PDA

View Full Version : Ρατσισμός στις μοτοσυκλέτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!



drowvarius
25/06/2012, 17:14
Και ναι, υπάρχει ρατσισμός για τις παλιές μοτοσυκλέτες.

Αν η μηχανή σου δεν είναι v-strom, transalp, tdm, varadero, xt και γενικά οτιδήποτε μοντέλο από το 2.000 και μετά οι μηχανικοί σε γράφουν στα @@ τους.

Εκτός του ότι καθυστερούν απίστευτα να αρχίσουν να δουλεύουν πάνω στη μηχανή σου όταν το κάνουν το κάνουν με απίστευτη απάθεια και σταρχιδισμό.

Συγγνώμη κύριε μηχανικέ μου που έχω ένα τενερέ του 1983 και δεν έχω κάποιο faser ή μια Χάρλεϊ ίσως, ή κάτι το οποίο μόλις να βγήκε από το εργοστάσιο και να μυρίζει ζελατίνα ακόμη.

Αλλά από τη στιγμή που σου το φέρνω και δέχεσαι να το πιάσεις στα χέρια σου για να το φτιάξεις περιμένω να κάνει ς τη δουλειά σου σωστά και στον κατάλληλο χρόνο.

Ο προηγούμενος μηχανικός μου για να μου την βγάλει από 8ετή ακινησία χρειάστηκε 3 μήνες.

Μετά χρειάστηκε άλλους 3 μήνες για να μου αλλάξει κάρτερ.

Μετά χρειάστηκε άλλον έναν μήνα για να μου αλλάξει πιστόνι.

Ο νέος μηχανικός μου εδώ και 6 ημέρες προσπαθεί να αλλάξει τσιμούχες στις μπουκάλες μπροστά, να αλλάξει τακάκια μπροστά και να βάλει και υγρά φρένων στο μπροστά φρένο. 6 ημέρες. Στο όνμα του διαόλου πια. Και μου την δίνει όταν καταλαβαίνω ότι τη μηχανή δεν την έπιασε την ημέρα που του την πήγα, δηλαδή την Τετάρτη, αλλά το απόγευμα της Παρασκευής.
Κατά τα άλλα μου έλεγε ότι θα την έπαιρνα την επόμενη ημέρα. Τελικά σήμερα μου είπε ότι τελικά πάμε για αύριο. Και για αύριο...έχει ο διάολος φυσικά αν θα την πάρω....

Ψάχνω λοιπόν μηχανικό στον Πειραιά που να μην βαριέται να δουλέψει σε μία μηχανή, που να κρατάει τον λόγο του όταν μου λέει πότε θα παραλάβω τη μηχανή και που να μην τον ψάχνω στα τηλέφωνα και να με αποφεύγει. Όποιος ξέρει κάποιος στο κέντρο του Πειραιά ας μου το πει σας παρακαλώ. Και φυσικά να δέχεται να δουλέψει σε παλιές μηχανές, και όχι να τις κοιτάει όπως κοιτάει η παρθένα τον διακορευτή της.

Allst@rf
25/06/2012, 17:46
Γμστ αδερφε...

Cpt. Haddock
25/06/2012, 17:49
Δεν εχει να κανει με τις μηχανες ο ρατσισμος....

drowvarius
25/06/2012, 17:56
Τότε με τι έχει να κάνει; Γιατί τα λεφτά τους κανονικά θα τα πάρουν. Δεν θα τους φεσώσω. Όποτε την έχω πάει σε μηχανικό πάντα την παίρνω με τρελλή καθυστέρηση, και αφού έχει αρχίσει να την δουλεύει μόλις την προηγούμενη ημέρα, ενώ μπορεί να την έχει ένα μήνα να κάθεται στο συνεργείο. Λες και εμείς με τις μεγάλες μηχανές είμαστε για τα σκουπίδια. Ναι, το ξέρω ότι έχω σχεδόν την ίδια ηλικία με το τενερέ μου, (εγώ είμαι 32 και εκείνο 29) αλλά αυητό δεν σημαίνει πως εγώ είμαι "κατώτερος" μηχανόβιος.

TROOPER
25/06/2012, 19:07
ο τιτλος ειναι τρομερα αστοχος!

drowvarius
25/06/2012, 19:25
Μάλλον υπερβολικά ακριβής είναι.

Cpt. Haddock
25/06/2012, 19:27
Τότε με τι έχει να κάνει; [...]

Με τους ιδιοκτήτες των μηχανών

drowvarius
25/06/2012, 19:33
Δεν μπορείς να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω;

TROOPER
25/06/2012, 19:35
Μάλλον υπερβολικά ακριβής είναι.

επετρεψε να διαφωνω.εχω δει μηχανικο να ασχολειται με gn250 kai rd350 οσο δεν φανταζεσαι!!!

byron
25/06/2012, 19:35
Μάλλον υπερβολικά ακριβής είναι.

Θυμάμαι και κάποια παλαιότερα ποστ σου, και γενικά έχεις μια γκρίνια σχετικά με τους μηχανικούς σου. Αν πρέπει να προσέξεις κάτι στους μηχανικούς σου θα έλεγα οτι είναι οι γνώσεις* και η κατά το δυνατόν εντιμότητα τους και όχι ο ρατσισμός (!) που θεωρείς οτι έχουν. Απ΄τα ΧΤ έχουν φάει όλοι ψωμάκι, επομένως δεν μου κάθεται καλά να λες οτι σε αντιμετωπίζουν κάπως λόγω παλαιότητας. Τι να πουν οι κάτοχοι κλασικών δηλαδή....

*Το οτι έχεις αλλάξει (πόσες φορές ?) κάρτερ σε ένα μηχανάκι που είναι άσπαστο νορμάλ θα έπρεπε να σε έχει υποψιάσει.
** Για να μην νομίζεις οτι μιλάω εκ του ασφαλούς, έχω φτιάξει 2-3 φορές παρόμοιο με το δικό σου μηχανάκι χωρίς πρόβλημα "ρατσισμού". Μόνο διάθεση δαγκώματος έχω δει στα περίεργα που ήθελα, αλλά αυτό το έχω συναντήσει και σε κάθε είδους επαγγελματίες. Απλά πας αλλού.

Cpt. Haddock
25/06/2012, 19:36
Δεν μπορείς να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω;

Οι πιο πολλοι συνεργειάδες, φατσες κόβουν και εξυπηρετούν αναλόγως.

drowvarius
25/06/2012, 19:37
επετρεψε να διαφωνω.εχω δει μηχανικο να ασχολειται με gn250 kai rd350 οσο δεν φανταζεσαι!!!

Πες μου τότε περιοχή και τηλέφωνο αυτού του μηχανικού.

drowvarius
25/06/2012, 19:44
Θυμάμαι και κάποια παλαιότερα ποστ σου, και γενικά έχεις μια γκρίνια σχετικά με τους μηχανικούς σου. Αν πρέπει να προσέξεις κάτι στους μηχανικούς σου θα έλεγα οτι είναι οι γνώσεις*

Από τότε άλλαξα μηχανικό, και αυτός είναι ο δεύτερος. Αλλά βλέπω ότι και ο δεύτερος αρχίζερι να κάνει τα ίδια. Επίσης από τότε έμαθα πολλά περισσότερα για τις μηχανές - και εννοώ από άποψη μηχανικής - οπότε ξέρω τι μου γίνεται. Δεν είμαι το στραβάδι που ήμουν.
Και επίσης κάρτερ άλλαξα μία φορά. Ποιος είπε ότι άλλαξα πολλές φορές;

Και προφανώς οι μηχανικοί πλέον βαριούνται να ασχοληθούν με μία παλαιότερη μηχανή που να μην είναι τύπου bmw, χάρλεϊ ή κάτι παρόμοιο. Όσα λεφτά έβγαλαν - όπως είπες - από τα xt τα έβγαλαν. Τώρα προτιμούν να βγάζουν λεφτά από πιο "εύκολες" περιπτώσεις, γιατί η δική μου θέλει αρκετή δουλειά.

Και λόγω παλαιότητας αλλά και επειδή όταν την ανοίγεις βρίσκεις και κάποιο νέο πρόβλημα που θέλει φτιάξιμο, επειδή ήταν τόσα χρόνια πεταμένη σε μια αποθήκη. Οπότε, από το να ασχοληθούν σκέφτονται "άστην, θα την πιάσω μετα" Και το μετά γίνεται την επόμενη μέρα, και η επόμενη μέρα γίνεται την επόμενη εβδομάδα.

Και το έχω πάθει 2 στις 2 φορές αυτό. Τον δεύτερο μηχανικό μάλιστα μου τον πρότεινε κάποιος από το φόρουμ. (Δεν θυμάμαι ποιος).

jimmis5
25/06/2012, 19:46
ο τιτλος ειναι τρομερα αστοχος!

+1

Μαλλον εχεις μαλακομαγνητη ρωτα πριν κανεις εργασιες καποιον που να εχει ξανασυνεργαστη με τον οποιοδηποτε τεχνικο για να αποφευγεις τις κακοτοπιες:rolleyes:

Cpt. Haddock
25/06/2012, 19:48
[...]Και προφανώς οι μηχανικοί πλέον βαριούνται να ασχοληθούν με μία παλαιότερη μηχανή που να μην είναι τύπου bmw, χάρλεϊ ή κάτι παρόμοιο. Όσα λεφτά έβγαλαν - όπως είπες - από τα xt τα έβγαλαν. Τώρα προτιμούν να βγάζουν λεφτά από πιο "εύκολες" περιπτώσεις, γιατί η δική μου θέλει αρκετή δουλειά.

Και λόγω παλαιότητας αλλά και επειδή όταν την ανοίγεις βρίσκεις και κάποιο νέο πρόβλημα που θέλει φτιάξιμο, επειδή ήταν τόσα χρόνια πεταμένη σε μια αποθήκη. Οπότε, από το να ασχοληθούν σκέφτονται "άστην, θα την πιάσω μετα" Και το μετά γίνεται την επόμενη μέρα, και η επόμενη μέρα γίνεται την επόμενη εβδομάδα.


Λογικό δεν ειναι;

Shaolin Monk
25/06/2012, 19:48
Παντως και εγω που εχω και παλια μηχανακια με "γραφουν" κανονικα και στα σημερινα μοντελα με εξυπηρετουν αμεσα. Μαλιστα καποτε μου ειπαν οτι και που το ακουμπησαν και πολυ του πεφτει.... Και μιλαμε για RGV που ηταν τοτε στην πενα. Μαλιστα, εγω εχω την συνηθεια να αφηνω το μηχανακι εκει και απλως πηγαινω να το μαζεψω. Δεν ρωτω, δεν ενοχλω.... Καποιοι μηχανικοι ειναι μονο για τεραστιες δουλειες και ΝΑΙ Καπτεν υπαρχουν και μακακες μηχανικοι σε αυτην την υπεροχη χωρα....

drowvarius
25/06/2012, 19:49
Ο συγκεκριμένος μηχανικός Jimmi που έχει αυτή τη στιγμή τη μηχανή μου ήταν πρόταση ατόμου από εδώ μέσα. Δεν θυμάμαι ποιος μου τον πρότεινε, αλλά θυμάμαι με ρώτησε ποια περιοχή στον Πειραιάς με βολεύει, και όταν του είπα κέντρο μου πρότεινε τον συγκεκριμένο. Οπότε υπέθεσα ότι ο τύπος είναι αξιόπιστος μηχανικός. Εννοείται φυσικά ότι δεν κατηγορώ τον έταιρο μηχανόβιο που μου πρότεινε αυτόν τον μηχανικό.

το μόνο καλό που βλέπω μέχρι στιγμής είναι ότι σε σχέση με τον προηγούμενο που είχα, αυτός είναι κάπως καλύτερος στις τιμές του.

drowvarius
25/06/2012, 19:51
Haddock λογικό είναι, αλλά από τη στιγμή που του πάω τη μηχανή και μου λέει "αύριο το απόγευμα θα είναι έτοιμη" περιμένω να κρατήσει το λόγο του, εκτός και αν βγει τίποτα έκτακτο στην επιφάνεια. Από τη στιγμή που δεν βγήκε κάτι έκτακτο γιατί να είμαι ήδη έξι μέρες χωρίς μηχανή και να λιώνω με λεωφορεία, τραίνα, τρόλλεϊ, τραμ, αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους παλιούς;;;

drowvarius
25/06/2012, 19:54
Και επίσης Jimmi τον πρώτο μηχανικό που την πήγα τη μηχανή μου τον σύστησε ο κουμπάρος μου, ο οποίος πήγαινε πάντα όλες τις μηχανές του εκεί, εδώ και 20 χρόνια. Από την εποχή που είχε το dt50, εως τώρα που έχει tdm. Που να φανταστώ ότι κάπου στην πορεία "χάλασε";

Πολυμήχανος
25/06/2012, 19:57
Μαλλον εχεις μαλακομαγνητη

Δεν υπάρχει μαλακομαγνήτης. Το λένε οι χαζογκόμενες για ρίξουν το φταίξιμο κάπου αλλού, και όχι στο ότι οι ίδιες είναι ουσιαστικά ακοινώνητα πλάσματα που κάνουν τραγικές επιλογές στην ζωή τους. Ε, χάιντε, αυτές ας το λένε.

ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ...

drowvarius
25/06/2012, 20:01
Πάντως είναι η τελευταία φορά (ελπίζω) που την αφήνω σε μηχανικό για κάτι όχι και τόσο σημαντικό. Βιαζόμουν, και δεν είχα χρόνο να την φτιάξω μόνος μου. Από εδώ και πέρα τα manual παραμάσχαλα και μαζί με ένα φιλαράκι εργασία και χαρά στο γκαράζ του τα Σαββατοκύριακα.

skylaros
25/06/2012, 20:04
είχες πει κάποτε ότι η μηχανή σου έχει στοιχίσει 50.000 euro αν δε κάνω λάθος. Για μηχανή που έχει πάει τόσο και είναι και κοντά 30 χρονών νομίζω πως το να την έχεις για παπάκι μάλλον είναι λάθος σου. Πάρε ένα παπί για τις δουλείες σου και κράτα την κυρία σου για να γουστάρεις. :)

drowvarius
25/06/2012, 20:11
Κάνεις μεγάλο λάθος. Είχα πει ότι αυτή η μηχανή στοίχησε στον αδελφό μου 40.000 ευρώ. Ποτέ δεν είπα ότι εγώ έδωσα τόσα λεφτά. Μάλιστα είχα πει ότι εγώ ΔΕΝ θα έδινα ποτέ τόσα πολλά λεφτά για μία τέτοια μηχανή. Αλλά από τη στιγμή που την έχω στα χέρια μου θα την φτιάξω ώστε να σταματήσει να δημιουργεί προβλήματα, και θα το κάνω όσο πιο οικονομικά μπορώ. Και αν με έπαιρνε οικονομικά να αγοράσω ένα μικρό xt ή κάτι τέτοιο θα το έκανα. (ποτέ παπί ή αυτόματο, γιατί δεν τα μπορώ). Οπότε μέχρι να μου κάτσει το τζόκερ θα μείνω με την κυρία μου, όσο και αν έχει φάει τα ψωμάκια της, και θα το παλεύω μέρα με τη μέρα.

drowvarius
25/06/2012, 20:13
Και άλλωστε τώρα δεν μου έβγαλε και κανένα τραγικό πρόβλημα. Τσιμούχες στις μπουκάλες έπρεπε να αλλαχτούν και τακάκια μπροστά. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε μηχανή, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Cpt. Haddock
25/06/2012, 20:20
Κάνεις μεγάλο λάθος. Είχα πει ότι αυτή η μηχανή στοίχησε στον αδελφό μου 40.000 ευρώ. Ποτέ δεν είπα ότι εγώ έδωσα τόσα λεφτά. Μάλιστα είχα πει ότι εγώ ΔΕΝ θα έδινα ποτέ τόσα πολλά λεφτά για μία τέτοια μηχανή. Αλλά από τη στιγμή που την έχω στα χέρια μου θα την φτιάξω ώστε να σταματήσει να δημιουργεί προβλήματα, και θα το κάνω όσο πιο οικονομικά μπορώ. Και αν με έπαιρνε οικονομικά να αγοράσω ένα μικρό xt ή κάτι τέτοιο θα το έκανα. (ποτέ παπί ή αυτόματο, γιατί δεν τα μπορώ). Οπότε μέχρι να μου κάτσει το τζόκερ θα μείνω με την κυρία μου, όσο και αν έχει φάει τα ψωμάκια της, και θα το παλεύω μέρα με τη μέρα.

Εσυ θα το παλεύεις, αλλα θα το χασεις το ματς στο τελος.

byron
25/06/2012, 20:23
Και άλλωστε τώρα δεν μου έβγαλε και κανένα τραγικό πρόβλημα. Τσιμούχες στις μπουκάλες έπρεπε να αλλαχτούν και τακάκια μπροστά. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε μηχανή, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Πήγαινε το στον Κοντιζά στη Φρεττύδος. Μια χαρά μηχανικός είναι, και απ΄τους λίγους σχετικούς στον Πειραιά.

drowvarius
25/06/2012, 20:24
Τουλάχιστον θα έχω παίξει με αξιοπρέπεια. Από τότε που έφτιαξα το κάρτερ πάντως δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα. Οι τσιμούχες ήταν μέσα στο πρόβλημα της ακινησίας, που δεν φτιάχτηκαν από την αρχή. Τα τακάκια ε, απλά φαγώθηκαν. Βλέπω πάντως ότι με πάει μια χαρά στο δρόμο. Από Πειραιά με έβγαλε μέχρι τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ξανά πίσω χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Και μάλιστα με συνεπιβάτη.

Πράγμα που μου γεννάει μία ερώτηση που ήθελα να κάνω για όποιον ξέρει. Έχει να κάνει με θέμα κατανάλωσης. Έκανα εκείνη τη μέρα συνολικά 150 χιλιόμετρα και το υπολόγισα με γεμμάτο ντεπόζιτο ότι σε 150 χιλιόμετρα έκαψα 11 λίτρα βενζίνη. Είναι φυσιολογική η κατανάλωση; Τι λέτε εσείς οι πιο έμπειροι;;;

drowvarius
25/06/2012, 20:27
Πήγαινε το στον Κοντιζά στη Φρεττύδος. Μια χαρά μηχανικός είναι, και απ΄τους λίγους σχετικούς στον Πειραιά.


χαχαχααχχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
χαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχα.

Αυτός ήταν που την κράτησε 3 μήνες για να την βγάλει από την ακινησία, άλλους τρεις μήνες για να αλλάξει κάρτερ και άλλον έναν μήνα για να αλλάξει πιστόνι. Και επίσης μετακόμισε στο παλιό μαγαζί, κοντά στην Σερφιώτου. Ζαϊμη και Κρυστάλλη. Αλλά καλύτερα να τον αποφύγετε, εκτός αν θέλετε να σας κρατήσει τη μηχανή μέχρι να γεράσετε....

byron
25/06/2012, 20:33
Από Πειραιά με έβγαλε μέχρι τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ξανά πίσω χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Και μάλιστα με συνεπιβάτη.


Η απροβλημάτιστη διαδρομή που ανέφερες είναι αστεία, για ΧΤ 25ετίας. Σε παρόμοιο μοτέρ έχω κάνει 120.000+ χλμ με μια γενική επισκευή που προκλήθηκε από δικό μου λάθος και μόνο.


Πράγμα που μου γεννάει μία ερώτηση που ήθελα να κάνω για όποιον ξέρει. Έχει να κάνει με θέμα κατανάλωσης. Έκανα εκείνη τη μέρα συνολικά 150 χιλιόμετρα και το υπολόγισα με γεμμάτο ντεπόζιτο ότι σε 150 χιλιόμετρα έκαψα 11 λίτρα βενζίνη. Είναι φυσιολογική η κατανάλωση; Τι λέτε εσείς οι πιο έμπειροι;;;

Για ΧΤ είναι ψηλή κατανάλωση. Αν υποθέσω όμως ότι τα carbs σου είναι σκαλισμένα, μάλλον νορμάλ θα έλεγα οτι είναι.

byron
25/06/2012, 20:35
χαχαχααχχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
χαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχα.

Αυτός ήταν που την κράτησε 3 μήνες για να την βγάλει από την ακινησία, άλλους τρεις μήνες για να αλλάξει κάρτερ και άλλον έναν μήνα για να αλλάξει πιστόνι. Και επίσης μετακόμισε στο παλιό μαγαζί, κοντά στην Σερφιώτου. Ζαϊμη και Κρυστάλλη. Αλλά καλύτερα να τον αποφύγετε, εκτός αν θέλετε να σας κρατήσει τη μηχανή μέχρι να γεράσετε....


Οκ, μάλλον μιλάμε για άλλον άνθρωπο γιατί τσιμούχες στο δικό μου άλλαξε σε 2 μέρες ενώ κάποιοι φίλοι που το πηγαίνουν δεν έχουν πρόβλημα μαζί του. Κάθε άλλο.

Πήγαινε το κάπου αλλού τότε, εκτός Πειραιά. :wave2:

dimzan
25/06/2012, 20:37
ρε φιλε, μηπως πας λιγο προκατηλειμενος?

εγω και το cb400 που το χα παει σε 2 μηχανικους μια χαρα μου φερθηκαν και μιλαμε για μηχανακι παλαιο...

τακακια αλλαζουν σε 10 λεπτα. οι τσιμουχες θελουν λιγο δουλεια αλλα οκ, θα σε ενημερωσει ο μηχανικος για το κοστος κι αυτο ειναι ολο

drowvarius
25/06/2012, 20:37
Οκ, μάλλον μιλάμε για άλλον άνθρωπο γιατί τσιμούχες στο δικό μου άλλαξε σε 2 μέρες ενώ κάποιοι φίλοι που το πηγαίνουν δεν έχουν πρόβλημα μαζί του. Κάθε άλλο.

Πήγαινε το κάπου αλλού τότε, εκτός Πειραιά. :wave2:

Μιλάμε για το ίδιο ακριβώς άτομο.

Cpt. Haddock
25/06/2012, 20:39
Απο το τρίτο ποστ τα λέω...

drowvarius
25/06/2012, 20:43
ρε φιλε, μηπως πας λιγο προκατηλειμενος?

εγω και το cb400 που το χα παει σε 2 μηχανικους μια χαρα μου φερθηκαν και μιλαμε για μηχανακι παλαιο...

τακακια αλλαζουν σε 10 λεπτα. οι τσιμουχες θελουν λιγο δουλεια αλλα οκ, θα σε ενημερωσει ο μηχανικος για το κοστος κι αυτο ειναι ολο

Τι εννοείς πάω προκατειλημένος; Πήγα την Τετάρτη και μου είπε θα το πάρεις Πέμπτη. Σήμερα είναι Δευτέρα και κατά τις 5 μου είπε ότι τελικά πάμε για αύριο. Όπως μου είπε βασανιζότανε με τις μπουκάλες 2 ώρες!!! Εγώ γιατί να πηγαίνω προκατειλημένος; Μου είπε ότι για τσιμούχες στις μπουκάλες, λάδι στις μπουκάλες εννοείται, τακάκια μπροστά και λάδι στο μπροστά φρένο περίπου 150 ευρώ. Και μάλιστα μου είπε ότι επειδή η μηχανή είναι παλιά θα μου κρατήσει 20 ευρώ παραπάνω από ότι σε άλλες μηχανές.

dimzan
25/06/2012, 20:50
Τι εννοείς πάω προκατειλημένος; Πήγα την Τετάρτη και μου είπε θα το πάρεις Πέμπτη. Σήμερα είναι Δευτέρα και κατά τις 5 μου είπε ότι τελικά πάμε για αύριο. Όπως μου είπε βασανιζότανε με τις μπουκάλες 2 ώρες!!! Εγώ γιατί να πηγαίνω προκατειλημένος; Μου είπε ότι για τσιμούχες στις μπουκάλες, λάδι στις μπουκάλες εννοείται, τακάκια μπροστά και λάδι στο μπροστά φρένο περίπου 150 ευρώ. Και μάλιστα μου είπε ότι επειδή η μηχανή είναι παλιά θα μου κρατήσει 20 ευρώ παραπάνω από ότι σε άλλες μηχανές.

οκ, μαλλον εχεις δικιο.

εγω μια φορα στο cb σε αντιστοιχη δουλεια που ηθελα τακακια, λαδια φιλτρα και ρυθμισμα καρμπς ο μηχανικος, που πηγαινα πρωτη φορα και δεν τον ηξερα καν, μου ειπε σε 1μιση μερα και οντως το ειχε ετοιμο τοτε, στην τιμη που συμφωνησαμε. μπορει να μουν και τυχερος , δεν ξερω

drowvarius
25/06/2012, 20:52
Απο το τρίτο ποστ τα λέω...

Από το τρίτο πόστ απαντάς με τρεις - τέσσερις λέξεις. Αν μπορούσες να γίνεις λίιιιγο πιο αναλυτικός σε παρακαλώ. Άλλωστε εδώ ποστάρουμε όλοι για να μιλήσουμε για τις μηχανές που μας αρέσουν αλλά και να ζητήσουμε συμβουλές. Εγώ το μόνο που βλέπω μέχρι στιγμής είναι να μου λένε κάποιοι να την πετάξω, ενώ κάποιοι άλλοι μιλάνε γενικά και διάφορα. Μπήκα για να πω τη γνώμη μου και να ζητήσω συμβουλές και βοήθεια, αλλά και για να μάθω κι εγώ από την δική σας εμπειρία και από τα δικά σας ταξίδια, για να μπορώ να ανεβάσω αργότερα τη δική μου εμπειρία και τα δικά μου ταξίδια.

drowvarius
25/06/2012, 20:54
οκ, μαλλον εχεις δικιο.

εγω μια φορα στο cb σε αντιστοιχη δουλεια που ηθελα τακακια, λαδια φιλτρα και ρυθμισμα καρμπς ο μηχανικος, που πηγαινα πρωτη φορα και δεν τον ηξερα καν, μου ειπε σε 1μιση μερα και οντως το ειχε ετοιμο τοτε, στην τιμη που συμφωνησαμε. μπορει να μουν και τυχερος , δεν ξερω
Κοίτα, ο πρώτος μηχανικός που την πήγα ήξερε από την αρχή ότι είμαι σκράπας με τις μηχανές. Αυτό ήταν μέγα λάθος. το εκμεταλλεύτηκε μέχρι τρέλλας. Αλλά από τον έναν μηχανικό στον άλλο οι γνώσεις μου για τις μηχανές αυξήθηκαν αρκετά. Δεν είμαι σκράπας πλέον. Όχι πως ξέρω και τα πάντα, αλλά δεν είμαι το στουρνάρι που ήμουν. Ίσως να μου έκατσε τόοοοσο μεγάλη ατυχία πια...Ξέρει κανένας καμμία ξεματιάστρα;

Cpt. Haddock
25/06/2012, 21:02
Από το τρίτο πόστ απαντάς με τρεις - τέσσερις λέξεις. Αν μπορούσες να γίνεις λίιιιγο πιο αναλυτικός σε παρακαλώ. Άλλωστε εδώ ποστάρουμε όλοι για να μιλήσουμε για τις μηχανές που μας αρέσουν αλλά και να ζητήσουμε συμβουλές. Εγώ το μόνο που βλέπω μέχρι στιγμής είναι να μου λένε κάποιοι να την πετάξω, ενώ κάποιοι άλλοι μιλάνε γενικά και διάφορα. Μπήκα για να πω τη γνώμη μου και να ζητήσω συμβουλές και βοήθεια, αλλά και για να μάθω κι εγώ από την δική σας εμπειρία και από τα δικά σας ταξίδια, για να μπορώ να ανεβάσω αργότερα τη δική μου εμπειρία και τα δικά μου ταξίδια.

Ειπα λοιπόν οτι δεν ειναι θεμα μηχανης, αλλα ανθρωπων. Οι μηχανικοι (όχι όλοι εννοείται) κόβουν φατσα και πράττουν αναλόγως. Βλέπουν λοιπόν εναν ασχετο με ενα χαρβαλο 30 ετών και γι' αυτους ειναι πιο πολυ μπελας παρα κερδος.

Απο την άλλη, εξαιρουμένουν του πρώτου στον οποίο πήγες οντας άσχετος, μονο ενα δειγμα "ρατσιστη" μηχανικου έχεις, οποτε δε γινεται να σχηματίσουμε άποψη.

Γνώμη μου: Όπως στην έχουν πει και παραπανω αλλα και σε αλλα θρεντ. Σουλούπωσε τη μηχανη, αλλα κρατα τη για ωραιες κυριακατικες βόλτες σαν αυτη του Σουνίου (που αλλοιμονο αν εβγαζε κι ως εκει πρόβλημα) και εχε μια άλλη για την καθημερινη σου μετακίνηση.

Αλλιως, απο συνεργείο σε συνεργείο θα είσαι (φοβάμαι)

stefanos
25/06/2012, 21:03
Δηλαδή για να καταλάβω, πήγες μηχανάκι για φρένα τσιμούχες και πήρε 3 μέρες χωρίς να διευκρινίσουμε τον ακριβή λόγο που έγινε κάτι τέτοιο?
Τρελά πράγματα.

drowvarius
25/06/2012, 21:11
Δηλαδή για να καταλάβω, πήγες μηχανάκι για φρένα τσιμούχες και πήρε 3 μέρες χωρίς να διευκρινίσουμε τον ακριβή λόγο που έγινε κάτι τέτοιο?
Τρελά πράγματα.

Όχι. Το πήγα για φρένα, τσιμούχες και τακάκια και αύριο θα είναι η έκτη μέρα που θα είναι στο συνεργείο, και μόνο οι θεοί ξέρουν αν θα την πάρω και αύριο. Και ναι, ο λόγος εξακολουθεί να είναι αδιευκρίνιστος εκτός από μία απάντηση : με δυσκόλεψε μια βίδα!!!

VASOS
25/06/2012, 21:20
Απο το τρίτο ποστ τα λέω...

όσο πιο διακριτικά γίνεται...

stefanos
25/06/2012, 21:36
Όχι. Το πήγα για φρένα, τσιμούχες και τακάκια και αύριο θα είναι η έκτη μέρα που θα είναι στο συνεργείο, και μόνο οι θεοί ξέρουν αν θα την πάρω και αύριο. Και ναι, ο λόγος εξακολουθεί να είναι αδιευκρίνιστος εκτός από μία απάντηση : με δυσκόλεψε μια βίδα!!!

Και τι αποφάσισες να κάνεις με την εν λόγω βίδα που αντιστέκεται μια βδομάδα? (και πιθανόν να συνεχίσει)

jimmis5
25/06/2012, 21:40
Κοίτα, ο πρώτος μηχανικός που την πήγα ήξερε από την αρχή ότι είμαι σκράπας με τις μηχανές. Αυτό ήταν μέγα λάθος. το εκμεταλλεύτηκε μέχρι τρέλλας. Αλλά από τον έναν μηχανικό στον άλλο οι γνώσεις μου για τις μηχανές αυξήθηκαν αρκετά. Δεν είμαι σκράπας πλέον. Όχι πως ξέρω και τα πάντα, αλλά δεν είμαι το στουρνάρι που ήμουν. Ίσως να μου έκατσε τόοοοσο μεγάλη ατυχία πια...Ξέρει κανένας καμμία ξεματιάστρα;


Δεν υπάρχει μαλακομαγνήτης. Το λένε οι χαζογκόμενες για ρίξουν το φταίξιμο κάπου αλλού, και όχι στο ότι οι ίδιες είναι ουσιαστικά ακοινώνητα πλάσματα που κάνουν τραγικές επιλογές στην ζωή τους. Ε, χάιντε, αυτές ας το λένε.

ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ...

Η απαντηση Πολυμηχανε δοθηκε απο τον ιδιο ηθελα να μου λιγο ευγενης με τον ιδιο προφανως τον εκμεταλευονται οι ανθρωποι που απευθυνεται σε συνδυασμο βεβαια και με το ταλαιπωρημενο μηχανακι μπορουν να του λενε οτι θες.

Παρολα αυτα μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι;):D

drowvarius ελπιζω να παρεις συντομα το μηχανακι και να μην εχεις αλλα προβληματα;)

transalpblack
25/06/2012, 21:48
Συνεργείο στον Πειραιά.
Σταμάτης Λερίου. Εξουσιοδοτημένος Honda αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πιάνει και άλλες μηχανές!!!
Αιτωλικού 121.
2104251890.
Πες του οτι σε στέλνει ο DjKostas με το μαύρο το Transalp.

MG-KTiNoS
25/06/2012, 23:01
Όσα λεφτά έβγαλαν - όπως είπες - από τα xt τα έβγαλαν.
ΝΟΜΙΖΕΙΣ !!!!



Τώρα προτιμούν να βγάζουν λεφτά από πιο "εύκολες" περιπτώσεις, γιατί η δική μου θέλει αρκετή δουλειά
Οι ευκολες πριπτώσεις δεν φτάνουν στο μάστορα πια.

:D

Cpt. Haddock
25/06/2012, 23:15
Δεν ξερω τι ειπωθηκε, αλλα πιστευω οτι οταν ενας μαστορας αναλαμβανει μια μοτοσυκλετα 20ετιας, εκ των πραγματων ξερει οτι θα ζητησει πολυ λιγοτερα χρηματα για την δουλεια που θα καταβαλει. Εξου και η συμπεριφορα αυτη. Κακως βεβαια.

Να 'ταν και 20ετίας...

V-TEC
25/06/2012, 23:36
.. να βγάλω λίγο χολή γιατί έχει δίκιο το παλικάρι ..

Το θεματάκι με το ρατσισμός στις μοτοσυκλέτες πάνε χρόνια που παίζει ..

Δεν συνηθίζω να αλλάζω συνεργεία και αν κάποιος βλέπω ότι κάνει δουλειά
δεν τον αλλάζω ..

.. πάμε πίσω δώδεκα ολάκερα χρόνια και μόλις έχω αγοράσει ένα CBR600 F3 '98άρι,
και το πήγαινα για σέρβις σε ένα μικρό συνεργείο στο μοσχάτο,
το παλικαρόπουλο το ήξερα γιατί πηγαίναμε τα μηχανάκια της δουλειάς εκεί για σέρβις
οπότε και είχα δει και ήμουν ευχαριστημένος απο την δουλειά του ..
Του είχα στείλει και τον πατέρα μου εκεί για σέρβις στο μηχανάκι του ( τόσο μαλάκας ήμουν )

δύο χρόνια μετά πουλάω το F3 και αγοράζω "κούτα" ένα VFR 800 VTEC
οπότε και ξεκινάω να το πηγαίνω σε ένα εξουσιοδοτημένο για τις σφραγίδες του σέρβις στην αρχή κλπ κλπ ..

κάνα χρόνο πιο μετά αγοράζω ένα bros 400 για σκλάβο,
και του το πάω να μου αλλάξει δίσκους ..

του το πάω .. του λέω για τους δίκους, λάδια, ξύδια κλπ
και μου λέει . . . δεν ασχολούμαι με τόσο παλιά μηχανάκια !

- μένω λίγο κάγκελο .. τον ρωτάω .. τι εννοείς .. ?
μου λεει καθαρά και Ξάστερα .. δεν ασχολούμε με τέτοια μηχανάκια πια ( ναι .. είχε και κανα δυο βαραντέρο μέσα )
- πήγαινέ το εκεί που πάς και το άλλο .. ( το VFR εννοούσε )
και σηκώνεται και φεύγει !!!

( την εποχή που του πρωτοπήγα το F3 ήταν ότι πιο σύγχρονο που είχε βάλει ποτέ μέσα στο μαγαζί του,
διαφορετικά έπαιζε με παπάκια και κάτι τρανσάλπ, KLE .. - δεν θα του άφηνα το VFR για σέρβις που να με κοπανάγανε .. )


- ως αποτέλεσμα, δεν ξαναπάτησα ..
δεν του ξαναέστειλα ποτέ κανέναν
και όποιος με ρώταγε από εκεί και πέρα για αυτόν
τον μαύριζα ξερά και χωρίς σάλιο ..


Επίλογος

στην αρχή της κρίσης ..
ο πατήρ έχει πρόβλημα με το μηχανάκι του
και το παει εκεί .. γινόμαστε μπίλιες γιατί το ξαναπήγε στον βλάκα

και την επόμενη που πάει να το πάρει του λεει την ιστορία μου ..

η απάντησή του .. - και όχι .. δεν με κατάλαβε, με παρεξήγησε και δεν το εννοούσα έτσι
σαν κάτι γκόμενες που τις πιάνεις με τα βρακάκια κατεβασμένα και σου λένε ..
- όχι .. δεν είναι αυτό που νομίζεις ..

μια χαρά κατάλαβα ..

και έκτοτε .. ούτε για καλημέρα

stefanos
25/06/2012, 23:58
.. να βγάλω λίγο χολή γιατί έχει δίκιο το παλικάρι ..



Το παλικάρι με εσένα είχε πρόβλημα και στο είπε και κατάμουτρα τι δουλειά έχει η παλαιότητα της μηχανής?

Allst@rf
26/06/2012, 00:43
Με τους ιδιοκτήτες των μηχανών




Το παλικάρι με εσένα είχε πρόβλημα και στο είπε και κατάμουτρα τι δουλειά έχει η παλαιότητα της μηχανής?

Δεν του το είπε και καταμουτρα...

Τάχα μου τάχα μου δλδ...

stefanos
26/06/2012, 00:52
Δεν του το είπε και καταμουτρα...

Τάχα μου τάχα μου δλδ...

:bawl: Εντελώς λάθος διατύπωση.
Αναφερόμουνα στον "γιατρό" του V-TEC που παρεξηγήθηκε γιατί του πήγαινε μόνο τα χρέπια και το καλό το πήγαινε στην αντιπροσωπία που ξέρουν

SoulGR
26/06/2012, 01:22
εγω παντως σε μηχανι του 88' τετοιο προβλημα δεν εχω φιλε...ειναι στον χαρακτητα και στο πως θα σε ''κοψει''

toyar
26/06/2012, 06:19
η αληθεια ειναι οτι στην ελλαδα για να χρησιμοποιει και να συντηρει κανεις παλιο μηχανακι ειναι καλο να εχει καποιες γνωσεις ωστε να το παλευει μονος του και να μην τρεχει συνεργειο για το παραμικρο
αν καποιος δεν το εχει ή δεν θελει να ασχοληθει να μαθει καλυτερα να παιζει παντα με μηχανες μεχρι 5ετιας που ζητανε λιγα και συγκεκριμενα
καλως ή κακως ο καθε μαστορας προτιμαει αντι να ρυθμισει βαλβιδες σε ενα eliminator πχ το οποιο θελει λυσιμο το μισο μηχανακι στον ιδιο χρονο να αλλαξει 10 λαδια και 5 τακακια με το ιδιο κερδος και πολυ λιγοτερο κοπο

nassosxlvbros
26/06/2012, 08:52
Τι να πω ρε παιδιά,έχω παλιά μηχανάκια (CRM250MKIII,XLR 250 '86) αλλά ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα...το XLR μάλιστα που είναι λίγο,χμ σκορποχώρι όλοι το καταδέχονται...εκτός αν το εν λόγω Tenere έχει πολλά θέματα που δυσκολεύει τις επισκευές ή τη συντήρηση,πχ κλωτσημένες βίδες ή σπάνια ανταλλακτικά.Σε κάθε περίπτωση όμως ένας σοβαρός μηχανικός θα εκτιμήσει από πριν το μηχανάκι που θα φτιάξει και θα σου πει μια τιμή...αν στη πορεία προκύψει κάτι εξτρά σαν κόστος είναι υποχρεωμένος να στο αναφέρει και να προχωρήσει,και όχι να στην κρατάει μήνες άφτιαχτη...

sapila racing
26/06/2012, 09:46
Ρατσισμός στα μηχανάκια δεν υπάρχει, κατι αλλο συμβαίνει και ειναι οφθαλμοφανές.

Τωρα για τους μηχανικούς που δεν ασχολούνται με παλιές μοτοσυκλέτες, υπαρχει φυσικά η εξήγηση.
Εχετε σκεφτεί οτι οταν ενας μηχανικός ζυγίζει αν θα αναλάβει μια μοτοσυκλέτα 20+ χρονών, ξέρει απο πρίν οτι θα μείνει στο μαγαζί του κατα πασα πιθανότηατ τον διπλάσιο χρόνο απ οτι μια συγχρονη?
Αυτό συμβαίνει λόγω δυσκολίας έυρεσης ανταλλακτικών, αλλά και ζημιών που ίσως υπαρχουν ήδη αλλά θα βγούν στην επιφάνεια με το που θα λυθεί.
Αν σε όλα αυτα βαλουμε και την ύπαρξη πατεντών απο προηγούμενους μηχανικούς/ιδιοκτήτες εχουμε ετοιμο το κοκτειλ της ταλαιπωρίας και της καθυστέρησης. :D

@ngelos
26/06/2012, 10:05
Ειπα λοιπόν οτι δεν ειναι θεμα μηχανης, αλλα ανθρωπων. Οι μηχανικοι (όχι όλοι εννοείται) κόβουν φατσα και πράττουν αναλόγως. Βλέπουν λοιπόν εναν ασχετο με ενα χαρβαλο 30 ετών και γι' αυτους ειναι πιο πολυ μπελας παρα κερδος.


Ρατσισμός στα μηχανάκια δεν υπάρχει, κατι αλλο συμβαίνει και ειναι οφθαλμοφανές.

Τωρα για τους μηχανικούς που δεν ασχολούνται με παλιές μοτοσυκλέτες, υπαρχει φυσικά η εξήγηση.
Εχετε σκεφτεί οτι οταν ενας μηχανικός ζυγίζει αν θα αναλάβει μια μοτοσυκλέτα 20+ χρονών, ξέρει απο πρίν οτι θα μείνει στο μαγαζί του κατα πασα πιθανότηατ τον διπλάσιο χρόνο απ οτι μια συγχρονη?
Αυτό συμβαίνει λόγω δυσκολίας έυρεσης ανταλλακτικών, αλλά και ζημιών που ίσως υπαρχουν ήδη αλλά θα βγούν στην επιφάνεια με το που θα λυθεί.
Αν σε όλα αυτα βαλουμε και την ύπαρξη πατεντών απο προηγούμενους μηχανικούς/ιδιοκτήτες εχουμε ετοιμο το κοκτειλ της ταλαιπωρίας και της καθυστέρησης. :D

+1 Και στους δυο σας...

:beer:


Και ναι, υπάρχει ρατσισμός για τις παλιές μοτοσυκλέτες.
Ο προηγούμενος μηχανικός μου για να μου την βγάλει από 8ετή ακινησία χρειάστηκε 3 μήνες.

Εσύ χρειάστηκες 8 χρόνια για να την βγάλεις από την αποθήκη και σε πείραξε ο μηχανικός σου που του πήρε 3 μήνες για να βρει ανταλλακτικά και να συνεφέρει το ερείπιο σου???
:lol:

nassosxlvbros
26/06/2012, 10:24
+1 Και στους δυο σας...

:beer:



Εσύ χρειάστηκες 8 χρόνια για να την βγάλεις από την αποθήκη και σε πείραξε ο μηχανικός σου που του πήρε 3 μήνες για να βρει ανταλλακτικά και να συνεφέρει το ερείπιο σου???
:lol:

+1000 ;)

buckley
26/06/2012, 11:35
Δεν είμαι εγώ αυτός που θα βγάλει τους μηχανικούς παρθένες τόσα χρόνια έχουμε νομίζω αρκετοί από εδώ μέσα γνωρίσει "μηχανικούς" και μηχανικούς αλλά και διάφορους άλλους "επαγγελματίες" κάθε είδους.Πριν αρχίσεις όμως να κατηγορείς τους άλλους για τις περιπέτειες σου κοίταξε λίγο και το δικό σου κομμάτι γιατί πολλά πράγματα που αναφέρεις τουλάχιστον εγώ δεν τα καταλαβαίνω.
Καταρχήν ο τίτλος όντως άστοχος.
40000 ευρώ πιο μηχανάκι ρε φίλε έχει στοιχίσει το Tenere ? Μήπως έχετε συνυπολογίσει και την βενζίνη που έκαψε για 25 χρόνια ???
Ο πρώτος σου μηχανικός αν εσύ όμως δεν τον κατεύθυνες ανάλογα σε έπαιξε άσχημα γιατί κανείς δεν κρατάει στο μαγαζί του μηχανάκι για 7 μήνες (3+3+1) ενώ θα μπορούσε με την έγκρισή σου φυσικά να αλλάξει μοτέρ σε 1-2 εβδομάδες.
Τι τελικά έχεις μάθει από μαστορέματα όταν δεν μπορείς-βαριέσαι να αλλάξεις τακάκια και να συμπληρώσεις υγρά φρένων ?
Αλήθεια σε εκπλήσει ευχάριστα η δυνατότητα του ΧΤ 600 για μια δικάβαλη βόλτα στην Αττική αυτά με συγχωρείς δεν τα λένε ούτε αρχάριοι !
Οι Γερμανοί κατέβαιναν με τα 6βολτα 500 από την πατρίδα τους στην χώρα μας για διακοπές...
Κατανάλωση μην ψάχνεις εντάξει είσαι 7λτ/100χλμ για Τενερέ 30 ετών.
Δεν υπάρχει περίπτωση να σου ζήτησε μηχανικός έτσι στεγνά όπως τα λές καπέλο 20 ευρώ επειδή το μηχανάκι είναι παλιό.ΕΛΕΟΣ.
Κατάλαβε κάποια πράγματα για το καλό σου (και της τσέπης σου) και μην ψάχνεις για ξεματιάστρες ...
Στα γράφει αυτά κάποιος που δεν πάει να στο παίξει έξυπνος απλώς καβαλάει από το 79 και από τα 8 μηχανάκια που έχει τώρα το πιο σύγχρονο είναι του 89 αν καταλαβαίνεις το υπονοούμενο...

kostas777
26/06/2012, 15:29
πριν πας το μηχανάκι, συνεννοείσαι για το πότε θα το πας. εγώ παίρνω τηλέφωνο και του λέω «θέλει τσιμούχα, πότε να το φέρω;» και υπολογίζει τι άλλο έχει να κάνει, ποιοί άλλοι πελάτες περιμένουν, αν έχει προετοιμασία για αγώνα το ΣΚ, το πόσο χώρο έχει στο μαγαζί για να το κρατήσει και μου λέει πότε να πάω. μερικές φορές μου λέει ότι είναι πηγμένος και δεν θα προλάβει και να το πάω την άλλη εβδομάδα.
παρ'όλα αυτά, μπορεί για μια τέτοια δουλειά να το κρατήσει παραπάνω από ότι νόμιζε αρχικά, όπως έχει γίνει αρκετές φορές. για παράδειγμα χρειαζόταν ένα ανταλλακτικό, το οποίο δεν το έβρισκε και έπρεπε να το παραγγείλει και να περιμένει πότε θα το στείλουν. ή μπορεί να έχει κλωτσήσει μια βίδα και να ασχοληθεί μόνο με αυτή για μισή ώρα (γιατί δεν είναι μόνο να τη βγάλεις, πρέπει να βρεις άλλη ίδια και να κόψεις και τις βόλτες). δεν έχει σημασία πόσο παλιό είναι το μηχανάκι, την τελευταία φορά είχε ένα αρχαίο enfield πάνω στη ράμπα. συνήθως το συνεργείο είναι πήχτρα και μπαινοβγαίνει συνέχεια κόσμος που ο καθένας θέλει κάτι.
πήγα το CBR και το CB-1 για τσιμούχα μαζί.. (τον χειμώνα αν είναι παλιές απλά καταστρέφονται). το CBR το πήρα σε 2 μέρες, το -1 σε καμιά εβδομάδα, αν και είναι πιο εύκολο. ο λόγος, είδε ότι τα καλάμια ήταν στραβά όταν το έλυσε, με πήρε και μου το είπε και του είπα να το βάλει στην καλίμπρα χωρίς συζήτηση. το καλό όμως ήταν ότι εκτός από την καλίμπρα, οι τσιμούχες ήταν πιο ακριβές από αυτές του CBR, σχεδόν η διπλάσια τιμή.
οπότε, όταν έχεις παλιό μηχανάκι, είναι πολλοί παράγοντες που μπορούν να παίξουν ρόλο στην καθυστέρηση της επισκευής και της παράδοσης. ακόμη και η σκουριά π.χ. (στο -1 έπρεπε να τρίψει και να γυαλίσει τα καλάμια, για να μη μου φάνε πάλι τις τσιμούχες, γιατί είχαν μερικές κηλίδες σκουριάς). πρέπει αναγκαστικά να κάνεις υπομονή και να τον αφήσεις να κάνει τη δουλειά του, αν θες να γίνει καλή δουλειά.

π.χ. το ίδιο είναι να φτιάχνεις ένα παλιό PC με το να φτιάχνεις ένα σύγχρονο; έχω αυτή τη στιγμή ένα celeron στα 2GHz και τις τελευταίες 3 ώρες το κυττώ να εγκαθιστά το .NET Framework Client και τα service packs. αναγκαστικά πρέπει να κάτσω να το περιμένω κι ας το θέλει ο άλλος τώρα, τι μπορώ να κάνω; σε ένα i7 θα είχε τελειώσει αυτό το πράμα σε 10 λεπτάκια το πολύ.

o teos
02/07/2012, 19:52
πριν πας το μηχανάκι, συνεννοείσαι για το πότε θα το πας. εγώ παίρνω τηλέφωνο και του λέω «θέλει τσιμούχα, πότε να το φέρω;» και υπολογίζει τι άλλο έχει να κάνει, ποιοί άλλοι πελάτες περιμένουν, αν έχει προετοιμασία για αγώνα το ΣΚ, το πόσο χώρο έχει στο μαγαζί για να το κρατήσει και μου λέει πότε να πάω. μερικές φορές μου λέει ότι είναι πηγμένος και δεν θα προλάβει και να το πάω την άλλη εβδομάδα.
παρ'όλα αυτά, μπορεί για μια τέτοια δουλειά να το κρατήσει παραπάνω από ότι νόμιζε αρχικά, όπως έχει γίνει αρκετές φορές. για παράδειγμα χρειαζόταν ένα ανταλλακτικό, το οποίο δεν το έβρισκε και έπρεπε να το παραγγείλει και να περιμένει πότε θα το στείλουν. ή μπορεί να έχει κλωτσήσει μια βίδα και να ασχοληθεί μόνο με αυτή για μισή ώρα (γιατί δεν είναι μόνο να τη βγάλεις, πρέπει να βρεις άλλη ίδια και να κόψεις και τις βόλτες). δεν έχει σημασία πόσο παλιό είναι το μηχανάκι, την τελευταία φορά είχε ένα αρχαίο enfield πάνω στη ράμπα. συνήθως το συνεργείο είναι πήχτρα και μπαινοβγαίνει συνέχεια κόσμος που ο καθένας θέλει κάτι.
πήγα το CBR και το CB-1 για τσιμούχα μαζί.. (τον χειμώνα αν είναι παλιές απλά καταστρέφονται). το CBR το πήρα σε 2 μέρες, το -1 σε καμιά εβδομάδα, αν και είναι πιο εύκολο. ο λόγος, είδε ότι τα καλάμια ήταν στραβά όταν το έλυσε, με πήρε και μου το είπε και του είπα να το βάλει στην καλίμπρα χωρίς συζήτηση. το καλό όμως ήταν ότι εκτός από την καλίμπρα, οι τσιμούχες ήταν πιο ακριβές από αυτές του CBR, σχεδόν η διπλάσια τιμή.
οπότε, όταν έχεις παλιό μηχανάκι, είναι πολλοί παράγοντες που μπορούν να παίξουν ρόλο στην καθυστέρηση της επισκευής και της παράδοσης. ακόμη και η σκουριά π.χ. (στο -1 έπρεπε να τρίψει και να γυαλίσει τα καλάμια, για να μη μου φάνε πάλι τις τσιμούχες, γιατί είχαν μερικές κηλίδες σκουριάς). πρέπει αναγκαστικά να κάνεις υπομονή και να τον αφήσεις να κάνει τη δουλειά του, αν θες να γίνει καλή δουλειά.

π.χ. το ίδιο είναι να φτιάχνεις ένα παλιό PC με το να φτιάχνεις ένα σύγχρονο; έχω αυτή τη στιγμή ένα celeron στα 2GHz και τις τελευταίες 3 ώρες το κυττώ να εγκαθιστά το .NET Framework Client και τα service packs. αναγκαστικά πρέπει να κάτσω να το περιμένω κι ας το θέλει ο άλλος τώρα, τι μπορώ να κάνω; σε ένα i7 θα είχε τελειώσει αυτό το πράμα σε 10 λεπτάκια το πολύ.

+999 GHz :p