Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 32

Θέμα: ΦΟΡΑΜΕ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟ 2013 !?

Νέο μέλος

ΦΟΡΑΜΕ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟ 2013 !?

Κατ'αρχας να τονίσω οτι δεν οδηγώ πολλά χρόνια μηχανάκι (7) αλλά το χρησιμοποίω καθημερίνως και όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας. Γι αυτό μου δίνεται η δυνατότητα να παρατηρώ συμπεριφορές και νοοτροπία όσων εμπλέκονται με την οδική κυκλοφορία.

Αυτό που έχω παρατηρήσει επαρκώς και νομίζω μπορώ να βγάλω ενός είδους συμπέρασμα είναι οτι έχει αυξηθεί θεαματικα το ποσοστό των μοτοσυκλετιστών που φοράνε κράνος! Ναι, είναι θετική διαπίστωση! Απ΄ότι έχω παρατηρήσει λοιπόν κράνη φοράνε το 70 με 80% των αναβατών. Μπορεί να παίζει μια απόκλιση +-5% αλλά νομίζω σταδιακα παρατηρείται μια σταδιακή αύξηση του ποσοστού, έαν σκεφτώ οτι το 2007 ήταν περίπου 20 με 30%.

Δε ξέρω αν ο φόβος έκανε την δουλειά του (το πιο πιθάνο) ή αν οι Έλληνες απέκτησαν οδηγική παιδεία (πολύ χλωμό), πάντως το γεγονός είναι ενθαρυντικό, εάν σκέφτεις οτι δε φοράνε κράνος κάτι παππούδες που δε μπορούν ν'αλλάξουν νοοτροπία πιά και τα πιτσιρίκια 15-17 χρονών που ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι κάνουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από diogenis Προβολή μηνύματος
    Κατ'αρχας να τονίσω οτι δεν οδηγώ πολλά χρόνια μηχανάκι (7) αλλά το χρησιμοποίω καθημερίνως και όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας. Γι αυτό μου δίνεται η δυνατότητα να παρατηρώ συμπεριφορές και νοοτροπία όσων εμπλέκονται με την οδική κυκλοφορία.

Αυτό που έχω παρατηρήσει επαρκώς και νομίζω μπορώ να βγάλω ενός είδους συμπέρασμα είναι οτι έχει αυξηθεί θεαματικα το ποσοστό των μοτοσυκλετιστών που φοράνε κράνος! Ναι, είναι θετική διαπίστωση! Απ΄ότι έχω παρατηρήσει λοιπόν κράνη φοράνε το 70 με 80% των αναβατών. Μπορεί να παίζει μια απόκλιση +-5% αλλά νομίζω σταδιακα παρατηρείται μια σταδιακή αύξηση του ποσοστού, έαν σκεφτώ οτι το 2007 ήταν περίπου 20 με 30%.

Δε ξέρω αν ο φόβος έκανε την δουλειά του (το πιο πιθάνο) ή αν οι Έλληνες απέκτησαν οδηγική παιδεία (πολύ χλωμό), πάντως το γεγονός είναι ενθαρυντικό, εάν σκέφτεις οτι δε φοράνε κράνος κάτι παππούδες που δε μπορούν ν'αλλάξουν νοοτροπία πιά και τα πιτσιρίκια 15-17 χρονών που ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι κάνουν.
    Στην Αθήνα ισχύει ... στην επαρχία ουτε κατα διάνοια..

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Νέο μέλος
    Έχεις δίκο παρέλειψα να αναφέρω οτι το παραπάνω συμπέρασμα αφορά αθηναίους μοτοσυκλετιστές..

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Κάτσε να ερθει το καλοκαιράκι....κάτσε να βγουν και οι εποχιακοί....και μετά βγάζουμε συμπέρασμα.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

κάτσε να ζεστάνει λίγο ο καιρός και θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα....

εγώ πάλι βλέπω πολλούς (κάγκουρες με τιδιεμ και τμαξ, τους κλασσικούς καμπούρηδες δλδ) ξεκράνωτους....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stynikop
    Γιατί άφησες έξω τους Βαραδερίστες?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stynikop Προβολή μηνύματος
    Γιατί άφησες έξω τους Βαραδερίστες?
    είπα να τους αφήσω στον πόνο τους......

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    διογενη βγες απο το πιθαριιιιιιιιιιιιιιιιι
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Να αναφέρουμε μέσα σε όλα ότι και τα πρόστιμα πλέον για τον Έλληνα που έχει κατακεραυνωθεί οικονομικά είναι ένας καλός λόγος για να προσέχει.. Ποτέ δεν ήμουν της λογικής ότι πρέπει να βάλω κράνος για να μη με γράψουν αλλά τα τελευταία χρόνια ακόμα κ αν πηγαίνω s.market με την πάπια σε απόσταση 300m από το σπίτι.. το βάζω το ρημάδι.

kawasaκικο μελος Το avatar του/της KAWAMANRIDER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από diogenis Προβολή μηνύματος

συγνωμη αλλα το στατιστικο αποτελεσμα που αναφερεις ειναι βασει αυτων που βλεπεις ή προερχεται απο καποια επισημη ερευνα ?
    ή απλα χρησιμοποιεις ποσοστα για να εκφρασεις αναλογιες ετσι οπως νομιζεις εσυ ? προσωπικα νομιζω οτι μετα τα σκουντερ & τα αβερτα στρωματα , gs κτλ , αυξηθηκαν οι ξεκρανωτοι & οχι μονο ενας αναβατης σε καθε μοτο , αλλα ολοκληρες ξεκρανωτες οικογενειες πανω σε μια μοτο , καλα επαρχια το κρανος σε καθιστα περιγελο σε περιπτωση που το φορεσεις , επισης οπως ειπαν & οι υπολοιποι τωρα που καλοκαιριαζει , θα δεις αορατα κρανη - τυπου τζελ για μαλλι , μαγιω & σαγιοναρες με ειδικα αορατα προστατευτικα νεας τεχνολογιας κτλ

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KAWAMANRIDER Προβολή μηνύματος
    συγνωμη αλλα το στατιστικο αποτελεσμα που αναφερεις ειναι βασει αυτων που βλεπεις ή προερχεται απο καποια επισημη ερευνα ?
    ή απλα χρησιμοποιεις ποσοστα για να εκφρασεις αναλογιες ετσι οπως νομιζεις εσυ ? προσωπικα νομιζω οτι μετα τα σκουντερ & τα αβερτα στρωματα , gs κτλ , αυξηθηκαν οι ξεκρανωτοι & οχι μονο ενας αναβατης σε καθε μοτο , αλλα ολοκληρες ξεκρανωτες οικογενειες πανω σε μια μοτο , καλα επαρχια το κρανος σε καθιστα περιγελο σε περιπτωση που το φορεσεις , επισης οπως ειπαν & οι υπολοιποι τωρα που καλοκαιριαζει , θα δεις αορατα κρανη - τυπου τζελ για μαλλι , μαγιω & σαγιοναρες με ειδικα αορατα προστατευτικα νεας τεχνολογιας κτλ
    Όπως ανέφερα και παραπάνω το παραπάνω συμπέρασμα αποτελεί προσωπική μου εκτίμηση για την αύξηση των μοτοσυκλετιστών που φορούν κράνος στην Αθήνα κι αυτό προκύπτει απο την ΔΙΚΗ ΜΟΥ παρατήρηση τα τελευταία χρόνια. Καμιά επίσημη έρευνα δε μπορεί να αντικρούσει αυτό που βλέπουν τα μάτια μου αλλά κι ο καθένας σας μπορεί να συμφωνήσει ή όχι.

Γενικώς πάντως μια αρνητική στάση σε οποιοδήποτε θετικό συμπέρασμα μπορεί κάποιος να εξάγει κι αυτό είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας του Νεοέλληνα να βλέπει μόνο μια απολύτως ακραία αρνητική είκονα για οτι συμβαίνει γύρω του και να μη μπορεί να αντιληφθεί ούτε ελάχιστο σημείο θετικού ίχνους στην εικόνα του. Κατ'αυτό τον τρόπο όμως δύσκολα μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε αλλάγη στη νοοτροπία όπως πχ του κράνους.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Μπορώ να πω πως ακόμη και επαρχία βλέπω μία αύξηση στη χρήση κράνους και το ποσοστό δεν διαφέρει από αυτό που προαναφέρθηκε.Λίγο τα ΜΜΕ και το διαδύκτιο, λίγο τα τσουκτερά πρόστημα κάτι κάνανε και βελτιώθηκε η κατάσταση.
    «Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης» Stephen Hawking
    You will never be arrested #58

και εγω το ιδιο εχω παρατηρησει στην Πατρα. Δυστυχως εχω παρατηρησει οτι εχουν αυξηθει και οι βλακες με τα κουτια.....
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    ...τους κλασσικούς καμπούρηδες....
    Καινούρια λέξη (και πάνω που νόμιζα ότι το είχα αποκωδικοποιήσει όλο το slang εδώ μέσα ρε πστ μου)

Κυρ κυρ κυρ!!!! Τί εστί "καμπούρης" και ποιοι μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    διογενη βγες απο το πιθαρι....
    ....και πιάσε το φανάρι μπας και βρεις κανέναν "κρανωμένο"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Τί εστί "καμπούρης" και ποιοι μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία?
    Δες τη φωτογραφία και θα καταλάβεις.

Καμπούρης:
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Yamaha_TDM_900.jpg 
Προβολές:	207 
Μέγεθος:	31,4 KB 
ID:	288429

Νορμάλ καθημερινός αναβάτης (ΜΗ καμπούρης):
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	cbr600rr.jpg 
Προβολές:	206 
Μέγεθος:	43,2 KB 
ID:	288430

ΥΓ. Για να είμαι και εντός θέματος...
    Τι σας έχει πιάσει κι ασχολείστε τελευταία με κράνη, πινακίδες, τήρηση ΚΟΚ κλπ; Κάντε αυτό που νομίζετε σωστό και γίνετε το παράδειγμα σε τυχόν νέα παιδιά που σας έχουν πρότυπο. Οι αφορισμοί και οι "πατρικές" νουθεσίες σπάνια πιάνουν τόπο.
    Think faster than you ride

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. 1200cc το 2013?
    από MikeG στο forum KTM
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 31/01/2012, 16:31
  2. Daihatsu τέλος από το 2013
    από Tigas στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 25/01/2011, 18:59
  3. φοραμε κρανοσ????