Και ναι, υπάρχει ρατσισμός για τις παλιές μοτοσυκλέτες.
Αν η μηχανή σου δεν είναι v-strom, transalp, tdm, varadero, xt και γενικά οτιδήποτε μοντέλο από το 2.000 και μετά οι μηχανικοί σε γράφουν στα @@ τους.
Εκτός του ότι καθυστερούν απίστευτα να αρχίσουν να δουλεύουν πάνω στη μηχανή σου όταν το κάνουν το κάνουν με απίστευτη απάθεια και σταρχιδισμό.
Συγγνώμη κύριε μηχανικέ μου που έχω ένα τενερέ του 1983 και δεν έχω κάποιο faser ή μια Χάρλεϊ ίσως, ή κάτι το οποίο μόλις να βγήκε από το εργοστάσιο και να μυρίζει ζελατίνα ακόμη.
Αλλά από τη στιγμή που σου το φέρνω και δέχεσαι να το πιάσεις στα χέρια σου για να το φτιάξεις περιμένω να κάνει ς τη δουλειά σου σωστά και στον κατάλληλο χρόνο.
Ο προηγούμενος μηχανικός μου για να μου την βγάλει από 8ετή ακινησία χρειάστηκε 3 μήνες.
Μετά χρειάστηκε άλλους 3 μήνες για να μου αλλάξει κάρτερ.
Μετά χρειάστηκε άλλον έναν μήνα για να μου αλλάξει πιστόνι.
Ο νέος μηχανικός μου εδώ και 6 ημέρες προσπαθεί να αλλάξει τσιμούχες στις μπουκάλες μπροστά, να αλλάξει τακάκια μπροστά και να βάλει και υγρά φρένων στο μπροστά φρένο. 6 ημέρες. Στο όνμα του διαόλου πια. Και μου την δίνει όταν καταλαβαίνω ότι τη μηχανή δεν την έπιασε την ημέρα που του την πήγα, δηλαδή την Τετάρτη, αλλά το απόγευμα της Παρασκευής.
Κατά τα άλλα μου έλεγε ότι θα την έπαιρνα την επόμενη ημέρα. Τελικά σήμερα μου είπε ότι τελικά πάμε για αύριο. Και για αύριο...έχει ο διάολος φυσικά αν θα την πάρω....
Ψάχνω λοιπόν μηχανικό στον Πειραιά που να μην βαριέται να δουλέψει σε μία μηχανή, που να κρατάει τον λόγο του όταν μου λέει πότε θα παραλάβω τη μηχανή και που να μην τον ψάχνω στα τηλέφωνα και να με αποφεύγει. Όποιος ξέρει κάποιος στο κέντρο του Πειραιά ας μου το πει σας παρακαλώ. Και φυσικά να δέχεται να δουλέψει σε παλιές μηχανές, και όχι να τις κοιτάει όπως κοιτάει η παρθένα τον διακορευτή της.