Σύνδεση

View Full Version : ΦΟΡΑΜΕ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟ 2013 !?

diogenis
24/04/2013, 11:21
Κατ'αρχας να τονίσω οτι δεν οδηγώ πολλά χρόνια μηχανάκι (7) αλλά το χρησιμοποίω καθημερίνως και όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας. Γι αυτό μου δίνεται η δυνατότητα να παρατηρώ συμπεριφορές και νοοτροπία όσων εμπλέκονται με την οδική κυκλοφορία.

Αυτό που έχω παρατηρήσει επαρκώς και νομίζω μπορώ να βγάλω ενός είδους συμπέρασμα είναι οτι έχει αυξηθεί θεαματικα το ποσοστό των μοτοσυκλετιστών που φοράνε κράνος! Ναι, είναι θετική διαπίστωση! Απ΄ότι έχω παρατηρήσει λοιπόν κράνη φοράνε το 70 με 80% των αναβατών. Μπορεί να παίζει μια απόκλιση +-5% αλλά νομίζω σταδιακα παρατηρείται μια σταδιακή αύξηση του ποσοστού, έαν σκεφτώ οτι το 2007 ήταν περίπου 20 με 30%.

Δε ξέρω αν ο φόβος έκανε την δουλειά του (το πιο πιθάνο) ή αν οι Έλληνες απέκτησαν οδηγική παιδεία (πολύ χλωμό), πάντως το γεγονός είναι ενθαρυντικό, εάν σκέφτεις οτι δε φοράνε κράνος κάτι παππούδες που δε μπορούν ν'αλλάξουν νοοτροπία πιά και τα πιτσιρίκια 15-17 χρονών που ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι κάνουν.

Zid
24/04/2013, 11:32
Κατ'αρχας να τονίσω οτι δεν οδηγώ πολλά χρόνια μηχανάκι (7) αλλά το χρησιμοποίω καθημερίνως και όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας. Γι αυτό μου δίνεται η δυνατότητα να παρατηρώ συμπεριφορές και νοοτροπία όσων εμπλέκονται με την οδική κυκλοφορία.

Αυτό που έχω παρατηρήσει επαρκώς και νομίζω μπορώ να βγάλω ενός είδους συμπέρασμα είναι οτι έχει αυξηθεί θεαματικα το ποσοστό των μοτοσυκλετιστών που φοράνε κράνος! Ναι, είναι θετική διαπίστωση! Απ΄ότι έχω παρατηρήσει λοιπόν κράνη φοράνε το 70 με 80% των αναβατών. Μπορεί να παίζει μια απόκλιση +-5% αλλά νομίζω σταδιακα παρατηρείται μια σταδιακή αύξηση του ποσοστού, έαν σκεφτώ οτι το 2007 ήταν περίπου 20 με 30%.

Δε ξέρω αν ο φόβος έκανε την δουλειά του (το πιο πιθάνο) ή αν οι Έλληνες απέκτησαν οδηγική παιδεία (πολύ χλωμό), πάντως το γεγονός είναι ενθαρυντικό, εάν σκέφτεις οτι δε φοράνε κράνος κάτι παππούδες που δε μπορούν ν'αλλάξουν νοοτροπία πιά και τα πιτσιρίκια 15-17 χρονών που ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι κάνουν.

Στην Αθήνα ισχύει ... στην επαρχία ουτε κατα διάνοια..

diogenis
24/04/2013, 11:35
Έχεις δίκο παρέλειψα να αναφέρω οτι το παραπάνω συμπέρασμα αφορά αθηναίους μοτοσυκλετιστές..

paramedic
24/04/2013, 11:49
Κάτσε να ερθει το καλοκαιράκι....κάτσε να βγουν και οι εποχιακοί....και μετά βγάζουμε συμπέρασμα.

spyrakos35
24/04/2013, 11:50
κάτσε να ζεστάνει λίγο ο καιρός και θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα....

εγώ πάλι βλέπω πολλούς (κάγκουρες με τιδιεμ και τμαξ, τους κλασσικούς καμπούρηδες δλδ) ξεκράνωτους....

stynikop
24/04/2013, 12:43
Γιατί άφησες έξω τους Βαραδερίστες?

spyrakos35
24/04/2013, 12:50
Γιατί άφησες έξω τους Βαραδερίστες?

είπα να τους αφήσω στον πόνο τους...... :p

TROOPER
24/04/2013, 13:58
διογενη βγες απο το πιθαριιιιιιιιιιιιιιιιι :lol::lol:

p_sapelas
24/04/2013, 15:30
Να αναφέρουμε μέσα σε όλα ότι και τα πρόστιμα πλέον για τον Έλληνα που έχει κατακεραυνωθεί οικονομικά είναι ένας καλός λόγος για να προσέχει.. Ποτέ δεν ήμουν της λογικής ότι πρέπει να βάλω κράνος για να μη με γράψουν αλλά τα τελευταία χρόνια ακόμα κ αν πηγαίνω s.market με την πάπια σε απόσταση 300m από το σπίτι.. το βάζω το ρημάδι.

KAWAMANRIDER
24/04/2013, 16:19

συγνωμη αλλα το στατιστικο αποτελεσμα που αναφερεις ειναι βασει αυτων που βλεπεις ή προερχεται απο καποια επισημη ερευνα ?
ή απλα χρησιμοποιεις ποσοστα για να εκφρασεις αναλογιες ετσι οπως νομιζεις εσυ ? προσωπικα νομιζω οτι μετα τα σκουντερ & τα αβερτα στρωματα , gs κτλ , αυξηθηκαν οι ξεκρανωτοι & οχι μονο ενας αναβατης σε καθε μοτο , αλλα ολοκληρες ξεκρανωτες οικογενειες πανω σε μια μοτο , καλα επαρχια το κρανος σε καθιστα περιγελο σε περιπτωση που το φορεσεις , επισης οπως ειπαν & οι υπολοιποι τωρα που καλοκαιριαζει , θα δεις αορατα κρανη - τυπου τζελ για μαλλι , μαγιω & σαγιοναρες με ειδικα αορατα προστατευτικα νεας τεχνολογιας κτλ

diogenis
24/04/2013, 17:43
συγνωμη αλλα το στατιστικο αποτελεσμα που αναφερεις ειναι βασει αυτων που βλεπεις ή προερχεται απο καποια επισημη ερευνα ?
ή απλα χρησιμοποιεις ποσοστα για να εκφρασεις αναλογιες ετσι οπως νομιζεις εσυ ? προσωπικα νομιζω οτι μετα τα σκουντερ & τα αβερτα στρωματα , gs κτλ , αυξηθηκαν οι ξεκρανωτοι & οχι μονο ενας αναβατης σε καθε μοτο , αλλα ολοκληρες ξεκρανωτες οικογενειες πανω σε μια μοτο , καλα επαρχια το κρανος σε καθιστα περιγελο σε περιπτωση που το φορεσεις , επισης οπως ειπαν & οι υπολοιποι τωρα που καλοκαιριαζει , θα δεις αορατα κρανη - τυπου τζελ για μαλλι , μαγιω & σαγιοναρες με ειδικα αορατα προστατευτικα νεας τεχνολογιας κτλ

Όπως ανέφερα και παραπάνω το παραπάνω συμπέρασμα αποτελεί προσωπική μου εκτίμηση για την αύξηση των μοτοσυκλετιστών που φορούν κράνος στην Αθήνα κι αυτό προκύπτει απο την ΔΙΚΗ ΜΟΥ παρατήρηση τα τελευταία χρόνια. Καμιά επίσημη έρευνα δε μπορεί να αντικρούσει αυτό που βλέπουν τα μάτια μου αλλά κι ο καθένας σας μπορεί να συμφωνήσει ή όχι.

Γενικώς πάντως μια αρνητική στάση σε οποιοδήποτε θετικό συμπέρασμα μπορεί κάποιος να εξάγει κι αυτό είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας του Νεοέλληνα να βλέπει μόνο μια απολύτως ακραία αρνητική είκονα για οτι συμβαίνει γύρω του και να μη μπορεί να αντιληφθεί ούτε ελάχιστο σημείο θετικού ίχνους στην εικόνα του. Κατ'αυτό τον τρόπο όμως δύσκολα μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε αλλάγη στη νοοτροπία όπως πχ του κράνους.

DrIoannis
24/04/2013, 17:50
Μπορώ να πω πως ακόμη και επαρχία βλέπω μία αύξηση στη χρήση κράνους και το ποσοστό δεν διαφέρει από αυτό που προαναφέρθηκε.Λίγο τα ΜΜΕ και το διαδύκτιο, λίγο τα τσουκτερά πρόστημα κάτι κάνανε και βελτιώθηκε η κατάσταση.

bros400pgm
24/04/2013, 17:50
και εγω το ιδιο εχω παρατηρησει στην Πατρα. Δυστυχως εχω παρατηρησει οτι εχουν αυξηθει και οι βλακες με τα κουτια.....

pipe_smoker
24/04/2013, 18:25
...τους κλασσικούς καμπούρηδες....

Καινούρια λέξη :uplate: (και πάνω που νόμιζα ότι το είχα αποκωδικοποιήσει όλο το slang εδώ μέσα ρε πστ μου)

Κυρ κυρ κυρ!!!! Τί εστί "καμπούρης" και ποιοι μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία?

διογενη βγες απο το πιθαρι....

....και πιάσε το φανάρι μπας και βρεις κανέναν "κρανωμένο":lol:

Bladerunner
24/04/2013, 19:33
Τί εστί "καμπούρης" και ποιοι μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία?

Δες τη φωτογραφία και θα καταλάβεις.

Καμπούρης:
288429

Νορμάλ καθημερινός αναβάτης (ΜΗ καμπούρης):
288430

ΥΓ. Για να είμαι και εντός θέματος...
Τι σας έχει πιάσει κι ασχολείστε τελευταία με κράνη, πινακίδες, τήρηση ΚΟΚ κλπ; Κάντε αυτό που νομίζετε σωστό και γίνετε το παράδειγμα σε τυχόν νέα παιδιά που σας έχουν πρότυπο. Οι αφορισμοί και οι "πατρικές" νουθεσίες σπάνια πιάνουν τόπο.

LOUKILOUK
24/04/2013, 20:13
Μπορώ να πω πως ακόμη και επαρχία βλέπω μία αύξηση στη χρήση κράνους και το ποσοστό δεν διαφέρει από αυτό που προαναφέρθηκε.Λίγο τα ΜΜΕ και το διαδύκτιο, λίγο τα τσουκτερά πρόστημα κάτι κάνανε και βελτιώθηκε η κατάσταση.

Από το 2000 εώς το 2011 που έφυγα από Σύρο η μεταβολή ήταν θεαματική...όλοι σχεδόν φορούσαμε κράνος πλην των συνήθων υπόπτων... αστυνομικοί και συνάδελφοι (σώματα ασφαλείας...). Εκτός από το ότι το έβλεπα απλά με τα μάτια μου, είχα και την μαρτυρία εμπορου ειδών μοτοσυκέτας που είχε αυξήσει τρελά τις πωλήσεις κρανών...Γενικά από τα 90ς που το κράνος ήταν ντεμόντα και διακοσμητικό στον αγκώνα φτάσαμε σε μια φάση που πολλοί το φοράνε πάντα και παντού...βέλτιωση την οδηγικής κουλτούρας θα το έλεγα ακόμα και αν προήλθε μέσα από κυνήγι και πρόστιμα...
Φυσικά έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε...

KAWAMANRIDER
24/04/2013, 20:38
Όπως ανέφερα και παραπάνω το παραπάνω συμπέρασμα αποτελεί προσωπική μου εκτίμηση για την αύξηση των μοτοσυκλετιστών που φορούν κράνος στην Αθήνα κι αυτό προκύπτει απο την ΔΙΚΗ ΜΟΥ παρατήρηση τα τελευταία χρόνια. Καμιά επίσημη έρευνα δε μπορεί να αντικρούσει αυτό που βλέπουν τα μάτια μου αλλά κι ο καθένας σας μπορεί να συμφωνήσει ή όχι.

Γενικώς πάντως μια αρνητική στάση σε οποιοδήποτε θετικό συμπέρασμα μπορεί κάποιος να εξάγει κι αυτό είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας του Νεοέλληνα να βλέπει μόνο μια απολύτως ακραία αρνητική είκονα για οτι συμβαίνει γύρω του και να μη μπορεί να αντιληφθεί ούτε ελάχιστο σημείο θετικού ίχνους στην εικόνα του. Κατ'αυτό τον τρόπο όμως δύσκολα μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε αλλάγη στη νοοτροπία όπως πχ του κράνους.

υπηρχε εποχη στην αθηνα που αν φοραγες κρανος σε σταματαγαν για ελεγχο μηπως την πεσεις σε καμμια τραπεζα , αν συγκρινεις την κατασταση με πριν 20 χρονια , ναι ειναι καλυτερα οντως , υπηρξε μια περιοδος τα τελευταια χρονια που κατι θετικο πηγε να γινει γενικα με την ενημερωση για την χρηση μοτο , καποιοι καναν σχολεια , αρχισαν οι πιο νεοι στο χωρο να κοζαρουν & κανα κρανος & να συζητανε για μαρκες & ενδυση μολις περναν μοτο & τα φορουμ βοηθησανε κτλ , αλλα νομιζω πλεον οτι κυκλοφορει μια νεα καστα αναβατων παντελως ακυρων με μοτο γενικα & αυτο συμπεριλαμβανει & την χρηση κρανους , εννοειται οτι ελπιζω να εχεις δικιο εσυ & οχι εγω & η αποψη μου δεν εχει να κανει με νοοτροπια αλλα με οτι βλεπω & εγω καθε μερα & εχω δει & οχι μονο αθηνα αλλα & επαρχια

Aggelos_SV
24/04/2013, 21:21
διογενη βγες απο το πιθαριιιιιιιιιιιιιιιιι :lol::lol:

Δεν είναι πιθάρι ρε..απλά πήρε το κράνος λίγο "μπόλικο" :lol:

McTalas
24/04/2013, 21:32
το θεμα δεν ειναι αμα φοραει κρανος καποιος, αλλα και τι κρανος/μεγεθος κτλ κτλ φοραει... μεγαλη κουβεντα...

AristidisZ
24/04/2013, 21:34
ορίστε κράνη (http://www.youtube.com/watch?v=YMnckxTj-Ag)

McTalas
24/04/2013, 21:48

:bawl:
τοτες δεν υπηρχαν οι φιμε και οι καθρεφτες.... ή μπορει μετα απο αυτο να ανακαλυφθηκαν...:bawl:

pipe_smoker
24/04/2013, 23:06
Δες τη φωτογραφία και θα καταλάβεις.

Καμπούρης:
288429

Νορμάλ καθημερινός αναβάτης (ΜΗ καμπούρης):
288430

Τι σας έχει πιάσει κι ασχολείστε τελευταία με κράνη, πινακίδες, τήρηση ΚΟΚ κλπ; Κάντε αυτό που νομίζετε σωστό και γίνετε το παράδειγμα σε τυχόν νέα παιδιά που σας έχουν πρότυπο. Οι αφορισμοί και οι "πατρικές" νουθεσίες σπάνια πιάνουν τόπο.

Μήπως τις έβαλες ανάποδα τις φωτό καταλάθος?:lol:

Με το ΥΓ συμφωνώ απόλυτα. Μην τα πεις στο δίπλα θρεντ μόνο αυτά:ninja:

pipe_smoker
24/04/2013, 23:09

:lol::lol::lol::lol:
Αλουμινόχαρτο ρε μλκ????:rotflmao:

taskon
25/04/2013, 11:07
:lol::lol::lol::lol:
Αλουμινόχαρτο ρε μλκ????:rotflmao:

Γιατι η μποτα με το τακουνακι?

McTalas
25/04/2013, 21:22
Γιατι η μποτα με το τακουνακι?
τρατζικ!!!:bawl:

TROOPER
26/04/2013, 13:33
........

κριση νομιμοφροσυνης το λενε δημητρη.

αστα...:look:

kostas777
26/04/2013, 13:35
στα 90's δεν είχα λεφτά να πάρω ούτε γάντια.. κράνος είχα ένα χρέπι που δεν μου καθόταν καλά και με πόναγε το κεφάλι μου μετά από 5 λεπτά. όταν τα χιλιόμετρα ανέβαιαναν, το λουράκι με έπνιγε.. είχα κάνει λαιμό F1 από τον αέρα.

καμία σχέση με τα κράνη που κυκλοφορύν τώρα σε προσιτή τιμή. την πρώτη φορά που πήρα σωστό κράνος, κατάλαβα τι εστί προστασία και ασφάλεια, τα παλιά ήταν σκέτη ταλαιπωρία.

LOUKILOUK
26/04/2013, 18:11
στα 90's δεν είχα λεφτά να πάρω ούτε γάντια.. κράνος είχα ένα χρέπι που δεν μου καθόταν καλά και με πόναγε το κεφάλι μου μετά από 5 λεπτά. όταν τα χιλιόμετρα ανέβαιαναν, το λουράκι με έπνιγε.. είχα κάνει λαιμό F1 από τον αέρα.

καμία σχέση με τα κράνη που κυκλοφορύν τώρα σε προσιτή τιμή. την πρώτη φορά που πήρα σωστό κράνος, κατάλαβα τι εστί προστασία και ασφάλεια, τα παλιά ήταν σκέτη ταλαιπωρία.

Ομοιοπαθείς των 90΄...αλλά τότε δεν ξέραμε και πως να διαλέξουμε κράνος...

και μιας και μιλάμε για αυτά να δείξω και το νέο κρανάκι μουhttp://www.helmetcity.co.uk/products/Arai-Viper-GT-Banda-Blue.html

Βάντας και εγώ λοιπόν...φοβερή εφαρμογή και ποιότητα, καλή προσφορά και παράδοση στην πόρτα μου τσάμπα την άλλη μέρα...

vaska
26/04/2013, 19:22
Έξω από το μαγαζί μου εδώ και 2 ώρες, 6 άτομα πρέπει να έχουν γεμίσει από 3 μπλοκάκια ο καθένας. Και δεν έχουν πιάσει ακόμα οι ζέστες. Από δικαιολογίες, ότι μπορείς να φανταστείς, από παρακάλια έως και μαγκιά των παραβατών, πλεονάζουσα. Οι λεβέντες όμως είναι "κουφοί" και μόνο γράφουν. Που και που όταν πάει να ξεφύγει η κατάσταση, ρίχνουν καμιά έντονη - ψαρωτική ματιά.

Διερχόμενος παππούς μετά κυνός σε κυρία που περπατούσε δίπλα του: - Μωρέ καλά κάνουν και τους βρίζουν και τους γαζώνουν με τα όπλα. Δεν ντρέπονται που γράφουν??? Ο άλλος τους έλεγε "είμαι άνεργος" και αυτοί τον έγραφαν. Μωρέ καλά τους κάνουν.

Διερχόμενη μεσόκοπη κυρία (τηλεφωνεί στον γιό της) : Μην περάσεις από Κωνσταντινουπόλεως, γίνεται χαμός, τους γράφουν όλους για κράνος, μην περάσεις σου λέω.
Δεν κρατιέμαι και την ρωτάω: "Γιατί δεν του λέτε να φορέσει το κράνος του και να πάει όπου θέλει παρά προσπαθείτε να τον γλυτώσετε από την παράβαση?? Δεν σας ενδιαφέρει το κεφάλι του γιου νομίζω,σας ενδιαφέρει μόνον η τσέπη σας."

- Καλά τώρα, αν πέσει με το μηχανάκι, το κράνος θα τον σώσει......

Πιτσιρικάδες ζελεδαρισμένοι, κατεβαίνουν από κάθετο μονόδρομο, βλέπουν τους τσεους και κάνουν αναστροφή για να την κοπανήσουν, σειρήνα οι τσέοι, πετάνε το μηχανάκι οι πιτσιρικάδες και τρέχουν με τα πόδια. Μαζεύουν το μηχανάκι οι τσέοι και σε λίγο έρχεται πατέρας με μαγκιά να το πάρει. Μπινελίκια και κόντρα μπινελίκια ο πατέρας. Χειροπέδες και αυτόφωρο.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Zid
26/04/2013, 19:42
Έξω από το μαγαζί μου εδώ και 2 ώρες, 6 άτομα πρέπει να έχουν γεμίσει από 3 μπλοκάκια ο καθένας. Και δεν έχουν πιάσει ακόμα οι ζέστες. Από δικαιολογίες, ότι μπορείς να φανταστείς, από παρακάλια έως και μαγκιά των παραβατών, πλεονάζουσα. Οι λεβέντες όμως είναι "κουφοί" και μόνο γράφουν. Που και που όταν πάει να ξεφύγει η κατάσταση, ρίχνουν καμιά έντονη - ψαρωτική ματιά.

Διερχόμενος παππούς μετά κυνός σε κυρία που περπατούσε δίπλα του: - Μωρέ καλά κάνουν και τους βρίζουν και τους γαζώνουν με τα όπλα. Δεν ντρέπονται που γράφουν??? Ο άλλος τους έλεγε "είμαι άνεργος" και αυτοί τον έγραφαν. Μωρέ καλά τους κάνουν.

Διερχόμενη μεσόκοπη κυρία (τηλεφωνεί στον γιό της) : Μην περάσεις από Κωνσταντινουπόλεως, γίνεται χαμός, τους γράφουν όλους για κράνος, μην περάσεις σου λέω.
Δεν κρατιέμαι και την ρωτάω: "Γιατί δεν του λέτε να φορέσει το κράνος του και να πάει όπου θέλει παρά προσπαθείτε να τον γλυτώσετε από την παράβαση?? Δεν σας ενδιαφέρει το κεφάλι του γιου νομίζω,σας ενδιαφέρει μόνον η τσέπη σας."

- Καλά τώρα, αν πέσει με το μηχανάκι, το κράνος θα τον σώσει......

Πιτσιρικάδες ζελεδαρισμένοι, κατεβαίνουν από κάθετο μονόδρομο, βλέπουν τους τσεους και κάνουν αναστροφή για να την κοπανήσουν, σειρήνα οι τσέοι, πετάνε το μηχανάκι οι πιτσιρικάδες και τρέχουν με τα πόδια. Μαζεύουν το μηχανάκι οι τσέοι και σε λίγο έρχεται πατέρας με μαγκιά να το πάρει. Μπινελίκια και κόντρα μπινελίκια ο πατέρας. Χειροπέδες και αυτόφωρο.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Στη Πάτρα η κατάσταση είναι τραγική... αν συγκρίνουμε με Αθήνα... ειδικά !! μιλάμε μέρα με νύχτα...

Βέβαια φταίει η τροχαία στη Πάτρα ουδέποτε το κυνήγησαν... σοβαρά... μονο για παραδάκι... καθε πάσχα κτλ..

vaska
26/04/2013, 19:47
Στη Πάτρα η κατάσταση είναι τραγική... αν συγκρίνουμε με Αθήνα... ειδικά !! μιλάμε μέρα με νύχτα...

Βέβαια φταίει η τροχαία στη Πάτρα ουδέποτε το κυνήγησαν... σοβαρά... μονο για παραδάκι... καθε πάσχα κτλ..

Αν περιμένεις από την τροχαία για να βάλεις μυαλό και κράνος, μάλλον κάτι κάνεις λάθος.
Παιδεία είναι όλα φίλε μου, εγώ όταν ξεκίνησα να καβαλάω δεν φορούσα αλλά δεν είχα και κανέναν που να φορούσε δίπλα μου να με συμβουλέψει. Στην πορεία αποφάσισα ότι είναι το πλέον απαραίτητο ψιψιψίνι όταν καβαλάω. Το δίδαξα και στις 2 μου κόρες. Η μεγάλη κάνει που και που μ@λ@κίες και δεν το βάζει μη χαλάσει το μαλλί και γι' αυτόν τον λόγο της πήρα τα κλειδιά από το μηχανάκι μέχρι να μου δείξει ότι είναι ώριμη. Η μικρή δεν ανεβαίνει αν δεν έχει κράνος.

Zid
26/04/2013, 19:52
Αν περιμένεις από την τροχαία για να βάλεις μυαλό και κράνος, μάλλον κάτι κάνεις λάθος.
Παιδεία είναι όλα φίλε μου, εγώ όταν ξεκίνησα να καβαλάω δεν φορούσα αλλά δεν είχα και κανέναν που να φορούσε δίπλα μου να με συμβουλέψει. Στην πορεία αποφάσισα ότι είναι το πλέον απαραίτητο ψιψιψίνι όταν καβαλάω. Το δίδαξα και στις 2 μου κόρες. Η μεγάλη κάνει που και που μ@λ@κίες και δεν το βάζει μη χαλάσει το μαλλί και γι' αυτόν τον λόγο της πήρα τα κλειδιά από το μηχανάκι μέχρι να μου δείξει ότι είναι ώριμη. Η μικρή δεν ανεβαίνει αν δεν έχει κράνος.

Δε διαφωνώ.. και ενοείτε οτι έτσι θα πρέπει οι γονείς να λειτουργούν... αλλα επειδή έχω ζήσει 50/50 Πάτρα Αθηνα ... είδα οτι στην Αθήνα επειδή το κυνήγησε η τροχαία αρκετά πριν 8-9 χρόνια ...πλέον βλέπεις διαφορά σημαντική θα έλεγα...

Στη Πάτρα δε οποτε κατεβαίνω... για να δεις κράνος θα πρέπει να κάνεις τάμα στον Αγιο ανδρέα...