Σύνδεση

View Full Version : Τούμπαρε η μηχανή του και σκοτώθηκε το 5χρονο παιδί του

Σελίδες : [1] 2

georgio
23/06/2012, 15:26
Μια απίστευτη τραγωδία συνέβη το βράδυ της Πέμπτης (21/06) σε χωριό της Ξάνθης, με θύμα ένα μικρό παιδί.

Ο 28χρονος πατέρας με τον 5χρονο γιο του ήταν πάνω στη μηχανή, που οδηγούσε ο πρώτος, όταν βγήκε από την πορεία της και αναποδογύρισε.

Επακόλουθο ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα το παιδάκι, το οποίο αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Εχίνου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου δυστυχώς έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Πηγή (http://news247.gr/eidiseis/toumpare_h_mhxanh_toy_kai_skotwthhke_to_5xrono_paidi_toy.1827090.html)

Γ@μώ το σπιτάκι τους... κ@ρι0λ1δες...

:a52: :a016: :a016: :a016:

KAGOURO
23/06/2012, 16:31
Πόσες φορές διαβάζουμε εδώ μέσα ότι έχουν δει παιδιά δικάβαλα και τρικάβαλα με τους γονείς τους σε μηχανάκια και μηχανές χωρίς κράνος χωρίς τίποτα και να κάνουν οι οδηγοί μανούβρες στο δρόμο. Υπάρχουν και χειρότερα

262285

Tον τελευταίο καιρό έχει παραγίνει το κακό μ αυτή τη μ@λ@κι@......όπου τους πετυχαίνω στο δρόμο τους χέζω άσχημα κι ακούνε και τα παιδάκια !

nicksior
23/06/2012, 20:40
Tον τελευταίο καιρό έχει παραγίνει το κακό μ αυτή τη μ@λ@κι@......όπου τους πετυχαίνω στο δρόμο τους χέζω άσχημα κι ακούνε και τα παιδάκια !

Δηλ. έχεις αυτοεξουσιοδοτηθεί να επαναφέρεις στην τάξη τους , έστω , ανόητους και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο "χέσιμο" ;
Δεν το βλέπω σωστό και σίγουρα δεν είναι δική σου δουλειά, (μια φιλική κουβέντα-συμβουλή σίγουρα θα ήταν πιο αποτελεσματική).
Ασε που μπορεί να πέσεις πάνω σε κανένα νευρικό μπαμπά και το "χεσιμό σου" να είναι και το τελευταίο..

Billymuse
23/06/2012, 20:58
πείτε με κάφρο η μαλ... αλλά έχω την αίσθηση ότι για το παιδάκι τουλάχιστον καλύτερα που πήγε στους ουρανούς πάρα να τραβάει για μια ζωή τράυματα σωματικά και πνευματικά :( να ναι κάλα εκει που είναι ...

Cpt. Haddock
23/06/2012, 22:38
Legal Disclaimer: Δεν κερδίζετε κατι με το ανουσιο ποστάρισμα, όταν δεν έχετε κατι να πείτε.

(σας το λεω εκ πειρας)

BLiTzER
23/06/2012, 22:55
Έχει δίκιο.

agamoi-thytai
25/06/2012, 15:01
Πόσες φορές διαβάζουμε εδώ μέσα ότι έχουν δει παιδιά δικάβαλα και τρικάβαλα με τους γονείς τους σε μηχανάκια και μηχανές χωρίς κράνος χωρίς τίποτα και να κάνουν οι οδηγοί μανούβρες στο δρόμο. Υπάρχουν και χειρότερα

Το χειρότερο είναι να φοράει ο γονέας κράνος (για να μην τον γράψουν φυσικά) και το παιδί τίποτα !!!
Άντε με τα ζώα, κρίμα...

stefanos
25/06/2012, 15:07
Θα πρέπει σιγά σιγά να συνηθίζεται στην ιδέα οτι μιά μηχανή ή ένα παπί θα είναι το μοναδικό μέσο μετακίνησης πολλών οικογενειών στην Ελλάδα, μέ όλα τα επακόλουθα.

GIXXERAKIAS
25/06/2012, 15:09
Θα πρέπει σιγά σιγά να συνηθίζεται στην ιδέα οτι μιά μηχανή ή ένα παπί θα είναι το μοναδικό μέσο μετακίνησης πολλών οικογενειών στην Ελλάδα, μέ όλα τα επακόλουθα.

+1000 δυστηχώς αυτή είναι η πραγματικότητα....

VASOS
25/06/2012, 15:16
Ελαφρύ το χώμα και κουράγιο στους γονείς του :(.

georgio
25/06/2012, 17:00

Υπάρχουν και τα κράνη όμως είπε στον Κόναν ο σοφός γέροντας ενώ χάιδευε το μούσι του...

και αυτό για να μην γίνει το παπί το μέσο μετακίνησης προς έναν άλλο (ίσως καλύτερο) κόσμο...

Και αν είναι πολύ μικρό το παιδί ας μην ανέβει για να πάει στα αγγλικά, στο μπαλέτο, στο κολυμβητήριο. Ας ζήσει να μεγαλώσει με το καλό και πάει τότε.

sniper
25/06/2012, 17:07
Μην είσαστε μ@λάκες..

Μπορεί το παιδάκι να πήγε τζάμπα, αλλά ο πόνος του πατέρα που επέζησε είναι πολύ χειρότερος από τα αναθέματά σας..

Ας γίνει παράδειγμα στους υπόλοιπους τουλάχιστον.

georgio
25/06/2012, 17:36
Μην είσαστε μ@λάκες..

Μπορεί το παιδάκι να πήγε τζάμπα, αλλά ο πόνος του πατέρα που επέζησε είναι πολύ χειρότερος από τα αναθέματά σας..

Ας γίνει παράδειγμα στους υπόλοιπους τουλάχιστον.

Εγώ προσωπικά διαφωνώ.

Δεν είναι κάτι που έτυχε, είναι κάτι που το προκάλεσε αυτός με τη βαριά αμέλεια που επέδειξε.

Δεν είναι κτήμα του το παιδί του. Θεωρώ ότι πρέπει να τιμωρηθεί.

sniper
25/06/2012, 17:43
Εγώ προσωπικά διαφωνώ.

Δεν είναι κάτι που έτυχε, είναι κάτι που το προκάλεσε αυτός με τη βαριά αμέλεια που επέδειξε.

Νομίζεις ότι δεν έχει τιμωρηθεί ήδη;

VASOS
25/06/2012, 17:49
Εγώ προσωπικά διαφωνώ.

Γνωρίζεις τις συνθήκες του ατυχήματος ή εάν φορούσε κράνος το παιδί? Πως συμπεραίνεις τη βαριά αμέλεια? Μήπως οδηγούσε μεθυσμένος ή χωρίς φώτα ή χωρίς φρένα?

Γιατί βιάζεστε όλοι να βγάλετε συμπεράσματα, να κολήσετε ταμπέλες, να ρίξετε αναθέμετα, να καταδικάσετε?

Να τιμωρηθεί ο "εγκληματικός" πατέρας, μαζί σου και γώ, λες και η ζωή του έχει τώρα καμιά αξία...

georgio
25/06/2012, 18:11
Κοροϊδευόμαστε, έτσι; :rolleyes:

bulmont
25/06/2012, 18:13
Θα 'θελα να 'ξερα, πόσοι από σας που ''ποστάρεται'' εδώ ειστε γονείς...

VASOS
25/06/2012, 18:16
Θα 'θελα να 'ξερα, πόσοι από σας που ''ποστάρεται'' εδώ ειστε γονείς...

Ξέχασες το "υπεύθυνοι". Μάλλον μερικοί από εμάς πρέπει να περάσουμε εξετάσεις ή να ρωτήσουμε εάν μπορούμε...

VASOS
25/06/2012, 18:18
Κοροϊδευόμαστε, έτσι; :rolleyes:

Προσωπικά δεν κοροϊδεύω κανένα. Απλές απορίες εκφράζω, χωρίς να νομίζω ότι τα ξέρω όλα ή ότι έχω το αλάθητο στην κρίση μου...

Cpt. Haddock
25/06/2012, 18:33
Προσωπικά δεν κοροϊδεύω κανένα...

Δεν ειπε κανεις αυτό. Απλα το στοιχημα "πατέρας στην ελληνικη επαρχια φοράει κρανος στο παιδι του" εχει λιγοτερη απόδοση κι απο το Μπαρτσελόνα-Νεοι Επιβάτες.

bulmont
25/06/2012, 18:35
Ξέχασες το "υπεύθυνοι". Μάλλον μερικοί από εμάς πρέπει να περάσουμε εξετάσεις ή να ρωτήσουμε εάν μπορούμε...

Γονέας κανένας δεν σπούδασε και όλοι μάθαμε στην πορεία ...........

Ο καθένας κατά το δοκούν.....

Ηθελα να 'ξερα όμως γιατί τέτοια αντιμετώπιση στον γονέα αυτόν΄;;;;;;;
Ειστε βέβαιοι πως δεν νοιαζόταν γιά το παιδί του;;;;;;
Με αυτοκίνητα δεν σκοτώνονται μικρά παιδιά;;;;;;;;;;
Αυτός ηταν ο ανάλγητος γονέας;;;;;;; Οι υπόλοιποι με τα ΙΧ και τους γεωργικούς
ελκυστήρες ειναι όλοι καλοί γονείς που χάνουν τα παιδιά τους και αυτός ειναι
ο μηχανόβιος ο άσπλαχνος γονέας;;;;;

VASOS
25/06/2012, 18:37

Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω. Μάλλον περιγράφεις κάτι από προσωπικά βιώματα που δεν έχουν σχέση με μένα και το συγκεκριμένο περιστατικό. Φιλικά πάντα.

georgio
25/06/2012, 18:41
Με συγχωρείς, αλλά όταν τον βλέπουμε στο φανάρι και τον κράζουμε (άλλοι διακριτικά, άλλοι άσχημα, άλλοι από μέσα μας) και όταν συμβεί το μοιραίο -που είναι προφανές ότι κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα συμβεί- λέμε κρίμα και κοίτα να δεις και άδικο και σκέψου τους γονείς κλπ κοροϊδευόμαστε.

Ή λέμε δεν τρέχει, προσέχει αυτός, δίπλα πάει, και είναι μια γνώμη -θεωρώ λάθος- αλλά γνώμη, ή λέμε όποιος ανεβαίνει στη μηχανή φοράει τουλάχιστον κράνος, για να ανέβει πρέπει να μπορεί να κάθεται και να πατάει στα μαρσπιέ καλά, δεν ανεβαίνουμε τρικάβαλοι κλπ.

Και δεν λέμε μετά "τι τα θες τώρα", λέμε φταίει.

bulmont
25/06/2012, 18:47
Με συγχωρείς, αλλά όταν τον βλέπουμε στο φανάρι και τον κράζουμε (άλλοι διακριτικά, άλλοι άσχημα, άλλοι από μέσα μας) και όταν συμβεί το μοιραίο -που είναι προφανές ότι κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα συμβεί- λέμε κρίμα και κοίτα να δεις και άδικο και σκέψου τους γονείς κλπ κοροϊδευόμαστε.

Ή λέμε δεν τρέχει, προσέχει αυτός, δίπλα πάει, και είναι μια γνώμη -θεωρώ λάθος- αλλά γνώμη, ή λέμε όποιος ανεβαίνει στη μηχανή φοράει τουλάχιστον κράνος, για να ανέβει πρέπει να μπορεί να κάθεται και να πατάει στα μαρσπιέ καλά, δεν ανεβαίνουμε τρικάβαλοι κλπ.

Φταιει ακριβώς το ίδιο με τον γονέα που δεν χρησιμοποιεί τα απαραίτητα μέσα
ασφαλείας σε οποιοδήποτε όχημα. Δεν φταίει περισσότερο επειδή ειχε δίκυκλο....

VASOS
25/06/2012, 19:10

Δυστηχώς όσο και να κράξουμε, να αφορίσουμε & να αναθεματίσουμε τα πράγματα δεν αλλάζουν τόσο γρήγορα γύρω μας όσο εμείς θα θέλαμε. Ανεύθυνοι άνθρωποι υπάρχουν και θα υπάρχουν. Να τους πούμε: είστε ανάξιοι και μην γίνεστε γονείς? Επικίνδυνα μονοπάτια...

Υπάρχει νομίζεις μεγαλύτερη τιμωρία από το να ευθύνεσαι για το χαμό του παιδιού σου? Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω, ούτε για τον χειρότερο άνθρωπο του κόσμου.

Εμείς τί να πούμε? Τι μπορούμε να κάνουμε εκτός από το να προσπαθήσουμε να επηρρεάσουμε όσους περισσότερους μπορούμε?

georgio
25/06/2012, 19:18
Φταιει ακριβώς το ίδιο με τον γονέα που δεν χρησιμοποιεί τα απαραίτητα μέσα
ασφαλείας σε οποιοδήποτε όχημα. Δεν φταίει περισσότερο επειδή ειχε δίκυκλο....

Προφανώς. Την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση θα έχω και για τη μάνα που κάθεται συνοδηγός είχε το παιδί στην αγκαλία της εν είδη αερόσακου.

Την ίδια θα έχω και για αυτόν που αφήνει το παιδί του χωρίς επίβλεψη στην θάλασσα. Και πάει λέγοντας.

Για τα προηγούμενα που έγραψες, πριν από κάποιον καιρό γέννησε μια φίλη και όταν μερικούς μήνες μετά πήγα επίσκεψη και είδα τη μικρή μου γεννήθηκε η απορία: οκ, και τώρα τι; Έχουμε ένα μωρό, υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι πρέπει να κάνουμε; Και μου είπε το μόνο που μαθαίνεις είναι από τον παιδίατρο και αφορά κυρίως την υγεία και την διατροφή του. Από εκεί και πέρα όσο ενδιαφερθεί ο καθένας να ρωτήσει και να το ψάξει.
Αυτά όσον αφορά στην γνώμη μου σχετικά με το "τα μαθαίνουμε στην πορεία" που κατά τη γνώμη μου είναι λάθος καθώς θα έπρεπε η κοινωνία να ενημερώνει τους νέους γονείς και να μην επαφίεται στο δικό τους ενδιαφέρον. Όπως ακριβώς θα έπρεπε να μαθαίνεις το γυροσκοπικό από τη σχολή οδηγών και όχι από φίλους ή φόρουμ.

Για το γιατί σε αυτόν το γονέα, γιατί αυτός είναι που έχει την περισσότερη -αν όχι όλη- την ευθύνη που σκοτώθηκε το παιδί του. Με αυτοκίνητα ναι σκοτώνονται, αλλά αν κάποιος έχει το παιδί του δεμένο σε καθισματάκι, πηγαίνει σαν άνθρωπος και του βγει από ένα στοπ ένα φορτηγό που έσπασαν τα φρένα τι ευθύνη μπορείς να του καταλογίσεις;

Αν βέβαια δεν έχει καθισματάκι για το παιδί του, ή αν το έχει και πάει αεροπορία στην Κορίνθου-Πατρών πχ και μπει στο αντίθετο και σκάσει αυτός πάνω στην νταλίκα, τότε πάλι την ίδια αντιμετώπιση θα έχω.

Νομίζω έχω γίνει αρκετά σαφής. Και λυπάμαι γιατί βλέπω ότι ακόμα και κάτι που θεωρούσα προφανές σε όλους πρέπει να το αποδεικνύουμε... :sad:

kostaspetrou
25/06/2012, 19:21

Δεν είναι το ίδιο ρε φίλε.Η επικινδυνότητα και οι πιθανότητες να την πατήσεις με δίκυκλο(ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΦΤΑΙΣ Η ΟΧΙ) είναι πολύ μεγαλύτερες απ' ότι με αμάξι,μην κοροϊδευόμαστε.
Ο άνθρωπος ήδη τιμωρείται απ'τις τύψεις του και θα τιμωρείται για μια ζωή.

Τώρα για το κράνος:
ΑΝ ήταν ξεκράνωτος αυτός και το παιδί(ξαναλέω ΑΝ γιατί δεν ξέρουμε στα σίγουρα) τότε προφανώς είναι απαράδεκτος:εν έτει 2012 αυτά είναι αυτονόητα.
Καλά να'ναι εκεί ψηλά το παιδί και ο μπαμπάς να το ξεπεράσει και να'ναι πιο προσεκτικός για τα υπόλοιπα παιδιά του(αν έχει).

VASOS
25/06/2012, 19:28
Ρε φίλε μας δουλεύεις; Τι μας γράφεις αυτό το ποστ και φαίνεται σαν να γουστάρεις να ξεκινήσει καυγάς; Τι μας λες για κράνη και ιστορίες; Εδώ όλοι οι συμφορουμίτες γράφουν από τα 10 μηχανάκια και υπάρχει και παιδί πάνω μόνο στο 1 να φοράει κράνος.. Θα μας τρελάνεις δηλαδή; Είναι σπάνιο αυτό το φαινόμενο να δεις παιδί σε μηχανάκι και κράνος..

Θαυμάζω τη σιγουριά, τις βεβαιότητες και τις στατιστικές σου.

Να ξεκινήσω καυγά? Να σας τρελάνω? Να πώ την παπάτζα μου? Δεν νομίζω ότι προσπάθησα να κάνω κάτι τέτοιο.

Όπως είπα και παραπάνω: φιλικά πάντα.

TROOPER
25/06/2012, 19:33
πολυ θα γουσταρα παντως μετα τα ιντερνετικα μπινελικια στον πατερα με εναν μαγικο τροπο να βλεπαμε οτι το παιδακι του φορουσε και κρανος και μποτακια και γαντακια και μπουφανακι και να σας εβλεπα μετα εναν-εναν να ζητατε συγγνωμες επιδη δεν ξερατε.

το σεναριο φυσικα ειναι φανταστικο και σαφως ουτε εγω δεν μπορω να το πιστεψω οτι εγινε ετσι,αλλα εχω μαθει αν δεν ξερω να μη μιλαω.

συνεχιστε...

Εχετλαίος
25/06/2012, 20:03
7 τρικάβαλα, 1 τετρακάβαλο σήμερα στη μέρα μου.
Σκ@τά ολέ

vaska
25/06/2012, 21:02
Είμαι από αυτούς που "την λένε" σε γονείς που έχουν ακράνωτα παιδιά ή που τα βάζουν να καθίσουν ειδικά στα σκούτερ μπροστά. Προχθές βγαίνοντας με τη γυναίκα μου για μία βολτούλα είδαμε 4 περιπτώσεις.
Η ατάκα συγκεκριμένη και χωρίς τσαμπουκά:
"Φίλε ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι έχεις κάνει το παιδί αερόσακο"
" Ηλίθιο χαμόγελο και νεύμα κατανόησης"

Ίσως 1 στους 20 - 30 να καταλάβει και να μην το ξανακάνει, το σύνηθες βέβαια είναι ότι "δικό μου είναι ότι θέλω το κάνω".

Από την άλλη ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τις συμπεριφορές άλλων???

Ατέρμονη συζήτηση χωρίς ουσιαστικά να καταλήγει πουθενά. Ανεύθυνοι γονείς υπάρχουν παντού, δεν μπορείς να κάνεις κάτι εκτός ίσως από το προφανές, να κάνεις μια νύξη και τπτ άλλο. Αν ήμουν τροχαίος θα τους έσκιζα, μιας και το μόνο που καταλαβαίνει ο Έλληνας είναι το πρόστιμο, αλλά δεν είμαι και περιορίζομαι στην κουβέντα λίγων δευτερολέπτων. Από την άλλη όλοι μας έχουμε κάνει λάθη και ίσως να κάνουμε ακόμα. Ας προσπαθήσουμε εμείς να κρατήσουμε τις ισορροπίες και ίσως κάποιοι κάποτε συνετιστούν.

Σκέφτομαι όμως ότι ακόμα και στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος πατέρας δεν είχε λάβει μέτρα ασφαλείας για το παιδί του, είναι το λιγότερο άηθες να του κολλάμε την ταμπέλα του δολοφόνου. Είμαι χίλια τα εκατό σίγουρος ότι ο πόνος του είναι ίδιος με αυτού του γονέα που έχασε παιδί κι ας είχε πάρει όλες τις προφυλάξεις.

Φιλικά ένας γονιός.

KAGOURO
25/06/2012, 21:07
Δηλ. έχεις αυτοεξουσιοδοτηθεί να επαναφέρεις στην τάξη τους , έστω , ανόητους και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο "χέσιμο" ;
Δεν το βλέπω σωστό και σίγουρα δεν είναι δική σου δουλειά, (μια φιλική κουβέντα-συμβουλή σίγουρα θα ήταν πιο αποτελεσματική).
Ασε που μπορεί να πέσεις πάνω σε κανένα νευρικό μπαμπά και το "χεσιμό σου" να είναι και το τελευταίο..
Όπως το βλέπει ο καθένας,.....αλλά πραγματικά το 99% των απαντήσεων είναι "καλά΄... προχώρα τώρα...." ! Και δεν σταματάω φίλε μου γιατί την έχω δει κάπως, αλλά γιατί είμαι γονιος και καταλαβαίνω ! Κατά τα άλλα περί "νευρικών μπαμπάδων" και λοιπών "οργισμένων" συνομοταξιών του δρόμου....!?@2@??22?¨¨...........καλά κάνεις και τους φοβάσαι !

stefanos
25/06/2012, 21:30
Κουταμάρες.
Ένα παιδί σκοτώνεται και από μιά μηχανή που πέφτει από το πλαινό στάντ στην πυλωτή η την αυλή ή το πεζοδρόμιο.
Δεν είναι καν ανάγκη να είναι πάνω απλά να ξεφύγει και να την σπρώξει λίγο όπως μόνο οι μπόμπιρες μπορούν.
Θέλει άπειρη και συνεχή προσοχή κάθε δέκατο του δευτερόλεπτου.
Θέλει πλήρη αναθεώρηση του τρόπου ζωής.
Και όσοι θεωρούν ότι το κράνος μπορεί να τους σώσει την ζωή ή του παιδιού τους (γιατί βλέπω μεγάλες σιγουριές) αφήστε τα για τους γονείς σας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.

kostaspetrou
25/06/2012, 21:44
Κουταμάρες.
Και όσοι θεωρούν ότι το κράνος μπορεί να τους σώσει την ζωή ή του παιδιού τους (γιατί βλέπω μεγάλες σιγουριές) αφήστε τα για τους γονείς σας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.
Γιατί,δε μπορεί το κράνος να σώσει τη ζωή τους ή τη ζωή του παιδιού τους;
Μήπως θέλεις να πεις κάτι άλλο;

Panoskl
25/06/2012, 21:49
Εκτός από το παιδάκι, "σκοτώθηκαν" οι γονείς του και ειδικά ο πατέρας του, οι παπούδες του, οι θείοι του κλπ κλπ κλπ...

Η πιο βαριά τιμωρία που μπορεί να σκεφτεί άνθρωπος... Να σκοτωθεί το παιδί σου από δικιά σου υπαιτιότητα. Φτάνει και περισσεύει.

stefanos
25/06/2012, 22:32
Γιατί,δε μπορεί το κράνος να σώσει τη ζωή τους ή τη ζωή του παιδιού τους;

Ξέρω αρκετούς που δεν τους βοήθησε.
Υποθέτω κάποιους τους βοήθησε, χωρίς να το ξέρω σίγουρα.
Άρα μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι μπορεί να σκοτωθεί κάποιος ακόμα και με κράνος.

spyrval
25/06/2012, 22:53
Κάποιοι το χάσανε το θέμα. ΔΕΝ είναι αν φόραγε κράνος, μπουφάν κλπ. . Η επικινδυνότητα είναι πολύ μεγάλη στο μηχανάκι. Δεν είναι οι ίδιες πιθανότητες να πέσει πάνω στο παιδί ένα σταματημένο μηχανάκι, να πάθει κάτι σοβαρό στο αυτοκίνητο ακόμα και χωρίς ζώνη, με το να κάνει διαδρομές με μηχανάκι. Αυτός που άφήνει το παιδί όρθιο χωρίς ζώνη στο μπροστινό κάθισμα αυτοκινήτου φταίει 100 φορές, αυτός που παίρνει το παιδί (ιδίως στην Αθήνα) με το μηχανάκι φταίει 1000. 5 χρονών δεν έχει συναίσθηση του κινδύνου, μπορεί να σκύψει εν κινήσει να πιάσει κάτι. Πόσταρα πριν μέρες για τρικάβαλο παπί μέσα στην Α.Ο. με 90-100 ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Αν βάζανε στο παιδάκι κράνος θα γλύτωνε, χτυπάω ξύλο, σε περίπτωση στραβής? Δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση τέτοιους γονείς. Καταλαβαίνω την έλλειψη χρημάτων, μην πάρεις Audi με 8 αερόσακους,πάρε ένα σαραβαλάκι με 500-1000 ευρώ. Δεν έχεις ούτε αυτά? Λεωφορείο. Με κάποια πράγματα πρέπει να είμαστε απόλυτοι, δεν γίνεται αλλιώς. Για αθώες ψυχές μιλάμε που περιμένουν από εμάς να αποφασίσουμε για το καλό τους.

MG-KTiNoS
25/06/2012, 22:55
Εγώ προσωπικά διαφωνώ.

και που το ξερεις?
Είδες τι έγινε ????

kostaspetrou
25/06/2012, 23:18
Υποθέτω κάποιους τους βοήθησε, χωρίς να το ξέρω σίγουρα.
Άρα μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι μπορεί να σκοτωθεί κάποιος ακόμα και με κράνος.
Όχι φίλε μου δεν πάει έτσι.Κανείς δε λέει ότι το κράνος θα σε σώσει στα σίγουρα.Σίγουρο στη ζωή δεν είναι τίποτα.
Αυτούς που δε τους βοήθησε θα χανόντουσαν ούτως ή άλλως.

Υποθέτεις ότι κάποιους τους βοήθησε, χωρίς να το ξέρεις σίγουρα;Πλάκα κάνεις,ναι;

Υπάρχουν πάρα πολλοί(ένας απ'αυτούς εγώ)οι οποίοι ζουν επειδή το φορούσαν.

Μην επιμένεις,ξέρεις ότι δεν ισχύει αυτό.Στη ζωή παίρνεις τα μέτρα σου για να συνεχίσεις να ζεις.
Μοιρολατρείες τέλος.

kostaspetrou
25/06/2012, 23:20
Κάποιοι το χάσανε το θέμα. ΔΕΝ είναι αν φόραγε κράνος, μπουφάν κλπ. . Η επικινδυνότητα είναι πολύ μεγάλη στο μηχανάκι. Δεν είναι οι ίδιες πιθανότητες να πέσει πάνω στο παιδί ένα σταματημένο μηχανάκι, να πάθει κάτι σοβαρό στο αυτοκίνητο ακόμα και χωρίς ζώνη, με το να κάνει διαδρομές με μηχανάκι. Αυτός που άφήνει το παιδί όρθιο χωρίς ζώνη στο μπροστινό κάθισμα αυτοκινήτου φταίει 100 φορές, αυτός που παίρνει το παιδί (ιδίως στην Αθήνα) με το μηχανάκι φταίει 1000. 5 χρονών δεν έχει συναίσθηση του κινδύνου, μπορεί να σκύψει εν κινήσει να πιάσει κάτι. Πόσταρα πριν μέρες για τρικάβαλο παπί μέσα στην Α.Ο. με 90-100 ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Αν βάζανε στο παιδάκι κράνος θα γλύτωνε, χτυπάω ξύλο, σε περίπτωση στραβής? Δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση τέτοιους γονείς. Καταλαβαίνω την έλλειψη χρημάτων, μην πάρεις Audi με 8 αερόσακους,πάρε ένα σαραβαλάκι με 500-1000 ευρώ. Δεν έχεις ούτε αυτά? Λεωφορείο. Με κάποια πράγματα πρέπει να είμαστε απόλυτοι, δεν γίνεται αλλιώς. Για αθώες ψυχές μιλάμε που περιμένουν από εμάς να αποφασίσουμε για το καλό τους.
Αυτό ακριβώς.Ο κίνδυνος έχει διαβαθμίσεις και στο μηχανάκι η διαβάθμιση χτυπάει κόκκινο.

MG-KTiNoS
25/06/2012, 23:22
Ρε ξέρει κανένας θετικά να πει τι έγινε ή λέμε ότι να ναι (έτσι για αλλαγή)?

stefanos
25/06/2012, 23:42
Ρε ξέρει κανένας θετικά να πει τι έγινε ή λέμε ότι να ναι (έτσι για αλλαγή)?

Πάντα λέμε ότι να ναι ακριβώς επειδή δεν ξέρει κανείς τι έγινε.

stefanos
25/06/2012, 23:50
.Στη ζωή παίρνεις τα μέτρα σου για να συνεχίσεις να ζεις.
Μοιρολατρείες τέλος.

Εκπληκτικά αισιόδοξη άποψη που δεν μπορώ να υιοθετήσω για την μεταφορά των παιδιών μου.

kostaspetrou
26/06/2012, 00:06
Εκπληκτικά αισιόδοξη άποψη που δεν μπορώ να υιοθετήσω για την μεταφορά των παιδιών μου.
Δηλαδή εσύ και τα παιδιά σου είστε ξεκράνωτοι στο μηχανάκι;
Δεν την υιοθετείς κατ'επιλογή επειδή

ή επειδή αυτά που σου λέω είναι εκπληκτικά αισιόδοξα;
Το ενδεχόμενο να'ναι σωστά σου πέρασε απ'το μυαλό;

MG-KTiNoS
26/06/2012, 00:40
Ρε ΚΠ τα έχουμε ξαναπεί αυτά…
Τι να σου κάνει το κράνος άμα σκάσεις μετωπικά σ αμάξι ?
Τα λέμε και τα ξαναλέμε…
Κράνος καλό είναι να φοράς γιατί αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης. Δεν εξασφαλίζει όμως επιβίωση σ όλες τις περιπτώσεις.
Τώρα έπεσα, σώθηκα κλπ εγώ τα ακούω βερεσέ…
Μ αυτό δε λέω μη φοράς κράνος, λέω δεν αρκεί
(ούτε ο απο πάνω σου είπε ότι δεν φοράει)

ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

(και λέτε πολλά για τον άνθρωπο χωρίς να ξέρει κανένας να πει θετικά τι έχει γίνει)

stefanos
26/06/2012, 00:45
Δηλαδή εσύ και τα παιδιά σου είστε ξεκράνωτοι στο μηχανάκι;
Δεν την υιοθετείς κατ'επιλογή επειδή

ή επειδή αυτά που σου λέω είναι εκπληκτικά αισιόδοξα;
Το ενδεχόμενο να'ναι σωστά σου πέρασε απ'το μυαλό;

Όχι ρε φίλε ανάποδα, εννοώ ότι ακόμα και με κράνος είναι τεράστιο ρίσκο να μεταφέρεις παιδιά με μηχανάκι.
Και καλό είναι που την γλύτωσες αλλά αυτό δεν κάνει την μοτοσυκλέτα ασφαλές μέσο στην Ελλάδα ακόμα και να φοράς κράνος.
Όχι να πάμε και στο "ξεκράνωτος".

kostaspetrou
26/06/2012, 01:10
Όχι ρε φίλε ανάποδα, εννοώ ότι ακόμα και με κράνος είναι τεράστιο ρίσκο να μεταφέρεις παιδιά με μηχανάκι.
Και καλό είναι που την γλύτωσες αλλά αυτό δεν κάνει την μοτοσυκλέτα ασφαλές μέσο στην Ελλάδα ακόμα και να φοράς κράνος.
Όχι να πάμε και στο "ξεκράνωτος".
Συμφωνώ 1000%.
Ρε όπως το'πες άλλο κατάλαβα!
Ναι,μικρό παιδί και μηχανάκι παραείναι επικίνδυνο.
Προσωπικά ο ανιψιός μου (8χρονών) μου τα'χει κάνει τσουρέκια για βόλτα αλλά τρώει άκυρο.
Κράνος μπορεί να δανειστεί αλλά εγώ δεν αισθάνομαι καλά να τον ανεβάσω.

nassosxlvbros
26/06/2012, 09:18
Τα δικά μου παιδιά (12 + 14 αντίστοιχα) πέρασαν τα 10 για να ανεβούν σε μηχανή και αυτό για απόσταση 2-3 κμ ΤΟ ΠΟΛΥ! Είχε προηγηθεί η βασική εκπαίδευση εννοείται ήξεραν πολύ καλά ποδήλατο,έγινε πολλές φορές βόλτα "στατική"από τα 8 τους αλλά κανονική βόλτα έγινε μετά τα 10 και ΣΥΝΤΟΜΗ...εννοείται κράνος και μπουφάν,αλλά το σημαντικό είναι η όσο το δυνατόν λιγότερη έκθεση στο δρόμο με κίνηση...Σε όλες τις υπόλοιπες διαδρομές επιστρατεύεται το αυτοκίνητο ή το ταξί.
Εννοείται δε παίζει το σενάριο "ξένο παιδί στο δικό μου μηχανάκι"- παρά μόνο σε καιρό πολέμου!
Από κει και πέρα,..."έκαστος κατά διάνοιαν έχει"...και ναι,κάποτε έκραζα και γω γονείς με τρικάβαλο 5χρονα,αλλά κύριοι βαρέθηκα..σε 5 το έλεγα 25 ξεφύτρωναν...αλλά τι να πεις από τη στιγμή που άφησαν το αμάξι μερικοί και πήραν μηχανάκι και το θεωρούν ίδιο πράμα...

MG-KTiNoS
26/06/2012, 09:59
Εγώ το γιό μου τον βάζω πάνω από τότε που είναι 5 και πάμε παντού.
Τώρα είναι 15 κι φτάσει μέχρι Ουκρανία.

ΑΛΛΑ
ξέρω τι έχω πίσω...

και ?
Ασφάλεια δεν υπάρχει ΠΟΥ ΘΕ ΝΑ
Ούτε στο σπίτι.
Άρα?

Τιποτα !
Χαλαρά
Δεν ξέρουμε τι έγινε και δε θα μάθουμε ποτέ.
ΤΕΛΟΣ

nikos_abel
26/06/2012, 10:28
Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε καθημερινά εφτακόσιους πανηλίθιους με τρικάβαλα ακράνωτα παντοφλόβια κοιμουνταιόρθια
οτιναναιπράγματα.
Κατακριταίοι, για σφαλιάρες, άδεια κεφάλια χωρίς συναίσθηση του κινδύνου, συμφωνώ.

Πόσα περιστατικά όμως σαν αυτό που σχολιάζουμε, έχετε υπόψιν;
Ή ένα κάψιμο στο μπούτι ή ένα σπασμένο χέρι που δε θα το διαβάσουμε στις
ειδήσεις αλλά σίγουρα έχει γίνει είναι λιγότερο σοβαρό;
Πόσα παιδιά έχουν πέσει από το μπαλκόνι του 3ου και σκοτωθήκανε;
Πόσα έπεσαν από το ποδήλατο και φτάσανε στο νοσοκομείο;
Πόσα από πατίνι;

Λοιπόν, για να μη λέμε ότι θέμε χωρίς στοιχεία, καλό είναι να έχουμε εναλλακτικές περί
της μετακίνησης του παιδιού μας, και σίγουρα να τηρούμε τους γνωστούς κανόνες
ασφαλείας.
Αλλά δεν είναι πανάκεια, ούτε έτσι όλοι θα ζήσουμε υγειείς μέχρι τα βαθειά γεράματα....

THEOD
26/06/2012, 18:32
Ξέρω ότι θα χαρακτηριστώ ανεύθυνος παΤΕΡΑΣ, ανεγκέφαλος, εγκληματίας, και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, αλλά για 3-4 χρόνια σχεδόν καθημερινά ανέβαζα πίσω στο παπί ακράνωτο τον γιό μου και τον μετέφερα 400-500 μέτρα μέχρι το δημοτικό σχολείο του, τον άφηνα και εγώ κανονικά κρανωμένος συνέχιζα για την δουλειά.
Και αυτό από κάποιον που έχει πολλά χρόνια να μετακινηθεί έστω και 10 μέτρα χωρίς κράνος. Πιθανόν κάποιος από εσάς που θα με τύχαινε να με δεί καπάκι να έρχότανε εδώ να γράψει λάβρους εναντίον του ανεγκέφαλου, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν πάντα και όλα να γίνονται by the book...
Και σίγουρα εγω δεν θα πιαστώ από ένα τραγικό γεγονός του οποίου δεν γνωρίαζω λεπτομέρειες για να το παίξω politically correct...

kostas777
26/06/2012, 19:26
εδώ (http://www.thrakinews.gr/society/item/2162-%CE%B4%CF%85%CE%BF-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%82) λέει ότι δεν φορούσε κράνος.

αναφέρει επίσης κι άλλο ένα τροχαίο με μηχανή... 22 ετών. RIP

kawazoyras
26/06/2012, 19:29
δεν ήθελα να μπώ στη διαδικασία να απαντήσω αλλά βλέπω οτι πολλοί με τα πλήκτρα δικάζουν τους πάντες κ τα πάντα κ μηδενός εξαιρουμένου τη μαλακία την έχουμε κάνει όλοι σίγουρα δεν ξέρουμε τον καθένα μας εδώ μέσα για το ποιόν του αλλά το σίγουρο είναι οτι είμαστε η αφρόκρεμα οι προσεκτικοί οι αλάνθαστοι κλπ κλπ, κ γώ το παιδί μου το πήγαινα βόλτα με το παπί παιδικό σταθμό τρικάβαλο αλλά εγώ ήμουν ο ΚΑΛΎΤΕΡΟΣ γιατί το πρόσεχα το πήγαινα κ το γύριζα χωρίς να πάθει τη παραμικρή γρατσουνιά κ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ κ οι ΔΥΟ, κ αφού τα πέρασα όλα άριστα κ αναίμακτα είμαι σε θέση πλέον να καταδικάζω κ γώ όλους αυτούς που βλέπω τρικάβαλο κ με παιδάκια στο μηχανάκι κ αγωνιώ για τη τύχη τους...... βέβαια μεγάλωσα δυο γιούς με τη καλύτερη οδηγική παιδεία είναι πλέον 20 & 23 ασφαλείς κ συνετοί οδηγοί, αλλά το τυχερό τους οτι πέρασαν από τη τροχοφόρο ρουλέτα εις γνώση μου κ εν αγνοία τους, πιστέψτε με το σκέφτομαι όταν βλέπω τους αλλους να κάνουν το ίδιο κ με πιάνει ένα ρίγος-σφύξιμο κ λέω κ εγώ τα δικά μου χωρίς να ξέρουν οτι πρίν κάμποσα χρόνια το ΕΚΑΝΑ κ ΓΩ.......

:a3:

Cpt. Haddock
26/06/2012, 19:36
Ξέρω ότι θα χαρακτηριστώ ανεύθυνος παΤΕΡΑΣ, ανεγκέφαλος, εγκληματίας, και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, αλλά για 3-4 χρόνια σχεδόν καθημερινά ανέβαζα πίσω στο παπί ακράνωτο τον γιό μου και τον μετέφερα 400-500 μέτρα μέχρι το δημοτικό σχολείο του, τον άφηνα και εγώ κανονικά κρανωμένος συνέχιζα για την δουλειά. [...]

Υπήρχε βέβαια η επιλογη να ξεκινησεις πιο νωρις και να το πηγαινεις με τα ποδια... ;)

ggs
26/06/2012, 20:04
Δύσκολο θέμα….
Για το συγκεκριμένο περιστατικό ,τι να πεις… καταστράφηκε μια οικογένεια …το παιδάκι νεκρό και ο πατέρας (αν έχει λίγο φιλότιμο) ζωντανός – νεκρός… η μανα το ιδιο...

Έχω ανεβάσει το γιο μου (8 χρονών) στην μηχανή αρκετές φορές για κοντινές διαδρομές …
Πάντα με κράνος - μπουφάν , πάντα με ταχύτητα …ποδήλατου και πάντα με το …σκατο στην κάλτσα…
Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και υπαρκτός …Δεν τον κοροϊδεύω ούτε με το κράνος ούτε με το μπουφάν…

όπως είπε και κάποιος , ο κίνδυνος ,ειδικά για ένα παιδί , είναι παντού και θέλει τα μάτια του γονιού 1014…

Ακόμη , κίνδυνος για ένα παιδί είναι να «χάσει» τους γονείς του … όσοι οδηγάν μηχανή πολλαπλασιάζουν αυτό τον κίνδυνο…
Τι πρέπει να κάνουμε ?
Μόλις κάνουμε παιδί , να παρατάμε τις μηχανές ? ίσως…

Όταν γεννήθηκε ο μικρός , το δοκίμασα για 2 μήνες….
Όταν ένας γονιός είναι δυστυχισμένος γιατί δεν μπορεί να έχει κάτι που αγαπαει επειδή γεννήθηκε το παιδί του , θεωρώ ότι και αυτό επικίνδυνο είναι… και για το παιδί και για την οικογένεια

Panoskl
26/06/2012, 21:33
Ξέρω ότι θα χαρακτηριστώ ανεύθυνος παΤΕΡΑΣ, ανεγκέφαλος, εγκληματίας, και εγώ δεν ξέρω τι άλλο ...

Να σε χαρακτηρίσω και τυχερό; Αυτός που πέθανε το παιδάκι του μπορεί να έκανε ότι σωστό έκανες κι εσύ... απλά ήταν άτυχος.

Ίσως πάτησε στα λάδια, του βγήκε κάποιος από το stop, δεν πάτησε σωστά, κουνήθηκε το παιδάκι μόνο του και ότι άλλο μπορεί να έχει συμβεί.

Κατά τα άλλα μπορεί να ήταν σωστότατος και συνετός οδηγός.

GIXXERAKIAS
27/06/2012, 08:11
Ακόμη , κίνδυνος για ένα παιδί είναι να «χάσει» τους γονείς του … όσοι οδηγάν μηχανή πολλαπλασιάζουν αυτό τον κίνδυνο…
Τι πρέπει να κάνουμε ?
Μόλις κάνουμε παιδί , να παρατάμε τις μηχανές ? ίσως…

Όταν γεννήθηκε ο μικρός , το δοκίμασα για 2 μήνες….
Όταν ένας γονιός είναι δυστυχισμένος γιατί δεν μπορεί να έχει κάτι που αγαπαει επειδή γεννήθηκε το παιδί του , θεωρώ ότι και αυτό επικίνδυνο είναι… και για το παιδί και για την οικογένεια

Το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό που λέει ο φίλος,ότι όταν με το καλό έρθει ο πιτσιρικάς (η πιτσιρίκα) να αλλάξω ζωή ώς πρός την μετακίνηση μου και την επικινδυνότητα που θα έχω όλη μέρα στον δρόμο.Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι εφικτό (τουλάχιστον με την τωρινή μου δουλειά) λόγω εργασίας.

Για την μήχανή το έχω σκεφτεί πολλές φορές αλλά πάντα το ξεχνάω όταν την πάω βόλτα έστω για 5 λεπτά...δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου χωρίς μηχανή και έστω 2 ώρες βόλτας κάθε μήνα να γεμίσουν οι μπαταρίες μου και ας την έχω να κάθεται όλο τον υπόλοιπο μήνα.(πλέον λόγω οικονομικών)

Όσο για το θέμα ναι και εγώ κράζω και μου κακοφαίνεται που υπάρχουν τέτοιοι γονείς αλλά κρατάω μικρό καλάθι.......

nikos_abel
27/06/2012, 08:56
Δείτε γενικά πόσοι ζουν υγιείς και πόσοι τραυματίζονται (σοβαρά) και σκοτώνονται και κάντε τη σύγκριση.
Ζυγίστε το ρίσκο και πάρτε τις αποφάσεις σας.
Κανείς (αν και θα έπρεπε) δεν σας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό. Πέρα από την ευχαρίστηση, η μηχανή δεν παύει
να είναι ένα εργαλείο που μας βολεύει για γρήγορες μετακινήσεις. ΜΑΣ βολεύει. Και δεν είναι εύκολο να
την αποχωριστούμε γιατί θα πρέπει να περπατήσουμε, να κολλήσουμε στη κίνηση με το αυτοκίνητο,
να πάρουμε το λεωφορείο κλπ. Όσο και αν το παιδί ευχαριστιέται και αυτό τη βόλτα με τη μηχανή (και μας αρέσει αυτό και εμάς),
άλλο τόσο πρέπει να μάθει ότι υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς.
Βάλτε το λοιπόν πάνω, ντύστε το (ή όχι) κατάλληλα, πηγαίνεται μαζί του βόλτες (μικρές ή μεγάλες) χαλαρές
χωρίς άγχος, εκτός κίνησης (μειώστε δλδ το ρίσκο) και ευχαριστηθήτε τη μοτοσυκλέτα μαζί.
Αν είναι για δουλειά, σχολείο ή άλλη υποχρέωση ξηγηθήτε του ότι μηχανή ΔΕΝ έχει μέχρι να φτάσει
στο επίπεδο και ηλικία που ΕΣΕΙΣ θα κρίνετε ότι είναι έτοιμο.
Κάντε όμως και εσείς τη θυσία να ξεβολευτείτε και πάρτε τα πόδια σας ή ξεκινάτε λίγο νωρίτερα.
Τα παιδιά θέλουν και θυσίες ε;

bulmont
27/06/2012, 09:03
ξηγηθήτε του ότι μηχανή ΔΕΝ έχει μέχρι να φτάσει
στο επίπεδο και ηλικία που ΕΣΕΙΣ θα κρίνετε ότι είναι έτοιμο.
ε;

....η κόρη μου 7 χρονών:
262576

bulmont
27/06/2012, 09:05
Και εδώ 8 χρονών :

262577

bulmont
27/06/2012, 09:09
Στα 11 χρόνια της :

262578

nikos_abel
27/06/2012, 09:10
Και εδώ 8 χρονών :

262577

Να τη χαίρεσαι τη τζατζόγρια (ο δικός μου είναι μόνο 3 άρα η δικιά σου είναι μιλφ για αυτόν :lol: )

Αυτό εννοώ όταν λέω όταν εμείς κρίνουμε. Εξάλλου, άλλο ρίσκο έχει όταν οδηγάει μόνο του και έχει
να αντιμετωπίσει τον εαυτό του και τις δυνατότητές του
και άλλο όταν το βάζουμε στη καθημερινή ζούγκλα που δε ξέρεις τι θα κάνει ο κάθε τρελαμένος....

bulmont
27/06/2012, 09:31
Και στα 13 της χρόνια (πρόσφατα).....

.262580

astroman76
27/06/2012, 11:04
Μονο στην Ελλαδα ισως σε μερικες ανατολικοευρωπαικες χωρες και Ασια, Αφρικη το βλεπεις αυτο εκει που η ζωη δεν στηχηζει τιποτα και οι νομοι φτιαχτηκαν για να εχουμε να λεμε... δοκιμασε να οδηγησεις χωρις κρανος ιταλια η Αγγλια... ιδικα να εχεις παιδι πανω στο μηχανακι...

Πρην κανα χρονο καλοκαιρι παλι ειδα μια ολοκληρη οικογενια πανω σε μηχανακι φισικα η μονη προστασια που ειχανε ειτανε σαγιοναρες και σορτς.. τους εβγαλα και φοτο...

astroman76
27/06/2012, 11:16
262611

ναι και η φοτο... το οχημα ειναι για 2 αυτοι ειτανε 5 πανω νομιζω... το θεμα δεν ειναι οτι αυτος ειναι τροπος μετακινησης... ειναι η Ελληνο/Βαλκανο/Ασιατικη νεοτροπια με την ευλογια του κρατους!:cry:

Red Rider
27/06/2012, 13:44
262611

ναι και η φοτο... το οχημα ειναι για 2 αυτοι ειτανε 5 πανω νομιζω... το θεμα δεν ειναι οτι αυτος ειναι τροπος μετακινησης... ειναι η Ελληνο/Βαλκανο/Ασιατικη νεοτροπια με την ευλογια του κρατους!:cry:

Ρε'σύ ποιός οδηγάει απ'όλους?:a31:

astroman76
27/06/2012, 13:53
ο "πατερας":lol::cry:...

buckley
28/06/2012, 12:56
Και στα 13 της χρόνια (πρόσφατα).....

.262580

Ρε συ Λώρενς τι βλέπουν τα μάτια μου (να μου πεις εσένα και η γυναίκα σου είναι των μηχανών οπότε φυσιολογική εξέλιξη η πιτσιρίκα) να την χαίρεσαι !
Δε μου λες να στείλω στην κόρη σου για ένα session την δικιά μου την πιτσιρίκα που είναι τώρα οκτώ γιατί μ' εμένα δεν βλέπω εξέλιξη...

ΥΓ Τώρα για την φωτό του Astro με τον ανεκδιήγητο και τις 4 ψυχές πάνω στο σκούτερ τι να σχολιάσω...

vaska
28/06/2012, 13:32
Ρε συ Λώρενς τι βλέπουν τα μάτια μου (να μου πεις εσένα και η γυναίκα σου είναι των μηχανών οπότε φυσιολογική εξέλιξη η πιτσιρίκα) να την χαίρεσαι !
Δε μου λες να στείλω στην κόρη σου για ένα session την δικιά μου την πιτσιρίκα που είναι τώρα οκτώ γιατί μ' εμένα δεν βλέπω εξέλιξη...

ΥΓ Τώρα για την φωτό του Astro με τον ανεκδιήγητο και τις 4 ψυχές πάνω στο σκούτερ τι να σχολιάσω...

Οι κακές γλώσσες λένε πως η μικρά είναι πολύ καλύτερη από τον πατέρα της στο χώμα .................. αλλά εμείς αγαπάμε και στηρίζουμε Λώρενς

:D:a9::a9::lol:

bulmont
28/06/2012, 14:29
Buckley αν θέλεις να στείλεις την κόρη σου να μαθητεύσει δίπλα στην δικιά μου
ετοιμάσου να ξηλωθείς αεροπορικά εισητήρια μιάς και βρισκόμαστε οικογενειακώς
στην Σ. Αραβία........

Και γιά να επανέλθουμε στο θέμα μας θα ήθελα να ήξερα ποιός θα ήθελε να βρίσκεται
στην θέση αυτού του πατέρα που (πιθανόν) πήγε και μάζεψε το κορμί του παιδιού του
από κάτω............ Που πιθανόν να το πήγαινε (η να το έπαιρνε) από μιά γιαγιά, γιά να πάει
αυτός και η γυναίκα του γιά μεροκάματα.......
Και ναι, στην Ξάνθη και στα χωριά της, τώρα ξεκινάει το μετρό, ο προαστιακός και το τράμ....

Red Rider
28/06/2012, 14:36
του πατέρα που (πιθανόν) πήγε και μάζεψε το κορμί του παιδιού του
από κάτω............

Ανατρίχιασα,καλύτερα να μου κοβόντουσαν και τα δύο πόδια.

taisteal
28/06/2012, 14:40
[QUOTE=bulmont;2208510]

Και γιά να επανέλθουμε στο θέμα μας θα ήθελα να ήξερα ποιός θα ήθελε να βρίσκεται
στην θέση αυτού του πατέρα που (πιθανόν) πήγε και μάζεψε το κορμί του παιδιού του
από κάτω............ Που πιθανόν να το πήγαινε (η να το έπαιρνε) από μιά γιαγιά, γιά να πάει
αυτός και η γυναίκα του γιά μεροκάματα.......

κανενας δεν θα το ηθελε,γι'αυτο και δεν ανεβαζουμε τα μικρα παιδια μας στην μοτοσυκλετα...

bulmont
28/06/2012, 14:46
κανενας δεν θα το ηθελε,γι'αυτο και δεν ανεβαζουμε τα μικρα παιδια μας στην μοτοσυκλετα...

Ναι ειναι σίγουρα πιό ασφαλή σε έναν καναπέ παρακολουθώντας τηλεόραση.....

taisteal
28/06/2012, 14:52
Ναι ειναι σίγουρα πιό ασφαλή σε έναν καναπέ παρακολουθώντας τηλεόραση.....

δεν εννοουσα αυτο,αλλα δεν θα ανεβασω την κορη μου 9 χρονων επανω στη μοτοσυκλετα..ενα απλο παραπατημα ακομη και στατικα μπορει να εχει πολυ δυσαρεστες συνεπειες.δεν ειμαι απο τους υπερπροστατευτικους γονεις που θελουν τα παιδια τους αποστειρωμενα,απλα κατα την γνωμη μου ειναι λαθος.

MG-KTiNoS
28/06/2012, 14:53

Να μην τα ανεβάσετε, δικά σας είναι κάντε ότι γουστάρετε σε τελική.
Εξάλλου η επιβολή της γνώμης είναι και η πιο καλή παιδαγωγική.

Κι αν αύριο πάρει το μηχανάκι του φίλου κρυφά, θα είναι καλλίτερα έτσι σίγουρα !

Άι ρε σας έχω βαρεθεί…
Γιαλαντζί μηχανόβιοι είστε τελικά !
Πάτε πάρτε κανά σμαρτ και αφήστε μας ήσυχους

:wave2:

taisteal
28/06/2012, 14:56
πλακα κανεις ναι???

bulmont
28/06/2012, 15:00
Δεν πιστεύω σ' αυτό το θρέντ ν' αστειεύεται κάποιος...

taisteal
28/06/2012, 15:01
Δεν πιστεύω σ' αυτό το θρέντ ν' αστειεύεται κάποιος...

δεν πηγαινε σε σενα,στον mg ktinos πηγαινε....

MG-KTiNoS
28/06/2012, 15:12
πλακα κανεις ναι???

Και φυσικά δεν κάνω πλάκα.
Εγώ τον γιο τον παίρνω μαζί από τότε που είναι 5.
(τώρα είναι 15)
Ο γιός μου σήμερα έχει 3 μηχανάκια στο γκαράζ, που μπορεί να πάρει ότι ώρα θέλει και δεν παίρνει κανένα!
Αποφάσισε ότι τον ενδιαφέρουν άλλα πράγματα.
Εγώ ποτέ δεν τον πίεσα ή του απαγόρευσα να κάνει κάτι.
Αν όμως του είχα πει ΟΧΙ τι θα είχε σκεφτεί?
Τι θα έλεγε αν έβλεπε εμένα να καβαλώ κάθε μέρα αλλά αυτός να μη μπορεί?
Ξέρεις ο σεβασμός του παιδιού κερδίζεται.

Εν τέλει όμως αν πιστεύεται ότι το μηχανάκι είναι επικίνδυνο, εσείς γιατί το καβαλάτε ?
Για να πεθάνετε και να μείνουν τα παιδιά σας ορφανά ?
Πάρτε ΣΜΑΡΤ και τέλος.
Αυτά τα υποκριτικά πολίτικαλι κορέκτ :eek:εγώ τα θεωρώ για κλάματα...
Σόρυ

υγ
ο παιδίατρος είχε πει από + 5 μπορεί

taisteal
28/06/2012, 15:16
μπερδευεσαι.δεν μου ζητησε το παιδι μου κατι και αρνηθηκα.ειναι εντελως ασχετο αυτο που λες.απλουστατα αποφευγω προς το παρον να το ανεβαζω στη μοτο.που ειναι το κακο???και μας λες και γυαλαντζι μοτοσικλετιστες???ελεος....

MG-KTiNoS
28/06/2012, 15:20
Αφού πιστεύεις ότι το μηχανάκι είναι επικίνδυνο για το παιδί σου εσύ γιατί ανεβαίνεις ?

STOYBI
28/06/2012, 15:25
Αφού πιστεύεις ότι το μηχανάκι είναι επικίνδυνο για το παιδί σου εσύ γιατί ανεβαίνεις ?

Γιατι δεν ειναι το μηχανακι επικινδυνο για το παιδι του .....

Αλλα οι αλλοι......

Τωρα οποιος νομιζει οτι στην ατυχη στιγμη που μπορει να εχει ο καθενας, ( απο εναν μαλακα που παραβιασε το stop πχ...)

Ειναι το ιδιο απο το να εισαι μονος σου, με το να εχεις και το 6-7-8-χρονο παιδι σου πανω στην μηχανη....

Ε.. Δεν ειναι....!!! Πως να το κανουμε τωρα ...???

taisteal
28/06/2012, 15:28
γιατι ειμαι ενηλικας κι εχω την ευθυνη των πραξεων μου.γιατι ο πατερας μου με μαθαινε απο μικρο σιγα σιγα να καβαλαω,οπως κανω κι εγω τωρα με την μικρη μου.το να πεσει με το σκουτερ που την μαθαινω ειναι φυσικο κι επομενο,το να την πλακωσει η μοτοσυκλετα που οδηγω οχι,δεν το θεωρω λογικο.αποψη μου.

Panoskl
28/06/2012, 15:32
Εν τέλει όμως αν πιστεύεται ότι το μηχανάκι είναι επικίνδυνο, εσείς γιατί το καβαλάτε ?
Για να πεθάνετε και να μείνουν τα παιδιά σας ορφανά ?
...
Αυτά τα υποκριτικά πολίτικαλι κορέκτ εγώ τα θεωρώ για κλάματα...

Απλά πρακτικά πράγματα! Ούτε πολίτικαλι κορέκτ ούτε τίποτα.

Έχω διαβάσει πολλά thread εδώ μέσα για το τί πρέπει να κάνει ο συνεπιβάτης σε μια μηχανή.

Ας μάθει το πιτσιρίκι να καβαλάει ποδήλατο, ας φάει τα μούτρα του με το ποδήλατο μερικές φορές για να μάθει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ΠΡΩΤΑ ως αναβάτης και μετά θα γίνει και καλός αναβάτης και καλός συνεπιβάτης σε μηχανή.

Αν δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα και το ανεβάσεις ως σακί στη μηχανή (πόσο μάλλον χωρίς τον εξοπλισμό της δεσποινίδας που είδαμε και χαρήκαμε πιο πάνω) τότε μόνο η τύχη το σώζει όταν κάτσει η στραβή.

Αυτό λέμε! Για ρώτα ξανά τί εννοούσε ο παιδίατρος όταν έλεγε "μπορεί" ...

STOYBI
28/06/2012, 15:36
Απλά πρακτικά πράγματα! Ούτε πολίτικαλι κορέκτ ούτε τίποτα.

Έχω διαβάσει πολλά thread εδώ μέσα για το τί πρέπει να κάνει ο συνεπιβάτης σε μια μηχανή.

Ας μάθει το πιτσιρίκι να καβαλάει ποδήλατο, ας φάει τα μούτρα του με το ποδήλατο μερικές φορές για να μάθει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ΠΡΩΤΑ ως αναβάτης και μετά θα γίνει και καλός αναβάτης και καλός συνεπιβάτης σε μηχανή.

Αν δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα και το ανεβάσεις ως σακί στη μηχανή (πόσο μάλλον χωρίς τον εξοπλισμό της δεσποινίδας που είδαμε και χαρήκαμε πιο πάνω) τότε μόνο η τύχη το σώζει όταν κάτσει η στραβή.

Αυτό λέμε! Για ρώτα ξανά τί εννοούσε ο παιδίατρος όταν έλεγε "μπορεί" ...

Αλλο το ενα που συζητατε εδω , αλλο το αλλο......... ( Για τον εξοπλισμο της δεσποινιδας παραπανω μιλαω....)

Κανεις δεν θα ντυσει το παιδι του ετσι για να το παει σχολειο, φροντιστιριο , στο παρτυ του.

bulmont
28/06/2012, 15:40
Αλλο το ενα που συζητατε εδω , αλλο το αλλο......... ( Για τον εξοπλισμο της δεσποινιδας παραπανω μιλαω....)

Κανεις δεν θα ντυσει το παιδι του ετσι για να το παει σχολειο, φροντιστιριο , στο παρτυ του.

Η παραπάνω δεσποινίς όμως ξεκίνησε τις βόλτες της από δύο χρονών
σε ερημικούς δρόμους και πάντα με κράνος - γάντια - μπότες...........

taisteal
28/06/2012, 15:42

και μπραβο,ειλικρινα.

STOYBI
28/06/2012, 15:42

Αλλο αυτο.....!!!!

Εδω σε αυτο θρεντ μιλαμε για το παιδι συνεπιβατη και κινηση στην πολη......

Εαν κανω καποιο λαθος διορθωστε με.....!!!

MG-KTiNoS
28/06/2012, 15:46
γιατι ειμαι ενηλικας κι εχω την ευθυνη των πραξεων μου.γιατι ο πατερας μου με μαθαινε απο μικρο σιγα σιγα να καβαλαω,οπως κανω κι εγω τωρα με την μικρη μου.το να πεσει με το σκουτερ που την μαθαινω ειναι φυσικο κι επομενο,το να την πλακωσει η μοτοσυκλετα που οδηγω οχι,δεν το θεωρω λογικο.αποψη μου.

Εσύ δεν έχεις υποχρέωση απέναντι στο παιδί σου να μείνεις ζωντανός ?

Ουδέποτε μοτοσικλέτα πλάκωσε κάποιον γιατί ως γνωστό
η μοτοσικλέτα έχει τιμόνι, μαρσπίεδες κλπ που εξέχουν

STOYBI
28/06/2012, 15:49
Εσύ δεν έχεις υποχρέωση απέναντι στο παιδί σου να μείνεις ζωντανός ?

Ουδέποτε μοτοσικλέτα πλάκωσε κάποιον γιατί ως
η μοτοσικλέτα έχει τιμόνι, μαρσπίεδες κλπ που εξέχουν

Ελεος......!!!!!!!!!!!! :wave2:

taisteal
28/06/2012, 15:49

αυτο.

bulmont
28/06/2012, 15:55
Αλλο αυτο.....!!!!

Εδω σε αυτο θρεντ μιλαμε για το παιδι συνεπιβατη και κινηση στην πολη......

Εαν κανω καποιο λαθος διορθωστε με.....!!!

Διάβασε το πρώτο ποστ.......

Μιλάει γιά χωριό κλπ ..........

MG-KTiNoS
28/06/2012, 15:59

αυτο.

Οκ τώρα ρίξατε τα δυνατά επιχειρήματα
Έλεος χαιρετούρες κλπ

Για μένα λοιπόν η μοτοσυκλέτα είναι τρόπος ζωής.
Όχι τώρα, εδώ και 30 χρόνια.
Με τη μοτοσικλέτα πάω στη δουλειά κάθε μέρα
(ακόμα και όταν ζούσα Ελβετία)
Με τη μοτοσικλέτα πάω το γιο μου σχολείο
Με τη μοτοσυκλέτα πάω τη μάνα μου (ετών 73) στις δουλειές της
(ο πατέρας μου είναι χοντρός και ατσούμπαλος και δεν μπορώ)
Με τη μοτοσυκλέτα πάω τη γυναίκα μου.
Δεν έχω καν αμάξι.

Και τώρα σας χαιρετώ εγώ και για ΕΛΕΟΣ δεν ελπίζω πια…
Γνωριζόμαστε.
Αφού έχετε ακόμα μηχανάκι παντρεμένοι πάλι καλά.

STOYBI
28/06/2012, 16:05
Οκ τώρα ρίξατε τα δυνατά επιχειρήματα
Έλεος χαιρετούρες κλπ

Για μένα λοιπόν η μοτοσυκλέτα είναι τρόπος ζωής.
Όχι τώρα, εδώ και 30 χρόνια.
Με τη μοτοσικλέτα πάω στη δουλειά κάθε μέρα
(ακόμα και όταν ζούσα Ελβετία)
Με τη μοτοσικλέτα πάω το γιο μου σχολείο
Με τη μοτοσυκλέτα πάω τη μάνα σου (ετών 73) στις δουλειές της
(ο πατέρας μου είναι χοντρός και ατσούμπαλος και δεν μπορώ)
Με τη μοτοσυκλέτα πάω τη γυναίκα μου.
Δεν έχω καν αμάξι.

Και τώρα σας χαιρετώ εγώ και για ΕΛΕΟΣ δεν ελπίζω πια…
Γνωριζόμαστε.
Αφού έχετε ακόμα μηχανάκι παντρεμένοι πάλι καλά.

Οκ.... Προτου αυτο ομως ( αφου εισαι και 30 χρονια αναβατης....)

Δοκιμασε να ακουμπησεις την μοτο σου ( η οποια μοτο θελεις ) στο πατωμα ξαπλωτη...

Θα εκπλαγεις οταν ανακαλυψεις οτι....... απο την μεση του ρεζερβουαρ και πισω...

Εφαπτεται ολη με το πατωμα....!!!

( Μιας και ηθελες και επιχειρηματα......) :wave2:

STOYBI
28/06/2012, 16:08
Και για να τελειωσω εδω ( Μιας και το παιδι ...ειναι παιδι..)

Παραθετω ( για δευτερη φορα σε παρομοιο θρεντ )

Ατυχημα γνωστου μου που πηγε να παρει το παιδι του απο το γυμναστηριο 9 η ωρα το βραδυ....

9 ετων..... Κρανακι, μπουφανακι και κραταγε τον πατερα του απο την μεση......

Το παιδι σε δεκατα του δευτερολεπτου επεσε απο το 640 εν κινηση γιατι...????

Ηταν παιδι , κατακοπο απο την κξουραση της ημερας ( σχολεια , διαβασματα , γυμναστηρια κλπ..)

και το πηρε ο υπνος...!!!

Επεσε απο το μηχανακι στο δευτερολεπτο...!!!

MG-KTiNoS
28/06/2012, 16:16
Κι εμένα το παιδί ενός γνωστού ήπιε χλωρίνη, και το παιδί ενός άλλου γνωστού μου έπεσε από τη μάντρα που έκανε ακροβατικά και το παιδί το δικό μου έβγαλε τον αγγόνα του στο μονόζυγο.
Να τα βάλουμε λοιπόν σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο με στρώματα στους τοίχους να ζουν εκεί !

Για το άλλο που λες έχω πέσει τόσες φορές που μόνο οι πόνοι που μετακομίζουν πάνω μου θυμίζουν πόσες αλλά ποτέ δεν με πλάκωσε μηχανάκι….

STOYBI
28/06/2012, 16:32
Κι εμένα το παιδί ενός γνωστού ήπιε χλωρίνη, και το παιδί ενός άλλου γνωστού μου έπεσε από τη μάντρα που έκανε ακροβατικά και το παιδί το δικό μου έβγαλε τον αγγόνα του στο μονόζυγο.
Να τα βάλουμε λοιπόν σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο με στρώματα στους τοίχους να ζουν εκεί !

Για το άλλο που λες έχω πέσει τόσες φορές που μόνο οι πόνοι που μετακομίζουν πάνω μου θυμίζουν πόσες αλλά ποτέ δεν με πλάκωσε μηχανάκι….

Πας απο την μια ακρη στην αλλη......

Αλλο η ψυχαγωγια να βαλεις το παιδι επανω στο μηχανακι χαλαρος μια κυριακη να πας καπου ερημικα να κανεις την βολτα σου....

Και αλλο μεσα στην κινηση στο αγχος και την κουραση της ημερας , καθε μερα...!!!

Τωρα τα περι.....

Εμενα δεν με πλακωσε ποτε το μηχανακι σε τουμπα αρα....

Το μηχανακι δεν πλακωνει , μαγκωνει, ανθρωπο στην πτωση καρατσεκαρισμενο.....!!

Δεν ειναι ετσι...!!!

Τεσπα ο καθενας με την γνωμη του .....!!!

BLiTzER
28/06/2012, 16:46
Με τη μοτοσυκλέτα πάω τη μάνα σου

Ώπα, αυτό ήταν χοντρό!1

MG-KTiNoS
28/06/2012, 16:56
Ώπα, αυτό ήταν χοντρό!1

Ωπα λάθος ζητάω συγνώμη

τη μάνα μου ήθελα να γράψω

Συγνωμη και πάλι

vaska
28/06/2012, 17:00
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση όπως πάντα. Μη μιλάτε έχοντας κατά νου ακρότητες είτε από τη μία είτε από την άλλη μεριά.

Ανεβάζω τη μικρή μου από τα 2 της χρόνια πάνω σε όλα τα δίκυκλα που έχουμε στο σπίτι. Και με τη χοντρή κάνουμε βόλτες και με το DR αλλά και με το παπί. Αποφεύγω γενικότερα να κυκλοφορούμε στην κίνηση της πόλης αλλά δεν μπορείς να είσαι μάντης. Είναι 9 χρονών τώρα και την έχω φέρει με τη μηχανή και σε εκδηλώσεις του μοτο. Φροντίζω όσο μπορώ για την ασφάλειά της και περισσότερο μ' ενδιαφέρει η ίδια να μάθει να οδηγεί ασφαλώς αλλά και με προστασίες. Θέλω να της γίνει βίωμα το κράνος. Υπάρχουν όμως φορές που η γ@μημενη η τύχη σου παίζει άσχημα παιχνίδια, όσο κι αν είσαι προσεκτικός όσο κι αν παίρνεις όλες τις προφυλάξεις. Το μεγαλύτερο άγχος μου είναι μη μου κοιμηθεί πάνω στο μηχανάκι, αυτός είναι και ο λόγος που δεν κάνουμε μαζί πολύωρες βόλτες. Πάμε κάπου ήσυχα και ήρεμα, κάνει τις βόλτες της οδηγώντας μ' εμένα πίσω, κάνουμε διάλειμμα κι επιστρέφουμε.
Πάντα θα υπάρχει όμως ο αστάθμητος παράγοντας που τις περισσότερες φορές είναι καθοριστικός. Για παράδειγμα όταν πριν 8 χρόνια είχα το ατύχημα (1 ππρς έπεσε πάνω μου ερχόμενος από το αντίθετο ρεύμα και μου διέλυσε το αριστερό πόδι - δεν υπήρξε χρόνος αντίδρασης - τη μιά στιγμή ήταν στην πορεία του και την άλλη επάνω μου) η μεγάλη μου κόρη ήταν τότε 10 χρόνων. Σε κάθε μου βόλτα ήταν μαζί μου, ακόμα και για τσιγάρα να πήγαινα, έβαζε το κράνος της κι ερχόταν μαζί μου. Εκείνο το βράδυ του ατυχήματος, είχαμε παραγγείλει πίτσα κι έπρεπε να πάω να την πάρω, είχαμε και κόσμο στο σπίτι. Την παρακαλούσα να έρθει μαζί μου κι αυτή αρνιόταν πεισματικά. Τελικά δεν ήρθε και τη γλύτωσε γιατί αν εμένα με τα 100 και βάλε κιλά μου ο ψώλας με εκσφενδόνισε 20 μέτρα, αναρωτιέμαι τι θα είχε πάθει η Ειρήνη που ήταν 40 κιλά. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.

Αφήστε λοιπόν τ' αναθέματα και τις κατάρες, όπως επίσης και το ride by the book. Το να καβαλάς έχει τα ρίσκα του, ομοίως και το ν' ανεβάζεις στη μηχανή τα παιδιά σου. Και πανοπλία να φοράς αν είναι να πάθεις ζημιά θα την πάθεις. Απλά όσοι από μας βάζουμε τα πιτσιρίκια μας πάνω στη σέλα ας φροντίσουμε να έχουμε πάρει όλα τα μέτρα προφύλαξης. Από την άλλη ούτε και η απαγόρευση είναι σωστή, ειδικά όταν μας βλέπουν να καβαλάμε και να τους το απαγορεύουμε. Οξύμωρο σχήμα.

Καλές βόλτες σε όλους μας!!!