View Full Version : ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ HORNET 900 2002(SAPILA ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ)
Randolphcarter
09/06/2012, 07:41
Λοιπόν το μηχανάκι πήγε δυναμόμετρο κ δουλεύει άψογα. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσα να είμαι παρών στο μαγαζί, οπότε μου έμειναν κάποιες απορίες.Να σημειώσω οτι το μηχανάκι φοράει τελικά akrapovic sp, carbon(ταπωμένες),power commander pc3 usb και φίλτρο dna κ γραναζωμα της μαμάς του. Έχουμε κ λέμε. Πρώτη μέτρηση 99.80ps 8.76 ροπή. Επόμενη μέτρηση 103.22ps ροπή 9.26 κ έχουμε κ μια απ οτι είδα με αλλαγή ταχυτήτων που μάλλον ξεκινάει απο δευτέρα κ τελειώνει σε έκτη η οποία μέτρηση δείχνει 106,06ps και τελική 235 χλμ.βαζω τα σχεδιαγράμματα για να με φωτίσετε κ επίσης ρωτάω αν μπορεί λόγω συνθηκών ή κάτι άλλο να βγει πιο χαμηλή απόδοση. δηλαδή ξέρω οτι σε περιοδικά αναφέρεται ιπποδύναμη 101,08 ενώ εδώ βγήκε 99,80.
Εχεις καμπυλη AFR (air fuel ratio)? Αν οχι, δεν μπορει να βγει κανενα απολυτως συμπερασμα.
Randolphcarter
09/06/2012, 08:21
Oχι.Μονο αυτά τα δυο που βλέπεις πήρα.
κακως...
μπορει να εχουν τα δεδομενα στον υπολογιστη τους, οποτε παρε τους κανα τελ
Randolphcarter
09/06/2012, 08:31
Αναλογία καύσιμου-αέρα εννοείς?Θα τους βρω αν το έχουν.Τι μπορούμε να καταλάβουμε απο αυτό?
Αναλογία καύσιμου-αέρα εννοείς?Θα τους βρω αν το έχουν.Τι μπορούμε να καταλάβουμε απο αυτό?
Αν το μειγμα ειναι εντος των αποδεκτων οριων και κατα συνεπεια αν ο περασμενος χαρτης στο pc ειναι οκ. Η καμπυλη της ισχυος εξαρταται αμεσα απο το afr.
Randolphcarter
09/06/2012, 08:49
Οκ.ευχαριστώ.Θα μάθω.
Επισης ρολο παιζουν η θερμοκρασια και υγρασια. Τα 3 αλογα καλλιστα θα μπορουσαν να οφειλονται σε διαφορες θερμοκρασιας της ταξης των 5-10C
Στο κατω μερος του πρινταουτ θα πρεπει αυτα να αναγραφονται.
sapila racing
09/06/2012, 09:51
Οπως σου ειπε κι ο DrBig το σημαντικό ειναι το διαγραμα Air Fule Ratio, το οποίο ήθελα κι εγω οταν το πήγα δυναμόμετρο αλλά τελικά δεν καταφερα να πάρω και τα τσουγκρίσαμε.
Κατα τα άλλα μια χαρά φαίνεται το διάγραμμα, 2 πανω 2 κατω δικαιολογούνται από τον τυπο του δυναμόμετρου την θερμοκρασία, ατμοσφαιρική πίεση κλπ.
Το Hornet 900 με 6η εχει κοφτη στις 9500, οπότε πρεπει να μετριεται με 5η. Ούτε αυτό δεν το κατάλαβε ο χειριστής στο δυναμόμετρο που ειχα πάει... :rolleyes:
Randolphcarter
09/06/2012, 10:25
Αυτο ξερω κ εγω γι αυτο ρωτησα.1)μετρηση 33,43 κελσιου,1001,59 mBars,humidity 6% 99,80ps. 2)35,19 κελσιου,1001,11mBars,humidity 6% 103,24ps και η μετρηση με τις ταχυτητες 34,59 κελσιου,1001,80mBars,humidity 7% 106,06ps.
Randolphcarter
09/06/2012, 10:28
Οπως σου ειπε κι ο DrBig το σημαντικό ειναι το διαγραμα Air Fule Ratio, το οποίο ήθελα κι εγω οταν το πήγα δυναμόμετρο αλλά τελικά δεν καταφερα να πάρω και τα τσουγκρίσαμε.
Κατα τα άλλα μια χαρά φαίνεται το διάγραμμα, 2 πανω 2 κατω δικαιολογούνται από τον τυπο του δυναμόμετρου την θερμοκρασία, ατμοσφαιρική πίεση κλπ.
Το Hornet 900 με 6η εχει κοφτη στις 9500, οπότε πρεπει να μετριεται με 5η. Ούτε αυτό δεν το κατάλαβε ο χειριστής στο δυναμόμετρο που ειχα πάει... :rolleyes:
Σωστος οποτε ειναι απο πρωτη μεχρι πεμπτη στο διαγραμμα.Γιατι δεν μου καθοταν καλα να το ξεκινησε απο δευτερα.
Randolphcarter
22/06/2012, 09:25
Παίδες για φωτίστε με. 262132
H.A.Balafoutre
22/06/2012, 09:28
Έλα ρε καλά είσαι...το a/f ratio είναι...στα 13.3 13.4 πόσο είναι...εκεί περίπου πρέπει να είναι. Καλά το πας.
sapila racing
22/06/2012, 09:30
Παίδες για φωτίστε με. 262132
Yποθέτω οτι η κόκκινη ειναι πριν και η μπλε μετα, σωστά?
Κατω απο τις 4000 ειναι αλλού γι αλλού, αλλά είναι γνωστό οτι το 900 ειναι πολύ πλούσιο χαμηλά απο μαμα.
Από 4000 και πανω ηταν μια χαρά και τώρα εχει γίνει λίγο φτωχό. Δινει ίππους ετσι, αλλά εγω προσωπικά θα το προτιμούσα λίγο πιο πλούσιο.
edit: αναποδα τις εβλεπα τις γραμμές, οταν ειδα το ποστ του DrBig το διόρθωσα. :D
Η κοκκινη καμπυλη ειναι πιο ασφαλης αλλα δινει λιγοτερα αλογα (οπως ειπε κι ο Σαπιλας).
Για κατω απο τις 4Κ παλι δεν βγαζουμε συμπερασμα γιατι δεν ξερουμε σε τι ανοιγμα γκαζιου αντιστοιχει. Ασχολεισαι περαιτερω μονο αν σε νορμαλ συνθηκες (μικρα ανοιγματα γκαζιου) εχεις μεγαλη καταναλωση, η κομπιασματα/κουφια αποδοση.
Να ΑρωτήΞω γιατί δεν ξερω για...
Δεν πρέπει το PC του δυναμόμετρου να κάνει αυτόματα τις αναγωγές θερμοκρασίας, πίεσης, σχετικής υγρασίας κ.λ.π. σε καποιες σταθερές τιμές αναφοράς..??
Να ΑρωτήΞω γιατί δεν ξερω για...
Δεν πρέπει το PC του δυναμόμετρου να κάνει αυτόματα τις αναγωγές θερμοκρασίας, πίεσης, σχετικής υγρασίας κ.λ.π. σε καποιες σταθερές τιμές αναφοράς..??
Κανει γιά (αν το ζητησεις και μπορει)
http://wahiduddin.net/calc/cf.htm
Κανει γιά (αν το ζητησεις και μπορει)
http://wahiduddin.net/calc/cf.htm
Αυτό μΕ άρεσε για...:);)
παίζει δηλαδής και κανένα προγραμματάκι που να βάζω εγώ τις συνθήκες περιβάλλοντος και να μΕ λέει πόσα αλόγατα θα βγάλει το πραπρα μου..??
(γιατί παλιότερα, φτύναμε στην άσφαλτο, ρίχναμε ένα σκίσιμο στο μηχανάκι κανα δυο χλμ, ρίχναμε δεύτερη ροχάλα, ξαναγυρνούσαμε του σκοτωμού στην πρώτη φτυσιά, κοζάραμε πόσο στέγνωσε, τα ξαναχώναμε μαλιοκούβαρα μέχρι την δεύτερη και συγκρίναμε τα στεγνώματα...)
sapila racing
22/06/2012, 12:23
Αυτό μΕ άρεσε για...:);)
παίζει δηλαδής και κανένα προγραμματάκι που να βάζω εγώ τις συνθήκες περιβάλλοντος και να μΕ λέει πόσα αλόγατα θα βγάλει το πραπρα μου..??
(γιατί παλιότερα, φτύναμε στην άσφαλτο, ρίχναμε ένα σκίσιμο στο μηχανάκι κανα δυο χλμ, ρίχναμε δεύτερη ροχάλα, ξαναγυρνούσαμε του σκοτωμού στην πρώτη φτυσιά, κοζάραμε πόσο στέγνωσε, τα ξαναχώναμε μαλιοκούβαρα μέχρι την δεύτερη και συγκρίναμε τα στεγνώματα...)
Για να μην στεγνώνεις απο σάλιο, δες εδω
http://www.csgnetwork.com/relhumhpcalc.html
:wave2:
Για να μην στεγνώνεις απο σάλιο, δες εδω
http://www.csgnetwork.com/relhumhpcalc.html
:wave2:
Αγαπάω Άρη...!!! :beer:
(και μισώ Αγγλοσάξωνες..) :moutza:
sapila racing
22/06/2012, 12:37
Αγαπάω Άρη...!!! :beer:
(και μισώ Αγγλοσάξωνες..) :moutza:
Eλα βρήκα κι αυτό που εχει και μετρικό σύστημα.
http://wahiduddin.net/calc/calc_hp_dp.htm
:beer:
Randolphcarter
22/06/2012, 22:51
Ευχαριστώ παίδες.Το μηχανάκι δουλεύει πιο ομαλά στα απότομα ανοιγοκλεισιματα με πρώτη(λακκούβες κτλ.)κ έχει αποκτήσει ένα καλό τίναγμα κοντά στις 9000 το οποίο μ'αρέσει.Επι ευκαιριας παρτε κ ενα βιντεακι με το pc επανω με χαρτη δικο του.πριν το δυναμομετρο.:uplate:προς τιμήν των hornet. τς τς τς....http://www.youtube.com/watch?v=x9FTMFdIZm8