PDA

View Full Version : Είναι προτιμότερο να "κλαίει" το παιδί μου σήμερα παρά εγώ αύριο...

Σελίδες : 1 [2]

SHOOTER045
27/08/2013, 09:01
σε κάποια συμφωνώ

σε κάποια διαφωνώ

είναι οι απόψεις σου και θα τις σεβαστώ.... χωρίς περαιτέρω ανάλυση....

καλημέρες

++1000000000000
να μην τα ξαναγραφω πινω και καφε

YianPep
27/08/2013, 11:27
Καλό ταξίδι στο παλικάρι και κουράγιο στους δικούς του.
Διάβασα ωραίες απόψεις με κάποια συμφωνώ με άλλα όχι.
Όσον αφορά την παιδεία μας στο δρόμο είτε με μηχανάκι είτε με αυτοκίνητο είτε πεζοί θέλουμε πολύ προσπάθεια ακόμα,αν και έχουμε κανει κάποια βήματα προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια.
Σε καφενειακή συζήτηση πριν μια βδομάδα στο χωριό μου (παιζει να είμαι ο μόνος που φοράει κράνος) περι θανατηφόρων ατυχημάτων πετάχτηκα και είπα το αυτονόητο "βάζουμε και κανα κράνος ρε μάγκες..." , η απάντηση απο το πίσω τραπέζι : κράνη πουλάς ?? .Ναι γέλασα κι εγώ με την ατάκα ,μου απάντησε ένας 65αρης μοτοσυκλετιστής (είχε ένα μονοσελο BMW ανακατασκευασμένο μοντέλα δε γνωρίζω).
Τι μπορώ να πω σ αυτόν τον άνθρωπο που οδηγεί τόσα χρόνια με συγκεκριμένη νοοτροπία-ιδεολογία που οδηγούσε και σε εποχή χωρις πολυ κίνηση στους δρόμους και τα άλογα ηταν πιο λίγα κλπ.Να του αλλάξω απόψεις ?
Καλως σας βρήκα ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

yianyian
27/08/2013, 11:49
Θέλετε να μιλήσουμε και για το ποσοστό των γονιών ή των φίλων που το μόνο που λένε είναι "φόρα κράνος για να μην σε γράψουν" ?
Και προφανώς δεν εννοούν στις ειδήσεις..

alex14
27/08/2013, 12:18
Δεν ήθελα να γράψω κάτι αλλά επειδή το έχετε κουράσει με αναγκάζετε...

+ οσα γουσταρεις

pipe_smoker
27/08/2013, 12:52

Συμφωνώ με όσα είπες. Αν και το πλάτιασες κάπως, δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ κάπου γιατί αλληλένδετα πράγματα είναι όλα στο πλαίσιο που τα αναφέρεις.

Μπορεί να έχει καταντήσει γραφικό το "ποτάνα κενωνία", αλλά γραφικό ξεγραφικό, όσο πιο ποτάνα είναι η κενωνία τόσο περισσότερα "τέρατα" (λογιώ λογιώ και με κάθε δυνατή έννοια) θα συμβαίνουν και θα βλέπουμε. End of story.

Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τί σόι μπάρμπας (τράγος?) είναι δαύτος που έγραψε αυτή τη μ@λ@κία που αποφάσισα τελικά να κάτσω να τηνε διαβάσω κιόλας για να μην απαντάω "στον αέρα", αλλά ώρες ώρες γαμώ το ίντερνέτ μου μέσα και την ελευθερία λόγου (ο θεός να τον κάνει). Κάποτε λέγαμε "κάποιοι δε θα έπρεπε να έχουν βήμα", μετά το κάναμε "πάρτε τους το μικρόφωνο", στο τέλος θα παρακαλάμε να τους καεί το πληκτρολόγιο.

Είπε την ιστοριούλα του για το τί είπε ο σοφός γέροντας κι ο τσέος για το κάλλιο να κλαίει το παιδί σου παρά εσύ, έκανε το κύρηγμά του να μαθαίνουμε στα παιδιά μας την εγκράτεια (για τις προγαμιαίες σχέσεις κι ότι οι καπότες είναι του σατανά έλεγε τίποτα μπας και μου ξέφυγε?) και να δίνουμε το καλό παράδειγμα χωρίς να πηγαίνουμε με τις ώρες στα καφενεία ή να ξοδεύουμε τα μισθά μας στους Χόντους (τί χόντος τί χόντα μία η άλλη, εγκράτεια πάνω απ'όλα μόνο προσοχή να μη σου φύγουν στο βρακί), και πάλι καλά που δεν έκλεισε με κανά "Δι'ευχών", δεν είπε κανά ανέκδοτο σαν το Χουντόδουλο, ή δεν έβγαλε κανά ηλεκτρονικό παγκάρι να ρίξουμε τον οβολό που θα γλιτώσουμε από το RSV που δε θα πάρει το παιδί μας:a31:
Ρε άντε χώσε το κεφάλι σου μέσα σε καμιά καμπάνα και ξεκίνα να τη βαράς μπας και συνέλθεις λέω εγώ:moutza:

Επί της ουσίας (κι όχι της παπαριάς κειμένου), όπως είχε πει κι ο Sniper, όπως καβαλάμε εμείς, έτσι καβαλάγανε κι άλλοι πριν από εμάς, έτσι θα καβαλάνε κι άλλοι μετά από εμάς. Και ναι κάποιοι από αυτούς είναι πολύ πιθανόν να είναι τα παιδιά μας.

Manual για το σωστό γονεϊλίκι δεν υπάρχει και ουέ αν υπήρχε. Κάποια όρια όμως που κάνουν μπαμ υπάρχουν. Κι ανάλογα με την ψυχοσύνθεση και τις αντοχές του κάθε γονιού καλά θα κάνει να προσπαθήσει να μεγαλώσει το παιδί του όσο πιο "σωστά" γίνεται.
Το δίπολο/δίλημμα "ασφάλεια VS ελευθερία" υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και θα μας βασανίζει σε κάθε στιγμή της ζωής μας (τόσο πολύ όσο ελάχιστα άλλα) με κάθε δυνατή μορφή που μπορεί να πάρει, και δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτές είναι άπειρες, μιας και τα πάντα χωράνε μέσα σε αυτές τις δυο λέξεις/έννοιες.

Σαν ενήλικοι που είμαστε θέτουμε τα δικά μας όρια κι επιλέγουμε που θα σταθούμε σε αυτή τη νοητή γραμμή που στη μία άκρη έχει την απόλυτη ελευθερία και στην άλλη την απόλυτη ασφάλεια (σε κάθε μα κάθε πτυχή της ζωής μας).
Σα γονείς πρέπει να παίρνουμε (με βάζω μέσα για να μην αλλάζω στο β πληθυντικό) την ευθύνη, κι οφείλουμε να την παίρνουμε για τα παιδιά μας.
Ένα βρέφος είναι λογικό να το κρατήσεις για αρχή στο άκρο που λέγεται ασφάλεια.
Καθώς μεγαλώνει οφείλεις να του επιτρέψεις να πάει λίγο παραπέρα, ή και να το σπρώξεις με τον ορθό τρόπο (και λέω "σπρώξεις" γιατί το ίδιο μπορεί να έχει βολευτεί στην ασφάλεια και να μη θέλει να κουνηθεί). Να νιώσει μια κάποια ανασφάλεια αλλά να βιώσει και ψήγματα ελευθερίας.
Και πάει λέγοντας. Όσο μεγαλώνει τόσο αφήνεις, μέχρι που κάποια στιγμή αναλαμβάνει τιμόνι το ίδιο. Παίρνει τις αποφάσεις του με γνώμονα τα όσα έχει μάθει (γνωσιακά αλλά και συναισθηματικά κυρίως) από εσένα, από το σχολείο του, από τους γύρω του και από την όποια φυσικά εκ γενετής "προδιάθεση" του έχει δώσει η φύση, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη (κι επηρεαζόμενος από) τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο που πλέον ζει.
Δεν το παρουσιάζω ως κάτι το απλό. Και το είπα και πριν. Άλλα τα όρια του ενός και άλλα του άλλου. Άλλο το "αφήνω τόσο" του ενός και άλλο το "τόσο" του άλλου.

Και φυσικά όλα τα παραπάνω δεν αναφέρονται μόνο στο θέμα μηχανή, αλλά στα πάντα.
Τώρα αν κάποιος θέλει να γίνει το παιδί του ένας δυστυχισμένος ψυχαναγκαστικός κακομοίρης που θα τρέμει να ανοιγοκλείσει τα μάτια του γιατί φοβάται το σκοτάδι, ας πηγαίνει μαζί του και στην πλατεία όταν παίζει μπάλα με τα άλλα παιδάκια μην τυχόν και το χτυπήσουνε.

pipe_smoker
27/08/2013, 12:58
Περί του "Πάμε στο ΚΑΤ μια βόλτα, να δεις τα ανοιγμένα κεφάλια", για να μάθει το παιδί να φοράει κράνος ή να μην ανεβαίνει σε μηχανή ή δεν ξέρω γω τί άλλο είχαν μαλλιάσει τα δάχτυλά μου να τα γράφω εδώ:

Ποστ 131 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=134994&page=9&p=2314839&viewfull=1#post2314839)

Ποστ 153 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=134994&page=11&p=2315472&viewfull=1#post2315472)

Bradipous
27/08/2013, 13:25
είχαν μαλλιάσει τα δάχτυλά μου να τα γράφω :bawl:

:rotflmao::rotflmao:

notakos600
27/08/2013, 13:56
Συνήθως μαλλιάζει η χούφτα... :lol:

OldMan
27/08/2013, 14:52
Συνήθως μαλλιάζει η χούφτα... :lol:
Άμα δουλεύεις πολύ το ποντίκι..

notakos600
27/08/2013, 14:54
Άμα δουλεύεις πολύ το ποντίκι..

Eργαλείο τον φωνάζω, ποντίκι είναι το δικό σου. :lol: :beer:

OldMan
27/08/2013, 15:04
Eργαλείο τον φωνάζω,
Γι αυτό στην γειτονιά είσαι γνωστός ως "μάστορας" ..??

notakos600
27/08/2013, 15:13
Γι αυτό στην γειτονιά είσαι γνωστός ως "μάστορας" ..??

:lol::lol::lol::lol:

stefanos
27/08/2013, 15:40

Πριν απ όλα ένας νέος άνθρωπος πρέπει να μεγαλώνει φυσιολογικά.
.
.
.
.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ
:cry:

Διαφωνώ με τα πάντα όλα.
Περιγράφεις το καταναλωτικό, κακομαθημένο, μαλθακό, επιδοτούμενο παιδάκι του μπαμπά του.
Δεν ήμουν δεν είμαι και δεν θέλω να γίνει και το παιδί μου έτσι.

OldMan
27/08/2013, 16:57
Διαφωνώ με τα πάντα όλα.
Περιγράφεις το καταναλωτικό, κακομαθημένο, μαλθακό, επιδοτούμενο παιδάκι του μπαμπά του.
Και θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω...

Pan (dvs)
27/08/2013, 17:46
Διαφωνώ με τα πάντα όλα.

Ξαναδιαβασα ρε Στεφανε καναδυο φορες παλι αυτα που γραφει ο MG-KTiNoS και δεν καταλαβα σε τι ακριβως διαφωνεις.

Δεν πειραζει αλλο ηθελα να πω.Το τι θελεις να γινει το παιδι σου δεν εχει καμμια σχεση με αυτο που θα γινει τελικα.Οσο και να το παιδεψεις αυτο θα κανει στο τελος το δικο του.Στην πραξη πολυ λιγα μπορουμε να κανουμε γι'αυτο.Θελει πολυ δουλεια και ακομη περισσοτερη τυχη.

kostaspetrou
27/08/2013, 19:56
Και πριν το ρίξετε στη φιλολογία να σας θυμίσω ότι όπου υπάρχει φτώχια, υπάρχει και έγκλημα και πουτανιά και ναρκωτικά κι απ όλα.
Η αξιοπρέπεια που λέτε έχει να κάνει ΚΑΙ με το πόσα βγάζεις
:cry:
Δεν ισχύει διότι οι παππούδες μας που ήταν φτωχοί,πολέμησαν,πείνασαν,δεν είχαν αυτά που έχουμε εμείς δεν πέσαν στα ναρκωτικά,δεν ήταν τόσο μέσα στην πουστιά όπως εμείς,ούτε είχαν τόση εγκληματικότητα και ήταν πιο αξιοπρεπείς από εμάς.

Καμμία μα καμμία σχέση δεν έχει η αξιοπρέπεια με το πόσα βγάζεις!
Η αξιοπρέπεια έχει να κάνει με το πόσο δύσκολα πουλάς τις αρχές σου(αν έχεις) για πρόσκαιρο βόλεμα,ακόμα και εις βάρους του άλλου που δε φταίει.
Έχει να κάνει με το πόσο είσαι ολιγαρκής,ένα σωρό πράγματα πλην χρημάτων.

Διαφωνώ με τα πάντα όλα.
Αυτό ακριβώς!

stefanos
28/08/2013, 09:51
Ξαναδιαβασα ρε Στεφανε καναδυο φορες παλι αυτα που γραφει ο MG-KTiNoS και δεν καταλαβα σε τι ακριβως διαφωνεις.

Διαφωνώ στο ότι η κάθε γενιά πρέπει και έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει την ευτυχία της επόμενης.
Οτι το φυσιολογικό "μεγαλώνω" είναι χωρίς θυμό, χωρίς απωθυμένα, "ευτυχής".
Αν γεννηθώ "ευτυχής" τι θα με κάνει δημιουργικό και πιά είναι η εξέλιξη μετά?
Το "ευτυχία" για τους μπαρμπάδες είναι μιά ζωή χωρίς μοτοσυσκλέτες.
Για μένα είναι μιά ζωή σούζα (αν το ΄χα) χωρίς εξάτμηση.
Για το γιό μου θα είμαι ο γραφικός ξεκούτης "μπάρμπας" που θα διαφωνεί με το δεν ξέρω τι θα παίζει σε 20 χρόνια αντί για μοτοσυσκλέτα.
Και μακάρι γιατί αλλιώς θα έχω αποτύχει σαν πατέρας.
Γιατί δεν πάω να βγάλω φωτοτυπία μου, καλύτερο πάω να βγάλω.
Πώς θα γίνει αυτό χωρίς θυμό απωθημένα και αντίδραση?
Και αν για τις προηγούμενες γενιές των μαλακομπαρμπάδων ευτυχία ήταν τα πτυχία και τα διδακτορικά, ήρθε η ζωή να τους διαψεύσει.
Οπως τους διαψεύδει και για τις μοτοσυσκλέτες.
Μόνο το "αγαθά κόποις κτώνται" παραμένει και θα παραμένει για πάντα.
Απλά αλλάζει αυτό που θεωρούμε εμείς "αγαθά".
Ας διδάξουμε λοιπόν στα παιδιά μας να "κοπιάζουν" και ας αφήσουμε τα αγαθά να τα προσδιορίσουν αυτά.

nikos_abel
28/08/2013, 09:56
Διαφωνώ στο ότι η κάθε γενιά πρέπει και έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει την ευτυχία της επόμενης.
Οτι το φυσιολογικό "μεγαλώνω" είναι χωρίς θυμό, χωρίς απωθυμένα, "ευτυχής".
Αν γεννηθώ "ευτυχής" τι θα με κάνει δημιουργικό και πιά είναι η εξέλιξη μετά?
Το "ευτυχία" για τους μπαρμπάδες είναι μιά ζωή χωρίς μοτοσυσκλέτες.
Για μένα είναι μιά ζωή σούζα (αν το ΄χα) χωρίς εξάτμηση.
Για το γιό μου θα είμαι ο γραφικός ξεκούτης "μπάρμπας" που θα διαφωνεί με το δεν ξέρω τι θα παίζει σε 20 χρόνια αντί για μοτοσυσκλέτα.
Και μακάρι γιατί αλλιώς θα έχω αποτύχει σαν πατέρας.
Γιατί δεν πάω να βγάλω φωτοτυπία μου, καλύτερο πάω να βγάλω.
Πώς θα γίνει αυτό χωρίς θυμό απωθημένα και αντίδραση?
Και αν για τις προηγούμενες γενιές των μαλακομπαρμπάδων ευτυχία ήταν τα πτυχία και τα διδακτορικά, ήρθε η ζωή να τους διαψεύσει.
Οπως τους διαψεύδει και για τις μοτοσυσκλέτες.
Μόνο το "αγαθά κόποις κτώνται" παραμένει και θα παραμένει για πάντα.
Απλά αλλάζει αυτό που θεωρούμε εμείς "αγαθά".
Ας διδάξουμε λοιπόν στα παιδιά μας να "κοπιάζουν" και ας αφήσουμε τα αγαθά να τα προσδιορίσουν αυτά.

Διαφωνώ μόνο στο "να μάθουν να κοπιάζουν" (και αυτό με ένα περίεργο τρόπο) αλλά δε μπορώ να γράφω σεντόνι από κινητό.

Κατά τα άλλα 100% μαζί σου.

Pan (dvs)
28/08/2013, 13:57
Τωρα καταλαβα:)