PDA

View Full Version : Ποδηλατικό μποτιλιάρισμα

Σελίδες : [1] 2

GIXXERAKIAS
16/06/2012, 20:04
Σε ειδα χτες μπλε ΖΧ 9 που για να αποφύγεις τα πάρα πολλά ποδήλατα του χθεσινού freeday, πήγαινες με χίλια στο πεζοδρόμιο, ακράνωτος και καλοκαιρινός και μετά μπήκες και πέρασες μέσα από τις γραμμές του τραμ και μάλιστα στα χώματα :confused:, στην παραλιακή.

Και καλά όλα αυτά, αλλα παραλίγο να στουκάρεις με το τραμ μετωπικά στην προσπάθειά σου να βγεις από τον δρόμο του. Εισαι τυχερός που ζεις, το τραμ δεν πρόλαβε να φρενάρει, απλά πρόλαβες και πέρασες οριακά :eek:.

μάλιστα.....πέτυχα και γω την εν λόγω πορεία αλλά κάτι τέτοιο δεν έπεσε στην αντιληψή μου.Τις παναγίες και τους χριστούς τις άκουγες?εγώ ημούν.Γ@ΜΩ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.:moutza:

Cpt. Haddock
16/06/2012, 20:07
Οχι οποτε γουστάρουν. Καθε Παρασκευή βραδυ. Επισης δεν κλεινουν οι δρόμοι

kordix
16/06/2012, 21:17
μάλιστα.....πέτυχα και γω την εν λόγω πορεία αλλά κάτι τέτοιο δεν έπεσε στην αντιληψή μου.Τις παναγίες και τους χριστούς τις άκουγες?εγώ ημούν.Γ@ΜΩ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.:moutza:

Θα σου απαντήσω από κοντά, στο ήρεμο, όταν σε πετύχω κάποια στιγμή. :wave2:

George_Sp
17/06/2012, 03:13

σκέψου αν θα ήθελες τους μισούς από αυτούς να είχαν αντί για ποδήλατο για μετακίνηση....αυτοκίνητο....και τι τελικά ζυγίζεται υπερ σου.....να φας μια Παρασκευή βράδυ καθυστέρηση 10-20 λεπτών γιατί έτυχε να περνάς από τον 1 στους 5000δρόμους που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο, ή καμιά 2άρα χιλιάδες αυτοκίνητα περισσότερα στους δρόμους καθημερινά όπου βρεθείς και όπου σταθείς (είτε εν κινήσει είτε παρκαρισμένα).

fkol k4
17/06/2012, 08:53
σκέψου αν θα ήθελες τους μισούς από αυτούς να είχαν αντί για ποδήλατο για μετακίνηση....αυτοκίνητο....και τι τελικά ζυγίζεται υπερ σου.....να φας μια Παρασκευή βράδυ καθυστέρηση 10-20 λεπτών γιατί έτυχε να περνάς από τον 1 στους 5000δρόμους που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο, ή καμιά 2άρα χιλιάδες αυτοκίνητα περισσότερα στους δρόμους καθημερινά όπου βρεθείς και όπου σταθείς (είτε εν κινήσει είτε παρκαρισμένα).

Δεν είναι ακριβώς έτσι...
Πρώτον δεν κλείνουν το δρόμο για 10-20 λεπτά, στη Βάρης-Κορωπίου όταν τους είχα πετύχει (ήμουν με το αυτοκίνητο) υπήρχε αστυνομική συνοδεία και ο δρόμος ήταν κλειστός για πολύ παραπάνω.
Και για να ακριβολογώ, δεν ήταν κλειστός ακριβώς με την έννοια πως απαγορευόταν να βρίσκεσαι στο δρόμο, αλλά το να υπάρχει αστυνομική ουρά και να σε υποχρεώνει να μένεις πίσω και από τον τελευταίο ποδηλάτη όσο αργά κι αν πάει με αποτέλεσμα να κάνεις το Κορωπί - Βάρη περίπου 2 ώρες (όχι, δεν υπερβάλλω καθόλου, μπορεί να λέω και λίγο), πως το μεταφράζεις;
Και καλά εγώ ήμουν 2ο αυτοκίνητο στη σειρά και έκανα μόνο 2 ώρες το Κορωπί - Βάρη, μπορείς να σκεφτείς πόσο έκανε ένας που ήταν 500-600 αυτοκίνητα πίσω μου μέχρι να φύγουμε όλοι από μπροστά του;
Αλλά έτσι γίνεται σ' αυτή τη χώρα πάντα...
Μαζευόμαστε χίλιοι και αντί να κάνουμε απλά αυτό που μας ευχαριστεί, φροντίζουμε να γίνουμε αντιπαθητικοί γ@μώντας ένα εκατομμύριο άλλους που δεν μαζεύτηκαν, απλά έτυχε να βρεθούν στο δρόμο μας.
Μπορείς να μου εξηγήσεις σε τι θα πείραζε να κλείσει η μία λωρίδα από τις δύο για τους ποδηλάτες;
Όσο για το «να είχαν αντί για ποδήλατο για μετακίνηση....αυτοκίνητο», τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις πως όποιος πάει βόλτα με το ποδήλατο τα βράδυα δεν παίρνει το αυτοκίνητο να πάει στη δουλειά του το πρωί;

George_Sp
17/06/2012, 13:01
Δεν είναι ακριβώς έτσι...
Πρώτον δεν κλείνουν το δρόμο για 10-20 λεπτά, στη Βάρης-Κορωπίου όταν τους είχα πετύχει (ήμουν με το αυτοκίνητο) υπήρχε αστυνομική συνοδεία και ο δρόμος ήταν κλειστός για πολύ παραπάνω.
Και για να ακριβολογώ, δεν ήταν κλειστός ακριβώς με την έννοια πως απαγορευόταν να βρίσκεσαι στο δρόμο, αλλά το να υπάρχει αστυνομική ουρά και να σε υποχρεώνει να μένεις πίσω και από τον τελευταίο ποδηλάτη όσο αργά κι αν πάει με αποτέλεσμα να κάνεις το Κορωπί - Βάρη περίπου 2 ώρες (όχι, δεν υπερβάλλω καθόλου, μπορεί να λέω και λίγο), πως το μεταφράζεις;
Και καλά εγώ ήμουν 2ο αυτοκίνητο στη σειρά και έκανα μόνο 2 ώρες το Κορωπί - Βάρη, μπορείς να σκεφτείς πόσο έκανε ένας που ήταν 500-600 αυτοκίνητα πίσω μου μέχρι να φύγουμε όλοι από μπροστά του;
Αλλά έτσι γίνεται σ' αυτή τη χώρα πάντα...
Μαζευόμαστε χίλιοι και αντί να κάνουμε απλά αυτό που μας ευχαριστεί, φροντίζουμε να γίνουμε αντιπαθητικοί γ@μώντας ένα εκατομμύριο άλλους που δεν μαζεύτηκαν, απλά έτυχε να βρεθούν στο δρόμο μας.
Μπορείς να μου εξηγήσεις σε τι θα πείραζε να κλείσει η μία λωρίδα από τις δύο για τους ποδηλάτες;
Όσο για το «να είχαν αντί για ποδήλατο για μετακίνηση....αυτοκίνητο», τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις πως όποιος πάει βόλτα με το ποδήλατο τα βράδυα δεν παίρνει το αυτοκίνητο να πάει στη δουλειά του το πρωί;

Σε δρόμους με λιγότερες από 3λωρίδες κυκλοφορίας ανα ρεύμα η τροχαία κλείνει όλο το μήκος του δρόμου για λόγους ασφαλείας. Και ναι θα τύχουν περιπτώσεις που η ποδηλατική πομπή (όπως περιγράφεται και στον ΚΟΚ) θα περάσει από τέτοιους δρόμους θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση.
Σε κατανοώ απόλυτα για την καθυστέρηση, σκέψου όμως οτι θα μπορούσε να είναι ένα οποιοδήποτε άλλο γεγονός στο δρόμο αντίστοιχα και να αργήσεις (ατύχημα, πολιτική συγκέντρωση, παζάρι του εκάστοτε Αγίου που εορτάζει εκείνη τη μέρα κλπ κλπ)

Επειδή συμμετέχω περίπου 3χρόνια σε ποδηλατοπορείες και στο Freeday συγκεκριμένα, σε πληροφορώ οτι περίπου οι μισοί που έρχονται σε αυτές τις ποδηλατικές εκδηλώσεις χρησιμοποιούν το ποδήλατο και για καθημερινή μετακίνηση και δεν παίρνουν το αυτοκίνητο.

Το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι οτι με βάση τις υπάρχουσες κυκλοφοριακές υποδομές και την έλλειψη ποδηλατόδρομων κάπως, κάπου, και με κάποιο τρόπο πρέπει να πιέζουν αντίστοιχες εκδηλώσεις για να βελτιωθούμε και να αλλάξουμε νοοτροπία στις μετακινήσεις μας στο σύντομο μέλλον. Επίσης είναι πολύ δύσκολο σε μια χώρα που το ποδήλατο τις χρυσές δεκαετίες (1980-2010) που όλοι μάθαμε με 2 και 3 αυτοκίνητα στις οικογένειές μας ξαφνικά να δεχθείς τόσα ποδήλατα και τα δικαιώματα που έχουν στο να μοιράζονται το δρόμο με τις υπόλοιπες κατηγορίες ανθρώπων που είχαν κυριαρχήσει μέχρι τώρα. (άντε δηλαδή να τα προσπαθήσεις να εξηγήσεις τα συγκεκριμένα σε ταξιτζή ή λεωφοριατζή ή φορτηγατζή τα παραπάνω)
Επίσης πρόβλημα είναι η ελλειπής στήριξη από τις αρχές (τροχαία) στην ενημέρωση των υπολοίπων κατηγοριών οχημάτων.
Σε πληροφορώ οτι το Freeday από την προηγούμενη μέρα επισκέπτεται την Τροχαία και δηλώνει την διαδρομή που θα ακολουθηθεί και τις εκτιμώμενες ώρες και τα σημεία που θα περάσει.
Επομένως από τη μεριά μας καταβάλλεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθάμε να αποφεύγονται τα μποτιλιαρίσματα και οι συγκρούσεις μαζί σας.
Αλίμονο αν σας θέλαμε απέναντι και όχι δίπλα μας. Κανένας ποδηλάτης δεν έχει την αυταπάτη οτι ο δρόμος του ανήκει. Διεκδικεί όμως το δικαίωμα να μπορεί να βγει στο δρόμο ισάξια με ότι μέχρι τώρα γινόταν.
Το σοβαρότερο από όλα είναι η έλλειψη υποδομών και οδηγικής παιδείας.
Πάντως ακόμα κι έτσι λόγω κρίσης, πολύς κόσμος έχει παρατήσει το αυτοκίνητο και παίρνει ποδήλατο για τις δουλειές του. Αν ψάξεις στο ίντερνετ θα βρεις αρκετά άρθρα πρόσφατα που υποστηρίζουν οτι η κρίση έκανε και μερικά καλά στη ζωή μας.
Αυτά από μένα και ελπίζω να σε ενημέρωσα κάπως καλύτερα για το τί συμβαίνει :)

(όσο για το θέμα ασφάλειας να κινούνται ταυτόχρονα Freeday και οχήματα σε δρόμο 2 λωρίδων και μοιραζόμενοι από 1 έκαστος αναρωτήσου αν θα ήθελες το παιδί σου, ένας φίλος/φίλη σου ή δικό σου άτομο που συμμετέχει στο Freeday να πηγαίνει δίπλα δίπλα για αρκετά χιλιόμετρα με τα υπόλοιπα τροχοφόρα)

;)

thanos_s
17/06/2012, 13:59
Δεν προκειται για ανθρωπους που Μετακινουνται με το ποδηλατο και απλα δημιουργειται κινηση.
Προκειται για ομαδες που οργανωνονται απο τα ποδηλατοφορουμ με σκοπο να βγουν εξω και να προκαλεσουν ΣΚΟΠΙΜΩΣ παρακωλυση συγκοινωνιων καλυπτομενοι μερικως απο τον κοκ (αρθρο 41 περι πομπων σε δημοσιους δρομους).
Ολα τα επιχειρηματα που εχουν να κανουν με την οικολογικη μετακινηση ειναι αβασιμα και ακυρα, αφου κανεις δεν σκεφτεται οτι οι ουρες των βενζινοκινητων οχηματων που προκαλουνται απο την καταχρηστικη συμπεριφορα τους στον δρομο παραγουν πολλα περισσοτερα καυσαερια εξ αιτιας του σημαντικα μικροτερου μωτ που κινουνται.
Οι περισσοτεροι απαντουν ειρωνικα, βριζουν, σε κορναρισματα οδηγων ιχ και μοτοσυκλετων που εχουν παγιδευτει πισω απο την πομπη τους.

BLACKGAS
17/06/2012, 14:15
Σε δρόμους με λιγότερες από 3λωρίδες κυκλοφορίας ανα ρεύμα η τροχαία κλείνει όλο το μήκος του δρόμου για λόγους ασφαλείας. ....

Δλδ σε ποιο σήμειο του οδικού δικτύου ΔΕΝ κλείνει το δρόμο η τροχαία; :confused:

George_Sp
17/06/2012, 14:16
Δεν προκειται για ανθρωπους που Μετακινουνται με το ποδηλατο και απλα δημιουργειται κινηση.
Προκειται για ομαδες που οργανωνονται απο τα ποδηλατοφορουμ με σκοπο να βγουν εξω και να προκαλεσουν ΣΚΟΠΙΜΩΣ παρακωλυση συγκοινωνιων καλυπτομενοι μερικως απο τον κοκ (αρθρο 41 περι πομπων σε δημοσιους δρομους).
Ολα τα επιχειρηματα που εχουν να κανουν με την οικολογικη μετακινηση ειναι αβασιμα και ακυρα, αφου κανεις δεν σκεφτεται οτι οι ουρες των βενζινοκινητων οχηματων που προκαλουνται απο την καταχρηστικη συμπεριφορα τους στον δρομο παραγουν πολλα περισσοτερα καυσαερια εξ αιτιας του σημαντικα μικροτερου μωτ που κινουνται.
Οι περισσοτεροι απαντουν ειρωνικα, βριζουν, σε κορναρισματα οδηγων ιχ και μοτοσυκλετων που εχουν παγιδευτει πισω απο την πομπη τους.

λυπάμαι αλλά κάνεις μεγάλο λάθος σε όσα λες.

στο μόνο που σου δίνω δίκιο (και πάλι εν μέρει)
είναι οτι ΚΑΠΟΙΟΙ και όχι οι περισσότεροι ποδηλάτες απαντούν ειρωνικά, βρίζουν απέναντι στους άλλους οδηγούς. οι μλκες και οι καραγκιόζηδες παντού υπάρχουν.....ακόμα και σε πεζούς τους συναντάς....επάνω στον ποδηλατόδρομο να πηγαίνουν το σκύλο βόλτα.....και αν τους κάνεις και υπόδειξη να πάνε στο πεζοδρόμιο γιατί είναι πάνω στο ποδηλατόδρομο παίζει να σου ξαμολύσει και το σκύλο αν είναι κανένα θηριάκι.

για όλα τα υπόλοιπα που γράφεις μπορώ άνετα να σου αποδείξω το αντίθετο:

1)εγώ που συμμετέχω σε αυτές τις ποδηλατοπορείες χρησιμοποιώ το ποδήλατο εδώ και 3χρόνια για ΟΛΕΣ τις μετακινήσεις μου στην πόλη. αν θες ψάξε και σε ποστ που έχω κάνει στο θέμα που ψάχνω μηχανή για να το δεις και μόνος σου. επίσης μαζί με μένα είναι πολύς κόσμος που κάνει το ίδιο. δε λέω οτι ΟΛΟΙ όσοι ερχονται κάνουν το ίδιο....αλλά το 50%. στα 3000 ποδήλατα του Freeday αυτό ισοδυναμεί με 1500 λιγότερα οχήματα και 1500 περισσότερες θέσεις parking εν δυνάμει κάθε στιγμή εντός λεκανοπεδίου.

2)σκοπίμως παρακώλυση συγκοινωνιών? μα τι λες? οι άνθρωποι αυτοί έρχονται για να δουν την μίζερη αθήνα με άλλο μάτι. Να αθληθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να διώξουν το άγχος που δημιουργείται όλη τη βδομάδα....γιατί ΝΑΙ το ποδήλατο με παρέα είναι ΚΑΙ αγχολυτικό.

3) περισσότερα καυσαέρια εξαιτίας ΜΩΤ πίσω από την πομπή? Το Freeday φίλε μου πρώτον δε πάει μια ευθεία σε κεντρικούς ακριβώς για να μην σε πάω καροτσάκι και δημιουργείται μποτιλιάρισμα. 99 στις 100φορές σε 5-10-15λεπτά υπομονής και έχει αλλάξει η διαδρομή της πομπής με εκεί που θες να πας εσύ. Μπορείς άνετα να σβήσεις τη μηχανή σου, να απολαύσεις μια τέτοια πορεία, να χαιρετήσεις και να παροτρυνεις κι άλλους να πάρουν ποδήλατο, και να έρθεις και συ την επόμενη φορά να δεις πως είναι. Στο ξαναλέω.....το όφελος σε λιγότερα καυσαέρια, κίνηση στους δρόμους της Αθήνας είναι υπερ-πολλαπλάσιο από μερικά λεπτά στο ρελαντί πίσω από την πομπή.....
τώρα αν είσαι από εκείνους που δε συγκρατούν τα νεύρα τους, μαρσάρωντας, κορνάρωντας, σου προτείνω να δεις τα πράγματα αλλιώς αγοράζοντας ένα ποδήλατο και να έρθεις σε μια βόλτα να δεις τί καλά θα πάρεις.

:)

Δλδ σε ποιο σήμειο του οδικού δικτύου ΔΕΝ κλείνει το δρόμο η τροχαία; :confused:

στην παραλιακή με 3 λωρίδες κυκλοφορίας ή στην κηφισίας ή στην μεσογείων αφήνουμε την αριστερή ελεύθερη. στα μόνα σημεία με 3 λωρίδες που κλείνει όλος ο δρόμος είναι στα σημεία πολύ κοντά στο κέντρο (Σύνταγμα Ομόνοια) ωστέ να διευκολυνθεί η γρηγορότερη αποσυμφόρηση και να φύγει η πομπή γρηγορότερα προς τον προορισμό της και άρα να επηρεάζει λιγότερη ώρα και λιγότερο κεντρικά σημεία.

BLACKGAS
17/06/2012, 14:39
...Το Freeday φίλε μου πρώτον δε πάει μια ευθεία σε κεντρικούς ακριβώς για να μην σε πάω καροτσάκι και δημιουργείται μποτιλιάρισμα.
...
στην παραλιακή με 3 λωρίδες κυκλοφορίας ή στην κηφισίας ή στην μεσογείων αφήνουμε την αριστερή ελεύθερη. στα μόνα σημεία με 3 λωρίδες που κλείνει όλος ο δρόμος είναι στα σημεία πολύ κοντά στο κέντρο (Σύνταγμα Ομόνοια) ωστέ να διευκολυνθεί η γρηγορότερη αποσυμφόρηση και να φύγει η πομπή γρηγορότερα προς τον προορισμό της και άρα να επηρεάζει λιγότερη ώρα και λιγότερο κεντρικά σημεία.

Άρα πάντα και παντού κλείνει ο δρόμος.

Αντιγράφω από το site τους κανόνες:
Είμαι ποδηλάτης freedayer και ξεδίνω τις Παρασκευές με άλλους ποδηλάτες. Πολύ καλά κάνεις
Για να κάνω τη βόλτα μου πιο ξέγνοιαστη, πιο χαλαρή και όμορφη ομως καλο ειναι να γνωριζω και να τηρω καποια βασικα για μένα και τους άλλους:
3/ Κλείνω τους πλαϊνούς δρόμους για να περασουν οι υπολοιποι ,εάν δεν το έχει κάνει άλλος πριν από μένα με σεβασμό στους οδηγούς .Φροντιζω ευγενικα να μην αφησω να μπει οχημα αναμεσα στους ποδηλατες. Σε ποιό άρθρο του ΚΟΚ αναγράφεται αυτό;
5/ Αφήνω μία λωρίδα κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα, κινουμενος με τους υπολοιπους ποδηλατες ΜΕΣΑ στην δεξια λωριδα, εκτός αν ο δρόμος έχει μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας οποτε κινουμαι σε ολο το πλατος. Παρατηρείς μια κάποια διαφοροποίηση με αυτό που γίνεται;

Δυστυχώς οι οργανωμένες μειοψηφίες ΠΑΝΤΑ θα κερδίζουν, θα επιβάλλονται και θα εκμεταλλεύονται τις μεγάλες ανοργάνωτες πλειοψηφίες. Ρώτα και τους ακρο -δεξιούς ή αριστερούς- συντρόφους. Ξέρουν.

George_Sp
17/06/2012, 14:56
Άρα πάντα και παντού κλείνει ο δρόμος.

Αντιγράφω από το site τους κανόνες:
Είμαι ποδηλάτης freedayer και ξεδίνω τις Παρασκευές με άλλους ποδηλάτες. Πολύ καλά κάνεις
Για να κάνω τη βόλτα μου πιο ξέγνοιαστη, πιο χαλαρή και όμορφη ομως καλο ειναι να γνωριζω και να τηρω καποια βασικα για μένα και τους άλλους:
3/ Κλείνω τους πλαϊνούς δρόμους για να περασουν οι υπολοιποι ,εάν δεν το έχει κάνει άλλος πριν από μένα με σεβασμό στους οδηγούς .Φροντιζω ευγενικα να μην αφησω να μπει οχημα αναμεσα στους ποδηλατες. Σε ποιό άρθρο του ΚΟΚ αναγράφεται αυτό;
5/ Αφήνω μία λωρίδα κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα, κινουμενος με τους υπολοιπους ποδηλατες ΜΕΣΑ στην δεξια λωριδα, εκτός αν ο δρόμος έχει μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας οποτε κινουμαι σε ολο το πλατος. Παρατηρείς μια κάποια διαφοροποίηση με αυτό που γίνεται;

Δυστυχώς οι οργανωμένες μειοψηφίες ΠΑΝΤΑ θα κερδίζουν, θα επιβάλλονται και θα εκμεταλλεύονται τις μεγάλες ανοργάνωτες πλειοψηφίες. Ρώτα και τους ακρο -δεξιούς ή αριστερούς- συντρόφους. Ξέρουν.

Οι πλαϊνοί δρόμοι κλείνουν για λόγους ασφαλείας για να μην εισέρχονται ενδιάμεσα της πομπής άλλα οχήματα.
Στο άρθρο του ΚΟΚ που μιλάει για τις πομπές αναφέρεται καθαρά οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ΔΙΑΚΟΠΗ της πομπής εκτός αν πρόκειται για όχημα άμεσης επέμβασης (αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρο)
Έχουμε πάει ποδηλάτες στο νοσοκομείο μετά από σύγκρουση με όχημα που μπήκε ενδιάμεσα της πομπής και έκανε ελιγμούς...και όχι 1 και 2 φορές.....σκέψουν αν θα θελες το παιδί σου με το ποδήλατό του να έρθει στο freeday και οι ''ανεπίσημοι'' διοργανωτές της βόλτας να μην νοιάζονται για το κλείσιμο των διασταυρώσεων. :)
Αυτό με τη 1 λωρίδα κυκλοφορίας για τα υπόλοιπα οχήματα σου εξήγησα πότε είναι εφικτό.
Προφανώς και σε δρόμους με 2λωρίδες και 2 με 3χιλιάδες ποδήλατα είναι ανέφικτο να πας την αγέλη των ποδηλάτων (όπως τον προβάτων) σε ευθεία αυστηρή γραμμή, πόσο μάλλον όταν η Αρχές (αστυνομία, τροχαία) μας διαθέτει μόνο 1 όχημα στο τέλος της πομπής γιατί δεν έχουν καλά καλά βενζίνες να κινήσουν περισσότερα.
Σε αντίστοιχες πομπές στο εξωτερικό υπάρχει πάντα 1 όχημα των Αρχών στην αρχή, 1 στο τέλος και μοτοσυκλετιστές στο ενδιάμεσο. Στη μαγική χώρα του Ελλαδιστάν προφανώς και κάνουμε ότι μπορούμε μόνοι μας.

και ξαναλέω ποιό είναι το ζουμί.....σε μια χώρα που τα νεύρα είναι τεντωμένα λόγω κρίσης, σε μια χώρα που η οδηγική παιδεία είναι σε νηπιακό επίπεδο, και σε μια χώρα που ο καθένας νομίζει οτι είναι πάνω από τους υπόλοιπους είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί μια πομπή όπως το Freeday και να μην υπάρχουν και μελανά σημεία.

Πίστεψέ με όμως από τη μεριά μας κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να γίνει. :)

BLACKGAS
17/06/2012, 15:04
Δέχομαι την καλή πρόθεση και μένω σε αυτό. Μακάρι να ακολουθήσει και η υλοποίηση!

George_Sp
17/06/2012, 15:07
όλοι το ίδιο ευχόμαστε :)

επίσης όποιος έχει ποδήλατο και θέλει να έρθει σε καμιά ποδηλατική βόλτα είτε freeday την Παρασκευή είτε άλλες ημέρες (έχει σχεδόν κάθε μέρα βόλτες) μπορεί να μου στείλει μήνυμα
:beer:

fkol k4
17/06/2012, 15:27
Σε δρόμους με λιγότερες από 3λωρίδες κυκλοφορίας ανα ρεύμα η τροχαία κλείνει όλο το μήκος του δρόμου για λόγους ασφαλείας. Και ναι θα τύχουν περιπτώσεις που η ποδηλατική πομπή (όπως περιγράφεται και στον ΚΟΚ) θα περάσει από τέτοιους δρόμους θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση.
Σε κατανοώ απόλυτα για την καθυστέρηση, σκέψου όμως οτι θα μπορούσε να είναι ένα οποιοδήποτε άλλο γεγονός στο δρόμο αντίστοιχα και να αργήσεις (ατύχημα, πολιτική συγκέντρωση, παζάρι του εκάστοτε Αγίου που εορτάζει εκείνη τη μέρα κλπ κλπ)
Δεν αντιλέγω, υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν να συμβούν, ή απλά να έχει υπερβολική κίνηση.
Αυτό όμως ως επιχείρημα είναι σαν το «εμένα βρήκες να γράψεις ρε φίλε που πέρασα με κόκκινο, δεμπα να πιάσεις κανακλέφτη;»
Το ότι υπάρχουν άλλα 500 πράγματα που μου δυσκολεύουν τη ζωή (και κάποια από αυτά αρκετά περισσότερο), δεν σημαίνει πως δεν δικαιούμαι να έχω παράπονα από τους ποδηλάτες.

Επειδή συμμετέχω περίπου 3χρόνια σε ποδηλατοπορείες και στο Freeday συγκεκριμένα, σε πληροφορώ οτι περίπου οι μισοί που έρχονται σε αυτές τις ποδηλατικές εκδηλώσεις χρησιμοποιούν το ποδήλατο και για καθημερινή μετακίνηση και δεν παίρνουν το αυτοκίνητο.
Αυτό δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω, αλλά και πάλι το θεωρώ άσχετο με τη βραδυνή βόλτα. Δεν πας με το ποδήλατο στη δουλειά επειδή πας και βόλτες την Παρασκευή το βράδυ (παναΐτσα μου... (http://www.dailymotion.com/video/x8vlr2_yyyyyyyyyyy-yyy-yyyyyyyyy-yy-yyyyy_music)), αλλά επειδή γουστάρεις έτσι κι αλλιώς (και μπράβο σου).

Το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι οτι με βάση τις υπάρχουσες κυκλοφοριακές υποδομές και την έλλειψη ποδηλατόδρομων κάπως, κάπου, και με κάποιο τρόπο πρέπει να πιέζουν αντίστοιχες εκδηλώσεις για να βελτιωθούμε και να αλλάξουμε νοοτροπία στις μετακινήσεις μας στο σύντομο μέλλον.
Δεκτό, αλλά αν κάθε κοινωνική ομάδα όταν έχει κάποιο πρόβλημα ή αίτημα απλά «πιέζει», τότε απλά σπρώχνει όσους πιέζονται στα άκρα για άμυνα και φυσικά δεν μιλάω μόνο για το ποδήλατο, αλλά για τη στάση της κοινωνίας γενικότερα. Όταν κάποιος που πασχίζει να μείνει ουδέτερος διαπιστώσει πως βάλλεται από παντού, πιάνει τοίχο και μάχεται, δεν γίνεται αλλιώς. Τουλάχιστον να μην βάλλεται από παντού, να ξέρει από που να φυλαχτεί.

Προσωπικά, απλά δεν πιστεύω στο ποδήλατο. Καθόλου. Εννοώ για την Αττική. Η διαμόρφωση του εδάφους της είναι εντελώς ακατάλληλη για ποδήλατο. Ας μην ξεχνάμε πως δεν είναι όλος ο κόσμος μεταξύ 20-45 σε καλή φυσική κατάσταση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είμαι κατά του ποδηλάτου, απλά δεν το προτείνω.
Ίσως βέβαια να φταίει και το γεγονός πως στη δική μου δουλειά δεν μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις αυτοκίνητο για τη μετακίνησή σου.

Αν όμως υποχρεωνόμουν συχνά να πήζω από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, μην αμφιβάλλεις για το ότι θα ήμουν υπέρ της απαγόρευσης των πορειών αυτών και του να βάζετε πινακίδες στα ποδήλατα, να βγάζετε δίπλωμα και να έχετε κι ευθύνες εκτός από παράπονα.

Αυτά από μένα και ελπίζω να σε ενημέρωσα κάπως καλύτερα για το τί συμβαίνει :)
Δεν αμφιβάλλω για το τι συμβαίνει, κάνετε ακριβώς ότι κάνουν όλες οι υπόλοιπες συντεχνίες όταν σας παίρνει, όπως κάνουν όλοι οι οργανωμένοι σε οτιδήποτε. Το ζόρι το τραβάνε όσοι δεν ανήκουν σε κάποια συντεχνία ώστε να παίρνουν το αίμα τους πίσω που και που...

(όσο για το θέμα ασφάλειας να κινούνται ταυτόχρονα Freeday και οχήματα σε δρόμο 2 λωρίδων και μοιραζόμενοι από 1 έκαστος αναρωτήσου αν θα ήθελες το παιδί σου, ένας φίλος/φίλη σου ή δικό σου άτομο που συμμετέχει στο Freeday να πηγαίνει δίπλα δίπλα για αρκετά χιλιόμετρα με τα υπόλοιπα τροχοφόρα) ;)
1. Ή εμπιστεύεσαι την κοινωνία και τους συμπολίτες σου, ή τους βάζεις απέναντι, διάλεξε. Δεν γίνεται από τη μια

Αλίμονο αν σας θέλαμε απέναντι και όχι δίπλα μας. και από την άλλη να μην επιτρέπεται να κινούμαστε δίπλα δίπλα γιατί θα σας πατήσουμε. Ή είμαστε φίλοι ή είμαστε κίνδυνος.
2. Το παιδί μου θα ήθελα να να το έχω μάθει να σέβεται τόσο πολύ τον εαυτό του που να μην του επιτρέπει να γίνεται πρόβλημα για οποιονδήποτε. Οπότε ναι, θα ήθελα όταν συμμετέχει στην πορεία του Freeday να του είναι αυτονόητο πως θα καταλαμβάνει το μισό δρόμο και όχι όλο και επίσης ότι αυτό θα γίνεται οργανωμένα, ενδεχομένως και με τη βοήθεια της τροχαίας, ή καθόλου.

George_Sp
17/06/2012, 15:36
μου βαλες πολλά και δυστυχώς έχω κανονίσει καφέ με τον χορχόδειλο Blitzer εντός ολίγου :D

θα επιστρέψω το βραδάκι δριμύτερος όμως :lol:

χαίρομαι πάντως που μπορούμε να κουβεντιάσουμε σε λογικά πλαίσια και σίγουρα τα αντεπιχειρήματά σου θέλω να τα αναλύσουμε. bb for now :wave2:

nic mor
17/06/2012, 15:46

+οσα !!!!!!!!!!!!!!!!
αντε να πουμε γιατι το εχουν γαμησει οι ψευτοεπαναστατες-ψευτοιδεολογοι:moutza:
κλοτσιες θελουν που κλεινουν δρομους με το ετσι θελω!!!!:a06::a06::a06::a06:

universalgr1
17/06/2012, 16:07
Kι εγώ ρε μάγκες που τις Παρασκευές έχω ξυπνήσει απ' το πρωι και φεύγω απ'την Βάρη στις 00.30 τη νύχτα να επιστρέψω Πειραιά, κομμάτια απ'τη δουλειά και βλέπω στην παραλιακή στο ύψος της Βούλας περιπολικά και μπροστά ποδηλατοπορεία 1-2 χιλιομέτρων... η οποία θα πήγαινε ως τον Πειραιά έτσι.. ΤΙ ΦΤΑΙΩ;;

Πρέπει να φάω άλλες 2 ώρες ταλαιπωρία ή να πάω στον Πειραιά κάνοντας τον γύρο της Αθήνας, μόνο και μόνο επειδή θέλουν οι ποδηλάτες να πάρουν το αέρα τους;;

Ας σεβαστούν και την κούραση των ανθρώπων λίγο.. (και να μην προκαλούν επίσης)

Και να μην ξεχάσω οτι δεν υπάρχει φανάρι κόκκινο που να μην περνάνε ακόμα κι όταν είναι λιγότεροι.. (δεν τους πιάνει ο ΚΟΚ τους ποδηλάτες;

Φιλικά πάντα. :wave2:

Panoskl
17/06/2012, 16:11
Την άποψή μου για το θέμα την είχα πει και παλαιότερα εδώ...

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=107364&highlight=freeday

Μου θυμίζει το φεμινιστικό κίνημα του 80 και 90. Από την καλή πρόθεση, φτάσαμε στην υπερβολή με υπερ-προστατευτισμό της "μειοψηφίας" που κάθε άλλο από ισότητα είναι.

Οι ποδηλάτες καλά θα κάνουν να διδάσκουν αγωγή στην καθημερινή τους ζωή και να "επιβάλλουν" με το καλό τους ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ παράδειγμα την χρήση του ποδηλάτου.

Έτσι θα μάθει ο κόσμος να γουστάρει το ποδήλατο. Όχι με τέτοια κραγμένα σκηνικά...

skylaros
17/06/2012, 16:18
Αν έστω και ένας άνθρωπος ένιωθε πως θέλει να κλείσει έναν δρόμο γιατί αδικείται ή νιώθει αγανάκτηση ή τέλος πάντων για κάποιο πολιτικό/ κοινωνικό γεγονός που πιστεύει ότι έτσι θα εκφράσει διαμαρτυρία τότε δε θα είχα κανένα πρόβλημα να περιμένω με τις ώρες από πίσω χωρίς να βγάλω τσιμουδιά. Το να μου κλείνουν το δρόμο γιατί έτσι τους καύλωσε και μάλιστα προσβάλλοντας την αισθητική μου οι χίπηδες με τα ποδηλατάκια τους τις σφυρίχτρες και τους φακούς τους απλά και μόνο για να κάνουν το κομμάτι τους και να δείξουν τον εναλλακτισμό τους ε να πάνε στα κομμάτια!!!

ps1: μη μου πει κανείς πως διαδηλώνουν για κάτι γιατί θα τον βρίσω, αν διαδηλώνεις. ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙΣ, έχεις οργή και πάθος, είσαι έτοιμος να συγκρουστείς και να υποστηρίξεις το δίκιο σου και δε πας με σορτσάκι και σφυρίχτρα να κάνεις τη βολτούλα σου και να χτυπήσεις κάνα γκομενάκι.

ps2: αν θέλουν ποδήλατα να απαιτήσουν από το δήμαρχο να τους κάνει ποδηλατοδρόμους και να κινούνται ΜΟΝΟ πάνω σε αυτούς και όχι να σφάζουν τα κόκκινα στην παραλλιακή το ένα μετά το άλλο.

ps3: Μη μου λες για οικολογία ποδηλάτη όταν πας και τσιμπάς ποδηλατούμπα που κάνει όσο 8 μηνιάτικα και φοράς από πάνω μέχρι κάτω ρουχαλάκια που κοστίζουν όσο μια μεταγραφή της β κατηγορίας ποδοσφαίρου γιατί μόνο προκλητικός γίνεσαι.

ps4: Έχει χρόνια να με κλείσουν αλλά την επόμενη φορά θα βγω μπροστά τους με κάποιο τρόπο και θα κάνω τον Remi Gaillard στο snail διαμαρτυρόμενος για τον υψηλό βαθμό θερμίδων που καταναλώνουν οι ποδηλάτες με αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο αριθμό σε σφαγιασθέντα ζώα και την αύξηση των τιμών αερίων του θερμοκηπίου από την εκτροφή βοοειδών και τις χαμηλές ταχύτητες άλλων οχημάτων. Ή έχει κάποιος στην τελική οικολογική συνείδηση και πράττει οικολογικά παντού και πάντα ή είναι δήθεν. (αυτό πάει και σε κάτι μηχανάτους και jeepάτους που παίρνουν τα βουνά τρέχοντας λες και τους έχουν χώσει νέφτι ξεχερσώνοντας τα πάντα και διαταράσσοντας τη ζωή σε ότι έχει αυτιά... οικολογικά πάντα... :p

christof40
17/06/2012, 17:48
Αν έστω και ένας άνθρωπος ένιωθε πως θέλει να κλείσει έναν δρόμο γιατί αδικείται ή νιώθει αγανάκτηση ή τέλος πάντων για κάποιο πολιτικό/ κοινωνικό γεγονός που πιστεύει ότι έτσι θα εκφράσει διαμαρτυρία τότε δε θα είχα κανένα πρόβλημα να περιμένω με τις ώρες από πίσω χωρίς να βγάλω τσιμουδιά. Το να μου κλείνουν το δρόμο γιατί έτσι τους καύλωσε και μάλιστα προσβάλλοντας την αισθητική μου οι χίπηδες με τα ποδηλατάκια τους τις σφυρίχτρες και τους φακούς τους απλά και μόνο για να κάνουν το κομμάτι τους και να δείξουν τον εναλλακτισμό τους ε να πάνε στα κομμάτια!!!

ps1: μη μου πει κανείς πως διαδηλώνουν για κάτι γιατί θα τον βρίσω, αν διαδηλώνεις. ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙΣ, έχεις οργή και πάθος, είσαι έτοιμος να συγκρουστείς και να υποστηρίξεις το δίκιο σου και δε πας με σορτσάκι και σφυρίχτρα να κάνεις τη βολτούλα σου και να χτυπήσεις κάνα γκομενάκι.

ps2: αν θέλουν ποδήλατα να απαιτήσουν από το δήμαρχο να τους κάνει ποδηλατοδρόμους και να κινούνται ΜΟΝΟ πάνω σε αυτούς και όχι να σφάζουν τα κόκκινα στην παραλλιακή το ένα μετά το άλλο.

ps3: Μη μου λες για οικολογία ποδηλάτη όταν πας και τσιμπάς ποδηλατούμπα που κάνει όσο 8 μηνιάτικα και φοράς από πάνω μέχρι κάτω ρουχαλάκια που κοστίζουν όσο μια μεταγραφή της β κατηγορίας ποδοσφαίρου γιατί μόνο προκλητικός γίνεσαι.

ps4: Έχει χρόνια να με κλείσουν αλλά την επόμενη φορά θα βγω μπροστά τους με κάποιο τρόπο και θα κάνω τον Remi Gaillard στο snail διαμαρτυρόμενος για τον υψηλό βαθμό θερμίδων που καταναλώνουν οι ποδηλάτες με αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο αριθμό σε σφαγιασθέντα ζώα και την αύξηση των τιμών αερίων του θερμοκηπίου από την εκτροφή βοοειδών και τις χαμηλές ταχύτητες άλλων οχημάτων. Ή έχει κάποιος στην τελική οικολογική συνείδηση και πράττει οικολογικά παντού και πάντα ή είναι δήθεν. (αυτό πάει και σε κάτι μηχανάτους και jeepάτους που παίρνουν τα βουνά τρέχοντας λες και τους έχουν χώσει νέφτι ξεχερσώνοντας τα πάντα και διαταράσσοντας τη ζωή σε ότι έχει αυτιά... οικολογικά πάντα... :p
+1000:a013::beer::beer:

Anetheron
17/06/2012, 17:57
έχω κανονίσει καφέ με τον χορχόδειλο Blitzer εντός ολίγου :D

Παει και για καφε ο ακατανομαστος? :cry:

nikolas1709
17/06/2012, 18:13
ο επομενοσ ποδηλατησ που θα του ερθει να αλλαξει λωριδα και απλα θα βγαλει ενα χερι και 8α το κοψει τερμα το τιμονι αναγκαζοντασ να πλακωθω στα φρενα με το αμαξι ενω εχω το παιδι μεσα θα τον θαψω
(ημουν στην λ.κυμησ με το αμαξι πηγαινα με το πολυ 70 σε σχεδον αδειο δρομο μπροστα μαλακες με ποδηλατα καμια 10ρια εχουν πιασει ολο το δρομο μαζευοντε αριστερα ,
οποτε λεω οκ,
κοβω λιγο και θα περασω απο δεξια 3 λωριδες δρομο εχω ,
μια μαλακισμενη με ποδηλατο που κοιματε ορθια παει τερμα δεξια, η ομαδα της ειναι τερμα αριστερα υπενθιμιζω
ενω φτανω κοντα τησ εχω κοψει κι αλλο να πηγαινω 40 το πολυ τα ποδηλατα να πηγαινουν με 15-20 τισ ερχετε να το κοψει τερμα αριστερα για να παει στην ομαδασ τησ
και απλα βγαζει χερι με κλειστη παλαμη σαν να μου λεει σταματα ενω ειμαι διπλα τησ και το κοβει πανω μου φρενερω λιγο δυνατα για να μην την πατησω αν το εσκαγε πανω μου ποιοσ θα εφταιγε/?????
αν ενασ ποδηλατησ χασει τον ελενχο και πεσει πανω στο αμαξι μου ή΄στην μηχανη μου και κανει ζημια πως θα βρω το δικιο μου και θα παρω τα λεφτα για την επισκευη

Cpt. Haddock
17/06/2012, 18:17
[...]Το να μου κλείνουν το δρόμο γιατί έτσι τους καύλωσε και μάλιστα προσβάλλοντας την αισθητική μου οι χίπηδες με τα ποδηλατάκια τους τις σφυρίχτρες και τους φακούς τους απλά και μόνο για να κάνουν το κομμάτι τους και να δείξουν τον εναλλακτισμό τους ε να πάνε στα κομμάτια!!! [...]

[...]αν ενασ ποδηλατησ χασει τον ελενχο και πεσει πανω στο αμαξι μου ή΄στην μηχανη μου και κανει ζημια πως θα βρω το δικιο μου και θα παρω τα λεφτα για την επισκευη

Για να κρατάμε μερικά γραφόμενα, να ξερουμε με τι ανθρωπους οδηγούμε στους ίδιους δρόμους.

nikolas1709
17/06/2012, 18:23
Για να κρατάμε μερικά γραφόμενα, να ξερουμε με τι ανθρωπους οδηγούμε στους ίδιους δρόμους.

οταν θα σκασει ο ποδηλατησ πανω στο καινουργιο σου αμαξι που το εχεισ πληρωσει 36000 ευρω παιξτο ανετος και πες του δε πειραζει αγορι μου καλα εκανεσ την πορτα χαλια για να μην μου το ματιαζουν

Cpt. Haddock
17/06/2012, 18:25
οταν θα σκασει ο ποδηλατησ πανω στο καινουργιο σου αμαξι που το εχεισ πληρωσει 36000 ευρω παιξτο ανετος και πες του δε πειραζει αγορι μου καλα εκανεσ την πορτα χαλια για να μην μου το ματιαζουν

36,000 ευρω για αμαξι? :uplate::lol:

Και σου φταίει ο ποδηλάτης μετα? :lol:

Ρε τι διαβαζουμε...

nikolas1709
17/06/2012, 18:29

Ρε τι διαβαζουμε...

αστειακια ξερω και εγω να λεω απαντηση δε μου εδωσες

Cpt. Haddock
17/06/2012, 18:31
αστειακια ξερω και εγω να λεω απαντηση δε μου εδωσες

Τι απαντηση να δωσω ρε παληκαρε? Ασε με απλα να σας διαβαζω και να γελάω. Να χαιρεσαι το αμαξι σου :wave2:

George_Sp
17/06/2012, 18:32
πριν αρχίσω να απαντάω ξεχωριστά σε όσους άναψα φωτιές.......να ρωτήσω αρχικά κάτι?

σας είναι τόσο δύσκολο να γράψετε κόσμια χωρίς βρισιές και χαρακτηρισμούς?

Cpt. Haddock
17/06/2012, 18:32
πριν αρχίσω να απαντάω ξεχωριστά σε όσους άναψα φωτιές.......να ρωτήσω αρχικά κάτι?

σας είναι τόσο δύσκολο να γράψετε κόσμια χωρίς βρισιές και χαρακτηρισμούς?

Ξέρεις τι ειναι να πηζεις στην κινηση με αμαξι 36,000 ευρω και να σε περνανε τα ποδήλατα; :bawl:

nikolas1709
17/06/2012, 18:37
Ξέρεις τι ειναι να πηζεις στην κινηση με αμαξι 36,000 ευρω και να σε περνανε τα ποδήλατα; :bawl:

δεν εχει σημασια ποσο εχει ενα αμαξι ο καθενασ οσα θελει δινει
δε νομιζω ομως εγω να σε ειρωνευτικα

Cpt. Haddock
17/06/2012, 18:44
δε νομιζω ομως εγω να σε ειρωνευτικα

Οχι, αλλα εγω ειμαι χιππης ποδηλατάκιας με σφυριχτρα και φακο, οποτε προβλέπεται :D

yiannis172
17/06/2012, 18:48

Ρε τι διαβαζουμε...

Φιλε μου σε αυτο το σημειο,εισαι περα για περα ακυρος...αντι να απαντησεις στο παιδι,ειρωνευεσαι και απαντας αλλα λογια να αγαπιομαστε...το οτι εχει λεφτα να παρει ενα ακριβο αμαξι τι σημαινει,πως μπορει ο καθε τρομπας να του κανει ζημια...;

nikolas1709
17/06/2012, 18:51
Οχι, αλλα εγω ειμαι χιππης ποδηλατάκιας με σφυριχτρα και φακο, οποτε προβλέπεται :D

η ειρωνια συνεχιζετε

Cpt. Haddock
17/06/2012, 18:51
Φιλε μου εισαι περα για περα ακυρος...αντι να απαντησεις στο παιδι,ειρωνευεσαι και απαντας αλλα λογια να αγαπιομαστε...το οτι εχει λεφτα να παρει ενα ακριβο αμαξι τι σημαινει,πως μπορει ο καθε τρομπας να του κανει ζημια...;

Οτι θελω είμαι. Επισης ειμαι (οπως προειπα) χιππης με σφυριχτρα.

Απο την άλλη, εαν σε ενα οδηγικό περιβάλλον σαν της Αθηνας, φοβαστε οτι τη ζημια μπορει να σας την κανουν τα ποδήλατα, εχετε μαλλον τρελή προκατάληψη, οποτε δε γινεται συζήτηση. Θα μπορούσα να την κανω αν ηθελα, απλα πιο πολύ διασκεδαζω με τις αποψεις ανθρωπων που ισχυριζονται οτι διαθετουν οδηγικη παιδεία.

Συνεχίστε, να μη σας το χαλάω :wave2:

η ειρωνια συνεχιζετε

Ναι, μην τα ξαναλεμε αυτα

yiannis172
17/06/2012, 18:57
[QUOTE=Cpt. Haddock;2203723]Οτι θελω είμαι. Επισης ειμαι (οπως προειπα) χιππης με σφυριχτρα.

Απο την άλλη, εαν σε ενα οδηγικό περιβάλλον σαν της Αθηνας, φοβαστε οτι τη ζημια μπορει να σας την κανουν τα ποδήλατα, εχετε μαλλον τρελή προκατάληψη, οποτε δε γινεται συζήτηση. Θα μπορούσα να την κανω αν ηθελα, απλα πιο πολύ διασκεδαζω με τις αποψεις ανθρωπων που ισχυριζονται οτι διαθετουν οδηγικη παιδεία.

Δεν στο ειπα σαν προσβολη αλλα σαν διευκρινηση ;) και εννοειται πως δεν ειπα πως τη ζημια θα μας την κανουν τα ποδηλατα και σε καμια περιπτωση δεν εχω προκαταληψη απενταντι στα ποδηλατα τα οποια λατρευω... εθιξα κατι που ειπες το οποιο ειναι ατοπο...στην περιουσια του αλλου δεν εχεις κανενα δικαιωμα οσα χρηματα κι αν κανει...και δικαιωμα σου να εισαι χιπης και με σφυριχτρα και με οτι αλλο αξεσουαρ θες...ειναι κατι που μας αφηνει αδιαφορους...:wave2:

nikolas1709
17/06/2012, 18:59
[QUOTE=Cpt. Haddock;2203723]Οτι θελω είμαι. Επισης ειμαι (οπως προειπα) χιππης με σφυριχτρα.

Δεν στο ειπα σαν προσβολη αλλα σαν διευκρινηση ;) και εννοειται πως δεν ειπα πως τη ζημια θα μας την κανουν τα ποδηλατα και σε καμια περιπτωση δεν εχω προκαταληψη απενταντι στα ποδηλατα τα οποια λατρευω... εθιξα κατι που ειπες το οποιο ειναι ατοπο...στην περιουσια του αλλου δεν εχεις κανενα δικαιωμα οσα χρηματα κι αν κανει...και δικαιωμα σου να εισαι χιπης και με σφυριχτρα και με οτι αλλο αξεσουαρ θες...ειναι κατι που μας αφηνει αδιαφορους...:wave2:

αφου βλεπεισ οτι τα επιχειρηματα του ειναι οτι ειναι χιππης με σφυριχτρα μην το συνεχιζεις δε θα παρουμε ποτε καμια σοβαρη απαντηση

George_Sp
17/06/2012, 19:00
προσπαθώ να συνειδητοποιήσω αν όντως η κατάσταση που σατυρίζεται από τον Cpt. Haddock εδώ και λίγα ποστ είναι αν σε περίπτωση σύγκρουσης ποδηλάτου με 36.000ευρώ αμάξι μας ενδιαφέρει αν θα γρατσουνιστεί το ολοκαίνουριο αμάξι και όχι αν ο ποδηλάτης μπορεί να φύγει με απλούς μώλωπες ή να χάσει και τη ζωή του.....

και αντί να κατανοήσετε το γιατί ο Cpt. Haddock σας σατυρίζει/ειρωνεύεται δε κοιτάτε λίγο στον καθρέφτη να συνειδητοποιήσετε τί λέτε.

και για να μην νομίζετε οτι μεροληπτώ υπέρ των ποδηλατών μιας και κάνω χρόνια ποδήλατο στην Αθήνα να σας πω οτι είμαι έτοιμος να πάρω μηχανή την επόμενη βδομάδα......και εν τέλει η οδηγική παιδεία και ο σεβασμός στο συνάνθρωπο δεν έχει να κάνει με το αν έχεις 2 ή 4 ρόδες ή είσαι με τα πόδια......ούτε μετριέται με το πόσα λεφτά κάνει το κινούμενο σου μαραφέτι....είτε μιλάμε για 36.000ευρώ αμάξι...είτε για παπάκι των 500ευρώ είτε για ποδήλατο σκουριασμένο που σου άφησε ο παππούς στην αποθήκη και έχει μόνο συναισθηματική αξία.

nikolas1709
17/06/2012, 19:03
προσπαθώ να συνειδητοποιήσω αν όντως η κατάσταση που σατυρίζεται από τον Cpt. Haddock εδώ και λίγα ποστ είναι αν σε περίπτωση σύγκρουσης ποδηλάτου με 36.000ευρώ αμάξι μας ενδιαφέρει αν θα γρατσουνιστεί το ολοκαίνουριο αμάξι και όχι αν ο ποδηλάτης μπορεί να φύγει με απλούς μώλωπες ή να χάσει και τη ζωή του.....

και αντί να κατανοήσετε το γιατί ο Cpt. Haddock σας σατυρίζει/ειρωνεύεται δε κοιτάτε λίγο στον καθρέφτη να συνειδητοποιήσετε τί λέτε.

και για να μην νομίζετε οτι μεροληπτώ υπέρ των ποδηλατών μιας και κάνω χρόνια ποδήλατο στην Αθήνα να σας πω οτι είμαι έτοιμος να πάρω μηχανή την επόμενη βδομάδα......και εν τέλει η οδηγική παιδεία και ο σεβασμός στο συνάνθρωπο δεν έχει να κάνει με το αν έχεις 2 ή 4 ρόδες ή είσαι με τα πόδια......ούτε μετριέται με το πόσα λεφτά κάνει το κινούμενο σου μαραφέτι....είτε μιλάμε για 36.000ευρώ αμάξι...είτε για παπάκι των 500ευρώ είτε για ποδήλατο σκουριασμένο που σου άφησε ο παππούς στην αποθήκη και έχει μόνο συναισθηματική αξία.

δεν ειπα οτι με το αμαξι θα πατησω ποδηλατη και θα με νοιαξει το αμαξι απλα λεω οτι εκει που περιμενω στο φαναρι και περνανε τα ποδηλατα οπως κανω και εγω με την μηχανη,
αναμεσα απο τα αμαξια μου παρει ενα το καθρεπτη μαζι του η μου κανει μια πολυ ωραια γρατζουνια απο πισω μεχρι μπροστα
τι γινετε τοτε???

nikolas1709
17/06/2012, 19:05
αλλα φυσικα το μονο που μασ νοιαζει ειναι να ειμαστε χιππιδες με σφυρικτρα και να ειρωνευομαστε

yiannis172
17/06/2012, 19:06
δεν ειπα οτι με το αμαξι θα πατησω ποδηλατη και θα με νοιαξει το αμαξι απλα λεω οτι εκει που περιμενω στο φαναρι και περνανε τα ποδηλατα οπως κανω και εγω με την μηχανη,
αναμεσα με τα αμαξια μου παρει ενα το καθρεπτη μαζι του η μου κανει μια πολυ ωραια γρατζουνια απο πισω μεχρι μπροστα
τι γινετε τοτε???

+1000 απλα ειναι τα πραγματα... ο νικολας αποτι καταλαβα απο τα γραφομενα του,δεν ειπε σε καμια περιπτωση πως δεν θα τον νοιαξει αν χτυπησει καποιον ποδηλατη,αλλα εθιξε το οτι δεν νοιαζει τους ιδιους τους ποδηλατες το αν θα χτυπησουν οι ιδιοι πρωτα και μετα καποιος τριτος απο τα αποτελεσματα της οδηγησης τους....

Cpt. Haddock
17/06/2012, 19:06
αφου βλεπεισ οτι τα επιχειρηματα του ειναι οτι ειναι χιππης με σφυριχτρα μην το συνεχιζεις δε θα παρουμε ποτε καμια σοβαρη απαντηση

Προφανώς. Σε ισχυρισμους και γραφόμενα σαν αυτά που αρχικά παρέθεσα, δε γινεται να απαντησω σοβαρά.

Θα περιμενα σαν δικυκλιστές ή "δικυκλιστές" να έχετε την αντίστοιχη αλληλεγγύη σε όσους ειναι επισης σε 2 τροχούς.

Ειδικά όταν ο "εκπρόσωπος" του κόσμου των μηχανών που προκάλεσε και το θρεντ ειναι ο παρακάτω:

Σε ειδα χτες μπλε ΖΧ 9 που για να αποφύγεις τα πάρα πολλά ποδήλατα του χθεσινού freeday, πήγαινες με χίλια στο πεζοδρόμιο, ακράνωτος και καλοκαιρινός και μετά μπήκες και πέρασες μέσα από τις γραμμές του τραμ και μάλιστα στα χώματα :confused:, στην παραλιακή.

Και καλά όλα αυτά, αλλα παραλίγο να στουκάρεις με το τραμ μετωπικά στην προσπάθειά σου να βγεις από τον δρόμο του. Εισαι τυχερός που ζεις, το τραμ δεν πρόλαβε να φρενάρει, απλά πρόλαβες και πέρασες οριακά :eek:.

Μη μου πείτε δε, οτι αυτος ειναι μια μειοψηφεία. Μια ώρα στην παραλιακή να κατσετε θα διαπιστώσετε οτι ειναι η πλειοψηφεία.

Αυτά και τέλος, παιρνω τη σφυριχτρα μου. Προσοχη στις γρατζουνιες στα καινουρια αυτοκινητα

nikolas1709
17/06/2012, 19:12
Προφανώς. Σε ισχυρισμους και γραφόμενα σαν αυτά που αρχικά παρέθεσα, δε γινεται να απαντησω σοβαρά.

Θα περιμενα σαν δικυκλιστές ή "δικυκλιστές" να έχετε την αντίστοιχη αλληλεγγύη σε όσους ειναι επισης σε 2 τροχούς.

Ειδικά όταν ο "εκπρόσωπος" του κόσμου των μηχανών που προκάλεσε και το θρεντ ειναι ο παρακάτω:

Μη μου πείτε δε, οτι αυτος ειναι μια μειοψηφεία. Μια ώρα στην παραλιακή να κατσετε θα διαπιστώσετε οτι ειναι η πλειοψηφεία.

Αυτά και τέλος, παιρνω τη σφυριχτρα μου. Προσοχη στις γρατζουνιες στα καινουρια αυτοκινητα

εγω προσωπικα σαν δικυκλιστης οταν βγαινω στουσ δρομους εχω το κρανος στο κεφαλι μου και ασφαλισμενη μηχανη για τις υλικεσ ζημιες που μπορει να προκαλεσω αθελα μου με την μηχανη μου (δεν υπαρχει οδηγος οτι και να οδηγαει που να μην εχει κανει καποια ζημια αθελα του)
εσυ αντιθετως εισαι χιππης με σφυριχτρα

George_Sp
17/06/2012, 19:14
αναμεσα απο τα αμαξια μου παρει ενα το καθρεπτη μαζι του η μου κανει μια πολυ ωραια γρατζουνια απο πισω μεχρι μπροστα
τι γινετε τοτε???

θα κάνεις το ίδιο όπως με αν σε χτύπαγε ο οποιοσδήποτε άλλος. ζητάς από το φταίχτη να σταματήσει και παράλληλα καλείς την τροχαία. μπορεί να μην έχει πινακίδα και άδεια κυκλοφορίας, έχει όμως ταυτότητα που σε περίπτωση παραπτώματος οφείλει να τη δείξει.....επίσης εσύ έχεις αμάξι ενώ εκείνος ποδήλατο. άρα το πιθανότερο είναι να μπορέσεις να ακολουθήσεις σε περίπτωση που δεν σταματήσει....αν πάλι τον χάσεις λυπάμαι αλλά τότε πάμε στην κατηγορία έλλειψης παιδείας που είπαμε παραπάνω. σαφώς και υπάρχουν μλκες ποδηλάτες όπως μλκες μηχανόβιοι ταξιτζήδες φορτηγατζήδες, πεζοί, και κάθε λογής κατηγορία ανθρώπου.

αλλα φυσικα το μονο που μασ νοιαζει ειναι να ειμαστε χιππιδες με σφυρικτρα και να ειρωνευομαστε
εξήγησα παραπάνω το με ποιά έννοια απάντησε ο Cpt.Haddock

+1000 απλα ειναι τα πραγματα... ο νικολας αποτι καταλαβα απο τα γραφομενα του,δεν ειπε σε καμια περιπτωση πως δεν θα τον νοιαξει αν χτυπησει καποιον ποδηλατη,αλλα εθιξε το οτι δεν νοιαζει τους ιδιους τους ποδηλατες το αν θα χτυπησουν οι ιδιοι πρωτα και μετα καποιος τριτος απο τα αποτελεσματα της οδηγησης τους....

κάνεις λάθος......9 στις 10 περιπτώσεις θα χτυπήσει πρώτα ο ποδηλάτης.

και για να σας το κάνω λιανά....στην περίπτωση λοιπόν της μλκισμένης ποδηλάτισσας που προφανώς δε ξέρει να οδηγεί ποδήλατο στη ζούγκλα της αθήνας θα ΕΠΡΕΠΕ (αν έχετε οδηγική παιδεία) να είστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ για τη χαζομάρα της και να κρατάτε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ όταν αλλάζατε λωρίδες πίσω τους....να ΑΝΑΨΕΤΕ ΤΑ ΑΛΑΡΜ....ειδοποιώντας τους ΠΙΣΩ ΟΔΗΓΟΥΣ οτι υπάρχει κίνδυνος μπροστά ωστέ να κινηθείτε ασφαλέστερα και να μπορέσετε να σταματήσετε αν π.χ. την ώρα που αλλάζει λωρίδα ΠΕΣΕΙ από το ποδήλατο γιατί απλά ζαλίστηκε ή βρήκε σε λακούβα των υπέροχων ελληνικών δρόμων.

όλα τα υπόλοιπα......του στυλ πήγαινα με 40 και φρέναρα απότομα γιατί βγήκε μπροστά μου είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε εφόσον η προνοητική οδήγηση απουσιάζει από μεριάς σας.

Cpt. Haddock
17/06/2012, 19:15
[...]εσυ αντιθετως εισαι χιππης με σφυριχτρα

Ναιιιιιιι :a18:

Panoskl
17/06/2012, 19:16

Αλληλεγγύη ναι, αλλά όχι χωρίς κριτική!
Αλλοιώς να εκδηλώσουμε και την αλληλεγγύη μας και για τον φίλο με το μπλε ΖΧ9 που γράφεις κι εσύ παραπάνω. 2 τροχούς καβαλάει κι αυτός.

GIXXERAKIAS
17/06/2012, 19:22
Α καλα....εγώ έριξα τις παναγίες στο σε είδα και αλλού βρέθηκε....carry on να γελάω θέλω με κάποια γραφόμενα που τους υποστηρίζουν κιόλας.:yuck:

Δηλαδή κάνανε μιά όμορφη ποδηλατάδα στο κέντρο της Αθήνας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ βράδυ 1000-2000 ποδήλάτες (όσοι ήταν τέλος πάντων,το σίγουρο ήταν ότι όσο έβλεπε το μάτι σου στην σταδίου έβλεπες ποδήλατα) που σκουντούφλαγαν ο ένας πάνω στον άλλον με 5 χιλ την ώρα και συνεχή σταμάτα-ξεκίνα.Τόσο καλα περνάνε όοοοολοι μαζί μπουλούκι.:moutza:

nikolas1709
17/06/2012, 19:22
θα κάνεις το ίδιο όπως με αν σε χτύπαγε ο οποιοσδήποτε άλλος. ζητάς από το φταίχτη να σταματήσει και παράλληλα καλείς την τροχαία. μπορεί να μην έχει πινακίδα και άδεια κυκλοφορίας, έχει όμως ταυτότητα που σε περίπτωση παραπτώματος οφείλει να τη δείξει.....επίσης εσύ έχεις αμάξι ενώ εκείνος ποδήλατο. άρα το πιθανότερο είναι να μπορέσεις να ακολουθήσεις σε περίπτωση που δεν σταματήσει....αν πάλι τον χάσεις λυπάμαι αλλά τότε πάμε στην κατηγορία έλλειψης παιδείας που είπαμε παραπάνω. σαφώς και υπάρχουν μλκες ποδηλάτες όπως μλκες μηχανόβιοι ταξιτζήδες φορτηγατζήδες, πεζοί, και κάθε λογής κατηγορία ανθρώπου

οποτε η λυση που μου δωσατε ειναι να να μου δειξει την ταυτοτητα ή να τον κυνηγαω
ωραια η ζημια που προκαλεσε πως αποζημιωνετε αφουν δεν υπαρχουν ασφαλεισ στα ποδηλατα ???

Cpt. Haddock
17/06/2012, 19:23
[...]Αλλοιώς να εκδηλώσουμε και την αλληλεγγύη μας και για τον φίλο με το μπλε ΖΧ9 που γράφεις κι εσύ παραπάνω. 2 τροχούς καβαλάει κι αυτός.

Οχι, αυτός δεν τους αξιζει. Και δυσφημεί όλους εμας, όπως και όλη η συνωμοταξια του με τη βερμουδα, το διχαλο, τη φανέλα και το τρέντυ μαλι-γυαλι. Αυτούς ΔΕΝ τους θέλουμε στο δρόμο μας

nikolas1709
17/06/2012, 19:24
οι ασφαλιστικες αποζημειωνουν οταν σε τρακαρει ανασφαληστο οχημα αλλα οχι αν ειναι ποδηλατο αλλα μια τεκμηριωμενη απαντηση δεν μου εχει δωσει κανεισ μεχρι τωρα

daz
17/06/2012, 19:27
Μερικοί καλύτερα να ξαναδιαβάσετε τι γράψατε. :rolleyes:

fkol k4
17/06/2012, 19:27
@ George_Sp

Μη σου φαίνεται παράλογη όλη αυτή η εχθρική στάση.
Είναι αυτό που σου περιέγραψα στο προηγούμενο ποστ μου. Όταν δεν προσέξεις αυτό που κάνεις να μην πιέζει τον διπλανό, τον κάνεις εχθρό αυτόματα.
Όλη η κοινωνία είναι πιεσμένη και αυτό πρέπει να το καταλαβαίνουμε όλοι.
Όταν όλος ο κόσμος ζει στα όριά του, το παραμικρό αρκεί για να εκραγεί. Το ακόμα χειρότερο όμως, δεν είναι η πίεση αυτή καθ' αυτή, αλλά το ότι εξαρχής παίρνεις τα δίκια με το μέρος σου.

Όταν δηλαδή κλείνεις έναν μεγάλο δρόμο για να κάνεις τη βόλτα σου, πρέπει να περιμένεις ότι θα ακούσεις παράπονα.
Ε, όταν απαντήσεις «ρε μαλάκες, εσείς κυκλοφοράτε όλη τη βδομάδα ελεύθερα και το κάνετε θέμα για 1-2 ώρες άρα δεν έχετε οδηγική παιδεία», το μόνο που κάνεις είναι να στέκεσαι απέναντι σε αυτόν που κάνει παράπονο. Τον χαρακτηρίζεις εχθρό αυτόματα. Ειδικά αν δεν ξέρεις υπό ποιες συνθήκες τον έχεις πιέσει.

Και να ξέρεις, τον εχθρό δεν τον λυπάται κανείς. Από τη στιγμή που θα κάνεις κάποιον εχθρό, όχι από 36.000€ δεν θα σε θεωρήσει σημαντικότερο, αλλά ούτε από 36 δραχμές (σκέτες, όχι χιλιάδες).
Αυτό που εγώ θα σου/σας πω, είναι να προσέξετε να μην κάνετε με τη στάση σας εχθρούς. Μη μου πεις πως φταίνε όλοι οι υπόλοιποι, ούτε ξαφνικά ξύπνησε ο κόσμος και δεν χωνεύει τους ποδηλάτες, ούτε έκαναν καμία καμπάνια τα ΜΜΕ εις βάρος των ποδηλατών.
Πρέπει κι εσείς να καταλάβετε πως η ελευθερία ενός, όταν καταπατά την ελευθερία του άλλου χάνει το νόημά της.

Μια ιδέα είναι να εξασφαλίζετε πως όταν περνάτε από κάπου να υπάρχει διαφυγή ώστε να μην εγκλωβίζεται κάποιος από εσάς.
Αν γίνονται έργα σε ένα στενό ή μετακόμιση, δεν αποκλειστεί η είσοδος στο στενό, δεν μπορείς να κάνεις πίσω να φύγεις και τελικά περιμένεις 1-2 ώρες, θα εξαγριωθείς και θα έχεις και δίκιο.

Ε, λοιπόν, μην το κάνετε κι εσείς, ή τουλάχιστον, όταν ακούτε τη διαμαρτυρία μην βγαίνετε με αυθάδεια από πάνω, μόνο να χάσετε έχετε από αυτή την τακτική.

nikolas1709
17/06/2012, 19:32
ειμαι αναμεσα σε cube - specialized τι να παρω??

George_Sp
17/06/2012, 19:33
οποτε η λυση που μου δωσατε ειναι να να μου δειξει την ταυτοτητα ή να τον κυνηγαω
ωραια η ζημια που προκαλεσε πως αποζημιωνετε αφουν δεν υπαρχουν ασφαλεισ στα ποδηλατα ???

αν σου πάρει τον καθρέφτη ανασφάλιστος μοτοσυκλετιστής χωρίς πινακίδα το ίδιο δεν είναι? τα πάντα στηρίζονται στο αν θα σταματήσει να ανταλλάξετε στοιχεία ή όχι.....

και εν πάσει περιπτώσει.....η καθημερινή οδήγηση είναι κόλαση ξαφνικά που βρήκατε μπροστά σας ένα γκρουπ με 10ποδήλατα?
ή μήπως όλα τα υπόλοιπα απλά τα συνηθίσατε ως εικόνες και πλέον δε σας ενοχλούν?

επαγγελματίες να σταματάνε όπου τους καπνίσει ακόμα και χωρίς αλάρμ......πιάτσες ταξί που κλείνουν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας ενώ δεν υπάρχει σήμανση για πιάτσα.
σφήνες κορναρίσματα μπινελίκια και ατελείωτες αλλαγές λωρίδων χωρίς καν να βγάλει φλας ή να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις......
να περνάμε με βαθύ πορτοκαλί με 1000 ή και με ελαφρύ κόκκινο.....ή να ξεκινάμε με launch control στη φορμουλα1 μολις ο γρηγόρης γίνει σταμάτης και οι διερχόμενοι από το κάθετο φανάρι δεν έχουν περάσει όλοι λόγω μποτιλαρίσματος.....
ή οταν κλείνουν οι κάθετοι γιατί...έλα μωρέ...θα κάνει μισό κώλο μπροστά και θα χωρέσεις να περάσεις ίσα ίσα πίσω μου.

και συνεχίζετε να είστε τόσο επιθετικοί απέναντι σε κάθε ποδηλάτη που σας γλιτώνει μία θέση πάρκινγκ αν αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι....καταλαμβάνει 80% λιγότερο οδόστρωμα στο δρόμο....αλλά και ρυπαίνει λιγότερο.

σας το ξαναλέω......κοιτάτε μονομερώς τα πράγματα και εστιάζετε σε 1-2 ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ που σαφώς και υπάρχουν λόγω έλλειψης παιδείας και υποδομών σε αυτό το ρδελομπου που ζούμε......χάνετε όμως την μεγάλη εικόνα και τα πολλαπλά οφέλη που δημιουργούνται όσο αυξάνονται οι ποδηλάτες και μειώνεται ο αριθμός των οδηγών στις δικές σας κατηγορίες.

Panoskl
17/06/2012, 19:34
Οχι, αυτός δεν τους αξιζει. Και δυσφημεί όλους εμας, όπως και όλη η συνωμοταξια του με τη βερμουδα, το διχαλο, τη φανέλα και το τρέντυ μαλι-γυαλι. Αυτούς ΔΕΝ τους θέλουμε στο δρόμο μας

Έτσι. Το ίδιο δυσφημεί τους σωστούς, καθημερινούς (και όχι trendy ευκαιριακούς) ποδηλάτες, η life style λογική ορισμένων.

nikolas1709
17/06/2012, 19:43
γιατι οι ποδηλατες δε σταματανε στα κοκκινα και δε φορανε κρανος?????
δεν ισχυει ο Κ.Ο.Κ γι αυτουσ

γιατι βλεπω καθημερινα ποδηλατες που κανουν τα παραπανω
μηπως πρεπει να αποκτησουν και αυτοι παιδεια?

GIXXERAKIAS
17/06/2012, 19:44
.η καθημερινή οδήγηση είναι κόλαση ξαφνικά που βρήκατε μπροστά σας ένα γκρουπ με 10ποδήλατα?

Aν ήταν 10 ποδήλατα φίλτατε δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα με την κυκλοφορία.Κια 50 να ήταν πάλι δεν υπήρχε πρόβλημα.....αλλα δεν έβγαλα φωτογραφία να δείς τι γινόταν μποστά από ποδήλατα και πίσω από ακινητοποιημένα σχεδόν αυτοκίνητα για να καταλάβεις το πόσο δίκοι έιχαν όλοι όσοι ειναι εξαγριωμένοι με αυτή την μόδα,μαζί και εγώ.

Ποδήλατο κάνω και εγώ με 2-3-10 φίλους και πάω σε άλση,δάσος και μέρη που δεν ενοχλούμε.Αυτό που γίνεται με τους free ότι να΄ναι είναι τραγικό να θεωρείται βόλτα χαλαρή με χιλιάδες άτομα και ανεπίτρεπτό που έχουν την άδεια να το κάνουν αυτό.

George_Sp
17/06/2012, 19:46
@ George_Sp

Μη σου φαίνεται παράλογη όλη αυτή η εχθρική στάση.
Είναι αυτό που σου περιέγραψα στο προηγούμενο ποστ μου. Όταν δεν προσέξεις αυτό που κάνεις να μην πιέζει τον διπλανό, τον κάνεις εχθρό αυτόματα.
Όλη η κοινωνία είναι πιεσμένη και αυτό πρέπει να το καταλαβαίνουμε όλοι.
Όταν όλος ο κόσμος ζει στα όριά του, το παραμικρό αρκεί για να εκραγεί. Το ακόμα χειρότερο όμως, δεν είναι η πίεση αυτή καθ' αυτή, αλλά το ότι εξαρχής παίρνεις τα δίκια με το μέρος σου.

Όταν δηλαδή κλείνεις έναν μεγάλο δρόμο για να κάνεις τη βόλτα σου, πρέπει να περιμένεις ότι θα ακούσεις παράπονα.
Ε, όταν απαντήσεις «ρε μαλάκες, εσείς κυκλοφοράτε όλη τη βδομάδα ελεύθερα και το κάνετε θέμα για 1-2 ώρες άρα δεν έχετε οδηγική παιδεία», το μόνο που κάνεις είναι να στέκεσαι απέναντι σε αυτόν που κάνει παράπονο. Τον χαρακτηρίζεις εχθρό αυτόματα. Ειδικά αν δεν ξέρεις υπό ποιες συνθήκες τον έχεις πιέσει.

Και να ξέρεις, τον εχθρό δεν τον λυπάται κανείς. Από τη στιγμή που θα κάνεις κάποιον εχθρό, όχι από 36.000€ δεν θα σε θεωρήσει σημαντικότερο, αλλά ούτε από 36 δραχμές (σκέτες, όχι χιλιάδες).
Αυτό που εγώ θα σου/σας πω, είναι να προσέξετε να μην κάνετε με τη στάση σας εχθρούς. Μη μου πεις πως φταίνε όλοι οι υπόλοιποι, ούτε ξαφνικά ξύπνησε ο κόσμος και δεν χωνεύει τους ποδηλάτες, ούτε έκαναν καμία καμπάνια τα ΜΜΕ εις βάρος των ποδηλατών.
Πρέπει κι εσείς να καταλάβετε πως η ελευθερία ενός, όταν καταπατά την ελευθερία του άλλου χάνει το νόημά της.

Μια ιδέα είναι να εξασφαλίζετε πως όταν περνάτε από κάπου να υπάρχει διαφυγή ώστε να μην εγκλωβίζεται κάποιος από εσάς.
Αν γίνονται έργα σε ένα στενό ή μετακόμιση, δεν αποκλειστεί η είσοδος στο στενό, δεν μπορείς να κάνεις πίσω να φύγεις και τελικά περιμένεις 1-2 ώρες, θα εξαγριωθείς και θα έχεις και δίκιο.

Ε, λοιπόν, μην το κάνετε κι εσείς, ή τουλάχιστον, όταν ακούτε τη διαμαρτυρία μην βγαίνετε με αυθάδεια από πάνω, μόνο να χάσετε έχετε από αυτή την τακτική.

πίστεψέ με η πλειοψηφία των ποδηλατών ήταν πρώην οδηγοί τετράτροχου. και όχι εκ γενετής χίπιδες με ντουντούκες και σφυρίχτρες....σαφώς και υπάρχουν οι χίπιδες ως κατηγορία και τους θεωρώ οτι όντως είναι πιο τσαμπουκάδες και έτοιμοι για καβγά σαν να θέλουν το μερίδιό τους στο δρόμο με το έτσι θέλω γιατί απλά είναι δίκαιο......
εγώ είμαι από εκείνους που θεωρώ οτι επειδή δεν υπάρχει παιδεία γενικότερα....και επειδή κακώς είχαμε μάθει τόσα χρόνια χωρίς ποδήλατο ως κοινωνία (σε αντίθεση ως το 1930 που γινόταν χαμός παντού στην ελλάδα ως μέσο μεταφοράς μετά τα γαιδούρια και τις άμαξες)
δε γίνεται να εισαγάγουμε και τη μόδα του ποδηλάτου και τη διεκδίκηση του δικαιώματός μας πάνω στο δρόμο τόσο απότομα και τόσο εύκολα χωρίς αντιδράσεις.
είμαι 100% σίγουρος οτι το μυαλό των περισσότερων δεν είναι έτοιμο να δεχθεί τέτοιες αλλαγές. αλλαγές που όμως θα κάνουν καλύτερη τη ζωή όλων μας. αν θες...μπορείς να με βάλεις στη κατηγορία των ρομαντικών οτι με καλή θέληση και σιγά σιγά με αρκετή προσπάθεια ότι καταφέρνει ο καθένας είναι ένα κέρδος προς τη σωστή κατεύθυνση.
γι αυτό και γω προσπαθώ να δώσω την ιδέα της ποδηλασίας στο συνάνθρωπό μου με ευγένεια, με καλή πίστη και με επιχειρήματα χωρίς χαρακτηρισμούς και ακρότητες....γιατί ξέρω τί αντίδραση θα ξεσηκώσω όταν το μυαλό είναι απαίδευτο.......είτε λόγω έλλειψης παιδείας είτε γιατί έτσι συνήθισε χρόνια να σκέφτεται.

ειμαι αναμεσα σε cube - specialized τι να παρω??

προτιμότερο το cube. πιο value for money. το specialized είναι περισσότερο όνομα και marketing. :)

γιατι οι ποδηλατες δε σταματανε στα κοκκινα και δε φορανε καρανος?????
δεν ισχυει ο Κ.Ο.Κ γι αυτουσ

γιατι βλεπω καθημερινα ποδηλατες που κανουν τα παραπανω

πλέον ισχύει κανονικά και μπορεί άνετα η τροχαία να σταματήσει ποδηλάτη και να πάρει τα στοιχεία του και να βεβαιώση παράβαση.

Aν ήταν 10 ποδήλατα φίλτατε δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα με την κυκλοφορία.Κια 50 να ήταν πάλι δεν υπήρχε πρόβλημα.....αλλα δεν έβγαλα φωτογραφία να δείς τι γινόταν μποστά από ποδήλατα και πίσω από ακινητοποιημένα σχεδόν αυτοκίνητα για να καταλάβεις το πόσο δίκοι έιχαν όλοι όσοι ειναι εξαγριωμένοι με αυτή την μόδα,μαζί και εγώ.

Ποδήλατο κάνω και εγώ με 2-3-10 φίλους και πάω σε άλση,δάσος και μέρη που δεν ενοχλούμε.Αυτό που γίνεται με τους free ότι να΄ναι είναι τραγικό να θεωρείται βόλτα χαλαρή με χιλιάδες άτομα και ανεπίτρεπτό που έχουν την άδεια να το κάνουν αυτό.

ξέρω πολύ καλά την εικόνα γιατί σου εξηγώ οτι είμαι από εκείνους που προσπαθούν να συντονίσουν αυτό που λέγεται freeday. μπορεί και να έχουμε μιλήσει κιόλας σε κάποια βόλτα και να μην το ξέρεις :)

το ποδήλατο είναι μέσο μετακίνησης. το freeday είναι μια κίνηση που προωθεί την αγάπη για το ποδήλατο και ειδικότερα την ανάγκη για χρηση του ποδηλάτου στην πόλη που έχει γίνει ρημαδιό και σε λίγο δε θα χωράμε να περπατήσουμε από τα τόσα αυτοκίνητα.

nikolas1709
17/06/2012, 19:53
πιστευω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο ποδηλατων γραφει το Κ.Ο.Κ στα παλια τουσ γραναζια δε νομιζω να υπαρχουν ποδηλατες που να διαβασαν ποτε το κ.ο.κ περι ποδηλατων
οποτε πριν βγαλουμε τα ποδηλατα λαδι να παραδεχτουμε καποια πραγματα
καταδικαζω τουσ μοτοσυκλετιστες τυπου φανελακι και παντοφλα διχαλο οπωσ και τουσ ποδηλατες που νομιζουν οτι ο δρομος τουσ ανηκει

ψηνομαι για το cube analog 29

GIXXERAKIAS
17/06/2012, 20:00
ξέρω πολύ καλά την εικόνα γιατί σου εξηγώ οτι είμαι από εκείνους που προσπαθούν να συντονίσουν αυτό που λέγεται freeday. μπορεί και να έχουμε μιλήσει κιόλας σε κάποια βόλτα και να μην το ξέρεις :)

το ποδήλατο είναι μέσο μετακίνησης. το freeday είναι μια κίνηση που προωθεί την αγάπη για το ποδήλατο και ειδικότερα την ανάγκη για χρηση του ποδηλάτου στην πόλη που έχει γίνει ρημαδιό και σε λίγο δε θα χωράμε να περπατήσουμε από τα τόσα αυτοκίνητα.

Σιγουρα δεν έχουμε μιλήσει γιατί δεν έχω έρθει (και ούτε πρόκειται ποτέ) σε τέτοιου είδους προώθησης του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης.

Όταν κάνεις κάτι τέτοιο σε μία ηδη πηγμένη από κίνηση λεωφόρο τότε κάνεις τα πράγματα τραγικά για οδηγούς που μπορεί να βιάζονται να πάνε κάπου (πχ έγω που είχα αργήσει να πάω σε σημαντικό ραντεβού).Πραγματικά απορώ πού το βρίσκεις το ότι με αυτήν την κίνηση προωθέις τον κόσμο να έρθει μαζί σου με το ποδήλατο και αντί γι'αυτό να ακούς Χριστούς και Παναγίες γιατί κλέινεις δρόμους κύριους για κυκλοφορία και όχι στενάκια.Ότι και να πείς έισαι λαθός.....δεν ξέρω ποιός ειναι ο σωστός τρόπος να προωθήσεις το ποδήλατο σαν μέσο μετακίνησης,ξέρω όμως ότι ο τωρινός τρόπος είναι ο λάθος.;)

nikolas1709
17/06/2012, 20:03
Ετυχα και εγω σε μερικα freeday και απο τα πολλα που δεν μου αρεσαν ηταν αυτο ακριβως που συζηταμε. Ρωτησα λοιπον καποιους απο τους διοργανωτες και η απαντηση στην ερωτηση γιατι δεν αφηνουμε μια λωριδα οπως λεει ο κανονισμος ειναι γιατι ειναι επικινδυνο. Καποιες φορες που αφηναν σε κεντιρκους δρομους τα αμαξια πηγαιναν πολυ γρηγορα διπλα απο τους ποδηλατες. Ενας να λοξοδρομισει λιγο ή να φαει τουμπα προς τα αριστερα θα γινοταν σοβαρο ατυχημα. Αν υπηρχε και λιγη βοηθεια απο τους οδηγους των αυτοκινητων και πηγαιναν σιγα σιγα ισως να ηταν εφικτο. Πραγματικα ειναι πολυ προκλητικο και παρανομο(διορθωστε με αν ειμαι λαθος) να κλεινεις παρασκευη βραδυ πχ στις 11.30 το βραδυ την πειραιως, την συγκρου, την μεσογειων...

Αρχικό μήνυμα απο makjr

Οι κανονισμοί του freeday αναφέρουν πως αφήνουμε τουλάχιστον μια λωρίδα για τα λοιπά οχήματα (κανονισμος 5). Εξ' αιτίας του μπλοκαρίσματος που προκαλείται απο την κατάληψη όλων των λωρίδων είχα χάσει πτήση το καλοκαίρι (όταν είχαν προγραμματίσει βόλτα απο Βάρης- Κορωπίου, χωρίς να αφήνουν τη μία λωρίδα ελεύθερη. Δεν είμαι εναντίων του freeday, ίσα ίσα, αρκεί όμως να τηρούνται κάποιοι στοιχειώδεις κανονισμοί (γι αυτό και υπάρχουν). Ποδηλάτης είμαι και εγώ και θεωρώ πως είναι δικαίωμα κάθε ποδηλάτη να κυκλοφορεί στους δρόμους αρκεί όμως να μην αφαιρεί αυτό το δικαίωμα απο οποιονδήποτε άλλο, είτε αυτός ο άλλος είναι πεζός είτε ποδηλάτης είτε οδηγός αυτοκινήτου/ποδηλάτου.

απο ποδηλατικο forum http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?20096-Freeday-2010-11/page45

sniper
17/06/2012, 20:06
H τραγική αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των ποδηλατάδων είναι κουτάκηδες ή κυρίες που λόγω της μόδας την είδαν ποδηλάτες. Υπάρχουν κι οι υπόλοιποι με τα σκυλιά.

Το επίσης τραγικό είναι ότι απαιτούν οι ποδηλάτες σεβασμό όταν συμπεριφέρονται ανάλογα με τους ταρίφες (οι βασιλιάδες της ασφάλτου).

Όπως και στα υπόλοιπα, στο μπανανιστάν, ο καθένας κάνει ότι θέλει.

Τα φρηνταυ, φρηράιντ κλπ καλό θα ήταν να γίνονται ώρες και ημέρες που δεν πάει ή γυρίζει κόσμος από τις δουλειές του.

Συνιστώ ψυχραιμία, γιατί εγώ δεν είμαι.

George_Sp
17/06/2012, 20:07
Έτσι. Το ίδιο δυσφημεί τους σωστούς, καθημερινούς (και όχι trendy ευκαιριακούς) ποδηλάτες, η life style λογική ορισμένων.

Σιγουρα δεν έχουμε μιλήσει γιατί δεν έχω έρθει (και ούτε πρόκειται ποτέ) σε τέτοιου είδους προώθησης του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης.

Όταν κάνεις κάτι τέτοιο σε μία ηδη πηγμένη από κίνηση λεωφόρο τότε κάνεις τα πράγματα τραγικά για οδηγούς που μπορεί να βιάζονται να πάνε κάπου (πχ έγω που είχα αργήσει να πάω σε σημαντικό ραντεβού).Πραγματικά απορώ πού το βρίσκεις το ότι με αυτήν την κίνηση προωθέις τον κόσμο να έρθει μαζί σου με το ποδήλατο και αντί γι'αυτό να ακούς Χριστούς και Παναγίες γιατί κλέινεις δρόμους κύριους για κυκλοφορία και όχι στενάκια.Ότι και να πείς έισαι λαθός.....δεν ξέρω ποιός ειναι ο σωστός τρόπος να προωθήσεις το ποδήλατο σαν μέσο μετακίνησης,ξέρω όμως ότι ο τωρινός τρόπος είναι ο λάθος.;)

Την απάντησή μου την παίρνω αναλογικά....από το πόσοι μας επιδοκιμάζουν, μας χειροκροτούν και πόσοι ακολουθούν το freeday κάθε επόμενη Παρασκευή σε σχέση με όσους μας αποδοκιμάζουν, μας βρίζουν και μας ρίχνουν χριστοπαναγίες.
Σε πληροφορώ λοιπόν οτι η πλειοψηφία του κόσμου εγκρίνει την κίνηση αυτή. Και στο ξαναλέω.....με βάση τις συνθήκες που επικρατούν κάνουμε ότι είναι εφικτό για να προωθηθεί η ιδέα της μετακίνησης στην πόλη με το ποδήλατο. Εφόσον το κίνημα των ποδηλατών μεγαλώνει και ο πολύς κόσμος επικροτεί την κίνηση, θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε.

για να γυρίσει ο τροχός θέλει δουλειά (και πόνο) πολύ.
σκέψου αν πιάσει τόπο η κίνηση οτι την επόμενη φορά ίσως να μη χρειαστεί να βιαστείς για να φτάσεις κάπου....γιατί η κατάσταση στο δρόμο θα είναι πολύ καλύτερη. και μεις το ίδιο θέλουμε.

με το να κλείνεται ο καθένας στο καβούκι του και να μην κάνει κάτι γι αυτό (όπως π.χ. καλή ώρα εσύ με τη μηχανή σου που απλά πετάς χριστοπαναγίες).....μια ζωή στο καβούκι του θα μείνει και θα εγκλωβίζεται κάθε μέρα και περισσότερο.

αυτά από μένα παιδιά. μη σας κουράσω άλλο γιατί νομίζω οτι απάντησα σε όλα σας τα ερωτήματα που προέκυψαν προς το παρόν :)

nikolas1709
17/06/2012, 20:12
το κανονα 3 του freeday μπορει να μου πει καποιος ποιοσ ειναι??

GIXXERAKIAS
17/06/2012, 20:23
Την απάντησή μου την παίρνω αναλογικά....από το πόσοι μας επιδοκιμάζουν, μας χειροκροτούν και πόσοι ακολουθούν το freeday κάθε επόμενη Παρασκευή σε σχέση με όσους μας αποδοκιμάζουν, μας βρίζουν και μας ρίχνουν χριστοπαναγίες.
Σε πληροφορώ λοιπόν οτι η πλειοψηφία του κόσμου εγκρίνει την κίνηση αυτή. Και στο ξαναλέω.....με βάση τις συνθήκες που επικρατούν κάνουμε ότι είναι εφικτό για να προωθηθεί η ιδέα της μετακίνησης στην πόλη με το ποδήλατο. Εφόσον το κίνημα των ποδηλατών μεγαλώνει και ο πολύς κόσμος επικροτεί την κίνηση, θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε.

για να γυρίσει ο τροχός θέλει δουλειά (και πόνο) πολύ.
σκέψου αν πιάσει τόπο η κίνηση οτι την επόμενη φορά ίσως να μη χρειαστεί να βιαστείς για να φτάσεις κάπου....γιατί η κατάσταση στο δρόμο θα είναι πολύ καλύτερη. και μεις το ίδιο θέλουμε.

με το να κλείνεται ο καθένας στο καβούκι του και να μην κάνει κάτι γι αυτό (όπως π.χ. καλή ώρα εσύ με τη μηχανή σου που απλά πετάς χριστοπαναγίες).....μια ζωή στο καβούκι του θα μείνει και θα εγκλωβίζεται κάθε μέρα και περισσότερο.

αυτά από μένα παιδιά. μη σας κουράσω άλλο γιατί νομίζω οτι απάντησα σε όλα σας τα ερωτήματα που προέκυψαν προς το παρόν :)

Μήπως σας χειροκροτούν λέγοντας μπράβο μλκές?Λεω εγώ τώρα....:rolleyes:

Και το άλλο με το καβούκι μου άρεσε...δηλαδή τώρα εσύ πιστεύεις ότι απελευθερώθηκες από το πνέυμα σου με το να καβαλάς ποδήλατο.Ρε μπάς και φουμάρετε τίποτα ωσάν χίππηδες πρίν από την βόλτα σας και νομίζετε ότι σας χειροκροτάνε κιόλας που κλείνετε τους δρόμους?:lol::lol::lol:

Και κάτι τελευταίο.....από όλους αυτούς που πάνε και προωθούν το ποδήλατο σαν μέσο μετακίνησης τις παρασκευές στο κέντρο τής Αθήνας,οι οποίοι είναι πάρα πολλοί,πόσους βλέπεις κάθε μέρα να πηγαίνουν στην δουλειά τους με το ποδήλατο?Γιατί εγώ δεν βλέπω κανέναν η έστω 5-10 μετρημένους στα δάχτυλα (και by the way τους χαίρομαι κιόλας).Οι υπόλοιποι κοιμούνται όλη μέρα ανακτώντας δυνάμεις για το κυκλοφοριακό κομφούζιο τις επόμενης παρασκευής?;)

George_Sp
17/06/2012, 20:23
H τραγική αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των ποδηλατάδων είναι κουτάκηδες ή κυρίες που λόγω της μόδας την είδαν ποδηλάτες. Υπάρχουν κι οι υπόλοιποι με τα σκυλιά.

Το επίσης τραγικό είναι ότι απαιτούν οι ποδηλάτες σεβασμό όταν συμπεριφέρονται ανάλογα με τους ταρίφες (οι βασιλιάδες της ασφάλτου).

Όπως και στα υπόλοιπα, στο μπανανιστάν, ο καθένας κάνει ότι θέλει.

Τα φρηνταυ, φρηράιντ κλπ καλό θα ήταν να γίνονται ώρες και ημέρες που δεν πάει ή γυρίζει κόσμος από τις δουλειές του.

Συνιστώ ψυχραιμία, γιατί εγώ δεν είμαι.

sniper έχεις άποψη εκ των έσω για την πλειοψηφία των ποδηλατών?
γιατί σε διαβεβαιώνω οτι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και σας προσκαλώ όποιον θέλει να έρθει μια βόλτα σε μια ποδηλατοβόλτα να δει ο ίδιος........στάνταρ θα βρείτε και μλκες, αγενέστατους, κάγκουρες, επικίνδυνους γενικότερα αλλά αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

το κανονα 3 του freeday μπορει να μου πει καποιος ποιοσ ειναι??

http://vimeo.com/24206906

nikolas1709
17/06/2012, 20:32
ακομα και στο βινετακι δε φορανε κρανη φωτα τα εχουν κλειστα αν εχουν.
και κλεινουν τουσ καθετουσ δρομουσ για να περασουν
πολυ ωραιο βιντεακι!!!!!!!!!!!!

ευτυχως που πατε συμφωνα με τον Κ.Ο.Κ

George_Sp
17/06/2012, 20:36
Μήπως σας χειροκροτούν λέγοντας μπράβο μλκές?Λεω εγώ τώρα....:rolleyes:

Και το άλλο με το καβούκι μου άρεσε...δηλαδή τώρα εσύ πιστεύεις ότι απελευθερώθηκες από το πνέυμα σου με το να καβαλάς ποδήλατο.Ρε μπάς και φουμάρετε τίποτα ωσάν χίππηδες πρίν από την βόλτα σας και νομίζετε ότι σας χειροκροτάνε κιόλας που κλείνετε τους δρόμους?:lol::lol::lol:

Και κάτι τελευταίο.....από όλους αυτούς που πάνε και προωθούν το ποδήλατο σαν μέσο μετακίνησης τις παρασκευές στο κέντρο τής Αθήνας,οι οποίοι είναι πάρα πολλοί,πόσους βλέπεις κάθε μέρα να πηγαίνουν στην δουλειά τους με το ποδήλατο?Γιατί εγώ δεν βλέπω κανέναν η έστω 5-10 μετρημένους στα δάχτυλα (και by the way τους χαίρομαι κιόλας).Οι υπόλοιποι κοιμούνται όλη μέρα ανακτώντας δυνάμεις για το κυκλοφοριακό κομφούζιο τις επόμενης παρασκευής?;)

λυπάμαι αν δεν ενστερνίζεσαι τα όσα λέω. αυτά που γράφω όμως είναι από πρώτο χέρι και επαφή face to face και με τις πλευρές εδώ και 3μιση χρόνια. ούτε από μακριά ούτε από όσα διαβάζω και εξιστορούνται άλλοι.

ναι θεωρώ οτι με το ποδήλατο το πνεύμα μου ελευθερώθηκε αρκετά. βρήκα την υγεία μου, έκανα καινούριες παρέες, είδα γωνιές της αθήνας που με το αμάξι ούτε καν που πρόσεχα οτι υπάρχουν, και μου ρχεται και οικονομικότερα η διασκέδασή μου μιας και δεν έχω πλέον τα χρήματα να γυρνάω τα μπαρ και τα κλαμπ και να σπρώχνομαι σα το ζώο ανάμεσα στους διαδρόμους και τα τραπέζια και να αναπνέω όλο το ντουμάνι ελέω χαλασμένων ή κλειστών για οικονομία κλιματιστικών.

και ναι...θα δεις 5-10 και όχι τα νούμερα που αναφέρω γιατί αρκετοί χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ (μιας και η οδήγηση στην Αθήνα έξω από τις δικλείδες ασφαλείας που φτιάχνει μια οργανωμένη βόλτα) είναι επικίνδυνη για τους περισσότερους. μετά από πολύ κόπο καταφέραμε να βάζουμε τα ποδήλατα στα ΜΜΜ.

πάντως με βάση όσα μου γράφεις δε περιμένω να έχουμε να ανταλλάξουμε άλλες κουβέντες σε υγιές επίπεδο μετά από όσα είδαμε και προφανώς δε βρίσκουμε ούτε ένα κοινό σημείο επαφής.

συνέχισε να πράττεις όπως νομίζεις. απλά πρόσεχε με τις χριστοπαναγίες γιατί εγώ είμαι από αυτούς που μιλώ ήρεμα και δε μπλέκομαι σε φασαρία.......υπάρχουν όμως άλλοι ποδηλάτες (του κακού παραδείγματος) που αν τύχει και μπλοκαριστείς και σου τσαμπουκαλευτούν δε θα προλάβεις να κάνεις και πολλά.......
μη το θεωρήσεις απειλή......για το καλό σου το λέω.....η συσπείρωση γύρω από μια ομάδα/όχλο/ κίνηση δίνει έξτρα κίνητρο αντίδρασης και οι φάπες που θα ρίξεις θα είναι πολύ λιγότερες από όσες θα αρπάξεις αν πέσει κόσμος επάνω σου.
έχει γίνει και φυσικά το θεωρώ κατάπτυστο......από την άλλη προσέχουμε για να έχουμε. δεν απέχει καθόλου ως περίπτωση από μια λογομαχία 2 ΙΧίδων στην Αχαρνών για ένα φανάρι που ο ένας τράβηξε όπλο και τον άφησε στον τόπο πριν 1μιση χρόνο....ούτε απέχει από το θάνατο ενός γνωστού από φορτηγό έπειτα από λογομαχία στο προηγούμενο φανάρι που του κλεισε το δρόμο.....όταν τον ξαναπέτυχε τον πήρε παραμάζωμα.

ψυχραιμία λοιπόν......
η βία είτε λεκτική είτε με χειροδικία δεν είναι λύση.....χειρότερα τα κάνει.

ακομα και στο βινετακι δε φορανε κρανη φωτα τα εχουν κλειστα αν εχουν.
και κλεινουν τουσ καθετουσ δρομουσ για να περασουν
πολυ ωραιο βιντεακι!!!!!!!!!!!!

ευτυχως που πατε συμφωνα με τον Κ.Ο.Κ

ο ποδηλατικός ΚΟΚ άρχισε να δημιουργείται και να εφαρμόζεται πολύ πρόσφατα. μην κοιτάς όμως το δέντρο και χάνεις το δάσος. σε κανένα σημείο δεν είπα οτι είμαστε τέλειοι.
η κουβέντα που κάνω απλά σας δίνει μια άλλη οπτική γωνία υγιούς σκέψης που μπορούμε όλοι να συνυπάρξουμε...σιγά σιγά με μικρά βήματα προς τα εμπρός.
αν δε σας νοιάζει η πρόοδος και η αρμονική συμβίωση με τον συνάνθρωπό σας και τη διαφορετικότητά του.....να πατήσω κάπου εδώ το κουμπάκι off :)

nikolas1709
17/06/2012, 20:39
TO δικαιωμα να κλεινετε καθετουσ δρομουσ για να περνατε ποιοσ σασ το εδωσε???

για να ξεκινησουμε ολοι να κανουμε το ιδιο να δουμε τι θα γινει
εκτος απο τα freeday που ειναι για ποδηλατες
υπαρχουν εκδρομες club μηχανων, αυτοκινητων που μαζευοντε παρα πολλοι μηπως να ξεκινησουν να κανουν το ιδιο

sniper
17/06/2012, 20:40
sniper έχεις άποψη εκ των έσω για την πλειοψηφία των ποδηλατών?
γιατί σε διαβεβαιώνω οτι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και σας προσκαλώ όποιον θέλει να έρθει μια βόλτα σε μια ποδηλατοβόλτα να δει ο ίδιος........στάνταρ θα βρείτε και μλκες, αγενέστατους, κάγκουρες, επικίνδυνους γενικότερα αλλά αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

http://vimeo.com/24206906

Εκ των μέσω δεν θα είχα άποψη αλλά γνώση. Αλλά ευτυχώς δεν είμαι μέρος αυτού του εκτρώματος που λέγεται φρηντέυ που αντικειμενικός του σκοπός είναι η επίδειξη του ποδηλάτου μας και να πηδήξουμε.

Σόρρυ αλλά μετά από ΠΟΛΛΕΣ φορές Παρασκευή μποτιλιαρισμένος πάνω στη μηχανή μου λόγω της εκδρομής σας έχω άποψη από αυτό που βλέπω. Κι αυτό που βλέπω είναι ένα τσούρμο από μ@λάκες και μ@λακισμένες που το μόνο που κάνουν είναι να χασκογελάνε (στην καλύτερη γιατί κάτι ατάκες που πετάγονται από τους ποδηλάτες είναι για πολλές μπουνιές) στους ταλαίπωρους που περιμένουν σαν τους μ@λάκες να περάσει ο συρφετός.

Α, ναι.. πιθανότητα καβάλαγα ποδήλατο πριν γενηθείς κι έχω και ποδήλατο..

Cpt. Haddock
17/06/2012, 20:41

Η κοινη λογικη της ασφαλειας

γιατι οταν παμε εκδρομες με τισ μηχανεσ με το forum na κανουμε το ιδο

Εχουμε περάσει ποτέ 1000 μηχανες και δεν το θυμάμαι?

(άσε που σε ετήσιες το έχουμε ψιλοκάνει σε διασταυρώσεις)

[...] που αντικειμενικός του σκοπός είναι η επίδειξη του ποδηλάτου μας και να πηδήξουμε.[...]

Ποιός σου είπε κατι τετοιο ρε φιλε? :smokin:

George_Sp
17/06/2012, 20:41
γιατι οταν παμε εκδρομες με τισ μηχανεσ με το forum na κανουμε το ιδο

ο ΚΟΚ όπου αναφέρει ρητά οτι η οποιαδήποτε πομπή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ.....εφόσον η τροχαία διαθέτει για την πομπή μόνο ένα όχημα στην ουρά της....κάποιος εθελοντικά θα πρέπει να το κάνει σκεφτόμενος την ασφάλεια του συνποδηλάτη του.

Εκ των μέσω δεν θα είχα άποψη αλλά γνώση. Αλλά ευτυχώς δεν είμαι μέρος αυτού του εκτρώματος που λέγεται φρηντέυ που αντικειμενικός του σκοπός είναι η επίδειξη του ποδηλάτου μας και να πηδήξουμε.

Σόρρυ αλλά μετά από ΠΟΛΛΕΣ φορές Παρασκευή μποτιλιαρισμένος πάνω στη μηχανή μου λόγω της εκδρομής σας έχω άποψη από αυτό που βλέπω. Κι αυτό που βλέπω είναι ένα τσούρμο από μ@λάκες και μ@λακισμένες που το μόνο που κάνουν είναι να χασκογελάνε (στην καλύτερη γιατί κάτι ατάκες που πετάγονται από τους ποδηλάτες είναι για πολλές μπουνιές) στους ταλαίπωρους που περιμένουν σαν τους μ@λάκες να περάσει ο συρφετός.

σίγουρα το freeday δεν αποτελεί το ιδανικό για την προώθηση της ιδέας που περιέγραψα παραπάνω. και ως νέα τάση θα βρεθεί και ο επιδειξίας αλλά και ο μαμίκουλας.....άλλωστε εφόσον τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας δε μας νοιάζει πόσο ακριβό ποδήλατο έχει κάποιος ή αν έρχεται για να καμακώνει γκομενάκια. κίνηση που αποτελείται από ανθρώπους είναι και οι κοινωνικοποίηση περιλαμβάνει και το σεξ και την επίδειξη....ο καθένας χαρακτηρίζει τον εαυτό του και όχι το σύνολο του freeday.

σου εξήγησα και νωρίτερα οτι μλκες υπάρχουν παντού.....και εξυπνάκιδες....και ανώριμοι αλλά και ξεφτίλες που δε σέβονται τους υπόλοιπους οδηγούς........μην αρχίζω πάλι τα της έλλειψης παιδείας.

η ηλικία σου σε σχέση με τη δική μου δε σε κάνει ικανότερο ή σοφότερο. όπως αντίστοιχα λέτε και για τους χεράδες στις μηχανές....τα χρόνια δεν κάνουν τον οδηγό αλλά η συνεχή συλλογή εμπειριών.

πάντως μου κάνεις κακή εντύπωση που ως administrator βρίζεις τους συνποδηλάτες μου και προφανώς και μένα που ανήκω εκεί μέσα ως ένα τσούρμο μ@λ@κες άσχετα αν μπήκε με παπάκια.....
κανονικά θα έπρεπε να δίνεις το σωστό παράδειγμα πολιτισμένου διαλόγου. :)

taxydromos
17/06/2012, 20:43
μερικες φωτο απο το γκρουπ του freeday στο facebook..
261749

sniper
17/06/2012, 20:43
Η κοινη λογικη της ασφαλειας

Εχουμε περάσει ποτέ 1000 μηχανες και δεν το θυμάμαι?

(άσε που σε ετήσιες το έχουμε ψιλοκάνει σε διασταυρώσεις)

Ποιός σου είπε κατι τετοιο ρε φιλε? :smokin:

Tώρα θες να μ' εκνευρίσεις κι εσύ. Πότε κλείσαμε διασταύρωση για μισάωρο;

kordix
17/06/2012, 20:44
Α καλα....εγώ έριξα τις παναγίες στο σε είδα και αλλού βρέθηκε....carry on να γελάω θέλω με κάποια γραφόμενα που τους υποστηρίζουν κιόλας.:yuck:

Δηλαδή κάνανε μιά όμορφη ποδηλατάδα στο κέντρο της Αθήνας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ βράδυ 1000-2000 ποδήλάτες (όσοι ήταν τέλος πάντων,το σίγουρο ήταν ότι όσο έβλεπε το μάτι σου στην σταδίου έβλεπες ποδήλατα) που σκουντούφλαγαν ο ένας πάνω στον άλλον με 5 χιλ την ώρα και συνεχή σταμάτα-ξεκίνα.Τόσο καλα περνάνε όοοοολοι μαζί μπουλούκι.:moutza:

Και η πλάκα είναι ότι εφαγα τις χριστοπαναγίες σου στο σε είδα, ενώ ήταν η πρώτη φορά που πήγα στο freeday από περιέργια πιο πολύ. Τις χριστοπαναγίες και τις σχετικές χειρονομίες τις εχω συνηθίσει γιατί λόγω εντούρο, στο βουνό και στον δρόμο προς το βουνό μας βρίζουν πολλοί. Τώρα να με βρίζουν και με το ποδήλατο δεν το περίμενα. Πάντως προτιμώ τις χριστοπαναγίες του βουνού είναι πιο αγριες, πιο αυθεντικές και είναι βγαλμένες από στόματα οικολογικά, οσο να ναι εχει διαφορά. :)

Στο θέμα μας τώρα...
Επειδή ηταν η πρώτη φορά που εκανα τέτοια βόλτα δεν γνώριζα τι ακριβώς παίζει (δεν εχω φατσαμπουκ) και σε καμμία περίπτωση δεν περίμενα να δω τόσα ποδήλατα.

Η αλήθεια είναι ότι ενιωσα πολλές φορές άβολα επειδή εκλειναν - κλειναμε καλύτερα τους δρόμους στη διαδρομή που κάναμε και άκουσα μπόλικα βρυσίδια και από τους μπλοκαρισμένους οδηγούς αλλά και από τους ποδηλάτες που μάλιστα κάποιοι αντιδρούν ιδιαίτερα προκλητικά στους οδηγούς των ΙΧ και των δικύκλων. Δεν είναι και πολύ ευχάριστο αυτό και όντως δεν νομίζω να ξαναπάω γιατί φαντάστικα τον εαυτό μου στη θέση κάποιου που ενω βιάζεται να πάει κάπου (είτε λόγω ανάγκης είτε λόγω διασκέδασης δεν εχει σημασία), να τρώει στη μαμα ενα απίστευτο μποτιλιάρισμα και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μάλλον θα τα έπαιρνα και γω στην ανάλογη περίσταση.

Οπότε θα συνεχίσω να κάνω ποδήλατο κυρίως στο βουνό να βρίζω και κανα εντουρά :lol::lol::lol:ετσι για το καλό.

Cpt. Haddock
17/06/2012, 20:45

Προφανως όχι για μισαωρο γιατι δεν ειμαστε τόσοι. Διαβαζε τι γράφω (αλλα το νου σου στο πήδημα :p )

nikolas1709
17/06/2012, 20:45
οταν λες πομπη για ποσα οχηματα μιλας γιατι βλεπω καθε παρασκευη μικρες ομαδες ποδηλατων που κατευθυνοντε στο θησειο που ειναι το σημειο συνατησησ να κανουν το ιδιο

George_Sp
17/06/2012, 20:58

προφανώς και η μοτοσυκλέτα με το ρυθμό που κινείται και με τα νούμερα που πιάνει σε συμμετοχές εκδρομών δε μπορεί να κλείσει για μισή ώρα διασταύρωση....για τη δίτροχη πορεία σας όμως στο κέντρο της αθήνας μια χαρά κλείνουν όλοι οι δρόμοι περιμετρικά του κέντρου για πάνω από μισή ώρα.....μην συγκρίνεις λοιπόν ανόμοια πράγματα. :)

οταν λες πομπη για ποσα οχηματα μιλας γιατι βλεπω καθε παρασκευη μικρες ομαδες ποδηλατων που κατευθυνοντε στο θησειο που ειναι το σημειο συνατησησ να κανουν το ιδιο

οι μικρές ομάδες είναι προσυγκεντρώσεις ανά συνοικίες για να κατεβαίνουν ασφαλέστερα στην κεντρική συγκέντρωση.
υπάρχουν περίπου 7 βασικές προσυγκεντρώσεις και μετράνε από 20 έως 200 ποδήλατα. οι υπόλοιποι έρχονται με μικρότερα παρεάκια ή με τον ηλεκτρικό και το μετρό.

nikolas1709
17/06/2012, 21:13
θελω να δω τι 8α γινει οταν συναντηθουν 2 διαφορετικες πομπες ποδηλατων και θα θελει ο ενασ να κλεισει το δρομο του αλλου
:lol::cry:

George_Sp
17/06/2012, 21:20
θελω να δω τι 8α γινει οταν συναντηθουν 2 διαφορετικες πομπες ποδηλατων και θα θελει ο ενασ να κλεισει το δρομο του αλλου
:lol::cry:

έχει συμβεί και οι λιγότεροι ενσωματώνονται στους περισσότερους και βολτάρουμε ως μια μεγαλύτερη παρέα :D

nikolas1709
17/06/2012, 21:27
διαβαζοντας σε ποδηλατικα forum χαρηκα οταν πολλοι αναρωτηθηκαν τι γινετε οταν εμπλακουν σε ατυχημα και φταινε και χαρηκα ακομα πιο πολυ οταν καποιοι απο αυτουσ εχουν ασφαλιστει για τετοιεσ ζημιεσ και απο οτι ειδα ειναι πολυ χαμηλο το ασφαλιστρο
http://www.podilates.gr/?q=node/5783
μακαρι να το εκανα ολοι αντι να κανουν τουσ κινεζους

McTalas
17/06/2012, 22:35
πωωωω...!!!
μιλαμε κουραστικα...
που την βρισκετε τοση ορεξη???

υγ. παντως μερικοι εχετε πολυ πλακα, συνεχιστε...! :lol:

buckley
17/06/2012, 23:12
Μερικά παληκάρια από δω μέσα μαζί σ' αυτά και εγώ ανακαλύψαμε το ποδήλατο την δεκαετία του 60 όταν τα ποδήλατα είχαν πινακίδες και υποχρεώσεις.Από την δεκαετία του 70 φυσικά έγινε το μέσο μας (και όχι η πλάκα ή το εναλλακτικό μας στυλάκι ή η μόδα κλπ) και ο αληθινός προθάλαμος για τα μηχανάκια που θα ακολουθούσαν.Πολλοί μετά τα μηχανάκια το παράτησαν άλλοι πάλι όχι.Διάβασα αρκετά εδώ μέσα ακόμα και για χίπηδες με σφυρίχτρες (αυτό ειδικά ας μη το σχολιάσω).Το θέμα είναι σχετικά απλό.Η γραμμή που διακρινεί τα όρια της ελευθερίας του ενός ατόμου από το άλλο καταπατείται καθημερινά και δυστυχώς πολύ ευκολότερα όταν κάποιος είναι οχυρωμένος μέσα στη μάζα.Όποιος σ' αυτή εδώ την χώρα σέβεται σέβεται είτε είναι πεζός με ποδήλατο με μηχανάκι με αυτοκίνητο κλπ.Το να γνωρίζεις ότι δημιουργείς πρόβλημα επιλέγοντας ας πουμε νυχτερινό ποδηλατικό sight-seeing στο κέντρο και να μην σε νοιάζει (επειδή στην Ελλάδα αυτό φοριέται πολύ) σας αφήνω να το χαρακτηρίσετε μόνοι σας.Εγώ πάλι θα συνεχίσω να επιλέγω τις διαδρομές μου με διαφορετικά κριτήρια και ποτέ προκαλώντας.Καληνύχτα και καλές βόλτες.

GIXXERAKIAS
17/06/2012, 23:34

Αυτα ακριβώς Νίκο....συμφωνούμε σε κάτι επιτέλους.

GIXXERAKIAS
17/06/2012, 23:43
Και η πλάκα είναι ότι εφαγα τις χριστοπαναγίες σου στο σε είδα, ενώ ήταν η πρώτη φορά που πήγα στο freeday από περιέργια πιο πολύ. Τις χριστοπαναγίες και τις σχετικές χειρονομίες τις εχω συνηθίσει γιατί λόγω εντούρο, στο βουνό και στον δρόμο προς το βουνό μας βρίζουν πολλοί. Τώρα να με βρίζουν και με το ποδήλατο δεν το περίμενα. Πάντως προτιμώ τις χριστοπαναγίες του βουνού είναι πιο αγριες, πιο αυθεντικές και είναι βγαλμένες από στόματα οικολογικά, οσο να ναι εχει διαφορά. :)

Στο θέμα μας τώρα...
Επειδή ηταν η πρώτη φορά που εκανα τέτοια βόλτα δεν γνώριζα τι ακριβώς παίζει (δεν εχω φατσαμπουκ) και σε καμμία περίπτωση δεν περίμενα να δω τόσα ποδήλατα.

Η αλήθεια είναι ότι ενιωσα πολλές φορές άβολα επειδή εκλειναν - κλειναμε καλύτερα τους δρόμους στη διαδρομή που κάναμε και άκουσα μπόλικα βρυσίδια και από τους μπλοκαρισμένους οδηγούς αλλά και από τους ποδηλάτες που μάλιστα κάποιοι αντιδρούν ιδιαίτερα προκλητικά στους οδηγούς των ΙΧ και των δικύκλων. Δεν είναι και πολύ ευχάριστο αυτό και όντως δεν νομίζω να ξαναπάω γιατί φαντάστικα τον εαυτό μου στη θέση κάποιου που ενω βιάζεται να πάει κάπου (είτε λόγω ανάγκης είτε λόγω διασκέδασης δεν εχει σημασία), να τρώει στη μαμα ενα απίστευτο μποτιλιάρισμα και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μάλλον θα τα έπαιρνα και γω στην ανάλογη περίσταση.

Οπότε θα συνεχίσω να κάνω ποδήλατο κυρίως στο βουνό να βρίζω και κανα εντουρά :lol::lol::lol:ετσι για το καλό.
Κώστα οι τελευταίες σου λέξεις περί"θα τα έπαιρνα και εγώ σε ανάλογη περιπτωση"μου αρκούν γιατί ειδες ότι τελικά συμφωνούμε.

Πραγματικά απορώ ακόμα που επιμένει ο George ότι αυτό που κάνουν είναι σωστό.Και για να του απαντήσω, το ότι θα τους βρίσω δεν σημαίνει ότι θα πιαστώ και στα χέρια μαζί τους.Ας μς φθάσουν πρώτα τραβώντας πετάλι και μετά βλεπουμε.;)

Όπως είπε και ο buckley και εγώ θά συνεχίσω να κάνω ποδήλατο αλλά χωρίς να ενοχλώ, όπως και έκανα πολύ πριν από κάποιους που την έχουν δει επαναστάτες που οταν καβαλάνε το ποδήλατο νομίζουν ότι είναι ο μελ γκιμπσον φωνάζοντας φριντομ.:Ρ

George_Sp
17/06/2012, 23:48
αν σας ενοχλεί ο καθένας που διαμαρτύρεται για κάτι (είτε διεκδικεί ποδηλατόδρομο στη πόλη του είτε διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας, είτε γενικά ένα καλύτερο επίπεδο ζωής) και η απάντησή σας είναι η μοιρολατρική και ουδέτερη στάση.....να μην ενοχλεί κανείς κανέναν......τόσο οι κοινωνίες θα περνάνε κρίση ηττοπάθειας και δε θα διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον.

είτε σταμάτησε να βράζει το αίμα σας λοιπόν είτε ξεχάσατε τί σημαίνει προσπαθώ για κάτι καλύτερο μέσα από δημιουργική κίνηση και δυναμική πρωτοβουλία.

σε κάθε περίπτωση συμφωνούμε στο οτι η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου......με μια συμπλήρωση...για να συνεχίσει να υπάρχει ελευθερία θα πρέπει και μεις να είμαστε πιο ενεργοί :)

EVI
18/06/2012, 00:05

2)σκοπίμως παρακώλυση συγκοινωνιών? μα τι λες? οι άνθρωποι αυτοί έρχονται για να δουν την μίζερη αθήνα με άλλο μάτι. Να αθληθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να διώξουν το άγχος που δημιουργείται όλη τη βδομάδα....γιατί ΝΑΙ το ποδήλατο με παρέα είναι ΚΑΙ αγχολυτικό.

δεν διαβασα παρα μονο την πρωτη σελιδα.

Χαιρωμε που ξε-ανγχωνεστε εσεις και γ##@τε τα δικας μας τα νευρα

Εχω πετυχει παραλιακη απο το φαληρο και μετα ποδηλατες να εχουν κλεισει ολες τις λωριδες και να κανουν κωλοδαχτυλα σε εμας πισω...

Εγω που πηγα σιγα σιγα με μια μηχανη που εβραζε στον τελευταιο και του ειπα <<ρε παιδια αφηστε μας μια λωριδα>> μου ειπε κατι γαλλικα για τη μανα μου ... και οι 2 - 3 μπροστα του... καταληξαμε να παιζουμε μπουνιες και να μας χωριζουν οι μπατσοι πισω μας.

Ειναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ το θεμα με τα ποδηλατα ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΛΟΓΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΛΔ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΥΓΙΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

δεχωμε θυελλα αντιδρασεων απο δω και περα και δε με νοιαζε και καθολου. Ξερω ΞΕΡΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ! ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΥΝΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΩΧΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥΣ.

προφανως το μεγαλυτερο μου προβλημα δεν ειναι μερικοι σκαρτοι ποδηλατες ελεος εχω σοβαροτερα προβληματα απο αυτο . Αλλα να ακουγετε και η αντιθετη αποψη που και που...

:wave2:

George_Sp
18/06/2012, 00:16
προσωπικά λυπάμαι για τέτοια περιστατικά και σας ζητώ συγγνώμη. όπως ζητώ συγγνώμη και σε αντίστοιχα περιστατικά γίνονται μπροστά μου και φροντίζω να διώχνω τον καραγκιόζη ποδηλάτη από το σημείο της έντασης.

να σας ξεδιαλύνω όμως το εξής.....το freeday δεν είναι κάτι το επίσημο ούτε όσοι βοηθούν στην οργάνωση της βόλτας (όπως εγώ) είναι επίσημοι εκπρόσωποί της ή αμοίβονται.

όλα γίνονται εθελοντικά και προσπαθούμε για το καλύτερο.
όταν είμαστε 20νοματαίοι για να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και να αποφεύγονται τα προβλήματα και έχουμε να κοντρολάρουμε ένα πλήθος 2-3 χιλιάδων προφανώς και η αποτελεσματικότητα δεν αγγίζει την τελειότητα.
και η ανοιχτή αριστερή λωρίδα θα κλείσει από τους ανυπόμονους ποδηλάτες που θέλουν να βγαίνουν αριστερά για να προσπερνάνε αλλά και συμπεριφορές όπως αυτή που περιγράφεις θα υπάρξει.
διαβάστε προσεκτικά τα ήδη πάρα πολλά που έχω γράψει και θα δείτε οτι αυτά τα αρνητικά που καταλογίζετε τα έχω δεχθεί οτι ισχύουν....αποτελούν όμως την εξαίρεση στον κανόνα και προσπαθούμε ειλικρινά και με πολύ υπομονή να ενημερώνουμε τον κόσμο και να τον παροτρύνουμε να βοηθάει και να συνεισφέρει στην ομαλότητα του γεγονότος.

διάβασε λοιπόν σε παρακαλώ όλες τις σελίδες γιατί προφανώς το ζήτημα σε αφορά και δεν είναι σωστό να επαναληφθώ και να γίνω κουραστικός για όσους τα διάβασαν ολοκληρωμένα.

Καληνύχτα σας :)

skylaros
18/06/2012, 02:02
επειδή κάποιο είναι γραφικοί να πρσθέσω πως και ποδήλατο κάνω όταν έχω πλέον κέφια καμιά κατάβαση γιατί δε το σηκώνω πλέον ούτε σε ευθεία αλλά και πολλοί φίλοι μου και δικοί μου άνθρωποι έχουν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης τους ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ KAI OXI + ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΟΧΗΜΑ, ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΠΗΓΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ. έλα καπετάνιε παραδέξου πως για κάτι τέτοια πηγαίνεις http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=19434&cid=2 όσο για οδηγική παιδεία τι να πω μπορεί και να μην έχω, το σίγουρο είναι πως έχω αλλά πράγματα γιατί είμαι και ninja(όχι το μηχανάκι) εσύ όπως λες έχεις την σφυρίχτρα σου :p

ps1: κάνω και ελεύθερο είμαι αρκετά σφυρίχτρας για την παρέα?

ps2: η λέξη στα κομμάτια σας πείραξε ή η σφυρίχτρα και ο χιπισμός ?

ps3: με ότι όχημα και να τρακάρω ΧΕΣΤΗΚΑ για τη ζημιά(δεν είμαι πλούσιος πεινάλας είμαι αλλά ΧΕΣΤΗΚΑ να πηγαίνω και με το λεωφορείο), θα νοιαστώ μη πάθει κάποιος το παραμικρό (άνθρωπος ή ζώο, έχω πληρώσει μόνος μου τη ζημιά σε αυτοκίνητο 2 μηνών από μηχανάκι που μεθυσμένος διέσχισε κάθετα την παραλιακή μέσα από τα παρτέρια και μάλιστα του πλήρωσα και την ασφάλεια του γιατί την επομένη θα τον κυνηγούσαν, έχω ρίξει σε διάζωμα ευτυχώς με λίγα για να μη χτυπήσω σκυλάκι που μετά του βρήκα και σπίτι έχω κάνει κηδείες σε 2 σπουργίτια που έπεσαν πάνω στο παρμπρίζ) και δε δέχομαι να αφήνεται μομφή για την ποιότητα μου ως άνθρωπος από τον κάθε αντεροσκονίδη από μια ίσως ατυχή φράση μου σε κάποιο forum(φράση που τη λέω συχνά και δε νομίζω να είναι και τόσο άσχημη)
ps4: evi είσαι και εσύ ninja? :ppp

αυτά ευγενικά και χωρίς να θέλω να αντιπαρατεθώ :*

fkol k4
18/06/2012, 08:35
προσωπικά λυπάμαι για τέτοια περιστατικά και σας ζητώ συγγνώμη. όπως ζητώ συγγνώμη και σε αντίστοιχα περιστατικά γίνονται μπροστά μου και φροντίζω να διώχνω τον καραγκιόζη ποδηλάτη από το σημείο της έντασης.

να σας ξεδιαλύνω όμως το εξής.....το freeday δεν είναι κάτι το επίσημο ούτε όσοι βοηθούν στην οργάνωση της βόλτας (όπως εγώ) είναι επίσημοι εκπρόσωποί της ή αμοίβονται.

όταν είμαστε 20νοματαίοι για να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και να αποφεύγονται τα προβλήματα και έχουμε να κοντρολάρουμε ένα πλήθος 2-3 χιλιάδων προφανώς και η αποτελεσματικότητα δεν αγγίζει την τελειότητα.
και η ανοιχτή αριστερή λωρίδα θα κλείσει από τους ανυπόμονους ποδηλάτες που θέλουν να βγαίνουν αριστερά για να προσπερνάνε αλλά και συμπεριφορές όπως αυτή που περιγράφεις θα υπάρξει.
διαβάστε προσεκτικά τα ήδη πάρα πολλά που έχω γράψει και θα δείτε οτι αυτά τα αρνητικά που καταλογίζετε τα έχω δεχθεί οτι ισχύουν....αποτελούν όμως την εξαίρεση στον κανόνα και προσπαθούμε ειλικρινά και με πολύ υπομονή να ενημερώνουμε τον κόσμο και να τον παροτρύνουμε να βοηθάει και να συνεισφέρει στην ομαλότητα του γεγονότος.

διάβασε λοιπόν σε παρακαλώ όλες τις σελίδες γιατί προφανώς το ζήτημα σε αφορά και δεν είναι σωστό να επαναληφθώ και να γίνω κουραστικός για όσους τα διάβασαν ολοκληρωμένα.

Φίλε George_Sp, ελπίζω να καταλαβαίνεις πως δεν αφορά προσωπική αντιπαράθεση το thread.
Φυσικά και όλα όσα λες περί της διοργάνωσης της βόλτας ισχύουν.
Φυσικά και 20 άτομα δεν είναι δυνατόν να ελέγξουν ένα πλήθος 3000 ποδηλατών.

Πολλοί από εμάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο και από διαφορετικά πόστα ο καθένας, γνωρίζουν τι σημαίνει εθελοντισμός.
Για παράδειγμα, εγώ είμαι εθελοντής στην ομάδα που κάνει μεταφράσεις και εγκρίσεις/διορθώσεις μεταφραστικών μηνυμάτων για το Ubuntu Linux.
Ναι, είμαστε μικρή ομάδα (31 άτομα) για πολύ κόσμο (9500 χρήστες έχει μόνο το forum μας).
Ναι, υπάρχει αρκετό έργο και πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε. Αν όμως αρχίσω να μεταφράζω μηνύματα από το Google translate και να τα περνάω χύμα μέσα γιατί είναι πιο γρήγορο και βγάζει περισσότερη δουλειά, τότε και τη μεταφραστική ομάδα θα σιχτιρίσει ο κόσμος και απλά δεν θα χρησιμοποιεί το Ελληνικό περιβάλλον. Και θα έχει και απόλυτο δίκιο.

Αυτό που θέλω να πω, είναι μήπως κι εσείς αναλαμβάνετε (ως εθελοντές διοργανωτές εννοώ) περισσότερα από όσα μπορείτε να κάνετε σωστά;

- Έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα πρέπει να θεσπίσετε μια υποχρεωτική αναλογία διοργανωτών-συμμετεχόντων και πως αν αυτή δεν «βγαίνει», είτε να αναγκάζονται κάποιοι να μετέχουν ως διοργανωτές, είτε να μειώσετε τις συμμετοχές; Πρέπει κι εσείς να δώσετε στους άλλους να καταλάβουν πως αν θέλουν να διασφαλίσουν το δικαίωμα να κάνουν το χόμπυ τους, θα πρέπει να δουλέψουν και λίγο, όπως δουλεύεις κι εσύ. Δεν μπορείς μόνο να ζητάς, πρέπει και να δίνεις κάπου κάπου.
- Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο σε κάποιες περιπτώσεις να διευκολύνετε κι εσείς την κατάσταση ακόμα και αν δεν είσαστε υποχρεωμένοι; Εννοώ ναι, η πομπή δεν διακόπτεται, αλλά πόσο κακό είναι ανά 500-600 (βάλε εσύ έναν αριθμό, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί) άτομα, να σταματάτε σε ένα φανάρι ώστε ο κόσμος να περιμένει σταματημένος 10-15 λεπτά και όχι 40; Δεν θεωρείς πως με μια τέτοια κίνηση θα κερδίσετε περισσότερο τον κόσμο;
- Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο όταν πίσω σας σε δρόμο που δεν υπάρχει διαφυγή μαζεύονται πάνω από 100 αυτοκίνητα-μηχανές, να κάνετε ένα διάλειμμα και να τους οδηγείτε να περάσουν ή απλά να αφήνετε ένα κομμάτι στο δρόμο να περάσουν και να το κλείνετε μετά ξανά; Εδώ τρακάρισμα γίνεται και ένας περαστικός φτάνει να ρυθμίσει την κυκλοφορία μόνος του (το έχω κάνει), έτσι κι αλλιώς σε τέτοιες συνθήκες κανείς δεν μπορεί να τρέξει και να γίνει επικίνδυνος, δεν νομίζω να είναι και τόσο δύσκολο.

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο, δεν είναι το ότι κάποιος αργεί λίγο παραπάνω, είναι το ότι έτσι που έχουν τα πράγματα, δεν βλέπει φως.
- Τι να το κάνω το να είσαστε καλά παιδιά αν εγώ εγκλωβιστώ εντελώς;

Ναι, κλείσε μου έναν δρόμο, αλλά άφησέ με να φύγω από κάπου αλλού.
Ναι, κόψε μου ένα-δύο-τρια φανάρια, αλλά άσε μου ένα να φεύγω που και που, δεν ξέρεις από τι καθυστερείς τον καθένα και πόσο σημαντικό είναι αυτό που θα χάσει.
Δείξε μια διάθεση «να τα βρούμε κάπου στη μέση», αν προβάλλεις συνεχώς λόγους ασφαλείας πηδώντας τον περίγυρο, τότε απλά κάποια στιγμή θα χάσεις και αυτό που έχεις τώρα (αυτό μην το πάρεις ως απειλή, αν για παράδειγμα η πομπή γίνει πολύ ενοχλητική για τους άλλους, μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να μαζευτούν 10-15.000 υπογραφές που να ζητούν να σας απαγορευτούν οι οργανωμένες βόλτες ή να σας επιβληθούν περιορισμοί για το από που πως και πότε θα περνάτε).

Απολύτως φιλικά, :wave2:

DUKASII
18/06/2012, 09:09

Ρε φίλε άντε και ξεαγχώνεστε εσείς με το ποδήλατο σε δρόμους κυκλοφορίας κλείνοντας τους και δείχνεις τι?οτι όταν εσύ και οι άλλοι παρλαπίπες πίπισες αποφασίζετε να ξεαγχωθείτε εμείς οι άλλοι οι παρακατιανοί οι μαλακες θα ζοριζόμαστε?
αν εγώ ξεαγχωνομαι γαμωντας..να περάσω να σου ρίξω ένα μανίκι σε εσένα η σε όποιον αλλο?τι λογική είναι αυτή και τι δείχνετε ταλαιπωρώντας μια ήδη τραγική κατάσταση στο λεκανοπέδιο και ημέρα μάλιστα που όλοι θέλουν να είναι λίγο πιο χαλαροί και εσύ -εσείς δεν τον αφήνεις.
άμα πέσετε σε καναν ζορισμένο και τρελαμένο και του κόψετε το δρόμο και φρικάρει αυτός λέμε τώρα και πάρει αμπάριζα καμιά 30 απολίτιστους σα και εσάς και τους στείλει σακάτηδες ..θα ξαναβγείτε?:wave2:

εχω κάτσει περσι οχι φέτος στο παγκράτι στο αλσος 35 λεπτα να περιμενω να τελειωσει αυτο το τσιρκο ποδηλατου με σφυριχτρες μαγκια κλανια και να περασουν ολα τα πιθικια που οπως παντα μπενοντας σε μια αγελη μεγαλωσε η τσουτσουνα τους κανα 2 ποντους και βρίσκουν θαρος να κλεινουν δρομους να χλευαζουν κοσμο που κανει υπομονη για αυτους.
οι ιδιοι το επομενο πρωι θα παρουν το αμαξι τους να πανε στη δουλεια τους..οι ταχα μου ποδηλάτες και τα καλαμπαλικια μου κουνιουνται.

George_Sp
18/06/2012, 09:26
αν έχετε σκοπό να κάνετε μονάχα χαρακτηρισμούς και να μην εκφράζετε με όμορφο τρόπο τα επιχειρήματά σας ή το άδικο του πράγματος να το κλειδώσουμε το θέμα. νομίζω είμαι αρκετά ευγενικός μέχρι τώρα και έχω ζητήσει ήδη αρκετές φορές να κινείστε στο ίδιο όμορφο πλαίσιο. αλλά αν συνεχιστεί με τέτοιες απαντήσεις από μεριάς σας ειλικρινά δεν έχω καμία όρεξη να ακούω τον οχετό του καθένα σας.
και είναι κρίμα γιατί κάποια άλλα παιδιά εδώ μέσα έχουν όρεξη για σωστή κουβέντα.

alex14
18/06/2012, 09:37
Ακουσα οτι Πεμπτες βραδυ θα βγαινουν βολτα ο συλλογος ιδιοκτητων γερμανικου ποιμενικου και θα κοβουν βολτες σην Κηφισιας, Τριτη βραδυ θα κλεινει ολο το κεντρο γιατι θα βγαινουν βολτα ο συλλογος skateboard ..........

Ρε παιδες, πραγματικα δεν καταλαβαινω. Μπορειτε να κανετε οτι γουσταρετε ΧΩΡΙΣ να ενοχλειτε τους αλλους ?
Τι λογικη ειναι αυτη ?

MavrosPan
18/06/2012, 09:42
Λεφτα δεν εχει ο κοσμος να φαει, συνταξη δεν εχει ο γερος να παρει φαρμακα και μας ενδιαφερει τωρα αν θα γινουν στην Ελλαδα ποδηλατοδρομοι για να κινουνται με ασφαλεια οι ποδηλατες. ΟΧΙ, δεν υπαρχουν και πιθανοτατα ουτε θα υπαρξουν στο εγγυς μελλον του ταλαιπωρου αυτου τοπου. Οποτε μοιραστε τις πορειες και τα freeday σας σε 5-6 σημεια και δρομολογια να μην ταλαιπωρειται η κινηση για παραπανω απο 5-10 λεπτα σε καθε μια πορεια αντι για 1-2 ωρες οποτε παιρναει το τσουρμο. Καλυτερα απο 500 ατομα σε 4-5 σημεια παρα 3000 και απο πισω το χαος. Ετσι κ αλλιως τοσοι που ειστε ο πρωτος ουτε με κυαλια δεν τον βλεπει τον τελευταιο.
Δηλαδη το αγχολυτικο σας ειναι να σας βριζουν απο πισω οι πολιτες ? Αμα πατε 20-30 ατομα μονοι σας δεν ξε-αγχωνεστε ? Θελετε νταβαντουρι καλα και ντε ? Αμα παρεις το ποδηλατο με τους κολλητους σου και την κοπελια σου, δεν την βρισκεις ?
Πρεπει σε αυτη τη χωρα να επικαλουμαστε τα δικα μας δικαιωματα για να γ@μαμε τους υπολοιπους? Στην τελικη κοψτε λιγο την πορεια να αποσυμφορηθει η κινηση και συνεχιστε. Αλλα ουτε αυτο. Πως θελετε μετα τον κοσμο μαζι σας?
Οταν ειχε πετυχει μια πομπη τους χαρηκα. Στην αρχη. Στα πρωτα 500 ποδηλατα τους χαιρεταγα και τους χαιρομουν. Στα επομενα 500 επαψα να τους χαιρεταω και περιμενα. Στα επομενα 500 αρχισα να εκνευριζομαι και στα τελευταια αρχισα τα καντηλια.
Μισθους, συνταξεις, παιδεια και υγεια δεν εχουμε, οι ποδηλατικες λωριδες μας μαραναν. Σε αλλη χωρα ζειτε εσεις ?

BLiTzER
18/06/2012, 09:51
Τσεκούρι στους ποδηλάτες. Ειδικά αυτούς που παίζουν τάβλι.

Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι αρκετοί από τους φρηντέηδες απλά τη βρίσκουν να δημιουργούν πρόβλημα, να καθυστερούν την κυκλοφορία, να κλείνουν το δρόμο με το ποδήλατό τους, με τη συγκατάθεση της πολιτείας και να οδηγούν σε κεντρικές αρτηρίες, όπως στην αυλή του χωριού τους, με τους "βλάκες αυτοκινητάκηδες λολολολ" στο έλεός τους. ΜΑΓΚΙΑ, ΡΕ ΦΙΛΕ, ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!11

skylaros
18/06/2012, 09:59
γιατί να μη γίνουν ποδηλατικές λωρίδες? να γίνουν για την ασφάλεια όλων και για προώθηση του ποδηλάτου, δε με νοιάζει που λεφτά δεν υπάρχουν, ο κόσμος πληρώνει οπότε να κόψουν το λαιμό τους να τα βρουν!

teo_g7
18/06/2012, 10:00
http://www.youtube.com/watch?v=DZHathcQR8k

apo to 0.40 kai meta

MavrosPan
18/06/2012, 10:09
γιατί να μη γίνουν ποδηλατικές λωρίδες? να γίνουν για την ασφάλεια όλων και για προώθηση του ποδηλάτου, δε με νοιάζει που λεφτά δεν υπάρχουν, ο κόσμος πληρώνει οπότε να κόψουν το λαιμό τους να τα βρουν!

Βολεμενος ? Ναι ο κοσμος πλερωνει. Για αλλα κ αλλα. Οχι για ποδηλατικες λωριδες. Προτεραιοτητες, τις εχεις ακουστα ? Αν δε σε νοιαζει που λεφτα δεν υπαρχουν, νοιαζει εμενα και πολλα ακομα εκατομυρια Ελληνων "πληρωτων".

skylaros
18/06/2012, 10:20
Ναι είμαι ένας από τους βολεμένους που ψάχνουν δουλειά εδώ και δύο + χρόνια. Οι ποδηλατόδρομοι είναι μια ανάγκη και θα πρέπει να γίνουν είναι κάτι που δε μπορεί να διαφωνήσει κανείς, το πως θα γίνουν χέστηκα όπως χέστηκα για τον τρόπο που θα γεμίσουν φάρμακα τα νοσοκομεία και πάει λέγοντας. Ο μόνος που θα έπρεπε να καίγεται για αυτό είναι ο υπουργός οικονομικών.

fkol k4
18/06/2012, 10:21

Είτε σε νοιάζει είτε δεν σε νοιάζει, «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», οπότε τσάμπα το συζητάμε.
Άσε που δεν συμφωνούν όλοι να γίνουν ποδηλατολωρίδες ακόμα και αν υπήρχαν λεφτά, για διαφόρους λόγους.

sniper
18/06/2012, 10:25
Λεφτα δεν εχει ο κοσμος να φαει, συνταξη δεν εχει ο γερος να παρει φαρμακα και μας ενδιαφερει τωρα αν θα γινουν στην Ελλαδα ποδηλατοδρομοι για να κινουνται με ασφαλεια οι ποδηλατες. ΟΧΙ, δεν υπαρχουν και πιθανοτατα ουτε θα υπαρξουν στο εγγυς μελλον του ταλαιπωρου αυτου τοπου. Οποτε μοιραστε τις πορειες και τα freeday σας σε 5-6 σημεια και δρομολογια να μην ταλαιπωρειται η κινηση για παραπανω απο 5-10 λεπτα σε καθε μια πορεια αντι για 1-2 ωρες οποτε παιρναει το τσουρμο. Καλυτερα απο 500 ατομα σε 4-5 σημεια παρα 3000 και απο πισω το χαος. Ετσι κ αλλιως τοσοι που ειστε ο πρωτος ουτε με κυαλια δεν τον βλεπει τον τελευταιο.
Δηλαδη το αγχολυτικο σας ειναι να σας βριζουν απο πισω οι πολιτες ? Αμα πατε 20-30 ατομα μονοι σας δεν ξε-αγχωνεστε ? Θελετε νταβαντουρι καλα και ντε ? Αμα παρεις το ποδηλατο με τους κολλητους σου και την κοπελια σου, δεν την βρισκεις ?
Πρεπει σε αυτη τη χωρα να επικαλουμαστε τα δικα μας δικαιωματα για να γ@μαμε τους υπολοιπους? Στην τελικη κοψτε λιγο την πορεια να αποσυμφορηθει η κινηση και συνεχιστε. Αλλα ουτε αυτο. Πως θελετε μετα τον κοσμο μαζι σας?
Οταν ειχε πετυχει μια πομπη τους χαρηκα. Στην αρχη. Στα πρωτα 500 ποδηλατα τους χαιρεταγα και τους χαιρομουν. Στα επομενα 500 επαψα να τους χαιρεταω και περιμενα. Στα επομενα 500 αρχισα να εκνευριζομαι και στα τελευταια αρχισα τα καντηλια.
Μισθους, συνταξεις, παιδεια και υγεια δεν εχουμε, οι ποδηλατικες λωριδες μας μαραναν. Σε αλλη χωρα ζειτε εσεις ?

Μ@λακία γιατί λεφτά υπαρχουν..

Αν δεν υπήρχαν, θα έδιναν 1000+ ευρώ για ένα ποδήλατο που κυκλοφορεί μέσα στην Αθήνα λες και θα κάνουν τον γύρο του κόσμου με αυτό..;

1.800€ για εκείνα τα σπαστά.. και λίγη λογική ρε γμτ... :bawl:

Έλα, το αυτοκίνητο και το μηχανάκι δεν πουλάει πια.. τι θα κάνουν οι έμποροι για να ρεφάρουν; Το γυρίζουν εκεί που πάει το κοπάδι..

Αλλά το κοπάδι, με την λογική της αγέλης και της ψυχολογίας του όχλου μετατρέπεται σε ποτάμι μαγκιάς κλ@νιάς κι οδηγικής αδιαφορίας. Γιατί μπορεί οι Friday night ποδηλάτες να θέλετε να δείξειτε σε εμάς τους υπόλοιπους τον δρόμο για το ποδήλατο (λες και κατεβήκαμε από τα βουνά και δεν ξέρουμε τι είναι, στην γιαγιά και τον παππού που περιμένουν μέσα στο τρόλεϋ, στην μάνα με τα 2 παιδιά που τισρίζει το ένα ότι πεινάει και το άλλο 'ότι κατουριέται κλπ) αλλά ε δεν μπορεί, κάποιο δίκιο έχουμε κι εμείς που δεν συμμετέχουμε σ' αυτό το πανηγύρι.

Ανέβαινα τη Φρύνης στο Παγκρατι το προηγούμενο Σάββατο (ελαφρώς μέχρι αρκετά ανηφορικός δρομος για όσους δεν την γνωρίζουν).. με τη μηχανή.. Απιστευτη κίνηση.. 2 τρόλεϋ μπροστά, αυτοκίνητα, κούριερ, μηχανές ένας χαμός.. και πηγαίνουμε με ΔΥΟ (2) χλμ/ώρα... βραζει ο τόπος, ο δρόμος θυμίζει Επιταφιο από τα δάκρυα και τα γαμωσταυρίδια.. και μετά από κανένα 20λεπτο, βλέπουμε μια κυρία γύρω στα 55-60 σε ημιλιπόθυμη κατάσταση δίπλα στο ποδήλατό της να λέει "δεν μπορούσα να πάω πιο γρήγορα"..

Φρη ράιντ κλάιν μαιν..