Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: Ψάρακας σε αναζήτηση κράνους

Ψάρακας σε αναζήτηση κράνους

Καλησπέρα φίλοι και φίλες και καλώς σας βρήκα.

Πριν μια εβδομάδα απέκτησα μια Yamaha FZ6 S2 του 2008 και είναι η πρώτη μου ever ever επαφή με μηχανή περαν της GSR με την οποία έκανα μάθημα στην σχολή.

Ψάχνω εδώ και μια εβδομάδα πυρετωδώς να βρω ενα κράνος και δεν μπορώ να καταλήξω πουθενά. Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα σχετικά άρθρα και κατάφερα να μπερδευτώ ακόμη περισσότερο.

Μιας και η μηχανή ειναι γυμνη θα ήθελα κάτι με καλή αεροδυναμική αλλά με νο1 γνώμωνα την καλύτερη δυνατή ασφάλεια. Το budget μου ειναι μέχρι 300 ευρώ οριακά.

Οι μετακινήσεις μου είναι 80% πόλη - 20% ταξιδάκια

οπότε συνοπτικά θέλω κάτι 1. υψηλών προδιαγραφών σε ασφάλεια 2. Μέχρι 300 ευρώ 3. Καλή αεροδυναμική λογω γυμνής μοτοσυκλέτας.

Μέχρι τώρα στην έρευνα που έκανα βρήκα 3 επιλογές χωρίς να πρέπει να διαλέξω αναγκαστικά κάτι απο τα 3.

1. Marushin RS1 Carbon Helmet - 228 ευρώ http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...ushin-RS1-0004
    2 SHOEI RAID II Metallic - 245 ευρώ http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...lectSubProduct
    3. Vemar Eclipse Helmet - 287 ευρώ http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...ipse-Mono-0001

ακούω τις προτάσεις σας.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ViceZ Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα φίλοι και φίλες και καλώς σας βρήκα.

Πριν μια εβδομάδα απέκτησα μια Yamaha FZ6 S2 του 2008 και είναι η πρώτη μου ever ever επαφή με μηχανή περαν της GSR με την οποία έκανα μάθημα στην σχολή.

Ψάχνω εδώ και μια εβδομάδα πυρετωδώς να βρω ενα κράνος και δεν μπορώ να καταλήξω πουθενά. Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα σχετικά άρθρα και κατάφερα να μπερδευτώ ακόμη περισσότερο.

Μιας και η μηχανή ειναι γυμνη θα ήθελα κάτι με καλή αεροδυναμική αλλά με νο1 γνώμωνα την καλύτερη δυνατή ασφάλεια. Το budget μου ειναι μέχρι 300 ευρώ οριακά.

Οι μετακινήσεις μου είναι 80% πόλη - 20% ταξιδάκια

οπότε συνοπτικά θέλω κάτι 1. υψηλών προδιαγραφών σε ασφάλεια 2. Μέχρι 300 ευρώ 3. Καλή αεροδυναμική λογω γυμνής μοτοσυκλέτας.

Μέχρι τώρα στην έρευνα που έκανα βρήκα 3 επιλογές χωρίς να πρέπει να διαλέξω αναγκαστικά κάτι απο τα 3.

1. Marushin RS1 Carbon Helmet - 228 ευρώ http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...ushin-RS1-0004
    2 SHOEI RAID II Metallic - 245 ευρώ http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...lectSubProduct
    3. Vemar Eclipse Helmet - 287 ευρώ http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...ipse-Mono-0001

ακούω τις προτάσεις σας.
    Εχεις φορεσει κανενα απο τα παραπανω?
    Πηγαινε κανε τις δοκιμες στο κεφαλι σου και κατεληξε

Δες επισης κανα uvex carbon (τα ειχε σε προσφορες θυμαμε)

Ό,τι κι αν διαλέξεις, φρόντισε να σου αρέσει κι οπτικά. Για να το φοράς...

Επίσης, κάνε αυτό προτείνει ο φίλος παραπάνω. Οπωσδήποτε δοκιμή!
    Think faster than you ride

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dim40
    και να υπολογισεις και τα μεταφορικα.

Δυστυχώς δεν μπορώ να δοκιμάσω κανένα απο τα παραπάνω. Λογω οτι ζώ στην επαρχία, οι επιλογές που εχω ειναι πάρα πολυ περιορισμένες.

Αν θα βρώ να φορέσω θα ειναι απο φίλο φίλου που τυγχάνει να έχει το ίδιο μοντέλο, ιδιο Size κτλ.

με βάση το μέγεθος της κεφάλας μου 59/60 δεν μπορώ να διαλέξω το σωστό; απότι ειδα τα περισσοτερα αν οχι ολα εχουν ρυθμιζόμενα μάγουλα κτλ δεν ξερω.

Άλλη λυση ειναι να πάω σε μια μεγάλη πολη κοντά (πχ θεσσαλονικη) και να δοκιμάσω οτι βρώ και αν βρώ.
    The R is for Respect.

με βάση το μέγεθος της κεφάλας μου 59/60 δεν μπορώ να διαλέξω το σωστό; απότι ειδα τα περισσοτερα αν οχι ολα εχουν ρυθμιζόμενα μάγουλα κτλ δεν ξερω.
    Μη το ρισκάρεις φίλε μου ν' αγοράσεις χωρίς δοκιμή.

Για παράδειγμα, τα Shoei δε ταιριάζουν στο κεφάλι μου με τίποτα! Και είναι από τα κορυφαία της αγοράς.

"Ρυθμιζόμενα" μάγουλα, εννοούν ότι είναι αποσπώμενα και μπορούν να αντικατασταθούν από άλλο νούμερο κράνους.

Πήγαινε Θεσσαλονίκη, δοκίμασε αυτά που σου αρέσουν, βεβαιώσου ότι ταιριάζουν στο κεφάλι σου, κάνε την έρευνα αγοράς σου ταυτόχρονα, και ...μεγειά!

Δοκίμασα το Vemar Geo και μου άρεσε πάρα πολυ. Είναι αρκετά σφιχτό στα αυτιά αλλά υποθέτω οτι είναι λογικό για καινούριο κράνος έτσι;

Η τιμή που μου το δίνουν ειναι καλή και σκέφτομαι σοβαρά να το πάρω μπαμ μπαμ απο εδώ χωρίς να τρέχω και να περιμένω αλλά δεν ξέρω για την εταιρεία αν ειναι γνωστή και καλή.

τα φώτα σας...
    The R is for Respect.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    μια χαρα ειναι τα βεμαρ αν κι εγω θα προτιμουσα το σοει.το βασικο ειναι να σε πιεζει στα μαγουλα αλλα οχι στο κεφαλι.φορα το κανα 20λεπτο στη δοκιμη.με βαση τα εκατοστα μη διαλεξεις.θα ειναι ρισκο.

καλη αγορα.και προσεκτικα
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

εν τέλει μετά απο ενα λάθος που εγινε απο το κατάστημα δεν πηρα το Vemar GEO αλλά το VEMAR Eclipse. μερικά πράγματα με προβληματίζουν ομως.

το πρώτο ειναι οτι στο FC το δειχνει με αεραγωγούς στο μέτωπο ενώ στο site της vemar ειναι χωρίς και εμένα ειναι χωρίς

το δεύτερο ειναι οτι με σφίγγει λίγο στο μέτωπο σε σημείο να το φοράω χθες ολοκαινουριο για κανα μισάωρο και οταν το εβγαλα ειχα σημάδι σαν γραμμή στο κούτελο! το υπολοιπο ειναι σφιχτό αλλά σε ανεκτά πλαίσια. θα ανοιξει αργοτερα λίγο σε εκείνο το σημείο;
    The R is for Respect.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    εν τέλει μετά απο ενα λάθος που εγινε απο το κατάστημα δεν πηρα το Vemar GEO αλλά το VEMAR Eclipse. μερικά πράγματα με προβληματίζουν ομως.

το πρώτο ειναι οτι στο FC το δειχνει με αεραγωγούς στο μέτωπο ενώ στο site της vemar ειναι χωρίς και εμένα ειναι χωρίς

το δεύτερο ειναι οτι με σφίγγει λίγο στο μέτωπο σε σημείο να το φοράω χθες ολοκαινουριο για κανα μισάωρο και οταν το εβγαλα ειχα σημάδι σαν γραμμή στο κούτελο! το υπολοιπο ειναι σφιχτό αλλά σε ανεκτά πλαίσια. θα ανοιξει αργοτερα λίγο σε εκείνο το σημείο;
    Οπως σου ειχε πει και ο τρουπερ στο μονο σημειο που θα επιτρεποταν να σε πιεζει ειναι τα μαγουλα
    Στο κεφαλι δε νομιζω οτι ανοιγει

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    ....στο μονο σημειο που θα επιτρεποταν να σε πιεζει ειναι τα μαγουλα
    Στο κεφαλι δε νομιζω οτι ανοιγει
    +1.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Στο πισω μερος του κεφαλιου εχει ενα μαξιλαρακι και οταν ασκησα πιεση λιγο με τα χέρια τραβώντας το κράνος κατα μπροστά ήταν οκ. Δεν προκειται να ανοιξει αυτο;

αν ειναι έτσι πρέπει να ζητήσω αντικατάσταση και να πάρω το XL. Το κεφάλι μου οπως ειναι μετρημένο 59,5 και το XL είναι 61-62
    The R is for Respect.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS
    Στο πισω μερος του κεφαλιου εχει ενα μαξιλαρακι και οταν ασκησα πιεση λιγο με τα χέρια τραβώντας το κράνος κατα μπροστά ήταν οκ. Δεν προκειται να ανοιξει αυτο;

αν ειναι έτσι πρέπει να ζητήσω αντικατάσταση και να πάρω το XL. Το κεφάλι μου οπως ειναι μετρημένο 59,5 και το XL είναι 61-62
    Όπως είπαν και οι παραπάνω το κράνος δεν πρέπει να σε πιέζει στο μέτωπο, στα αυτιά, ή στο πάνω μέρος του κεφαλιού, παρά μόνο στα μάγουλα.
    Γι΄αυτό το κράνος πρέπει να το δοκιμάζουμε πριν το αγοράσουμε και δοκιμάζουμε αρκετά πριν αποφασίσουμε πιο μας κάνει.

Δοκίμασε αν μπορείς και κάποιο άλλο κράνος. Από εταιρία σε εταιρία υπάρχουν διαφορές στην εφαρμογή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    Δοκίμασε αν μπορείς και κάποιο άλλο κράνος. Από εταιρία σε εταιρία υπάρχουν διαφορές στην εφαρμογή.
    Διορθώστε με εάν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι οι καλές εταιρείες βγάζουν τουλάχιστον 4 μεγέθη κελύφους για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή. Κάποιες άλλες για λόγους οικονομίας βγάζουν 1-3 μεγέθη και μετά παίζουν με την εσωτερική επένδυση.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    από FZMAN στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 22/04/2009, 19:23
  2. Σε αναζητηση εξωτικου ΜΠΟΥΖΙ
    από SpeakeasyBlues στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2009, 04:02
  3. Αναζήτηση κράνους για φίλο με γυαλιά.
    από makis206 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 25/01/2009, 21:09
  4. Σε αναζήτηση "stand"
    από MikeG στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 06/05/2008, 15:20

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας