Σύνδεση

View Full Version : Italy to Spain

Σελίδες : 1 [2]

MikeG
06/02/2012, 19:18
Για πείτε ρε Ταξιδευτές, ποια μάρκα χάρτες προτείνετε? Ψάχνω για Ιταλία, Γαλλία (νότια κυρίως & Ισπανία).

AUFGEBRACHT
06/02/2012, 19:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Για πείτε ρε Ταξιδευτές, ποια μάρκα χάρτες προτείνετε? Ψάχνω για Ιταλία, Γαλλία (νότια κυρίως & Ισπανία).

Εγώ το καλοκαίρι στην Ιταλία χρησιμοποίησα της Michelin, κανένα παράπονο...

road spirit
06/02/2012, 19:56
Για πείτε ρε Ταξιδευτές, ποια μάρκα χάρτες προτείνετε? Ψάχνω για Ιταλία, Γαλλία (νότια κυρίως & Ισπανία). Πυρηναία με michelin πήγαμε Μιχάλη

MikeG
06/02/2012, 19:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
Πυρηναία με michelin πήγαμε Μιχάλη

Για αυτούς προσανατολίζομαι, από τα screenshots που έχω δει. Να βρω τώρα και κανά link να τους έχει φτηνά.

AUFGEBRACHT
06/02/2012, 20:09
Για αυτούς προσανατολίζομαι, από τα screenshots που έχω δει. Να βρω τώρα και κανά link να τους έχει φτηνά.

http://www.politeianet.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=56152&category_id=&option=com_virtuemart&Itemid=89&lang=el

MikeG
06/02/2012, 20:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
http://www.politeianet.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=56152&category_id=&option=com_virtuemart&Itemid=89&lang=el

Super!

AUFGEBRACHT
06/02/2012, 20:14
Super!

...Kι αν δε βρεις εκεί, υπάρχει εναλλακτική
http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/149804?osCsid=tkf865qtvb4nd4vl0buu8bg5k6

MikeG
07/02/2012, 00:47
Στο περίπου

http://g.co/maps/sj65u

MikeG
08/02/2012, 00:59
Ποιο θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο (όμορφο, ενδιαφέρον, μη βαρετό) πέρασμα από Ιταλία - Γαλλία? Εκτός η Autostrada, Col di Angelo (το έχω περάσει). Στόχος η Aix en Provence.

MikeG
08/02/2012, 15:04
Έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη όλοι & διαβάζουν το ταξιδιωτικό του Gallos

:beer: :beer: :beer:

spyrakos35
09/02/2012, 09:25
Ποιο θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο (όμορφο, ενδιαφέρον, μη βαρετό) πέρασμα από Ιταλία - Γαλλία? Εκτός η Autostrada, Col di Angelo (το έχω περάσει). Στόχος η Aix en Provence.

κατά μία έννοια ενδιαφέρον είναι και το τουνελ του mont blanc που μπαίνεις με βροχή και κρύο από την μία και βγαίνεις με καύσωνα από την άλλη....

από κει και πέρα μπορείς να πάρεις επαρχιακό δρόμο για τον προορισμό σου....

thou-vou
10/02/2012, 02:31
γεια και χαρά σας...
Άργησα μεν αλλα πίζω δε οπότε έχω άλλωθι.
Διάβασα μέχρι εδώ τι έχει γραφτεί αλλα επειδή δεν έβγαλα άκρη αν απαντήθηκαν αρκετά από αυτά που ρώτησε ο μιχαλιός κάνω ένα συνοπτικό με βάση τα ολίγα που ξέρω.
Παρατήρηση πρώτη-
Δεν γνωρίζω τι φάση είναι η φίλη σου αλλα εγω όπως είπε και ο σνιπερ δεν έχω κάνει δικάβαλο ταξίδι αλλά κοντινές διαδρομές. Αν γουστάρει το κορίτσι υγρασία, κρύο, στροφιλίκια κτλ, καλά σκεφτεσαι τα πυρηναία αλλά... Εγω θα έλεγα το κοντινότερο δυνατό ή για πιο οικονομικά πάει με αεροπλάνο, συναντιέσται εκεί (εσυ με τη σκηνή και τους επαρχιακούς σου) και κάνετε ωραιότατες βολτούλες των 300 τη μέρα ξεφόρτωτοι... Νομίζω ότι είναι και το οικονομικότερο.

Στο ζουμί.
Ιταλία έχει πράσινους τους δρόμους διοδίων ενώ σε γαλλία ισπανία το ΑΝΑΠΟΔΟ.
Κοιτάζοντας τον χάρτη σεμνά και ταπεινά θα σου έλεγα ότι δεν έχει και πολύ ψωμί οδικά στην υπόλοιπη ισπανία. Δεν αξίζει (κατά την ταπεινή μου γνώμη) να πηγαίνεις από πόλη σε πόλη μέσα στις ευθείες και την κάψα. Όλο το βόρειο κομμάτι της ισπανίας αξίζει, από μπιλπμάο και κάτω η αγία ευθεία είναι για τρελοκαταστάσεις και αποφασισμένους...
Τη Γαλλία για να πας σβέλτα την περνάς απο autoroute αλλα όπως θα ξέρεις και είπαν και άλλοι σκίζουν τα διόδια. Ασε που με σταθερά 120 σε τέτοιες ευθείες θέλεις περισσότερες στάσεις για να μην σε πάρει ο ύπνος. Απο ριβιέρα ούτε νύχτα.
Η λισσαβώνα μακρυα και τα έξοδα πολλά...
Πρότασή μου; Πες τι θε να κάνεις.
α. Πάμε μωρό μου έξω με τη μηχανή; Ιταλία, τοσκάνη ή αρχές ριβιέρας (cinque terre) αν θέλει και θαλασίτσα με οργανωμένες παραλίες (που σημαίνει λεφτάκια εκτός από τις άκρες) και βραχάκια αλλά ύδρα. Σε απόσταση διακοσίων χιλιομέτρων και κάτι είναι η φλωρεντία, σιέννα, γένοβα, προβηγκία, γαλλική ριβιέρα κτλ.
β. Αντέχει και γουστάρει οδήγησει όλη μέρα. Τράβα από επαρχιακούς. Μονπελιέ ανκόνα τρεις μέρες από pacienza, cuneo, autoroute και μετά την προβενς ξανά εθνικές ανευ διοδίων (κοίτα και τις πληροφορίες για λισσαβώνα είναι λεπτομερέστατες....)

Κλείνωντας, αυτό με το αεοπλανικό κορίτσι το έχω κάνει δυο φορές και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Οδηγάς όπως θες, δεν βγαίνουν τσίτες του όλη μέρα μαζί και κουρασμένοι, ξεκαβλώνεις και ξεκουράζεται.
Νομίζω ότι η κεντρική-δυτική ιταλία είναι για όποια άλλη περίπτωση με χαμηλό μπάτζετ και ρομαντικούς περιπάτους σε γκαυλερές μεσαιωνικές πόλεις. Αν θέλεις πυρηναία πάρτης και ένα κτλ και παγέντε μονοκάβαλα τρελοκρητίκαρε...
Θα επανέλθω (αν χρειαστεί και με αντέεις)
Φιλάκια

thou-vou
10/02/2012, 02:36

http://maps.google.com/maps?saddr=Carmagnola,+Italy&daddr=Cuneo,+Italy+to:Nice,+France+to:vilauban+to:43.37985,6.24076+to:43.33823,6.10143+to:43.40815,5 .97511+to:43.38648,5.71583+to:43.45131,5.49794+to:Aix-en-Provence,+France&hl=en&sll=43.49079,6.201782&sspn=1.41076,2.043457&geocode=Fa1JrAIdHcl1ACkdvpX_MgSIRzE-hZsn5SX2yg%3BFb9RpQId5yhzACmVGuLGOGnNEjEw6FHBCvV-hQ%3BFaS_mgIdON1uACkxLYVqENDNEjFwmpf9pRkIBA%3BFTWklgIdfSNiACnjVqiuwrLOEjFFR9K_d3E_dg%3BFYrslQId-DlfACmb-K4-pkjJEjHCOHNIqZr-sQ%3BFfZJlQIdthldACnLs2cXZ0DJEjHfzdvHhpJy_w%3BFRZblgIdRixbAClDTlnFq27JEjHyyMqGNxsdxg%3BFXAGlgIddjdXA CmbnR0DMZ7JEjEOlIDeokJ7Dw%3BFa4DlwIdVORTACnvsru0FZHJEjEw-rP8pRkIEw%3BFQ42mAIdAx9TAClZErkEo43JEjGjiLbIvlO5XA&oq=aix&mra=dpe&mrsp=8&sz=9&via=4,5,6,7,8&t=m&z=9

MikeG
10/02/2012, 11:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
http://maps.google.com/maps?saddr=Carmagnola,+Italy&daddr=Cuneo,+Italy+to:Nice,+France+to:vilauban+to:43.37985,6.24076+to:43.33823,6.10143+to:43.40815,5 .97511+to:43.38648,5.71583+to:43.45131,5.49794+to:Aix-en-Provence,+France&hl=en&sll=43.49079,6.201782&sspn=1.41076,2.043457&geocode=Fa1JrAIdHcl1ACkdvpX_MgSIRzE-hZsn5SX2yg%3BFb9RpQId5yhzACmVGuLGOGnNEjEw6FHBCvV-hQ%3BFaS_mgIdON1uACkxLYVqENDNEjFwmpf9pRkIBA%3BFTWklgIdfSNiACnjVqiuwrLOEjFFR9K_d3E_dg%3BFYrslQId-DlfACmb-K4-pkjJEjHCOHNIqZr-sQ%3BFfZJlQIdthldACnLs2cXZ0DJEjHfzdvHhpJy_w%3BFRZblgIdRixbAClDTlnFq27JEjHyyMqGNxsdxg%3BFXAGlgIddjdXA CmbnR0DMZ7JEjEOlIDeokJ7Dw%3BFa4DlwIdVORTACnvsru0FZHJEjEw-rP8pRkIEw%3BFQ42mAIdAx9TAClZErkEo43JEjGjiLbIvlO5XA&oq=aix&mra=dpe&mrsp=8&sz=9&via=4,5,6,7,8&t=m&z=9

Το link δε μπαίζει.. Για ότι έγραψες παραπάνω τα έχω όλα στο μυαλό μου. Πάμε σιγά σιγά από επαρχιακούς και ότι βγει. Τη Πορτογαλία την έχω ξεχάσει.
Για το παρακάτω στο περίπου σκέφτομαι : http://g.co/maps/zwfkh & πάλι όμως, σχετικό είναι. Το κομμάτι για Μαδρίτη - Βαλένθια, μπορεί να κοπεί.
Μέρες υπολογίζω 20 και κάτι. Διαμονές σπαστές σε camping & δωμάτια (αναγκαστικά). Αυτό που λες για την Ιταλία είναι το πλάνο αν δεν έχουμε μέρες ή δεν αντέχει τα χιλιόμετρα, όμως μέχρι στιγμής τα 250 χιλιόμετρα τη μέρα από επαρχιακούς τα έχει.

Φιλάκια στο κεφάλι πάνω!:blush:

thou-vou
10/02/2012, 21:28
δεν ξέρω τι σκατά έπαθε ρε μιχαλιό... η διαδρομή είναι από βορρά προς νότο και είναι το κομμάτι νότια του τορίνο από Asti, alba, cuneo και καταλήγει ventimiglia... μετά ακολουθεί ένα κομμάτι διοδίων από σύνορα (ιταλογαλλικά) μέχρι την le luc μετά τις κάννες όπου μπορείς να διαλέξεις βόρεια ή νότια και να κινηθείς παράλληλα (σχεδόν) με την εθνική μέχρι aix en Provence (εμείς είχαμε πάει νότια αλλα όχι μέχρι θάλασσα, έτσι;)
Επίσης δωμάτια είναι πιθανό να βρεις φθηνότερα σε χωριά της προβηγκίας παρά στην ιταλία... Όπως και κάμπινγκ...

George_M.
11/02/2012, 13:42
μια διορθωση σε πιο πανω ποστ: η Γαλλικη Autoroute εχει ορια τα 130,οχι πως αυτο αλλαζει δραματικα το μαζεμα των χιλιομετρων..αλλα για να εχεις μια αποψη περι οριων ταχυτητας...

tai
11/02/2012, 18:33

Επίσης δωμάτια είναι πιθανό να βρεις φθηνότερα σε χωριά της Προβηγκίας παρά στην Ιταλία... Όπως και κάμπινγκ...
τιμες κάμπινγκ Προβηγκίας = στα 9 ευρω για 2 ατομα +μηχανη +σκηνη, με βασικές παροχές

Αρχικά δημιουργήθηκε από manianisg
η Γαλλικη Autoroute εχει ορια τα 130,
εκτός εαν βρεχει που κατεβαίνει στα 110

thou-vou
13/02/2012, 19:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
εκτός εαν βρεχει που κατεβαίνει στα 110
... όριο ηλικίας???? :D

tai
14/02/2012, 18:05
... όριο ηλικίας???? :D
μπροχμτ 2
:wacko:

LOUKILOUK
31/03/2012, 01:11
Τώρα που το είδα να πω και εγώ καμιά χαζομαρούλα ρε Μικέ...
Ανκόνα- Μασσαλία με 3 διανυκτερεύσεις καμπινκγ πολύ χαλαρά. Τρίτο βράδυ μάλιστα στήσαμε στην Ιταλία φάγαμε στην Γαλλία και είπιαμε μπύρα στο Μονακό, μετά νάνι στη Ιταλία ξανά.
Μασσαλία 4 νύχτες φιλοξενία, εκδομή Εξ-Προβανς κτλ...
Μασσαλία - Μαντέλο ντε Λάριο(Περιοχή Κόμο...οι γκουζαίοι γνωρίζουν...) 2 νύχτες καμπινγκ.
Κόμο - Μπρεσανόνε (σε ορεινό χωριό 10 λεπτά από την πόλη...δεν θυμάμε όνομα αυτή την στιγμή...) 3 διανυκτερεύσεις σε σούπερ δωμάτια πολύ φτηνά.Από εκεί μονοήμερη Γκροσγκλόγκνερ Αυστρία την μία..., γυροβολιές στα πάσα στους Δολομίτες την άλλη και μία ρέκλα...Αναχώρηση για Βενετία και μια διανυκτέρευση σε χωριό 10λεπτά από την πολή, περατζάδα και καφέ στο Μάρκο τον Άγιο. Αναχώρηση προς νότο και άραγμα σε κάμπινγκ πάνω στην Αδριατική για 2 νύχτες...κουβαλούσαμε τα σαρκία μας παραλιά-μπιτς μπαρ-σκηνή και πίναμε τα ποδια μας...
Τέλος Ανκόνα και πατρα...ίδα.
Σύνολο 15 διανυκτερευσεις εξωτερικά και 2 στο πλοίο...
2 μηχανές...εγώ με την γυναίκα μου και κολλητός.
Αφού δεν θα φτάσεις Πορτογαλία είναι μια καλή πρόταση πιστεύω...
Αν το ψάξεις και σε ενδιαφέρει κάτι μπορώ να το ξαναδώ και να σου πω και λεπτομέριες.
Χαιλαιτς... το βραδυνό Μονακό και οι γύρες στην "πίστα" που λαμπίριζε με τα φώτα... μπυρίστα στο λιμάνι στης Μασσαλίας, φαγητό στο Εξ Προβάνς, τα πάσσα, η λίμνη του Κομο, τα Γκούτσι, οι Δολομίτες και ο παγετώνας στο Γκροσγκλογκνερ. Ρομαντζάδα στη Βενετία και ξεφάντωμα στην Αδριατική και όλα αυτά σε ένα φανταστικο βαλιτσάκι...εεε σόρρυ, με λιγότερα από 1500 ευρό ήθελα να πω...

Ξέρω ότι το έχεις ταξιδέψει εκεί έξω οπότε δεν θα δώσω τιπς για σένα, αλλά για την συνοδηγό μιας που σε βλέπω λίγο αγχωμένο. Θα σου πω ότι η δικιά μου ξεσκόνησε την γεωγραφία της και την ιστορία της με αφορμή τα μέρη που διασχίζαμε , έμαθε να διαβάζει χάρτες (καλά μην φανταστείς και φοβερά πράγματα) έβγαζε φωτό, πλήρωνε στα δίοδια όταν χρειάστηκε, γενικά δεν βαρέθηκε καθόλου... ίσα -ίσα μάλιστα...
Επίσης έγινε ολιγαρκής και ποιο συνεπής...μετά την πήγα και μια Βαλκάνια και αφού άντεξε την παντρεύτηκα...εκεί να το προσέξεις... εγώ την πάτησα... :bigcry:
Αυτιά και από μένα
Καλά ψαξίματα και καλούς δρόμους να έχετε...:wave2:

MikeG
29/04/2012, 18:34
Οκ, η Ισπανία απομακρύνεται μιας και κοστίζει πολλά για τα τωρινά δεδομένα. Οπότε το κοιτάω είτε για Τοσκάνη - Προβηγκία, είτε για Νότιο Ιταλία. Αλλά από Νότιο Ιταλία, πέρα από κάποια ελάχιστα Ταξιδιωτικά που έχω διαβάσει, δεν έχω ιδέα. Crotone και τριγύρω αξίζει? Must see places in Southern Italy?

:vroum::vroum::hmm:

AUFGEBRACHT
29/04/2012, 21:10
Οκ, η Ισπανία απομακρύνεται μιας και κοστίζει πολλά για τα τωρινά δεδομένα. Οπότε το κοιτάω είτε για Τοσκάνη - Προβηγκία, είτε για Νότιο Ιταλία. Αλλά από Νότιο Ιταλία, πέρα από κάποια ελάχιστα Ταξιδιωτικά που έχω διαβάσει, δεν έχω ιδέα. Crotone και τριγύρω αξίζει? Must see places in Southern Italy?

:vroum::vroum::hmm:

Τοσκάνη δαγκωτό, πήγα πέρυσι το καλοκαίρι και έπαθα πλάκα!!! Από νότια Ιταλία δεν πέρασα αλλά θα σου πρότεινα από προορισμούς να περάσεις από Costiera Amalfitana, 45χλμ. παραλιακού δρόμου που ξεκινά από το Sorrento και διασχίζει μερικά από τα ωραιότερα σημεία των ιταλικών ακτών, μάλιστα η περιοχή του Amalfi έχει χαρακτηριστεί από την Unesco Mνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ προς την ενδοχώρα στην περιοχή των ορών Latari υπάρχουν διαδρομές με δάση καστανιάς. Επίσης, άλλη πρόταση είναι η Matera, με χαρακτηριστικό της τις σκαλιστές σπηλιές στους βράχους. Τελευταία πρόταση Caserta, πάνω από τη Νάπολη, με αναμφισβήτητη ατραξιόν το ανάκτορο με τα 1.200 δωμάτια και τον καταρράκτη στον κήπο του ανακτόρου...

madtank
28/05/2012, 15:41
Μια ματιά που έριξα το πρωί το κόστος μειώθηκε από 900!!! Ευρώ αρχές Απριλίου, στα 782 Ευρώ το ζευγάρι σε δίκλινη εσωτερική, με την μηχανή. Τουτέστιν 391 Ευρώ το άτομα για τα μπακούρο-φιλαράκια. Και πάλι πολλά είναι.

kokos08
28/05/2012, 16:28
http://calculate-distance.com/ Καλη φαση αυτο το site, για ριξε μια ματια.

crfouras
29/05/2012, 00:01
http://calculate-distance.com/ Καλη φαση αυτο το site, για ριξε μια ματια.

Ωραιο.........;)