View Full Version : Τούμπαρε η μηχανή του και σκοτώθηκε το 5χρονο παιδί του
Ωπα λάθος ζητάω συγνώμη
τη μάνα μου ήθελα να γράψω
Συγνωμη και πάλι
Κατανοητο το λαθος εξαρχης απο εμενα.....
( Ασε που η μανα μου ειναι και ποιο μεγαλη σε ηλικια.... ;) )
:wave2:
Όλοι το κατάλαβαν. Απλά ήθελα να σας πειράξω :P
Ας δούμε λίγο τα δεδομένα και ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε…
1.Η μοτοσικλέτα είναι ένα επικίνδυνο μεταφορικό μέσο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ όσους την καβαλάνε.
2.Η μοτοσικλέτα μπορεί να κάνει την μετακίνηση , ειδικά στην πόλη , πολύ εύκολη.
3.Η μοτοσικλέτα ,για πολλές οικογένειες πλέον , μπορεί να είναι και το μοναδικό μεταφορικό τους μέσο (όχι από «άποψη» αλλά από ανέχεια).
4.Οι περισσότεροι οδηγοί μοτοσικλετών κάποια στιγμή θα μπουν στον «πειρασμό» να μετακινήσουν τα παιδιά τους με αυτές ,τουλάχιστον για κοντινές αποστάσεις.
5.Υπάρχουν και πολλοί που δεν θα το κάνουν ποτέ (και καλά κάνουν) αυτό όμως δεν τους κάνει εξ ορισμού καλύτερους γονείς από τους πρώτους (έτσι κι αλλιώς , τι σημαίνει καλός γονιός είναι τεράστια κουβέντα) αλλά ούτε και λιγότερο μοτοσικλετιστές από τους άλλους.
Ως μοτοσικλετιστικο φόρουμ θεωρώ ότι πρέπει να εστιάσουμε στο 4 και να είμαστε λιγότερο αυστηροί με περιπτώσεις που μπορεί να ανήκουν στο 3…
Ερωτήσεις
Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο (Κ.Ο.Κ. κλπ) για την μεταφορά των παιδιών με μοτοσικλέτα?
Από πότε ένα παιδί μπορεί να ανέβει ως συνεπιβάτης σε μια μοτοσικλέτα ?
Ποια μέτρα πρέπει να παίρνει ο οδηγός της μοτοσικλέτας , όταν ο συνεπιβάτης του είναι παιδί?
(τον εξοπλισμό που πρέπει να έχει ο οδηγός και ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας (τουλάχιστον το κράνος) τον θεωρώ δεδομένο ασχέτως της ηλικίας )
ΥΓ
Βρήκα και κάποια στατιστικά για ατυχήματα με τραυματισμούς παιδιών στην Γηραιά Αλβιόνα http://www.chkd.org/healthlibrary/Content.aspx?pageid=P02853
Τα ποδήλατα θα πρέπει να μας ανατριχιάζουν…..
MG-KTiNoS
28/06/2012, 17:43
Ας δούμε λίγο τα δεδομένα και ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε…
2.Η μοτοσικλέτα μπορεί να κάνει την μετακίνηση , ειδικά στην πόλη , πολύ εύκολη.
3.Η μοτοσικλέτα ,για πολλές οικογένειες πλέον , μπορεί να είναι και το μοναδικό μεταφορικό τους μέσο (όχι από «άποψη» αλλά από ανέχεια).
Εγώ νομίζω ότι όλοι όσοι παρακολουθούν ένα φλόρουμ μοτοσικλέτας είναι μοτοσικλετιστές από επιλογή τους και όχι από ανάγκη.
Η μοτοσικλέτα για αυτούς είναι τρόπος ζωής.
Πάει να πει, δεν αγοράζουν καστόρινα παπούτσια πχ λόγω του ότι χαλάνε στο μηχανάκι, δεν νοικιάζουν σπίτι που δεν έχει χώρο για τη μηχανή αποφεύγουν γκόμενες που δεν καβαλάνε κλπ κλπ
Έχουν αποδεχτεί με λίγα την μοτοσικλέτα ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής τους.
Ή όχι ?
Πάει να πει, δεν αγοράζουν καστόρινα παπούτσια πχ λόγω του ότι χαλάνε στο μηχανάκι, δεν νοικιάζουν σπίτι που δεν έχει χώρο για τη μηχανή αποφεύγουν γκόμενες που δεν καβαλάνε κλπ κλπ
Έχουν αποδεχτεί με λίγα την μοτοσικλέτα ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής τους.
Ή όχι ?
+φωνω και οχι μονο αυτα βεβαια (εχουμε κιαλλες παραξενιες) :lol:
Προσωπικα είχα δύο φορές ''ατυχήματα'' με την μοτοσυκλέτα έχοντας συνεπιβάτη την κόρη μου.
Το ένα συνέβη σε επιτόπια μανούβρα. Εκανε ''τσαφ'' το F650 έσβησε και πέσαμε........ Τραύματά;;
Μόνο στον εγωισμό (περισσότερο της μικρής) γιατί συνέβη στο κέντρο της γειτονιάς....................
Το δεύτερο ξεκινώντας βιαστικά με λουκέτο στο εμπρός δισκόφρενο..... Ακουσα εξάψαλμο από
την μικρή γιατι πέφτοντας βρέθηκε μέσα σε μιά λακούβα με νερό που υπήρχε δίπλα.Εγινε παπί από
πάνω μέχρι κάτω....... Μπήκε τρέχοντας στο σπίτι φωνάζοντας στην μάνα της:
-Κοιτα ο μπαμπάς πώς με έκανε!!!!!!!!!
Στο R51/3 την ανέβασα κάποια φορά μπροστά από εμένα και ειχε ξαπλώσει στο τεπόζιτο και
έγλυφε το καπάκι της εργαλειοθήκης (το οποίο ηταν νικελωμένο..) και μετά από λίγο άρχισε να
θέλει να κοιμηθεί καθώς την ''νανούριζε'' το δούλεμα του κινητήρα. Οπότε το R/51 έφαγε κόκκινη
κάρτα γιά βόλτες......
Η ιδανικότερη μοτό γιά βόλτες κατ' εμέ ειναι η βέσπα.......
Εγώ νομίζω ότι όλοι όσοι παρακολουθούν ένα φλόρουμ μοτοσικλέτας είναι μοτοσικλετιστές από επιλογή τους και όχι από ανάγκη.
Η μοτοσικλέτα για αυτούς είναι τρόπος ζωής.
Ή όχι ?
Όχι, Εγώ σε κάποια πράγματα σίγουρα κάνω παραχωρήσεις, σε κάποια άλλα όχι. Ο καθένας είναι διαφορετικός και άρα έχουμε κάποια κοινά και κάποιες διαφορές. Εμένα μου αρέσει η οδήγηση με την μοτοσυκλέτα αλλά το αμάξι με βολεύει σε πολλά άλλα πράγματα που δεν μπορεί να με βολέψει η μοτοσυκλέτα. Ούτε όρο έχω ότι όποια γυναίκα δεν καβαλάει δεν είναι για μένα καλή, κοιτάζω άλλα πράγματα, αν δεν θέλει να ανεβαίνει επάνω δεν είναι το καλύτερο μου αλλά πάω και μόνος μου με φίλους βόλτα δεν σημαίνει ότι αν με καλυπτει σε όλα τα άλλα θα της δώσω πόδι για αυτό. Και θέλω και το καλό παπουτσάκι μου να το φοράω που και που. Θα πάρω το αμάξι για να μετακινηθώ σε αυτή την περίπτωση. Με λίγα λόγια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μόνο ναι και όχι σε αυτό που ρωτάς. Αν εσύ θέλεις να είσαι ακραίος στις απόψεις σου (για την μηχανή μιλάω πάντα έτσι όχι για πολιτικά) είναι δικό σου θέμα, δεν έχουν όλοι την δική σου άποψη (που καλά κάνεις και την έχεις απλά υπάρχουν και άλλες).
Πάντως όταν έχει να κάνει με νεκρο παιδί σε ατύχημα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να βρίζουμε και να λιθοβολούμε τον πατέρα. Εκείνος χάνοντας το παιδί του είχε την ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ που μπορεί να υποστεί άνθρωπος, δεν έχει κανένα νόημα να τον βρίζουμε και ξεσπαθώνουμε πάνω του. Μπορούμε να γράψουμε αλλού και πολύ καλά θα κάνουμε ότι είναι απαράδεκτοι οι γονείς που δεν φοράνε εξοπλισμό κτλ στα παιδιά τους αλλά μέχρι εκεί, δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανένα να είναι σωστός εκτός από τον εαυτό μας. Μπορούμε να συμβουλέψουμε κάποιον μέσα από forum όπως αυτό αλλά για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Ας πάει η ψυχούλα του σε ένα καλύτερο μέρος και ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει το σώμα του :(:(
Υ.Γ. Αν εξαιρέσεις την πρώτη παράγραφο, δεν αναφέρομαι στα λεγόμενα σου φίλε MG-KTiNoS
kostaspetrou
28/06/2012, 19:56
Εσύ δεν έχεις υποχρέωση απέναντι στο παιδί σου να μείνεις ζωντανός ?
Ουδέποτε μοτοσικλέτα πλάκωσε κάποιον γιατί ως γνωστό
η μοτοσικλέτα έχει τιμόνι, μαρσπίεδες κλπ που εξέχουν
:eyepop::eyepop: Δεν παίζει αυτό που λες...
Έχει πλακώσει εμένα και τον αδερφό μου,με πολύ λίγα χιλιόμετρα.Εγώ βαρύ διάστρεμμα,αυτός κάταγμα.
Κι εμένα το παιδί ενός γνωστού ήπιε χλωρίνη, και το παιδί ενός άλλου γνωστού μου έπεσε από τη μάντρα που έκανε ακροβατικά και το παιδί το δικό μου έβγαλε τον αγγόνα του στο μονόζυγο.
Να τα βάλουμε λοιπόν σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο με στρώματα στους τοίχους να ζουν εκεί !
Για το άλλο που λες έχω πέσει τόσες φορές που μόνο οι πόνοι που μετακομίζουν πάνω μου θυμίζουν πόσες αλλά ποτέ δεν με πλάκωσε μηχανάκι….
Καμμιά σχέση οι πιθανότητες να γίνουν αυτών που λες με το να την πατήσεις με μηχανάκι.
Να σου θυμίσω ότι δεν έχει σημασία πόσες φορές έχεις πέσει,ούτε οι τραυματισμοί.
Μπορεί το 1ο πέσιμο να'ναι μοιραίο!
Δε σου λέει κανένας να τα βάλεις σε γυάλινο πύργο,απλά ότι το δίκυκλο στο δρόμο με τον αριθμό των αυτοκινήτων,την ποιότητα των οδηγών και των δρόμων είναι πολύ επικίνδυνο...
Δεν είναι τυχαίο που είναι η 1η αιτία βαριών τραυματισμών και βίαιων θανάτων.
Πάντως όταν έχει να κάνει με νεκρο παιδί σε ατύχημα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να βρίζουμε και να λιθοβολούμε τον πατέρα. Εκείνος χάνοντας το παιδί του είχε την ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ που μπορεί να υποστεί άνθρωπος, δεν έχει κανένα νόημα να τον βρίζουμε και ξεσπαθώνουμε πάνω του. Μπορούμε να γράψουμε αλλού και πολύ καλά θα κάνουμε ότι είναι απαράδεκτοι οι γονείς που δεν φοράνε εξοπλισμό κτλ στα παιδιά τους αλλά μέχρι εκεί, δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανένα να είναι σωστός εκτός από τον εαυτό μας. Μπορούμε να συμβουλέψουμε κάποιον μέσα από forum όπως αυτό αλλά για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Αυτό ακριβώς...
el_hymador
28/06/2012, 20:08
8 σελίδες για τα αυτονόητα... το παιδάκι δεν γυρνάει πίσω, ο πατέρας του (ειδικά αυτός) και οι συγγενείς είναι νεκροί ψυχολογικά και εμείς ασκούμε κριτική αφ υψηλού. Δηλάδη όλοι εσείς δεν το έχετε ανοίξει λίγο παραπάνω σε κάποιο στενό της πόλης... ποτέ... αν σας πεταγόταν κάποιο παιδάκι και το σκοτώνατε εκείνη τη στιγμή πως θα νοιώθατε; Αφήστε τα μα και το μου είναι να μη σου κάτσει.
Red Rider
28/06/2012, 21:21
8 σελίδες για τα αυτονόητα... το παιδάκι δεν γυρνάει πίσω, ο πατέρας του (ειδικά αυτός) και οι συγγενείς είναι νεκροί ψυχολογικά και εμείς ασκούμε κριτική αφ υψηλού. Δηλάδη όλοι εσείς δεν το έχετε ανοίξει λίγο παραπάνω σε κάποιο στενό της πόλης... ποτέ... αν σας πεταγόταν κάποιο παιδάκι και το σκοτώνατε εκείνη τη στιγμή πως θα νοιώθατε; Αφήστε τα μα και το μου είναι να μη σου κάτσει.
+1
εξαντλήθηκε η συζήτηση..
υγ. χυμαδορ άδειασε πμ
MG-KTiNoS
28/06/2012, 23:36
:eyepop::eyepop: Δεν παίζει αυτό που λες...
Έχει πλακώσει εμένα και τον αδερφό μου,με πολύ λίγα χιλιόμετρα.Εγώ βαρύ διάστρεμμα,αυτός κάταγμα.
Από το όσο θυμάμαι να βλέπω μοτοτζι πι (2,5 500 800 1000)WSBK πανελλήνιο κλπ ένα μόνο περιστατικό θυμάμαι να έχει πλακώσει κάποιον η μηχανή.
Τον Σιμοντσέλι.
Τα άλλα όλα δεν τα ξαναλέω
262880
:nono:
Από το όσο θυμάμαι να βλέπω μοτοτζι πι (2,5 500 800 1000)WSBK πανελλήνιο κλπ ένα μόνο περιστατικό θυμάμαι να έχει πλακώσει κάποιον η μηχανή.
Τον Σιμοντσέλι.
κοιτα να δεις πλακα: απ ' οσα μοτο τζι πι εχω δει, δεν εχω πετυχει ποτε αναβατη να τον χτυπαει αυτοκινητο! και εννοειται δεν εχω δει καποιον να χτυπαει σε κωλονακι!
Αυτό που λέτε εδώ αντιβαίνει με το ότι καβαλάτε δίκυκλο. Δηλαδή οδηγούμε και άμα μας κάτσει είμαστε αγγελούδια. Όταν οδηγάω πιστεύω οτι μπορώ να αντιμετωπίσω την κατάσταση γύρω μου. Άν όχι θα πάω πιό σιγά, πιό προσεκτικά, θα κάνω κάτι για να πετύχω το αίσθημα της ασφάλειας. Άν αφήνουμε τα πράγματα στο άμα σου κάτσει, είμαστε μοιρολάτρες και περιμένουμε από τις ανώτερες δυνάμεις. Πιστεύω οτι στην οδήγηση αρμόζει περισσότερο από οπουδήποτε το "τι κάνεις εσύ γι αυτό;" Η θέση μου είναι οτι δεν το αφήνεις στο "άμα σου κάτσει". Είναι άλλη νοοτροπία να πείς "έκανα ότι μπορούσα αλλά δεν τα κατάφερα" και άλλη να λές "δεν μου έκατσε". Ένας παλιός μου είχε πεί "σε ένα ατύχημα εμπλέκονται δύο μέρη. Το ένα μέρος είσαι εσύ και όφειλες να φροντίσεις από τη μεριά σου να το αποφύγεις". Άν ενεργούσαν όλοι με αυτό το σκεπτικό δεν θα είχαμε ατυχήματα.
Υ.Γ. σόρρυ αλλά η μοιρολατρία που μας περιβάλλει μου δίνει στα νεύρα. Και το επεκτείνω και στην πολιτικοοικονομική κατάσταση'''
nikos_abel
29/06/2012, 07:27
Υ.Γ. σόρρυ αλλά η μοιρολατρία που μας περιβάλλει μου δίνει στα νεύρα. Και το επεκτείνω και στην πολιτικοοικονομική κατάσταση'''
Σωστά.
Τον Σιμοντσέλι.
262880
Πες μου οτι εχεις δει στο mg παγκοσμιους να.....
Να κανουν επιτοπια σε διαβαση να φρεναρουν ( πιανοντας συγχρονος αερα το ποδι τους...)
Να πανε να ξεκινησουν σε ανηφορα και να τους κανει τσαφ το ον οφφ ( τυπου μεζονετα )
Να γλυστρανε σε τζαμι δρομο με ψιιλοβροχο με 40-50 κμ γιατι αφαιρεθηκαν με το μπροστινο και να πεφτει το μηχανακι με αυτους μαζι στην σελα......
Στο mg φιλε μου οτι συμβαινει ... Συμβαινει με πανω απο 150κμ την ωρα....
Με αυτα τα κμ οταν πεσεις ... Μονο πετας....!!! Τιποτε αλλο....!
Βλεπε και λιγο εντουρο ( καμμια 10αρια πλακωματα απο μηχανακι ανα αγωνα....!! )
Ένας παλιός μου είχε πεί "σε ένα ατύχημα εμπλέκονται δύο μέρη. Το ένα μέρος είσαι εσύ και όφειλες να φροντίσεις από τη μεριά σου να το αποφύγεις". Άν ενεργούσαν όλοι με αυτό το σκεπτικό δεν θα είχαμε ατυχήματα.
Πες στον "παλιό" που στο είπε αυτό ότι δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα. Πολλές φορές ένα θύμα τροχαίου είναι απλά παράπλευρη απώλεια. Στο λέω ανατρέχοντας στο προ 8ετίας δικό μου ατύχημα που απλώς ήμουν παρκαρισμένος στην άκρη του δρόμου, κολλητά με το πεζοδρόμιο και ο άλλος ήρθε από το αντίθετο κι έπεσε πάνω μου. Όσες φορές κι αν φέρω στο μυαλό μου το σκηνικό, όσο κι αν προσπαθήσω να δω τι έκανα λάθος ή πως θα μπορούσα να την είχα γλυτώσει, η κατάληξη είναι πάντα η ίδια. Θα την είχα γλυτώσει μόνο αν είχα φτερά και πέταγα ώστε να μη με βρει ο μ@λ@κ@ς.
Τ' ατυχήματα δυστυχώς είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, συμφωνώ ότι απ΄τη μεριά μας θα πρέπει να παίρνουμε όλα τα μέτρα προφύλαξης, αλλά υπάρχουν φορές που πίστεψέ με, αυτό δεν είναι αρκετό.
Λυπάμαι αφάνταστα όταν ακούω ή διαβάζω για ένα ατύχημα αλλά δεν βιάζομαι ποτέ να βγάλω συμπεράσματα. Είναι εύκολο ν' αναθεματίζεις αλλά είναι πολύ περισσότερο δύσκολο να είσαι από την μεριά του θύματος φταις δε φταις. Και στην περίπτωση που κουβεντιάζουμε τώρα θύμα δεν είναι μόνο το χαμένο παιδί ( που από μόνο του αυτό είναι όσο δεν πάει τραγικό) αλλά και ο γονιός, είχε δεν είχε πάρει τα όποια μέτρα ασφαλείας.
vaska ++++ οσα και για αυτο και για το αμεσως προυγουμενο ποστ σου...!!!
:beer::beer:
Να κανουν επιτοπια σε διαβαση να φρεναρουν ( πιανοντας συγχρονος αερα το ποδι τους...)
Να πανε να ξεκινησουν σε ανηφορα και να τους κανει τσαφ το ον οφφ ( τυπου μεζονετα )
Να γλυστρανε σε τζαμι δρομο με ψιιλοβροχο με 40-50 κμ γιατι αφαιρεθηκαν με το μπροστινο και να πεφτει το μηχανακι με αυτους μαζι στην σελα......
Πιστεύω δεν έχει νόημα η κουβέντα αυτού του τύπου. Με τη μηχανή είσαι εκτεθειμένος στον κίνδυνο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις εκτός ίσως του εξοπλισμού είναι η αμυντική οδήγηση. Να φυλάγεσαι όσο μπορείς από τη μαλακία του απέναντι. Τώρα για του λόγου το αληθές φίλος με κάτω από 20 χλμ την ώρα σε βόλτα στο βουνό, πάτησε σωλήνα άρδευσης με το μπροστινό, το έχασε, έπεσε και χτύπησε λεκάνη και ώμο.
Και με λίγα χτυπάς και με πολλά. Και στο βουνό και στην άσφαλτο.
MG-KTiNoS
29/06/2012, 08:26
Άκου να δεις τι έχω δει…
Έχω δει χιλιάδες ανθρώπους να ζουν με την ψευδαίσθηση της ασφάλειας.
Να παντρεύονται και να μη με κάνουν παρέα πια, γιατί ηρέμησαν και είναι οικογενειάρχες.
Να πουλάνε τα μηχανάκια τους ή να τα ανταλλάσουν με σκούτερ γιατί τώρα είναι αλλιώς.
Έχω ακούσει κάθε είδους φιλοσοφία όπως αυτή που έγραψες παραπάνω.
Εγώ ότι έκανα για τον εαυτό έκανα και με το παιδί μου.
Δεν πέσαμε ποτέ, δε χτυπήσαμε ποτέ και περάσαμε μια χαρά όλα αυτά τα χρόνια.
Πήγαμε σε όλα τα σαλόνια μοτοσικλέτας, πήγαμε να δούμε αγώνες, κάναμε όλες τις δουλειές μας, πήγαμε διακοπές και φτάσαμε ως την Οδησσό.
Ο μικρός συμμετείχε σε όλα ισότιμα (χάρτες, φωτογραφίες, διαδρομές).
Χτίσαμε μια σχέση όχι πατέρα και γιού, αλλά φίλων που έχουν μοιραστεί κοινές εμπειρίες.
Για όλα τα άλλα που λέτε υπάρχουν τα αυτοκίνητα με 5 αερόσακους, μπάρες στις πόρτες και ABS.
(και οι σχετικές σελίδες στο ιντερνετ)
δεν ειναι λιγο αστειο να προσαρμοζουμε μια κουβεντα στα προσωπικα μας βιωματα?
π.χ.λεει ο ενας εγω με το παιδι μου εκανα 399,72 τρισεκατομυρια χιλιαδες χλμ και δεν εγινε τπτ,αντιθετα εφτιαξα τη σχεση μου με το παιδι μου.
ο αλλος λεει ναι αλλα δεν εξαρτωνται ολα παντα απο μενα,ελα να δεις το ποδι μου πως ειναι, να σου περιγραψω και το ατυχημα και να μου πεις εσυ τι θα εκανες
ο αλλος λεει δεν υπαρχει περιπτωση!!ολα απο σενα εξαρτωνται, αμαν με τη μοιρολατρεια σας!!!
μαγκες η πραγματικοτητα του καθενος δεν ενδιαφερει κανεναν εκτος απο τον ιδιο του τον εαυτο στο τι συμπερασματα θα βγαλει.
κοινως δεν πειθετε κανεναν χρησιμοποιωντας τις εμπειριες σας σαν επιχειρηματα.ολοι σας εχετε δικιο και ολοι σας εχετε αδικο.
δε νομιζω ομως ο φιναλμαντ οτι το συγκεκριμενο θρεντ αποσκοπει πραγματικα καπου ουτε με τις αποψεις που ακουγονται και πολυ περισσοτερο με τα αναθεματα που πεσανε.
το παιδακι ειναι νεκρο και ο πατερας ζομπι.ο ορισμος του οικογενειακου δραματος.ας μεινουμε εδω...
φιλικα προς ολους :wave2:
Άκου να δεις τι έχω δει…
Έχω δει χιλιάδες ανθρώπους να ζουν με την ψευδαίσθηση της ασφάλειας.
Να παντρεύονται και να μη με κάνουν παρέα πια, γιατί ηρέμησαν και είναι οικογενειάρχες.
Να πουλάνε τα μηχανάκια τους ή να τα ανταλλάσουν με σκούτερ γιατί τώρα είναι αλλιώς.
Έχω ακούσει κάθε είδους σαχλαμάρα όπως αυτές που έγραψες παραπάνω.
Εγώ ότι έκανα για τον εαυτό έκανα και με το παιδί μου.
Δεν πέσαμε ποτέ, δε χτυπήσαμε ποτέ και περάσαμε μια χαρά όλα αυτά τα χρόνια.
Πήγαμε σε όλα τα σαλόνια μοτοσικλέτας, πήγαμε να δούμε αγώνες, κάναμε όλες τις δουλειές μας, πήγαμε διακοπές και φτάσαμε ως την Οδησσό.
Ο μικρός συμμετείχε σε όλα ισότιμα (χάρτες, φωτογραφίες, διαδρομές).
Χτίσαμε μια σχέση όχι πατέρα και γιού, αλλά φίλων που έχουν μοιραστεί κοινές εμπειρίες.
Για όλα τα άλλα που λέτε υπάρχουν τα αυτοκίνητα με 5 αερόσακους, μπάρες στις πόρτες και ABS.
Πολλά μπράβο για τη διαδικασία ένταξης του μικρού στον χώρο, επίσης για τη σχέση που έχετε χτίσει. Όνειρό μου είναι να μπορέσω κάποια στιγμή να βγαίνω με τις κόρες μου και τη γυναίκα μου βόλτες (μικρές και μεγάλες). Προς το παρών όμως η μεγάλη μου κάνει νερά με τη χρήση κράνους κι έχει φάει απαγορευτικό και κατάσχεση παπακίου μέχρι νεωτέρας. Μακάρι όλοι να είχαμε το χρόνο που απαιτείται για όλη αυτή τη διαδρομή, όμως να κάνω μια παρατήρηση αν μου επιτρέπεις. Το ότι εσείς δεν πέσατε και δεν χτυπήσατε δεν σημαίνει αυτόματα ότι αν κι εγώ ας πούμε κάνω ότι έκανες εσύ δεν θα πέσω ή δεν θα χτυπήσω. Συμφωνώ σε όλα μαζί σου, το να καβαλάς είναι τρόπος ζωής και όχι ανάγκη μετακίνησης. Το να μπορέσεις να κρατήσεις ισορροπίες από τότε που ήσουν πιτσιρικάς και μονάδα και το μόνο που σ' ένοιαζε ήταν το τομάρι σου, μέχρι σήμερα που είσαι παντρεμένος και πατέρας, δείχνει θέληση και ωριμότητα. Όμως δεν φτάνουν μόνο αυτά. Σ' εσένα η συνταγή πέτυχε και μακάρι να πετύχαινε και όλους τους υπόλοιπους, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Σε άλλους βγαίνει και σε άλλους όχι, άλλοι έχουν σε πρώτη προτεραιότητα τη μοτό και χτίζουν τη ζωή τους - σχέσεις τους γύρω από αυτή και άλλοι όχι.
Αν με ρωτήσεις να σου πω τι θα έκανα αν μου ζητούσε η οικογένεια να σταματήσω να καβαλάω, το σίγουρο είναι ότι θα αρνιόμουν σε πρώτη φάση. Αν όμως ο λόγος ήταν πολύ σημαντικός, θα το ξανασκεφτόμουν και μη με κατηγορήσεις γι' αυτό ούτε να με κρίνεις άσχημα, μη με πεις κότα ή κουτάκια ή ότι άλλο. Πάντα μπορούν να προκύψουν λόγοι ανεξάρτητοι από εμάς που θα μας αναγκάσουν να πάρουμε (όχι εύκολα) την όποια απόφαση. Στο φόρουμ έχουμε φίλο που αποφάσισε να σταματήσει να καβαλάει γιατί είναι ο μοναδικός γονέας μιας ιδιαίτερης κόρης. Για μένα αυτός αξίζει πολλά :a012::a012: .
DimChios
29/06/2012, 08:54
το μονο που ειχε, εχει και θα εχει σημασια ειναι το ΠΩΣ θα μπορουσαν/αμε μερικοι να καταλαβουν τι "παιζει" οταν εισαι με μοτο
ή και με αμαξι (γιατι και εκει υπαρχει "θεμα", μη νομιζετε)
Τα υπολοιπα ειναι οτι ειπε ο Τρουπης!
Κατα τα αλλα, το ξεσκισατε...
my 2cents
Που βλέπεις το αστείο???? Πως μπορείς να κάνεις κουβέντα αν δεν μεταφέρεις προσωπικά βιώματα??? Άλλωστε η κουβέντα γίνεται για την ανταλλαγή απόψεων και όπως και να το κάνεις τα βιώματα δημιουργούν απόψεις.
το παιδακι ειναι νεκρο και ο πατερας ζομπι.ο ορισμος του οικογενειακου δραματος.ας μεινουμε εδω...
Εδώ με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο, ο ορισμός του οικογενειακού δράματος.
Που βλέπεις το αστείο???? Πως μπορείς να κάνεις κουβέντα αν δεν μεταφέρεις προσωπικά βιώματα??? Άλλωστε η κουβέντα γίνεται για την ανταλλαγή απόψεων και όπως και να το κάνεις τα βιώματα δημιουργούν απόψεις....
αυτο λεω μπιλ.η κουβεντα δεν εχει ουσια μερικες φορες και φρονω οτι αυτη ειναι μια απο αυτες.
αυτο λεω μπιλ.η κουβεντα δεν εχει ουσια μερικες φορες και φρονω οτι αυτη ειναι μια απο αυτες.
όταν μου μιλάς με γλυκόλογα (που θα έλεγε και ο Παλιάνθρωπας) δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου.
:blush::blush::a07:
nikos_abel
29/06/2012, 09:19
τι "παιζει" οταν εισαι με μοτο
ή και με αμαξι (γιατι και εκει υπαρχει "θεμα", μη νομιζετε)
Είναι (όπως άλλωστε τα πάντα) γενικό ζήτημα νοοτροπίας. Ο ντέντυ με το μωρό στο τεπόζιτο είναι πιθανόν και
ο ίδιος που θα περάσει με κόκκινο γιατί "αυτός προσέχει", αυτός που θα παρκάρει στη διάβαση "για ένα λεπτάκι μωρέ",
εκείνος που θα βάλει 8 άτομα στο αυτοκίνητό του χωρίς ζώνη για να πάει΄"εδώ πιο κάτω"
ή ο ίδιος που θα φουμάρει τη πιπάκλα του στο παιδότοπο "σιγά, τόσα αναπνέουμε" και θα πhδhξ3ι την "επι χρήμασι..." άνευ
προφυλάξεως "δεν είναι το ίδιο σου λέω, δε μπορώ".
Δεδομένου ότι κάποιος καταφέρνει και κρατάει κάποιους "κανόνες" συμπεριφοράς και ασφάλειας
στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, κάποιες μικρές "ατασθαλείες" που θα κάνει θα έχουν μικρότερες πιθανότητες
να αποβούν μοιραίες.
Από την άλλη μεριά βέβαια, σκεφτείτε όμως τη παροιμία:
"Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος".
Όπως είπα και πιο πάνω, κάντε ότι καταλαβαίνει η κούτρα σας.
Αλλά να τη βάλετε να σκεφτεί πρώτα από μόνη της και να μη περιμένετε
τη νομιμοποίηση των τζάνκηδων ενός φόρουμ ή ενός "γνώστη", όποιος και να είναι αυτός.
Όβερ εντ άουτ.
π.χ.λεει ο ενας εγω με το παιδι μου εκανα 399,72 τρισεκατομυρια χιλιαδες χλμ και δεν εγινε τπτ,αντιθετα εφτιαξα τη σχεση μου με το παιδι μου.
ο αλλος λεει ναι αλλα δεν εξαρτωνται ολα παντα απο μενα,ελα να δεις το ποδι μου πως ειναι, να σου περιγραψω και το ατυχημα και να μου πεις εσυ τι θα εκανες
ο αλλος λεει δεν υπαρχει περιπτωση!!ολα απο σενα εξαρτωνται, αμαν με τη μοιρολατρεια σας!!!
μαγκες η πραγματικοτητα του καθενος δεν ενδιαφερει κανεναν εκτος απο τον ιδιο του τον εαυτο στο τι συμπερασματα θα βγαλει.
κοινως δεν πειθετε κανεναν χρησιμοποιωντας τις εμπειριες σας σαν επιχειρηματα.ολοι σας εχετε δικιο και ολοι σας εχετε αδικο.
δε νομιζω ομως ο φιναλμαντ οτι το συγκεκριμενο θρεντ αποσκοπει πραγματικα καπου ουτε με τις αποψεις που ακουγονται και πολυ περισσοτερο με τα αναθεματα που πεσανε.
Απλα... Η μια συζητηση φερνει την αλλη.....
Ο καθενας εχει βγαλει τα συμπερασματα του απο πολλα ποστ παραπανω νομιζω...
kostaspetrou
29/06/2012, 09:37
Τον Σιμοντσέλι.
262880
Φίλε μου είπαμε να κουβεντιάζουμε όχι να δουλευόμαστε...
Αν δεν πιστεύεις το σκηνικό μας ρώτα στο ΚΑΤ!
Αν πάλι νομίζετε ότι η ζωή είναι μόνο μοίρα(κισμέτ) ή πέσε πίτα να σε φάω,τότε περαστικά...
Αυτό που λέτε εδώ αντιβαίνει με το ότι καβαλάτε δίκυκλο. Δηλαδή οδηγούμε και άμα μας κάτσει είμαστε αγγελούδια. Όταν οδηγάω πιστεύω οτι μπορώ να αντιμετωπίσω την κατάσταση γύρω μου. Άν όχι θα πάω πιό σιγά, πιό προσεκτικά, θα κάνω κάτι για να πετύχω το αίσθημα της ασφάλειας. Άν αφήνουμε τα πράγματα στο άμα σου κάτσει, είμαστε μοιρολάτρες και περιμένουμε από τις ανώτερες δυνάμεις. Πιστεύω οτι στην οδήγηση αρμόζει περισσότερο από οπουδήποτε το "τι κάνεις εσύ γι αυτό;" Η θέση μου είναι οτι δεν το αφήνεις στο "άμα σου κάτσει". Είναι άλλη νοοτροπία να πείς "έκανα ότι μπορούσα αλλά δεν τα κατάφερα" και άλλη να λές "δεν μου έκατσε". Ένας παλιός μου είχε πεί "σε ένα ατύχημα εμπλέκονται δύο μέρη. Το ένα μέρος είσαι εσύ και όφειλες να φροντίσεις από τη μεριά σου να το αποφύγεις". Άν ενεργούσαν όλοι με αυτό το σκεπτικό δεν θα είχαμε ατυχήματα.
Αυτό.Συν Αθηνά και χείρα κίνει.
nicksior
29/06/2012, 10:32
Παντού και πάντα.
Μάτια και στον κώλο.
Γιατί η πουτάνα η Ζωή
...παίζει ζάρια...
:uplate:
Εσύ δεν έχεις υποχρέωση απέναντι στο παιδί σου να μείνεις ζωντανός ?
ΟΚ, εσύ δεν έχεις μηχανάκι.
Αν είχες, θα ήξερες ότι και σε πλακώνει, και πόδια/αστραγάλους/πλευρά/κεφάλια σου πλακώνει και σου τα σπάει εύκολα. Πάρα πολλοί εδώ μέσα θα στο διαβεβαιώσουν!
Αν είναι να αρχίσουμε να λέμε μ@λακίες, να το κλειδώσω να πάμε για μπανιο στη θάλασσα.
nassosxlvbros
29/06/2012, 10:45
αν σε πλακώνουν λέει...ειδικά αν δε το ξέρεις το άθλημα...βρίσκεσαι με το μαστόδοντο απο πάνω σου σε χρόνο ντε-τε...:sick:
Κι εμένα το παιδί ενός γνωστού ήπιε χλωρίνη, και το παιδί ενός άλλου γνωστού μου έπεσε από τη μάντρα που έκανε ακροβατικά και το παιδί το δικό μου έβγαλε τον αγγόνα του στο μονόζυγο.
Να τα βάλουμε λοιπόν σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο με στρώματα στους τοίχους να ζουν εκεί !
Όχι στα στρώματα!
Αλλά σίγουρα κι εσύ θα έχεις εφαρμόσει την μέθοδο "το βλέπω το πιτσιρίκι να πέφτει αλλά θα το αφήσω για να μάθει και να προσέχει και να πέφτει σωστά". Σωστά;
Μαζί σου κι εγώ. Αλλά αυτό το κάνεις σε φάσεις που βλέπεις ότι δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πέρα από κανένα καρούμπαλο.
Θα το έβαζες όμως ποτέ να περάσει 5-6 φορές μόνο του την λεωφόρο για να μάθει ότι τα αυτοκίνητα είναι επικίνδυνα;
MG-KTiNoS
29/06/2012, 14:30
Μια πραγματικότητα υπάρχει
Με το μηχανάκι προσέχεις.
Με το παιδί από πίσω προσέχεις πιο πολύ
Δεν φταίει το μηχανάκι αν γίνει κάτι κακό ΕΣΥ φταις (και ας μη φταις νομικά)
Εννοείται πάντα φιλικά
MG-KTiNoS
29/06/2012, 14:33
Πολλά μπράβο για τη διαδικασία ένταξης του μικρού στον χώρο, επίσης για τη σχέση που έχετε χτίσει. Όνειρό μου είναι να μπορέσω κάποια στιγμή να βγαίνω Πάντα μπορούν να προκύψουν λόγοι ανεξάρτητοι από εμάς που θα μας αναγκάσουν να πάρουμε (όχι εύκολα) την όποια απόφαση. Στο φόρουμ έχουμε φίλο που αποφάσισε να σταματήσει να καβαλάει γιατί είναι ο μοναδικός γονέας μιας ιδιαίτερης κόρης. Για μένα αυτός αξίζει πολλά :a012::a012: .
Το είχα δει αυτό...
Δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε τέτοιες αποφάσεις.
Δεν είναι για κουβέντα καν.
Μόνο καλό κουράγιο εύχεσαι και τέλος.
MG-KTiNoS
29/06/2012, 14:36
ΟΚ, εσύ δεν έχεις μηχανάκι.
Αν είχες, θα ήξερες ότι και σε πλακώνει, και πόδια/αστραγάλους/πλευρά/κεφάλια σου πλακώνει και σου τα σπάει εύκολα. Πάρα πολλοί εδώ μέσα θα στο διαβεβαιώσουν!
Αν είναι να αρχίσουμε να λέμε μ@λακίες, να το κλειδώσω να πάμε για μπανιο στη θάλασσα.
Εγώ μηχανάκι ?
Πλάκα κάνεις.
Που να το βρω…?
:lol:
Τώρα αν καταφέρεις με το παιδί από πίσω να σου πλακώσει η μηχανή το κεφάλι, να σου σπάσει τον αστράγαλο κλπ τι να πω….
Σίγουρα δεν φταίει η μηχανή γιατί δεν θα είναι ένα απλό τουμπίδι αλλά κάτι «άλλο»
Εγώ μηχανάκι ?
Πλάκα κάνεις.
Που να το βρω…?
Τώρα αν καταφέρεις με το παιδί από πίσω να σου πλακώσει η μηχανή το κεφάλι, να σου σπάσει τον αστράγαλο κλπ τι να πω….
Σίγουρα δεν φταίει η μηχανή γιατί δεν θα είναι ένα απλό τουμπίδι αλλά κάτι «άλλο»
Λυπάμαι. Έχουν συμβεί αντίστοιχα, με μικρότερες ταχύτητες.. Ακόμα και με σταματημένη μηχανή.. κι ακόμα δεν βλέπω το αστείο που είναι.
kostaspetrou
29/06/2012, 14:45
Εγώ μηχανάκι ?
Πλάκα κάνεις.
Που να το βρω…?
Δουλευόμαστε έτσι;
Πώς ορίζεις το "τουμπίδι";
Το ενδεχόμενο να σε ρίξει κάτω αμάξι οπότε το μηχανάκι σε πλακώνει πώς σου φαίνεται;
Λες να μην συμβαίνει,συχνά κιόλας;
Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει αλλά παρακαλώ να μην υποτιμά τη νοημοσύνη μας...
MG-KTiNoS
29/06/2012, 14:54
Δουλευόμαστε έτσι;
Πώς ορίζεις το "τουμπίδι";
Το ενδεχόμενο να σε ρίξει κάτω αμάξι οπότε το μηχανάκι σε πλακώνει πώς σου φαίνεται;
Λες να μην συμβαίνει,συχνά κιόλας;
Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει αλλά παρακαλώ να μην υποτιμά τη νοημοσύνη μας...
Φίλε μου εγώ δεν υποτιμάω κανένα.
Το αμάξι δεν θα σε ρίξει κάτω γιατί απλά όταν έχεις το παιδί από πίσω, θα αφήσεις το παλιοαμάξι να περάσει πρώτο.
(πράγμα που καλό είναι να κάνεις και γενικότερα)
Θα σταματήσεις να κοιτάξεις ακόμα κι αν ξέρεις ότι έχεις προτεραιότητα και ΔΕΝ θα ξεκινήσεις στο πράσινο αν δεν δεις ότι έχουν σταματήσει όλοι από την άλλη. (κλπ κλπ)
Με λίγα λόγια θα οδηγείς με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τρακάρεις ανεξάρτητα με το αν έχεις νομικά δίκιο.
MG-KTiNoS
29/06/2012, 14:57
Λυπάμαι. Έχουν συμβεί αντίστοιχα, με μικρότερες ταχύτητες.. Ακόμα και με σταματημένη μηχανή.. κι ακόμα δεν βλέπω το αστείο που είναι.
Κοίτα μην κάνουμε την τρίχα τριχιά.
Φίλος πάτησε τσουγκάνα και έχασε το μάτι του.
Όταν έχεις το παιδί από πίσω πας σιγά και δεν είναι πιθανό να σε πλακώσει η μηχανή και να πάθεις όλα αυτά (χωρίς φυσικά και να αποκλείεται τίποτα, αλλά δε μιλάμε για αυτό)
kostaspetrou
29/06/2012, 15:00
Φίλε μου εγώ δεν υποτιμάω κανένα.
Το αμάξι δεν θα σε ρίξει κάτω γιατί απλά όταν έχεις το παιδί από πίσω, θα αφήσεις το παλιοαμάξι να περάσει πρώτο.
(πράγμα που καλό είναι να κάνεις και γενικότερα)
Θα σταματήσεις να κοιτάξεις ακόμα κι αν ξέρεις ότι έχεις προτεραιότητα και ΔΕΝ θα ξεκινήσεις στο πράσινο αν δεν δεις ότι έχουν σταματήσει όλοι από την άλλη. (κλπ κλπ)
Με λίγα λόγια θα οδηγείς με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τρακάρεις ανεξάρτητα με το αν έχεις νομικά δίκιο.
Τι λες ρε μεγάλε;Είναι πάντα στο χέρι σου;Εκτός και αν έχεις την επικίνδυνη ψευδαίσθηση ότι μπορείς να τα προβλέψεις ΟΛΑ.
Σου'χουμε νέα:όσο και να θες απλά ΔΕ γίνεται ΠΑΝΤΑ.
να το ξαναπώ:ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ.
Άσε που πριν είπες κάτι για τιμόνια,μαρσπιέδες,μοτοτζιπί κλπ.
Σου'χουμε κι' άλλα νέα:
α)Το τιμόνι έκοψε μέρος του δαχτύλου του Troy Bayliss όταν έπεσε στην πίστα.
β)Το αριστερό μαρσπιέ έχει τρυπήσει σουβλάκι τον αστράγαλο φίλου ο οποίος ήταν ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΣ με το R1.Βλέπεις ένας ταρίφας είχε άλλη άποψη...
Άστο,είπες πατάτα,μη το συνεχίζεις...
Κοίτα μην κάνουμε την τρίχα τριχιά.
Φίλος πάτησε τσουγκάνα και έχασε το μάτι του.
Όταν έχεις το παιδί από πίσω πας σιγά και δεν είναι πιθανό να σε πλακώσει η μηχανή και να πάθεις όλα αυτά (χωρίς φυσικά και να αποκλείεται τίποτα, αλλά δε μιλάμε για αυτό)
Αν θες να το πιστέψεις κι είσαι ΟΚ τι να σου πω.
Δεν ισχύει βέβαια.
Πάμε παρακάτω, δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη. Εσύ μόνο τον Σιμοντσέλι είδες να τον πλακώνει μηχανή. ΟΚ.
MG-KTiNoS
29/06/2012, 15:27
Τι λες ρε μεγάλε;Είναι πάντα στο χέρι σου;Εκτός και αν έχεις την επικίνδυνη ψευδαίσθηση ότι μπορείς να τα προβλέψεις ΟΛΑ.
Σου'χουμε νέα:όσο και να θες απλά ΔΕ γίνεται ΠΑΝΤΑ.
να το ξαναπώ:ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ.
Άσε που πριν είπες κάτι για τιμόνια,μαρσπιέδες,μοτοτζιπί κλπ.
Σου'χουμε κι' άλλα νέα:
α)Το τιμόνι έκοψε μέρος του δαχτύλου του Troy Bayliss όταν έπεσε στην πίστα.
β)Το αριστερό μαρσπιέ έχει τρυπήσει σουβλάκι τον αστράγαλο φίλου ο οποίος ήταν ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΣ με το R1.Βλέπεις ένας ταρίφας είχε άλλη άποψη...
Άστο,είπες πατάτα,μη το συνεχίζεις...
ΟΛΑ μόνο ο Θεός μπορεί να τα προβλέψει
Τώρα Αν υιοθετούσαν όλοι τις απόψεις σας, αυτό
http://forum.motoguzziclub.gr/index.php/topic,4693.0.html
δεν θα το είχαμε ζήσει ποτέ.
kostaspetrou
29/06/2012, 16:57
ΟΛΑ μόνο ο Θεός μπορεί να τα προβλέψει
Τώρα Αν υιοθετούσαν όλοι τις απόψεις σας, αυτό
http://forum.motoguzziclub.gr/index.php/topic,4693.0.html
δεν θα το είχαμε ζήσει ποτέ.
Άστο φίλε μου,δε το σώζεις διότι
α)είναι άσχετο με το θέμα και με την πατάτα περί πλακώματος που είπες(και που αρνείσαι να το παραδεχτείς)
β)εμείς που υιοθετούμε τέτοιες "απόψεις" όπως λες,έχουμε ζήσει πολύ περισσότερα και καλύτερα χωρίς να τα ποστάρουμε στο διαδίκτυο(δε χρειάζεται άλλωστε...)
Το να λέει κανείς mea culpa ή mea κοτσάνα ή έστω να μη το συνεχίζει είναι το πρώτο βήμα για να βελτιωθεί και,κυρίως,να μην υποτιμά τη νοημοσύνη των συνομιλητών του,ειδικά σε θέματα ασφάλειας τα οποία οι εμπειρίες μας τα διαψεύδουν.
Να με συγχωρείτε,τίποτα προσωπικό με το παιδί,αλλά επειδή αρκετοί γνωστοί μου-όπως και εγώ- έχουμε τραυματιστεί από πλάκωμα μηχανής δε μπορώ να διαβάζω τέτοια ψέματα και να περνάνε στο ντούκου...σε φόρουμ που το διαβάζουν ΚΑΙ πιτσιρικάδες.
Κατά τ' άλλα ο καθένας πράττει ανάλογα με την αντίληψή του.
Να πω εγώ ότι δεν ενστερνίζομαι καμιά τακτική.
Ο καθένας κάνει ότι καταλαβαίνει. Όπως κι ο από πάνω φίλος, απλά δεν μπορώ να αφήσω πατάτες του στυλ "δεν σε πλακώνει η μηχανή" έτσι στον αέρα.
MG-KTiNoS
29/06/2012, 17:23
Εμένα κανένας γνωστός μου δεν έχει τραυματιστεί από πλάκωμα.
Ούτε εγώ ο ίδιος.
Στους αγώνες πλην Σιμοντσέλι δεν θυμάμαι άλλο περιστατικό (και βλέπω πολλους αγώνες επί πολλά χρόνια)
Δεν κάνω εντούρο.
Η δική μου η εμπειρία αυτά λέει.
(Χωρίς να αποκλείω ότι αφού το λέτε δεν συμβαίνει)
Sorry.
Όλα τα άλλα για το πως θα γίνω καλλίτερος, τι έχει ζήσει έκαστος και αν χρειάζεται να ποστάρει κλπ κλπ
Δεν με αφορούν
υγ
Ααααα τώρα κατάλαβα !!!!
Θα είναι ότι όλοι οι φίλοι μου έχουν Γκούτσι !!!!!!!
Ούτε εγώ ο ίδιος.
Στους αγώνες πλην Σιμοντσέλι δεν θυμάμαι άλλο περιστατικό (και βλέπω πολλους αγώνες επί πολλά χρόνια)
Δεν κάνω εντούρο.
Sorry.
Όλα τα άλλα για το πως θα γίνω καλλίτερος, τι έχει ζήσει έκαστος και αν χρειάζεται να ποστάρει κλπ κλπ
Δεν με αφορούν
υγ
Ααααα τώρα κατάλαβα !!!!
Θα είναι ότι όλοι οι φίλοι μου έχουν Γκούτσι !!!!!!!
TDM οδηγείς..
Τώρα βγάζουν νόημα τα ποστ σου..
MG-KTiNoS
29/06/2012, 21:42
όχι φίλε.... έχω και ΤΔΜ που πάω ταξίδια (μόνο)
τι είναι M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. ?
el_hymador
29/06/2012, 22:41
Λάστιχο το έκανες...
Ωστόσο θαυμάζω την εκπληκτική ικανότητα (αυτο)ελέγχου που έχεις και το πως ο μυαλός σου, το νευρικό σου σύστημα και τα αισθητήρια σου δουλεύουν στο max 365 ημέρες το χρόνο...
Μια πραγματικότητα υπάρχει
Με το μηχανάκι προσέχεις.
Με το παιδί από πίσω προσέχεις πιο πολύ
Δεν φταίει το μηχανάκι αν γίνει κάτι κακό ΕΣΥ φταις (και ας μη φταις νομικά)
Εννοείται πάντα φιλικά
με αυτο δεν διαφωνω αλλα αυτο δεν αλλαζει αυτο που ειπα κανα 2 σελιδες πισω.
δε ξερω αλλα αυτο που βλεπω εδω μεσα μαλλον θλιβερο ειναι.ειστε ικανοι να τσακωθειτε για να περασετε την αποψη σας με αφορμη τον θανατο ενος μικρου παιδιου.κλειστε το εδω,σκεφτειτε το λιγο παραπανω και ας κανει ο καθενας οτι καλυτερο μπορει για τον ιδιο και τους γυρο του.
Λάστιχο το έκανες...
Ωστόσο θαυμάζω την εκπληκτική ικανότητα (αυτο)ελέγχου που έχεις και το πως ο μυαλός σου, το νευρικό σου σύστημα και τα αισθητήρια σου δουλεύουν στο max 365 ημέρες το χρόνο...
Επί τέλους !!! ένας θαυμαστής... ο μυαλός μου είναι υπερήφανος και ο νευρικός μου σύστημα ακόμα περισσότερο 365 μέρες το χρόνο. Τα δίσεκτα έτη κοιμάμαι μία μέρα για να μη μου κάτσει κανένα κακό.
kostaspetrou
30/06/2012, 10:31
Ούτε εγώ ο ίδιος.
Δεν κάνω εντούρο.
Sorry.
Τότε αφού δεν μας πιστεύεις,βάσει της λογικής σου μπορώ να ισχυριστώ και γω τα εξής:
Εμένα κανένας γνωστός μου δεν έχει σκοτωθεί/τραυματιστεί σε πόλεμο.
Κανένας γνωστός μου δεν έχει κολλήσει AIDS
κανείς γνωστός μου δεν έχει πεθάνει από ναρκωτικά.
Sorry
Αυτό σημαίνει ότι κανένας δε χάνεται από πόλεμο/AIDS/ναρκωτικά.
Περαστικά ... ευτυχώς η νοημοσύνη μας αντέχει τα ψέματα που διαβάζουμε και δε τα πιστεύει...
όχι φίλε.... έχω και ΤΔΜ που πάω ταξίδια (μόνο)
τι είναι M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. ?
Μ ανα
Α μα
Ε λθω
Θ ελω
Ρ απανακια
Α ντι
Τ οματας.........
Καλό θα ήταν οι εδώ υψηλής νοημοσύνης γράφοντες, με phD διαβαθμισμένης ανάλυσης κινδύνου, να μην το κάνουν λάστιχο γιατί και μεις οι υπόλοιποι λίγο νιονιό το έχουμε.
MG-KTiNoS
30/06/2012, 12:11
Τότε αφού δεν μας πιστεύεις,βάσει της λογικής σου μπορώ να ισχυριστώ και γω τα εξής:
Χωρίς να αποκλείω ότι αφού το λέτε δεν συμβαίνει)
Sorry
Αυτό σημαίνει ότι κανένας δε χάνεται από πόλεμο/AIDS/ναρκωτικά.
Περαστικά ... ευτυχώς η νοημοσύνη μας αντέχει τα ψέματα που διαβάζουμε και δε τα πιστεύει...
Οκ αφού τα θέλει ο κώλος σου....
-Τότε αφού δεν μας πιστεύεις, βάσει της λογικής σου μπορώ να ισχυριστώ και γω τα εξής:
Ήταν αρκετά έξυπνοι να την κάνουν από τα πριν
Ήταν αρκετά έξυπνοι να μην πάνε με πουτάνες και να μην βαράνε άσπρη
Δες πάνω
(Χωρίς να αποκλείω ότι υπάρχουν και μαλάκες που κάνουν όλα τα παραπάνω
Καθώς και μαλακίες με μηχανάκια όντας άσχετοι….
Αυτό σημαίνει ότι κανένας δε χάνεται από πόλεμο/AIDS/ναρκωτικά/ μηχανάκια χωρίς να το θέλει ο κώλος του ΠΛΗΝ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑΣ που μπορεί να συμβεί παντού
Περαστικά ... ευτυχώς η νοημοσύνη μας αντέχει τους εξυπνάκηδες που διαβάζουμε και λέει δεν πειράζει
αφού είσαι ο κάτοχος της απόλητης αλήθεια κράτα τη να μη σου φύγει !
Από δω και κάτω συνεχίζεις μόνος σου….
Εχετλαίος
30/06/2012, 15:27
Το χετε κουράσει λίγο...
Άσε που δε διευκρινίζει κανείς για τι λάστιχο ομιλούμε! Σαμπρέλα, ποτίσματος, σφεντόνας, αιμοστατικού επίδεσμού;
kawazoyras
30/06/2012, 22:30
βρέ παιδιά ηρεμήστε με τις αντιπαραθέσεις υπάρχουν περιπτώσεις κ περιπτώσεις, σε πεσίματα σε χτυπήματα σε σβαρνίσματα κλπ κλπ, το θέμα ήταν γενικά για τον άτυχο πατέρα κ όλοι εμείς καταδικάσουμε τα πάντα ενώ κ οι ίδιοι έχουμε κάνει τη μαλακία μας όπως όλοι μηδενός εξερουμένου μιλάμε για πάντα να φοράμε κράνος το βασικό ενώ κάποια στιγμή δε το φοράμε κ εμείς ας λέμε τι έγινε κ πώς κ όχι τι έπρεπε να είχε γίνει γιατί πλέον με καθαρό μυαλό κ το χρόνο σκέψεις κάνουμε θαύματα ουουουου.........
:priest:
Τα πράγματα είναι πολύ απλά:
Δεν θάπρεπε να επιτρέπεται άπο την πολιτεία η μεταφορά συνεπιβάτη αν δεν είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 13 ετων (και με εξπλισμό φυσικά) προκειμένου να έχει αναπτυχθεί σωματικά ως άνθρωπος αλλά και να έχει αποκτήσει συνείδηση των καποιον βασικών εννοιών όπως ταχύτητα, στήριξη, ισοροπία, κίνδυνος, ασφάλεια και κυρίως βούληση (γιατί τα ανεβάζουν χωρίς να τα ρωτάνε!).
Απο κει και μετά, όλα τα άλλα (του τύπου: δεν τρέχω, προσέχω, το παιδί μου δουλεύει σε τσίρκο απο τα 3 του και ξέρει, κλπ) αφορόυν την συνείδηση του ενήλικα οδηγού.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά:
Δεν θάπρεπε να επιτρέπεται άπο την πολιτεία η μεταφορά συνεπιβάτη αν δεν είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 13 ετων (και με εξπλισμό φυσικά) προκειμένου να έχει αναπτυχθεί σωματικά ως άνθρωπος αλλά και να έχει αποκτήσει συνείδηση των καποιον βασικών εννοιών όπως ταχύτητα, στήριξη, ισοροπία, κίνδυνος, ασφάλεια και κυρίως βούληση (γιατί τα ανεβάζουν χωρίς να τα ρωτάνε!).
Απο κει και μετά, όλα τα άλλα (του τύπου: δεν τρέχω, προσέχω, το παιδί μου δουλεύει σε τσίρκο απο τα 3 του και ξέρει, κλπ) αφορόυν την συνείδηση του ενήλικα οδηγού.
απο πόσο χρονών οδηγάς. εγώ απο τα 14. πολλές φορές σκέφτομαι πως εμπιστευόντουσαν και άφηνων σε ένα 14χρονο να οδηγάει. αλλουνού παπα ευαγγέλιο.
ωστόσο σχετικά με το θέμα, κρίμα για το παιδάκι. δεν φόραγε κράνος..τέρμα οτι και να λεμε-λετε-λενε , χαμένο σάλιο.
επίσης δεν νομίζω ο κάθε γονιός η άνθρωπος να προτιμούσε ένα παπί αντί για ένα αυτοκίνητο με auto-clima δερμάτινα καθισματα και όλες τις ανέσεις (χωρισ να αναφέρομαι στον συγκεκριμένο άτυχο πατέρα). δυστυχως με οτι μπορεί ο καθένας και περι κραξιμάτων που αναφέρθηκαν σε προηγούμενα ποστς, τι να το κάνεις... λες και ο γονιος ανησυχεί λιγότερο για το παιδι του απο εσενα ? εσυ που τον κράζεις ίσως εισαι σε καλύτερη μοιρα απο αυτόν , οικονομική και δν ξέρω εγω τι αλλο.
υπάρχει κάποιος που δεν εχει οδηγήσει χωρις κράνος εστω και για 10 λεπτα? πειτε την αλήθεια....
επίσης ειδα το οτι αμα ησασταν τροχαία θα τους σκίζατε αυτούς τους γονείς... που στην καλύτερη φαντάζομαι θα παίρνουν κανα 700αρι + σπιτι + παιδι... να μην τους ριξετε και εσεις 200 ευρω πρόστιμο... ετσι βάλτε τα ολα στο ιδιο καζανι, κόφτε και σύνταξη απο τον συνταξιουχο...αλλα οκ .. τωρα δεν μπορείτε αμα μπορουσατε ομως....
παρακολουθώ τακτικά συζητήσεις αλλά δεν συνηθίζω να απαντάω αλλα τώρα δεν κρατήθηκα.
tsompanis
16/09/2012, 12:45
παρακολουθώ τακτικά συζητήσεις αλλά δεν συνηθίζω να απαντάω αλλα τώρα δεν κρατήθηκα.
Δυόμιση μήνες και δεν κρατήθηκες???
ήρωας είσαι!:D
nikos_abel
16/09/2012, 12:54
Μ' αυτά και μ' αυτά όμως είναι που δικαιώνονται οι "νομοθέτες" οι οποίοι ξέρουν καλύτερα από μας για μας. Ο άνθρωπος που μέσα στη κεφάλα του δε μπορεί να καταλάβει ότι ένα τρίχρονο θα γίνει αλοιφή αν τυχόν πέσει η μηχανή, δυστυχώς πρέπει να υποχρεωθεί.
Αλλιώς να πούμε ότι και ο γονιός που ασελγεί στο παιδί του το πονάει και ξέρει αυτός καλύτερα.
Εσύ που θα τραβήξεις τη γραμμή ως όριο; Ποιο είναι το σημείο από όπου και πέρα πρέπει να προστατευτεί το παιδι;
αλλο το ασελγει κάποιο γονιός στο παιδί του, που είναι αρρώστια του γονεά και άλλο το οτι το παιδί είναι συνεπιβάτης. συγνώμη αλλά δεν είναι όμοιο επιχείρημα αυτό που λες.
δεν θα βάλω οριο σε κανεναν και σε τπτ. έχω ανεβάσει παιδί στο μοτο 3χρονο δεν φόραγα τπτ ουτε τα χαρτιά δεν είχα μαζί και δεν πήγα πάνω απο 10χαω. δεν λεω μπραβο ειμαι πολυ καλος ή οτι πρέπει να με κλείσουν φυλακή.αν γινόταν κάτι ουτε εγω δεν ξέρω τι... σκεφτείτε πάντως ολοι πόσες φορές κάνατε κάτι αντίστοιχο ή δεν φορέσατε κράνος για να πάτε μέχρι το βενζινάδικο 50 μέτρα πιο κάτω,ή ενώ κάτσατε για καφέ δεν είχατε χαρτάκια μαζί σας κ πεταχτήκατε να πάρετε.
φιλικά τα λέω μιας και προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα απο όλες τις οπτικές γωνίες.. σε μερικά τα καταφέρνω , μόνο όταν προσπαθώ να τα δω απο την μεριά των πολιτικών δεν βγάζω άκρη.
τώρα οταν η οδήγηση σου είναι για πρακτικούς λόγους, λογικό να τα βλέπεις πιο απλά τα πράγματα.
όπως ο ανθρωπος που μισεί τα μαθηματικά και πρέπει να τα διαβάσει για να τα περάσει, στο τέλος θα συγκρατήσει προσθεση αφαιρεση διαιρεση και πολλαπλασιασμό.
αυτός που τα αγαπάει θα λύνει ασκήσεις και θα γουστάρει.
άλλοι γονείς καπνίζουν μπροστά στα παιδιά τους..αλλά.. επειδή καπνίζουμε και εμεις λέμε οτι ο καπνός δεν πάει πάνω τους οποτε οκ.
τουλάχιστον εγώ αμα δεν έχω κάτι καλό να πω δεν μιλάω καθολου :-p .
nikos_abel
16/09/2012, 16:14
Αυτός που είναι παιδεραστής, βλέπει ως φυσιολογικό αυτό που κάνει. Το ίδιο και αυτός που ανεβάζει καθημερινά το παιδί του στη μηχανή. Και οι δυο ίσως έχουν μια κάποια αμφιβολία περί της λογικής ή της ηθικής επί του ζητήματος, αλλά και του κοινωνικού αντίκτυπου που έχει η πράξη τους.
Επειδή λοιπόν έχουμε συνηθήσει να βλέπουμε τρυφερούδια πάνω σε παπιά αλλά όχι το άλλο, το μεν είναι πιο "φυσιολογικό" από το άλλο.
Το ζήτημα το έθεσε ο κτήνος νωρίτερα : το παιδί το ρώτησε κανένας;
Και μη σου φαίνεται απόλυτο ότι το ένα θα του αρέσει και το άλλο όχι, η κρίση του στο τι του αρέσει ή όχι βασίζεται σε πολύ βαθειές εντυπωμένες μέσα του νόρμες, που βασίζονται στα κοινωνικά αποδεκτά ή μη πράγματα της εποχής του.
Και επαναλαμβάνω, ποιος είναι αυτός που θα θέσει τα όρια;
Μα φυσικά η κοινωνία στην οποία ζεις.
Σε αυτή τη κοινωνία λοιπόν υπάρχει η γνώση του τι θα γίνει αν το αγγελούδι σαβουριαστεί μαζί με τον βαλεντίνο της κακιάς ώρας.
Αλλά δυστυχώς στην Ελληνική πραγματικότητα φαίνεται πως ένα πιθανά παραμορφωμένο για πάντα παιδικό προσωπάκι είναι πιο αποδεκτό από το άλλο (μη το πω).
Όπως οι καραγκιόζηδες οι εγγλέζοι, που άφησαν το κοριτσάκι πριν μερικά χρονια να πεθάνει απο αιμοραγία έξω απο το σχολείο του όταν το χτύπησε ένας ασυνείδητος με το αυτοκίνητο, δεν το ακούμπησε κανένας προκειμένου να μην μπλέξει με τη κατηγορία του παιδόφιλου.
Σκατοκατάσταση.