PDA

View Full Version : Ζωνη μεσης

suzukimaniac
31/07/2012, 17:19
Με διαπιστωμενο προβλημα μεσης (κηλες Μ.Δ), ποια ειναι η καλυτερη σε θεμα προστασιας ζωνη μεσης?ζωνη μηχανης εννοω, περαν της ορθοπεδικης.
Ανεξαρτητα απο μαρκα και λεφτα.

700_Thespieis
31/07/2012, 18:32
mhn pareis zwnh genikotera. Kanei perissotero kako para kalo. Rwta enan kalo fusio8erapeyth.

Xekina treximo, koiliakous kai voltaren meta apo proponhsh prin koimh8eis.

;)

Εχετλαίος
31/07/2012, 19:17
Μην καταφύγεις σε ζώνη, κακή λύση για πολλούς λόγους.
Δες πως μπορείς, με ένα ικανό θεραπευτή, να βρείτε μαζί πως θα προσεγγίσετε το πρόβλημα και πως θα βρείτε ικανοποιητική για το σώμα λύση.
:wave2:

Acacius
31/07/2012, 19:22
Δεν ξέρω αν μακροπρόθεσμα κάνει κακό (το έχω ξανακούσει), αλλά εμένα που έχω αντίστοιχο πρόβλημα στη μέση με έχει βοηθήσει. Εκτός αυτού έχω ευαισθησία στο κρύο και τον αέρα στην ίδια περιοχή (ακόμα και το καλοκαίρι) οπότε ένας λόγος παραπάνω για εμένα.

Είχα πάρει μια φθηνή υφασμάτινη ζώνη από το Lidl όταν είχε προσφορά ένδυση μοτοσυκλέτας και για την απλή χρήση που της κάνω είναι επαρκέστατη.

spyrakos35
31/07/2012, 19:50
εγώ πάλι θα σου συνιστούσα να πάρεις με κοκκαλα.....

είναι η πιο έξυπνη κίνηση που εκανα ποτέ (με προτροπή της συζύγου πριν το πρώτο μας ταξίδι στας ευρώπας)

MikeG
31/07/2012, 22:09
εγώ πάλι θα σου συνιστούσα να πάρεις με κοκκαλα.....

είναι η πιο έξυπνη κίνηση που εκανα ποτέ (με προτροπή της συζύγου πριν το πρώτο μας ταξίδι στας ευρώπας)

+όσα.

Αλλά παράλληλα, όπως σου είπαν ήδη, & πιστεύω θα σου έχει πει & ο γιατρός σου, πρέπει να δυναμώσεις πολύ τους κοιλιακούς σου & τους ραχαίους, ενώ θέλει πολύ προσοχή στο πως κάθεσαι.

Υπομονή..

peter86
01/08/2012, 10:37
Μην καταφύγεις σε ζώνη, κακή λύση για πολλούς λόγους.
Δες πως μπορείς, με ένα ικανό θεραπευτή, να βρείτε μαζί πως θα προσεγγίσετε το πρόβλημα και πως θα βρείτε ικανοποιητική για το σώμα λύση.

+1000:wave2:

KAGOURO
01/08/2012, 10:55
Έχοντας μπει χειρουργείο για κήλες και έχοντας κάνει σπονδυλοδεσία στον Ο5-Ι1 η χρήση ζώνης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η θέση οδήγησης , τα κιλά του αναβάτη , η φυσική του κατάσταση, ο σωματότυπος κα. Το αν θα είναι ορθοπεδική ή απο΄είδη μοτοσυκλέτας δεν παίζει ρόλο μιας και οι δύο κάνουν την ίδια δουλειά ! Πριν όμως χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε ζήτα τη γνώμη ειδικού(ορθοπεδικού ή φυσιοθεραπευτή) αν και το βέβαιο είναι οτι οι γνώμες διείστανται και θα βρεθείς με κάτι σκορ 4-3 υπέρ κατά και τελικά θα μπερδευτείς πρισσότερο ! Κάνε κάτι λοπόν που θα σε ανακουφίζει !

spyrakos35
01/08/2012, 12:32
Έχοντας μπει χειρουργείο για κήλες και έχοντας κάνει σπονδυλοδεσία στον Ο5-Ι1

αβε συνάδελφε....

εγώ πλέον ησύχασα.... πάντως ζώνη φοράω ακόμα όταν πάω μεγάλα ταξιδάκια καλού κακού.....

DAYMAN
01/08/2012, 13:35
οχι στην ζωνη για καποιον με προβλημα η γενικα και για οποιον δεν αντιμετωπιζει κατι με σπονδυλικη στηλη;

Εχετλαίος
01/08/2012, 18:58
οχι στην ζωνη για καποιον με προβλημα η γενικα και για οποιον δεν αντιμετωπιζει κατι με σπονδυλικη στηλη;

H χρήση ζώνης εγγυάται προβλήματα, αργά η γρήγορα. Αν δεν είχες θα αποκτήσεις. Αν είχες θα τα μεγενθύνει.

DAYMAN
01/08/2012, 20:57
H χρήση ζώνης εγγυάται προβλήματα, αργά η γρήγορα. Αν δεν είχες θα αποκτήσεις. Αν είχες θα τα μεγενθύνει.
Αν γινεις σαφεστερος θα βοηθουσε.

Εχετλαίος
02/08/2012, 08:10

Φυσικά.
pm

TROOPER
02/08/2012, 09:25
αυτο που ολοι εχουνε και μια κωλοτρυπιδα μου δινει ιδιαιτερη ελπιδα οτι δεν θα παω χαμενος :lol:

θελετε να μας πειτε οσοι απαντησατε τι δουλεια κανετε που δινετε και συμβουλες στον ανθρωπο? :)

spyrakos35
02/08/2012, 10:50
ΤΩΡΑ εχει ενδιαφέρον το θέμα....

το ποτάκι μου και τα :a014: παρακαλώ....

TROOPER
02/08/2012, 10:51
ΤΩΡΑ εχει ενδιαφέρον το θέμα....

το ποτάκι μου και τα :a014: παρακαλώ....

κι εσυ απαντησες...:evil:

menos
02/08/2012, 11:22

Φυσικά.
pm
Εμείς δεν κάνει να ξέρουμε;:confused:

spyrakos35
02/08/2012, 11:41
κι εσυ απαντησες...:evil:

βεβαίως και απάντησα αλλά βάσει (προσωπικών) εμπειριών...

δεν εξέφρασα όμως άποψη ιατρικού ή "φυσικοθεραπευτικού" τύπου καθότι δεν το έχω....

εν συνόλω η (εμπειρική εγκέν) άποψή μου είναι οτι η ζώνη μέσης με είχε βοηθήσει τα μάλα στην μοτό ΄με την έννοια οτι σε κανένα από τα (μεγάλα εντός και εκτός) ταξίδια μου δεν είχα ενόχληση ούτε κατά την διάρκεια ούτε μετά την χρήση της....
δεν θεωρώ βέβαια οτι πέρναγε το πρόβλημα (όπως ξέρεις, το προβλημα στην μέση ξέρει να "κρύβεται" μια χαρά), απλά υποβοσκε....

έσκασε κάποια στιγμή χοντρά (ούτε ενέσεις ούτε τίποτα) και αναγκάστηκα να κάνω σπονδυλοδεσία είτε από το κικ μποξινγκ είτε από το bitch βόλευ και όχι από το μοτό(ναι, δεν ξέρω καλά αγγλικά... :lol:)....

σε ότι αφορά στην αναφορά των παιδιών σε γυμναστική (ραχιαίους, κοιλιακούς κλπ κλπ) αυτό που ξέρω είναι οτι ακόμα και αν συσταθεί από γιατρό ή φυσικοθεραπευτή, είναι λίγο επιφοβο να το κάνεις μόνος σου καθώς η κάθε άσκηση εχει τον σωστό τρόπο εκτέλεσης έτσι ωστε να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και όχι να κάνει ζημιά....
στα δε γυμναστήρια, δεν νομίζω οτι κάθεται κανείς (γυμναστής) να σου εξηγήσει πως και γιατί πρέπει να εκτελείς τις ασκήσεις ωστε να μην κάνεις ζημιά
έχω την αίσθηση πάντως οτι δεν είναι όλες οι ασκήσεις για όλες τις παθήσεις....

έλα, αντιπαράθεση λέμε..... :boxing:

TROOPER
02/08/2012, 11:57
.............

αν ολοι οι ασθενεις εγιναν γιατροι εξ αιτιας των προσωπικων τους βιωματων τοτε παω πασο (και εννιοτε και διακοπες).

για να απαντησω και στον δημιουργο,αν ειναι καποιος σοβαρος και θελει να σου δωσει μια συμβουλη ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα γινει μεσα απο ενα φορουμ.βρες εναν γιατρο ΚΑΙ εναν φυσικοθεραπευτη οι οποιοι (1)εχουν γνωσεις και (2)θα σκυψουν πανω απο το προβλημα σου και δεν θα εισαι μια ξεπετα γι αυτους και συμβουλεψου τους απο κοντα.

οι υπολοιποι καλο θα ειναι να μην δινετε συμβουλες οι οποιες ισως και να βλαψουν τελικα στηριζομενοι στην ημιμαθεια :wave2:

over and out.

spyrakos35
02/08/2012, 12:10
αν ολοι οι ασθενεις εγιναν γιατροι εξ αιτιας των προσωπικων τους βιωματων τοτε παω πασο (και εννιοτε και διακοπες)..

να πας και πάσο και διακοπές και τα πάντα όλα αλλά εμένα γιατί με πληγώνεις?:cry:

αφού ξηγήθηκα εξ αρχής.... "δεν εξέφρασα όμως άποψη ιατρικού ή "φυσικοθεραπευτικού" τύπου καθότι δεν το έχω...."

TROOPER
02/08/2012, 12:26
να πας και πάσο και διακοπές και τα πάντα όλα αλλά εμένα γιατί με πληγώνεις?:cry:

αφού ξηγήθηκα εξ αρχής.... "δεν εξέφρασα όμως άποψη ιατρικού ή "φυσικοθεραπευτικού" τύπου καθότι δεν το έχω...."

ξηγηθηκες πραγματι.αλλα οχι εξ αρχης.στην πορεια.και καλα εκανες.αν το εκανες απο την αρχη δεν θα σε πληγωνα ;)

:beer:

Εχετλαίος
02/08/2012, 14:43
Εμείς δεν κάνει να ξέρουμε;:confused:

Γιατί όχι;
πμ

Εχετλαίος
02/08/2012, 14:54
, αν ειναι καποιος σοβαρος και θελει να σου δωσει μια συμβουλη ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα γινει μεσα απο ενα φορουμ

Γιατί όχι; Επειδή εσύ επιλέγεις να μην το κάνεις;

faraway
02/08/2012, 15:03
Tελικά είναι για καλύτερα ή για χειρότερα η ζώνη ....ή είναι κατά περίπτωση ? :confused:

KAGOURO
03/08/2012, 08:21
Είτε με ζώνη είτε χωρίς αν το πας by the BOOK δεν είναι καλό να οδηγείς μοτο αν έχεις πρόβλημα στην σπονδυλική (συμπεριλαμβανομένου και του αυχένα) !
Όλα τ άλλα είναι απλά για την κουβέντα !

suzukimaniac
04/08/2012, 18:20
Παιδες, σε καμια περιπτωση μην σκοτωνεστε για την ερωτηση μου....Γνωριζω σε γενικες γραμμες τι χρειαζομαι ιατρικα και φυσικα οποιαδηποτε αποφαση θα στηριζεται σε επιστημονικη-προσωπικη-ιατρικη αποφαση.Απλα το μονο που ηθελα να μαθω ειναι αν υπαρχει διαφορα μεταξυ ορθοπεδικης και μοτοσυκλετιστικης μηχανης...Αν διαφερουν και αν υπαρχει καποια μοτοσυκλετιστικη που να αξιζει...Τιποτα αλλο.Οποτε σας ευχαριστω για ολα και μακαρι ολοι να ειμαστε καλα, γεροι, δυνατοι να απολαμβανουμε τις μοτο και τις βολτες μας....¨)

McGyver
04/08/2012, 21:29
Επειδή το θέμα της υγείας είναι ιδιαίτερα λεπτό, ας το κλείσουμε εδώ...