View Full Version : Honda XL185S
Σειρα εχουν τα ηλεκτρικα!!!
τα οργανα εχουν θεμα ,κυριως το κοντερ που το ειχαν "επισκευασει" :a31: με θερμοκολα :a31::a31:
264534
:dizzy:
264535
Το στροφομετρο αφου το ανοιξα με τον γνωστο τροπο ;) το συνεφερα!!! οποτε ψαχνω για κοντερ μονο!!
264536
Η πλεξουδα τωρα!!!
264537
Η υαλοβολη κανει θαυματα !!!
264539
Ολοι οι κονεκτορες λυθηκαν και οι επαφες τους "περαστηκαν" με υαλοβολη!!!
Εδω θα κανω συμβιβασμο ,δεν θα αλλαξω τους κοννεκτορες μια και το θεμα ειναι μονο αισθητικο...(:(:rolleyes:
264540
Φυσικα ολα τα bullet connectors αλαχτηκαν με καινουρια!!!:cool:
264541
:p
264542
264543
Η πλεξουδα λυθηκε και ολες οι συνδεσεις ελεγχτηκαν ,οπως και τα καλωδια για γδαρσιματα (ειχε μερικα ):rolleyes:
264544
Και ετοιμη προς χρηση!!!
264545
Σημερα ανεβηκα ταρατσα περασα υαλοβολη την βαση των οργανων και του φαναριου ,τον δεξιο διακοπτη ,βαση κορνας ,κορνα, μανετα μπροστινου φρενου κλπ!!
264546
Ασταρωμα και μετα βαψιμο μαυρο ματ.
264547
Αυτα για σημερα!
Αυτες τις μερες θα γινει ο σκελετος αμμοβολη και θα βαφτει ,παιρνοντας σειρα για δεσιμο!!!:D
πραγματικα εισαι ψειρας και σε παρακολουθω με ενδιαφερον:beer:
οι bullet connectors που τους βρηκες? παραγγειλα και εγω απο ebay καποια σετακια αλλα τα δικα σου ειναι με διαφανη προστασια και πολυ καλης ποιοτητας αν κρινω απο τη μπρουτζινη αποχρωση τους.
η υαλοβολη σου ειναι εξαιρετικης αποδοσης και δινει λυση σε πολλες περιπτωσεις.
devil's animal
24/07/2012, 01:34
:a20::a20::a20:
Σειρα εχουν τα ηλεκτρικα!!!
τα οργανα εχουν θεμα ,κυριως το κοντερ που το ειχαν "επισκευασει" :a31: με θερμοκολα :a31::a31:
264534
:dizzy:
264535
Το στροφομετρο αφου το ανοιξα με τον γνωστο τροπο ;) το συνεφερα!!! οποτε ψαχνω για κοντερ μονο!!
264536
παλιογερε μην ψαχνεις για κοντερ στειλε μου την πλακα και θα σου φτιαξω αλλη,οσο για τα καβουκια:rolleyes:
universalgr1
24/07/2012, 17:01
Κλασσικα η πλεξούδα ετοιμη σε χρόνο dt.. και το στοκ με τα φισακια και τους κοννέκτορες ανεξάντλητο..
Ωραίος ο Χρήστος!! Το στροφόμετρο όμως να ΣΕ πω την αλήθεια δεν μ ενθουσίασε. Μήπως δεν ήταν καλή η φωτό.. :confused:
πραγματικα εισαι ψειρας και σε παρακολουθω με ενδιαφερον:beer:
οι bullet connectors που τους βρηκες? παραγγειλα και εγω απο ebay καποια σετακια αλλα τα δικα σου ειναι με διαφανη προστασια και πολυ καλης ποιοτητας αν κρινω απο τη μπρουτζινη αποχρωση τους.
η υαλοβολη σου ειναι εξαιρετικης αποδοσης και δινει λυση σε πολλες περιπτωσεις.
Τα bullet connectors τα πηρα απο τον http://www.kojaycat.com/ μαζι με πολλα αλλα οταν ηθελα να φτιαξω την πλεξουδα του καμενου CB (τελικα μετατρεψα αλλη απο νεωτερο μοντελο) :rolleyes: εχει και επικασιτερωμενα και μπρουτζινα (σιγουρα τα δευτερα ειναι καλυτερα!!)
Οσο για την υαλοβολη πραγματι κανει πολυ καλη δουλεια σε πολλα πραγματα!!! Φαντασου οτι καθαρισε τις επαφες και τις εκανε καινουριες (βεβαια αν ηταν επικασσιτερωμενες θα εκανε ζημια γιατι θα αφαιρουσε την επιστρωση )
Φυσικα με τα κονεκτορακια καλο θα ηταν να παραγγειλεις και μια καλη πρεσσα για αυτα!!
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια :beer: και καλη συνεχεια και σε σενα με το Ζ750 :beer:
παλιογερε μην ψαχνεις για κοντερ στειλε μου την πλακα και θα σου φτιαξω αλλη,οσο για τα καβουκια:rolleyes:
Να εισαι σιγουρος οτι οταν ειδα την πλακα σκεφτηκα εσενα!!! Τα καβουκια τωρα ασε!!! Θα ψαξω να βρω κανενα σετακι σε καλυτερη κατασταση!!
:beer:
Κλασσικα η πλεξούδα ετοιμη σε χρόνο dt.. και το στοκ με τα φισακια και τους κοννέκτορες ανεξάντλητο..
Ωραίος ο Χρήστος!! Το στροφόμετρο όμως να ΣΕ πω την αλήθεια δεν μ ενθουσίασε. Μήπως δεν ήταν καλή η φωτό.. :confused:
Η φωτο μια χαρα ειναι!!! το στροφομετρο εχει τα χαλια του (απλα μπορω να το συνεφερω):( το κοντερι τωρα δεν το βλεπω!! )
:wave2:
γεια σου χρηστο με τα ωραια σου:smokin:
motomaniac
24/07/2012, 22:08
ασε μονοκυλινδρα θειο και βγαλε καμια φωτο απο την αλλη την γρια.. αφου εχεις χρονο γι'αυτο εχεις και για κεινο. αντε που σε επηρρεασε ο λυκος με την bilie του... ;)
ασε μονοκυλινδρα θειο και βγαλε καμια φωτο απο την αλλη την γρια.. αφου εχεις χρονο γι'αυτο εχεις και για κεινο. αντε που σε επηρρεασε ο λυκος με την bilie του... ;)
Εγω λεω να το βγαλω Βασίλω!!!
Οσο για το αλλο η ωρα ντου ηρθε!!! ..................οπου ναναι!!! Και οσο για χρονο ασε :( πολυ τρεξιμο!! ):rolleyes:
motomaniac
24/07/2012, 22:51
ξερεις εχω μια συμπαθια στα τετρακυλινδρα.. ειδικα στα αεροψυκτα.. κι εγω οταν γερασω τετοιο θα παρω... χαχαχαχχαχαχα
Σημερα ανεβηκα ταρατσα περασα υαλοβολη την βαση των οργανων και του φαναριου ,τον δεξιο διακοπτη ,βαση κορνας ,κορνα, μανετα μπροστινου φρενου κλπ!!
264546
Ασταρωμα και μετα βαψιμο μαυρο ματ.
264547
Αυτα για σημερα!
Αυτες τις μερες θα γινει ο σκελετος αμμοβολη και θα βαφτει ,παιρνοντας σειρα για δεσιμο!!!:D
Η "μπουγαδα" ετοιμη!!! την αφησα στον φυσικο φουρνο (ηλιο) μερικες μερες και ψηθηκε !!:cool:
265143
Επομενη δουλεια ηταν να κανω υαλοβολη τον κινητηρα!!
265144
,ετσι ξεκινησα απο τα ευκολα ;)
265145
Ο κυλινδρος
265146
265147
265148
θα παει για ρεκτιφιε +0.75 μια και το προηγουμενο ηταν 0.50 και μετα θα ερθει σε στενη επαφη μαζι με την κεφαλη με κυκλικες κινησεις για να πλανιαριστει ομοιομορφα και χειροκινητα !!!:look:
Η κεφαλη τωρα ,αν και ηταν αργα ηθελα να δω σε τι κατασταση ηταν μια και η βαλβιδα εισαγωγης ειχε μεινει ανοιχτη ολα τα χρονια που ηταν σε ακινησια με αποτελεσμα να κολησουν πιστονι και βαλβιδες.
Ετσι μονωσα τους οδηγους των βαλβιδων
265149
Και το αποτελεσμα ηταν αυτο!! Επαληθευτηκαν οι φοβοι μου!!!:eek:
Η εδρα της εισαγωγης σε αθλια κατασταση ,η εξαγωγης ψιλοπαλευεται!!
265150
Αυτα ! Ο σκελετος βγηκε εξω μαζι με το ψαλιδι και μερικα αλλα μεταλλικα εξαρτηματα και θα πανε αυριο για αμμοβολη .
Εδω μαζι με το TS του Στελιου που το εβγαλα εξω για να κανω χωρο στο δωματιο (πολλα μηχανακια μαζευτηκανε εκει πανω) :rolleyes:
265151
Οσον αφορα τα οργανα "τζιμπησα" ενα σετ ,μαζι με την βαση τους ,απο το ebay ,με 39 ευρω μαζι με τα μεταφορικα ,σε πολυ καλη κατασταση...!!:beer:
265152
Αυτα για σημερα! :wave2::ZZZ:
universalgr1
30/07/2012, 07:40
Οσον αφορα τα οργανα "τζιμπησα" ενα σετ ,μαζι με την βαση τους ,απο το ebay ,με 39 ευρω μαζι με τα μεταφορικα ,σε πολυ καλη κατασταση...!!:beer:
265152
Αυτα για σημερα! :wave2::ZZZ:
Αυτά είναι!!! :beer:
η εδρα με τετοια χαλια,ποσο πρεπει να πλανιστει για να ερθει στα ισα της πριν την τριψεις με σμυριδαλοιφη?
tom kissas
30/07/2012, 12:36
παρα τα χρονια σας πρεπει να εχετε δεσει σωμα με τοσο τριψιμο :beer:
πλακα πλακα σας βλεπω με τον γιο σας στα φαναρια να κανετε κοντρες ;)
αν και θελω να δω CB (οπως και το υπολοιπο forum ) καλα τα πατε και με το XL
καλη συνεχεια :beer::beer:
motomaniac
30/07/2012, 16:21
θα τον περνας τον λυκο μετα ε?
η εδρα με τετοια χαλια,ποσο πρεπει να πλανιστει για να ερθει στα ισα της πριν την τριψεις με σμυριδαλοιφη?
Σπυρο αυτη η κεφαλη δεν θα μπει δεν αξιζει να την φτιαξω!!!
:D:cool:
θα τον περνας τον λυκο μετα ε?
Ο λυκος αυτην την στιγμη κοβει βολτες με την Billie και εγω, απλα ...τριβω !!:vroum::bigcry:
soter3gm
07/09/2012, 22:01
AAAAX :cry: Πληγές ανοίγεις Φιλαράκι με εκείνο το CB.
Πλάκα πλάκα αν βρεθεί κανένα το ΘΕΛΩΩΩΩΩ !!! please :eyepop:
AAAAX :cry: Πληγές ανοίγεις Φιλαράκι με εκείνο το CB.
Πλάκα πλάκα αν βρεθεί κανένα το ΘΕΛΩΩΩΩΩ !!! please :eyepop:
Σε εχω στα υποψην !! Οταν κανω αναζητηση για δικα μου κανω και για σενα!!
Γιατι ο μαστορακος δεν το δινει!!! :)
Λοιπον στο ψητο τωρα!!!
Αν και δεν ενημερωνα το θρεντ ειχα κανει καποια προοδο !!!
Εχουν ερθει τα οργανα που ειναι σε πολυ καλη κατασταση .
Το μονο που θα τους κανω ειναι ενα εξωτερικο βαψιμο και ειναι μια χαρα!!!
267674
Απο ανταλλακτικα εχουν ερθει :
σετ επισκευης καρμπυρατερ ,καδενα ,μπιελα με πειρο και ρουλεμαν ,ρουλεμαν στροφαλου ,σετ φλαντζες ,κωνικα ρουλεμαν ,σετ τσιμουχες για το μπροστινο και σετ βιδες.
267677
ετσι λοιπον η επομενη εργασια αφορουσε τον κινητηρα!!! πρεπει να μονωθει για την υαλοβολη!!!
267678
Σε ορισμενα σημεια που ηταν μερικες χαρακιες το "εφαγα" με τον τροχο
267679
Και μετα το περασα με υαλοβολη και εγινε σαν καινουριο.
Και το ιδιο εκανα στις δυο βιδες που εχει στο καπακι του βολαν (δεν εχω φωτο ):(
267680
διαφορά ε??:cool:
267681
DimitrisZ
07/09/2012, 23:39
267682
Και πανω που ειμουν στο ψαξιμο για κεφαλη (λογω εδρας) με πηρε τηλ ο Γιωργος (αυτος ντε που ειχα παρει το τριτο CB750 κατω απο την μυτη του φαλακρου μαναβη απο τον Ορωπο ):a22:
Ο Γιωργος λοιπων ηταν Ρεθυμνο διακοπες και ηθελε να μου κανει επισκεψη και να δει το CB . Βλεποντας το XL μου ειπε οτι εχει εναν κινητηρα και διαφορα αλλα ανταλλακτικα για αυτο!!:eyepop:
Ετσι μολις γυρισε Αθηνα μου εστειλε αυτα :
267686
και ..
267688
κινητηρας (γυρναει κανονικα ,συμπιεση ΟΚ!! ) μπροστινο ολοκληρο με τροχο μανες κλπ ,καπακια ,πισω αμορτιρερ ,ψαλιδι πισω με αξονες γλυστρες κλπ ,τιμονι με γκαζιερες διακοπτες ντιζες ,parts manual κλπ !!!
Ετσι θα λυσω και τον δευτερο κινητηρα και θα φτιαξω τον ενα!!! (ισως και τον δευτερο ,θα δω!! ) ;)
Σημερα λοιπον το απογευμα, ανεβηκα ταρατσα και εβαψα σκελετο και ψαλιδι..
Ετσι σιγα σιγα θα μπορω να ξεκινησω να δενω !!:cool:
267695
267697
Αν και ατζαμης καλα τα καταφερα!!!
:uplate:
267698
Αυτα προς το παρον!!
Νεοτερα συντομα!!!:beer:
DimitrisZ
08/09/2012, 00:13
:a18::a20::a012:
vforever
08/09/2012, 12:30
:a20: MΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!
FRAGISCOS
08/09/2012, 13:17
Kαλο..........
χειμωνα .......:a014:
Τo gourouni
08/09/2012, 16:01
:a18::a20:
motomaniac
08/09/2012, 21:09
ασε μας ρε θειο μ3ε την μικρη την ξεμυαλιστρα και πιασε τοαλλο.. ξερω οτι σου ηρθαν τ'αντλακτικα και κανεις τον κινεζο.... ;) και ας μην μιλησω για το σουζουυκι ε?
Αψογος οπως παντα χρηστο:beer:
universalgr1
09/09/2012, 10:37
Μπράβο ρε Χρηστο!! Προχώρα να δούμε και κανένα να τελειώνει!!
(Καλά ο μικρός δεν σε έχει φάει ακόμα να καβαλήσει το TS?? :lol: )
devil's animal
09/09/2012, 10:42
προχωρας αργα αλλα σταθερα μαστορα...
δωσε πονο....
:a23::a23:
motomaniac
09/09/2012, 12:20
Μπράβο ρε Χρηστο!! Προχώρα να δούμε και κανένα να τελειώνει!!
(Καλά ο μικρός δεν σε έχει φάει ακόμα να καβαλήσει το TS?? :lol: )
αν ημουν εγω θα ειχα κανει ηδη απεργια πεινας για διαμαρτυρια... χχαχαχα
macgyver2180
09/09/2012, 17:43
Χρηστο επιτελους ξεκινησες!!!!!!!!
Χρηστο επιτελους ξεκινησες!!!!!!!!
Και που να δεις τι εφτιαχνα σημερα!!!:D
Αυριο θα εχει φωτορομαντζο (σε αλλο θρεντ ομως!!):cool:
motomaniac
10/09/2012, 00:14
σοβαρα? εχω κι εχω καποιες φωτο. 'ανοιξω θεμα.. αλλα ολο ξεχναω την φωτογραφικη.. :(
λαμογιο δουλευεις υποχθωνια ε?:evil:
γιατι δεν εβαψες τον σκελετο ηλεκτροστατικη ρε?:confused:η μηπως ειναι?:rolleyes:
κουκλι θα γινει ρε πστ μου,γκομενοπαγιδα θα οδηγαει ο πιτσιρικας:beer:
Λοιπον εχοντας τον σκελετο και το ψαλιδι βαμενα το επομενο βημα ειναι να ετοιμαστουν τα γυρω εξαρτηματα ,ετσι ωστε να πατησει στις ροδες του.
Ο αξονας του ψαλιδιου ηταν σε αυτην την κατασταση
268335
268337
Φυσικα, δεν μπορουσα να τον τοποθετησω ετσι!! (θα ειχα ψυχολογικα προβληματα ):dizzy:
Στην κατασταση που ειναι στην φωτο και δεδομενου του "καλου" που εχω στον εγκεφαλο ,η λυση ειναι ή αλλαγη ή νικελωμα ...:sick:
ή μηπως τιποτα απο τα δυο??:nono:
Εδω μπαινει ο παραγοντας "κριση" και "ποιοτητα" Η κριση (η γνωστη ντε! ) με κανει να σκεφτω πανω απο τρεις φορες πριν αγορασω ενα καινουριο η εστω μεταχειρισμενο εξαρτημα .Και η ποιοτητα (των μεταλλων της εποχης) με βοηθαει να γλυτωσω την αντικατασταση αρκετων ανταλακτικων (και την παντοφλα!! ):pantofla:
Ετσι δοκιμασα να τον "περασω" στην βουρτσα μηπως καταφερω να τον επαναφερω.
268338
Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα και πολλα πραγματα ,αλλα μολις ειδα οτι αρχιζει και γυαλιζει ....:a2:
268339
Α! η ροδελα !
268340
Το αποτελεσμα!!!
:sun::sun:
268341
Φυσικα βλεποντας το αποτελεσμα πορωθηκα!!!
Επιασα και την βαση του τσοκ που ηταν μαυρισμενη με αρχη σκουριας
268343
Και το εκανα ετσι!!!
268344
268345
Χρονοβορο μεν αλλα το αποτελεσμα σε δικαιωνει!!!
Αυτα για τωρα !!:wave2::ZZZ::a024:
Φυσικα βλεποντας το αποτελεσμα πορωθηκα!!!
Επιασα και την βαση του τσοκ που ηταν μαυρισμενη με αρχη σκουριας
268343
Και το εκανα ετσι!!!
268344
268345
Χρονοβορο μεν αλλα το αποτελεσμα σε δικαιωνει!!!
Αυτα για τωρα !!:wave2::ZZZ::a024:
Γεια σου ρε μάστορα πες καλύτερα ότι το χρονοβόρο είναι να πρέπει να βγάλεις το λερωμένο γάντι να "καδράρεις" και να τραβήξεις την φωτό !
Αλλά έλα ντε που μια εικόνα είναι 1000 λέξεις και να μην σχολιάσω για τον πήχυ που εσύ πρώτος τόσο ψηλά έβαλες...
ρε χρηστο δεν παιζεσαι!
εχεις περασει και τον τροχο υαλοβολη η τα γερικα ματια μου με γελανε?
dimmie_72
15/09/2012, 02:07
ουφ... εδώ πάει να δημιουργήσει και νέο χαμό μετά το topic "restoring" για το επίσης αυτοδύναμο "twin restoring". Aν γίνει αυτό μετά θα βάλει μπρος και το SUZUKI!!!:rolleyes:
Χρήστο διπλές οι μπύρες πλέον αν και δεν μπορώ να τις κουβαλήσω, με πονάνε τα χέρια απ την αντικατάσταση στα καψούλια, μετά βίας τις φέρνω.... :beer::beer:
KotsosDR
15/09/2012, 13:35
Μπραβο μάστορα !!! Διπλα σας μαθαινω και εγω :)
FRAGISCOS
15/09/2012, 13:46
Xρηστο ωραια γινονται,αλλα κρατανε??
Δε θα σκουριασουν μετα απο λιγο καιρο??
Περνας τιποτε απο πανω??
Εδω στο νησι παντως,αυτο δεν κραταει πανω απο μηνα,μετα φινεται οπως υταν,και χειροτερο,γιατι η βουρτσα εχει αφαιρεσει το γαλβανι που εχει απο μαμα για προστασια.
Αν ξερεις κατι,ευπροσδεκτο!!:wave2::a014:
tom kissas
15/09/2012, 16:02
Περνας τιποτε απο πανω??
Εδω στο νησι παντως,αυτο δεν κραταει πανω απο μηνα,μετα φινεται οπως υταν,και χειροτερο,γιατι η βουρτσα εχει αφαιρεσει το γαλβανι που εχει απο μαμα για προστασια.
εγω περσυ ειχα βουρτσισει μερικες βιδες με συρματοβουρτσα ενω αλλες με πανοβουρτσα αυτες που καθαριστηκαν με την συρματοβουρτσα φετος ειναι μεσα στην σκουρια ενω οι αλλες οχι. Αν ο Χρηστος ξερει τιποτα γιαπονεζικα μαγικα και δεν σκουριαζουν δεν μπορω να το ξερω :p
Εγω κατι ψιλα που τα καθαρισα απο σκουρια μετα τα περασα βερνικι διαφανο τωρα θα δειξει ποσο θα κρατησουν.
Περνας τιποτε απο πανω??
Φραγκισκο με πανοβουρτσα και ελαχιστο γυαλιστικο εβαλα!! Ποσο να αφαιρεσει το γαλβανι !! (η βιδα ειναι χρωμιο η βαση του τσοκ ειναι γαλβανισμενη) Τωρα που το ειπες εχω αλλη μια βαση του τσοκ σε χειροτερη κατασταση ,θα την γυαλισω λιγο και θα την αφησω εξω να δω τι θα γινει !!Αν σκουριασει θα την περασω ενα χερακι βερνικι!!
gardelisxt550
16/09/2012, 15:47
καλό χειμώνα μάστορα!:a014:
srxakias
16/09/2012, 17:09
Αντε να μαζευομαστε σιγα-σιγα καλο χειμωνα επισης.
[με ρεγουλα τα ευρω Χρηστο, καλη συνεχεια.....παρακολουθεισαι]:wave2:
universalgr1
17/09/2012, 07:45
Πανόβουρτσα και αλοιφούλα και δεν θα'χεις πρόβλημα λογικά Χρήστο.
Καλή συνέχεια!! :beer:
Λοιπον φωτορομαντζου συνεχεια! (που λεει καποιος :p )
Μια και εχω μπολικα ανταλλακτικα διαλεγω ποια ειναι σε καλυτερη κατασταση για να τα βαλω στο μηχανακι.
Το αριστερο ειναι αυτο που πηρα απο τον Γιωργο ,και ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση απο αυτο που ειχε πανω.
268569
Στην συνεχεια μια και ετοιμαζω τα κοματια που εχουν σχεση με το μπροστινο και το ψαλιδι ,για να "πατησει " στις ροδες του το "εργαλειο"(εχω παραγγειλει και ενα σετ ακτινες και για τους δυο τροχους) εβαλα τον τεντωτηρα της αλυσιδας στο μπανιο υπερηχων να δω πως θα το κανει.
Δειτε το ελατηριο πως ηταν.
268570
Η διαφορα παραπανω απο εμφανης!!:sun:
Παιζει ομως μεγαλη σημασια τι υγρο θα μπει στο μπανιο.
( Εγω εβαλα swaz η κατι τετοιο που το παιρνω απο φιλο που εχει πλυντηριο αυτοκινητων )
Ο χρονος ηταν 2 σετ ;) των 60 λεπτων στους 65 βαθμους
268571
Καθαριζοντας τον τεντωτηρα της αλυσιδας ,και μια και ειχα ετοιμο το μπανιο (υπερηχων ε? :D ) επεσε το ματι μου στο καρπυρατερ το οποιο ηταν σε κακη κατασταση (εχω και ενα σετ επισκευης )
268572
268573
268574
Βγηκε ετσι!
268575
268576
Τα εχω μονωσει για να τα βαλω στην υαλοβολη
Την βαση της ντιζας του τσοκ την περιποιηθηκα με τον γνωστο τροπο..
268577
Βγηκε ετσι!
268575
268576
....................
Την βαση της ντιζας του τσοκ την περιποιηθηκα με τον γνωστο τροπο..
268577
Φυσικα αλοιφη και πανοβουρτσα και ελαχιστο κοπο ,το ιδιο εκανα και στο διαφραγμα του τσοκ και τον αξονα και στα μπρουτζινα "κοκοψινια "
του καρμπυρατερ.
268578
Στην φωτο ειναι το καρμπυρατερ μετα την υαλοβολη
Η υαλοβολη δεν αφαιρει μεταλλο και δεν κανει ζημια ,φυσικα στο εμβολο (βαρελακι) και ολο την περιοχη δεν την περασα ,την αφησα οπως ηταν(αν χρειαστει θα το κανω χειροκινητα )
268579
268580
Εδω ολα ετοιμα για συναρμολογηση!! Φυσικα μετα και απο ενα πολυ καλο καθαρισμα πλυσιμο με αερα και καθαριστικο καρμπυρατερ να φυγει και ο τελευταιος κοκκος γυαλιου..
268581
Καινουρια βελονα απο το κιτ ανακατασκευης
Το εμβολο (βαρελακι) ισως χρειαστει αλλαγη (αν βρω) :(
Εχει χαλασει η νικελ επιστρωση και εχει ψωριασει. (θα το δω):rolleyes:
268582
Πληρες το κιτ !! Καινουριο και αυτο οπως και η ροδελα και το O-ring
268583
Καινουριο ζιγκλερ κλπ...:cool:
268626
Φυσικα ολες οι φλατζες καινουριες .
268585
268586
Στο σημειο αυτο ειδα οτι κατι ελειπε...:rolleyes:
Ελειπε το ελατηριο που επαναφερει το τσοκ .
Μπαινει κατω απο τον μαυρο πλαστικο μοχλο ,και δεν υπηρχε (το καρμπ ηταν ψιλολυμενο οταν πηρα το μηχανακι ,και προφανως ειχε χαθει..
Αντε να βρεις τωρα αλλο...
Η μηπως μπορω να βρω??? .. η καλυτερα να φτιαξω ενα!:rolleyes:
Πριν μερικες μερες ειχε πεσει στα χερια μου ενα ατσαλοσυρμα που δεν το πεταξα επειδη ηταν οτι επρεπε για ελατηριο
Απο τι ηταν ??:uplate: Απο το παρακατω εργαλειο Ειχε χαλασει της Ποπης και εβγαλα ενα !!
Και ομως εχει πολυ δυναμη και λυγιζει πολυ δυσκολα..Απλα τελειο !!
268587
Αφου εχω το συρμα ωρα να φτιαξω το ελατηριο ..
Πως ευκολα ,αλλωστε ειναι ενα πηνιο ,και σαν ραδιοερασιτεχνης απο τα 12 μου εχω φτιαξει χιλιαδες (χωρις υπερβολη) πηνια (μικρα και μεγαλα!!)οποτε μετρησα την διαμετρο του αξονα που θα μπει το ελατηριο .
268588
Ειναι 10mm !Για να γινει το 10 mm πρεπει να τυλυχτει σε μικροτερη διαμετρο γιατι εχει επαναφορα!!
Ετσι το τυλιξα σε 8 mm τρυπανι
268589
Ετοιμο!!
268590
268591
268592
Αυτα για σημερα!!! Τα λεμε αυριο
:wave2::ZZZ::a024:
DimitrisZ
18/09/2012, 00:31
σου στελνω 2 καρμπς με την πρωτη ευκαιρια! Αψογος! :beer:
chr1s_86
18/09/2012, 01:42
Ετοιμο!!
:a012::a012:
γερο,αψογη η δουλεια με το καρμπ:beer:
με το ελατηριο μας κουφανες:eek:RESPECT...
universalgr1
18/09/2012, 07:15
:a18::a20:
Μερικά ποστάκια σου είναι να μαζευτούν και να γίνουν Manual ρε Χρήστο!!! Εύγε!!
tom kissas
18/09/2012, 07:34
η ευφευρετικοτητα σου με αφηνει αφωνο :eek:
FRAGISCOS
18/09/2012, 12:55
:a014::a014::a014:
vforever
18/09/2012, 16:17
Αμα πιανουν τα χερια σου :a18:
akaposto
18/09/2012, 18:57
Δώσε φωτογραφίεςςςςςςςς στον λαό σου Χρήστο!!!
:beer::beer::beer:
sapila racing
18/09/2012, 19:00
Xρήστο ζωγραφίζεις πάλι! :beer:
Καλά με το ελατήριο κουφάθηκα ... :uplate:
Πραγματικά απίστευτος !! :a012::a012:
KotsosDR
18/09/2012, 22:22
ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ !!!! ( SV4GΕU Εδω χεχεχε)
ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ !!!! ( SV4GRU Εδω χεχεχε)
:wave2: 73's :beer:
Συνεχεια του φωτορομαντζου!!!
Το αριστερο καρτερ ηταν το μονο κοματι που δεν ειχε καθαριστει - υαλοβολιστει λογω της φλαντζας που ειχε "μουλαρωσει και δεν εβγαινε με τιποτα!!!
Ετσι πηρα ενα σπρευ που υποτιθεται αφαιρει τις φλαντζες!!:rolleyes:
Ψεκαζεις την φλαντζα ,περιμενεις 10 λεπτα και υποτιθεται οτι με μια σπατουλα (εχω κοψει και τροχισει ενα μαχαιρι σαν σπατουλα ) βγαινει !!
271085
Αμ δε !!! :mad:τελικα μετα απο αρκετη ωρα καταφερα και εβγαλα τα κοματια της φλαντζας προσεχωντας φυσικα μην χαλαδω την επιφανεια!!
271086
Ηρθαν και οι καινουριες ακτινες!!
271090
Ετσι ξεκινησα να λυνω τους τροχους!!
Οι ακτινες του πισω ξεβιδωσαν πολυ ευκολα!!
271088
Υποτυποδη σινεμπλοκ !!!:rolleyes:
271089
Ετσι ελυσα τον μπροστινο τροχο!! Και οι δυο ζαντες εχουν αρκετες χαρακιες και θα βαφτουν με ηλεκτροστατικη νικελ
Το ταμπουρο του μπροστινου το ελυσα και αφου το καθαρισα απο λαδια...
271091
Το εκανα ετσι (ειναι και η τιμονοπλακα ) και θα βαφτουν (ορισμενα ) με ηλεκτροστατικη μαυρο ματ
271092
Το ταμπουρο θελει ακομα δουλεια και μαζι με το καρτερ κανει παρεα στον θαλαμο υαλοβολης !!
271093
Αυτα για σημερα!!
Επομενο επεισοδιο η ηλεκτροστατικη (νικελ οι ζαντες και μαυρο ματ τα υπολοιπα!!! )
Καλο βραδυ!!:wave2:
siraxanz
10/10/2012, 01:46
Αριστη δουλειά..
Μπράβο σου!!!
Περιμένουμε φωτό από την ηλεκτροστατικη:beer:
Τo gourouni
10/10/2012, 09:34
Ηρθαν και οι καινουριες ακτινες!!
271090
Χρήστο απο που τις πήρες?
Ακόμα μια φορά, άψογος :beer:
Ελα δωσε πραμα τωρα που πηρες φορα.Εγω το λεω εσυ μας κανεις παρουσιαση οπως και τα ριαλιτι στην τηλεοραση εσυ εχεις τελειωσει την μηχανη και εμεις βλεπουμε ακομα ακτινες και ροδες χαχαχαχα.Οπως και να εχει οι ανακατασκευες σου ειναι υποδειγματικες μακαρι να μπορουσα να εκανα τις ιδιες διαδικασιες τοσο εξονυχιστικα.:)
vassilis79
10/10/2012, 18:39
Αλλη μια αψογη ανακατασκευη . Αναμενουμε την συνεχεια .
srxakias junior
11/10/2012, 22:21
αυτες ειναι ανακατασκευες!
:a014:
:beer::beer:
Χρήστο απο που τις πήρες?
Ακόμα μια φορά, άψογος :beer:
Απο ebay http://stores.ebay.co.uk/Escortmotorparts-Store?_trksid=p2047675.l2563
Λοιπον αφου ελυσα τους τροχους πηρα τις ζαντες και πηγα στον Μιχαλη για να γινουν νικελ με ηλεκτροστατικη!!
Ετσι αφου τις περασα με αμμοβολη
271622
Τις καθαρισα πολυ καλα να φυγει και η παραμικρη σκονη
271623
Και το βαψιμο !!
271624
Μετα απο 30 λεπτα στον DIY φουρνο μας ,στους 250βαθμους (ο χρονος εξαρταται απο το ειδος της πουδρας και αναγραφεται στην ετικετα του κουτιου της)
η ζαντα ετοιμη για χρηση!!!
271625
Εδω ετοιμες !!
271626
Η αληθεια ειναι οτι δεν βγηκαν πολυ καλες (οχι το χρωμα ,αυτο ηταν αριστο) ,αλλα επειδη γιατι ειχαν αρκετες σκουριες ειχαν αρκετα "μπιμπικια" τα οποια η βαφη δεν μπορει να τα καλυψει.
Αλλα ουτε και για νικελ να τα εστελενα θα ηταν καλυτερα!!!Οποτε τις αφηνω οπως ειναι μια και αν δεν το προσεξεις δεν το βλεπεις πολυ!!
271627
271628
271629
KotsosDR
14/10/2012, 22:52
:eek:
Τα κεντρα αφου βγηκαν τα ρουλεμαν
271630
τα περασα αμμοβολη
271631
τα καθαρισα ,δεν ασχοληθηκα πολυ με το φινιρισμα μια και θα βαφτουν και παλι μαυρο ματ.
271632
Ετσι σημερα βαφτηκαν ολα (καλα σχεδον ολα) :p οσα εχουν σχεση με τους τροχους και οτι χρειαζεται για να στηριχτει το μηχανακι σε αυτους.
271633
271634
Το κεντρο πανω στο ειδικο στηριγμα "touvlo" :lol:
271635
Αυτα για σημερα απο αυριο αλλαγη ρουλεμαν και ακτινολογιση!!!:smokin:
μια χαρα βγηκαν οι ζαντες χρηστο:beer:
κεντρα τιμονοπλακες τα εβαψες με χρωμα θερμοκρασιας η ηλεκροστατικη?
Shaolin Monk
15/10/2012, 06:55
Τι θα το κάνουμε αυτό το παλικάρι δεν ξερω εδω στο νησι.... :(
Εχει κλειστει στο εργαστηριο, σνιφαρει φλατζοκολες και καταπινει ληγμενα Καστρολια του '80....
Τελικα βλεποντας το καρμπυρατερ και το κολπο με το ελατηριο, βεβαιωθηκα.... Εχει "ξεφυγει" τελειως.... :cry:
tom kissas
15/10/2012, 08:56
θα μας τρελανεις !
dimmie_72
15/10/2012, 10:53
Αυτό με το ελατήριο.....:a23:
...αλλά και ότι είχες κρατήσει το χαλασμένο αναδευτήρα:tooth:
FRAGISCOS
15/10/2012, 14:04
Ωραιο νικελ!!!!!!
siraxanz
15/10/2012, 20:12
:beer: φτιάξε μας πάλι!!!!!!!!!!!!!!!
macgyver2180
15/10/2012, 22:00
Χρηστο καλησπερα!!! ερωτηση σημαντικη.η ηλεκτροστατικη χρωμιο εχει το ιδιο αποτελεσμα εμφανισιακα με την βουτα της ζαντας σε δεξαμενη χρωμιο?
απο τις φωτο φαινεται λιγοτερο γυαλιστερο το αποτελεσμα.ειναι οντως η φταιει η φωτο? το οικονομικο? δηλαδη ποσο καστισε η ηλεκτροστατικη?
εγω οταν χρωμιωσα ζαντα -ακτινα μου πηρε ο καρυστινος 70 ευρω (οχι τα κεντρα ομως)....
οποια πληροφορια ειναι καλοδεχουμενη
Αυτό με το ελατήριο.....:a23:
...αλλά και ότι είχες κρατήσει το χαλασμένο αναδευτήρα:tooth:
τον εχω κρατησει γιατι το συρμα του ειναι οτι πρεπει για να επισκευη η κατασκευη ελατηριου ,και μου χρειαζεται αρκετες φορες στην δουλεια !!!
Χρηστο καλησπερα!!! ερωτηση σημαντικη.η ηλεκτροστατικη χρωμιο εχει το ιδιο αποτελεσμα εμφανισιακα με την βουτα της ζαντας σε δεξαμενη χρωμιο?
απο τις φωτο φαινεται λιγοτερο γυαλιστερο το αποτελεσμα.ειναι οντως η φταιει η φωτο? το οικονομικο? δηλαδη ποσο καστισε η ηλεκτροστατικη?
εγω οταν χρωμιωσα ζαντα -ακτινα μου πηρε ο καρυστινος 70 ευρω (οχι τα κεντρα ομως)....
οποια πληροφορια ειναι καλοδεχουμενη
Η φωτο αδικει καπως το αποτελεσμα αν και δεν ειναι το ιδιο εμφανισιακα ,εχει μια μικρη διαφορα!!! Αλλα δεν με χαλαει γιατι αν δεν το ξερεις δεν το καταλαβαινεις !!
Οσο για το κοστος μηδεν !! Μερικες ωρες κουτσομπολιο και ολα ΟΚ!!:lol: