Σύνδεση

View Full Version : CBR F4 vs ALL

Σελίδες : 1 2 [3] 4

theofilos888
19/11/2012, 07:23
δεν ξερω ποσο δινει, η ρακι

Ααα είναι απλό! Η ρακί δίνει ακριβώς τόσα άλογα όσο και η κιροζίνη, αν τοποθετηθεί μέσα σε τεπόζιτο από cbr 600f4i και εμπλουτιστεί από ναφθαλίνη!!!! :lol:
Προσοχή!!! Τα ανωτέρω λειτουργούν μόνο σε cbr 600 f4i και όχι σε λοιπά ταπεινά μοτοσακά! Μόνο αυτά είναι ικανά να διαχειριστούν τόση δύναμη και να κάνουν τους αναβάτες τους θεούς! Εναλλακτικά πίνεις τη ρακή και τα 98 άλογα στο δυναμόμετρο τα βλέπεις 980!!! Τί ψυχή έχει ένα μηδενικό;;;; :cry: :cry: :cry:

petros1972
19/11/2012, 07:31
Ααα είναι απλό! Η ρακί δίνει ακριβώς τόσα άλογα όσο και η κιροζίνη, αν τοποθετηθεί μέσα σε τεπόζιτο από cbr 600f4i και εμπλουτιστεί από ναφθαλίνη!!!! :lol:
Προσοχή!!! Τα ανωτέρω λειτουργούν μόνο σε cbr 600 f4i και όχι σε λοιπά ταπεινά μοτοσακά! Μόνο αυτά είναι ικανά να διαχειριστούν τόση δύναμη και να κάνουν τους αναβάτες τους θεούς! Εναλλακτικά πίνεις τη ρακή και τα 98 άλογα στο δυναμόμετρο τα βλέπεις 980!!! Τί ψυχή έχει ένα μηδενικό;;;; :cry: :cry: :cry:
:lol::beer:

sniper
19/11/2012, 10:36
1:07 έκανα σήμερα κ μόλις το ανεβάσω θα κοινοποιηθεί για να μην υπάρχουν αμφιβολίες πλέον...καλό βράδυ σε όλους!!!

Τώρα το είδα σε άλλο θρέντ, άλλης κατηγορίας

στριβει παρα πολυ!!! cbr600f4i κ μετατροπη σε f Sport μετα απο τρακαρισμα κ 1:10 στα Μεγαρα... την τριτη φορα που πηγα...

Η μετατροπή είχε και την αλλαγή στα ελατήρια στις βαλβίδες, στο προφίλ του εκκεντροφόρου και στους δίσκους-πλατώ ή μόνο την ουρά άλλαξες;

pipe_smoker
19/11/2012, 11:08
Νιώθω την ατμόσφαιρα κάπως ηλεκτρισμένη ή είναι η ιδέα μου....?

Track day δεν είχε εχθές?

Παίχτηκαν τίποτα άδειες?
Έτρεξε κανά παγωμένο δάκρυ στο εσωτερικό της ζελατίνας κάποιου κράνους?
Λερώθηκε κανενός η τιμή και θα ξεπλυθεί μόνο με αίμα?
Ξηλώθηκε ο τάπητας στα Μέγαρα από τη ροπή του F4 (όχι του agusta. Τι να κλάσει αυτό. Του i !!!)?

Πείτε τίποτα και σε μας :a014:

ArgirisVale
19/11/2012, 11:45
Τώρα το είδα σε άλλο θρέντ, άλλης κατηγορίας

Η μετατροπή είχε και την αλλαγή στα ελατήρια στις βαλβίδες, στο προφίλ του εκκεντροφόρου και στους δίσκους-πλατώ ή μόνο την ουρά άλλαξες; έχω αλλάξει ουρά μαζί κ το μοτέρ με ένα από f Sport με εγκέφαλο κ ψεκασμό από το f4i... εχθές είχε Μέγαρα αλλά δεν ήρθε κανένας...εγώ απλά κατέβασα άλλα τρία δευτερόλεπτα... κ πλέον μου άλλαξαν γκρουπ από το πράσινο στο κόκκινο...

ArgirisVale
19/11/2012, 11:48
ξέρει κανένας πως ανεβάζουν βίντεο όχι φώτο...

Giorgos19
19/11/2012, 11:50
ξέρει κανένας πως ανεβάζουν βίντεο όχι φώτο...

Θα πρέπει να το ανεβάσεις κάπου πρώτα (πχ youtube) και να παραθέσεις το λινκ εδώ.

sniper
19/11/2012, 11:52
έχω αλλάξει ουρά μαζί κ το μοτέρ με ένα από f Sport με εγκέφαλο κ ψεκασμό από το f4i... εχθές είχε Μέγαρα αλλά δεν ήρθε κανένας...εγώ απλά κατέβασα άλλα τρία δευτερόλεπτα... κ πλέον μου άλλαξαν γκρουπ από το πράσινο στο κόκκινο...

Ωραία. Πρόσεχε τώρα.

ArgirisVale
19/11/2012, 11:53
Ωραία. Πρόσεχε τώρα. Ευχαριστώ sniper!!!

ArgirisVale
19/11/2012, 11:54
Θα πρέπει να το ανεβάσεις κάπου πρώτα (πχ youtube) και να παραθέσεις το λινκ εδώ.
Ευχαριστώ Γιώργο!!!

polydimi5
19/11/2012, 12:25
:plaf:

Για κανε το και λιανα..

GiannisBlessed
19/11/2012, 13:00
Πραγματικα...
εχει ανοιξει ποτε κανεις δυο τετοια μοτερ και να μετρησει για να διαπιστωσει τις διαφορες αυτες;
Γιατι δεν το εχω δει καπου ξεξαθαρα γραμμενο.

sniper
19/11/2012, 13:09
Πραγματικα...
εχει ανοιξει ποτε κανεις δυο τετοια μοτερ και να μετρησει για να διαπιστωσει τις διαφορες αυτες;
Γιατι δεν το εχω δει καπου ξεξαθαρα γραμμενο.

Σε τι αναφέρεσαι;

GiannisBlessed
19/11/2012, 13:12
Στο οτι το σπορτ εχιαλλους εκκεντροφορους ελατιρια κτλ απο το απλο.

sniper
19/11/2012, 13:14
Στο οτι το σπορτ εχιαλλους εκκεντροφορους ελατιρια κτλ απο το απλο.

10 χρονια μετά και σου έρχεται αυτή η πληροφορία σαν έκπληξη; Μέχρι και το πίσω γρανάζι ήταν μεγαλύτερο...

Εδώ βεβαια δεν θυμάμαι να είχε έρθει ποτέ επίσημα.. μπορεί να κάνω και λάθος..

devil's animal
19/11/2012, 13:40
Έχουν γραφτεί πολλά!τα περισσότερα είναι αερολογίες,όπως πάντα σε τέτοια post!
Το F(Fsport injection 2002) δυναμομετρημένο δύο φορές,στον Γκινοσάτη και στον Μόνο(το ίδιο δυναμόμετρο νομίζω έχουν) έβγαλε 98,7 τροχό ρυθμισμένο με PC3 και τελικό.
Πρίν την ρύθμιση ήταν 100,7 αλλα συνολικά σε όλη την καμπύλη αίσχος.Μετά το ρύθμισμα της αναλογίας μεχρι τις 11.000 στροφές είναι σχεδόν 7 τροχό πάνω. πριν απο 2-3 χρόνια όλα αυτά !(τι φυλλάδια με κάνατε και ξέθαψα κουφάλες)
Τώρα για την τελική ,στο δυναμόμετρο με αλλαγές απο 1η έβγαλε στην 5η στον κόφτη 248,2 με ένα δόντι μπροστά κόντυμα.Υπολογίζω περίπου την πραγματική τελική με αυτό το γρανάζωμα 254-255,άρα τα 260κάτι με μαμά γρανάζωμα τα θεωρώ εφικτό νούμερο!
Και για να σας κάνω την καρδιά μαύρη το μοτοσακό βαράει κόφτη την 6η και το κοντέρ δείχνει 282-283.Απλά την γεμίζει όποτε γουστάρω και παντού,2-3 φορές που έχω κάτσει να ασχοληθώ με τρίχες..εεε...τελικές!
Τώρα ,ποιά μηχανάκια περνάει το F και τέτοια φαιδρά απλά δεν με απασχολούν .Υπό προυποθέσεις τα πάντα γίνονται!
(Μία φορά πέρασα το Busa του Ghost Rider αλλά οδηγούσε η μαρίκα η στραγαλού)

http://youtube.com/?v=WXPHqEs4ZPg[/URL]

Πάρτε και ένα βίντεο απο το προηγούμενο σάββατο.1.11.7 χωρις δράματα,δυνατά φρένα κτλ!
Έχω κάνει και παρακάτω και έχω δεί με τα μάτια μου χομπίστα,να γράφει 1.05 ξερό

Τώρα αν θέλετε να συγκρίνεται το F με τα supersport μετα το 2004-2005 απλά καβαλήστε κανένα πρώτα .
Στην πίστα ή σε γρήγορη διαδρομή ,για εκει που προορίζονται,και θα καταλάβετε οτι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης!
Η υπογραφή μου τα λέει όλα όμως,,

Για κανε το και λιανα..

πολυ επιγραμματικα:
1) τα δυναμομετρα μπορει να γραψουν οτι θελουν οι μαστορες με τις καταλληλες ρυθμισεις και στον δρομο να μην πηγαινουν μια...οποτε δεν μου λενε τιποτα τα νουμερα του δυναμομετρου...επι της ουσιας πως παει το πραγμα...
2) δεν μπορεις να υπολογισεις τελικη ταχυτητα μοτοσακου πανω στο δυναμομετρο...
3) το οτι γραφει το κοντερ 280 φευγα δεν σημαινει οτι αυτα ειναι και τα χλμ σας...βγειτε με gps στον δρομο και κλαφτε με μαυρο δακρυ και μετα ελατε να μας πειτε ποσο ειναι πραγματικα το 280 φευγα σας...

τελος το οτι καποιοι ειναι χεραδες και πανε και γραφουν χρονους με το μηχανακι που εχω εγω (το εγω ειναι γενικο), δεν με κανει αυτοματα και γ@μαουα...ουτε το μηχανακι ειναι γ@μαουα γιατι μπορει να εχει την μανα του και τον πατερα του απο πραγματα επανω, αρα δεν ειναι ιδιο με του οποιουδηποτε...

εν κατακλειδι για να δουμε τι γινεται ας στηθει μια κοντρα με καποιο εκ των gsx1400, cb1300, zrx1200 με το cbrf4 για να δουμε τι δυναμη εχει...
επισης ας στηθουν καποια μαμα f4 με ενα μαμα 636 ή ενα μαμα 675 για να δουμε ποιο θα 290αρισει πρωτο...
:wave2:

GiannisBlessed
19/11/2012, 13:43
Ποσο ειναι το.πισω;στο απλο ειναι 46ρι.

andgeo
19/11/2012, 13:52
ποτάνα honda ... ακόμα και με τους τάφους της δημιουργεί αϋπνίες ... Αντί να χαρείτε τα μηχανάκια σας για το λόγο που έχουν κατασκευαστεί το καθένα ασχολείστε με μαλακίες .Καλό και τίμιο το f4i μετράτε τελικές και αηδίες ... Εμένα προσωπικά για allrounder μηχανή θα μου έκανε μια χαρά , τώρα να σκέφτομαι αν τελικιάζει ψηλότερα από gsxrια και zxάρια είναι χαμένος χρόνος και καταστροφή φαιάς ουσίας !!!!
Αυτά συνεχίστε ... :a014:

Antonisss
19/11/2012, 14:34
ποτάνα honda ... ακόμα και με τους τάφους της δημιουργεί αϋπνίες ... Αντί να χαρείτε τα μηχανάκια σας για το λόγο που έχουν κατασκευαστεί το καθένα ασχολείστε με μαλακίες .Καλό και τίμιο το f4i μετράτε τελικές και αηδίες ... Εμένα προσωπικά για allrounder μηχανή θα μου έκανε μια χαρά , τώρα να σκέφτομαι αν τελικιάζει ψηλότερα από gsxrια και zxάρια είναι χαμένος χρόνος και καταστροφή φαιάς ουσίας !!!!
Αυτά συνεχίστε ... :a014:

Έλα μωρέ, εδώ πάμε και τελικιάζουμε τα σκούτερ μας και τρέχουμε μετά γεμάτοι περηφάνια να το διαλαλήσουμε στο scooterclub!!

polydimi5
19/11/2012, 14:42
πολυ επιγραμματικα:
1) τα δυναμομετρα μπορει να γραψουν οτι θελουν οι μαστορες με τις καταλληλες ρυθμισεις και στον δρομο να μην πηγαινουν μια...οποτε δεν μου λενε τιποτα τα νουμερα του δυναμομετρου...επι της ουσιας πως παει το πραγμα...
2) δεν μπορεις να υπολογισεις τελικη ταχυτητα μοτοσακου πανω στο δυναμομετρο...
3) το οτι γραφει το κοντερ 280 φευγα δεν σημαινει οτι αυτα ειναι και τα χλμ σας...βγειτε με gps στον δρομο και κλαφτε με μαυρο δακρυ και μετα ελατε να μας πειτε ποσο ειναι πραγματικα το 280 φευγα σας...

τελος το οτι καποιοι ειναι χεραδες και πανε και γραφουν χρονους με το μηχανακι που εχω εγω (το εγω ειναι γενικο), δεν με κανει αυτοματα και γ@μαουα...ουτε το μηχανακι ειναι γ@μαουα γιατι μπορει να εχει την μανα του και τον πατερα του απο πραγματα επανω, αρα δεν ειναι ιδιο με του οποιουδηποτε...

εν κατακλειδι για να δουμε τι γινεται ας στηθει μια κοντρα με καποιο εκ των gsx1400, cb1300, zrx1200 με το cbrf4 για να δουμε τι δυναμη εχει...
επισης ας στηθουν καποια μαμα f4 με ενα μαμα 636 ή ενα μαμα 675 για να δουμε ποιο θα 290αρισει πρωτο...

1)Δηλαδή αν η αναλογία αέρα/καυσίμου είναι απο τις 1.500 μεχρι τις 14.100 μόνιμα στο 13 ,ενώ πριν είχε 100 τρύπες απο πλούσιο σε στεγνό,αυτό δεν μπορεί να το ρυθμίσει στο δυναμόμετρο? Και το μοτο στο δρόμο να πηγαίνει ομαλά και καλύτερα?Ε τότε να πετάξουν όλοι τα commander και να πεταχτώ να πω στον μηχανικό και έναν απο τους καλύτερους του χώρου για χαρτογραφήσεις οτι 2 ώρες στο δυναμόμετρο τις έκανε για να μου κάνει μόστρα την δουλειά του.
Και στο κάτω-κάτω εγώ ξέρω αν πηγαίνει καλύτερα το cbrάκι που το έχω 5 χρόνια και τα 2 τελευταία αποκλειστικό track-bike!
2)Κάνεις τεράστιο λάθος.Απλά μετράς στην 5η ταχύτητα και όχι την 6η .(μην με κάνεις να σκανάρω τα φυλλάδια τώρα που εχει 248,2 με την 5η).Και απλά εγω υπολόγισα σε συζήτηση με μηχανικό τότενες οτι με την 6η και το -1 μπροστα αντε να πάει 254-255
3)Αύτο που λες το έγραψα και στο πρώτο ποστ μου.Γιατι το επαναλαμβάνουμε συνέχεια?Γι'αυτο είπα "θα σας κάνω την καρδιά μαυρη τωρα", γιατι εμένα το κόντερ λέει 282(κλέβει και παραπάνω λόγο γραναζιού) και τα πραγματικα είναι 254.Έγραψα πουθενα μπαρμπούτσαλα για 280 χλμ κτλ που γράφουν όλοι οι εραστές της τελικής απ απαν?

Τον χρόνο στο video τον έχω γράψει εγώ και το μοτο το μόνο που έχει είναι πολυεστερικό κοστούμι,clip-ons+αλλαγμένο riser μοχλικό πίσω.Πουθενά δεν έιπα οτι είναι το γαμαουα μηχανάκι για τις πίστες.Γιαυτο εγραψα οτι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τα supersport μετα το 2003(διαβασε και εσυ το πρώτο ποστ μου και θα το δεις), αλλα εγώ σαν χομπίστας γυρνάω σταθερά στο 1.10 χωρις δράματα και το ευχαριστιεμαι.Το παληκάρι που γύρναγε 1.05 είχε οχλινς πίσω και σταμπιλιζατερ(+χέρια).Και ο Fabien Foret το 2002 πήρε παγκόσμιο ss600.Εντάξει εκείνο ήταν ten-kate και το μοτερ hrc(μην βαράς).Δέν σημαίνει οτι το F έγινε track-όπλο,και δεν νομίζω να το έχω γράψει πουθενά!

Και για να τελειώνω με το ποστ παρωδία,μαθεται τα μηχανάκια σας γιατι όλα μπορούν να πάνε γρήγορα και να χαμογελάτε στο τέλος κάθε βόλτας .Ξεκινάτε να χαρακτηρίζεται οδηγούς και όχι μοτοσακά γιατι αυτοί είναι που ουσιαστικά έχουν το πρόβλημα. Οταν βλέπω 30 χιλιάρια έξω απο καφετέρια στην γλυφάδα ή στα γνωστά στέκια(χρώματα δεν λέμε) και την ίδια μέρα έχει track-day ή μπορουν να πάνε μια γρήγορη βόλτα μπας και κάνει το καημένο το gixxer τα πράγματα για τα οποία φτιάχτηκε.... σας φταίει η γεωμετρία-κολοκοτρωνη που έχει το F.!!

Υ.Γ: προσωπικό δεν είναι τίποτα απο την τελευταία παράγραφο.Απλά αγανάκτισα με την γενική καφετεριονοοτροπία!
Υ.Γ2: Ο τόνος μου σε όλο το πόστ είναι καθαρά παρείστικης κουβέντας,ελπίζω να μην παρεξηγηθώ!
Υ.Γ3:το video έχει ονομασία megara cbr 600 στο youtube γιατί δεν μπορώ να το ανεβάσω εδώ.

sniper
19/11/2012, 14:48
...... σας φταίει η γεωμετρία-κολοκοτρωνη που έχει το F.!!
...

Μια χαρά γεωμετρία έχει. Και μια χαρά άλογα...

Την υπέρμετρη υπερβολή καυτηριάσαμε... και τα ντραγκστεράδικα και κοντράκικα σχόλια.. :winka:

spyrakos35
19/11/2012, 14:50
http://www.youtube.com/watch?v=WXPHqEs4ZPg

polydimi5
19/11/2012, 14:56
Μια χαρά γεωμετρία έχει. Και μια χαρά άλογα...

Την υπέρμετρη υπερβολή καυτηριάσαμε... και τα ντραγκστεράδικα και κοντράκικα σχόλια.. :winka:

Λακωνικός και περιεκτικός..τσίμπα:beer:

Ευχαριστώ για το video!

chr1s_86
19/11/2012, 14:57
.Ξεκινάτε να χαρακτηρίζεται οδηγούς και όχι μοτοσακά

:a013::beer:

Πες τα ρε φίλε... μπαίνει ο άλλος και σου λέει "πέρασα το R1 με το Vstrom μου μπλα μπλα" ΟΧΙ ρε φίλε, πέρασες τον ΑΝΑΒΑΤΗ του R1... ουφ.... :look:

devil's animal
19/11/2012, 15:14
επειδη με ολα τ'αλλα συμφωνω θα σου απαντησω για τα παρακατω:

1)Δηλαδή αν η αναλογία αέρα/καυσίμου είναι απο τις 1.500 μεχρι τις 14.100 μόνιμα στο 13 ,ενώ πριν είχε 100 τρύπες απο πλούσιο σε στεγνό,αυτό δεν μπορεί να το ρυθμίσει στο δυναμόμετρο? Και το μοτο στο δρόμο να πηγαίνει ομαλά και καλύτερα?Ε τότε να πετάξουν όλοι τα commander και να πεταχτώ να πω στον μηχανικό και έναν απο τους καλύτερους του χώρου για χαρτογραφήσεις οτι 2 ώρες στο δυναμόμετρο τις έκανε για να μου κάνει μόστρα την δουλειά του.
Και στο κάτω-κάτω εγώ ξέρω αν πηγαίνει καλύτερα το cbrάκι που το έχω 5 χρόνια και τα 2 τελευταία αποκλειστικό track-bike!
2)Κάνεις τεράστιο λάθος.Απλά μετράς στην 5η ταχύτητα και όχι την 6η .(μην με κάνεις να σκανάρω τα φυλλάδια τώρα που εχει 248,2 με την 5η).Και απλά εγω υπολόγισα σε συζήτηση με μηχανικό τότενες οτι με την 6η και το -1 μπροστα αντε να πάει 254-255

1) για να δουλευει σωστα ενα μηχανακι σε ολο το φασμα των στροφων πρεπει να ρυθμιστει με καυσαναλυτη στον δρομο και οχι στο δυναμομετρο...
με συγκεκριμενες τεχνικες το μιγμα και το προγραμμα κανει το μηχανακι να φαινεται δυνατοτερο στο δυναμομετρο, ενω επι της ουσιας στον δρομο παει χειροτερα απ'οτι πηγαινε...

2) το οτι μετρας την 5η και οχι την 6η επι της ουσιας δεν λεει τιποτα...την τελικη την μετραμε στον δρομο (σε ισαδι κατα προτιμηση) και με gps...
στο δυναμομετρο υπαρχουν "ιδανικες συνθηκες" τις οποιες δεν τις βρισκουμε ποτε στον δρομο και επισης υπαρχει ευνοϊκοτερη αντισταση απο το τυμπανο στην ροδα...

αν τωρα εχεις και αλλο γραναζι, αλλαζουν δραματικα τα πραγματα και δεδομενου οτι υπαρχει και μια αποκλιση στα μοτερ του εργοστασιου της ταξης του 5% σε δυναμη, δεν μπορεις να υπολογισεις τιποτα...
ολα κατα προσεγγιση λοιπον...

polydimi5
19/11/2012, 15:27

1) για να δουλευει σωστα ενα μηχανακι σε ολο το φασμα των στροφων πρεπει να ρυθμιστει με καυσαναλυτη στον δρομο και οχι στο δυναμομετρο...
με συγκεκριμενες τεχνικες το μιγμα και το προγραμμα κανει το μηχανακι να φαινεται δυνατοτερο στο δυναμομετρο, ενω επι της ουσιας στον δρομο παει χειροτερα απ'οτι πηγαινε...

2) το οτι μετρας την 5η και οχι την 6η επι της ουσιας δεν λεει τιποτα...την τελικη την μετραμε στον δρομο (σε ισαδι κατα προτιμηση) και με gps...
στο δυναμομετρο υπαρχουν "ιδανικες συνθηκες" τις οποιες δεν τις βρισκουμε ποτε στον δρομο και επισης υπαρχει ευνοϊκοτερη αντισταση απο το τυμπανο στην ροδα...

αν τωρα εχεις και αλλο γραναζι, αλλαζουν δραματικα τα πραγματα και δεδομενου οτι υπαρχει και μια αποκλιση στα μοτερ του εργοστασιου της ταξης του 5% σε δυναμη, δεν μπορεις να υπολογισεις τιποτα...

Ναί, συμφωνώ οτι όλα κατα προσέγγιση είναι ,αλλα γιαυτο ενα δυναμόμετρο έχει τόσα χιλιάρικα για να κλείνει όσο το δυνατόν αυτην την ψαλίδα real time-δεμένο .Και μονο το PC5 με το autotune μπορεί να το κάνει αυτό ,αλλα πρεπει να αλλάξω μηχανάκι για να μπεί .χαχαχαχα ;)
Και εντάξει ,με την τελική δεν ασχολήθηκα ποτέ,απλά λίγο τα μείγματα διορθώθηκαν για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ..

GiannisBlessed
19/11/2012, 18:09

το παλικαρι λεει οτι κοφτιαζοντας την πεμπτη ειδε χ κμ στην ροδα. αυτο σημαινει οτι οποτε φτασει η πεμπτη στον κοφτη εχεις αυτα τα χ κμ/ω.
ποιο μηχανακι εκτος απο τα παπακια δεν κοφτιαζει την 5η;
που κολλαει η αντισταση του αερα κτλ;;

devil's animal
19/11/2012, 21:02
το παλικαρι λεει οτι κοφτιαζοντας την πεμπτη ειδε χ κμ στην ροδα. αυτο σημαινει οτι οποτε φτασει η πεμπτη στον κοφτη εχεις αυτα τα χ κμ/ω.
ποιο μηχανακι εκτος απο τα παπακια δεν κοφτιαζει την 5η;
που κολλαει η αντισταση του αερα κτλ;;

ok, λοιπον, με αυτη την λογικη, αφου ξερουμε την αναλογια της πρωτευουσας μεταδοσης και σχεσης (γραναζια) και τελικης μεταδοσης με σχεση (αλυσιδα) και αφου ολες οι μοτοσυκλετες κοφτιαζουν την 5η ταχυτητα μπορουμε να βρουμε με ακριβεια την τελικη ταχυτητα του οχηματος,ναι??

δυσκολο...
με αυτη την λογικη τα παπακια θα 150αριζαν χαλαρουϊτα και ο ταφος σας θα εβγαζε 300 στην ανοδο της Συγγρου...

επισης δεν μιλησα πουθενα για αντισταση του αερα...
μιλησα για ευνοϊκοτερη αντισταση του τυμπανου προς την ροδα σε σχεση με τον δρομο και "αναληθης συνθηκες" μετρησης (διοτι βρισκεσαι σε εναν κλειστο θαλαμο)...
:cool:

theofilos888
20/11/2012, 05:52
Ποσο ειναι το.πισω;στο απλο ειναι 46ρι.

45 είναι στο απλό πίσω. 46 φόραγε το sport.

GiannisBlessed
20/11/2012, 10:55
ok, λοιπον, με αυτη την λογικη, αφου ξερουμε την αναλογια της πρωτευουσας μεταδοσης και σχεσης (γραναζια) και τελικης μεταδοσης με σχεση (αλυσιδα) και αφου ολες οι μοτοσυκλετες κοφτιαζουν την 5η ταχυτητα μπορουμε να βρουμε με ακριβεια την τελικη ταχυτητα του οχηματος,ναι??

αν το τυμπανο εγραψε 248 με κοφτιασμενη 5η τοτε καθε φορα που κοφτιαζεις την πεμπτη πας με 248 και ας λεει το κοντερ οτι θελει και ας εχεις οτι γραναζια να ναι.
αρα εχει τουλαχιστον 250 αληθηνα κμ τελικης με πεμτη.

45ρι πισω φοραγε το καρμπυρατερατο.
ως τωρα το οτι εχουν διαφορετικα μοτερ ειναι φημη κ τπτ αλλο.
οσους εχω ρωτησει κανενας δεν εχει μετρησεις κτλ. λενε οτι το σπορτ εχει διπλα ελατηρια για να στροφαρει πιο ψηλα την στιγμη που κ τα 2 εχουν ιδιο κοφτη.

theofilos888
20/11/2012, 11:12

Πρόσφατα που αγόρασα για f4i του 2002 ενός φίλου ο κατάλογος της supersprox έλεγε ότι φορούσε 45.

GiannisBlessed
20/11/2012, 11:18

Πρόσφατα που αγόρασα για f4i του 2002 ενός φίλου ο κατάλογος της supersprox έλεγε ότι φορούσε 45.

και εγω πηρα jt και ηταν 46ρι.
αρα;
ενως φιλου ειχε μεχρι προσφατα το οριτζιναλ και ηταν 46.

sniper
20/11/2012, 11:22
αρα;

12 xρόνια το ίδιο γρανάζι;

Και πως τεκμαίρεται ότι ήταν το οριτζιναλ;

theofilos888
20/11/2012, 11:29
αρα;

Άρα η μόνη διαφορά που έχω εντοπίσει ανάμεσα στα δύο μοντέλα ( f4 - fsport ) είναι το κατα ένα δόντι κοντύτερο πίσω γρανάζι. Δεν είμαι ειδικός για να ξέρω αν μαζί με τον κοκοβιό έχει και άλλες διαφορές.

GiannisBlessed
20/11/2012, 11:29
αν θυμαμαι καλα εχει περιπου 40.οοο κμ
αρα με φροντιδα θα μπορουσε να ειναι εκτος και αν αλλαχτηκε καποια στιγμη παλι με οριτζιναλ.

ηταν ιδιο με τις φωτο τυπου της εποχης.

GiannisBlessed
20/11/2012, 11:37
αυτες που ξερω σιγουρα.
το σπορτ.
δεν εχει κεντρικο σταντ.
εχει μαυρο πλαισιο,υποπλαισιο,ψαλιδι.
εχει αλλο υποπλαισιο, ουρα, σελες, πισω φαναρι κτλ.
εχω την αισθηση οτι η κλασικη χοντα το βαφτισε σπορτ λογω της εμφανισης του και μονο.
αυτα ολα τα εχω δει με τα ματια μου.

devil's animal
20/11/2012, 13:51
αν το τυμπανο εγραψε 248 με κοφτιασμενη 5η τοτε καθε φορα που κοφτιαζεις την πεμπτη πας με 248 και ας λεει το κοντερ οτι θελει και ας εχεις οτι γραναζια να ναι.
αρα εχει τουλαχιστον 250 αληθηνα κμ τελικης με πεμτη.

το καλο που σας θελω να ειναι η 6η overdrive γιατι ειπαμε...

θα σκοτωσω ολο το χωριο και θα ψαρεψω φαλαινοκαρχαρια με αποχη...
:rolleyes:

GiannisBlessed
20/11/2012, 15:49
το καλο που σας θελω να ειναι η 6η overdrive γιατι ειπαμε...

θα σκοτωσω ολο το χωριο και θα ψαρεψω φαλαινοκαρχαρια με αποχη...
:rolleyes:

βρε δεν πας να ψαρεψεις και γλαρους με συρτη!!:lol:

στο gearing commander.
θα κατσω να μετρησω περιμετρο πισω τροχου και θα την εισαγω στο συστημα και θα δουμε με μαθηματικη ακριβεια ποσα κμ θα διανυσει ο τροχος μου σε 1 ωρα αν ο κινητηρας περιστρφεται με 14200 σ.α.λ. στην 5η και στην 6η σχεση.
274690

motomaniac
20/11/2012, 16:00
γιαννη σορυ φιλε αλλα σαν το gps δεν εχει... εχει το γραναζοσαιτ υπολογισμο για το ποσο (ελαχιστα) πατιναρει η μηχανη σε αυτες τις ταχυτητες? αρα ολες οι στροφες δεν θα πανε στο κιβωτιο ετσι? στον δρομο νομιζω μονο το gps θα μας πει αληθεια. αν και δεν εχει κανενα απολυτως νοημα. πλεον δεν παω ποτε πανω απο 240. κι αυτο οσο για να ξεχειλωσω την 4 και αλλαγη σε πεμπτη και χαλαρα ξανα. τεταρτη κοφτη στο κοντερ δειχνει 237 ακριβως παντως.

GiannisBlessed
20/11/2012, 16:09
χωρις να το ξερω 100%
υποθετω οτι αν πατιναρει ο συμπλεκτης θα εχει λογικα προβλημα οπως επισης αν πατιναρει και να μην εχει θα αποκτησει συντομα προβληματα.
το σκεπτικο μου ειναι το εξης.
εχουμε ενα συμπλεκτη που σχεδιαστικε πχ να διαχειριστει 100αλογακια σε καλη κατασταση κομπλε ολα.
δεν νιωθεις το παραμικρο πατιναρισμα επιταχυνωντας.
αν τωρα πας πχ και βαλεις αλλη εξατμιση φιλτρο κτλ και παρει λεμε τωρα 10 ακομα πονι.
ποτε δεν εχεις προβλημα με τον συμπλεκτη.
10% αυξηση δεν ειναι κ τπτ.
αν πατιναριζε μαμα οπως λες τοτε με συν 10% θα γ@μιωτ@ν στην τελικη του.

τελος σου λεω ενα πραγμα.
παρε ενα παπακι ας πουμε 50ρι.
εχει σχεδιαστει να διαχειριστει περιπου 5αλογα.
και ομως πολλοι το κανουν 100cc 150cc κτλ.
και ο συμπλεκτης αντεχει απλα πολυ λιγοτερο.

μου φαινεται αδιανοητο η honda και η καθε εταιρια να σχεδιαζει καποιο εξαρτημα που τα ορια του ειναι κοντα η ΚΑΤΩ απο αυτα που χρειαζεται η μηχανη για την οποια σχεδιαστηκε.

motomaniac
20/11/2012, 16:29
θα σου δωσω ενα παραδειγμα. μιας και τα αισθητηρια μας οργανα δεν ειναι χρονομετρα ομονος τροπος να καταλαβεις την απειροελαχιστη πτωση αποδοσης του συμπλεκτη σου ειναι κοντα στην τελικη του δεν θα την πιανει το ιδιο γρηγορα με πριν. επιβεβαιωμενο. τα 100 η 150 αλογα του καθνος του δινουν μια πολυ ωραια και δυνατη αισθηση επιταχυνσης αλλα το οτι ο συμπλεκτης θα πατιναρει ελαχιστα οσο πιο πολυ ανεβουν τα χιλιομετρα δεν μπορει να το αρνηθει κανεις. δεν ειπα οτι ειναι βλαβη η κατι παρομοιο απλη φυσικη ειναι. το φορτιο ειναι τεραστιο. η δυναμη του αερα απο την μια κι οι σχεση του κιβωτιου (δεν εννοω την 6η αλλα τον λογο μεταδοσης) κανουν το εργο του συμπλεκτη πιο δυσκολο. αν δεν με καταλαβαινεις και παλι πανε τρεξε με εναν φιλο σου. με ενα 600. αν εχεις παλια δισκακια κλπ πανε κανε αλλαγη και ξανατρεξε. θα δεις οτι ειδικα στα πολλα χλμ η διαφορα στην δευτερη περιπτωση θα ειναι μικροτερη αν ειναι ο αλλος μπροστα η μεγαλυτερη αν ησουν εσυ. και το ξαναλεω δεν μιλαμε για την περιπτωση που ειναι χαλια και πατιναρει και με την πρωτη ταχυτητα.
αλλα ολο αυτο σου το λεω για να δεις οτι κανενα προγραμμα υπολογισμου δεν ειναι ικανο να σου δωσει την ακριβη ταχυτητα. η φυσικα στον πραγματικο κοσμο ειναι μια ουτοπια..

GiannisBlessed
20/11/2012, 16:39
θα σου δωσω ενα παραδειγμα. μιας και τα αισθητηρια μας οργανα δεν ειναι χρονομετρα ομονος τροπος να καταλαβεις την απειροελαχιστη πτωση αποδοσης του συμπλεκτη σου ειναι κοντα στην τελικη του δεν θα την πιανει το ιδιο γρηγορα με πριν. επιβεβαιωμενο. τα 100 η 150 αλογα του καθνος του δινουν μια πολυ ωραια και δυνατη αισθηση επιταχυνσης αλλα το οτι ο συμπλεκτης θα πατιναρει ελαχιστα οσο πιο πολυ ανεβουν τα χιλιομετρα δεν μπορει να το αρνηθει κανεις. δεν ειπα οτι ειναι βλαβη η κατι παρομοιο απλη φυσικη ειναι. το φορτιο ειναι τεραστιο. η δυναμη του αερα απο την μια κι οι σχεση του κιβωτιου (δεν εννοω την 6η αλλα τον λογο μεταδοσης) κανουν το εργο του συμπλεκτη πιο δυσκολο. αν δεν με καταλαβαινεις και παλι πανε τρεξε με εναν φιλο σου. με ενα 600. αν εχεις παλια δισκακια κλπ πανε κανε αλλαγη και ξανατρεξε. θα δεις οτι ειδικα στα πολλα χλμ η διαφορα στην δευτερη περιπτωση θα ειναι μικροτερη αν ειναι ο αλλος μπροστα η μεγαλυτερη αν ησουν εσυ. και το ξαναλεω δεν μιλαμε για την περιπτωση που ειναι χαλια και πατιναρει και με την πρωτη ταχυτητα.
αλλα ολο αυτο σου το λεω για να δεις οτι κανενα προγραμμα υπολογισμου δεν ειναι ικανο να σου δωσει την ακριβη ταχυτητα. η φυσικα στον πραγματικο κοσμο ειναι μια ουτοπια..

μαζι σου.
αλλα αν μιλαμε για μετρηση τελικης που να αντιπροσωπευει πχ ολα τα φ4ι δεν μιλαμε για κανα χρεπι.
μαζι σου και παλι.τεραστιες οι δυναμεις.ειμαι σιγουρος ομως οτι ο σχεδιαστης στην honda που σχεδιασε τον συμπλεκτη μας ξερει ακριβως και ποσο μεγαλες ειναι.
γιατι να τον σχεδιασει ετσι ωστε να πατιναρει.κατι που θα ηταν και καταστροφικο για την παρτη του?

motomaniac
20/11/2012, 16:49
γιατι δεν μπορει να βαλει με την φυση. και τα 1000 το ιδιο παθαινουν απλα σε πιο πολλα χαω λογω δυναμης.

devil's animal
20/11/2012, 17:23
βρε δεν πας να ψαρεψεις και γλαρους με συρτη!!:lol:

στο gearing commander.
θα κατσω να μετρησω περιμετρο πισω τροχου και θα την εισαγω στο συστημα και θα δουμε με μαθηματικη ακριβεια ποσα κμ θα διανυσει ο τροχος μου σε 1 ωρα αν ο κινητηρας περιστρφεται με 14200 σ.α.λ. στην 5η και στην 6η σχεση.
274690

χωρις να το ξερω 100%
υποθετω οτι αν πατιναρει ο συμπλεκτης θα εχει λογικα προβλημα οπως επισης αν πατιναρει και να μην εχει θα αποκτησει συντομα προβληματα.
το σκεπτικο μου ειναι το εξης.
εχουμε ενα συμπλεκτη που σχεδιαστικε πχ να διαχειριστει 100αλογακια σε καλη κατασταση κομπλε ολα.
δεν νιωθεις το παραμικρο πατιναρισμα επιταχυνωντας.
αν τωρα πας πχ και βαλεις αλλη εξατμιση φιλτρο κτλ και παρει λεμε τωρα 10 ακομα πονι.
ποτε δεν εχεις προβλημα με τον συμπλεκτη.
10% αυξηση δεν ειναι κ τπτ.
αν πατιναριζε μαμα οπως λες τοτε με συν 10% θα γ@μιωτ@ν στην τελικη του.

τελος σου λεω ενα πραγμα.
παρε ενα παπακι ας πουμε 50ρι.
εχει σχεδιαστει να διαχειριστει περιπου 5αλογα.
και ομως πολλοι το κανουν 100cc 150cc κτλ.
και ο συμπλεκτης αντεχει απλα πολυ λιγοτερο.

μου φαινεται αδιανοητο η honda και η καθε εταιρια να σχεδιαζει καποιο εξαρτημα που τα ορια του ειναι κοντα η ΚΑΤΩ απο αυτα που χρειαζεται η μηχανη για την οποια σχεδιαστηκε.

μαζι σου.
αλλα αν μιλαμε για μετρηση τελικης που να αντιπροσωπευει πχ ολα τα φ4ι δεν μιλαμε για κανα χρεπι.
μαζι σου και παλι.τεραστιες οι δυναμεις.ειμαι σιγουρος ομως οτι ο σχεδιαστης στην honda που σχεδιασε τον συμπλεκτη μας ξερει ακριβως και ποσο μεγαλες ειναι.
γιατι να τον σχεδιασει ετσι ωστε να πατιναρει.κατι που θα ηταν και καταστροφικο για την παρτη του?

ομορφουλη, ακου για να τελειωνουμε...
οσους πινακες και να μου βαλεις και οτι και να μου λες για δυναμομετρα και κοφτιασμενες 5ες, το θεμα ειναι οτι ο δρομος ειναι η μεγαλυτερη αληθεια...και οσον αφορα τα ανοιγματα με αλλους και οσον αφορα την τελικη...
τα θεωρητικα των πινακων και του δυναμομετρου δεν λενε τιποτα...

στον δρομο παιζουν ρεαλιστικοι παραγοντες οπως:
1) αντισταση αερα (η αεροδυναμικη σε αυτα τα χιλιομετρα παιζει καθοριστικοτατο ρολο για το ποσα μπορει να πιασει το μηχανακι...μηχανακια με ιδια αλογα και ροπη μπορει να εχουν τρελη διαφορα στην τελικη τους λογω του σχηματος τους)
2) θερμοκρασια περιβαλλοντος (παιζουν τρελες αποκλισεις σε νουμερα ιπποδυναμης αν υπαρχει ζεστη ή πολυ κρυο...ειτε στο δυναμομετρο, ειτε στον δρομο)
3) πυκνοτητα αερα (το μιγμα αλλαζει δραματικα και χανονται αλογα αν εισαι μακρυα απο την επιφανεια της θαλασσας)

αν υπολογισεις οτι παιζουν και διαφορες απο μηχανακι σε μηχανακι (οχι μοντελο) απ'οταν βγαινουν απο το εργοστασιο, καταλαβαινεις οτι ολα ειναι σχετικα...

γι'αυτο και πλεον οι μετρησεις ιπποδυναμης γινονται συγκεκριμενα (βλ. e-bike) και γραφουν
1) δυναμομετρο
2) θερμοκρασια περιβαλλοντος
3) υγρασια
4) ατμοσφαιρικη πιεση
5) υψομετρο
6) αριθμος πλαισιου
7) χλμ στο οδομετρο

αλλιως, σου ξαναειπα, θα ηταν πανευκολο να βγαζουμε την τελικη του οχηματος μονο ξεροντας την πρωτευουσα και την τελικη μεταδοση προς τις σχεσεις...
και για να σου απαντησω και πιο συγκεκριμενα, δεν μας νοιαζει τι χλμ θα γραψει ο τροχος σου σε μια αωρα αν το μηχανακι σου πηγαινει με 14200(υποθετω κοφτης) γιατι δεν θα υπαρχουν οι υπολοιπες παραμετροι...

η φωτογραφια ειναι παρμενη απο το ebike τευχος 49 Ιουλιος 2012
α, και τελος απο εμενα...
ας νομιζετε οτι πηγαινει και με 400...
:a56:
274692

petros1972
20/11/2012, 17:31
οσους πινακες και να μου βαλεις και οτι και να μου λες για δυναμομετρα και κοφτιασμενες 5ες, το θεμα ειναι οτι ο δρομος ειναι η μεγαλυτερη αληθεια...και οσον αφορα τα ανοιγματα με αλλους και οσον αφορα την τελικη...

1) αντισταση αερα (η αεροδυναμικη σε αυτα τα χιλιομετρα παιζει καθοριστικοτατο ρολο για το ποσα μπορει να πιασει το μηχανακι...μηχανακια με ιδια αλογα και ροπη μπορει να εχουν τρελη διαφορα στην τελικη τους λογω του σχηματος τους)
2) θερμοκρασια περιβαλλοντος (παιζουν τρελες αποκλισεις σε νουμερα ιπποδυναμης αν υπαρχει ζεστη ή πολυ κρυο...ειτε στο δυναμομετρο, ειτε στον δρομο)
3) πυκνοτητα αερα (το μιγμα αλλαζει δραματικα και χανονται αλογα αν εισαι μακρυα απο την επιφανεια της θαλασσας)

αν υπολογισεις οτι παιζουν και διαφορες απο μηχανακι σε μηχανακι (οχι μοντελο) απ'οταν βγαινουν απο το εργοστασιο, καταλαβαινεις οτι ολα ειναι σχετικα...

γι'αυτο και πλεον οι μετρησεις ιπποδυναμης γινονται συγκεκριμενα (βλ. e-bike) και γραφουν
1) δυναμομετρο
3) υγρασια
4) ατμοσφαιρικη πιεση
5) υψομετρο
6) αριθμος πλαισιου
7) χλμ στο οδομετρο

αλλιως, σου ξαναειπα, θα ηταν πανευκολο να βγαζουμε την τελικη του οχηματος μονο ξεροντας την πρωτευουσα και την τελικη μεταδοση προς τις σχεσεις...
και για να σου απαντησω και πιο συγκεκριμενα, δεν μας νοιαζει τι χλμ θα γραψει ο τροχος σου σε μια αωρα αν το μηχανακι σου πηγαινει με 14200(υποθετω κοφτης) γιατι δεν θα υπαρχουν οι υπολοιπες παραμετροι...

274692

συμφωνω με ολα τα παραπανω μονο που οι εταιρειες εχουν σχεδιαστικο προγραμμα αεροδυναμικης,συραγγες αεροδυναμικης,πιστες,κ.α.ξερουν πολυ καλα τι κανουν και τι φτιαχνουν.επισης ει8ναι τοσο πολυ εξειδικευμενες που ξερουν σχεδον τι βγαζει πρωτο βλαβη και που.ποσο αντεχει στην διαρκεια του χρονου.και ειδικα εταιρειες τετοιου βελινεκους με θεορατα μπατζετ.

sniper
20/11/2012, 19:42
Ρε τι μου θυμήσατε...

274714

Bladerunner
20/11/2012, 19:54
Εμένα με μπερδέψατε...

Γιατί πράγμα κουβεντιάζετε;

sniper
20/11/2012, 19:58
Εμένα με μπερδέψατε...

Γιατί πράγμα κουβεντιάζετε;

Aπλό...

το 600FS είναι το καλύτερο έβερ μοτοσακό
παίρνει τα παντα όλα τα μοτοσακά ρολαριστά και στα 0-400
δεν βρίσκει κάτω (εκτός αν πέσεις)
κάνει στα Μέγαρα κάτω από 1.10
Eχει τελική 1,2 Μach (0,1 mach κάτω από το κατάπτυστο Βεστρομ)

Άρα όσοι πάνε και δίνουν ένα σκασμό λεφτά για να πάρουν κάτι άλλο είναι αφελείς.

:flame:

kostaspetrou
20/11/2012, 20:08
Μου φαίνεται το ΔΝΤ κάνει ζημιά και στην κρίση κάποιων...
Αν κάποιος πιστεύει ότι το CBRF(χωρίς ν'ανοιχτεί μοτέρ,χωρίς νίτρα,χωρίς κάρμπον πλαίσιο και αεροδυναμική Mirage2000) μπορεί να πάει παν'από 245-250 πραγματικά (δεν εννοώ στον καιάδα) τότε κάτι δεν πάει καλά.
Ο Γιούλ Μπρίνερ ν'αναστηθεί και να κάνει χωρίστρα δε γίνεται,τέλος.Δεν έχει ούτε τ'άλογα,ούτε την αεροδυναμική.

Τα περί δυναμομετρήσεων ασχολίαστα,όπως επίσης και όσοι πιστεύουν ότι μόνο με δυναμόμετρο μπορεί να ρυθμιστεί μηχανάκι,ειδικά αν έχει ram air...Εν έτι 2012 τελικά υπάρχει κόσμος που ζει στα '90s...

Αν και,λίγο οφ τόπικ θα σταθώ στο παρακάτω.

συμφωνω με ολα τα παραπανω μονο που οι εταιρειες εχουν σχεδιαστικο προγραμμα αεροδυναμικης,συραγγες αεροδυναμικης,πιστες,κ.α.ξερουν πολυ καλα τι κανουν και τι φτιαχνουν.επισης ει8ναι τοσο πολυ εξειδικευμενες που ξερουν σχεδον τι βγαζει πρωτο βλαβη και που.ποσο αντεχει στην διαρκεια του χρονου.και ειδικα εταιρειες τετοιου βελινεκους με θεορατα μπατζετ.

Ξέρουν παν'απ'όλα καλύτερα πώς να βγάζουν κέρδος κρατώντας το κόστος χαμηλά.Αυτό πετυχαίνεται κρατώντας το χρόνο δοκιμών και εξέλιξης σε όσο γίνεται μικρότερα επίπεδα(κοινώς τελειώνετε ρε μαλάκες να ετοιμάσουμε το μηχανάκι της επόμενης χρονιάς..)
Το πετυχαίνουν επίσης μην κάνοντας κάθε εξάρτημα το καλύτερα δυνατό(best) αλλά επαρκώς καλό για τους αναβάτες και την χρήση που προορίζεται(good enough δηλαδή).

Κάνουν επίσης πολλές δοκιμές σε πίστες και δρόμο.
Έχε επίσης υπ'όψη ότι τις απασχολούν θέματα όπως μετρήσεις θορυβου και ρύπων.Αυτές δε συμβαδίζουν πάντα με τα ιδανικά μίγματα.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το ίδο μηχανάκι αλλιώς αποδίδει στη Δανία αλλιώς στην Αφρική,σωστά;

Εκεί λοιπόν που έρχεται κάποιος που ξέρει τί του γίνεται και βελτιώνει ένα ήδη καλό προϊόν.

Η εταιρεία μπορεί να φτιάξει το τέλειο μηχανάκι απλά θα'ναι τόσο ακριβό που δε θα μπορείς να το αγοράσεις!
Γι'αυτό μη θεοποιείτε καμμιά εταιρεία,κανένα μηχανάκι.Να κερδίσουν θέλουν,απλά.

GiannisBlessed
20/11/2012, 21:37

1) δυναμομετρο
3) υγρασια
4) ατμοσφαιρικη πιεση
5) υψομετρο
6) αριθμος πλαισιου
7) χλμ στο οδομετρο

274692

αχ...αχ...αχ...
παμε ξανα...
με απλα παραδειγματα...

εστω οτι η περιμετρος της ροδας ειναι 1 μετρο.
και περιστρεφεται με μαξιμουμ 10 στροφες το δευτερολεπτο.δλδ 600 rpm.
τοτε. παει με 10μετρα/δευτερολεπτο δλδ 36 km/h
σωστα??
πιανει δλδ με την μια σχεση που εχει (1:1) 36 κμ/ωρα στις 600 σ.α.λ.
αυτο ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ να γινει στον δρομο ειναι αληθηνο περα απο καθε αμφισβητηση.
το οτι φτανει λοιπον η πεμπτη στον κοφτη δλδ στις 14200 τοτε η μηχανη παει με 250 εκεινη την στιγμη.fini.
την πεμτη την κοφτιαζει ας πουμε και με αντιθετο αερα.
δυσκολα θα βρεις οχημα που σε ευθεια ισαδι δεν μπορει να κοφτιασει την 5η.
μερικα κοφτιαζουν και την 6η.

στο οτι η ιπποδυναμη αλλαζει αναλογα με τον αναδρομο ερμη η την θερμοκρασια τα γνωριζω καλα.
αλλα κρινεις εκ του αποτελεσματος.
η 5η στο cbr 600f4i πιανει κοφτη.Τελος.
στις 14200 με σχεση πρωτευουσας μεταδοσης χ με 5η σχεση με λογο Υ με λογο δευτερευουσας μεταδοσης φ και περιμετρο τροχου ν.
απλα πραγματα...

cosgili
20/11/2012, 21:47
αχ...αχ...αχ...
παμε ξανα...
με απλα παραδειγματα...

εστω οτι η περιμετρος της ροδας ειναι 1 μετρο.
και περιστρεφεται με μαξιμουμ 10 στροφες το δευτερολεπτο.δλδ 600 rpm.
τοτε. παει με 10μετρα/δευτερολεπτο δλδ 36 km/h
σωστα??
πιανει δλδ με την μια σχεση που εχει (1:1) 36 κμ/ωρα στις 600 σ.α.λ.
αυτο ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ να γινει στον δρομο ειναι αληθηνο περα απο καθε αμφισβητηση.
το οτι φτανει λοιπον η πεμπτη στον κοφτη δλδ στις 14200 τοτε η μηχανη παει με 250 εκεινη την στιγμη.fini.
την πεμτη την κοφτιαζει ας πουμε και με αντιθετο αερα.
δυσκολα θα βρεις οχημα που σε ευθεια ισαδι δεν μπορει να κοφτιασει την 5η.
μερικα κοφτιαζουν και την 6η.

στο οτι η ιπποδυναμη αλλαζει αναλογα με τον αναδρομο ερμη η την θερμοκρασια τα γνωριζω καλα.
στις 14200 με σχεση πρωτευουσας μεταδοσης χ με 5η σχεση με λογο Υ με λογο δευτερευουσας μεταδοσης φ και περιμετρο τροχου ν.
απλα πραγματα...Έτσι μπακάλικα δεν κάνεις τίποτα. Το ελαστικό δεν παραμορφώνεται?????:wave2:

chr1s_86
20/11/2012, 22:16
αχ...αχ...αχ...

μπλα...μπλα...μπλα...

αυτά είναι θεωρία.

στην πράξη να σου δώσω ένα GPS (GPS, όχι navigator με χάρτες) και να γίνουν μετρήσεις κανονικές; ;)

υγ: σου βάζω τη βενζίνη :p

kostaspetrou
20/11/2012, 22:26
αχ...αχ...αχ...
παμε ξανα...
με απλα παραδειγματα...

............................

απλα πραγματα...

Φίλε είσαι εντελώς λάθος διότι όπως λέει και ο πιο κάτω

Έτσι μπακάλικα δεν κάνεις τίποτα. Το ελαστικό δεν παραμορφώνεται?????:wave2:

παραμορφώνεται και πολύ μάλιστα...

Ωραία,κόφτιασε την 5η.Ε και;Βάλε 6η να δούμε πού θα φτάσει.

Άμα είστε βιτσιόζοι τότε δεν ασχολείστε ούτε με GPS ούτε gearing commander.
Δυο ακτίνες laser παράλληλες σε γνωστή απόσταση d (σε μέτρα) μεταξύ τους(πχ 0,2m=20cm).
Κόβει το μηχανάκι τη μια τη στιγμή t1 και της 2η τη στιγμή t2
Tαχύτητα=d/(t2-t1).
Aυτό θα'ναι m/sec.Κάντε το μετά km/h.

Oυσιαστικά κάνετε ένα speed trap.

H.A.Balafoutre
20/11/2012, 22:31
Ε ναί ρε παιδιά....για το Θεό...κανείς δεν έχει μετρήσει μια φορά στα τόσα χρόνια παρουσίας του μοντέλου ιδανικά, σε ευθεία (ευθεία όμως, χωρίς αέρα), με όλα (αλυσιδογράναζα, λάστιχα, ρουλεμάν κτλ) σωστά συντηρημένα...με GPS.....??????? Τι συζητάμε....

GiannisBlessed
20/11/2012, 23:54
μπλα μπλα μπλα ε;
πως φαινεται οτι καποιος την ωρα τις θεωριας πεταγε σαιτες.χαχαχα
λοιπον μαγκες.
αντε και παραμορφωνεται το λαστιχο.(αρκετα για να εχει καποια αξιολογη επιπτωση)
για μαντεψτε προς τα που παραμορφωνεται....
μια ειναι η κυρια δυναμη που κυριαρχει οταν περιστρεφεται ενα αντικειμενο με μεγαλη ταχυτητα.“γυρω γυρω ολοι“ κανατε ποτε οταν εισασταν μικρα;
εχετε αναρωτηθει γιατι τα λαστιχα εχουν δεικτη μεγιστης ταχυτητας;;;
φυγοκεντρος κυριοι...
αν κανει κατι το λαστιχο σε αυτες τις ταχυτητες αυτο ειναι να μεγαλωνει την διαμετρο του.αρα και την περιμετρο του.
αυτο σημαινει οτι αν στα χαρτια βγαζεις 250 στην πραξη θα βγαλει και-αν και ελαχιστα-παραπανω.πχ 250,1 ξερω γω.και αυτο γιατι εχει διασταλθει το πατουμενο μας.
λογικη παιδια...
οσο για την προκληση-προσκληση δεχομαι!! πως να πω οχι σε τσαμπα βενζινη;

GiannisBlessed
21/11/2012, 00:34
πω πω διαβαζω τις απαντησεις και τρελενομαι....
μιλησα εγω για ιπποδυναμη;;
εγω λεω οτι στο σιμπιαρ με 5η ταχυτητα στις 14.200 η ροδα γυριζει με 252 κμ την ωρα.οπως και να το κανουμε αυτο ειναι αληθεια.αν γεμισουμε και με μπετο το λαστιχο να μην παραμορφωνει θα ειστε οκ;
αν εχετε μηχανακια στο μυαλο σας η και στο γκαραζ σας τα οποια δπλα στο εφακη το περναν σαν σταματημενο τοτε χαρητε γιατι πανε ακομα παραπανω.
τα νουμερα που εχω δωσει ειναι στο περιπου καθως το gearing commander υπολογιζει την περιμετρο του ελαστικου απο τις διαστασεις.αλλα απο κατασκευαστη σε κατασκευαστη τα παντα ειναι διαφορετικα.το ιδιο και λογο φθορας που επιρεαζει αμεσα την περιμετρο.
θα μετρησω την περιμετρο του δικου μου τροχου για να δουμε ποσο παει το δικο μου οταν και αν κοφτιαζει καθε σχεση.
τα αποτελεσματα αυτα μπορουν να αμφισβητιθουν μονο αν υπολογιστει πιθανη σημαντικη αποκληση στο στροφομετρο

ArgirisVale
21/11/2012, 00:52
Λοιπον επειδη η ειρωνεια παει συννεφο εδω μεσα... ναι το f βρισκει κατω!!! εκτος αν εισαι κουλος... 274756 274757 274758 κ το f4i το εχω ξανα γραψει 276-277 ΚΟΝΤΕΡ!!! 265-266 GPS!!! στις ευθειες που εχει απο ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΠΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ!!!... Κ ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1:10 ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ κ το μονο εξτρα που εχει ειναι οι δισκοπλακες εμπρος πισω μια ακτινικη τρομπα φρενου IRC με σωλληνακια υψηλης της hell κ τελικο εξατμισης...οι αναρτησεις εχουν τα μαμα ελατηρια μπροστα με αλλαγη λαδιων κ πισω service k ενα ελατηριο hyper pro αλλαγμενο πριν 4-5 χρονια!!! κ δεν εχω μιλησει ποτε για μηχανακια π.χ. RR,R6,R1,ZX6,ZX10,636,675,GSX-R600-1000...μιλησα για τρια συγκεκριμενα μηχανακια κ οτι αν ηταν αλλοι οδηγοι μπορει να με ειχαν περασει τοσο απλα τοσο ομορφα!!! ααα!!! κ το βιντεο απο τα Μεγαρα ανεβαινει!!!

endopandou
21/11/2012, 07:30
Μήπως πρέπει να σηκώσεις τα μαρσπιέ; Τα σταθερά είναι επικίνδυνο να βρίσκουν κάτω.

kostaspetrou
21/11/2012, 07:32
μπλα μπλα μπλα ε;
πως φαινεται οτι καποιος την ωρα τις θεωριας πεταγε σαιτες.χαχαχα
λοιπον μαγκες.
αντε και παραμορφωνεται το λαστιχο.(αρκετα για να εχει καποια αξιολογη επιπτωση)
για μαντεψτε προς τα που παραμορφωνεται....
μια ειναι η κυρια δυναμη που κυριαρχει οταν περιστρεφεται ενα αντικειμενο με μεγαλη ταχυτητα.“γυρω γυρω ολοι“ κανατε ποτε οταν εισασταν μικρα;
εχετε αναρωτηθει γιατι τα λαστιχα εχουν δεικτη μεγιστης ταχυτητας;;;
φυγοκεντρος κυριοι...
αν κανει κατι το λαστιχο σε αυτες τις ταχυτητες αυτο ειναι να μεγαλωνει την διαμετρο του.αρα και την περιμετρο του.
αυτο σημαινει οτι αν στα χαρτια βγαζεις 250 στην πραξη θα βγαλει και-αν και ελαχιστα-παραπανω.πχ 250,1 ξερω γω.και αυτο γιατι εχει διασταλθει το πατουμενο μας.
λογικη παιδια...
οσο για την προκληση-προσκληση δεχομαι!! πως να πω οχι σε τσαμπα βενζινη;
Φίλε μη το συνεχίζεις διότι εκτίθεσαι,ειδικά στα περί φυγοκέντρου(η οποία ΔΕΝ υπάρχει,το ξέρουμε απ'τη φυσική γυμνασίου).
Ο δείκτης ταχύτητας έχει να κάνει με το αν αντέχει το λάστιχο τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται σε συγκεκριμένες ταχύτητες,έλεος!
Μην κάνεις υποθέσεις που δεν μπορείς να τις διαπιστώσεις στην πράξη.

Kαλές βόλτες με το cbrf αλλά μην γράφεις ό,τι να'ναι...

ArgirisVale
21/11/2012, 07:48
Μήπως πρέπει να σηκώσεις τα μαρσπιέ; Τα σταθερά είναι επικίνδυνο να βρίσκουν κάτω. εχεις

δικιο αυτο εκανα μολις γυρισα...αλλα καποιοι εδω μεσα λενε οτι δεν ξυνει...κ οτι δεν κατεβαινει κατω απο το 1:10 στα Μεγαρα...γι'αυτο ανεβασα τις φωτο κ αυτο το βιντεακι!!! http://youtu.be/c9dSttqSVmc

endopandou
21/11/2012, 08:22
εχεις

δικιο αυτο εκανα μολις γυρισα...αλλα καποιοι εδω μεσα λενε οτι δεν ξυνει...κ οτι δεν κατεβαινει κατω απο το 1:10 στα Μεγαρα...γι'αυτο ανεβασα τις φωτο κ αυτο το βιντεακι!!! http://youtu.be/c9dSttqSVmc

Ωραίος. Ετσι με στοιχεία και συγκεκριμένοι λέμε ότι θέλουμε χωρίς φόβο παρεξήγησης.
Στο επόμενο βίντεο φτιάξε την κάμερα να δείχνει κοντέρ και κάνε την ευθεία που είπες και καθάρισες. :)

ArgirisVale
21/11/2012, 08:29
Ωραίος. Ετσι με στοιχεία και συγκεκριμένοι λέμε ότι θέλουμε χωρίς φόβο παρεξήγησης.
Στο επόμενο βίντεο φτιάξε την κάμερα να δείχνει κοντέρ και κάνε την ευθεία που είπες και καθάρισες. :) δυστυχως το κοντερ δεν δουλευει πλεον...εχουν καει καποια ψηφεια του κ το μεσαιο απο τον χιλιομετρητη που δειχνει τα χιλιομετρα ανα ωρα αλλα θα το κανω με gps κ με βιντεο την κοντρα με το φτιαγμενο gsx 1400!!!

H.A.Balafoutre
21/11/2012, 08:30
Δυνατό τιμόνι ο φίλιος πιο πάνω....ωραίος....με ταχύτερο γύρο?

ArgirisVale
21/11/2012, 08:32
Δυνατό τιμόνι ο φίλιος πιο πάνω....ωραίος....με ταχύτερο γύρο? 1:07:300 κατι φιλε μου!!!

H.A.Balafoutre
21/11/2012, 08:55
Σωστόόόός....εύχομαι και εις κατώτερα....

ArgirisVale
21/11/2012, 09:02
Σωστόόόός....εύχομαι και εις κατώτερα....

Ευχαριστω φιλε να εισαι καλα!!!

dankannn
21/11/2012, 09:07
Μήπως πρέπει να σηκώσεις τα μαρσπιέ; Τα σταθερά είναι επικίνδυνο να βρίσκουν κάτω.

+1 και απο μενα , θα σου κανει μοχλο και θα κανεις τον superman

ArgirisVale
21/11/2012, 09:15
+1 και απο μενα , θα σου κανει μοχλο και θα κανεις τον superman

ναι φιλε μου το ξερω... αλλα δεν το περιμενα κ εγω τις προηγουμενες φορες ειχε κοσμο η δεν ειχα πολυ καλα λαστιχα κ επαιζα στο 1:10-1:13 κ ημουν στο πρασινο γκρουπ δηλαδη στους μετριους τωρα που ειχα κατεβει μονος μου κ χωρις παρεα μεσα στην πιστα για να παιξουμε... αλλα κ με καλα λαστιχα το κυνηγισα πιο πολυ κ με βγαλανε για να με πανε στο κοκκινο!!! κ ετσι μολις γυρισα σπιτι τα ανεβασα!!!

GiannisBlessed
21/11/2012, 09:21
Φίλε μη το συνεχίζεις διότι εκτίθεσαι,ειδικά στα περί φυγοκέντρου(η οποία ΔΕΝ υπάρχει,το ξέρουμε απ'τη φυσική γυμνασίου).
Ο δείκτης ταχύτητας έχει να κάνει με το αν αντέχει το λάστιχο τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται σε συγκεκριμένες ταχύτητες,έλεος!
Μην κάνεις υποθέσεις που δεν μπορείς να τις διαπιστώσεις στην πράξη.

Kαλές βόλτες με το cbrf αλλά μην γράφεις ό,τι να'ναι...
τι κανει;;
δεν υπαρχει;;
παλικαρι μου τι εννοεις ακριβως γιατι θα με τρελανεις.μηπως δεν καταλαβα καλα.
εχεις μπει σε κουτακι ποτε που να περνει μια εντονη δεξια στροφη;
εκει ας πουμε τι ενιωσες;
ολοκληροι πλανητες μενουν σε τροχια χαρην της και δεν τσακιζονται ο ενας πανω στον αλλον.
οκ τεσπα.
μιλησα για την θεωριτικη ταχυτητα που προκειπτει απο τους λογους σχεσης η οποια ειναι αδιαμφιαβητιτη.(το ενα γραναζι γυριζει 3 φορες και το αλλο οταν ολοκληρωυουν οι 3 περιστροφες εχει γυρισει 1.λογος 3:1. απλο χωρις μα και μου.)
και ειπε κατι καποιος για παραμορφωση και εσυ υποστηριξες οτι μαλιστα λαμβανει χωρο και μαλιστα σε μεγαλο αξιοσημειοτο βαθμο.
εξηγησε μου σε παρακαλω τι ειδους ελαστικη παραμωρφωση υποκειται ενα λαστιχο στα 250 και απο ποιες δυναμεις.
και σε παρακαλω μην μου πεις οτι ειναι συνθετο και δυσκολο να αναληθει γιατι αυτος που γνωριζει κατι ειναι αυτος που μπορει και να το εξηγησει κιολας.

nassosxlvbros
21/11/2012, 09:37
Για τη φυγόκεντρο (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%85%CE%B3%CF%8C%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE %B7) τα έχουμε ξαναπεί.
Δε βλέπω τα V-strom-TDM μέσα όμως...απαξιούν ίσως; να το κοιτάξουμε...:D

sapila racing
21/11/2012, 10:05
ναι φιλε μου το ξερω... αλλα δεν το περιμενα κ εγω τις προηγουμενες φορες ειχε κοσμο η δεν ειχα πολυ καλα λαστιχα κ επαιζα στο 1:10-1:13 κ ημουν στο πρασινο γκρουπ δηλαδη στους μετριους τωρα που ειχα κατεβει μονος μου κ χωρις παρεα μεσα στην πιστα για να παιξουμε... αλλα κ με καλα λαστιχα το κυνηγισα πιο πολυ κ με βγαλανε για να με πανε στο κοκκινο!!! κ ετσι μολις γυρισα σπιτι τα ανεβασα!!!

Πήρες φόρα και έβρισκες πολύ απ οτι φαίνεται.
Σιγουρα πιο πάνω τα μαρσπιέ, αλλά κι εσύ μαλλον πρέπει να βελτιώσεις την στάση σου και να βγαίνεις περισσότερο.
Με ενα αλλο πιο στημένο μηχανάκι θα πας και πιο γρήγορα, το χεις! :wave2:

ArgirisVale
21/11/2012, 10:20
Σιγουρα πιο πάνω τα μαρσπιέ, αλλά κι εσύ μαλλον πρέπει να βελτιώσεις την στάση σου και να βγαίνεις περισσότερο.

ευχαριστω φιλε δεν ξερω τι ακριβως φταιει το μηχανακι,εγω,ισως το πιο πιθανο με αλλη μηχανη να πηγαινα καλυτερα αλλα αυτο που εχω τωρα μ'εχει ευχαριστησει πολυ κ γι'αυτο δεν θελω να το δωσω...ισως αν βρω λεφτα να παρω ενα χωρις χαρτια κ να το εχω γι'αυτον τον λογο!!!ευχαριστω κ παλι!!!

TROOPER
21/11/2012, 10:23
Φίλε μη το συνεχίζεις διότι εκτίθεσαι,ειδικά στα περί φυγοκέντρου(η οποία ΔΕΝ υπάρχει,το ξέρουμε απ'τη φυσική γυμνασίου)....

ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΓΜΕΣ 2006 ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!!!!!!!:a25::a25::a25::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

sniper
21/11/2012, 10:29

Aδύνατον... το 600FS είναι το απόλυτο όπλο λέμε... δεν καταλαβαίνετε μου φαίνεται...

Τι; Αν αλλάξει μηχανάκι θα πάει ακόμα πιο γρήγορα (με τα όσα κάνει μέχρι τώρα - γιατί αν βρίσκουν τα σταθερά πατάκια κάτω είναι ένα κλικ πριν την απογείωση και μάλλον δεν βγαίνει αρκετά έξω); Λες ε;

theofilos888
21/11/2012, 10:29
ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΓΜΕΣ 2006 ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!!!!!!!:a25::a25::a25::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

Ποπ κορν δεν πήρες!!!! Να κεράσω;;; :a014: :a014: :a014:

sapila racing
21/11/2012, 10:33
Aδύνατον... το 600FS είναι το απόλυτο όπλο λέμε... δεν καταλαβαίνετε μου φαίνεται...

Τι; Αν αλλάξει μηχανάκι θα πάει ακόμα πιο γρήγορα (με τα όσα κάνει μέχρι τώρα - γιατί αν βρίσκουν τα σταθερά πατάκια κάτω είναι ένα κλικ πριν την απογείωση και μάλλον δεν βγαίνει αρκετά έξω); Λες ε;

Εννοείς οτι αν απογειωθεί θα παει πιο γρήγορα? Ναι φυσικά αυτό είναι πιθανόν. :lol:

Εγώ λέω οτι αν κανει 1.07 στα Μεγαρα με το F4, αν καβαλήσει κανενα καλό και στημένο μηχανάκι θα παει και παρακάτω και πιο εύκολα και χωρίς κίνδυνο απογείωσης. :D

jpag
21/11/2012, 10:33

εγω το εχω ξαναγραψει

ο FZR600 εχει αφησει κλονους ......

sniper
21/11/2012, 10:35
Εννοείς οτι αν απογειωθεί θα παει πιο γρήγορα? Ναι φυσικά αυτό είνα πιθανόν. :lol:

Εγώ λέω οτι αν κανει 1.07 στα Μεγαρα με το F4, αν καβαλήσει κανενα καλό και στημένο μηχανάκι θα παει και παρακάτω και πιο εύκολα και χωρίς κίνδυνο απογείωσης. :D

Αυτό λέω κι εγώ... (η απογείωση όμως έρχεται αν βρει κάπου καλά το πατάκι..)

Τόσες μέρες το έχει πάρει προσωπικά και νομίζει ότι του την λέμε του ίδιου ενώ δεν έχει καταλάβει ότι με άλλλο μηχανάκι θα κατέβει "εύκολα" (δεν ειναι στραγάλια είπαμε)...

TROOPER
21/11/2012, 10:39
Ποπ κορν δεν πήρες!!!! Να κεράσω;;; :a014: :a014: :a014:

με λιγη καλη θεληση την μπανανα μπορεις να τη δεις και σαν καλαμποκι :lol::lol:

νταξει το θρεντ εντασεται με επιεικια στα οτι να ναι!!! :lol::lol:

MuayThai
21/11/2012, 10:40
Εγώ από ένα 636 του 05 πήγα σε cbrFSi και ένιωσα ότι κατέβηκα κατηγορία όσον αφορά κινητήρα,φρένα, αναρτήσεις.. το μόνο καλό που έχει το cbr είναι πως είναι πιο φιλικό στην οδήγηση. Επίσης έχω συγκριτικό απ το περιοδικό ΜΟΤΟ του 2002 με όλα τα SS600 της χρονιάς όπου το βγάζουν προτελευταίο..(όπου αναφέρει όντως οτι βρίσκει ευκολα κάτω..) επειδή όμως είναι δικό μου κ αυτό έχω τώρα είναι κ γαμώ τα μηχανάκια! :lol:

ArgirisVale
21/11/2012, 10:41

ρε συ sniper ποιος ειπε τετοιες ιστοριες;;; για υπεροπλα κ για πως το ειπες το αεροπλανο;;; αποδειξεις ζητησατε κ σας τις φερνω οταν γινουν κ τα υπολοιπα θα δειτε κ για την κοντρα κ για ολα!!! be happy!!! εγω μιλησα για το τι μπορει να κανει οχι οτι ειναι το καλυτεροτερο κ ουτε νομιζω οτι μου την λετε...σιγουρα αν σκασω τα τοσα χιλιαρικα παραπανω που εχουν τα πιο καινουργια ισως κ να κατεβασω αν εχω τις δυνατοτητες γι'αυτο!!! αν μπορεις να πιεσεις καποιο μηχανακι θα σου βγαλει οτι εχει κ δεν εχει...αν δεν μπορεις τοτε οτι κ να εχεις ακομα κ με 60.000 χιλιαδες να εχεις σκασει θα σε περνανε μηχανακια με το 1/4 της αξιας του δικου σου... τι να το κανω λοιπον αν εχω desmocedici κ με περνανε τα gsx-r,cbr,zx,r1,s1000;;; αυτο θελω να πω εγω οτι μπορεις μ'ενα ταπεινο all around μηχανακι κ να περασεις καλα κ να κανεις πολλα... εγω το αγορασα πριν 6 χρονια 4 χιλιαρικα κ το εχω ευχαριστηθει κ μου εχει κανει τα περισσοτερα κεφια τωρα για να βρω 4 χιλιαρικα δεν παιζει κ ετσι ξεκ...... μ'αυτο!!! αλλα αυτα που λεω κ εχω δει ειναι αυτα που εχω κανει κ οχι ο χ ψ γνωστος που ακουσε απο τον φιλο φιλου του... κ δεν παρεξηγιεμαι!!! οκ;;;

motomaniac
21/11/2012, 11:35
ρε συ sniper ποιος ειπε τετοιες ιστοριες;;; για υπεροπλα κ για πως το ειπες το αεροπλανο;;; αποδειξεις ζητησατε κ σας τις φερνω οταν γινουν κ τα υπολοιπα θα δειτε κ για την κοντρα κ για ολα!!! be happy!!! εγω μιλησα για το τι μπορει να κανει οχι οτι ειναι το καλυτεροτερο κ ουτε νομιζω οτι μου την λετε...σιγουρα αν σκασω τα τοσα χιλιαρικα παραπανω που εχουν τα πιο καινουργια ισως κ να κατεβασω αν εχω τις δυνατοτητες γι'αυτο!!! αν μπορεις να πιεσεις καποιο μηχανακι θα σου βγαλει οτι εχει κ δεν εχει...αν δεν μπορεις τοτε οτι κ να εχεις ακομα κ με 60.000 χιλιαδες να εχεις σκασει θα σε περνανε μηχανακια με το 1/4 της αξιας του δικου σου... τι να το κανω λοιπον αν εχω desmocedici κ με περνανε τα gsx-r,cbr,zx,r1,s1000;;; αυτο θελω να πω εγω οτι μπορεις μ'ενα ταπεινο all around μηχανακι κ να περασεις καλα κ να κανεις πολλα... εγω το αγορασα πριν 6 χρονια 4 χιλιαρικα κ το εχω ευχαριστηθει κ μου εχει κανει τα περισσοτερα κεφια τωρα για να βρω 4 χιλιαρικα δεν παιζει κ ετσι ξεκ...... μ'αυτο!!! αλλα αυτα που λεω κ εχω δει ειναι αυτα που εχω κανει κ οχι ο χ ψ γνωστος που ακουσε απο τον φιλο φιλου του... κ δεν παρεξηγιεμαι!!! οκ;;;

Αργυρη μηντου δινεις σημασια ετσι εριστικος και κυνικος ειναι παντα! αλλα κατα βαθος γουσταρει κι ειναι και χοντακιας κι εχει και cbr... ειχε και σαν το δικο σου... τα χερια σου ισως να μην ειχε τοτε... απλα εσυμιλας για το τι γκαυλες βγαζεις με το μηχανακι αυτο κι οι αλλοι λενε οτι με αλλο θα εισαι καλυτερος.. ε και? αυτο εχουμε.. και περναμε κατι κουλους με καλυτερα μηχανακια. ως εκει. τελος.

ArgirisVale
21/11/2012, 11:44
Αργυρη μηντου δινεις σημασια ετσι εριστικος και κυνικος ειναι παντα! αλλα κατα βαθος γουσταρει κι ειναι και χοντακιας κι εχει και cbr... ειχε και σαν το δικο σου... τα χερια σου ισως να μην ειχε τοτε... απλα εσυμιλας για το τι γκαυλες βγαζεις με το μηχανακι αυτο κι οι αλλοι λενε οτι με αλλο θα εισαι καλυτερος.. ε και? αυτο εχουμε.. και περναμε κατι κουλους με καλυτερα μηχανακια. ως εκει. τελος. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μ'ΑΡΕΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MOTOMANIAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

thanos_s
21/11/2012, 12:17

Κοινως οσα δεν φτανει η αλεπου..Φυσικα και μπορεις να περασεις καλα με οποιοδηποτε μηχανακι, αλλα δεν μπορεις να το βγαζεις και καλυτερο απο τα αλλα γιατι απλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Επειδη εσυ με το f γυρνας μεγαρα 1.07 και εγω 1.08 με το δεκαρι σημαινει οτι το f ειναι καλυτερο? η πιο γρηγορο?
Η μηπως θα μπω στη λογικη να αρχισω να πιεζω περα απο τα ορια που εχω θεσει στον ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ για να αποδειξω τα αυτονοητα?
Πουθενα δεν μιλησες για τις οδηγικες σου ικανοτητες, αλλα για τις δυνατοτητες του F4.

ArgirisVale
21/11/2012, 12:30
Κοινως οσα δεν φτανει η αλεπου..Φυσικα και μπορεις να περασεις καλα με οποιοδηποτε μηχανακι, αλλα δεν μπορεις να το βγαζεις και καλυτερο απο τα αλλα γιατι απλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Επειδη εσυ με το f γυρνας μεγαρα 1.07 και εγω 1.08 με το δεκαρι σημαινει οτι το f ειναι καλυτερο? η πιο γρηγορο?
Η μηπως θα μπω στη λογικη να αρχισω να πιεζω περα απο τα ορια που εχω θεσει στον ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ για να αποδειξω τα αυτονοητα?
Πουθενα δεν μιλησες για τις οδηγικες σου ικανοτητες, αλλα για τις δυνατοτητες του F4.

αυτο ακριβως εξηγω απο την αρχη κ εχω γραψει οτι αν καποιος αλλος οδηγος ειχε τα συγκεκριμενα μηχανακια ισως να με περναγε για το μονο 10αρι που μιλησα ηταν το cb για κανενα αλλο διαβασε απο την αρχη κ θα δεις οτι το εχω γραψει τουλαχιστον δυο τρεις φορες δεν εβγαλα το f καλυτεροτερο ολων αλλα οτι ειναι απο τα πιο αθανατα που εχουν πατησει τις ροδες του πανω σε ασφαλτο κ οτι κανει πολλα μονο αυτο λεω!!!

TROOPER
21/11/2012, 15:10
αυτο ακριβως εξηγω απο την αρχη κ εχω γραψει οτι αν καποιος αλλος οδηγος ειχε τα συγκεκριμενα μηχανακια ισως να με περναγε για το μονο 10αρι που μιλησα ηταν το cb για κανενα αλλο διαβασε απο την αρχη κ θα δεις οτι το εχω γραψει τουλαχιστον δυο τρεις φορες δεν εβγαλα το f καλυτεροτερο ολων αλλα οτι ειναι απο τα πιο αθανατα που εχουν πατησει τις ροδες του πανω σε ασφαλτο κ οτι κανει πολλα μονο αυτο λεω!!!

για να το τελειωνουμε σιγα-σιγα ρε αργυρη,αυτο το ''ισως'' ειναι που σκοτωνει.σου λενε (και συμφωνω κι εγω) οτι αν μπορουσες να καβαλας εσυ ταυτοχρονα και τα 3-4 μηχανακια που λες οτι τα ξυρισες, το πραγματι γαματο (γι' αυτο που ειναι) cbr θα ρχοτανε πολυ αργοτερα.κατα τα αλλα μαζι σου (κι εγω και οι αλλοι).:wave2:

sapila racing
21/11/2012, 15:17
για να το τελειωνουμε σιγα-σιγα ρε αργυρη,αυτο το ''ισως'' ειναι που σκοτωνει.σου λενε (και συμφωνω κι εγω) οτι αν μπορουσες να καβαλας εσυ ταυτοχρονα και τα 3-4 μηχανακια που λες οτι τα ξυρισες, το πραγματι γαματο (γι' αυτο που ειναι) cbr θα ρχοτανε πολυ αργοτερα.κατα τα αλλα μαζι σου (κι εγω και οι αλλοι).:wave2:

Κι εσυ ρε φίλε ποιός είσαι? Ο ΟΗΕ? :bawl:

TROOPER
21/11/2012, 15:21

εγω δε σε βρισα,ενταξει!:mad:

harris_x
21/11/2012, 15:22

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

motomaniac
21/11/2012, 15:28
xaxaxxaaxa :lol:

TROOPER
21/11/2012, 15:31
ναι γελατε γιατι ξερετε οτι ειμαι ευγενικη ψυχη που δεν θελει τους τσακωμους και προσπαθει παντα να συμβιβασει οσους ξεφευγουνε :(

harris_x
21/11/2012, 15:38
ναι γελατε γιατι ξερετε οτι ειμαι ευγενικη ψυχη που δεν θελει τους τσακωμους και προσπαθει παντα να συμβιβασει οσους ξεφευγουνε :(
274771

sniper
21/11/2012, 15:39

Εσύ ήσουν αυτός τόσο καιρό και σε ψάχναμε;

TROOPER
21/11/2012, 15:47
Εσύ ήσουν αυτός τόσο καιρό και σε ψάχναμε;

:lol: :lol:

motomaniac
21/11/2012, 15:48
τα παιδια του μοτο!

274772

GiannisBlessed
21/11/2012, 17:49
ρε μαγκες...
λοιπον εχετε 2κ
και θελετε να παρετε ενα μοτοσακο με αρκετη δυναμη που να ταξιδευει,να στριβει,να μπαινει πιστα,και να την χαζοπαλευεις και μεσα στην πολη,να ειναι ψεκαστο με σεβαστα φρενα και να ειναι οσο πιο αξιοπιστο και τιμιο γινεται.
για καντε αναζητηση στο car στ 2κ
τι θα βρειτε?

thanos_s
21/11/2012, 17:49
ρε μαγκες...
λοιπον εχετε 2κ
και θελετε να παρετε ενα μοτοσακο με αρκετη δυναμη που να ταξιδευει,να στριβει,να μπαινει πιστα,και να την χαζοπαλευεις και μεσα στην πολη,να ειναι ψεκαστο με σεβαστα φρενα και να ειναι οσο πιο αξιοπιστο και τιμιο γινεται.
για καντε αναζητηση στο car στ 2κ
τι θα βρειτε?

ο φτωχος συγγενης?? :bawl:

nassosxlvbros
21/11/2012, 18:45
Σίγουρα είναι μια καλή πρόταση,αλλά με 2-2,5χήνες παίρνεις από ΧΧ μέχρι Aprilia Falco και από Africa twin και ΤΑ,μέχρι R1 και TDM...πας και σε KTM LC4 ΥΑΜΑΗΑ XT 600 Benetton αλλά δεν είναι του παρόντος αυτά...;)

spyrakos35
21/11/2012, 19:14
Σίγουρα είναι μια καλή πρόταση,αλλά με 2-2,5χήνες παίρνεις από ΧΧ μέχρι Aprilia Falco και από Africa twin και ΤΑ,μέχρι R1 και TDM...πας και σε KTM LC4 ΥΑΜΑΗΑ XT 600 Benetton αλλά δεν είναι του παρόντος αυτά...;)

τα βεστρώμ πάντως, δεν παίρνεις..... είναι πιο ακριβά.... :evil:

ArgirisVale
21/11/2012, 22:56
τα παιδια του μοτο!

274772

:bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl:

κ για να το πω διαφορετικα μπας κ καταλαβουν μερικοι εδω μεσα για το τι εννοω... τι να το κανω το χ ψ ν μηχανακι που εχει 5-10-15 χιλιαρικα αν δεν μπορω να του πιω το αιμα;;; γιατι;;; για την καφετερια κ για να λεω στα χαρτια οτι περναω το α β γ μηχανακι οχι ρε παιδακια ευχαριστω δεν θα παρω!!! δωστε εσεις που εχετε η οσοι εχετε αλλα μην παραμυθιαζετε οσους δεν ξερουν...δεν ειναι σωστο... απο ποτε ενα απολυτο οπλο για την πιστα η για τον δρομο η για το χωμα εφτιαξε τον οδηγο;;;αν ο οδηγος του ειναι αστα να πανε...αν δεν εξελιχθει σιγα σιγα μεσα στον χρονο απο κατι πιο νορμαλ κ μετα να περασει σε κατι πιο απολυτο οτι κ αν ειναι αυτο εκτος αν ειναι απο τα φαινομενα ROSSI,stoner,pedrossa,...εγω ας πουμε εχω μια α' εμπειρια μ'αυτο το μηχανακι που τα κανει ολα κ συμφερει κ παρω ξαφνικα ενα οπλο για την πιστα παει να πει οτι θα σπασω τα χρονομετρα;;; ΟΧΙ!!! γιατι οι δυνατοτητες μου μπορει να ειναι μεχρι εκει κ θα νοιωθω καλυτερα με το ταπεινο μου cbrακι γιατι ξερω οτι του πινω το αιμα κ ειμαι ευχαριστημενος!!! τωρα αν ειχα αλλο μηχανακι πιο καινουργιο κ πιο σουπερ ντουπερ κ μπορουσα επισης να το ξεζουμισω παλι θα ημουν ευχαριστημενος!!! !!!ΑΥΤΙΑ!!!