Σύνδεση

View Full Version : Around The World on a Vespa

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5

s_gogos
04/03/2013, 01:45
:) Τι να πώ ρε μάγκες.

Απλά :a012: πολλά.

ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.

:a014:a014:

Πάντως οφείλω να πω πως κάνεις πολύ καλή δουλειά στο video.Βλέπονται τρομερά ευχάριστα...Σαν ταινιάκια είναι!!!

:beer:

:D Ευχαριστώ!!!

Ελπίζω να βελτιωθώ και από Αφρική (εάν πάνε όλα καλά και πάρουμε επιτέλους τα πολύπτυχα) και γενικά από κει έξω να ανεβάζουμε ωραία βιντεάκια!!!

tigionapas
09/03/2013, 15:06
:beer:10000000 bravo...ade na xekinisete na exoyme kai emis kati na kanoume!!!

teo yzf r6
09/03/2013, 17:09
:a014: αναμενουμε την συνεχεια,αντε με το καλο και η εκκινηση του ωραιου ταξιδιου σας.

s_gogos
11/03/2013, 18:28
Έκατσα κι έκανα ένα βιντεάκι από την τελευταία μου επίσκεψη στο σπίτι του μελλοντικού μου συνταξιδιώτη Θάνου στη Λάρισα, αλλά και στα Μετέωρα / Καλαμπάκα, όπου έγινε η πανελλήνια χειμερινή συνάντηση Vespa την προπερασμένη εβδομάδα.
Όσο πιο σύντομα μπορώ θα προσπαθήσω να ανεβάσω και το υπόλοιπο υλικό που έχω, με τον Θάνο να μας παρουσιάζει ορισμένα στιγμιότυπα απ'το ταξίδι του στο Nordkapp!

http://youtu.be/U4DFFZGk-JQ

teo yzf r6
11/03/2013, 19:40
:a014:

Corvo
11/03/2013, 21:10
Στεργιο τα βιντεο σου παρουσιαζουν τεραστια βελτιωση εχω την εντυπωση...

Πολυ ομορφη η εικονα της gopro

Υ.Γ. καλα ρε δεν ηξερες τι ειναι η γαλατοπιτα; :lol:

s_gogos
11/03/2013, 21:36
Στεργιο τα βιντεο σου παρουσιαζουν τεραστια βελτιωση εχω την εντυπωση...

Πολυ ομορφη η εικονα της gopro

Υ.Γ. καλα ρε δεν ηξερες τι ειναι η γαλατοπιτα; :lol:

Καλό αυτό :D !!!

Εμ που να μου πάει το μυαλό ότι τη μπουγάτσα τη λένε ..."γαλατόπιτα";;;
Άκου εκεί..."γαλατόπιτα" την μπουγάτσα!!!
:lol:

blackbusa
12/03/2013, 00:47
Poia imerominia tha eiste Gibraltar?

s_gogos
12/03/2013, 01:29
Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να πάρουμε καράβι από Livorno ή Genoa και να πάμε απευθείας Tanger, Μαρόκο.
Τον Απρίλη πάντως δεν νομίζω πως υπάρχει πλέον πιθανότητα να φύγουμε και όπως όλα δείχνουν θα περιμένουμε να περάσει και το καλοκαίρι
για να αρχίσουμε το ταξίδι μας!
Το μεγάλο μας "θέμα" ήταν πως θα πάρουμε τα πολύπτυχα, εννοώ που θα βρίσκαμε τα 6.210€ (!) που θέλει η ΕΛΠΑ για να μας τα δώσει
και για το λόγο αυτό θέσαμε τον Απρίλη ως μήνα αναχώρησης, αφού ως πιθανότερο είχαμε στο μυαλό μας να ξεκινήσουμε από Ασία.
Για καλή μας τύχη βρήκαμε την άκρη χωρίς να δώσουμε τα λεφτά στην ΕΛΠΑ, να τα πάρουμε και να ξεκινήσουμε έτσι προς Αφρική!

Drake Ramore
12/03/2013, 01:50
Άλλο η γαλατόπιτα και άλλο η μπουγάτσα ρεεεεε! Know your pies ρε λέμε!:p

Κι εκείνοι οι κωλόδρομοι έξω από την Καλαμπάκα ακόμη υπό κατασκευή είναι;:a018:
Από το 2008 τους θυμάμαι έτσι...μπορεί και πιο παλιά...

blackbusa
12/03/2013, 02:39
a ok...an telika apofasisete na perasete apo Notia Ispania edw eimaste...spiti exoume...klp...

s_gogos
12/03/2013, 09:55
a ok...an telika apofasisete na perasete apo Notia Ispania edw eimaste...spiti exoume...klp...

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση!

Corvo
12/03/2013, 10:00
Άλλο η γαλατόπιτα και άλλο η μπουγάτσα ρεεεεε! Know your pies ρε λέμε!:p

Κι εκείνοι οι κωλόδρομοι έξω από την Καλαμπάκα ακόμη υπό κατασκευή είναι;:a018:
Από το 2008 τους θυμάμαι έτσι...μπορεί και πιο παλιά...

Πεστα χρυσοστομε! :lol:

Τον δρομο τον ειχαν φτιαξει εως ενα σημειο για χρονια, εκτος απο 3,4 χλμ που ηταν μετα απο την Βασιλικη που ηταν μονος, ο υπολοιπος ηταν διπλης κυκλοφοριας.
Ξαφνικα πριν απο 3 εβδομαδες που ημουν Τρικαλα το ειδα ξανα σε διαδικασια εργων τι γινεται δεν εχω ιδεα

@ngelos
12/03/2013, 10:34
τα 6.210€ (!) που θέλει η ΕΛΠΑ για να μας τα δώσει
και για το λόγο αυτό θέσαμε τον Απρίλη ως μήνα αναχώρησης, αφού ως πιθανότερο είχαμε στο μυαλό μας να ξεκινήσουμε από Ασία.
Για καλή μας τύχη βρήκαμε την άκρη χωρίς να δώσουμε τα λεφτά στην ΕΛΠΑ, να τα πάρουμε και να ξεκινήσουμε έτσι προς Αφρική!

Τι είναι αυτά τα "πολύπτυχα"???

6000Ε :eek::eek::eek:

s_gogos
12/03/2013, 11:46
Τι είναι αυτά τα "πολύπτυχα"???

6000Ε :eek::eek::eek:

Για να ταξιδέψεις σε ορισμένες χώρες, πέραν της Ε.Ε. και της Αμερικής, χρειάζεσαι το περίφημο "πολύπτυχο" ή "carnet de passage" κατά την είσοδο και έξοδό σου.
Φυσικά μιλάμε για ταξίδι με μηχανοκίνητο όχημα, έτσι!
Η λογική είναι ότι πληρώνεις ένα ποσό στην τοπική λεσχη ( ΕΛΠΑ), αυτή σου δίνει ένα χαρτί (το πολυπτυχο) και αυτό το χαρτί το δίνεις να στο σφραγίζουν στα σύνορα κι έτσι δεν χρειάζεται να κάνεις κάθε φορά "εισαγωγή" κι "εξαγωγή" του οχήματός σου και να πληρώνεις δασμούς κτλ, αφού το όχημα λογίζεται σαν προϊόν.
Αυτοί θέλουν να είναι σίγουροι πως εσύ δεν θα πουλήσεις το όχημα σου!
Έτσι η ΕΛΠΑ θέλει 3.000€ σαν εγγύηση για κάθε όχημα, είτε είναι βέσπα είτε Hummer, λεφτά που θα στα επιστρέψει όταν με το καλό γυρίσεις πίσω...
+ 105€ έξοδα για την έκδοση του κάθε πολυπτυχου.
Αυτά...

@ngelos
12/03/2013, 18:27
Είναι μεγάλο το ποσό,αλλά αν επιστρέφεται μετά είναι οκ.
Αν από την άλλη,έτσι γλιτώνεις έξοδα κάθε φορά που περνάς τα σύνορα,τα οποία και θα περάσετε κάμποσες φορές στο ταξίδι σας αν με το καλό το "τραβήξετε",τότε να υποθέσω ότι είναι προς όφελος των οικονομικών του ταξιδιού στο συνολό του.
Παρ'όλα αυτά πληρώνωντας το πολύπτυχο δν γλιτώνετε και πάλι την έκδοση βίζας και τα αυτά έξοδα κάθε φορά για εσάς τους ίδιους,έτσι δν είναι?

s_gogos
12/03/2013, 22:02
Είναι μεγάλο το ποσό,αλλά αν επιστρέφεται μετά είναι οκ.
Αν από την άλλη,έτσι γλιτώνεις έξοδα κάθε φορά που περνάς τα σύνορα,τα οποία και θα περάσετε κάμποσες φορές στο ταξίδι σας αν με το καλό το "τραβήξετε",τότε να υποθέσω ότι είναι προς όφελος των οικονομικών του ταξιδιού στο συνολό του.
Παρ'όλα αυτά πληρώνωντας το πολύπτυχο δν γλιτώνετε και πάλι την έκδοση βίζας και τα αυτά έξοδα κάθε φορά για εσάς τους ίδιους,έτσι δν είναι?

Όχι δυστυχώς αυτά δεν τα γλιτώνεις!
Και είναι και πολλές οι χώρες γ@μώτο...

s_gogos
14/03/2013, 17:04
Ρε παιδιά για το θέμα "φόρτιση laptop" στη βέσπα για το οποίο ψάχνω λύση, έχετε ιδέα αν θα μπορέσω να κάνω δουλειά με ηλιακό φορτιστή;
Το έχει δοκιμάσει κανένας;

Drake Ramore
14/03/2013, 17:06
Γιατί δεν βγάζεις μπριζάκι αναπτήρα; Δεν είναι 12βολτη η βέσπα;

s_gogos
14/03/2013, 19:22
Γιατί δεν βγάζεις μπριζάκι αναπτήρα; Δεν είναι 12βολτη η βέσπα;

Έχει αλλά τα laptops θέλουν πολύ ρεύμα!

Drake Ramore
14/03/2013, 20:18
Με φορτιστή ηλίου δεν θα κάνεις πολλά πράγματα. Να σου πω τι θα έκανα εγώ στην θέση σου; Αγορά aftermarket μπαταριών laptop με πολλά cell που θα σου βγάζουν πολλές ώρες. Πχ στο δικό μου λάπτοπ η εργοστασιακή μπαταρία έβγαζε 2 ώρες. Αγόρασα μια από το ebay με 35 ευρώ, διπλάσια σε μέγεθος, αλλά βγάζει 5,5 ώρες. Εδώ και 1 χρόνο δουλεύει τέλεια. Παίρνεις 1-2 τέτοιες μπαταρίες λοιπόν και κάθε φορά που βρίσκεσαι σε χώρο με ρεύμα τις βάζεις για φόρτιση. Φυσικά έχεις και τον φορτιστή στο μπριζάκι καθοδόν για να φορτίζει κι εκεί όσο μπορεί η εργοστασιακή μπαταρία. Από το να κουβαλάς φορτιστή ηλίου, κουβάλα μπαταρίες!;)

Acacius
14/03/2013, 20:48
Τα περισσότερα λαπτόπια που ξέρω δε θέλουν 12V αλλά σχεδόν 20 στην έξοδο του τροφοδοτικού. Πάνελ ακόμα και για 10W πάνω στη Βέσπα μάλλον θα είναι μεγάλο για κουβάλημα αλλά ας απαντήσει κανείς πιο ειδικός.

Ανεκτός συμβιβασμός θα ήταν κανένα φθηνό tablet ή smartphone αν σε παίρνει. Θα σου σπάσουν τα νεύρα στην πληκτρολόγηση αλλά τα περισσότερα φορτίζουν απ'ευθείας από έξοδο USB <1Α, καίνε λίγο και έχουν μικρότερο μέγεθος/βάρος.

s_gogos
14/03/2013, 21:57
Με φορτιστή ηλίου δεν θα κάνεις πολλά πράγματα. Να σου πω τι θα έκανα εγώ στην θέση σου; Αγορά aftermarket μπαταριών laptop με πολλά cell που θα σου βγάζουν πολλές ώρες. Πχ στο δικό μου λάπτοπ η εργοστασιακή μπαταρία έβγαζε 2 ώρες. Αγόρασα μια από το ebay με 35 ευρώ, διπλάσια σε μέγεθος, αλλά βγάζει 5,5 ώρες. Εδώ και 1 χρόνο δουλεύει τέλεια. Παίρνεις 1-2 τέτοιες μπαταρίες λοιπόν και κάθε φορά που βρίσκεσαι σε χώρο με ρεύμα τις βάζεις για φόρτιση. Φυσικά έχεις και τον φορτιστή στο μπριζάκι καθοδόν για να φορτίζει κι εκεί όσο μπορεί η εργοστασιακή μπαταρία. Από το να κουβαλάς φορτιστή ηλίου, κουβάλα μπαταρίες!;)

Τα περισσότερα λαπτόπια που ξέρω δε θέλουν 12V αλλά σχεδόν 20 στην έξοδο του τροφοδοτικού. Πάνελ ακόμα και για 10W πάνω στη Βέσπα μάλλον θα είναι μεγάλο για κουβάλημα αλλά ας απαντήσει κανείς πιο ειδικός.

Ανεκτός συμβιβασμός θα ήταν κανένα φθηνό tablet ή smartphone αν σε παίρνει. Θα σου σπάσουν τα νεύρα στην πληκτρολόγηση αλλά τα περισσότερα φορτίζουν απ'ευθείας από έξοδο USB <1Α, καίνε λίγο και έχουν μικρότερο μέγεθος/βάρος.

Ναι είναι κι αυτό μια λύση όπως συνήθως έκανα τόσα χρόνια με το κινητό!
Αλλά δεν με καλύπτει...
Αν είναι να κουβαλάω μπαταρίες που θα μου δώσουν απλά κάποιες ώρες καλύτερα ηλιακό νομίζω.

Μάλλον έχεις δίκιο στο πρώτο σκέλος!
Με λίγο ψάξιμο στο ebay βρήκα ηλιακό που βγάζει 19V με κόστος 50$, αλλά διαστάσεις τρελές για βέσπα!
1.116m μήκος, 1m πλάτος και ύψος δεν θυμάμαι αλλά δεν έχει και σημασία...Βάρος περίπου 0.5kg (νορμάλ)...

Το δεύτερο το έχω ήδη σκεφτεί και το έχω κιόλας κάνει.
Αγόρασα ένα κινέζικο smartphone με android, 100€, καλή κάμερα, ασύρματο internet για δουλίτσα και ποστάρισμα στο γόνατο!
Με αυτό όμως δεν θα μπορούμε να κάνουμε δουλειά, όπως κανένα καλό βίντεο, να γράψουμε μεγάλα κείμενα κτλ...

Σήμερα το πρωί μίλησα με μια παρέα βεσπάδων απ'το Cape Town που εδώ και κανα μήνα έχουν ξεκινήσει ν'ανεβαίνουν με στόχο να φτάσουν...Δουβλίνο (!) σε 8 μήνες και με καθησύχασαν λέγοντας πως ρεύμα μέχρι στιγμής βρίσκουν παντού!
Ίδωμεν...
Πάντως πρέπει νομίζω να βρούμε μια λύση για να έχουμε ρεύμα ώστε να ετοιμάζουμε περισσότερη δουλειά (βιντεάκια κυρίως) ακόμα και σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές
και να μην αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τσάμπα χρήματα ίσως για κάποιο δωμάτιο με internet...

road spirit
16/03/2013, 12:07
Σήμερα το πρωί μίλησα με μια παρέα βεσπάδων απ'το Cape Town που εδώ και κανα μήνα έχουν ξεκινήσει ν'ανεβαίνουν με στόχο να φτάσουν...Δουβλίνο (!) σε 8 μήνες και με καθησύχασαν λέγοντας πως ρεύμα μέχρι στιγμής βρίσκουν παντού!
Ίδωμεν...
Πάντως πρέπει νομίζω να βρούμε μια λύση για να έχουμε ρεύμα ώστε να ετοιμάζουμε περισσότερη δουλειά (βιντεάκια κυρίως) ακόμα και σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές
και να μην αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τσάμπα χρήματα ίσως για κάποιο δωμάτιο με internet...
Στέργιο, νομίζω ότι το να ετοιμάζετε βιντεάκια ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές δεν είναι ρεαλιστικό ...
Επικεντρωθείτε στο να απολαύσετε το ταξίδι και όχι στο να τηρείτε την "υποχρέωση" της online ενημέρωσης. Εξάλλου θα είναι φορές που δεν θα έχετε κουράγιο να κάνετε κάτι τέτοιο. Trust me. Είναι άλλα τα δεδομένα σε αυτά τα ταξίδια.

Από τη στιγμή που τα άλλα τρελόπαιδα (capetown to dublin) σας επιβεβαιώνουν ότι βρίσκουν ρεύμα σχετικά εύκολα, πάρτε μια μπαταρία με μεγαλύτερη χωριτηκότητα και θα είστε εντάξει. Εμείς έτσι παίξαμε μπάλα. 10άρι notebook με μεγάλη μπαταρία μας έβγαζε 5 ώρες χρήσης. Είναι αρκετές για τα ενδιάμεσα, για τον δρόμο, για όταν απλά θα θέλετε να τσεκάρετε κάτι. Το βίντεο έντιτινγκ θα μπορεί να περιμένει για όταν βρεθείτε σε μεγάλες πόλεις ή σε σημεία ανασυγκρότησης σας, όπου θα αράζετε για λίγες (ή πολλές) μέρες.

8avos
16/03/2013, 12:44
Στέργιο, νομίζω ότι το να ετοιμάζετε βιντεάκια ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές δεν είναι ρεαλιστικό ...
Επικεντρωθείτε στο να απολαύσετε το ταξίδι και όχι στο να τηρείτε την "υποχρέωση" της online ενημέρωσης. Εξάλλου θα είναι φορές που δεν θα έχετε κουράγιο να κάνετε κάτι τέτοιο. Trust me. Είναι άλλα τα δεδομένα σε αυτά τα ταξίδια.

Από τη στιγμή που τα άλλα τρελόπαιδα (capetown to dublin) σας επιβεβαιώνουν ότι βρίσκουν ρεύμα σχετικά εύκολα, πάρτε μια μπαταρία με μεγαλύτερη χωριτηκότητα και θα είστε εντάξει. Εμείς έτσι παίξαμε μπάλα. 10άρι notebook με μεγάλη μπαταρία μας έβγαζε 5 ώρες χρήσης. Είναι αρκετές για τα ενδιάμεσα, για τον δρόμο, για όταν απλά θα θέλετε να τσεκάρετε κάτι. Το βίντεο έντιτινγκ θα μπορεί να περιμένει για όταν βρεθείτε σε μεγάλες πόλεις ή σε σημεία ανασυγκρότησης σας, όπου θα αράζετε για λίγες (ή πολλές) μέρες.

ο Γκόγκος,νομίζει ότι θα μου λέει κάτσε λίγο τελειώσει το βιντεάκι και φεύγουμε:D
ή ότι θα μαστε σε καμμιά σκηνή στου διαόλου τη μάνα και θα θέλει να επεξεργάζεται
τα βιντεάκια για να περάσει η ώρα.έ ρε νεολαία:lol:

road spirit
16/03/2013, 12:53
ο Γκόγκος,νομίζει ότι θα μου λέει κάτσε λίγο τελειώσει το βιντεάκι και φεύγουμε:D
ή ότι θα μαστε σε καμμιά σκηνή στου διαόλου τη μάνα και θα θέλει να επεξεργάζεται

Πάντως, πέραν του ρεύματος, για να ανεβάζετε βιντεάκια στον εσυσωλήνα θα χρειαστείτε καλή σύνδεση στο διαδίκτυο. Τα παιδιά capetown to dublin τι σας έχουν πει για αυτό?
Στη νότια αμερική η διαθεσιμότητα του ιντερνετ ήταν τραγική, πόσο δε μάλλον του γρήγορου ιντερνετ.

8avos
16/03/2013, 13:15
οι περισσότερες πληροφορίες που είχαμε και έχουμε,είναι από δω http://thepinproject.blogspot.gr

ούτε σκάιπ,δε μπορούσαμε να μιλήσουμε,δε το συζητάμε.απλά,λόγω χαμηλού μπάτζετ θα κινηθούμε πολύ αργά,
ο Στέργιος σκέφτεται,στον αρκετό χρόνο που θα διαθέτουμε σε κάποια σημεία-πόλεις,κάποιο απ αυτό το χρόνο
θα τον διαθέτει στο να "ετοιμάσει" και να ανεβάσει ορισμένα βιντεάκια.

s_gogos
16/03/2013, 14:58
Αφήστε με ρε να ονειρευτώ το ιδανικό!
ROAD SPIRIT το ξέρω ότι θα είναι ένα επιπλέον φορτίο το να κάνουμε κι αυτήν τη δουλειά με τα βιντεάκια κτλ αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, έτσι διαλέξαμε να παίξουμε το παιχνίδι...
Και εφόσον κάναμε το μπλογκ και ζητάμε και βοήθεια από γνωστούς αλλά και μη (t-shirts, donations κτλ) νομίζω πως όχι απλά είμαι/μαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, αλλά τουλάχιστον εγώ θα το κάνω με τεράστια χαρά!
Ελπίζω, πως οποίες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίσουμε, να είμαστε πάντα σε θέση να ανεβάσουμε πλούσιο και ωραίο υλικό, φωτογραφικό, βίντεο και όχι μόνο μόνο και να σας κρατάμε ενήμερους!

s_gogos
16/03/2013, 15:16

Εμένα το laptop δεν έχει χρονίσει ακόμα και το βγάζει το 5ωρο.
Οπότε τσιμπάμε και μια 2η μεγαλύτερη μπαταρία να έχουμε μερικές ώρες ακόμα κι ελπίζω να την παλέψουμε.

s_gogos
16/03/2013, 15:20

Γιατί ρε πως θα είναι;
Πως το φαντάζεσαι εσύ δηλαδής;
Να είμαστε στη μέση του πουθενά μπροστά εσύ, πίσω εγώ και πιο πίσω ο μαύρος (~50εκατοστά :cry: ) να μας κυνηγάει, για να μας βοηθήσει στο...σπρώξιμο;;;;

:tooth:

s_gogos
16/03/2013, 15:27
Πάντως, πέραν του ρεύματος, για να ανεβάζετε βιντεάκια στον εσυσωλήνα θα χρειαστείτε καλή σύνδεση στο διαδίκτυο. Τα παιδιά capetown to dublin τι σας έχουν πει για αυτό?
Στη νότια αμερική η διαθεσιμότητα του ιντερνετ ήταν τραγική, πόσο δε μάλλον του γρήγορου ιντερνετ.

Η αλήθεια είναι πως δεν τους ρώτησα για αυτό. Θα τους ρωτήσω όμως!
Εντύπωση μου έκαναν όμως αυτά που μας λένε οι pin project (αυτοί με το vitara)
που αυτή τη στιγμή ανεβαίνουν από Cape Town, πως internet θα βρίσκουμε ακόμα και ασύρματο, σχεδόν σε κάθε κάμπινγκ, τα οποία κάμπινγκ υπάρχουν παντού!

s_gogos
18/03/2013, 09:24
Τεστάροντας πως γράφει η κάμερα τη νύχτα και πως ακούγομαι, αν ακούγομαι με το καινούργιο μικρόφωνο, οδηγώντας το βεσπάκι!

http://youtu.be/N4-pxQFa0-A

:ninja:

Psaxtiris
18/03/2013, 10:45
:lol::lol::lol:

:a013:

MG-KTiNoS
18/03/2013, 11:45
::lol::lol:

Μ αρέσει πως λες μπαλακλάβα....
:rotflmao:
:D

:a08:

el-Gatto
18/03/2013, 13:11
Eίσαι τρελλοκομείο ! :lol:

Γουστάρω τρελλά την όλη φάση σας ,κ θα σας παρακολουθώ "στενά".:)

Προχωράτε μπρος ,στο κυνήγι του ονείρου(σας):beer:

s_gogos
22/03/2013, 19:30
Για όσους δεν παρακολουθούν το μπλογκ, να γράψω κι εδώ πως η ημερομηνία που την "κάνουμε" πήγε λίγο πίσω...
Τους λόγους τους αναφέρω στην αρχική.
Ένα καλό τουλάχιστον για εμάς, το οποίο μας κρατά και ζωντανούς, είναι πως η ημερομηνία πλέον είναι στάνταρ, καθώς αγοράστηκαν τα εισιτήρια από Ηγουμενίτσα για Ανκόνα!
Την Κυριακή λοιπόν 27 του Οκτώβρη φεύγουμε για Ιταλία.
Στο μπλογκ ανέβασα και ορισμένες πληροφορίες για τα φάρμακα και τα εμβόλιά μας (βλ.τα νέα μας).
Είμαστε ένα κλικ πριν κλείσουμε (εννοείται με πληρωμή) και τα εισιτήρια από Λιβόρνο για Ταγγέρη, αλλά κάτι δεν μου κάθεται καλά και λέω να πάμε στο λιμάνι χωρίς να έχουμε αγορασμένα εισιτήρια και να βρούμε την άκρη εκεί.
Ούτως ή άλλως υπάρχει και η εναλλακτική της Γένοβας και φυσικά της...οδήγησης!

s_gogos
09/04/2013, 17:38
Σχεδόν έτοιμοι και στο κεφάλαιο εμβόλια.
Μένει ένα φρεσκάρισμα στα μηχανάκια και φύγαμε!

http://youtu.be/8SDil5OgCyA

Drake Ramore
10/04/2013, 23:28
Εμένα το laptop δεν έχει χρονίσει ακόμα και το βγάζει το 5ωρο.
Οπότε τσιμπάμε και μια 2η μεγαλύτερη μπαταρία να έχουμε μερικές ώρες ακόμα κι ελπίζω να την παλέψουμε.

Τσέκαρε και αυτό: http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=18028

akis_trevor
11/04/2013, 14:02
ρε φιλε αυτη στην διευθυνση υγειας με την κοκκινη μπλουζα,δεν ειναι ιδια με την γρια απτα γκουνις;;;
287342

ztakisg16
07/05/2013, 00:55
Αψογοι!

8avos
14/05/2013, 08:41
Πεντέμιση μήνες μας έμειναν και όλα δείχνουν ότι δεν το ΄χαμε πάρει ζεστά για Απρίλη.

Εγώ είμαι στην μέση των εμβολιασμών,είδη έχει τακτοποιηθεί το θέμα με τα Carnet de Passages (http://en.wikipedia.org/wiki/Carnet_de_Passages),δλδ:
πέραν της κατάθεσης σε λογαριασμό της που δέχεται η ΕΛΠΑ,δέχεται και εγγυητική από τράπεζα αν υπάρχουν τα χρήματα αυτά(αυτή τη λύση ακολουθήσαμε εμείς μέσω
φίλων,που μέσα από ήδη κλειστό λογαριασμό τους)μας τα διέθεσαν για το σκοπό μας.Αυτά είναι τα πιο ευχάριστα για μας καθώς ψάχνουμε για το τι ασφαλιστική κάλυψη
θα 'χουμε στις βέσπες μας για Αφρική.

8avos
29/07/2013, 17:56
Έτσι απλά ενα γεια πέρασα να πω :D όπως επίσης και το θεματάκι με το ταξιδάκι προχωρεί,απλά να μην ζαλίζουμε κ όλας
αυτός είναι ο λόγος που δε γράφουμε.Εγώ οκ με εμβόλια,αυτά της λύσσας μου μειναν ακόμη,τέλος αυγούστου λογικά
θα χουμε τα καρνέ μας και επίσης από χορηγούς και τέτοια τζάμπα μόστρα στο μπλογκ μας κάνουν.Μάλλον πόδι θα πάρουν,
μιας που τα πάντα μέχρι τώρα περνάν από τα χέρια μας και από φίλους που μας στηρίζουν,τους οποίους ευχαριστούμε....

fidel_98_99
29/07/2013, 18:09
θανο γερα!

MG-KTiNoS
29/07/2013, 21:49
Έτσι απλά ενα γεια πέρασα να πω :D όπως επίσης και το θεματάκι με το ταξιδάκι προχωρεί,απλά να μην ζαλίζουμε κ όλας
αυτός είναι ο λόγος που δε γράφουμε.Εγώ οκ με εμβόλια,αυτά της λύσσας μου μειναν ακόμη,τέλος αυγούστου λογικά
θα χουμε τα καρνέ μας και επίσης από χορηγούς και τέτοια τζάμπα μόστρα στο μπλογκ μας κάνουν.Μάλλον πόδι θα πάρουν,
μιας που τα πάντα μέχρι τώρα περνάν από τα χέρια μας και από φίλους που μας στηρίζουν,τους οποίους ευχαριστούμε....

αυτά πρέπει να τα κάνεις εεε????

8avos
30/07/2013, 07:07
Ε,μα αφού έχει λυσσάξει ο Γκόγκος :bawl:

antsoar
31/07/2013, 17:21
Γερά μάγκες, αναμένουμε :)

s_gogos
31/07/2013, 18:30
Γερά μάγκες, αναμένουμε :)

Εμείς να δεις πως αναμένουμε...!!!

87 ΚΣ...:a52:

Gallos
31/07/2013, 20:38
gogos...Αυτόν από πάνω σου να τον προσέχεις... Έχει δόλο :) Παραμιλάει στον ύπνο του με λέξεις : Vespa... Που είναι ο λεβιές?.... Έχει και ρεζέρβα?!!?... και γιατί κάθομαι μονόπαντα??

Άντε, σας βλέπω για κους-κους πολύ σύντομα..

antsoar
05/08/2013, 15:31
gogos...Αυτόν από πάνω σου να τον προσέχεις... Έχει δόλο :) Παραμιλάει στον ύπνο του με λέξεις : Vespa... Που είναι ο λεβιές?.... Έχει και ρεζέρβα?!!?... και γιατί κάθομαι μονόπαντα??

Άντε, σας βλέπω για κους-κους πολύ σύντομα..

"Δεν βγαίνω μάνα μου"... με σκούτερ του 1000αρικου με βλέπω :p

s_gogos
05/08/2013, 18:33
"Δεν βγαίνω μάνα μου"... με σκούτερ του 1000αρικου με βλέπω :p

Μην αγχώνεσαι...
Κι εγώ με 1,5 χιλιάρικο μπήκα στο κλάμπ!
Και μιλάμε για το 2006.
Σίγουρα θα υπάρχει μια που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου εκεί έξω!
Και με τέτοια ΑΝΆΠΤΥΞΗ αγοράζεις 1000άρα βέσπα!

s_gogos
10/09/2013, 16:55
Σκεφτόμουν πως στα βιντεάκια που μέχρι τώρα έχω κάνει, δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου ελληνική μουσική.
Κι επίσης σκεφτόμουν πως στο ταξίδι θα 'χω πολύ χρόνο για να ακούσω πολλές ώρες μουσικής και άρα να ανοίξω λίγο και τους μουσικούς μου ορίζοντες.
Ακούω λοιπόν προτάσεις.
Πιο πολύ θα εκτιμούσα προτάσεις για νέες μπάντες και καλλιτέχνες κι έπειτα πιο γνωστών.
Μιλάω πάντα για ροκ και μέταλ, αλλά αν έχετε κάτι που "νιώθετε" ότι θα γουστάρω, απλά στείλτε το!
Αυτή η μουσική πέρα απ'το ότι θα με συντροφεύει για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα, πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί και σαν μουσική υπόκρουση σε κάποια βιντεάκια!

Για να νιώσετε ποοοσο πίσω είμαι να πω πως μόλις την προηγούμενη βδομάδα ανακάλυψα τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου (τον κουρσάρο τις τελευταίες μέρες τον έχω ακούσει πάνω από 300 φορές σε πάνω απο 20 εκτελέσεις, στην τουαλέτα, στη δουλειά, στο χοντρό, στο ψιλό, στο ξύρισμα κτλ.) αφού την ελληνική ροκ τη σνόμπαρα και άκουγα μόνο ξένη!

Δώστε τα φώτα σας παρακαλώ!

Corvo
10/09/2013, 17:05
κατσε ρε Στεργιο τι εννοεις μολις ανακαλυψες τον Βασιλη Παπακωνσταντινου; πλακα κανεις;;;

Λοιπον σιγουρα ξεχναω πολλα αλλα απο ελληνικα:
Μαχαιριτσας
Παπακωνσταντινου
Τρυπες

Ξενα:
The black keys σχετικα νεο συγκροτημα καμια δεκαετια εχει στην αμερικη αλλα τα τελευταια 4,5 χρονια εχουν μεγαλη επιτυχια.

βαζω μονο αυτο προς το παρον θα επανελθω με μια καλυτερη και μεγαλυτερη λιστα

redfantomas
10/09/2013, 19:44
Μαχαιριτσας
Παπακωνσταντινου
Τρυπες
ξυλινα σπαθια
μαυρη μαγιονεζα
πυξ-λαξ
σιδηροπουλος
Απροσάρμοστοι
Γιοκαρίνης Γιάννης
Γυμνά Καλώδια
Δεληβοριάς Φοίβος
Ενδελέχεια
Μωρά Στη Φωτιά
Πίσσα Και Πούπουλα
Υπόγεια Ρεύματα
MAGIC DE SPELL
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ...ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ....ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ...

http://www.rock-elliniko.gr/bands

Ξενα:
The black keys σχετικα νεο συγκροτημα καμια δεκαετια εχει στην αμερικη αλλα τα τελευταια 4,5 χρονια εχουν μεγαλη επιτυχια.

βαζω μονο αυτο προς το παρον θα επανελθω με μια καλυτερη και μεγαλυτερη λιστα[/QUOTE]

s_gogos
10/09/2013, 23:30
Λέγοντας ανακάλυψα εννοώ κόλλησα (με Παπακωνσταντίνου)!

Φυσικά και γνωρίζω τους περισσότερους απ'τους καλλιτέχνες που γράψατε.

Απλά θα ήθελα να ακούσω προτάσεις σας.

Μουσική που σας συντροφεύει στα μεγάλα ταξίδια...?

akis_trevor
10/09/2013, 23:48
υπογεια ρευματα για στιχο μυστηριο.
γυμνα καλωδια(3-4 τραγουδακια καλα).
15-50 ( ομοιως ).
γενικα βαλε στο τουμπ ελληνικο ροκ και ψαξου.

s_gogos
10/10/2013, 21:39
301074

18 μέρες μας έμειναν πριν ξεκινήσουμε, καιρός για ένα μικρό τσεκ – απ…

Και φυσικά μιλάμε για την παλιά βέσπα (την καλή :p ) , την PX200 που μετά από ακριβώς μια 10ετια στους δρόμους, τα βουνά και τα λαγκάδια και περισσότερα από 120.000 χιλιόμετρα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα παρά μόνο τη φθορά αναλώσιμων, την βάλαμε στο μικροσκόπιο του συνεργείου, πιο πολύ προληπτικά και χωρίς διάθεση για πολλές αλλαγές, αφού ως γνωστόν “ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις”! Για τη Vespa του Θάνου δεν γίνεται φυσικά λόγος, αφού είναι πολύ πιο καινούργιο μοντέλο (GT200) και σε πολύ καλύτερα κατάσταση. Στη δική του οι επεμβάσεις θα είναι τελείως επιφανειακές και στα σημεία.

301075

Οι εργασίες που έγιναν σήμερα ήταν οι ακόλουθες:

Αλλάχτηκαν όλες οι ντίζες

Αλλαγή μπαταρίας

Αλλαγή εξωτερικής τσιμούχας στροφάλου

Έλεγχος πηνία & βολάν

Έλεγχος σε κύλινδρο, πιστόνι και ελατήρια

Καθαρισμός κυλινδροκεφαλής

Καθαρισμός καρμπιρατέρ

Αλλάχτηκαν οι φλάτζες καρμπιρατέρ

Αλλαγή μπουζί

Αλλαγή πίσω αμορτισέρ

Έλεγχος βάσης αμορτισέρ

Αλλαγή αυτόματου ταχυτήτων

Αλλάχτηκε σωληνάκι βενζίνης & λαδιού

Αλλαγή σιαγόνων

Έλεγχος ταμπούρου

Έλεγχος σε καμπάνα & δίσκους

Έλεγχος στο γραναζάκι της αντλίας λαδιού

Αλλαγή λαδιών κιβωτίου ταχυτήτων

Αλλάχτηκαν τα καρβουνάκια της μίζας

301076

Και η αίσθηση της βέσπας μετά από όλες αυτές τις αλλαγές;

Σαν καινούργια!

Το δούλεμά της, ο καθαρός ήχος, η αίσθηση του συμπλέκτη και και και…Σήμερα ένιωσα σα να ξανα-αγόρασα μηχανάκι!

Εύχομαι να βγάλει άλλα τόσα απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.

teo_g7
10/10/2013, 22:43
Κάλους δρόμους!!! :beer:

ΥΓ. Μη μας ξεχνάτε κι εμάς τα αρρωστακια.Να μα στέλνετε κάνα update για το ταξίδι.

s_gogos
10/10/2013, 23:42

Όσα περισσότερα μπορούμε!

s_gogos
25/10/2013, 12:16
http://www.youtube.com/watch?v=G0H97tKJQX0

2 μέρες πριν την αναχώρηση…2 μέρες…Σε 2 μέρες “πετάμε”!

Από Θεσσαλονίκη εγώ, από Λάρισα ο Θάνος, συναντιόμαστε σε κάποιο σημείο της Εγνατίας οδού και από κει βουρ για Ηγουμενίτσα...

Διαβάστε τη συνέχεια... (http://worldvespa.wordpress.com/2013/10/25/2-days-2-go/#more-2150)

@ngelos
25/10/2013, 17:28
2 μέρες πριν την αναχώρηση…2 μέρες…Σε 2 μέρες “πετάμε”!

Από Θεσσαλονίκη εγώ, από Λάρισα ο Θάνος, συναντιόμαστε σε κάποιο σημείο της Εγνατίας οδού και από κει βουρ για Ηγουμενίτσα...

Διαβάστε τη συνέχεια... (http://worldvespa.wordpress.com/2013/10/25/2-days-2-go/#more-2150)

Άμα χρειαστείτε τπτ Ηγτσα ή έχετε χρόνο για μια μπύρα ρίξτε πμ παίδες.
Καλά να περάσετε!!!

:wave2:

zandesiro
25/10/2013, 22:18
Με το καλο Στεργιο και Θανο!

antsoar
25/10/2013, 23:30
Καλό δρόμο καρντάσια :beer::beer:

(βελτιώνεσαι αισθητά στα βιντεάκια ;) )

teo_g7
26/10/2013, 00:34
Κάλους δρόμους παιδιά...Πραγματικά σας θαυμάζω.
Και να ξέρετε έχετε γίνει το "παράδειγμά" όταν κάποιος μου λέει δεν μπορεις να πας εδω-εκει κλπ με το τάδε μηχανάκι του λέω "Εδώ οι άλλοι πήγανε με τις βεσπες Β.Ακρωτήρι"

taisteal
26/10/2013, 07:03
καλους δρομους παιδες..

:beer::beer::wave2:

Uriah Heep
26/10/2013, 07:24
Αν και έχουμε πάρει την απόφαση να την "κάνουμε" και χωρίς πορτοφόλι!

Αυτό ήταν το δύσκολο... Μπράβο ρε μάγκες!!!

Καλούς δρόμους κι όλη την playlist του ταξιδιωτικού ευχολογίου!

:)

teogtp
26/10/2013, 08:09
Καλους δρομους παληκαρια.

Pardalotzatziki
26/10/2013, 10:42
Καλη αρχη και καλα αγνωστα μονοπατια....:wave2::wave2:

calmen
26/10/2013, 13:12
εσεις εδω μεσα και κατι αλλοι 2-3ακομα πολυ με εκνευριζεται..τι εχετε δει καπως,,ρε φιλε εμεινα απο τσιγαρα..βαριεμαι να παω στο περιπτερο..τι λεσ κανουμε τον γυρω του κοσμου και μετα να παμε για τσιγαρα..ρε ειναι πραγματα αυτα..που μπορουμε νομιζετε να τα αντεξουμε..ξερερε οτι ειχαμε μια δικαιολογια..ρε μαλακα δεν εχω μεγαλη μηχανη να κανω τοσο μεγαλο ταξιδι..τσαπ..πεταγεστε εσεις..και αρχιζετε τις μαλακιες...και μετα ενταξει ρε φιλε δεν εχουμε μηχανη αλλα αυτοι εχουν λεφτα πολλα απο πισω....τσακ πεταγεστε εσεις..πανε οι δικαιολογιες......

ευχομαι 3 πραγματα
1)να σας πανε τα πραγματα οπως τα σχεδιασατε
2)να γυρισετε πισω με τις βεσπες σας
3 να εχετε παντου ιντερνετ ..για να μας κανετε συνεχεια update!

το μυαλο μας και η καρδια μας ειναι μαζι σας μαγκες!!
καλο ταξιδι!!!!!

s_gogos
26/10/2013, 19:43
Παίδες ειλικρινά έχω να πω μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες σας τις ευχές!

tai
27/10/2013, 15:21
Στεργιο και Θανο σας εύχομαι να έχετε πολλαπλάσιες απο τα όνειρά σας εμπειρίες και μια καλή επιστροφή.

s_gogos
30/10/2013, 07:52
Καλημέρα παιδιά!
3η μέρα "around Italy" και για να ακριβολογούμε "around Senigallia"!

http://www.youtube.com/watch?v=VH_XIOozhyQ

Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει. Ξεκινάω για ένα ταξίδι που όμοιό του δεν έχω ξαναζήσει ή φεύγω για τριήμερο στη Χαλκιδική;Γιατί κάπως έτσι νιώθω! Έλεγα θυμάμαι στο Θάνο και σε φίλους, πως το τελευταίο βράδυ πριν την αναχώρησή μας σίγουρα δεν θα κλείσω μάτι απ’το άγχος. Όχι μόνο το έκλεισα, αλλά έστησα και τους φίλους για κανένα μισάωρο κάτω απ’το σπίτι, να περιμένουν να με χαιρετίσουν! Ούτε άγχη, ούτε τίποτα. Μάλλον ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω πως τ’όνειρο παίρνει σιγά-σιγά σάρκα και οστά! Είχα πει θα ξεκινούσα νωρίς το πρωί, αλλά μ’αυτά και με τ’άλλα η ώρα έχει πάει 11:13. Είναι η ώρα που με βρίσκει φορτωμένο επάνω στη βέσπα κάπου στα στενά της Ηλιούπολης να προσπαθώ να βρω διέξοδο για την Εγνατία οδό. Έχω πρώτα χαιρετίσει φίλους, αδερφό και γονείς, κι έχω πάρει μαζί μου μόνο τα απαραίτητα...

302590

302591

road spirit
30/10/2013, 10:41
Εύχομαι το ταξίδι σας να κρατήσει πολύ, πάρα πολύ, και να συναντηθούμε κάπου σε μέρη μακρινά. Καλούς δρόμους!

Pardalotzatziki
30/10/2013, 10:44
Καλημερα...η καλη αρχη εγινε....
Νομιζω συντομα θα σε "βαρεσει" το περασμα στο ονειρο... :wave2:

hollander
31/10/2013, 13:32
Καλούς δρόμους να έχετε . Να γεμίσετε εμπειρίες και εικόνες. Η καλύτερες ευχές και η σκέψη μας συνροφια σας. Σας παρακολουθούμε γι αυτο μην μας ξεχνάτε. Να στέλνετε όσο πιο συχνά μπορείτε ανταποκρίσεις . Ετσι μας δίνεται και εμάς η ευκαιρία να ταξιδεύουμε μαζι σας.
Πάρτε και μερικές σας αξίζουν :beer: :beer:

skylaros
31/10/2013, 14:01
Το λέω με όλη μου την ψυχή, ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ !!!

makis206
31/10/2013, 14:37
Τι συναισθήματα ρε γαμώτο.. να ξεκινάς απ το σπίτι με τη μοτό σου και χαϊδεύοντάς την να βλέπεις μέσα στα σίδερα και το πλαστικό όλα αυτά που έρχονται και πρόκειται να μοιραστείτε μαζί.. όσα τέλος πάντων μπορούν να χωρέσουν σ' αυτές τις πρώτες σκέψεις..

Παιδιά τρελάνετέ μας κι εσείς, λες και δεν μας χόρτασαν οι άλλοι.. τα καλύτερα και σε εσάς, από καρδιάς!

latris mixanis
31/10/2013, 18:21
Εύχομαι το ταξίδι σας να κρατήσει πολύ, πάρα πολύ, και να συναντηθούμε κάπου σε μέρη μακρινά. Καλούς δρόμους!

αυτό...

Καλά χιλιόμετρα!!

ducpilot
31/10/2013, 20:27
Ευχομαι να περασετε οπως εχετε φανταστει! Καλο δρομο.:beer:

QSpec
31/10/2013, 22:23
Καλούς δρόμους μάγκες!

DAN_DAN
02/11/2013, 17:18
Καλημέρα παιδιά!
3η μέρα "around Italy" και για να ακριβολογούμε "around Senigallia"!

http://www.youtube.com/watch?v=VH_XIOozhyQ

Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει. Ξεκινάω για ένα ταξίδι που όμοιό του δεν έχω ξαναζήσει ή φεύγω για τριήμερο στη Χαλκιδική;Γιατί κάπως έτσι νιώθω! Έλεγα θυμάμαι στο Θάνο και σε φίλους, πως το τελευταίο βράδυ πριν την αναχώρησή μας σίγουρα δεν θα κλείσω μάτι απ’το άγχος. Όχι μόνο το έκλεισα, αλλά έστησα και τους φίλους για κανένα μισάωρο κάτω απ’το σπίτι, να περιμένουν να με χαιρετίσουν! Ούτε άγχη, ούτε τίποτα. Μάλλον ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω πως τ’όνειρο παίρνει σιγά-σιγά σάρκα και οστά! Είχα πει θα ξεκινούσα νωρίς το πρωί, αλλά μ’αυτά και με τ’άλλα η ώρα έχει πάει 11:13. Είναι η ώρα που με βρίσκει φορτωμένο επάνω στη βέσπα κάπου στα στενά της Ηλιούπολης να προσπαθώ να βρω διέξοδο για την Εγνατία οδό. Έχω πρώτα χαιρετίσει φίλους, αδερφό και γονείς, κι έχω πάρει μαζί μου μόνο τα απαραίτητα...

302590

302591

Νομίζω ότι χαιρετηθήκαμε μετά τα τούνελ της Καστανιάς την Κυριακή... Καλούς δρόμους!!!!:beer:

Gallos
06/11/2013, 14:43
Gallos:Λοιπόν, μπορεί να μην έχω βέσπα αλλά ο gogοs μου έταξε ότι άμα αναλάβω να ενημερώνω το θρεντακι σχετικά με το ταξίδι τους, θα με μάθει να οδηγώ vespa...Άρα να είστε καλοί μαζί μου και όταν γυρίσουν μετά από 3-4 χρόνια, να του πείτε τα καλύτερα... Τα αγόρια λοιπόνέχουν φτάσει Αφρικα και κατευθύνονται για Chefchaouen.. Άρα η ελληνική δίτροχη παρουσία έχει ανέβει στην Αφρική..Ηλιας, Χριστινα, Γογος και Θανος...

Στο δρομο για Chefchaouen

303099

Και ακολουθεί το ρεπορτάζ απο το Μικρο Πέρασμα τους στην Ιταλία...

Οι πρώτες μέρες στην Ιταλία

Καλημέρες από Senigalia!

Στην σοφίτα του Nico
303100

Καθιστός σ’ έναν σούπερ-ντούπερ άνετο και δερμάτινο καναπέ στη σοφίτα του σπιτιού που φιλοξενούμαστε, ευχαριστώ την τύχη μου και την απόφαση που πήραμε και μας έφερε εδώ! Αλλά πως φτάσαμε εδώ…; Δευτέρα απογευματάκι (28/10/2013) κάναμε την απόβασή μας στο λιμάνι της Ancona, με τα τέρατα γεμάτα όρεξη να σβήσουν χιλιόμετρα! Έτσι κι έγινε (29 ολόκληρα χιλιόμετρα γράψαμε εκείνη τη μέρα! ). Είχαμε από τις προηγούμενες μέρες επικοινωνήσει μέσω του https://www.couchsurfing.org/ μ’ έναν τύπο, μάλλον για την ακρίβεια με πάρα πολλά άτομα και ένας από αυτούς που μας απάντησαν ήταν ο Nico απ΄ την Senigallia, 29 χιλιόμετρα βόρεια του λιμανιού. Είχε δεχτεί να μας φιλοξενήσει για μερικά βράδια! Το στίγμα του σπιτιού του είχε καρφωθεί στο GPS, τα…29 χιλιόμετρα καλύφθηκαν με άνεση (αν και τα φώτα του Θάνου με γκάβαναν!), και αφού κερδίσαμε και μια ωρίτσα απ’ την αλλαγή της ώρας φτάσαμε σπίτι του γύρω στις 19:30. Φτάνοντας μπροστά στην πόρτα του ο Θάνος νόμισε πως σταμάτησα για φωτογραφία. Η ομορφιά του μέρους ήταν όντως για φωτογραφία! Μάλιστα πολλές απ’ αυτές που έχουμε με τις βέσπες μας σε μια πλατεία, είναι μπροστά απ’ το σπίτι του. Κατέβηκε, μας υποδέχτηκε, μας βοήθησε και με το ξεφόρτωμα και ανεβήκαμε πάνω. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που βλέπαμε! Το σπίτι του ήταν καλύτερο κι από χλιδάτο ξενοδοχείο! Κάναμε τα μπανάκια μας, βολευτήκαμε, κι όταν ανοίξαμε τις σακούλες με τις μανίσιες πίτες ήρθε και μας φώναξε να πάμε στην κουζίνα…Είχε ετοιμάσει και φαγητό για όλους μας, όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά και μόνο η κίνησε μας άφησε μαλ…άφωνους! Μακαρόνια με κιμά και τριμμένη παρμεζάνα, έτσι για να σπάσει ο πάγος. Πηγαίνοντας στο δωμάτιο μου λέει ο Θάνος χαρακτηριστικά:

“Κάτι βρωμάει εδώ. Αν το βράδυ δεν μας την πέσει με καμιά χαντζάρα είμαστε κολόφαρδοι φιλαράκι!”

Γενικά τις πρώτες εκείνες στιγμές πολλά και διάφορα σκεφτήκαμε. Άλλα πέσανε έξω, αλλά και κάποια άλλα μέσα! Αλλά μην περιμένετε περισσότερα, αυτά λέγονται μόνον από κοντά. Την πρώτη βραδιά θα κοιμηθώ εγώ στο κρεβάτι κι ο Θάνος στρωματσάδα και αύριο το αντίθετο!

Στέργιος, Θάνος, Nico.
303101

Gallos
06/11/2013, 14:45
Το πρωί μας βρίσκει με φορτισμένες μπαταρίες στο 100% και με τρελή διάθεση. Ο Nico γι’ άλλη μια φορά μας κάνει να ντρεπόμαστε που είμαστε φιλοξενούμενοί του! Σήμερα δεν δουλεύει, είναι δημόσιος υπάλληλος και έχει πάρει άδεια για να βοηθήσει την οικογένειά του με το μάζεμα των ελιών και μας έχει ετοιμάσει πρωινό! Πίνουμε το καδεδάκι μας, τρώμε το πρωινό μας, τον χαιρετάμε για τις λίγες ώρες που θα λείψει και ανεβαίνουμε στη σοφίτα για να περάσουμε αυτές τις ώρες (δεν μας άφησε κλειδιά για ευνόητους λόγους), μιας και τη σοφίτα την είχε πιο πολύ για χώρο φιλοξενίας και μας άφησε εκεί. Το μεσημέρι βγήκαμε για περπάτημα στην πόλη. Ο Θάνος το πρωί ξαναβγήκε για το καθιερωμένο του τρέξιμο, οπότε είχε δει κάποια λίγα πραγματάκια. Η πόλη δεν είναι πολύ μεγάλη, έχει δεν έχει 44.500 κατοίκους μαζί μ’ εμάς και για το λόγο αυτό είναι μάλλον μια απ’ τις πόλης που θα έλεγα πως “εδώ θέλω να ζήσω”! Πολύ νοικοκυρεμένη, πεντακάθαρη, με τα φαρδιά της πεζοδρόμια, τους ακόμα πιο φαρδείς ποδηλατοδρόμους της, την τεράστια παραλία της, τα όμορφα και στοιχισμένα σπιτάκια της…και…και…και…

Άραγμα στο δωμάτιό μας!
303104

Η θέα απ’το σπίτι απλά φοβερή!
303105

Κάναμε τις βόλτες μας, τραβήξαμε και μερικές φωτογραφίες και γυρίσαμε σπίτι. Το βράδυ κύλισε πολύ ήσυχα, κλασσικά με σπιτικό φαγητό (μμμ σουβλάκια!), κουβεντούλα και ύπνο από νωρίς.
303106

Gallos
06/11/2013, 14:48
Την Τετάρτη (30/10/2013) είχαμε κανονίσει να βγούμε έξω για πίτσα. Ο Nico είχε αναφέρει στους γονείς του την μικρή μας ιστορία και ο πατέρας του ως βετεράνος μηχανόβιος (77 ετών παρακαλώ και ακόμα όπου θέλει να πάει το κάνει πάνω σε μοτοσυκλέτα) και μέλος του Moto Club of Senigallia, ανέλαβε να οργανώσει μια μικρή υποδοχή για εμάς. Κάλεσε τους μηχανόβιους φίλους του, αλλά και το τοπικό Vespa Club κι έτσι περάσαμε μια πολύ ευχάριστη βραδιά μιλώντας για ταξίδια με μηχανή, τρώγοντας πίτσα και πίνοντας μπύρα!

Η Πέμπτη κύλισε πάρα πολύ ήσυχα, σπιτάκι, υπολογιστή να ετοιμάσουμε κανένα βιντεάκι και μόνο το απόγευμα που γύρισε ο Nico απ’ τη δουλειά του, μαζί και με τον πατέρα του βγήκαμε για μια βόλτα στην πόλη που είχε έντονη κίνηση και λόγω το Halloween (καρναβάλι ένα πράμα) και λόγω της αργίας που ήταν την Παρασκευή. Κάναμε τις γυροβολιές μας, ακολουθήσαμε και τον πατέρα του Nico σ’ ένα μουσείο μηχανοκίνητων αγώνων της Senigallia και γυρίσαμε από νωρίς σπίτι. Φαγητό, τι άλλο από μακαρονάδα και μάλιστα ορίτζιναλ καρμπονάρα με αυγό, μαγειρεμένη απ’ το Nico, στα ντουλάπια του οποίου βρίσκει κανείς μόνον ζυμαρικά! Αύριο πρωί πρωί με την αυγούλα, θα πάρουμε το πρωινό μας όλοι μαζί αφού είναι αργία και κατά τις 10:00 λέμε να είμαστε στο δρόμο. Τα χιλιόμετρα δεν είναι ιδιαίτερα πολλά, περίπου 275 είναι, αλλά αφού κουβαλάμε φωτογραφική μαζί μας λέμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και σ’ αυτή! Ο προορισμός μας είναι λίγο πιο πάνω απ’ τη Σιένα, το Colle di Val D’Elsa, όπου έχουμε και πάλι βρει κατάλυμα για το βράδυ, στο σπίτι μια κοπέλας απ’ το couchsurfing. Δυστυχώς δεν θα έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας για να δούμε την Τοσκάνη, αφού το ferry για Ταγγέρη φεύγει Σάββατο βράδυ στις 23:30.

Κι ένα κλιπάκι που ετοιμάσαμε:

http://www.youtube.com/watch?v=oFVCnDreH8Q

Gallos: Αυτά τα ολίγα από τα παιδιά...Η αρχή έγινε και δεν μασάνε...Ετοιμαστείτε για δυνατό υλικό με λιοντάρια να οδηγούν vespa...

vaska
06/11/2013, 15:25
:beer::beer::wave2:

Καλούς δρόμους να έχουν όλοι τους!!!!!!!!

MikeG
06/11/2013, 17:10
:beer: :beer: :beer:

teo_g7
06/11/2013, 17:17
Ταξιδέψτε και για μας ρε μάγκες...Κάλους δρόμους γεμάτους με εμπειρίες και συναισθήματά!!!

Pardalotzatziki
06/11/2013, 22:00
Τι ειναι αυτα ρε? Κανετε το γυρο του κοσμου απο αρχοντικο σε αρχοντικο?
Ντροπη... :D:p

Τελος παντων....καλους δρομους...:p

stavrouliasp
06/11/2013, 22:23
Καλούς δρόμους παιδιά!

s_gogos
10/11/2013, 13:55
Καλημέρα Ελλάδα!

Σήμερα είμαστε αραγμένοι στο κάμπινγκ της Kenitra, πιο πολύ πάρκινγκ θα το λέγαμε και ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά
για Rabat για να πάρουμε τις βίζες για την Μαυριτανία.
Όλα μας πάνε πολύ καλά μέχρι στιγμής!
Πάρτε μια γεύση απ'την πρώτη μας βδομάδα στο Μαρόκο...

http://www.youtube.com/watch?v=ufgXvWXHrEM

Διαβάστε περισσότερα... (http://worldvespa.wordpress.com/2013/11/10/%CE%B7-1%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%BF-video/)

s_gogos
17/11/2013, 11:59
Καλημέρα!!!

Είμαστε καλά, αραγμένοι αυτή τη φορά σε ένα μικρό ξενοδοχειάκι στη Midelt, ένα μικρό χωριό σε 1500+ υψόμετρο και ζεσταίνουμε λίγο τα κοκαλάκια μας!
Χτες ανεβαίνοντας στον Άτλαντα την ακούσαμε κανονικότατα, αφού ΟΚ ξέραμε πως θα συναντούσαμε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά όχι και 4 βαθμούς Κελσίου!
Το δαγκώσαμε κανονικότατα, αλλά ήταν τέτοια η γκ...πώρωση απ'το σκηνικό που αντικρίζαμε, που αν με κούρντιζε λίγο και ο Θάνος το είχαμε στήσει το σκηνάκι
στη μέση του πουθενά και μέναμε έξω!
Τελικά ήρθαμε στη Midelt, βρήκαμε πολύ φθηνό κατάλυμα (11€ και οι δύο / βράδυ) με ίντερνετ που στην Ελλάδα δεν έχουμε ξαναματαδεί, χώσαμε και τα μηχανάκια
στο καφέ από κάτω (όταν έκλεισε) και την πέσαμε από νωρίς για ύπνο.

Ετοιμάσαμε κλασσικά κι ένα βιντεάκι, sorry αν είναι λίγο μεγάλο αλλά επέμενε η μάνα μου που ήθελε να βλέπει λέει περισσότερο:

http://youtu.be/Uh443txiVp0

Pardalotzatziki
17/11/2013, 12:20
Ωραιος!!! :lol::lol::lol::lol:

rider
17/11/2013, 13:10
Σσσσσσσσσ'ωραιος! :a18:

sapila racing
17/11/2013, 13:58
Είστε άπαιχτοι vespaκηδες! :beer:

toebgianis
17/11/2013, 18:00
Εχω διαβασει απο πολλους οτι το ονειρο καθε ''μηχανοβιου'' ειναι το Βορειο Ακρωτηρι και μετα βλεπω εσας...
Εχω διαβασει οτι για ενα ταξιδι μερικων ημερων χρειαζονται 1000ε σε εξοπλισμο και μετα βλεπω εσας...
Εχω διαβασει οτι για ενα ταξιδι μερικων δεκαδων χιλ χρειαζονται 1000κυβ και 120αλογ τουλαχιστον και μετα βλεπω εσας...
Εχω διαβασει, εχω διαβασει, εχω διαβασει και μετα βλεπω εσας...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΤΟΥΣ!!!!
Γερα παιδια και παντα ορθιοι.

doctoras
17/11/2013, 20:13
Καλή συνέχεια παλικάρια!!! Ευχαριστούμε για τα update μας φτιάχνετε τα βραδιά!
Όλα να σας πηγαίνουν καλά!!

antsoar
17/11/2013, 20:48
Έτσι και σου κρατήσει η σκηνή των 15 ευρώ σε όλη την Αφρική, δεν ξαναπληρώνω επώνυμο προϊόν :bawl::lol::bawl:

yianyian
18/11/2013, 01:35
:beer::beer:

ggs
18/11/2013, 09:33
όταν ο gogos ρωταγε τον Βασιλη Ορφανο στα Πραμαντα τι χρειάζεται για να τρέξει μια Vespa στο Dakar , οι περισσότεροι γέλασαν …. Εγώ είδα στα μάτια του ότι το εννοούσε πολύ σοβαρά…

Γουστάρω την τρέλα σας , το ταξίδι σας , την νοοτροπία σας …τα πάντα…
Οι καλύτερες ευχές μου θα να είναι πάντα μαζί σας..
:beer::beer::beer:

sapila racing
18/11/2013, 09:42
όταν ο gogos ρωταγε τον Βασιλη Ορφανο στα Πραμαντα τι χρειάζεται για να τρέξει μια Vespa στο Dakar , οι περισσότεροι γέλασαν …. Εγώ είδα στα μάτια του ότι το εννοούσε πολύ σοβαρά…

Γουστάρω την τρέλα σας , το ταξίδι σας , την νοοτροπία σας …τα πάντα…
Οι καλύτερες ευχές μου θα να είναι πάντα μαζί σας..
:beer::beer::beer:

Το 1980 μια παρέα 4 τρελλών έτρεξε με vespες στο Dakar με μερικές απλές μετατροπές.
http://www.motorsportretro.com/2010/02/dakar-rally-on-a-vespa/

s_gogos
18/11/2013, 13:55
Το 1980 μια παρέα 4 τρελλών έτρεξε με vespες στο Dakar με μερικές απλές μετατροπές.
http://www.motorsportretro.com/2010/02/dakar-rally-on-a-vespa/

:smokin:

:cry: