρέδωσα την πινακίδα,χωρίς να με ενημερώσει κάποιος για κάτι.
Δεν ηξερα τι έπαιζε,αλλά δεν ρώτησα κι'όλας..
Το μηχανάκι καταστράφηκε εντελώς το 2005 σε τροχαίο,οχι απο δική μου υπαιτιότητα,και βγήκε ολική απο την ασφάλεια.
spyrakos35
28/12/2011, 12:56
το είχα διαβάσει και το λέγανε τότε που θεσπίσανε τον θεσμό των "τελών κυκλοφορίας".
99,9999% όταν θα σε σταματήσουν για έλεγχο δύσκολα από την στιγμή που υπάρχει σήμα κολλημένο στο όχημα θα στο ζητήσουν... όμως, ακριβώς επειδή είμαστε πονήρογλου όλοι και κολάμε στα τζιπ σήματα παπιών, και επειδή οι τροχαίοι δεν ειναι βλάκες, νομιμοποιούνται να στο ζητήσουν (ειδικά αν για κάποιον λόγο έχουν στραβώσει μαζί σου).... ειδικά τέτοιες εποχές που πάνε να βγάλουν από την μύγα ξύγκι, δεν είναι κακό να το έχεις μαζί....
θυμίζω οτι τα πρώτα χρόνια, ανάλογα με την κατηγορία οχήματος είχε και άλλο χρώμα το σηματάκι.... γιατί το αλλάξανε? τι να σου πω....
βεβαια, αν δεν το έχεις μαζί σου εκείνη την στιγμή, παίρνεις την κλήση και την άλλη μέρα στον Διοικητή της Τροχαίας που υπάγεται το όργανο που σε έγραψε για να στην σβήσει....
99,9999% δεν το ζητάνε... αν σου κάτσει όμως??? :wave2:
βέβαια, για την περίπτωση που θες να σιγουρευτείς 1000% μία ερώτηση (τηλεφωνικά) στην τροχαία της περιοχής σου θα είναι πιο κατατοπιστική....
Gandalf dr685sm
28/12/2011, 13:09
Υπάρχει σχετική αναφορά στο πίσω μέρος της απόδειξης. Επίσης να υπενθυμίσω οτι πρέπει το σήμα να κοληθεί σε ΕΜΦΑΝΕΣ σημείο αλλιώς υπάρχει πρόστιμο
http://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/12912
5. ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ
Στο κάτω μέρος κάθε σήματος υπάρχει ορθογώνιο διαφανές πλαίσιο για την τοποθέτηση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.
Ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, ο οποίος είτε θα είναι προεκτυπωμένος στα ειδοποιητήρια αυτοκινήτων, σε ειδικά αποκοπτόμενο τμήμα, είτε θα συμπληρώνεται από τον κάτοχο του οχήματος στην τριπλότυπη υπεύθυνη δήλωση - απόδειξη πληρωμής, πάλι σε ειδικά αποκοπτόμενο τμήμα ή θα αναγράφεται από τον ίδιο σε λευκό κομμάτι χάρτου, κατάλληλων διαστάσεων, θα τοποθετείται στο ως άνω πλαίσιο, από το παράθυρο στο πίσω μέρος του ειδικού σήματος.
Ακολούθως, το σήμα θα επικολλάται στην εσωτερική όψη του πρόσθιου αλεξηνέμου του οχήματος.
Στα φορτηγά Δ.Χ. ρυμουλκά αυτοκίνητα μετά ρυμουλκούμενων τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα επικολλώνται στο αλεξήνεμο του ρυμουλκού.
Εξαιρετικά για τις μοτοσικλέτες και τα τροχόσπιτα το σήμα επικολλάται σε εμφανές σημείο αυτών.
Επισημαίνεται ότι το σήμα πρέπει να έχει επικολληθεί, όπως ορίζεται ανωτέρω και όχι να βρίσκεται απλώς στο όχημα.
Σημειώνουμε ότι σχετικές αναλυτικές οδηγίες αναγράφονται στο πίσω μέρος των τριπλοτύπων υπεύθυνων δηλώσεων-αποδείξεων πληρωμής και των σημάτων, για ενημέρωση των κατόχων των οχημάτων.
Ο έλεγχος απο την τροχαία στην απόδειξη γίνεται για να βεβαιωθεί η πληρωμή του σήματος και οτι δεν είναι απο άλλο όχημα. Αυτό πρέπει να κάνουν άσχετα αν δεν έχει κάτσει σε κάποιον.
Επίσης γιατί χρειάζεται το τριπλότυπο-απόδειξης:
Υπενθυμίζεται ότι, για την εξυπηρέτηση κατόχων οχημάτων που δηλώνουν ότι έχουν χάσει τις αποδείξεις των σημάτων που αγόρασαν αρχικά, έχει καθορισθεί η κατωτέρω διαδικασία :
α. Ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει στη Δ.Ο.Υ., από την οποία επιθυμεί να προμηθευτεί το νέο σήμα, την απώλεια της ως άνω απόδειξης πληρωμής.
β. Η Δ.Ο.Υ. από την σύνδεσή της με τη Γ.Γ.Π.Σ. (μέσω Η/Υ) θα εκτυπώνει πληροφοριακό δελτίο με τις καταβολές τελών κυκλοφορίας. Το πληροφοριακό αυτό δελτίο, εφόσον βέβαια από αυτό προκύπτει η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, θα σφραγίζεται και θα αντικαθιστά την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, για την προμήθεια του νέου σήματος.
γ. Εάν η Δ.Ο.Υ. δεν έχει δυνατότητα εκτύπωσης του προαναφερθέντος πληροφοριακού δελτίου, θα επικοινωνεί αμέσως με την 32η Δ/νση της Γ.Γ.Π.Σ., είτε τηλεφωνικά (2104802656) είτε με FAX (2104802669) και θα ζητάει πληροφορίες για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του συγκεκριμένου οχήματος, δηλώνοντας τον αριθμό του FAX της."
Συν το οτι έχουν υπάρξει περιπτώσεις που κάποιοι ενώ πλήρωσαν τέλη , η ΔΟΥ τους , τους καταχώρησε ώς μή πληρωθέντα και αίντε να ξεμπλέξεις μετά.
MHN ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ..........ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ
Έφορίες,διεύθυνση συγκοινωνιών κ.λ.π.....
Θά ταλαιπωρηθείς προσπαθώντας νά άποδείξεις ότι........
δέν είσαι έλέφαντας...!!
Κάντο μόνος σου γιά νά διαγραφεί όριστικά ή μοτό άπό
τό όνομα σου.
Κάποια στιγμή θά τό βρείς μπροστά σου.
Συνήθως όταν πλησιάζει ή ώρα τής παραγραφής,
τότε σούρχεται τό άγγούρι...........μεγάλο,μεγάλο.
Έσύ βέβαια είσαι άλλη περίπτωση άλλά άν νομίζουν
οί φίλοι ότι θά τούς ξεχάσουν.....ΛΑΘΟΣ..!!
:wave2:
Είπα να πάω και 'γω ο κακόμοιρος σήμερα το πρωί (απ' τις 7:15) απ' την εφορία (ζ' θεσ/νικης) να πλερώσω τα τέλη του αυτ/του και της μηχανης, αφου μαλλον καπου χαθηκαν στο δρομο...Τι να λεμε, αυτο που αντίκρισα θυμιζε συγκεντρωση σε καταφυγιο μετα από βιολογικο πολεμο ...Εβλεπες μια ελαφριως κινουμενη μικτη μάζα ανθρωπων με ξεκαρφωτα μέταλλα πινακιδων, τόσο ασφυκτικα συγχρωτισμένα που οι περιμένοντες να πληρωσουν, όπως και 'γω, ειχαμε εκτοπιστει απ' τις ορδες των αντιστοιχων να παραδωσουν..!!!! Κ φυσικα οι λιστες αναμονης που συμπληρωθηκαν καποια στιγμη εχασαν την ισχυ τους και το μπαχαλο ελαμψε περηφανα κατα τα ελληνικα προτυπα..Προσωπικα το ονομα μου δηλωθηκε σε τρεις λιστες, ματαια ομως, η απογοητευση γρηγορα ηρθε και μου δειξε τον δρομο της εξοδου..Αν και λιγο αργοτερα ενημερωθηκα πως οι εχοντες ήδη κωδικους στο taxisnet μπορουν να εκτυπωσουν σε pdf τα τελη!!! Και καπως ετσι η δαιδαλωδης ταλάιπωρια ελαβε τελος!! Οσο για την επιστροφη φορου η υπάλληλος δεν σηκωνε συζητηση, ''τελη Ιανουαριου και βλεπουμε''.....
Απ' όπου και να το παρεις, ο,τι και να κανεις στο κρατος, αυτο θα παραμενει απροσωπο, ανεκφραστο και ασπλαχνο απεναντι στον καθε καθημαγμένο πολιτη του που θα τον εξαναγκαζει να καταφευγει-επινοει τροπους εξαπατησης κατα του πρωτου... :yuck:
konsttanttinos
31/12/2011, 10:46
Μεχρι την 6η σελιδα διαβασα και περιττο να συνεχισω παρακατω.Τελευται μερα του χρονου και υποτροπιασα.
Ποσοι μαλακες κομπλεξαρες υπαρχουν τελικα και εδω μεσα και απ'εξω?
Σας ζητησε κανεις δανεικα οταν αγορασε τη καγιεν του ή οτιδηποτε αλλο?
Νταβατζη θα βαλουμε στα @@ μας πριν αγορασουμε κατι?
Ενα καλο που εκανε ο καραμανλης ηταν να καταργησει τα τεκμηρια μεχρι 50000 ευρω προ cif.
Λογικο ηταν αυτος που εζησε στο παραλογο του ΑΓΠ λαι γουσταρει τις ροδες να αγορασει ο,τι ηθελε, με δανεικα, με οικονομιες, με ο,τι του καβλωσε δηλαδη, γιατι επιτελους πηραμε μια ανασα ευρωπης(εστω στα αυτοκινητα). Μειωσε κατα και 50% τα τελη ταξινομησης για ενα 4μηνο και κουνηθηκε η αγορα.Οτι δηλαδη γινεται σε ολα σχεδον τα ανεπτυγμενα κρατη.
Τωρα που οι αχρηστοι επανεφεραν τα τεκμηρια, τωρα που η αγορα εχει αφυδατωθει και χιλιαδες εμειναν στον δρομο, βλεπεις ακριβα και ομορφα αμαξια να σαπιζουν, παρ'ολο που χαριζονται, και καποιοι χαιρονται, μαλλον γιατι η δικια τους καμπουρα ειναι φορτωμενη, και ......να ψοφισει η γελαδα του γειτονα:winka:
Χαιρεστε κομπλεξαρες...οταν θα το κανουν και αυτο στα μηχανακια τοτε να δω τι θα κανετε.
Και ναι, φετος τα πληρωσα ολα, του χρονου απινακιδωτα ολα, θα ακολουθησω κι εγω την λογικη του παραλογου της κυβερνησης.Και αν πεσει καποιος πανω μου μαυρο φιδι που τον εφαγε.Στα @@ μου κιολας, εργενης ειμαι, παιδια, σκυλια δεν εχω.
Αν παρεδιδε ολη η ελλαδα πινακιδες τοτε θα βλεπαμε τι θα πει αντιδραση.Δεν χρειαζεται βια για να εχουμε αποτελεσμα.Αλλα με τοσους κομπλεξικους που να βρουμε ακρη.Ασταδιαλα πια..
Καλη χρονια με λιγοτερους ηλιθιους και περισσοτερη σκεψη.
Lioulios
31/12/2011, 11:21
Eρώτηση .
Αν κάποιος πλήρωσε τέλη ...Μπορεί να καταθέσει πινακίδες ?
(καινούρια τεκμήρια κτλ)
Αρχικά δημιουργήθηκε από lioulios
Eρώτηση .
(καινούρια τεκμήρια κτλ)
Φυσικά
Και για να μην περιμένει στην ουρά μπορεί να πάει στην Α' ΔΟΥ Τραπεζούντος
stefanos
31/12/2011, 12:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
και περισσοτερη σκεψη.
Επείσης
AUFGEBRACHT
31/12/2011, 13:07
Εγώ 6 χρόνια τώρα στη μοτοσυκλέτα το σήμα δεν το έχω κολλήσει ποτέ σε εμφανές σημείο, το κολλάω σε μια εσοχή που υπάρχει για να μπαίνει η εργαλειοθήκη κάτω από τη σέλα. Έχω κολλημένο και πάνω στο σήμα των τελών το παραθυράκι με το αριθμό κυκλοφορίας και μαζί με το δίπλωμα και τα υπόλοιπα χαρτιά, έχω πάντα μαζί την απόδειξη του σήματος. Να είμαι ειλικρινής με τη μοτοσυκλέτα μόνο 1 φορά με έχουν σταματήσει και δεν κοίταξαν καν αν έχω κολλημένο το σήμα ή όχι...
Παθων,πριν χρονια βεβαια ,αλλα αυτο ισχυει,για τα νομιμα λεω....
Πολυμήχανος
31/12/2011, 13:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Φυσικά
Και για να μην περιμένει στην ουρά μπορεί να πάει στην Α' ΔΟΥ Τραπεζούντος
Δεν είναι ''παράλογο'' αυτό που ρωτάει. Καταθέτοντας πινακίδες, δεν γλυτώνεις μόνο το τέλος, αλλά και το τεκμήριο διαβίωσης του οχήματος, για τους μήνες που έχεις καταθέσει πινακίδες. Για κάποιον αυτό μπορεί να είναι σημαντικό π.χ. να μπαίνει σε άλλη κλίμακα φορολογίας και να του έρχεται πολύ μεγαλύτερος φόρος εισοδήματος για το όχημα. Οπότε καταθέτοντας πινακίδες για π.χ. 8 μήνες, στο έντυπο Ε1 δηλώνεις 4 μήνες λειτουργίας του οχήματος και μετράει μόνο στα 4/12 του τεκμηρίου του οχήματος.
Eρώτηση .
(καινούρια τεκμήρια κτλ)
Φυσικά και μπορεί, άλλωστε έτσι κι αλλοιώς σε μια χρονιά που έχεις ήδη πληρώσει τέλη, καταθέτεις πινακίδες (για την επόμενη χρονιά). Αν θα το κάνεις στην αρχή ή στο τέλος ή οπουδήποτε ενδιάμεσα δεν κάνει διαφορά για την διαδικασία.
Lioulios
31/12/2011, 14:11
Nα δουμε τι θα δουμε ...το σκεφτομαι σοβαρα .
stefanos
31/12/2011, 14:27
Nα δουμε τι θα δουμε ...το σκεφτομαι σοβαρα .
νομίζω οι μοτοσυκλέτες δεν είναι τεκμήρια
Lioulios
31/12/2011, 14:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
νομίζω οι μοτοσυκλέτες δεν είναι τεκμήρια 1600άρι κουτί όμως ;
έκανα τη μαλακια και το πήρα τότε....
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
Μεχρι την 6η σελιδα διαβασα και περιττο να συνεχισω παρακατω.Τελευται μερα του χρονου και υποτροπιασα.
Ποσοι μαλακες κομπλεξαρες υπαρχουν τελικα και εδω μεσα και απ'εξω?
Σας ζητησε κανεις δανεικα οταν αγορασε τη καγιεν του ή οτιδηποτε αλλο?
Νταβατζη θα βαλουμε στα @@ μας πριν αγορασουμε κατι?
Ενα καλο που εκανε ο καραμανλης ηταν να καταργησει τα τεκμηρια μεχρι 50000 ευρω προ cif.
Λογικο ηταν αυτος που εζησε στο παραλογο του ΑΓΠ λαι γουσταρει τις ροδες να αγορασει ο,τι ηθελε, με δανεικα, με οικονομιες, με ο,τι του καβλωσε δηλαδη, γιατι επιτελους πηραμε μια ανασα ευρωπης(εστω στα αυτοκινητα). Μειωσε κατα και 50% τα τελη ταξινομησης για ενα 4μηνο και κουνηθηκε η αγορα.Οτι δηλαδη γινεται σε ολα σχεδον τα ανεπτυγμενα κρατη.
Τωρα που οι αχρηστοι επανεφεραν τα τεκμηρια, τωρα που η αγορα εχει αφυδατωθει και χιλιαδες εμειναν στον δρομο, βλεπεις ακριβα και ομορφα αμαξια να σαπιζουν, παρ'ολο που χαριζονται, και καποιοι χαιρονται, μαλλον γιατι η δικια τους καμπουρα ειναι φορτωμενη, και ......να ψοφισει η γελαδα του γειτονα:winka:
Χαιρεστε κομπλεξαρες...οταν θα το κανουν και αυτο στα μηχανακια τοτε να δω τι θα κανετε.
Και ναι, φετος τα πληρωσα ολα, του χρονου απινακιδωτα ολα, θα ακολουθησω κι εγω την λογικη του παραλογου της κυβερνησης.Και αν πεσει καποιος πανω μου μαυρο φιδι που τον εφαγε.Στα @@ μου κιολας, εργενης ειμαι, παιδια, σκυλια δεν εχω.
Αν παρεδιδε ολη η ελλαδα πινακιδες τοτε θα βλεπαμε τι θα πει αντιδραση.Δεν χρειαζεται βια για να εχουμε αποτελεσμα.Αλλα με τοσους κομπλεξικους που να βρουμε ακρη.Ασταδιαλα πια..
Καλη χρονια με λιγοτερους ηλιθιους και περισσοτερη σκεψη.
Xρόνια πολλά λιγότερο εριστικά.
ΟΙ ΜΟΤΟ...........ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ
Δέν έπανήλθαν ποτέ ώς τεκμήριο διαβίωσης.
Άλλά γιά τό πόθεν έσχες...??
Άν πάρεις ένα μηχανάκι 15000 εύρώ καί δέν κάνεις
φορολογική δήλωση μπορεί νά σέ τσιμπήσουν
γιά τό πού τά βρήκες.
Ούτε καί γιά τό 2012 μπήκε σάν τεκμήριο ή μοτό.
Παρόλο τό πήδημα,οί μοτό έμειναν άπ'έξω.
stefanos
31/12/2011, 17:11
1600άρι κουτί όμως ;
έκανα τη μαλακια και το πήρα τότε....
6400 για καινούργιο, πάρε κομπιουτεράκι και υπολόγισε τι πρέπει να βγάλεις (αλλά και να φορολογηθείς βάσει τεκμηρίου δεν είναι τόσο μεγάλη ζημιά όσο η μείωση του αφορολογήτου)
http://www.forin.gr/articles/article/5954/ta-tekmhria-dapanwn-diabiwshs-gia-to-oikonomiko-etos-2012
ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΕΞΑΚΟΣΑΡΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ..............
Ένα σπίτι 100 τετραγωνικών ,
ένας γάμος καί ένα παιδί
περίπου 18000 εύρώ τεκμήρια......!!
Βάλτε τώρα τή μείωση πού φάγαμε όλοι στή μάπα
καί.............ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ....!!
Πού είπαμε πήγε τό άφορολόγητο στίς 5000...??
Τέλος καί οί άποδείξεις σχεδόν ,πάμε σέ τεκμαρτά
πλέον κόλπα,δέ μπορεί κανένας νά δηλώνει ότι είχε είσόδημα 10
καί ξόδεψε σέ άπόδείξεις 12,όπως τήν έφαγαν φέτος.
Βέβαια ό χοντρούλης ρεφάρισε.
Έκτακτη είσφορά.......
Άκόμα καί στούς έπαγγελματίες πού δέν έκοψαν ούτε μία
άπόδειξη παροχής ύπηρεσιών....!!!
Έκτακτη είσφορά στά αύτοκίνητα...!!
ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ............ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ σέ όποιον τόλμησε
νά έχει ένα σπίτι πού τό πλήρωσε 10 φορές στήν έφορία....!!!
Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΤΩΣ.............ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ....!!
Περιμένω μέ άγωνία,νά έμφανιστεί ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ....!!!
ΘΑ ΠΕΣΕΙ..............ΞΥΛΟ ΠΛΕΟΝ
ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ.....!!!
Ούτε μπάτσοι τούς σώζουν, ούτε τίποτε
stefanos
31/12/2011, 17:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΕΞΑΚΟΣΑΡΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ..............
Ένα σπίτι 100 τετραγωνικών ,
ένας γάμος καί ένα παιδί
περίπου 18000 εύρώ τεκμήρια......!!
Βάλτε τώρα τή μείωση πού φάγαμε όλοι στή μάπα
καί.............ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ....!!
Πού είπαμε πήγε τό άφορολόγητο στίς 5000...??
Τέλος καί οί άποδείξεις σχεδόν ,πάμε σέ τεκμαρτά
πλέον κόλπα,δέ μπορεί κανένας νά δηλώνει ότι είχε είσόδημα 10
καί ξόδεψε σέ άπόδείξεις 12,όπως τήν έφαγαν φέτος.
Βέβαια ό χοντρούλης ρεφάρισε.
Έκτακτη είσφορά.......
Άκόμα καί στούς έπαγγελματίες πού δέν έκοψαν ούτε μία
άπόδειξη παροχής ύπηρεσιών....!!!
Έκτακτη είσφορά στά αύτοκίνητα...!!
ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ............ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ σέ όποιον τόλμησε
νά έχει ένα σπίτι πού τό πλήρωσε 10 φορές στήν έφορία....!!!
ΔΗΜΟΣΙΑ....!!!
ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ.....!!!
Εντάξει και αυτό το παραμύθι 2 αυτοκίνητα σπίτι εξοχικό και αφορολόγητο έπρεπε κάπου να τελειώσει.:p
Gandalf dr685sm
31/12/2011, 19:18
αυτό με τις καραμπίνες κρατήστε το.... απο παντού εισπράττω το ίδιο... και ειδικά με την απειλή εξ Ανατολάς να ειναι παραπάνω απο αληθινή πλέον.
Πανοπτικός
31/12/2011, 19:30
και ειδικά με την απειλή εξ Ανατολάς να ειναι παραπάνω απο αληθινή πλέον.
Θα το ηθελες πολυ (http://www.youtube.com/watch?v=BFPNDnQEx3Q) ε...
Τουρκοι αγγλοι γαλοι πορτογαλοι σκοπιανοι θελουν να μπουκαρουν στην χωρα μας οκ, ας μεινουμε στα τελη ομως. :wave2:
για τις μοτο δεν εχουν πει τιποτα....ακομα:alien:
Allst@rf
31/12/2011, 20:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από viper1
για τις μοτο δεν εχουν πει τιποτα....ακομα:alien:
γειά σας μετά...κατευθείαν για κατάθεση πινακίδων με βλέπω...:sick:
nikonian
01/01/2012, 08:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
ΔΗΜΟΣΙΑ....!!!
ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ.....!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Δε σε πειράζει που γελάω...
Πριν από 3 μήνες όλη η Ελλάδα ήθελε να κρεμάσει Διαμαντοπούλου - Ραγκούση.
Την ημέρα που αυτοί οι δυο εμφανίστηκαν για να ορκιστούν στη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, οι ίδιοι που ήθελαν μέχρι χθες να τους κρεμάσουν, τώρα τους φώναζαν χαμογελαστοί :"καλή επιτυχία".
Θα ζήσουμε να ξαναδούμε το GAP πρωθυπουργό, ίσως και να τον ψηφίσουμε μάλιστα.:hypnotize
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Δε σε πειράζει που γελάω...
Πριν από 3 μήνες όλη η Ελλάδα ήθελε να κρεμάσει Διαμαντοπούλου - Ραγκούση.
Την ημέρα που αυτοί οι δυο εμφανίστηκαν για να ορκιστούν στη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, οι ίδιοι που ήθελαν μέχρι χθες να τους κρεμάσουν, τώρα τους φώναζαν χαμογελαστοί :"καλή επιτυχία".
γιατι ο Παπακωνσταντινου? που ολοι βριζαν τη μανα και το σπιτι του και τωρα ειναι σε αλλο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ μασωντας εξισου υψηλο μισθο με θεση μειωμενης ευθυνης?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ολοι εκεινοι οι εξοργισμενοι? οπως και με τον Καραμανλη, τον Αλογοσκουφη, τον Παπανδρεου ( ο Τσοχατζοπουλος ειναι με αδεια εξω απο τις φυλακες? λογω εορτων?)
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ...το σκηνικο με τους 2 "εισαγγελεις" που καναν καταγγελια και μετα καναν τουμπεκι ...
μου θυμιζει τον σπασικλα σκατοφλωρο που ετοιμαζεται να σε φτυσει πανω στη φασαρια , και μετα το καταπινει...!!!!!:wacko: :sick:
paTman_the
04/01/2012, 15:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
kai parte endiktikes times benzinis stin evropi
1.7-1.9 έχει στην Κρήτη και στην πλειοψηφία της περιφέρειας. Επειδή πληθυσμιακά δεν είμαστε η πλειοψηφία δε σημαίνει ότι στο 70-80% της Ελληνικής επικράτειας θα βρεις τη βενζίνη με 1.6ε...
Ωραία, έχουμε τα λεφτά αλλά δεν πληρώνουμε για το γαμώτο..
Διαφωνείς; Κακό είναι; Δικαίωμα του κάθε ένα δεν είναι να καταθέτει τις πινακίδες από οχήματα που δεν (θα) χρησιμοποιεί και να απαλλάσετε από τις υποχρεώσεις που τα συνοδεύουν;
Δεν γ@μείς.. Για να βρουν τα χαμένα έσοδα, θα βάλουν άλλους φόρους και θα κόψουν κι άλλο τις συντάξεις και τα φάρμακα από τους παππούδες και τις γιαγιάδες.
Η μέχρι τώρα ιστορία λέει ότι αυτές οι "λύσεις" θα εφαρμοστούν ούτως ή άλλως, ειδικά στις "ευπαθής" ομάδες. Εχει κάποια σχέση αυτό με την κουβέντα μας ή το αναφέρεις για τη χαρά της κουβέντας;
Είμαστε πολύ μάγκες τελικά.
Εμένα πάλι όλα τα προηγούμενα μου φέρνουν στο μυαλό το "ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται".
Εντάξει και αυτό το παραμύθι 2 αυτοκίνητα σπίτι εξοχικό και αφορολόγητο έπρεπε κάπου να τελειώσει.:p
Γιατί φίλε μου, ξέρεις εσύ πως τα έκανα εγώ (ο πατέρας μου, ο θείος μου, ο ξάδερφός μου κλπ κλπ); Αυτό που πρέπει να τελειώσει είναι το παραμύθι για τα παραμύθια με τα τεκμήρια και τους έμμεσους φόρους. Εγώ βγάζω Χ λεφτά, φορολόγησέ με ΣΩΣΤΑ, ΙΣΑ, ΔΙΚΑΙΑ και ΛΕΙΒΕ ΜΟΥ. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, γιατί δε θες και όχι γιατί δεν γίνεται (και το ότι γίνεται το ξέρουμε γιατί γίνεται σε τόσες χώρες παγκοσμίως αρα ξέρουμε ότι υπάρχει τρόπος και αρα αυτό που δεν υπάρχει είναι θέληση) τεκμήρια και εξυπνάδες είναι κοροϊδία και τίποτα περισσότερο.
Εγώ δηλαδή που πιάνουν τα χέρια μου και χτίζω σπίτι 150μ2 με μόνα έξοδα τα υλικά πάει να πεί ότι έχω τεκμήριο; Εσύ που κληρονόμησες/είχες σπίτι στο κολωνάκι από το 1970 πάει να πεί ότι πρέπει να φορολογηθείς όπως αυτός που το αγόρασε το 2004;
Μακάρι να καταθέταμε όλοι πινακίδες και να κυκλοφορούσαμε ολοι ανασφάλιστοι μπας και κατέρρε αυτό το σάπιο σύστημα στο οποίο οι μόνοι χαμένοι είμαστε οι νόμιμοι...
stefanos
04/01/2012, 16:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από paTman_the
Γιατί φίλε μου, ξέρεις εσύ πως τα έκανα εγώ (ο πατέρας μου, ο θείος μου, ο ξάδερφός μου κλπ κλπ); Αυτό που πρέπει να τελειώσει είναι το παραμύθι για τα παραμύθια με τα τεκμήρια και τους έμμεσους φόρους. Εγώ βγάζω Χ λεφτά, φορολόγησέ με ΣΩΣΤΑ, ΙΣΑ, ΔΙΚΑΙΑ και ΛΕΙΒΕ ΜΟΥ. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, γιατί δε θες και όχι γιατί δεν γίνεται (και το ότι γίνεται το ξέρουμε γιατί γίνεται σε τόσες χώρες παγκοσμίως αρα ξέρουμε ότι υπάρχει τρόπος και αρα αυτό που δεν υπάρχει είναι θέληση) τεκμήρια και εξυπνάδες είναι κοροϊδία και τίποτα περισσότερο.
Εγώ δηλαδή που πιάνουν τα χέρια μου και χτίζω σπίτι 150μ2 με μόνα έξοδα τα υλικά πάει να πεί ότι έχω τεκμήριο; Εσύ που κληρονόμησες/είχες σπίτι στο κολωνάκι από το 1970 πάει να πεί ότι πρέπει να φορολογηθείς όπως αυτός που το αγόρασε το 2004;
Μακάρι να καταθέταμε όλοι πινακίδες και να κυκλοφορούσαμε ολοι ανασφάλιστοι μπας και κατέρρε αυτό το σάπιο σύστημα στο οποίο οι μόνοι χαμένοι είμαστε οι νόμιμοι...
Το πώς γίνονται τα σπίτια γνωρίζω λόγω επαγγέλματος, πως το έφτιαξε ο καθένας δεν με νοιάζει.
Αυτό που με νοιάζει είναι το γεγονός ότι φορολογούμαι άδικα επειδή κάποια λαμόγια λουφάρουν στις υποχρεώσεις τους.
Τα "πιάνουν τα χέρια μου και χτίζω σπίτι 150 μ2 με 4000 το χρόνο"
"φτιάχνω βιολογικό καύσιμο στο υπόγειο για το hemi και περνάω με 6000"
και λοιπές παπαρολογίες μόνο πολιτικός μπορεί να τα πιστέψει.
Άρρωστο είναι το σύστημα επειδή οι μόνοι που πληρώνουν φόρους είναι οι υπάλληλοι ενώ τα αφεντικά εμφανίζονται άποροι και με χρέη.
guzzistas
04/01/2012, 18:05
Το πώς γίνονται τα σπίτια γνωρίζω λόγω επαγγέλματος, πως το έφτιαξε ο καθένας δεν με νοιάζει.
Αυτό που με νοιάζει είναι το γεγονός ότι φορολογούμαι άδικα επειδή κάποια λαμόγια λουφάρουν στις υποχρεώσεις τους.
Τα "πιάνουν τα χέρια μου και χτίζω σπίτι 150 μ2 με 4000 το χρόνο"
"φτιάχνω βιολογικό καύσιμο στο υπόγειο για το hemi και περνάω με 6000"
και λοιπές παπαρολογίες μόνο πολιτικός μπορεί να τα πιστέψει.
Άρρωστο είναι το σύστημα επειδή οι μόνοι που πληρώνουν φόρους είναι οι υπάλληλοι ενώ τα αφεντικά εμφανίζονται άποροι και με χρέη.
:look: :look:
A καλά...το χάσαμε το παιχνίδι.....
stefanos
04/01/2012, 18:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas
:look: :look:
A καλά...το χάσαμε το παιχνίδι.....
εδώ και χρόνια :p http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=8869:under-the-tax-free-limit-the-reported-income-of-self-employed-in-2010
guzzistas
04/01/2012, 18:39
εδώ και χρόνια :p http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=8869:under-the-tax-free-limit-the-reported-income-of-self-employed-in-2010
Κι έλεγα... τι φταίει για την σημερινή κατάσταση...
ΔΕΝ είναι τελικά οι ανίκανοι πολιτικοί και γραφειοκράτες, γραφιάδες διευθυντές υπουργείων με παχουλούς μισθούς που παίρνουν λάθος αποφάσεις και κατασπαταλούν τα χρήματα του λαού... τα ξεφτιλισμένα κόμματα και όλο τα πολιτικοβουλευτικόπουλημένο κράτος..... φταίει ο ψιλικατζής της γειτονιάς που δεν μου έκοψε απόδειξη για τα γαριδάκια!!!
Νάσαι καλά αδελφέ που μου άνοιξες τα μάτια!!!!
:lol:
:beer:
stefanos
04/01/2012, 18:53
Κι έλεγα... τι φταίει για την σημερινή κατάσταση...
ΔΕΝ είναι τελικά οι ανίκανοι πολιτικοί και γραφειοκράτες, γραφιάδες διευθυντές υπουργείων με παχουλούς μισθούς που παίρνουν λάθος αποφάσεις και κατασπαταλούν τα χρήματα του λαού... τα ξεφτιλισμένα κόμματα και όλο τα πολιτικοβουλευτικόπουλημένο κράτος..... φταίει ο ψιλικατζής της γειτονιάς που δεν μου έκοψε απόδειξη για τα γαριδάκια!!!
Νάσαι καλά αδελφέ που μου άνοιξες τα μάτια!!!!
:lol:
:beer:
Η ατάκες είναι πολύ εύκολες, τα επιχειρήματα δύσκολα.
Συγνώμη που σε πικραίνω αλλά για μένα κλέφτης από κλέφτη διαφορά δεν κάνει.
Και οπωσδήποτε εάν τον ψιλικατζή και τον γιατρό και τον μηχανικό και τον εργολάβο και τον δικηγόρο και τον υδραυλικό και τον συμβολαιογράφο της γειτονιάς σου τον πιάσει το τεκμήριο για το τζιπάκι και το εξοχικό και τη βαρκούλα και πληρώσει και αυτός φόρο πρώτη φορά στη ζωή του δεν με χαλάει καθόλου.
Γιατί εκτός από τους 300 στη βουλή βλέπω και πολλούς ανάμεσά μας.
guzzistas
04/01/2012, 19:07
Και οπωσδήποτε εάν τον ψιλικατζή και τον γιατρό και τον μηχανικό και τον εργολάβο και τον δικηγόρο και τον υδραυλικό και τον συμβολαιογράφο της γειτονιάς σου τον πιάσει το τεκμήριο για το τζιπάκι και το εξοχικό και τη βαρκούλα και πληρώσει και αυτός φόρο πρώτη φορά στη ζωή του δεν με χαλάει καθόλου.
Να τα βάλεις πρώτα με τους 300 στη Βουλή και μετά με τους υπόλοιπους.
paTman_the
04/01/2012, 19:15
Προφανώς με 6000 εισόδημα hemi δεν αγοράζεις ούτε χτίζεις σπίτι. Καταλαβαίνει όμως κανείς ότι μπορείς να χτίσεις με 50κ μπορείς να χτίσεις και με 300κ το ίδιο σπίτι, δε σημαίνει ότι φορολογείς το ίδιο αυτούς τους δύο. Και το νόημα του thread είναι ότι για ποιο λόγο να προσπαθείς να εκτιμήσεις το εισόδημα του κάθε ενός όταν μπορείς απλά να το γνωρίζεις;
Μια σωστή νόρμα για τους κλέφτες πρέπει να περιλαμβάνει κριτήρια εκτός από το πόσα κλέβουν. Γιατί μπορεί και εγώ και ο Χ πολιτικός να κλέβουμε το ίδιο ποσό εκμεταλλευόμενοι το ίδιο "παραθυράκι" αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που φρόντισε να υπάρχει το παραθυράκι ούτε αυτός που με εμπιστεύτηκαν να παίρνω αποφάσεις για όλους μας, δηλαδή με μια θέση ευθύνης.
Το θέμα του thread όμως είναι ότι και τα τεκμήρια (όπως και οι έκτακτοι φόροι και οι μειώσεις/απολύσεις) πρόκειται για άδικα μέτρα που δεν θα αποδόσουν μακροπρόθεσμα (και αναγκαστικά χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμα μέτρα καθώς μιλάμε για πλάνα 5ετιών,10ετιών και 20ετιών). Θα ήθελα να πιστεύω ότι δεν διαφωνεί κανείς σε αυτά.
stefanos
04/01/2012, 19:19
Οι 300 δεν κάνουν κουμάντο πλέον, αυτοι που μέχρι τώρα πέρναγαν ζάχαρη με ξένες πλάτες ας κανονίσουν την πορεία τους, αυτοί που πέρναγαν δύσκολα έχουν συνηθίσει δεν τους κλαίω.
Όλα καλά λοιπόν.
paTman_the
04/01/2012, 19:24
Και να συμπληρώσω ότι αν δεν το κατάλαβες δεν φορολογείσαι άδικα γιατί ο γιατρός και ο υδραυλικός δεν κόβαν αποδείξεις.
Για πρόσεξε λίγο την ακολουθία
κάποιοι φρόντισαν να υπάρχουν τα παραθυράκια και οι τρόποι ώστε να κλέβουν χοντρά ενώ παράλληλα μάσησαν χοντρά λεφτά από εξοπλισμούς και έργα
=>
υπήρχε το παραθυράκι οι ιδιαιτεράδες/οι ηλεκτρολόγοι/κλπ να μην κόβουν αποδείξεις
=>
οι πρώτοι να κρύβονται πίσω από τους δεύτερους και να περνάνε και καλά φορολογικά νομοσχέδια που "καταπολεμούν" τη φοροδιαφυγή που και καλά είναι το πρόβλημα.
=>
φορολογείσαι άδικα.
Αυτά από εμένα, ο κάθε ένας πιστεύει ότι θέλει και νομίζει βάση της αντίληψής του.
ok stefane ama de soy kani diafora kapoios poy eklepse mia tsixla apo kapion poy kataxrastike dimosio xrima....paso :sick: :sick: :sick:
Allst@rf
04/01/2012, 20:06
εγώ σαν επαγγελματίας εχω να πω ότι...
Να αμοιβεσαι και να κερδίζεις ένα χ πόσο πουλώντας κάτι με την τιμή του χωρίς να χρεώνεισ φπα για να έρθει και στον πελάτη φθηνότερα και να μην σε γδαρει και το κράτος έχει μια λογική η κλεψια...
Το να πουλάς κάτι όμως χρεώνοντας και το φπα χωρίς να κόβεις απόδειξη ε τότε πιστεύω ότι δεν έχει λογική η κλεψία σου και θεωρείσαι κολλητός του Πάγκαλου...
Βέβαια όπως εχω πει πάλι η απόδοση φπα είναι ο πιο εύκολος φόρος για τους επαγγελματίες...αφού το εισπράτω και δεν είναι δικό μου ,μπορώ αμέσως να το βάλω στην άκρη και όταν έρθει η ώρα εχω ήδη το απαιτούμενο πόσο οπότε παω στην εφορία και το πληρώνω...
webassasin
04/01/2012, 20:34
εγω παντως, βλεποντας 200.000 ατομα στο συνταγμα να μην ξεκινουν την επανασταση που πρεπει να ξεκινησει, εχω σχεδον πειστει οτι δε θα ξυπνησει ποτε ο ελληνας.
καλως η κακως,μονο με επεισοδια και απωλειες θα γινει κατι.
η πτωση της βαστιλης καπως ετσι εγινε.
BLACKGAS
04/01/2012, 20:55
Και να συμπληρώσω ότι αν δεν το κατάλαβες δεν φορολογείσαι άδικα γιατί ο γιατρός και ο υδραυλικός δεν κόβαν αποδείξεις.
Για πρόσεξε λίγο την ακολουθία
κάποιοι φρόντισαν να υπάρχουν τα παραθυράκια και οι τρόποι ώστε να κλέβουν χοντρά ενώ παράλληλα μάσησαν χοντρά λεφτά από εξοπλισμούς και έργα
=>
υπήρχε το παραθυράκι οι ιδιαιτεράδες/οι ηλεκτρολόγοι/κλπ να μην κόβουν αποδείξεις
=>
οι πρώτοι να κρύβονται πίσω από τους δεύτερους και να περνάνε και καλά φορολογικά νομοσχέδια που "καταπολεμούν" τη φοροδιαφυγή που και καλά είναι το πρόβλημα.
=>
φορολογείσαι άδικα.
Αυτά από εμένα, ο κάθε ένας πιστεύει ότι θέλει και νομίζει βάση της αντίληψής του.
Αυτό που γράφεις ισχύει και κινείται στη λογική που υπήρχε για τη διασπορά ευθύνης και τη συνυπευθυνότητα στο στραπάτσο που επήλθε.
Κοινώς "μαζί τα φάγαμε"...
ΑΛΛΑ
Πρωτίστως δεν αφορά το σύνολο, ίσως την πλειοψηφία, όχι όμως το σύνολο, άρα είναι εξ' ορισμού ανήθικο.
Η ευθύνη δεν είναι ίδια διότι οι "μικροί" πουλούσαν παρανόμως/παρατύπως διάφορα προιόντα ή/και υπηρεσίες, ενώ οι ''μέγιστοι'' πουλούσαν:
α. Τη λαική τάξη αν είσαι αριστερός
β. Την πατρίδα αν είσαι δεξιός
γ. Όλα τα παραπάνω αν είσαι αριστεροδεξιός
δ. ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ αν είσαι λογικός άνθρωπος.
Ωστόσο και οι "μικροί" έχουν το μερίδιο ευθύνης τους διότι έβλεπαν το τυράκι αλλά τη φάκα δεν... και τώρα ΤΣΟΥΖΕΙ το δόκανο.
Πέραν των παραπάνω η Ελλάδα νομίζω ότι είναι η μοναδική χώρα παγκοσμίως που φορολογείσαι όχι μόνο για ότι αγοράζεις/αποκτάς αλλά και γιατί ... αναπνέεις. Προσωπικά πιστεύω ότι τα τεκμήρια είναι απλά μία ακόμη από τις πολλές τελευταίως αλητείες του νεοελληνικού κράτους. Ακόμη και τον αγρότη που μάσησε τις επιδοτήσεις (και πρέπει να τον βουτήξεις για αυτό και να του τα πάρεις πίσω) και αγόρασε καγιέν, δεν τον φορολόγησες όταν το αγόρασε? Δεν πλήρωσε του κόσμου τα τέλη, ενσωματωμένα στην τιμή αποκτησης? Τι @%$& τεκμήριο βάζεις τώρα?
Όπως καταλαβαίνεις απλά κουβέντα να γίνεται γιατί το παραπάνω αυτονόητο αλλού, στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να το εφαρμόσουμε. :sick:
:wave2: Για να καταλαβω...αυτοι οι 300 φυτρωσαν???
Ποιος τους εβαλε εκει???
Ας παρουμε μια φορα την ευθυνη πανω μας σαν λαος μπας και διορθωσουμε τιποτα!!!
stefanos
04/01/2012, 21:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από webassasin
εχω σχεδον πειστει οτι δε θα ξυπνησει ποτε ο ελληνας.
Δεν κοιμάται ο Έλληνας νιώθει συνένοχος.
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
1 δραχμη = 1 euro για τις πρωτες μερες τουλαχιστον:beer:
Θα ανατιμηθεί το νόμισμα μας κατά 340 φορές ενώ έχουμε χρεοκοπήσει δηλαδή? :look: :look:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
:a10:
Κατά τα λοιπά , είναι δικαίωμα του καθενός να καταθέσει πινακίδες και να ΠΑΡΟΠΛΙΣΕΙ το όχημα του ….
Δηλαδή , να του βάλει κουκούλα και να ΜΗΝ το ξανακουνήσει ….
Όταν όμως βλέπω την κουτοπονηριά του ελληναρα που λέει «εγώ θα κυκλοφορώ χωρίς πινακίδες και ασφάλεια γιατί μπορώ και σας γράφω όλους στα @@ μου» τότε μιλάμε για τον ΑΠΟΛΥΤΟ Μ@Λ@ΚΑ που είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ Μ@Λ@ΚΑΣ από κάθε πρωθυπουργό – υπουργό – βουλευτή που βρίζει…
Πέστα χρυσόστομε....
nikos_abel
04/01/2012, 21:30
Άμοιρε Γιάννη Αγιάννη, τι σου έμελε να δεις το 2012.....
:( :( :(
Δεν κοιμάται ο Έλληνας νιώθει συνένοχος.
το φιλοτιμο πεθαινει τελευταιο :sun:
Cpt. Haddock
04/01/2012, 21:51
Προσπαθω να καταλάβω τι σχεση εχουν τα τελευταία ποστ με το αρχικο θεμα :lol:
nikos_abel
04/01/2012, 21:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Κουβέντα να γίνεται....
:lol: :lol: :lol:
Cpt. Haddock
04/01/2012, 21:53
Αλιμονο :lol:
webassasin
04/01/2012, 23:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
το φιλοτιμο πεθαινει τελευταιο :sun:
Ποιος το εχασε για να το βρουμε εμεις ( οι ελληνες ) ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
σιγα τους ιδρωτες απο την προσπαθεια :lol: :lol:
Operater
05/01/2012, 09:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
σιγα τους ιδρωτες απο την προσπαθεια :lol: :lol:
:bawl: :bawl: :lol:
HelenKoR
05/01/2012, 10:46
δεν γνωριζω αν αναφερθηκε προηγουμένως:
Εστω οτι καταθέσαμε πινακιδες. Για να τις παρουμε πισω, εκτος απο το σήμα του τρέχοντος ετους, πληρώνουμε κατι άλλο;
paTman_the
05/01/2012, 10:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από HelenKoR
δεν γνωριζω αν αναφερθηκε προηγουμένως:
Εστω οτι καταθέσαμε πινακιδες. Για να τις παρουμε πισω, εκτος απο το σήμα του τρέχοντος ετους, πληρώνουμε κατι άλλο;
Αναφέρθηκε ότι μετά από ένα χρόνο οι πινακήδες καταστρέφονται οπότε πληρώνεις να σου βγάλουν άλλες πινακίδες. Φαντάζομαι ότι αν πας πρωτού περάσει ο χρόνος αλλά στο τέλος του απλά πληρώνεις το επόμενο τέλος κυκλοφορίας και τις παίρνεις.
HelenKoR
05/01/2012, 10:57
κατανοητό. ευχαριστώ πολύ!
Ώρες-ώρες πιστεύω ότι τσάμπα γράφουν όσοι γράφουν με κάποια σοβαρότητα επί του θέματος επειδή χάνονται μέσα στην χαβούζα... :sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πολυμήχανος
Επειδή σας βλέπω που λέτε διάφορα, και την πληροφορία που πρέπει, δεν την λέτε, πάμε:
Οι καταστροφές πινακίδων γίνονται όταν το υπουργείο ζητήσει από τις ΔΟΥ να του στείλουν ότι μέταλο έχουν, ή όταν κάποια ΔΟΥ έχει κάνει αίτηση προς το υπουργείο να γίνει καταστροφή πινακίδων διότι έχει γεμίσει η αποθήκη της και δεν χωράει άλλες.
Στην ουσία το πόσο καιρό είναι σε ακινησία μια μοτό, και το αν θα καταστραφεί ή όχι η πινακίδα, είναι ΑΣΧΕΤΑ πράγματα μεταξύ τους. Μπορεί να έχεις κάνει ακινησία ένα μήνα και να τύχει να έρθει εντολή καταστροφής πινακίδων, μπορεί να είναι και 3 χρόνια μέσα και να μην έχει τύχει να καταστραφεί.
ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, τότε όταν κάνετε ΑΡΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ, δλδ παίρνετε άδεια, μαζί η ΔΟΥ σας δίνει μια ΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι η πινακίδα του οχήματος καταστράφηκε έτσι κι έτσι. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ και την υπάρχουσα άδεια, εσείς αργότερα πάτε στο ΚΕΠ και σας βγάζει ΔΩΡΕΑΝ καινούρια άδεια-πινακίδα.
Αν το ΚΕΠ σας ζητάει 30 ευρώ, είναι γιατί βαριέται ο υπάλληλος ή δεν του έχει ξανατύχει και δεν ξέρει, και δεν κάνει την διαδικασία του ''καταστράφηκε από το κράτος'' αλλά την διαδικασία ''γενικά χάθηκε και βγάζουμε καινούρια'' που για την δεύτερη όντως πληρώνεις.
Στην άρση ακινησίας πληρώνουμε το τέλος του έτους που κάνουμε την άρση.
Ο μύθος ''σε ένα χρόνο πρέπει να αποφασίσεις τι θα το κάνεις'' υπάρχει επειδή υποτίθεται η ακινησία είναι για ένα χρόνο. Στην πράξη οι ΔΟΥ, δεν έχουν ΟΥΤΕ την μηχανοργάνωση, ΟΥΤΕ το προσωπικο να ειδοποιούν τον κόσμο ότι λήγει ο χρόνος του, κι έτσι τελικά κανείς δεν ασχολείται, ΟΣΟ και κάτσει σε ακινησία το όχημα, δεν χάνεται ποτέ η άδεια, ούτε αυτόματα περνάει σε διαγραφή άδειας, μην σας φοβίζουνε οι παραπληροφορήσεις (δεν είναι καν η ίδια υπηρεσία οι οριστικές διαγραφές)
ΟΛΑ τα παραπάνω τα έχω κάνει Ο ΙΔΙΟΣ, για οχημά μου. Μπήκε σε ακινησία, έμεινε για 3 χρονια, στα 3 χρόνια καταστράφηκε η πινακίδα του, μετά το έκανα άρση ακινησίας, και με την βεβαίωση της ΔΟΥ κορωπίου, στο ΚΕΠ Μαρκοπούλου εκδόθηκε νέα άδεια και πινακίδα ΔΩΡΕΑΝ.
Ότι άλλες ερωτήσεις απορίες, εδώμαστε.
sapila racing
05/01/2012, 11:22
Αναφέρθηκε ότι μετά από ένα χρόνο οι πινακήδες καταστρέφονται οπότε πληρώνεις να σου βγάλουν άλλες πινακίδες. Φαντάζομαι ότι αν πας πρωτού περάσει ο χρόνος αλλά στο τέλος του απλά πληρώνεις το επόμενο τέλος κυκλοφορίας και τις παίρνεις.
Πού αναφέρθηκε αυτό? Αν αναφέρθηκε είναι μπούρδα. Επίσης αν πας να τις παρεις πίσω πριν το τελος του χρόνου θα πληρωσεις και γι αυτό το έτος.
πχ καταθετεις πινακιδες τον Δεκεμβριο του 2011.
Αν πας να τις παρεις πίσωτον Δεκεμβριο του 2012 θα πληρωσεις σημα για το 2012, αν πας να τις παρεις το 2014 θα πληρώσεις σημα του 2014. Ο μηνας δεν παιζει ρόλο.
Μην τα μπερδεύετε και μπερδεύετε κι αλλους.
@HelenKoR
Aυτα που έγραψε ο Πολυμήχανος ισχύουν και τα εχει γράψει μια χαρά. :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πολυμήχανος
Επειδή σας βλέπω που λέτε διάφορα, και την πληροφορία που πρέπει, δεν την λέτε, πάμε:
Οι καταστροφές πινακίδων γίνονται όταν το υπουργείο ζητήσει από τις ΔΟΥ να του στείλουν ότι μέταλο έχουν, ή όταν κάποια ΔΟΥ έχει κάνει αίτηση προς το υπουργείο να γίνει καταστροφή πινακίδων διότι έχει γεμίσει η αποθήκη της και δεν χωράει άλλες.
Στην ουσία το πόσο καιρό είναι σε ακινησία μια μοτό, και το αν θα καταστραφεί ή όχι η πινακίδα, είναι ΑΣΧΕΤΑ πράγματα μεταξύ τους. Μπορεί να έχεις κάνει ακινησία ένα μήνα και να τύχει να έρθει εντολή καταστροφής πινακίδων, μπορεί να είναι και 3 χρόνια μέσα και να μην έχει τύχει να καταστραφεί.
ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, τότε όταν κάνετε ΑΡΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ, δλδ παίρνετε άδεια, μαζί η ΔΟΥ σας δίνει μια ΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι η πινακίδα του οχήματος καταστράφηκε έτσι κι έτσι. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ και την υπάρχουσα άδεια, εσείς αργότερα πάτε στο ΚΕΠ και σας βγάζει ΔΩΡΕΑΝ καινούρια άδεια-πινακίδα.
Αν το ΚΕΠ σας ζητάει 30 ευρώ, είναι γιατί βαριέται ο υπάλληλος ή δεν του έχει ξανατύχει και δεν ξέρει, και δεν κάνει την διαδικασία του ''καταστράφηκε από το κράτος'' αλλά την διαδικασία ''γενικά χάθηκε και βγάζουμε καινούρια'' που για την δεύτερη όντως πληρώνεις.
Στην άρση ακινησίας πληρώνουμε το τέλος του έτους που κάνουμε την άρση.
Ο μύθος ''σε ένα χρόνο πρέπει να αποφασίσεις τι θα το κάνεις'' υπάρχει επειδή υποτίθεται η ακινησία είναι για ένα χρόνο. Στην πράξη οι ΔΟΥ, δεν έχουν ΟΥΤΕ την μηχανοργάνωση, ΟΥΤΕ το προσωπικο να ειδοποιούν τον κόσμο ότι λήγει ο χρόνος του, κι έτσι τελικά κανείς δεν ασχολείται, ΟΣΟ και κάτσει σε ακινησία το όχημα, δεν χάνεται ποτέ η άδεια, ούτε αυτόματα περνάει σε διαγραφή άδειας, μην σας φοβίζουνε οι παραπληροφορήσεις (δεν είναι καν η ίδια υπηρεσία οι οριστικές διαγραφές)
ΟΛΑ τα παραπάνω τα έχω κάνει Ο ΙΔΙΟΣ, για οχημά μου. Μπήκε σε ακινησία, έμεινε για 3 χρονια, στα 3 χρόνια καταστράφηκε η πινακίδα του, μετά το έκανα άρση ακινησίας, και με την βεβαίωση της ΔΟΥ κορωπίου, στο ΚΕΠ Μαρκοπούλου εκδόθηκε νέα άδεια και πινακίδα ΔΩΡΕΑΝ.
Ότι άλλες ερωτήσεις απορίες, εδώμαστε.
sapila racing
05/01/2012, 11:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Ώρες-ώρες πιστεύω ότι τσάμπα γράφουν όσοι γράφουν με κάποια σοβαρότητα επί του θέματος επειδή χάνονται μέσα στην χαβούζα... :sad:
εισαι και γλήγορος. :wave2:
Έγραψα λιγότερα όμως! :winka:
HelenKoR
05/01/2012, 12:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Πού αναφέρθηκε αυτό? Αν αναφέρθηκε είναι μπούρδα. Επίσης αν πας να τις παρεις πίσω πριν το τελος του χρόνου θα πληρωσεις και γι αυτό το έτος.
πχ καταθετεις πινακιδες τον Δεκεμβριο του 2011.
Αν πας να τις παρεις πίσωτον Δεκεμβριο του 2012 θα πληρωσεις σημα για το 2012, αν πας να τις παρεις το 2014 θα πληρώσεις σημα του 2014. Ο μηνας δεν παιζει ρόλο.
Μην τα μπερδεύετε και μπερδεύετε κι αλλους.
@HelenKoR
Aυτα που έγραψε ο Πολυμήχανος ισχύουν και τα εχει γράψει μια χαρά. :wave2:
Ειπε οτι αναφερθηκε οτι οι πινακιδες καταστρεφονται στον χρονο.
Φανταζεται (και οχι οτι αναφερθηκε) οτι αν παει καποιος πριν το τελος του χρονου πληρωνει τον επομενο χρονο.
Ξερω πολύ καλα οτι οποιος εψαχνε να αγορασει καινουριο αυτοκινητο τους τελευταιους μηνες του χρονου, ολοι λεγανε "οχι τωρα. καλυτερα με τον νεο χρονο να μην πληρωνεις σημα για 2 μηνες". :winka:
Δεν περιμενα τιποτα λιγοτερο απο τον Πολυμηχανο. :beer:
Ευχαριστω παιδια!
+10^10
Πατερα, επιχειρημα.
Ναι και γω εχω κλεψει το κρατος, δεν εχω κοψει αρκετες αποδειξης για να μπορω να πληρωνω :Εφορια,ΟΑΕΕ,ΔΕΗ,ΤΗΛ.,Νοίκια,ΦΠΑ,Περαιωση και αλλα που ολα οδηγουν στο κρατος,τωρα αν μεσα σ'αυτη την μαλακια καταφερα να κανω και 2 ταξιδια στο εξωτερικο με την μηχανη μου(παλια λεμε γιατι τωρα μπηκαν ολα εν ταξη :rolleyes: ),ειναι τα κλεψιμεικα που μου περισσεψαν.
Ρε π@υτσα και μεταξωτη κορδελα που θελουμε ,καλα μας κανουν .....αντεχουμε.
alexxxcbr
05/01/2012, 16:18
Eγω τα πληρωσα παντως και τα 4 μηχανακια μου και 1 αυτοκινητο χθες.
Τα μηχανακια μου μου δινουν πολυ περισσοτερα απο αυτα που πληρωσα για ενα χρονο.:winka:
Αν το αμαξι δεν ηταν 1100 κυβικα θα το εδιωχνα αυτο.Ευτυχως δεν διεθετα φραγκα για μεγαλυτερο και μου βγηκε σε καλο.
:cool:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Πατερα, επιχειρημα.
Ναι και γω εχω κλεψει το κρατος, δεν εχω κοψει αρκετες αποδειξης για να μπορω να πληρωνω :Εφορια,ΟΑΕΕ,ΔΕΗ,ΤΗΛ.,Νοίκια,ΦΠΑ,Περαιωση και αλλα που ολα οδηγουν στο κρατος,τωρα αν μεσα σ'αυτη την μαλακια καταφερα να κανω και 2 ταξιδια στο εξωτερικο με την μηχανη μου(παλια λεμε γιατι τωρα μπηκαν ολα εν ταξη :rolleyes: ),ειναι τα κλεψιμεικα που μου περισσεψαν.
FTAIS
plirone tora
rpm de pira apodiksi xtes apo to foyrno gia tin tiropita kai de boroysa na kimi8o to bradi apo tis tipsis :(
FTAIS
plirone tora
rpm de pira apodiksi xtes apo to foyrno gia tin tiropita kai de boroysa na kimi8o to bradi apo tis tipsis :(
καλα ρε ανθρωπε και συ...αγορασες τυροπιτα και εφαγες τις τυψεις???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
καλα ρε ανθρωπε και συ...αγορασες τυροπιτα και εφαγες τις τυψεις???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
den ixan sos ke de glistragan kala de tis xonepsa efkola :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Takata Dome
05/01/2012, 17:33
FTAIS
plirone tora
Ομορφάααααντρες μου,δεν πειράζει,θα περιμένουμε μια ζωή να πληρώσει ο δίπλα! :lol:
a re 8imata :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
stefanos
05/01/2012, 20:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Πατερα, επιχειρημα.
Τόσα χρόνια λοιπόν πλήρωνες από τα κλεμμένα (αντί να τα τσεπώσεις κορόιδο) και αντί να φωνάζεις γι αυτούς που σε πνίγανε.
Και οι υπόλοιποι το ίδιο ακριβώς κάναν ο μάστορας λίγο (μη κόβοντας απόδειξη στα υλικά μιάς και δεν θα έκοβε και αυτός στον πελάτη) η μάντρα οικοδομών περισσότερο (αφού έχει πάμπολλους κλεφτάκους πελάτες).
Κάπως όμως πρέπει να πληρωθούν και οι Δημόσιοι υπάλληλοι και να γίνουν και τα Δημόσια έργα και να πληρώσουμε όλα αυτά που μέχρι τώρα απολαμβάναμε με ΔΑΝΕΙΚΑ.
Μας τα παίρνουν λοιπόν με τέλη και τεκμήρια και χαράτσια ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ το ίδιο.
Κακό ε?
Ο μάστορας δεν είναι το ίδιο με τον μαντρά και τον εργολάβο και τον γιατρό και τον μηχανικό που τα έχουν στοκάρει στην Ελβετία.
Εξακολουθούμε όμως να ΜΗΝ βλέπουμε ότι κάναμε ΜΑΛΑΚΙΕΣ τόσο καιρό.
Τόσα χρόνια λοιπόν πλήρωνες από τα κλεμμένα (αντί να τα τσεπώσεις κορόιδο) και αντί να φωνάζεις γι αυτούς που σε πνίγανε.
Και οι υπόλοιποι το ίδιο ακριβώς κάναν ο μάστορας λίγο (μη κόβοντας απόδειξη στα υλικά μιάς και δεν θα έκοβε και αυτός στον πελάτη) η μάντρα οικοδομών περισσότερο (αφού έχει πάμπολλους κλεφτάκους πελάτες).
Κάπως όμως πρέπει να πληρωθούν και οι Δημόσιοι υπάλληλοι και να γίνουν και τα Δημόσια έργα και να πληρώσουμε όλα αυτά που μέχρι τώρα απολαμβάναμε με ΔΑΝΕΙΚΑ.
Κακό ε?
Ο μάστορας δεν είναι το ίδιο με τον μαντρά και τον εργολάβο και τον γιατρό και τον μηχανικό που τα έχουν στοκάρει στην Ελβετία.
Αν πιστευεις οτι φτασαμε εδω επειδη δε ζητουσαμε αποδειξεις απο το ψιλικατζιδικο και απο τον καφετζη, μεγια σου και χαρα σου!
Συμφωνω οτι σιγουρα χανονταν καποια εσοδα για το κρατος που ΑΝ εσυ πιστευεις οτι θα πηγαιναν για αναπτυξη και προοδο της χωρας, τοτε καλα κανεις να εχεις τυψεις και να νιωθεις συνενοχος.
Για ολους τους υπολοιπους που απλα πιστευουμε οτι αυτα τα διαφυγοντα εσοδα ακομα κι αν ειχαμε καταβληθει στο κρατος, θα ειχαν γινει ΚΑΙ ΑΥΤΑ επιπλεον ψιριστικη απο τους "τσοχατζοπουλους" ή θα πηγαιναν σε ρουσφετια για τις πελατιακες σχεσεις των πολιτικων οπως επιπλεον δημοσιοι κοπριτες... εεεε υπαλληλοι ηθελα να πω... εξτρα επιδοματα εισπνοης/εκπνοης, κατουρηματος κτλ.
Τελος τα εβαλες με τους μηχανικους, τους μαντραδες και γενικα με ολους τους βιοπαλαιστες της ελευθερης αγορας που τιποτα δεν ειναι σιγουρο και αν δεν δουλεψουν δε θα φανε, ενω για τη μεγαλυτερη μαστιγα του προϋπολογισμου (ναι τους δημοσιους εννοω!) το μονο που σε ανυσηχει ειναι να παρουν τους μισθους τους... τυχαιο? :rolleyes:
nikos_abel
05/01/2012, 21:40
Αυτό με τις αποδείξεις ρε παιδιά είναι ανέκδοτο σε οποιαδήποτε "ανεπτυγμένη" χώρα πας.
Allst@rf
05/01/2012, 21:43
ε όταν με το καλό γίνουμε και μεις "ανεπτυγμένη" χώρα θα το καταργήσουν...:lol:
stefanos
05/01/2012, 22:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
Αν πιστευεις οτι φτασαμε εδω επειδη δε ζητουσαμε αποδειξεις απο το ψιλικατζιδικο και απο τον καφετζη, μεγια σου και χαρα σου!
Συμφωνω οτι σιγουρα χανονταν καποια εσοδα για το κρατος που ΑΝ εσυ πιστευεις οτι θα πηγαιναν για αναπτυξη και προοδο της χωρας, τοτε καλα κανεις να εχεις τυψεις και να νιωθεις συνενοχος.
Για ολους τους υπολοιπους που απλα πιστευουμε οτι αυτα τα διαφυγοντα εσοδα ακομα κι αν ειχαμε καταβληθει στο κρατος, θα ειχαν γινει ΚΑΙ ΑΥΤΑ επιπλεον ψιριστικη απο τους "τσοχατζοπουλους" ή θα πηγαιναν σε ρουσφετια για τις πελατιακες σχεσεις των πολιτικων οπως επιπλεον δημοσιοι κοπριτες... εεεε υπαλληλοι ηθελα να πω... εξτρα επιδοματα εισπνοης/εκπνοης, κατουρηματος κτλ.
Τελος τα εβαλες με τους μηχανικους, τους μαντραδες και γενικα με ολους τους βιοπαλαιστες της ελευθερης αγορας που τιποτα δεν ειναι σιγουρο και αν δεν δουλεψουν δε θα φανε, ενω για τη μεγαλυτερη μαστιγα του προϋπολογισμου (ναι τους δημοσιους εννοω!) το μονο που σε ανυσηχει ειναι να παρουν τους μισθους τους... τυχαιο? :rolleyes:
Να σου πώ εγώ μηχανικός είμαι, δημόσια έργα κάνω, δεν με χαλάει να πιστεύεται τέτοια πράγματα.
Καναμε μαλακιες και της πληρωνουμε ,αυτοι ομως που ειχαν τη ευθυνη για την παιδεια του τοπου ,οχι μονο μας μαθανε ετσι αλλα πηρανε τα κομποδεματα που λες και την κανανε κουνωντας μαντηλακι καλαματιανο.
Η μονη περιπτωση που θα ισχυε η παραπανω αντιληψη σου για τα πραγματα θα ηταν μονο και μονο, ΑΝ ο καθε μαλακας πολιτικαντης(και οχι μονο) ΠΛΗΡΩΝΕ τα αναλογα για το φταιξιμο του.
Αλλα , αλλα λογια να αγαπιομαστε.
Εσυ το ποιημα σου και γω το δικο μου.:alien:
paTman_the
06/01/2012, 01:25
Κακό ε?
Οτι τόσα χρόνια έπρεπε να έχουμε διαμαρτυρηθεί είναι μια μεγάλη ιστορία που καλύτερα να μην επεκταθούμε τώρα.
Το λες μόνος σου, τα παίρνει από όλους το ίδιο. Είναι δυνατόν να συμφωνείς με αυτό; Εφόσουν ξέρουμε ενόχους είναι δυνατόν να εξακολουθούν να μην τους αγγίζει κανένας αλλά να τα παίρνουν από όλους το ίδιο;
Οπως έχω βαρεθεί να λέω, αν υπάρχει το παράθυρο να μην κόβουν οι κλεφτάκοι αποδείξεις ή να κλέβουν την εφορία είναι για να μπορούν να κλέβουν άλλοι (αυτοί που τα μαγειρεύουν δλδ) ΧΟΝΤΡΑ λεφτά.
Εσύ (ή οποιοσδήποτε άλλος) πιστεύεις ότι οι αποδείξεις είναι βασικό πρόβλημά μας;
Οτι κάναμε μαλακίες όλοι το βλέπουν, αν και δεν είμαι σίγουρος με ποιο τρόπο ο κάθε ένας.
Ειναι αναγκαίο όμως να ιεραρχούμε σωστά τα πράγματα για να μην μας αποπροσανατολίζουν αυτοί που φταίνε και μας φταίνε. Αν τόσα χρόνια αποπροσανατολίζαν με επιδοτήσεις, δάνεια και διορισμούς τώρα το κάνουν ακριβώς με τον τρόπο που περιγράφω.
Νομίζω.
Καληνύχτα και καλή μας τύχη.
Εχετλαίος
06/01/2012, 07:21
Οτι κάναμε μαλακίες όλοι το βλέπουν,
Δυστυχώς όχι... Δεν έχει αγγίξει το ατζούρι (το γνωστό αγγούρι αλλά πιο φαιό σε χρώμα και με ραβδώσεις ανακούφισης) όλονών τον πωπό.
Έχει ακόμα πορεία.
AUFGEBRACHT
06/01/2012, 12:36
Μάλλον το παρόν νήμα πρέπει να συγχωνευθεί με αυτό περί ΔΝΤ κτλ. Από την παράδοση πινακίδων περάσαμε στις επιπτώσεις της φοροδιαφυγής και το αν πρέπει ή όχι να ζητάμε αποδείξεις. Σχετικά πάντως με τα παραπάνω, ακούμε συνέχεια για έλλειμμα δημόσιου τομέα, δημοσιονομικό έλλειμμα και δε συμμαζεύεται. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες υπήρχε από παλιά η πληγή της αναποτελεσματικότητας, της χαμηλής ποιότητας παροχής υπηρεσιών και της ελλειπούς προσφοράς. Υπήρχε όμως και ένας μεγάλος μύθος, αυτός της υπέρμετρης διόγκωσης του δημόσιου τομέα και πως τα αίτια του δημοσιονομικού ελλείμματος οφείλονταν ακριβώς στον πολυπληθή δημόσιο τομέα. Η αλήθεια όμως είναι πως υπήρχαν στην ΕΕ και υπάρχουν ακόμα χώρες με μεγαλύτερες δημόσιες δαπάνες, ας πούμε στα τέλη της αμαρτωλής δεκαετίας του 80 και αρχές του 90, οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα μόλις που ξεπερνούσαν το 50% του ΑΕΠ, όταν σε πολλές χώρες της ΕΕ ξεπερνούσαν το 60-65% του ΑΕΠ. Η πραγματική αιτία ήταν πως οι εισπράξεις του Δημοσίου από φόρους ως ποσοστό του ΑΕΠ ανέκαθεν στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικά χαμηλές και σε συνδυασμό με το γεγονός πως το 80% των εισπράξων από φόρους προέρχονται από τους έμμεσους φόρους ενώ η πληρωμή των άμεσων φόρων γινόταν αποκλειστικά σχεδόν από μισθωτούς και συνταξιούχους, δημιούργησε και τροφοδότησε το περίφημο δημοσιονομικό έλλειμμα στην Ελλάδα. Το πραγματικό πρόβλημα δηλ είναι η φοροδιαφυγή και όχι οι υψηλές δημόσιες δαπάνες. Πάμε τώρα στην ΕΕ και την ένταξη στη ΟΝΕ για να οκοκληρωθεί το κερασάκι στην τούρτα. Με την υπαγωγή μας στο πρόγραμμα σύγκλισης του Μάαστριχτ (το θυμάστε αλήθεια;), απαγορεύτηκε από την ΕΕ η χρηματοδότηση του ελλείμματος του Δημοσίου από την κεντρική τράπεζα και αυτό σήμαινε πως το Δημόσιο ήταν πλέον υποχρεωμένο και αναγκασμένο να καλύπτει τα ελλείμματά του στρεφόμενο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις αδηφάγες και αιμοβόρες διεθνείς χρηματαγορές, όπως έλεγε χαρακτηριστικά ένας καθηγητής μας στο Πανεπιστήμιο, η ΕΕ έκανε πάσα το Δημόσιο στους τοκογλύφους της διεθνούς χρηματαγοράς. Ενώ παλαιότερα το Δημόσιο πωλούσε χρεωστικούς τίτλους στην κεντρική τράπεζα και αυτή στις ελληνικές εμπορικές τράπεζες και στο κοινό και έτσι χρηματοδοτούσε το έλλειμμά του, ελέω ΕΕ έγινε βορά στα διεθνή hedge funds και τους επενδυτικούς οίκους.
Τα βάζουμε όλα αυτά μαζί κι έχουμε μια μικρή εικόνα για το τί μας οδήγησε εδώ.
να πω την προσωπική μου ιστορία με οχήματα...
Πέρισυ λοιπόν... I.X. 1400 και μια μοτό 660cc ==>Τέλη κυκλοφορίας 320 ευρώ περίπου.
Ασφάλειες ===> κάπου 700 τον χρόνο.
Φέτος..μετά απο επιλογή λόγω μικρής.... η μηχανή έφυγε μαζί με το Ι.Χ για να αγοραστεί ενα καινούριο λίγο μεγαλύτερου κυβισμού.
Ι.Χ. 1600cc ---> Τέλη 265
Ασφάλεια (με κλοπή) ---> 680 τον χρόνο.
Το κέρδος φυσικά είναι μεγαλύτερο απο την συντήρηση ενός αντί για δύο, όπως και για τις βενζίνες.
Οι εποχές που είχαμε δύο οχήματα έχουν περάσει.. ειδικά σκεπτόμενος πως απο 1-1-2012 θα έχουμε και ενα 10-15% μείωση ΟΛΟΙ μας στον μισθό απο παρακρατήσεις.
Δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να προσαρμοστούμε πλέον στις συνθήκες και στην πραγματική μας οικονομική δύναμη (οχι κάρτες και δάνεια). Θα υπάρχουν και υποχωρήσεις σε θέλω και γούστα .. θα υπάρχουν και συμβιβασμοί ... Όσον αφορά το τι κοστίζουν τα αγαθά , μην ξεχνάμε πως όλα ειναι ΥΠΕΡ-τιμολογημένα στην Ελλάδα.. ειδικά στις κατοικίες μιας και το θίγετε..
Nαι μονο που δεν προσαρμοζονται ολοι στις συνθηκες.Αλλη ειναι η προσαρμογη με τα 500 ευρω , αλλη με τα 5000 ευρω και αλλη με τα μυρια ευρω.Με αυτη τη λογικη γιατι να μην κανουμε και αλλες περικοπες μεχρι τελικης πτωσης(στον 3ο παραπεταμενο κοσμο πως τα καταφερνουν και ζουν με ενα δολαριο την ημερα πιο εξυπνοι ειναι απο εμας)οπως το φαγητο τις μονες μερες του μηνα,το ηλεκτρικο(εντελως περιττη πολυτελεια μια χαρα βολευομαστε με λαμπες πετρελαιου και απο την στιγμη που δεν θα εχουμε λεφτα για περιττα τροφιμα δεν χρειαζομαστε και ψυγειο),την θερμανση(αν δεν φτανουν για πετρελαιο,βαλε ξυλοσομπα και αν δεν εχεις για ξυλα καψε τα επιπλα)κ.α.Και το σπιτι ειναι περιττη πολυτελεια αφου υπαρχουν οι ανοιχτοι χωροι(πλατειες)για ελευθερη κατασκηνωση και οι σκουπιδοτενεκεδες για ελευθερη βοσκη.Επιτελους η ρομαντικη εποχη της μακριας γαιδουρας και του ζουνταπ που χωραει ολη την οικογενεια επιστρεφει.Αχ τι καλα που περνουσαμε παλια.Τι τα θελαμε τα σπιτια με την πισινα και τα τριλιτρα τζιποειδη. :ZZZ:
Ενα εθνος μια φωνη ειμαστε και αν βαλουμε ολοι πλατη θα τα καταφερουμε.:cry:
devil's animal
06/01/2012, 13:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
Nαι μονο που δεν προσαρμοζονται ολοι στις συνθηκες.Αλλη ειναι η προσαρμογη με τα 500 ευρω , αλλη με τα 5000 ευρω και αλλη με τα μυρια ευρω.Με αυτη τη λογικη γιατι να μην κανουμε και αλλες περικοπες μεχρι τελικης πτωσης(στον 3ο παραπεταμενο κοσμο πως τα καταφερνουν και ζουν με ενα δολαριο την ημερα πιο εξυπνοι ειναι απο εμας)οπως το φαγητο τις μονες μερες του μηνα,το ηλεκτρικο(εντελως περιττη πολυτελεια μια χαρα βολευομαστε με λαμπες πετρελαιου και απο την στιγμη που δεν θα εχουμε λεφτα για περιττα τροφιμα δεν χρειαζομαστε και ψυγειο),την θερμανση(αν δεν φτανουν για πετρελαιο,βαλε ξυλοσομπα και αν δεν εχεις για ξυλα καψε τα επιπλα)κ.α.Και το σπιτι ειναι περιττη πολυτελεια αφου υπαρχουν οι ανοιχτοι χωροι(πλατειες)για ελευθερη κατασκηνωση και οι σκουπιδοτενεκεδες για ελευθερη βοσκη.Επιτελους η ρομαντικη εποχη της μακριας γαιδουρας και του ζουνταπ που χωραει ολη την οικογενεια επιστρεφει.Αχ τι καλα που περνουσαμε παλια.Τι τα θελαμε τα σπιτια με την πισινα και τα τριλιτρα τζιποειδη. :ZZZ:
Ενα εθνος μια φωνη ειμαστε και αν βαλουμε ολοι πλατη θα τα καταφερουμε.:cry:
εσυ μπορει να τα λες για πλακα, αλλα δεν ειμαστε μακρυα απο εκει....
το θεμα ειναι οτι δεν ξερω κατα ποσο ειναι "για κακο μας" ολο αυτο...:rolleyes:
και για να μην παρεξηγηθω, θα πω οτι η αληθεια βρισκεται καπου στην μεση...
για να γυρισω στα οχηματα..
ειχαμε μαθει με οχηματα κτηνη (οσον αφορα τον κυβισμο και τον ογκο) και βαζαμε σαν κριτηρια την ασφαλεια και την προσπεραση στο ταξιδι φορτωμενοι...
ολα αυτα βεβαια ειναι μπουρδες και κατα βαθος το ξερουμε ολοι.
ενα ταξιδι γινεται και με ενα απλο 1200αρι αυτοκινητακι και πλεν με τα 90 αλογα που βγαζουν, κανεις και προσπερασεις σε φορτηγα και οποιοδηποτε αλλο αργο οχημα συναντησεις. δεν θα την κανεις την προσπεραση σε 2,4 δευτερα οπως την εκανες με το 1800αρι turbo σου. θα την κανεις σε 3,8. :a12:
για την ασφαλεια γελαμε. θελαμε τζιπ για να παμε τα παιδια σχολειο και να ειναι ασφαλη ενω και παλι ξερουμε οτι ολα πλεον τα αμαξια ειναι πολυ ασφαλη (συμφωνα με τα test, που ουτως ή αλλως γινονται με 60χλμ/ωρα). οποτε και εδω μας καλυπτει ενα 1200αρι.
στις μηχανες ακομα "χειροτερα" τα πραγματα. με 200αρες παλιες βεσπες εχουν ταξιδεψει σε ολο τον κοσμο.
αρα δεν χρειαζομαστε το 1200GS. δεν λεω να γυρισουμε στην εποχη του zundapp και της βεσπας. αλλα ενα απλο transalp την κανει την δουλεια του χιλιομετροφαγου.
θελαμε μεσα στην πολη δυναμη και ευελιξια και κυκλοφορουσαμε με v-strom. το παπι τα κανει ολα. και αν θες το κατι παραπανω,παρε ενα παλιο 400αρι (δικυλινδρο, τετρακυλινδρο) ή ενα εντουρακι τυπου XR250, TTR250 και εισαι αρχοντας. ουτε 650cc (τελη-ασφαλειες), ουτε παραπανω βενζινες...
αν καποιος τα εχει, να τα χωσει και να παρει τα χιλια καλα. και απο οχηματα ας γεμισει ολο το γκαραζ με τετραλιτρα τζιπ και χιλιαρια ss και 1200αρια ταξιδιαρικα multistrada....
αλλα αν δεν τα εχεις, μην πας ρε κακοιμοιρε να βαλεις δοσεις για το v-strom το 650 (ή ακομα χειροτερα για το BMW 1200GS) επειδη το εχουν παρει ολοι και θα εισαι μουρη στην γκομενα.
γιατι οταν θα ερθουν τα παγια εξοδα του (ασφαλειες, τελη, σερβις κλπ) ΜΑΖΙ με την δοση θα κλαις με μαυρο δακρυ... :bawl:
Πολλοί αναφέρθηκαν ότι ο νόμος είχε "παραθυράκι" για να φοροκλεύουμε.....άλλη μια προσέγγιση της φοροκλοπής που μας εξασφαλίζει ήσυχη συνείδηση....δυστυχώς
Παραθυράκι του νόμου σημαίνει ότι εξακολουθείς να είσαι νόμιμος....με την φοροκλοπή π.χ. δεν κόβω τιμολόγια-αποδείξεις επιλέγεις να παρανομήσεις εις βάρος των υπολοίπων ποντάροντας στην έλλειψη ελέγχων....είναι καθαρά συνειδητή επολογή εις βάρος του συνόλου....
και φυσικά κάποιοι θα που "μα καλά από εμένα θα σωζόνταν το κράτος που δεν έκοβα x-αποδείξεις....ας έπιαναν τα μεγάλα ψάρια...."
Αυτό δε, έχει να κάνει με ένα άλλο <<χάρισμα>> του νεοέλληνα, αν πρόκειται κάτι να πληρώσουμε, φόρο κλπ, πάντα βάζουμε το εαυτό μας στο τέλος της λίστας , "ας πληρώσουν πρώτα οι άλλοι και μετά θα συμμορφωθώ και εγώ...." αλλά δεν χωράνε όλοι στο τέλος της λίστας...
Συνεπώς, ναι φταίμε όλοι, και αυτοί που έφαγαν τα πολλά, και αυτοί που έφαγαν από λίγα (οι οποίοι όμως είναι πάααρα πολλοί).
αλλά βλέπεις...πάντα φταίνε οι άλλοι....
Αρχικά δημιουργήθηκε από nm92043
Πολλοί αναφέρθηκαν ότι ο νόμος είχε "παραθυράκι" για να φοροκλεύουμε.....άλλη μια προσέγγιση της φοροκλοπής που μας εξασφαλίζει ήσυχη συνείδηση....δυστυχώς
Παραθυράκι του νόμου σημαίνει ότι εξακολουθείς να είσαι νόμιμος....με την φοροκλοπή π.χ. δεν κόβω τιμολόγια-αποδείξεις επιλέγεις να παρανομήσεις εις βάρος των υπολοίπων ποντάροντας στην έλλειψη ελέγχων....είναι καθαρά συνειδητή επολογή εις βάρος του συνόλου....
και φυσικά κάποιοι θα που "μα καλά από εμένα θα σωζόνταν το κράτος που δεν έκοβα x-αποδείξεις....ας έπιαναν τα μεγάλα ψάρια...."
Αυτό δε, έχει να κάνει με ένα άλλο <<χάρισμα>> του νεοέλληνα, αν πρόκειται κάτι να πληρώσουμε, φόρο κλπ, πάντα βάζουμε το εαυτό μας στο τέλος της λίστας , "ας πληρώσουν πρώτα οι άλλοι και μετά θα συμμορφωθώ και εγώ...." αλλά δεν χωράνε όλοι στο τέλος της λίστας...
Συνεπώς, ναι φταίμε όλοι, και αυτοί που έφαγαν τα πολλά, και αυτοί που έφαγαν από λίγα (οι οποίοι όμως είναι πάααρα πολλοί).
αλλά βλέπεις...πάντα φταίνε οι άλλοι....
+άπειρο
Takata Dome
06/01/2012, 16:40
Η δουλεια του φουρναρη ειναι να πουλαει τυροπιτες και ψωμι
Η δικια μου ειναι να πουλαω εκτυπωτες
Αν αυτος εχει το δικαιωμα να κρυβει οτι πουλησε τα προιντα του,το εχω και εγω!
Εμπορος και γω,εμπορος και αυτος! Γιατι οχι δηλαδη? Επειδη αυτος πουλαει για 2 ευρω και γω για 200?
Αν το συγχωρειτε απο αυτον να φοροδιαφευγει,θα το συγχωρησετε και σε μενα!
Και στην τελικη,τι παει να πει "δεν πειραζει που δεν εκοψε αποδειξη για την τυροπιτα"? Επειδη δηλαδη ειναι μικρη η αξια αυτου που πουλαει πρεπει να το κρυψει? Και εμενα,η αξια αυτου που πουλαω ειναι μικρη σε σχεση με αυτον που πουλαει αυτοκινητα! Να το κρυψω και γω?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Takata Dome
Η δουλεια του φουρναρη ειναι να πουλαει τυροπιτες και ψωμι
Η δικια μου ειναι να πουλαω εκτυπωτες
Αν αυτος εχει το δικαιωμα να κρυβει οτι πουλησε τα προιντα του,το εχω και εγω!
Εμπορος και γω,εμπορος και αυτος! Γιατι οχι δηλαδη? Επειδη αυτος πουλαει για 2 ευρω και γω για 200?
Αν το συγχωρειτε απο αυτον να φοροδιαφευγει,θα το συγχωρησετε και σε μενα!
Και στην τελικη,τι παει να πει "δεν πειραζει που δεν εκοψε αποδειξη για την τυροπιτα"? Επειδη δηλαδη ειναι μικρη η αξια αυτου που πουλαει πρεπει να το κρυψει? Και εμενα,η αξια αυτου που πουλαω ειναι μικρη σε σχεση με αυτον που πουλαει αυτοκινητα! Να το κρυψω και γω?
και σκέψου ότι ο φουρνάρης θα πουλήσει 100 τυρόπιτες των δυο ευρώ...
το παράδειγμα με την τυρόπιτα χωρίς απόδειξη...είναι δείγμα ποσο large λαός είμαστε.....μόνο για τις εντυπώσεις.....
stefanos
06/01/2012, 22:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Takata Dome
Εσύ πρέπει μετά να πουλήσεις εικονικά σε κάποιον όμως για να καλύψεις την αποθήκη σου.
Ο τυροπιτάς δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.:lol:
Εσύ πρέπει μετά να πουλήσεις εικονικά σε κάποιον όμως για να καλύψεις την αποθήκη σου.
Ο τυροπιτάς δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.:lol:
οτι μεινει την τρωει.βεβαια τωρα που μενουν ολες οι τυροπιτες,αυτοκινητα,μοτοσυκλετες,γραναζια,αλυσιδες, συνεργεια αδεια,διαμερισματα και αλλα αγαθα ολα απουλητα τον ¨τρωνε¨
gourouni
06/01/2012, 23:09
ΠΑΙΔΕΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑ.ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΩ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΟΝΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ.ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΟΦΕΛΟΣ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΙΟΥΜΕ. :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
.Αχ τι καλα που περνουσαμε παλια.
θυμασαι ρε μ@λ@κ@ το 2011?? ....τοτε που φορουσαμε και ρουχα??:lol:
notakos600
07/01/2012, 10:57
Πλάκα-πλάκα θα γίνω ρουφιάνος τώρα στα γεράματα αν κατά κακή του τύχη δω κανέναν έξυπνο να κυκλοφορεί αμέριμνος με μοτό ή κουτί χωρίς πινακίδες.
Γιατί οι άντρες είναι στα έργα και όχι στα λόγια.
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Πλάκα-πλάκα θα γίνω ρουφιάνος τώρα στα γεράματα αν κατά κακή του τύχη δω κανέναν έξυπνο να κυκλοφορεί αμέριμνος με μοτό ή κουτί χωρίς πινακίδες.
Γιατί οι άντρες είναι στα έργα και όχι στα λόγια.
είμαι πολύ περίεργος να δώ τι θα πείς στην καταγγελία σου :lol:
notakos600
07/01/2012, 18:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
είμαι πολύ περίεργος να δώ τι θα πείς στην καταγγελία σου :lol:
Φακές και φακές, δεν παίζω εγώ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
δω κανέναν έξυπνο να κυκλοφορεί αμέριμνος με μοτό ή κουτί χωρίς πινακίδες.
Aν έχει πληρώσει τέλη, μετράει?
notakos600
07/01/2012, 18:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER
Aν έχει πληρώσει τέλη, μετράει?
Αρχές και τέλη δεν μετράνε, πληρωτέο επί τη εμφανίσει ( σ.σ. πινακίδες).