Σύνδεση

View Full Version : Ψάρακας σε αναζήτηση κράνους

Vice
27/06/2012, 12:32
Καλησπέρα φίλοι και φίλες και καλώς σας βρήκα.

Πριν μια εβδομάδα απέκτησα μια Yamaha FZ6 S2 του 2008 και είναι η πρώτη μου ever ever επαφή με μηχανή περαν της GSR με την οποία έκανα μάθημα στην σχολή.

Ψάχνω εδώ και μια εβδομάδα πυρετωδώς να βρω ενα κράνος και δεν μπορώ να καταλήξω πουθενά. Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα σχετικά άρθρα και κατάφερα να μπερδευτώ ακόμη περισσότερο.

Μιας και η μηχανή ειναι γυμνη θα ήθελα κάτι με καλή αεροδυναμική αλλά με νο1 γνώμωνα την καλύτερη δυνατή ασφάλεια. Το budget μου ειναι μέχρι 300 ευρώ οριακά.

Οι μετακινήσεις μου είναι 80% πόλη - 20% ταξιδάκια

οπότε συνοπτικά θέλω κάτι 1. υψηλών προδιαγραφών σε ασφάλεια 2. Μέχρι 300 ευρώ 3. Καλή αεροδυναμική λογω γυμνής μοτοσυκλέτας.

Μέχρι τώρα στην έρευνα που έκανα βρήκα 3 επιλογές χωρίς να πρέπει να διαλέξω αναγκαστικά κάτι απο τα 3.

1. Marushin RS1 Carbon Helmet - 228 ευρώ http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Marushin-RS1/SubProducts/Marushin-RS1-0004
2 SHOEI RAID II Metallic - 245 ευρώ http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/SHOEI-RAID-II-Metallic/SubProducts/SHOEI-RAID-II-Metallic-0002&ChangeAction=SelectSubProduct
3. Vemar Eclipse Helmet - 287 ευρώ http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Vemar-Eclipse-Mono/SubProducts/Vemar-Eclipse-Mono-0001

ακούω τις προτάσεις σας.

Sapadak
27/06/2012, 12:35
Καλησπέρα φίλοι και φίλες και καλώς σας βρήκα.

Πριν μια εβδομάδα απέκτησα μια Yamaha FZ6 S2 του 2008 και είναι η πρώτη μου ever ever επαφή με μηχανή περαν της GSR με την οποία έκανα μάθημα στην σχολή.

Ψάχνω εδώ και μια εβδομάδα πυρετωδώς να βρω ενα κράνος και δεν μπορώ να καταλήξω πουθενά. Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα σχετικά άρθρα και κατάφερα να μπερδευτώ ακόμη περισσότερο.

Μιας και η μηχανή ειναι γυμνη θα ήθελα κάτι με καλή αεροδυναμική αλλά με νο1 γνώμωνα την καλύτερη δυνατή ασφάλεια. Το budget μου ειναι μέχρι 300 ευρώ οριακά.

Οι μετακινήσεις μου είναι 80% πόλη - 20% ταξιδάκια

οπότε συνοπτικά θέλω κάτι 1. υψηλών προδιαγραφών σε ασφάλεια 2. Μέχρι 300 ευρώ 3. Καλή αεροδυναμική λογω γυμνής μοτοσυκλέτας.

Μέχρι τώρα στην έρευνα που έκανα βρήκα 3 επιλογές χωρίς να πρέπει να διαλέξω αναγκαστικά κάτι απο τα 3.

1. Marushin RS1 Carbon Helmet - 228 ευρώ http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Marushin-RS1/SubProducts/Marushin-RS1-0004
2 SHOEI RAID II Metallic - 245 ευρώ http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/SHOEI-RAID-II-Metallic/SubProducts/SHOEI-RAID-II-Metallic-0002&ChangeAction=SelectSubProduct
3. Vemar Eclipse Helmet - 287 ευρώ http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Vemar-Eclipse-Mono/SubProducts/Vemar-Eclipse-Mono-0001

ακούω τις προτάσεις σας.

Εχεις φορεσει κανενα απο τα παραπανω?
Πηγαινε κανε τις δοκιμες στο κεφαλι σου και κατεληξε

Δες επισης κανα uvex carbon (τα ειχε σε προσφορες θυμαμε)

Bladerunner
27/06/2012, 12:40
Ό,τι κι αν διαλέξεις, φρόντισε να σου αρέσει κι οπτικά. Για να το φοράς...

Επίσης, κάνε αυτό προτείνει ο φίλος παραπάνω. Οπωσδήποτε δοκιμή!

dim40
27/06/2012, 12:49
και να υπολογισεις και τα μεταφορικα. :)

Vice
27/06/2012, 13:40
Δυστυχώς δεν μπορώ να δοκιμάσω κανένα απο τα παραπάνω. Λογω οτι ζώ στην επαρχία, οι επιλογές που εχω ειναι πάρα πολυ περιορισμένες.

Αν θα βρώ να φορέσω θα ειναι απο φίλο φίλου που τυγχάνει να έχει το ίδιο μοντέλο, ιδιο Size κτλ.

με βάση το μέγεθος της κεφάλας μου 59/60 δεν μπορώ να διαλέξω το σωστό; απότι ειδα τα περισσοτερα αν οχι ολα εχουν ρυθμιζόμενα μάγουλα κτλ δεν ξερω.

Άλλη λυση ειναι να πάω σε μια μεγάλη πολη κοντά (πχ θεσσαλονικη) και να δοκιμάσω οτι βρώ και αν βρώ.

Bladerunner
27/06/2012, 13:48
με βάση το μέγεθος της κεφάλας μου 59/60 δεν μπορώ να διαλέξω το σωστό; απότι ειδα τα περισσοτερα αν οχι ολα εχουν ρυθμιζόμενα μάγουλα κτλ δεν ξερω.

Μη το ρισκάρεις φίλε μου ν' αγοράσεις χωρίς δοκιμή.

Για παράδειγμα, τα Shoei δε ταιριάζουν στο κεφάλι μου με τίποτα! Και είναι από τα κορυφαία της αγοράς.

"Ρυθμιζόμενα" μάγουλα, εννοούν ότι είναι αποσπώμενα και μπορούν να αντικατασταθούν από άλλο νούμερο κράνους.

Πήγαινε Θεσσαλονίκη, δοκίμασε αυτά που σου αρέσουν, βεβαιώσου ότι ταιριάζουν στο κεφάλι σου, κάνε την έρευνα αγοράς σου ταυτόχρονα, και ...μεγειά!

Vice
27/06/2012, 20:07
Δοκίμασα το Vemar Geo και μου άρεσε πάρα πολυ. Είναι αρκετά σφιχτό στα αυτιά αλλά υποθέτω οτι είναι λογικό για καινούριο κράνος έτσι;

Η τιμή που μου το δίνουν ειναι καλή και σκέφτομαι σοβαρά να το πάρω μπαμ μπαμ απο εδώ χωρίς να τρέχω και να περιμένω αλλά δεν ξέρω για την εταιρεία αν ειναι γνωστή και καλή.

τα φώτα σας... :)

TROOPER
28/06/2012, 00:25
μια χαρα ειναι τα βεμαρ αν κι εγω θα προτιμουσα το σοει.το βασικο ειναι να σε πιεζει στα μαγουλα αλλα οχι στο κεφαλι.φορα το κανα 20λεπτο στη δοκιμη.με βαση τα εκατοστα μη διαλεξεις.θα ειναι ρισκο.

καλη αγορα.και προσεκτικα :beer:

Vice
29/06/2012, 07:59
εν τέλει μετά απο ενα λάθος που εγινε απο το κατάστημα δεν πηρα το Vemar GEO αλλά το VEMAR Eclipse. μερικά πράγματα με προβληματίζουν ομως.

το πρώτο ειναι οτι στο FC το δειχνει με αεραγωγούς στο μέτωπο ενώ στο site της vemar ειναι χωρίς και εμένα ειναι χωρίς

το δεύτερο ειναι οτι με σφίγγει λίγο στο μέτωπο σε σημείο να το φοράω χθες ολοκαινουριο για κανα μισάωρο και οταν το εβγαλα ειχα σημάδι σαν γραμμή στο κούτελο! το υπολοιπο ειναι σφιχτό αλλά σε ανεκτά πλαίσια. θα ανοιξει αργοτερα λίγο σε εκείνο το σημείο;

Sapadak
29/06/2012, 08:02
εν τέλει μετά απο ενα λάθος που εγινε απο το κατάστημα δεν πηρα το Vemar GEO αλλά το VEMAR Eclipse. μερικά πράγματα με προβληματίζουν ομως.

το πρώτο ειναι οτι στο FC το δειχνει με αεραγωγούς στο μέτωπο ενώ στο site της vemar ειναι χωρίς και εμένα ειναι χωρίς

το δεύτερο ειναι οτι με σφίγγει λίγο στο μέτωπο σε σημείο να το φοράω χθες ολοκαινουριο για κανα μισάωρο και οταν το εβγαλα ειχα σημάδι σαν γραμμή στο κούτελο! το υπολοιπο ειναι σφιχτό αλλά σε ανεκτά πλαίσια. θα ανοιξει αργοτερα λίγο σε εκείνο το σημείο;

Οπως σου ειχε πει και ο τρουπερ στο μονο σημειο που θα επιτρεποταν να σε πιεζει ειναι τα μαγουλα
Στο κεφαλι δε νομιζω οτι ανοιγει

TROOPER
29/06/2012, 08:31
....στο μονο σημειο που θα επιτρεποταν να σε πιεζει ειναι τα μαγουλα
Στο κεφαλι δε νομιζω οτι ανοιγει

+1.

Vice
29/06/2012, 09:24
Στο πισω μερος του κεφαλιου εχει ενα μαξιλαρακι και οταν ασκησα πιεση λιγο με τα χέρια τραβώντας το κράνος κατα μπροστά ήταν οκ. Δεν προκειται να ανοιξει αυτο;

αν ειναι έτσι πρέπει να ζητήσω αντικατάσταση και να πάρω το XL. Το κεφάλι μου οπως ειναι μετρημένο 59,5 και το XL είναι 61-62 :(

VASOS
29/06/2012, 10:40
Στο πισω μερος του κεφαλιου εχει ενα μαξιλαρακι και οταν ασκησα πιεση λιγο με τα χέρια τραβώντας το κράνος κατα μπροστά ήταν οκ. Δεν προκειται να ανοιξει αυτο;

αν ειναι έτσι πρέπει να ζητήσω αντικατάσταση και να πάρω το XL. Το κεφάλι μου οπως ειναι μετρημένο 59,5 και το XL είναι 61-62 :(

Όπως είπαν και οι παραπάνω το κράνος δεν πρέπει να σε πιέζει στο μέτωπο, στα αυτιά, ή στο πάνω μέρος του κεφαλιού, παρά μόνο στα μάγουλα.
Γι΄αυτό το κράνος πρέπει να το δοκιμάζουμε πριν το αγοράσουμε και δοκιμάζουμε αρκετά πριν αποφασίσουμε πιο μας κάνει.

Bladerunner
29/06/2012, 10:59

Δοκίμασε αν μπορείς και κάποιο άλλο κράνος. Από εταιρία σε εταιρία υπάρχουν διαφορές στην εφαρμογή.

VASOS
29/06/2012, 12:07
Δοκίμασε αν μπορείς και κάποιο άλλο κράνος. Από εταιρία σε εταιρία υπάρχουν διαφορές στην εφαρμογή.

Διορθώστε με εάν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι οι καλές εταιρείες βγάζουν τουλάχιστον 4 μεγέθη κελύφους για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή. Κάποιες άλλες για λόγους οικονομίας βγάζουν 1-3 μεγέθη και μετά παίζουν με την εσωτερική επένδυση.

kostas777
29/06/2012, 16:51

στα κράνη εκτός από την περίμετρο του κεφαλιού, παίζει ρόλο και το σχήμα. δηλαδή κάποιος που έχει ίδια περίμετρο με εσένα, αλλά διαφορετικό σχήμα κεφαλιού, μπορεί να βολεύεται τέλεια με το ίδιο κράνος. γιαυτό και πρέπει να δοκιμάζουμε πριν αγοράσουμε, γιατί άλλο κράνος θα ταιριάζει σε ωοειδές κεφάλι, άλλο σε τριγωνικό, κλπ. κι ας είναι το ίδιο μέγεθος.

για να δεις αν το μέγεθος του κράνους σου είναι σωστό, φόρεσέ το και κούμπωσε το. φρόντισε το λουρί να είναι τόσο σφιχτό ώστε να επιτρέπει να περνάς 2 δάχτυλα μεταξύ αυτού και του λαιμού σου.
μετά πιάσε το κράνος με τα 2 χέρια και μετακίνησέ το δεξιά-αριστερά. αν το νιώθεις να γυρνάει στο κεφάλι έστω και ελάχιστα, τότε σου είναι μεγάλο. αν κουνιέται ελάχιστα σε σχέση με το κεφάλι χωρίς όμως να γυρνάει γύρω του, είναι σωστό.
βάλε το ένα χέρι στο μπροστινό του μέρος και κράτα το και με το άλλο σπρώξε απο πίσω από τη βάση του κράνους προς τα πάνω. αν το νιώθεις ότι ανεβαίνει και ότι πάει να βγει (με κουμπωμένο λούρι στα 2 δάχτυλα όπως είπα), τότε είναι μεγάλο. αν είναι σταθερό και πάει μαζί με το κεφάλι, τότε είναι σωστό.

κάνε τα παραπάνω με ένα XL για να δεις κατά πόσον σου κάνει. μη βασίζεσαι στις μετρήσεις, στην αρχή πολλά κράνη έχουν πολύ σφιχτή αίσθηση και χρειάζεται να τα συνηθίσεις και να ..σε συνηθίσουν κι αυτά, όπως ακριβώς γίνεται με παπούτσια, μπότες, γάντια κλπ. τώρα αυτό με το σημάδι στο κούτελο, εμένα μου λέει όχι λάθος μέγεθος, αλλά λάθος σχήμα..

Vice
02/07/2012, 07:38
καλημέρα φίλοι και καλό μήνα.

Μετά από 4 μέρες συνεχούς χρήσης του κράνους μπορώ να πω ότι πήρε την μορφή που πρέπει χωρίς να με ενοχλεί σε κανένα σημείο. το σημάδι στο μέτωπο παραμένει μετά την χρήση αλλά κατά 90% μειωμένο. δηλαδή όταν το βγάλω υπάρχει μια μικρή κοκκινίλα αλλά δεν με ενοχλεί. πιστεύω σε λίγο καιρό θα έχει εξαλειφθεί

dmf
02/07/2012, 08:16
περαν της GSR με την οποία έκανα μάθημα στην σχολή.
Μου το εξηγείς λίγο αυτό; Έκανες μάθημα και έδωσες με gsr το οποίο δεν παίρνει διπλό στάντ;
Όταν σου είπε στην εξέταση να ελέγξεις τα υγρά τί έκανες; Όταν (αν) σε ρώτησε να τσεκάρεις
τα λάδια;;

Vice
02/07/2012, 09:31
φίλε dmf καλά το ειπες στο τέλος το (αν). :D

η εξέταση ξεκίνησε ενώ ήμουν ήδη πάνω στην μηχανή και έκανα δοκιμαστικές στην ευθεία και τους κώνους.