Σύνδεση

View Full Version : HONDA TRAIL 90 ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5

giorgos.bmw
25/02/2014, 10:56
Είσαι ωραίος!!!!

Το σχέδιο για την πλακέτα σταθεροποίησης και τα υλικά μπορείς να μας τα δείξεις ???

Στείλε μου τα στοιχεία σου να σου στύλο μια έτοιμη. Έτσι θα δεις και το τυπωμένο και τα υλικά.
Εννοείται χωρίς χρήματα.

giorgos.bmw
25/02/2014, 11:04
Θες για 6V ή12V. Γιατί πολλά μοντέλα έχουν πρόβλημα με της ανορθώσεις (varadero transalp κ.α.) από ότι μου λένε, δεν έχω προσωπική πείρα αλλά με την πλακέτα αυτή έχουν λύση το πρόβλημα.

Da.Vintage
25/02/2014, 11:15
Με τα πηνία που έφτιαξα και κάτι πυκνωτές που έβαλα παράλληλα μετά την ανόρθωση έβγαλα ρεύμα για πέντε μηχανάκια. Τα παλαιού τύπου μηχανάκια έχουν την ανόρθωση που μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές αλλά χωρίς σταθεροποίηση γι΄ αυτό έκαψα και το φανάρι. Αλλά αυτό λύθηκε με κάτι έξτρα γέφυρες. Όσο για φώτα; ολυμπιακό στάδιο με λάμπα 6V 25-25. :wlae:

Έχω και 6ν 25-35 άμα δε σου αρέσει η νύχτα!

Da.Vintage
25/02/2014, 11:24
1) Τα πηνία έχουν δυο τυλίγματα. Ένα με 1,2mm σύρμα και ένα με 0,6mm. Το 1,2mm σύρμα είναι τυλιγμένο και στης έξι μπομπίνες ενώ το 0,6mm είναι μόνο στης τρεις πρώτες μπομπίνες. Η είσοδος τον πηνίων είναι κοινή αλλά έχουν ξεχωριστή έξοδο, με αποτέλεσμα τα τρία καλώδια. Τα δυο καλώδια του 1,2mm πάνε κατευθείαν στην ανόρθωση ενώ η έξοδο του 0,6mm πάει κατευθείαν στο φανάρι (με αποτέλεσμα το φως να είναι καντήλι και όταν μαρσάρεις να δυναμώνει). Τώρα παίρνω την είσοδο και την έξοδο και των δυο πηνίων και τα παραλληλίζω και τα στέλνω στην ανόρθωση με αποτέλεσμα να έχω διπλάσιο ρεύμα.

Και μετά μου λες γιατί σε πιάνει πονοκέφαλος .... μόνο που το διάβασα αυτό είναι λες και μου έκοψες καρέκλα στο κεφάλι!

2) Βολάν έβαλα από cb175 12βολτο που έχει τον διπλάσιο και παραπάνω μαγνητισμό από το 6βολτο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχω παρά πολύ ρεύμα.

Θα σε σκίσει η ΔΕΗ!

1)3) Έβαλα παράλληλα με το + και το – της μπαταριάς δυο πυκνωτές 16V 30.000mf και στην έξοδο της ανόρθωσης έφτιαξα μια πλακέτα για σταθεροποίηση.

Τώρα εδώ κάτι μου χεις τάξει... :rtr: άμα θες να :kiss: ...ειδάλλως :vava:

RMS
25/02/2014, 11:27
Στείλε μου τα στοιχεία σου να σου στύλο μια έτοιμη. Έτσι θα δεις και το τυπωμένο και τα υλικά.
Εννοείται χωρίς χρήματα.

Σε ευχαριστώ πολύ.Για 6v.Έχεις π.μ.

sv9cvk
25/02/2014, 20:00
1) Τα πηνία έχουν δυο τυλίγματα. Ένα με 1,2mm σύρμα και ένα με 0,6mm. Το 1,2mm σύρμα είναι τυλιγμένο και στης έξι μπομπίνες ενώ το 0,6mm είναι μόνο στης τρεις πρώτες μπομπίνες. Η είσοδος τον πηνίων είναι κοινή αλλά έχουν ξεχωριστή έξοδο, με αποτέλεσμα τα τρία καλώδια. Τα δυο καλώδια του 1,2mm πάνε κατευθείαν στην ανόρθωση ενώ η έξοδο του 0,6mm πάει κατευθείαν στο φανάρι (με αποτέλεσμα το φως να είναι καντήλι και όταν μαρσάρεις να δυναμώνει). Τώρα παίρνω την είσοδο και την έξοδο και των δυο πηνίων και τα παραλληλίζω και τα στέλνω στην ανόρθωση με αποτέλεσμα να έχω διπλάσιο ρεύμα.
2) Βολάν έβαλα από cb175 12βολτο που έχει τον διπλάσιο και παραπάνω μαγνητισμό από το 6βολτο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχω παρά πολύ ρεύμα.
3) Έβαλα παράλληλα με το + και το – της μπαταριάς δυο πυκνωτές 16V 30.000mf και στην έξοδο της ανόρθωσης έφτιαξα μια πλακέτα για σταθεροποίηση.

310559
310560

Καλη δουλεια Γιωργο.:beer:
Δεν μου λες στο δικο σου μηχανακι τα δυο ακρα του ενος τυλιγματος πανε στον ανορθωτη και στο αλλο τυλιγμα (που παει στα φωτα) το ενα ακρο παει στις λαμπες - καντηλια , και το αλλο ακρο δεν γειωνεται ? Γιατι μπερδευτηκα!!!:D
Η πλακετιστα βλεπω εχει ωραιους πυκνωτες οτι πρεπει για audio!!! ;) Ο παλμογραφος ειναι λαμπατος η μου φαινεται??

:beer::a014:

giorgos.bmw
25/02/2014, 20:28
Καλη δουλεια Γιωργο.:beer:
Δεν μου λες στο δικο σου μηχανακι τα δυο ακρα του ενος τυλιγματος πανε στον ανορθωτη και στο αλλο τυλιγμα (που παει στα φωτα) το ενα ακρο παει στις λαμπες - καντηλια , και το αλλο ακρο δεν γειωνεται ? Γιατι μπερδευτηκα!!!:D
Η πλακετιστα βλεπω εχει ωραιους πυκνωτες οτι πρεπει για audio!!! ;) Ο παλμογραφος ειναι λαμπατος η μου φαινεται??

:beer::a014:

Τα τρία καλώδια (άσπρο-κίτρινο-ροζ τα χρώματα στην πλεξούδα μου) πήγαιναν, ροζ > ανόρθωση, κίτρινο > ανόρθωση + φανάρι άσπρο > διακόπτη φώτων =γείωση (πολύ σωστά τα πηνία γειώνονται μέσο του διακόπτη). Με αυτόν τον τρόπο έχουμε μερική σταθεροποίηση του ρεύματος λόγο διαρροής.
Τώρα αν δεν γειώσουμε καθόλου τα πηνία έχουμε πολύ παραπάνω ρεύμα αλλά θα πρέπει να σταθεροποιήσουμε την τάση με άλλον τρόπο αλλιώς θα καίγονται λάμπες πλατίνες πυκνωτές κ.α.
:beer:

sv9cvk
25/02/2014, 20:40
Τα τρία καλώδια (άσπρο-κίτρινο-ροζ τα χρώματα στην πλεξούδα μου) πήγαιναν, ροζ > ανόρθωση, κίτρινο > ανόρθωση + φανάρι άσπρο > διακόπτη φώτων =γείωση (πολύ σωστά τα πηνία γειώνονται μέσο του διακόπτη). Με αυτόν τον τρόπο έχουμε μερική σταθεροποίηση του ρεύματος λόγο διαρροής.
Τώρα αν δεν γειώσουμε καθόλου τα πηνία έχουμε πολύ παραπάνω ρεύμα αλλά θα πρέπει να σταθεροποιήσουμε την τάση με άλλον τρόπο αλλιώς θα καίγονται λάμπες πλατίνες πυκνωτές κ.α.
:beer:

ΟΚ τοτε! Απλα μπερδευτηκα !Εσενα τα γειωνει μεσω του διακοπτη ... για αυτο ...Ειπα και εγω!!!
Καλη συνεχεια!!!:a014:

stel89
25/02/2014, 23:47
Βολάν έβαλα από cb175 12βολτο που έχει τον διπλάσιο και παραπάνω μαγνητισμό από το 6βολτο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχω παρά πολύ ρεύμα. Με αυτην την λυση δεν θα δυσκολεύεται περισσότερο ο στρόφαλος να γυρίσει το βολαν με αποτέλεσμα να πέσει η ιπποδύναμη του κινητήρα??? Συγχαρητήρια για την δουλειά σας!!!!!!!!!

giorgos.bmw
26/02/2014, 10:42
Με αυτην την λυση δεν θα δυσκολεύεται περισσότερο ο στρόφαλος να γυρίσει το βολαν με αποτέλεσμα να πέσει η ιπποδύναμη του κινητήρα??? Συγχαρητήρια για την δουλειά σας!!!!!!!!!

Θεωρητικά έτσι είναι, αλλά εγώ δεν είδα κανένα κόλλημα στον κινητήρα, ούτε στο ρελαντί ούτε στο μαρσάρισμα.

mankam
26/02/2014, 16:32
Θεωρητικά έτσι είναι, αλλά εγώ δεν είδα κανένα κόλλημα στον κινητήρα, ούτε στο ρελαντί ούτε στο μαρσάρισμα.

Ζύγισες το παλιό βολάν και το καινούργιο? αν εχει παραπάνω βάρος αυτό που έβαλες το έκανες ποιο ροπάτο και λιγότερο νευρικό στή απόκριση του γκαζιού, διαφορές που ίσως δύσκολα τις καταλαβαίνει κανείς.

giorgos.bmw
26/02/2014, 16:41
Όπως φαίνεται και στην φώτο στην ουσία είναι ρότορας όχι βολάν.
Τώρα για το βάρος δεν τα ζύγισα για να πω την αλήθεια.

catmaster
26/02/2014, 21:09
Μόλις το διάβασα όλο μονοκοπανιά . Άψογο μιλάμε για καταπληκτική δουλειά και μεράκι ... έγινε καλύτερο από εργοστασιακό

:beer::beer:

Da.Vintage
27/02/2014, 08:59
Όπως φαίνεται και στην φώτο στην ουσία είναι ρότορας όχι βολάν.
Τώρα για το βάρος δεν τα ζύγισα για να πω την αλήθεια.

Εγώ που το ζύγισα με το μάτι πρέπει να είναι ίσα με 4 παϊδάκια προβατίνα...!

Τη Κυριακή αν το επιτρέψει ο καιρός εχουμε βόλτα .... τρέχουμε λέμε!:panic:

Wisdover
28/02/2014, 09:56
Πολύ καλή δουλειά με υπομονή. Μπράβο :eek:

giorgos.bmw
05/03/2014, 21:07
Λίγο φωτορομάντζο για το πώς φτιάχνουμε λαμπάκια led.

Επειδή τα led δεν ανάβουν ή τρεμοπαίζουν εάν το ρεύμα δεν είναι 100% σταθεροποιημένο η λύση είναι να βάλουμε μια δίοδο με ανάποδη την πολικότητα από αυτή του led. Δηλαδή στο (+) του led βάζουμε το (–) της διόδου και μετά την αντίσταση.

Δεν ξέρω αν τα έγραψα απλά και κατανοητά.

311054

311055

311056

giorgos.bmw
05/03/2014, 21:09
...
311057

311058

311059

virus
05/03/2014, 21:28
διοδος και αντισταση οκ. το μπλε τι ειναι;

vag 70
05/03/2014, 21:28
:a012: στο μαστορα.τσακο και μια :beer:
στικουδια μονο απο κοντα :lol:

Dbnn
05/03/2014, 21:38
Μια αντίσταση 1kΩ 1/4watt αρκεί..
Ωραία πατέντα πάντως! :smokin:

giorgos.bmw
05/03/2014, 21:39
διοδος και αντισταση οκ. το μπλε τι ειναι;

Θερμοσυστελόμενο για μόνωση στο (+) να μην ακουμπήσει στο πλάι της βάσης.

supraman
05/03/2014, 22:32
:a012: πολυ ωραιος φιλε μου γιωργο :beer:

honda maniac
05/03/2014, 22:38
Πολυ ωραιος,:wave2: μπραβο πολυ ωραια δουλεια εισαι πολυ μερακλης!:a012:

Da.Vintage
06/03/2014, 08:51
Εμένα ένα μου το έκανε 6V απο 12ν μέσα σε 1 λεπτό! :uplate:

giorgos.bmw
08/03/2014, 10:09
Ευχάριστο ρε παλικάρια για τα καλά σας λόγια. :wave2:
Σχόλια για τσιπούρα και αλλά τέτοια να μην μένουν σας παρακαλώ μόνο στα λόγια. :lol:

giorgos.bmw
08/03/2014, 10:16
Δυστυχώς από :a31: κόλλησα το μοτέρ. :a018:
Ξανά κάτω. :a52:

311367

311368

311369

sapila racing
08/03/2014, 10:29

Tι παίχτηκε Γιώργο? :confused:

Sapadak
08/03/2014, 10:37
Ξανά κάτω. :a52:

311367

311368

311369

:eek:

Ελα πες αληθεια, επιτηδες το έκανες για να βρεις λόγο να ξανασχοληθεις :)

giorgos.bmw
08/03/2014, 10:44
:eek:

Ελα πες αληθεια, επιτηδες το έκανες για να βρεις λόγο να ξανασχοληθεις :)

Δεν έχεις πολύ άδικο σ’ αυτό :lol::lol::lol:

DimChios
08/03/2014, 11:06
τι μλκια εκαΜες μωρεεεεεεεεεεϊ!!!!!!????

:cry:

giorgos.bmw
08/03/2014, 11:18
Tι παίχτηκε Γιώργο? :confused:

Είχα το μηχανάκι στον κουμπάρο για να φτιάξω τα πηνία – βολάν. Σαν κλασικό συνεργείο πας το μηχανάκι με βενζίνη και το περνάς άδειο. Όταν ήτανε να φύγω μου έβαλε λίγο βενζίνα από ένα άλλο ένα XT που του το είχαν πάει την προηγούμενη. Δυστυχώς μετά ανακαλύψαμε ότι το XT ήταν κολλημένο από ΖΑΧΑΡΙ

DimChios
08/03/2014, 11:20
Είχα το μηχανάκι στον κουμπάρο για να φτιάξω τα πηνία – βολάν. Σαν κλασικό συνεργείο πας το μηχανάκι με βενζίνη και το περνάς άδειο. Όταν ήτανε να φύγω μου έβαλε λίγο βενζίνα από ένα άλλο ένα XT που του το είχαν πάει την προηγούμενη. Δυστυχώς μετά ανακαλύψαμε ότι το XT ήταν κολλημένο από ΖΑΧΑΡΙ

ΦΤΟΥ ρε πστ!!!! :sick:

sapila racing
08/03/2014, 11:20

Ελα ρε Γιωργο!!! Δεν γίνονται αυτα ρε φιλε!! :sick:

sakis0547
08/03/2014, 12:21
πολυ καλη δουλεια!καλοβολτο να ειναι!ελπιζω να βγει γρηγορα ξανα στους δρομους!!
μαλλον θελει πιστονι τωρα ε?

giorgos.bmw
08/03/2014, 12:39
πολυ καλη δουλεια!καλοβολτο να ειναι!ελπιζω να βγει γρηγορα ξανα στους δρομους!!
μαλλον θελει πιστονι τωρα ε?

Μάλλον ρεκτιφιέ και πιστόνι σίγουρα.

KostasV2
08/03/2014, 12:59
Όχι ρε φίλε, τι γκαντεμιά!

Da.Vintage
08/03/2014, 13:27
Είχαμε ξεκινήσει για βόλτα αφού πήγαμε και το πήραμε απο το συνεργείο... μας έβγαλε λίγο την πίστη αφού δεν το πιστεύαμε τι έγινε και τα σενάρια που πετάγαμε ήταν πολλά!
Αλλά αυτό που του έτυχε είναι σενάριο που ούτε σε ταινία δε θα γινόταν!
Φάγαμε μία στεναχώρια... και μας χάλασε και τη βόλτα... παρ'ότι ο καιρός μας έκανε τη χάρη!

Και ο καραμήτρος πιο πολύ στεναχωρήθηκε για τη βόλτα παρά για το μοτέρ!:uplate:

sakis0547
08/03/2014, 13:42
Μάλλον ρεκτιφιέ και πιστόνι σίγουρα.

επειδη μαλλον ειναι θεμα χρονου να παρω ενα 90αρι με τις πλατινες επι κεφαλης και να το συμμαζεψω,μπορεις να μου πεις τι ανταλακτικα εχεις για το συγκεκριμμενο μοτερ?ειναι γνησια?αν θελεις για να μην γεμιζουμε το νημα στειλε μου πμ.ευχαριστω!

supraman
08/03/2014, 19:39
Γιωργο δεν σε φοβομαστε εισαι καλος σε κατι τετοια θα το εχεις φτιαξει στο πι και φι ;)

motomaniac
08/03/2014, 20:14
ρε Γιωργο.. για εξορκισμο ειναι κατι τετοιο.. πολυ ματι ρε παιδι μου!!!

zami
08/03/2014, 21:00
Οχι ρε φιλε...αυτα δεν γινονται....Εχω ενα suzuki freewind 99' πληρως λειτουργικο καθ'ολα αλλα λογω διετιας σε νησι....εχει σκουριασει....Ψηνεσαι να το φερω εκει και να ξεκινησουμε?Θα ειμαι ο καλυτερος βοηθος!!,

giorgos.bmw
08/03/2014, 21:53
Οχι ρε φιλε...αυτα δεν γινονται....Εχω ενα suzuki freewind 99' πληρως λειτουργικο καθ'ολα αλλα λογω διετιας σε νησι....εχει σκουριασει....Ψηνεσαι να το φερω εκει και να ξεκινησουμε?Θα ειμαι ο καλυτερος βοηθος!!,

Μακάρι να μπορούσα να βοηθούσα όλους που χρειάζονται την βοήθεια μου αλλά δυστυχώς δεν μπορώ λόγο δουλείας και ανώμαλου ωραρίου (βασικά δεν έχω ωράριο). Αν δεν έχεις πρόβλημα χρόνου - ώρας πολύ ευχαρίστως να το παιδέψουμε χωρίς βιασύνες και πιέσεις. Να φανταστής το δικό μου έκανα σχεδόν τρία χρόνια να το τελειώσω και να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

giorgos.bmw
08/03/2014, 21:55
Τη είπα τώρα, ακόμα δεν το έχω τελείωση ξέχασα το κόλλημα. :lol:

sv9cvk
08/03/2014, 22:51

:eek::( Ε οχι!!! κριμα!!! Δεν πειραζει θα το φτιαξεις και θα το φχαριστηθεις...Και καλου κακου , ποτε ξανα μπετζινα απο συνεργειο !!!!

zami
08/03/2014, 22:55
Τη είπα τώρα, ακόμα δεν το έχω τελείωση ξέχασα το κόλλημα. :lol:

Και μονο η προταση μου αρκει!σε ευχαριστω πολυ!θα αρκεστω στις πολυτιμες συμβουλες σου! οσο για το TRAΙL, το τελειωσες και μαλιστα το εκανες και κουκλι!απλα διαδικαστικο ειναι το "κολλημα", θα το ξεπερασεις ευκολα....

sakis0547
09/03/2014, 18:09
δεν ξερω αν εχει ξανα ανεβει(αν ναι παρακαλω να σβηστει),ισως καποιος να το χρειαστει..

https://www.dropbox.com/s/y5k457isxv7dn3y/ct90-110sm.pdf

Da.Vintage
10/03/2014, 08:20
χαχχαχχαχααχα..... ξεχάσαμε να σας πούμε οτι προσπαθούσαμε να το κάνουμε πατάκι με το smart! :bawl: όποιος μας έβλεπε σίγουρα θα μας είχε για πόντιους!

vag 70
12/03/2014, 21:19
χαχχαχχαχααχα..... ξεχάσαμε να σας πούμε οτι προσπαθούσαμε να το κάνουμε πατάκι με το smart! :bawl: όποιος μας έβλεπε σίγουρα θα μας είχε για πόντιους!

γιατι?δεν ειστε.χαχαχααχαχαχααχα:bawl:

Da.Vintage
13/03/2014, 09:08
γιατι?δεν ειστε.χαχαχααχαχαχααχα:bawl:
όχι αλλά κοντά έπεσες!

Περίμενα κάποιον να έρθει να μας πει... να δω τι θα κάνετε άμα σας πιάσουν οι ζουλού !:lol:

Χτες μου ήρθε μια ιδέα μιας και ο Γιώργος λέει οτι το τσίπουρο είναι γιατρικό για όλα... να ρίξει λίγο μέσα στο καρμπυρατέρ να δουλέψει λίγο να γίνει σαν καινούριο!:tooth:

motomaniac
13/03/2014, 09:12
όχι αλλά κοντά έπεσες!

Περίμενα κάποιον να έρθει να μας πει... να δω τι θα κάνετε άμα σας πιάσουν οι ζουλού !:lol:

Χτες μου ήρθε μια ιδέα μιας και ο Γιώργος λέει οτι το τσίπουρο είναι γιατρικό για όλα... να ρίξει λίγο μέσα στο καρμπυρατέρ να δουλέψει λίγο να γίνει σαν καινούριο!:tooth:

θα το κανετε top methanol το μηχανακι..

ereynitis
14/03/2014, 02:01
όχι αλλά κοντά έπεσες!

Έχετε ξιφύγ' !!!:lol::lol:

Da.Vintage
14/03/2014, 11:51

Εγώ ? Ψέμα! :tooth:

Ο Γιώργος έχει ξεφύγει ...!
Ο κουμπάρος του και ιδιοκτήτης συνεργείου έπαθε έμφραγμα! (Και εκτός οτι απο τις γρήγορες κινήσεις του Γιώργη μπορεί ναι του έσωσε και την ζωή)
Ο Γιώργος αυτοδιορίστηκε αρχιμηχανικός εδω και μία εβδομάδα και επιτυχως έχει δώσει λύσεις σε ότι μηχανάκι έχει μπεί μέσα καθώς και σε πολλά που τρέχαν επισκευής ήδη!

του Γιώργη λοιπόν του αξίζουν αρκετά Μπράβο σαν "μάστορας"...
περισσότερα Μπράβο σαν φίλος...
και πάρα πολλά Μπράβο σαν άνθρωπος...

Είμαι πολύ τυχαιρός που είναι φίλος του και είμαι (απ'ότι λέει...ψέματα βέβαια) φίλος του

Da.Vintage
14/03/2014, 11:58

Άϊ στου διάλου ισύ ίσι ρε Γιάνν?

Άλλαξες όνομα και λέω κοίτα να δείς κι άλλος,! πολύ τον πάνε τον Γιώργη οι ιδιοκτήτες Sherow
:bawl: :bawl::bawl::bawl::bawl:

Σου είπε ο Γιώργος οτι έπιασε το Κ8 και πήγε να δώσει μιζιά δοκιμαστικά και πήρε φωτιά το ρημάδι σου ευτυχως είχε πυροσβεστήρα δίπλα και το πρόλαβε νωρίς! Θα έβαζες φωτιά σε ξένου ανθρώπου το μαγαζί με το ρημάδι!

ereynitis
14/03/2014, 12:09
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

Είσαι μεγάλος μαλέας!! Το μπορντέλο μου εμένα, είναι αντιπυρικό ρε!!

Φεύγω, πάω αλλού! :wave2: :D :D :D

giorgos.bmw
14/03/2014, 14:15
Άϊ στου διάλου ισύ ίσι ρε Γιάνν?

Άλλαξες όνομα και λέω κοίτα να δείς κι άλλος,! πολύ τον πάνε τον Γιώργη οι ιδιοκτήτες Sherow
:bawl: :bawl::bawl::bawl::bawl:

Σου είπε ο Γιώργος οτι έπιασε το Κ8 και πήγε να δώσει μιζιά δοκιμαστικά και πήρε φωτιά το ρημάδι σου ευτυχως είχε πυροσβεστήρα δίπλα και το πρόλαβε νωρίς! Θα έβαζες φωτιά σε ξένου ανθρώπου το μαγαζί με το ρημάδι!

Είσαι μεγάλος μαλέας!! Το μπορντέλο μου εμένα, είναι αντιπυρικό ρε!!

Φεύγω, πάω αλλού! :wave2: :D :D :D[/QUOTE]

Είσαστε :a31: και οι δυο. Ρε πσμ που σας βρήκα. :bawl: :bawl: :bawl:

Da.Vintage
17/03/2014, 09:04
Είσαστε :a31: και οι δυο. Ρε πσμ που σας βρήκα. :bawl: :bawl: :bawl:

:tooth:

Σου είπα ρε γκασμά να τον ψαρώσεις καλά ... αλλά και αυτά τα 2 δευτερόλεπτα που πάγωσε καλά ήταν!

ereynitis
17/03/2014, 14:35
:tooth:

Σου είπα ρε γκασμά να τον ψαρώσεις καλά ... αλλά και αυτά τα 2 δευτερόλεπτα που πάγωσε καλά ήταν!

Ρε, αλητάμπουρα, από 'σένα δεν το πίστεψα στο ελάχιστο, αλλά παίρνω τον άλλονΕ από 'κει, του λέω:

Εγώ: «Τί κάνεις;»

Μπεμβεδάκιας: «Τι να κάνω, κοιτάω να δω τι μπορώ να σώσω απ' τον μηχανάκι σου, το ξεροψημένο. Καλά που δεν κάηκε το μαγαζί . - »

Εγώ: « :eyepop::eyepop::eyepop::a4::a018::a020::a023::a37::a42::a52::plaf::faint::panic::sweat: (όλ' αυτά χωρίς ήχο) » ... ΠΑΥΣΗ 2 δευτερολέΦτων

Πάλι εγώ: «Ρε άντε μαμήσου κι εσύ, παπάρα!! Πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη!!»

giorgos.bmw
24/03/2014, 19:56
Επιτέλους βρήκα χρόνο να λύσω το μοτέρ, και ιδού η ζημία.:cry: Ευτυχώς είναι μόνο το πιστόνι και δεν χρειάζεται ρεκτιφιέ. Τώρα μόνο ένα γυάλισμα στον κύλινδρο και πιστόνι στάνταρ γνήσιο 50χιλ. καινούριο. Εννοείται και καινούρια ελατήρια.
312765

312766

supraman
24/03/2014, 19:58
πω ρε γιωργαρα πως εγινε ετσι ολο αυτο απο εκεινο τον περιεργο ζωμο με την βενζινα εγινε ετσι ?

Takata Dome
24/03/2014, 20:24
Έκανε επαγγελματικό honing η ζάχαρη στον κύλινδρο! :uplate:

giorgos.bmw
24/03/2014, 20:25
πω ρε γιωργαρα πως εγινε ετσι ολο αυτο απο εκεινο τον περιεργο ζωμο με την βενζινα εγινε ετσι ?

Κι’ όμως και εγώ νόμιζα ότι είναι φήμες ότι κολάι ο κινητήρας με ζάχαρη μέσα στην βενζίνα αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν είναι.

supraman
24/03/2014, 20:35
Κι’ όμως και εγώ νόμιζα ότι είναι φήμες ότι κολάι ο κινητήρας με ζάχαρη μέσα στην βενζίνα αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν είναι.
πω αστα να πανε :(
τωρα καινουργιο πιστονακι θα βαλεις?

mhakio
24/03/2014, 20:39
Κρίμα είναι ρε γμτ...και στους πετρελαιοκινητήρες κάνει την ίδια ζημιά, έχω δει σε συνεργείο φίλου ανοιγμένο τρακτέρ με common rail να έχει κρούστα σαν καραμέλα.

catmaster
24/03/2014, 20:42

Πριν μοντάρεις να ανοίξεις και να καθαρίσεις αντλία λαδιού και διόδους προς την κεφαλή ... εκεί πετρώνει η ζάχαρη

Αν είδα καλά΄μάλλον το άρπαξε λίγο και το χιτώνιο ... στην τελευταία φωτό στην πάνω αριστερή πλευρά φαίνεται να έχει τσιμπήσει ... μπορεί και να με ξεγελάει η φωτό αλλά τσέκαρέ το μην μοντάρεις τσάμπα ....

:wave2:

giorgos.bmw
24/03/2014, 20:44
Ναι έχω φέρει καινούριο από Αμερική όταν μάζευα ανταλλακτικά για να το ανακατασκευάσω. Βεβαία μόνο εκεί έχει ακόμα ανταλλακτικά για αυτό το μοντέλο.

supraman
24/03/2014, 20:49
Ναι έχω φέρει καινούριο από Αμερική όταν μάζευα ανταλλακτικά για να το ανακατασκευάσω. Βεβαία μόνο εκεί έχει ακόμα ανταλλακτικά για αυτό το μοντέλο.
αυτη η αμερικη θα μας φαει :p
ωραιος ρε γιωργαρα και γω αυριο ανοιγω μιας και βρηκα εκεινο το κλειδι να αλλαξω τα αστερακια της καμπανας να βαλω τα honda α δειτε πως ειναι αυτα που φοραει τωρα
συνεχισε ρε γιωργαρα πιες και λιγο απτον ζωμο να ζεσταθεις και συνεχισε :beer:

bikas
24/03/2014, 20:59
τι γκαντεμια ρε γιώργο....

giorgos.bmw
24/03/2014, 21:25
Ευτυχώς όταν έφτιαχνα το μοτέρ με έπιασε η τσιγκουνιά μου και δεν έβαλα το καινούριο πιστόνι για να μην στρώνω αλλά τώρα δεν το γλυτώνω.
Ρε πσμ τώρα θα πηγαίνω αργά σαν μερικούς – μερικούς ονόματα δεν λέμε όποιος κατάλαβε – κατάλαβε χαχαχαχαχαχαχαχαχα :rotflmao:

mankam
24/03/2014, 22:09
Πριν μοντάρεις να ανοίξεις και να καθαρίσεις αντλία λαδιού και διόδους προς την κεφαλή ... εκεί πετρώνει η ζάχαρη

Αν είδα καλά΄μάλλον το άρπαξε λίγο και το χιτώνιο ... στην τελευταία φωτό στην πάνω αριστερή πλευρά φαίνεται να έχει τσιμπήσει ... μπορεί και να με ξεγελάει η φωτό αλλά τσέκαρέ το μην μοντάρεις τσάμπα ....

πολύ σωστή επισήμανση!

giorgos.bmw
24/03/2014, 22:39

Πολύ σωστά είδα το ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ στην κεφαλή.
Το μοτέρ έγινε στην κυριολεξία βίδες και μπήκε σε τενεκέ με διαλυτικό νίτρου. Ακόμα τώρα εκεί είναι.
Η κεφαλή έτοιμη.

312780

ereynitis
25/03/2014, 00:02
Άντε Γιώργη, καλή ξανα-ματα-υπομονή. Όσο για τους αργούς οδηγούς, όσο αίμα και ιδρώτα έχυσαν, για να κάνουν χρόνους στην πίστα, άλλη τόση υπομονή και επιμονή πρέπει να μάθουν να κάνουν τώρα στους δρόμους και τα μαστορέματα και όπως ξέρεις κι εσύ είναι άσχημα τσακωμένοι με την υπομονή μερικοί-μερικοί, ονόματα-δε-λέμε-οικογένειες-δε-θίγουμε! :bawl::bawl:

papg
26/03/2014, 08:01

Λύστε μου την απορία, η ζάχαρη ήταν στο καύσιμο πώς βρέθηκε στα λάδια του μοτέρ.

catmaster
26/03/2014, 09:29
Λύστε μου την απορία, η ζάχαρη ήταν στο καύσιμο πώς βρέθηκε στα λάδια του μοτέρ.

ποιος είπε για τα λάδια στο μοτέρ ;;

η ζάχαρη ανακατεύεται με τη βενζίνη περνάει στο θάλαμο καύσης και στεγνώνει το χιτώνιο .. μόλις ανεβάσει θερμοκρασία κολλήματος έχει περάσει και στα λάδια λίγη και στις έδρες των βαλβίδων και μεταφέρεται ... μόλις κρυώσει το μηχανάκι ξαναπετρώνει (όχι στην κρυσταλλική μορφή πια) και κλείνει ότι μικρό αυλάκι υπάρχει (αναλόγως την ποσότητα)

(τις παλιές εποχές άμα ο καριόλης που στην έριχνε τη ζάχαρη ήθελε απλά να σου χαλάσει το μηχάνάκι την έριχνε στο λάδι από την τάπα λαδιού και το μηχανάκι κόλλαγε σχεδόν γλυκά και γινόταν μασίφ όλα δεν το έπαιρνες χαμπάρι μέχρι να είναι πολύ αργά

άμα ήθελε να σε σκοτώσει την έριχνε στη βενζίνη (άμα άνοιγε η τάπα) για να κολλήσει μπάμ το μηχανάκι και να σε στείλει )*

*Νο 1325 άχρηστη πληροφορία της ημέρας

lspiros
26/03/2014, 13:00

η ζάχαρη ανακατεύεται με τη βενζίνη περνάει στο θάλαμο καύσης και στεγνώνει το χιτώνιο .. μόλις ανεβάσει θερμοκρασία κολλήματος έχει περάσει και στα λάδια λίγη και στις έδρες των βαλβίδων και μεταφέρεται ... μόλις κρυώσει το μηχανάκι ξαναπετρώνει (όχι στην κρυσταλλική μορφή πια) και κλείνει ότι μικρό αυλάκι υπάρχει (αναλόγως την ποσότητα)

(τις παλιές εποχές άμα ο καριόλης που στην έριχνε τη ζάχαρη ήθελε απλά να σου χαλάσει το μηχάνάκι την έριχνε στο λάδι από την τάπα λαδιού και το μηχανάκι κόλλαγε σχεδόν γλυκά και γινόταν μασίφ όλα δεν το έπαιρνες χαμπάρι μέχρι να είναι πολύ αργά

άμα ήθελε να σε σκοτώσει την έριχνε στη βενζίνη (άμα άνοιγε η τάπα) για να κολλήσει μπάμ το μηχανάκι και να σε στείλει )*

εμ δεν τα ξερα αυτα και ηθελα να φαω ενα μπουστη που πρεζαρε παιδακια:smokin:

catmaster
26/03/2014, 13:40
εμ δεν τα ξερα αυτα και ηθελα να φαω ενα μπουστη που πρεζαρε παιδακια:smokin:

:uplate: τι λες ρε μάστορα ;;

Σε αυτά τα υποκείμενα δεν χαραμίζω ούτε τη ζάχαρη Σπύρο ...

Αφού έχεις φαντασία και φαίνεται σε αυτά που φτιάχνεις ... βάλε το νιονιο να δουλέψει ...

αφού έχουμε τροχούς , καμινέτα , εξολκείς , πλάσμα κοπής ,

και άμα είναι για τέτοιο σκοπό θα βρούμε ρε αδερφέ καμιά στρατζόπρεσσα , καμιά καραβολιέρα κάτι θα κάνουμε να ξεβρωμίσει ο τόπος ...

:smokin:

papg
26/03/2014, 21:17

Αυτό που εξηγείς παραπάνω.

catmaster
26/03/2014, 21:24
Αυτό που εξηγείς παραπάνω.

δεν καταλαβαίνω ρε αδερφέ , σόρρυ είναι και η ώρα περασμένη και έχω κουδουνιάσει ... τι ακριβώς δεν κατάλαβες ;; :wave2:

papg
27/03/2014, 08:06
δεν καταλαβαίνω ρε αδερφέ , σόρρυ είναι και η ώρα περασμένη και έχω κουδουνιάσει ... τι ακριβώς δεν κατάλαβες ;; :wave2:

Το κατάλαβα αδερφέ το αποτέλεσμα είναι η ζάχαρη να περνά στο λάδι.οκ

giorgos.bmw
27/03/2014, 16:53
Καινούριο πιστόνι γνήσιο 50χιλ. στάνταρ.

312977

312978

giorgos.bmw
27/03/2014, 16:55
Και το τσιμούχακι, μόνο για την βαλβίδα εξαγωγής.

312979

supraman
27/03/2014, 17:50
:a014:

vaska
27/03/2014, 20:29

Απόλυτα σωστό, όπως ακριβώς είναι γραμμένο έτσι γίνεται. Δυστυχώς στη γειτονιά μας πιτσιρικάδες είχαμε ένα τέτοιο καθίκι και μας είχε πηδήξει 4 μηχανάκια (γιατί κάναμε θόρυβο έλεγε και ενοχλούσαμε την κόρη του που διάβαζε έλεγε - το ότι την είχαμε πάρει όλοι δεν το έλεγε).
Μα ήρθε εκείνη η καταραμένη μέρα που τα έβαλε με λάθος άνθρωπο και τον γ@$%^σε στην κατακεφαλιά. Όλοι τρίβαμε τα χέρια μας. Ακόμα θυμάμαι την μυρωδιά που είχε το μοτέρ ενός καημένου CB 50 από την καμμένη ζάχαρη. Παντού είχε πάει.
:mad:

giorgos.bmw
27/03/2014, 21:52
Δεν ξέρω γιατί αλλά πάντα νόμιζα ότι με ζάχαρη κολάι μόνο το δίχρονο επειδή το καύσιμο λιπένει και τον στρόφαλο, αλλά και το τετράχρονο δεν το περίμενα τόσο ευαίσθητο.

giorgos.bmw
18/04/2014, 13:08
Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα καλή ανάσταση. Να φάτε πολύ να πιείτε πολύ και να περάσετε ωραία με αυτούς που αγαπάτε.

314615

supraman
18/04/2014, 18:12
Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα καλή ανάσταση. Να φάτε πολύ να πιείτε πολύ και να περάσετε ωραία με αυτούς που αγαπάτε.

314615

επισης γιωργαρα μου χρονια πολλα καλο πασχα με υγεια και ευτυχια πανω απο ολα και καλο φαγοποτι με καλα τσιπουρα ξερεις εσυ ;)

bikas
18/04/2014, 18:20
επίσης χρονια πολλά σε όλους υγεία και μακρια απο παλιανθρώπους.

giorgos.bmw
20/05/2014, 18:18
Επιτέλους έτοιμο το κυλινδροπίστονο. Επειδή έπρεπε τελικά να κάνω ρεκτιφιέ δεν έβρισκα γνήσιο πιστόνι με τίποτα (εκτός από στάνταρ). Η λύση: αλλαγή χιτώνιο και πιστόνι μάλλον από CB175 ή CB200. Τώρα πόσα κυβικά βγήκε δεν ξέρω και ξέχασα να μετρήσω την διαδρομή.

316472

316473

316474

notakos600
20/05/2014, 18:28
Καλόστρωτο, όσα κυβικά και να πήγε. :beer:

giorgos.bmw
20/05/2014, 18:44
...
316476

316477

notakos600
20/05/2014, 18:45
55mm ρε θηρίο :beer:

giorgos.bmw
20/05/2014, 20:06
Το βρήκα στο manual
Πριν 50 Χ 46.5 = 89.5 cc
Τώρα 55.3 X 46.5 = ??????

notakos600
20/05/2014, 20:54
Το βρήκα στο manual
Πριν 50 Χ 46.5 = 89.5 cc
Τώρα 55.3 X 46.5 = ??????

98cc είσαι, να τα εκατοστήσεις :lol::beer:

supraman
20/05/2014, 20:57
ωρε γιωργαρα 55mm ποπο μην το δει κανενας πανος αυτο θα αρχισει -_-

kostakis125
20/05/2014, 21:21
98cc είσαι, να τα εκατοστήσεις :lol::beer:

111,62 cc ειναι οχι 98

ereynitis
20/05/2014, 21:24
Δεν έφτανε η ροπή που είχε απ' τη μάνα του, τώρα σε βλέπω να τραβάς και τροχόσπιτο! Προτείνω πρόσθετο αξεσουάρ, μάλλον θα σου χρειαστεί!

316487

:p :p :p

(Σημείωση: Η φωτογραφία ΔΕΝ είναι μονταρισμένη. Το συγκεκριμένο παπί κυκλοφορεί με κοτσαδΟΥρα, όπως το βλέπετε!)

notakos600
20/05/2014, 21:38
111,62 cc ειναι οχι 98

Κάποιο λάθος κάνεις.
50 x 55,5 είναι το lifan 110.
http://www.lifanth.com/en/products-a-services/lifan-engine/horizontal-engine/99-1p50fmh1p52fmi.html

bruno
20/05/2014, 21:48
55,3χ55,3=3058,09χ785=2400600,65χ46,5=111627930,225

notakos600
20/05/2014, 21:51
会意字 / 會意字

bruno
20/05/2014, 21:55
χα χα!Επρεπε να το αφησει κιτρινο και να βαλει αυτοκόλλητα caterpillar πανω.

KostasV2
20/05/2014, 22:23
Κάποιο λάθος κάνεις.
50 x 55,5 είναι το lifan 110.
http://www.lifanth.com/en/products-a-services/lifan-engine/horizontal-engine/99-1p50fmh1p52fmi.html

άλλο 55.5*50 και άλλο 50*55.5... πr^2*υ είναι ο τύπος.