View Full Version : Κάτι πρέπει να γίνει με τους μπινέδες με Xenon
stefanos
24/10/2015, 10:05
Μισό.
Η συζήτηση ξεκίνησε από τα xenon.
Αν με σταματήσει η τροχαία και μου κόψει κλήση γιατί τυφλώνω μέχρι και τα κοάλα στην Κίνα, δίπλα στο εργοστάσιο παραγωγής των xenon που φοράει το χρέπι μου, τι "άκρη" πρέπει να βγάλω; Αν μάλιστα αντί για κλήση απλώς με στείλουν και δικαστήριο γιατί αυτό που κάνω είναι επικίνδυνο για όλους τους άλλους στο διάβα μου και κρατήσουν και το επικίνδυνο μηχανάκι μου σε μάντρα μέχρι να πάω να αλλάξω φώτα, σε τί πρέπει να βγάλω "άκρη";
Άν απλά φοράω καραγκιοζομπλέ λαμπιόνι και το φανάρι υπολειτουργεί χωρίς όμως να τυφλώνει κανέναν, δεν ξέρω αν προβλέπεται ποινή.
Σε σταματάει λοιπόν και σου κόβει κλίση για τύφλωση κοάλα στην κίνα με τα xenon σου.
Μόνο που εσύ φοράς αλογόνο.
Που θα βρείς το δίκιο σου?
amyroukai
24/10/2015, 10:10
Τυφλώνει το φως όντως; Καλά έκανε. Το τι είδος είναι η λάμπα δεν ενδιαφέρει.
Αν είναι μνόπανο και κόβει κλήση απλά γιατί του είπαν βγες και μη γυρίσεις αν το μπλοκάκι έχει κενές σελίδες (φημολογείται ότι συμβαίνει κατά περιόδους, δεν έχω ίδια γνώση προφανώς), εκεί το πράγμα μπλέκει γιατί δεν έχω ιδέα τι προβλέπεται.
Καλα απο θεμα τεχνικης καταρτισης τις τροχαιας, ειναι να γελανε και τα κοαλα....
amyroukai
24/10/2015, 10:21
Τεό εγώ και εσύ που μας πλησιάζει ο ΑΤΕΜ (αγνώστου ταυτότητος εποχούμενο μαλακιστήρι) και βλέπουμε μιά λάμψη και αν είναι νύχτα πολλές φορές τίποτα άλλο για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να φύγει ο ΑΤΕΜ από απέναντι, έχουμε "τεχνική κατάρτιση" για φώτα;
Καταλαβαινω τι θες να πεις.
Το "στραβο"φως ειναι επικινδυνο οτι τεχνολογιας και αν ειναι.
Απλα η ενσταση του stefanou ειναι (an katalaba kala) οτι αν τα κινεζοξενον αν ειναι παραβαση ,τοτε θα πεφτουν κλησεις βροχη απο εσφαλμενη διαγνωση του Τροχαιου.
Σε σταματάει λοιπόν και σου κόβει κλίση για τύφλωση κοάλα στην κίνα με τα xenon σου.
Μόνο που εσύ φοράς αλογόνο.
Που θα βρείς το δίκιο σου?
Σε μια ιδανικη χωρα, ακου εδω τωρα τι σκεφτηκα ο καριολης.
Κανε σκηνη στο μυαλο σου ....
Ενα βροχερο βραδακι σε ερημικο περιφερειακο δρομο, οι υπερασπιστες του ΚΟΚ, Τροχονομοι με Τ κεφαλαιο, αραζουν στο συνηθες μπλοκο που στηνουν πινοντας ενα ζεστο ροφημα τρωγοντας τα ντονατς τους.
Ξαφνικα... απο το σχεδον ενα χιλιομετρο ευθειας, στο βαθος... εμφανιζεται μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΜΨΗ ... οχι, δεν ειναι κομητης, οχι δεν ειναι διαστημοπλοιο που προσγειωνεται, ουτε ειναι η Katy Pery που βγαζει πυροτεχνηματα απο τα βυζγια της.
Ειναι δυο τιτανοτεραστιοι αρχιδατοι καγκουρες, ενας GP800 υπερκυβισμενος σε καποια κρυφα νουμερα και ενας TDM900 με νιτρομπουκαλες παραμασχαλα που τα δινουν ολα για ολα στην κοντρα.
ΩΩΩΩΩππππ τα λαγωνικα, κανουν σημα να σταματησουν οι δυο μαρσιποφοροι, ωστοσο... ο GP800 πυροβολαει, ραβει, ξηλωνει και εκτελει οτι κινειται (βλ. αντιστοιχο τοπικ) επομενως περναει μπροστα με 214,3km/h διοτι δεν φορουσε προστατευτικο κρανος και τα ματια του ειχαν γινει σαν πατζαρια αδυνατωντας να δει την τυφλα του στο μισο μετρο.
Ο κακομοιρογλου ο TDM αφου ειχε γινει ενα με το τεποζιτο και εχασε τις αλλαγες 1η 2α 3η 4η ... επειδη το πηρε προχθες σε ανταλλαγη του Kymco Downtown επομενως οντας αργος σταματαει.
Εκει που τα οργανα βεβαιωναν στο μπλοκακι τις παραβασεις, για κρανος, υπερβολικη ταχυτητα, αποκρυψη πινακιδας κυκλοφοριας και τα σχετικα ... ενας απο τους μυστηριους τροχονομους, προσταζει στον TakisSWAG666 (το nickname στο φορουμ της μηχανης του οπου ζητουσε πληροφοριες για εξατμιση και HID) να βαλει μπρος τον κινητηρα, γιατι η εξατμιση ακουγοταν υπερβολικα εντονα!
Βαζει μπρος ο Τακης, μαρσαρει 2-3 καλες ...
"Γαμω την Π&%$#ία μου για υπηρεσια τα χαραματα χρονιαρες μερες", ακουγεται μια βροντερη φωνη και βγαινει απο το πισω καθισμα του περιπολικου ο αξιωματικος, που ειχε ξαπλαρει για εναν υπνακο.
Στραβωμενος τελειως απο τα HID ... βλεποντας ολη αυτη την κατασταση και τα προστιμα που μεχρι στιγμης εισεπραξε, ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ!
ΤΙ ΦΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΕ !?!?! Κυνηγουσες εξωγηινους βραδιατικα?? Θα μαθεις τωρα, για τις αλλαγες που εγιναν πριν μερικους μηνες στον ΚΟΚ !!!
Ω τι συμπτωση, πριν λιγο καιρο, ειχαν γινει τροποποιησεις στον ΚΟΚ, με νεα προστιμα, μεταρρυθμισεις στον τροπο λειτουργιας των ΚΤΕΟ κτλ ...
Πηγαινει στο ανακριτικο, τσιμπαει το μαρκουτσι με το τριποδο και στηνουν τη μηχανη στα 10 μετρα απο αυτο με τον αναβατη επανω. Κακη δεσμη, 40% παραπανω απο το οριο φωτεινοτητας στον καθετο αξονα!
Βεβαιωνουν παραβαση, για επικινδυνη θάμβωση απο φωτα πορειας, τροποποιημενα αμφιβολου εγκρισης για δημοσια χρηση.
400€ (το μισο σε 10 μερες) και αφαιρεση αδειας κυκλοφοριας για 30 ημερες.
Με συνοπτικες διαδικασιες και κλαμα απο τον Τακη, για τη λυπητερη ... το συνεργειο αναγκαζεται αρων αρων να τα μαζεψει γιατι προεκυψε κληση απο το κεντρο. Αφορα δικυκλο που εξετραπην της πορειας του και προσεκρουσε μετωπικα σε διερχομενο αυτοκινητο απο το αντιθετο ρευμα... για "αγνωστους λογους"!
Σε μια ιδανικη χωρα, χωρις πολλα-πολλα ... ενα γαμημενο φωτομετρο η τι σκατα συσκευη ... ενα μπλοκο και 2-3 λεπτακια για να διαπιστωθει το απλο, αν στραβωνουν η οχι τα φωτα.
ΤΕΛΟΣ. Α! Και το προστιμο κυμαινεται απο 200 εως 700 γιουρια για θαμβωση.
amyroukai
24/10/2015, 10:48
@Τεογτπ
Το κατάλαβα. Για εμένα σημασία δεν έχει το αίτιο, έχει το αποτέλεσμα. Ότι προέλευσης και να είναι το xenon, η λάμπα, το led ή το ρεσώ που θέλει ο καθ' ένας να βάλει για φως, αν τυφλώνει πρέπει να τον σκίζουν. Δεν ξέρω αν με ενοχλεί γιατί γερνάω και κουράζομαι και αυξάνεται η φωτοευαισθησία μου, πάντως μερικές φορές πραγματικά νιώθω κίνδυνο από το άγνωστο μπροστά μου, όσο ο ΑΤΕΜ απολαμβάνει την διαδρομή του χαρούμενος που "τον είδα" και που "κάνει τη νύχτα μέρα να'ουμ".
Αν θέλεις, στην διακριτική ευχέρεια του οργάνου να πει σε κάποιον που παραφόρτωσε το μηχανάκι και ενοχλούν οι στοκ/σωστοί προβολείς "έλα να σε βοηθήσω με την ρύθμιση, σε τελική ανάλυση και εσύ θα βλέπεις πιο καλά στο ταξίδι σου" και το να διακρίνει από τον κάφρο που απλώς ενοχλεί χωρίς λόγο.
Τα κινεζοxenon και οι κακές λάμπες πιθανώς είναι παράβαση γιατί τα εισάγει ο ππρς που θέλει να βγάλει ένα "μεροκάματο τώρα στην κρίση ρε φίλος" ή που τα φέρνει μόνος του ο οδηγός από το αλιμπαμπά.τσάινα.κομ και δεν έχει έγκριση ούτε καν για κινέζικο δρόμο. Άλλο αυτό.
**
...
Το απλοϊκόν του ότι πχ έξω από την τροχαία Κηφισιάς περνάνε εκατοντάδες ακράνωτοι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και μπλόκο βλέπεις πχ κανένα βραδάκι για ασφάλειες ή για χρέη, με βεβαιώνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι ουσίας. Δεν υπάρχει βούληση σε κανένα επίπεδο. Ο πολίτης αν την φάει θα ψάξει να βρει το βύσμα να την σβήσει, ο τροχαίος αφού δει ότι κόβει 100 κλήσεις και για τις μισές τρώει άκυρο ή ξέχεσμα κάποια στιγμή απλώς θα πάρει φραπέ και ντόνατ και θα αράξει, εργαζόμενος με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια και την μέγιστη ηρεμία. Ανθρώπινο είναι όσο και να μην μου αρέσει.
SHOOTER045
24/10/2015, 10:57
Οποισδηποτε άκυρος μη προβλεπόμενος φωτισμός, άλλου χρώματος σχήματος που μπορεί να αλλοιωσει σχήμα κλπ (ταινίες led, φώτα νέον-μαχητες των δρόμων κλπ) είναι παράβαση και προβλέπετε μέχρι ακινητοποίηση μέχρι αποκατάστασης,ακομα και τα πιτσιλιστιρια με φωτάκια είναι μέσα σε αυτά
amyroukai
24/10/2015, 11:00
Οποισδηποτε άκυρος μη προβλεπόμενος φωτισμός, άλλου χρώματος σχήματος που μπορεί να αλλοιωσει σχήμα κλπ (ταινίες led, φώτα νέον-μαχητες των δρόμων κλπ) είναι παράβαση και προβλέπετε μέχρι ακινητοποίηση μέχρι αποκατάστασης,ακομα και τα πιτσιλιστιρια με φωτάκια είναι μέσα σε αυτά
Χωρίς πλάκα, θα έπρεπε να έχει ακινητοποιηθεί το μισό μενίδι/περιστέρι/κορυδαλλός/αγιαμπάρμπι/νίκαια και λοιπαί αγωνιστικαί δυνάμεις.
Δεν ξέρω ούτε μία περίπτωση να έχει εφαρμοστεί. Δεν μπορεί, όλο και σε κάποιο φλόρουμ θα είχε παίξει το "τα καρακώλια μου πήραν το εργαλείο θα τους μπιπ".
Παιδιά τσάμπα το ζαλίζετε… Δεν υπάρχει λόγος για ύπαρξη μέτρησης των φώτων σε τυπικό τροχαίο έλεχο… Δεν χρειάζεται… Όλες οι μετατροπές σε ξένον με αλλαγή λάμπας σε συμβατικό προβολέα είναι ΕΞ’ ΟΡΙΣΜΟΥ προβληματικές, παράνομες,, εκτός νόμιμων ορίων κυκλοφορίας και αποτελούν το 99% των φορεμένων ξένον. Και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται από την τροχαία.
Τι μηχανήματα και κουραφέξαλα... Σε σταματάνε, βλέπουν ότι ο προβολές είναι συμβατικός με φορεμένες ξένον, και επιτόπου πέφτει η κλήση και γιατί όχι η ακινητοποίηση του οχήματος ως επικίνδυνο. Το κάνεις εντατικά για 1 μήνα και να δεις μετά πως μέσα σε ελάχιστο διάστημα πέφτει σύρμα και όλοι έχουν ξαναφορέσει τα μαμά. Ούτε ειδικά συνεργεία ελέγχου, ούτε μηχανήματα, τπτ. Βούληση, κοινή λογική, και πολιτικό θάρρος θέλει…
πολιτικό θάρρος θέλει…
muhahahahaheuehueheueheejajajajajajajajaajajja kkkkkkkkkkk
Α να χαθεις πνιγηκα! :D
Καταληγουμε στο εξης απλο, πως ουτε θεληση υπαρχει, ουτε πολιτικο θαρρος ... καποιος αρχιδατος που θα κανει την αρχη στο να κοπουν κωλοι, δεν φαινεται στον οριζοντα.
Επομενως ο φαυλος κυκλος τελειωμο δεν εχει και εδω στα φορουμζ θα ειμαστε να κλαιγομαστε μια ζωη με τη μαλακια που μας δερνει.
MG-KTiNoS
24/10/2015, 11:21
Πιστεύεις ότι θα βγάλεις άκρη αν σε σταματήσει η τροχαία και σου κόψει κλίση για φώτα ενώ φοράς τα μαμά ή καραγκιοζομπλέ λάμπα βενζινάδικου?
Αγγλία Γαλλία σε γαμάνε χαλαρά.
Ιταλία δεν περνάς ΚΤΕΟ με την καμία και αν σε πιάσουν σε γαμάνε.
spyrakos35
24/10/2015, 11:23
Πολυ φοβαμαι ομως οτι αν γινει αυτο (με το οποιο δε διαφωνω) θα αρχισουμε τα κολπα του κρανους (δικη μου κεφαλα ειναι) και του μπουριου (νομιμα πωλειται) κλπ κλπ
MG-KTiNoS
24/10/2015, 11:23
Δεν μπορεί, όλο και σε κάποιο φλόρουμ θα είχε παίξει το "τα καρακώλια μου πήραν το εργαλείο θα τους μπιπ".
ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
(και για μπουργιά, και για στέρεο ντόλμπι και για κόρνες και για ζαντολάστιχα και για κόντρες στην πόλη και και και και και)
Πολυ φοβαμαι ομως οτι αν γινει αυτο (με το οποιο δε διαφωνω) θα αρχισουμε τα κολπα του κρανους (δικη μου κεφαλα ειναι) και του μπουριου (νομιμα πωλειται) κλπ κλπ
Οι νόμοι δεν θέμα κουβέντας σ έπιασα σε γαμ.... κι εσύ τραγούδα ότι θες.
(από τη ζάντα την αλλουμινένια την τόση ξέρεις πόσοι έχουν τσακιστεί αυτές τις μέρες? Για ρώτα έναν φαναρτζή)
Το κράτος κάνει τον καλό εκεί που (νομίζει ότι) δεν έχει κόστος.
Πχ από τη ζάντα τη ντόση
Παιδιά τσάμπα το ζαλίζετε… Δεν υπάρχει λόγος για ύπαρξη μέτρησης των φώτων σε τυπικό τροχαίο έλεχο… Δεν χρειάζεται… Όλες οι μετατροπές σε ξένον με αλλαγή λάμπας σε συμβατικό προβολέα είναι ΕΞ’ ΟΡΙΣΜΟΥ προβληματικές, παράνομες,, εκτός νόμιμων ορίων κυκλοφορίας και αποτελούν το 99% των φορεμένων ξένον. Και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται από την τροχαία.
Τι μηχανήματα και κουραφέξαλα... Σε σταματάνε, βλέπουν ότι ο προβολές είναι συμβατικός με φορεμένες ξένον, και επιτόπου πέφτει η κλήση και γιατί όχι η ακινητοποίηση του οχήματος ως επικίνδυνο. Το κάνεις εντατικά για 1 μήνα και να δεις μετά πως μέσα σε ελάχιστο διάστημα πέφτει σύρμα και όλοι έχουν ξαναφορέσει τα μαμά. Ούτε ειδικά συνεργεία ελέγχου, ούτε μηχανήματα, τπτ. Βούληση, κοινή λογική, και πολιτικό θάρρος θέλει…
Κάτσε πρώτα να ''πιάσουν'' τ' ανασφάλιστα..........
Επαναλαμβανω.....
Ποιος Τροχαιος ειναι τεχνικα καταρτισμενος για να κανει επι τοπου διαγνωση σε οχημα;
Διοικητης Τροχαιας δεν καταλαβαινε το "μαγουλιασμα" των ελαστικων στο αυτοκινητου του και τον στειλαμε να βαλει αερα.
15psi ειχε μεσα...........
SHOOTER045
24/10/2015, 11:37
Επειδή ειπώθηκε ποιο πάνω για σβησμένες κλήσεις.
Να πω ότι πλέον υπάρχουν ηλεκτρονικά μπλοκάκια τύπου iPad .
Οπότε enter και στο υπουργείο
George_Sp
24/10/2015, 11:40
:eek:
:beer:
Φωτογραφιζεις και την πινακιδα;
taisteal
24/10/2015, 11:44
Ο,τι και να λεμε,δεν θα αλλαξει τιποτα.
Εχω βαρεθει να μουτζωνω
Και το χειροτερο ειναι οτι τωρα βαζουν σε πολλα μηχανακια τετοια φωτα,μουρη κι ετς
Εδω οι ηλιθιοι με τα μηχανακια γυρνανε μεσα στη πολη με τα 126 προβολακια ανοιχτα,και
δεν βλεπεις στο ενα μετρο.
Πιθηκοι
το κτεο θελει γ@@@@@ γιατι δεν κανει τι δουλεια του.
και μετα οι μπατσοι στα everest που το κολοβαρανε ολοι μερα!
η κατασταση εχει γινει δραματικη εδω στην επαρχεια με τα αναπηρα και τα χενον τους.
κατι πρεπει να γινει,και απο μονο του δεν γινεται τπτ,οτι και να γραψουμε εδω και αλλου δεν αλλαζει η κατασταση.
υ.γ.υπαρχει καταστημα εδω στο κιατο με (αξεσουαρ και καλα) που βαζει χενον και απλα δεν καθεσε μπροστα απ το αμαξι βραδυ με τπτ.
Tελερεπαιδιμου !!! :eek:
Μετα το enter και υπουργειο βγαζεις το Galaxy S300 με RFID ... τα τσουγκριζετε και πληρωνεις επιτοπου με συνδεδεμενη Visa αν θες ;;; :bawl:
Επαναλαμβανω.....
Ποιος Τροχαιος ειναι τεχνικα καταρτισμενος για να κανει επι τοπου διαγνωση σε οχημα;
Διοικητης Τροχαιας δεν καταλαβαινε το "μαγουλιασμα" των ελαστικων στο αυτοκινητου του και τον στειλαμε να βαλει αερα.
15psi ειχε μεσα...........
Εντάξει υπάρχουν όλων των ειδών τα κεράσια στο καλάθι, αλλά νομίζω ότι η πλειοψηφία των τροχαίων του δρόμου έχουν το επίπεδο να καταλάβουν αν ένας προβολέας είναι καθαρόαιμος - εργοστασιακός ξένον ή απλά (όπως συμβαίνει στο 99% των περιπτώσεων) ένας κλασσικός αλογόνου που φοράει ξένον λάμπες... Μην τους τσουβαλιάζουμε έτσι...Βλέπω πολλά νέα παλληκάρια που ξέρουν πολλά κι έχουν άποψη, άσχετα αν δεν ασχολούνται με το θέμα γιατί κανένας δεν τους έχει πεί να το κάνουν... Ακόμα και γνώση να μην υπάρχει αν κάτσει κάποιος 2-3 ώρες με μια ομάδα 30-40 τροχαίων και τους δείξει - εξηγήσει 2-3 πράγματα εύκολα θα μπορούν μετά να καταλάβουν και να αναγνωρίζουν τι παίζει στον δρόμο - δεν χρειάζεται και καμιά ιδιαίτερη "τεχνική κατάρτιση".
Όπως είπα το θέμα δεν είναι τεχνικό ή πολύπλοκο - ως συνήθως το ανάγουμε σε τέτοιο ώστε να υπάρχει δικαιολογία να μην γίνει τίποτα. Θέληση και απόφαση χρειάζεται
stefanos
24/10/2015, 13:10
Εντάξει υπάρχουν όλων των ειδών τα κεράσια στο καλάθι, αλλά νομίζω ότι η πλειοψηφία των τροχαίων του δρόμου έχουν το επίπεδο να καταλάβουν αν ένας προβολέας είναι καθαρόαιμος - εργοστασιακός ξένον ή απλά (όπως συμβαίνει στο 99% των περιπτώσεων) ένας κλασσικός αλογόνου που φοράει ξένον λάμπες... Μην τους τσουβαλιάζουμε έτσι...Βλέπω πολλά νέα παλληκάρια που ξέρουν πολλά κι έχουν άποψη, άσχετα αν δεν ασχολούνται με το θέμα γιατί κανένας δεν τους έχει πεί να το κάνουν... Ακόμα και γνώση να μην υπάρχει αν κάτσει κάποιος 2-3 ώρες με μια ομάδα 30-40 τροχαίων και τους δείξει - εξηγήσει 2-3 πράγματα εύκολα θα μπορούν μετά να καταλάβουν και να αναγνωρίζουν τι παίζει στον δρόμο - δεν χρειάζεται και καμιά ιδιαίτερη "τεχνική κατάρτιση".
Όπως είπα το θέμα δεν είναι τεχνικό ή πολύπλοκο - ως συνήθως το ανάγουμε σε τέτοιο ώστε να υπάρχει δικαιολογία να μην γίνει τίποτα. Θέληση και απόφαση χρειάζεται
Τέτοιοι τεχνικά καταρτισμένοι με έχουν γράψει 2 φορές για "σιγαστήρα" με το μάτι σε εξάτμιση με πιστοποίηση:lol:
Στην Ευρώπη οι προδιαγραφές HID μεταξύ άλλων απαιτούν "autoleveling" και πλυστικό. Οι αμερικάνικες προδιαγραφές παρεμπιπτόντως το πλυστικό δεν το έχουν. Άρα αμάξι στην Ελλάδα χωρίς πλυστικό δεν υπάρχει περίπτωση να φορά HID από το εργοστάσιο. Να ένας απλός τρόπος να καταλάβεις αν αυτό που φοράει είναι εργοστασιακό ή όχι. Πάντως εγώ δεν έχω δει μοντέλο με halogen που να έχει πλυστικο, εκτός από κάτι παλιά volvo με κανονικό υαλοκαθαριστήρα.
δεν εχετε δει τιποτα. πριν λιγες μερες συναντησα πουλμαν (καινουριο, μοντελο λιγων ετων) και το προσπερασα. τι το ηθελα? για 2 χλμ δε μπορουσα να κανω τιποτα και τον ειχα πισω μου, κοντεψα να χασω το φως μου (ειχε το πιο αθλιο κιτ xenon που υπαρχει). το αυτοκινητο μου ειχε γινει ασπρο μεσα. δεν μπορεσα να βγαζω καλη φωτο, φενοτανε μονο μια λαμψη οπως στις ταινιες. ειναι απο το τοπικο κτελ το πουλμαν και πιθανων να το ξαναπετυχω, θα βγαλω φωτο οπωςδηποτε. μιλαμε να εχω αλλαξει τη θεση του κεντρικου καθρευτη, να εχω το χερι στον αριστερο (ουπε και να τον πηγα με το κουμπι με τυφλωνε). :evil:
Ο κάθε φτωχομπινές για να το παίξει δήθεν κάποιος πάει και κοτσάρει αυτές τις μαλακίες στο αμάξι/μηχανάκι/πουλμαν/ταξι......κλπ.κλπ.κλπ και δεν καταλαβαίνει ότι το μόνο που καταφέρνει είναι να ταλαιπωρεί τους άλλους. Αν έχεις την κάψα ρε τελειωμένε, βάλε το χέρι στην τσέπη και κάν' το ΣΩΣΤΑ!!
Αφού δεν είναι συμβατές αυτές οι λάμπες με τα κάτοπτρα της εταιρείας... γιατί τα βάζεις; Αφού είσαι τσίπης γιατί δεν κάθεσαι στ' αυγά σου;
Τα δε μηχανάκια είναι για κλωτσιές επίσης.. Τις παπαριές του στυλ.. "τα βάζω για να με βλέπουν"... αλλού! Με πάει προφυλακτήρα πριν κάτι μήνες (εγώ με ΙΧ-βράδυ) ένα beverly στον Κορυδαλλό και με έχει πεθάνει με τα φώτα του. Στο φανάρι του τη λέω κανονικά και μου απαντάει... ¨Καλά, γιατί φωνάζεις ρε φίλε..."
Καλά εγώ λεω τον πόνο μου τώρα.. αλλά αμάν με τους καραγκιόζηδες πια.
Ο κάθε φτωχομπινές για να το παίξει δήθεν κάποιος πάει και κοτσάρει αυτές τις μαλακίες στο αμάξι/μηχανάκι/πουλμαν/ταξι......κλπ.κλπ.κλπ και δεν καταλαβαίνει ότι το μόνο που καταφέρνει είναι να ταλαιπωρεί τους άλλους. Αν έχεις την κάψα ρε τελειωμένε, βάλε το χέρι στην τσέπη και κάν' το ΣΩΣΤΑ!!
Αφού δεν είναι συμβατές αυτές οι λάμπες με τα κάτοπτρα της εταιρείας... γιατί τα βάζεις; Αφού είσαι τσίπης γιατί δεν κάθεσαι στ' αυγά σου;
Τα δε μηχανάκια είναι για κλωτσιές επίσης.. Τις παπαριές του στυλ.. "τα βάζω για να με βλέπουν"... αλλού! Με πάει προφυλακτήρα πριν κάτι μήνες (εγώ με ΙΧ-βράδυ) ένα beverly στον Κορυδαλλό και με έχει πεθάνει με τα φώτα του. Στο φανάρι του τη λέω κανονικά και μου απαντάει... ¨Καλά, γιατί φωνάζεις ρε φίλε..."
Καλά εγώ λεω τον πόνο μου τώρα.. αλλά αμάν με τους καραγκιόζηδες πια.
Tα Beverly τυφλωνουν τον μπροστα ασχετως το τι λαμπα φορανε.
Διαπιστωμενο πολλακις.
Διαπιστωμενο πολλακις.
Έχεις δίκιο, αλλά ο συγκεκριμένος είχε και Xenon... Προσπαθώ καθημερινά να διευκολύνω τα δίκυκλα στην κίνηση (αφού το ξέρω το έργο.. έχω κι εγώ), αλλά ρε πστ μου.. αν έχει xenon και με τυφλώνει (πολλοί το κάνουν επίτηδες) στα στενά για να περάσει... δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσω.
gior-gos
25/10/2015, 07:28
Διαπιστωμενο πολλακις.
Σωστος. Τα 500ρια. Εχουν το φαναρι πολυ ψηλα.
skylaros
26/11/2015, 23:01
Το ξεθάβω (λίγο) Σήμερα beverly με xenon με τύφλωσε... έχω κάνει ενοχλητικές διαδρομές με άτομα με xenon από πίσω μου, αλλά αυτό σήμερα απλά με τύφλωσε... για αρκετά μέτρα και ενώ πήγαινα και με μάλλον αρκετά χιλιόμετρα...Δεν έβλεπα μπροστά μου τίποτα! Ήταν πολύ δυνατά τα φώτα του ήταν μια σχετική υψομετρική διαφορά ήταν και το σημείο και τι να πω δε μου έχει τύχει ξανά τόσο έντονα να μη βλέπω τίποτα μπροστά μου και ενώ το μηχανάκι ήταν πίσω μου ...
taisteal
26/11/2015, 23:04
Το ξεθάβω (λίγο) Σήμερα beverly με xenon με τύφλωσε... έχω κάνει ενοχλητικές διαδρομές με άτομα με xenon από πίσω μου, αλλά αυτό σήμερα απλά με τύφλωσε... για αρκετά μέτρα και ενώ πήγαινα και με μάλλον αρκετά χιλιόμετρα...Δεν έβλεπα μπροστά μου τίποτα! Ήταν πολύ δυνατά τα φώτα του ήταν μια σχετική υψομετρική διαφορά ήταν και το σημείο και τι να πω δε μου έχει τύχει ξανά τόσο έντονα να μη βλέπω τίποτα μπροστά μου και ενώ το μηχανάκι ήταν πίσω μου ...
Τσιμπα ενα καλο φρενο ντε...
Και xenon να μην ειχε παλι θα σε τυφλωνε.
Τα Beverly εχουν πολυ ψηλα τοποθετημενο το φαναρι και τυφλωνουν τους παντες που θα πετυχουν σε κοντινη αποσταση.
Τσιμπα ενα καλο φρενο ντε...
Φιλαρακι......νταλικιερης εισαι;
:tooth:
MG-KTiNoS
26/11/2015, 23:11
346351
Κάποτε θα τα βγάλω....
:cool:
taisteal
26/11/2015, 23:15
Φιλαρακι......νταλικιερης εισαι;
:tooth:
Εχω βαρεθει να τσακωνομαι στους δρομους με κατι μαλακες με xenon..
Το οτι τα beverly εχουν το φαναρι ψηλα δεν σημαινει οτι πρεπει να σε στραβωνει.
Αν ηταν ετσι το τρεμερε που το φαναρι ειναι πιο ψηλα ακομη,θα επρεπε να τους στραβωνω ολους,
αλλα δεν δημιουργω προβλημα ακομη και σταματημενος στο φαναρι πισω απο κουτι το φως χτυπα χαμηλα.
SHOOTER045
26/11/2015, 23:17
Και xenon να μην ειχε παλι θα σε τυφλωνε.
Τα Beverly εχουν πολυ ψηλα τοποθετημενο το φαναρι και τυφλωνουν τους παντες που θα πετυχουν σε κοντινη αποσταση.
Βάλε ντε ένα κωλοφαναρο στην πλάτη
Μαζι σου ρε συ.
Απλα λεω οτι μονο στο συγκεκριμενο μηχανακι εχω παρατηρησει αυτο το φαινομενο.
Θυμαμαι στο παλιο αμαξι, ο πατερας μου ειχε βιδωσει πισω ,εναν κιτρινο προβολεα τεραστιο σαν τηγανι.
Οποτε τον πλησιαζε αυτοκινητο με ξεχασμενα φωτα στην μεγαλη σκαλα αναβε στιγμιαια το τερας .......
Κυριες ολοι.........
Μαζι σου ρε συ.
Απλα λεω οτι μονο στο συγκεκριμενο μηχανακι εχω παρατηρησει αυτο το φαινομενο.
To συγκεκριμενο μηχανακι εχει τρελα ποσοστα καγκουροποιησης. Οπως τα TDM ενα πραμα ...
taisteal
26/11/2015, 23:30
To συγκεκριμενο μηχανακι εχει τρελα ποσοστα καγκουροποιησης. Οπως τα TDM ενα πραμα ...
:nono:
Οχι καγκουρες,τρεντολες το εχουν συνηθως
:nono:
Οχι καγκουρες,τρεντολες το εχουν συνηθως
Ναι με συγχωρεις. Προσθετω και τις λεξεις hipster / SWAG ... :D
CustomBoy
26/11/2015, 23:40
Kυκλοφορείς βραδυ στο δρομο,και τα 9.5/10 οχηματα εχουν καθε τυπο λευκης λαμπας που κυκλοφορει..απο ΚΙΤ ξενον μεχρι λαμπες απο τα λιδλ τυπου ξενον...καταντησε αηδία...
Ν δουμε τι αλλο θα ερθει στη μοδα(γιατι πλεον,καθαρα για μόδα προκειται)
Καλά, δεν είναι και tmax.
Btw κι εγώ έχω xenon, αλλά η μισή δέσμη χτυπάει στο φτερό μου, για να μην ενοχλώ κανέναν.
Btw κι εγώ έχω xenon, αλλά η μισή δέσμη χτυπάει στο φτερό μου, για να μην ενοχλώ κανέναν.
Εχεις αερογραφια στο φτερο; :D
το προβλημα με τα ξενον ειναι ακριβως οτι δεν εχουν δεσμη...........
George_Sp
27/11/2015, 07:44
διόρθωση....καμία λάμπα δεν έχει δέσμη. τη δέσμη τη δημιουργεί η επιφάνεια που ανακλά το φως. οι HID λαμπτήρες παράγουν το καλύτερο φως μετά τα LED.
RaGe_Raptor
27/11/2015, 07:46
το κάτοπτρο δεν μπορεί να διαχειριστεί το φως μιας λάμπας ξένον. κανένα εργοστασιακό ξένον δε βγαίνει με κάτοπτρο.
Εχεις αερογραφια στο φτερο; :D
Όχι. Βασικά το αγόρασα με xenon. Εγώ δε θα έβαζα ποτέ, ειδικά σε τέτοιο μηχανάκι.
"Δέσμη", ελλείψει καταλληλότερης λέξης. Μια δοκιμή θα σας πείσει ^^
amyroukai
27/11/2015, 08:20
Γενικά οι μπινέδες με τα αρρυθμιστα φώτα θέλουν φάπες.
εγω γουσταρω ξενον παντου
βασικα εχω βαλει ξενον μεχρι και στο ποδηλατο, και στο μπανιο και στην κουζινα...
ετσι γιατι γουσταρω α τυφλωνω των π@##η τον γειτονα τον κουτσομπολη που ολο κοιταζει να δει τι κανω στο μπανιο...
τι κανω Ρε χ@#!!1
και οι αλλοι στο δρομο....τι θελουν,....δεν βλεπουν οτι ερχομαι με το οχημα...οφειλουν να κανουν στην ακρη...δεν κανουν!!1
οριστε παρε και συ μια δέσμη ξενον να μαθεις...
:D
ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
346356
η δεσμη ειναι συνδυασμος φωτεινης πηγης με καταλληλο κατοπτρο
οι λαμπες ξενον δεν συνεργαζονται με τα κατοπτρα των λαμπτηρων αλογονου
το αποτελεσμα που προκυπτει ειναι η ατακτη διαχυση του φωτος το οποιο και μας τυφλωνει λεμεεεεεεεεεε
κοινως ο κινεζος παρεα με τον εγχωριο καγκουροεμπορο καταργουν τη φυσικη και την πληρωνουμε οι υπολοιποι
κοινως ο κινεζος παρεα με τον εγχωριο καγκουροεμπορο καταργουν τη φυσικη .....
Ρε τους μάγκες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
το κάτοπτρο δεν μπορεί να διαχειριστεί το φως μιας λάμπας ξένον. κανένα εργοστασιακό ξένον δε βγαίνει με κάτοπτρο.
σωστος, γιαυτο διασκορπα τη δεσμη παντου με αποτελεσμα να τυφλωνει.
καιρο εχω να πετυχω καγκουρακο με ζενον. με τα νεα τελη κυκλοφοριας πιστευω θα ελατωθουνε οι λατρεις των ζενων, αλλα θα μου πεις αυτοι ειναι ικανοι να βαζουν ζενον ακομα και σε καροτσι σουπερμαρκετ. :lol:
amyroukai
27/11/2015, 19:41
Εγώ πάλι παρατηρώ ότι όλο και περισσότεροι κυκλοφορούν και στραβώνουν κόσμο...
καιρο εχω να πετυχω καγκουρακο με ζενον. με τα νεα τελη κυκλοφοριας πιστευω θα ελατωθουνε οι λατρεις των ζενων, αλλα θα μου πεις αυτοι ειναι ικανοι να βαζουν ζενον ακομα και σε καροτσι σουπερμαρκετ. :lol:
"Ζένον" δεν υπάρχει. Ή "ξένον" θα τα λες, όπως το 90% των Ελλήνων ή "ζήνον", όπως είναι το σωστό :P
Επίσης γαμάτοι είναι οι τύποι με τα προβολάκια ομίχλης αναμμένα 24/7. Δίνουν τουλάχιστον 20 άλογα. Εγώ, κάθε φορά που βλέπω τέτοιον πίσω μου, κόβω και μπαίνω δεξιά.
Έχω ξαναγράψει στο παρόν thread αλλά θα το κάνω ξανά μιας και η κατάσταση είναι εντελώς μπουρδέλο. Ακόμα και μπάτσους που έχω καλέσει και έχω δώσει πινακίδες με έχουν γράψει στα @@ τους. Με κατεβασμένη ζελατίνα και στο απέναντι ρεύμα καριόλης με ξένον δε βλέπεις τίποτα, οδηγάς στη τύχη και είσαι super τυχερός αν είναι μπροστά σου κανάς άλλος και κοιτάς απλά τα κωλοφάναρα του και ακολουθείς.
Και μέσα σε όλα αυτά, όποτε τυχόν βγουν οι μπάτσοι για ελέγχους, μόνο ζώνη, κράνος και αλκοτέστ. :moutza:
Black Mamba
27/11/2015, 20:11
Εγω δοκιμαζω αυτο τον καιρο led.
H4 , στα 30W.
Δεν διαχεουν το φως οπως τα HID, αλλα θα ηθελα αλλα 10-15W. επιπλεον
για να πω οτι ειναι ενα επιπεδο πανω απο αλογονου και σε ισο
επιπεδο φωτεινοτητας με τα HID.
Υπαρχουν 50αρια και 60αρια αλλα θελω να ειμαι σιγουρος γιατι ειναι αρκετα πιο ακριβα...
Στα συν το ακαριαιο αναμα, ελαχιστη ζεστη και ελαχιστα μικροτερη καταναλωση.
Στα κατα, ειναι ακομη ακριβα και εχουν ανεμιστηρακι.
Πριν απο το led, για σπασιμο,
ειχα βαλει μια ΚΑΤΑΚΙΤΡΙΝΗ λαμπα, με την οποια παραπιπτωντος φαινεσαι πολυ
περισσοτερο την ημερα.
Με κοιταγανε σαν εξωγηινο...:lol:
Εγω λεω να βάλω ενα τέτοιο (https://youtu.be/-JVqRy0sWWY) να τους μαμω όλους.
Η κάνεις δουλειά η τιποτα. .....
Black Mamba
27/11/2015, 20:14
Εγω λεω να βάλω ενα τέτοιο (https://youtu.be/-JVqRy0sWWY) να τους μαμω όλους.
Η κάνεις δουλειά η τιποτα. .....
Αναγειασου...
Ή ΒΑΖΕΙς Ή ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ , ναουμ....:cool:
"Ζένον" δεν υπάρχει. Ή "ξένον" θα τα λες, όπως το 90% των Ελλήνων ή "ζήνον", όπως είναι το σωστό :P
Επίσης γαμάτοι είναι οι τύποι με τα προβολάκια ομίχλης αναμμένα 24/7. Δίνουν τουλάχιστον 20 άλογα. Εγώ, κάθε φορά που βλέπω τέτοιον πίσω μου, κόβω και μπαίνω δεξιά.
σωστος αδερφε, θα προτιμησω το ζηνον:)
τα προβολακια ομιχλης σε must σε οποιοδηποτε ζμπορ κουτι. πολυυυ μαγκια να οδηγας σουρουπο με προβολακια αναμενα.
σκηνικο σαν συνοδηγος σε κουτι φιλου: τελη απριλη και πισω μας ειναι τυπακος σε ibiza 10ετιας με αναμενα προβολακια. ερχετε διπλα στο φαναρι και του λεει ο φιλος: ευτυχως εχεις αναμενα τα προβολακια φιλε, με τοση ομιχλη δεν σε ειδα πως ερχοσουν πισω μου. :p
AUFGEBRACHT
27/11/2015, 20:36
Και μέσα σε όλα αυτά, όποτε τυχόν βγουν οι μπάτσοι για ελέγχους, μόνο ζώνη, κράνος και αλκοτέστ. :moutza:
Off topic αλλά ωραία πάσα... με σταματάνε πριν χρόνια με τη μηχανή για έλεγχο, πίσω ακριβώς από τους τροχαίους ήταν ράμπα αναπήρων πάνω στην οποία είχε παρκάρει μεγαλοπρεπώς SUV Mercedes, κλασσικά κλείνοντας όλο το πεζοδρόμιο. Όταν τελείωσε ο έλεγχος δεν κρατήθηκα και τους ρώτησα γιατί δεν γράφουν το SUV που έχει παρκάρει παράνομα για να λάβω την αποστομωτική απάντηση "δεν θα μας υποδείξετε τον τρόπο δουλειάς μας, σήμερα γράφουμε μόνο για κράνη, αυτόν θα τον γράψουμε όταν έρθει η ημέρα για το παράνομο παρκάρισμα" :lipssealed:
Group Buy ... ποιος θελει;
https://www.youtube.com/watch?v=-JVqRy0sWWY
:beer:
Αποφεύγω πλέον τη νυχτερινή οδήγηση, ενώ την προτιμούσα, ακριβώς γι' αυτούς τους μπινέδες με τα xenon. Χρειάστηκε να οδηγήσω νύχτα στην εθνική μερικές φορές σερί τώρα τελευταία και δεν την πάλεψα. Πραγματικά στον ΒΟΑΚ όταν με χτυπάνε τα xenon πηγαίνω στα τυφλά. Πλέον έχω διαπιστώσει και στην πόλη πολύ έντονο το φαινόμενο να με τυφλώνουν τα φώτα, είτε από το αντίθετο ρεύμα, είτε από το αμάξι πίσω που χτυπάει το φως στους καθρέπτες μου. Τραγικό. Και τους μιλάς και είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε απλά δε νοιάζονται. Ακόμα πιο τραγικό. Είμαι στο τσακ να σημειώνω πινακίδες και να σπάω φανάρια όπου τους πετυχαίνω. Θα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα από την αστυνομία γι' αυτό το θέμα. Σε ερώτησή μου όμως μου απάντησε γνωστός ότι δεν έχουν αρμοδιότητα και τα τεχνικά μέσα να ελέγξουν και να αποφανθούν πότε κάποιου τα φώτα είναι περισσότερο φωτεινά, σε σημείο να τυφλώνουν, από το κανονικό. Και ερωτώ, η λύση είναι: σε ενοχλούν τα φώτα των άλλων; => βάλε ακόμα πιο δυνατά; Ξέρω, άκρη δε θα βγάλουμε αλλά τα λέω για να τα πω κι εγώ...
Είναι που πέφτει η ομίχλη νωρίς αυτή την εποχή
skylaros
25/12/2015, 09:36
Αποφεύγω πλέον τη νυχτερινή οδήγηση, ενώ την προτιμούσα, ακριβώς γι' αυτούς τους μπινέδες με τα xenon. Χρειάστηκε να οδηγήσω νύχτα στην εθνική μερικές φορές σερί τώρα τελευταία και δεν την πάλεψα. Πραγματικά στον ΒΟΑΚ όταν με χτυπάνε τα xenon πηγαίνω στα τυφλά. Πλέον έχω διαπιστώσει και στην πόλη πολύ έντονο το φαινόμενο να με τυφλώνουν τα φώτα, είτε από το αντίθετο ρεύμα, είτε από το αμάξι πίσω που χτυπάει το φως στους καθρέπτες μου. Τραγικό. Και τους μιλάς και είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε απλά δε νοιάζονται. Ακόμα πιο τραγικό. Είμαι στο τσακ να σημειώνω πινακίδες και να σπάω φανάρια όπου τους πετυχαίνω. Θα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα από την αστυνομία γι' αυτό το θέμα. Σε ερώτησή μου όμως μου απάντησε γνωστός ότι δεν έχουν αρμοδιότητα και τα τεχνικά μέσα να ελέγξουν και να αποφανθούν πότε κάποιου τα φώτα είναι περισσότερο φωτεινά, σε σημείο να τυφλώνουν, από το κανονικό. Και ερωτώ, η λύση είναι: σε ενοχλούν τα φώτα των άλλων; => βάλε ακόμα πιο δυνατά; Ξέρω, άκρη δε θα βγάλουμε αλλά τα λέω για να τα πω κι εγώ...
Αν είναι από πίσω σου και είσαι με αυτοκίνητο και αφού τους έχεις κάνει χώρο να περάσουν και σε γράφουν, μπορείς να ανοίξεις το πίσω φως ομίχλης. Είναι πολύ κουραστικό όταν δεν έχει ομίχλη :p
Pan (dvs)
25/12/2015, 11:26
Το καλο με τα ξενον ειναι οτι μπορεις να τα ρυθμισεις να μην στραβωνουνε τους απεναντι,τουλαχιστον στα περισσοτερα αυτοκινητα αλλα και τις μηχανες.
Το κακο ειναι οτι κανενας δεν καθεται να το κανει.Δεν μας στραβωνουνε τα φωτα αλλα οι ανευθυνοι.
Καλη λυση για οσους ταξιδευουνε βραδυ ειναι τα γυαλια νυχτερινης οδηγησης.Δεν ειναι ακριβα και κανουνε καλη δουλεια,απο 15 ευρω και πανω βρισκεις σχετικα καλα.Η κατασταση δεν προκειται να αλλαξει,οποτε παρτε την κατασταση στα χερια σας.;)
348897
Είναι που πέφτει η ομίχλη νωρίς αυτή την εποχή
Νομίζουν ότι βλέπουν καλύτερα. :plaf:
Αν είναι από πίσω σου και είσαι με αυτοκίνητο και αφού τους έχεις κάνει χώρο να περάσουν και σε γράφουν, μπορείς να ανοίξεις το πίσω φως ομίχλης. Είναι πολύ κουραστικό όταν δεν έχει ομίχλη :p
Μου το έχουν πει κι άλλοι αυτό... λες ; Δεν το έχω από μόνος μου να κάνω κάτι που να βλάπτει τους άλλους, αλλά με έχουν φέρει στο αμήν.
@PanDVS: Τα γυαλιά αυτά σε τι βοηθάνε άμα με τυφλώνει το φως; Φιλτράρουν, όπως π.χ. κάποιοι καθρέπτες που έχουν τα αμάξια και δεν φαίνονται τόσο έντονα τα φώτα των πίσω; Με τα δικά μου φώτα που βλέπω το δρόμο μπροστά τι γίνεται; Άμα έχεις δοκιμάσει κάποια συγκεκριμένα και κάνουν δουλειά δώσε κανα info ή link, με ενδιαφέρει :beer:
Road Pirat
25/12/2015, 13:19
Το καλο με τα ξενον ειναι οτι μπορεις να τα ρυθμισεις να μην στραβωνουνε τους απεναντι,τουλαχιστον στα περισσοτερα αυτοκινητα αλλα και τις μηχανες.
Το κακο ειναι οτι κανενας δεν καθεται να το κανει.Δεν μας στραβωνουνε τα φωτα αλλα οι ανευθυνοι.
Καλη λυση για οσους ταξιδευουνε βραδυ ειναι τα γυαλια νυχτερινης οδηγησης.Δεν ειναι ακριβα και κανουνε καλη δουλεια,απο 15 ευρω και πανω βρισκεις σχετικα καλα.Η κατασταση δεν προκειται να αλλαξει,οποτε παρτε την κατασταση στα χερια σας.;)
348897
Αν τα ρυθμίσεις χαμηλά δεν βλέπεις τίποτα, τα φανάρια τα απλά δεν κάνουν για ξένον.
Υ.Γ. οι μπινέδες με τα προβόλεια είναι για κλωτσιές, ότι και να τους πεις δεν καταλαβαίνουν και μερικοί δεν ανάβουν τα φώτα αλλά μόνο τους προβολείς. Στο φιέστα γαμώτο για να ανάψω τα πίσω πρέπει πρώτα να ανάψω τα μπροστά και θα στραβώνω τους άλλους
Αν τα ρυθμίσεις χαμηλά δεν βλέπεις τίποτα, τα φανάρια τα απλά δεν κάνουν για ξένον.
Υ.Γ. οι μπινέδες με τα προβόλεια είναι για κλωτσιές, ότι και να τους πεις δεν καταλαβαίνουν και μερικοί δεν ανάβουν τα φώτα αλλά μόνο τους προβολείς. Στο φιέστα γαμώτο για να ανάψω τα πίσω πρέπει πρώτα να ανάψω τα μπροστά και θα στραβώνω τους άλλους
Για να θες να αναψεις το πισω προβολακι μαλλον θα εχει ομιχλη και θες να σε βλεπουν οι πισω ετσι;
Αρα σωστα αναβουν πρωτα τα μπροστα, για να φωτιζουν χαμηλα τον δρομο στην ομιχλη.
Road Pirat
25/12/2015, 20:52
Για να θες να αναψεις το πισω προβολακι μαλλον θα εχει ομιχλη και θες να σε βλεπουν οι πισω ετσι;
Αρα σωστα αναβουν πρωτα τα μπροστα, για να φωτιζουν χαμηλα τον δρομο στην ομιχλη.
Η φορρδ καλά τα έχει αλλά εγώ θέλω να τα ανάβω όταν με στραβώνει ο από πίσω με τα ξένον, το είχε αναφέρει και ένα παιδί προηγούμενος αλλά έτσι όπως τα έγραψα που να βγάλεις άκρη
congate7
25/12/2015, 21:01
Εγώ ξέρω ότι αν έχεις αναμένα φώτα ομίχλης χωρίς ομίχλη επιφέρει κλήση σε περίπτωση ελέγχου.
Η λύση που έχω βρει είναι να ανάβω τη μεγάλη σκάλα* και να κλείνω το ένα μάτι μέχρι να περάσει ο άλλος.
Κινούμαι σε επαρχιακό δρόμο συνέχεια και ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζω με τους ξεχασιάρηδες που αφήνουν τα μεγάλα αναμένα. Το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται αν είναι xenon, φορτηγατζής κλπ
*edit: σε άλλο θέμα ο amyroukai είχε αναφερθεί στα φώτα μου ως καντηλάκι οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπαίνω στο μάτι των αλλωνώνε
taisteal
25/12/2015, 21:03
Εγώ ξέρω ότι αν έχεις αναμένα φώτα ομίχλης χωρίς ομίχλη επιφέρει κλήση σε περίπτωση ελέγχου.
Η λύση που έχω βρει είναι να ανάβω τη μεγάλη σκάλα και να κλείνω το ένα μάτι μέχρι να περάσει ο άλλος.
Κινούμαι σε επαρχιακό δρόμο συνέχεια και ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζω με τους ξεχασιάρηδες που αφήνουν τα μεγάλα αναμένα. Το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται αν είναι xenon, φορτηγατζής κλπ
Εσυ φτιαξε τα φωτα πισω στο suzuki που σχολιαζεις κιολας!!
Τεντυμπου :lol::lol:
congate7
25/12/2015, 21:12
Εσυ φτιαξε τα φωτα πισω στο suzuki που σχολιαζεις κιολας!!
Τεντυμπου :lol::lol:
Για να μην κουράζω τους πίσω είναι το σύστημα.
Άσε που δε με φτάνουν (γλήγορος)
ισχυει...παθων με κουτι :bawl:
Road Pirat
25/12/2015, 21:26
ισχυει...παθων με κουτι :bawl:
Πως το κατάφερες αυτό ? Ξέρω ότι υπάρχει πρόστιμο αλλά όλοι τα ανάβουν και συνήθως κανένας δεν νοιάζεται
Μόνο οι κάγκουρες τα ανάβουν και, προφανώς, κάποιοι νοιάζονται.
ε θελανε να με γραψουν :D
απο τοτε δεν τα ξαναναψα :bawl::bawl:
Αυτοί είναι ακόμα χειρότεροι. Εγω όταν είμαι με το κουτί τους προσπερνάω και μπαίνω μπροστά τους και τους ανοίγω το δικό μου Προβολακι πηγαίνοντας με αργή ταχύτητα για να σιγουρευτω οτι την τρώνε στα ματιά. Το Προβολακι το ανοίγω μπροστά τους μπας και καταλάβουν.
Το ότι κάνω δεξιά ήταν αστείο, για να τονίσω πόσο γρήγοροι - δεν - είναι. Πάντα βρίσκω τρόπους να εκνευρίσω τον κάθε μαλάκα του δρόμου. Ένας από αυτούς είναι κι αυτός που πρότεινες.
Αυτοί είναι ακόμα χειρότεροι. Εγω όταν είμαι με το κουτί τους προσπερνάω και μπαίνω μπροστά τους και τους ανοίγω το δικό μου Προβολακι πηγαίνοντας με αργή ταχύτητα για να σιγουρευτω οτι την τρώνε στα ματιά. Το Προβολακι το ανοίγω μπροστά τους μπας και καταλάβουν.
Το ότι κάνω δεξιά ήταν αστείο, για να τονίσω πόσο γρήγοροι - δεν - είναι. Πάντα βρίσκω τρόπους να εκνευρίσω τον κάθε μαλάκα του δρόμου. Ένας από αυτούς είναι κι αυτός που πρότεινες.
Το road rage δεν ειναι οτι καλυτερο.
Μπορει να εχει ασχημα αποτελεσματα.
348933
Το ξέρω. Όταν είμαι με το μηχανάκι, γενικότερα είμαι ήρεμος, αλλά με το αυτοκίνητο τρελαίνομαι. Έχω κάνει αρκετές καφρίλες :p YOLO!!111
φώτα ξένου, δεν μας κάνει;
Το road rage δεν ειναι οτι καλυτερο.
Μπορει να εχει ασχημα αποτελεσματα.
348933
Μπα, εγω με υπομονή το κάνω όλο αυτό και καθόλου rage. :p
Μπα, εγω με υπομονή το κάνω όλο αυτό και καθόλου rage. :p
Αυτο να το πεις στον αλλον που μπορει να εχει καμια mossberg μεσα.......:D
amyroukai
25/12/2015, 22:56
*edit: σε άλλο θέμα ο amyroukai είχε αναφερθεί στα φώτα μου ως καντηλάκι οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπαίνω στο μάτι των αλλωνώνε
Κανένα εντουρο δεν έχει αρκετά ισχυρά φώτα για να ενοχλήσει στον ιδιο βαθμό με ένα αυτοκίνητο.
Γενικά κανένα εντουρο δεν έχει αρκετά ισχυρά φώτα για βραδι και αφώτιστο επαρχιακό.